Mål og resultatplan 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mål og resultatplan 2017"

Transkript

1 Mål og resultatplan 2017 mellem Banedanmark og Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement

2 2. Strategisk målbillede 1.1 Transport- Bygnings- og Boligministeriets mission, vision og strategiske indsatsområder Ministeriets fælles strategiske og værdibaserede rammer er formuleret i Mobilitet og byggeri, der skaber værdi. Ministeriets mission er at sikre mobilitet og et byggeri, der skaber værdi for det danske samfund og ministeriets vision er, at Danmark har transportsystemer og bygninger, der løser samfundets behov på en effektiv, konkurrencedygtig, sikker og miljøvenlig måde. For at realisere visionen, har ministeriet identificeret fem strategiske indsatsområder, som fremgår af nedenstående figur. Boligområdet blev ressortoverført til ministeriet med kongelig resolution af 28. november Banedanmarks strategiske grundlag Banedanmarks strategi hedder Fremtidens Jernbane Fremtidens Jernbane tager sit udgangspunkt i Banedanmarks grundlæggende mission om at udvikle og levere en sikker, attraktiv og effektiv jernbane. Samtidig har strategien sigte mod visionen om frem mod 2020 at skabe forudsætningerne for at fordoble passager- og godstransporten. Tilsammen sætter det en ambition om at skabe en attraktiv togrejse samtidig med, at der leveres mere jernbane for pengene. Banedanmark skaber en attraktiv togrejse ved at sikre højere rettidighed, større kapacitet på jernbanenettet samt kortere rejsetid ved at gennemføre en lang række anlægs- og fornyelsesprojekter på jernbanen. Sideløbende med de mange projekter skal Banedanmark finde plads på banen til udførelse af den løbende vedligeholdelse, samtidig med at trafikken afvikles pålideligt og rettidigt, og med god trafikinformation på hele rejsen. Dette kræver effektivitet i alle dele af virksomheden. Hermed skabes en attraktiv togrejse for kunden samtidig med, at der leveres mere jernbane for pengene.

3 3. Banedanmark udvikler jernbanen ved at planlægge og være bygherre på nyanlæg og fornyelsesprojekter og har en kerneopgave med at sikre, at projekterne bliver forberedt og tilrettelagt med henblik på en hensigtsmæssig udførelse med lavest mulige enhedspriser, så de forudsatte effektiviseringer kan realiseres. Det er en grundforudsætning for Banedanmarks strategi, at der er opmærksomhed på et velfungerende og konstruktivt samarbejde på tværs både internt og med jernbanevirksomheder, rådgivere, leverandører og øvrige interessenter. Herudover er det en grundforudsætning at fastholde jernbanens høje sikkerhedsniveau, og at al arbejde sker med fokus på et godt arbejdsmiljø og med omtanke for miljøet. 1.3 Banedanmarks strategiske indsatsområder Fremtidens Jernbane er en målstyret strategi og bliver udmøntet gennem seks konkrete og målbare strategiske mål: Rettidighed Projekter som aftalt Trafikinformation Projektomkostninger Rejsetid Vedligeholdelsesomkostninger Med en målstyret strategi er Banedanmarks seks strategiske mål styrende for, hvilke aktiviteter der bliver igangsat i områderne, i enhederne og på tværs. De strategiske mål bliver udmøntet gennem systematisk målnedbrydning og målopfølgning i alle områder og på alle lederniveauer. Det er en afgørende forudsætning for realiseringen af de strategiske mål, at der foregår et struktureret samarbejde på tværs af Banedanmark og på tværs af sektoren, dér hvor der er behov for kritiske forandringer. Banedanmarks strategiske grundlag og indsatsområder Fremtidens Jernbane : Fremtidens Jernbane Banedanmarks strategiske grundlag Mission Vi udvikler og leverer en sikker, attraktiv og effektiv jernbane. Vision Frem mod 2020 skaber vi fremtidens jernbane, som gør det muligt at fordoble passager- og godstransporten. 6 strategiske mål Rettidighed Trafikinformation Rejsetid Projekter som aftalt Projektomkostninger Vedligeholdelsesomkostninger Vores brændende ambition At levere en attraktiv togrejse og sikre mere jernbane for pengene.

4 4. Der er i vid udstrækning et overlap mellem Banedanmarks seks strategiske mål og de mål, der indgår i Banedanmarks Mål- og resultatplan. Tilsammen sikrer målene, at der er en direkte understøttelse af udmøntningen af Transport- Bygnings- og Boligministeriets koncernfælles strategiske grundlag. Transport- Bygnings- og Boligministeriets koncernfælles strategiske grundlag understøttes på følgende måde af Banedanmarks strategiske mål og strategiske projekter: OPFØRELSE Mere velfungerende infrastruktur og statsligt byggeri for pengene Højere rettidighed Optimal rejsetid Projekter som aftalt Lavere projektomkostninger Lavere vedligeholdelsesomkostninger ANVENDELSE Mere tilgængeligt, pålideligt og sammenhængende transportsystem og flere tilfredse kunder Højere rettidighed Bedre trafikinformation Optimal rejsetid Projekter som aftalt REGULERING Enkel regulering, der understøtter et velfungerende transportmarked og transportsystem, en velfungerende trafikafvikling og en velfungerende byggesektor Forbedret CSM proces UDVIKLING Velunderbygget og rettidig planlægning og udvikling, der understøtter samfundets vækst Optimal rejsetid Projekter som aftalt Lavere projektomkostninger Lavere vedligeholdelsesomkostninger OUTPUT Mobilitet og byggeri, der skaber værdi EFFEKTIVE ORGANISATIONER Effektive organisationer, der samarbejder med hinanden og vores interessenter Af særligt vigtige tværgående samarbejder kan nævnes Fælles indsats om rettidighed med DSB Fælles indsats om trafikinformation med DSB Fælles indsats om CSM processen med Trafik- og byggestyrelsen

5 5. 2 Mål Mål- og resultatplanen for 2017 giver mulighed for at fastsætte højst 10 mål. Dette betyder at, der i fastsættelsen af mål har foregået en prioritering, der relaterer sig til henholdsvis kundeorienterede mål, projektorienterede mål og forvaltningsmæssige mål. For det kundeorienterede mål bliver der i 2017 fulgt op på punktlighed. Punktlighed er Banedanmarks mest synlige slutprodukt, som påvirker flest mennesker (passagerer og godskunder), og som samtidig involverer en meget stor del af Banedanmarks driftsvirksomhed (særligt trafikstyring og vedligehold). Målet omfatter tre delmål: fjernbane DSB, fjernbane Arriva og S-banen. Kunderettighed vægter 30 point. De projektorienterede mål er vurderet ud fra påvirkning af passagerer, økonomisk volumen og offentlighedens bevågenhed. De er vægtet mellem 5 til 30 point. For de forvaltningsmæssige mål indgår tre mål: CSM proces, Kvalitet i myndighedsafgørelser og Ministerbetjening. CSM proces er et fælles mål for Banedanmark og Trafik- og Byggestyrelsen, som handler om implementering af aktiviteter, der skal sikre en forbedret dansk model for CSM risikoledelse i infrastrukturprojekter. Målet vægter 5 point. Kvalitet i myndighedsafgørelser er et nyt mål og retter sig mod, at Transport- Bygnings- og Boligministerietministeriets styrelser træffer stadig flere myndighedsafgørelser, og at korrekte afgørelser er vigtige for interessenternes tiltro til styrelsernes arbejde. Derfor vægter målet 5 point. Ministerbetjening har de seneste år levet fuldt op til målet. Derfor vægter målet 5 point. For alle mål er der angivet ressourceforbrug. Ressourceforbruget er en økonomisk angivelse. For de mål, som indgår på Finansloven 2017 (FL17), henviser ressourceforbruget til bevillingen. For de resterende mål henviser ressourceforbruget til det konkrete budget. 2.1 Punktlighed Punktligheden omfatter punktlighed i togtrafikken på Banedanmarks jernbanenet og vægter samlet 30 point. Målet omfatter følgende tre delmål: I 2017 skal punktligheden for DSB Fjern- & Regional tog være mindst 82,4 % målt ved 2:59 min. I 2017 skal punktligheden for Arriva være mindst 93,0 % målt ved 2:59 min. I 2017 skal punktligheden på S-banen være mindst 92,3 % for S-tog målt ved 2:59 min. Der indføres samme kriterium for punktlighed for S-banen som for fjernbanen for at sikre direkte sammenlignelighed. Dog sættes der forskellige måltal for de tre delmål, idet de som udgangspunkt ligger på forskellige niveauer for punktlighed.

6 6. Et tog vurderes rettidigt, hvis det ankommer indenfor 2:59 minutter fra det anmeldte tidspunkt. Der bliver målt på den rettidighed, der opleves af kunderne, hvor rettidigheden af det enkelte tog vægtes med det antal kunder, der er i toget. Således vægter eksempelvis et myldretidstog mere i beregningen af rettidighed end et tog med få passagerer. Fuld målopfyldelse er betinget af, at alle delmålene er grønne. Det er ikke muligt at estimere ressourceforbruget isoleret set, da hele Banedanmarks virksomhed er rettet mod at levere en høj punktlighed, herunder særligt drift og trafikstyring, vedligeholdelse og fornyelse, hvortil der i 2017 er en samlet nettobevilling på 2.475, 2 mio. kr. 2.2 Anlæg økonomi Banedanmark skal overholde projektbevillingerne på igangværende anlægsprojekter på Anlægsprojekter på jernbanen og budgettere retvisende. Følgende delmål indgår i opførelsen: 1. Der må maksimalt disponeres et træk på den centrale anlægsreserve på 3 pct. af projektets bidrag til den centrale anlægsreserve, dog skal trækket være på 10 mio. kr. eller mere for at der ikke opnås fuld målopfyldelse. 2. Årets forbrugstal på kontoen skal holdes inden for en merudgift på 6 pct. i forhold til grundbudgettet og en mindreudgift på 10 pct. i forhold til grundbudgettet, idet der imidlertid med hensyn til overholdelsen ses bort fra billiggørelse, politisk vedtagne projektændringer eller andre særlige forhold. Delmål 1 opgøres i forbindelse med Anlægsstatus for 2. halvår Delmål 2 opgøres i forbindelse med årsregnskabet, når endelige forbrugstal foreligger. 2.3 Anlæg tid Banedanmark skal gennemføre projekter til aftalt tid. Målet er, at ingen projekter forårsaget af Banedanmark ændrer åbningsår i forhold til det på FL17 angivne åbningsår eller i forhold til politiske aftaler. Målet vægter 5 point og opgøres i forbindelse med Anlægsstatus II for Projektmilepæle Banedanmark skal i 2017 nå en række kritiske milepæle i de store anlægs- og fornyelsesprojekter. Følgende delmål indgår i opgørelsen hver med to milepæle: Elektrificering (5 point) Signalprogrammet (10 point) København-Ringsted (5 point) Ringsted-Femern (5 point) Fornyelse og hastighedsopgradering (5 point) Målet vægter i alt 30 point med ovenstående pointfordeling.

7 7. Elektrificering Elektrificeringsprojektet skal i 2017 nå følgende milepæle: 1. Anlægsarbejder på hovedstrækningen mellem Esbjerg-Lunderskov afsluttes i 2. kvartal Færdiggørelse af fordelingsstation Kildebrønd i 4. kvartal Milepælene vægter hver 50 % af de 5 point, som projektet udgør af det samlede mål. Ressourceforbruget er opgjort til årets bevilling for elektrificering af Esbjerg-Lunderskov og Elektrificering København-Ringsted og udgør 1,520,0 mio. kr. Signalprogrammet Signalprogrammet skal i 2017 nå følgende milepæle: 1. Site Acceptance Test (SAT) på Fjernbane Øst (Nord) er igangsat i 2. kvartal Site Acceptance Test (SAT) på Fjernbane Vest (Nord) er igangsat i 2. kvartal Udrulning af EDL w/lineblock på Jægersborg-Hillerød i 3. kvartal Ibrugtagningstilladelse (APIS) for GSM-R fase III i 3. kvartal Ibrugtagningstilladelse (APIS) First of Class MQ trains i 3. kvartal Milepælene vægter hver 20 % af de 10 point, som projektet udgør af det samlede mål. Ressourceforbruget er opgjort til årets bevilling for hele Signalprogrammet og udgør 1.755,3 mio. kr. København-Ringsted København-Ringsted skal i 2017 nå følgende milepæle: 1. Tunnelarbejdet (TP4) i Hvidovre/København er færdiggjort 1. kvartal 2017 og klar til sporlægningsentreprisen. 2. Den 1. maj 2017 er de banetekniske installationer på Den nye bane klar til frigivelse og udrulning af Elektrificeringsprogrammet og Signalprogrammet. Milepælene vægter hver 50 % af de 5 point, som projektet udgør af det samlede mål. Ressourceforbruget er opgjort til årets bevilling for hele København-Ringsted og udgør 1.520,0 mio. kr. i Der forventes et ressourceforbrug på 249,0 mio. kr til elektrificering af strækningen. Ringsted-Femern Ringsted-Femern skal i 2017 nå følgende milepæle: 1. Bropakke 2-4: Den første sporbærende bro er åbnet for togtrafik i 2. kvartal Bropakke 1: Alle 18 broer er åbnet for biltrafik i 2. kvartal Bropakke 2-4: Ravnstrupvej nord er åbnet for biltrafik ved udgangen af 4. kvartal Milepæl 1 og 2 vægter hver 40 % af de 5 point, som projektet udgør af det samlede mål. Milepæl 3 vægter 20 %.

8 8. Ressourceforbruget er opgjort som årets budget for hele Ringsted-Femern og udgør 458,1 mio. kr. Fornyelse Vedrørende fornyelse skal Banedanmark i 2017 nå følgende milepæle: 1. Kystbanen: Sommerens spærring i 2017 skal hæves som planlagt senest den 6. august Opfyldelse forudsætter, at sporet overdrages til operatøren uden behov for efterfølgende hastighedsnedsættelser. 2. Grenåbanen: Fornyelse er udført iht. samarbejdsaftalen med Aarhus Letbane i 4. kvartal Opfyldelse forudsætter, at de planlagte arbejder er udført som aftalt med Letbanen, senest ved udgangen af oktober 2017, således at der kan gennemføres letbanedrift. 3. Valby-Svanemøllen: Sommerens spærring i 2017 hæves som planlagt i 3. kvartal. Opfyldelse forudsætter, at sporet overdrages til operatøren uden behov for efterfølgende hastighedsnedsættelser. Milepælene for Valby-Svanemøllen og Kystbanen vægter hver 40 % af de 5 point, imens Grenåbanen vægter 20 % af det samlede mål. Ressourceforbruget er foreløbigt opgjort til budgettet for de tre fornyelsesprojekter, hvilket foreløbigt samlet set forventes at udgøre 1.033,1 mio. kr. svarende til igangværende aktstykker inkl. 10 %-reserver (Kystbanen og Valby-Svanemøllen) og det foreløbige projektaftalebudget for Ryomgaard-Grenå, ekskl. brofornyelse og hastighedsopgradering. De igangværende aktstykker er endnu ikke tiltrådt af Finansudvalget. 2.5 Internet i tog Banedanmark har det koordinerende ansvar for udvikling af mere stabilt internet i tog. Projektet er bevillingsmæssigt af mindre karakter, men omvendt har det offentlighedens bevågenhed. Banedanmark skal nå følgende to milepæle i 2017: 1. Der er inden udgangen af 2017 indgået lejeaftaler med teleoperatører om antenneindplaceringer på minimum 30 forskellige Banedanmark-sites. 2. Minimum fem Banedanmark-sites er klargjort inden udgangen af 2017 til teleoperatørers nye antenneindplaceringer Milepælene vægter hver 50 % af de 5 point, som målet udgør. Målet vægter 5 point, og ressourceforbruget er opgjort til den samlede bevilling og udgør totalt 103,4 mio. kr. for projektet, hvoraf der er afsat 42,4 mio. kr. i CSM proces Banedanmark og Trafik- og Byggestyrelsen udførte i 2016 en evaluering af CSM-RA med henblik på at forbedre implementeringen af de fælleseuropæiske krav, så de i stigende grad opleves som håndterbare af branchen. Samtidigt var det målet, at sikre den mest effektive proces for alle parter. Som opfølgning på evalueringen blev der udarbejdet en handlingsplan, som blev igangsat ultimo 2016 og gennemføres i Banedanmark og Trafik- og Byggestyrelsen skal i 2017 sikre at handlingsplanen implementeres

9 9. Banedanmark og Trafik- og Byggestyrelsen skal i 2017 fuldføre implementeringen af handlingsplanen fra september Det er opstillet følgende milepæle: 1. (Kun TBST) Trafik- og Byggestyrelsen har inden udgangen af april 2017 gennemført en analyse af håndtering af ændringer i sikkerhedsregler. 2. (Kun BDK) Banedanmark har i 4. kvartal 2017 optimeret processen for ændringer af tekniske normer. 3. ( (Kun BDK) Banedanmark har i 1. kvartal beskrevet en generisk CSM-proces til håndtering af hyppigt forekommende aktiviteter. 4. (Kun TBST) Trafik- og Byggestyrelsen har i 3. kvartal beskrevet i hvilket omfang og under hvilke omstændigheder en positivliste over anerkendte generiske CSM-forløb, eller en alternativ løsningsmodel, kan sanktioneres af Trafik- og Byggestyrelsen. 5. (Fælles) Trafik- og Byggestyrelsen og Banedanmark afklarer i 4. kvartal om der er mulighed for yderligere selvforvaltning i forhold til ibrugtagningstilladelse, tillæg 1 og tillæg (Fælles) Inden udgangen af 4. kvartal foretages evaluering af initiativer i handlingsplanen og der udarbejdes pba. dette en opfølgende handlingsplan for det fortsatte fælles arbejde med CSM. Milepæl 2 og 3 vægter med hver 25 % og de fælles milepæle 5 og 6 vægter med hver 25 % af den samlede målopfyldelse på 5 point. Målet vægter 5 point, og ressourceforbruget er opgjort til det samlede budget 2017 for Banedanmarks projekt om Nobo-, Assessor- og Validatorydelser på 5,3 mio. kr., hvilket dækker interne og eksterne timer. 2.7 Outsourcingstrategi Vedrørende implementering af outsourcingstrategien som resultat af Mckinsey s analyse for Teknikdivisionen, har Banedanmark følgende milepæl: 1. Drejebog for udbud foreligger i 2. kvartal Milepælen vægter 5 point, og ressourceforbruget er opgjort til 2,3 mio. kr. 2.8 Kvalitet i myndighedsafgørelser Banedanmark træffer stadig flere myndighedsafgørelser, og det er vigtigt for interessenternes tiltro til Banedanmark, at afgørelserne træffes korrekt. Derfor måles der på kvaliteten i myndighedsafgørelser. Målet er, at ud af Banedanmarks samlede myndighedsafgørelser, herunder aktindsigtssager, må højst 5 % blive hjemvist til fornyet behandling i Banedanmark af departementet. Målet vægter 5 point, og ressourceforbruget er opgjort til årets bruttobevilling for Hjælpefunktioner, generel ledelse og administration på 47,8 mio.kr.

10 Ministerbetjening Transport- Bygnings- og Boligministeriets ministerbetjening skal have høj kvalitet. Dette gælder blandt andet breve, taler og svar på spørgsmål fra TRU eller FIU, som departementet har bestilt hos Banedanmark. Banedanmarks ministerbetjening skal have en sådan rettidighed og anvendelse, at mindst 95 % af besvarelserne er rettidige og mindst 95 % af besvarelserne bliver skønnet anvendelige. I forhold til rettidighed foretages egentlige registreringer. Den skønnede anvendelighed drøftes kvartalsvis mellem styrelsen og departementet. Når året er gået fremlægger og begrunder departementet sin vurdering af anvendeligheden overfor Banedanmark. Resultatmålet vægter 5 point, og har et forventet ressourcetræk for ministerbetjening på 3 mio. kr.

11 11. 3 Underskrift Denne mål- og resultatplan er gældende fra 1. januar 2017 til 31. december Mål- og resultatplanen er en tilkendegivelse af den ønskede fremtidige udvikling for styrelsen. Mål i mål- og resultatplanen er formuleret med udgangspunkt i styrelsens strategiske målbillede. Der afrapporteres løbende på målene i kvartalsrapporteringen til topledermødet. Den endelige afrapportering foretages i årsrapporten. Mål- og resultatplanen danner også udgangspunkt for opgørelse af direktørens resultatløn, idet direktørens resultatløn bl.a. er betinget af mål- og resultatplanens opfyldelsesgrad. København, den / - København, den / - Jacob Heinsen departementschef Per Jacobsen direktør

Mål og resultatplan 2018

Mål og resultatplan 2018 Mål og resultatplan 2018 mellem Banedanmark og Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement 2. 1 Strategisk målbillede 1.1 Transport-, Bygnings- og Boligministeriets mission, vision og strategiske

Læs mere

Mål og resultatplan 2019

Mål og resultatplan 2019 Mål og resultatplan 2019 mellem Banedanmark og Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement 2. 1 Strategisk målbillede 1.1 Transport-, Bygnings- og Boligministeriets mission, vision og strategiske

Læs mere

Driftsdokument Banedanmark. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement. mellem

Driftsdokument Banedanmark. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement. mellem Driftsdokument 2018 mellem Banedanmark og Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement 1 Tilsynsområde Resultater: Opfølgning på mål- og resultatplanen 1.1 Grøn-gul-rød indikator Der følges løbende

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode og rapportering

Læs mere

Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019

Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019 Resultatplan for Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed 2019 Indledning Økonomi- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed er i efteråret 2017 oprettet som en del af regeringens sammenhængsreform.

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016

Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016 Resultatplan for KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2016 INDLEDNING KORA, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, har eksisteret

Læs mere

Netværk for flergangsbygherre. Den 6. maj 2015

Netværk for flergangsbygherre. Den 6. maj 2015 Netværk for flergangsbygherre Den 6. maj 2015 1 Netværk for flergangsbygherre Hvem er jeg? Banedanmark hvem er vi? Baggrunden for BDK s ønske om et netværk for flergangsbygherre o Et meget stort Påbud!

Læs mere

Styringsdokument for Statens Administration 2014

Styringsdokument for Statens Administration 2014 Styringsdokument for Statens Administration 2014 Statens Administrations strategiske målbillede Statens Administrations mission og vision Statens Administration arbejder inden for Finansministeriets mission

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 7 Mål for kerneopgaver 7 Gyldighedsperiode og opfølgning 9 Påtegning 9 Model for kvartalsvis

Læs mere

Resultatplan for VIVE 2019

Resultatplan for VIVE 2019 Resultatplan for VIVE 2019 Indledning VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd blev oprettet d. 1. juli 2017 ved lov nr. 709 af 8. juni 2017. VIVE er en fusion af Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

Administrativ resultatplan for DØRS 2019

Administrativ resultatplan for DØRS 2019 Administrativ resultatplan for DØRS 2019 Indledning De Økonomiske Råd (DØR) og sekretariatet (DØRS) er en del af Økonomi- og Indenrigsministeriets koncern. Sekretariatet betjener De Økonomiske Råds formandskab,

Læs mere

Revideret Revideret af Godkendt Godkendt af DD-MM-ÅÅÅÅ Initialer DD-MM-ÅÅÅÅ Initialer

Revideret Revideret af Godkendt Godkendt af DD-MM-ÅÅÅÅ Initialer DD-MM-ÅÅÅÅ Initialer Årsrapport 2017 Årsrapport 2017 Version Kenneth Juul Andersen Direktionssekretariatet Telefon kja@bane.dk Chefkonsulent 8234 0000 banedanmark.dk Amerika Plads 15 Direkte Journalnr. Rapportskabelon 1.0

Læs mere

Indhold. Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration

Indhold. Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen Mål for 2017 Policylignende kerneopgaver Mål for intern administration 3 6 6 8 Gyldighedsperiode og rapportering 9 Påtegning 9 Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

Resultatplan for CPR-administrationen 2019

Resultatplan for CPR-administrationen 2019 Resultatplan for CPR-administrationen 2019 Indledning CPR indeholder grundlæggende personoplysninger om ca. 10 mio. danskere og udlændinge, og CPR-administrationen er hovedleverandør af persondata til

Læs mere

Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019

Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019 Resultatplan Socialstyrelsen 1. januar til 31. marts 2019 Resultatmål Socialstyrelsen er en udviklings-, rådgivnings- og implementeringsvirksomhed for hele det sociale serviceområde og med særligt ansvar

Læs mere

Afgjort den 29. juni Tidligere fortroligt aktstykke X af 29. juni Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af

Afgjort den 29. juni Tidligere fortroligt aktstykke X af 29. juni Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af Aktstykke nr. 50 Folketinget 2018-19 Afgjort den 29. juni 2017 Tidligere fortroligt aktstykke X af 29. juni 2017. Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 30.11 2018. Transport-, Bygnings-

Læs mere

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden En attraktiv jernbane nu og i fremtiden 1 Vi forbinder danskerne I Banedanmark sørger vi for, at der kan køre tog i Danmark Vi arbejder hver dag året rundt for, at togtrafikken kan afvikles smidigt og

Læs mere

Optimering af sporspærringer

Optimering af sporspærringer Optimering af sporspærringer Den Danske Jernbanekonference: Jernbanen i Fokus 14. maj 2014 Martin Overgaard Jensen 1 Resumé Stigende trafikmængder kombineret med et øget behov for sporspærringer stiller

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 342 Offentligt. Status om Signalprogrammet Marts 2019

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 342 Offentligt. Status om Signalprogrammet Marts 2019 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 342 Offentligt Status om Signalprogrammet Marts 2019 Status for åbning af Den nye bane København-Ringsted Indvielse af Den nye bane København-

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 7 Mål for kerneopgaver 7 A. Driftskvalitet 7 B. Informationssikkerhed 7 C. Effektiv it-drift

Læs mere

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018 Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2018 Sagsnummer: 2017/003909 Version: 0.5 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 3 2.1 Strategiske pejlemærker...

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Trafikområdet (4. november 2005) Aftaler om Finansloven for 2006 November 2005 75 Aftale

Læs mere

Driftsdokument Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement. mellem

Driftsdokument Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement. mellem Driftsdokument 2017 mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement 1 Opfølgning på mål- og resultatplanen 1.1 Grøn-gul-rød indikator Der følges op på

Læs mere

Driftsdokument Banedanmark. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement. mellem [ ]

Driftsdokument Banedanmark. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement. mellem [ ] Driftsdokument 2019 mellem Banedanmark og Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement [ ] 1 Tilsynsområde Resultater: Opfølgning på mål- og resultatplanen 1.1 Grøn-gul-rød indikator Der følges

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 7 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Teknisk gennemgang af FFL19

Teknisk gennemgang af FFL19 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 217-18 TRU Alm.del Bilag 48 Offentligt Teknisk gennemgang af FFL19 3. september 218 Side 1 Bevillingsniveau FFL19, mio. kr. 3. 25.936 26.14 25.12 24.217 25. 4.328

Læs mere

Resultatplan Benchmarkingenheden

Resultatplan Benchmarkingenheden Resultatplan Benchmarkingenheden - 2018 INDLEDNING Benchmarkingenheden er i efteråret 2017 oprettet som en del af regeringens sammenhængsreform. Benchmarkingenheden arbejder systematisk med benchmarking

Læs mere

Driftsdokument Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement. mellem

Driftsdokument Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement. mellem Driftsdokument 2018 mellem Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Transport-, Bygnings- og Boligministeriets departement 1 Tilsynsområde Resultater: Opfølgning på mål- og resultatplanen 1.1 Grøn-gul-rød

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 6 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Bilag 1: Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

brug af ny anlægsbudgettering

brug af ny anlægsbudgettering Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om brug af ny anlægsbudgettering i projektet Den nye bane København-Ringsted Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om brug af ny anlægsbudgettering

Læs mere

Review af Signalprogrammet

Review af Signalprogrammet Review af Signalprogrammet 1 Ombordudstyr Udrustning er forsinket, men Deloittes kategorisering af togtypernes kompleksitet Der er forskel på, hvor svært det er, at udruste tog. Første Nordjyske tog ombordudrustet

Læs mere

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane

Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Ny bane København-Ringsted og Ringsted-Femern Banen - en del af fremtidens jernbane Geoteknisk Forening 19.03.2015 Præsenteret af anlægschef Klaus S. Jørgensen, Ringsted-Femern Banen 1 Banedanmark hvem

Læs mere

Statslig trafikplan

Statslig trafikplan Statslig trafikplan 2017-2032 Banebranchen 19. maj 2017 Indhold i trafikplan 2017-2032 - Opdatering af sidste plan - Formål: fælles vidensramme - Beskriver forventet udvikling 2017-2032: - Gennemgang af

Læs mere

Signalprogrammet - resultat af replanlægning oktober 2016

Signalprogrammet - resultat af replanlægning oktober 2016 Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 15 Offentligt Signalprogrammet - resultat af replanlægning oktober 2016 Præsentation for Transport- og Bygningsudvalget 11.10.2016 1 Tidslinie 2005

Læs mere

Banedanmarks infrastrukturportefølje Togfondsforligskredsmøde d. 14/11-16

Banedanmarks infrastrukturportefølje Togfondsforligskredsmøde d. 14/11-16 Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 75 Offentligt Banedanmarks infrastrukturportefølje 2018-2023 Togfondsforligskredsmøde d. 14/11-16 1 Hovedprincipper i re-planlægning af strækninger

Læs mere

Resultatplan VIVE 2. halvår 2017

Resultatplan VIVE 2. halvår 2017 Resultatplan VIVE 2. halvår 2017 INDLEDNING VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd udarbejder og formidler anvendelsesorienteret forskning og analyse i relation til velfærdssamfudnets

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt MINISTEREN Transport- og Bygningsudvalget Folketinget Dato J. nr. 5. november 2015 2015-6435 Frederiksholms Kanal

Læs mere

Tak for ordet. Samrådsspørgsmål I: Samrådsspørgsmål J: Svar på spørgsmål I og J:

Tak for ordet. Samrådsspørgsmål I: Samrådsspørgsmål J: Svar på spørgsmål I og J: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 448 Offentligt Side 1 af 30 Talemanuskript til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål I-M, TRU alm. del, stillet efter

Læs mere

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K

Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K Dato J. nr. 3. april 2017 2017-1012 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Vedr. Statsrevisorernes

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 281 Offentligt. Status om Signalprogrammet Januar 2019

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 281 Offentligt. Status om Signalprogrammet Januar 2019 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 281 Offentligt Status om Signalprogrammet Januar 2019 1 Punktlighed på ERTMS-strækningen i Nordjylland 2 Status for IC3 IC3-toget fra

Læs mere

Som følge af CPR-systemets brede anvendelse har et betydeligt antal medarbejdere hos offentlige myndigheder adgang til CPR-systemet.

Som følge af CPR-systemets brede anvendelse har et betydeligt antal medarbejdere hos offentlige myndigheder adgang til CPR-systemet. Resultatplan CPR-administrationen 2018 Indledning CPR indeholder grundlæggende personoplysninger om ca. 10 mio. danskere og udlændinge, og CPR-administrationen er hovedleverandør af persondata til både

Læs mere

Ny anlægsbudgettering. Af Peter Jonasson

Ny anlægsbudgettering. Af Peter Jonasson Ny anlægsbudgettering Af Peter Jonasson Baggrund Gentagende kritik at budgetteringen af større statslige anlægsprojekter. Både nyere dansk forskning og internationale erfaringer (f.eks. Norge og England)

Læs mere

FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE

FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MÅL- OG RESULTATPLAN FOR FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 4 2.1. Strategiske pejlemærker... 4 2.1.1 Kundefokus... 5 2.1.2 Omkostningsfokus...

Læs mere

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets Uddannelses- og Forskningsministeriets It Mål- og resultatplan 2015 Udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet Bredgade 40 1260 København K Telefon: 3392 9700 E-mail: ufm@ufm.dk www.ufm.dk Publikationen

Læs mere

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden 20 16 Mål- og resultatplan for anklagemyndigheden Indhold Mission og vision 2 Om anklagemyndigheden 2 Strategiske pejlemærker og mål for 2016 3 Kvalitet i straffesagsbehandlingen 4 Anklagemyndighedens

Læs mere

Resultatplan KORA - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2017

Resultatplan KORA - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2017 Resultatplan KORA - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2017 INDLEDNING KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige

Læs mere

Status for de strategiske analyser - Hvor står vi? Thomas Jørgensen Kontorchef, Transportministeriet

Status for de strategiske analyser - Hvor står vi? Thomas Jørgensen Kontorchef, Transportministeriet Status for de strategiske analyser - Hvor står vi? Thomas Jørgensen Kontorchef, Danmarks overordnede infrastruktur 2012 Side 2 Danmarks overordnede infrastruktur 2020 Korridor B : Øresund-Femern Timemodellens

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Bilag 1: Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets. Ankestyrelsen 2016

Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets. Ankestyrelsen 2016 Resultatplan mellem Social- og Indenrigsministeriets departement og Ankestyrelsen 2016 Resultatmål Ankestyrelsen er gennem en årrække blevet tilført opgaver, bl.a. fra den tidligere Familiestyrelsen, og

Læs mere

Afgjort den 3. juni Tidligere fortroligt aktstykke I ( ). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af

Afgjort den 3. juni Tidligere fortroligt aktstykke I ( ). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af Aktstykke nr. 69 Folketinget 2012-13 Afgjort den 3. juni 2010 Tidligere fortroligt aktstykke I (2009-10). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 25.02.2013. Transportministeriet. København,

Læs mere

Driftsdokument 2015. mellem. Vejdirektoratet og Transportministeriets departement

Driftsdokument 2015. mellem. Vejdirektoratet og Transportministeriets departement 1. Driftsdokument 2015 mellem Vejdirektoratet og Transportministeriets departement 2. Indhold 1 Opfølgning på mål- og resultatplanen... 3 1.1 Grøn-gul-rød indikator... 3 1.2 Resultatløn... 3 1.3 Evt. uddybende

Læs mere

Timemodellen og Togfonden

Timemodellen og Togfonden Timemodellen og Togfonden Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Oplæg hos IDA Rail, 12.11.14, Jan Albrecht, Trafikstyrelsen, Center for Kollektiv Trafik Mål og visioner i den grønne transportpolitik

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA. April 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA. April 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Trafikministeriets håndtering af kontrakten med ARRIVA April 2012 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Trafikministeriets

Læs mere

Der overføres 1,0 mio. kr. til Anlægsprojekter på jernbanen til anlæg af Stilling og Laurbjerg stationer.

Der overføres 1,0 mio. kr. til Anlægsprojekter på jernbanen til anlæg af Stilling og Laurbjerg stationer. Aktstykke nr. 88 Folketinget 2018-19 Afgjort den 28. februar 2019 Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. København, den 20. februar 2019. 88 a. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet anmoder hermed

Læs mere

Mål- og Resultatplan. Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse

Mål- og Resultatplan. Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse Mål- og Resultatplan Forsvarsministeriets Regnskabsstyrelse 2016 2018 Indhold 1. Indledning... 1 2. Strategisk målbillede... 1 2.1. Strategiske pejlemærker... 2 3. Mål for 2018... 5 4. Opfølgning... 8

Læs mere

Trafikplan for den jernbanetrafik der udføres som offentlig servicetrafik på kontrakt med staten

Trafikplan for den jernbanetrafik der udføres som offentlig servicetrafik på kontrakt med staten Trafikplan 2012-2027 for den jernbanetrafik der udføres som offentlig servicetrafik på kontrakt med staten Trafikdage 2012 Vi har en PLAN Den statslige jernbane de kommende år Overblik over udviklingen:

Læs mere

Afgjort den 26. februar 2009. Tidligere fortroligt aktstykke F (2008-09). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 25.02.2013.

Afgjort den 26. februar 2009. Tidligere fortroligt aktstykke F (2008-09). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 25.02.2013. Aktstykke nr. 70 Folketinget 2012-13 Afgjort den 26. februar 2009 Tidligere fortroligt aktstykke F (2008-09). Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 25.02.2013. Transportministeriet. København,

Læs mere

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05)

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\533876\dokumenter\akt084.fm 01-02-05 10:57:13 k02 TN 1 Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) 84 Trafikministeriet. København,

Læs mere

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2017

Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2017 Mål- og resultatplan for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse 2017 Sagsnummer: 2016/101549 Version: 1.0 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Strategisk målbillede...3 2.1 Strategiske pejlemærker...4

Læs mere

Plan for Udviklingsstrategi for Jernbanen i Danmark 2015-2020

Plan for Udviklingsstrategi for Jernbanen i Danmark 2015-2020 Notat 06.11.2015 Plan for Udviklingsstrategi for Jernbanen i Danmark 2015-2020 1. Indledning Banedanmarks plan for udviklingsstrategi for jernbanen 2015-2020 er udarbejdet med henblik på at rammesætte

Læs mere

- 2 - II. Rigsrevisionens årsrevision af Banedanmark i 2006

- 2 - II. Rigsrevisionens årsrevision af Banedanmark i 2006 RIGSREVISIONEN København, den 23. maj 2006 RN A606/06 Faktuelt notat til statsrevisorerne om midtvejsstatus for udredningsarbejdet mv. om Banedanmark I. Indledning 1. Statsrevisorerne anmodede mig på deres

Læs mere

Elektrificering af banenettet

Elektrificering af banenettet Elektrificering af banenettet Strategisk analyse 09.05.2012 Oplæg på Banebranchens konference ved Martin Munk Hansen, Områdechef i Banedanmark Dagens program Strategisk analyse af elektrificering Politiske

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 303 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 303 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 303 Offentligt det forudsatte i den politiske aftale fra 2009. I forhold til de indgåede kontrakter er der tale om en forsinkelse på tre år

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 5 Policylignende kerneopgaver 5 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode

Læs mere

Strategisk planlægning af reinvesteringer i infrastrukturen

Strategisk planlægning af reinvesteringer i infrastrukturen Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Den nye styringsdagsorden i den offentlige sektor

Den nye styringsdagsorden i den offentlige sektor Den nye styringsdagsorden i den offentlige sektor Vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen, Hanne Petersen StyringsAgenda 2014 18. september 1 DAGSORDEN 1. Styringsmæssige udfordringer 2. Den samlede styringsdagsorden

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 7 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden

Mål- og resultatplan. for anklagemyndigheden 20 17 Mål- og resultatplan for anklagemyndigheden Indhold Mission og vision 2 Om anklagemyndigheden 2 Strategiske pejlemærker og mål for 2017 3 Én samlet koncern 4 Kvalitet i straffesagsbehandlingen 4

Læs mere

Strategisk styring med resultater i fokus. September 2014

Strategisk styring med resultater i fokus. September 2014 1 Strategisk styring med resultater i fokus September 2014 INDHOLD FORORD 3 RAMME FOR MÅL- OG RESULTATPLANEN 4 MÅL- OG RESULTATPLANEN 6 1. STRATEGISK MÅLBILLEDE 7 2. MÅL 8 3. OPFØLGNING 10 DEN GODE MÅL-

Læs mere

Målbillede for risikostyring i signalprogrammet. Juni 2018

Målbillede for risikostyring i signalprogrammet. Juni 2018 Målbillede for risikostyring i signalprogrammet Juni 2018 1 Introduktion Opstilling af målbillede Målbilledet for risikostyringen i Signalprogrammet (SP) definerer de overordnede strategiske mål for risikostyring,

Læs mere

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Baggrund og forudsætninger Aarhus Letbane I/S blev stiftet i 2012 med baggrund

Læs mere

Udmøntning aftale om resultatløn for skolens direktør for skoleåret 2016/2017

Udmøntning aftale om resultatløn for skolens direktør for skoleåret 2016/2017 Udmøntning aftale om resultatløn for skolens direktør for skoleåret 2016/2017 Status Resultat Basisrammen Bestyrelsen bestemmer, hvilke indsatsområder der skal indgå i basisrammen. Indsatsområderne skal

Læs mere

Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10. - Trafikdage på AAU 2012

Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10. - Trafikdage på AAU 2012 Erfaringer fra det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland 2003-10 - Trafikdage på AAU 2012 Hvordan gik det med Arriva kontrakten? - Det første udbud af togtrafik i Midt- og Vestjylland har, på

Læs mere

Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014

Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014 Dato : 10. oktober 2003 Regeringen lægger op til ny rammeaftale for jernbaneområdet 2005 2014 Regeringen lægger op til en ny rammeaftale, der skal sikre de langsigtede rammer for jernbaneområdet. Aftalen

Læs mere

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen.

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen. MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K (ministersvar@ft.dk) Dato J. nr. 2. februar 2018 2016-5694 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71

Læs mere

Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann. Den Danske Banekonference 14. maj 2014

Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann. Den Danske Banekonference 14. maj 2014 Resultatet af Lokalbanens fokus på kunderne v/ adm. direktør Rösli Gisselmann Den Danske Banekonference 14. maj 2014 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt Afrapportering DSB S-tog 3. kvartal 2013 1. Antallet af rejser I 3. kvartal 2013 blev der foretaget 24,7 mio. rejser på S-banen, hvilket er et

Læs mere

Resultatplan SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 2017

Resultatplan SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 2017 Resultatplan SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 2017 INDLEDNING SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd er oprettet ved lov nr. 101 af 1958, som er erstattet af lov nr. 336 af 5.

Læs mere

EVA s virksomhed omfatter dagtilbud, grundskole, ungdomsuddannelse (herunder FGU), videregående uddannelse samt voksen- og efteruddannelse.

EVA s virksomhed omfatter dagtilbud, grundskole, ungdomsuddannelse (herunder FGU), videregående uddannelse samt voksen- og efteruddannelse. Mål- og resultatplan 2018 for EVA 1. Indledning Mål- og resultatplanen indgås mellem Undervisningsministeriet og Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) for at fremme en prioritering af opgaver og ressourcer.

Læs mere

CPR-administrationen har en målsætning om, at datakvaliteten i CPR til stadighed skal opleves som værende høj blandt CPR-systemets brugere.

CPR-administrationen har en målsætning om, at datakvaliteten i CPR til stadighed skal opleves som værende høj blandt CPR-systemets brugere. Resultatplan CPR - 2017 Indledning CPR indeholder grundlæggende personoplysninger om ca. 10 mio. danskere og udlændinge, og CPR-administrationen er hovedleverandør af persondata til både offentlige myndigheder

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. februar 2006 RN A605/06. Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4

RIGSREVISIONEN København, den 15. februar 2006 RN A605/06. Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 RIGSREVISIONEN København, den 15. februar 2006 RN A605/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 1/05 om 7 sager (om Banedanmark)

Læs mere

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost

Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland. 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Lokaltog er med til at sikre mobilitet på hele Sjælland 26. oktober 2017 Banechef Tommy Frost Baggrund Hvad er Lokaltog A/S? Lokaltog A/S blev dannet i 2015 gennem en fusion af de to daværende lokalbaneselskaber

Læs mere

EJERORIENTERING CITYRING Nr. 8

EJERORIENTERING CITYRING Nr. 8 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 350 Offentligt EJERORIENTERING CITYRING Nr. 8 Orientering af ejere på udvalgte nøgleindikatorer April 2019 Side 0 af 12 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2017 7 Mål for kerneopgaver 7 Gyldighedsperiode og opfølgning 9 Påtegning 9 Model for kvartalsvis

Læs mere

Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018

Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018 Mål- og Resultatplan for Værnsfælles Forsvarskommando 2018 Indhold 1. Indledning... 3 2. Strategisk målbillede... 4 Den koncernfælles mission og vision... 4 Det strategiske målbillede... 4 2.1. Strategiske

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 149 Offentligt Notat Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220 København K Afrapportering Fjern- og Regionaltog, 3. kvartal 2014 Sekretariat & jura 1.

Læs mere

Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020

Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020 Bilag Afsluttende rapport for initiativ 2.5 i den fællesoffentlige Strategi for digital velfærd, 2013-2020 Stamdata Stamdata for initiativ 2.5 fremgår af nedenstående tabel 1. Tabel 1: Stamdata for initiativ

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2019 5 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Side 3 af 9 Strategisk målbillede Moderniseringsstyrelsen arbejder

Læs mere

Analyse af jernbanesektorens fremtidige organisering

Analyse af jernbanesektorens fremtidige organisering Analyse af jernbanesektorens fremtidige organisering v/ Lasse Winterberg, Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Side 1 Sektoranalyse for jernbanen Analyse ved McKinsey & Company og Struensee & Co.

Læs mere

Mål- og resultatplan. Januar 2019

Mål- og resultatplan. Januar 2019 Mål- og resultatplan Januar 2019 Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2019 7 Mål for kerneopgaver 7 A. Høj kundetilfredshed og sikker drift 7 B. Høj informationssikkerhed

Læs mere

Økonomistyring i staten

Økonomistyring i staten Økonomistyring i staten Del 1 Målbillede Version 1.0 Januar 2014 Indhold 1 Indledning 3 1.1 Formål med vejledningen 3 1.2 Opdatering 3 1.3 Behovet for god økonomistyring i staten 3 1.4 Økonomistyring i

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 310 Offentligt. Forligskredsmøde om Signalprogrammet Marts 2019

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del - Bilag 310 Offentligt. Forligskredsmøde om Signalprogrammet Marts 2019 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 310 Offentligt Forligskredsmøde om Signalprogrammet Marts 2019 Opfølgning fra forligskredsmødet i november 2018 På forligskredsmødet den

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04

RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 RIGSREVISIONEN København, den 30. august 2004 RN B106/04 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om den økonomiske styring på Aarhus Universitet og Københavns Universitet (beretning

Læs mere

Kom godt i gang med de nye krav til økonomistyring i Vejledning til Projekt god økonomistyring i den offentlige sektor

Kom godt i gang med de nye krav til økonomistyring i Vejledning til Projekt god økonomistyring i den offentlige sektor Kom godt i gang med de nye krav til økonomistyring i 2012 Vejledning til Projekt god økonomistyring i den offentlige sektor December 2011 Indhold 1 Indledning 3 1.1 Formål 3 1.2 Målgruppe 3 1.3 Læsevejledning

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38 Offentligt Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2 Offentligt j.nr. 06-014656 Dato : 21. november 2006 Til Folketingets Finansudvalg Hermed fremsendes statusrapport

Læs mere

Resultatplan VIVE

Resultatplan VIVE Resultatplan VIVE - 2018 INDLEDNING VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd blev oprettet d. 1. juli 2017 ved lov nr. 709 af 8. juni 2017. VIVE er en fusion af Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning Kommuneplanlægning Vordingborg kommune er centralt placeret i Øresundsregionen og den ny Femernregion som vigtig transportkorridor mellem Skandinavien og Europa via Gedser og den kommende faste forbindelse

Læs mere

Resultatplan Socialstyrelsen 2017

Resultatplan Socialstyrelsen 2017 Resultatplan Socialstyrelsen 2017 Resultatmål Socialstyrelsen er en udviklings-, rådgivnings- og implementeringsvirksomhed for hele det sociale serviceområde og med særligt ansvar for at bidrage væsentligt

Læs mere

AT GENSKABE EN VELFUNGERENDE JERNBANE

AT GENSKABE EN VELFUNGERENDE JERNBANE AT GENSKABE EN VELFUNGERENDE JERNBANE KIM ANDERSEN, områdechef, BANEDANMARK Jernbanekonferencen den 17. maj 2010 BANEDANMARKS VISION Banedanmark vil genskabe en velfungerende jernbane med høj sikkerhed,

Læs mere