INFORMATIONSMØDE: Styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INFORMATIONSMØDE: Styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder"

Transkript

1 INFORMATIONSMØDE: Styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder Mindfulness med mentaliseringsbaserede elementer Mentaliseringsguiden Robusthed.dk 18. September 2017

2 Program for dagen Velkomst Baggrund for projektet og metodemodning Præsentation af mindfulness med mentaliseringsbaserede elementer Pause Præsentation af Mentaliseringsguiden Oplæg v. Center for mentalisering Frokost Præsentation af Robusthed.dk Oplæg v. Komiteen for Sundhedsoplysning Rammer for ansøgning Spørgsmål Afslutning

3 Formål med projektet Det primære formål er at styrke anbragte børn og unges mentaliseringsevner ved implementering af tre indsatser på anbringelsessteder. Indsatserne, der implementeres er: Mindfulness med mentaliseringsbaserede elementer, Robusthed.dk og Mentaliseringsguiden. Der implementeres én indsats på ét anbringelsessted. De udvalgte indsatser implementeres ved at uddanne det medarbejderne på døgninstitutioner og opholdssteder til at anvende en af tre udvalgte mentaliseringsbaserede indsatser, så de kan støtte de unge i at udvikle og styrke deres mentaliseringsevne. En del af projektet er at modne hhv. afprøve indsatserne. Det vil blandt andet sige, at der i projektperioden skal genereres viden om de konkrete indsatser, således at det er muligt at vurdere indsatsernes faglige potentiale og effekt.

4 Hvad er mentalisering? Evnen til at mentalisere er nødvendig for at kunne tage bestik af andre, aflæse deres motiver og danne sig forestillinger om forholdet mellem mennesker indbyrdes, og om sig selv i forhold til andre. Evnen til at mentalisere kommer ikke af sig selv, men udvikles igennem tilknytning og relationer og er central for menneskers udvikling af bl.a. ressourcer og evner til affektregulering; evnen til affektregulering og mentalisering er fundamentet i relationelle og sociale færdigheder, der igen er forudsætninger for at undgå ensomhed og social isolation. Mentalisering udvikles i barnets samspil med dets omsorgsgivere. Traumer og omsorgssvigt vil derfor oftest have konsekvenser for barnets eller den unges mentaliseringsevne. Anbragte børn og unge har ofte oplevet omsorgssvigt, og har derfor gerne en skrøbelig mentaliseringsevne.

5 Hvad er mentalisering? Fortsat Når børn og unge støttes i at styrke deres mentaliseringsevne, øges børnenes og de unges muligheder for at indgå i meningsfulde sociale relationer, undgå konflikter, fastholde uddannelse/ beskæftigelse mv. Dette øger bl.a. den unges trivsel og muligheder for at kunne deltage i samfundet. Når professionelle på opholdssteder og døgninstitutioner styrker deres kompetencer med henblik på at kunne støtte de unge i at øge deres mentaliseringsevne, gives der gode muligheder for, at både medarbejdernes og de unges trivsel stiger, hvilket forventes at have sammenhæng til de unges muligheder for på sigt at få uddannelse og beskæftigelse.

6 Rammer for projektet Der er afsat 14 mio. kr. til en ansøgningspulje i 2017 i finansloven for 2017 Projektperioden er 1. december 2017 til 31. december Der kan søges støtte til implementering af én indsats Modning af mindfulness med mentaliseringsbaserede elementer Afprøvning af Mentaliseringsguiden Afprøvning af Robusthed.dk

7 Forventede resultater - borgerniveau Anbragte børn og unge i alderen år, opnår udvikling henimod styrket mentaliseringsevne Anbragte børn og unge får bedre mulighed for at tage kontrol over eget liv og dermed forbedre deres fremtidsmuligheder i forhold til eksempelvis uddannelse og job.

8 Forventede resultater - organisationsniveau Udvikling af kompetencer i anvendelse af den valgte indsats, herunder at: Medarbejder opnår færdigheder i indsatsen, som kan anvendes i den daglige praksis med målgruppen Der er ledelsestilsyn og opfølgningsprocedure ift. at arbejde med den konkrete indsats Den valgte indsats implementeres med en høj grad af metodeloyalitet Den valgte indsats er implementeret ved projektperiodens ophør.

9 Forventet tidsplan Kvartal: Screening af mentaliseringsbaserede indsatser 17. Oktober: Ansøgningsfrist December: Tilsagn om støtte til implementering 1. kvartal: Planlægning af implementering 2. kvartal: Opstart af kompetenceudvikling og opstart af implementering kvartal: Implementering og drift kvartal: Implementering og drift 4. kvartal 2020: Offentliggørelse af projektresultater

10 Projektets opbygning Screening og udvælgelse af indsatser Modning Afprøvning Mindfulness med mentaliseringsbaserede elementer Undervisning og udvikling. Robusthed.dk Undervisning og implementering. Mentaliseringsguiden Undervisning og implementering. Evaluering og implementeringsstøtte

11 Hvorfor snakker vi om modning og afprøvning? En del af Strategien for udvikling af sociale indsatser (Børne og Socialministeriet, 2017) Projekter har været forhastede, og det har betydet, at afkastet af arbejdet har været mindre, end det kunne have været Formålet med strategien er at sikre Et målrettet og systematisk metodeudviklingsarbejde At afsatte ressourcer anvendes effektivt og hensigtsmæssigt til gavn for de socialt udsatte borgere og for samfundet.

12 Fasemodel og kriterier Screening Modning Afprøvning Udbredelse Kriterier: Indsatsen er Fagligt velbegrundet Realistisk i både afprøvning og drift Efterspurgt (se udfoldede kriterier i beskrivelsen af faserne ) Kriterier: Indsatsen Er færdigudviklet og defineret Er succesfuldt implementeret Har lovende resultater Er ikke urealistisk dyr (se udfoldede kriterier i beskrivelsen af faserne ) Kriterier: Indsatsen er succesfuldt afprøvet Implementeret som forudsat Har positiv effekt på borgernes problemstilling Er omkostningseffektiv Indsatsen er fortsat efterspurgt Realistisk driftsperspektiv (se udfoldede kriterier i beskrivelsen af faserne )

13 Ansøgers rolle Modning Idé og løst defineret indsats Undervisning og udvikling Klart defineret indsats Afprøvning Klart defineret indsats Undervisning og implementering Viden om indsatsen virker i den form, den har fået

14 Ansøgers rolle Modning Ansøger bidrager aktivt til udvikling af mindfulness med mentaliseringsbaserede elementer. OBS. Der modnes kun én indsats. Afprøvning Ansøger afprøver Robusthed.dk eller Mentaliseringsguiden i den form, som indsatsen har fået.

15 Ansøgers rolle Anbringelsesstederne, er ansvarlige for at: Relevante medarbejdere deltager i den tilbudte kompetenceudvikling og implementeringsstøtte. Implementere den udviklede indsats indenfor de rammer, som fastsættes i et samarbejde mellem deltagende anbringelsessteder, Socialstyrelsen, tilbudsgiver og leverandør af kompetenceudvikling Levere relevant data til evaluering og dokumentation. Det forventes, at der skal leveres data om borgerne på cpr-nummerniveau samt data om udviklings- og implementeringsprocessen.

16 Organisering Socialstyrelsen Evaluator Børn og unge Medvirkende regioner, kommuner og anbringelsesste der Leverandører af kompetenceudvikling

17 Særlige opmærksomhedspunkter Evaluator og leverandører af kompetenceudvikling udvælges primo Der skal være minimum 2 anbringelsessteder, som bliver tildelt midler til at implementere en indsats, før en indsats modnes eller afprøves. Tilsagn eller afslag på puljen gives ultimo 2017.

18 Mindfulness med mentaliseringsbaserede elementer v. Socialstyrelsen

19 Beskrivelse af mindfulness Mindfulness kan defineres som en særlig form for opmærksomhed, der involverer en bevidst og ikke-dømmende rettethed mod ens egne tanker, følelser og kropsfornemmelser i nuet. Der findes en række forskellige varianter af Mindfulnessbaserede interventioner over for forskellige målgrupper. De fleste interventionsformer er baserede på eller er afledt af metoden MindfulnessBaseret StressReduktion, som er et velstruktureret interventionsprogram, der bygger på systematisk træning i mindfulness med inddragelse af forskningsbaseret viden. På skoleområdet findes forskellige Mindfulness- og nærværsøvelser, som kan lære børn at samle opmærksomheden, så de får det bedre og får et læringsmæssigt udbytte af daginstitution og skole.

20 Relevans ift. anbragte unge Mindfulness er afprøvet i bl.a. Danmark og USA til børn i folkeskolealderen som led i en række meditationsprogrammer for eleverne generelt. Indsatsen anvendes desuden til børn og unge med specifikke vanskeligheder, herunder anbragte børn og unge, i både dansk og udenlandsk kontekst. Aarhus Universitet, Dansk Center for Mindfulness, afholder kurser/temadage for professionelle, som ønsker at arbejde med metoden på et videnskabeligt baseret grundlag, og herunder også med børn og unge som målgruppe. Kurser i Mindfulness i pædagogik og intervention udbydes af private leverandører. Kurserne retter sig mod voksne, som har med børn og unge at gøre.

21 Erfaringer med indsatsen Videnskabelige publikationer dokumenterer, at mindfulness-programmerne Mindfulness-Baseret Stress Reduktion og Mindfulness-Baseret Kognitiv Terapi kan forbedre mental sundhed. I USA er man længere fremme med brugen af mindfulness i skoler og børnehaver generelt, end vi er i Danmark og der er gode erfaringer mht. uddannelse af lærere og pædagoger samt mht. at arbejde med denne aldersgruppe.

22 Erfaringer med indsatsen Mindfulness Baseret Stress Reduktion anvendes på institutionerne med det formål at reducere stressbelastning, depression og angst samt for at øge selvoplevet trivsel. Mindfulness anvendes til unge med svære problematikker i form af psykiske, sociale, adfærdsmæssige og indlæringsmæssige problemstillinger, herunder eksempelvis angst, personforstyrrelse, depression, forandret virkelighedsopfattelse og alvorligt omsorgssvigt, metoden. Mindfulness anvendes også på skoler til omsorgssvigtede børn og unge, som har symptomer i form af angst, stress, depression, identitetskrise og indadreagerende adfærd.

23 Mindfulness med mentaliseringsbaserede indsatser Mindfulness styrker bl.a. anbragte børn og unges evne til at reflektere over egen og andres situation. Det antages, at mindfulness også styrker mentaliseringsevnen. Mindfulness med mentaliseringsbaserede elementer skal modnes som indsats.

24 Forventet proces for modning af mindfulness med mentaliseringsbaserede elementer 1. Planlægning af udviklingsforløbet. 2. Udvikling og foreløbig beskrivelse af indsatsen mindfulness med mentaliseringsbaserede elementer. 3. Udvikling af kompetenceudviklingsforløb. 4. Gennemførelse af kompetenceudviklingsforløb med deltagelse af ansøger. 5. Implementering af den udviklede indsats. 6. Vurdering af indsatsens virkning v. evaluator. 7. Erfaringsopsamling og justering af den udviklede indsats. 8. Endelig beskrivelse af indsatsen mindfulness med mentaliseringsbaserede elementer v. ansøger, leverandør af kompetenceudvikling, evaluator og Socialstyrelsen

25 Præsentation af Mentaliseringsguiden Mentaliseringsguiden V. Center for Mentalisering

26 Præsentation af Robusthed.dk Robusthed.dk v. Komiteen for Sundhedsoplysning

27 Procedurer for ansøgning v. Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning, Socialstyrelsen

28 Ansøgningsprocedure Ansøgningsfristen er den 17. oktober 2017 kl Der er i alt afsat 14 mio. kr. i puljen. Det forventes at døgninstitutioner og opholdssteder kan indgå i projektet. Kriterier og krav fremgår af bekendtgørelse og vejledning. Projektperioden er 1. december 2017 til 31. december Ansøgere kan forvente svar i starten af december.

29 Ansøgningsprocedure Lønudgifter skal budgetteres med antal timer og sats pr. time. Noter til budget udfyldes i kommentarfeltet i budgettet Budgettet indtastes inde i selve ansøgningen. Budgetskema på ansøgningspuljens side er et hjælpeskema (ikke noget der skal udfyldes). Spørgsmål vedrørende administration af ansøgningspuljen og ansøgningsprocedure: kast@socialstyrelsen.dk eller tilskudsforvaltning@socialstyrelsen.dk Tekniske spørgsmål eller henvendelser: portal@socialstyrelsen.dk. Skriv også til portal@socialstyrelsen.dk inden ansøgningsfristen, hvis der er problemer med indsendelse af ansøgning.

30 Opsamling og spørgsmål

31 TAK FOR I DAG Spørgsmål stilles til: traa@socialstyrelsen.dk

Informationsmøde om ansøgningspulje til samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder

Informationsmøde om ansøgningspulje til samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder Informationsmøde om ansøgningspulje til samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder Dagens program 1) Baggrund og formål med projektet v., Center for Børn, Unge og Familier

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder

Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder VEJ nr 9841 af 04/09/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 5. september 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne og Socialmin., Socialstyrelsen 2017-4749 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Investering i efterværn. Informationsmøde d. 20. september 2017

Investering i efterværn. Informationsmøde d. 20. september 2017 Investering i efterværn Informationsmøde d. 20. september 2017 Dagens program Kl. 11.00 Kl. 11.40 Velkomst og præsentation af baggrund, formål og centrale målsætninger med puljen v. Socialstyrelsen Præsentation

Læs mere

Implementeringsstøtte samt evaluering af puljen: samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder

Implementeringsstøtte samt evaluering af puljen: samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder Implementeringsstøtte samt evaluering af puljen: samarbejder mellem plejefamilier og døgninstitutioner og/eller opholdssteder Dagsorden 1) Kort orientering vedr. udbuddets økonomiske rammer & baggrunden

Læs mere

Afprøvning af En vej ind. Informationsmøde for kommuner. 10. august 2016

Afprøvning af En vej ind. Informationsmøde for kommuner. 10. august 2016 Afprøvning af En vej ind Informationsmøde for kommuner 10. august 2016 Oplæg v. Faglig leder Birgit Mortensen og specialkonsulent Stine Trøjborg Thomsen Center for Børn, Unge og Familier, Socialstyrelsen

Læs mere

Velkommen! Informationsmøde om ansøgningspuljer på anbringelsesområdet. Tirsdag d. 10. september 2019

Velkommen! Informationsmøde om ansøgningspuljer på anbringelsesområdet. Tirsdag d. 10. september 2019 Velkommen! Informationsmøde om ansøgningspuljer på anbringelsesområdet Tirsdag d. 10. september 2019 Rammerne for udviklings- og investerings programmet på børne- og ungeområdet I daglige tale kaldet BUIP

Læs mere

Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR. Informationsmøde om puljen

Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR. Informationsmøde om puljen Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR Informationsmøde om puljen Velkommen Formål med informationsmødet Socialstyrelsens perspektiver på den tidlige og forebyggende indsats på børnog

Læs mere

Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge. Den 30. september 2019

Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge. Den 30. september 2019 Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge Den 30. september 2019 Dagens program 1. Baggrund og formål med projektet 2. Hvad indebærer deltagelse i et modningsprojekt?

Læs mere

Ramme for partnerskabet. Investering i efterværn. Viden til gavn

Ramme for partnerskabet. Investering i efterværn. Viden til gavn Ramme for partnerskabet Investering i efterværn Viden til gavn Publikationen er udgivet af: Socialstyrelsen Edisonsvej 1 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: info@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Informationsmøde for frivillige organisationer mv. om ansøgningspuljer. Den 10. februar 2017 kl. 10:00 12:00 Odense

Informationsmøde for frivillige organisationer mv. om ansøgningspuljer. Den 10. februar 2017 kl. 10:00 12:00 Odense Informationsmøde for frivillige organisationer mv. om ansøgningspuljer Den 10. februar 2017 kl. 10:00 12:00 Odense Dagsorden 1. Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning hvem er vi? 2. Udmelding og udmøntning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i projekt VIDA 15.26.01.20 Ansøgningsfrist d. 1. september 2015

Vejledning til ansøgning om deltagelse i projekt VIDA 15.26.01.20 Ansøgningsfrist d. 1. september 2015 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Vejledning til ansøgning om deltagelse i projekt VIDA 15.26.01.20 Ansøgningsfrist d. 1. september 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...

Læs mere

Udbud af evaluering af projekt: Styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder

Udbud af evaluering af projekt: Styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder Udbud af evaluering af projekt: Styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder Udbudsmateriale Socialstyrelsen Oktober 2017 Indholdsfortegnelse 1 Kort om projektet...

Læs mere

Målrettet opsporing af mennesker med høj risiko for at have eller udvikle type 2-diabetes

Målrettet opsporing af mennesker med høj risiko for at have eller udvikle type 2-diabetes Satspuljeopslag: Målrettet opsporing af mennesker med høj risiko for at have eller udvikle type 2-diabetes Ansøgningsfrist den 22. november 2018 kl. 12.00 Sundhedsstyrelsen inviterer hermed kommuner til

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

Puljeopslag: Pulje til at tilpasse indretning og fysiske omgivelser i forhold til at forebygge og håndtere udadreagerende adfærd

Puljeopslag: Pulje til at tilpasse indretning og fysiske omgivelser i forhold til at forebygge og håndtere udadreagerende adfærd Puljeopslag: Pulje til at tilpasse indretning og fysiske omgivelser i forhold til at forebygge og håndtere udadreagerende adfærd Sundhedsstyrelsen inviterer hermed kommuner og private leverandører på ældreområdet

Læs mere

MODNING GENNEM EVALUERING KAPACITET TIL AT ARBEJDE MED UDVIKLING AF PRAKSIS

MODNING GENNEM EVALUERING KAPACITET TIL AT ARBEJDE MED UDVIKLING AF PRAKSIS MODNING GENNEM EVALUERING KAPACITET TIL AT ARBEJDE MED UDVIKLING AF PRAKSIS PROGRAM 14:00 Præsentation Den nationale strategi for udvikling af sociale indsatser Hvordan understøtter man en datainformeret

Læs mere

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Satspuljeopslag: Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Ansøgningsfrist den 5. april 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundheds- og ældreområdet

Læs mere

Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien

Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Satspuljeopslag: Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Ansøgningsfrist den 18. maj 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet for 2018-2021 er der

Læs mere

Informationsmøde om ansøgningspuljer i Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet

Informationsmøde om ansøgningspuljer i Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet Flere pædagoger til institutioner med mange børn i udsatte positioner Ansøgerkreds: Kommuner, som ansøger på vegne af kommunale

Læs mere

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Notat Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Ansøgningsfrist: Den 12. september 2019, kl. 12.00 1. Formål Initiativet

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra Ansøgningspuljen til uddeling af julehjælp Finanslovens

Vejledning til ansøgning om støtte fra Ansøgningspuljen til uddeling af julehjælp Finanslovens Vejledning til ansøgning om støtte fra Ansøgningspuljen til uddeling af julehjælp 2016 Finanslovens 15.75.78.10. Ansøgningsfrist den 8. august 2016 kl. 12:00 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 2 2. Ansøgningspuljens

Læs mere

I udviklingsprogrammet kommer de deltagende dagtilbud til at arbejde med følgende kerneelementer:

I udviklingsprogrammet kommer de deltagende dagtilbud til at arbejde med følgende kerneelementer: 2 Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet, Center for Børnesprog ved Syddansk Universitet og Rambøll Management Consulting (konsortiet) har fået midler fra Socialstyrelsen til sammen

Læs mere

Velkommen! Informationsmøde om ansøgningspuljer på anbringelsesområdet. Tirsdag d. 10. september 2019

Velkommen! Informationsmøde om ansøgningspuljer på anbringelsesområdet. Tirsdag d. 10. september 2019 Velkommen! Informationsmøde om ansøgningspuljer på anbringelsesområdet Tirsdag d. 10. september 2019 Rammerne for udviklings- og investerings programmet på børne- og ungeområdet I daglige tale kaldet BUIP

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Bilag 3: Bevillinger der udløber med udgangen af 2018 uden genfinansieringsbehov

Bilag 3: Bevillinger der udløber med udgangen af 2018 uden genfinansieringsbehov KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT Bilag 3: Bevillinger der udløber med udgangen af 2018 uden genfinansieringsbehov Bevillingsudløb uden genfinansieringsbehov 2018 behov 2019 behov CTI-projektet

Læs mere

Nyt projekt om mentaliseringsbaseret pædagogik

Nyt projekt om mentaliseringsbaseret pædagogik Nyt projekt om mentaliseringsbaseret pædagogik Opholdsstedet Aabyhus arbejder det kommende år med at omsætte mentalisering til hverdagen Af Maja Nørgård Jacobsen, psykolog I arbejdet med traumatiserede

Læs mere

Lovændringer og udmøntning af satspuljeaftalen. Mere kvalitet i plejefamilier en bedre opvækst for det anbragte barn. Temamøde den 27.

Lovændringer og udmøntning af satspuljeaftalen. Mere kvalitet i plejefamilier en bedre opvækst for det anbragte barn. Temamøde den 27. Lovændringer og udmøntning af satspuljeaftalen Mere kvalitet i plejefamilier en bedre opvækst for det anbragte barn Temamøde den 27. september 2018 Plejefamilieområdet Socialtilsyn Øst Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Informationsmøde for frivillige organisationer mv. om ansøgningspuljer i Mandag den 5. februar 2018 kl. 10:00 12:00 Odense

Informationsmøde for frivillige organisationer mv. om ansøgningspuljer i Mandag den 5. februar 2018 kl. 10:00 12:00 Odense Informationsmøde for frivillige organisationer mv. om ansøgningspuljer i 2018 Mandag den kl. 10:00 12:00 Odense Dagsorden 1. Center for Økonomi og Tilskudsforvaltning hvem er vi? 2. Udmelding og udmøntning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Enhed CDAM. Sagsnr Dato

Indholdsfortegnelse. Enhed CDAM. Sagsnr Dato Vejledning til ansøgning om støtte fra Socialstyrelsen til implementering af metoderne Critical Time Intervention (CTI), Social Færdighedstræning (SFT) og Åben Dialog (ÅD) Enhed CDAM Indholdsfortegnelse

Læs mere

Det overordnede mål med puljen er at styrke indsatsen for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade.

Det overordnede mål med puljen er at styrke indsatsen for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade. Dato 01-02-2018 Sagsnr. 4-1613-260/1 Udmøntning af satspuljen Styrket indsats for mennesker med spiseforstyrrelser og selvskade delpulje om afprøvning af redskaber og andre indsatser til målrettet tidlig

Læs mere

Invitation til at deltage i forsøgsordning med styrket frit valg inden for madservice på ældreområdet

Invitation til at deltage i forsøgsordning med styrket frit valg inden for madservice på ældreområdet Dato 13-08-2018 Invitation til at deltage i forsøgsordning med styrket frit valg inden for madservice på ældreområdet Med finanslovsaftalen for 2018 er regeringen og Dansk Folkeparti enige om at styrke

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via Tilskudsportalen https://tilskudsportal.socialstyrelsen.dk. For information om brug af Tilskudsportalen se under mappen Vejledninger på Tilskudsportalens

Læs mere

Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet

Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet Satspuljeopslag: Bedre inddragelse af mennesker med psykiske lidelser og deres pårørende gennem civilsamfundet Ansøgningsfrist den 23. april 2019 kl. 12.00 22. februar 2019 Som led i satspuljeaftalen på

Læs mere

Investering i efterværn. Informationsmøde d. 17. januar 2018

Investering i efterværn. Informationsmøde d. 17. januar 2018 Investering i efterværn Informationsmøde d. 17. januar 2018 Dagens program Kl. 11.30 Kl. 12.00 Kl. 12.30 Kl. 12.40 Kl. 13.30 Kl. 14.00 Velkomst og præsentation af baggrund, formål og centrale målsætninger

Læs mere

Partnerskab om strategisk udvikling og omlægning. Informationsmøde om Social investeringspulje til recovery og rehabilitering

Partnerskab om strategisk udvikling og omlægning. Informationsmøde om Social investeringspulje til recovery og rehabilitering Partnerskab om strategisk udvikling og omlægning Informationsmøde om Social investeringspulje til recovery og rehabilitering Dagens program Velkomst og dagens program Baggrund for puljen og kort om initiativet

Læs mere

Bilag 1. Metodebeskrivelse, peer-støtte og krav til projektorganisationer

Bilag 1. Metodebeskrivelse, peer-støtte og krav til projektorganisationer Enhed Center for Økonomiog Tilskudsforvaltning Sagsnr. 2017-5187 Dato 09-06-2017 Bilag 1. Metodebeskrivelse, peer-støtte og krav til projektorganisationer I det følgende beskrives den indsats, som skal

Læs mere

Workshop 1 c: Afprøvning af Klub Penalhus

Workshop 1 c: Afprøvning af Klub Penalhus Workshop 1 c: Afprøvning af Klub Penalhus En skoleunderstøttende metode fra England The Letterbox Club Socialstyrelsen Marie Luise Nørrelykke, fuldmægtig Kontoret for sårbare unge og integration mln@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Dato Sagsnr /1 og /1

Dato Sagsnr /1 og /1 Dato 23-11-2017 Sagsnr. 4-1214-391/1 og 4-1214-392/1 Puljeopslag: Udmøntning af midler til understøttelse af udarbejdelse af genoptræningsplaner og metoder til patientinddragelse for patienter med erhvervet

Læs mere

Forebyggelsesmidler 2018

Forebyggelsesmidler 2018 Forebyggelsesmidler 2018 Indsats Problemstilling Metode Målsætning jf. 1: Styrket indsats for overvægtige børn og deres familier Sundhedsplejerskerne i skolesundhedstjenesten udfører opsporing af overvægt

Læs mere

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Satspuljeopslag: Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Ansøgningsfrist den 1. november 2019 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspulje til førstehjælpskurser til personale i dagtilbud

Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspulje til førstehjælpskurser til personale i dagtilbud VEJ nr 9625 af 09/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 10. august 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2018-6542 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD

Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD NOTAT Titel Fra: Til: Resumé: Indsatsområder for udvikling af støttetilbud og særlige indsatser til børn, unge og voksne med ADHD Servicestyrelsen, fungerende chef i Handicapenheden Bente Meunier ADHD

Læs mere

Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes

Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes Dato 07-03-2018 Sagsnr. 4-1611-128/9 Puljeopslag: Iværksættelse af initiativer til støtte og rådgivning til familier med et barn med diabetes Hermed inviteres patientforeninger og andre organisationer

Læs mere

Puljeopslag: Indsatser til inklusion og fastholdelse af særligt sårbare patienter med diabetes i behandlings- og rehabiliteringsforløb

Puljeopslag: Indsatser til inklusion og fastholdelse af særligt sårbare patienter med diabetes i behandlings- og rehabiliteringsforløb Dato 12-06-2018 Sagsnr. 4-1611-128/5 Puljeopslag: Indsatser til inklusion og fastholdelse af særligt sårbare patienter med diabetes i behandlings- og rehabiliteringsforløb Hermed inviteres kommuner, regioner

Læs mere

Puljeopslag: Patientforeninger iværksætter initiativer til støtte for pårørende til mennesker med erhvervet hjerneskade

Puljeopslag: Patientforeninger iværksætter initiativer til støtte for pårørende til mennesker med erhvervet hjerneskade Dato 08-12-2017 Sagsnr. 4-1214-393/1 Puljeopslag: Patientforeninger iværksætter initiativer til støtte for pårørende til mennesker med erhvervet hjerneskade Hermed inviteres patientforeninger på hjerneskadeområdet

Læs mere

Udvikling, planlægning, afholdelse samt evaluering af kurser i DUÅ og PMTO med fokus på ADHD.

Udvikling, planlægning, afholdelse samt evaluering af kurser i DUÅ og PMTO med fokus på ADHD. Enhed Center for Børn, Unge og Familier Sagsnr. 2016-7482 Dato 05-01-2017 Bilag 1. Opgavebeskrivelse Udvikling, planlægning, afholdelse samt evaluering af kurser i DUÅ og PMTO med fokus på ADHD. Tilbudsindhentningen

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

Bilag 1: Kravspecifikation

Bilag 1: Kravspecifikation Bilag 1: Kravspecifikation 1. Baggrund Som led i satspuljeaftalen for 2012 på beskæftigelsesområdet, blev der afsat midler til socialøkonomiske virksomheder. Midlerne skal udmøntes i årene 2012-2015. Dette

Læs mere

Puljeopslag: Forbedret brug af livshistorier i plejen og omsorgen for mennesker med demens.

Puljeopslag: Forbedret brug af livshistorier i plejen og omsorgen for mennesker med demens. Puljeopslag: Forbedret brug af livshistorier i plejen og omsorgen for mennesker med demens. Regeringen og satspuljepartierne har som led i satspuljeaftalen på sundheds- og ældreområdet for 2017-2020 afsat

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Styrket regional indsats for erhvervsuddannelse for voksne i Region Sjælland (EUV for 25-30 årige) Udfordring For at kunne

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra Ansøgningspulje til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud

Vejledning til ansøgning om støtte fra Ansøgningspulje til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud Vejledning til ansøgning om støtte fra Ansøgningspulje til etablering af midlertidige nødovernatningstilbud (for vinteren 2016/2017) (FL 15.75.21.20.) Ansøgningsfristen er den 10. august 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Dato Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Dato Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Dato 24-02-2017 Sagsnr. 4-1613-205/1 bpse bpse@sst.dk Udmøntning af satspuljen styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Hermed inviteres regioner til at søge om midler

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til ansøgningspuljen til opfølgende samtaler til tidligere anbragte unge

Vejledning til ansøgning om støtte til ansøgningspuljen til opfølgende samtaler til tidligere anbragte unge VEJ nr 9545 af 14/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 15. juni 2017 Ministerium: Journalnummer: 2017-2014 Børne- og Socialministeriet Senere ændringer til forskriften Ingen Vejledning til ansøgning om støtte

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Udmøntning af puljen: Familieorienteret alkoholbehandling

Udmøntning af puljen: Familieorienteret alkoholbehandling Udmøntning af puljen: Familieorienteret alkoholbehandling Som led i det sundhedspolitiske udspil Mere borger, mindre patient et stærkt fælles sundhedsvæsen fra 2013 er der afsat 112 mio. kr. i perioden

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af de socialt mest udsatte

Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af de socialt mest udsatte Til de kommunale sundheds- og socialforvaltninger samt kommunale og kommunalt støttede væresteder Udmøntning af satspuljemidler - til sundhedsfremmende og forebyggende modelprojekter omkring gruppen af

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen Deltagelse i peer- to- peer fællesskaber

Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen Deltagelse i peer- to- peer fællesskaber Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen Deltagelse i peer- to- peer fællesskaber for udsatte borgere 15.13.28.63 Ansøgningsfristen er den 15. april 2016 kl. 12:00 INDHOLDSFORTEGNELSE 1

Læs mere

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune Strategi for Handicap & Psykiatri Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Vejledning om ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til forebyggelse af seksuelle overgreb mod børn og unge med handicap FL

Vejledning om ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til forebyggelse af seksuelle overgreb mod børn og unge med handicap FL VEJ nr 9521 af 26/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juni 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2017-12015 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Vejledning om ansøgning til tildelingspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11.40

Vejledning om ansøgning til tildelingspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11.40 Social- og Integrationsministeriet Vejledning om ansøgning til tildelingspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11.40 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Puljens formål...

Læs mere

Projektkommissorium. A. Familieorienteret alkoholbehandling 30-06-2015

Projektkommissorium. A. Familieorienteret alkoholbehandling 30-06-2015 Projektkommissorium A. Familieorienteret 30-06-2015 B. Projektbeskrivelse Som led i det sundhedspolitiske udspil Mere borger, mindre patient et stærkt fælles sundhedsvæsen er der afsat 56 mio. kr. i perioden

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgningspulje til styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder

Bekendtgørelse om ansøgningspulje til styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder BEK nr 1025 af 31/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 1. september 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne og Socialmin., Socialstyrelsen j.nr. 2017-4749 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Behandling af børn, unge og deres familier

Behandling af børn, unge og deres familier Behandling af børn, unge og deres familier Navlestrengen er ligesom en sikkerhedssele, så barnet ikke falder ud af moderen. Nu er der kommet et ozonhul i himmelen. Så er Guds gulv ikke længere helt tæt,

Læs mere

Informationsmøde om puljen: Lovende praksis på børne- og ungeområdet. Den 30. marts 2017

Informationsmøde om puljen: Lovende praksis på børne- og ungeområdet. Den 30. marts 2017 Informationsmøde om puljen: Lovende praksis på børne- og ungeområdet Den 30. marts 2017 Velkommen! Eftermiddagens program Baggrund for og formål med projektet Hvad er lovende praksis? Aktiviteter og tilgang

Læs mere

Indhold. Vejledning vedr. den sociale investeringsfond

Indhold. Vejledning vedr. den sociale investeringsfond Vejledning vedr. den sociale investeringsfond Indhold Formål... 2 Baggrund... 2 Generelt om fonden... 2 Målgruppe... 2 Hvem kan ansøge om midler fra fonden?... 3 Hvad kan der søges midler til?... 3 Kriterier

Læs mere

Sammen om fastholdelse (FL )

Sammen om fastholdelse (FL ) Side 1 af 5 (/da.aspx) Sammen om fastholdelse (FL 17.46.66.10) Formålet med ansøgningspuljen er at afprøve en model for at bevare sygemeldte medarbejderes tilknytning til arbejdspladsen. Baggrund Det er

Læs mere

OMSORGSSVIGT, TILKNYTNINGSRELATIONER OG MENTALISERING I PLEJEFAMILIER. Anne Blom Corlin Cand.psych.aut

OMSORGSSVIGT, TILKNYTNINGSRELATIONER OG MENTALISERING I PLEJEFAMILIER. Anne Blom Corlin Cand.psych.aut 3/26/15 OMSORGSSVIGT, TILKNYTNINGSRELATIONER OG MENTALISERING I PLEJEFAMILIER Anne Blom Corlin Cand.psych.aut PRÆSENTATION! Psykolog, autoriseret, snart færdigjort specialistuddannelse i psykoterapi! Specialeafhandling

Læs mere

Opfordring til landets kommuner forebyggelse på ældreområdet

Opfordring til landets kommuner forebyggelse på ældreområdet Opfordring til landets kommuner forebyggelse på ældreområdet Socialstyrelsen har fra efteråret 2013 brug for 2-3 indsatskommuner, der ønsker at medvirke i afprøvning og evaluering af en række metoder og

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til investering i efterværn til unge

Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til investering i efterværn til unge VEJ nr 9822 af 25/08/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 28. august 2017 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne og Socialmin., Socialstyrelsen 2017-5473 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

PSYKOLOGHUSET CLEMENS. - psykologisk klinik for udsatte børn, unge og familier

PSYKOLOGHUSET CLEMENS. - psykologisk klinik for udsatte børn, unge og familier PSYKOLOGHUSET CLEMENS - psykologisk klinik for udsatte børn, unge og familier PSYKOLOGHUSET CLEMENS Indehavere: Anne-Marie Thuesen og Signe Rakel Hein autoriserede psykologer Adresse: Schacksgade 4 1365

Læs mere

Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II

Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II Spørgsmål og svar til Et mere rummeligt arbejdsmarked II 12. december 2018 Er der et minimumskrav ift. måltal? Der er ikke et minimumskrav ift. antal deltagere, men der er lagt op til at kommunen skal

Læs mere

Vejledning om ansøgning til Handicappuljen Ansøgningsfrist 26. maj 2017 kl. 12:00

Vejledning om ansøgning til Handicappuljen Ansøgningsfrist 26. maj 2017 kl. 12:00 Socialstyrelsen Vejledning om ansøgning til Handicappuljen 2017 15.64.07.10. Ansøgningsfrist 26. maj 2017 kl. 12:00 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 2 2 Ansøgningspuljens formål og målgruppe... 2 3

Læs mere

BESKRIVELSE AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011

BESKRIVELSE AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011 BESKRIVELSE AF AKT. OBS.STØTTEAFDELINGENS TILBUD JANUAR 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Daginstitutionsområdet side 3 1.1. Intensivt udviklingsforløb - 12 uger side 3 1.2. Længerevarende støtteforløb side

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmøde om puljen: Udbredelse af behandlingsmodeller til unge med misbrug

Spørgsmål og svar fra informationsmøde om puljen: Udbredelse af behandlingsmodeller til unge med misbrug Spørgsmål og svar fra informationsmøde om puljen: Udbredelse af behandlingsmodeller til unge med misbrug Mødet blev afholdt den 4. maj 2016 i Odense Hvilket uddannelsesniveau skal behandlerne have? Medarbejderne

Læs mere

Socialstyrelsens tilgang til validerede instrumenter i evalueringer

Socialstyrelsens tilgang til validerede instrumenter i evalueringer Socialstyrelsens tilgang til validerede instrumenter i evalueringer Oplæg i Dansk Evalueringsselskab, d. 16. maj 2017 Chefkonsulent Eva Husum Schmidt, Center for Data, Analyse og Metode, Socialstyrelsen

Læs mere

Integrationsministeriets informationsmøde. Integrationspuljer 2011

Integrationsministeriets informationsmøde. Integrationspuljer 2011 Integrationsministeriets informationsmøde Integrationspuljer 2011 Program Kl. 14.00 14.45 Velkomst og introduktion til integrationspuljerne Videndeling og erfaringsopsamling Indsatsområder og integrationspuljer

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til styrket uddannelsesindsats på sikrede institutioner (FL )

Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til styrket uddannelsesindsats på sikrede institutioner (FL ) Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til styrket uddannelsesindsats på sikrede institutioner (FL 15.75.18.60.) Ansøgningsfrist d. 15. april 2016 kl. 12:00 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Åben Dialog. Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode

Åben Dialog. Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode Åben Dialog Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode Baggrund Psykiatriudvalget har i deres rapport blandt andet fokus på Åben Dialog KL og Socialministeriet havde fokus på Åben Dialog 19

Læs mere

Bilag 2 - Kravspecifikation. 1. Indledning. 2. Baggrund. 3. Beskrivelse af evalueringsopgaven. Dato

Bilag 2 - Kravspecifikation. 1. Indledning. 2. Baggrund. 3. Beskrivelse af evalueringsopgaven. Dato Dato 16-06-2014 Sagsnr. 1-1010-147/6 MAHA maha@sst.dk Bilag 2 - Kravspecifikation 1. Indledning Sundhedsstyrelsen inviterer hermed alle interesserede aktører til at afgive tilbud på evaluering af satspuljen

Læs mere

Samarbejdsaftale om Fremtidens Dagtilbud

Samarbejdsaftale om Fremtidens Dagtilbud Samarbejdsaftale om Fremtidens Dagtilbud Samarbejdsaftale mellem programkonsortiet og Frederiksberg Kommune om forskningsprogrammet Fremtidens Dagtilbud Dato 13. marts 2014 På vegne af Ministeriet for

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspulje til styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder

Lovtidende A. Bekendtgørelse om ansøgningspulje til styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder Lovtidende A Bekendtgørelse om ansøgningspulje til styrkelse af børn og unges mentaliseringsevne, handlekraft og sociale færdigheder I medfør af tekstanmærkning nr. 111 ad 15.26.04. til 15 på finansloven

Læs mere

Puljen "Håndholdt indsats i ressourceforløb" - FL

Puljen Håndholdt indsats i ressourceforløb - FL Side 1 af 6 (/da.aspx) Puljen "Håndholdt indsats i ressourceforløb" - FL 17.46.78.30 Formålet med ansøgningspuljen er at nedbringe sagsmængden for den koordinerende sagsbehandler i jobcenteret samt at

Læs mere

Flest mulige børn og unge skal have deres trivsel og udvikling sikret i den nære og almene indsats.

Flest mulige børn og unge skal have deres trivsel og udvikling sikret i den nære og almene indsats. Sagsnr. 00.00.00-A00-5-16 Cpr. Nr. Dato 8-5-2016 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Forslag til Distriktsprojekt i 2017-2019 Næstved Kommune gennemfører i 2017-2019 et projekt i et skoledistrikt med fokus

Læs mere

Vejledning om ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til særlige sociale formål (SærligSoc)

Vejledning om ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til særlige sociale formål (SærligSoc) VEJ nr 9699 af 28/08/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 29. august 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2018-3847 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Gravid på job 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger: Navn: Birgitte Holbech E-mail: birhol@aarhus.dk Telefon: 41855180 Arbejdssted: Personaleudvikling,

Læs mere

Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen

Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen Notat Opslag af midler til forundersøgelse, udvikling og opstart af en kandidatuddannelse målrettet naturfagslærer i folkeskolen Ansøgningsfrist: Den 28. september 2018, kl. 12.00 1. Formål Regeringen

Læs mere

Projektår* Fra Til Beløb i kr. Dag Md. År Dag Md. År 1 01 10 2009 30 09 2010 251.392

Projektår* Fra Til Beløb i kr. Dag Md. År Dag Md. År 1 01 10 2009 30 09 2010 251.392 Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.40.10 Puljen til udvikling af bedre ældrepleje, UBÆP 2009 Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

Vejledning om ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til udviklingsstøtte til projekter målrettet sårbare og udsatte børn og unge

Vejledning om ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til udviklingsstøtte til projekter målrettet sårbare og udsatte børn og unge VEJ nr 9314 af 03/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 4. maj 2018 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2018-1125 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

UDMØNTNING AF MIDLER FRA FINANSLOVEN 2019

UDMØNTNING AF MIDLER FRA FINANSLOVEN 2019 Dato 13-03-2019 anp@sst.dk Sagsnr. 1-1012-200/1 7222 7597 UDMØNTNING AF MIDLER FRA FINANSLOVEN 2019 SUNDHEDSPLEJEBESØG DE FØRSTE 1.000 DAGE HOS FAMILIER I UDSATTE POSI- TIONER OG I DAGTILBUD Regeringen

Læs mere

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent

Tidlig indsats og Åbent børnehus. et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Tidlig indsats og Åbent børnehus et samarbejde mellem pædagoger, sundhedsplejersker og tosprogskonsulent Hvad har været i fokus fra start Fokus på familier med særlige behov heraf isolerede familier Metodeudviklingsprojekt

Læs mere

De pædagogiske praksiskonsulenter

De pædagogiske praksiskonsulenter De pædagogiske praksiskonsulenter Rådgivnings- og vejledningsforløb på dagtilbudsområdet KL s dagtilbudskonference d.17. maj 2017 Dagens workshop Formål : At præsentere vores rådgivnings- og vejledningsindsats

Læs mere

2. status - Sundhedsplan

2. status - Sundhedsplan 2. status - Sundhedsplan 2016-2018 Nr. 2.5 af handleplaner fra rusmiddelstrategien på ungdomsuddannelserne gruppe Unge, forældre og medarbejdere på Ungdomsuddannelserne Behov for indsatser afdækkes Inspiration

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr Dato 25. oktober 2013 TRM@dkma.dk Sagsnr. 2013083548 4488 9344 Indhold 1. Ydelsesbeskrivelse... 2 1.1. Indledning... 2 1.2. Puljeformål... 3 1.3. Målgruppen... 3 1.4. Projektets organisering... 4 2. Krav...

Læs mere

Ansøgningsfrist den 11. oktober 2019 kl

Ansøgningsfrist den 11. oktober 2019 kl VEJ nr 9744 af 29/08/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 30. august 2019 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Social- og Indenrigsmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2019-2496 Senere ændringer

Læs mere