Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet"

Transkript

1 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Den 29. marts 2005 J.nr.: LSM/SPR Referat fra ERFA-gruppens 2. møde tirsdag den 1. februar 2005 Deltagere: Birgit Bolgann, Fiskeridirektoratet Knud Larsen, Fødevareministeriet Mogens Schou, Fødevareministeriet Poul Laursen, Konsumfiskeindustriens Arbejdsgiverforening Peter Willadsen, Danmarks Fiskeindustri og Eksportforening Arne Bækgaard, Foreningen Dansk Skaldyropdræt Peter Henriksen, Foreningen Dansk Skaldyropdræt Jens Kjerulf Petersen, Danmarks Miljøundersøgelser Anne Grethe Ragborg, Skov- og Naturstyrelsen Jørgen Jørgensen, Viborg Amt Per Dolmer, Danmarks Fiskeriundersøgelser Jan Hansen, Danmarks Fiskeriforening Henning Mørk Jørgensen, Danmarks Naturfredningsforening Tage Petersen, Dansk Fisk/Dansk Industri Ole Lundberg Larsen, Danmarks Fiskeriforening Henrik Haahr, DFFE Preben Olesen, Fødevareregion Vejle Ditte Tørring, Skaldyrcenteret Stig Prüssing, Fiskeridirektoratet Lotte Søndergaard Møller, sekretær, Fiskeridirektoratet Dagsorden: 1. Godkendelse af referatet fra mødet den 22. november Siden sidst orientering om principielle emner, der er iværksat eller besluttet siden november. 3. Prioritering af forskningsbehov. Bilag af 27. januar 2005 fra DFFE blev fremsendt.

2 4. Præsentation af notat om indstillinger/anbefalinger fra arbejdsgruppen vedrørende opdræt. 5. Eventuelt. 2 Birgit Bolgann bød velkommen og gennemgik dagsordenen for dagens møde. Ad 1: Godkendelse af referat fra mødet den 22. november 2005 Birgit Bolgann bemærkede, at referatet havde været sendt i høring, og at de modtagne bemærkninger var blevet indarbejdet i referatet. Hun kunne derefter konstatere, at udvalget godkendte referatet. Birgit Bolgann foreslog i den forbindelse, at de godkendte referater fremover ville blive gjort offentligt tilgængelige via Fiskeridirektoratets hjemmeside. Ad 2: Siden sidst orientering om principielle emner, der er iværksat eller besluttet siden november måned: Birgit Bolgann oplyste, at der siden sidst var følgende ting, hun kort ville orientere om: 1) Arbejdsgruppe vedr. opdræt. ERFA-gruppen vedtog på sidste møde den 22. november 2004, at der skulle nedsættes en arbejdsgruppe, som skulle vurdere de problemstillinger, der blev rejst i Fiskeridirektoratets notat af 8. oktober 2004 vedrørende opdræt. Arbejdsgruppen bestod af repræsentanter fra opdrættere og fiskere, DMU, DFU, amterne og Fiskeridirektoratet. Arbejdsgruppen nåede på sit møde den 5. januar 2005 frem til nogle konklusioner, som vil blive præsenteret under dagsordenens punkt 4. 2) Arbejdsgruppe vedr. anvendelse af kulturbanker. ERFA-gruppen vedtog ligeledes, at der skulle nedsættes en arbejdsgruppe til at vurdere anvendelsen af kulturbanker. Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra opdrættere, fiskere, DFU, DMU, amterne og Skov- og Naturstyrelsen samt Fiskeridirektoratet. Arbejdsgruppen holder sit første møde på mandag den 7. februar 2005 på Skaldyrcenteret. 3) Møde med Skov- og Naturstyrelsen. På sidste møde i ERFA-gruppen blev det under diskussionen af muligheder for at anvende Habitatområder til fiskeri og opdræt aftalt, at Fiskeridirektoratet og Skov- og Naturstyrelsen skulle få klarlagt, hvad der kunne tillades af henholdsvis fiskeri og opdræt i disse områder. Bl.a. på den baggrund har Skov- og Naturstyrelsen indbudt til møde den 4. marts 2005 med Fødevareministeriet.

3 Jørgen Jørgensen henviste i den forbindelse til en sag fra Naturklagenævnet, hvor naturklagenævnet havde udtalt sig omkring habitatsdirektivet. 3 Ole Lundberg Larsen spurgte til, om nogen havde dommen vedrørende hjertemuslingefiskeri i Holland i Vadehavet. I givet fald ville han gerne have en kopi. Anne Grethe Ragborg oplyste, at hun havde dommen (C-127/02), som ville blive rundsendt via til mødedeltagerne. 4) Erfaringer fra stormen den 8. januar. Fiskeriinspektoratet i Nykøbing Mors har afrapporteret, at en del opdriftsbøjer og linier drev rundt i fjorden. Det skal understreges som det også fremgår meget tydeligt af tilladelserne til opdræt, at det er opdrætterens ansvar at underrette Farvandsvæsnet med henblik på at få en adva r- sel i efterretninger for søfarende lige som det er opdrætterens ansvar at vedligeholde anlægget i god og forsvarlig stand, og såfremt det beskadiges, skal det bringes i orden eller fjernes fuldstændigt uden udgift for staten eller andre myndigheder. Fiskeridirektoratet forventer desuden at kunne anvende erfaringerne fra stormen m.h.p. på at evaluere, og muligvis medtage det i fremtidige tilladelsesvilkår, hvilke forankringsmetoder der er mest holdbare, idet det tyder på, at anlæg, som er forankret med skrueankre, har modstået stormen langt bedre end de anlæg, der er fastgjort til betonblokke på bunden. 5) Regulering af østers. Birgit Bolgann forventede, at mængderne for 1. halvår snarest vil blive udmeldt. Birgit Bolgann spurgte herefter, om andre havde bidrag til punktet siden sidst. Preben Olesen orienterede i den forbindelse om, at Limfjorden nu ved en kommissionsbeslutning er erklæret som zone fri for Bonamia ostreae og Marteilia refrigens, hvilket betyder, at evt. fremtidig tilførsel af østers skal stamme fra områder med mindst samme zonestatus. Blåmuslinger er potentielle bærer af martielia, hvorfor tilførsel af blåmuslinger til Limfjorden m.h.p. rensning/udsanding også skal stamme fra områder, som af EU er erklæret fri for Martielia refrigens. En bekendtgørelse herom er under udarbejdelse i Fødevarestyrelsen. Tage Petersen efterlyste tilsvarende zonestatus for andre danske områder? Preben Olesen bemærkede, at det har taget ca. 4 år for Limfjordens vedkommende at komme så langt.

4 4 Ad 3: Prioritering af forskningsbehov med henvisning til DFFE s notat af 27. januar 2005: Birgit Bolgann introducerede kort forskningsområdet med henvisning til Muslingeudvalgets rapport, hvori det blev anbefalet, at såvel det permanente Muslingeudvalg som ERFA-gruppen skulle rådgive om forskning og udvikling indenfor muslinge- og østersproduktionen. Hun ønskede i den forbindelse at vide, om der var nogen, som havde nogle indledende bemærkninger? Ole Lundberg Larsen fandt, at DFFE s notat umiddelbart var svært at have med at gøre, idet det var meget uprioriteret, og det var svært at se, hvilke og hvor mange midler der var til rådighed. Det var hans vurdering, at der blandt de anførte emner, var projekter som allerede var i gang på Skaldyrcenteret, og som derfor havde fået bevilliget midler. Jørgen Jørgensen bemærkede, at notatet var meget overordnet, og han ville derfor gerne have det i skriftlig høring. Henrik Haahr oplyste, at en del af midlerne stammer fra den såkaldte FIUF-ordning, som administreres af DFFE. DFFE havde sammen med DFU, DMU, opdrætterforeningen og Dansk Skaldyrcenter udarbejdet et projektkatalog. Han oplyste des u- den, at der var afsat EU-midler og statsmidler som samlet beløb sig på et tocifret millionbeløb, men et konkret beløb for rammen kunne han ikke give. Han bemærkede endvidere, at projekterne varierer i omfang, både med hensyn til beløb og over tidsperioder. Slutteligt bad han, ERFA-gruppen om at overveje, hvordan gruppen fremover vil inddrages i rådgivningen i forbindelse med forskningsområdet. Birgit Bolgann foreslog i den forbindelse, at der kunne nedsættes en følgegruppe. Tage Petersen bemærkede i den forbindelse, at der allerede blev taget fat i nogle af de emner, som blev nævnt i DFFE s notat, blot i andet regi. Han gjorde opmærksom på, at afgifter i forbindelse med muslingeproduktion allerede fandtes. Han foreslog desuden, at der kom en repræsentant fiskerne og industrien med ind i udviklingen, så man undgik, at nogen følte, at tingene blev presset ned over dem, som for eksempel med anvendelse af den lille østersskraber. Per Dolmer kommenterede, at forskningsprojektet vedrørende den lille østerskraber var et samarbejdsprojekt mellem netop Danmarks Fiskeriforening og DFU, hvilket fremgår af den rapport, som er udgivet i forbindelse med det projekt.

5 5 Mogens Schou bemærkede, at det var hensigten, at forsknings-kataloget skulle være grundlag for en flerårig tildeling af FIUF-midler. Der er i den forbindelse flere forudsætninger: første forudsætning er, at ERFA-gruppen tiltræder, at det er en fornuftig prioritering af projekter. Dernæst skal det såkaldte Overvågningsudvalg også tiltræde prioriteringen, og slutteligt skal ministeren synes, at det er en god ide at binde forskningsmidlerne for flere år. Birgit Bolgann konkluderede, at ministeriet vil overveje, hvordan gruppen kan inddrages i det videre forløb. Gruppen vil blive orienteret. Ad 4. Præsentation af notat om indstillinger/anbefalinger fra arbejdsgruppen vedrørende opdræt og udkast til skema vedr. etableringsplan: Birgit Bolgann præsenterede notatet og orienterede om, at tallet på ansøgninger som ligger til behandling, er nu steget til 47. Lotte Søndergaard Møller som orienterede om arbejdsgruppen, og gennemgik herefter notatet og baggrunde for de indstillinger, som var foreslået af arbejdsgruppen. Per Dolmer præsenterede den Etableringsplan, som arbejdsgruppen havde foreslået. Formålet med etableringsplanen er primært at sikre udnyttelse af de områder, som udlægges til opdræt. Arne Bækgaard bemærkede, at skemaet kunne fungere som redskab for opdrættere, men der bør være mulighed for en vis fleksibilitet, f.eks. så tilladelser ikke inddrages, hvis udnyttelsesprocenterne ikke nås. Jens Kjærulf Petersen efterspurgte baggrund for udformningen af skemaet, idet det med teksten i udkastet vil være begrænsende for opdrætteren, hvis ikke der er åbent mulighed for at skifte af anlæggets fysiske udformning eller indførelse af nye tiltag, hvis sådanne skulle fremkomme. Ditte Tørring gjorde opmærksom på, at der er tale om en Etableringsplan, ikke en Produktionsplan. Arne Bækgaard henviste til, at opdrætterforeningen gerne vil bidrage ved en evt. justering af skemaet, så det også vil kunne benyttes som Produktionsskema (og evt. kunne afløse andet/andre statiske indberetningsskemaer).

6 6 Arne Bækgaard efterlyste en bedre mulighed for at kunne se, hvilke områder der er ansøgt på, for at undgå unødige administration om dobbelt ansøgninger. Vil dette indgå i de fremtidige tiltag på GIS-området? Henning Mørk Jørgensen ønskede, at vide hvem indgår i gruppen, som laver vurderingen mht. forsigtighedsprincippet? Jørgen Jørgensen bemærkede til arbejdsgruppens forslag, at det bør undgås, at der etableres opdrætsanlæg på muslingebanker med stor fiskerimæssig værdi, samt at i en situation, hvor der imellem erhvervene er konkurrence om udnyttelsen af et givet areal må det være en miljømæssig vurdering af en given aktivitets kons ekvens for miljømålene i området, der afgør udnyttelsen af arealet. Lotte Søndergaard Møller henviste til notat, hvoraf det fremgik, at DFU, DMU og Skaldyrcenteret ville lave en konservativ vurdering. Anne Grethe Ragborg spurgte til om Bæreevne for lokale områderne var der tale om miljømæssig og/eller produktionsmæssigt, for hvis det er tænkt som miljømæssigt er der mangler i GIS -materialet i høringsfasen. Per Dolmer Der er tale om den umiddelbare vurderede produktionsbæreevne, idet den miljømæssige vurdering af bæreevnen må bero på en længerevarende efterforskning. Preben Olesen ønskede at vide, om de hygiejniske vurderinger af vandet indgår i ansøgningsområder? Jørgen Jørgensen svarede, at for Limfjordens vedkommende findes resultaterne for vandhygiejnen i form af kommunernes undersøgelser af badevandets kvalitet på de udpegede badevandsstationer. Amterne samler kommunernes data og resultaterne er tilgængelige på de enkelte amters hjemmesider, ligesom Miljøstyrelsen laver en landsdækkende sammenstilling af resultaterne. Der er i Limfjorden kun ganske få stationer, hvor der er problemer med badevandskvaliteten, så vurderet på det grundlag, burde den hygiejniske kvalitet af fjordens vand ikke give anledning til bekymring i denne sammenhæng. Tage Pedersen spurgte til procedurer ifm. egenkontrolprogrammer, og om hvorvidt ekspeditionscentre indgik heri. Arne Bækgaard sagde, at opdrætterforeningen har overvejelser i den forbindelse, bl.a. har man søgt om en branchekode hos DFFE dog stadig uden afgørelse.

7 7 Birgit Bolgann ridsede anbefalingerne op og konkluderede, at der var bred opbakning til de af arbejdsgruppen anbefalede tiltag, og at disse vil indgå i den fremtidige sagsbehandling. Ad 5. Eventuelt Anne Grethe Ragborg spurgte til undersænkning af anlæg og status på dette? Lotte Søndergaard Møller henviste til, at i henhold til de fra 2004 udstedte tilladelser, vil dette blive evalueret efter 2. produktionsår. Ditte Tørring bemærkede, at det har vist sig, at med de anlægstyper som er etableret, undersænkes anlæggene, når produktionen stiger (muslingerne vokser). Dette gælder dog ikke og yngelopsamlingslinerne. Poul Larsen spurgte til, om der er overvejelser om de udstedte tilladelser, hvor tilladelsesperioden er ved at udløbe: Vil disse automatisk blive forlænget, eller skal der ans ø- ge på ny? Birgit Bolgann oplyste, at der skal søges igen. Peter Henriksen var bekymret for, at hvis der bliver behov for yderligere sagsbehandling for enkeltansøgningerne, vil disse anlægs muligheder for opstart måske udskydes yderligere et år? Tage Pedersen anbefalede på baggrund af egne erfaringer, at der lægges større vægt på, at ansøgninger opfølges af realistiske budgetter, herunder beskrivelse af afsætningskanaler (konkrete aftaler om, herunder det aftalte prisniveau). Endvidere bør tiltag om udvikling/optimering igangsættes for at understøtte de, som allerede er i gang. Arne Bækgaard oplyste, at de prøver, som opdrætterne ifølge Fødevarestyrelsens regelsæt skal tage, øgede opdrætternes omkostninger. Han gjorde opmærksom på, at disse udgifter blev betalt af staten i andre lande. Arne Bækgaard gjorde ligeledes opmærksom på, at der var en opdrætter i Vadehavet, der havde søgt om tilladelse til at indsamle vildt forekommende Ostrea Gigas østers med henblik på videre opdræt. Birgit Bolgann sagde, at Skov- og Naturstyrelsen har en helt klar holdning til dette, og der var ad flere omgange truffet afgørelse i denne sag: Da der er tale om en ikke hjemmehørende art vil der ikke blive givet tilladelse til opdræt af denne.

8 8 Tage Petersen spurgte til den videre procedure omkring notat vedrørende forskning, idet han mente, at der var områder, som der var tiltag i gang på allerede eller i hvert fald ret hurtigt kunne komme det så som bedre bestandsvurdering, en bedre udnyttelse af ressourcerne herunder udtynding og flytning af muslinger. Birgit Bolgann præciserede, at selve støtteproceduren omkring rådgivning i forbindelse med forskningen skulle findes, samt prioriteringen af selve indholdet af forskningspakken. Hun bemærkede desuden, at de nævnte områder indgår i forskningskataloget, og at der er tale om emner, hvoraf nogle vil blive drøftet i den nedsatte arbejdsgruppe vedrørende anvendelse af kulturbanker, der har sit første møde mandag den 7. februar. Preben Olesen henviste til referatet fra sidste møde og spurgte i den anledning til, hvor langt man var kommet med udformningen af uddannelsen til opdrættere og vejledning til opdræt. Ditte Tørring oplyste, at der var blevet arbejdet på begge dele siden sidste møde, og man var nu så langt, at materialet snart ville blive sendt i høring i ERFA-gruppen. Arne Bækgaard bemærkede, at man ikke vil kunne pålægge de nuværende opdrættere uddannelsen. Per Dolmer spurgte om, det var muligt at rykke næste møde frem, idet der nu var uafklarede forhold mht. forskningsprioriteringen. Birgit Bolgann slog dog fast, at næste møde ville blive afholdt den 2. maj. Der vil kunne afholdes møde inden, men der er også mulighed for skriftlige høringer, hvis der er spørgsmål der er egnede til det. Det kan blive nødvendigt vedr. det forskningsmæssige, der vil skulle afgøres forholdsvist hurtigt.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet REFERAT. Den 12. juni 2007 J.nr.: Ref.: MKRO

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet REFERAT. Den 12. juni 2007 J.nr.: Ref.: MKRO Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Den 12. juni 2007 J.nr.: 2007-00408 Ref.: MKRO REFERAT Vedr.: Møde i Udvalget for Muslingeproduktion den 26. februar 2007 Deltagere: Birgit

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Den 20. maj 2005 J.nr.: 2005-00483 LSM/SPR Referat fra ERFA-gruppens 3. møde mandag den 2. maj 2005 Deltagere: Birgit Bolgann, Fiskeridirektoratet

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet REFERAT. Oktober 2007 J.nr.: Ref.: MKRO

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet REFERAT. Oktober 2007 J.nr.: Ref.: MKRO Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Oktober 2007 J.nr.: 2007-02069 Ref.: MKRO REFERAT Vedr.: Møde i Udvalget for Muslingeproduktion den 20. juni 2007 Deltagere: Birgit Bolgann,

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet REFERAT. Februar 2009 J.nr.: 2008-00408 Ref.: ESJE

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet REFERAT. Februar 2009 J.nr.: 2008-00408 Ref.: ESJE Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Februar 2009 J.nr.: 2008-00408 Ref.: ESJE REFERAT Vedr.: Møde i Udvalget for Muslingeproduktion den 28. november 2008 Deltagere: Birgit

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Den 11. januar 2006 J.nr.: 2005-02345 SPR Deltagere: Referat af Møde i Udvalget for Muslingeproduktion 28. november 2005 i Fiskeridirektoratet,

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Den 20. december 2004 J.nr.: 2004-00123 LSM/SPR Deltagere: Referat fra ERFA-gruppens 1. møde mandag den 22. november 2004 Birgit Bolgann,

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Den 31. marts 2006 J.nr.: 2006-00262 LSM referat af Udvalget for Muslingeproduktions møde den 27. februar 2006 Deltagere: Birgit Bolgann,

Læs mere

REFERAT. Vedr.: Ekstraordinært møde i Udvalget for Muslingeproduktion den 6. oktober 2009

REFERAT. Vedr.: Ekstraordinært møde i Udvalget for Muslingeproduktion den 6. oktober 2009 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet november 2009 J.nr.: 2009-04544 Ref.: MKRO REFERAT Vedr.: Ekstraordinært møde i Udvalget for Muslingeproduktion den 6. oktober 2009 Deltagere:

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Den 30- september 2005 J.nr.: 2005-02345 LSM/SPR Referat af Udvalget for Muslingeproduktions møde den 29. august 2005 i Fiskeridirektoratet,

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00193 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets ekstraordinære møde om tobis den 19. marts 2012 kl. 11.00 i NaturErhvervstyrelsen

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Den 29. august 2006 J.nr.: 2006-00262 SPR Referat af Udvalget for Muslingeproduktions møde den 28. august 2006 Deltagere: Birgit Bolgann,

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet REFERAT. Marts 2008 J.nr.: Ref.: ESJE

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet REFERAT. Marts 2008 J.nr.: Ref.: ESJE Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Marts 2008 J.nr.: 2008-00408 Ref.: ESJE REFERAT Vedr.: Møde i Udvalget for Muslingeproduktion den 29. januar 2008 Deltagere: Birgit Bolgann,

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Institution: NaturErhvervstyrelsen Enhed/initialer: Center for Fiskeri/ ANBO Sagsnr.: 13-7400-000040 Dato: 17. september 2013 Referat af møde i Muslingeudvalget

Læs mere

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. november 2014

Referat fra. Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. november 2014 Den 19. januar 2015 J.nr.: 14-7131-000006 Ref. CFF/bpa Referat fra Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. november 2014 Deltagere: Danmarks Fiskeriforening PO: DSA: Danish Marine Ingredients: Danmarks Pelagiske

Læs mere

NaturErhvervstyrelsen:

NaturErhvervstyrelsen: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2013-7121-000001 18. marts 2013 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Maibrit Lykkegaard 13.12.2011 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 6. december 2011 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Adresse ved personlig henvendelse: Lundbakvej 5, 9490 Pandrup

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017

Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Første møde i vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord 2017 Onsdag den 3. maj 2017 kl. 16:00 18:00. Søndermølle Kultur og Naturcenter, Vinkelvej 40, 8800 Deltagere: Organisation Bæredygtigt Landbrug

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 25. marts 2014 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen, lokale 2A Deltagelse: Danmarks Fiskeriforening: DSA: Marine Ingredients Denmark: Danske Fiskeauktioner: Pelagisk

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog:

Dragør Bevaringsnævn Referat fra møde i Dragør Bevaringsnævn kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej. Alle medlemmer deltog: 1 Referat fra møde i torsdag den 22. marts 2012 kl. 17 i Lokalarkivet, Stationsvej 5. Alle medlemmer deltog: David Rehling, formand Birgitte Rinhart Hanne Stockbridge Kenneth Gøtterup Axel Bendtsen Martin

Læs mere

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018

Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger. 26. februar 2018 2018-11 Det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Krav til udformning af underretninger En borger klagede til ombudsmanden over det kommunale tilsyns sagsbehandlingstid. Ombudsmanden udtalte, at en sagsbehandlingstid

Læs mere

Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december 2010

Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december 2010 , Landbrug og Transport 3. december 2010 Landbrugets bedriftsregister og strukturstatistik kkl/- Til brugerudvalget for Fødevarestatistik Referat af møde i brugerudvalget for Fødevarestatistik 2. december

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Fødevareministeriets forvaltning af landbrugsstøtte. Oktober 2009

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Fødevareministeriets forvaltning af landbrugsstøtte. Oktober 2009 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Fødevareministeriets forvaltning af landbrugsstøtte Oktober 2009 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører:

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30 Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl. 13.00 til 14.30 Tilstede: Ursula Dybmose, KL, formand Joan Prahl, FOA, næstformand Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om Rigsrevisionens adgang til Indenrigsog Sundhedsministeriets udredningsarbejde i 2008-2009 om afregning med de private sygehuse Oktober 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Vækstforum Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Mødet holdtes i: Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Mødelokale: Regionsrådssalen

Læs mere

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 19. september 2017 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Ole Meinicke

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle.

Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. REFERAT FRA MØDE 03-15 I SCHWEISSUDVALGET Tid: Mandag den 14. september 2015 kl. 13.00 17.00 Sted: Hotel Hedegaarden A/S, Vald. Poulsensvej 4, 7100 Vejle. Deltagere: Claus Lind Christensen Danmarks Jægerforbund

Læs mere

Telefonisk besvarelse af skriftlig forespørgsel

Telefonisk besvarelse af skriftlig forespørgsel Telefonisk besvarelse af skriftlig forespørgsel Udtalelse vedrørende spørgsmålet om, hvorvidt en skriftlig forespørgsel til undervisningsministeriet om fortolkningen af bestemmelser i en bekendtgørelse

Læs mere

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre Bestyrelsens 8. møde Torsdag d. 10. november 2016 kl. 16:30 senest 18:30 Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre R E F E R A T 8.1 Godkendelse af dagsordenen 8.2 Nationalparkplanen

Læs mere

i sagen om sagsbehandlingstiden i Skov- og Naturstyrelsen og Miljøklagenævnet

i sagen om sagsbehandlingstiden i Skov- og Naturstyrelsen og Miljøklagenævnet ENDELIG REDEGØRELSE Endelig redegørelse i sagen om sagsbehandlingstiden i Skov- og Naturstyrelsen og Miljøklagenævnet Det er min endelige opfattelse at sagsbehandlingstiden i både Skov- og Naturstyrelsen

Læs mere

Møde den 2. november 2016 i Vandoplands-Styregruppens Politikergruppe

Møde den 2. november 2016 i Vandoplands-Styregruppens Politikergruppe Oplandskommunerne i Isefjord og Roskilde Fjord oplandet REFERAT Center for Byg og Miljø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Natur og Miljø D

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

Nina Seierup von Ahnen (personlig suppleant for udvalgssekretær)

Nina Seierup von Ahnen (personlig suppleant for udvalgssekretær) Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 6. oktober 2015, kl. 10.00-17.15 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Referat fra andet møde i Vandløbsforums arbejdsgruppe 5 om vandløb generelt d. 15. august 2013

Referat fra andet møde i Vandløbsforums arbejdsgruppe 5 om vandløb generelt d. 15. august 2013 Vandplaner og Havmiljø J.nr.: NST-4203-00060 Ref.: lykgu Den 25. september 2013 Referat fra andet møde i Vandløbsforums arbejdsgruppe 5 om vandløb generelt d. 15. august 2013 Deltagere: Steen Wegge Laursen,

Læs mere

To kommuners behandling af en ansøgning om invalidepension

To kommuners behandling af en ansøgning om invalidepension To kommuners behandling af en ansøgning om invalidepension To kommuners behandling af en invalidepensionsansøgning gav på flere punkter anledning til kritik. FOB nr. 80.727 Henstillet, at behandlingen

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat af møde i Gudenåkomitéen den 13. september 2010

Referat af møde i Gudenåkomitéen den 13. september 2010 Den 5. oktober 2010 Til medlemmer af Gudenåkomitéen Referat af møde i Gudenåkomitéen den 13. september 2010 Mødet blev afholdt på Fladbro Kro. Deltagere: Se bilag 1. Velkomst og præsentation af deltagerne

Læs mere

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018

Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Referat fra Fællesmødet d. 29. november 2018 Til stede var: Dirigent: John Jensen Fra ALBOA: Inspektør Claus Boch og områdeleder Daniel B.M. Sloth Afd. 40: Aase, Stella Afd. 43: Turi Afd. 45: Signe, Sinne,

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 7. april 2014 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Annette Kjærsgaard ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0275 Bilag 6 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0275 Bilag 6 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0275 Bilag 6 Offentligt SUPPLERENDE NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 20. april 2007 /nwj Kommissionens grønbog En fremtidig havpolitik for EU: En europæisk vision for

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Referat GRO - Grønt Råd Odsherred

Referat GRO - Grønt Råd Odsherred Referat GRO - Grønt Råd Odsherred Dato 30. november 2011 Tidspunkt 17:00 Sted Administrationscenter Fårevejle, Til stede Annelis Stamm, Rudy Rune, Carl Henrik Haagensen, Ole S. Hansen, Peter Post Hansen,

Læs mere

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Aase Marie Hou,

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning RADIO- OG TV-NÆVNET NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning 6. maj 2003 Referat af arbejdsgruppens 3. møde den 11. april 2003 MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET Til stede:

Læs mere

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre

Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Referat fra møde 01-12 i Schweissudvalget Tid: Fredag den 3. februar 2012 kl. 13.00 17.00 Sted: Danmarks Jægerforbund, Højnæsvej 56, 2610 Rødovre Deltagere: Kirsten Skovsby Danmarks Jægerforbund (formand)

Læs mere

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2017-44086 / 2954541 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 23-01-2018

Læs mere

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS Dato: 4. april 2006 J. nr.: 7.01.02 Sagsbehandler: kol Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl. 10 12. i EPOS Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850

Mammen Friskole Mammen Byvej 69 8850 Bjerringbro Tlf. 86685850 REFERAT af åbent bestyrelsesmøde tirsdag den 11. marts 2008. I mødet deltog følgende: Dynes Skovkjær Sand (skoleleder deltog fra kl. 18.20), Ole Pedersen, pædagog (deltog ikke under punkt 6 og 7), Helle

Læs mere

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: ,

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: , Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: 86 14 51 00, e-mail: kmaar@km.dk Den 30. januar 2018 Dokument nr.: 13600/18 Sagsbeh.: BAB/jf Referat fra møde i Stifternes

Læs mere

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen

Ad punkt 2.2.2. Sikringscellen Den 18. april 2001 sendte jeg en opfølgningsrapport nr. 2 vedrørende min inspektion den 2. marts 1999 af Arresthuset i Århus. I rapporten meddelte jeg at jeg afventede svar fra direktoratet vedrørende

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Michael Bojesen, Bernard Villaume, Dorte Bille, Emil de Waal, Li-Ying Wu og Signe Høirup Wille-Jørgensen. Dato 20. marts 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik Møde nr. 13 Mødedato: 19. marts 2019 Tidspunkt fra kl. 9.00 til kl. 15.00 Mødet holdtes i mødelokale 3 på 5. sal Kl. 13.00 deltog rigsrevisionen

Læs mere

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014

Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Referat fra møde i ULA tirsdag d. 10. juni 2014 Til stede: Bjarne Andresen (lokalklub 2), Anders Milhøj (lokalklub 4), Elisabeth Kofod-Hansen (kadk), Peter B. Andersen (lokalklub 1), Thomas Vils Pedersen

Læs mere

Pårørende råd Trekløveret

Pårørende råd Trekløveret 1 Trekløveret Ølsted d. 15. september 2009 Pårørende råd Trekløveret Referat Møde nr.4/2009 den 10. september 2009 kl. 18.30 I Møderum 1 2 Deltagere: Formand Flemming Skovgaard (Allan) Medlemmer Anne Kelner

Læs mere

Sydslesvigudvalget afholdte et ordinært møde den 28. juni 2015 i Christiansborg.

Sydslesvigudvalget afholdte et ordinært møde den 28. juni 2015 i Christiansborg. Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af ordinært møde den 9. september

Læs mere

Ny certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold

Ny certificeringsordning for dokumentation af tekniske forhold Godkendt offentligt referat Møde i Statikeranerkendelsesudvalget onsdag den 18. januar 2017 kl. 08:30 10:30 DTU-Byg, Brovej, Bygning 118, lokale 018, 2800 Kgs. Lyngby Fra Statikeranerkendelsesudvalget

Læs mere

Tilskud J.nr. NST Den 18. marts Til alle kommuner. Aftale om vådområdeindsatsen i 2016

Tilskud J.nr. NST Den 18. marts Til alle kommuner. Aftale om vådområdeindsatsen i 2016 Til alle kommuner Tilskud J.nr. NST-4202-00023 Den 18. marts 2016 Aftale om vådområdeindsatsen i 2016 Kommunernes Landsforening og Miljø- og Fødevareministeriet har i februar 2016 indgået en aftale for

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne Centervej, Auning. den 10. november 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne Centervej, Auning. den 10. november 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn i Bofællesskaberne Centervej, Auning den 10. november 2011. December 2011 Adresse: Telefon: 89 59 10 00

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Brancheforeningen for Genanvendelse af Organiske Restprodukter til Jordbrugsformål

Brancheforeningen for Genanvendelse af Organiske Restprodukter til Jordbrugsformål Brancheforeningen for Genanvendelse af Organiske Restprodukter til Jordbrugsformål www.genanvendbiomasse.dk Referat, Generalforsamling den 20. april 2007 kl. 10:00 Landbrugsraadet, Axeltorv 3, 1609 Kbh.

Læs mere

Byrådssekretariatet. Statsforvaltningen Tilsynet Storetorv Aabenraa. Att. Maiken Christensen

Byrådssekretariatet. Statsforvaltningen Tilsynet Storetorv Aabenraa. Att. Maiken Christensen Statsforvaltningen Tilsynet Storetorv 10 6200 Aabenraa Att. Maiken Christensen 22. marts 2017 Sagsnr. 17/6439 Redegørelse til Statsforvaltningen - henvendelse ang. inhabilitet ved Assens Byråds behandling

Læs mere

R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg mandag den 16. september 2013 kl. 10.00 i Dansk Industri. I mødet deltog:

R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg mandag den 16. september 2013 kl. 10.00 i Dansk Industri. I mødet deltog: Mejeribrugets UddannelsesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg mandag den 16. september 2013 kl. 10.00 i Dansk Industri I mødet deltog: Poul Erik Faarkrog, NNF Lars Gram, Danske

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05

RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05 RIGSREVISIONEN København, den 11. maj 2005 RN D203/05 Notat (nr. 2) til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Post Danmark MailHouse s økonomi (beretning nr. 7/00) 1. I mit notat af 28.

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Byggeselskabet Mogens de Linde Att.: Hans Jørgen Jacobsen Pr. mail: hjj@e-box.dk Kystdirektoratet J.nr. 16/02122-24 Ref. Thomas Larsen 05-09-2016 Tilladelse til renovering i form af ny kajkant og opfyld

Læs mere

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS

MIDT- OG VESTSJÆLLANDS MIDT- OG VESTSJÆLLANDS Referat fra møde nr. 3 i 2007 i Kredsrådet for Midt- og Vestsjællands Politi Mødet blev afholdt onsdag den 5. september 2007 kl. 1000 i Holbæk LEDELSESSEKRETARIATET Kornerups Vænge

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017

IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 IKS LSU Ordinært møde d. 6. april 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 6. april 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved Jørn

Læs mere

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE Notat om energiselskabernes energispareindsats TEKNISK ARBEJDSGRUPPE Kontor/afdeling Center for Systemanalyse, Energieffektivitet og Global Rådgivning Dato 18. december 2017 J nr. 2017-46 Referat af møde

Læs mere

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014 Taxinævnet i Region Hovedstaden Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Telefon 3821 2750 man-torsdag 09.00-12.00 - Fax 3821 2749 Eksp.tid: mandag og torsdag 9.00-17.00, tirs., ons., fredag

Læs mere

2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet.

2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet. 2007-03-28 Helsingør Kommune. Ændringsforslag til 2. behandling af budgettet. Resumé: Udtalt, at et byrådsmedlem var berettiget til at fremsætte og få behandlet ændringsforslag ved 2. behandlingen af budgettet.

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 27. januar 2011 kl. 09.00 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Evaluering af Grønt Råds arbejde.... 2 Vand og Naturplaner.... 4 Retablering af Bisbækken....

Læs mere

Punkt 1 Godkendelse af referat af bestyrelsesmøder nr. 2 d. 2. september 2013

Punkt 1 Godkendelse af referat af bestyrelsesmøder nr. 2 d. 2. september 2013 Brøndby den 14. oktober 2013 Journal nr.2123-13-fs Referat af bestyrelsesmøde nr.3 2013-2014 Mandag d. 7. oktober 2013, kl. 17.30 på Hotel Scandic Odense, Hvidkærvej 25, 5250 Odense Deltagere: Per Bertelsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY AGRO Institutforum, LSU og Institutledelsen - møde Tirsdag den 11. august 2015 kl. 8.30-11.00 Mødelokale: Haraldskær, Vejle REFERAT Mødedeltagere: Erik Steen Kristensen,

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele BEK nr 463 af 09/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 25. september 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 13-7400-000058 Senere ændringer

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Referat Lokalt Beskæftigelses Råd

Referat Lokalt Beskæftigelses Råd Referat Mødedato: 16. maj 2007 Tidspunkt: 16:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Jobcenter Faaborg-Midtfyn kommune, Gæstekantinen, Bystævnet 21, 5792 Årslev Indkaldelse Torsten Dilling Steen Bak Henriksen Søren

Læs mere

Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet

Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet Habilitet ved behandling af klagesag i landbrugsministeriet Fundet det i strid med almindelige forvaltningsretlige grundsætninger om speciel inhabilitet, at landbrugsministeriets repræsentant i et bedømmelsesudvalg

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet ) Januar 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet ) Januar 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om tilskud til dansk fiskeri (FIUF-programmet 2000-2006) Januar 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om tilskud til dansk

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 27. februar 2018 kl

Dagsorden til bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 27. februar 2018 kl Dagsorden til bestyrelsesmøde i, på Fangel Kro den 27. februar 2018 kl. 13.30 Afbud: Gæst: Kirsten Kromann. Mads Fuglsang deltog under pkt. 1-3 Direktør Astrid Blom deltager under hele mødet. Mødet er

Læs mere

Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den 18. november 2015 kl

Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den 18. november 2015 kl Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den kl. 18.00 22.00 Sted Ejby Hallen Halvej 5 5592 Ejby Mødedeltagere Administrationen Stig Egede Hansen, HB formand for Jagthundeudvalget Kirstein Henriksen,

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene

Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene Rigsrevisionens notat om beretning om Miljø- og Fødevareministeriets forvaltning af biodiversitet i statsskovene Juni 2018 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om Miljø- og Fødevareministeriets

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Bankens ekstraordinære generalforsamling onsdag den 4. december 2013.

Bankens ekstraordinære generalforsamling onsdag den 4. december 2013. Nasdaq OMX Copenhagen Nikolaj Plads 6 1007 København K. Nakskov, den 4. december 2013 Ref: Direktionen / la Selskabsmeddelelse nr. 17/2013 Bankens ekstraordinære generalforsamling onsdag den 4. december

Læs mere

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2

Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Referat Egebjerg Økonomiudvalg møde Mandag den 06-11-2006 Kl. 14:00 Mødelokale 2 Deltagere: Mogens Johansen, Birger Jensen, Arne Ebsen, Finn Olsen, Christian Ulrich Finn Olsen forlod mødet kl. 15.30. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vorup Boligforening af 1945 Dagsorden udsendt den 20. marts 2014 Referat udsendt den 7. maj 2014

Vorup Boligforening af 1945 Dagsorden udsendt den 20. marts 2014 Referat udsendt den 7. maj 2014 Vorup Boligforening af 1945 Dagsorden udsendt den 20. marts 2014 Referat udsendt den 7. maj 2014 Referat fra formøde til repræsentantskabsmøde Torsdag den 27. marts 2014 kl. 17.00 Mødested: Marsvej 1,

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

NOTAT. Vandplaner og havmiljø J.nr. NST Ref. sawgu Den 30. april Referat af 2. møde i Blåt Fremdriftsforum den 30.

NOTAT. Vandplaner og havmiljø J.nr. NST Ref. sawgu Den 30. april Referat af 2. møde i Blåt Fremdriftsforum den 30. NOTAT Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4203-00044 Ref. sawgu Den 30. april 2013 Referat af 2. møde i Blåt Fremdriftsforum den 30. april 2013 Deltagere: Helle Katrine Andersen, DANVA Lars Brinch Thysen,

Læs mere

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5

Formand for Lejre Kunstforening Mogens Petersen. Stenka Hellfach fra Somewhere deltog under punkt 3, 4 og 5 Lejre Kommunes Billedkunstråd 11. maj 2017 MØDEFORUM: Lejre Kommunes Billedkunstråd TID OG STED: Torsdag den 11. maj kl. 10-15. Mødet blev holdt i Maries hus på Tadre Mølle. DELTAGERE: Kunstner Vibeke

Læs mere

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Referat Udvalg: PASS-udvalget Dato: Tirsdag den 23. november 2010 Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Helle Nørtoft

Læs mere

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen

Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri NaturErhvervstyrelsen J.nr. 2012-00025 Referat af Erhvervsfiskeriudvalgets møde den 17. januar 2012 kl. 13.00 i NaturErhvervstyrelsen Deltagelse: Danmarks

Læs mere

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus

Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning Rådhus Mødedeltagerne SKOV- OG NATURSTYRELSEN Midtjylland J.nr. SNS-4332-003337/00334 Ref. jepsc Den 30. april 2009 Vorgod- og Fjederholt projekterne - referat fra arbejdsgruppemøde den 15. april 2009 på Herning

Læs mere