IMPLEMENTERING AF STRATEGI OG HANDLEPLAN - ANALYSE AF SERVICELOVSSAGER AFRAPPORTERING 8. DECEMBER 2017 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IMPLEMENTERING AF STRATEGI OG HANDLEPLAN - ANALYSE AF SERVICELOVSSAGER AFRAPPORTERING 8. DECEMBER 2017 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING"

Transkript

1 IMPLEMENTERING AF STRATEGI OG HANDLEPLAN - ANALYSE AF SERVICELOVSSAGER AFRAPPORTERING 8. DECEMBER 2017

2 DAGSORDEN Hvad har BDO undersøgt? Hvordan har vi gjort det? Resultaterne Opmærksomhedspunkter

3 HVAD HAR VI UNDERSØGT Om Udviklingsstrategien for Børn, Unge og Familier og Handleplanen for Voksenområdet er implementeret i praksis og om der er fremadrettede opmærksomhedspunkter, som kan understøtte det videre udviklingsarbejde på området. Analysen har til formål: 1. At understøtte det igangværende arbejde med at implementere Udviklingsstrategien for Børn, Unge og Familier og Handleplanen for Voksenområdet, så den forventede reducering i antal anbringelser indfries i 2017 og 2018, og den forventede økonomiske gevinst realiseres. 2. At understøtte, at der fortsat udvikles alternative effektive tilgange og indsatser. 3. At understøtte en harmonisering af serviceniveauet for henholdsvis unge- og voksenområdet. 4. At understøtte en smidig overgang for borgeren fra børne- til voksenområdet.

4 HVORDAN HAR VI GJORT DET Gennemgået 50 anbringelses- eller botilbudssager. Sagerne er gennemgået ud fra et socialfagligt perspektiv med henblik på at afdække, om der er relevant sammenhæng mellem den unges behov for støtte og den støtte, der leveres med udgangspunkt i Udviklingsstrategien og Handleplanen - IKKE et revisionsperspektiv. Dialog med rådgiverne og deres ledere samt styregruppen

5 HVORDAN HAR VI GJORT DET Model for sagsgennemgangen som undersøger om strategierne udmøntes i praksis Om der er en inddragende og samskabende tilgang til det kommunale velfærdsområde Om der anvendes mindst indgribende indsatser Om der er fokus på muligheder og ressourcerne hos den unge udviklingspotentiale Om der er en vurdering af ressourcer i netværket Om der tilstræbes korterevarende anbringelser og botilbud Om der er økonomiske og faglige overvejelser over tilbudstyper Afsluttende vurdering - i hver enkelt sag Om der arbejdes systematisk i henhold til Udviklingsstrategien for børn, unge og familier og / eller Voksenområdets handleplan Om sagen samlet set er på rette vej i forhold til strategierne

6 RESULTATERNE Kompetent myndighedsudøvelse, kendetegnet ved systematik og høj grad af kontinuitet i sagerne samt rettidige handlinger Tydeligt at strategierne udmøntes i en stor del af sagerne (39 ud af 50) og herudover i mange handlinger i de enkelte sager Meget høj grad af kontinuitet i sagsbehandlingen i de enkelte sager og det vil sige, at de unge følges tæt og at det med relevante intervaller vurderes, om den igangsatte indsats stadig er den mest hensigtsmæssige God systematik i de fleste sager blandt andet med hensyn til at lave indstillinger, opstille mål for indsatserne samt sikre rettidig opfølgning

7 RESULTATERNE Målgrupperne er indenfor rammen Mange sager omhandler meget komplekse problemstillinger, funktionsnedsættelser og udsat familiebaggrund. Der er ingen af de 50 sager, hvor BDO har vurderet, at Aalborg Kommune har ydet en indsats, som ikke i den enkelte sag var nødvendig på handlingstidspunktet. Der er kun en enkelt undtagelse, hvor en socialfaglig vurdering eventuelt kunne have godtgjort, at anbringelsesgrundlaget forsat er tilstede.

8 RESULTATERNE Relevant og aktuelt oplysningsgrundlag og vurdering af indsatsbehovet Sagerne er meget fint oplyst med aktuelle statusnotater, udredninger og mødereferater. Der er ingen sager, hvor BDO har vurderet, at oplysningsgrundlaget for en indsats var for uklart. De unge er inddraget og bidrager til sagens aktuelle sagsbehandlingsgrundlag. Generelt meget relevante socialfaglige vurderinger i sagerne, som danner basis for valg af indsats og opfølgning. For unge i botilbud/anbragte har der været tilstrækkeligt grundlag for anbringelsen/tildeling af botilbud ved sidste indstilling, men i et par af sagerne, kan der strammes op på opfølgningen med henblik på vurdering af, hvordan indsatsen aktuelt bidrager til målopfyldelse.

9 RESULTATERNE Nedtrapning af indsatsen Generet er der meget høj grad af fokus på kontinuerligt at vurdere og tale med den unge om mulighederne for nedtrapning af indsatsen. Mange sager, hvor en nedtrapning aktuelt er udmøntet Mange sager, hvor der er lavet en plan for nedtrapning I 18 af de 50 sager er det ikke realistisk, at der på tidspunktet for sagsgennemgangen kan trappes ned i indsatsen begrundet i De unge har omfattende og komplekse problemstillinger på tidspunktet for sidste opfølgning Ankestyrelsen har truffet beslutning om, at Aalborg Kommune skulle tvangsfjerne eller opretholde indsatsen Behandlingsdom Generelt er der også fokus på meget små skridt i retning af nedtrapning, selv om indsatsen ikke som sådan kan nedtrappes.

10 OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER Den unges ressourcer BDO ser, at der er fokus på den unges egne ressourcer i mange sager. Det er dog ikke systematisk, hvordan dette afdækkes eller beskrives. I dialogen med afdelingen gives der udtryk for At der generelt i praksis er stor fokus på den unges egne ressourcer, men det dokumenteres ikke systematisk i indstillinger og i visitationsfora. Genkendelighed i forhold til, at der i indstillinger mest fokuseres på den unges udækkede behov og nedsatte funktionsevne, for at sikre at den unge tildeles relevant støtte i relevant omfang. Det har ikke været praksis i det ene team at beskrive ressourcerne i indstillinger, men når der følges op, er det oplevelsen, at der tales meget om den unges ressourcer og hvad den unge kan opnå. At statusnotater i langt højere grad kan skærpe opmærksomheden og tydeliggøre den unges ressourcer. BDO vurderer, at der her er et udviklingspunkt i forhold til systematisk og metodisk at afdække den unges ressourcer og i forlængelse heraf sikre, at disse bringes så godt som muligt i spil både ved sagens oplysning, indstilling og opfølgning. BDO vurderer, at det vil være hensigtsmæssigt, at der etableres en fælles tilgang, som går på tværs af børne- og voksenområdet.

11 OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER Ressourcer i netværket Det er generelt svært at se, om der er tilstrækkeligt fokus på ressourcer i netværket; særligt i botilbudssagerne. Der er ingen fælles systematik i afdækningen eller beskrivelse af eventuelle ressourcer i netværket. Mange meget ressourcesvage familier og det er hovedsaligt forældre, der sættes fokus på I dialogen med afdelingen gives der udtryk for Genkendelighed i forhold til manglende systematik og dokumentation af afdækning af netværkets ressourcer. Genkendelighed i forhold til om, at man i forbindelse med opfølgninger, ikke i samme omfang har opmærksomheden henledt på, om netværket kan gentænkes eller om der er opstået nyt netværk. Rådgiverne på voksenhandicapområdet giver udtryk for, at man for nogle unge oplever, at netværket er tyndslidt. BDO vurderer, at der er et generelt behov for tydeliggørelse af systematik overvejelser om netværksmuligheder, så det bliver tydeligt hele vejen rundt, at der indtænkes og gentænkes muligheder for inddragelse af netværk i alle sagsbehandlingsprocesserne.

12 OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER Nedtrapningsplaner Det fremgår tydeligt, at der i sagsbehandlingen er opmærksomhed på, at indsatsniveauet om muligt helst skal være for nedadgående og i flere af de fremsendte sager, er der netop sket en nedtrapning af indsatsen eller lagt en plan herfor, som ses på forskellig måde i sagerne. Der ses ikke en egentlig systematik for, hvordan denne del af udviklingsstrategierne skal dokumenteres. I dialogen med afdelingen genkendes det, at der ikke er fælles systematik, i forhold til at sikre konstant opmærksomhed på nedtrapning af en indsats Samt at det ville være nemmere at italesætte nedrapningsplaner, hvis der også er reelle nedtrapningsmuligheder. Ungeområdet savner flere overgangsboliger i udslusningsfasen efter 107 og der opleves lang ventetid på de boliger, der allerede findes. Der efterlyses boliger, der ikke kun er til autisme/adhd-området, men også henvender sig til borgere med misbrug. BDO vurderer, at selv om der i sagerne kan spores opmærksomhed på nedtrapning, vil dette fokus kunne skærpes endnu mere, såfremt der blev indarbejdet en systematik, som blev anvendt i de forskellige sagsbehandlingsfaser.

13 OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER Overgangen fra barn til voksen Det er generelt ikke tydeligt dokumenteret i sagerne, hvordan der samarbejdes om overgangen fra barn til voksen, men generelt er der et sagsbehandlingsmæssigt fokus på sammenhængen mellem anbringelse /botilbud og uddannelse. I dialogen med afdelingen er der enighed om, at overgangen fra ung til voksen ikke fungerer tilstrækkelig hensigtsmæssigt, om end det er blevet bedre gennem den senere tid. Mange oplever et godt samarbejde, men får det ikke tilstrækkeligt dokumenteret i sagerne. Der opleves uklarhed om roller og ansvar, ligesom forskellen i serviceniveauer fra børne til voksenområdet kan opleves som en barriere for en smidigt sagsbehandling. Samtidig er der heller ikke tilstrækkelig opmærksomhed på de muligheder, der også viser sig på voksenområdet for eksempel tilbud i Jobcenter og i uddannelsesregi. BDO vurderer, at der er behov for brush-up i forhold til tydeliggørelse af roller og ansvar mellem børn- og voksenområdet samt beslutning om et nyt tiltag, der sikrer, at der systematisk afholdes arbejdsmøder forud for mødet med forældrene, med henblik på at sikre et konstruktivt møde med familien efterfølgende.

14 OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER Statusnotater Generelt er der aktuelle statusnotater fra anbringelsesstederne og botilbuddene, men der er dog ingen fælles systematik i forhold til, hvordan myndighed beder tilbuddene udfærdige statusnotater De fleste statusnotater er relateret i et eller andet omfang til de indsatsmål myndigheden har opstillet, men det kniber med at relatere indsatsmålene til et tidsperspektiv og til at forholde sig til den unges udviklingspotentiale indenfor de enkelte indsatsmål. Der ses ikke en systematik i forhold til hvilke krav og forventninger, der stilles til plejefamilierne i forhold til at levere statusnotater. Generelt er der enighed om et ønske om bedre kvalitet i statusnotaterne så rådgiverne modtager bedre og mere fokuserede statusnotater, som kan gå direkte ind i sagsbehandlingen og understøtte tydeliggørelse af den unges udvikling eller eventuelt mangel på samme. BDO vurderer, at der er behov for en ledelsesmæssig understøttelse af, at både interne og eksterne anbringelsessteder og botilbud leverer mere fokuserede statusnotater, som i flere perspektiver øger kvaliteten af sagsbehandlingen.

15 OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER Fokus på målopnåelse Generelt er det positivt, at der i alle sager er opstillet mål ved etableringen af anbringelsen / botilbud. Men vi savner, at myndighedsområdet anvender et redskab, hvor det tydeliggøres, at der er sket udvikling indenfor konkrete områder i løbet af anbringelsen. I dialogen med afdelingen gives der udtryk for Enighed om, at der her er et udviklingspunkt for rådgiverne i at sætte mere operationelle mål og i forlængelse heraf også et udviklingspunkt i forhold til at påtage sig myndighedsrollen I dialogen fremhæves det interne døgntilbud Bøgen, som anvender en skabelon, hvoraf det tydeligt fremgår hvilken udvikling indsatsen bidrager til ud fra de mål, der er opstillet af myndigheden. BDO vurderer, at der kan komme mere fokus på dels at udarbejde operationelle mål for en indsats og dels på at sikre myndighedsrollen i opfølgningen, således at det sikres, at anbringelsesstederne / botilbuddene arbejder med udgangspunkt i de opstillede mål.

16 OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER Økonomi i sagerne Jf. servicelovens 1 skal beslutninger træffes på baggrund af både faglige og økonomiske hensyn og derfor vil det være helt relevant, at begge typer oplysninger fremgår af indstillingsgrundlaget og i mange sager også i forbindelse med opfølgningerne. Generelt er det svært at se, at der er økonomifokus i sagsbehandlingen I mange sager er der oplysning om takster og de unges egenbetaling, men der er ingen systematik i forhold til om de økonomiske oplysninger fremgår ved indstillinger eller opfølgninger eller slet ikke fremgår

17 OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER Økonomi i sagerne fortsat. I dialogen med afdelingen gives der udtryk for At der er forholdsvis skarp adskillelse af økonomi og faglighed i den daglige sagsbehandling At der ikke findes en egentlig retningslinje om arbejdsgange og forhandling af priser mm. Rådgiverne skal ikke i indstillinger til visitationsudvalget beskrive den økonomiske side af sagen. I relation til aflønning af plejefamilier er Familieplejeteamet aktuelt i gang med at gennemgå alle kontrakter og vederlagsfastsættelser. I dialogen giver BDO udtryk for at have set et par sager, hvor aflønningen af plejefamilier umiddelbart vurderedes at være relativt høj og afdelingen giver der udtryk for, at dette kan skyldes At Familieplejeteamet endnu ikke er færdig med at gennemgå alle familieplejesager. At det kan være svært at nedbringe aflønningsniveauet i visse typer plejefamilier. BDO vurderer på baggrund af dialogen med afdelingen, at der aktuelt er høj grad af fokus på at tilpasse den økonomiske styring og den faglige styring overordnet set i sagerne, men det vil være hensigtsmæssigt at systematisere, hvordan der skabes sammenhæng mellem den faglige og den økonomiske styring af sagerne.

18 OPSAMLING Gennem samarbejdet med styregruppen og i dialogmøderne med rådgiverne og deres ledere, får BDO indtryk af en samlet set meget veldrevet afdeling med de rette faglige kompetencer. BDO får også et umiddelbart indtryk af god ledelsesmæssig styring og organisering af området samt godt fagligt engagement og udvikling. Strategierne for begge områder ses tydeligt i den faglige styring af sagerne og BDO vurderer, at implementeringen er rigtig godt på vej i sagerne, idet der ses resultater heraf i 39 sager og i mange af de øvrige sager, er der god opmærksomhed på nedbringelse af indsatserne. Herunder også det in mente, at der er 18 så komplekse og omfattende problemstillinger hos nogle af de unge, at en nedtrapning ikke vurderes at være realiserbar i umiddelbar fremtid. Implementering af strategierne kan også, udvikles på en række områder med henblik på i endnu højere grad at understøtter Udviklingsstrategien for børn, unge og familier og Handleplanen for servicelovens voksenområde. Opmærksomhedspunkterne i denne sammenhæng handler først og fremmest om udvikling af systematik indenfor konkrete udviklingsområder samt sikring af dokumentation for de mellemliggende socialfaglige vurderinger, der er gjort i sagerne.

ANALYSE AF DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE FOR UNGE. Aalborg Kommune November 2017

ANALYSE AF DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE FOR UNGE. Aalborg Kommune November 2017 ANALYSE AF DET SPECIALISEREDE F SOCIALOMRÅDE FOR UNGE Aalborg Kommune November 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Kort om metode 2 3. Afrapportering af sagsgennemgangen 3 3.1 Generelt 3 3.1.1 Kontinuitet

Læs mere

[Indsæt billede fra image Shopperen] RAPPORT VEDRØRENDE ANALYSE OG ANBEFALINGER TIL DEN FAG- LIGE STYRING PÅ SOCIALOMRÅDET FOR VOKSNE

[Indsæt billede fra image Shopperen] RAPPORT VEDRØRENDE ANALYSE OG ANBEFALINGER TIL DEN FAG- LIGE STYRING PÅ SOCIALOMRÅDET FOR VOKSNE [Indsæt billede fra image Shopperen] RAPPORT VEDRØRENDE ANALYSE OG ANBEFALINGER TIL DEN FAG- LIGE STYRING PÅ SOCIALOMRÅDET FOR VOKSNE Albertslund Kommune Februar 2019 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Deskresearceh

Læs mere

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING. Køge Kommune. Rapport vedrørende observation af visitationsmøde. Juni

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING. Køge Kommune. Rapport vedrørende observation af visitationsmøde. Juni INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Køge Kommune Rapport vedrørende observation af visitationsmøde Juni 2015 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 2 3 4 5 INDLEDNING... 3 BDO S VURDERING AF RETNINGSLINJER OG VISITATIONSUDVALGETS

Læs mere

Administrativ opfølgning på handleplan på Servicelovens voksenområde. Samlet forventet besparelse kr.

Administrativ opfølgning på handleplan på Servicelovens voksenområde. Samlet forventet besparelse kr. Administrativ opfølgning på handleplan på Servicelovens voksenområde. Samlet forventet besparelse 6.500.000 kr. Opdateret 11/1 2018 1. Gennemgang og tæt opfølgning på alle botilbud (SEL 107, 108 og 85/ABL

Læs mere

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde.

Svendborg Kommune. Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen. Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Svendborg Kommune Udviklingsplan for 2019 i Familieafdelingen Kvalitet i sagsbehandlingen og Tværgående samarbejde. Børn, Unge, Kultur og Fritid Familie og Uddannelse Centrumpladsen 7, 1. sal 5700 Svendborg

Læs mere

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet

Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Ledelsestilsyn på børne- og ungeområdet Rebild Kommune Opsamling Deloitte Consulting 4. november 2013 Indhold 1. Grundlag 2. Konklusioner 3. Anbefalinger 4. Øvrige perspektiver - 2 - 1. Grundlaget Ledelsestilsyn

Læs mere

Godkendelse af status på omsætning af Udviklingsstrategien for børn, unge og familier myndighedsområdet

Godkendelse af status på omsætning af Udviklingsstrategien for børn, unge og familier myndighedsområdet Punkt 3. Godkendelse af status på omsætning af Udviklingsstrategien for børn, unge og familier myndighedsområdet 2016-069071 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget

Læs mere

Handleplan for faglig og økonomisk styring på det specialiserede børneområde

Handleplan for faglig og økonomisk styring på det specialiserede børneområde Handleplan for faglig og økonomisk styring på det specialiserede børneområde Økonomien på det specialiserede børneområde er under pres. Det kan især tilskrives to forhold. For det første blev der i 2015

Læs mere

RAPPORT VEDRØRENDE ANALYSE AF DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE

RAPPORT VEDRØRENDE ANALYSE AF DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE RAPPORT VEDRØRENDE ANALYSE AF DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE Dragør Kommune Januar 2018 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Afrapportering 3 2.1 Mini-benchmarking 3 2.1.1 Benchmarking af udgifterne pr. udgiftsområde

Læs mere

Center for Familie, Social & Beskæftigelse

Center for Familie, Social & Beskæftigelse Faxe Kommunes kvalitetsstandard for Servicelovens 85 Socialpædagogisk indsats. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk

Læs mere

Voksenudredningsmetoden.

Voksenudredningsmetoden. Voksenudredningsmetoden. Pjece om metoden Maj 2011 1 Voksenudredningsmetoden en ny metode til sagsbehandling og udredning på handicap- og udsatte voksneområdet Socialministeriet og KL har udviklet en ny

Læs mere

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3

Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Ledelsestilsyn Indholdsfortegnelse Formål... 2 Overordnet om indholdet i tilsynet... 2 De enkelte bestemmelser... 2 Procedure... 3 Udvælgelse af sager til ledelsesmæssig revision... 3 Kontrollen gennemførelse

Læs mere

Lov om social service 107

Lov om social service 107 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 107 Midlertidigt botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen

Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august initiativer i Velfærdsrådgivningen Bilag D Status Velfærdsrådgivningen pr. august 2016. Task force anbefalinger Politik og strategi Fastsætter konkrete målsætninger for voksenhandicapområdet. Tilretter de nævnte styringsdokumenter i forhold

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Ansøgningsfrist 8. februar 2019 Indhold Indledning... 1 Forventede resultater... 1 Om Task Force forløbet... 2 Analysefasen... 2 Udviklingsfasen... 3 Afslutning

Læs mere

Notat til Børne- og Skoleudvalget

Notat til Børne- og Skoleudvalget Notat til Børne- og Skoleudvalget Uddybning af vejledende serviceniveau Udsatte børn og unge Børn og unge med handicap 28. oktober 2014 Skole og Familie Økonomi og drift Tlf. 46 11 42 13 ROGV@rudersdal.dk

Læs mere

Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet

Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Osvald Helmuths Vej 4 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 73 23 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Temperaturmåling på beskæftigelsesområdet Faglig

Læs mere

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik

Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik Hjørring Kommunes Indsats- og Anbringelsespolitik 2016-2018 Lovgivningsmæssig baggrund Januar 2006 trådte Anbringelsesreformen i kraft. Anbringelsesreformen havde fokus på at styrke det faglige grundlag

Læs mere

RAPPORT VEDRØRENDE GEN- NEMGANG AF 100 SAGER PÅ DET SPECIALISEREDE BØRNE- OMRÅDE

RAPPORT VEDRØRENDE GEN- NEMGANG AF 100 SAGER PÅ DET SPECIALISEREDE BØRNE- OMRÅDE RAPPORT VEDRØRENDE GEN- NEMGANG AF 100 SAGER PÅ DET SPECIALISEREDE BØRNE- OMRÅDE Kvalitetssikring af sagsbehandlingen, Randers Kommune Marts 2016 INDHOLD 01. Indledning 2 02. Resume 2 03. Analyse 6 04.

Læs mere

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune

Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Handleplan for 2014/2015 Center Familie og Handicap, Rebild Kommune Indsatser Formål Resultatmål frem til 31. december 2014 Ledelsesinformation Der er etableret en fast kadence for og udvikling af skemaer,

Læs mere

Introduktion til redskaber

Introduktion til redskaber December 2007 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Projekt "Sammenhængende Børnepolitik"...1 Lovgrundlag...2 Vejledning til redskabssamlingen...3 Hvordan bruges redskabssamlingen?...3 Læsevejledning...4

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner.

Ankestyrelsens undersøgelse af samarbejdet mellem plejefamilier og kommuner. Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Dato 3. november 2014 Sagsnr. 14/17986 Løbenr. X Sagsbehandler Bettina Mosegaard Brøndsted Direkte telefon 79 79 29 04 E-mail

Læs mere

Serviceniveauet for børn og unge i udsatte positioner i Tønder Kommune.

Serviceniveauet for børn og unge i udsatte positioner i Tønder Kommune. Serviceniveauet for børn og unge i udsatte positioner i Tønder Kommune. SERVICENIVEAUET FOR BØRN OG UNGE I UDSATTE POSITIONER I TØNDER KOMMUNE.... 1 Serviceniveau et vigtigt redskab på børn- og ungeområdet...

Læs mere

Infomøde om forenklingen af ICS og udredningsværktøjet

Infomøde om forenklingen af ICS og udredningsværktøjet Infomøde om forenklingen af ICS og udredningsværktøjet Velkommen 09.30-10.00 Morgenbrød 10.00 11:00 Velkomst, vision og forenklingen af ICS 11.00-11.10 Kaffepause 11.10-12.00 Præsentation af udredningsværktøjet

Læs mere

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107. Kvalitetsstandarden for

Læs mere

Serviceniveau. for Voksen / Handicap

Serviceniveau. for Voksen / Handicap Serviceniveau for Voksen / Handicap Ældre- og Handicapforvaltningen 2012 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 FORORD... 2 PRINCIPPER FOR INDSATSEN... 3 STØTTE TIL MESTRING AF EGET LIV 3 EN SAMMENHÆNGENDE

Læs mere

Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet. Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet i Halsnæs Kommune

Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet. Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet i Halsnæs Kommune Notat Sagsnr.: 2011/0002923 Dato: 14. december 2011 Sag: Overordnede principper for indsatser på voksen-handicapområdet Sagsbehandler: Lise Møller Jensen Udviklingskonsulent Overordnede principper for

Læs mere

Lov om social service 103

Lov om social service 103 Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for: Beskyttet beskæftigelse efter serviceloven 103 Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Serviceloven 108 Længerevarende botilbud Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at skabe sammenhæng mellem det politisk fastsatte

Læs mere

Handleplan for børnefamilieområdet. Marts 2019

Handleplan for børnefamilieområdet. Marts 2019 Handleplan for børnefamilieområdet Marts 2019 To rapporter En evaluering udført af KL s konsulentvirksomhed KLK, af sammenhængen mellem de tre styringscentre politisk-strategisk, økonomiskfinansiel og

Læs mere

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010

KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Digitalisering af handicap- og udsatte voksneområdet. KL s Handicap og Psykiatrikonference 22. november 2010 Indhold 1. Kort om behovet for projektet 2. Præsentation af DHUV projektet 1. Formål med metoden

Læs mere

Evaluering af DHUV Samlet afrapportering

Evaluering af DHUV Samlet afrapportering INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Evaluering FØRSTE UDKAST af Work-in-progress: VUM og DHUV Evaluering af DHUV Samlet afrapportering Bilag 4: Baggrunden for evalueringen af dhuv www.bdo.dk Forfatter: BDO og

Læs mere

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune

Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Præsentation af Task Forcens analyse Halsnæs Kommune Onsdag den 25. september 2013 Dagsorden for præsentationen 1. Præsentation af Task Forcen 2. Analysens opbygning 3. Præsentation af resultaterne af

Læs mere

RAPPORT VEDRØRENDE ANALYSE OG ANBEFALINGER TIL DEN FAG- LIGE STYRING PÅ SOCIALOMRÅDET FOR BØRN

RAPPORT VEDRØRENDE ANALYSE OG ANBEFALINGER TIL DEN FAG- LIGE STYRING PÅ SOCIALOMRÅDET FOR BØRN [Indsæt billede fra image Shopperen] RAPPORT VEDRØRENDE ANALYSE OG ANBEFALINGER TIL DEN FAG- LIGE STYRING PÅ SOCIALOMRÅDET FOR BØRN [Indsæt billede fra image Shopperen] Albertslund Kommune Februar 2019

Læs mere

Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud

Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud Juni 2009 Regional udmøntning af Danske Regioners kvalitetsstandard 1.3 om individuelle planer Indhold Hvorfor denne pjece? 4

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Indsats- og Anbringelsespolitik

Indsats- og Anbringelsespolitik Indsats- og Anbringelsespolitik Retning for arbejdet med udsatte børn og unge i Hjørring Kommune 2016-2018 INDLEDNING LOVGIVNINGSMÆSSIG BAGGRUND INDHOLD Indledning... 2 Lovgivningsmæssig baggrund... 3

Læs mere

Godkendelse af videreudvikling af tilbudsviften i Center for børn, Unge og Familier

Godkendelse af videreudvikling af tilbudsviften i Center for børn, Unge og Familier Punkt 6. Godkendelse af videreudvikling af tilbudsviften i Center for børn, Unge og Familier 2017-050917 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender at der

Læs mere

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap

Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Bilag 1 Den 12. februar 2019 Baggrunden for arbejdet med kvalitetsstandarder på handicapområdet i Borgercenter Handicap Baggrund for opstart af arbejdet Borgercenter Handicap indleder arbejdet med at beskrive

Læs mere

Principper for støtte til børn og unge og deres familier

Principper for støtte til børn og unge og deres familier Principper for støtte til børn og unge og deres familier Indledning På de kommende sider kan du læse hvilke principper, der bliver lagt til grund, når vi i Familie- og Handicapafdelingen yder støtte til

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

Introduktion til Familiegruppearbejdet. Familiegruppen Centrum Badehusvej

Introduktion til Familiegruppearbejdet. Familiegruppen Centrum Badehusvej Introduktion til Familiegruppearbejdet Familiegruppen Centrum Badehusvej 11 16.02.18 Familiegruppernes rammer De politiske fastsatte mål og rammer: o Lovgivning (primært Serviceloven) instruktion (en myndighedsafdeling)

Læs mere

Kvalitetsstandard 85

Kvalitetsstandard 85 Baggrund og formål Social og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har siden primo 2013 arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor handicap og psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet.

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet. Selvevaluering Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og Social- og Integrationsministeriets Task Force på børne- og ungeområdet, vil vi bede jer beskrive og vurdere jeres praksis på børne- og ungeområdet

Læs mere

Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014.

Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014. Proces- og handleplan for ajourføring og genopretning af sager på det specialiserede socialområde. Maj 2014. Emne Trin Plan for Socialafdelingens proces og handling Udfordring Hvad har vi allerede gjort?

Læs mere

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Børne og Socialministeriet Socialstyrelsen og Ankestyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om et Task Force forløb Task Forcen tilbyder rådgivning til

Læs mere

STYREGRUPPEMØDE: ANALYSE AF FAMILIEOMRÅDET I RANDERS KOMMUNE

STYREGRUPPEMØDE: ANALYSE AF FAMILIEOMRÅDET I RANDERS KOMMUNE STYREGRUPPEMØDE: ANALYSE AF FAMILIEOMRÅDET I RANDERS KOMMUNE 7. juni 2019 INDHOLD Indledning, formål og succeskriterier, metode og overordnede konklusioner Resultater - Økonomi - Sagsbehandlingspraksis

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

Socialafdelingen. Familieplejen og Visitationen

Socialafdelingen. Familieplejen og Visitationen Socialafdelingen Familieplejen og Visitationen Socialchef 521 årsværk 13 Sekretariat Den Centrale Visitation og Familieplejen 23 Familiegruppe Øst Familiegruppe Nord Familiegruppe Centrum Familiegruppe

Læs mere

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde.

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde. Mål Myndighed Borger Udfører Guideline for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde Opfølgning Indsats Det handler om borgeren, når

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et langt analyseog udviklingsforløb, Taskforce - Handicap

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et langt analyseog udviklingsforløb, Taskforce - Handicap Børne- og Socialministeriet Socialstyrelsen Taskforce - handicap Vejledning til ansøgning om deltagelse i et langt analyseog udviklingsforløb, Taskforce - Handicap Ansøgningsfrister fremgår af Socialstyrelsen.dk

Læs mere

NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge

NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge Børn og Unge Sagsnr. 302754 Brevid. 2827080 Ref. PIWI Dir. tlf. 46 31 59 62 piawi@roskilde.dk NOTAT: Bilag vedrørende omstilling af myndighedsarbejde og indsatser for udsatte børn og unge 31. maj 2018

Læs mere

Introduktion til børnehandicapområdet. Kristina Mikkelsen, Børn og Ungechef Skole- og Børneudvalget

Introduktion til børnehandicapområdet. Kristina Mikkelsen, Børn og Ungechef Skole- og Børneudvalget Introduktion til børnehandicapområdet Kristina Mikkelsen, Børn og Ungechef Skole- og Børneudvalget Målgruppe Børn og unge med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller med indgribende

Læs mere

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Kvalitetsstandard for anbringelser. Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef Familie og Børn Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2011/04413 Dato: 11-05-2011 Sag: Sagsbehandler: Kvalitetsstandard for anbringelser Pia J. Nielsen/Jan Dehn Leder af Familieafdelingen/Familiechef

Læs mere

Uddannelse og beskæftigelse

Uddannelse og beskæftigelse Østerled er et selvejende botilbud under Gentofte Børnevenner med driftsoverenskomst med Gentofte Kommune. Tilbuddet Østerled har to enheder, bofællesskabet Østerled med 4 enheder og opgangsfællesskabet

Læs mere

Anbefalinger til udvikling af det faglige arbejde i Socialforvaltningen

Anbefalinger til udvikling af det faglige arbejde i Socialforvaltningen Anbefalinger til udvikling af det faglige arbejde i Socialforvaltningen Udarbejdet på baggrund af faglig audit i konkret sag i Socialforvaltningen i Århus Kommune Center for Kvalitetsudvikling Anbefalinger

Læs mere

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden

Rammeaftale 2017 KKR. Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden KKR HOVEDSTADEN Rammeaftale 2017 Det specialiserede socialområde og specialundervisningsområdet Kommunerne i hovedstadsregionen og Region Hovedstaden Styringsaftale 2017 Udviklingsstrategi 2017 Indhold

Læs mere

Vejledning til udarbejdelse af retningslinjer for sagsbehandlingen

Vejledning til udarbejdelse af retningslinjer for sagsbehandlingen Vejledning til udarbejdelse af retningslinjer for sagsbehandlingen Herunder findes en vejledning til de elementer, der kan indgå i udarbejdelsen af retningslinjer for sagsbehandlingen. 1. Indhold i retningslinjer

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 52 stk. 3, nr. 4 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: Dato 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen

Læs mere

STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE

STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken 2016-2020 Indhold Indledning... 2 Målgruppe... 2 Indsatser i daginstitutionerne

Læs mere

Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84

Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84 Kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84 Introduktion Greve Kommune bevilger aflastning efter Lov om Social Service 84. Kvalitetsstandarden for aflastning beskriver det politisk

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Inspiration til arbejdet med børnefaglige undersøgelser og handleplaner INSPIRATIONSKATALOG

Inspiration til arbejdet med børnefaglige undersøgelser og handleplaner INSPIRATIONSKATALOG Inspiration til arbejdet med børnefaglige undersøgelser og handleplaner INSPIRATIONSKATALOG 1 EKSEMPEL 03 INDHOLD 04 INDLEDNING 05 SOCIALFAGLIGE OG METODISKE OPMÆRKSOMHEDSPUNKTER I DEN BØRNEFAGLIGE UNDERSØGELSE

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 14. december 2016 kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et Task Force forløb Ansøgningsfrist d. 14. december 2016

Læs mere

Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet

Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet Punkt 2. Godkendelse af Indførsel af ny honoreringsmodel på plejefamilieområdet 2017-001542 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender, at der indføres

Læs mere

Standarder for sagsbehandlingen

Standarder for sagsbehandlingen Familieafdelingen Standarder for sagsbehandlingen Indledning Standarder for sagsbehandlingen er en del af den sammenhængende børnepolitik. I henhold til Servicelovens 138 skal den politiske målsætning

Læs mere

Behov for større sammenhæng og fælles sprog om borgerens tilstand på tværs af myndigheder, udfører og aktører inden for socialområdet

Behov for større sammenhæng og fælles sprog om borgerens tilstand på tværs af myndigheder, udfører og aktører inden for socialområdet Projektbeskrivelse 2.2 Sammenhæng og viden om effekt på socialområdet 1. Formål og baggrund Kommunerne har i de senere år styrket kvaliteten i det socialfaglige arbejde gennem udvikling og implementering

Læs mere

Budget og Planlægning Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune. Analyse af voksenhandicapområdets økonomi

Budget og Planlægning Borgmesterens Afdeling Aarhus Kommune. Analyse af voksenhandicapområdets økonomi Analyse af voksenhandicapområdets økonomi Baggrund for analysen Kommunerne under ét har siden 2012 oplevet stigende udgifter på det specialiserede voksenområde til trods for øget brug af effektive indsatser

Læs mere

Kvalitetsstandard mellem BUR og Sundhed og Handicap

Kvalitetsstandard mellem BUR og Sundhed og Handicap Kvalitetsstandard mellem BUR og Sundhed og Handicap Udarbejdet af: Sten Dokkedahl og Jørgen Kyed Dato: 27.2.2014 Sagsid.: Version nr.: Revideret oktober 2015 Rikke Louise Nielsen, Mette Wulff og Mikael

Læs mere

Standarder for sagsbehandlingen i arbejdet med børn og unge med særlige behov

Standarder for sagsbehandlingen i arbejdet med børn og unge med særlige behov Standarder for sagsbehandlingen i arbejdet med børn og unge med særlige behov Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Bilag til Børne- og Ungepolitikken Indhold 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Indledning

Læs mere

Overgang fra barn til voksen. På tværs i Furesø Kommune

Overgang fra barn til voksen. På tværs i Furesø Kommune Overgang fra barn til voksen På tværs i Furesø Kommune Forslag til forbedringer fra fyraftensmødet Der er mange fagprofessionelle involveret i hvert forløb Der er behov for styrket koordinering og samarbejde

Læs mere

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde

Udviklingsplan for det specialiserede børneområde Udviklingsplan Center for Familie og Forebyggelse 9. januar 2017 Forord Denne udviklingsplan tager afsæt i analyserapport fra Socialstyrelsens Task Force på det specialiserede børneområde, der er offentliggjort

Læs mere

Glostrup Kommune 2013

Glostrup Kommune 2013 Glostrup Kommune 2013 Ledelsesnotat for det specialiserede voksenområde Center for Social Service mfl. PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret tner selskab, CVR-nr. 33 31 Revision af områder med refusion

Læs mere

Proces for realisering af mål ved IT-understøttelse

Proces for realisering af mål ved IT-understøttelse Proces for realisering af mål ved IT-understøttelse af sagsbehandlingen At skulle implementere et nyt IT-system, en ny version af et IT-system eller dele af et ITsystem til sagsbehandlingen kræver, at

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 1. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 1. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Standarder for sagsbehandling

Standarder for sagsbehandling Standarder for sagsbehandling Frederikshavn Kommune Gældende fra 1. januar 2007 Standarder for sagsbehandlingen i Frederikshavn kommune Anbringelsesreformen stiller krav om udarbejdelse af standarder for

Læs mere

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Spørgeskema Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Bred afdækning af praksis i den sociale stofmisbrugsbehandling med udgangspunkt i de nationale

Læs mere

Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne

Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne Januar 2011 Værktøj til selvanalyse af visitationsproce s- sen på det specialiserede socialområde for børn og for voksne KL har udviklet et værktøj til selvanalyse af visitationsprocessen på børnefamilieområdet

Læs mere

Bestillerplan Pixi-udgave [Skriv dokumentets titel]

Bestillerplan Pixi-udgave [Skriv dokumentets titel] Århus Kommune Socialforvaltningen Bestillerplan Pixi-udgave Serviceniveauer [Skriv dokumentets for Familier, Børn og Unge titel] [Skriv dokumentets undertitel] December 2010 Serviceniveauer Denne pixi-udgave

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Børne- og Socialministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et klassisk Task Force forløb Task Forcen tilbyder rådgivning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen. September 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om styring af behandlingsindsatsen mod stofmisbrug September 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om styring af behandlingsindsatsen mod

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for aflastning Servicelovens 84 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for aflastning efter Lov om Social Service 84. Du kan søge

Læs mere

Driftsaftale 2013. Socialområdet

Driftsaftale 2013. Socialområdet Driftsaftale 2013 Socialområdet 1 Indhold 1. Indledning... 2 2. Beskrivelse af organisationen på Socialområdet... 3 2.1. Socialafdelingen... 3 3. Økonomi... 3 4. Socialområdets mål og specifikke indsatser...

Læs mere

I Frederiksberg Kommune, Familieafdelingen, arbejdes der ud fra tankegangen i Integrated Children System i myndighedssagsbehandlingen.

I Frederiksberg Kommune, Familieafdelingen, arbejdes der ud fra tankegangen i Integrated Children System i myndighedssagsbehandlingen. Familieafdelingens Socialfaglige metode. I Frederiksberg Kommune, Familieafdelingen, arbejdes der ud fra tankegangen i Integrated Children System i myndighedssagsbehandlingen. På basis af engelske og svenske

Læs mere

Børn og Families Strategiplan

Børn og Families Strategiplan Børn og Families Strategiplan 2017-2019 KERNEOPGAVEN Kerneopgaven i Børn og Familie er at skabe udvikling, sundhed, læring og trivsel for børn og unge i Ringkøbing- Skjern Kommune på et højere niveau,

Læs mere

Vejledende Serviceniveau Længerevarende ophold i botilbud i henhold til Servicelovens 108

Vejledende Serviceniveau Længerevarende ophold i botilbud i henhold til Servicelovens 108 Aalborg Kommune Specialgruppen Vejledende Serviceniveau Længerevarende ophold i botilbud i henhold til Servicelovens 108 I henhold til Lov om Social Service, skal Kommunalbestyrelsen tilbyde ophold i boformer,

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 3. Kvartal 24. oktober / Anja Franka Andersen, Kenneth Røn Christiansen, Trine Wittrup, Tina Rønstrup / sagsid: 18/10509 Formål med Ledelsestilsynet Ledelsestilsynet

Læs mere

Informationsmøde Marts 2011

Informationsmøde Marts 2011 Digitalisering af handicap- og udsatte voksneområdet. Informationsmøde Marts 2011 Indhold 1. Kort om behovet for projektet 2. Præsentation af Voksenudredningsmetoden 1. Formål med metoden 2. Udredningsmetode

Læs mere

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast)

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) Revideret 2016 Indhold Indledning...2 Målgruppe...2 Indsatser på dagtilbudsområdet...3

Læs mere

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108

Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Kvalitetsstandarder for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 og længerevarende botilbud efter Lov om Social Service 108 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt og længerevarende

Læs mere

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund

Programbeskrivelse. 2.1 Program for velfærdsteknologi Formål og baggrund Programbeskrivelse 2.1 Program for velfærdsteknologi 2017-2020 1. Formål og baggrund Formål Programmet skal sikre en strategisk udvikling af det velfærdsteknologiske område ved at opsamle viden, koordinere

Læs mere

1 Sag nr. 19/ juli 2019 Trine Wittrup

1 Sag nr. 19/ juli 2019 Trine Wittrup Notat om anvendelse og sammenhæng i støtte til unge i udsatte positioner på tværs af forskellige myndighedsområder Der findes flere støttemuligheder til unge i forskellige lovgivninger, som dels kan tilbydes/bevilges

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015

Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015 Socialtilsyn Hovedstaden Årsrapport 2014 og status på 2015 Info-møde for brugere, pårørende og andre interesserede Den 2. november 2015 Socialtilsynets organisering Tilsynschef Stab Børne- og Ungetilbud

Læs mere

Internt notatark. Emne: Efterværn i praksis i Kolding Kommune

Internt notatark. Emne: Efterværn i praksis i Kolding Kommune Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Dato 25. november 2014 Sagsnr. 14/19330 Løbenr. 201133/14 Sagsbehandler René Hansen Direkte telefon 79 79 29 04 E-mail reha@kolding.dk

Læs mere

Undersøgelse om økonomi og faglighed i børnesager 2011

Undersøgelse om økonomi og faglighed i børnesager 2011 Undersøgelse om økonomi og faglighed i børnesager 2011 Dansk Socialrådgiverforening, november 2011 1 Forord af Bettina Post, formand for Dansk Socialrådgiverforening Det ville være rart, hvis der var uanede

Læs mere

Rådgivningskatalog. Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats

Rådgivningskatalog. Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats Omlægning til en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats Indledning...3 Forud for rådgivningsdagen...5 Efter rådgivningsdagen...5 1.Styringsgrundlag...6 2. Forandringsteori...7 3. Erfaringer med

Læs mere