Frejdahl. Vestfyen bryggeri

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frejdahl. Vestfyen bryggeri"

Transkript

1 Stensbogaard Stensbogaard Bryghus ligger på Midtfyn og er et familieejet bryggeri, opkaldt efter den gård, som ejerne bor på. Selve bryggeriet har til huse i det gamle mejeri nær gården. Alle opskrifter på de velsmagende dråber er bryggerens egne, alle øl bliver brygget i bryghusets eget bryggeri, og alt er baseret på de bedste råvarer. Og der ødsles gerne med råvarerne brygmesteren forsøger omhyggeligt at give øllet både sjæl og karakter. Stensbogaard Bryghus` øl brygges og behandles nænsomt hele processen igennem. Under rundvisningen fortælles om bryggeriets historie og om øllets tur fra maltsæk til flaske- og smagningen ledsages af en gennemgang af forskellige øltyper, ingredienser og brygmetoder. Der er lagt op til en oplevelse med øllet i fokus. Coisbo Coisbo er en passion, en særlig bryggestil, et stilsikkert håndværk, de allerbedste råvarer, et godt design og en velafbalanceret smag. Coisbo er til dig! For Coisbo Beer handler ølbrygning om at give mennesker sanselige oplevelser, hvor det kan både ses og smages, at vi gør os umage hver eneste dag. Først da er vi tilfredse! Coisbo Beer er resultatet af en rejse, der startede hjemme ved køkkenbordet i Morud på Nordfyn, i december 2007, med den første Coisbo juleøl. I dag brygger Coisbo Beer mere end 10 forskellige øltyper, til flere lande.

2 Frejdahl Sammen med designer og ideskaber Jim Lyngvild har A/S Bryggeriet Vestfyen skabt en serie øl med respekt for fortiden og mod til at afprøve nye smagsnuancer, som tilfredsstiller nutidens kræsne øl elskere. For Frejdahl er meget mere end bare øl på fad og flaske. Det er kærlighed til håndværket og stolthed til forfædrenes arv, der brygges videre på. Tilsat økologi, naturlighed og nordiske ingredienser. Vestfyen bryggeri Udvikling gennem mere end 130 år A/S Bryggeriet Vestfyens historie strækker sig over en periode på mere end 130 år. Bryggeriet startede som et lille, lokalt bryggeri med blot et par forskellige øl i sortimentet og levede udelukkende af lokalt salg. Dengang var bryggeriet blot et af mange små, lokale bryggerier i Danmark. I dag er det et af de få selvstændige bryggerier, der er tilbage. Bryggeriet har gennem tiderne gennemgået både større og mindre forandringer og tilpasninger, både hvad angår produkter og materiel. I 1916 skete en af de første og større udvidelser, da bryggeriet blev udvidet med en mineralvandfabrik. Bryggeriet holder stadig til i de samme bygninger som dengang, men flere er kommet til.i dag har vi 25000m2 fordelt på fire selvstændige tappekolonner og tilhørende lagerhallerpå et samlet grundareal, der udgør m2.

3 UDDRAG AF A/S BRYGGERIET VESTFYENS HISTORIE 1885 Møde på Postgården. 232 aktier tegnes, de fleste af lokale borgere. Bryggeriet er en realitet Det første Bayerske øl fra Bryggeriet Vestfyen sendes ud til forbrugerne Den årlige produktion runder, hvad der svarer til 1,9 millioner grønne standardølflasker Bryggeriets første køleanlæg installeres Den første Pilsner fra Bryggeriet Vestfyen ser dagens lys Aktiekapitalen udvides bryggeriets første mineralvandsfabrik anlægges (ca.) Bryggeriets populære guldøl Prins Kristian lanceres. Prins Kristian var indtil højkvalitetsølserien Willemoes kom på markedet halvtreds år senere bryggeriets flagskib og er naturligvis stadig at finde i den klassiske Vestfyen ølserie Bryggeriet har 75-års jubilæum. Det fejres blandt andet med uddeling af sodavand på lokale skoler Det samlede salg er tredoblet i løbet af de seneste 10 år, og en renovering af bygninger og maskinel er nødvendig for fortsat at kunne følge med efterspørgslen Aktiekapitalen udvides fra til 1,6 mio. kr Aktiekapitalen udvides igen og bryggeriet udvides kraftigt. En ny tappekolonne til standard ølflasker (Tap 2) samt nye lagerhaller opføres Vestfyen Classic lanceres.

4 2002 Ny, stor udvidelse. En ny tappekolonne til sodavand (Tap 3) med tilhørende lagerhaller opføres A/S Bryggeriet Vestfyen erhverver Dansk Coladrik A/S og relancerer den gamle danske cola-darling jolly cola 2004 Den første Willemoes-øl præsenteres på Ølfestivals i København i maj. I juni kommer Willemoes Ale og Willemoes Stout som de første Willemoes-varianter på hylderne i Coop For første gang kan forbrugerne op mod jul finde årgangsøllen Willemoes Jul på hylderne i Coop Aktiekapitalen udvides med 31,8 mio. kr. Bryggeriet er med til at markere 200 året for bysbarnet og navnebror til en velkendt, lokal ølserie søhelten Peter Willemoes dødsdag, ved at brygge en særlig øl Willemoes 200 år En ny lagerhal på 5000 m2 opføres og en m2 stor betonbelagt gårdsplads med indkørsel fra Skovvej anlægges, så trafikken i gården ensrettes. Udvidelserne og effektiviseringerne er nødvendige for at kunne dække den øgede efterspørgsel Bryggeriet har 125-års jubilæum. Det fejres med åbent hus med optræden af Frøbjerg Festspil, Assens Harmoniorkester og Assens Folkedansere. Desuden lanceres en særlig jubilæumsøl og et særligt tillæg i Fyens Stiftstidende Ny tappekolonne til tapning på dåse installeres (Tap 4), og yderligere m2 lager tilbygges. Samtidig erhverver man også de gamle Assens Haller Bryggeriet lancerer hele to nye specialølserier; Støckel og Vestfyen Premium. Sidstnævnte skal være med til at understrege A/S Bryggeriet Vestfyens kunnen inden for øl af høj kvalitet Bryggeriets sodavandsproduktion går over til engangsflasker på 50 cl-varianterne. Alle sodavandsetiketter overgår til plastic. Willemoesserien fejrer 10års jubilæum og sender en særlig jubilæumsbryg på markedet i begrænset antal. I foråret lancerer Willemoes tilmed en gluten-fri øl; Willemoes Lager Glutenfri. Jolly får nyt look i et samarbejde med Jim Lyngvild Flisfyr sættes i drift som erstatning for olie. Bryggeriet Frejdahl ser dagens lys.

5 Indslev Hvede øl er klassisk belgisk og tysk øl-tradition helt tilbage fra oldtiden. Og den rette til at indføre den tyske weissbier tradition på Indslev Bryggeri var Brygmester Stefan Peter Stadler. Han har 30 års erfaring med hvede øl og kan kunsten at brygge øl for sanserne. Stefan Peter er født og opvokset i München, hvor han er uddannet Brygmester blandt på Hofbrauhaus, München. Han har erfaring fra både tyske og danske bryggerier. Den dygtige, unge brygmester, Torben Steenholdt, kom til i 2011, og sammen udgør de et stærkt team. Torben har tidligere brygget på Vejle Bryghus og Brøckhouse. Oplev vores fortolkning af dansk hvede øl håndbrygget efter bayersk tradition. Vi tror på, at håndbrygget øl smager bedre. Siden begyndelsen er andre varianter af hvede øl kommet til, og vi har nu fast 8 forskellige hvede øl i sortiment. Dertil kommer 4 sæsonøl til jul og påske. Hele brygprocessen styres af menneskehånd, vi kræser om alle detaljer, og bruger kun de bedste råvarer. Ingen brug af tilsætningsstoffer kun malt, humle, gær, vand og enkelte krydderier. FAMILIETRADITION I 2006 genåbnede Indslev Bryggeri takket være den unge bryggeriejer, Anders Busse Rasmussen, og duften af malt og humle er igen tilbage i Indslev efter en gennemgribende modernisering og renovering. Anders Busse Rasmussen er ikke hvem som helst. Det var nemlig Anders oldefars bror, Frederik Christian Rasmussen, der byggede bryggeriet i Anders og Frederik har begge læst på Landbohøjskolen, og de er begge opvokset på den samme gård, som ligger lige ved siden af bryggeriet. Indslev bryggeri er det eneste bryggeri i Danmark, der er specialiseret i brygning af hvede øl. Du fornemmer straks den særlige stemning, når du besøger vores gamle bryggeri. Den rustikke gulstensbygning er udadtil bevaret, vi har blot malet det gamle facadeskilt op. Men indadtil er store dele af de m2 lokaler moderniseret og bygget om. Vi har fået god plads til nye lagertanke og et 2000-liters moderne brygværk. Vi har valgt gedigent kvalitetsbrygværk fra Kaspar Schulz i Bamberg i Bayern. Kaspar Schultz er med mere end 325 års erfaring verdens ældste producent af bryggeriudstyr. Firmaet leverer komplette brygværk og udstyr til mikrobryggerier over hele verden det bedste af det bedste.

6 Ørbæk Ørbæk bryggeri blev grundlagt i 1906 af familien Madsen i Ørbæk, i vis ejerskab det var i tre generationer. Bryggeriet blev bygget som et malt og hvidtølsbryggeri På Fyn blev bryggeriet specielt kendt for dets Stakit øl, som blev fremstillet af røgmalt fra bryggeriets eget malteri. Stakit øl var en overgæret, mørk øl, der havde en røget smag. Øllet blev leveret i femliters flasker, som blev anbragt i tremmekurve af træ deraf navnet Stakit øl. I årene indtil 1994 havde bryggeriet skiftende ejere ejer skiftene skyldes den stigende konkurrence på øl og sodavand fra større bryggerier. I starten af 90érne blev den daværende ejer nødt til at lukke. Vi, Niels og Nicolai Rømer, overtog i 1996 Ørbæk bryggeri. Bryggeriet var intakt; i de smukke, gamle bygninger var der bryghus, tappekolonne og meget andet. Efter en del renovering af maskinpark og bygninger tog vi atter bryggeriet i brug. Af respekt for byggeriets historie og sjæl står brygudstyr og malteri uberørt, og det giver et historisk vingesus, som er med til at fastholde os ved troen til en traditionsrig og kvalitets produktion. Vi startede med at producere økologiske sodavand og juice under navnet NaturFrisk i Produkterne kan findes på udvalgte caféer og restauranter. I 2001 følte vi, at tiden var moden til genoptage ølproduktionen på Ørbæk Bryggeri en økologisk ølproduktion. Vores første bryg var på gaden i (det var en Brown Ale, som vandt guldmedalje samme år). Vi ønsker, at Ørbæk Bryggeri skal være kendt som et nyskabende bryggeri, og derfor udvikler vi konstant nye øltyper. På den måde håber vi at kunne udbredekendskabet både til de mange smagsvarianter af øl og til ølbrygningens håndværksmæssige traditioner. Den ældste del af bryggeriet har en brygkapacitet på 20 hl pr bryg. I årene fra 2002 til 2005 var den årlige brygkapacitet på cirka 2000 hl var et skelsættende år, da vi indviede en ny tilbygning med mere tidssvarende brygudstyr. Denne del af bryggeriet har en brygkapacitet på 60 hl. Pr bryg, og på trods af bygningens moderne arkitektur harmonere den med den gamle del af bryggeriet. På den måde har vi efter udsagn fra såvel medarbejder og besøgene bevaret de smukke rammer for Ørbæk Bryggeri.Med udvidelsen kan vi nu følge med den stigende efterspørgsel på vores produkter. Vi ser i dag frem til mange udfordrende år på et dansk marked, hvor stadig flere micro-bryggerier er med til at skærpe konkurrencen og interessen for dansk kvalitetsbryg.

7 Carlsberg / Tuborg Carlsberg blev grundlagt i 1847 af visionære bygger J.C. Jacobsen, som dermed lagde grundstenen til en moderne dansk bryggerivirksomhed. Jacob Christian (J.C.) Jacobsen ( ) blev oplært i sin far Chresten Jacobsens (Nørkjær) bryggeri i Brolæggerstræde, og ved faderens død overtog han ansvaret for bryggeriet. For at få mere plads og ikke mindst rent brygvand, flyttede han i 1847 bryggeriet til Valby bakke. Her var der rigeligt med vand, for det løb ud af skrænten i forbindelse med anlægget af jernbanen til Roskilde. Således grundlagde J.C. Jacobsen et industrielt bryggeri, der blev opkaldt efter bryggeriets placering på et "bjerg" og hans eneste søn Carl: Carlsberg. Carl Jacobsen ( ) blev brygger ligesom sin far og farfar, og i 1880 byggede han sit eget bryggeri ved siden af det, han havde forpagtet af sin far. I perioden havde far og søn uoverensstemmelser om blandt andet produktionsmetoder, hvilket medførte, at Carl Jacobsen i 1882 åbnede et nyt bryggeri under navnet Ny Carlsberg. Samtidig ændrede J.C. Jacobsen navnet på sit bryggeri til Gamle Carlsberg. Gennem årene bidrog J.C. Jacobsen og Carl Jacobsen betydeligt til arkitekturen og kulturlivet i København, herunder blandt andet til opførelsen af Den Lille Havfrue, Botanisk Have og Ny Carlsberg Glyptotek, ligesom mange af datidens store danske kunstnere og videnskabsfolk havde deres daglige gang på Carlsberg. I 1906 blev J.C. Jacobsen og Carl Jacobsens to bryggerier lagt sammen og fik navnet Carlsberg Bryggerierne. I 1970 fusionerede Carlsberg med den største konkurrent Tuborg, og ved udgangen af 2008 flyttede Carlsberg Bryggerierne hele deres ølproduktionen til Fredericia Bryggeri.Efter 160 år som lukket industrigrund åbnede Carlsberg området for offentligheden, og siden er danskere og turister fra hele verden strømmet til for at studere og tage del i historien, arkitekturen - og ikke mindst nyde de grønne områder.

8 Albani Theodor Schiøtz Albanis grundlægger Ludvig Theodor Schiøtz ( ) blev født på Bognæsgård ved Roskilde og fik efter sin konfirmation plads som discipel på apoteket i Frederikssund fra I 1841 fortsatte han uddannelsen på Vajsenhus-apoteket i København, og i april 1844 fik han eksamen som farmaceut med førstekarakter. I de følgende år arbejdede han på apoteker i hovedstadsområdet kun afbrudt af nogle måneders deltagelse i treårskrigen som frivillig. I 1851 skiftede Th. Schiøtz spor og fik ansættelse som højskolelærer i Rødding, hvor han underviste i fag som kemi, jordbundslære og zoologi, og hvor han bl.a. også påbegyndte en planteskole. Efter knap fem år på højskolen vendte Schiøtz for en kort stund tilbage til farmaciens verden, men fik så arbejde hos brygger J.C. Jacobsen på det ret ny anlagte bryggeri, Carlsberg, i Valby. Schiøtz havde ved denne tid også planer om at anlægge et bryggeri i Flensborg, men i stedet kom han formentlig gennem sin ven, Odenseapotekeren Gustav Lotze i forbindelse med to unge forretningsfolk, der havde planer om at oprette et nyt bryggeri i Odense. Disse to unge forretningsfolk, Edv. Esmann og Johan Frederik Rasmussen, ansatte nu Schiøtz som bryggeriinspektør med tiltræden den 2. april 1859, og den teknisk kyndige Schiøtz var herefter med til at udforme de konkrete planer for opførelsen af Albani bryggeriet, der satte produktionen i gang 7. november samme år. I de følgende år frem til 1889 var Th. Schiøtz bryggeriets ubestridte og dygtige førstemand, og efter omdannelsen af bryggeriet til et aktieselskab i 1868 blev Schiøtz selv medejer af dette. En del af Schiøtz aflønning bestod i en andel af bryggeriets overskud, og sammen med aktieudbyttet sikrede det ham i de følgende år en stor indkomst. I 1879 var han ligefrem byens største skatteyder med en indkomst på omkring kr. Fra 1865 var han medlem af det nyoprettede forskønnelsesudvalg, og han udfoldede også store anstrengelser for at fremme nye plantninger i Fruens Bøge. Efter hans død hædrede Odense Kommune hans minde ved et rejse en mindesten på Lærkehøj i skoven tæt på Fruens Bøge Station.

9 Albanis historie H.C. Andersen, Odenses internationalt kendte bysbarn, var glad for Albani. I et brev fra et af hans mange ophold i sin fødeby skrev han om bryggeriets produkt: Jeg kan ikke rose denne øl højt nok. Den er forfriskende, delikat og stærk. Prøv den Det var der mange, der gjorde, og det gør man stadig. Fra at være et lokalt Odense-foretagende er Albani Bryggerierne for længst blevet hele Fyns øl. Og i dag finder man venner af Albani i alle egne af Danmark, hvor man kan få det fynske bryg. En af byens første industrivirksomheder Eventyret om Albani var begyndt en del år før H.C. Andersen skrev sin rosende bemærkning. Bryggeriet blev grundlagt af cand.pharm. Theodor Schiøtz i 1859, og var en af byens første industrivirksomheder. Bryggeriet lå, hvor det stadig Ligger centralt i Odense. Allerede i 1874 blev en større udvidelse foretaget. I 1891 kom den første flaske øl og dermed behovet for mekaniserede aftapningsanlæg. Det førte til en kraftig udvidelse op imod år Ekspansion Efter århundredeskiftet blev bryggeridriften kraftigt koncentreret, også på Fyn, hvor Albani i årene frem til 1934 overtog fire andre bryggerier. I 1960 erne og 70 erne blev det til yderligere to opkøb på Fyn. Også uden for landsdelen ekspanderede Albani: I 1956 overtoges Sønderborg Bryghus, i 1986 Bryggeriet Slotsmøllen i Kolding, i 1996 Mineralvandsfabrikken Baldur i Esbjerg og i 1997 Maribo Bryghus. I 2000 fusionerede Albani Bryggerierne og Bryggerigruppen, i dag Royal Unibrew.

en unik og naturlig smagsoplevelse

en unik og naturlig smagsoplevelse en unik og naturlig smagsoplevelse I hjertet af skoven... Midt i Hareskoven, på den smukkeste skovvej, ligger Bryggeri Skovlyst. Indbydende for enhver der lægger deres vej forbi, er dette unikke restaurationsbryggeri.

Læs mere

2017/ ÅRSRAPPORT

2017/ ÅRSRAPPORT 2017/2018 133. ÅRSRAPPORT Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger 3 LEDELSESBERETNING Hovedpunkter for regnskabsåret 2017/18 4 Aktionærforhold 6 Corporate governance 7 Historie 8 Produkt- og markedsudvikling

Læs mere

Jacobsen hus i carlsberg byen

Jacobsen hus i carlsberg byen Jacobsen hus i carlsberg byen I det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen ud mod de grønne arealer i Søndermarken findes det arkitektonisk smukke Jacobsen Hus, tegnet af Henning Larsen Architects. Lejemålet

Læs mere

Temaer for medlemsmøderne i efteråret. Forslag til godnat-læsning. Sæt kryds i kalenderen. (Se sidste side)

Temaer for medlemsmøderne i efteråret. Forslag til godnat-læsning. Sæt kryds i kalenderen. (Se sidste side) Danske Ølentusiaster, Lokalafdeling Skive Medlemsmøde d. 9. maj 2006 Besøg fra Bryggeriet Vestfyen A/S Lars Bæk Pedersen Salgskonsulent præsenterer et udvalg af spændende øl fra Vestfyen: Nat-expressen

Læs mere

caroline hus i carlsberg byen

caroline hus i carlsberg byen caroline hus i carlsberg byen Caroline Hus ligger centralt i Carlsberg Byen, med Bryggernes Plads på den østlige side og Ottilia Plads på den nordvestlige side. Placeringen sikrer et frit udsyn mod den

Læs mere

Ebeltoft gårdbryggeri ligger i Mols Bjerge Nationalpark. Læskedrikken er lavet på hindbær, økologisk rørsukker og vand fra byens brønd.

Ebeltoft gårdbryggeri ligger i Mols Bjerge Nationalpark. Læskedrikken er lavet på hindbær, økologisk rørsukker og vand fra byens brønd. RAMBLA BRUCE COST GINGER ALE - ORIGINAL Denne læskedrik er lavet på frisk ingefær (ingen ekstrakt eller olier) og ren rørsukker. Det er en simpel, lækker, krydret drik med ufiltreret ingefær og en smule

Læs mere

Sjælland. Bryggerier. ikke omtalte ( åbner i løbet af

Sjælland. Bryggerier. ikke omtalte ( åbner i løbet af Sjælland Bryggerier ikke omtalte ( åbner i løbet af efteråret / vinteren 2008 69 84 61 78 71 83 h 73 65 79 72 81 66 75 82 70 76 67 62 64 74 68 80 63 61 Bredlunds Bryghus, Slagelse 62 Bryghuset Braunstein,

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

FUR Frokost er en overgæret øl af typen Bitter Pale Ale.

FUR Frokost er en overgæret øl af typen Bitter Pale Ale. Øl fra FUR Bryghus FUR Frokost er en overgæret øl af typen Bitter Pale Ale. 30,- Rolig og klar øl med farve som rødgyldent rav. Småboblende med tæt cremefarvet skum, der giver fine blonder på glasset.

Læs mere

2015/ ÅRSRAPPORT

2015/ ÅRSRAPPORT 2015/2016 131. ÅRSRAPPORT Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger 4 LEDELSESBERETNING Hovedpunkter for regnskabsåret 2015/16 5 Aktionærforhold 6 Corporate governance 7 Produktudvikling 8 Produktion 9

Læs mere

Ølsommelieruddannelsen. KOLD: Dét, du har lært, vil blive din guide i livet.

Ølsommelieruddannelsen. KOLD: Dét, du har lært, vil blive din guide i livet. Ølsommelieruddannelsen KOLD: Dét, du har lært, vil blive din guide i livet. Slip dig løs som ølsommelier Øl har en stadig stigende popularitet. I 2014 blev der for første gang i historien uddelt en Michelin

Læs mere

Læs mere om de enkelte seminarer på vores hjemmeside. Seminarerne gennemføres som udgangspunkt på dansk.

Læs mere om de enkelte seminarer på vores hjemmeside. Seminarerne gennemføres som udgangspunkt på dansk. SEMINARER I efteråret 2015 har vi planlagt en række seminarer om nogle super spændende emner, som præsenteres af inspirerende foredragsholdere. Emnerne er: 1. Nye ingredienser - 19. oktober 2015, 15:00

Læs mere

1367 Premium en øl der er årstallet værdigt. Alc. 4,7% Alc. 5,3%

1367 Premium en øl der er årstallet værdigt. Alc. 4,7% Alc. 5,3% Produktoversigt Krenkerup 1367 Premium Krenkerup Gods nævnes første gang i historien i 1367. Et gods drevet gennem århundreder af slægtens visioner og hårdt arbejde med betydelig hjælp fra lokalområdet.

Læs mere

krøyer hus i carlsberg byen

krøyer hus i carlsberg byen krøyer hus i carlsberg byen Bygningen danner overgang fra det gamle Vesterbro til det nye bykvarter, og reflekterer både boligkarréerne på Vesterfælledvej og de historiske Humleby-rækkehuse, som nabo mod

Læs mere

A/S Bryggeriet Vestfyen CVR-nr. 37 11 83 11 130. ÅRSRAPPORT

A/S Bryggeriet Vestfyen CVR-nr. 37 11 83 11 130. ÅRSRAPPORT A/S Bryggeriet Vestfyen CVR-nr. 37 11 83 11 13. ÅRSRAPPORT For året 1. oktober 214 til 3. september 215 Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger 4 LEDELSESBERETNING Hovedpunkter for regnskabsåret 214/15

Læs mere

ROYAL 0,0% HEINEKEN 40,- 50,- ØLBRÆT HEINEKEN 0,0% 50,-

ROYAL 0,0% HEINEKEN 40,- 50,- ØLBRÆT HEINEKEN 0,0% 50,- ØL HEINEKEN Fås i mere end 170 lande og er dermed det mest internationale ølmærke af alle. Karakteristisk for Heineken er en frisk og frugtagtig aroma, der stammer fra gæren, og en behagelig, ikke for

Læs mere

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k

Bies Bryghus. Kunstetagerne. - Fra start til nu. Bies Gaard Adelgade 26 9500Hobro. St. Torv. Hobro museum for moderne k I underste etage er skif udstillinger med moderne og international kun I øvrige etager vise Hobro Kunstsamlin med 30 af Danmarks før kunstnere. I alt 1015 m 2 kunstudsti i 4 etager. Bies Bryghus - Fra

Læs mere

9 kapitler fra den danske ølrevolution

9 kapitler fra den danske ølrevolution 9 kapitler fra den danske ølrevolution For 5 år siden blev den danske tørst og de danske ølambitioner slukket med Grøn Tuborg, Hof, Albani og andre industripilsnere. Men så skete der noget, og siden år

Læs mere

Indkaldelse af ideer og forslag til Kommuneplantillæg for udvidelse af aktiviteterne ved Herslev Bryghus

Indkaldelse af ideer og forslag til Kommuneplantillæg for udvidelse af aktiviteterne ved Herslev Bryghus Indkaldelse af ideer og forslag til Kommuneplantillæg for udvidelse af aktiviteterne ved Herslev Bryghus Motivation Herslev Bryghus med gårdbutik/café har til huse på gården Toftegård i landsbyen Herslev.

Læs mere

Kongebrogaarden s. Øl kort

Kongebrogaarden s. Øl kort Kongebrogaarden s Øl kort Øllets historie Der er ingen, der med sikkerhed ved, hvordan øllet er opstået. Men det er næsten sikkert, at så længe mennesket har dyrket korn, har det også kendt til øl brygning.

Læs mere

A/S Bryggeriet Vestfyen CVR-nr. 37 11 83 11 129. ÅRSRAPPORT

A/S Bryggeriet Vestfyen CVR-nr. 37 11 83 11 129. ÅRSRAPPORT A/S Bryggeriet Vestfyen CVR-nr. 37 11 83 11 129. ÅRSRAPPORT For året 1. oktober 213 til 3. september 214 Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger 4 LEDELSESBERETNING Hovedpunkter for regnskabsåret 213/14

Læs mere

Prisliste 2016 DEPOT ØSTJYLLAND. Gældende fra Østjyllands Største Øl og Vand Depot

Prisliste 2016 DEPOT ØSTJYLLAND. Gældende fra Østjyllands Største Øl og Vand Depot Prisliste 2016 Gældende fra 01.07.2016 DEPOT ØSTJYLLAND Østjyllands Største Øl og Vand Depot Flaske øl Royal Unibrew stk. cl. pris. eksl moms Ceres Top 30 stk 33 cl. 135,50 Thor Pilsner 30 stk 33 cl. 135,50

Læs mere

A/S Bryggeriet Vestfyen CVR-nr ÅRSRAPPORT

A/S Bryggeriet Vestfyen CVR-nr ÅRSRAPPORT A/S Bryggeriet Vestfyen CVR-nr. 37 11 83 11 130. ÅRSRAPPORT For året 1. oktober 2014 til 30. september 2015 Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger 4 LEDELSESBERETNING Hovedpunkter for regnskabsåret 2014/15

Læs mere

Carlsberg og Carlsbergfondet 2014

Carlsberg og Carlsbergfondet 2014 Aktivt ejerskab i børsnoterede selskaber CBS 7. maj 2014 Carlsberg og Carlsbergfondet 2014 Flemming Besenbacher Bestyrelsesformand for Carlsberg A/S og for Carlsbergfondet f.besenbacher@carlsbergfoundation.dk

Læs mere

BESKRIVELSE en klassisk smuk og let skulpturel spisestol Hans J. Wegner har designet Y-stolen til Carl Hansen & Søn i 1949 DESIGNEREN

BESKRIVELSE en klassisk smuk og let skulpturel spisestol Hans J. Wegner har designet Y-stolen til Carl Hansen & Søn i 1949 DESIGNEREN Y-STOLEN CH24 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Y-stolen - en klassisk smuk og let skulpturel spisestol, som også er velegnet til bare at slappe af i. Ved hjælp af damp er rygbøjlen nænsomt bøjet, og

Læs mere

2016/ ÅRSRAPPORT

2016/ ÅRSRAPPORT 2016/2017 132. ÅRSRAPPORT Indholdsfortegnelse Selskabsoplysninger 5 LEDELSESBERETNING Hovedpunkter for regnskabsåret 2016/17 6 Aktionærforhold 8 Corporate governance 9 Historie 10 Produkt- og markedsudvikling

Læs mere

Køb dit eget whiskyfad

Køb dit eget whiskyfad Køb dit eget whiskyfad 1 Bliv en del af noget særligt Vil du være en del af det nye fynske whiskyeventyr? Så del din passion med os fra Nyborg Destilleri. Hvert år kan du som privatperson, virksomhed eller

Læs mere

Ølbarometeret side 1 af 5

Ølbarometeret side 1 af 5 Ølbarometeret side 1 af 5 en er foretaget på en skala fra 1 til 10, hvor 1 er dårligst og 10 er bedst. Abdij van Leffe Belgien Blonde Lys klosterøl 7 8 75cl 6,6 En af de bedste lyse øl Abdij van Leffe

Læs mere

Lys Bj0rne01 (Hvidt0I) En lys undergaeret hvidt01 brygget pa bygmalt og humle. (Let pilsner). Vol. 2,4%

Lys Bj0rne01 (Hvidt0I) En lys undergaeret hvidt01 brygget pa bygmalt og humle. (Let pilsner). Vol. 2,4% WA M0rk Hvidtol En gammeldags overgasret hvidt01 brygget pa bygmalt og humle. Vol. 2,4% Lys Bj0rne01 (Hvidt0I) En lys undergaeret hvidt01 brygget pa bygmalt og humle. (Let pilsner). Vol. 2,4% Humlepilsner

Læs mere

Eksempel på eksamenssæt. Fra eksamen, foråret 2015

Eksempel på eksamenssæt. Fra eksamen, foråret 2015 Navn: Forbeholdt eksaminator Tilladte hjælpemidler: Nyeste stilartsdefinitioner (udleveres på dagen) Kuglepen Point teori : af 100 Point smagning : af 100 Det kræver min. 75 points ud af 100 for at bestå

Læs mere

Vi finder de. store vine N N. www.an-agentur.dk

Vi finder de. store vine N N. www.an-agentur.dk Vi finder de store vine Vin med smag N N www.an-agentur.dk ALLAN IELSE AGENTUR A N A g e n t u r Allan Nielsen Vine er opstået på baggrund af mange dejlige ferieture til Italien. Kærlighed til de lokale

Læs mere

Stensbogaard. India Pale Ale Alk. 5 % Julebryg Alk 6.8 % IBU: 15 EBC: 54 IBU: 7 EBC: 7 IBU: 73 EBC: 22 IBU: 19 EBC: 50

Stensbogaard. India Pale Ale Alk. 5 % Julebryg Alk 6.8 % IBU: 15 EBC: 54 IBU: 7 EBC: 7 IBU: 73 EBC: 22 IBU: 19 EBC: 50 Stensbogaard American Brown Ale Alk. 5 % Her får man det bedste fra USA. Der er både humle og gær, som hører til de absolut bedste i verden. Der er brugt 5 slags malt og valset havre, som giver udpræget

Læs mere

(Tjekkisk) På bryggeri Nymburk bryggede man første

(Tjekkisk) På bryggeri Nymburk bryggede man første (Tysk) Camba Bavaria er et såkaldt "craft" bryggeri, dvs. øllet karakteriseres som håndbrygget. Produktionen er da også stærkt begrænset, og de producerer årligt kun 4.000 hl, så dette er et ægte tysk

Læs mere

AURORAPRISEN. Mads Nørgaard Bureau: SELIGEMIG Kreativt ansvarlige: Daniel Norit-Bodilsen, Jonas Quist Nielsen, Simon Engstrøm

AURORAPRISEN. Mads Nørgaard Bureau: SELIGEMIG Kreativt ansvarlige: Daniel Norit-Bodilsen, Jonas Quist Nielsen, Simon Engstrøm AURORAPRISEN Mads Nørgaard Bureau: SELIGEMIG Kreativt ansvarlige: Daniel Norit-Bodilsen, Jonas Quist Nielsen, Simon Engstrøm Det sidste man gider køre. Afhængigt af, om man sidder foran eller slænger sig

Læs mere

Når skoven bliver grøn

Når skoven bliver grøn OPGAVER TIL Når skoven bliver grøn NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Kig på billedet på forsiden af bogen. Hvem tror du, de tre personen på billedet er? 1

Læs mere

DRØMMEN OM DANSK WHISKY

DRØMMEN OM DANSK WHISKY DRØMMEN OM DANSK WHISKY Whisky og fluefiskeri ligner hinanden som to dråber vand. Man trækker vejret lidt dybere og kigger lige ind i sjælen. Både når man fylder munden med en god whisky og når man ser

Læs mere

Og Elisabeth Gottschalck ved da også med erfaringen, at formiddagen er det bedste tidspunkt at øl smage på.

Og Elisabeth Gottschalck ved da også med erfaringen, at formiddagen er det bedste tidspunkt at øl smage på. Elisabeth er landets eneste kvinde, der arbejder som professionel ølbrygger. Fra forsker til ølbrygger I Bryghus No. 5 i Nygade, arbejder Elisabeth Gottschalk, der for nogle år sidenm tog springet fra

Læs mere

DÄNEMARK ALBANI ODENSE ALBANI ODENSE ALBANI ALBANI ODENSE AMAGER AMAGER ANANAS APPELSIN KEIN RAND- ZEICHEN

DÄNEMARK ALBANI ODENSE ALBANI ODENSE ALBANI ALBANI ODENSE AMAGER AMAGER ANANAS APPELSIN KEIN RAND- ZEICHEN DÄNEMARK ALBANI ODENSE ALBANI ODENSE ALBANI ALBANI ODENSE AMAGER AMAGER ANANAS APPELSIN APPELSIN APOLLINARIS ARGANGSOL `97 ARGANGSOL 2001 ARGANGSOL 2003 ARGANGSOL 2004 ARGANGSOL 2005 ARGANGSOL `15 AQUA

Læs mere

bedste tilverdens Leverandør

bedste tilverdens Leverandør tilverdens bedste Leverandør Vi har smag for gode oste Hos HKI OST står vi til rådighed stort set døgnet rundt, når det handler om ost; vi kører Europa tyndt for at få ostene hjem til rette tid, og bringer

Læs mere

-(NY-1) NealkoAlkoholfri max. 0,5% -50 cl flaske: Eksempel på at man kan opleve karakterfyldte og smagfulde produkter med lave alkoholprocenter.

-(NY-1) NealkoAlkoholfri max. 0,5% -50 cl flaske: Eksempel på at man kan opleve karakterfyldte og smagfulde produkter med lave alkoholprocenter. (Tjekkisk) På bryggeri Nymburkbryggede man første gang øl i 1895, og faktisk går de oprindelige historier om brygning i området helt tilbage til det 14. århundrede. Det er et af 11 bryggerier i verden,

Læs mere

Efter de 10 finalekandidater skal vi smage en nordjysk ølnyhed som kun få har smagt. Tom.

Efter de 10 finalekandidater skal vi smage en nordjysk ølnyhed som kun få har smagt. Tom. FINALESMAGNING ÅRETS ØLNYHED 2013 Velkomst. Dejligt at se så mange Velkommen til både kendte og ukendte ansigter. Praktiske oplysninger. Rygning foregår udenfor. Vand på bordene til at skylle smageapparatet

Læs mere

CH334 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE ellipseformet mange kombinationsmuligheder Designet af i DESIGNEREN

CH334 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE ellipseformet mange kombinationsmuligheder Designet af i DESIGNEREN CH334 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Endnu et smukt eksempel på Wegners visionære arbejde. Bordpladen af træ er ellipseformet, og benene er af børstet rustfrit stål. Med de mange kombinationsmuligheder

Læs mere

Snaps Bornholm og Copenhagen Cocktail Academy ApS byder velkommen til resultatet af en fusion mellem otte unikke snapse og en umættelig kærlighed til

Snaps Bornholm og Copenhagen Cocktail Academy ApS byder velkommen til resultatet af en fusion mellem otte unikke snapse og en umættelig kærlighed til Snaps Bornholm og Copenhagen Cocktail Academy ApS byder velkommen til resultatet af en fusion mellem otte unikke snapse og en umættelig kærlighed til samt ekspertise inden for bartenderens univers. Vi

Læs mere

FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 24.1. Torsdagsmik 41 år med lokalhistorie Stadsarkivar Jørgen Thomsen går på pension med udgangen af marts efter 41 års ansættelse fokuseret

Læs mere

Beretning for Jelling Bryggeri A/S regnskabsåret 2013/2014 afgivet på generalforsamlingen fredag den 29.august 2014.

Beretning for Jelling Bryggeri A/S regnskabsåret 2013/2014 afgivet på generalforsamlingen fredag den 29.august 2014. Beretning for Jelling Bryggeri A/S regnskabsåret 2013/2014 afgivet på generalforsamlingen fredag den 29.august 2014. Efter sidste års generalforsamling konstituerede bestyrelsen sig ifølge vedtægterne

Læs mere

GRAFISK DE ESIGN Grafisk design S D G I K N S I F A R G

GRAFISK DE ESIGN Grafisk design S D G I K N S I F A R G Grafisk design RAFISK DESIGN GGRAFISK DESIGN Grafisk design // 2 Grafisk design // 3 Indledning OPGAVEN Udarbejdelse af grafisk identitet til Mørts Håndbryg med primært fokus på etiketdesign til håndbrygget

Læs mere

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster.

Sammen med byens blomsterudsmykninger vil vores samarbejdspartner give værdi samt inspiration til Blomsterfestivalens mange tusinde gæster. Arbejdet omkring årets tema er i fuld gang, og der arbejdes på højtryk i øjeblikket med at få samlet alle spændende koordineringer, så vi kan få nogle fantastiske dage, den 13.-16. august, hvor Blomsterfestivalen

Læs mere

Bryggeri Skovlyst's nyhedsbrev november 2009. Genopfyldningssted af 1 og 2 l. flasker i Indre København

Bryggeri Skovlyst's nyhedsbrev november 2009. Genopfyldningssted af 1 og 2 l. flasker i Indre København Bryggeri Skovlyst's nyhedsbrev november 2009 Julen 2009 i restauranten Året går med raske skridt, og snart er det juletid. Der er nu mulighed for at afholde julefrokost mellem kl. 12-16.30 og kl. 17.30-22.30

Læs mere

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991

Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 Etableret med passion og ambition af en ung kok en aprilsdag i 1991 I dag står mange op hver morgen for sammen at hæve standarden for dialog, smag og sanselighed AXELBORG OSER AF STEMNING og inviterer

Læs mere

SÅDAN BRYGGES ØL PÅ LØKKEN BRYGHUS

SÅDAN BRYGGES ØL PÅ LØKKEN BRYGHUS SÅDAN BRYGGES ØL PÅ LØKKEN BRYGHUS Alt vores øl er brygget ud fra egne opskrifter af udvalgte kvalitets råvarer, blandt andet malt fra Sophus Fuglsang i Haderslev, special malte fra Castle Malting i Belgien

Læs mere

Aktuelle udfordringer i Carlsbergfondet

Aktuelle udfordringer i Carlsbergfondet Erhvervsdrivende fonde i Danmark, PWC-konference 7. november 2013 Aktuelle udfordringer i Carlsbergfondet Flemming Besenbacher Bestyrelsesformand for Carlsberg A/S og for Carlsbergfondet f.besenbacher@carlsbergfoundation.dk

Læs mere

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen

Innovation i branding: Bryggerier hjælper hinanden med at udvikle forretningen #4 2014 Forskning i Branding Selvom virksomheder umiddelbart er konkurrenter, kan det godt betale sig at stå sammen som branche, som 16 fynske bryggerier har gjort. Det handler om at fremme sektoren for

Læs mere

CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk.

CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk. CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk. Det svævende udtryk fremhæves af det vingeformede sæde og de buede ben. Stolen får ofte en fremtrædende

Læs mere

Louise Nowak Rasmussen Chefkonsulent Borgmesterforvaltningen Flakhaven Odense C

Louise Nowak Rasmussen Chefkonsulent Borgmesterforvaltningen Flakhaven Odense C 1 Til: Louise Nowak Rasmussen Chefkonsulent Borgmesterforvaltningen Flakhaven 2 5000 Odense C Fra: Holmstrup Beboerforening V / Zofuz Knudsen Planteskolevej 51 5250 Odense SV Tlf. 26 22 32 78 Hej Louise

Læs mere

Øllet har fået. sæson hele året

Øllet har fået. sæson hele året Øllet har fået sæson hele året Hver årstid har efterhånden sit eget bryg - som i de gode håndværksdage. Vi samlede 9 nye danske høstbryg, 6 frugtøl og 7 krydderøl og lod 23 professionelle smagere bedømme

Læs mere

Passion for tømmerhandel

Passion for tømmerhandel år med byggeri Passion for tømmerhandel Det hele startede i 1974. Drivkraften var en passion for tømmerhandel for medejer Vagn Hansen. Stedet var Øster Jølby midt på Mors, og det blev begyndelsen på den

Læs mere

Dansk Juleølkasse 2011 med 12 olika danska julöl från 7 danska mikrobryggerier Systembolaget Beställningssortimentet Art nr 89857 600 kr.

Dansk Juleølkasse 2011 med 12 olika danska julöl från 7 danska mikrobryggerier Systembolaget Beställningssortimentet Art nr 89857 600 kr. Dansk Juleølkasse 2011 med 12 olika danska julöl från 7 danska mikrobryggerier Systembolaget Beställningssortimentet Art nr 89857 600 kr. Amager Julebryg 2011 Som faste læsere af Amager Julebrygs etiketter

Læs mere

Køb dit eget whiskyfad

Køb dit eget whiskyfad Køb dit eget whiskyfad 1 Bliv en del af noget særligt Vil du være en del at det ny fynske whiskyeventyr? Så del din passion med os fra Nyborg Destilleri. Hvert år kan du som privatperson, virksomhed eller

Læs mere

Netværksprojekt Ny Nordisk Øl. 21.01.2015 Bodil E. Pallesen, seniorkonsulent

Netværksprojekt Ny Nordisk Øl. 21.01.2015 Bodil E. Pallesen, seniorkonsulent Netværksprojekt Ny Nordisk Øl 21.01.2015 Bodil E. Pallesen, seniorkonsulent Netværksprojekt Ny Nordisk Øl Fakta Projekttitel: Ny Nordisk Øl Netværksprojekt Projektperiode: 01.06.2014-31.05.2016 Bevilliget

Læs mere

Lagerøllen er en bajer. TEST Klassisk lagerøl

Lagerøllen er en bajer. TEST Klassisk lagerøl Lagerøllen er en bajer Når bajerens time slår, risikerer man at få en pilsner i stedet, og det er bestemt ikke det samme. Det var moderne danske lagerøl, Henrik Bøegh havde samlet sammen, da han satte

Læs mere

KUNST OG KULTUROPLEVELSER PÅ VESTFYN

KUNST OG KULTUROPLEVELSER PÅ VESTFYN KUNST OG KULTUROPLEVELSER PÅ VESTFYN 12.-14. AUGUST & 19.-21. AUGUST 2016 Kunst og kulturoplevelser på Vestfyn Vi byder velkommen til en kør-selv weekend på det smukke Vestfyn. Den røde tråd er dansk kulturarv,

Læs mere

Historie og organisation

Historie og organisation Historie og organisation Den tidlige historie 2 Oms 3,9b 00 erne 3 Finanskrisen i 2008 4 Organisation 5 Sanistål i udlandet 6 Tidslinje 7 1 Den tidlige historie Saniståls historie kan føres tilbage til

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 for Toftegård/Herslev Bryghus

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 for Toftegård/Herslev Bryghus Forslag til Kommuneplantillæg nr. 1 for Toftegård/Herslev Bryghus Baggrund Toftegård/Herslev Bryghus har i 2017 taget initiativ til en lokal fødevareklynge En del af Herslev for lokale fødevareproducenter.

Læs mere

MØDEPLAN FOR 2014: Bureau Veritas Netværksgruppe: ISO 22000/FSSC

MØDEPLAN FOR 2014: Bureau Veritas Netværksgruppe: ISO 22000/FSSC Bureau Veritas Netværksgruppe: ISO 22000/FSSC Fødevaresikkerhed stiller krav til alle aktører i hele forsyningskæden, og netværksgruppen for fødevarevirksomheder er et samlingspunkt, hvor vi på kryds og

Læs mere

drop vinen til julemaden

drop vinen til julemaden test på julebryg årets danske juleøl er i særklasse drop vinen til julemaden»juleøl er skabt til julemaden, derfor drikker man øl til julemaden - der er i øvrigt net der hedder julevin,«udtaler smagbehags

Læs mere

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2

HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 HAARBY LOKALHISTORISKE FORENING. Byvandring 20-08- 2014. Ruten: Linien 2 Algade Skolevej Strandgade Algade Linien 2 Landindpektørboligen. I 1889 startede landinspektør H. P. Jacobsen sin landinspektørvirksomhed

Læs mere

RÅDETS FORORDNING (EØF) NR. 2081/92 REGISTRERINGSANSØGNING: artikel 17 BOB ( ) BGB (x) Nationalt sagsnummer: -

RÅDETS FORORDNING (EØF) NR. 2081/92 REGISTRERINGSANSØGNING: artikel 17 BOB ( ) BGB (x) Nationalt sagsnummer: - VI/5073/97-DA RÅDETS FORORDNING (EØF) NR. 2081/92 REGISTRERINGSANSØGNING: artikel 17 BOB ( ) BGB (x) Nationalt sagsnummer: - 1. Medlemsstatens ansvarlige myndighed: Navn: Bundesministerium der Justiz Adresse:

Læs mere

April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010

April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010 April 2010 Fur Bryghus Erhvervscase april 2010 10 Virksomhedsbeskrivelse Fur bryggeri er et mikrobryggeri, som blev stiftet i september 2004. Fur brygger specialøl. Da de kom inde på markedet var der 26

Læs mere

Ø B L R B Y R G Y N G I N N I G

Ø B L R B Y R G Y N G I N N I G ØLBRYGNING Den Fynske Landsby Torden og Lynild renser Humlen - vejrtypen renser planten for svamp, bladlus og andet - gammelt fynsk mundheld Ølbrygning - Den Fynske Landsby, 2009 Tekst: Odense Bys Museer

Læs mere

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade

Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER. Let at finde, svært at forlade Ophold PÅ HOTEL KOLDINGFJORD I AFSLAPPENDE OMGIVELSER Let at finde, svært at forlade Smuk BELIGGENHED IMPONERENDE ARKITEKTUR Hotel Koldingfjord ligger midt i den smukkeste natur omkranset af 25 ha fredskov

Læs mere

Fredagsøl Mørk Special 4,5% Fredagsøl Pilsner 4,7%

Fredagsøl Mørk Special 4,5% Fredagsøl Pilsner 4,7% Fredagsøl Mørk Special 4,5% Fredagsøl Pilsner 4,7% En karakterfuld sort pilsner, som har en smule sødme, flot mørke-brun farve og det skønneste skum. Tjekkisk pilsnertype, brygget på Saaz humle. Afbalanceret

Læs mere

Erhvervscase: Fur Bryghus

Erhvervscase: Fur Bryghus Erhvervscase: Fur Bryghus Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Virksomhedsbeskrivelse... 3 Problemstillinger... 3 Problemstilling 1: For upræcis målgruppe... 3 Løsning... 4 Konsekvensen.... 4 Problemstilling

Læs mere

Ingen påskefrokost uden påskebryg

Ingen påskefrokost uden påskebryg De 21 professionelle smagere i form af brygmestre, kokke, gastronomer, ølskribenter og andre specialister blev opdelt i 6 grupper til denne blindsmagning af i alt 30 forskellige påskeøl. Smagningen var

Læs mere

WEGNER DESIGN MERE END 100 ÅRS TRADITION FOR KVALITET

WEGNER DESIGN MERE END 100 ÅRS TRADITION FOR KVALITET WEGNER DESIGN MERE END 100 ÅRS TRADITION FOR KVALITET GETAMA DANMARK A/S er Danmark s ældste firma som producerer møbler designet af Hans J. Wegner. GETAMA blev grundlagt i 1899 og specialiserede sig dengang

Læs mere

oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave

oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave oplev kongens have Fra kongelig til folkelig lysthave N DRONNINGEPORTEN SØLVGADE BOLDBANER ØSTER VOLDGADE ROSENBORG SLOT BOULESBANE KRONPRINSESSEGADE GOTHERSGADE KONGEPORTEN Rosenborg Slot 0 50 100 METER

Læs mere

Virksomhedsprofil Variable omkostninger: Vælger løsningsforslag 2 Målgruppe:

Virksomhedsprofil Variable omkostninger: Vælger løsningsforslag 2 Målgruppe: Virksomhedsprofil Fur Bryghus ApS er et dansk mikrobryggeri som blev grundlagt d. 30. september 2004. Virksomheden er ejet af familien Fog og blev også grundlagt af denne. Virksomheden startede i 2004

Læs mere

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest

møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Slottet i skoven møder og konferencer. spa, wellness, restaurant og fest Sanatorievej 26 DK-7140 Stouby Tel. +45 7682 3380 receptionen@vejlefjord.dk www.hotelvejlefjord.dk De gode drømme starter her! HOTEL-

Læs mere

CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE DESIGNEREN

CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE DESIGNEREN CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Simple and stylish table, measuring 90x138, and 236 cm with flaps. Height 72 cm. Table leaves are fitted with hinges and lifted quickly when there are more. Table

Læs mere

Idéen med en foldetaburet var bestemt ikke ny - konceptet går helt tilbage til bronzealderen.

Idéen med en foldetaburet var bestemt ikke ny - konceptet går helt tilbage til bronzealderen. KK87830 Propeltaburet Design: Kaare Klint BESKRIVELSE Selvom propeldesignet fra 1930 oprindeligt var for komplekst til at blive sat i produktion, tiltrak det sig hurtigt opmærksomhed, og konceptet blev

Læs mere

ROYAL COPENHAGEN BUSINESS-TO-BUSINESS 2014

ROYAL COPENHAGEN BUSINESS-TO-BUSINESS 2014 ROYAL COPENHAGEN BUSINESS-TO-BUSINESS 2014 Velkommen til vores B2B-verden af porcelæn Royal Copenhagen har skrevet historie i over 238 år med sit dansk designede porcelæn. Denne unikke arv er sikkert velkendt

Læs mere

Pilsner. Der er intet, der kan få munden til. i superligaen

Pilsner. Der er intet, der kan få munden til. i superligaen 64 smagogbehag Danske mikrobryggerier kan sagtens være med i superligaen i Europa, når det drejer sig om pilsnerøl men der er grund til at se og smage sig for, når man vælger sin pilsner, for hele ni ud

Læs mere

Ole Wanscher er kendt for sine elegante møbler, der alle er kendetegnet ved høj kvalitet i forarbejdning og konstruktion, samt sofistikerede og

Ole Wanscher er kendt for sine elegante møbler, der alle er kendetegnet ved høj kvalitet i forarbejdning og konstruktion, samt sofistikerede og OW124 BEAK CHAIR Design: Ole Wanscher BESKRIVELSE Ole Wanscher er kendt for sine elegante møbler, der alle er kendetegnet ved høj kvalitet i forarbejdning og konstruktion, samt sofistikerede og funktionelle

Læs mere

Kellneruddannelsen. giv din ølviden et løft og bliv ekspert i ølhåndtering

Kellneruddannelsen. giv din ølviden et løft og bliv ekspert i ølhåndtering Kellneruddannelsen giv din ølviden et løft og bliv ekspert i ølhåndtering Kellneruddannelsen Barren er lagt højt på kellneruddannelsen, som kan betragtes som ølverdenens svar på vinens sommelieruddannelse.

Læs mere

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia.

International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. 1 International Police Association IPA - Fredericia - Danmark. Nr. Voldgade 22, 7000 Fredericia. Fredericia 1. maj 2014. Rejsebeskrivelse Wernigerode IPA tur 24.-27. april 2014. Vi var 40 deltagere, der

Læs mere

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013.

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Historien om et gammelt klitområde i Nr. Hurup, som gik fra at være dårligt

Læs mere

ØKOLOGISKE SMAGSOPLEVELSER 2014 PRODUKTKATALOG

ØKOLOGISKE SMAGSOPLEVELSER 2014 PRODUKTKATALOG ØKOLOGISKE SMAGSOPLEVELSER 2014 PRODUKTKATALOG 2 ALLE VORES ØL FRA ØRBÆK ER BRYGGET AF ØKOLOGISKE RÅVARE ØRBÆK - DET LILLE BRYGGERI MED DEN STORE SMAG... Ørbæk Bryggeri blev grundlagt som malteri og hvidtølsbryggeri

Læs mere

1. INTRODUKTION TIL MATERIALET

1. INTRODUKTION TIL MATERIALET LÆRERVEJLEDNING SIDE 1 AF 10 LÆRERVEJLEDNING Lærervejledningen består af: 1. Introduktion til materialet 2. Introduktion til praktisk øvelse i brygning af øl 3. Introduktion til elevopgaverne 1. INTRODUKTION

Læs mere

Årsberetning for Bryghuset Vendia ApS, generalforsamling 16. Juni, 2013.

Årsberetning for Bryghuset Vendia ApS, generalforsamling 16. Juni, 2013. Årsberetning for Bryghuset Vendia ApS, generalforsamling 16. Juni, 2013. Velkommen til generalforsamling i Bryghuset Vendia. Når jeg ser tilbage på regnskabsåret 2012 / 13, ser jeg atter et meget aktivt

Læs mere

KANTINE & PERSONALERESTAURANT

KANTINE & PERSONALERESTAURANT KANTINE & PERSONALERESTAURANT SUBSTANS startede oprindelig med at drive kantinen på Nordisk Ministerråd. Det gjorde vi i nogle år, før vi så valgte at starte et nyt køkken op med vores frokosttilbud. I

Læs mere

Julen er nær, og den danske tradition med at glæde hinanden og sige tak for en god indsats for året er forestående.

Julen er nær, og den danske tradition med at glæde hinanden og sige tak for en god indsats for året er forestående. Julen er nær, og den danske tradition med at glæde hinanden og sige tak for en god indsats for året er forestående. Vi hos vil gerne hjælpe Jer til at gøre denne tradition minderig og hyggelig, og vi vil

Læs mere

Danske Ølentusiaster: Nyhedsbrev til tillidsfolk.

Danske Ølentusiaster: Nyhedsbrev til tillidsfolk. Side 1 af 5 På denne side vil du løbende kunne læse nyt fra Landsbestyrelsen. Så skal vi til det igen: Supplering af Landsbestyrelsen! Denne gang er det Christoffer, der gennem lang tids pres fra sit private

Læs mere

RESPEKT FOR KULTURARV OG ARKITEKTUR - OG DE KLASSISKE HÅNDVÆRKSTRADITIONER

RESPEKT FOR KULTURARV OG ARKITEKTUR - OG DE KLASSISKE HÅNDVÆRKSTRADITIONER RESPEKT FOR KULTURARV OG ARKITEKTUR - OG DE KLASSISKE HÅNDVÆRKSTRADITIONER LINDSKOV.COM Det, der gjorde Moestrup særligt egnet til opgaven, var den passionerede måde, som de går til håndværket på, hvor

Læs mere

ØKOLOGISKE SMAGSOPLEVELSER 2014 PRODUKTKATALOG

ØKOLOGISKE SMAGSOPLEVELSER 2014 PRODUKTKATALOG ØKOLOGISKE SMAGSOPLEVELSER 2014 PRODUKTKATALOG ALLE VORES ØL FRA ØRBÆK ER BRYGGET AF ØKOLOGISKE RÅVARE ØRBÆK - DET LILLE BRYGGERI MED DEN STORE SMAG... Ørbæk Bryggeri blev grundlagt som malteri og hvidtølsbryggeri

Læs mere

Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Telefon 98 90 22 77 Ringvejen 10 9800 Hjørring

Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Hotel Phønix. Telefon 98 90 22 77 Ringvejen 10 9800 Hjørring indenfor Tak til vores samarbejdspartnere for jeres deltagelse i denne brochure Bowlingcenteret har åbent hver dag året rundt... Book on-line på www.bowlogspis.dk 66 værelser klassisk eller superior (med

Læs mere

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om.

Når I konfirmander mødes i morgen til blå mandag, så forestiller jeg mig, at det er noget, mange af jer vil høre jer selv sige og spørge de andre om. 1 Prædiken til konfirmation 27. april kl. 11.00 749 I østen stiger solen op 17 Altmægtige og kære Gud (udvalgte vers) 70 Du kom til vor runde jord 439 O, du Guds lam 15 Op al den ting Hvor meget fik du?

Læs mere

SKULPTURPAS FOR BØRN

SKULPTURPAS FOR BØRN SKULPTURPAS FOR BØRN Vil du med på Skulpturjagt - følg den røde tråd 4 5 3 6 2 1 10 8 9 7 Introduktion Ved du, hvad en skulptur er Man kan gå rundt om en skulptur, i modsætning til et maleri. Den kan være

Læs mere

Det tog en krig at nå frem til det helt rigtige udtryk

Det tog en krig at nå frem til det helt rigtige udtryk Garnison Det tog en krig at nå frem til det helt rigtige udtryk Det er Den Tapre Landsoldat i Fredericia, der har inspireret mig til en serie unikke og hårdføre reoler og borde i jern. Det hele starter

Læs mere

En vifte af farver og smag

En vifte af farver og smag Påskebryg 2008: En vifte af farver og smag Påskebryg er ikke mere bare en guldhalset øl til påskefrokosten, men kan være hvad som helst, fra frugtøl til stout - bare den er brygget i anledning af påsken.

Læs mere

Fynske Øldage 2005. Fynske Øldage ølfestival i Odense 2005 28.-30 oktober 2005. Odense Congress Center Ørbækvej 350 5220 Odense SØ

Fynske Øldage 2005. Fynske Øldage ølfestival i Odense 2005 28.-30 oktober 2005. Odense Congress Center Ørbækvej 350 5220 Odense SØ Fynske Øldage 2005 Det er med stor glæde, at foreningen Danske Ølentusiaster kan byde velkommen til den første ølfestival i den by, hvor foreningen oprindeligt blev stiftet en septemberdag i 1998 - nemlig

Læs mere