Så sagde vi, at du var faren

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Så sagde vi, at du var faren"

Transkript

1 Et Worst Case Scenario Skrevet til Projekt Særimner / Forum 2012 Af Stefan von Lægteskov & Kristian Bach Petersen Særlig tak til spiltesterne Maria Bergmann Hamming, Henrik Dall, Kenneth Blå Minotaur Brynning, Marie Wolfsberg Oscilowski og Martin Horn Pedersen Layout af Mette Vollbrecht Würtz Petersen Forsideillustration af Ida Tap

2 Velkommen til Så sagde vi, at du var Faren, et spillederløst novellescenarie for tre spillere, originalt skrevet til Forum 2012, hvor det fik en andenplads i Projekt Særimner-konkurrencen. Scenariet består af en række hæfter til de tre spillere, så her følger en kort guide til, hvordan de efterfølgende sider skal fordeles og i hvor mange eksemplarer. Der er 14 egentlige sider i scenariet (minus forside og denne intro), hvoraf flere skal kopieres til alle spillere. En perfekt spilbar opsætning vil have følgende: 3 ens introhæfter (side 3-5 i dette dokument kan eventuelt deles af alle spillere eller læses op) 3 spilhæfter, et til hver karakter. Spilhæfterne består af én side individuel karakterbeskrivelse (far, mor og Sofie - de findes på side 6-8 i dette dokument) og 7 scenebeskrivelser som er ens for alle karaktererne (side 9-15 i dette dokument). 4 kort; 2 galdekort, et kærlighedskort og et regnskabskort (findes på side 16 i dette dokument) 14 brikker, 7 til far og 7 til mor. Gerne i forskellige farver. Meeples hvis man er sej. Nedenfor er et billede af, hvordan scenariet tog sig ud på Forum. Her havde introhæfterne lige fået forside på, magen til den der forside på dette dokument. God fornøjelse, Kristian Bach Petersen & Stefan von Lægteskov, september 2012.

3 VELKOMMEN TIL SÅ SAGDE VI, AT DU VAR FAREN ET SPILLEDERLØST NOVELLESCENARIE FOR 3 SPILLERE. Scenariet handler om Sofie og hendes forældres skilsmisse. Scenariet består af denne introtekst og tre spilhæfter; et til hver spiller. Scenariet har 7 scener, der er beskrevet enkeltvis i spilhæfterne. Scenerne gennemspilles i fastlagt rækkefølge, som de kommer i hæftet. Hver scene indeholder et oplæg til scenen, hvor de enkelte rollers mål for scenen er beskrevet. Derudover er hver rolle beskrevet på karakterarket først i hæftet. Scenariet varer cirka 2 timer. Den første cirka ½ time går med at læse og skabelse af fælles baggrund. Derefter begynder scenariet, der må formodes at fylde 1-1½ time. Først og fremmest skal der fordeles nogle roller. Det sker ud fra følgende fremgangsmåde: a. Den yngste spiller får rollen som Sofie. b. Hvis de resterende spillere er af forskelligt køn, fordeles far-karakteren til den mandlige spiller og mor-karakteren til den kvindelige spiller. c. Hvis de resterende spillere er af samme køn, så gives far-karakteren til den spiller, der først kan sætte kryds ved følgende statements: Har delebørn/har børn/er skilsmissebarn/er ældst. DEL NU SPILHÆFTERNE UD START MED AT LÆSE FØRSTE SIDE; KARAKTERARKET. FØR STARTEN Inden I starter spillet, skal I sørge for at blive enige om, hvor meget man må bestemme i scenerne. Sagt på en anden måde, aftal hvor meget, man må finde på og klippe i en scene og i givet fald, hvis man ikke er enige om noget, hvem der så har lov til at afgøre resultatet. Eksempelvis; må man opdigte ting i fortiden, den anden har gjort? Må man have lov til at sætte et flashback midt i en scene, hvor man viser en scene fra fortiden? Må man bestemme over den andens karakter? Når I har nået til enighed om indflydelse på scener og karakterer, er vi nået til familien. I har fået delt rollerne ud, og nu er det tid til, at I sætter en fælles historie og baggrund op. I får nu følgende glansbilledespørgsmål, som I i fællesskab giver svarene på. Det danner jeres families positive balast, det som I alle har haft, men er endt med at miste.

4 GLANSBILLEDER Besvar disse spørgsmål på en postiv men realistisk måde: Hvor og hvornår gav far og mor hinanden deres første kys? Hvad var det ved far, mor faldt for, og omvendt? Hvordan friede far? Hvordan var brylluppet? Hvad var Sofies første fødselsdagsgave, hun forstod for alvor at værdsætte? Hvilken ferie sammen var den bedste for familien? Hvad får altid mor til at grine? Hvad er det far altid gør for at gøre Sofie i godt humør? Hvordan hjælper mor far til at blive god igen efter et skænderi? Har Sofie et kæledyr, hvis ja hvilket, og hvem fik hun det af, hvis nej hvorfor ikke? Hvad laver far til dagligt? Er han glad for det? Hvordan er Sofie socialt i klassen forrest eller mere stille pige? Hvilke venner er der i den nærmeste omgangskreds, der kan betragtes som fælles? NU HAR I FORHÅBENTLIGT ET KLART BILLEDE AF, HVEM I ER OG VAR. SCENEREGLER Hver scene er sat op, så den har en introduktion, en beskrivelse af, hvem der er med, og hvad de forskellige parters mål og motivationer for scenen er. Ud over det, er der primerne i hver scene. Det er sætninger, der kan bruges som udgangspunkt for argumenter mod den anden. Hver af de voksne roller, dvs. far og mor, skal minimum bruge én primer i hver scene. Scenariet er dog ikke meget rigidt, end at hvis I som spillere finder på bedre eller mere passende primere, så må I selvfølgelig gerne bruge dem i stedet. Det vigtigste er, at der bliver brugt primere, der sætter gang i scenariet og dets konflikter. En scene kører, indtil Sofies spiller er klar til at afgøre, hvem der har vundet scenen, far eller mor. Specialkortene Hver spiller har et kort, der kan bruges til at påvirke resultatet af just udspillet scene. Far og mor har et galdekort hver og Sofie har et kærlighedskort. Galdekortene Når et galdekort bliver spillet, har far eller mor lov til at nedlægge veto over resultatet af en scene. I praksis betyder det, at ingen får point for den givne scene, hvilket jo er en fordel, hvis man har tabt den. Eller hvis man gerne som spiller ser sin karakter få endnu flere hug, så kan man også spille det på en scene, man selv har vundet.

5 For at bruge det skal man som spiller sætte en scene op, enten i forlængelse af den lige spillede scene, eller som flashback for noget der er sket i fortiden. Det vigtige her er, at den nye scene skal vise personen, der spillede galdekortet i et meget ugunstigt lys og virkelig viser, hvor langt vedkommende er villig til at gå for at såre den anden. Det er spilleren, der har spillet galdekortet, der sætter scenen op, hvem der er med i den, og hvornår den slutter. Den skal dog være kort. Max fem minutter. Eksempelvis kan det være en scene, hvor far efter skilsmissen har skrevet en til hele mors familie, alle i hendes omgangskreds og hendes kolleger, hvor han fortæller om hvilken kælling hun er og alle de ting, hun har gjort mod ham. Som sagt, en galdescene handler om at såre den anden og igennem det at udlevere sig selv som et småligt, ynkeligt og ringe menneske, men hey det kan betyde, at man vinder Sofie i sidste ende, og så det er vel prisen værd. KÆRLIGHEDSKORTET Kærlighedskortet kan bruges en gang i løbet af scenariet, og det giver kontrol over en scene lige efter den er afsluttet, og der er givet point og før evt. galdekort. Hvis spilleren ønsker at bruge det, river vedkommende det midt over og lægger det midt på bordet. Derefter kan spilleren bestemme, at scenen der lige er blevet spillet skal have en tak mere, enten opad i ubehag og ondskab, hvor der bliver langet ekstra hårdt ud efter hinanden, hvis du føler de ikke spiller særligt hårdt på hinanden. Eller en tak mindre hvor forældrene lige der, i den korte stund, husker at de rent faktisk engang elskede hinanden, og derfor kan afslutte scenen på en civiliseret måde. Næste scene er der dog krig på kniven igen... Regnskabskortet Der er syv scener, og der er syv felter på regnskabskortet. Efter hver scene placeres en rød brik, hvis mor har vundet, eller en blå brik, hvis far har vundet. Brikkerne placeres af Sofie. Til sidst i scenariet har den, der har flest brikker vundet. Det kan godt være, at den ene part hurtigt får en stor føring og rent faktisk har vundet scenariet efter fire scener. Det gør ikke noget, resten af scenerne spilles, og så har den vindende part jo mulighed for at vise, hvor meget bedre menneske vedkommende er, når nu Sofie jo tydeligvis ikke kan lide den anden. Læs, eller skim, nu alle scenerne igennem, så I alle har en idé om hvordan udviklingen i scenariet er, og hvordan de eskalerer. Så ved I, hvor det her ender henne, det bliver ikke kønt, men det er heller ikke meningen. I kommer til at gå fra at forsøge at være civiliserede overfor hinanden og til at forsøge at bruge alle midler muligt for at såre og nedgøre hinanden og i sidste ende jer selv. Start herefter med scene 1.

6 SOFIE Du er Sofie. En pige på cirka 12 år. Du går i 7. klasse. Er god i skolen og skal konfirmeres til sommer. Derudover skal dine forældre skilles. Det er det, scenariet handler om. I scenariet vil din rolle fungere som kastebold mellem dine forældre, der begge, som udgangspunkt, vil forsøge at påvirke dig og få din sympati, men nok faktisk i højere grad, forsøge at få den anden part ned med nakken. Det er din opgave at gøre deres interne kamp imod hinanden så hård og ubehagelig som mulig. De bruger dig som værktøj imod hinanden det skal du gøre så tænderskærende, som du kan. Det vigtigste i din rolle er, at give dine forældre dårlig samvittighed. Blanke øjne, snøften, skuffede miner, indebrændt raseri. Gør dit bedste for direkte og indirekte at vise, at den situation, du befinder dig i, er dybt uretfærdig og på ingen måde, én man bør sætte et 12-årigt barn i. Regelteknisk er det dig, der bestemmer udfaldet af hver scene. Du skal, når scenen er forbi, bestemme hvem der vandt og bliver tildelt scenens point, der markeres af på regnskabskortet. Du bestemmer selv, hvem der får pointene. Du behøver ikke dele sol og vand lige, overhovedet. Du behøver heller ikke at give point, til den der umiddelbart vinder diskussionen/skænderiet i scenen ingen kan forvente, at en 12-årig reagerer rationelt i sådan en situation. Så point må lige så gerne blive uddelt til en jordet part, som du føler, fortjener sympati eller medfølelse. Følg din mavefornemmelse og scenariets gang. HUSKEREGLER/RÅD: Rollen som Sofie er mindre direkte end de to andre roller, men ikke mindre vigtig. Hvis de andre spiller for meget hen over hovedet på dig, så bid fra dig. Det er dig, der kontrollerer scenernes længde. Det er vigtigt, at de får en passende varighed. Sørg for, at de ikke trækker ud, bliver monotone og gentager sig selv. Når der er brugt mindst to primers i en scene, er det legalt at lukke den. De skal dog helst heller ikke blive for korte eller skåret lige, når det bliver fedt og/eller ubehageligt. I nogle af scenariets scener spiller du en biperson. Vær spørgende, proaktiv og pres de andre to, når du har disse roller, men lad være med at vælge side. Det kan du altid gøre, når du skal uddele point, efter scenen er slut.

7 FAR Du er Sofies far, og du skal skilles fra Sofies mor. Det er det, scenariet handler om. I scenariet vil din rolle forsøge at få tilkæmpet dig Sofie, med hvad end midler, det kræver. Samtidig, og måske faktisk vigtigere, skal du gøre dit ypperste for at vinde over Sofies mor. Det er altså din opgave, at få Sofies mor til at fremstå så negativt som muligt. Hun er skyld i, at din familie er faldet fra hinanden, og det skal hun bøde for; jo hårdere jo bedre. Det vigtigste i din rolle er, at Sofies mor skal ned med nakken, særligt i Sofies øjne. Vær sød, kærlig og overtalende overfor Sofie og brutal og nedladende overfor hendes mor. Gør dit bedste for at vise, at den situation I befinder jer i, er Sofies mors skyld, og at du er offeret her. Hvis du kommer bagud Så skru op for appellen til Sofie. Det er hende, der kan vende slagets gang. Hvis du ikke kan vinde hende med overskud, så brug underskud. Være sølle og klynkende, og forsøg lokke og trække sympati ud af hende. Hvis du kommer håbløst bagud, så gå all in på det, og behandl Sofie lige så meget som en fjende som din tidligere partner. Nu er der blot to, der har svigtet og droppet dig. Hvis du kommer foran så spil overbærende og nedladende overfor din modstander. Smid vedkommende lidt krummer, så længe det er helt tydeligt, at det er, hvad det er. Krummer. Tag samtidig Sofie som en selvfølge. HUSKEREGLER/RÅD: Spil for at vinde scenariet bliver en bedre oplevelse, hvis du kæmper for din karakter. Spil realistisk man kan kun købe sit barn så mange gange med en pony. Giv den gas, men spil inden for rimelighedens grænser. De er faktisk ganske vidde. Varier dit spil det med ponyen igen. Hvis du ikke kommer igennem på en måde, så skift taktik. Varieret spil giver mere spændende spil. Eskaler alle scenerne starter med udgangspunktet vi er jo voksne mennesker, så vi kan vel snakke om det. Sådan bliver det dog ikke. Så træk ikke tiden, eskaler situationerne, og husk at the first cut is the deepest.

8 MOR Du er Sofies mor og du skal skilles fra Sofies far. Det er det scenariet handler om. I scenariet vil din rolle forsøge at få tilkæmpet dig Sofie med hvad end midler, det kræver. Samtidig, og måske faktisk vigtigere, skal du gøre dit ypperste for at vinde over Sofies far. Det er altså din opgave, at få Sofies far til at fremstå så negativt som muligt. Han er skyld i, at din familie er faldet fra hinanden, og det skal han bøde for; jo hårdere jo bedre. Det vigtigste i din rolle er, at Sofies far skal ned med nakken, særligt i Sofies øjne. Vær indsmigrende, moderlig og empatisk overfor Sofie og kynisk og ubehagelig overfor hendes far. Gør dit bedste for at vise, at den situation, I befinder jer i, er Sofies fars skyld. og at du er offeret her. Hvis du kommer bagud Så skru op for appellen til Sofie. Det er hende, der kan vende slagets gang. Hvis du ikke kan vinde hende med overskud, så brug underskud. Være sølle og klynkende, og forsøg at vinde hendes sympati af den vej. Hvis du kommer håbløst bagud, så gå all in på det, og behandl Sofie lige så meget som en fjende som din tidligere partner. Nu er der blot to, der har svigtet og droppet dig. Hvis du kommer foran så spil overbærende og nedladende overfor din modstander. Smid vedkommende lidt krummer, så længe det er helt tydeligt, at det er, hvad det er. Krummer. Tag samtidig Sofie som en selvfølge. HUSKEREGLER/RÅD: Spil for at vinde scenariet bliver en bedre oplevelse, hvis du kæmper for din karakter. Spil realistisk man kan kun købe sit barn så mange gange med en pony. Giv den gas, men spil inden for rimelighedens grænser. De er faktisk ganske vidde. Varier dit spil det med ponyen igen. Hvis du ikke kommer igennem på en måde, så skift taktik. Varieret spil giver mere spændende spil. Eskaler alle scenerne starter med udgangspunktet vi er jo voksne mennesker, så vi kan vel snakke om det. Sådan bliver det dog ikke. Så træk ikke tiden, eskaler situationerne, og husk at the first cut is the deepest.

9 SCENE ET: VI SKAL SKILLES Sofie er 12 år. Nu skal hendes far og mor skilles. De har bedt Sofie om at komme ind i stuen, så de kan fortælle hende hvordan og hvorledes. Og så skal Sofie også lige finde ud af, hvor hun gerne vil bo. I hvert fald lige her den første tid. Far bliver boende i huset, indtil det er solgt. Mor er flyttet over til sine forældre, hvor der selvfølgelig også er plads til Sofie. Med i scenen er Sofie og hendes mor og far. Sofies forældre er blevet enige om, at holde en god tone og ikke lade det gå ud over Sofie. De elsker jo stadig hende, selvom de ikke længere elsker hinanden. Nu skal Sofie vælge, hvor hun vil overnatte her den første nat. Far: Du skal fremlægge bruddet fra din vinkel og have Sofie til at blive hos dig. Mor: Du skal fremlægge bruddet fra din vinkel og have Sofie til at blive hos dig. Scene slutter når Sofie har valgt, hos hvem hun gerne vil bo den første tid. Når Sofie har valgt, placeres en brik på regnskabskortet, og I går videre til næste scene. Primere: Du vil også altid bestemme. Hold op med at skælde ud. Nu var det jo ikke mig, der sagde nej til parterapi. Jeg er ikke sur Er det ikke rigtigt, skat? Det er fint, bare gør, som du har lyst til!

10 SCENE TO: DEN NYE KÆRESTE Mor har fået en ny kæreste. Han er vist nok henne fra hendes arbejde, og mor virker til at være rigtig glad for ham. Han virker også ok. Han maser ikke på og prøver ikke at være overdrevent far-agtig. I dag er Sofie, mor og den nye kæreste taget ind for at shoppe. Men hverken Sofie eller den nye kæreste gider egentlig gå så meget i butikker. Så mor foreslår, at de tager i biografen, imens hun prøver sko. Så nu står de i køen til biografen, da Sofies far kommer forbi. Med i scenen er Sofie, far, mor (med den nye kæreste i baggrunden.) Far: Du skal sørge for, at Sofie ikke tager med i biografen og forsøge at udspørge kæresten så meget som muligt. Mor: Du skal forsøge at holde stemningen god og få overtalt Sofie til at gå med ind og se filmen med din nye kæreste, som I har aftalt. Scenen slutter, når Sofie har valgt om hun vil med i biografen. Når Sofie har valgt, placeres en brik på regnskabskortet, og I går videre til næste scene. Primere: Du havde jo snakket om, at du ville se den sammen med mig. Gider du ikke lige dæmpe dig lidt. Hvordan/hvornår mødte I så hinanden? Du er heller ikke gammel nok til at se den alligevel. Hvor længe er det egentlig, at I har kendt hinanden? Sig mig, følger du efter os? Hvad laver du så nu? Går det ellers godt derhjemme?

11 SCENE TRE: KONFIRMATIONEN Det er forår, og Sofie skal konfirmeres. Det koster mange penge, og alting skal planlægges grundigt. Sofie og hendes forældre har derfor sat sig sammen for at finde ud af, hvordan og hvorledes og hvem der skal med til konfirmationen. Følgende 5 ting skal besluttes: 1) Hvor skal den holdes? 2) Hvem skal inviteres (altså hvem skal have flest gæster med)? 3) Loft på antal/prise på gaver? 4) Hvad skal der være af mad, underholdning og fluff (tale, hvor mange, musik, sange, etc.) og 5) Hvem skal betale (hvad)? Med i scenen er Sofie og hendes forældre. Far: Du skal have så mange af dine ønsker igennem for Sofies konfirmation og sørge for at mors ikke gør. Mor: Du skal have så mange af dine ønsker igennem for Sofies konfirmation og sørge for at fars ikke gør. Scenen stopper, når det er besluttet, hvordan konfirmationen finder sted. Når Sofie har valgt, placeres en brik på regnskabskortet, og I går videre til næste scene. Primere: Nåh, det har du råd til, men ikke til at betale for tøj. Det handler altid om penge med dig. Det er jo barnedåben om igen. Skal X også med? Det kan godt være det er din ven, men han/hun bliver altid fuld og ubehagelig. Du har heller aldrig kunnet lide min familie. Hvis du skal bestemme det hele, så holder vi da bare to konfirmationer! Det er så typisk, at du altid skal have så dårlig smag.

12 SCENE FIRE: SKOLEHJEMSAMTALEN Det er gået ned af bakke med Sofies karakterer den seneste tid. Fra at være en af de bedste i klassen, er Sofies niveau dalet og dalet. De ting, hun afleverer, er middelmådige, og i timerne er hun slet ikke så aktiv, som hun var tidligere. Derfor har Sofies klasselærer indkaldt til en skolehjem-samtale for at høre, hvordan tingene står til derhjemme. Med i scenen er far, mor og Sofies klasselærer (spillet af Sofie). Far: Du skal vise at tingene hjemme ved dig er bedre, end de er hjemme ved mor, og det i hvert fald ikke er hos dig, problemet ligger. Mor: du skal vise, at problemerne ikke skyldes tingenes tilstand hjemme hos dig, hvor der aldrig er nogen problemer med Sofie. Scenen slutter, når Sofies lærer har hørt nok. Når Sofie har valgt, placeres en brik på regnskabskortet, og I går videre til næste scene. Primere: Der er jo altid rodet hjemme hos jer. Hun kom i skole uden regntøj. Du er også alt for streng. Tænker du nogensinde på, hvad Sofie gennemgår for tiden? Sofie har brug for struktur. Du kommer altid for sent og henter hende. Tjekker du overhovedet hendes lektier? Ved du, hvem hendes venner er?

13 SCENE FEM: FERIEN Ferien nærmer sig, og der skal planlægges og koordineres. Derfor har Sofies forældre aftalt at mødes for at finde ud af, hvor Sofie skal være og hvornår. Med i scenen er Sofie og hendes far og mor. Far: Du skal så vidt muligt stå i vejen for, at Sofie kan komme på ferie sammen med Mor og den nye kæreste. Den uge, hvor den nye kærestes familie har inviteret alle på deres side af familien med på charter, er jo den uge, som er blevet tilskikket dig af statsforvaltningen. Mor: Du vil gerne have, at Sofie også kommer med på ferien, det er jo alt betalt, og det er for hele familien, og Sofie har jo glædet sig rigtigt meget til den. Det kommer jo kun til at gå ud over Sofie, hvis far ikke vil være lidt fleksibel. Scenen slutter, når Sofie har besluttet, om hun vil med på ferie. Når Sofie har valgt, placeres en brik på regnskabskortet, og I går videre til næste scene. Primere: Sidste ferie havde jeg hende næsten ikke. I laver jo alligevel ikke noget sammen i ferierne. Er det ikke lidt småligt? Det er ikke noget, jeg bestemmer. Sådan er reglerne jo. Du er altid ligeglad med, hvad Sofie gerne vil. Hvor er det lavt at prøve at købe hende på den måde. Når Sofie siger dét, så er det jo bare, fordi hun ikke vil gøre dig sur, ligesom du plejer at blive.

14 SCENE SEKS: VENINDERNE Det er hårdt derhjemme, både hos mor og far. Der er ikke rigtig nogen der lytter til, hvad Sofie har at sige eller virker interesserede i, hvad hun tænker. Heldigvis har hun stadig et par gode veninder fra klassen, som hun kan snakke med. Med i scenen er Sofie og de to veninder (spillet af far og mor). Veninderne: I skal lytte til Sofies tanker om hele situationen og komme med uddybende spørgsmål. Sofie: Du skal give los med dine frustrationer over dine forældre og den måde, de behandler hinanden på. Inddrag gerne ting fra tidligere scener og kom af med ting, du ikke har fået afløb for. Scenen slutter, når Sofie har fået luftet sine meninger og tanker. Når Sofie har valgt, placeres en brik på regnskabskortet, og I går videre til næste scene. Primere: Hvorfor tror du egentlig, dine forældre blev skilt? Hvor får du lov til mest? Er det ikke meget fedt, at kunne få dobbelt af alting? Tror du, de hader hinanden? Hvis du nu skulle vælge Har du spillet dem ud mod hinanden?

15 SCENE SYV: MØDE I STATSFORVALTNINGEN Tingene er spidset til mellem Sofies forældre, og de er ikke enige om, hvor meget Sofie skal være hos hver af dem. Overhovedet. Derfor er tingene endt i statsamtet. Som tingene er lige nu, er Sofie tre dage om ugen hos far og fire hos mor. Med i scenen er far, mor og en socialrådgiver fra Statsamtet (spillet af Sofie). Far: Du skal tilkæmpe dig så meget tid som muligt. Lige nu er ordningen 4/3 dage om ugen til moderens fordel, og du vil have ændret det, så det bliver 4/3 til din fordel i stedet for. Det er uretfærdigt, at moderen altid har fordelen med børnene, fordi hun er moderen. Mor: Du skal forsvare så meget tid som muligt. Du ved, at alt det her slet ikke handler om Sofie, men om at far vil såre dig. Hvis det er muligt, kan du måske også få skubbet fordelingen yderligere, så Sofie kun behøver at være to dage om ugen hos sin far. Scenen slutter, når socialrådgiveren har hørt nok. Når Sofie har valgt, placeres en brik på regnskabskortet, regnskabet gøres op og scenariet er slut. Tillykke. Primere: Du var jo utro! Kan du huske den gang, hvor du slog! Sofie siger, at du har opført dig upassende overfor hende. Du gad jo alligevel ikke have børn! Sofie er altid ked af det, når hun kommer hjemme fra dig. Det var ikke mig, der altid var fuld. Er du overhovedet sikker på Sofie, er din/min? Jeg ved godt, hvor mange nye kærester, der har været forbi hjemme hos dig siden skilsmissen. Det er dig, der snakker om at flytte til den anden ende af landet.

16 Regnskabskort O O O O O O O Galdekort Kærlighedskort

Aldersfordeling på børn i undersøgelsen

Aldersfordeling på børn i undersøgelsen Jeg synes, det er svært at bo hos to, og jeg er tryggest hos min mor, men elsker min far men vil gerne bo fast hos min mor og bare se min far, når jeg har lyst Dette analysenotat om børn i skilsmisse baserer

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det

Guide. Sådan håndterer du parforholdets faresignaler. De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Foto: Iris Guide September 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan håndterer du parforholdets faresignaler De 10 største faresignaler i dit parforhold Sådan gør du noget ved det Faresignaler

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Pause fra mor. Kære Henny

Pause fra mor. Kære Henny Pause fra mor Kære Henny Jeg er kørt fuldstændig fast og ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er har to voksne børn, en søn og en datter. Min søn, som er den ældste, har jeg et helt ukompliceret forhold til.

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet

Helle har dog også brugt sin vrede konstruktivt og er kommet Jalousi Jalousi er en meget stærk følelse, som mange mennesker ikke ønsker at vedkende sig, men som alle andre følelser kan den være med til at give vækst, men den kan også være destruktiv, når den tager

Læs mere

Lille Libertiner. Et Worst Case Scenario. Skrevet til Projekt Særimner / Forum 2013. Af Stefan von Lægteskov & Kristian Bach Petersen

Lille Libertiner. Et Worst Case Scenario. Skrevet til Projekt Særimner / Forum 2013. Af Stefan von Lægteskov & Kristian Bach Petersen Et Worst Case Scenario Skrevet til Projekt Særimner / Forum 2013 Af Stefan von Lægteskov & Kristian Bach Petersen Spiltestet af Marie Wolfsberg Oscilowski, Thor Fejerskov Jensen & Louise Skriver Lægteskov

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Evaluering af børnesamtalen

Evaluering af børnesamtalen Evaluering af børnesamtalen 15. august - 14. oktober 2011 Statsforvaltningernes evaluering af børnesamtalen 1. Indledning I resultatkontrakt 2011 er der fastsat et krav om, at statsforvaltningerne i 2011

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Det er derfor vigtigt, at du som forælder er i stand til at rumme barnets reaktioner uanset hvor lettet eller ked af det, du selv er.

Det er derfor vigtigt, at du som forælder er i stand til at rumme barnets reaktioner uanset hvor lettet eller ked af det, du selv er. Børn og skilsmisse Uddrag fra Børns vilkår Bruddet Som forældre skal I fortælle barnet om skilsmissen sammen. Det er bedst, hvis I kan fortælle barnet om skilsmissen sammen. Barnet har brug for at høre,

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty

ARTIKEL. Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty ARTIKEL Ti Gode Råd til Forældreskabet efter Skilsmissen Af Psykoterapeut Christina Copty Christina Copty Terapi mail@christinacopty.dk telefon 31662993 N ogle mennesker fordømmer ægtepar, der vælger skilsmisse,

Læs mere

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1:

Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Udsagn til konflikt trappen. Konflikt 1: Beskrivelse: Intern konflikt i patruljen. Simple og klare udsagn som skal placeres på konflikttrappen. Slutter med påvirkning af konflikten udefra hvor TL er et

Læs mere

NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES

NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES B Ø R N NÅR FAR OG MOR SKAL SKILLES Gode råd Du skal ikke vælge, hvor du vil bo, hvis du synes, det er for svært. Du skal ikke passe på din far og mor efter skilsmissen. Det ansvar er for stort for dig.

Læs mere

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre

Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Guide: Utroskab - sådan kommer du videre Ingen af os har lyst til, at vores partner er os utro. Det får os til at føle os fravalgt, nedprioriteret og svigtet og gør rigtig ondt. Alligevel er utroskab udbredt

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24 Arbejds ark 24 Cases Øvelse 1 CASE 1: HVORNÅR ER DER TALE OM PSYKISK SYGDOM? Y K I A T R I F O N D E N 15 S B Ø R N E - Peter på 16 år er for halvanden måned siden blevet forladt af sin kæreste gennem

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen

Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Tværfaglig indsats med faglig styrke! Basisteamuddannelsen Børne og Unge Rådgivningen Case til punktet kl. 13.45: Det tværfaglige arbejde øves på baggrund af en fælles case, som fremlægges af ledelsen

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen.

Men lidt om de problematikker, vi vil møde i den nærmeste fremtid. Vi skal finde en løsning til hvordan hun kan komme frem og tilbage til skolen. Fra: Rita Vinter Emne: Sarah Dato: 7. okt. 2014 kl. 21.59.33 CEST Til: Janni Lærke Clausen Hej Janni. Jeg vil lige fortælle lidt om Sarah, inden du møder

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn

Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Bonusmor: Et liv med dit barn og mit barn Et liv med dit barn og mit barn er langtfra uden konflikter. Og tabuerne er svære at bryde Af Susanne Johansson, 30. september 2012 03 Bonusmor med skyld på 06

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Den som flaskehalsen peger på...!"

Den som flaskehalsen peger på...! Den som flaskehalsen peger på...!" Filmen er bygget op omkring 5 små afsnit, som sker under den samme fest, hvor 14 unge deltager. De unge skuespillere har selv bidraget med egne og andres erfaringer til

Læs mere

Undervisningsmateriale til indskolingen

Undervisningsmateriale til indskolingen Undervisningsmateriale til indskolingen Øvelse 1: Snak i fællesskab Du kan starte med at (gen)fortælle, at tegnefilmen bl.a. viser, at børn og voksne tit tænker forskelligt. Malthes forældre tror slet

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

ekspartner. Og det er lige præcis det, som skader og påvirker vores fælles børn i negativ retning.

ekspartner. Og det er lige præcis det, som skader og påvirker vores fælles børn i negativ retning. INDLEDNING Den gode skilsmisse De fleste mennesker vil nok påstå, at der ikke findes gode skilsmisser. For hvad er en god skilsmisse egentlig? Når den kærlighed, som vi engang nød godt af, pludselig bliver

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Nej sagde Kaj. Forløb

Nej sagde Kaj. Forløb Nej sagde Kaj Kaj siger nej til alle mors gode tilbud om rejser ud i verden. Han vil hellere have en rutsjebanetur - og det får han, både forlæns og baglæns gennem mærkelige og uhyggelige steder som Gruel

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER Pixi-rapport nr. 2 / 2014 UNGE OG MEDIER BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Jeg er glad for at kunne sende dig den anden pixi-rapport fra

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT

PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT PIGEN GRÆDER KL. 12 I NAT Et manuskript af 7.3, Helsinge Realskole 5. gennemskrivning, februar 2010 1 SC 1.ext. kvarterspladsen forår dag. THOMAS(13)kommer gående med armen rundt om foran vandrehjemmet.

Læs mere

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste

Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Guide: 10 tegn på at du er en dårlig kæreste Listen er lang. Man kan træde forkert uendeligt mange gange i et parforhold. Men nogle af fejlene er værre end andre. Af Maria Christine Madsen, 04. februar

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

PAform 14201/ Copyright ProKomm, 1997, All rights reserved

PAform 14201/ Copyright ProKomm, 1997, All rights reserved Adfærd side 1 Point 1..tror ikke, at du har forstand på det du laver..vil gerne løse mine opgaver i fællesskab med andre..skal nok hjælpe til - selv om jeg næsten ikke har tid..synes der gerne må ske noget

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål.

Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Film og spørgsmål Se filmen: 2 sider af samme sag Nikolajs version sammen med din klasse. Herefter kan klassen tale om nedenstående spørgsmål. Spørgsmål til 2 sider af samme sag Nikolajs version Hvad tænker

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ...

Konfirmationer 2014. Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 ... 1 Konfirmationer 2014.... Salmer: 478, 29, 369 / 68, 192 v1,3,7, 70. Tekster: Ps.8 og Mt.18.21-35 Gud, tak for, at du har vist os kærligheden, som det aller vigtigste i livet. Giv os troen og håbet og

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

Nærvær og relationer med børn og unge

Nærvær og relationer med børn og unge Nærvær og relationer med børn og unge Pædagogisk forum inviterede til foredrag med Louise Klinge Nielsen tirsdag den 17. februar 2015, hvor vi fik et meget afvekslende oplæg, hvor vi både lyttede og deltog

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget 1 Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight.

Rovfisken. Jack Jönsson. Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. . Rovfisken Jack Jönsson Galskaben er som tyngdekraften. Det eneste der kræves. Er et lille skub. - Jokeren i filmen: The Dark Knight. 1 Er du nu sikker på at du kan klare det, sagde hans mor med bekymret

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

Børnepanelrapport nr. 1: 2012. Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL Børnepanelrapport nr. 1: 2012 Det gode børneliv BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Kære læser Hvad er et godt liv for børn i Danmark? Det vil vi rigtig gerne vide i Børnerådet. For hvis vi ved det, kan

Læs mere

D E T L Y D E R E N K E L T, M E N H V O R L E T E R D E T? C F U H J Ø R R I N G 1 9. 9. 1 3 K L. 1 2-16

D E T L Y D E R E N K E L T, M E N H V O R L E T E R D E T? C F U H J Ø R R I N G 1 9. 9. 1 3 K L. 1 2-16 RELATIONSKOMPETENCE D E T L Y D E R E N K E L T, M E N H V O R L E T E R D E T? C F U H J Ø R R I N G 1 9. 9. 1 3 K L. 1 2-16 1 RELATIONSKOMPETENCE? Vores evne til at indgå i relation med eleverne (og

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Kan man se det på dem, når de har røget hash?

Kan man se det på dem, når de har røget hash? Kan man se det på dem, når de har røget hash? Når forældre og medarbejdere på de københavnske skoler gerne vil vide noget om unge og rusmidler, har U-turn et godt tilbud: To behandlere og en ung er klar

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

HVERDAGSAVISEN TORSDAG

HVERDAGSAVISEN TORSDAG TORSDAG BANKRØVERI!! Bankrøveri! Onsdag kl. ca. 10:50, blev banken røvet af to forbrydere. Forbryderne havde taget pengekassen, og de flygtede! Flemming Hansen ved ikke, hvor meget de har taget, og de

Læs mere

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen

kvinden fra Kanaan kan noget usædvanligt hun kan ydmyge sig det kan vi vist alle sammen 1 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana'anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte:»forbarm dig over mig,

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14

Konflikthåndtering mødepakke. konflikthåndtering. Velkommen! B3_1_Dias side 1/14 konflikthåndtering Velkommen! _1_Dias side 1/14 Formålet med mødet At lære om konflikter At få nogle redskaber til at håndtere konflikter At prøve at bruge redskaberne til at håndtere nogle forskellige

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Pårørende - reaktioner og gode råd

Pårørende - reaktioner og gode råd Pårørende - reaktioner og gode råd Når et menneske får kræft, rammes hele familien. Sygdommen påvirker ofte familiens liv, både praktisk og følelsesmæssigt. Det er hårdt for alle parter, også for de pårørende.

Læs mere

31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej,

31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej, 31-10-2013, 10:10:00 Mads: Ungdomsuddannelse 31-10-2013, 10:10:00 Vejleder Pernille er nu klar til at chatte med dig. 31-10-2013, 10:10:49 Mads: Hej, Kan det lade sig gøre at man kommer ud som elev, efter

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie.

Sådan bliver du en god ekstramor Sig fra lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Sådan bliver du en god "ekstramor" "Sig fra" lyder et af ekspertens råd til, hvordan du nagiverer i din sammenbragte familie. Af: Janne Førgaard, I lære som ekstramor At leve i en sammenbragt familie er

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere