Mobiltelefon teknologi til registrering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mobiltelefon teknologi til registrering"

Transkript

1 Mobiltelefon teknologi til registrering

2 4. Mobiltelefon teknologi til registrering 4.1 Indledning. Der er I projektperioden arbejdet med afprøvning af forskellige systemer, til registrering af tid, materiel, materialer og kørsel i forbindelse med håndværkernes arbejde ude hos kunderne altså mobile løsninger. Der er primært anvendt systemer fra NetMill ( ), Reeft ( og EasyTime ( ) Til brug for mobilregistrering er der anvendt forskellige mobiltelefoner, PDA'er m.v. ligesom der er sponsoreret forskelligt udstyr. Dette kan ses i afsnittet Afprøvning af forskelligt IT-udstyr Der er i projektet gennemført en række afprøvninger dels hos entreprenører, og dels i forbindelse med undervisning og studerendes projekter der er bl.a. benyttet EasyTime til tidsregistrering i en lang række projektarbejder og en række afgangsprojekter endvidere er der gjort forberedelser til at indføre mobilregistrering i forbindelse med udførelse af opgaver i lærlingeuddannelsen på Vitus Bering. For at afgrænse de mange kombinationsmuligheder der er mellem IT-systemer og virksomheder, vil i denne rapport kun blive beskrevet kombinationerne: Tømrermester Knud Kyndesen, Ødsted NetMill med stregkoder. Fa. Børge Jacobsen A/S, Bjerringbro Reeft på PDA'er Fa. Kaj Bech A/S, Holstebro EasyTime på mobiltelefoner Andre virksomheder som har deltaget, men som ikke refereres her: Malermester Jørn Johansen, Entr. Hans Ulrik Jensen A/S, Multibyg A/S og Vils Entreprenørforretning - disse virksomheder kan evt. indgå i det opfølgende projekt. 4.2 Baggrund for aktiviteten. Der er en del tidsforbrug forbundet med at få informationer om tid, materiel og materialer sikkert igennem fra den enkelte medarbejder på byggepladsen til administrationen og regnskabssystemet. Det foregår traditionelt ved at skrive ugesedler med timer på de enkelte sager, samt notater om brugt materiel og materialer ud over direkte leverancer fra leverandører. Derefter taster man på kontoret disse oplysninger ind på de enkelte sager og medarbejdere, og dette danner grundlaget for udskrivning af regninger og betaling af løn til medarbejderen.

3 Der er stor risiko for fejl og forglemmelser i dette system ugesedlerne laves typisk når ugen er gået, og det er svært at huske detaljer en uge bagud dette kan bevirke forglemmelser og forkert postering af ydelser, og dermed fejl eller mangler i faktureringen. Der er store muligheder for gevinst ved en bedre styring af denne procedure. I projektet er arbejdet med systemer der kræver at data indrapporteres når en opgave starter og slutter, så det blive lettere at følge og planlægge de enkelte opgaver, og hvis der samtidig påtvinges en registrering af anvendt materiel, og supplerende materialer mens sagen er i gang ja så vil faktureringsgrundlaget blive meget bedre, og data til fakturering og løn vil være til rådighed få timer efter at sagen er sluttet. Ved et fuldt integreret system vil data efter godkendelse ved formand eller anden ansvarlig - blive overført til det administrative system med få tasteoperationer, og der spares derved meget manuel indtastning med risiko for fejltolkning af utydelige eller upræcise sedler. Fakturering kan derefter foregå hurtigt efter sagens afslutning, hvilket medfører bedre likviditet. 4.3 Aktiviteter. Fra starten af projektet har der været tiltag for at udvikle og implementere de nævnte tilgængelige systemer til mobil registrering af timer, materialer og materiel. Da der både tidsmæssigt og systemmæssigt har været en del forskel på de tre systemer der skal refereres fra her, bliver beskrivelsen delt op, så de tre systemer bliver beskrevet i case-form i forhold til tre virksomheder, der har benyttet hver et system og der konkluderes så samlet sidst i dette afsnit. Aktiviteterne er alle indledt af den enkelte virksomhed i samarbejde med den pågældende IT-leverandør, og en af casene var startet før dette projekt blev påbegyndt. Projektets deltagere har løbende kunne følge implementerings-tiltagene, deltage i møder og kursusforløb, og har endvidere haft adgang til at se med når virksomhedens interne datastruktur og tilpasning til økonomisystemer skulle planlægges. Der er undervejs skabt indsigt i områder der ikke ønskes offentliggjort af virksomheden dette respekteres ved en afgrænsning af disse områder.

4 Undervejs i de pågældende tests, har nogle deltagere fra bl.a. Vitus Bering og Aalborg Universitet sideløbende benyttet og testet de pågældende systemer, så nogle af dem i dag anvendes flittigt af studerende Forløb-1. Som nævnt opdeles beskrivelser herfra i tre dele repræsenterende de tre virksomheder og tre IT-systemer: Tømrermester Knud Kyndesen A/S, tester NetMill's stregkodebaserede registreringssystem. Knud Kyndesen og NetMill var allerede i gang med nogle afprøvninger inden dette projekt startede, men aktiviteterne fortsatte, og projektet kunne opsamle erfaringerne fra virksomheden og medarbejderne. Ødsted Tømrer og Snedkerforretning var på forkant med IT-udviklingen, og var indstillet på at gennemføre den planlagte implementering af mobil registrering ved hjælp af stregkode-systemet fra NetMill. Forløbet er detaljeret beskrevet i de bilag der efterfølgende nævnes, så her skal gives et kortfattet resumé. Som det fremgår af bilag Besøgsrapport var der fra starten lagt op til at alle varer og ydelser skulle kunne registreres med stregkoder, og data derfra overføres til de administrative systemer. Virksomheden lagde meget vægt på, at der kunne ske en samkøring af data, så der kun skulle indtastes oplysninger et sted i forbindelse med at sagerne blev oprettet, kalkuleret og gennemført. Her vises nogle mål for IT-strategien i virksomheden (uddrag fra Bilag ) Eksempler på de aktuelle mål der kunne opstilles: Link fra kalkulationer videre til logistik og ressourceplanlægning. Inddrage programudviklere leverandører i samme strategi (lette administration og planlægning/styring) Portal på nettet med mange links direkte til leverandører, til brug i skurvognen for medarbejdere, der så kan søge konkrete anvisninger m.v.. Diverse systemer bindes sammen (fra byggeplads til administration) Benytte Web-hotel til dokumenthåndtering, kommunikation og fælles information i den enkelte sag. IT- kommunikation fra kontor til eget værksted via nettet. Videreudvikling af systemer som f.eks. NetMill's registrering af data via mobiltelefon og scanner. Meget bedre integration mellem de enkelte programpakker, så brugen opleves som et sammenhængende flow. Branchens egen IT-udvikling skal fokusere meget på disse behov for at kunne tilbyde attraktive løsninger, der kan fremme produktiviteten, og minimere spild både tidsmæssigt og ressourcemæssigt.

5 Brugbarhedstest: Undervejs i afprøvningerne af NetMill's stregkodesystem i virksomheder og i forbindelse med undervisning, blev der mulighed for at lave en brugbarhedstest, idet et hold studerende fra Aalborg Universitet beskrev og gennemførte en sådan test i samarbejde med lærlingeuddannelsen på Vitus Bering som stillede elever til rådighed for afprøvningen. Resultatet af denne interessante test er vist i bilag Rapporten er på 93 sider for feltarbejdet, og lignende for laboratoriedelen her medtages af pladshensyn kun feltarbejdet, men hele rapporten kan ses i bilag og Herunder vises et lille uddrag med konklusioner fra testen: De væsentligste problemer afdækket gennem testen kan sammenfattes til følgende: Brugerne bliver forvirrede og usikre når skærmbilleder, der relaterer til tidligere scanninger og menuer forbliver på skærmen. Brugerne formår at påbegynde en pause, men har problemer med at finde ud af at stoppe den igen. Brugerne oplever problemer med at få scanneren til at registrere de relevante stregkoder. Brugerne er usikre på, om en sag er påbegyndt og i givet fald hvilken sag det er. Problemer optræder i forbindelse med mange af de andre funktioner i systemet, der altid knytter sig til en sag. Brugere med læsevanskeligheder oplever store problemer i forhold til at forstå både stregkoder og informationer, der præsenteres på mobiltelefonen. Følgende områder af systemet fungerer tilfredsstillende eller godt: Brugerne kan godt se intentionerne med systemet og finder ideen tiltalende. Der er stort potentiale i anvendelsen af stregkoder til registrering af specielt varer, materiel og kørsel. Brugerne mener, at ideen med at registrere kørsel og timeforbrug ved hjælp af mobiltelefonen er en god ide. Omfanget og karakteren af problemerne i forhold til målgruppen for det afprøvede system viser, at der behov for en revidering og forbedring af dele af brugergrænsefladen, herunder også arkene med stregkoder.

6 4.5.1 Hvad lærte vi? Mobil datafangst er et meget spændende område, og der er ikke tvivl om, at der er fordele og gevinster at høste for de virksomheder der vil arbejde med styring af tid og ressourcer, og samtidig have oplysninger og data hurtigt ind i de administrative systemer. I denne sag lykkedes det ikke at opnå et tilfredsstillende resultat og det er der mange forklaringer på. Svend Aage Hansen fra Byggeriets IT har - sammen med de deltagende parter - skrevet en evalueringsrapport over denne sag, og den kan læses i sin helhed under bilag her citeres Foreløbig konklusion : Foreløbige konklusioner Vi må erkende, som det fremgår af foranstående (se bilag ), at vi ikke nåede frem til at få sat et egentlig system med mobil datafangst i drift hos ØTS. Det kunne umiddelbart vurderes at være et skuffende resultat set i forhold til de mange anstrengelser der er lagt i projektet både hos ØTS og BITAS, men de erfaringer vi har opnået i projektet, vil alt andet lige kunne anvendes ved det fremtidige arbejde med at implementere mobil datafangst samt ressourcestyring i byggeriet. Vi baserede teknologien til løsning af mobil datafangst på en stregkodeløsning som er godt indarbejdet og vel afprøvet i forhold til servicebranchen. Således kører systemet hos flere EL- og Vvs-virksomheder, som på denne måde styrer serviceopgaver såvel hvad angår indberetning af tid som materialer i varebilen. Vi har umiddelbart ikke kunne opnå en værdi ved at bruge samme teknologi og værktøjer i de mere traditionelle håndværksvirksomheder. Det skyldes formentlig at løsningerne ikke organisatorisk har været lige så vel definerede som på serviceområdet, men også at teknikken ikke helt har slået til. F.eks. var de tidsmæssige krav til en her og nu opkobling ved start af en arbejdsfunktion via stregkodelæseren ikke opfyldt. Den tidsmæssige forsinkelse eller manglende netforbindelse gav brugeren usikkerhed m.h.t. om funktionen var startet, hvorfor man gentog sin aktivering. Det resulterede i fejl ved at funktionen således blev startet to gange. På samme måde som vi for år tilbage troede, at vi ved fremkomsten af WAP-teknologien nu havde løsningen på at føre internettet ud på den enkelte arbejdsplads via mobiltelefonerne, på samme måde har det vist sig, at stregkodesystemet fra NetMill ikke umiddelbart har givet fordele, i et omfang som kunne begrunde de nødvendige investeringer. Dels har der som nævnt fortsat været problemer med opkoblingstid via GPRS - har simpelthen været for lang, og dels har de løbende omkostninger til driften nok ligget i overkanten i forhold til de fordele brugen af systemet ville give. Vi skal medgive, at vi udviklingsmæssigt måske heller ikke har disponeret vores egen indsats helt så målrettet, som den burde være gjort, idet der er brugt uforholdsmæssigt megen tid på at finde ud af hvordan løsningen skulle være, ligesom sammenarbejdet med NetMill heller ikke har været helt så glidende, som vi kunne have forventet. En ikke uvæsentlig grund hertil, er for mig at se, at vi i tiltro til, at vi efterfølgende ville stå med et færdigt salgbart system, har forsøgt at udvikle videre på et ikke veldefineret system i et projekt, hvor der ikke var afsat penge til egentlig udvikling, men som var baseret på at kunne implementere færdige løsninger.

7 Lige præcis det er glippet for os, idet løsningen desværre langt fra har været færdig nok til at danne grundlag for et implementeringsprojekt, ligesom de enkelte deltagende virksomheder heller ikke helt klart har vidst, hvad man gik ind til, og i den sidste ende ville bruge systemet til og ikke mindst hvordan det skulle indpasses i den eksisterende organisation. De erfaringer vi har opnået, bør vi kunne udnytte efterfølgende i et nyt projekt, som bør have et væsentlig mere klart sigte på at afdække de steder ude på byggepladsen, man med fordel kan sætte strøm på mobilt altså i hvor høj grad vil den enkelte virksomhed kunne opnå en økonomisk fordel ved at indføre disse systemer. Et andet væsentligt aspekt er at få klarhed over, hvor langt ned i organisationen vi kan komme med at indføre mobile værktøjer til datafangst, idet vi i projektet har forsøgt at starte nedefra og op. Måske bør vi hellere starte med at finde ud af hvor langt ned i organisationen man kan tilføre mobilitet til ledelsesværktøjer. Der er jo ikke et spørgsmål om alene at lave integration mellem systemer, det er lige så meget et spørgsmål om hvilken værdi der totalt ligger i at flytte datafangsten ud på mobile enheder set i forhold til investeringen og den effekt man opnår set i forhold til at udføre de samme operationer på traditionel vis - på papir. Vojens den 8. oktober sah Hvad skal der videre ske? Som det fremgår af Svend Aage Hansens afsnit i evalueringsrapporten, har vi lært mange ting af dette projekt, og der er fortsat planer om at tage de omtalte systemer op til videre afprøvning, når der viser sig interesserede virksomheder. Dog skal man være meget opmærksom på, at tømrer/murer-virksomheder har svært ved at anvende stregkoder til alle ønskede funktioner og det oplyses da også fra NetMill medens dette skrives, at der er muligheder for at køre systemet uden denne registreringsform men benytte en pc eller anden brugerflade på mobiltelefonen. Erfaringerne fra dette projekt er vigtige i forhold til kommende virksomheders implementeringsplaner ikke blot i forhold til NetMill, men også generelt i forhold til alle tiltag vedr. mobil registrering Bilag Der findes en række yderligere informationer under bilagene til afsnit Besøgsrapport Ødsted Tømrer & Snedkerforretning Brugbarhedsvurdering af Det Mobile Stregkode System Evalueringsrapport vedr. Ødsted Tømrer og Snedkerforretning Brugbarhedsvurdering, laboratorium (AAU) Brugbarhedsvurdering, felt (AAU)

8 4.4.2 Forløb-2. Tømrerfirma Børge Jacobsen A/S, Bjerringbro tester REEFT til mobilregistrering på PDA'er. Forløbet hos firmaet beskrives med uddrag af en artikel der blev skrevet i forbindelse med projektet hele bilagsmaterialet kan ses under bilag der er en case over forløbet frem til foråret Tømrermester Claus Jacobsen er daglig leder af Børge Jacobsen A/S: Jeg har gennem hele foråret 2004 afholdt en lang række møder med forskellige IT-leverandører og rådgivere i forsøg på at finde et system som kunne lette vores hverdag. Danske Trælast kom med ideen om samkøring, og endelig sidst i maj kom Horsens-firmaet Reeft på banen med et forslag til mobilregistrering og behandling af data i virksomheden. Efter tre møder i foråret blev der i maj 2004 givet håndtryk mellem Claus Jacobsen, fa. Børge Jacobsen A/S og Keld Florczak fra fa. Reeft. Alle medarbejdere har PDA'er Der er 30 medarbejdere i tømrervirksomheden, 2 i låseservice og 30 i fabrikken, der producerer vinduer og døre. Den daglige indrapportering af time- og materialeforbrug giver mulighed for at følge dækningsbidraget meget tæt. Vi er langtfra færdige, da det er et pilotprojekt. Vi er nået et godt stykke, men jeg tror ikke alt fungerer, før 1. januar De medarbejdere, som er ansvarlige for de forskellige byggesager har en håndbåren computer, der registrerer timer, materialer og navne på de folk, der er med på opgaven. Det hele indrapporteres elektronisk på de givne sager til det administrative system. Vi har styr på timeregistrering men kører lidt endnu med dobbeltbogholderi med almindelige ugesedler. Papirsedlerne slippes ikke, før vi er sikre på, at der ikke er fejl. Det er individuelt, hvor længe det tager at lære at bruge systemet. Selve grundmodulet fra Reeft er jo et eksisterende system, men der skal laves nogle tilretninger så systemet bliver nemmere at anvende for vores branche. Vi skal desuden også have en integration op mod finanssystemet, Reeft skal tilpasses finansmodulet fra Byggeriets IT.

9 Da vi skulle i gang før sommerferien, legede vi først en tid med den håndbårne computer som var det en telefon. Lidt senere blev der lagt job ud på den efter ferien. Alle medarbejdere har været på Reeft kursus 3 mand af gangen i 3 timer, inden der kom gang i brugen. Vi laver udskrift fra Reeft og sammenligner med ugesedlerne. Alle mulige andre faciliteter kan følge efter. Håndværkeren kan bl.a. hente fagrelevante informationer og gå på nettet, når han ude på byggepladsen. Vi lægger jobs ud på terminalen, og retter henvendelse til de 3-4 medarbejdere, der er aktuelle. Det er os, der styrer og sætter vores personlige præg på arbejdsgangen. Reeft systemet gør, at vi slipper for en masse tastearbejde. Der er altid en fejlmargin, når man skal tyde noget, andre har skrevet. Timesedlerne føres nu online, og vi undgår mange fejl. Tømrer Jacob Mathiasen er midt i fyrrene og bruger normalt ikke computer: I starten brugte vi PDA'en som almindelig mobiltelefon, legede med den og fik lagt materialestyring ind. Vi brokkede os. Det er os der er ude på byggepladsen, og skal vi bruge for meget tid på PDA værktøj, smider vi den bare hen i et hjørne. Det er os, der skal fortælle udviklerne, hvordan det skal virke. Det har været en udfordring. Timestyring har vi kasseret et par gange, før det kom til at virke optimalt. Det tager tid at være prøveklud, og det skal være nemt, ellers kommer det aldrig i brug Hvad lærte vi? Som det fremgår af ovennævnte artikel og bilag , er systemet fra REEFT startet op i virksomheden, og der er en tro på, at det kommer til at fungere. Der er dog stadig et stykke vej før der er fuld integration med de administrative systemer REEFT er, når dette skrives, i samarbejde med Byggeriets IT i gang med at beskrive og formulere det dataflow der skal køre i virksomheden og samtidig afdække de steder i programmerne hvor samkøring skal ske. Ligeledes arbejdes der på et modul til decideret planlægning af tid og ressourcer. Erfaringen viser, at det tager lang tid at formulere kravene til systemerne og tilpasse de enkelte systemer til hinanden der skal stor velvilje til fra programudviklerne og stor tålmodighed fra virksomheden der skal bruge systemerne. Det skønnes, at der ved en bedre styring og bedre formulering af aftaler (med deadlines) kan opnås en mere smidig og hurtigere sagsgang Hvad skal der videre ske? Omkring 1. maj 2004 forventes igangsat en opdatering af systemet fra Reeft, og der arbejdes fra Byggeriets IT på at lave integreringen med det administrative system.

10 Udviklingen hos fa. Børge Jacobsen A/S følges og rapporteres videre i det nye projekt IT og ressourcestyring på byggepladsen som påbegyndes primo maj Bilag Der findes et bilag med beskrivelse af forløbet: Projektjournal fa. Børge Jacobsen A/S Forløb-3. Fa. Kaj Bech A/S, Holstebro tester EasyTime til registrering på mobiltelefoner. Forløbet hos firmaet beskrives med henvisning til den udarbejdede projektjournal Bilag her beskrives sagens forløb i kort form: Vi kom i kontakt med fa. Kaj Bech A/S i maj 2004 via Sonofon, som var ved at introducere en form for mobilregistrering for virksomheden. Ole Math og Jens Heldgaard demonstrerede EasyTime for Lars Ole Rugtved (LOR) og K.E. Pedersen den 10. maj 2004, og drøftede under dette møde, de forskellige muligheder der kunne være for omlægning af registreringsrutinerne i firmaet. I de følgende måneder arbejdede LOR med at klarlægge rutinerne i forbindelse med datafangst og den videre integrering af data i virksomheden. Vi har haft lejlighed til at se analysearbejdet fra IT-folkene, men de er ikke tilgængelige for rapporten, idet der indgår interne oplysninger om virksomheden. I februar 2004 var man klar til at de første 10 medarbejdere kunne få udleveret mobiltelefoner, og få en introduktion til at anvende EasyTime i første omgang til timeregistrering. Under et besøg i virksomheden den 9. marts 2005, fik Jens Heldgaard en gennemgang af status for projektet, og havde lejlighed til at tale med flere af de medarbejdere der anvender systemet. De var overvejende positive overfor registreringen af timer på mobiltelefonen, og de troede på, at det ville lette deres indrapportering og de var overbevist om, at det ville give en mere sikker tilbagemelding til administrationen med bedre dækning af forbrugt materiel, materialer og tid. Motivationen var også LOR s gennemgang af økonomien under introduktionen hvor det blev klart hvor meget det betød på årsbasis, hvis man fik det hele med når der skulle fordeles ydelser forud for fakturering. Projektjournal og referat fra disse samtaler er vist i bilag

11 4.5.3 Hvad lærte vi? Det er uhyre vigtigt, at forberede en sådan omlægning af de administrative rutiner, idet der som tidligere nævnt er ret store kulturforskelle mellem ITverdenen og håndværksvirksomhedens forventninger til at kunne få en effektiv implementering. LOR har forskellige ønsker til yderligere tilpasning af systemet og til rutinerne vedr. dataoverførsel. Endvidere kan der udvikles en bedre strukturering med Administrator, formænd, sjakbajs og bruger - dette vil lette administrationen af mange brugere på mange sager, og eventuelt bevirke, at ikke alle behøver at indtaste (sjak) - der er nogle få, der har svært ved at skrive og håndtere det administrative. LOR finder systemet velegnet, og når struktur og dataflow er endelig på plads, forventes en besparelse på ca. ¾ medarbejder i bogholderiet - dette opnås først efter en passende indkøringsperiode Hvad skal der videre ske? Virksomheden er positivt indstillet for en yderligere udvikling af systemerne, og påregner indenfor ca. 1 år at have hovedparten af medarbejderne til at registrere mobilt på telefoner - det vil dreje sig om mand (der er store sæsonudsving) For projekt IT på Byggepladsen er det af meget stor betydning, at få lov at følge en sådan proces, idet det er af uvurderlig betydning for kommende brugere/virksomheder, at få overført denne erfaring - det kan jo selvsagt spare dem for mange besværligheder - Projekter af denne art kan med stor fordel indgå i det team der udvikler implementeringen, og også gerne yde en vis økonomisk indsats, mod til gengæld at få del i erfaringer, kursusmateriale m.v Bilag Projektjournal Kaj Bech A/S Vejledning EasyTime Bilag

IT på Byggepladsen - Hvordan går det?

IT på Byggepladsen - Hvordan går det? IT på Byggepladsen - Hvordan går det? Principper i financieringen af aktiviteterne Vitus Bering Ingeniøruddannelserne Bygningskonstruktører Byggeteknikere Kort og landmåling Teknisk skole Aalborg Universitet

Læs mere

IT og ressourcestyring på Byggepladsen. 1 af 25

IT og ressourcestyring på Byggepladsen. 1 af 25 IT og ressourcestyring på Byggepladsen Kjeld Svidt, Aalborg Universitet IT og ressourcestyring på byggepladsen Kjeld Svidt Aalborg Universitet it.civil.aau.dk 1 af 25 Projekt IT og ressourcestyring på

Læs mere

Undervisningsaktiviteter

Undervisningsaktiviteter Undervisningsaktiviteter 5. Undervisningsaktiviteter 5.1 Indledning. Projektets deltagere har den holdning, at hvis der skal flyttes holdninger til IT-anvendelse ude i virksomhederne, skal det bl.a. ske

Læs mere

%& %& ' ' & & ( ( & & ( ( ( ( & & ) ) * * + +,,! " # $

%& %& ' ' & & ( ( & & ( ( ( ( & & ) ) * * + +,,!  # $ %& ' &(&(( & ) * +, ! Kernen i i begrebet mobilitet er er ophævelse af af stedfaktoren. Den mobile sagsmedarbejder skal kunne agerer her og og nu nu på på grundlag af af relevante og og opdaterede data,

Læs mere

%ved ikke, om GUIDE % 56 % MESTER VI HAR SPURGT OVER MESTRE. Sådan gør de bedste i byggebranchen. vælger at fakturere hver uge

%ved ikke, om GUIDE % 56 % MESTER VI HAR SPURGT OVER MESTRE. Sådan gør de bedste i byggebranchen. vælger at fakturere hver uge MESTER GUIDE 19 VI HAR SPURGT OVER 1.000 MESTRE Sådan gør de bedste i byggebranchen 51 %ved ikke, om et projekt giver overskud, før man er i mål 56 % vælger at fakturere hver uge 85 % bruger elektronisk

Læs mere

Mobil tids- og opgavestyring i kommunen. v/ Michael Judson Senior Mobility Specialist HandStep A/S Mobil: 3038 9007 e-mail: mj@handstep.

Mobil tids- og opgavestyring i kommunen. v/ Michael Judson Senior Mobility Specialist HandStep A/S Mobil: 3038 9007 e-mail: mj@handstep. Mobil tids- og opgavestyring i kommunen v/ Michael Judson Senior Mobility Specialist HandStep A/S Mobil: 3038 9007 e-mail: mj@handstep.com Agenda HandStep Mobil Tids- og opgavestyring Eksempel på et system

Læs mere

Net-Mill International A/S

Net-Mill International A/S Net-Mill International A/S Cand. Merc. Marketing 8. sementer, Aalborg Universitet Den 10. februar 2003 Agenda Net-Mill International A/S Produkt Video Produkt Oversigt Moduler Hvorfor netop DMM? Projektforløb

Læs mere

EG www.eg.dk. EG Visual giver dig tid til det vigtigste

EG www.eg.dk. EG Visual giver dig tid til det vigtigste EG www.eg.dk EG Visual giver dig tid til det vigtigste EG Visual Regnskab Håndværkernes foretrukne regnskabsprogram 5 EG Visual Sagsstyring Slut med dårlig sagsøkonomi 6 Mobil Time-og Materialestyring

Læs mere

Den digitale byggeplads. Et BABEL projekt i samarbejde med Bygge og anlægsbranchens Udviklingsfond

Den digitale byggeplads. Et BABEL projekt i samarbejde med Bygge og anlægsbranchens Udviklingsfond Den digitale byggeplads Et BABEL projekt i samarbejde med Bygge og anlægsbranchens Udviklingsfond Hvilke fordele kan man drage af en digital byggeplads? Og hvordan kommer man selv i gang med digitale løsninger

Læs mere

EG www.eg.dk. EG Visual giver dig tid til det vigtigste

EG www.eg.dk. EG Visual giver dig tid til det vigtigste EG www.eg.dk EG Visual giver dig tid til det vigtigste EG Visual Regnskab Håndværkernes foretrukne regnskabsprogram 5 EG Visual Sagsstyring Slut med dårlig sagsøkonomi 6 Mobil Time-og Materialestyring

Læs mere

Din partner i udvikling

Din partner i udvikling Din partner i udvikling Få overblik over dine opgaver Opnå konkurrence fordele Skab merværdi for dine kunder Spar tid gennem effektivisering Overblik gennem indsigt NOVAQ as er et udviklingshus, der bygger

Læs mere

RCS Tidsregistering. Læs mere på næste side 1/6. 3 gode grunde til at vælge RCS Tidsregistrering: 1.

RCS Tidsregistering. Læs mere på næste side 1/6. 3 gode grunde til at vælge RCS Tidsregistrering: 1. RCS Tidsregistering RCS Tidsregistrering er værktøjet til håndtering af medarbejdernes Komme/Gå og Job/Tid registreringer. Systemet samler alle facetter af Komme/Gå og Job/Tidregistreringerne i et enkelt

Læs mere

Mobile løsninger til salg, service og flådestyring. Jens Davidsen CEO WPA Mobile ApS.

Mobile løsninger til salg, service og flådestyring. Jens Davidsen CEO WPA Mobile ApS. Mobile løsninger til salg, service og flådestyring Jens Davidsen CEO WPA Mobile ApS. Indhold Historien Teknik Fordele Produkt Erfaringer Prisen Introduktion Historien Microsoft Lande / sprog Kunder DONG

Læs mere

Danpot C5 Kursusprogram Indhold

Danpot C5 Kursusprogram Indhold Danpot C5 Kursusprogram Indhold Modul 1 - Introduktion til Microsoft Dynamics C5... 2 Modul 2 - Microsoft Dynamics C5 Finans og bogholderi... 3 Modul 3 - Danpot C5... 4 Modul 4 Timeregistrering... 5 Modul

Læs mere

Resultater af prototypetesten

Resultater af prototypetesten Resultater af prototypetesten Vi har prototypetestet use casene 1, 2, 4 og 5 1. For at undersøge, om vores prototypetest var forståelig for brugerne afholdt vi først en pilottest med en testperson for

Læs mere

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning

Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Resume ABT-projekt Optimering af besøgsplanlægning Kort om indhold: Socialstyrelsen gennemfører i årene 2011-2012 et demonstrationsprojekt, der skal vurdere det tidsmæssige potentiale forbundet med at

Læs mere

Fra kalkulation til produktionskort

Fra kalkulation til produktionskort Fra kalkulation til produktionskort Torben Klitgaard, LinKS Advice 2011-02-17 Fra kalkulation til produktionskort Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 3 2. Forløb... 3 2.1 Kalkulation... 3 2.2 Overførsel...

Læs mere

DEN KOMPLETTE VÆRDIKÆDE MOBILITET SKABER VÆRDI FOR MOBILE MEDARBEJDERE

DEN KOMPLETTE VÆRDIKÆDE MOBILITET SKABER VÆRDI FOR MOBILE MEDARBEJDERE DEN KOMPLETTE VÆRDIKÆDE MOBILITET SKABER VÆRDI FOR MOBILE MEDARBEJDERE Læs mere på www.locus.dk LOCUS VÆRDI FOR MOBILE MEDARBEJDERE Locus makes mobility easy! Det er vores vision og leveregel. Vi leverer

Læs mere

Uddannelse i Lean. Implement Consulting Group

Uddannelse i Lean. Implement Consulting Group Uddannelse i Lean Implement Consulting Group Information om uddannelsen Målgruppe Uddannelsen henvender sig til interne Lean konsulenter, ledere, projektledere og specialister, der skal i gang med eller

Læs mere

Dynamic Order Kom godt i gang

Dynamic Order Kom godt i gang Dynamic Order Kom godt i gang Projektstyring Ressourcestyring Kompetencestyring - Timeregistrering Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse Dynamic Order Kom godt i gang... 1 Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion...

Læs mere

Byggeteknisk videnportal Bygviden.dk

Byggeteknisk videnportal Bygviden.dk Byggeteknisk videnportal Bygviden.dk 2. Byggeteknisk videnportal - Bygviden.dk 2.1 Indledning. Der er i projektperioden arbejdet med udvikling og afprøvning af portalen Bygviden.dk, til brug både i undervisning

Læs mere

Bygningsinformatik - anvendelse af IT i byggeprocessen

Bygningsinformatik - anvendelse af IT i byggeprocessen Bygningsinformatik - anvendelse af IT i byggeprocessen Kjeld Svidt Per Christiansson Aalborg Universitet, november 2008 Fagområdet Bygningsinformatik Alle aspekter af kommunikation mellem mennesker, organisationer,

Læs mere

RS Standard. Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde

RS Standard. Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde RS Standard Effektivt og struktureret bogføringssamarbejde 1 RS Standard Spar penge - gør brug af vores erfaringer med hvad der virker! Benyt dig af vores standardiserede bogføringspakke RS Standard. RS

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC er den mobile arbejdsplads en Windowsbaseret terminal til alle typer registreringer via PC eller tablet både i virksomheden og på farten. Imponerende stærk offline-funktionalitet. WINDOWSBASERET TERMINAL

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER En bog til håndværkeren der er klar til at tage det digitale skridt og dermed optimere sin dagligdag. Koster det at skippe digitaliseringen? Flere og flere virksomheder

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Esbjerg Kommune 2014

BBR-tilsynsrapport for Esbjerg Kommune 2014 Lovsekretariatet Dato: Januar 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2014-2135 BBR-tilsynsrapport for Esbjerg Kommune 2014 BBR-tilsynsrapport for Esbjerg kommune Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for

Læs mere

erhvervs-gruppen, danmark a s

erhvervs-gruppen, danmark a s Produktionsstyring i Dynamics C5TM Produktionsstyringsmodulet til C5 indeholder alle væsentlige funktioner der understøtter håndteringen af produktionsordrer i dagligdagen. Modulet er velegnet til såvel

Læs mere

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende.

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Punkt 6. IT redegørelse. 2011-30002. Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Sagsbeskrivelse Denne redegørelse

Læs mere

RCS Web Business Manager

RCS Web Business Manager RCS Web Business Manager RCS Web Business Manager 100 % webbaseret og integreret til forskellige økonomisystemer RCS Web Business Manager, (RCS WBM), er et enkelt og effektivt system til at registrere

Læs mere

Vil du have 15-20 minutter mere om dagen?

Vil du have 15-20 minutter mere om dagen? Vil du have 15-20 minutter mere om dagen? Af: Søren Dybdal, NYE Visioner & Niels Overgaard, No Communication Du kan få mere fra hånden på kortere tid, hvis du lærer at arbejde mere effektivt. Denne artikel

Læs mere

Projekt Tab Ud. Slutmåling. Slagelse Kommune

Projekt Tab Ud. Slutmåling. Slagelse Kommune Projekt Tab Ud Slutmåling Slagelse Kommune Baggrundsoplysninger Andet fagområde - uddybning Baggrundsoplysninger, fortsat Tidsforbrug - Borgerstøtte Gennemsnit Respondenter Hvor meget tid vil du anslå

Læs mere

I EazyProject er det muligt selv at definere hvad et projekt/projektfase skal kaldes i systemet. Dette sættes op ved systemets oprettelse.

I EazyProject er det muligt selv at definere hvad et projekt/projektfase skal kaldes i systemet. Dette sættes op ved systemets oprettelse. Introduktion Formålet med denne vejledning Vi har udarbejdet denne korte vejledning for at hjælpe dig i gang med at afprøve EazyProject. Vejledningen indeholder kun de nødvendige skridt du skal igennem,

Læs mere

En 100% bærbar løsning! altid i front!

En 100% bærbar løsning! altid i front! En 100% bærbar løsning! Alle funktioner samlet i et system: Klientkartotek Journaler Debitorstyring Dataoverførsel bærbar/stationær Afregning / Fakturering Tidsbestilling PBS Præparat- og ydelsestabeller

Læs mere

Vil du have en bedre bundlinje?

Vil du have en bedre bundlinje? Invitation Vil du have en bedre bundlinje? Så tag med til en gratis inspirationsdag nær dig og bliv knivskarp på, hvordan du skruer op for effektiviteten og forbedrer bundlinjen i fremtidens byggebranche.

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Københavns Kommune 2014

BBR-tilsynsrapport for Københavns Kommune 2014 Lovsekretariatet Dato: Februar 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2014-2137 BBR-tilsynsrapport for Københavns Kommune 2014 BBR-tilsynsrapport for Københavns kommune Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport

Læs mere

Langtved Data A/S Nyhedsbrev

Langtved Data A/S Nyhedsbrev Langtved Data A/S Nyhedsbrev Nr. 2 Indledning I denne udgave af nyhedsbrevet har vi valgt at sætte fokus på interessante faciliteter som allerede benyttes af nogle af vores kunder og som kunne være interessante

Læs mere

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale

Kunsten at gå til jobsamtale. Kunsten at gå til en god jobsamtale Kunsten at gå til en god jobsamtale Tillykke Du er nu udvalgt til at komme til samtale hos en virksomhed omkring et job. Du skal derfor i gang med at forberede dig på at præsentere dig selv, så du bliver

Læs mere

Lean Construction-DK s. Guide til bedre planlægning med Last Planner System

Lean Construction-DK s. Guide til bedre planlægning med Last Planner System Lean Construction-DK s Guide til bedre planlægning med Last Planner System Introduktion Last Planner System er et værktøj i Lean Construction udviklet specielt til byggeriet og med hensyn til byggeriets

Læs mere

Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas.

Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas. Indledning Denne Introduktion til ScanPas er en generel brugermanual til Aalborg Universitets personaleadministrative system - ScanPas. Målgruppen for denne manual er ScanPas-brugere uden for HR-afdelingen

Læs mere

Vi har udarbejdet denne korte vejledning for at hjælpe dig i gang med at afprøve BCpro / Projektstyring.

Vi har udarbejdet denne korte vejledning for at hjælpe dig i gang med at afprøve BCpro / Projektstyring. Kom godt i gang BCpro / Projektstyring En simpel brugerflade med avancerede funktioner Byggecentrum Introduktion Formålet med denne vejledning Vi har udarbejdet denne korte vejledning for at hjælpe dig

Læs mere

BDO s digitale produkter

BDO s digitale produkter BDO s digitale produkter Altid med, altid opdateret Download vores app Mit BDO i App Store og Google Play og få adgang til: Login til Mit BDO BDO s guide Skat, moms og personalegoder Indscanning af bilag,

Læs mere

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE

SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE SystemGruppen KOMPETENCE OG SERVICE Velkommen til System Gruppen Hos SystemGruppen sætter vi meget stor pris på vores kunder. Vi vil gerne sørge for, at du føler dig kompetent serviceret og godt hjulpet.

Læs mere

ProMark workforce management ProJob

ProMark workforce management ProJob ProMark workforce management er løsningen til optimering af virksomhedens produktionsprocesser og -omkostninger gennem oversigter, indsamling af produktionskritiske jobdata, effektiv rapportering og integration

Læs mere

ProJect PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROJECT OPSAMLING AF TID PÅ PROJEKTER, AKTIVITETER OG OPGAVER

ProJect PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROJECT OPSAMLING AF TID PÅ PROJEKTER, AKTIVITETER OG OPGAVER PROJECT OPSAMLING AF TID PÅ PROJEKTER, AKTIVITETER OG OPGAVER I kan medarbejdere registrere deres tid på projekter, aktiviteter og opgaver. Det gør det muligt at følge op på tidsforbruget og giver et præcist

Læs mere

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0

Integrationen Mamut Stellar- og Mamut ServiceSuite. Vejledning version 2.0 Integrationen - og Mamut ServiceSuite Vejledning version 2.0 Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Generel Systemopsætning... 3 Vare eksport... 3 Ordreimport og Import af priser... 4 Opret aftale... 4

Læs mere

Hvad skal vi i dag digitalt byggeri mv.

Hvad skal vi i dag digitalt byggeri mv. Digitale Byggeri mobile enheder 21. september 2011 i København Chefkonsulent Flemming Grangaard Kursus og udvikling Kursus og udvikling Hvad skal vi i dag digitalt byggeri mv. Det handler ikke om 2 1 Kursus

Læs mere

Introdag. BOOST- Innovativ skole i Helsingør. Grundkursus dag 1

Introdag. BOOST- Innovativ skole i Helsingør. Grundkursus dag 1 Introdag BOOST- Innovativ skole i Helsingør Grundkursus dag 1 Læringsmål At deltagerne får præsenteret sig selv og egne forventninger til kurset At deltagerne får viden om visionen for BOOST At deltagerne

Læs mere

AM2013 WS 407 Større effektivitet og bedre arbejdsmiljø i mindre byggevirksomheder

AM2013 WS 407 Større effektivitet og bedre arbejdsmiljø i mindre byggevirksomheder AM2013 WS 407 Større effektivitet og bedre arbejdsmiljø i mindre byggevirksomheder Anders Kabel, Bam-bus Martin Profit Jakobsen, BASIT ApS Workshop program Introduktion til problemstillingen Informationsteknologi

Læs mere

Evaluering ved landmænd:

Evaluering ved landmænd: Slutevaluering af afprøvningen/demonstrationen af Norfor Foderkontrol til brug for udpegning af kritiske målepunkter og mere effektiv dataopsamling til KvægNøglen Evaluering ved landmænd: 1. Blev målet

Læs mere

RCS WTM Time Manager. RCS WTM Time Manager 100 % webbaseret og integreret til forskellige økonomisystemer

RCS WTM Time Manager. RCS WTM Time Manager 100 % webbaseret og integreret til forskellige økonomisystemer RCS WTM Time Manager RCS WTM Time Manager 100 % webbaseret og integreret til forskellige økonomisystemer RCS WTM Time Manager er et enkelt og effektivt system til at registrere time- og ressourceforbruget

Læs mere

Talegenkendelse. Indhold. Teknologien

Talegenkendelse. Indhold. Teknologien Indhold Teknologien... 1 Vurdering af talegenkendelse på forskellige platforme... 2 Talegenkendelse som potentiale for skriftlig deltagelse... 3 Målgruppen... 4 Talegenkendelse Teknologien Talegenkendelse

Læs mere

Tid til at se din virksomheds ERP i et nyt perspektiv

Tid til at se din virksomheds ERP i et nyt perspektiv Tid til at se din virksomheds ERP i et nyt perspektiv Siden år 2000 er internettet og WEB blevet en naturlig del af enhver virksomhed. Men i virksomhederne mangler der sammenhæng mellem økonomistyring,

Læs mere

Kom, og hør hvordan it kan blive en pengemaskine for din virksomhed

Kom, og hør hvordan it kan blive en pengemaskine for din virksomhed INdbydelse TIL GRATIS ROADSHOW Kom, og hør hvordan it kan blive en pengemaskine for din virksomhed 1 kr. 2 kr. EG www.eg.dk/byg Resultater, der kan mærkes på bundlinjen Erfaringen viser det igen og igen:

Læs mere

Er der stadig behov for brugeruddannelse?

Er der stadig behov for brugeruddannelse? Er der stadig behov for brugeruddannelse? Bjarne Herskin, teach to teach, 2013 ER DET NØDVENDIGT MED BRUGERUDDANNELSE ANNO 2013? Er det virkelig stadig relevant at afholde it-brugerkurser. Er vi ikke nået

Læs mere

SERVICELOGISTIK MED ASCOM JOB AGENT ASCOM JOB AGENT VEJEN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK

SERVICELOGISTIK MED ASCOM JOB AGENT ASCOM JOB AGENT VEJEN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK SERVICELOGISTIK MED ASCOM JOB AGENT ASCOM JOB AGENT VEJEN TIL EFFEKTIV SERVICELOGISTIK UNDGÅ FLASKEHALSE OG ØG EFFEKTIVITETEN MED 25% Servicelogistikken på et hospital er bindeleddet mellem de forskellige

Læs mere

BBR-tilsynsrapport for Aalborg Kommune 2014

BBR-tilsynsrapport for Aalborg Kommune 2014 Dato: Januar 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2014-2133 BBR-tilsynsrapport for Aalborg Kommune 2014 BBR-tilsynsrapport for Aalborg kommune Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Aalborg kommune...

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen 2011 Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2011?... 2 Hvor kan jeg få hjælp.... 3 Kontrol af data

Læs mere

Vi hjælper håndværkere med at drive forretning

Vi hjælper håndværkere med at drive forretning Vi hjælper håndværkere med at drive forretning +45 7734 7834 kontakt@apacta.com www.apacta.com Et it-system der forbedrer din likviditet og giver ro i maven Er du håndværker? Vil du have et bedre overblik

Læs mere

SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION

SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION SPREDNINGS GUIDEN GØR DET NEMT AT DELE OG GENBRUGE INNOVATION SPREDNINGSGUIDEN 2016 Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse COI Center for Offentlig Innovation Købmagergade 22 1150

Læs mere

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir /

1. Ledelsesresumé. Den 2. juli Jnr Ø90 Sagsid Ref NSS Dir / F ORELØBIG BUSINESS CASE F OR PROJEKT VEDR. SAGER P Å TVÆRS AF IT - LØSNINGER O G ORGANISATORISKE S K E L 1. Ledelsesresumé Der anvendes i dag mange ressourcer på at integrere forskellige it-løsninger

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

Handlingsanvisning. Indskriv i kontrakterne at der forventes brug af Ajour, samt i hvilket omfang.

Handlingsanvisning. Indskriv i kontrakterne at der forventes brug af Ajour, samt i hvilket omfang. Bygherre Kontrakter Projektgennemgang Er bygherre interesseret i digital aflevering? Få afklaret hvad forventningerne er til omfanget af kvalitetssikringen. Det kan være en fordel at aflevere digitalt

Læs mere

Hæv produktiviteten - og tjen (flere) penge

Hæv produktiviteten - og tjen (flere) penge Bjørn Hove Hæv produktiviteten - og tjen (flere) penge VVS 17 Odense Congress Center 26-28. april 2017 Bjørn Hove TEKNIQ, Udviklingsafdelingen Ansat i TEKNIQ 2014 Økonomisk uddannelse Baggrund indenfor

Læs mere

Der gøres opmærksom på, at kvalitetsstyringssystemet i 2007 kun har været implementeret i miljøafdelingen.

Der gøres opmærksom på, at kvalitetsstyringssystemet i 2007 kun har været implementeret i miljøafdelingen. Analyserapport 2007. Denne rapport udarbejdes efter standardprocedure T-3 i Startpakken for at efterkomme kvalitetsstyringssystemets bestemmelse om offentliggørelse af status for kvalitetsstyringssystemet

Læs mere

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2007

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2007 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 156 Offentligt Notat Skatteministeren Hovedcentret Strategi og Udvikling Projektkontoret Dato 25. maj J. nr. 07-061430 Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering

Læs mere

Reeft vejledning: Login i programmet:

Reeft vejledning: Login i programmet: Login i programmet: Skriv dine initialer i brugernavn (små bogstaver), og din adgangskode, (som er den samme til lemvigh müller, pc og mail). Klik på Stempel ind. Oversigt: Jobliste: Her finder du oversigten

Læs mere

DDB Detail Kom i gang med programmet

DDB Detail Kom i gang med programmet Installation af program Der er sendt eller hentet en ZIP fil på www.ddb-detail.dk. Denne ZIP fil skal udpakkes på f.eks. drev C:\ i en mappe f.eks. DDB_Detail. Opret en genvej til filen DDB_Detail.exe

Læs mere

E-læring og samarbejde over nettet

E-læring og samarbejde over nettet E-læring og samarbejde over nettet Vi var ikke i tvivl, da vi for nogle år tilbage valgte at satse på e-læring og udvikling af nye lærings- og samarbejdsformer. Vi havde brug for en seriøs og kompetent

Læs mere

Version 1 INDHOLD. MetaByg ivs. Den Digitale Byggeplads: Vejledning -> Systemadministrator. August 2014

Version 1 INDHOLD. MetaByg ivs. Den Digitale Byggeplads: Vejledning -> Systemadministrator. August 2014 August 2014 Version 1 Den Digitale Byggeplads: Vejledning -> Systemadministrator INDHOLD SÅDAN KOMMER DIT FIRMA I GANG MED DEN DIGITALE BYGGEPLADS... 2 SYSTEMADMINISTRATOR-VEJLEDNING... 2 Log ind... 2

Læs mere

Orientering Summax 10. november 2014. v/ Anette Østerby Jensen og Steen Larsen

Orientering Summax 10. november 2014. v/ Anette Østerby Jensen og Steen Larsen Orientering Summax 10. november 2014 v/ Anette Østerby Jensen og Steen Larsen Program 17.00 Velkomst v/ Anette 17.10 Introduktion v/ Anette 17.30 Live demo E-faktura og e-arkiv ved Steen 18.00 Sandwichpause

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Velkommen til inspirationsmøde. Den Digitale byggeplads IT-værktøjer i Byggebranchen

Velkommen til inspirationsmøde. Den Digitale byggeplads IT-værktøjer i Byggebranchen Velkommen til inspirationsmøde Den Digitale byggeplads IT-værktøjer i Byggebranchen Dagsorden (14.00-15.55) Velkommen, Peter Fjerring, Næstved Erhverv Kort om Ressource City, Anders Christensen, Ressource

Læs mere

Cykel Score når chips sætter gang i cyklisterne

Cykel Score når chips sætter gang i cyklisterne Artikel til Vejforum 2011 Cykel Score når chips sætter gang i cyklisterne Civilingeniør Troels Andersen, Fredericia Kommune, troels.andersen@fredericia.dk CykelScore er et helt nyt kampagnekoncept til

Læs mere

WTM Tidsregistrering. Fordele i WTM Tidsregistrering: Nem og hurtig tidsregistrering. Øget faktureringsgrundlag og højere udfaktureringsgrad

WTM Tidsregistrering. Fordele i WTM Tidsregistrering: Nem og hurtig tidsregistrering. Øget faktureringsgrundlag og højere udfaktureringsgrad WTM Tidsregistrering Tid og udfaktureringsgrad er alfa og omega for en konsulentvirksomhed, der lever af at sælge sine ydelser på timebasis. Det gælder om at udnytte sine ressourcer fuldt ud og få betaling

Læs mere

Sjakbajs Planlægning og styring i byggeriet

Sjakbajs Planlægning og styring i byggeriet Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Forside Sjakbajs Planlægning og styring i byggeriet Emne: Skilleblad: 2 Undervisningsministeriet. Marts 2009. Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget

Læs mere

Projektweb - anvendelse på byggepladsen

Projektweb - anvendelse på byggepladsen Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI) Projektweb - anvendelse på byggepladsen December 2007 www.ebai.dk Forord Denne kursusbeskrivelse er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg

Læs mere

It-fundamentet, du kan bygge forretning på

It-fundamentet, du kan bygge forretning på It-løsninger til håndværkere: It-fundamentet, du kan bygge forretning på It-løsninger specialudviklet til dine behov løfter produktivitet og bundlinje EG Byg & Installation www.eg.dk/byg Hvor trykker skoen

Læs mere

Kan arbejdsgange støttes på byggepladsen ved brug af IKT?

Kan arbejdsgange støttes på byggepladsen ved brug af IKT? KSprocessen Kan arbejdsgange støttes på byggepladsen ved brug af IKT? 1 KSprocessen Personlig interesse for IKT i byggeriet Praktikforløb Efterår 2008 for JORTON A/S Projekt: Skelagergårdene Rapport fra

Læs mere

1. Baggrund og problemstilling

1. Baggrund og problemstilling 1. Baggrund og problemstilling 1.1 Baggrund Opgavestiller og fremtidig bruger af systemet er klinikken Tandlæge Annelise Bom 1. Opgaven udspringer af et ønske om at forbedre aftalestyringen. Nøgleordene

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

Luk op her og få et kig på en komplet løsning, hvor du får...

Luk op her og få et kig på en komplet løsning, hvor du får... Luk op her og få et kig på en komplet løsning, hvor du får... En af branchens stærkeste løsninger med integration til dine leverandører, din bank og udvalgte lønsystemer, hvor fokus ligger på brugervenlighed

Læs mere

Lean Six Sigma Black Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Black Belt-uddannelse Lean Six Sigma For dig, der arbejder med meget komplekse problemstillinger og derfor har behov for et højt kompetenceniveau til at udføre komplekse forbedringsprojekter, der involverer store mængder data

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige

Håndbog i elektronisk fakturering. for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige 17 INDHOLD Elektronisk fakturering fra 1. februar 2005 3 Nye oplysninger på regningen Husk altid EAN-nummeret! 4 Elektroniske regninger

Læs mere

Sagsnr.: 2014-2136. BBR-tilsynsrapport for Odense Kommune 2014. Gammel Mønt 4 1117 København K T +45 33 92 29 00 E mbbl@mbbl.dk www.mbbl.

Sagsnr.: 2014-2136. BBR-tilsynsrapport for Odense Kommune 2014. Gammel Mønt 4 1117 København K T +45 33 92 29 00 E mbbl@mbbl.dk www.mbbl. Dato: Lovsekretariatet Januar 2015 Kontor: Ejendomsdata Sagsnr.: 2014-2136 BBR-tilsynsrapport for Odense Kommune 2014 BBR-tilsynsrapport for Odense kommune Indholdsfortegnelse BBR-tilsynsrapport for Odense

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/05 om digitale løsninger i staten

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

OPTIMÉR FÅ STYR PÅ FAKTURAHÅNDTERINGEN

OPTIMÉR FÅ STYR PÅ FAKTURAHÅNDTERINGEN OPTIMÉR FÅ STYR PÅ FAKTURAHÅNDTERINGEN Effektivisér økonomifunktionen og spar tid Vi præsenterer dig for en løsning, der er designet til at håndtere informationer og de daglige processor omkring kreditorbilag,

Læs mere

Mobil timeregistrering

Mobil timeregistrering Mobil timeregistrering Indhold UDLÆSNING AF TIMESEDLER... 2 Administrator... 2 Udlæsning af timesedler (Rapportering)... 2 MEDARBEJDER ADMINISTRATION... 3 SMS FORBRUG... 3 INDRAPPORTERING AF TIMESEDLER....

Læs mere

Øget indtjening og faktureringshastighed med

Øget indtjening og faktureringshastighed med Enemærke & Petersen a/s er en koncern, der også omfatter datterselskaberne Ringsted Entreprenørforretning og E&P service. En solid erfaring som hoved- og totalentreprenør suppleret med specifikke kompetencer

Læs mere

Håndbog i elektronisk fakturering

Håndbog i elektronisk fakturering Håndbog i elektronisk fakturering for dig der sælger til det offentlige Håndbog i elektronisk fakturering giver svar på: Hvordan laver man en elektronisk regning? Hvilke nye oplysninger skal med på regningen?

Læs mere

STRØMLINING HÅNDTERING AF PAPIRPROCESSER I EN DIGITAL VERDEN

STRØMLINING HÅNDTERING AF PAPIRPROCESSER I EN DIGITAL VERDEN STRØMLINING HÅNDTERING AF PAPIRPROCESSER I EN DIGITAL VERDEN NOGLE AF DE BEDSTE MULIGHEDER FOR AT OPTIMERE WORKFLOWS FINDES, HVOR PAPIR OG DIGITALT MØDES Alle ved, at... DIGITALE PROCESSER STRØMLINER INFORMATIONSFLOWET

Læs mere

Råd til dig der overvejer 5digital timeregistrering

Råd til dig der overvejer 5digital timeregistrering Råd til dig der overvejer 5digital timeregistrering Introduktion Stifter og Direktør af IT-Effect Kim Friis giver 5 gode råd om, hvad man skal tænke over, når man overvejer, om ens virksomhed skal have

Læs mere

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D

Informationsteknologi D Gruppe 16 Opgaver. Gruppe 16. Informationsteknologi D Opgaver Gruppe 16 Informationsteknologi D IT Opgaver Her kan du se alle de IT opgaver som vi har lavet i løbet at vores informationsteknologi D periode. Media College Aalborg Side 0 af 7 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nyhedsbrev 5 Brobygning Kronjylland

Nyhedsbrev 5 Brobygning Kronjylland Nyhedsbrev 5 Brobygning Kronjylland Juni 204 Kære Alle Med dette nyhedsbrev vil vi gerne informere om Brobygning Kronjylland. Formålet er at give en opdateret status på projektet og at give inspiration

Læs mere

1. Forord:... 2. LivingLean i dagligdagen er... 3. 2. LivingLean NCC intro... 4

1. Forord:... 2. LivingLean i dagligdagen er... 3. 2. LivingLean NCC intro... 4 1. Forord:... 2 LivingLean i dagligdagen er.... 3 2. LivingLean NCC intro... 4 Tillid og samarbejde... 4 Værdi og spild... 5 Opstart nye pladser... 6 3. Værktøjskassen... 7 Tavlemøder... 7 5S... 8 Værdistrømsanalyser...

Læs mere

EazyProject Tidsregistrering

EazyProject Tidsregistrering EazyProject Tidsregistrering Vores konsulenter har aldrig haft nemmere ved at registrere tid også via deres iphone, når de er på farten. Stine Osted, TestCenter Chef, TestHuset.dk Hvad er EazyProject Tidsregistrering

Læs mere

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE

ROSKILDE PRIVATE REALSKOLE Skolelederens beretning: Skoleåret 2009/2010 Indledning: I Danmark har vi en helt speciel ordning, som gør vores skolesystem til noget helt unikt. Man har mulighed for at vælge, hvilken skole ens barn

Læs mere