Undervisningsaktiviteter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Undervisningsaktiviteter"

Transkript

1 Undervisningsaktiviteter

2 5. Undervisningsaktiviteter 5.1 Indledning. Projektets deltagere har den holdning, at hvis der skal flyttes holdninger til IT-anvendelse ude i virksomhederne, skal det bl.a. ske gennem påvirkning af de unge, der er under uddannelse. Vitus Bering har uddannelser på næsten alle niveauer og indenfor næsten alle fagområder indenfor byggeriet fra lærlingeuddannelserne, over tekniker- og konstruktørniveau til diplomingeniør med mulighed for overbygning på Aalborg universitet. På Aalborg Universitet uddannes der diplom- og civilingeniører inden for flere områder relateret til byggeri. 5.2 Baggrund for aktiviteten. Der er mange områder indenfor undervisning, hvor det er meget relevant at inddrage de nyeste IT-værktøjer. De unge der er i gang med en bygge-uddannelse, er for det meste meget motiverede for at benytte IT, og derved kan vi som nævnt få ambassadører ud i byggevirksomhederne, og derved være med til at nedbryde barrierer. Udbyderne af IT er for det meste interesseret i at få deres programmer og systemer ud til denne målgruppe med samme begrundelse som nævnt og det bevirker at vi har adgang til det meste uden betaling blot det benyttes i studiesammenhæng. Enkelte systemer (f.eks. Bygviden.dk) kræver dog betaling og derfor er det vigtigt, at vi gennem projektet har mulighed for at afregne det forbrug der måtte blive. 5.3 Aktiviteter. Vi kan ikke referere alle de tiltag og undervisningsaktiviteter, der har været afprøvet, men der er udvalgt nogle eksempler, der forhåbentlig giver et indtryk af de mange muligheder. Strukturen er som følger: Lærlingeuddannelsen på Vejlevej: NetMill, EasyTime og Reeft Konstruktøruddannelsen på Chr. M. Østergaards Vej 4: Bygviden, Projektweb, Visual Kalkulation. Ingeniøruddannelsen på Chr. M. Østergaards Vej 4: Bygviden, Projektweb, EasyTime, Reeft, Visual Kalkulation Ingeniøruddannelsen på Aalborg universitet: Bygviden, Projektweb, NetMill. Der vil blive givet en kort orientering ud fra denne oversigt, og der henvises så til bilag, der understøtter de enkelte områder.

3 Lærlingeuddannelsen på Vejlevej: NetMill, EasyTime og Reeft NetMill's system med stregkoder kunne være en mulighed for at styre værktøj og materialeforbrug på elevernes praktiske opgaver. Der har gennem projektperioden været afholdt en række møder, hvor struktur og funktioner med stregkoder er blevet drøftet. Der er på bilag refereret fra et af de sidste møder om denne aktivitet, og der er vist nogle områder hvor det blev skønnet, at Net- Mill stregkodesystem skulle anvendes. Bilag viser en artikel om test af NetMill på Vejlevej. EasyTime's system med registrering på mobiltelefon bliver benyttet som øvelse til registrering af tidsforbrug ved gennemførelse af opgaver. Systemet kører på et antal mobiltelefoner som er stillet til rådighed, og som projektet har betalt et abonnement for gennem perioden. Eleverne har også mulighed for at anvende deres egen mobiltelefon, hvis den understøtter GPRS-systemet. Der kræves ikke så meget forberedelse for at starte små-øvelser i dette system, og effekten af inddateringer er hurtig at se på en PC i værkstedet. Der er på bilag refereret fra et opstartsmøde med EasyTime, hvor nogle elever prøvede at anvende telefoner og PC. EasyTime stiller vederlagsfrit et projektområde (VitusU) til rådighed for elever og studerende. REEFT's system er ved projektafslutning netop blevet introduceret på lærlingeuddannelserne, og det vil blive yderligere udbygget under det kommende projekt. Bilag viser billeder fra opstartskursus på Vejlevej, hvor Lene Lund fra Reeft, hjælper lærerne med at installere og starte Reeft. Det er planen at bruge Reeft til styring af lærlingenes opgaver gennem de forskellige skoleforløb. Projektet er netop startet når dette skrives, og aktiviteterne forventes videreført i det næste IT-projekt.

4 Konstruktøruddannelsen på Chr. M. Østergaards Vej 4: Bygviden, Projektweb, Visual Kalkulation. Bygviden.dk Siden projektets start er portalen bygviden.dk blevet testet og evalueret på bygningskonstruktøruddannelsen. Således har der på uddannelsens 3. semester løbende været kørt introduktionsforløb med henblik på at indarbejde portalen i de studerendes daglige informationssøgning. Portalen er nu blevet en fast bestanddel for de studerende, der har haft adgang til portalen og det er håbet, at de økonomiske omstændigheder for brugen af portalen kan etableres så uddannelsesinstitutioner kan tilbyde alle studerende adgang til portalen. Projektweb Brug af projektweb er nu indført som en fast bestanddel på bygningskonstruktøruddannelsen. Uddannelsens 3. semester forløber i to faser hvor de studerende i 1. del udfylder en rådgiverrolle, hvorefter de i 2. del udfylder en producentrolle hvor de afsluttende opbygger en virksomhed til produktion af præfabrikerede hhv. beton og træfacadeelementer. Vitus Bering samarbejder med vor forlægning i Aarhus, som også udbyder 3. semester, således, at overgangen fra 1. del, der afsluttes med et udbudsprojekt, udbydes til de studerende i Aarhus og hele projektgangen køres på byggeweb. I forbindelse med introduktionen til byggeweb, orienteres bredt om anvendelse af projekthoteller og ansvarsforhold ved brug af disse Visual Kalkulation Visual kalkulation er blevet introduceret til brug i uddannelsens 6. semester og vil efter endnu en indkøringsperiode blive en fast bestanddel. Uddannelsen udbydes tillige med et parallel spor på engelsk og i forbindelse med indførelse af nye standardprogrammer vurderes løbende om et givent program kan anvendes parallelt i de internationale klasser. Således pågår et arbejde for at få oversat dele af programmet med henblik på indførelse også i de internationale semestre. Ingeniøruddannelsen på Chr. M. Østergaards Vej 4: Bygviden.dk, Projektweb, EasyTime, Reeft, Visual Kalkulation Ved hver semesterstart holdes et informationsarrangement, hvor de studerende får tilbudt de IT-værktøjer vi gennem projektet har adgang til og der er ret stor interesse for at få login til de forskellige systemer. Se bilag Bygviden.dk er anvendt i stort omfang i B-ingeniøruddannelsen, og indgår nu som en fast del af undervisningen på 1. og 2. semester, så de studerende bliver vænnet til at søge viden på denne form for portaler.

5 På bilag ses et eksempel på de opgaver, der bl.a. skal løses ved søgning på Bygviden.dk Der oprettes login ved semesterstart, og lidt afhængig af de økonomiske forudsætninger, vil dette gælde hele studietiden - (se under Hvad lærte vi? ) Der er rigtig mange gode muligheder for at supplere det traditionelle undervisningsmateriale med informationer fra Bygviden.dk F.eks. BygErfa bladene, SBI -materiale o.s.v. og efterhånden som Bygviden.dk bliver tilrettet og forbedret, bliver søgeresultaterne mere præcise og afgrænsede. Projektweb introduceres også for de studerende på B-ingeniøruddannelsen. Der har været benyttet Projekthotel og Byggeweb og det er særligt det sidste der har været tilknyttet projekt IT på Byggepladsen. Mange projekthold benytter Byggeweb til dokumenthåndtering, og er overvejende glade for systemet. I bilag kan der læses om nogle studerendes erfaringer med dette ITværktøj. På bilag ses en artikel fra Mester Tidende, der beskriver nogle af de IT-aktiviteter de studerende deltager i. Byggeweb stiller gratis projektområder til rådighed for projektet hvilket giver de mange gode muligheder for at de studerende kan afprøve og vænne sig til systemet. EasyTime er et lettilgængeligt registreringssystem, der benytter mobiltelefon eller PC til inddatering, og det viser sig, at de studerende gerne vil benytte systemet til at føre deres projektjournal, idet de let daglig kan skrive timer og aktiviteter ind i EasyTime, og dermed holde styr på deres tidsmæssige ressourcer i forhold til den samlede indsats. Måske en lidt anden benyttelse end forudsat, men en god mulighed for at de studerende kan prøve (mobil)registrering på et webbaseret system og derved være bekendt med denne teknik, når de kommer ud i virksomhederne. Jens Heldgaard har gennem næsten hele projektet benyttet EasyTime til time- og kørselsregistrering både fra PC og fra forskellige mobiltelefoner og finde systemet særdeles let at anvende og med en god og hurtig afrapportering af de forskellige perioder. (se også under afsnittet Afprøvning af forskelligt mobilt IT-udstyr ) I bilag kan der læses om nogle studerendes erfaringer med dette ITværktøj. EasyTime stilles også til rådighed uden beregning, hvilket giver de store muligheder for brug i undervisningen. Visual Kalkulation blev introduceret i forbindelse med kontakten til Byggeriets IT, og der er afholdt en række introduktionsmøder for kolleger i både ingeniør- og konstruktøruddannelserne. Programmet anvendes af studerende i forbindelse med bestemte anlægstekniske kurser, og i projekter. De får herved en indsigt i et godt gennemarbejdet kalkulationsprogram specielt tilrettet de praktiske forhold i en byggevirksomhed. Programpakken stilles gratis til rådighed for studerende medens der er betalt nogle timers instruktionstid for underviserne.

6 Bilag viser et referat fra introduktionsmødet den hvor Lars Henrik Clausen fra Byggeriets IT gennemgik mulighederne i Visual Kalkulation. Ingeniøruddannelsen på Aalborg universitet: Bygviden, Projektweb, NetMill. Bygviden.dk er som en del af projektet blevet introduceret for og anvendt af 5. og 6. semesterstuderende på bygningsretningen. Systemet er af de studerende blevet anvendt til at finde materiale der kan understøtte deres projektarbejde. Ligeledes har alle undervisere tilknyttet de to semestre fået adgang til Bygviden. De studerende har gennem besvarelse af spørgeskemaer givet udtryk for at adgangen til Bygviden har været værdifuld for deres projektarbejde, og at de gerne tidligere i deres studie ville have haft denne mulighed for videntilegnelse. (På bilag kan ses de undersøgelser der har været blandt studerendes brug af Bygviden.dk) Projektweb er, som en del af IT-undervisningen på overbygningsretningen til Civilingeniør i Byggeledelse, blevet anvendt i øvelsesopgaver. Et scenarium hvor de studerende fik tildelt forskellige roller (bygherre, ingeniør, arkitekt, entreprenør mm), blev opstillet og de studerende skulle anvende Byggeweb til at kommunikere forskellige informationer. Tankerne bag projektwebs har i flere af de studerendes projekter været anvendt som en mulig løsning for forskellige problemstillinger i deres projektvirksomheder. NetMill's system blev af en gruppe afgangsstuderende fra civilingeniør uddannelsen i datalogi underlagt indgående evalueringer af systemets brugbarhed i forskellige situationer. Der medvirkede testpersoner fra Vitus Berings struktøruddannelse. Samarbejdet mellem de forskellige faggrupper gav nogle spændende resultater som NetMill vil anvende i deres videre udvikling af systemet. (På bilag og kan ses den omfattende brugbarhedstest) 5.4 Forløb. Her vil ikke blive detaljeret redegjort for alle de individuelle forløb, men i samme struktur som ovenfor givet et kort resumé af hvordan det er gået med afprøvningerne. Lærlingeuddannelsen på Vejlevej: Der har været flere tiltag og overvejelser omkring struktur og metoder, men efterhånden er man ved at være klar til at indføre en form for elektronisk registrering i forbindelse med gennemførelse af elevernes opgaver. Underviserne er nu motiverede til den indsats der skal ydes, og med et tilskud af projektmidler, kan der anvendes de nødvendige timer til uddannelse, udarbejdelse af opgaver og introduktionsmateriale til eleverne. Der er anskaffet et antal telefoner og PDA'er til demonstration.

7 Konstruktøruddannelsen og Ingeniøruddannelsen på Chr. M. Østergaards Vej 4: De studerende tager godt imod tilbudet om anvendelse af IT-værktøjerne, og med en stigende anvendelse i projekter (frivilligt) tyder det på, at de ser en fordel i at øve sig under studiet, så de kan tilføje denne kvalifikation i forbindelse med jobsøgning. Kvaliteten i projekterne bliver på nogle områder bedre, og der opnås ofte en bedre styring af tid og ressourcer når de får de rette værktøjer. Vidensøgning er selvsagt en vigtig del af en uddannelse, og her er f.eks. Bygviden.dk et godt eksempel på et værktøj der anvendes flittigt. Vore aftagere (rådgivere og entreprenører) forventer at deres nye medarbejdere har kendskab til disse tidssvarende værktøjer, og der foregår allerede nu en dialog med udvalgte virksomheder i netværket, hvor de er med til at definere kravene til undervisning og kommende dimittenders kvalifikationer. Det kan nævnes, at en ingeniørstuderende, Jane Lauridsen, udførte afgangsprojekt om: Byggepladsen en fremtid med IT Bilag og efterfølgende er hun blevet ansat hos Byggeweb! Ingeniøruddannelsen på Aalborg universitet: Gennem kurser og projekter er der gennem flere år på bygningsingeniørretningen undervist i IT relateret til byggeriet. Det har været en styrke i denne undervisning at der kunne henvises til konkret værktøjer og erfaringer der er opnået igennem IT på byggepladsen. De studerende har vist interesse i real life problematikker og har i flere projekter anvist løsninger til hvordan IT kan implementeres i virksomheder. Med et bredt og velfunderet kendskab til problematikker og værktøjer relateret til IT i byggeriet, er det forventningen at de studerende vil være igangsættere og drivkræfter for IT projekter hos deres kommende arbejdsgivere små som store virksomheder. 5.5 Hvad lærte vi? Her refereres samlet for alle uddannelser og for alle aktiviteter: De unge der deltager i vore uddannelser er generelt meget interesserede i at anvende de nyeste IT-værktøjer, og deltager gerne i tests og undersøgelser, der kan afdække eventuelle mangler og uklare brugerflader i systemerne. Det er vigtigt, at alle uddannelsessteder indenfor byggeriet, tager disse ITværktøjer i anvendelse, for på denne måde at påvirke branchen indefra De unge der kommer ud med en viden om disse arbejdsmetoder, kan være med til at skubbe til udviklingen, og vise kolleger de forskellige muligheder. En betingelse for at dette kan gennemføres, er at der stilles programmer og systemer til rådighed for uddannelserne, idet der ofte ikke er penge til at betale for oprettelse og drift af denne type værktøjer. Der har i projektet været meget stor velvilje fra de nævnte udbydere, til at sponsorere opkoblinger og hosting af de nødvendige faciliteter hvilket der skal lyde en stor tak for.

8 På den anden side, kan udbyderne så drage fordel af, at de nyuddannede kan reklamere for de forskellige produkter ude i virksomhederne, og dermed fremme udbredelsen. En variant af ovennævnte er Bygviden.dk her drøftes stadig med dokumentejerne vedr. betaling. Normalt kræves betaling for en stor del af dokumenterne (normer, anvisninger m.v.) og dette finder vi også relevant når det gælder virksomheder indenfor rådgivning og entreprenørområdet hvorimod der er stort ønske om, at disse vigtige dokumenter gives fri til studerende, så den meget store mængde af viden der findes, kan spredes til de kommende aktører i branchen uden store økonomiske overvejelser, Medens projektet har kørt, er der betalt for de aktiviteter der har været på Bygviden.dk. 5.6 Hvad skal der videre ske? Der skal inddrages endnu flere undervisningsområder, og flere IT-værktøjer og der skal ske en yderligere spredning ved at de erfaringer der allerede er indhøstet stilles til rådighed for alle uddannelsesinstitutioner via f.eks. workshops, artikler og indlæg på møder m.v. Der arbejdes videre på at få en uddannelsesaftale med Bygviden.dk, samt en adgang via f.eks. de tekniske biblioteker. Der er netop givet accept til et nyt IT-projekt, der også indeholder mange af de nævnte aktiviteter, så der kan heldigvis arbejdes videre med disse spændende og nødvendige tiltag. 5.7 Bilag Referat fra møde ang. opstart af Netmill aktiviteter Artikel om test af NetMill på Vejlevej Referat fra møde ang. opstart af EasyTime Fotos fra kursus i REEFT-ressourcestyring Invitation/program IT-workshop Eksempel på opgaver, der bl.a. skal løses ved søgning på Bygviden.dk Artikel fra Mester Tidende Referat fra introduktionsmøde ang. visual kalkulation

IT på Byggepladsen - Hvordan går det?

IT på Byggepladsen - Hvordan går det? IT på Byggepladsen - Hvordan går det? Principper i financieringen af aktiviteterne Vitus Bering Ingeniøruddannelserne Bygningskonstruktører Byggeteknikere Kort og landmåling Teknisk skole Aalborg Universitet

Læs mere

Byggeteknisk videnportal Bygviden.dk

Byggeteknisk videnportal Bygviden.dk Byggeteknisk videnportal Bygviden.dk 2. Byggeteknisk videnportal - Bygviden.dk 2.1 Indledning. Der er i projektperioden arbejdet med udvikling og afprøvning af portalen Bygviden.dk, til brug både i undervisning

Læs mere

Projektweb - anvendelse på byggepladsen

Projektweb - anvendelse på byggepladsen Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI) Projektweb - anvendelse på byggepladsen December 2007 www.ebai.dk Forord Denne kursusbeskrivelse er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg

Læs mere

IT og ressourcestyring på Byggepladsen. 1 af 25

IT og ressourcestyring på Byggepladsen. 1 af 25 IT og ressourcestyring på Byggepladsen Kjeld Svidt, Aalborg Universitet IT og ressourcestyring på byggepladsen Kjeld Svidt Aalborg Universitet it.civil.aau.dk 1 af 25 Projekt IT og ressourcestyring på

Læs mere

Mobiltelefon teknologi til registrering

Mobiltelefon teknologi til registrering Mobiltelefon teknologi til registrering 4. Mobiltelefon teknologi til registrering 4.1 Indledning. Der er I projektperioden arbejdet med afprøvning af forskellige systemer, til registrering af tid, materiel,

Læs mere

Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014

Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014 Evaluering af 1. semester BA OID eftera ret 2014 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Forretningsudvalget (FU)...3 FU-møde: 19. november 2014...3 FU-møde: 27. februar 2015...4 Elektronisk semesterevaluering...5

Læs mere

CUNECO PROJEKT 17021

CUNECO PROJEKT 17021 CUNECO PROJEKT 17021 IMPLEMENTERING AF CUNECOS STANDARDER I INGENIØRUDDANNELSERNE AALBORG UNIVERSITET INSTITUT FOR BYGGERI OG ANLÆG Medvirkende i projektet Aktive i implementeringen: Flemming Vestergaard,

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 1: Informationsteknologi,

Læs mere

UNDERSØGELSE AF RENOVERINGSKOMPETENCER BLANDT BYGNINGSKONSTRUKTØRER. ved analyserådgiver Sune Holm Thøgersen og seniorrådgiver Thomas Uhd, Advice

UNDERSØGELSE AF RENOVERINGSKOMPETENCER BLANDT BYGNINGSKONSTRUKTØRER. ved analyserådgiver Sune Holm Thøgersen og seniorrådgiver Thomas Uhd, Advice UNDERSØGELSE AF RENOVERINGSKOMPETENCER BLANDT BYGNINGSKONSTRUKTØRER ved analyserådgiver Sune Holm Thøgersen og seniorrådgiver Thomas Uhd, Advice 1 Rapportens indhold OM UNDERSØGELSEN KONKLUSIONER VIRKSOMHEDERNES

Læs mere

Civilingeniør i. Byggeledelse

Civilingeniør i. Byggeledelse Civilingeniør i Byggeledelse Specialet i Byggeledelse En byggesag gennemløber flere faser, og i alle faser spiller ingeniører en væsentlig rolle. Specialet i Byggeledelse tager udgangspunkt i byggeriets

Læs mere

Hvad er årsagen til, at du ikke forventer at afslutte din uddannelse denne sommer?

Hvad er årsagen til, at du ikke forventer at afslutte din uddannelse denne sommer? Uddannelsesevaluering 2012 Kandidat i Kommunikation (medier) Hvad er årsagen til, at du ikke forventer at afslutte din uddannelse denne sommer? I hvilken grad har uddannelsen levet op til dine forventninger?

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 9.1: Ledelse af it-udviklingsprojekter...

Læs mere

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 5: IT-baseret forbedring af organisatoriske

Læs mere

CUNECO PROJEKT 17021 IMPLEMENTERING AF CUNECOS STANDARDER I INGENIØRUDDANNELSERNE AALBORG UNIVERSITET INSTITUT FOR BYGGERI OG ANLÆG

CUNECO PROJEKT 17021 IMPLEMENTERING AF CUNECOS STANDARDER I INGENIØRUDDANNELSERNE AALBORG UNIVERSITET INSTITUT FOR BYGGERI OG ANLÆG CUNECO PROJEKT 17021 IMPLEMENTERING AF CUNECOS STANDARDER I INGENIØRUDDANNELSERNE AALBORG UNIVERSITET INSTITUT FOR BYGGERI OG ANLÆG Medvirkende i projektet Aktive i implementeringen: Flemming Vestergaard,

Læs mere

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015

Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Evaluering, 3. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, eftera r 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Modulevaluering udleveret på modulernes sidste kursusgang... 4 Modul 3: Samfundsøkonomi...

Læs mere

Gentofte Skole elevers alsidige udvikling

Gentofte Skole elevers alsidige udvikling Et udviklingsprojekt på Gentofte Skole ser på, hvordan man på forskellige måder kan fremme elevers alsidige udvikling, blandt andet gennem styrkelse af elevers samarbejde i projektarbejde og gennem undervisning,

Læs mere

Projektarbejde. AFL Institutmøde den 6.10.2005 Pernille Kræmmergaard Forskningsgruppen i Informatik

Projektarbejde. AFL Institutmøde den 6.10.2005 Pernille Kræmmergaard Forskningsgruppen i Informatik Projektarbejde AFL Institutmøde den 6.10.2005 Pernille Kræmmergaard Forskningsgruppen i Informatik Ønske for dagen Jeg håber, at i får et indblik i: Hvad studieprojekter er for noget Hvordan projektarbejdet

Læs mere

Tips og gode råd til samarbejde mellem AMU-udbydere og byggevareproducenter

Tips og gode råd til samarbejde mellem AMU-udbydere og byggevareproducenter Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Illustration ved Lars-Ole Nejstgaard Tips og gode råd til samarbejde mellem AMU-udbydere og byggevareproducenter ved udvikling og gennemførelse af arbejdsmarkedsuddannelser

Læs mere

Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester

Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester Semesterbeskrivelse Bacheloruddannelsen i Innovation og Digitalisering, 4. semester Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera ret 2015 Indhold Indledning... 2 Forretningsudvalget (FU)... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Møde den 9. oktober 2015... Fejl! Bogmærke er ikke

Læs mere

Modul- og semesterevaluering, 4. semester, OID, fora r 2016

Modul- og semesterevaluering, 4. semester, OID, fora r 2016 Modul- og semesterevaluering, 4. semester, OID, fora r 2016 Indhold Indledning... 3 Elektronisk modul- og semesterevalueringer... 3 Modul 13: IT som pædagogisk værktøj... 3 Samlet status... 3 Læringsmål

Læs mere

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014

Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Semesterevaluering, politik & administration, 8. semester, fora ret 2014 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget FU... 3 Elektronisk semesterevaluering... 6 Modul 5: Organisation og ledelse i den offentlige

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, 6. semester, Politik & Administration 2016

Semester- og kursusevaluering, 6. semester, Politik & Administration 2016 Semester- og kursusevaluering, 6. semester, Politik & Administration 2016 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk kursus- og semesterevaluering... 3 Modul 12: Organisation og

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017 Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Forskningsdesign

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2010

Tilfredshedsundersøgelse 2010 Tilfredshedsundersøgelse 2010 [Institutionsnavn] Spørgeskema Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som studerende på [Institutionsnavn].

Læs mere

Offentlig Innovation & Digitalisering Modul og semesterevaluering, 5. semester, efterår 2016

Offentlig Innovation & Digitalisering Modul og semesterevaluering, 5. semester, efterår 2016 Offentlig Innovation & Digitalisering Modul og semesterevaluering, 5. semester, efterår 2016 Indhold Indledning... 2 Mundtlig modulevaluering Forretningsudvalgsmøder (FU-møder)... 3 Elektronisk modul-

Læs mere

Generelt. Svarprocent: 82 % (40 %) Studieglæde: 62 (72) Udbytte: 59 (65) Loyalitet: 74 (83)

Generelt. Svarprocent: 82 % (40 %) Studieglæde: 62 (72) Udbytte: 59 (65) Loyalitet: 74 (83) Indsatsområde Generelt Opmærksomhedspunkter Svarprocent: 82 % (40 %) Studieglæde: 62 (72) Udbytte: 59 (65) Loyalitet: 74 (83) Andel af studerende der bruger 36 timer om ugen eller mere på studiet: 50 %

Læs mere

Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017

Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017 Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Modul 5: Organisation

Læs mere

IKT i projektering og udførelse

IKT i projektering og udførelse IKT i projektering og udførelse 1. kursusgang Dagens program - Introduktion til kurset - Præsentation af dagens øvelse - Introduktion til IKT i byggeriet - Dagens øvelse i grupperummene - Kort præsentation

Læs mere

Evaluering, 7. semester, Politik & Administration, eftera r 2015

Evaluering, 7. semester, Politik & Administration, eftera r 2015 Evaluering, 7. semester, Politik & Administration, eftera r 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Modulevaluering udleveret på modulernes sidste kursusgang... 4 Modul 1: Velfærdssamfund i forandring...

Læs mere

Lean Service og Administration Lean kursus med certificering

Lean Service og Administration Lean kursus med certificering Center for Lean Landets bedste lean kurser info@howbiz.dk www.centerforlean.dk Tlf. 31 10 90 00 Lean Service og Administration Lean kursus med certificering 1. Kursusdag Lean Principperne 2. Kursusdag

Læs mere

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 3. semester.

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 3. semester. Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 3. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning

Læs mere

ANALYSE. Cand.merc.aud.-uddannelsen i tal. www.fsr.dk. FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark.

ANALYSE. Cand.merc.aud.-uddannelsen i tal. www.fsr.dk. FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Cand.merc.aud.-uddannelsen i tal ANALYSE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk.

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017

Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017 Semester- og kursusevaluering, 2. semester, Politik & Administration og Samfundsfag, fora r 2017 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Grundkursus i

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2013

Tilfredshedsundersøgelse 2013 Tilfredshedsundersøgelse 2013 [Institutionsnavn] Spørgeskema Erhvervsakademier Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som

Læs mere

PF Formandens Årsfesttale 2017

PF Formandens Årsfesttale 2017 PF Formandens Årsfesttale 2017 Deres Kongelige Højhed, excellencer, ministre, kære undervisere, ansatte og medstuderende. Mine damer og herrer. Rigtig hjertelig velkommen til DTU og Polyteknisk Forenings

Læs mere

Bygningsinformatik - anvendelse af IT i byggeprocessen

Bygningsinformatik - anvendelse af IT i byggeprocessen Bygningsinformatik - anvendelse af IT i byggeprocessen Kjeld Svidt Per Christiansson Aalborg Universitet, november 2008 Fagområdet Bygningsinformatik Alle aspekter af kommunikation mellem mennesker, organisationer,

Læs mere

Semesterbeskrivelse OID 3. semester.

Semesterbeskrivelse OID 3. semester. Semesterbeskrivelse OID 3. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. Januar, februar & marts Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. Januar, februar & marts Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen Januar, februar & marts 2018 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- og uddannelsesmål Mange mennesker får i løbet af deres arbejdsliv brug

Læs mere

Studierelevante jobs ved UCL, Sygeplejeuddannelsen i Odense

Studierelevante jobs ved UCL, Sygeplejeuddannelsen i Odense Studierelevante jobs ved UCL, Sygeplejeuddannelsen i Odense Sygplejerskeuddannelsens hensigt med at etablere studierelevante jobs er at anvende studerendes erhvervede studiekompetencer i mødet med medstuderende

Læs mere

Modulansvarlig Elsebeth Korsgaard Sorensen (Dept. of Learning and Philosophy, Aalborg University)

Modulansvarlig Elsebeth Korsgaard Sorensen (Dept. of Learning and Philosophy, Aalborg University) Semesterbeskrivelse OID 4. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester cand.it. i it-ledelse eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forretningsudvalget (FU)...4 FU-møde: 21. oktober 2013...4 Elektronisk semesterevaluering...6 Samlet status...6

Læs mere

Det sker i. Jobboxen. November december Tilmelding via hjemmesiden

Det sker i. Jobboxen. November december Tilmelding via hjemmesiden Det sker i Jobboxen November december 2017 Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Inspiration til nye job- eller uddannelsesmål Mange mennesker får i løbet af deres arbejdsliv brug for

Læs mere

Projektbeskrivelse. Institutionernes arbejde med ECTS 1

Projektbeskrivelse. Institutionernes arbejde med ECTS 1 Projektbeskrivelse Institutionernes arbejde med ECTS 1 Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) gennemfører en undersøgelse af brug af ECTS-point på erhvervsakademier, professionshøjskoler, universiteter og

Læs mere

Konstruktøruddannelsen i Odense Erhvervsakademiet Lillebælt. Januar 2014 VALGFAGSKATALOG. Gældende for valgfag i 3. - 4. og 5. BK. Revision 20.01.

Konstruktøruddannelsen i Odense Erhvervsakademiet Lillebælt. Januar 2014 VALGFAGSKATALOG. Gældende for valgfag i 3. - 4. og 5. BK. Revision 20.01. Konstruktøruddannelsen i Odense Erhvervsakademiet Lillebælt Januar 2014 VALGFAGSKATALOG Gældende for valgfag i 3. - 4. og 5. BK Revision 20.01.2014 VALGFAGSPLAN Valgfrie emner er studieaktiviteter, som

Læs mere

Mål Introducerer de studerende for forskellige anvendelser af IT i den offentlige sektor, samt til programmering af sådanne IT systemer.

Mål Introducerer de studerende for forskellige anvendelser af IT i den offentlige sektor, samt til programmering af sådanne IT systemer. Semesterbeskrivelse OID 1. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

Argumentation der overbeviser

Argumentation der overbeviser Argumentation der overbeviser Argumentation der overbeviser Vær skarpere i din argumentation Overbevisende og målrettet argumentation Mange virksomhedspræsentationer har en uklar argumentation. Det kan

Læs mere

Institutioner dag De Digitale Dage

Institutioner dag De Digitale Dage Hvordan uddanner vi de nye i branchen i de nye værktøjer? DBF, 6.11.2013 Mads Carlsen Civilingeniør i byggeledelse, AAU, 2003 Konsulent i UCN act2learn Teknologi Underviser på UCN bygningskonstruktør Ekstern

Læs mere

Indkaldelse af tilbud om Udvikling af PC spil til brug for uddannelse

Indkaldelse af tilbud om Udvikling af PC spil til brug for uddannelse Indkaldelse af tilbud om Udvikling af PC spil til brug for uddannelse om Spillet skal udvikles som en del af projektet, et projekt støttet af Vækstforum Syddanmark og EU's regionalfond. Projektet Energi

Læs mere

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 1. semester.

Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering, 1. semester. Semesterbeskrivelse Innovation og Digitalisering,. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Byggeweb Undervisning B6. Byggeweb Udbud, Projekt, Arkiv og Kontrakt

Byggeweb Undervisning B6. Byggeweb Udbud, Projekt, Arkiv og Kontrakt Byggeweb Undervisning B6 Byggeweb Udbud, Projekt, Arkiv og Kontrakt Byggeweb Generelt Hvem er Byggeweb? - Absolut største udbyder af projektweb i Danmark. - Fokuseret på byggebranchen. - Kvalificeret rådgivning

Læs mere

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik

Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Retningslinjer for diplomingeniørpraktik Alle diplomingeniørstuderende skal som et led i uddannelsen gennemføre et praktikophold af en varighed på 30 ECTS. Praktikken er placeret på den sidste del af 6.

Læs mere

Nøgletal og Bygge Rating. - Byggesektorens kvalitetsstempel

Nøgletal og Bygge Rating. - Byggesektorens kvalitetsstempel Nøgletal og ygge Rating - yggesektorens kvalitetsstempel Hvorfor Hvad skal din virksomhed med Nøgletal er et resultat af evalueringer af byggesager for entreprenører, rådgivere og bygherrer. Hvis din virksomhed

Læs mere

Evaluering af 9. semester samfundsfag efteråret 2014

Evaluering af 9. semester samfundsfag efteråret 2014 Evaluering af 9. semester samfundsfag efteråret 2014 Status NB! Spørgeskemaet er sendt til seks studerende og heraf har 2 studerende besvaret hele skemaet, hvilket giver en svarprocent på 33. Modul 8:

Læs mere

Implementering af Cuneco s CCS standarder i bygningskonstruktøruddannelsen ved Bjørn Antonsen

Implementering af Cuneco s CCS standarder i bygningskonstruktøruddannelsen ved Bjørn Antonsen Implementering af Cuneco s CCS standarder i bygningskonstruktøruddannelsen ved Bjørn Antonsen CCS delprojekt 701: Implementering af CCS på KEA Kontraktforhold og aftaler Partnerkontrakt vedrørende: Digitale

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2012 Institution Københavns Tekniske Skole, Afd. Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærere Htx Byggeri

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2014

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2014 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Den elektroniske semesterevaluering... 6 Modul 3: Samfundsøkonomi

Læs mere

1) Mennesker, computere og interaktion. Her er omdrejningspunktet basale forudsætninger for interaktion mellem mennesker og computere.

1) Mennesker, computere og interaktion. Her er omdrejningspunktet basale forudsætninger for interaktion mellem mennesker og computere. Semesterbeskrivelse OID 2. semester. Semesterbeskrivelse Oplysninger om semesteret Skole: Statskundskab Studienævn: Studienævn for Digitalisering Studieordning: Studieordning for Bacheloruddannelsen i

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: Semester 3 BSF17 Dato for evaluering: 4. september 2018 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt

Læs mere

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen

Retningslinjer for. Praktik. på Datamatikeruddannelsen Retningslinjer for Praktik på Datamatikeruddannelsen Baggrund På datamatikeruddannelsens 5. semester skal de studerende gennemføre et praktikophold i en eller flere virksomheder. Praktikken er normeret

Læs mere

LEDELSE OG INFORMATIK I BYGGERIET

LEDELSE OG INFORMATIK I BYGGERIET LEDELSE OG INFORMATIK I BYGGERIET CAND.TECH. I 2-ÅRIG KANDIDATUDDANNELSE KØBENHAVN FÅ KOMPETENCER TIL AT LEDE FREMTIDENS BYGGERI Har du mod på at udvikle dine ledelseskompetencer, og brænder du samtidigt

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Bygningsteknik Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Bygningsteknik Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Bygningsteknik Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelseskvalitet Apr. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

FORM FREMTIDEN BLIV BACHELOR I ARKITEKTUR OG DESIGN

FORM FREMTIDEN BLIV BACHELOR I ARKITEKTUR OG DESIGN FORM FREMTIDEN BLIV BACHELOR I ARKITEKTUR OG DESIGN SKAB MORGENDAGENS RAMMER ER DU VILD MED ARKITEKTUR, DESIGN, TEKNIK OG UDVIKLING? OG VIL DU VÆRE MED TIL AT FORME FREMTIDENS RUM, BYER OG BYGGERIER? Så

Læs mere

Slutevalueringen dokumenterer desuden, at evalueringen er foretaget

Slutevalueringen dokumenterer desuden, at evalueringen er foretaget Retningslinjer for evaluering af undervisning 3. udgave. Formål Evaluering af undervisningen består af to typer med hver sit formål. Midtvejsevaluering Evalueringen har til formål: Slutevaluering at sikre

Læs mere

Cand.it. i it-ledelse, Semester- og undervisningsevaluering, 2. semester, fora r 2015

Cand.it. i it-ledelse, Semester- og undervisningsevaluering, 2. semester, fora r 2015 Cand.it. i it-ledelse, Semester- og undervisningsevaluering, 2. semester, fora r 2015 Indhold Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Referat FU møde den 24. februar 2015... 3 Referat FU møde den

Læs mere

Evaluering 3. semester efteråret 2012

Evaluering 3. semester efteråret 2012 Evaluering 3. semester efteråret 2012 Afkryds hvilke kurser, du har fulgt på 3. semester: Evaluering af modul 4: Makroøkonomi 1 Hvordan vurderer du dine forudsætninger for at deltage i kurset? Dette spørgsmål

Læs mere

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K)

Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Referat Dato Mødeforum: Uddannelsesudvalg for PB i Kristendom, Kultur og Kommunikation (3K) Dato: 14september Tid: 12:00-15:00 Sted: Diakonhøjskolen, Aarhus Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Formand

Læs mere

Studerende (navn + studienr.): Praktiksted (praktikvirksomhed): Praktikvejleder:

Studerende (navn + studienr.): Praktiksted (praktikvirksomhed): Praktikvejleder: Studerende (navn + studienr.): Praktiksted (praktikvirksomhed): Praktikvejleder: Evalueringsskema vedrørende 3. semesters pædagogiske praktik på modul 6 Den studerendes praktikforløb skal afsluttes med

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Opstartsdag... 3 Modul 4.1: Velfærdsstat velfærds- og

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik Det Tekniske Fakultet Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik TEK Uddannelseskvalitet Apr. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Fokus på forskernes psykiske arbejdsmiljø. Temadag om. Dit liv i et forskermiljø trivsel eller stress

Fokus på forskernes psykiske arbejdsmiljø. Temadag om. Dit liv i et forskermiljø trivsel eller stress Fokus på forskernes psykiske arbejdsmiljø Temadag om Dit liv i et forskermiljø trivsel eller stress Mål: At sætte fokus på væsentlige problemstillinger i f.t. det psykiske arbejdsmiljø. At give inspiration

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgiving Delaftale 1-4 Kontraktbilag 2

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgiving Delaftale 1-4 Kontraktbilag 2 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgiving 1-4 Kontraktbilag 2 Tilbudte medarbejdere Vejledning til Tilbudsgivere: I nærværende Kontraktbilag skal Tilbudsgiver

Læs mere

Evaluering 8. semester foråret 2012

Evaluering 8. semester foråret 2012 Evaluering 8. semester foråret 2012 Afkryds hvilke kurser, du har fulgt på 8. semester: Evaluering af modul 4: Arbejdsmarkedsøkonomi Hvordan vurderer du dine forudsætninger for at deltage i kurset? Dette

Læs mere

Anvendelse af webkonference på Syddansk Universitet. Lise Petersen, e-læringskoordinator, SDU lisep@sdu.dk

Anvendelse af webkonference på Syddansk Universitet. Lise Petersen, e-læringskoordinator, SDU lisep@sdu.dk Anvendelse af webkonference på Syddansk Universitet Lise Petersen, e-læringskoordinator, SDU lisep@sdu.dk E-læringsværkstedet på SDU Et tilbud til undervisere og TAP er: Implementering af e-læringsforløb

Læs mere

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne

Slutrapport fra. projekt Læs dansk på bibliotekerne Slutrapport fra projekt Læs dansk på bibliotekerne Indhold Projektresumé... 3 Projektets formål... 3 Mål og succeskriterier... 3 Målgruppen... 5 Læringsforløbene... 5 Netværk... 6 Organisering... 7 Aktiviteter

Læs mere

CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I KONSTRUKTIONSTEKNIK

CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I KONSTRUKTIONSTEKNIK Kapitel 9 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for uddannelsen til: CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I KONSTRUKTIONSTEKNIK Master of Science in Structural Engineering Studieordning 2013, Version

Læs mere

Kursus- og projektevaluering Efteråret 2013 Oecon. 3. semester

Kursus- og projektevaluering Efteråret 2013 Oecon. 3. semester Kursus- og projektevaluering Efteråret 2013 Oecon. 3. semester Side 1 af 18 Indledning Undersøgelsen er foretaget i løbet af efterårssemesteret 2013 og er distribueret til samtlige medlemmer af populationen.

Læs mere

Håndbog for net-studerende ved IT-Universitetet i København

Håndbog for net-studerende ved IT-Universitetet i København Håndbog for net-studerende ved IT-Universitetet i København Jane Andersen IT-Universitetet i København, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S, jane@itu.dk 31. januar 2005 1. Indledning IT-Universitetets

Læs mere

Indhold. Indhold... 2

Indhold. Indhold... 2 Efterårskurser 2017 ... 2 Se kursusoversigt og læs om tilmelding her: (Klik på punkterne nedenfor - du kan bladre med piletaster ) Skema - dansk... 3 Skema - engelsk... 4 Velkommen til Hovedstadens Ordblindeskole...

Læs mere

Semesterevaluering SIV engelsk efterår 2014

Semesterevaluering SIV engelsk efterår 2014 Semesterevaluering SIV engelsk efterår 2014 Generelle oplysninger Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Generelle oplysninger Hvilken uddannelse går du på på dette semester? - Andet (anfør fx

Læs mere

Vejledning til registrering af dit afsluttende projekt i UC SYD

Vejledning til registrering af dit afsluttende projekt i UC SYD Vejledning til registrering af dit afsluttende projekt i UC SYD Ud over at uploade dit afsluttende projekt i eksamensprogrammet Wiseflow, skal du registrere dit projekt i UC Viden Studenterportal, som

Læs mere

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser S E R V I C E D E S I G N K U R S U S Kursusforløb: Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser Service Design Institute udbyder både lukkede og åbne kursusforløb i servicedesign

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

Evaluering af 2. semester cand.it. i it-ledelse - fora r 2014

Evaluering af 2. semester cand.it. i it-ledelse - fora r 2014 Evaluering af 2. semester cand.it. i it-ledelse - fora r 2014 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Modul 5: It-baseret forbedring af organisatoriske

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 6. semester, forår 2017

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 6. semester, forår 2017 Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration, 6. semester, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 12: Organisation

Læs mere

Net-Mill International A/S

Net-Mill International A/S Net-Mill International A/S Cand. Merc. Marketing 8. sementer, Aalborg Universitet Den 10. februar 2003 Agenda Net-Mill International A/S Produkt Video Produkt Oversigt Moduler Hvorfor netop DMM? Projektforløb

Læs mere

Studiemiljøundersøgelse. Socialrådgiver - VIA, Campus Aarhus C. Svarprocent: 41% (334/807)

Studiemiljøundersøgelse. Socialrådgiver - VIA, Campus Aarhus C. Svarprocent: 41% (334/807) Studiemiljøundersøgelse Svarprocent: 41% (334/807) Indhold Indhold Introduktion 4 Udbytte og Studieengagement 5 Hvordan skaber du større Studieengagement? 7 Specifikke spørgsmål under hvert område 9 Tema

Læs mere

DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE

DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE DAP // DIALOGMØDE 2 DAGENS TEMAER ERHVERVSKANDIDATUDDANNELSE I ARKITEKTUR STYRKET PRAKSISSAMARBEJDE DIMITTEND- OG AFTAGERANALYSE TEMADRØFTELSE UDVIKLING AF ERHVERVSKANDIDAT- UDDANNELSE I ARKITEKTUR OPSTART

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Integreret Design Det Tekniske Fakultet

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Integreret Design Det Tekniske Fakultet Det Tekniske Fakultet Studenterevaluering af hele uddannelser, 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Integreret Design Det Tekniske Fakultet TEK Uddannelseskvalitet Apr. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Forelæserne har alle virket meget engagerede og generelt set været gode til at formidle deres respektive emner.

Forelæserne har alle virket meget engagerede og generelt set været gode til at formidle deres respektive emner. Nævn noget, som har været godt ved kurset: Take home eksamen Mange forskellige emner giver en god ide om hvad studiet omhandler Undervisningen har generelt set været god. Og Rolf har været god til at ligge

Læs mere

FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER

FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Aftenskolens foreningsnummer: 67460 FORUDSÆTNINGER FOR TILDELING AF MIDLER FRA UDVIKLINGS- OG AKTIVITETSPULJEN FOR AFTENSKOLER Projekttitel: It for alle Ansøgers navn: NETOP København Navn på ansvarlig:

Læs mere

Evaluering af Kandidaten i Politik og Administration F2013

Evaluering af Kandidaten i Politik og Administration F2013 1) Hvordan vurderer du uddannelsens faglige niveau? 1a) Er der områder, hvor du kunne have ønsket et højere fagligt niveau? Nej nej Nej Jeg synes generelt, at måden vi lærte på, ikke var særlig god. Det

Læs mere

Faktaark: Undervisningsomfang og kvalitet

Faktaark: Undervisningsomfang og kvalitet Faktaark: Undervisningsomfang og kvalitet Dette faktaark omhandler undervisningsomfang og kvalitet blandt Djøf Studerendes medlemmer. De studerende efterspørger mere undervisning og ikke mindst tættere

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik Det Tekniske Fakultet Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Civilingeniøruddannelsen i Konstruktionsteknik TEK Uddannelseskvalitet Apr. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

KORT OG GODT OM LØN VED ANSÆTTELSE AF EN FLYGTNING

KORT OG GODT OM LØN VED ANSÆTTELSE AF EN FLYGTNING KORT OG GODT OM LØN VED ANSÆTTELSE AF EN FLYGTNING LÆS MERE PÅ REGNSKABSSPECIALISTEN.DK ELLER FACEBOOK.COM/REGNSKABSSPECIALISTEN Indhold Gratis råd og vejledning til den administrative håndtering af ansættelsen...

Læs mere

Opfølgning på Læringsbarometer 2018

Opfølgning på Læringsbarometer 2018 Gør tanke til handling VIA University College Opfølgning på Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Indledning Svarprocent: 62 % for campusuddannelse og særligt tilrettelagt forløb 70% for NET-uddannelsen På Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

AM2013 WS 407 Større effektivitet og bedre arbejdsmiljø i mindre byggevirksomheder

AM2013 WS 407 Større effektivitet og bedre arbejdsmiljø i mindre byggevirksomheder AM2013 WS 407 Større effektivitet og bedre arbejdsmiljø i mindre byggevirksomheder Anders Kabel, Bam-bus Martin Profit Jakobsen, BASIT ApS Workshop program Introduktion til problemstillingen Informationsteknologi

Læs mere