Referat fra brugerrådsmøde med Svaneke havn den 31. oktober 2017 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra brugerrådsmøde med Svaneke havn den 31. oktober 2017 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor."

Transkript

1 Referat Referat fra brugerrådsmøde med Svaneke havn den 31. oktober 2017 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Deltagere: Svaneke Sejlklub v/jens Skov Erhvervet på havnen v/kim Rømer Fællesrådet v/jesper Vigel Bomlauget v/morten Gornitzka Byforeningen Svanekes Venner v/eigil V. Jensen Leder af erhverv og beredskab Palle K. Tourell Havnekoordinator Jakob Jensen Havnefoged Jan Ole Elleby Havneadministrator Ea Krogstrup (referent) 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Næste mødedato Forslag: Tirsdag den 30. oktober 2018 kl. 16:00 Forslaget blev godkendt. 3. Statistik for sæsonen 2016 Igen i går har de bornholmske havne oplevet en flot fremgang i antal overnatninger. Samlet set er der tale om en fremgang på 7 procent siden 2016 og på hele 14 procent siden 2015 (sammenlignende tal pr. 4. august). For Svaneke kan der konstateres 10 procent flere gæstesejlere i havnen end i 2016 og det på trods af den dårlige sommer.

2 Side 2/11 Pr. 4. august 2015 Antal overnatninger Pr. 4. august 2016 Antal overnatninger Pr. 4. august 2017 Antal overnatninger Allinge Allinge Allinge Gudhjem 827 Gudhjem 882 Gudhjem 786 Hammer 690 Hammer 865 Hammer Hasle Hasle Hasle Nørrekås Nørrekås Nørrekås Sandvig 190 Sandvig 208 Sandvig 132 Svaneke 973 Svaneke 934 Svaneke Tejn 680 Tejn 711 Tejn 964 I alt I alt I alt Hovedparten af gæstesejlerne kommer fra Danmark, Tyskland, Sverige og Polen med ca sejlere fra Danmark og ca sejlere fra Tyskland som de største grupper. For at stimulere den øgede interesse fra tyske og polske sejlere, som Bornholm har oplevet de seneste år, har Bornholms Regionskommune engageret sig som partner i EU-projektet South Coast Baltic. Projektet har et samlet budget på 18 mio. kr., der betyder, at kommunen får mangedoblet de ca kr., der i dag er afsat til markedsføring af havnene. Sammen med polske, tyske og litauiske samarbejdspartnere får vi nu en fælles markedsføringsindsats, som har til formål at øge sejlerturismen i den sydlige del af Østersøen med 20 procent over de næste 3 år. Jakob Jensen gennemgik tal og tendenser. Gæstesejlerene er generelt blevet bedre til at benytte havnens rabatordninger, hvorfor man ikke kan se en lige så stor stigning i indtægter som i antal overnatninger. Havnen arbejder dog ikke ud fra et snævert fokus på havnelejeindtægter, men i stedet med et bredere perspektiv, hvor det vigtige er at skabe et spændende liv på havnen, som vil tiltrække turister, der lægger deres penge i områdets butikker, restauranter, cafeer, m.m. Brugerne understregede vigtigheden af at understøtte den positive udvikling på havnen med løbende investeringer i udviklingstiltag og servicefaciliteter. De udviklingstiltag, der har været på Svaneke havn, har haft afgørende betydning for den positive udvikling, som er kommet hele byen til gode gennem de sidste år. Brugerne understreger, at investeringerne i udvikling af Svaneke Havn må ikke stoppe. Der er et stort behov for flere toiletfaciliteter og for at fortsætte med at skabe gunstige rammer for aktiviteter på området fra Gruset og helt ud til Røgeriet.

3 Side 3/11 4. Status for 2017 Vaterlisten på østkajen, der bærer alle y-bommene, er skiftet til en ren stål løsning, som sikrer styrke og lang levetid. Rengøringen af havnens toiletter og badefaciliteter er opgraderet, og havnen har også bekostet en opgradering af rengøringsniveauet på de offentlige toiletter på havnen. Brugerne synes også, at løsningen på østkajen er blevet god og billigere end en ny vaterliste i træ. På trods af at havnen har valgt at bruge eget personale og flere ressourcer på rengøringen af havnens offentlige toiletter, må man konstatere, at den underkapacitet der er på toiletterne i byen pt. betyder, at det er meget svært at sikre et tilfredsstillende rengøringsniveau. BRK har desuden investeret 3,5 mio. kr. i en wifi-løsning på de kommunale havne i år. Dette har været meget efterspurgt og vurderes af brugerne til at være et stort serviceløft på havnene. 5. Budget 2018 Med godkendelsen af budgettet for 2018 lyder puljen til anlæg, havne på ca. 2 mio. kr., samt ekstraordinært 3 mio. kr. til sikkerhedsforanstaltninger og vedligehold af de kommunale havne uden for Rønne (1,5 mio. kr. i 2018 samt 1,5 mio. kr. i 2019). Driftsbudgettet for 2018 er fremskrevet i henhold til pris- og lønreguleringen, hvilket betyder, at nettobudgettet til drift af de kommunale havne er uændret i 2018 på ca. 2,8 mio. kr. Dette betyder, at der kan anvendes driftsmidler for ca. 2,8 mio. kr. mere end havnene har indtægter. Taksterne er for langt de fleste ydelser fremskrevet på tilsvarende vis, nogle dog afrundet til hele/runde tal. Taksten for gæstende TS skibe (ældre danske brugsfartøjer) er efter et prøve-år ændret, så skibene ikke betaler for de første 3 døgn de ligger i havnen.

4 Side 4/11 Efter en indfasning er elforbrug for fastliggende lystbåde i 2018 indeholdt i taksten bådpladslejen. Ændringen er muliggjort uden forhøjelse af fastligger-taksterne ved at kommunen har gennemført projekter til reduktion af havnenes elforbrug med etablering af varmepumper og LEDlys. Dette arbejde fortsætter, og der forventes en yderligere reduktion af elforbruget på havnene. Jakob Jensen orienterede. Når alle brugermøder er afholdt, foretages en prioritering af driftsmidlerne for Prioriteringen vil blive sendt ud til brugerrådet, som så har mulighed for at komme med høringssvar. 6. Forslag til vedligeholdelse og anlæg 2018 a) Svaneke Sejlklub: Flydebro til joller. Status og plan for færdiggørelse. Vi vil gerne tilbyde at være med til at få det udformet mest hensigtsmæssigt. Havnens bemærkninger: Tegning af den planlagte bro er vedlagt som bilag til dagsordenen. Jakob Jensen orienterede om årsagerne til forsinkelsen i projektet: Først kunne der ikke skaffes egetræ, og dernæst blev broen en del af et lystfiskerprojekt, der fortsat afventes afklaring på. Den vedhæftede tegning blev drøftet. Brugerne synes det så godt ud, men der var umiddelbart bekymring for længden af broen. Havnen vil kigge på, om broen kan være 2-3 meter kortere, eller om der er mulighed for at flytte både, så der ligger en kort båd på den sidste bomplads. b) Svaneke Sejlklub: Ønske om påsætning af tørreskab/rum på Juniorernes opbevaringsrum, i det østlige hjørne i daglig tale p ekrogen. Havnens bemærkninger: Havnen er positiv overfor et tørreskab, men det vurderes, at der kræves byggetilladelse. Alternativt har havnen gode erfaringer med opstilling af affugtere i u-isolerede rum til tørring af redningsveste, m.m. Sejlklubbens har behov for at kunne hænge våde veste til tørre et andet sted end i Spilhuset, når klubbens unge brugere har været på vandet. Be-

5 Side 5/11 hovet vurderes at kunne dækkes med et skab med netsider. Klubben får tegnet en skitse af skabet, som havnen kan kigge på. c) Svaneke Sejlklub: Ophalerspillet bør fjernes. Havnens bemærkninger: Havnen er enig i, at spillet ikke skal ligge og flyde, og at det bør køres væk, indtil der eventuelt bliver mulighed for en flot formidling af beddingsspillet. Brugerne er enige. d) Svaneke Sejlklub: Lyssituationen på Østkajen, fint med nødlamperne, men måske en mindre kraftig løsning på sigt. Havnens bemærkninger: Byggepladslyset er klart en nødbelysning, som skal fjernes, når den endelige løsning er på plads. Kommunens energimedarbejder arbejder pt. på to alternativer; nye LED lamper i de eksisterende standere eller lavt-siddende lys inspireret af byggepladslyset. Brugerne var enige om, at det er godt, at der er kommet lys på kajen, og synes det er fint, at BRK arbejder videre med et alternativ til de høje master. Det er ønskeligt, at de eksisterende master ombygges med ny LED indsats. e) Svaneke Sejlklub: Den overordnede holdning er at den største prioritet bør være et vedligehold af havneværkerne der sikrer havnens eksistens lang tid fremover. Havnens bemærkninger: Både på drifts- og anlægssiden er sikring af havneværkerne, næst efter personsikkerhed, højeste prioritet. Bruger udtrykte tilfredshed med prioriteringen. f) Svaneke Sejlklub: Forhold omkring bådpladser, status for rokade af fiskerbåde, ibrugtagning af fiskerbroen, etablering af lazy-lines", samt mulighed for at disse kan udstyres med rød/grøn skilte som tidligere sat i udsigt. Havnens bemærkninger: Der er udarbejdet et oplæg til faste pladser i hele inderhavnen, men på grund af langtidssygemelding i havnegruppen er havnen ikke endeligt på plads med planen.

6 Side 6/11 Så snart havnegruppen igen er fuldtallig, genoptages arbejdet med rokaden og tildelingen af bådpladser. I den forbindelse vil alle brugere blive tilbudt en fast plads og der vil blive opsat rød/grønne skilte til brug i havnen. g) Svaneke Sejlklub: Etablering af bad i det nye toiletrum, afløbet er jo forberedt. Havnens bemærkninger: Årssagen til, at der ikke er blevet etableret bad fra starten, er, at det bør vurderes, om havnens eneste handikaptoilet (og eneste toilet i den sydlige del af havnen) kan være optaget af badning. Havnen hører gerne brugerrådets vurdering af dette. Størstedelen af brugerne var usikre på, om det er en god løsning at etablere et bad i toiletrummet. I dag henvises der til toilettet af eksempelvis pølsevognen, og jolleklubben bruger toilettet til omklædning. Der var enighed om, at hvis der skal etableres bad, så skal badning kun tillades i et bestemt tidsrum på dagen f.eks. om morgenen. Det blev besluttet at afvente en ny drøftelse i sejlklubben, hvor cykelvejsprojektets eventuelt øgede toiletkapacitet indgår, inden der træffes beslutning om etablering af bad i toiletrummet. h) Svaneke Sejlklub: Forslag fra medlem: kogeplader til gæstesejlere i Sejlerstuen. Havnens bemærkninger: Havnen synes, at det er et godt forslag og indkøber forsøgsvis et bordkomfur med 2 plader. Der vil muligvis være behov for at opsætte en emhætte også. Visse brugere var af den holdning, at man i stedet burde etablere et udendørskøkken. Denne mulighed overvejes, inden der træffes beslutning om at anskaffe sig kogeplader til sejlerstuen. i) Svaneke Sejlklub: Oliespild i havnen, alt for ofte oliefilm omkring bådene på Østkajen, enkelte gange med kraftig diesellugt. Havnens bemærkninger: Beredskabet har været inde over sagen, og årsagen er identificeret. Kilden til forureningen er nu udbedret.

7 Side 7/11 Brugerne udtrykte tilfredshed med håndteringen af sagen. j) Svaneke Sejlklub: Vi støtter Handelstandsforeningens ønske om en løsning/afhjælpning af P-forholdene på havnen og dens tilstødende områder. Opmærkning måske et stykke af vejen, måske mere krative løsninger en hvide streger over det hele? Havnens bemærkninger: Kommunen arbejder pt. med en parkeringsstrategi. Når dette arbejde er så langt, at der kan defineres rammer for konkrete tiltag på Svaneke havn, udsendes dette til brugerrådet, og der kan afholdes et ekstraordinært brugerrådsmøde om emnet. Brugerne ønskede taget til referat, at de satte pris på den indsats havnen har gjort med støvbinding - ikke mindst efter at Vejvirksomheden er begyndt at vedligeholde arealet med knust sandsten i stedet for Årsdalegrus. Erhvervet på havnen gjorde dog klart, at det snart ikke kan vente længere på en fremsynet løsning. Der kæmpes med alvorlige støvproblemer inde i butikkerne som en følge af manglende handling fra kommunens side. Flere forskellige aktører i byen er gået sammen for at drøfte en løsning, da problemet er yderst presserende. Der er truffet beslutning i Center for Teknik & Miljø om, at denne sag er overdraget til Vejmyndigheden, men havnen har en stor interesse i at få styr på parkering- og trafikforholdene. Da der blev afholdt brugerrådsmøde i 2016, lovede Vejmyndigheden en afklaring i løbet af en uge. k) Svaneke Sejlklub: Havnens Dag: Den overordnede opfattelse som jeg fik af deltagerne er at det var en fin dag. Som bør gentage, med udgangspunkt i årets arrangement, men med tilpasninger. JS inkalder til evaluerings/idemøde. Tak til BRK personalet for indsats og tålmodighed. Havnens bemærkninger: Se pkt. 8 Vild med Vand. Brugerne tager initiativ til, at Svaneke er med igen. l) Fællesrådet: Parkeringsforhold på Svaneke Havn og Gruset. Aslaftering eller OB på disse arealer, sammenholdt med opstregede parkerings båse, vil uden tvivl bibringe ekstra parkeringspladser. Og vi må

8 Side 8/11 vel konstatere, at dette er der brug for i Svaneke og for den skyld på Havnen. m) Fællesrådet: Busser og turistbussers forhold på P-pladsen ved Gruset/Svanereden. Vi er nødt til, at forbedre dette, hvis busserne i fremtiden stadig vil besøge Svaneke. Betragt dette som et oplæg, til en diskussion i brugerrådsgruppen. Havnens bemærkninger: Kommunen arbejder pt. med en parkeringsstrategi. Når dette arbejde er så langt, at der kan defineres rammer for konkrete tiltag på Svaneke havn, udsendes dette til brugerrådet, og der kan afholdes et ekstraordinært brugerrådsmøde om emnet. Se punkt j). n) Svanekes Venner: Vores gamle forslag igen: 1. Ombygning af Østrekaj - fjerne betonen gl dage 2 niveauer i stedet for en høj kaj 2. Genetablere broen fra Østrekaj ud til molehoved-ø - broen forsvandt i stormen nytår 1978/79 3. Genetablere den gamle havnekran på Peterkajen (Narkokajen) 4. Genetablere den lille gamle bedding i det nordvestlige hjørne i inderbassinet - hvor bl.a. barken Svanen blev søsat fra 5. Fjerne asfalt der er ovenpå brostensbelægning på havnekajer mm 6. Genetablere fjernede granit pullerter 7. Betonmuren / støttemuren (den er nord for Karamelleriet) langs en lille del af Havnebryggen til Storegade/Peter F. Heerings Gade krydset ombygge betonmuren til granitmur. 8. (Det er ved den gamle Dampskibskaj - Østbornholmske) det blev lavet da man udvidede yderbassinet mellembassinet mod nord. - P.gr.a de nye større dampere fra Østbornholmske. 9. Genetablere de 2 malede dannebrogsflag på den gamle redningsstations port. Gruset 3 Havnens bemærkninger: Havnen deltager fortsat gerne i en arbejdsgruppe, jf. referat af sidste års ordinære brugerrådsmøde. Svanekes Venner vil genoptage arbejdet med at få igangsat en arbejdsgruppe nu, hvor der er afklaring på forholdene omkring saunaen. Det

9 Side 9/11 blev drøftet, at man bør være opmærksom på følgevirkningerne af klimaforandringerne, hvis man skal tilbageføre Østkajen. Det er vigtigt at finde den præcise højde og vurdere ulemper ved højvande. o) Svanekes Venner: Midler til renovering / vedligeholdelse af Havnekontoret / Turistinformationen i Havnens bemærkninger: Bygningen trænger hårdt til at blive renoveret. Det var planen, at alle kommunens bygninger skulle samles under Kommunale Ejendomme og indsatsen styrkes, men dette er ikke sket. Kommunen vil få udarbejdet et renoveringsprojekt, der vil indgå i næste års prioritering af drifts- og anlægsmidler. Havnen vil kontakte Center for Ejendomme og Drift og få en status på aftalen om centerets overtagelse af havnens bygninger. Hvis overdragelsen ikke sker meget snart, må havnen få udarbejdet et projekt på denne bygning, eftersom der er store problemer med frostsprængte mursten m.v. p) Svanekes Venner: Behov for flere toiletter på havnen. Havnens bemærkninger: Cykelvejsprojektet arbejder forsat på etableret flere toiletter på Svaneke havn. Brugerne accepterede at afvente cykelvejsprojektet. q) Svanekes Venner: Cykelparkering måske i den sydlige del på klippeområdet (nede på inderhavnsområdet) tæt på støttemuren langs Havnebryggen ca. udfor Havnebakken. Havnens bemærkninger: Vi vil forelægge forslaget til cykelvejsprojektet. Hvis forslaget ikke det kan blive en del af dette, så vil det i stedet indgå i prioriteringen af drifts- og anlægsmidler i Der kommer muligvis en løsning på dette som en del af cykelvejsprojektet ellers må havnen tage det op. r) Svanekes Venner: Skal vi / tør vi tale om stadepladser på havnen? Havnens bemærkninger: Det der var administrationsgrundlaget for stadepladser m.m. ved sidste brugermøde - fastlagt efter den politiske be-

10 Side 10/11 handling af regler for torve og pladser i er forsat uændret. Overordnet set er der pt. ikke restriktioner på muligheden for at lave pop-up butikker m.m. Der er siden 2015 sket det, at der er kommet ny lovgivning for vejarealer, og havneadministrationen arbejder på et oplæg til en fornyet politisk behandling af regler for torve og pladser. Brugerne ønsker indførelse af minimumskrav til stadepladsholdere. Det skal f.eks. være muligt at stille krav til udseendet på de stadepladser, der indgås kontrakt med, således at havnen ikke bliver fyldt op med campingvogne og tombolaer, der ikke passer ind i stemningen på den gamle granithavn. De ønsker også, at der stilles krav om, at man ikke kun kan opstille en vogn i sommermånederne, men at der arbejdes på at understøtte dem, der er aktive på havnen i en større del af året. Brugerne tilkendegav, at der skal stilles højere krav til de private virksomheder, der etablerer offentlige borde og siddepladser på havnen. De foreslår tydelig skiltning af, at dette er et offentligt område, som alle har ret til at benytte. Havnen kunne fortælle, at den i 2017 har underkendt inventar og meddelt flere virksomheder, at de skal søge byggetilladelse. En del af arealet har haft status af forsøgsordning i 2017 og vil blive evalueret, inden næste sæson går i gang. I den sammenhæng vil det helt naturligt blive indskærpet, at offentlige borde og stole tydeligt skal udskilles sig fra de arealer, som virksomhederne betaler udeserveringstakst for. Når drifts- og anlægsmidler er prioriteret ultimo 2017/primo 2018, udsendes der information om prioriteringerne til brugerrådene. 7. Affaldshåndtering I juli måned godkendte Miljøstyrelsen nye affaldsplaner for alle de kommunale havne på Bornholm for perioden Der er i 2017 afsat kr. til affaldshåndtering på Svaneke Havn. Kommunen overvejer at indkøbe et mobilt anlæg til håndtering af sort spildevand til hver af de større kommunale havne, så den enkelte bådejer kan få tømt sin holding-tank, når de ligger i havnen.

11 Side 11/11 De fælles containerløsninger, der er kommet, betyder flere tømninger og færre containere på havnen. Der var enighed om, at det fungerer fint. Jakob Jensen orienterede om behovet for en brugervenlig tømning af holding-tanke. 8. Vild med Vand Projektet Vild med Vand er et samarbejde mellem Dansk Sejlunion og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID), som har til formål at tiltrække flere nye brugere af de danske havne. I 2017 tilsluttede Hasle og Svaneke havn sig projektet og blev Vild med Vand havne. De to bornholmske havne afholdt med stor succes Havnens Dag, der trak en imponerende mænger gæster til de mange aktiviteter på vand og på land. Havnen ønsker at sige tak til brugerrådet for en fantastisk flot indsats omkring Vild med Vand projektet og afvikling af Havnens Dag. Se punkt k). 9. Eventuelt Status på arbejdet med etablering af en sauna på havnen er, at havnen og planafdelingen har holdt møde med saunagruppen for ca. en uge siden. Den ønskede placering ligger uden for et byggefelt, hvorfor der skal en ny lokalplan til. Havnen har tilkendegivet, at byggeriet skal indpasses og ikke være så højt, som de seneste skitser viser. Svaneke Sejlklub er meget interesseret i ekstra lokaler på havnen, hvis der pludselig skulle blive noget ledigt f.eks. i den grønne bygning. Klubben har efterhånden mange aktive børn og kunne godt bruge lidt indendørs plads. Brugerne ønskede afklaring af, om erhvervsfiskere har ret til at have en jolle liggende på havnen. Der ligger nemlig flere joller og flyder rundt omkring. Havnen oplyste, at erhvervsfiskere, der har joller med erhvervsfiskernummer på, i de fleste tilfælde har ret til at have jollerne liggende på havnen uden at skulle betale ekstra for dette. Bilag A: Tegning af flydebro til joller.

Referat fra brugerrådsmøde med Bølshavn havn den 31. oktober 2017 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor.

Referat fra brugerrådsmøde med Bølshavn havn den 31. oktober 2017 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Referat Referat fra brugerrådsmøde med Bølshavn havn den 31. oktober 2017 kl. 18.00-19:30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Deltagere: Erhvervsfartøjerne v/morten Svendsen Bådejerne v/jakob Jensen

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Svaneke havn den 3. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor.

Referat af brugerrådsmøde med Svaneke havn den 3. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Referat Referat af brugerrådsmøde med Svaneke havn den 3. november 2016 kl. 16.00-17:30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Inviterede: Svaneke Sejlklub v/jens Skov Erhvervet på havnen v/kim Rømer

Læs mere

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m.

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m. Ordinært brugerrådsmøde med Svaneke Havn den 30. oktober 2018 kl. 16.00-17:30. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Svaneke Havnekontor. Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid Veje,

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 24. oktober 2017 kl :00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn.

Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 24. oktober 2017 kl :00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn. Referat Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 24. oktober 2017 kl. 16.30-18:00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn. Deltagere: Erhvervsfiskerne v/ Kaj Oluf Holm Hasle Byting v/ Kaj Erik

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 15. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor.

Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 15. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor. Referat Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 15. november 2016 kl. 17.00-18:30. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor. Inviterede: Tejn Sejlklub v/henrik Finé Balle Erhvervsfiskerne v/verner Thorsen

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 10. november 2016 kl. 16:00-17:30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn.

Referat af brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 10. november 2016 kl. 16:00-17:30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn. Referat Referat af brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 10. november 2016 kl. 16:00-17:30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn. Inviterede: Erhverv på Gudhjem Havn v/peter Stange Jensen

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 9. november 2017 kl. 16:30-18:00. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor.

Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 9. november 2017 kl. 16:30-18:00. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor. Referat Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 9. november 2017 kl. 16:30-18:00. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor. Deltagere: Tejn Sejlklub v/martin Kjølby Erhvervsfiskerne v/verner Thorsen

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 25. oktober 2016 kl Mødet blev holdt i Rønne Sejlklubs lokaler.

Referat af brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 25. oktober 2016 kl Mødet blev holdt i Rønne Sejlklubs lokaler. Referat Referat af brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 25. oktober 2016 kl. 16.00. Mødet blev holdt i Rønne Sejlklubs lokaler. Inviterede: BSF v/holger Jespersen Rønne Sejlklub v/ Anders Funch

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde om Svaneke Havn den 19. november 2014

Referat fra brugerrådsmøde om Svaneke Havn den 19. november 2014 TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Teknik & Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge flere brugere Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø CVR: 26 69 63 48 13. februar 2015 J.

Læs mere

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m.

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m. Ordinært brugerrådsmøde med Nørrekås Lystbådehavn den 25. oktober 2018 kl. 16.30-18:00. Mødet blev afholdt i Sejlklubbens lokaler på Nørrekås. Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid

Læs mere

Hver forening må stille med én person som repræsenterer foreningen.

Hver forening må stille med én person som repræsenterer foreningen. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 25. november 2013 Referat fra brugerrådsmøde, Svaneke Havn. Mødet

Læs mere

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m.

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m. Referat Ordinært brugerrådsmøde med Hasle Havn den 24. oktober 2018 kl. 16.30-18.00. Mødet afholdes i Sejlerstuen. Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid Veje, havne og beredskab vhb@brk.dk

Læs mere

Referat. Referat af brugerrådsmøde med de nordlige havne den 8. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn.

Referat. Referat af brugerrådsmøde med de nordlige havne den 8. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn. Referat Referat af brugerrådsmøde med de nordlige havne den 8. november 2016 kl. 16.00-17:30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn. Inviterede: Allinge Bådelaug v/erling Qvistgaard Allinge-Sandvig

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 16. november 2017 kl. 16:00-17:30

Referat fra brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 16. november 2017 kl. 16:00-17:30 Referat Referat fra brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 16. november 2017 kl. 16:00-17:30 Deltagere: Erhverv på Gudhjem havn v/jens Hede Madsen Gudhjem By- og mindeforening v/ Hans-Martin

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde med de nordlige havne den 14. november 2017 kl :30. Mødet afholdes Skovløkken 4, Tejn.

Referat fra brugerrådsmøde med de nordlige havne den 14. november 2017 kl :30. Mødet afholdes Skovløkken 4, Tejn. Referat Referat fra brugerrådsmøde med de nordlige havne den 14. november 2017 kl. 16.00-17:30. Mødet afholdes Skovløkken 4, Tejn. Deltagere Allinge- Sandvig byforening v/ Steen Gornitzka Danpilot v/ Peter

Læs mere

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Jan-Ole Elleby Administrativ medarbejder Camilla Lauridsen

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Jan-Ole Elleby Administrativ medarbejder Camilla Lauridsen TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Endeligt referat Endeligt referat fra brugerrådsmøde vedr. Bølshavn den 22. oktober 2015 kl. 18.30 Deltagende: Erhvervsfartøjerne v/ Morten

Læs mere

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Jan-Ole Elleby Administrativ medarbejder Camilla Lauridsen

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Jan-Ole Elleby Administrativ medarbejder Camilla Lauridsen TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Endeligt referat Endeligt referat fra brugerrådsmøde på Svaneke Havn den 22. oktober 2015 kl. 16.00 Deltagere: Bomlauget v/ Jens Kofod Byforeningen

Læs mere

Dagsorden. Dagsorden til brugerrådsmødet den 12/11-14 for de nordlige havne

Dagsorden. Dagsorden til brugerrådsmødet den 12/11-14 for de nordlige havne TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Dagsorden Dagsorden til brugerrådsmødet den 12/11-14 for de nordlige havne Fremmødte: ASTE v/ Christina Juhl Sørensen Allinge Jazz v/ Christina

Læs mere

3. maj Afbud: Rønne Roklub Rønne Sejlklub TEKNIK & MILJØ. Skovløkken 4. Tejn Allinge. Tlf.: Fax:

3. maj Afbud: Rønne Roklub Rønne Sejlklub TEKNIK & MILJØ. Skovløkken 4. Tejn Allinge. Tlf.: Fax: TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 3. maj 2013 Referat fra brugerrådsmøde, Nørrekås Lystbådehavn.

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 27. oktober 2016 kl :00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn.

Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 27. oktober 2016 kl :00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn. Referat Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 27. oktober 2016 kl. 16.30-18:00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn. Inviterede: Bornholms Kajakklub v/ Søren Bysted Ejerforening Hasle

Læs mere

Referat. Referat fra fælles brugerrådsmøde på havnene den 30. maj 2018 kl :00. Mødet blev afholdet i Vibegårds kantine.

Referat. Referat fra fælles brugerrådsmøde på havnene den 30. maj 2018 kl :00. Mødet blev afholdet i Vibegårds kantine. Referat Referat fra fælles brugerrådsmøde på havnene den 30. maj 2018 kl. 16.00-18:00. Mødet blev afholdet i Vibegårds kantine. Deltagere Allinge-Sandvig Byforening v/ Steen Gornitzka Flådeselskabet Atlanten

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 26. oktober 2017 kl Mødet blev afholdt i Rønne Sejlklubs lokaler.

Referat fra brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 26. oktober 2017 kl Mødet blev afholdt i Rønne Sejlklubs lokaler. Referat Referat fra brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 26. oktober 2017 kl. 16.30. Mødet blev afholdt i Rønne Sejlklubs lokaler. Deltagere: BSF v/holger Jespersen Rønne Sejlklub v/ Anders Funch

Læs mere

19. november Referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig og Hammer havne.

19. november Referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig og Hammer havne. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 19. november 2013 Referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig

Læs mere

Brugerrådet for Nykøbing Sj. Havn

Brugerrådet for Nykøbing Sj. Havn Brugerrådet for Nykøbing Sj. Havn Onsdag den 9. november 2016 kl. 16-17 På havnekontoret i Nykøbing Sj. Dagsorden: Referat: Deltagere 1 Godkendelse af dagsorden Frede Damsø (formand), Øyvind Kristoffersen,

Læs mere

Endeligt referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig og Hammer havne. Onsdag den 17. april

Endeligt referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig og Hammer havne. Onsdag den 17. april TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 30. maj 2013 Endeligt referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig

Læs mere

Den oprindelige dagsorden er anført med sort tekst, blå farve udgør referatdelen/bemærkninger.

Den oprindelige dagsorden er anført med sort tekst, blå farve udgør referatdelen/bemærkninger. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk 31. marts 2012 CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Referat fra brugerrådsmøde, Nørrekås Lystbådehavn.

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 24.juni 2013 Tid 10.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer Karsten Nonbo (V) Michael Rex (A) Niels D. Kelberg (O) Otto V. Poulsen (V) Per Sørensen (A) Tilforordnede

Læs mere

DAGSORDEN. Det Maritime Råd. Møde nr. 4

DAGSORDEN. Det Maritime Råd. Møde nr. 4 DAGSORDEN Det Maritime Råd Møde nr. 4 Mandag den 27 august 2012 kl. 17.00 Sted: Sejlklubbens lokaler på Bogense Havn Deltagere: Dagsorden Referat Formand for Teknik og Miljøudvalget, Kim Johansen (KJ)

Læs mere

Endeligt referat. Afbud: Bill Hansen. 1. Godkendelse af dagsorden Ref.: Dagsordenen blev godkendt.

Endeligt referat. Afbud: Bill Hansen. 1. Godkendelse af dagsorden Ref.: Dagsordenen blev godkendt. «FORVNAVN» «AFDADR1» «AFDADR2» «AFDADR4» Tlf.: «AFDTLF» Fax: «AFDFAX» E-mail: «AFDMAIL» Endeligt referat Endeligt referat fra brugerrådsmøde for Tejn Havn den 05.11.2015 kl. 16.30 (afholdt på Tejn Havnekontor)

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 28.maj 2013 Tid Efter byrådsmøde Sted Rådhuset, Teatergade Medlemmer Karsten Nonbo (V) Michael Rex (A) Niels D. Kelberg (O) (Deltog i pkt. 63) Otto V. Poulsen (V)

Læs mere

ÅRSMØDE FOR RUNGSTED HAVN 2018 Rungstedgård 29. november 2018

ÅRSMØDE FOR RUNGSTED HAVN 2018 Rungstedgård 29. november 2018 ÅRSMØDE FOR RUNGSTED HAVN 2018 Rungstedgård 29. november 2018 Velkomst v/ JT Brugerundersøgelse v/ JT De 4 udviklingsprojekter v/ JT Økonomi 2018 og budget 2019 v/ AS Året der gik 2018 v/ AS Året der kommer

Læs mere

29. marts 2012. Referat, tilføjelser og eventuelle ændringer står med blåt.

29. marts 2012. Referat, tilføjelser og eventuelle ændringer står med blåt. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk 29. marts 2012 CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Referat fra brugerrådsmøde, Gudhjem og Nørresand

Læs mere

Referat. Fraværende: Hardy Pedersen. Ole Hertz. 1. Godkendelse af dagsorden. Ref: Dagsorden godkendt. 2. Ajourføring af adresseliste

Referat. Fraværende: Hardy Pedersen. Ole Hertz. 1. Godkendelse af dagsorden. Ref: Dagsorden godkendt. 2. Ajourføring af adresseliste TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Referat Referat fra brugerrådsmødet den 17/11-2014 om Gudhjem og Nørresand havne Deltagere: Gudhjem By- og mindeforening v/ Erling Aabye Dam

Læs mere

Referat af ekstraordinært brugerrådsmøde med Gudhjem/Nørresand havne den 22. maj 2017.

Referat af ekstraordinært brugerrådsmøde med Gudhjem/Nørresand havne den 22. maj 2017. Referat Referat af ekstraordinært brugerrådsmøde med Gudhjem/Nørresand havne den 22. maj 2017. Til stede: Henrik Jørgensen, bådejerne Tine Hammarlund, Flådeselskabet Atlanten Peter Stange Jensen, Erhverv

Læs mere

Referat af Brugerrådsmøde Gudhjem/Nørresand 14. november 2011 kl. 16-17.30 på Tejn Rådhus, Skovløkken 4, lokale 2A.

Referat af Brugerrådsmøde Gudhjem/Nørresand 14. november 2011 kl. 16-17.30 på Tejn Rådhus, Skovløkken 4, lokale 2A. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 flere modtagere E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 18. november 2011 Referat af Brugerrådsmøde Gudhjem/Nørresand

Læs mere

Havne Langeland Kommune

Havne Langeland Kommune Havne Langeland Kommune Baggrund. I forbindelse med behandlingen af budget 2011 for Langeland Kommune, besluttede Kommunalbestyrelsen på mødet den 11. oktober 2010 vedrørende forslag om indførelse af rabatordning

Læs mere

Endeligt referat fra brugerrådsmøde på Hasle Havn den 19. oktober 2015 kl

Endeligt referat fra brugerrådsmøde på Hasle Havn den 19. oktober 2015 kl TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Endeligt referat Endeligt referat fra brugerrådsmøde på Hasle Havn den 19. oktober 2015 kl. 16.30 Deltagere: Bornholms Kajakklub v/ Søren

Læs mere

Tekst & foto: Bifrost

Tekst & foto: Bifrost Tekst & foto: Bifrost Vi ville prøve at gentage turen til Polen helt op til Stettin, der hvor man tager mast af for at sejle ad floden op mod Berlin. Da vi i 1998 skulle ind i Polsk farvand sejlede man

Læs mere

Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017

Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017 Vejle Motorbåd-Klub Klubben for sejl-, speed- og motorbådssejlere Stiftet 16 december 1932 Referat fra bådejermøde den. 26 oktober 2017 Velkomst ved Johnny Jensen, der bød alle velkommen og foreslog Jørgen

Læs mere

Præstø Havn AFFALDSPLAN 2012-2015

Præstø Havn AFFALDSPLAN 2012-2015 Juli 212 Side 1 Relevant lovgivning Lov nr. 476 af 3.6.1993 om beskyttelse af havmiljøet. Bekendtgørelse nr. 13 af 1.12.22 om modtagefaciliteter for affald fra skibe, om skibes aflevering af affald og

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde den. 24. august 2015

Referat bestyrelsesmøde den. 24. august 2015 Dagsorden bestyrelsesmøde mandag d. 24. august 2015 kl. 17:00 1) Godkende referat fra sidste møde og generalforsamling 2) Siden sidst, gennemgang af korrespondance 3) Aktuel status for regnskab og budget

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 15. august 2016 Tid Kl. 16.00 18.00 Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen (A) Tilforordnede

Læs mere

Aalborg, den 26. september 2018 Bestyrelsesmøde den 26. september 2018

Aalborg, den 26. september 2018 Bestyrelsesmøde den 26. september 2018 Aalborg, den 26. september 2018 Bestyrelsesmøde den 26. september 2018 Deltagere: Lars Nielsen (LN), Rasmus Jøker (RJ), Claus Heikel (CH), Sarah Maria Pedersen (SP), Leif Nielsen (LEN), Esben Juul Knøss

Læs mere

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen

Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Bilag 1 Driftsmål 2010 Havnen Driftsresultaterne er opdelt i forskellige typer af resultater: Bruger- og borgerresultater Medarbejderresultater Samfundsresultater Resultater i forhold til produktivitet

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 21. februar 2017 kl i klubhuset Virksund Lystbådehavn.

Bestyrelsesmøde den 21. februar 2017 kl i klubhuset Virksund Lystbådehavn. Referat af: Bestyrelsesmøde den 21. februar 2017 kl. 18.00 i klubhuset Virksund Lystbådehavn. Deltagere: Mogens Hansen (MH) formand Kåre Foss Johannesen (KJ) næstformand Leif Folke (LF) kasserer Niels

Læs mere

Foreningen Kulhuse Havn 29-04-13

Foreningen Kulhuse Havn 29-04-13 Foreningen Kulhuse Havn 29-04-13 Referat af generalforsamling i foreningen afholdt i Skoven Forsamlingshus den 13-04-13 kl. 0900. Der var fremmødt 35 stemmeberettigede medlemmer samt 2 fuldmagter. Formanden,

Læs mere

Dagsorden for Havnebestyrelsen

Dagsorden for Havnebestyrelsen Dagsorden for Havnebestyrelsen Mødedato 15. august 2016 Tid Kl. 16.00 18.00 Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen (A)

Læs mere

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner.

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 4. juli 2018 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 1. oktober 2015 Afstemningsprogram til budgetforslag

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 19. marts 2014 Tid 15.00 bustur 17.00 havnebestyrelsesmøde Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto

Læs mere

Dagsorden bestyrelsesmøde torsdag d. 1. oktober 2015 kl. 17:00

Dagsorden bestyrelsesmøde torsdag d. 1. oktober 2015 kl. 17:00 Dagsorden bestyrelsesmøde torsdag d. 1. oktober 2015 kl. 17:00 1) Godkende referat fra sidste møde 2) Siden sidst, gennemgang af korrespondance 3) Aktuel status for regnskab og budget 4) Aktuel status

Læs mere

TAKSTER. For afgifter opkrævet af havnefogederne eller kommunen gælder følgende takster: (regnskabsåret er kalenderåret)

TAKSTER. For afgifter opkrævet af havnefogederne eller kommunen gælder følgende takster: (regnskabsåret er kalenderåret) TAKSTER for Kommunale fiskeri- og lystbådehavne i Vordingborg Kommune (Vordingborg Nordhavn, Masnedsund Havn, Kalvehave Havn, Stege havn, Bogø havn, Skåninge Bro og Klintholm Havn). 2014 For afgifter opkrævet

Læs mere

TAKSTBLAD. Kommunale fiskeri- og lystbådehavne i Vordingborg Kommune

TAKSTBLAD. Kommunale fiskeri- og lystbådehavne i Vordingborg Kommune TAKSTBLAD 2015 Illustration René Lundby For afgifter opkrævet af havnefogederne eller kommunen 2015 gældende takster. Fastliggere 1 Pladser Pladslejen bliver beregnet efter største længde og bredde af

Læs mere

Referat fra Brugerrådsmødet på Nørrekås Lystbådehavn onsdag den 19. oktober 2011. Kl. 19.00-20.30 i Sejlerstuen. mødet sluttede 21:05.

Referat fra Brugerrådsmødet på Nørrekås Lystbådehavn onsdag den 19. oktober 2011. Kl. 19.00-20.30 i Sejlerstuen. mødet sluttede 21:05. «FORVNAVN» «AFDADR1» «AFDADR2» «AFDADR4» Tlf.: «AFDTLF» Fax: «AFDFAX» E-mail: «AFDMAIL» CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Referat fra Brugerrådsmødet på Nørrekås Lystbådehavn onsdag den 19. oktober 2011. Kl.

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Samarbejdsudvalget Horsens Lystbådehavn Referat

Samarbejdsudvalget Horsens Lystbådehavn Referat H O R S E N S K O M M U N E Referat Mødested : Den Grønne (HBH), Vært: Fiskerihavnsforeningen Mødetidspunkt : kl. 17.00 Fraværende : DAGSORDEN 1. Kommentarer til ref. fra sidste møde. 2. Havnefogeden informerer

Læs mere

Fraværende: Afbud fra Søren Mentz, Brian Espersen (erstattet af Morten Nielsen, SYC) Dagsorden : 1. Godkendelse af dagsorden 1. Godkendt. 2.

Fraværende: Afbud fra Søren Mentz, Brian Espersen (erstattet af Morten Nielsen, SYC) Dagsorden : 1. Godkendelse af dagsorden 1. Godkendt. 2. ! 1 Mødedeltagere: Ebbe Kyrø (EK), Claus Palm (CP), Jørgen B Riber (JB), Brian Espersen (BE), Søren Hvalsø (SH), Carsten Borch (CB), Michael Larsen (ML), Arne Holten (AH), Søren Mentz (SM), direktør Mette

Læs mere

Foreløbigt referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn

Foreløbigt referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: Referat Foreløbigt referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Deltagere: Hasle Sejlklub v/ Niels Frost Jensen Småbådeklubben v/

Læs mere

Hver forening må stille med én person som repræsenterer foreningen.

Hver forening må stille med én person som repræsenterer foreningen. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 13. november 2013 Referat fra brugerrådsmøde tirsdag den 22. oktober

Læs mere

Referater findes på kommunens hjemmeside. Se:

Referater findes på kommunens hjemmeside. Se: Referat af havnemøde 2017 for Rudkøbing og Strynø havne Afholdt i Rudkøbing Sejlklubs lokaler den 23. maj 2017 kl 16.30-17.30. I mødet deltog: Brugere af Rudkøbing og Strynø havne. Repræsentanter for Udvalget

Læs mere

«FORVNAVN» «AFDADR1» «AFDADR2» «AFDADR4» Tlf.: «AFDTLF» Fax: «AFDFAX» E-mail: «AFDMAIL» CVR: 26-69-63-48. Referat. www.brk.dk

«FORVNAVN» «AFDADR1» «AFDADR2» «AFDADR4» Tlf.: «AFDTLF» Fax: «AFDFAX» E-mail: «AFDMAIL» CVR: 26-69-63-48. Referat. www.brk.dk «FORVNAVN» «AFDADR1» «AFDADR2» «AFDADR4» Tlf.: «AFDTLF» Fax: «AFDFAX» E-mail: «AFDMAIL» Referat Referat fra brugerrådsmødet den 2. december 2014 om Nørrekås Lystbådehavn Deltagere: Rønne Sejlklub v/ Anders

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 05. februar 2014 Tid 16.00 Sted Næstved Havn, Vestre Kaj 16 Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Fælles brugerudvalgsmøde:

Fælles brugerudvalgsmøde: Fælles brugerudvalgsmøde: Teknik og Erhvervs Udvalget TEU, Brugerudvalgene i Rantzausminde Lystbådehavn, Svendborg Lystbådehavn, Øerne samt Havneadministrationen Onsdag den 30. maj kl. 1630-1830 i Svendborg

Læs mere

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Tom Nielsen Administrativ medarbejder Camilla Bouert Lauridsen

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Tom Nielsen Administrativ medarbejder Camilla Bouert Lauridsen TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Endeligt referat Endeligt referat fra brugerrådsmødet for De Nordlige Havne d. 28. oktober 2015 kl. 16.00 (afholdt i kantinen på Skovløkken

Læs mere

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune

Tilgængelighedsudvalg - TGU Holstebro Kommune Møde nr. 02-2017 Onsdag den 29. november 2017 I mødet deltog: Fra TGU: Jørgen Ahler, Jytte von Seelen, Benny Vittrup, Poul Lindholt Mikkelsen. Fra Teknik og Miljø (TM): Anders Debel, Annette Vognbjerg

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012

Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012 _/) _/)_/) _/)_/) _/) SYDKYSTENS SEJLKLUB Referat af ordinær generalforsamling i SKS tirsdag den 6. marts 2012 Til generalforsamlingen var fremmødt 39 medlemmer. Formand Erik Skov Rasmussen bød velkommen

Læs mere

Projektbeskrivelse 2017

Projektbeskrivelse 2017 Projektbeskrivelse 2017 Lohals Havn flere målgrupper, øget indtjening og beskæftigelse 1 Lohals Havn har det sidste år investeret massivt i ændringer og udbygninger. Tiltagene er til glæde for vore gæster,

Læs mere

Beretning Generalforsamling 2015.

Beretning Generalforsamling 2015. Beretning Generalforsamling 2015. Ved generalforsamlingen i 2014 blev der skiftet lidt ud i bestyrelsen, således at Susanne Steffensen nu er næstformand og Anita Jensen er valgt som repræsentant for havnens

Læs mere

Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE. TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne

Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE. TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne HAVNENYT Tilfredshedsundersøgelser i 4 havne I juli måned 2017 har vi foretaget tilfredshedsundersøgelser i Vordingborg

Læs mere

Referat. Bornholms Forsynings Brugerråd 03.02.2015 1. Brugerrådsmøde nr. 26 Den 03. februar 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne.

Referat. Bornholms Forsynings Brugerråd 03.02.2015 1. Brugerrådsmøde nr. 26 Den 03. februar 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Bornholms Forsynings Brugerråd 03.02.2015 1 Referat. Brugerrådsmøde nr. 26 Den 03. februar 2015 kl. 16.30 Mødested: Industrivej 1a, 3700 Rønne. Per Ole Petersen( Formand) Jens S. Koefoed Per Martlev Hansen

Læs mere

Vestre Baadelaug Mødereferat

Vestre Baadelaug Mødereferat Vestre Baadelaug Mødereferat Emne: Bestyrelsesmøde Dato: 01. juni, 2015 Deltagere: Hans R. Petersen (HRP), formand Ole Espensen (OE), næstformand Johnny Iversen (JI), kasserer Henrik Kam Kristensen (HKK),

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 24. september 2018 Tid 15.00 18.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer: Kristian Skov- Andersen, formand Henrik Bonné, næstformand - Afbud Henrik Green Klaus

Læs mere

Jyllinge havn generalforsamling 13/1-2015. Ole præsenterer bestyrelsen, revisorer og havnepersonale. 66 Deltagere heraf 3 ved fuldmagter.

Jyllinge havn generalforsamling 13/1-2015. Ole præsenterer bestyrelsen, revisorer og havnepersonale. 66 Deltagere heraf 3 ved fuldmagter. Jyllinge havn generalforsamling 13/1-2015 Ole præsenterer bestyrelsen, revisorer og havnepersonale. 66 Deltagere heraf 3 ved fuldmagter. 1. Richard Østergaard Mikkelsen vælges som dirigent. Dirigenten

Læs mere

Hoptrup Frivillige Brandværn

Hoptrup Frivillige Brandværn Referat fra Bestyrelsesmøde den 25-04-2017 kl. 19.30 Møde nr. 4 afholdes hos Karsten Klintø. Hoptrup den 25-04-2017 DAGSORDEN: 1. Godkendelse af referater. REFERAT: Referat fra møde nr. 3 blev godkendt.

Læs mere

o Regler for anvendelse o Minimum sikkerhedsudstyr ombord Økonomi/medlemsstatus (Maybritt) Fastsættelse af tidspunkt for næste møde

o Regler for anvendelse o Minimum sikkerhedsudstyr ombord Økonomi/medlemsstatus (Maybritt) Fastsættelse af tidspunkt for næste møde Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag d. 10. og 17. august 2015 Deltagere: Kim, Rene, Lars, Maybritt, Mikkel og Alex Referent: Maybritt Dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde

Læs mere

TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk. Nyhedsbrev Juli 2017 LYSTBÅDEHAVNE

TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk. Nyhedsbrev Juli 2017 LYSTBÅDEHAVNE TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk Nyhedsbrev Juli 2017 LYSTBÅDEHAVNE Havneadministrationen er blevet opfordret til, at kommunikere bedre til havnebestyrelserne. Dette har vi lyttet til, og derfor vil vi

Læs mere

Referat fra 3. møde vedrørende brugerinddragelse på Nørrekås Lystbådehavn, 2. juni 2010.

Referat fra 3. møde vedrørende brugerinddragelse på Nørrekås Lystbådehavn, 2. juni 2010. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4, Tejn Henri Eriksen, Bornholms Sportsfiskerforening (BSF) Erik Thorsen, Havørreden Anders Funch Nielsen, Rønne Sejlklub Carsten Andersen, Rønne Roklub Børge Olsen, Vendekredsen

Læs mere

Takstblad Vinterpladsleje Efter aftale med havnemyndigheden kan både anbringes til vinteropbevaring på havnens areal.

Takstblad Vinterpladsleje Efter aftale med havnemyndigheden kan både anbringes til vinteropbevaring på havnens areal. Takstblad 2017 Alle priser er inklusiv moms med mindre andet er nævnt. 1.0 Fastliggere 1.1 Generelt Pladslejen beregnes på grundlag af et rektangel med sidelængder lig med bådens største længde hhv. største

Læs mere

Christian Muff Jensen, Hans-Erik Lund Hansen, Palle Christensen, Henning Ewall, Helmuth Melsen, Per Olsson og Jan Lauridsen.

Christian Muff Jensen, Hans-Erik Lund Hansen, Palle Christensen, Henning Ewall, Helmuth Melsen, Per Olsson og Jan Lauridsen. Mødereferat Møde indkaldt af: Jan Lauridsen Mødetype: Bestyrelsesmøde Ansvarlig for udstyr: Referent: Jan Lauridsen Ordstyrer: Deltagere: Afbud fra: Muff 26. august 2013 1900 Fælleshuset Havnen Muff Jensen,

Læs mere

Referat. Referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn

Referat. Referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Referat Referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn Deltagere: Hasle Sejlklub v/ Niels Frost Jensen Småbådeklubben v/ Svend Olaf

Læs mere

Siden sidste generalforsamling, har der været gang i rigtig mange aktiviteter.

Siden sidste generalforsamling, har der været gang i rigtig mange aktiviteter. Beretning 2011 Siden sidste generalforsamling, har der været gang i rigtig mange aktiviteter. Frivillige, under ledelse af Torben Skovgaard og Gunner Dalsgaard, har bygget den rigtig fine servicebro vi

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 6. FEBRUAR 2019

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 6. FEBRUAR 2019 BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 6. FEBRUAR 2019 Dagsorden 1) Opfølgning på offentligt borgermøde 17.1. 2) Idéforslag fra Holbæk Træskibslaug. 3) Status, projektliste,

Læs mere

Fraværende: Arne Holten (AH) 1. Godkendelse af dagsorden 1. Nyt punkt 9. Ansøgning fra Museum Amager om afgift fritagelse for museets fartøj Ravnen

Fraværende: Arne Holten (AH) 1. Godkendelse af dagsorden 1. Nyt punkt 9. Ansøgning fra Museum Amager om afgift fritagelse for museets fartøj Ravnen Møde i Dragør havns Brugerbestyrelse den 18. august 2009. Mødedeltagere: Erik Nicolaisen (EN), Bente Walløe Poulsen (BWP), Richard Barth (RB), Jørgen Riber (JR), Theis Wieder (TW), Jess Brønden(JB). Mødet

Læs mere

HAVNENYT EFTERÅRET 2015

HAVNENYT EFTERÅRET 2015 HAVNENYT EFTERÅRET 2015 En ægte 12 meter afgår Dragør havn Sæsonen 2015 Igen i år har vi kunnet holde skindet på næsen, når man taler om antal af gæstende både i havnen. Vi har i år haft en fremgang på

Læs mere

Referat. Bornholms Varme A/S 06.09.2013 186. Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 06. september 2013 kl. 14.30 Mødested: Industrivej 1A, Rønne.

Referat. Bornholms Varme A/S 06.09.2013 186. Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 06. september 2013 kl. 14.30 Mødested: Industrivej 1A, Rønne. Bornholms Varme A/S 06.09.2013 186 Referat Bestyrelsesmøde nr. 28 Den 06. september 2013 kl. 14.30 Mødested: Industrivej 1A, Rønne Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Carsten Scheibye - (næstformand)

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden

Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5. Dagsorden Lejerbo afd. 204 d. 10. april 2013 Indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde mandag d. 29. april 2013 kl. 19.00 i selskabslokalet Bodenhoffs Plads 5 Dagsorden 1. Valg af dirigent, referent og stemmeudvalg

Læs mere

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 6. MARTS 2019

BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 6. MARTS 2019 BYUDVIKLING I HAVNEOMRÅDET I HOLBÆK MØDE I DEN POLITISKE HAVNEGRUPPE 6. MARTS 2019 Dagsorden 1) Oplæg om Kystlivscentret og samarbejde ved maritim udvikling, v. Ture Møller, Carsten Hvid, Martin Andersen

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde den. 30. april 2015

Referat bestyrelsesmøde den. 30. april 2015 Dagsorden bestyrelsesmøde tirsdag d. 30. april 2015 kl. 17:00 1) Godkende referat fra sidste møde og generalforsamling 2) Siden sidst, gennemgang af korrespondance 3) Aktuel status for regnskab og budget

Læs mere

Vestre Baadelaug Mødereferat

Vestre Baadelaug Mødereferat Vestre Baadelaug Mødereferat Emne: Bestyrelsesmøde Dato: 10. august, 2015 Deltagere: Hans R. Petersen (HRP), formand Ole Espensen (OE), næstformand Johnny Iversen (JI), kasserer Henrik Kam Kristensen (HKK),

Læs mere

Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015

Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015 Nyhedsbrev for Hvideklit Nr. 8 juni 2015 I dette nummer 1 Nyt fra bestyrelsen 2 Benchmarking 3 Juniorer og begyndere 4 Banen 5 Økonomi Nyt fra bestyrelsen 1. ÅRGANG 1. NUMMER Bestyrelsen har afholdt 3

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 10. december 2018 Tid 15.00 ca. 18.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer: Kristian Skov- Andersen, formand Henrik Bonné, næstformand Henrik Green Klaus Eusebius

Læs mere

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21.

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for NOTAT Bilag 3 Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. 06-12-2010 Sagsnr. 2010-25364

Læs mere

Takstblad Vinterpladsleje Efter aftale med havnemyndigheden kan både anbringes til vinteropbevaring på havnens areal.

Takstblad Vinterpladsleje Efter aftale med havnemyndigheden kan både anbringes til vinteropbevaring på havnens areal. Takstblad 2017 Alle priser er inklusiv moms med mindre andet er nævnt. 1.0 Fastliggere 1.1 Generelt Pladslejen beregnes på grundlag af et rektangel med sidelængder lig med bådens største længde hhv. største

Læs mere

P r æ s e n t a t i o n a f l y s t b å d e h a v n s p r o j e k t e t

P r æ s e n t a t i o n a f l y s t b å d e h a v n s p r o j e k t e t L o k a l p l a n o m r å d e t M a s t e r p l a n m a r t s 2 0 0 9 M a s t e r p l a n m a r t s 2 0 0 9 M a s t e r p l a n m a r t s 2 0 0 9 H a v n e p r o j e k t e t H a v n e p r o j e k t e t

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde Hasle Havn d. 1. april 2015

Referat fra brugerrådsmøde Hasle Havn d. 1. april 2015 Teknik og Miljø Skovløkken 4 3770 Allinge flere modtagere Bornholms Regionskommune Teknik og Miljø CVR: 26 69 63 48 25. september 2015 J. nr. 08.00.00G01-0093 Referat fra brugerrådsmøde Hasle Havn d. 1.

Læs mere

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014

Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Til Informationsmøde om Kvæsthusprojektet og Sankt Annæ Projektet 13. maj 2014 Fra Kvæsthusselskabet og Sankt Annæ Selskabet ddd Opsamling fra informationsmøde afholdt d. 13. maj 2014 Kvæsthusselskabet

Læs mere

Analyse af handicapadgang til Bornholmske strande

Analyse af handicapadgang til Bornholmske strande Analyse af handicapadgang til Bornholmske strande BALKA STRAND Den største forhindring for kørestolsbrugere her er tilsandingen af den befæstede sti. Som forholdene var den 6. juni, var det besværligt

Læs mere

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden:

Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 Dagsorden: Grenaa Marina. Grenaa Lystbådehavns Fond v/ bestyrelsen. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 04/2018 -------------------- o ----------------- Mødedato: mandag 20/8 2018 kl. 16,30. Mødested: Havnekontoret Skakkesholm

Læs mere

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering

Regulativ for brug af vej- og fortovsarealer til fortovsudstillinger og udeservering Når en virksomhed ønsker at bruge en del af det offentlige vej- og fortovsareal til udstillinger, restauranter eller lignende, skal der søges om tilladelse hertil ved Vejvirksomheden. Vejvirksomheden kontakter

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling lørdag d. 21. marts 2015

Referat fra ordinær generalforsamling lørdag d. 21. marts 2015 Referat fra ordinær generalforsamling lørdag d. 21. marts 2015 Dagsordenen ifølge vedtægterne. Referat under hvert punkt Referenter Inga og Philipp 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog Jørgen Jørgensen,

Læs mere