Referat fra brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 16. november 2017 kl. 16:00-17:30

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 16. november 2017 kl. 16:00-17:30"

Transkript

1 Referat Referat fra brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 16. november 2017 kl. 16:00-17:30 Deltagere: Erhverv på Gudhjem havn v/jens Hede Madsen Gudhjem By- og mindeforening v/ Hans-Martin Bloch og Johan Lorentzen Bådejerne v/henrik Jørgensen Erhvervsfartøjerne v/george Zeemann Flådeselskabet Atlanten v/tine Hammarlund Kyst Klar v/bjarke Clausen Leder af erhverv og beredskab Palle K. Tourell Havnekoordinator Jakob Jensen Havneadministrator Ea Krogstrup (referent) 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Ajourføring af adresseliste og medlemskab af rådet Listen blev ajourført. 3. Næste mødedato Forslag: Torsdag den 8. november 2018 kl :30 Forslaget blev godkendt. Gudhjem By- og Mindeforening ønskede et møde i foråret Jakob Jensen gjorde det klart, at brugerne altid har mulighed for at bede om et ekstraordinært brugerrådsmøde om emner, der er af almen interesse for brugerrådet, og at Gudhjem By- og Mindeforening derfor et meget velkommen til at kontakte havnen for et møde til foråret.

2 Side 2/15 4. Statistik for sæsonen 2017 Igen i år har de bornholmske havne oplevet en flot fremgang i antal overnatninger. Samlet set er der tale om en fremgang på 7 procent siden 2016 og på hele 14 procent siden 2015 (sammenlignende tal pr. 4. august). For Gudhjem og Nørresand Havne er der dog tale om en tilbagegang på 11 procent. Pr. 4. august 2015 Antal overnatninger Pr. 4. august 2016 Antal overnatninger Pr. 4. august 2017 Antal overnatninger Allinge Allinge Allinge Gudhjem 827 Gudhjem 882 Gudhjem 786 Hammer 690 Hammer 865 Hammer Hasle Hasle Hasle Nørrekås Nørrekås Nørrekås Sandvig 190 Sandvig 208 Sandvig 132 Svaneke 973 Svaneke 934 Svaneke Tejn 680 Tejn 711 Tejn 964 I alt I alt I alt Hovedparten af gæstesejlerne kommer fra Danmark, Tyskland, Sverige og Polen med ca sejlere fra Danmark og ca sejlere fra Tyskland som de største grupper. For at stimulere den øgede interesse fra tyske og polske sejlere, som Bornholm har oplevet de seneste år, har Bornholms Regionskommune engageret sig som partner i EU-projektet South Coast Baltic. Projektet har et samlet budget på 18 mio. kr., der betyder, at kommunen får mangedoblet de ca kr., der i dag er afsat til markedsføring af havnene. Sammen med polske, tyske og litauiske samarbejdspartnere får vi nu en fælles markedsføringsindsats, som har til formål at øge sejlerturismen i den sydlige del af Østersøen med 20 procent over de næste 3 år. Jakob Jensen orienterede om tal og tendenser. Tendensen på landsplan er, at der bliver færre lystsejlere i de danske havne. Bornholm er blandt de få steder i Danmark, hvor man kan konstatere fremgang. 5. Status for 2017 Der er som en del af en investering på over 3,5 mio. kr. etableret WIFI på Gudhjem Havn. Kommunens IT-afdeling har indgået en aftale med Zibra om etablering og drift i 5 år. Havnen har sikret det øverste granitskifte i yderhavnen samt i en del af mellemhavnen, der hvor der er etableret føringsveje for WIFI.

3 Side 3/15 Der er udført nye egetræsriste over port-graven. Der er igangsat en helt ny træbro på Nørresand øst for indsejlingen. Det er besluttet at udbyde havnens tidligere værksted til leje, efter at den tidligere ejer har opsagt lejemålet. I starten af juli blev der endvidere igangsat en renovering af den udtjente betonmur i Nørresand. Broen på Nørresand er igangsat efter det voldsomme vejr i januar og forventes færdig inden udgangen af Brugerne bemærkede, at der er risiko for, at materialerne bliver skyllet væk, og havnen vil derfor tage kontakt til dykkerne og gøre dem opmærksomme på risikoen. Hvad angår reparation af betonmuren på Nørresand, så er der nu indgået kontakt med den af brugerne anbefalede murer på reparation af den fulde strækning. Mureren er dog ikke startet og arbejdet er nu, pga. frostrisiko, nødt til at vente til foråret. Havnen aftaler en tidsfrist for arbejdet med mureren, så muren er færdig inden 1. juni Reparationen finansieres over havnens driftsbudget. Gudhjem By- og Mindeforening bemærkede, at det øverste granitskifte, som de ser det, ikke er sikret. Jakob Jensen forklarede, at havnen bevidst har ventet med at fuge den vandrette, eftersom Zibra skal udbedre den manglende kapacitet ved det valg, de har foretaget. Følgende er indsendt fra brugerne vedr. status 2017: a) Fra bådejerne v/henrik Jørgensen: Vi ønsker en redegørelse for hvem der besluttede og forære tømmeret fra den gamle gangbro, til et ny-startet firma i Gudhjem når der forelå et udkast til et projekt om båd opbevaring i vinterhalvåret, som brugerne ser det, så var dette tømmer mere end velegnet til dette, vi ser det som at man har forræret penge væk, er det i det hele taget lovligt m.m modtager ansøger om bortskaffelse/aftagelse af det.

4 Side 4/15 Når en entreprenør påtager sig opgaven med at bortskaffe affald uden beregning er det helt sædvanligt, at entreprenøren får lov til det. Hvem entreprenøren videregiver træ, hårdt angrebet af råd, til blander havnen sig ikke i. Havnen modtog aldrig den aftalte liste over materialer med priser på bådstativer og havde ingen forestilling om, at der skulle bruges nedbrudt træ til denne opgave. Bjarke Clausen fra Kyst Klar forklarede, at det var ham, der havde fået lov til at overtage tømmeret at der var tale om særdeles begrænsede mængder brugbart træ, og at han selv havde stået for at pille det hele ned. b) Fra bådejerne v/henrik Jørgensen: Hvad sker der med kvitterings automaten på Gudhjem havn, kommer den til at virke ordentligt, flere lystsejlere har ikke kunne betale og få printet kvittering ud, m.h.t at printe kvitterings mærke ud gælder dette også flere faste brugere. Havnen er ikke vidende om, at serviceautomaten ikke har fungeret i bortset fra en halv dag, hvor det ikke umiddelbart var muligt for JF Data at genstarte serviceautomaten via fjerstyring. Dette er understøttet af at en gennemgang sæsonen, der viser indbetalinger alle dage. Ea Krogstrup redegjorde for, at der er registreret salg samtlige dage i perioden 1. juni til 31. august, hvorfor automaten ikke kan siges at have været ude af drift i sæsonen. Hvad angår print af bådmærker til fastliggerne, så arbejdes der på at anskaffe solbestandige mærker til næste sæson. Der er allerede fundet en midlertidig løsning med en solbestandig film, der sættes hen over de eksisterende mærker, såfremt det ikke lykkes at anskaffe de ønskede mærker til sæsonstart. Gudhjem By- og Mindeforening ønskede mere tilsyn på havnen både for at sikre indtægter og for at yde bedre service til gæstesejlerne. Jakob Jensen understregede, at tiden med en havnefoged fysisk på havnen 24-7 for længst er ovre.

5 Side 5/15 Det er havnenes opfattelse, at meget få gæster forsøger at snyde, og at tilbagemeldingerne på det eksisterende serviceniveau er positive. Han foreslog brugerne, at etablere en gruppe frivillige på havnen, der tager imod gæsterne som supplement til havnens service akkurat som det i dag sker på f.eks. Kerteminde havn. Flådeselskabet Atlanten var positivt stemt overfor ideen og ville arbejde for en sådan model på Gudhjems havne. c) Fra bådejerne i Nørresand v/ Henrik Jørgensen: Vi ønsker en redegørelse for hvad der sker i sagen om alle gratisterne der skulle tages hånd om, der ligger stadigvæk både, kajakker, paddle boards og lignende der ikke er betalt for, og ikke mindst et skur som efterhånden er en parodi fra kommunens side af, der står 2 brugere og er enige om at deles om det, lige pt står det tomt og aflåst uden betaling/indkomst af leje. På grund af langtidssygdom i havneadministrationen har det ikke været muligt at prioritere tid til opfølgning på den mærkning, der blev udført for at få fastlagt ejerskabet af både og kajakker, som havnen ikke kender ejerskabet af. Kommunen regner med at være fuldtallige i havneadministrationen igen pr. 1. januar Der vil hurtigst muligt herefter blive taget hånd om mærkningen af kajakker samt om sagen med skuret. d) Fra bådejerne i Nørresand v/ Henrik Jørgensen: Vi ønsker også redegørelse for hvor mange pladser diverse foreninger og firmaer har som friligger pladser, og gælder dette i begge havne eller hvad, her tænkes på om man bare kan flytte frem og tilbage, eller gælder det som alle andre steder at man har den tildelte plads kun, betaler både der flytter fra havn til havn for pladser begge steder. Foreninger har 1 gratis bådplads, når foreningen har under 50 medlemmer, og 2 når de har mellem 50 og 100 medlemmer. Og alle der har plads i en havn, har lov til at ligge på alle pladser, der ikke er reserveret til erhvervsfartøjer eller har rødt skilt (Gudhjems to havne opfattes også i denne sammenhæng som een havn).

6 Side 6/15 Jakob Jensen redegjorde for reglerne med de røde/grønne skilte, som jo betyder, at man hele tiden udnytter de bedste pladser i havnen. Bådejerne spurgte ind til en konkret sag, som Ea Krogstrup fremsender en status på hurtigst muligt. e) Fra bådejerne v/ Henrik Jørgensen Et meget stort ønske fra brugerne er at få et KLART svar på om der er eller ikke er en havnefoged mere på havnene, som det er nu, så ser vi det som om der står en på papiret i jeres system, en der får LØN for det, men reelt ikke har noget med det at gøre(en unødvendig lønomkostning) det er ikke en løsning der kan bruges fremover, enten er der en, eller også er der ikke en. Alle de kommunale havne deler havnefoged. Gudhjem og Svaneke deler en fuldtids havnefoged, ligesom Nørrekås og Hasle deler en fuldtidshavnefoged. Det samme gælder Tejn og Hammerhavnen. Allinge og Sandvig har om sommeren en fuldtids havnefoged, men om vinteren serviceres disse to havne af personale fra Tejn Havn. Bådejerne og Gudhjem By- og Mindeforening efterlyste havnefogedens tilstedeværelse i Gudhjem og Nørresand. Jakob Jensen fortalte, at det i sæsonen klart er målsætningen at være fysisk på alle havne minimum to gange om dagen samt ved tilkald. Erhvervet på Gudhjem havn samt erhvervsfartøjerne var tilfredse med havnefogeden og oplevede altid, at han kom, når man kontaktede ham. De bad dog havnen om at tjekke op på telefonsystemet. Jakob Jensen forklarede, at bagvagttelefonen går til tre i havnegruppen og altid til hans telefon. Der fulgte en kort drøftelse af fyret på Gudhjem havn, som ikke har været tændt i halvdelen af Der var enighed om, at det kunne være en god ide i at supplere ballonen med tre røde lys. Havnene fremførte, at det fortsat er tilkendegivet fra politisk side, at man ønsker brugerinddragelse i praktiske opgaver på havnene, akkurat som i de private havne.

7 Side 7/15 f) Fra bådejerne v/ Henrik Jørgensen Hvad var foremålet med alle vippe skiltene på Nørre sand havn, det kan umuligt være bådpladser de representerar, antallet vippe skilte kontra kvadrat/rummeter hver bådejer betaler for hænger på ingen måde sammen. Rød-grøn skiltene er opsat efter de både, der har plads på kajen, hvor bådbredden tillægges min. 40 cm til fendere. Jakob Jensen bemærkede, at det er Niels Løvstad, der har sat dem op, og at havnen har fuld tillid til, at de sidder rigtigt. Havnen vil dog tjekke op på det, brugerne har nævnt. 6. Budget 2018 Med godkendelsen af budgettet for 2018 lyder puljen til anlæg, havne på ca. 2 mio. kr., samt ekstraordinært 3 mio. kr. til sikkerhedsforanstaltninger og vedligehold af de kommunale havne uden for Rønne (1,5 mio. kr. i 2018 samt 1,5 mio. kr. i 2019). Driftsbudgettet for 2018 er fremskrevet i henhold til pris- og lønreguleringen, hvilket betyder, at nettobudgettet til drift af de kommunale havne er uændret i 2018 på ca. 2,8 mio. kr. Dette betyder, at der kan anvendes driftsmidler for ca. 2,8 mio. kr. mere end havnene har indtægter. Taksterne er for langt de fleste ydelser fremskrevet på tilsvarende vis, nogle dog afrundet til hele/runde tal. Taksten for gæstende TS skibe (ældre danske brugsfartøjer) er efter et prøve-år ændret, så skibene ikke betaler for de første 3 døgn de ligger i havnen. Efter en indfasning er elforbrug for fastliggende lystbåde i 2018 indeholdt i taksten bådpladslejen. Ændringen er muliggjort uden forhøjelse af fastligger-taksterne ved at kommunen har gennemført projekter til reduktion af havnenes elforbrug med etablering af varmepumper og LEDlys. Dette arbejde fortsætter, og der forventes en yderligere reduktion af elforbruget på havnene.

8 Side 8/15 Jakob Jensen uddybede budgettal og takster samt betydningen heraf. Gudhjem By- og Mindeforening spurgte ind til, om ikke de mange udviklingsprojekter på havnene afføder nye driftsopgaver, som belaster havnenes driftsbudgetter. Jakob Jensen forklarede, at det faktisk forholder sig omvendt, eftersom udviklingsprojekterne ofte har fokus på at reducere vedligeholdelsesbehovet, og at projekter, som f.eks. Hasle Sauna, trækker gæster til havnen, som giver øgede indtægter til havnen og samtidig er til glæde for det lokale erhvervsliv. 7. Forslag til vedligeholdelse og anlæg 2018 Når alle brugerrådsmøder er gennemført medio november, vil der ske en prioritering af de ikke-prioriterede driftsmidler. Resultatet at prioriteringen vil blive sendt ud til brugerrådsrepræsentanterne. Anlægsmidler prioriteres af Teknik- og Miljøudvalget og offentliggøres dagen efter at disse behandles. Efterfølgende udarbejdes der bevillingsdagsordner, der skal behandles af Teknik- og Miljøudvalget, Økonomiudvalget samt Kommunalbestyrelsen. a) Havnens oplæg til bevillingen på ,- kr. til sikkerhedsarbejder og vedligehold som besluttet af Kommunalbestyrelsen den 12. oktober 2017: Arbejdet med klimasikring af alle granitmoler på Bornholm, hvor der for Gudhjems to havne skal investeres over 10 mio. kr., har skabt fokus på, hvad der bør sikres ud over granitmolerne - og her er højeste prioritet havneportene. I Allinge arbejdes der på at forlænge dækmolen, så den bliver lige så effektiv som dækmolen i Svaneke, hvor vi ikke har lukket porten de sidste to år samt reduceret belastning og slid på havnen ganske væsentligt. Samtidigt har vi forøget kapaciteten og anvendelsen af havnen. I Gudhjem har politikerne fulgt majoriteten af brugerne og udsat etableringen af dækmolen på ubestemt tid. Klimaprognoser siger nu, at belastningen på alle bølgeudsatte havneværker øges med minimum 30 %.

9 Side 9/15 Derfor er det efter havnens opfattelse tid til at sikre havneporten i Gudhjem med nye udskiftbare hjul og ny kraftigere bund og topskinne. I dag findes der mobilkraner, der kan løfte porten op på kajen, til en pris der cirka svarer til besparelsen på, at det bliver hurtigere at skifte bundskinnen. Bundskinnen er helt udslidt, og forsøg på udbedring udført inden havnen overgik til kommunal drift i 2007, har måttet fjernes for at porten overhovedet kan åbnes. Det vil under alle omstændigheder være en dykkeropgave at skifte bundskinnen. Porten kan hermed styrkes og levetidsforlænges, selvom en dækmole eller en helt ny havneport (ikke som skydeport) var det ønskelige - også for at have en havn, der er tidssvarende for ruten til Christiansø. Skulle en projektering og prissætning vise, at det kan udføres for mindre end kr., foreslår havnen, at der fortsættes med udskiftning af de rådne dobbelte vaterlister, der har slidplanker, som giver svamp og alt for kort levetid, til vaterlister uden samlinger. Alternativet til renovering af havneporten er at igangsætte fugearbejdet på Gudhjem og Nørresand Havne. Erhvervsbådene og erhvervet på Gudhjem havn ønskede at bruge midlerne på en renovering af havneporten, som beskrevet i havnens forslag. Gudhjem By- og Mindeforening tilkendegav at porten er vigtig, men fastholdte, at de opfatter det sådan, at midlerne skal anvendes til fugning, og at en renovering af havneporten derfor bør finansieres af andre midler. Jakob Jensen præciserede, at midlerne er givet til sikkerhedsarbejder og vedligehold ikke specifikt til fugning. Hvis midlerne skal anvendes tilfugning, kan de først tages i brug til foråret, eftersom vi nu går ind i en periode med frost-risiko. Hvorimod en reparation af porten kan igangsættes med det samme. Havnen er desuden meget bekymret for, hvor vidt porten kan holde til endnu en vejrsituation, som den vi oplevede 4. januar 2017.

10 Side 10/15 Palle K. Tourell foreslog, at man anvender de kr. til sikring af porten og igangsætter dette arbejde nu. Og at man så indstiller, at der prioriteres et tilsvarende beløb af anlægsmidlerne i 2018 til fugning af Gudhjem og Nørresand havne. Gudhjem By- og Mindeforening samt Flådeselskabet Atlanten bakkede op om denne løsning. b) Fra bådejerne v/ Henrik Jørgensen: Vi ønsker også at der fortsat arbejdes frem imod den før omtalte dækmole i Nørre sand havn, det er som vi ser det, folk uden tilknytning/brugere af havne bassinet der bremser dette projekt. M.h.t projekt dækmole hvis den blev en realitet, så kan det jo skabe mange flere pladser i havnen samt penge i kassen, vi forstår som brugere af havne ikke at 3-4 personer i Gudhjem skal kunne stoppe et sådant projekt, andre steder skærer kommunen bare igennem og udfører entreprisen. En reduktion af bølgeuroen i havnebassinet i Nørresand har længe været Center for Teknik & Miljøs ønske. Det vil - ud over en stor forbedring af anvendelsen af havnen - også betyde en reduktion af slidtagen på havneværkerne. Kyst Klar og bådejerne var meget positive overfor dækmolen, der senest blev præsenteret på det ekstraordinære brugerrådsmøde i maj De påpegede, at modstanden mod projektet primært kommer fra brugere, der ikke har båd i Nørresand havn og derfor ikke oplever behovet for mere ro i havnen på samme måde, som de gør. De fremhævede også de forbedringer for sikkerheden, som en dækmole vil generere. Gudhjem By- og Mindeforening ønsker fortsat ikke dækmolen og understregede, at æstetikken på havnen for dem er det, der er vigtigt ikke kun funktionaliteten. De refererede til Niels Løvstads skriv, som foreningen tidligere har fremsendt til sagen. I samarbejde med Flådeselskabet Atlanten ønsker Gudhjem By- og Mindeforening at komme med forslag til en helhedsplan for de to havne, og har i den sammenhæng indkaldt til et møde på Museet, hvor de vil starte arbejde med en helhedsplan op. Palle K. Tourell konkluderede, at der ikke kan konstateres enighed om projektet i brugergruppen.

11 Side 11/15 c) Fra Kyst Klar v/ Bjarke Clausen Sauna Jeg har et ønske om at lave "Nørresand Havbad" - en sauna klub om man vil bestående af, at en større sauna opføres på eksisterende plads, hvor den nuværende mobile sauna står. Initiativet laves privat som kommercielt tiltag, men med en sauna klub integreret, så de lokale fortsat kan bruge saunaen. Der er stor succes med sauna på Hasle Havn, hvor badeklubben pt. er i gang med at søge fonde til en kapacitetsudvidelse. Der er søgt byggetilladelse til en sauna på molen i Sandvig Havn, finansieret af fonde ansøgt af en brugerkreds. Derudover arbejdes der på sauna i Svaneke samt i Snogebæk havne. På Nørresand har havnen tidligere udarbejdet en skitse til en sauna. Dette initiativ vil havnen forelægge politisk med brugerne på Gudhjems havnes bemærkninger. Havnen ønskede brugernes tilkendegivelse af, at der kunne arbejdes på at etablere en sauna i en eller anden form på Nørresand havn. Flådeselskabet Atlanten foreslog, at brugerne nedsatte en arbejdsgruppe og arbejdede videre med konceptet for saunaen, men Bjarke Clausen var ikke umiddelbart interesseret i at gribe projektet an på denne måde, eftersom han ønsker at drive saunaen kommercielt selvfølgelig med mulighed for, at alle, der ønsker det, kan benytte saunaen på lige fod med saunaen i Gudhjem Svømmehal, tilføjede Jakob Jensen. Gudhjem By- og Mindeforening støttede op omkring arbejdet med en sauna, så længe der var tale om en facilitet som alle kunne få adgang til. Det blev besluttet, at der indkaldes til et ekstraordinært brugerrådsmøde, hvis havnen får en henvendelse om et konkret projekt. Flydebro - Anvendes til ombord stigning af joller / kajak / stand up paddle boards - Anlægges i nordlige side af slæbestedet som flytbar enhed - Måler 1500 x 5000 mm / udføres i douglas gran / laves med rulle elementer (hjul) under til brug for optagning

12 Side 12/15 - Pris ,- Finansieringen uddybes af Kyst Klar på mødet, men havnen har tidligere sagt god for en flydebro, hvis den demonteres og løftes på land af brugerne, når bølgeuroen nødvendiggør dette. Gudhjem By- og Mindeforening påpegede, at Flådeselskabet Atlanten også har planer om at lave en bro, finansieret af lokale midler, og foreslog derfor et samarbejde. Bjarke Clausen var positivt indstillet overfor et samarbejde, men understregede, at der var brug for broen nu, og at han derfor kun var interesseret i et samarbejde, hvis arbejdet med projektet gik hurtigt. Oplægning - Anvendes til oplægning af sejl joller / kajakker / surfboards (øverst) samt opbevaring nedenunder i kasser til grej - Anlægges som hidtil aftalt i følge tidligere af BRK fremsendt tegning som tre blokke - Måler 1500 x mm udføres i douglas gran med lukkede aflåste kasser nedenunder til grej. - Pris ,- Finansieringen uddybes af Kyst Klar på mødet, og med brugernes bemærkninger (og når forslaget med opbevaring er skitseret) tager havnen stilling til, hvordan den videre proces kan fastlægges. Havnen meddelte, at der bliver taget stilling til forslaget, når der foreligger en skitse og nogle priser. Bådejerne skitserer stativerne og Bjarke Clausen supplerer med opbevaringskasser til grej. Bådejerne fremsender de indhentede priser til havnen igen, så udgiften kan blive godkendt, og projektet kan sættes i gang på næste arbejdsdag. Grill - Anvedes til til udendørs madlavning - Anlægges i stil med den der er opført på Gudhjem havn - Mål 80 x 1500 mm udføres i rustfrit stål og egetræ - Pris ,-

13 Side 13/15 Finansieringen uddybes af Kyst Klar på mødet, og med brugernes bemærkninger tager havnen stilling til, hvordan den videre proces kan fastlægges. Det blev besluttet, at havnen bestiller en skitse til udvidelse af den eksisterende grillplads på Nørresand. Tine: Vi har en grillplads, som alle gerne må bruge. Adgang til boltværk - Anvendes som nedgang til at få brugerne sikkert ned på boltværket - Anlægges i hjørnet foran Atlantens skur ved Kyst Klar s bådplads - Mæl (efter nærmere aftale) - Pris ,- Punktet uddybes af Kyst Klar på mødet. Bjarke uddybede, at det var almindelige lejdere, der var behov for, for at kunne komme sikkert ned på bolværket. Brugerne ønskede generelt at få etableret nedgange til bolværket i træ i begge havne. Nyt skur Havnen har igennem tiderne modtaget ønsker fra flere sider på at få skitseret en bebyggelsesmulighed til et klubhus til bl.a. fiskeklub. Vi har fået Blå Streg til at skitsere et forslag, som vi ønsker brugernes bemærkninger til, se vedlagte bilag. Brugerne var generelt åbne overfor muligheden for at bygge på Nørresand. Der var dog efter deres opfattelse flere behov; fiskeklub, kajakskur, toiletter, m.m. Gudhjem By- og Mindeforening bemærkede, at der jo også var et ledigt hus på Gudhjem Havn den sorte bygning. Og fremhævede behovet for offentlige toiletter på Nørresand havn.

14 Side 14/15 Gudhjem By- og Mindeforening samt Flådeselskabet Atlanten ønskede diskussionen integreret i arbejdet med den førnævnte helhedsplan for havnene. Der var enighed om, at havnen nu, med brugernes positive opbakning, kan vende ønsket om en havnebygning med fredningsmyndigheden. 8. Affaldshåndtering I juli måned godkendte Miljøstyrelsen nye affaldsplaner for alle de kommunale havne på Bornholm for perioden Der er i 2017 afsat kr. til affaldshåndtering på Gudhjem/Nørresand Havne. Kommunen overvejer at indkøbe et mobilt anlæg til håndtering af sort spildevand til hver af de større kommunale havne, så den enkelte bådejer kan få tømt sin holding-tank, når de ligger i havnen. Flådeselskabet Atlanten efterlyste det møde om placering og type af affaldsstativer på Nørresand, der var aftalt med havnefogeden i forbindelse med sidste brugerrådsmøde. Jakob Jensen understregede, at tendensen på havnene i dag går mod 660 l containere, og at det er usandsynligt, at havnen kan indgå i en anden løsning. Han tager dog fat i havnefogeden, så der kan blive et møde om affaldsstativer. 9. Vild med Vand Projektet Vild med Vand er et samarbejde mellem Dansk Sejlunion og Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID), som har til formål at tiltrække flere nye brugere af de danske havne. I 2017 tilsluttede Hasle og Svaneke havn sig projektet og blev Vild med Vand havne. De to bornholmske havne afholdt med stor succes Havnens Dag, der trak en imponerende mænger gæster til de mange aktiviteter på vand og på land. Såfremt projektet kunne have interesse for Gudhjem/Nørresand havne formidler havnen gerne kontakt til projektleder Lone Buchardt. Man kan læse mere om projektet og muligheden for at blive Vild med Vand havn her:

15 Side 15/15 Ea Krogstrup sender kontaktoplysninger på brugerrådet til Vild med Vands projektleder. 10. Boatflex Havnen er blevet kontaktet af firmaet Boatflex, der ønsker at komme i dialog med havnen omkring udlejning af private lystbåde. Man kan læse mere om firmaet på deres hjemmeside: Boatflex er i gang med et større udredningsarbejde af gældende lovgivning vedrørende udlejning af private lystbåde, både til sejllads og til ophold i havnen. Havnen vil modtage resultaterne af dette arbejde i takt med, at Boatflex får afklaring på udredningen. Materialet vil blive sendt til brugerrådet og gjort tilgængeligt på kommunens hjemmeside, så snart havnen har modtaget det. Brugerne tog orienteringen til efterretning. 11. Eventuelt a. Den Sorte Cafe på Gudhjem havn. Gudhjem By- og Mindeforening har en ønske om at bevare offentlighedens adgang til bænken stegepanden ved bygningen. b. Flådeselskabet Atlanten bemærkede, at det har fungeret rigtig fint med bommene på Nørresand. c. Flådeselskabet Atlanten fortalte, at de har fået sat en ny badestige op, som skal sidde oppe hele året, at de næste år laver en ny badeflåde, som skal sættes ud. d. Gudhjem By- og Mindeforening ønskede vandhanen på Nørresand flyttet. Bilag A: Tegning Blå Streg

Referat fra brugerrådsmøde med Bølshavn havn den 31. oktober 2017 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor.

Referat fra brugerrådsmøde med Bølshavn havn den 31. oktober 2017 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Referat Referat fra brugerrådsmøde med Bølshavn havn den 31. oktober 2017 kl. 18.00-19:30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Deltagere: Erhvervsfartøjerne v/morten Svendsen Bådejerne v/jakob Jensen

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 10. november 2016 kl. 16:00-17:30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn.

Referat af brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 10. november 2016 kl. 16:00-17:30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn. Referat Referat af brugerrådsmøde med Gudhjem og Nørresand Havn den 10. november 2016 kl. 16:00-17:30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn. Inviterede: Erhverv på Gudhjem Havn v/peter Stange Jensen

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 15. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor.

Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 15. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor. Referat Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 15. november 2016 kl. 17.00-18:30. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor. Inviterede: Tejn Sejlklub v/henrik Finé Balle Erhvervsfiskerne v/verner Thorsen

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 9. november 2017 kl. 16:30-18:00. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor.

Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 9. november 2017 kl. 16:30-18:00. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor. Referat Referat af brugerrådsmøde med Tejn havn den 9. november 2017 kl. 16:30-18:00. Mødet blev afholdt på Tejn Havnekontor. Deltagere: Tejn Sejlklub v/martin Kjølby Erhvervsfiskerne v/verner Thorsen

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Svaneke havn den 3. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor.

Referat af brugerrådsmøde med Svaneke havn den 3. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Referat Referat af brugerrådsmøde med Svaneke havn den 3. november 2016 kl. 16.00-17:30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Inviterede: Svaneke Sejlklub v/jens Skov Erhvervet på havnen v/kim Rømer

Læs mere

Referat. Referat af brugerrådsmøde med de nordlige havne den 8. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn.

Referat. Referat af brugerrådsmøde med de nordlige havne den 8. november 2016 kl :30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn. Referat Referat af brugerrådsmøde med de nordlige havne den 8. november 2016 kl. 16.00-17:30. Mødet blev afholdt på Skovløkken 4, Tejn. Inviterede: Allinge Bådelaug v/erling Qvistgaard Allinge-Sandvig

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 24. oktober 2017 kl :00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn.

Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 24. oktober 2017 kl :00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn. Referat Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 24. oktober 2017 kl. 16.30-18:00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn. Deltagere: Erhvervsfiskerne v/ Kaj Oluf Holm Hasle Byting v/ Kaj Erik

Læs mere

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Jan-Ole Elleby Administrativ medarbejder Camilla Lauridsen

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Jan-Ole Elleby Administrativ medarbejder Camilla Lauridsen TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Endeligt referat Endeligt referat fra brugerrådsmøde vedr. Bølshavn den 22. oktober 2015 kl. 18.30 Deltagende: Erhvervsfartøjerne v/ Morten

Læs mere

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m.

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m. Referat Ordinært brugerrådsmøde med Hasle Havn den 24. oktober 2018 kl. 16.30-18.00. Mødet afholdes i Sejlerstuen. Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid Veje, havne og beredskab vhb@brk.dk

Læs mere

Referat. Fraværende: Hardy Pedersen. Ole Hertz. 1. Godkendelse af dagsorden. Ref: Dagsorden godkendt. 2. Ajourføring af adresseliste

Referat. Fraværende: Hardy Pedersen. Ole Hertz. 1. Godkendelse af dagsorden. Ref: Dagsorden godkendt. 2. Ajourføring af adresseliste TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Referat Referat fra brugerrådsmødet den 17/11-2014 om Gudhjem og Nørresand havne Deltagere: Gudhjem By- og mindeforening v/ Erling Aabye Dam

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 25. oktober 2016 kl Mødet blev holdt i Rønne Sejlklubs lokaler.

Referat af brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 25. oktober 2016 kl Mødet blev holdt i Rønne Sejlklubs lokaler. Referat Referat af brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 25. oktober 2016 kl. 16.00. Mødet blev holdt i Rønne Sejlklubs lokaler. Inviterede: BSF v/holger Jespersen Rønne Sejlklub v/ Anders Funch

Læs mere

Endeligt referat. Afbud: Bill Hansen. 1. Godkendelse af dagsorden Ref.: Dagsordenen blev godkendt.

Endeligt referat. Afbud: Bill Hansen. 1. Godkendelse af dagsorden Ref.: Dagsordenen blev godkendt. «FORVNAVN» «AFDADR1» «AFDADR2» «AFDADR4» Tlf.: «AFDTLF» Fax: «AFDFAX» E-mail: «AFDMAIL» Endeligt referat Endeligt referat fra brugerrådsmøde for Tejn Havn den 05.11.2015 kl. 16.30 (afholdt på Tejn Havnekontor)

Læs mere

Referat af ekstraordinært brugerrådsmøde med Gudhjem/Nørresand havne den 22. maj 2017.

Referat af ekstraordinært brugerrådsmøde med Gudhjem/Nørresand havne den 22. maj 2017. Referat Referat af ekstraordinært brugerrådsmøde med Gudhjem/Nørresand havne den 22. maj 2017. Til stede: Henrik Jørgensen, bådejerne Tine Hammarlund, Flådeselskabet Atlanten Peter Stange Jensen, Erhverv

Læs mere

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m.

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m. Ordinært brugerrådsmøde med Svaneke Havn den 30. oktober 2018 kl. 16.00-17:30. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Svaneke Havnekontor. Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid Veje,

Læs mere

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m.

1. Velkommen Orientering om ny havneorganisation, efterårets dialogmøder, m.m. Ordinært brugerrådsmøde med Nørrekås Lystbådehavn den 25. oktober 2018 kl. 16.30-18:00. Mødet blev afholdt i Sejlklubbens lokaler på Nørrekås. Bornholms Regionskommune Center for Natur, Miljø og Fritid

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde med de nordlige havne den 14. november 2017 kl :30. Mødet afholdes Skovløkken 4, Tejn.

Referat fra brugerrådsmøde med de nordlige havne den 14. november 2017 kl :30. Mødet afholdes Skovløkken 4, Tejn. Referat Referat fra brugerrådsmøde med de nordlige havne den 14. november 2017 kl. 16.00-17:30. Mødet afholdes Skovløkken 4, Tejn. Deltagere Allinge- Sandvig byforening v/ Steen Gornitzka Danpilot v/ Peter

Læs mere

3. maj Afbud: Rønne Roklub Rønne Sejlklub TEKNIK & MILJØ. Skovløkken 4. Tejn Allinge. Tlf.: Fax:

3. maj Afbud: Rønne Roklub Rønne Sejlklub TEKNIK & MILJØ. Skovløkken 4. Tejn Allinge. Tlf.: Fax: TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 3. maj 2013 Referat fra brugerrådsmøde, Nørrekås Lystbådehavn.

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde med Svaneke havn den 31. oktober 2017 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor.

Referat fra brugerrådsmøde med Svaneke havn den 31. oktober 2017 kl :30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Referat Referat fra brugerrådsmøde med Svaneke havn den 31. oktober 2017 kl. 16.00-17:30. Mødet blev afholdt på Svaneke havnekontor. Deltagere: Svaneke Sejlklub v/jens Skov Erhvervet på havnen v/kim Rømer

Læs mere

29. marts 2012. Referat, tilføjelser og eventuelle ændringer står med blåt.

29. marts 2012. Referat, tilføjelser og eventuelle ændringer står med blåt. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk 29. marts 2012 CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Referat fra brugerrådsmøde, Gudhjem og Nørresand

Læs mere

Hver forening må stille med én person som repræsenterer foreningen.

Hver forening må stille med én person som repræsenterer foreningen. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 26. november 2013 Referat fra brugerrådsmøde, Gudhjem og Nørresand

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 26. oktober 2017 kl Mødet blev afholdt i Rønne Sejlklubs lokaler.

Referat fra brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 26. oktober 2017 kl Mødet blev afholdt i Rønne Sejlklubs lokaler. Referat Referat fra brugerrådsmøde på Nørrekås Lystbådehavn den 26. oktober 2017 kl. 16.30. Mødet blev afholdt i Rønne Sejlklubs lokaler. Deltagere: BSF v/holger Jespersen Rønne Sejlklub v/ Anders Funch

Læs mere

Referat fra brugerrådsmøde om Svaneke Havn den 19. november 2014

Referat fra brugerrådsmøde om Svaneke Havn den 19. november 2014 TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Teknik & Miljø Skovløkken 4, Tejn 3770 Allinge flere brugere Bornholms Regionskommune Teknik & Miljø CVR: 26 69 63 48 13. februar 2015 J.

Læs mere

Referat af Brugerrådsmøde Gudhjem/Nørresand 14. november 2011 kl. 16-17.30 på Tejn Rådhus, Skovløkken 4, lokale 2A.

Referat af Brugerrådsmøde Gudhjem/Nørresand 14. november 2011 kl. 16-17.30 på Tejn Rådhus, Skovløkken 4, lokale 2A. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 flere modtagere E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 18. november 2011 Referat af Brugerrådsmøde Gudhjem/Nørresand

Læs mere

Kommentar eller indsigelse til BRK s oplæg af 12. april 2016 vedrørende forslag til anlægsprioritering for havne i 2016

Kommentar eller indsigelse til BRK s oplæg af 12. april 2016 vedrørende forslag til anlægsprioritering for havne i 2016 Side 1 Dato: 20-04-2016 Til BRK Att: Havneadministrator Ea Krogstrup Mail :Ea.Krogstrup@brk.dk Kommentar eller indsigelse til BRK s oplæg af 12. april 2016 vedrørende forslag til anlægsprioritering for

Læs mere

Dagsorden. Dagsorden til brugerrådsmødet den 12/11-14 for de nordlige havne

Dagsorden. Dagsorden til brugerrådsmødet den 12/11-14 for de nordlige havne TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Dagsorden Dagsorden til brugerrådsmødet den 12/11-14 for de nordlige havne Fremmødte: ASTE v/ Christina Juhl Sørensen Allinge Jazz v/ Christina

Læs mere

Referat. Referat fra fælles brugerrådsmøde på havnene den 30. maj 2018 kl :00. Mødet blev afholdet i Vibegårds kantine.

Referat. Referat fra fælles brugerrådsmøde på havnene den 30. maj 2018 kl :00. Mødet blev afholdet i Vibegårds kantine. Referat Referat fra fælles brugerrådsmøde på havnene den 30. maj 2018 kl. 16.00-18:00. Mødet blev afholdet i Vibegårds kantine. Deltagere Allinge-Sandvig Byforening v/ Steen Gornitzka Flådeselskabet Atlanten

Læs mere

Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 27. oktober 2016 kl :00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn.

Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 27. oktober 2016 kl :00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn. Referat Referat af brugerrådsmøde med Hasle havn den 27. oktober 2016 kl. 16.30-18:00. Mødet blev afholdt i Sejlerstuen på Hasle havn. Inviterede: Bornholms Kajakklub v/ Søren Bysted Ejerforening Hasle

Læs mere

Hver forening må stille med én person som repræsenterer foreningen.

Hver forening må stille med én person som repræsenterer foreningen. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 25. november 2013 Referat fra brugerrådsmøde, Svaneke Havn. Mødet

Læs mere

Endeligt referat fra brugerrådsmøde på Hasle Havn den 19. oktober 2015 kl

Endeligt referat fra brugerrådsmøde på Hasle Havn den 19. oktober 2015 kl TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Endeligt referat Endeligt referat fra brugerrådsmøde på Hasle Havn den 19. oktober 2015 kl. 16.30 Deltagere: Bornholms Kajakklub v/ Søren

Læs mere

28. maj Godkendelse af dagsorden. 2. Ajourføring af adresser, telefonnumre og adresser. Herunder hvem de fremmødte repræsenterer OK

28. maj Godkendelse af dagsorden. 2. Ajourføring af adresser, telefonnumre og  adresser. Herunder hvem de fremmødte repræsenterer OK TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 28. maj 2013 Referat af Brugerrådsmøde, Gudhjem og Nørresand havne.

Læs mere

Samarbejdsudvalget Horsens Lystbådehavn Referat

Samarbejdsudvalget Horsens Lystbådehavn Referat H O R S E N S K O M M U N E Referat Mødested : Den Grønne (HBH), Vært: Fiskerihavnsforeningen Mødetidspunkt : kl. 17.00 Fraværende : DAGSORDEN 1. Kommentarer til ref. fra sidste møde. 2. Havnefogeden informerer

Læs mere

Den oprindelige dagsorden er anført med sort tekst, blå farve udgør referatdelen/bemærkninger.

Den oprindelige dagsorden er anført med sort tekst, blå farve udgør referatdelen/bemærkninger. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk 31. marts 2012 CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Referat fra brugerrådsmøde, Nørrekås Lystbådehavn.

Læs mere

Endeligt referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig og Hammer havne. Onsdag den 17. april

Endeligt referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig og Hammer havne. Onsdag den 17. april TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 30. maj 2013 Endeligt referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig

Læs mere

Brugerrådet for Nykøbing Sj. Havn

Brugerrådet for Nykøbing Sj. Havn Brugerrådet for Nykøbing Sj. Havn Onsdag den 9. november 2016 kl. 16-17 På havnekontoret i Nykøbing Sj. Dagsorden: Referat: Deltagere 1 Godkendelse af dagsorden Frede Damsø (formand), Øyvind Kristoffersen,

Læs mere

19. november Referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig og Hammer havne.

19. november Referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig og Hammer havne. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 19. november 2013 Referat fra brugerrådsmøde, Allinge, Sandvig

Læs mere

Forslag om ny bro/bølgebryder til Nørresand den 5. maj 2017

Forslag om ny bro/bølgebryder til Nørresand den 5. maj 2017 Forslag om ny bro/bølgebryder til Nørresand den 5. maj 2017 Herunder forslag fra Jakob Jensen BRK: Broen skal se ud som den bro der er etableret i Svaneke Havn. Efter opfordring fra formand for Flådeselskabet

Læs mere

Bestyrelsesmøde Rønnerhavnen

Bestyrelsesmøde Rønnerhavnen Bestyrelsesmøde Rønnerhavnen REFERAT 2/5-2016 KL. 15.30 RØNNERHAVNEN MØDETYPE ARRANGØR REFERENT DELTAGERE AFBUD Bestyrelsesmøde Bestyrelsen Henrik M. Christensen Johannes Frøstrup, Henrik M. Christensen,

Læs mere

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Jan-Ole Elleby Administrativ medarbejder Camilla Lauridsen

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Jan-Ole Elleby Administrativ medarbejder Camilla Lauridsen TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Endeligt referat Endeligt referat fra brugerrådsmøde på Svaneke Havn den 22. oktober 2015 kl. 16.00 Deltagere: Bomlauget v/ Jens Kofod Byforeningen

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Beretning Generalforsamling 2015.

Beretning Generalforsamling 2015. Beretning Generalforsamling 2015. Ved generalforsamlingen i 2014 blev der skiftet lidt ud i bestyrelsen, således at Susanne Steffensen nu er næstformand og Anita Jensen er valgt som repræsentant for havnens

Læs mere

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Tom Nielsen Administrativ medarbejder Camilla Bouert Lauridsen

Endeligt referat. Leder for veje og havne Hardy Pedersen Havnefoged Tom Nielsen Administrativ medarbejder Camilla Bouert Lauridsen TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Endeligt referat Endeligt referat fra brugerrådsmødet for De Nordlige Havne d. 28. oktober 2015 kl. 16.00 (afholdt i kantinen på Skovløkken

Læs mere

Præstø Havn AFFALDSPLAN 2012-2015

Præstø Havn AFFALDSPLAN 2012-2015 Juli 212 Side 1 Relevant lovgivning Lov nr. 476 af 3.6.1993 om beskyttelse af havmiljøet. Bekendtgørelse nr. 13 af 1.12.22 om modtagefaciliteter for affald fra skibe, om skibes aflevering af affald og

Læs mere

Gudhjem Havn er stort set ikke blevet vedligeholdt i de sidste 20 år, og den er derfor i meget ringe stand.

Gudhjem Havn er stort set ikke blevet vedligeholdt i de sidste 20 år, og den er derfor i meget ringe stand. Kortfattet tilstandsrapport for Gudhjem Havn og Nørresand. Undertegnede bygningskonstruktør Johan Lorentz og skibsfører Hans Martin Bloch sidder i Gudhjem By- og Mindeforening bestyrelse, og er blevet

Læs mere

DAGSORDEN. Det Maritime Råd. Møde nr. 4

DAGSORDEN. Det Maritime Råd. Møde nr. 4 DAGSORDEN Det Maritime Råd Møde nr. 4 Mandag den 27 august 2012 kl. 17.00 Sted: Sejlklubbens lokaler på Bogense Havn Deltagere: Dagsorden Referat Formand for Teknik og Miljøudvalget, Kim Johansen (KJ)

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 24.juni 2013 Tid 10.00 Sted Havnekontoret, Vestre Kaj 16 Medlemmer Karsten Nonbo (V) Michael Rex (A) Niels D. Kelberg (O) Otto V. Poulsen (V) Per Sørensen (A) Tilforordnede

Læs mere

02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING. i Holluf Pile Tornbjerg IF. Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent.

02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING. i Holluf Pile Tornbjerg IF. Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING i Holluf Pile Tornbjerg IF Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Carlo Vajhøj bød velkommen. Da ingen ønskede at være dirigent, indvilgede

Læs mere

Foreløbigt referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn

Foreløbigt referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: Referat Foreløbigt referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Deltagere: Hasle Sejlklub v/ Niels Frost Jensen Småbådeklubben v/

Læs mere

Den nye lystbådehavn med flydebroer, Y-bomme, el- og vandforsyning ejes af EK, men ønskes drevet af ES via en driftsaftale.

Den nye lystbådehavn med flydebroer, Y-bomme, el- og vandforsyning ejes af EK, men ønskes drevet af ES via en driftsaftale. Frodesgade 30, 6700 Esbjerg Dato 16. august 2018 Driftsaftale vedr. lystbådehavn på Esbjerg Strand Nærværende aftale om drift, opsyn og administration af bådpladser på flydebroerne i den kommunalt ejede

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

Projekt status. Udvikling af Svendborg Havn. 15. April Udbud af Opgaver / Leverandører...1 Entreprise på el...1

Projekt status. Udvikling af Svendborg Havn. 15. April Udbud af Opgaver / Leverandører...1 Entreprise på el...1 Projekt status Udvikling af Svendborg Havn 15. April 2008 Udbud af Opgaver / Leverandører...1 Entreprise på el...1 Del projekter - Opdatering...1 1. Slæbested i Frihavnen...1 2. Omlægning af eksisterende

Læs mere

Referat fra Havnebestyrelsen

Referat fra Havnebestyrelsen Referat fra Havnebestyrelsen Mødedato 28.maj 2013 Tid Efter byrådsmøde Sted Rådhuset, Teatergade Medlemmer Karsten Nonbo (V) Michael Rex (A) Niels D. Kelberg (O) (Deltog i pkt. 63) Otto V. Poulsen (V)

Læs mere

Affaldsplan for Sæby Havn Maj 2014

Affaldsplan for Sæby Havn Maj 2014 Affaldsplan for Sæby Havn Maj 2014 Affaldsplan for Sæby Havn Indhold 1. Beskrivelse af havnens modtageordning. 2. Vurdering af behov for ændringer af havnens modtagefaciliteters type og kapacitet. 3. Beskrivelse

Læs mere

Referat. Referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn

Referat. Referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn TEKNIK OG MILJØ Tlf.: Fax: E-mail: CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Referat Referat fra brugerrådsmøde den 18/11-14 om Hasle Havn Deltagere: Hasle Sejlklub v/ Niels Frost Jensen Småbådeklubben v/ Svend Olaf

Læs mere

2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn.

2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn. Beretning 2013 2012 var igen et både godt og travlt år for Hou Lystbådehavn. Vi kom ud af 2012 med et lille overskud, alle bådpladser var besatte, og vi nåede ca. samme antal af gæstesejlere som de sidste

Læs mere

«FORVNAVN» «AFDADR1» «AFDADR2» «AFDADR4» Tlf.: «AFDTLF» Fax: «AFDFAX» E-mail: «AFDMAIL» CVR: 26-69-63-48. Referat. www.brk.dk

«FORVNAVN» «AFDADR1» «AFDADR2» «AFDADR4» Tlf.: «AFDTLF» Fax: «AFDFAX» E-mail: «AFDMAIL» CVR: 26-69-63-48. Referat. www.brk.dk «FORVNAVN» «AFDADR1» «AFDADR2» «AFDADR4» Tlf.: «AFDTLF» Fax: «AFDFAX» E-mail: «AFDMAIL» Referat Referat fra brugerrådsmødet den 2. december 2014 om Nørrekås Lystbådehavn Deltagere: Rønne Sejlklub v/ Anders

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde. Mandag den 30. januar 2017 kl I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal

Ordinært afdelingsmøde. Mandag den 30. januar 2017 kl I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal Til beboerne Side 1 af 7 2720 RHS 2720 / Lejer 01-01-2015 00:00 01-01-2015 00:00 Referat af Ordinært afdelingsmøde Mandag kl. 19.00 I Fælleshuset, Vesterby Torv 3, 2. sal På mødet deltog beboere fra 43

Læs mere

Nørresundby Sejlklub

Nørresundby Sejlklub Nørresundby Sejlklub Deltager: Per Palle Niels Ingolf Steen Lars. Bestyrelsesmøde d: 11-04-2016 1/Godkendelse af referat fra d: 07-03-16 = Godkendt Godkendelse af referat fra generalforsamlingen 17-03-16

Læs mere

Bestyrelsesmøde

Bestyrelsesmøde Bestyrelsesmøde 10. 09. 2018 Nappedam Bådelaug Deltagere: Anne Birthe Kajhøj, Jytte Gyldenløve, Henning Madsen, Jan Uhrskov, Steen Jensen Henning Buddig og Peter Storm Fraværende: Referent: Anne Birthe

Læs mere

Havne Langeland Kommune

Havne Langeland Kommune Havne Langeland Kommune Baggrund. I forbindelse med behandlingen af budget 2011 for Langeland Kommune, besluttede Kommunalbestyrelsen på mødet den 11. oktober 2010 vedrørende forslag om indførelse af rabatordning

Læs mere

TAKSTER. For afgifter opkrævet af havnefogederne eller kommunen gælder følgende takster: (regnskabsåret er kalenderåret)

TAKSTER. For afgifter opkrævet af havnefogederne eller kommunen gælder følgende takster: (regnskabsåret er kalenderåret) TAKSTER for Kommunale fiskeri- og lystbådehavne i Vordingborg Kommune (Vordingborg Nordhavn, Masnedsund Havn, Kalvehave Havn, Stege havn, Bogø havn, Skåninge Bro og Klintholm Havn). 2014 For afgifter opkrævet

Læs mere

TAKSTBLAD. Kommunale fiskeri- og lystbådehavne i Vordingborg Kommune

TAKSTBLAD. Kommunale fiskeri- og lystbådehavne i Vordingborg Kommune TAKSTBLAD 2015 Illustration René Lundby For afgifter opkrævet af havnefogederne eller kommunen 2015 gældende takster. Fastliggere 1 Pladser Pladslejen bliver beregnet efter største længde og bredde af

Læs mere

Vridsløselille Andelsboligforening Blokland

Vridsløselille Andelsboligforening Blokland Vridsløselille Andelsboligforening Blokland Referat af beboermøde torsdag den 10. september 2015 kl. 19.00 11. september 2015 Deltagere: 31 husstande, 62 stemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Da Astrid

Læs mere

Affaldsplan 2014 for Lohals Havn A/S

Affaldsplan 2014 for Lohals Havn A/S Affaldsplan 2014 for Lohals Havn A/S Ansvarlig for udarbejdelsen: A/S Lohals Havn, Havnen 5, Lohals, 5953 Tranekær Ved havneudvalget Karsten Hansen og Torbjørn Hansen Ansvarlig for gennemførelsen: Bestyrelsen

Læs mere

TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk. Nyhedsbrev Juli 2017 LYSTBÅDEHAVNE

TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk. Nyhedsbrev Juli 2017 LYSTBÅDEHAVNE TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk Nyhedsbrev Juli 2017 LYSTBÅDEHAVNE Havneadministrationen er blevet opfordret til, at kommunikere bedre til havnebestyrelserne. Dette har vi lyttet til, og derfor vil vi

Læs mere

Vestre Baadelaug Mødereferat

Vestre Baadelaug Mødereferat Vestre Baadelaug Mødereferat Emne: Bestyrelsesmøde Dato: 10. august, 2015 Deltagere: Hans R. Petersen (HRP), formand Ole Espensen (OE), næstformand Johnny Iversen (JI), kasserer Henrik Kam Kristensen (HKK),

Læs mere

HAVNENYT FORÅRET 2013

HAVNENYT FORÅRET 2013 HAVNENYT FORÅRET 2013 Foråret er så småt på vej. Vedligehold på havnen: Ja sådan indledte vi også forårets udgave af Havnenyt i 2011. Men det er jo fortsat uhyre aktuelt, da vi jo heldigvis befinder os

Læs mere

Fraværende: Afbud fra Søren Mentz, Brian Espersen (erstattet af Morten Nielsen, SYC) Dagsorden : 1. Godkendelse af dagsorden 1. Godkendt. 2.

Fraværende: Afbud fra Søren Mentz, Brian Espersen (erstattet af Morten Nielsen, SYC) Dagsorden : 1. Godkendelse af dagsorden 1. Godkendt. 2. ! 1 Mødedeltagere: Ebbe Kyrø (EK), Claus Palm (CP), Jørgen B Riber (JB), Brian Espersen (BE), Søren Hvalsø (SH), Carsten Borch (CB), Michael Larsen (ML), Arne Holten (AH), Søren Mentz (SM), direktør Mette

Læs mere

Grundejerforeningen Søndergård Nord Måløv.

Grundejerforeningen Søndergård Nord Måløv. Grundejerforeningen Søndergård Nord. 2760 Måløv. Referat af ordinær generalforsamling i G/F Søndergård Nord, afholdt mandag den 13. marts 2017 kl. 19.00 i kulturhuset, Måløv Hovedgade nr. 60. 2760 Måløv.

Læs mere

Bestyrelsesmøde 13.august 2014

Bestyrelsesmøde 13.august 2014 Bestyrelsesmøde 3.august 204 Nappedam Bådelaug Deltagere: Fraværende: Referent: Henning Madsen, Jan Uhrskov, Henning Hansen, Jytte Gyldenløve, Harald Jørgensen, Egon Sørensen, Frans Sørensen Claus Pedersen

Læs mere

Rødvig Lystbådehavn Plan for modtagelse og håndtering af affald 2016-2018

Rødvig Lystbådehavn Plan for modtagelse og håndtering af affald 2016-2018 Havnens adresse: Rødvig Lystbådehavn Tlf: 56 50 60 07 Havnevej 21 4673 Rødvig Stevns Havnens størrelse: 130 bådpladser Ansvarlig for udarbejdelsen: Rødvig Lystbådehavn og Stevns Kommune Ansvarlig for gennemførelsen:

Læs mere

Takstblad Vinterpladsleje Efter aftale med havnemyndigheden kan både anbringes til vinteropbevaring på havnens areal.

Takstblad Vinterpladsleje Efter aftale med havnemyndigheden kan både anbringes til vinteropbevaring på havnens areal. Takstblad 2017 Alle priser er inklusiv moms med mindre andet er nævnt. 1.0 Fastliggere 1.1 Generelt Pladslejen beregnes på grundlag af et rektangel med sidelængder lig med bådens største længde hhv. største

Læs mere

Referat Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 29. november 2018 i mødelokalet på ejendomskontoret kl. 15:30

Referat Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 29. november 2018 i mødelokalet på ejendomskontoret kl. 15:30 Birkerød d. 4. december 2018 Referat Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 29. november 2018 i mødelokalet på ejendomskontoret kl. 15:30 Bestyrelsesmedlemmer Bjarke Christensen (formand) BC Curt Carlsen

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

Informations & Debatmøde

Informations & Debatmøde Informations & Debatmøde HØRUPHAV BROLAUG 15. november 2017 1 Agenda: kl. 18.30 Velkomst Vin og ost. kl. 19.00 Informationer fra Bestyrelsen. Vin & ost. kl. 19.30 Debat, indlæg fra Bestyrelsen. Vin & ost.

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 30. AUGUST 2012

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 30. AUGUST 2012 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE DEN 30. AUGUST 2012 Til stede: Aksel Nissen, Jan Grønbech, Lars Søndergaard, Flemming Hvid Hansen, Tage Sørensen, Torben Madsen og Peter Pedersen. Endvidere deltog Hans Henrik

Læs mere

TAKSTER. for Stege, Klintholm og Bogø havne samt Skåninge bro 2010

TAKSTER. for Stege, Klintholm og Bogø havne samt Skåninge bro 2010 dokumentoplysninger nr. 94810: Takstregulativ TAKSTER for Stege, Klintholm og Bogø havne samt Skåninge bro For de af havnefogederne (eller via kommunekontoret) opkrævede afgifter gælder følgende takster:

Læs mere

Regler for både og joller på Veddelev Havn

Regler for både og joller på Veddelev Havn Regler for både og joller på Veddelev Havn VSB råder over landarealerne på Veddelev Havn, som kan anvendes af medlemmerne til opbevaring af joller og mindre både. Herudover anvendes en del af arealerne

Læs mere

Revideret juli 2012 af Havnefogeden på Spodsbjerg havn

Revideret juli 2012 af Havnefogeden på Spodsbjerg havn Revideret juli 2012 af Havnefogeden på Spodsbjerg havn Indledning: SPODSBJERG HAVNE Spodsbjerg havne fik sin første affaldsplan oktober 2005. Der er siden da sket ændringer i håndteringen af det affald

Læs mere

Siden sidste generalforsamling, har der været gang i rigtig mange aktiviteter.

Siden sidste generalforsamling, har der været gang i rigtig mange aktiviteter. Beretning 2011 Siden sidste generalforsamling, har der været gang i rigtig mange aktiviteter. Frivillige, under ledelse af Torben Skovgaard og Gunner Dalsgaard, har bygget den rigtig fine servicebro vi

Læs mere

Fælles brugerudvalgsmøde:

Fælles brugerudvalgsmøde: Fælles brugerudvalgsmøde: Teknik og Erhvervs Udvalget TEU, Brugerudvalgene i Rantzausminde Lystbådehavn, Svendborg Lystbådehavn, Øerne samt Havneadministrationen Onsdag den 30. maj kl. 1630-1830 i Svendborg

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN

GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN GRUNDEJERFORENINGEN GRØFTHØJPARKEN Højbjerg, den 25. juni 2012 Referat af ordinær generalforsamling onsdag den 30. maj 2012 kl. 19.00 i Ravnsbjergkirkens mødelokale. Dagsorden ifølge vedtægterne: a. Valg

Læs mere

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 11.00 Medlemmer: Anne Sofie Meldgaard Ben Woodhams Dorthe Fink Erling Risager Heidi Hentze

Læs mere

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ

BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ BOLIGSELSKABET BSB ERRITSØ Referat fra bestyrelsesmøde Torsdag den 4. december 2014, kl. 16.15 på kontoret, Vesterbrogade 4, 7000 Fredericia Indkaldt til mødet: Grethe Buch, Kim Nielsen, Rene Bavnsgaard,

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

Onsevig Havn et øje til fremtiden

Onsevig Havn et øje til fremtiden Onsevig Havn et øje til fremtiden Onsevig Havn er en privat havn ejet af de der har fast plads i havnen. Onsevig Havn bruges af et utal af mennesker, der bruger havnen på forskellig måde. kr. 1000 900

Læs mere

Ordinært møde i ÅKS repræsentantskabet onsdag den 4. november 2015

Ordinært møde i ÅKS repræsentantskabet onsdag den 4. november 2015 Ordinært møde i ÅKS repræsentantskabet onsdag den 4. november 2015 Referat: Ad 1) Valg af referent og ordstyrer Referent: Carsten L. Buus (Viking) Ordstyrer: Erik Madsen (Viking) Ad 2) Præsentation af

Læs mere

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge.

Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Organisationsbestyrelsesmøde 22. juni 2011 Referat af ekstraordinært organisationsbestyrelsesmøde i Lejerbo, Køge onsdag, den 22. juni 2011, i Søparkens Fælleshus, Nylandsvej, Køge. Til stede var organisationsbestyrelsesmedlemmerne,

Læs mere

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner.

Afdeling 1 har således været et målepunkt for fremtidige renoveringer på baggrund af helhedsplaner. SEKRETARIATET Ullasvej 23, Rønne CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk Dagsorden/referat Styringsdialogmøde med Bo42 den 4. novmeber 2016 Deltagere: Fra Bo42: Direktør Ebbe Frank og formand Per Carlo Nilsson Fra

Læs mere

Dagsorden bestyrelsesmøde torsdag d. 1. oktober 2015 kl. 17:00

Dagsorden bestyrelsesmøde torsdag d. 1. oktober 2015 kl. 17:00 Dagsorden bestyrelsesmøde torsdag d. 1. oktober 2015 kl. 17:00 1) Godkende referat fra sidste møde 2) Siden sidst, gennemgang af korrespondance 3) Aktuel status for regnskab og budget 4) Aktuel status

Læs mere

Generalforsamling 12.03.2014 kl 19:00

Generalforsamling 12.03.2014 kl 19:00 Generalforsamling 12.03.2014 kl 19:00 Fremmødte: 74 Stemmeberettigede: 53 heraf fuldmagter: 2 Dagsorden 1. Valg af dirigent a. Tommy Due Jensen foreslås som dirigent. Tommy blev valgt. Generalforsamlingen

Læs mere

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner.

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 4. juli 2018 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 1. oktober 2015 Afstemningsprogram til budgetforslag

Læs mere

Hver forening må stille med én person som repræsenterer foreningen.

Hver forening må stille med én person som repræsenterer foreningen. TEKNIK & MILJØ Skovløkken 4 Tejn 3770 Allinge Tlf.: 56 92 00 00 Fax: 56 92 58 16 E-mail: TeknikogMiljoe@brk.dk CVR: 26-69-63-48 www.brk.dk 13. november 2013 Referat fra brugerrådsmøde tirsdag den 22. oktober

Læs mere

Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1

Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1 FURESØ KOMMUNE Organisations- og Økonomiunderudvalg Ekstraordinært møde 24. april 2006, Kl. 16.00 Møde nr. 9 Farum Rådhus, Mødelokale 1 Medlemmerne mødt. Gitte Melchiorsen (V) var fraværende med afbud.

Læs mere

Mou Bro`s fremtidsudvalg

Mou Bro`s fremtidsudvalg Mou Bro`s fremtidsudvalg Hvem sidder i fremtidsudvalget? Bo Mardell Lars Petersen Preben Jensen Lena Søndergaard Jan Bælum Ulrik Nørgaard Fremtidsudvalgets formål Udvalget er nedsat på generalforsamlingen

Læs mere

Takstblad Vinterpladsleje Efter aftale med havnemyndigheden kan både anbringes til vinteropbevaring på havnens areal.

Takstblad Vinterpladsleje Efter aftale med havnemyndigheden kan både anbringes til vinteropbevaring på havnens areal. Takstblad 2017 Alle priser er inklusiv moms med mindre andet er nævnt. 1.0 Fastliggere 1.1 Generelt Pladslejen beregnes på grundlag af et rektangel med sidelængder lig med bådens største længde hhv. største

Læs mere

Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE. TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne

Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE. TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne Nyhedsbrev september 2017 LYSBÅDEHAVNE TÆTTERE PÅ VANDET vordingborg.dk/lystbådehavne HAVNENYT Tilfredshedsundersøgelser i 4 havne I juli måned 2017 har vi foretaget tilfredshedsundersøgelser i Vordingborg

Læs mere

Værtsby ESC 2014. Styregruppemøde 08.01.134. Pernille Gaardbo, Claus Bjørn Billehøj, Tine Eriksen Green, Martin

Værtsby ESC 2014. Styregruppemøde 08.01.134. Pernille Gaardbo, Claus Bjørn Billehøj, Tine Eriksen Green, Martin Værtsby ESC 2014 Styregruppemøde 08.01.134 Deltagere: Pernille Gaardbo, Claus Bjørn Billehøj, Tine Eriksen Green, Martin Bender, Søren Therkelsen, Anne Holm Sjøberg, Christian Herskind, Morten Pankoke,

Læs mere

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr Referat Den 3. oktober 2017 Journal nr. 163-2014-975 Dokument nr. 163-2017-147759 Deltagere Fra Michael Judge og Bo Zabel, HaB Peter Mejer Lauridsen Anders Holmgren og Janni Spang, DAB Karen Dilling, Jeanette

Læs mere

Referat. Lokalrådet. Den 19. november 2012, kl. 16:30 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl.

Referat. Lokalrådet. Den 19. november 2012, kl. 16:30 holdt Lokalrådet ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. Referat Den 19. november 2012, kl. 16:30 holdt ordinært møde i mødelokale D, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 17:30 Medlemmer: Bjarne Kristiansen Brita Hansen Jeanette Werner Lykke Jensen Poul Aksel

Læs mere

Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. 2. maj Analyserapport for kvalitetsstyringssystemet på natur og miljøområdet

Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. 2. maj Analyserapport for kvalitetsstyringssystemet på natur og miljøområdet Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. Svendborg Kommune Centrumpladsen 7, 2. 5700 Svendborg Tlf. 62 21 19 04 Fax. xxxxxxxx www.svendborg.dk 2. maj 2012 Analyserapport for

Læs mere