Bestyrelsens redegørelse for regnskabsåret 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsens redegørelse for regnskabsåret 2012"

Transkript

1 Bestyrelsens redegørelse for regnskabsåret 2012 Bestyrelsen har i lighed med sidste år, valgt at skrive en ledelsesberetning på side 6 i årsrapporten. Ledelsesberetningen beskriver de økonomiske forhold, som har gjort sig gældende i året På digelagets hjemmeside oplyses der om de aktiviteter som vil foregå på digelagets område. Derudover lægger bestyrelsen med jævne mellemrum referater fra bestyrelsesmøderne på hjemmesiden. Digets tilstand og styrke Mandag den 30. april 2012 afholdtes digesyn med deltagelse af bestyrelsen, opsynsmændene og Holger Toksvig, Kystdirektoratet. Diget blev besigtiget i sin helhed fra syd mod nord. Der er muldvarpeskud helt mod syd. De er bekæmpet med gas. Stationeringen på diget er vendt. Nu går den fra nord mod syd ligesom i kystdirektoratets opmåling fra 90 erne. Det fremgår af tyskernes arbejde, at kronekoten på en 350 m lang strækning ud for fårevasken, kun er 3,55 m. Der blev kigget på et par trapper private trapper. Kystdirektoratet mener ikke, at de forringer digets styrke. Derfor bevares de. Der er udsendt varsel om, at to private bænke vil blive fjernet. I stedet opsætter digelaget en bænk mellem de to trapper private trapper. Ca. 2 km fra digets nordende er digekronen kun 3,35 m. Det skyldes sætninger over et gammelt udløb. Digelaget har fået en meddelelse om, at redningstjenesten ønsker at opsætte skilte langs stranden med numre på redningsvejene. Det foreslås, at skiltene opsættes 3-5 m fra klitkanten. Her kan de ses både fra stranden og diget. Det kunne ved besigtigelsen konstateres, at såvel digeskråninger som klitter generelt var intakte og i god vedligeholdelsestand. Digesynet gav ikke anledning til yderligere bemærkninger. Mandag den 8. oktober 2012 afholdtes digesyn med deltagelse af bestyrelsen, opsynsmændene og Holger Toxvig, Kystdirektoratet. Diget blev besigtiget i sin helhed fra syd mod nord.

2 Ca. 500 m syd for enden af diget ser terrænet lavt ud helt ude ved kysten. Der er en vold indenfor. Længere inde ser terrænet højere ud. Tidligere var denne strækning en del af lagets ansvarsområde. Ud for syd enden udføres der forsøg med bekæmpelse af hybenroser. Et område er blevet slået tre gange i år. Også sidste år blev der slået tre gange, men alligevel er der mange små skud. Man vil prøve fræsning af et område og dækning med fedtemøg i et andet område. Der har været udført et forsøg med græsarmeringsfliser på bagskråningen i stedet for en trappe. Forsøget flyttes lidt nordpå. Ved en betontrappe er der en slidt sti ved siden af. Det forsøges med afspærring af adgangen til stien. På skiltene med vejnummer og redningskrans har kommunen også opsat informationsskilte med tekst, der kun kan læses, hvis man står helt tæt på. Det er uheldigt, da det giver unødigt slid omkring skiltene i klitterne. Informationsteksten bør flyttes til stier, der er beregnet til publikums færdsel. På en strækning er de små birketræer sprøjtet for at holde dem væk. Der er enighed om, at der skal spares nogle træer, så den tynde vegetation foran diget kan bevares. På en strækning af forskråningen er der tæt brombærkrat. Der er i år forsøgt med slåning og sprøjtning. I nærheden er forskråningen slået fire gange i år på grund af roser. Dansk Folkeferie har ud for deres boliger ønsket at etablere et såkaldt sundhedsspor. Ruten, der skal markeres med pæle, går bag diget og tilbage igen på diget. Der er enighed om at acceptere ruten som et forsøg. Ved klitpassagen ud for Bøtø Strandvej ser det ud til, at trafikken passer til bredden af asfalten. Der er nemlig ikke så meget slid på selve klitten. Ved passagen ud for Marielyst Strandvej er der meget mere slid på klitten ved siden af asfalten. Der er også langt større trafik her end ved Bøtø Strandvej. Ved trappe med slid ved siden af, udlægges der græsarmeringsfliser. Klitten er smal ved overgangene ud for Sildestrup og Elkenøre. Det kunne ved besigtigelsen konstateres, at såvel digeskråninger som klitter generelt var intakte og i god vedligeholdelsesstand. Digesynet gav ikke anledning til yderligere bemærkninger.

3 Lørdag den 13. oktober offentliggjorde digelaget, sammen med repræsentanter fra Kystdirektoratet, resultatet af de beregninger som Det Tekniske Universitet i Braunschweig har gennemført for at vurdere digets styrke. Diget som er 17,6 km langt og som blev etableret umiddelbart efter oversvømmelseskatastrofen i 1872, består af sand, der er tilgroet med græs. Forskråningshældningen er 1:12 og bagskråningshældningen er 1:3 og kronekoten er 3,6-4,5 meter. I tidens løb er der foran diget blevet opbygget en klit. Vandstanden er den vigtigste parameter for belastningen på et dige under en storm. Der er valgt at se på fire vandstandsscenarier på henholdsvis en 20 års og en 100 års vandstand uden havspejlstigning og en 100 års vandstand i Gedser med en havspejlstigning frem til 2065 på 30 cm og endelig en 100 års vandstand i Gedser med en havspejlsstigning på 100 cm i beregningerne, hvormed den officielle forventede havspejlsstigning på cm frem til år 2100 dækkes. Ved f.eks. en 100 års vandstand forstås en vandstand, der i gennemsnit nås eller overskrides med 100 års mellemrum. Den i beregningerne værste scenario med en 100 års vandstand og med et tillæg på 100 cm havspejlsstigning på i alt 2.69 meter, svarer nogenlunde til vandstanden i 1872, som formentlig er en 1000 års vandstand. Det vides ikke med sikkerhed, idet der ikke findes sikre data længere tilbage en 120 år. Da højvandsbeskyttelsen består af en kombination af diget og den foranliggende klit, er styrkeberegningen opdelt i flere faser, hvor først styrken beregnes på klitten, dernæst på diget og til sidst i en kombination tilsammen. Ved en vandstand som i 1872 blev klitten eroderet helt. Klitten blev efterladt som en forhøjet strand foran diget. I næste fase af styrkeberegningen er der set bort fra klitten foran diget og der beregnes bølgeopløb og overløb for hele diget. For diget anses et bølgeoverløb på maksimalt 0,5 liter pr. sekund pr. løbende meter dige for at være den kritiske grænse for at undgå digebrud. Ved en situation som i 1872 vil denne grænse blive overskredet en række steder. Det betyder, at diget uden klitterne vil bryde sammen. Beregningen af den samlede højvandsbeskyttelse med både dige og klit blev gennemført i sidste fase. På grundlag af erosionsberegningerne af klitten under første fase, er klitten blevet planeret til en forhøjet strand af klitsand. Denne forhøjelse af stranden gør, at energien i bølgerne mindskes, inden bølgerne rammer diget. Ved en 1872 situation, vil den kritiske grænse på bølgeoverløbet blive overskredet ud for Marielyst Strandvej. Det skyldes, at der er en stor menneske aktivitet i området og det slider på vegetationen, som derved igen forøger sandflugten fra klitterne i området. Kystdirektoratet udtaler således, at der er ikke behov for at gennemføre forstærkninger af diget. Det er dog en forudsætning, at vedligeholdelse af dige og klit fortsættes som hidtil.

4 Katastrofevejen Digelaget ejer et 7,5 meter bredt areal mellem digets fod og sommerhusene, i daglig tale kaldet katastrofevejen. Digelaget erhvervede området i 1943 til brug for arbejdskørsel. Da digelaget af arbejdsmæssige årsager skal kunne køre på katastrofevejen, er det nødvendigt at beplantningen og hegnene holdes, så vejen er farbar uden at beskadige digelagets maskiner. Digelaget beskærer jævnligt bevoksningen langs katastrofevejen ind mod sommerhusene og farbarheden på katastrofevejen er nu i orden langs hele diget. Nord for Elkenøre Strand er katastrofevejen for år tilbage, gjort cykelegnet og digelaget indkøber løbende grus, som bliver udlagt med midler fra almenfonden for at kunne bevare muligheden for cykling langs diget. Vejen er flittigt benyttet. Stranden I 2012 blev stranden ved Marielyst endnu en gang kåret som den bedste strand i Danmark. Guldborgsund Kommune ansatte også i 2012 entreprenør Finn Trane til at rense stranden med en nyindkøbt Beach Cleaner som er bekostet af Guldborgsund Kommune og stranden fremstod også ren og pæn de steder, hvor renseren kører. Digelaget påtalte dog, at der hvor stranden stubharves, der skal Beach Cleaneren også køre, ellers efterlades stranden meget ujævnt. Det er et ønske, at stranden renses langs hele sommerhus området. Digelaget er begyndt at eksperimentere med fedtemøg på diget for at se, hvordan det omsættes og om det måske kan bruges i bekæmpelsen af hybenroser. Det kræver dog, at det er rene varer som modtages. Mængden af fedtemøg i 2012 var i modsætning til 2011 noget mere moderat. Der var igen i 2012 en del aktiviteter på stranden. Tryg er involveret i livreddertårnet for enden af Marielyst Strandvej og derudover har Tryg også bekostet redningskranse, som er opsat på stativerne til strandnummerskiltene. På disse stativer er der også opsat informationsskilte med informationer om bl.a badevandskvalitet. Det siges at være et EU krav. Disse skilte flyttes nu over på toiletbygningerne, idet de tiltrak publikum som derved forårsagede øget slid på klitterne. Der blev igen afviklet et DM-strandhåndboldstævne på stranden ud for Marielyst Strandvej uden for skolernes sommerferie. Der har også i 2011 været mulighed for at leje en solseng på stranden ved Marielyst. I 2012 har der som noget nyt været kajakudlejning på stranden, foruden vandcykler til udlejning ud for Marielyst Strandvej. Der har i weekenderne i juli været afholdt forskellige småaktiviteter ud for Marielyst Strandvej.

5 Digets inventar Efter at have gennemgået diget for trapper har bestyrelsen iværksat en udskiftning af trapper for enden af fællesvejene jævnt fordelt på hele diget efter en prioriteret rækkefølge. Efter for et par år siden at have indhentet tilbud på komplette færdiganlagte trapper og på trappetrinene alene, besluttede bestyrelsen at digelagets ansatte selv støber trinene og selv foretager udskiftningen. Digelaget har nu færdiggjort alle fællestrapperne i den sydlige ende af diget. Derudover er der også udskiftet trapper på den øvrige digestrækning, hvor behovet har været størst. Enkelte trapper er repareret med nye trin på den øverste del. Trapperne er fremtidssikret, så diget kan forhøjes uden at skulle omlægge trapperne. Desuden er der nedgravet armeringsnet til forstærkning af siderne, idet overgangen mellem beton og græs er et sårbart punkt på diget. Som en ekstra service overfor publikum, opsættes der nu også gelænder langs trapperne på de mest benyttede trapper. Som noget nyt er digelaget begyndt at lave trapper af træ og plastikarmeringskassetter og slotsgrus. Det er egentlig tænkt som et forsøg som måske kan bruges i stedet for beton ud for private opgange. Digelaget har efter aftale med Kystdirektoratet, opsat bænke på forstrandsdiget på velegnede steder og digelaget tager gerne imod ønsker og forslag om egnede placeringsmuligheder, idet digelaget til stadighed arbejder på at gøre området attraktivt for publikum inden for de rammer som diget nu engang giver. Hegnet ved digets fod er gennemgået og knækkede egetræspæle er udskiftet med nye. Vinteren var ikke så hård ved pælene og der er udskiftet ialt ca. 130 pæle. Skraldespandene på digekronen bliver tømt af Marius Pedersen. Køretøjet som benyttes, er en 5 tons bil. På forstrandsdiget/klitterne er der opsat strandnummereringsskilte. Der er opsat 23 skilte. På disse standere er der midlertidig opsat skilte som oplyser om badevandskvaliteten i området. Skiltene bliver nu flyttet over på toiletbygningerne, idet sliddet på klitterne var for voldsomt. Digelaget driftmateriel Der har ikke været behov for de store investeringer til driftmateriel. Det er for det meste småinvesteringer, som der har været behov for. Så vi takker igen i år opsynsmanden for at passe godt på vores maskiner.

6 Digelagets administration Bestyrelsen besluttede at fortsætte med forretningsudvalget, som nu består af 5 bestyrelsesmedlemmer og det er Sven Andersen, Per Kamper Hansen, Frits Jensen, Søren Krighaar og Søren Bjerregaard. Søren Krighaar er kasserer i digelaget. Sven Andersen og Søren Bjerregaard deltager i følgegruppen for Helhedsplan Marielyst. Sven Andersen deltager også som observatør til STEF-møder. Finn Nonbo og Per Kamper Hansen er referenter til møder. Digelagets økonomi Digelaget kom ud med et overskud i resultatet på DKK , hvilket er lidt større end år før. Det er der også brug for, idet der imødeses omkostninger i forbindelse med en eventuel fastholdelse af den vedtægtsbestemte kronekote og derudover henlægger digelaget til en udvidelse af maskinhuset. Der er overført DKK til Katastrofefonden, hvilket svarer til en pristalsregulering på 3 %. Almenfonden har betalt DKK til formål, som kommer almenheden til gavn bl.a. bænke, trapper, grus til cykelstien i nord. I budgettet 2014 fastholdes et partsbeløb på 40 øre, hvilket svarer til kr. 152,- for et sommerhus, hvortil der skal lægges moms. Grunden til at bestyrelsen ikke forhøjer partsbidraget skyldes usikkerheden om omkostningen til en eventuel fastholdelse af kronekoten og den økonomiske situation for nogle af vores medlemmer. Hvis det viser sig, at der mulighed for at erhverve jord til diget, vil omkostningen i første omgang finansieres af katastrofefonden. Status vedr. nye vedtægter og reglement I 2011 udarbejdede bestyrelsen for Det falsterske Digelag udkast til nye vedtægter med henblik på at rette fejl, modernisere sprog og præcisere bestemmelserne vedr. stemmeret. Bestyrelsen udarbejdede også et nyt reglement for ophold mv. på digelagets arealer. Bestyrelsen sendte udkastene til Guldborgsund Kommune for at få dem godkendt. I den forbindelse var der forhandlinger mellem digelagets bestyrelse og kommunen.

7 Guldborgsund Kommune kunne ikke godkende de udarbejdede udkast og udarbejdede sine egne, delvist baseret på bestyrelsens forslag. Uenigheden mellem kommunen og bestyrelsen drejede sig bl.a. om udgifter i forbindelse med en eventuel tilladelse til cykling, stemmeret og kompetence til at udarbejde reglement. Udkastet til vedtægt blev godkendt af byrådet den 14. juni 2012 og blev derefter sendt til høring hos samtlige medlemmer af digelaget med brev af 4. juli. I henhold til kystbeskyttelsesloven kan kommunen nemlig først træffe beslutning om vedtægtens endelige indhold 4 uger efter at forslaget er afsendt til høring. Kommunen modtog svar fra digelagsmedlemmer, som repræsenterede 184 ejendomme. Enkelte af vedtægtens bestemmelser blev revideret på baggrund af de indkomne høringssvar, og den endelige vedtægt blev derefter forelagt og godkendt af byrådet den 13. december I henhold til kystbeskyttelsesloven kan den endelige vedtægt påklages til Transportministeren inden 4 uger fra den dag afgørelsen er meddelt den pågældende eller offentliggjort. Afgørelsen dateret 18. februar 2013 blev kun meddelt til de medlemmer, der havde fremsendt et høringssvar og ikke til resten af digelagets medlemmer. Afgørelsen blev offentliggjort den 20. februar i Ugeavisen. Der indkom 13 klager inden klagefristens udløb, og Guldborgsund Kommune sendte den 7. maj klagerne til Transportministeren med kommunens bemærkninger. Bestyrelsen er blandt de 13 klagere, idet der er klaget over forhold i forbindelse med vedtægtens tilblivelse, udgifter i forbindelse med en eventuel tilladelse til cykling på diget, reglerne om stemmeret og forhold i forbindelse med udarbejdelse af reglement. Det vides ikke, hvornår klagerne kan forventes afgjort.

8 Bestyrelsens arbejde og fremtiden Der er områder, hvor digets højde ikke overholder den vedtægtsbestemt kronekote og derfor har bestyrelsen fået efterprøvet målingerne, som tyskerne benyttede til beregning af digets styrke. Det viste sig at diget er lidt højere end de målinger som tyskerne benyttede, men diget er stadigt i visse områder under den vedtægtsbestemt kotehøjde. Det er ud for fårevasken og ud for Ternevejen i nord. Det er formentlig sætninger i diget, idet der under diget var et gammelt udløb til Østersøen, før diget blev bygget. I kystdirektoratets kommentarer til digestyrkevurderingen, skrev de bl.a. at der ikke er behov for at gennemføre forstærkninger af diget. De har nu ændret holdning og anbefaler nu, at diget bringes i vedtægtsbestemt kotehøjde. Afvandingslaget Bøtø Nor skal formentlig i den nærmeste fremtid i gang med en udvidelse af Nordkanalen og muligvis kan det opgravede jord, bruges til at bringe diget tilbage til den vedtægtsbestemte højde. Digelaget har netop fået tilladelse til at foretage prøveboringer langs afvandingskanalen af lodsejerne og også fået tilladelse til at bortkøre jorden fra afvandingsområdet. Bestyrelsen har indledt et samarbejde med digeingeniør Sv. Aage Sørensen fra Maribo og der overvejes, hvor i området der kunne være brugbart jord til diget. Prøveboringer er bekostelige og derfor skal der bores de rigtige steder og lokalt kendskab er en stor hjælp, idet jordbundsforholdene er meget omskiftelige langs afvandingskanalen. Hvis det viser sig at der er store mængder jord til rådighed og som kan fragtes billigt op på diget, overvejer bestyrelsen at forhøje diget ud over den vedtægtsbestemte kotehøjde, idet diget formentlig skal forhøjes inden for den nærmeste fremtid, pga. den forventelige vandspejlstigning. Det kan få betydning for ejere af sommerhuse med vandudsigt. Bestyrelsen har over for kystdirektoratet foreslået, at diget måske kan forstærkes på siden mod vandet og derved gøres stærkere uden at en forhøjelse bliver nødvendig. Der afventes et svar Bestyrelsen arbejder sammen med de lokale foreninger og kommunen om en modernisering af torveområdet ved Marielyst Strandvej og der er et godt samarbejde, hvor der lyttes til hinanden. Slut.

Bestyrelsens redegørelse for regnskabsåret 2011

Bestyrelsens redegørelse for regnskabsåret 2011 Bestyrelsens redegørelse for regnskabsåret 2011 Bestyrelsen har i lighed med sidste år, valgt at skrive en ledelsesberetning på side 6 i årsrapporten. Ledelsesberetningen beskriver de økonomiske forhold,

Læs mere

Referat fra årsmøde 15.juni 2014 afholdt på Højskolen Marielyst.

Referat fra årsmøde 15.juni 2014 afholdt på Højskolen Marielyst. Referat fra årsmøde 15.juni 2014 afholdt på Højskolen Marielyst. Hele bestyrelsen deltog, dog ikke Flemming Janzen. Der deltog i alt 48 stemmeberettigede. Pkt. 1 Valg af dirigent Ellen Bredal Nielsen blev

Læs mere

Det Falsterske digelag

Det Falsterske digelag Det Falsterske digelag Referat fra valgmøde d. 18.juni 2010 på Hotel Nørrevang. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af 2 stemmetællere 3. Bestyrelsens redegørelse 4. Regnskab og budget 5. Valg af 2

Læs mere

Bestyrelsens redegørelse for regnskabsåret 2017

Bestyrelsens redegørelse for regnskabsåret 2017 1 Bestyrelsens redegørelse for regnskabsåret 2017 Bestyrelsen har i lighed med tidligere år skrevet en ledelsesberetning i årsrapporten. Ledelsesberetningen beskriver de økonomiske forhold, som har gjort

Læs mere

DET FALSTERSKE DIGELAG

DET FALSTERSKE DIGELAG DET FALSTERSKE DIGELAG Referat fra årsmøde d. 21.06.2015 afholdt på Hotel Nørrevang. Følgende fra bestyrelsen var fremmødt: Søren Bjerregaard, Søren Krighaar, Sven Andersen, Flemming Juul Mortensen, Jens

Læs mere

Simon Mortensen blev valgt. Dirigenten takkede for valget og konstaterede, at mødet var rettidigt indkaldt.

Simon Mortensen blev valgt. Dirigenten takkede for valget og konstaterede, at mødet var rettidigt indkaldt. Det Falsterske Digelag Referat fra årsmøde d. 17. juni 2018 i Idestrup forsamlingshus. Fra bestyrelsen deltog : Søren Piil, Jens Corneliussen, Per Kamper Hansen, Flemming Juul Mortensen, H.C. Mortensen,

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Vendsyssel J.nr. NST-4129-000-00001 Ref. ckjae 10. juli 2015 Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Mårup Kirke, d. 12. maj kl. 9.00 (Lokalnr. 350024) Repræsentant fra grundejerforeningen Strandgården Repræsentant

Læs mere

Det Falsterske Digelag Referat fra årsmøde den 16. juni 2019 i Idestrup Forsamlingshus

Det Falsterske Digelag Referat fra årsmøde den 16. juni 2019 i Idestrup Forsamlingshus Det Falsterske Digelag Referat fra årsmøde den 16. juni 2019 i Idestrup Forsamlingshus Fra bestyrelsen deltog Søren Bjerregaard, Søren Krighaar, Flemming Juul Mortensen, Sven Andersen, Per Kamper Hansen,

Læs mere

Laget er oprettet i henhold til lov om digearbejder på Lolland og Falster, lov nr. 69 af 23/5 1873

Laget er oprettet i henhold til lov om digearbejder på Lolland og Falster, lov nr. 69 af 23/5 1873 1 Lagets navn er Det falsterske Digelag Laget er oprettet i henhold til lov om digearbejder på Lolland og Falster, lov nr. 69 af 23/5 1873 Digelaget omfatter alle ejendomme som efter 2 i ovennævnte lov

Læs mere

Det Falsterske Digelag Referat fra årsmøde den 18. juni 2017 i Restaurant Oldfruen, Marielyst

Det Falsterske Digelag Referat fra årsmøde den 18. juni 2017 i Restaurant Oldfruen, Marielyst Det Falsterske Digelag Referat fra årsmøde den 18. juni 2017 i Restaurant Oldfruen, Marielyst Fra bestyrelsen deltog Søren Bjerregaard, Søren Krighaar, Flemming Juul Mortensen, Sven Andersen, Jens Corneliussen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Vejlby Strand den 28. januar 2017 hos Kaj Jensen, Vejle

Referat fra bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Vejlby Strand den 28. januar 2017 hos Kaj Jensen, Vejle Dagsorden: Referat fra bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Vejlby Strand den 28. januar 2017 hos Kaj Jensen, Vejle Pkt. 1: Godkendelse af referatet fra sidste bestyrelsesmøde Pkt. 2: Bordet rundt/siden

Læs mere

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende.

at højden på de trin, der fortsat er synlige hæves med ca. 15 cm, og således at højden på gelænderet langs trappen hæves tilsvarende. Grundejerforeningen 126 Tornby v/ Poul Erik Pedersen email: pepkir90@gmail.com Aalborg natur J.nr. NST-4122-860-00047 Ref. anand Den 1. juli 2011 Dispensation fra klitfredningen til at til renovere trappen

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING 16 GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING Lørdag den 31. marts 2018 kl. 14.30 på Cafe & Restaurant Lido, Landal Grønhøj Strand Formanden bød velkommen til Generalforsamlingen, og gik derefter

Læs mere

Fællesarealer, strand & veje.

Fællesarealer, strand & veje. Formandens beretning til generalforsamlingen den 9. juni 2018 Som helt ny bestyrelse, havde vi en række praktiske opgaver vi skulle have afklaret, men efter nogle måneder, så var vi klar til at lave en

Læs mere

Din klage Du klager over, at Kommunen den 27. februar 2014 har meddelt dig et påbud om at fjerne et træ placeret i vejareal ud for din ejendom, B 7.

Din klage Du klager over, at Kommunen den 27. februar 2014 har meddelt dig et påbud om at fjerne et træ placeret i vejareal ud for din ejendom, B 7. Dato 9. oktober 2014 Dokument 14/03405 Side Påbud om fjernelse af træ ud for B 7 Vejdirektoratet har behandlet din klage af 4. marts 2014, hvor du klager over Kommunens påbud af 27. februar 2014 om fjernelse

Læs mere

Det Nordfynske kystsikrings-, dige- og pumpelag

Det Nordfynske kystsikrings-, dige- og pumpelag Dagsorden for ordinær generalforsamling Mandag den 25. april 2016 kl. 19.00 I Otterup Hallen Side 1 Der afholdes ordinær generalforsamling mandag den 25. april 2016 kl. 19:00 i Otterup Hallen. Indbudt

Læs mere

Årsmøde 2007. Fredag den 15. juni kl. 20.00 på Hotel Nørrevang, Marielyst. Referat. Kommunen har opstillet Henning Kamper

Årsmøde 2007. Fredag den 15. juni kl. 20.00 på Hotel Nørrevang, Marielyst. Referat. Kommunen har opstillet Henning Kamper DET FALSTERSKE DIGE Årsmøde 2007 Fredag den 15. juni kl. 20.00 på Hotel Nørrevang, Marielyst Referat Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af 2 stemmetællere 3. Bestyrelsens redegørelse 4. Regnskab 5.

Læs mere

Det Falsterske Dige Årsmøde 2008 Fredag den 20. juni kl. 20.00 på Hotel Nørrevang, Marielyst

Det Falsterske Dige Årsmøde 2008 Fredag den 20. juni kl. 20.00 på Hotel Nørrevang, Marielyst Det Falsterske Dige Årsmøde 2008 Fredag den 20. juni kl. 20.00 på Hotel Nørrevang, Marielyst Referat Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af 2 stemmetællere 3. Bestyrelsens redegørelse 4. Regnskab 5.

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING 6 GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING Lørdag den 4. april 2015 kl. 13.00 på Fårup Skovhus Formanden bød velkommen til Generalforsamlingen, og derefter var der egen præsentation af deltagerne.

Læs mere

Referat fra generalforsamling 2015 Grundejerforeningen Alléhusene. Café Soul Dagmar Centret 10 8660 Skanderborg 26. marts 2015 kl. 19.

Referat fra generalforsamling 2015 Grundejerforeningen Alléhusene. Café Soul Dagmar Centret 10 8660 Skanderborg 26. marts 2015 kl. 19. Referat fra generalforsamling 2015 Grundejerforeningen Alléhusene Café Soul Dagmar Centret 10 8660 Skanderborg 26. marts 2015 kl. 19.30 Dagsorden 1. Valg af dirigent a. Valg af referent b. Afgørelse om

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Ca. 55 grundejere inkl. bestyrelsen var fremmødt Velkomst v. formanden og præsentation af bestyrelsen v. de enkelte medlemmer

Læs mere

Det Falsterske Digelag CVR-nr. 60 91 05 10. Årsrapport

Det Falsterske Digelag CVR-nr. 60 91 05 10. Årsrapport Det Falsterske Digelag CVR-nr. 60 91 05 10 Årsrapport 2011 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige revisors påtegning 2 Ledelsesberetning Oplysninger om Digelaget 4 De folkevalgte

Læs mere

Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens adgangsmuligheder.

Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens adgangsmuligheder. Sagsnr. 01.05.15-K08-1-08 Cpr. Nr. Dato 11-12-2014 Navn Sagsbehandler Dorthe Brinck Lillelund Oversigt over forløb År 1987 Deklaration fremgår ved 1.c, at Forstærkningsarbejderne må ikke forringe offentlighedens

Læs mere

Stk. 2. Laget er oprettet i henhold til lov om kystbeskyttelse og Kerteminde Byråds beslutning om at fremme kyssikring 21. september 2016.

Stk. 2. Laget er oprettet i henhold til lov om kystbeskyttelse og Kerteminde Byråds beslutning om at fremme kyssikring 21. september 2016. Politik og Strategi Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 kommune@kerteminde.dk Vedtægter for Kystbeskyttelseslaget Kerteminde, Kølstrup og Munkebo Sluse- og Digelag Lagets oprettelse 1. Lagets

Læs mere

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen.

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Vi var tilhørere til kommunalbestyrelsesmødet den 14.10.2013, hvor sagen om højvandssikring ved Hou Nordstrand (pkt 193)

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup 6. juli 2018 - Sagsnr. 14/19442 - Løbenr. 74400/18 Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup Vi skriver til jer for at fortælle sidste nyt i processen omkring den mulige kystsikring i sommerhusområderne

Læs mere

Referat af årsmøde på Hotel Nørrevang fredag den 16-06-2006 kl. 20.00.

Referat af årsmøde på Hotel Nørrevang fredag den 16-06-2006 kl. 20.00. DET FALSTERSKE DIGE Referat af årsmøde på Hotel Nørrevang fredag den 16-06-2006 kl. 20.00. Forud for mødets ordinære dagsorden bød formanden Søren Bjerregaard velkommen til de fremmødte ca. 25 deltagere

Læs mere

Stallerup Sø vejsynskendelse ANONYMISERET

Stallerup Sø vejsynskendelse ANONYMISERET 24. august 2018 - Sagsnr. 17/9518 - Løbenr. 24655/19 Stallerup Sø vejsynskendelse ANONYMISERET Kolding Kommune fremsendte med brev af 30. august 2017 referat fra vejsynet på Stallerup Sø, der blev afholdt

Læs mere

Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag

Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag Dato 11. marts 2015 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon 7244 3135 Dokument 14/03405-40 Side 1/7 Klage over påbud om fjernelse af træ ud for Bindeleddet 7, Knebel Afgørelse i genoptagelsessag

Læs mere

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018

Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 Slagelse Kommune HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3 PROJEKT OG PARTSFORDELING Maj 2018 PROJEKT Projekt nr. 210916 Dokument nr. 1221280007 Version 2 Udarbejdet af JAD Kontrolleret af KBO Godkendt

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2018

Klitsyn i Hjørring Kommune 2018 Vendsyssel Ref. CKJAE Den 30. oktober 2018 Klitsyn i Hjørring Kommune 2018 Tannis Strand, d. 7. maj kl. 09.30 (Lokalnr. 350023) Karsten Birkebæk, Naturstyrelsen Vendsyssel I klitterne bag Det Blå Ishus

Læs mere

Kikhavn Dige- og Kystsikringslag

Kikhavn Dige- og Kystsikringslag Kikhavn Dige- og Kystsikringslag Beskrivelse af kystsikringsanlæg 1. Bølgebrydere og stenhøfter: Id: Sted: Anlagt: Beskrivelse: Andet: Kilde: B1 Gråstenvej 1986 okt. Bølgebryder opført M. nr. 9fu Ref.

Læs mere

Odsherred Kommune Nyvej Højby

Odsherred Kommune Nyvej Højby Odsherred Kommune Nyvej 22 4573 Højby Dato: 04-04-2013 Dokumentnr. 11/00625-167 Sagsbehandler: Anne Binderup Sørensen Direkte tlf.nr.: 91 33 84 22 Deres reference: Tilladelse til etablering af dige og

Læs mere

Udkast til vedtægt for Lendrup Strand digelag.

Udkast til vedtægt for Lendrup Strand digelag. Udkast til vedtægt for Lendrup Strand digelag. Vedtægt for Lendrup Strand Digelag. Lagets oprettelse. 1. Lagets navn er Lendrup strand Digelag. Stk. 2. Laget er oprettet i henhold til lovbek. nr.267 af

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING 6 GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING Lørdag den 26. marts 2016 kl. 13.00 på Fårup Skovhus Formanden bød velkommen til Generalforsamlingen, og rundsendte adresse og telefon liste med

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2016

Klitsyn i Hjørring Kommune 2016 Vendsyssel Ref. CKJAE Den 29. juni 2016 Klitsyn i Hjørring Kommune 2016 Mårup Kirke, d. 2. maj kl. 9.00 (Lokalnr. 350024) Repræsentant for Hjemmeværnsgården Kyststrækning er udsat for erosion. Behovet

Læs mere

REGLEMENT. Det Nordfynske Kystsikrings- Digeog Pumpelag. strandbredden ud for dette

REGLEMENT. Det Nordfynske Kystsikrings- Digeog Pumpelag. strandbredden ud for dette REGLEMENT for benyttelsen af Det Nordfynske Kystsikrings- Digeog Pumpelag og af strandbredden ud for dette Redigering Det Nordfynske Kystsikrings- Dige- og Pumpelag erstatter navnene på tidligere digelag.

Læs mere

Karsten Thomsen Bente Sommer Schmidt Thomsen Skovdalen Nørre Snede 11. juni 2015

Karsten Thomsen Bente Sommer Schmidt Thomsen Skovdalen Nørre Snede 11. juni 2015 Ikast-Brande Kommune, Centerparken 1, 7330 Brande Karsten Thomsen Bente Sommer Schmidt Thomsen Skovdalen 6 8766 Nørre Snede 11. juni 2015 Afgørelse af sag vedr. færdsel fra Skovdalen til Nedergård Skov

Læs mere

Generalforsamlingen 2010. Grundejerforeningen Svenstruphøj

Generalforsamlingen 2010. Grundejerforeningen Svenstruphøj Generalforsamlingen 2010 Grundejerforeningen Svenstruphøj Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning om det forløbne år samt godkendelse heraf 3. Forelæggelse af revideret regnskab for 2009

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012

REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012 REFERAT AF GENERALFORSAMLING D. 28. FEBRUAR 2012 Fremmødte Nr. 1-1 fremmødt - repr. 2 stemmer Nr. 2-1 fremmødt - repr. 2 stemmer Nr. 6-2 brevstemmer Nr. 8 2 brevstemmer Nr. 9-1 fremmødt - repr. 2 stemmer

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING 1 GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING Lørdag den 19. april 2014 kl. 13.00 på Fårup Skovhus Punkt 1 Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog Victor Jørgensen, som derefter blev valgt som

Læs mere

Sagsnr P-4-15

Sagsnr P-4-15 Jyllinge og Tangbjerg Digelag Dato xx. november 2016 Sagsnr. 01.16.00-P-4-15 TEKNIK, MILJØ OG ERHVERV VVM-tilladelse til etablering af anlæg til sikring mod oversvømmelser i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg

Læs mere

1. Valg af dirigent Torben Levring blev foreslået og valgt. Torben konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indkaldt.

1. Valg af dirigent Torben Levring blev foreslået og valgt. Torben konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indkaldt. Referat af ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Bakkebølle Strand, lørdag den 9. juni 2018 på Johannebjerg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Godkendelse

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Tid: Mandag den 27. august 2018 kl. 19-21 Sted: Korsør Kulturhus Center for Miljø, Plan og Teknik Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.

Læs mere

Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang

Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang Vi vil gerne tømme hver gang.... men behøver adgang Sådan får du tømt hver gang Vi vil gerne tømme hver gang Vi vil gerne være sikre på at kunne tømme affaldsbeholder/-stativ hos dig hver gang. Desværre

Læs mere

Generalforsamling GF Norsvej 2019

Generalforsamling GF Norsvej 2019 Generalforsamling GF Norsvej 2019 Dato: Tirsdag d. 19. marts 2019 kl. 20. Sted: Køge Tennisklubs lokaler Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Aflæggelse af formandens beretning. 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand

Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand Hus- og Grundejerforeningen Lystrup Strand Referat fra ordinær generalforsamling, lørdag 11. juni 2016 1. VALG AF DIRIGENT Formanden Arne Munk bød velkommen til årets generalforsamling i Amerikanerhuset,

Læs mere

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse

Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Grundejerforeningen Strandvejen Bisserup V/John Hunderup Syrenvænget 4 Kirke Stillinge 4200 Slagelse Dato: 8.1.2009 Dokumentnr. 07/00039-96 Sagsbehandler: Line Henriette Broen, geolog Direkte tlf.nr.:

Læs mere

Generalforsamling. Grundejerforeningen for sommerhusområdet nr. 707 Bolilmark indkalder hermed til ordinær generalforsamling

Generalforsamling. Grundejerforeningen for sommerhusområdet nr. 707 Bolilmark indkalder hermed til ordinær generalforsamling Generalforsamling Grundejerforeningen for sommerhusområdet nr. 707 Bolilmark indkalder hermed til ordinær generalforsamling Lørdag den 30. marts kl. 14.00 på Enjoy Resorts Rømø, Havneby Dagsorden: 1. Valg

Læs mere

Referat. Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling. Torsdag den , kl På Kramnitsevej 21D, Kramnitse.

Referat. Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling. Torsdag den , kl På Kramnitsevej 21D, Kramnitse. E 25. maj 2018. Generalforsamling torsdag den 24-5-2018, kl. 1900 På Kramnitsevej 21D, Kramnitse Referat. Dagsorden: Generalforsamling: DET LOLLANDSKE DIGELAG afholder generalforsamling Dagsorden ifølge

Læs mere

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen

Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen Center for Teknik og Miljø Karen Vestergaard teknik@slagelse.dk 8. marts 2018 Spørgsmål og svar fra orienteringsmødet og interessetilkendegivelsen januar 2018 Hvad skal arbejdsgruppen / Slagelse Kommune

Læs mere

Center for Plan og Miljø. Grundejerforeningen Enø Strand Att. Kurt Eriksen Strømmene Karrebæksminde. Sendt via doc2mail

Center for Plan og Miljø. Grundejerforeningen Enø Strand Att. Kurt Eriksen Strømmene Karrebæksminde. Sendt via doc2mail Center for Plan og Miljø Grundejerforeningen Enø Strand Att. Kurt Eriksen Strømmene 67 4736 Karrebæksminde Sendt via doc2mail Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved 5588 5588 www.naestved.dk Dato

Læs mere

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017

CYKELSTI THISTED HILLERSLEV. Borgermøde den 15. juni 2017 CYKELSTI THISTED HILLERSLEV Borgermøde den 15. juni 2017 DAGSORDEN Baggrunden for cykelstien Projektet Tidsplan Arealerhvervelse Spørgsmål BAGGRUNDEN FOR CYKELSTIEN Trafiksikkerhed og tryghed Vejens bredde

Læs mere

Skråningsbeskyttelse. Bilag 3. 1 Strækninger. 2 Påvirkning

Skråningsbeskyttelse. Bilag 3. 1 Strækninger. 2 Påvirkning Skråningsbeskyttelse 1 Strækninger Nedenfor gives en oversigt over udbygningen af skråningsbeskyttelsen på de forskellige strækninger på Vestkysten. Tabel 1 Skråningsbeskyttelse Lokalitet Linjenr. Længde

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING

REFERAT AF GENERALFORSAMLING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 10. JUNI 2006 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent og stemmetællere 2. Beretning 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Fastsættelse af kontingent for året 2007

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2017

Klitsyn i Hjørring Kommune 2017 Vendsyssel Ref. CKJAE Den 30. juni 2017 Klitsyn i Hjørring Kommune 2017 Tannis Strand, d. 5. maj kl. 10.00 (Lokalnr. 350023) Karsten Birkebæk, Naturstyrelsen Vendsyssel Klitten bag Det Blå Ishus besigtiges

Læs mere

Det Falsterske Digelag CVR-nr. 60 91 05 10. Årsrapport

Det Falsterske Digelag CVR-nr. 60 91 05 10. Årsrapport Det Falsterske Digelag CVR-nr. 60 91 05 10 Årsrapport 1. januar - 31. december 2009 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige revisors påtegning 2 Ledelsesberetning Oplysninger

Læs mere

Ordinær generalforsamling grundejerforeningen Attebjerghøj torsdag den 28. februar 2017

Ordinær generalforsamling grundejerforeningen Attebjerghøj torsdag den 28. februar 2017 Referat Ordinær generalforsamling grundejerforeningen Attebjerghøj torsdag den 28. februar 2017 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslog Jens Rasmussen fra Æblevænget 20A som dirigent, og han blev enstemmigt

Læs mere

Bestyrelsesmøder 2008-2009

Bestyrelsesmøder 2008-2009 Bestyrelsesmøder 2008-2009 Bestyrelsesmøde 06-05-2009 kl. 19.00 ved NC l: Godkendelse/opfølgning af referat fra 04. Februar 2009 2: Meddeleser/orientering fra formanden 3: Orientering fra kasserer 4: Orientering

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Grundejerforeningen Grønningen. Referat fra. Generalforsamling

Grundejerforeningen Grønningen. Referat fra. Generalforsamling Grundejerforeningen Grønningen Referat fra Generalforsamling Tidspunkt : Tirsdag d. 14. Marts 2017, kl. 19.30 i Stensballe hallens klublokale Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om

Læs mere

Det Falsterske Digelag Referat fra årsmøde den 19. juni 2016 på Marielyst Badehotel

Det Falsterske Digelag Referat fra årsmøde den 19. juni 2016 på Marielyst Badehotel Det Falsterske Digelag Referat fra årsmøde den 19. juni 2016 på Marielyst Badehotel Fra bestyrelsen deltog Søren Bjerregaard, Søren Krighaar, Finn Nonbo, Flemming Juul Mortensen, Sven Andersen, Per Kamper

Læs mere

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND

WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND WORKSHOP PRÆSENTATION 31. JULI 2014 HØJVANDSSIKRING AF OMRÅDET VED NÆSBY STRAND Status Udarbejdelse af skitseprojekt Formøde, Borgermøde og Projektmøde Planlægning og gennemførelse af geoteknisk boring

Læs mere

Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas.

Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas. Behandling af høringssvar for udvidelse af LinkoGas. Informationer Bemærkninger angående Afdelingens bemærkninger Afdelingens forslag til ændringer i tilladelsen HØRINGSSVAR 1 Afsender: Vibeke & Robert

Læs mere

Grundejerforeningen St. Sjørup Strand

Grundejerforeningen St. Sjørup Strand Grundejerforeningen St. Sjørup Strand Referat fra generalforsamling den 27/5 2018 i Hevring forsamlingshus. Der var 35 stemmeberettigede fremmødt. 1. Einar Andersen blev foreslået og valgt til dirigent.

Læs mere

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten DMI-brugermøde om varsling af forhøjet vandstand, Karup 6.9.2017 Michael Rasmussen Mig selv uddannet jernbaneingeniør i

Læs mere

Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand

Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand Mødenotat orienteringsmøde om digeprojektet ved Næsby Strand Dato: 30-10-2018 Afd.: Center for Miljø, Plan og Teknik Sagsnr.: 330-2010-47557 Sagsbehandler: Karen Vestergaard Sag: Næsby Strand 4200 - sommerhusområdet

Læs mere

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse

Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Peter Hyldegaard 6. marts 2016 1 Varbjerg Strand Beskyttelse mod oversvømmelse Lovgivning Proces for godkendelse Digelag Lånegaranti Holdning til projektet

Læs mere

Det Falsterske Digelag

Det Falsterske Digelag ADVOKATFIRMAET BANG / BRORSEN & FOGTDAL Torvet 9, 4800 Nykøbing Falster Tlf. 8877 8877 - Fax 8877 8878 info@bbfadvokater.dk sagsnr.: JP-03851922 /lpa Det Falsterske Digelag Referat fra valgmøde (årsmøde)

Læs mere

Generalforsamling fredag den 24.04.2015. Referat.

Generalforsamling fredag den 24.04.2015. Referat. Generalforsamling fredag den 24.04.2015 Referat. 1.Valg af dirigent Keld Lorentsen valgt Dirigenten fastslog at generalforsamlingen var lovligt indvarslet og beslutningsdygtig, og gav herefter ordet til

Læs mere

UDKAST Stallerup Sø afgørelse om fremtidig vedligeholdelse

UDKAST Stallerup Sø afgørelse om fremtidig vedligeholdelse UDKAST 21. juni 2018 - Sagsnr. 17/9518 - Løbenr. 149979/18 UDKAST Stallerup Sø afgørelse om fremtidig vedligeholdelse Kolding Kommune fremsendte med brev af 30. august 2017 referat fra vejsynet på Stallerup

Læs mere

Nyhedsmail December 2015

Nyhedsmail December 2015 Nyhedsmail December 2015 Nyt digelag Harboøre digelag af 2015 Som I sikkert alle er bekendt med, blev det fra Lemvig Kommune bestemt, at alle grundejere på Harboøreland skulle overtage digerne op mod Limfjorden,

Læs mere

Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat fællesvej klage fra ejerne af Rungsted Strandvej 100

Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat fællesvej klage fra ejerne af Rungsted Strandvej 100 Dato 11. maj 2017 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 16/15971-26 Side 1/5 Afgørelse af klage over ekspropriation til sti samt pålæg af offentlig sti på privat

Læs mere

Hvert bestyrelsesmedlem har en personlig stedfortræder/suppleant, som er Erik Jensen, Annelise Wandal og Lars Serritslev

Hvert bestyrelsesmedlem har en personlig stedfortræder/suppleant, som er Erik Jensen, Annelise Wandal og Lars Serritslev 1 Ulvshale-Fællesskov Digelag generalforsamling 20.04.2013 Formandens beretning 1. Præsentation af bestyrelsen Jan Petersen, kasserer, Bjarne Jensen, Kirsten Overgaard, formand Hvert bestyrelsesmedlem

Læs mere

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg

Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej Esbjerg Sydvestjysk Sportsfiskerforening v/formand Jens Lygum Krogvej 21 6700 Esbjerg Teknik og Miljø Bytoften 2, 6800 Varde 79947421 Afgørelse om udlægning af gydegrus i Agerbæk Sydvestjysk Sportsfiskerforening

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING

GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING 11 GRUNDEJERFORENINGEN MUNKENS KLIT NORD GENERALFORSAMLING Lørdag den 15. april 2017 kl. 13.00 på Fårup Skovhus Formanden bød velkommen til Generalforsamlingen og bad deltagerne rejse sig for at holde

Læs mere

Bestyrelsesmøde 16. mar 2017

Bestyrelsesmøde 16. mar 2017 Bestyrelsesmøde 16. mar 2017 Øresund Strandpark, Grundejerforeningen Referat af bestyrelsesmøde onsdag d. 16. januar 2017 kl. 19.00 Deltagere: Flemming(formand) og Bodil(fra 5. etape), Anette og Ellen-Margrethe(1.),

Læs mere

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Evaluering af sandfodring på Nordfyn Status efter 20 år (1995-2014) Evalueringsrapport udarbejdet af COWI for KDI 2011 (COADAPT) Agenda: Kystteknisk

Læs mere

Referat fra møde med sommerhusgrundejerforeningerne d. 6. juni 2014

Referat fra møde med sommerhusgrundejerforeningerne d. 6. juni 2014 Adresseliste 23. maj 2014 Referat fra møde med sommerhusgrundejerforeningerne d. 6. juni 2014 Kommunens svar står med kursiv. Ejerlaget Sletten: Annoncering i lokale blade: vi efterlyser bedre orientering,

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 19.april 2016 kl på Kirke Hyllinge skole.

Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 19.april 2016 kl på Kirke Hyllinge skole. Referat fra ordinær generalforsamling tirsdag den 19.april 2016 kl.19.00 på Kirke Hyllinge skole. Dagsorden : 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Notering af antal fremmødte stemmeberettigede 4.

Læs mere

Det Nordfynske kystsikrings-, dige- og pumpelag CVR:

Det Nordfynske kystsikrings-, dige- og pumpelag CVR: Det Nordfynske kystsikrings-, dige- og pumpelag CVR: 3013 9712 Skrivelse til alle sommerhusejere med sommerhus, beliggende bag et dige, og eller i første række. Det Nordfynske Kystsikrings-, dige- og pumpelag

Læs mere

Oversendelse af klager til Transportministeriet

Oversendelse af klager til Transportministeriet Til Transportministeren Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København H trm@trm.dk lb@trm.dk Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Oversendelse af klager

Læs mere

Grundejerforeningen Nyrup Udlodder

Grundejerforeningen Nyrup Udlodder Grundejerforeningen Nyrup Udlodder Bestyrelsesmøder 2017 Dette dokument indeholder en gengivelse af grundejerforeningens protokol om bestyrelsesmøder i 2017. Der er ikke tale om en fuldstændig afskrift

Læs mere

Referat af Grundejerforeningen Solbakkens Generalforsamling den 30. marts Mødet blev afholdt på Hotel Hvide Klit, Hvideklitvej 15, 9982 Ålbæk

Referat af Grundejerforeningen Solbakkens Generalforsamling den 30. marts Mødet blev afholdt på Hotel Hvide Klit, Hvideklitvej 15, 9982 Ålbæk Referat af Grundejerforeningen Solbakkens Generalforsamling den 30. marts 2018. Mødet blev afholdt på Hotel Hvide Klit, Hvideklitvej 15, 9982 Ålbæk med deltagelse fra 36 husstande. Dagsorden: Punkt 1.

Læs mere

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014

Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg. 25. februar 2014 Mona og John Harder Anebjergvej 22 8600 Silkeborg 25. februar 2014 Afgørelse om, at markvej/sti ved Anebjergvej 22, Gl. Laven, 8600 Silkeborg, skal være åben for offentligheden og påbud om fjernelse af

Læs mere

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne.

Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Formandens beretning Generalforsamling, Landsbyen, 13. april 2011 i Bramdrupdam Hallerne. Dette er sket siden sidste generalforsamling. Generalforsamling 2010 Der var mødt 12 beboere op på generalforsamlingen

Læs mere

Dirigenten kunne konkludere at generalforsamlingen er lovligt indkaldt og bestemmelserne i vedtægterne er opfyldet.

Dirigenten kunne konkludere at generalforsamlingen er lovligt indkaldt og bestemmelserne i vedtægterne er opfyldet. Referat af generalforsamlingen den 9. juni 2013 Formanden byder velkommen 1. Valg af dirigent Erik Søgaard takker for valget som dirigent. Dirigenten kunne konkludere at generalforsamlingen er lovligt

Læs mere

Kollekolle Nyt. Invitation til generalforsamling. Fællesarealer og legepladser. Husbrevkasser. Få nyheder direkte på mail.

Kollekolle Nyt. Invitation til generalforsamling. Fællesarealer og legepladser. Husbrevkasser. Få nyheder direkte på mail. Kollekolle Nyt Rundskrivelse for Grundejerforeningen Kollekolleparken - Oktober 2010 Invitation til generalforsamling Hermed indkaldes til den ordinære generalforsamling i grundejerforeningen Kollekolleparken,

Læs mere

Malene Malling Taarbæk Strandvej Klampenborg cc.

Malene Malling Taarbæk Strandvej Klampenborg cc. Dato: 23-05-2019 Malene Malling Taarbæk Strandvej 22 2930 Klampenborg mm@malling.com cc. phv@horten.dk Ref.: J.nr.: gej 04.18.10-K08-3-17 Tilladelse til badebro Ejendom: Taarbæk Strandvej 22, matr.nr.

Læs mere

Grundejerforeningen Følletoften. Referat af generalforsamling d. 28 maj 2016

Grundejerforeningen Følletoften. Referat af generalforsamling d. 28 maj 2016 Velkomst ved Kurt Fodgaard Grundejerforeningen Følletoften Referat af generalforsamling d. 28 maj 2016 1. Valg af dirigent: Inge foreslået af bestyrelsen, blev valgt 2. Bestyrelsens beretning: Kort tid

Læs mere

Referat. Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl Bratten Grundejerforening

Referat. Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl Bratten Grundejerforening Referat Ordinær generalforsamling den 22. marts 2016, kl. 19.00 Bratten Grundejerforening Antal deltagere ca. 95 1. Valg af dirigent Forslag Jens A. Jensen valgt. Indkaldelse godkendt. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ulvshale-Fællesskov Digelag lørdag den 25.april kl. 10.00 på Thorsvang, Thorsvangs Allé, 4780 Stege.

Referat af ordinær generalforsamling i Ulvshale-Fællesskov Digelag lørdag den 25.april kl. 10.00 på Thorsvang, Thorsvangs Allé, 4780 Stege. 1 Referat af ordinær generalforsamling i Ulvshale-Fællesskov Digelag lørdag den 25.april kl. 10.00 på Thorsvang, Thorsvangs Allé, 4780 Stege. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Tonni Nielsen, Klitrosevej samtidig

Læs mere

Konfirmandstuen ved Præstegården

Konfirmandstuen ved Præstegården Indkaldelse til ordinær generalforsamling 2003 Konfirmandstuen ved Præstegården tirsdag, den 25. marts 2003 kl. 18.30 Inden generalforsamlingen vil der være indlæg ved Mette Rønne fra Det Danske Haveselskab

Læs mere

Højvandssikring af området ved Næsby Strand. 7. maj Merete Hvid Dalnæs

Højvandssikring af området ved Næsby Strand. 7. maj Merete Hvid Dalnæs Velkommen Højvandssikring af området ved Næsby Strand 7. maj 2014 Merete Hvid Dalnæs Dagens program 18:00 Velkomst 18:10 Baggrund, historie og natur 18:30 Proces 18:40 Spørgsmål og kommentarer 19:10 Digegruppens

Læs mere

Tilladelse til bade- og bådebro, Toldbodvej 72, 7000 Frederica

Tilladelse til bade- og bådebro, Toldbodvej 72, 7000 Frederica NBC MARINE ApS Att. Claus Andreasen Hejreskovvej 10E 3490 Kvistgård 18-06-2014 Sags id.: 14/4029 Sagsbehandler: Lars Kronborg Bak Tilladelse til bade- og bådebro, Toldbodvej 72, 7000 Frederica I ansøgning

Læs mere

FORSLAG TIL. Vedtægter for Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng. Navn og hjemsted

FORSLAG TIL. Vedtægter for Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng. Navn og hjemsted FORSLAG TIL Vedtægter for Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng Navn og hjemsted Foreningens navn er Grundejerforeningen Vej 15, Vig Lyng (CVR. nr. 36102330) og dens hjemsted er Odsherred Kommune. Foreningens

Læs mere

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende Vedr. Generalforsamling 2010 referat Bendt Bjergaard havde et powerpoint indlæg under formandens beretning og her er teksten: Der blev desuden orienteret om arbejdet med de kommunale planer omhandlende

Læs mere

Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag FORSLAG

Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag FORSLAG Bilag 6 til KMU dagsordenspunkt 13 Blå, fede typer: Ændringer i forhold til forslag fremlagt ved borgermøde den 7. januar 2016 Vedtægt for kystbeskyttelseslaget Jyllinge Nordmark og Tangbjergs digelag

Læs mere