Skriftlig beretning 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skriftlig beretning 2013"

Transkript

1 Skriftlig beretning 2013 Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S

2 2 SKRIFTLIG BERETNING 2013 Toppen af Danmark er Lysets Land. Lys er liv, og lys giver energi og godt humør. I Lysets Land har vi flere solskinstimer end i resten af landet, fordi vi ligger i læ af de norske fjelde, som trækker nedbøren ud af vinden. Aktionærkredsen bag Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S består af Hjørring og Frederikshavn Kommuner samt Fonden Toppen af Danmark, som repræsenterer områdets turistforeninger.

3 SKRIFTLIG BERETNING Bestyrelsens skriftlige beretning om selskabets virksomhed i 2013 Indledning Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed i det forgangne år består af dels denne skriftlige beretning, som udsendes forud for generalforsamlingen, og dels en mundtlig beretning, som formanden fremlægger på selve generalforsamlingen. Året 2013 har været præget af mange aktiviteter i og omkring Toppen af Danmark. Udgangspunktet har været den handlingsplan med tilhørende budget for 2013, som kommunerne vedtog i efteråret Handlingsplanen for 2013 er udarbejdet med afsæt i Toppen af Danmarks overordnede strategi Lysets Land Da en stor del af de igangsatte processer fortsætter i 2014, og for at give et aktuelt billede af aktivitetsniveauet, vil beretningen i nogen grad også omhandle aktiviteter, som er foregået i de første måneder af Redaktion afsluttet: 25. april 2014

4 4 EJERFORHOLD OG ORGANISERING Ejerforhold og organisering Aktionærkreds Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S er ejet af 3 aktionærer med følgende fordeling af aktierne: Hjørring Kommune: 46 ⅔ % Frederikshavn Kommune: 36 ⅔ % Fonden Toppen af Danmark: 16 ⅔ % *) * Fonden Toppen af Danmark er en sammenslutning af turistforeninger i Toppen af Danmarks område. Fonden Toppen af Danmark har sekretariat på Tversted Turistbureau. Bestyrelse Bestyrelsen for Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S bestod frem til af: Arne Boelt, formand (borgmester, Hjørring Kommune) Lars Møller (borgmester, Frederikshavn Kommune) Susanne Sander (byrådsmedlem, Hjørring Kommune) Erik Sørensen (byrådsmedlem, Frederikshavn Kommune) Svend Bjørnager, næstformand (Fonden Toppen af Danmark/Lønstrup Turistforening) Ulla Mosich (Fonden Toppen af Danmark/Turisthus Nord Turistforening) Birthe Østergaard (Fonden Toppen af Danmark/Tversted Borger- og Turistforening) Der har i 2013 været afholdt 6 bestyrelsesmøder, 1 ekstraordinært bestyrelsesmøde, 1 ordinær generalforsamling samt et fælles møde med områdets turistchefer. Møderne er holdt på skiftende lokaliteter i Toppen af Danmark. Derudover har bestyrelsens medlemmer deltaget i møder på destinations-, regionalt og nationalt niveau.

5 EJERFORHOLD OG ORGANISERING 5 Organisering - decentral struktur Toppen af Danmark har siden dannelsen af destinationsselskabet i 1996 bygget på en decentral struktur, hvor opgaverne løses med de lokale turistbureauer som omdrejningspunkt i samarbejde med destinationsselskabets sekretariat. Arbejdet organiseres via en række projektgrupper med ansvar for definerede projekter. Samarbejdet er illustreret i følgende model. Oversigt over samarbejdet i Toppen af Danmark Kommuner Toppen af Danmark A/S Direktør Sekretariat Produktudvikling Turistchefudvalg Projekter Markedsføring Turistforeninger & Turistbureauer Turistchefer Fonden Toppen af Danmark Turisterhvervet

6 6 EJERFORHOLD OG ORGANISERING Turistbureauerne/turistchefudvalget Et udvalg bestående af områdets turistchefer fungerer som teknikerudvalg for Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S, og turistcheferne tager aktivt del i udviklingsarbejdet. De 8 turistbureauers medarbejdere (ca. 40) bidrager løbende med at løse en mængde forskellige arbejdsopgaver i relation til samarbejdet. Som noget meget væsentligt er det turistbureauerne, som er det lokale kontaktog bindeled til turisterhvervet. Samarbejde på tværs For at styrke den fælles Toppen af Danmarkånd er det besluttet, at der årligt holdes to fælles fyraftensarrangementer, hvortil alle medarbejdere fra de 8 turistbureauer og Toppen af Danmarks sekretariat inviteres. Arrangementerne holdes på skift i Toppen af Danmarks område som henholdsvis en Nytårskur i starten af januar og et efter-sæsonenarrangement i starten af efteråret. Ny direktør for destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S Efter mere end 17 på posten som direktør for destinationsselskabet fratrådte Pauli Jørgensen posten 31. oktober for at gå på efterløn. Pauli Jørgensen blev afløst af Laila Zielke, som foruden det nye job som direktør tillige er turistchef i Hirtshals. Toppen af Danmarks sekretariat Sekretariatet bor til leje på 2. sal i huset Skandiatorv 1 i Frederikshavn. I 2013 har der været ansat 3 medarbejdere samt en IT medarbejder og en webredaktør. Der er i løbet af 2013 sket en udskiftning af bogholderfunktionen, idet den fastansatte bogholder er stoppet og erstattet af et bogholderifirma. Desuden er der sket udskiftning på sekretariatslederposten, da Birgitte Christensen efter mere end 14 år i Toppen af Danmark valgte at søge nye udfordringer uden for organisationen. På sekretariatet løses en række administrative, koordinerende og udførende funktioner i forhold til drift og udviklingsopgaver. Sekretariatet varetager desuden sekretariatsfunktionen for bestyrelsen.

7 TOPPEN AF DANMARKS STRATEGI 7 Toppen af Danmark strategi I 2011 vedtog kommunerne sammen med Toppen af Danmark en ny fælles strategi for udvikling af turismen i Toppen af Danmark. Strategien fik navnet Lysets Land I strategien blev det slået fast, at der er to strategiske indsatsfelter, der skal være helt centrale i Toppen af Danmarks fremtidige virke, nemlig markedsføring og produktudvikling, samt at de primære målgrupper er henholdsvis voksne par uden børn og børnefamilier. Det fremhæves, at indsatsen skal bygge på tre gennemgående værdier: bæredygtighed, tilgængelighed og helårsturisme, og derudover er der en række værktøjer, der skal bringes i anvendelse i forbindelse med arbejdet. Toppen af Danmarks arbejde skal fremover tage afsæt i strategien, som kan illustreres således: Bæredygtighed Basale værdier Tilgængelighed Helårsturisme Strategiske indsatsfelter Produktudvikling + prioritering + kvalitetskontrol Branding og markedsføring + markeder + målgrupper + midler: IT, brochurer og presse Værktøjer Infrastruktur, faciliteter Information, viden Vækstnetværk Strategien kan ses på > partnerforum - eller rekvireres på sekretariatet.

8 8 TOPPEN AF DANMARKS STRATEGI Regeringens turismeplan Pga. den stagnerede vækst i dansk turisme, har regeringen nedsat et vækstforum, som skulle komme med forslag til, hvordan væksten kan skubbes i gang igen. Vækstplanen for dansk turisme blev fremlagt i starten af Planen indeholder 23 initiativer, som skal bidrage til at tiltrække flere turister til Danmark og dermed skabe øget vækst og flere arbejdspladser i turismeerhvervet. I Toppen af Danmark har bestyrelsen grundigt læst planen og vil i 2014 tage de nødvendige skridt til at sikre, at turismeerhvervet i Toppen af Danmark får del i den ønskede vækst i både økonomi og arbejdspladser.

9 TOPPEN AF DANMARKS AKTIVITETER 9 Toppen af Danmarks aktiviteter Branding af Lysets Land - Brandingværktøjer Toppen af Danmark er Lysets Land. Omgivet af hav får lyset her en særlig intensitet og landskabet et unikt farvespil. I Lysets Land har vi flere solskinstimer end resten af landet, fordi vi ligger i læ af de norske fjelde, som trækker nedbøren ud af vinden. Lysets Land er det brand, som sammen med destinationens navn, Toppen af Danmark, gennem mange år har sat overskriften for markedsføringen af området. I erkendelse af, at flere undersøgelser har vist, at området er mest kendt som Toppen af Danmark, blev det i 2012 besluttet at ændre destinationens logo, så Toppen af Danmark er det primære budskab og Lysets Land det sekundære budskab. Logoet kan sammen med andre brandingelementer benyttes af alle turismevirksomheder i Toppen af Danmarks område og kan hentes på hjemmesiden > Partnerforum. Det er målet, at et stigende antal lokale virksomheder vil benytte det fælles logo som element i deres individuelle markedsføring. Nyt klistermærke Det lille trykte klistermærke med Toppen af Danmarks logo er blevet genoptrykt i løbet af Klistermærket kan rekvireres på det lokale turistbureau eller på Toppen af Danmarks sekretariat. Lysets Land Lysets Land er den overordnede kampagne for at synliggøre og markedsføre området over for både potentielle kunder og gæster, der er i området. Kampagnen har i 2013 indeholdt en række delelementer: Hovedmagasinet Nyd ferien i Toppen af Danmark 3 temaguider Distribution af magasin og guider Website; med underliggende database Apps, touchskærme og QR-koder Øvrige markedsføringskampagner Magasin + 3 temaguider Gennem de senere år er magasinet mere drejet hen mod et livsstilsmagasin, som skal inspirere med spændende artikler og gode fotos. Konkurrencen om gæsternes gunst er stor, og det gælder om at sælge stemninger, følelser, varme, samhørighed, oplevelser og autenticitet. For at synliggøre hvert område mere, er der givet plads til mere tekst og flere fotos, ligesom de 3 temaguider bliver præsenteret. Magasinet er krydret med artikler om, hvordan landskabet eksempelvis er dannet af vinden, samt hvordan man tager bedre fotos. Magasinet distribueres til turistbureauerne i hele Danmark, til turisterhvervet i Nordjylland og til kontakter i Sydnorge, Vestsverige og Nordtyskland. Igen i 2013 er der blevet udarbejdet 3 temaguider med overskrifterne Kunsthåndværk, gallerier & museer, Aktiviteter for hele familien samt Spis godt i ferien med lokale råvarer.

10 10 TOPPEN AF DANMARKS AKTIVITETER De tre temaguider komplementerer den hvervende og guidende magasinvirksomhed. I 2014 udkommer magasinet i eksemplarer på sprogene dansk, engelsk og tysk. Temaguiderne udkommer i hver eksemplarer og indeholder alle tre sprog i samme udgave. / Toppen af Danmark har i 2013 moderniseret hjemmesiden Hjemmesiden bygger på VisitDenmarks ASPløsning, hvilket giver en tydelig sammenhæng i hjemmesiderne på nationalt, regionalt og lokalt niveau. Designet på Toppen af Danmarks moderniserede hjemmeside med store fotos og korte, slagkraftige tekster indbyder gæsterne til at se mere, og til at komme på besøg i området. På en ny og langt mere visuel måde præsenteres besøgende for de mange spændende oplevelser, som findes i området. Den helt store og afgørende forskel, man bemærker, er dog, at Toppen af Danmarks moderniserede hjemmeside integrerer de nye sociale medier som fx Facebook, You- Tube, Google Maps og Instagram, og at også er tæt integreret med de nye digitale platforme, så siden let kan læses på fx smartphones og tablets Turistbureauerne varetager vedligeholdelsen af de lokale sider, mens det er webredaktøren, der varetager opdatering og vedligeholdelse af de fælles overordnede sider. (Se nærmere beskrivelse under Øvrige udviklingsprojekter - side 15) Toppen af Danmarks hjemmeside er en af landets tre mest sete turismehjemmesider i VisitDenmarks ASP-løsning. Ifølge VisitDenmark, der laver statistik over hjemmesider tilknyttet deres ASP-løsning, er i sommermånederne den absolut mest populære

11 TOPPEN AF DANMARKS AKTIVITETER 11 turismeside. I ydersæsonerne er der dog større besøg på visitaarhus.dk. Toppen af Danmarks hjemmeside har i 2013 haft 2,46 mio. sidevisninger samt over unikke besøgende. Statistikken viser, at den gennemsnitlige besøgende ser 4,3 sider pr. besøg. Distribution Selvom turisterne i dag i stor stil søger information via de elektroniske medier, herunder på og de lokale turistbureauers hjemmesider, er der fortsat efterspørgsel efter det trykte magasin. Distribution af magasinet er derfor fortsat en relativ stor post på det samlede Lysets Land-budget ( kroner i 2014). Magasinet distribueres i samarbejde med VisitDenmark i Norge, Sverige, Holland og Tyskland, og i Danmark distribueres det til alle turistbureauer, ligesom der via Danmarksdistributionen sikres en massiv distribution i turismeerhvervet. Derudover bestilles der en vis mængde magasiner via internettet, ikke mindst i forlængelse af større annoncekampagner, hvor efterspørgslen er større. Der har dog siden 2008 kunnet konstateres et relativt stort fald i netop disse bestillinger. Det er turistkontorerne der på skift distribuerer disse bestillinger. Land-magasinet, i temaguider, i Den Gode Historie-brochuren og i den øvrige markedsføring, som laves i regi af Toppen af Danmark. Derudover er turistchefudvalget i løbende dialog med gruppen for at drøfte kommende tiltag. 8 af områdets større virksomheder, har valgt at tegne Guldpartnerskab. Det drejer sig om: Hotel Viking, Sæby Aalbæk Gl. Kro, Aalbæk Color Hotel, Skagen Nordsøen Oceanarium, Hirtshals Skallerup Seaside Resort, Skallerup Action House, Løkken Best Western Hotel Herman Bang, Frederikshavn Hotel og feriecenter Skagen Strand, Hulsig (2014) Guldpartnerne har i 2014 valgt at afvikle en spektakulær event, nemlig Vandreklit på vandring, der er en presseevent: Ca. 25 m 3 sand fra Råbjerg Mile bringes til Rådhuspladsen under stort postyr for at tiltrække sig pressens opmærksomhed og dermed markedsføre Toppen af Danmarks skønne natur. (Der gøres opmærksom på, at for at eventen kan opnå pressens fulde opmærksomhed, er det vigtigt, at flytningen af sandet fra Råbjerg Mile til Rådhuspladsen forbliver en hemmelighed helt frem til 19. maj. Vi beder derfor om, at eventen ikke omtales). Guldpartnere For at give virksomhederne mulighed for en større eksponering i Toppen af Danmarks samlede markedsføring i Lysets Land-kampagnen i 2014, introducerede Toppen af Danmark i 2013 konceptet Guldpartnerskab. Guldpartnerne bidrager med et større fast beløb, og til gengæld opnår de særskilt profilering i Lysets

12 12 TOPPEN AF DANMARKS AKTIVITETER Finansiering Finansieringen bag projektet Lysets Landkampagnen er sammensat af midler fra turisterhvervet og turistbureauerne. Fordelingen er: Turistbureauerne Erhvervet I alt kr kr kr Erhvervets andel i Lysets Land-kampagnen (i 1000 kr) : Brønderslev Kommune udtræder af samarbejdet. 2012: Læsø Kommune udtræder af samarbejdet. Toppen af Danmark opgør erhvervets andel i Lysets Land-kampagnen således, at der året før udgivelse tegnes annoncer i magasinet Lysets Land. Derfor vedrører 2014-tallet annoncer, der er tegnet i Toppen af Danmark måtte desværre konstatere, at den stigende tendens i erhvervets andel i Lysets Land-kampagnen ikke fortsatte i Som det ses af tabellen ovenfor, er niveauet dermed nogenlunde det samme som for Konsekvensen af det reducerede bidrag har medført, at budgetter for udviklingstiltag samt budgetter for udgivelse af magasinet har måttet tilrettes. Det har dog været et mål, at både erhvervet og turisterne har mærket så lidt til reduktionen som overhovedet muligt, hvilket er lykkedes.

13 : Blå September, Skagen Spændende, skøre events og oplevelser med blåt tema. Hele Skagen, havene og himmelen er blå! : Kunstuge i Toppen af Danmark Mød de mange, lokale, farverige kunstnere og kunsthåndværkere og oplev deres arbejde helt tæt på & : Kokkeskole Gastronomy, Hotel Skibssmedien (Skagen) Få inspiration til din madlavning, især med fokus på lokale kvalitetsråvarer : Jazzy Days, Klitgården (Tversted) En hel uge med masser af spændende jazzmusik i Tversted : Stentøj og sukkertøj, Bolcheriet (Løkken) Oplev to kunsthåndværkere fra Giebelhausen Keramik og Bolcheriet arbejde side om side : Bluesfestival, Det Musiske Hus, (Frederikshavn) 2 hele dage med et varieret udbud af blues i alle afskygninger : Nordic Brew Festival, Arena Nord (Frederikshavn) Stor Øl-festival med bryggere, bryggerier og gæster fra hele Norden : Bjeskaften, Hirtshals Museum (Hirtshals) Her frigives årets julebjesk, og du har mulighed for at lave din egen bjesk (medbring selv din snaps). LØKKEN bedste badestrande, tæt ved tre golfbaner og med kort afstand til både Hirtshals og Hjørring. Hotellet er dermed et godt udgangspunkt for et par fridage i det nordjyske med nye oplevelser og god mad i vores hyggelige restaurant. Sov godt og vågn op til god kaffe og lækker morgenmad: 325 kr. pr. person i dobbeltværelse inkl. morgenmad. Nørrebro 15, 9881 Bindslev, Tlf , Weekendophold med vildtbuffet fra kun DKK pr. person 530,- Prisen er gældende ved 4 personer pr. lejlighed og inkluderer overnatning,linned, håndklæder, vildtbuffet samt morgenbuffet. hotel@tannishus.dk, facebook.com/hoteltannishus Tannishus Hotel, Tannisbugtvej 123, Tversted, 9881 Bindslev, Tlf Tannishus Hotel, Tannisbugtvej 123, Tversted, 9881 Bindslev, Tlf LØNSTRUP HIRTSHALS HJØRRING VRÅ TVERSTED AALBÆK SINDAL SKAGEN FREDERIKSHAVN SÆBY Best Western Hotel Herman Bang Frederikshavn, 2 PÅ TOPPEN Oplev sensommer i Skagen Pakken indeholder: 2 x overnatning, 2 x stor morgenbuffet, 2 retters velkomstmenu, entre til Skagens Museum, frokost på Pakhuset i Skagen og gratis kaffe under hele opholdet og til termokanden. Vores pakke 2 på toppen starter ved priser på kr. 845,-/ person. Begrænset antal værelser til dette tilbud - læs mere om vores pakker på hermanbang.dk BEST WESTERN Hotel Herman Bang Frederikshavn, Tlf: , - Få det sidste af sommeren med på en skøn miniferie med sensommeroplevelser og Blå september, strandture og hyggelige bymiljøer: Miniferie i eget feriehus: book 2 dage og få 4 dage til samme pris: fra kun kr ,- (plads til 6 personer). Find dit hus på eller ring og lad os hjælpe dig med at finde det helt rigtige hus til jer. Skagen Tlf: , Frederikshavn Tlf: , Sæby Tlf: TOPPEN AF DANMARKS AKTIVITETER 13 Markedsføringskampagner Budgettet for markedsføringskampagner, udover Lysets Land-magasinet og distribution, beløber sig til 2,1 mio. kr. som finansieres på følgende vis: Via Lysets Land-pulje Turisterhvervet og turistbureauerne I alt kr kr kr. En stor del af midlerne anvendes i en stor samlet markedsføringsindsats, som koordineres via VisitNordjylland og i vid udstrækning i samarbejde med VisitDenmark. Indsatsen er koncentreret om de fire primære markeder Norge, Sverige, Tyskland og Danmark, og derudover prioriteres også midler til en mindre indsats på det hollandske marked. I kampagnerne, som enten gennemføres selvstændigt eller sammen med VisitNordjylland, benyttes forskellige elementer: Online markedsføring og PR-aktiviteter. Annoncering i rejsekataloger. Annoncering i dagblade. Annoncering i øvrige medier (eksempelvis biografer og TV). Sammenfatning og koordinering af salg og produktion af annoncesiderne udføres af markedsføringsudvalget, som består af repræsentanter fra turistchefudvalget med bistand fra Toppen af Danmarks sekretariat. I 2013 har Toppen af Danmark deltaget i kampagner i BT og Jyllandsposten, hvor erhvervet også havde mulighed for at deltage. Temaet var her miniferie, og her samlede Toppen af Danmark et bredt udsnit af erhvervet i en fælles profilering. Hen over sommeren og igen op mod nytår kørte Toppen af Danmark igen Googlekampagne med det formål at øge fokus på Toppen af Danmarks nye hjemmeside, Kampagnen affødte, som forventet, et øget antal besøgende på hjemmesiden. Toppen af Danmark deltog desuden i diverse kampagner på de udenlandske nærmarkeder både i trykte medier og på diverse online platforme. Toppen af Danmark var fx synlig i kampagner i norske og svenske kvinde- og livsstilsmagasiner med tilhørende onlineannoncering via fx den svenske avis Aftonposten og den norske VG. I samarbejde med VisitNordjylland er Nordjylland og Toppen af Danmark blevet markedsført, og der er blevet fokuseret på vores spændende destination, der rummer masser af oplevelser, hvad enten man er børnefamilie, veninder på tur eller 50+. Arrangementer i efteråret Bindslev Hotel - hygge og god mad Tag på miniferie i Toppen af Danmark Bindslev Hotel ligger blot 10 minutter fra en af Danmarks SKAGEN FREDERIKSHAVN SÆBY SINDAL HJØRRING LØKKEN LØNSTRUP HIRTSHALS TVERSTED Tannishus Hotel Weekendophold med vildtbuffet Hver fredag i perioden 11/10 til og med 23/11. Kobl af fra hverdagen med gode stunder og fælles oplevelser Natur, gastronomi og afslapning Nyd naturen, god mad, kunst, kultur Nyd det lokale liv og den høje himmel Tid til hinanden, tid til livet Efterårets miniferie BOOK EN MINIFERIE PÅ TOPPENAFDANMARK.DK Skønne sensommerdage i Skagen, Frederikshavn og Sæby

14 14 TOPPEN AF DANMARKS AKTIVITETER Marketingplan Den skriftlige marketingplan er blevet en så stor succes, at markedsføringsudvalget har besluttet at den også skal udarbejdes for Udvalget har dog vurderet, at den trykte plan nu kun skal udarbejdes i en elektronisk udgave, som kan ses og evt. downloades fra under fanen Partnerforum. Herved sikres det, at turisterhvervet hele tiden kan følge med i, hvilke markedsføringskampagner, der er i støbeskeen, da planen løbende opdateres. I 2013 var der besøg af VisitDenmarks tre markedschefer fra de tre lande, hvorfra der kommer flest gæster til Toppen af Danmark, nemlig Tyskland, Norge og Sverige. De tre markedschefer holdt hver et oplæg, hvor de informerede om nye tendenser på deres respektive markeder. Herefter holdt tre turistchefer indlæg over temaet Livet, døden og kærligheden om fællesskabet i Toppen af Danmark. Det var fortællingen om fælles livsgrundlag, fælles fremtid og fælles kærlighed til Toppen af Danmark. De tre turistchefer gav ud fra temaet hver deres bud på, hvad værdien af turisme er i Toppen af Danmarks område, værdien af et fælles brand, og hvad udviklingen af det fælles turismeprodukt i Toppen af Danmark betyder. Aftenen sluttede med et festligt og underholdende musikalsk indslag fra Swing Team, Hjørring. Swing Team, Hjørring Møde med erhvervet Ca. 150 repræsentanter fra store og små turistvirksomheder samt fra det politiske og foreningsmæssige system var samlet, da Toppen af Danmark holdt fyraftensmøde for turisterhvervet på Nordsøen Oceanarium i oktober Her var der rig lejlighed til både at blive inspireret til det daglige arbejde samt at netværke med kolleger og samarbejdspartnere i branchen.

15 ØVRIGE UDVIKLINGSPROJEKTER 15 Øvrige udviklingsprojekter Arrangementer generelt Et udvalg bestående af repræsentanter fra turistchefudvalget fastlægger de overordnede rammer for projekterne. Projekterne inkl. brochure-produktion, annoncering, inspirationsseminar, netværksmøder m.v. finansieres af midler fra Lysets Land-kampagnen. De lokale turistbureauer udvikler nye arrangementer og indsamler oplysninger om det kommende års arrangementer. Koordinering, sammenfatning og produktion af brochurerne sker i et samarbejde mellem bureauerne og et arbejdsudvalg bestående af medarbejdere fra turistbureauerne og med sekretariatet som tovholder på processerne. Web, Facebook og Instagram For at udnytte hjemmesidens funktioner bedst muligt og dermed sikre fortsat højt besøgstal på siden, er der et udpræget behov for at have en webredaktør tilknyttet. Tendensen er, at en hastigt stigende del af både markedsføring og afsætning sker via nettet, og det er helt afgørende at have en opdateret og aktuel hjemmeside. Derfor har Toppen af Danmark siden 2009 prioriteret midler fra markedsføringspuljen til at have en webredaktør ansat. Lønudgiften indgår derfor ikke i Toppen af Danmarks basisbudget. Webredaktøren er ansat 30 timer pr. uge og ud over helt overordnet opdatering af hjemmesiden, arbejdes der bl.a. med følgende områder: Løbende produktion af nyhedsbreve med inspiration til at vælge ferie i Lysets Land krydret med gode tilbud fra virksomhederne. Kampagnesider i forlængelse af annoncering i andre medier (fx BT/JP). Årstidsbestemte temasider og kampagner i samarbejde med VisitDenmark. Aktuelle nyheder på forsiden. Skabe ensartethed for øvrige sider, bl.a. via undervisning af og inspiration til turistbureauernes medarbejdere. Opdatere Facebook og Instagram. Google og Facebook kampagner for at få flere til at synes godt om Toppen af Danmark. App og touchskærme Toppen af Danmarks app til både iphone og Android er i løbet af 2013 blevet opgraderet med endnu flere funktioner og forslag til aktiviteter. Her findes oplysninger om overnatning, spisesteder og aktiviteter rundt om i området. App en er nu blevet downloadet mere end gange i alt, og der har været vist mere end sider på touch skærmene i løbet af 2013.

16 16 ØVRIRGE UDVIKLINGSPROJEKTER I forbindelse med opgraderingen har Toppen af Danmark fået udviklet de såkaldte pudseklude, som er en reklameartikel med en QRkode på, der henviser til app en. En pudseklud er en lille statisk elektrisk klud, som kan bruges til at rengøre skærmen på smartphones med. IT For at følge den hastige udvikling generelt på IT-området samt til at koordinere processen omkring fortsat teknisk udvikling af hjemmesiden har Toppen af Danmark en ITmedarbejder ansat. Ansættelsen finansieres af tre forskellige parter: turistbureauerne, VisitToppen feriehusudlejning og Toppen af Danmark via Lysets Land-kampagnen. De tre parter disponerer efter en nøje udregnet fordelingsmodel hver især projektmedarbejderens timer ift. bidrag. I 2013 har IT-medarbejderen især haft fokus på at finde frem til samt installere nyt bookingsystem til VisitToppen samt udskifte bedagede servere på turistbureauerne. Den Gode Historie Projektet Den Gode Historie går ud på at koordinere, synliggøre og opdyrke arrangementer, hvor turister og lokalbefolkning får den autentiske historie med udgangspunkt i lokalsamfundet fortalt af lokale fortællere. Projektet startede i 2003 med 290 arrangementer, og det har nu udviklet sig til, at der i perioden 15. april 2014 til 19. marts 2015 udbydes 1640 arrangementer fordelt på 345 forskellige arrangementer. Igen i 2014 er der indgået samarbejde med Naturstyrelsen om markedsføring af deres naturarrangementer i kataloget. Derudover er der i 2014 medtaget arrangementer, som afvikles i regi af de kommunale naturvejledere. Med fokus på udvikling af helårsturisme er det et klart mål, at en lang række af arrangementerne skal foregå uden for sommerperioden. En væsentlig opgave i projektet er også at fastholde og udvikle det store netværk af kompetente og engagerede fortællere. Dette gøres bl.a. ved at invitere fortællerne til et inspirationsseminar, hvor de på skift afholder et arrangement for hinanden, og dermed bidrager med input og inspiration til, hvordan den gode historie kan formidles. Derudover inviteres til evalueringsmøde om efteråret, hvor der er mulighed for at udveksle erfaringer i netværket. De lokale turistbureauer udvikler nye arrangementer og indsamler oplysninger om det kommende års arrangementer. Koordinering,

17 ØVRIGE UDVIKLINGSPROJEKTER 17 sammenfatning og produktion af brochure sker i et samarbejde mellem bureauerne og et arbejdsudvalg - bestående af medarbejdere fra turistbureauerne - og med sekretariatet som tovholder på processen. Den Gode Historie udgives i eksemplarer. Toppen for børn En særlig variant af arrangementerne i Den Gode Historie er Toppen i Børnehøjde, som er en række arrangementer særligt rettet mod børn i børnenes skoleferier. Synliggørelse af aktiviteterne særligt rettet mod børn og børnefamilier følges op med massiv inspiration på hjemmesiden. Kunstuge en tilbagevendende aktivitet I vores område er der rig- tig mange dygtige, hårdtarbejdende kunstnere og kunsthåndværkere, hvis kreativitet og passion for deres arbejde er med til at skabe en helt særlig, autentisk turistattraktion. Udsprunget af hel- årsturismeprojektet Naturen+ er der blevet udviklet et koncept, som kaldes Kunstuge - en uge, hvor der sættes fokus på kunsten og kunsthåndværkerne i Toppen af Danmark, og hvor turisterne kan få en oplevelse ud over det sædvanlige. I 2013 blev der afholdt Kunstuge i både april (uge 17) og igen i september (uge 38), og i 2014 er der ved redaktionens afslutning planlagt Kunstuge i påsken. Kunstugen bakkes op af kunstnere/ kunsthåndværkere hver gang, og efterhånden tilbyder både overnatningssteder og spisesteder Kunstuge-ophold og Kunstuge-menuer.

18 18 ØVRIGE UDVIKLINGSPROJEKTER Bunkerfolder Toppen af Danmarks bestyrelse foreslog i 2013, at der skulle udvikles og trykkes en folder, som fortalte lidt om historien bag de mange bunkere, der ligger i området. Dette har resulteret i en flot lille folder Bunkerne i Toppen af Danmark, som kaster lys på historien bag disse grå betonkolosser, der ligger langs kysten. Kenneth Kristensen fra Nordjyllands Kystmuseum og Chrestina Dahl fra Vendsyssel Historiske Museum har bidraget med tekst- og billedmateriale til folderen. Oplaget er på stk. og er på dansk, engelsk og tysk samlet i én folder. Folderne kan hentes på turistkontorerne og kan desuden downloades fra Toppen af Danmarks hjemmeside. Fuglefolder og Fugledage Folderen Oplev fuglene i Toppen af Danmark er blevet genoptrykt, da første oplag nærmest blev revet væk. Der er tale om en overskuelig folder, som fortæller lidt om nogle af de fugle, man kan møde i Toppen af Danmark. Den er ikke skrevet til ornitologer, men til almindelige, naturglade mennesker. Folderen, som er i lommeformat, indeholder kort over 10 udvalgte steder, hvor man kan se fugle og en kort beskrivelse af de lokaliteter og naturtyper, som er unikke for området. Turisternes interesse for fuglelivet har desuden ført til et samarbejde med Skagen Fuglefestival, der arrangerer guidede fugleture forskellige steder i Toppen af Danmark i maj. Her stillede naturvejledere og ornitologer sig til rådighed for 11 guidede ture i Vandværksskoven i Frederikshavn, ved Uggerby Strand, Rubjerg Knude, Tversted Søerne, i Råbjerg Mile og i Skagen.

19 ØVRIGE UDVIKLINGSPROJEKTER 19 Middelalderens Vendsyssel Toppen af Danmark har tidligere udgivet folderne På tur med Stygge Krumpen, som er for børn, samt Stygge Krumpen og kunsten, som er rettet mod voksne. I 2013 blev temaet Middelalderens Vendsyssel fulgt op af folderen Helligkilder i Vendsyssel, som beskriver 14 udvalgte helligkilder samt forslag til to naturskønne ruter. I samme forbindelse blev de to tidligere udgivne foldere genoptrykt. Via QR-koder i folderne kan man på sin smartphone eller tablet få mere information, ligesom man kan hente videoklip med spændende fortællinger og få henvisninger til attraktioner i nærheden. Alle tre brochurer udleveres fra turistbureauerne i Toppen af Danmarks område. TV2s julekalender igen i Toppen af Danmark Endnu engang havde TV2 valgt at lade børnenes julekalender udspille sig i Nordjylland og også i Toppen af Danmark. Som en fortsættelse på Ludvig og julemanden fra 2011 blev det til Tvillingerne og julemanden i Der blev optaget scener på både Hirtshals Fyr, hvor det onde spøgelse Dr. Schwarts bor, samt ved Skallerup Seaside Resorts dyregård. I Toppen af Danmarks markedsføring blev julekalenderens tilblivelse og efterfølgende udsendelserne brugt i markedsføringen af området - især blev der fokuseret på Hirtshals Fyr.

20 20 TURISMENS OMFANG Turismens omfang Opgørelse over antal virksomheder Toppen af Danmark er kendetegnet ved at have et bredt sammensat produktudbud, og en opgørelse fra starten af 2013 viser, at der i Toppen af Danmarks område er ca. 630 turismerelaterede virksomheder. Overnatning Kategori Antal Antal senge/ standpladser Hotel/kro Feriecenter Vandrerhjem Campingplads hytter Feriehus * Timesharehoteller (*heraf skønnes det at ca. 50% udlejes) lejligheder I øvrigt Kategori Antal Rederier 5 Kunsthåndværkere 83 Bådudlejere 5 Bowlinghaller 8 Funcentre 6 Golfbaner 8 Cykeludlejere 14 Kanoudlejere 4 Svømmehaller 12 Vand- og badelande 4 Øvrig overnatning Skønnet ca senge Museer 33 Derudover er der 9 havne med anløb af lystbåde, 1 højskole, og et antal spejderhytter, idrætshaller m.fl., som også har overnatningsfaciliteter Biografer 3 Gallerier 41 Spisesteder Put & take-søer 5 Kategori Antal Minigolfbaner 20 Restauranter/cafeer 164 Hesteudlejning 5 Diskoteker/musiksteder 46 Wellness-centre 6

21 TURISMENS OMFANG 21 Problematikker ift. opgørelse af overnatningstal Da Danmarks Statistik fra 2008 begyndte at opgøre antal overnatninger i feriehuse på kommuneniveau, har det givet mulighed for at følge udviklingen i overnatningstallene i de mest betydende overnatningsformer mere nøjagtigt. Overnatninger i Toppen af Danmark Overnatningstallene som opgøres af Danmarks statistik ser for 2013 således ud: Der er dog fortsat mange usikkerhedsfaktorer, som hindrer en præcis opgørelse af overnatningstallene: Hoteller, der har under 40 senge er ikke medtaget i statistikkerne. Det anslås, at ca. 45 virksomheder i Toppen af Danmarks område hører til denne kategori, og tidligere beregninger har vist, at disse virksomheder tegner sig for ca overnatninger. Dertil kommer overnatning på 7 timesharehoteller, som vurderes at afføde ca overnatninger, ligesom der er et ikke-registreret antal overnatning på Bed & Breakfast, bondegårdsferie, festivalcamps, højskoler, spejderhytter m.m. Overnatninger i feriehuse Kommune Bemærkninger Frederikshavn Kilde: Danmarks Statistik. Hjørring Kilde: Danmarks Statistik Læsø Kilde: Læsø Kommune ( ) I alt Toppen af Danmark Fr.havn og Hjørring Kommune= * %

22 22 TURISMENS OMFANG Overnatninger på camping Kommune Bemærkninger Kilde: Danmarks Statistik Hjørring Kilde: Danmarks Statistik Læsø Kilde: Læsø Kommune I alt Toppen af Danmark ( ) Fr.havn og Hjørring Kommune= * ,1% Overnatninger på hotel og feriecentre Kommune Bemærkninger Frederikshavn Frederikshavn Kilde: Danmarks Statistik Hjørring Læsø Kilde: Danmarks Statistik Kilde: Læsø Kommune (estimeret) I alt Toppen af Danmark Fr.havn og Hjørring Kommune= * ,7% * Læsø Kommune har lavet egen beregning, og disse tal indeholder, i modsætning til tallene fra Hjørring og Frederikshavn Kommuner, også hoteller under 40 senge og campingpladser under 75 standpladser. Overnatning i lystbådehavne og på vandrerhjem vurderes at svare til overnatninger. Overnatningstallene omfatter registrerede overnatninger og er baseret på Danmarks Statistiks månedlige indberetninger fra overnatningsstederne. De registrerede overnatninger omfatter data fra overnatningsvirksomheder med en vis volumen, dvs. hoteller og feriecentre med minimum 40 senge og campingpladser med minimum 75 enheder. Tallene for vandrerhjem omfatter kun data fra vandrerhjem, der er medlem af Danhostel. Som det fremgår af ovenstående opgørelser, er det feriehusene, der har måttet indkassere det største fald i overnatninger i forhold til året før på hele 5 %. Dermed er udlejning af feriehuse endnu ikke tilbage på niveau med tallene. Hotellerne og feriecentrene har ligeledes måtte notere et fald, dog kun på 2,7 % i forhold til Her er tallet tilbage på niveau. Campingpladserne er de eneste, som har kunnet notere en fremgang, omend en mindre fremgang på godt 1 %.

23 DANSK TURISME PÅ NATIONALT, REGIONALT OG DESINATIONSNIVEAU 23 VisitDenmark VisitDenmark Det nationale turismeorgan VisitDenmark har overordnet til formål at fremme Danmark som turistmål og herigennem skabe økonomisk vækst og beskæftigelse inden for de danske turisterhverv og afledte erhverv. Den 1. juli 2010 blev der vedtaget en ny lov om VisitDenmarks virke. Opgaverne er nu i endnu højere grad end tidligere målrettet den internationale markedsføring over for ferieog forretningsgæster. Samtidig indsamler og formidler VisitDenmark viden om gæsterne. Tidligere beskæftigede VisitDenmark sig også med destinationsudvikling (eksempelvis var det VisitDenmark, som igangsatte den store helårsturismesatsning), men sådanne opgaver varetages ikke længere af VisitDenmark. I forlængelse af den nye lov, er VisitDenmarks opgaver defineret således, at VisitDenmark skal bidrage til at skabe vækst i dansk turisme ved at: Øge den internationale markedsføringsindsats. Bearbejde værdiskabende målgrupper på tværs af markeder. Anvende flere innovative og effektive markedsføringsmetoder. Styrke billedet af Danmark som rejsemål i udlandet. Gøre Danmark som rejsemål tilgængeligt over for potentielle gæster. Danske Destinationer I forlængelse af projektet Projekt Helårsturisme dannede 7 destinationer i efteråret 2009 foreningen Danske Destinationer. Siden er medlemskredsen udvidet, så der i 2013 er 11 medlemmer. Formålet med Danske Destinationer er at øge graden af koordinering, samarbejde og videndeling omkring udviklingsarbejdet med at skabe stærke og internationalt synlige destinationer i Danmark. Foreningens arbejde er koncentreret omkring følgende indsatser: Destinationsudvikling Fremtidens turistinformation/værtsskab Oplevelsesudvikling Finansieringsmodeller Synlighed/branding Medlemskredsen består af: Toppen af Danmark Destination Djursland Ringkøbing Fjord Handels- og Turismecentret VisitSydvestjylland VisitAalborg Destination Bornholm VisitNordsjælland VisitAarhus VisitOdsherred Destination Fyn Business Lolland-Falster Arbejdsmarkedets Feriefond bevilgede i slutningen af ,5 mio. kroner til fase to af

24 24 DANSK TURISME PÅ NATIONALT, REGIONALT OG DESINATIONSNIVEAU hjemmesideprojektet Feel like. Finansieringen muliggjorde, at fase to kunne gennemføres hen over sommeren 2013 og projektet er nu så langt, at det kan rulles ud i fuld skala i løbet af Samarbejdet i Danske Destinationer har medført en række favorable medie-aftaler med flere landsdækkende medier. I efteråret 2013 havde Danske Destinationer en meget aktiv rolle i en stort anlagt konference i Helsingør, Developers Only. Efterfølgende har foreningen påtaget sig en rolle med at forsøge at bortadoptere nogle af de projektideer, som blev født på konferencen. Danske Destinationers 11 medlemmer dækker ca. 40 % af samtlige overnatninger i Dansk Turisme. VisitNordjylland.dk -tid til at leve VisitNordjylland VisitNordjylland er det regionale markedsførings- og udviklingsselskab. Selskabet er hjemmehørende på herregården Skeelslund ved Aabybro, men selskabets aktiviteter dækker geografisk hele Region Nordjylland. VisitNordjylland skal fremme nytænkning og målrettet produktudvikling inden for alle grene af turisterhvervet, således at der kan skabes en hensigtsmæssig baggrund for erhvervets videre udvikling i form af øget beskæftigelse og indtjening. Derudover beskæftiger VisitNordjylland sig med kompetenceudvikling inden for turismen i regionen. VisitNordjylland er en non-profit organisation, der primært finansieres af indtægter fra Vækstforum Nordjylland, Strukturfondsmidler, KUP-midler samt bidrag fra turisterhvervet. I bestyrelsen sidder repræsentanter for regionen, kommuneforeningerne, universitetet samt fra det private turisterhverv. Toppen af Danmark er i 2013 repræsenteret i bestyrelsen ved borgmester Arne Boelt, Hjørring Kommune (valgt af destinationerne) og byrådsmedlem Erik Sørensen, Frederikshavn Kommune. Derudover er turistcheferne i Toppen af Danmark repræsenteret i VisitNordjyllands koordinationsudvalg for at sikre en fornuftig koordinering af opgaverne, så midler og ressourcer udnyttes optimalt uden overlap i forhold til Toppen af Danmarks indsatsområder. VisitNordjylland gennemfører i disse år en række spændende udviklingsprojekter. De største projekter er:

25 DANSK TURISME PÅ NATIONALT, REGIONALT OG DESINATIONSNIVEAU 25 Kystbyer i vækst I perioden 2012 til 2014 gennemfører VisitNordjylland i samarbejde med en række centrale aktører inden for dansk turisme projektet Udvikling af stedbundne turismekoncepter i danske kystferiebyer, hvor der er fokus på at skabe bedre vækstbetingelser for turismen i kystområderne. Formålet er at relancere den klassiske badeferie, således at den bliver et attraktivt produkt, der kan tiltrække både nationale og internationale besøgende. Oplevelsesbaseret kystturisme Projektet er et tværregionalt EU-projekt, der sætter fokus på oplevelsesbaseret kystferie som drivkraft for vækst i kystturismen. OplevVækst VisitNordjylland har i fællesskab med Aalborg Samarbejdet, Kulturaftale Nordjylland og Regional Nordjylland, Regional udvikling og Aalborg Universitet udarbejdet projektet OplevVækst. Projektet er et nordjysk program for oplevelsesbaseret vækst. Formålet med projektet er at kapitalisere på de investeringer i oplevelsesøkonomisk udvikling, der allerede igennem en årrække er foretaget i Nordjylland, bl.a. gennem arbejdet med ApeX. Der er her igennem de seneste år skabt en værdifuld platform af viden, netværk og erfaringer med formidling og udvikling, som nu videreføres. Videncenter for kystturisme er projektejer på det samlede projekt, mens Visit- Nordjylland er projektleder på et af de i alt 5 demonstrationsprojekter; Kysten som servicelandskab. Projektet fokuserer på servicekvaliteten for gæster i nationalparkerne. Den overordnede projektidé er, at innovation og oplevelsesudvikling i kystturismen primært skal ske i virksomhederne for at give vækst. Ved at skabe bedre rammer for innovation og oplevelsesudvikling kan man øge produktiviteten og skabe ny vækst i kystturismen.

26 26 ØKONOMI OG FREMTIDIG ORGANISERING Selskabets økonomi Destinationsselskabets basisdrift finansieres af Frederikshavn og Hjørring Kommuner, og basisbudgettet har 2013 været ca. 2,4 mio. kroner. Gennem flere år er der blevet afviklet forskellige projekter med ekstern finansiering, ligesom turisterhvervet også bidrager med betragtelige midler til markedsføring og branding. Når den eksterne finansiering medregnes, var der i 2013 en samlet bruttoomsætning på 5,2 mio. kroner. Resultatet for 2013 udviser et underskud på ca kroner, som til dels skyldes ekstra udgifter i forbindelse med udskiftning af selskabets daglige ledelse. Der blev søgt og bevilget ekstra penge ( kr.) fra hver kommune for at booste markedsføringen. Strategien fra 2012, som beskrev, at Toppen af Danmarks arbejdsopgaver fortsat skulle være markedsføring og produktudvikling, er videreført i 2013, hvor der er arbejdet med de vedtagne indsatområder webudvikling, markedsføring og arrangementsudvikling. Der er holdt fast i den decentrale struktur med række udvalg med repræsentation af både turistchefer og sekretariatet. Med baggrund i Regeringens barslede vækstplan for dansk turisme og de deraf følgende nye alliancer, der har set dagens lys i 2013, har bestyrelsens arbejde, foruden ønsker til fremtidige indsatsområder, også drejet sig om fremtidig organisering af destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S. Dette arbejde sammen med arbejdet på at styrke Toppen af Danmarks indflydelse på dansk turisme vil fortsætte ind i 2014, idet der ved redaktionens afslutning endnu ikke er skabt faste samarbejder og alliancer hverken på regionalt eller nationalt niveau som reaktion på vækstplanen.

27 ØKONOMI OG FREMTIDIG ORGANISERING 27 Afslutning Bestyrelsens opfattelse er, at samarbejdet om brandet Toppen af Danmark med den brede vifte af aktører, som samarbejdet omfatter, er stærkt og velfungerende. Der er derfor al mulig grund til at holde fast i den kraft, som brandet har for at tiltrække turister til vort område. Med udgangspunkt i brandet Toppen af Danmark er der i 2013 blevet udarbejdet hvervende materiale for at tiltrække turister til vort område og dermed øge omsætningen i turismeerhvervet, lige som der er blevet udarbejdet flere foldere med inspiration til turisterne, når de først er kommet herop - foldere der for fleres vedkommende er på både dansk, engelsk og tysk. På den elektroniske side er vores app blevet moderniseret ligesom der er lagt et stort arbejde i at holde diverse hjemmesider, temasider og touchskærme opdaterede. Der er derfor al mulig grund til at mene, at brandet Toppen af Danmark er et stærkt og levedygtigt brand, som fortsat har sin berettigelse i vores område. P.b.v., april 2014 Arne Boelt Formand

28 DeSTInaTIonSSelSKaBeT ToPPen af DanMaRK a/s Skandiatorv 1, 2 sal 9900 Frederikshavn Tlf tad@toppenafdanmark.dk

Skriftlig beretning 2014

Skriftlig beretning 2014 Skriftlig beretning 2014 Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S 2 SKRIFTLIG BERETNING 2014 Toppen af Danmark er Lysets Land. Lys er liv, og lys giver energi og godt humør. I Lysets Land har vi flere

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision

Læs mere

Skriftlig beretning 2012

Skriftlig beretning 2012 Skriftlig beretning 2012 Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S 2 SKRIFTLIG BERETNING 2012 Toppen af Danmark er Lysets Land. Lys er liv, og lys giver energi og godt humør. I Lysets Land har vi flere

Læs mere

Toppen af Danmark NYHEDSBREV MARTS 2013

Toppen af Danmark NYHEDSBREV MARTS 2013 NYHEDSBREV MARTS Toppen af Danmark Formanden har ordet Ferie på Toppen af Danmark (Lysets Land) Marketingplan Topmoderne hjemmeside Kunstuge Ny turistfolder: Helligkilder i Vendsyssel Den Gode Historie

Læs mere

Destinationsmonitor Januar september 2014

Destinationsmonitor Januar september 2014 Destinationsmonitor Januar september 2014 VisitDenmark, november 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Destinationsmonitor Januar august 2014

Destinationsmonitor Januar august 2014 Destinationsmonitor Januar august 2014 VisitDenmark, oktober 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: oktober 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Toppen af Danmark NYHEDSBREV FEBRUAR 2014

Toppen af Danmark NYHEDSBREV FEBRUAR 2014 Toppen af Danmark NYHEDSBREV FEBRUAR 2014 Formanden har ordet Lysets Land kampagne 2014 Markedsføring Bunkerfolder Toppen af Danmark app Guldpartnerkoncept Hærvejene i Nordjylland Nyheder fra området 1

Læs mere

Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse

Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, februar 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Destinationsmonitor Januar maj 2014

Destinationsmonitor Januar maj 2014 Destinationsmonitor Januar maj 2014 VisitDenmark, juli 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juli 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. : maj 2014.

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juli 2014

Destinationsmonitor Januar juli 2014 Destinationsmonitor Januar juli 2014 VisitDenmark, september 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: september 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juni 2014

Destinationsmonitor Januar juni 2014 Destinationsmonitor Januar juni 2014 VisitDenmark, august 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: august 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. : juni

Læs mere

Salg af billetter til arrangementer i Frederikshavn og omegn via www.frederikshavnerbilletten.dk

Salg af billetter til arrangementer i Frederikshavn og omegn via www.frederikshavnerbilletten.dk Turistservice 2008. Drive autoriseret grønt Turistbureau: Med skriftlig og mundtlig kvalificeret service og informationsbetjening på dansk, engelsk og tysk samt på de skandinaviske sprog. Servicering af

Læs mere

Forslag til. model for partnerskab for drift af turistservice

Forslag til. model for partnerskab for drift af turistservice Forslag til model for partnerskab for drift af turistservice 9. juni 2010 Indhold: 1. Turismen i Hjørring Kommune...2 2. Partnerskab med lokale turismeoperatører...4 3. Model for partnerskab...5 4. Økonomi...7

Læs mere

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Destinationsmonitor VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Maj 2015 Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 Kontakt: Viden & Analyse analyse@visitdenmark.com

Læs mere

Handlingsplan 2012. Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S

Handlingsplan 2012. Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S Handlingsplan 2012 Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S Februar 2012 Baggrund Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S blev stiftet i 1996 af de daværende ni nordligste kommuner samt Fonden Toppen

Læs mere

NYHEDSBREV OKTOBER 2013. Toppen af Danmark

NYHEDSBREV OKTOBER 2013. Toppen af Danmark 1 NYHEDSBREV OKTOBER 2013 Toppen af Danmark Formanden har ordet Lysets Land Kampagnen 2014 App og touchskærme Kunstuge 38 Fyraftensmøde Markedsføring Nyt fra turistbureauerne og sekretariatet 2 Formanden

Læs mere

Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016

Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016 Team Odsherred og VisitOdsherred.dk præsenterer her markedsføringsplan for sæson 2016 Vi i Team Odsherred arbejder med markedsføringsprojekter, med fokus på hele Odsherred. Hvilke projekter, der sættes

Læs mere

Skriftlig beretning 2011

Skriftlig beretning 2011 Skriftlig beretning 2011 Destinationsselskabet Toppen af Danmark A/S 2 Toppen af Danmark er Lysets Land. Lys er liv, og lys giver energi og godt humør. I Lysets Land har vi flere solskinstimer end resten

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til oktober VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til oktober VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til oktober 2016 VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Turisthus Nord turisme indsats for 2014.

Turisthus Nord turisme indsats for 2014. Turisthus Nord turisme indsats for 2014. Turisthus Nord har i 2014 modtaget kr. 5.300.620,00 som betaling for aftale om turismeindsatsen. I 2014 er der drevet 3 helårsåbne turistkontorer med en gennemsnitlig

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til august VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til august VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til august 2016 VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: oktober 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til september VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til september VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til september 2016 VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til juli VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til juli VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til juli 2016 VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: september 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen!

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen! AKTIV AKTØR 2018 Bliv Aktiv Aktør og indgå i et samarbejde, hvor vi i fællesskab markedsfører Holstebro og omegn. Sammen udvikler vi turismen! VisitHolstebro AKTIV AKTØR 2018 Enheden for Erhverv og Turisme

Læs mere

Turisthus Nord turisme indsats for 2014.

Turisthus Nord turisme indsats for 2014. Turisthus Nord turisme indsats for 2014. I 2014 er der drevet 3 helårsåbne turistkontorer med en gennemsnitlig åbningstid pr. bureau på 39 timer pr. uge. På de 3 bureauer er der personlig betjening af

Læs mere

Destinationsmonitor Januar december 2018, Status

Destinationsmonitor Januar december 2018, Status Destinationsmonitor Januar december 2018, Status VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: April 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til april 2016. VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til april 2016. VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til april 2016 VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juni 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE Foto: Danmark i vandkanten Overnatningstal jan. til juli 2016 KERTEMINDE KOMMUNE Generelt om turismen i Destination Kerteminde Haven ved Havet Det har været en speciel turist-sæson i Kerteminde (Danmark

Læs mere

Aalborg Kyst. Sammen er vi både attraktive og stærke! Aalborg Kyst Partner 2014

Aalborg Kyst. Sammen er vi både attraktive og stærke! Aalborg Kyst Partner 2014 Aalborg Kyst Partner 2014 Aalborg Kyst Sammen er vi både attraktive og stærke! KystPartner Du får eksklusiv synlighed af din virksomhed i vores InfoCentre Som KystPartner har du mulighed for at få netop

Læs mere

Destinationsmonitor Januar april 2018

Destinationsmonitor Januar april 2018 Destinationsmonitor Januar april 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Juni 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

TURISTSERVICE 2008 SÆBY TURISTFORENING

TURISTSERVICE 2008 SÆBY TURISTFORENING TURISTSERVICE 2008 SÆBY TURISTFORENING Drive autoriseret grønt Turistbureau i Sæby: Med skriftlig og mundtlig kvalificeret service og informationsbetjening på dansk, engelsk, tysk, fransk, samt på de skandinaviske

Læs mere

FerieFritid, Leisure. Formål. VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus

FerieFritid, Leisure. Formål. VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus FerieFritid, Leisure Formål VisitAarhus skal bidrage til tilstrømningen af feriegæster til Aarhus Vi skal skabe rammerne og en samlet platform, således at samarbejdspartnere kan udvikle deres forretning

Læs mere

TURISMEINDSATS

TURISMEINDSATS TURISMEINDSATS 2015-2018 UDGANGSPUNKT FORVENTNINGER TIL MARKEDET / 2015-2018 CENTRALE MULIGHEDER Der er opbygget et TÆT SAMARBEJDE mellem erhvervet og etableret en stærk markedsføringsplatform for både

Læs mere

Destinationsmonitor Januar september VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar september VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar september 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: November 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar august VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar august VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar august 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Oktober 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar oktober VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar oktober VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar oktober 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: December 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar november VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar november VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar november 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juli 2018

Destinationsmonitor Januar juli 2018 Destinationsmonitor Januar juli 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: September 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juni 2018

Destinationsmonitor Januar juni 2018 Destinationsmonitor Januar juni 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: August 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Læring. - Målgruppeprofil 2012

Læring. - Målgruppeprofil 2012 Sjov, Leg og Læring - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Børnene i familien Side 15 Overnatninger

Læs mere

Destinationsmonitor Januar december 2018

Destinationsmonitor Januar december 2018 Destinationsmonitor Januar december 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Fremtidig organisations- og samarbejdsstrategi

Fremtidig organisations- og samarbejdsstrategi 9. april 2014 NOTAT Fremtidig organisations- og samarbejdsstrategi Notatet indeholder Rømø-Tønder Turistforenings bestyrelses overvejelser omkring den fremtidige organisations- og samarbejdsstrategi for

Læs mere

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger Turismen i 2008 2016 - Udvikling i kommunale og regionale overnatninger Nordjysk turisme i tal Overnatninger 2008 2016 Visit Udarbejdet af: Visit April 2017 Adresse: Visit Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Tilbud til Skiveegnens turismevirksomheder. Ydelseskatalog 2016 for Skiveegnens turismevirksomheder S. ynlighed & amarbejde

Tilbud til Skiveegnens turismevirksomheder. Ydelseskatalog 2016 for Skiveegnens turismevirksomheder S. ynlighed & amarbejde Tilbud til Skiveegnens turismevirksomheder Ydelseskatalog 2016 for Skiveegnens turismevirksomheder S ynlighed & amarbejde Turismepartnerskab markedsføringsfordele i et partnerskab Præsentation af din virksomhed

Læs mere

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015

VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 VÆKST I KYST- OG NATURTURISMEN I DANMARK September 2015 1. BAGGRUND Situation: Nye rejsemønstre og destinationer Flere kortere ferier Ubalance i pris kvalitet Lavt investeringsniveau Lille destination

Læs mere

September 2014 VIL DU VIDE MERE OM TEAM ODSHERRED? VisitOdsherred, Holtets Plads 1, 4500 Nykøbing Sj., tlf. 59 91 08 88

September 2014 VIL DU VIDE MERE OM TEAM ODSHERRED? VisitOdsherred, Holtets Plads 1, 4500 Nykøbing Sj., tlf. 59 91 08 88 Hermed har vi fornøjelsen at præsentere vores markedsføringsplan for 2015 Vi håber, du finder netop de tilbud, som passer din virksomhed. September 2014 HVAD ER TEAM ODSHERRED? Vi møder tit spørgsmålet:

Læs mere

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE

Foto: Danmark i vandkanten. Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE Foto: Danmark i vandkanten Overnatningstal jan. til dec. 2015 KERTEMINDE KOMMUNE Destination Kerteminde Haven ved Havet Turistsæsonen så i begyndelsen af 2015 ikke ud til at blive et turist-år pga. ustabilt

Læs mere

Turisthus Nords. udviklingsforum. Invitation til. TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby

Turisthus Nords. udviklingsforum. Invitation til. TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby Invitation til Turisthus Nords udviklingsforum TURISMESTRATEGI 2020 for Skagen, Frederikshavn og Sæby Tirsdag den 22. september 2015 kl. 17.00 kl. 21.15 Aalbæk Gl. Kro, Skagensvej 42, 9982 Ålbæk Turismestrategi

Læs mere

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN

TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN TURISME I REGION MIDTJYLLAND - UDDRAG FRA ANALYSEGRUNDLAGET FOR DEN REGIONALE UDVIKLINGSPLAN Analysegrundlaget er udarbejdet af Region Midtjylland April 2007 Turisme i Region Midtjylland I Region Midtjylland

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Marielyst September 2014 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 1 Om rapporten... 1 Turismens økonomiske betydning i Marielyst... 2 Turismeforbrug... 2

Læs mere

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Handlingsplan for turismestrategien Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Forord Byrådet vedtog d. 18. dec. 2013 en ny turismestrategi for Frederikssund Kommune. Turismestrategien efterfølges

Læs mere

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012

Det De Gode God Liv - Målgruppeprofil 2012 Det Gode Liv - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Loyalitet Side 6 Rejsebeslutningen Side 9 Rundrejse Side 11 Døgnforbrug Side 13 Overnatninger Side 3-5 Motivation Side 7-8 Planlægning

Læs mere

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismen i Danmark - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismens nøgletal Turismen er vigtig for dansk økonomi Den skaber omsætning for 94,7 mia. kr. Turismen er et stort eksporterhverv Den

Læs mere

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals

Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals Turismens økonomiske betydning i kystbydestination Hals September 2014 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 1 Om rapporten... 1 Turismens økonomiske betydning i Hals... 2 Turismeforbrug... 2 Samfundsøkonomiske

Læs mere

Holland. Incoming North Denmark

Holland. Incoming North Denmark Holland Incoming North Denmark Indholdsfortegnelse Om projektet Dataindsamlingen Baggrund Besøgstal: Nordjylland og Danmark Viden fra besøget i Holland Mulige pakkerejser Konklusioner Om projektet Incoming

Læs mere

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Manto A/S Agenda Manto & jeg. Vækstteamets anbefalinger: Et (blandt flere) svar på dansk turismes udfordringer.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juni 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 November 2012 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Hovedindsatsområder 2011 2013 Markedsføringsgruppen arbejder med en overordnet plan for

Læs mere

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015. Kilde: Danmarks Statistik

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015. Kilde: Danmarks Statistik Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar juli 2015 Kilde: Danmarks Statistik FYN vinder frem på udenlandske overnatninger Destination Fyn i top af danske destinationer tilstrømning af udenlandske turister

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark Turismefremmedagen, 27. marts 2014 Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark 1 Agenda Hvordan forholder VisitDenmark sig til Regeringens Vækstplan for Dansk Turisme? Budskab

Læs mere

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010

Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Opsamling på Toppen af Danmarks jule- og nytårsundersøgelse 2010 Undersøgelsen er en del af helårsturismeprojektet Naturen+ indsatsområdet Profilering af årstider Udviklet med støtte af Hjørring, Frederikshavn

Læs mere

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015. Kilde: Danmarks Statistik

Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015. Kilde: Danmarks Statistik Destination Fyn Overnatninger på FYN Januar august 2015 Kilde: Danmarks Statistik FYN vinder frem på udenlandske overnatninger Størst vækst i udenlandske turister Fyn er den landsdel i Danmark, der år

Læs mere

Rømø-Tønder Turistforening Turismeudviklingsstrategi 2017. August, 2014

Rømø-Tønder Turistforening Turismeudviklingsstrategi 2017. August, 2014 Rømø-Tønder Turistforening Turismeudviklingsstrategi 2017 August, 2014 Hals Agenda 7. Marts 2013 1. Baggrund 2. Mission 3. Vision 4. Indsatsområder 1. Baggrund Turismeudviklingsstrategi 2017 er udarbejdet

Læs mere

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio.

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. MULIGHEDER 2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. Det er 5,5% højere end i 2013, og det højeste nogensinde

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - august 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: oktober 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: august

Læs mere

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016

MARKED DANMARK. Baggrund for Danmarkskampagne 2016 MARKED DANMARK Baggrund for Danmarkskampagne 2016 Vores tilgang til marked Danmark er trindelt 1. TRIN Samle bagrund, analyser og viden for at forstå turisten og markedet FORENKLING FOKUS Markedet, målgrupper,

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar september 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi

Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Drøftelse af udkast til fremtidig strategi Formålet med vores strategi er: Generere flere overnatninger Generere flere arbejdspladser Generere større turismeomsætning Forbedre konkurrenceevnen Skabe bedre

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juli 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juli

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-november 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: januar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: november

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - september 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: november 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse

fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse fakta om dansk kystturisme Dansk kystturisme og dens betydning for dansk økonomi, vækst og beskæftigelse 2 2 Kystturisme findes i hele Danmark Forord 3 Kære Læser De fleste danskere har holdt ferie ved

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - april 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juni 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: april

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - oktober 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: december 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme.

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse deb@erst.dk 19. august 2019 19/01035-5 theang-dep Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Turisme

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -december 2018 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006

Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 N O T A T Regionale nøgletal for dansk turisme, 2004-2006 Kort før nytår offentliggjorde VisitDenmark rapporten Tre forretningsområder i dansk turisme Kystferie, Storbyferie og Mødeturisme, der for første

Læs mere

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland.

Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbud Online tilstedeværelse stærke feriesteder i Region Midtjylland. Udbyder Opgaven bliver udbudt af projektet: Stærke turismekompetencer - Kvalitetsløft gennem online tilstedeværelse. Dette projekt

Læs mere

Markedsprofil Norge 2011

Markedsprofil Norge 2011 Markedsprofil Norge 2011 Indhold Resumé Det norske rejsemarked Rejsemønstre Rejsemotiver Nordjyllands andel af norske feriegæster i Danmark Norske overnatninger i Nordjylland Udvikling i norske overnatninger

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2019 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

Samlet rapport. Incoming North Denmark

Samlet rapport. Incoming North Denmark Samlet rapport Incoming North Denmark INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Forord 2 Besøgstal 3 Målgrupper 4 Rejsemotiver 5 Øvrige relevante forhold 6 Mulige pakkerejser 7 Konklusioner og fremadrettede perspektiver Fakta-

Læs mere

Nyhedsbrev F e b r u a r 2 0 1 2. Toppen af Danmark. - Formanden har ordet - Lysets Land - Markedsføring - Nyt fra Naturen+ - Nyheder fra området

Nyhedsbrev F e b r u a r 2 0 1 2. Toppen af Danmark. - Formanden har ordet - Lysets Land - Markedsføring - Nyt fra Naturen+ - Nyheder fra området Nyhedsbrev F e b r u a r 2 0 1 2 Toppen af Danmark - Formanden har ordet - Lysets Land - Markedsføring - Nyt fra Naturen+ - Nyheder fra området Formanden har ordet... Godt nytår Så har vi taget fat på

Læs mere

Redegørelse for Juelsminde Turistforenings turismeindsats i Hedensted Kommune 2013

Redegørelse for Juelsminde Turistforenings turismeindsats i Hedensted Kommune 2013 Redegørelse for Juelsminde Turistforenings turismeindsats i Hedensted Kommune 2013 Sæsonen 2013 fik en hård start med snevejr og kulde, som ikke indbød feriegæsterne til at komme til Hedensted Kommune.

Læs mere

Nordjysk turisme i tal. Overnatninger

Nordjysk turisme i tal. Overnatninger Nordjysk turisme i tal Overnatninger 2000 2011 Indhold Resumé Udvikling i nordjyske overnatninger - Regionalt Årlig udvikling i nordjyske overnatninger Udvikling i overnatninger sammenholdt med øvrige

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar -oktober 2018 VisitDenmark, 2018 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: december 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.:

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - juni 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: september 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: juni

Læs mere

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side

BEDRE Overblik. Turisme. BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side BEDRE Overblik Turisme BEDREOverblik retter denne gang spotlyset mod turisme i Aalborg. Se hovedpointerne her, og læs hele analysen fra næste side Aalborg har det 3. største turismeforbrug Turismen har

Læs mere

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017 Miljøråd Vordingborg Kommune 27 februar 2017 Turismens omsætning 2015 1 Overnatningsstatistik 2008 2015 Vordingborg kommune Sum of Overnatning Column La Row Labels 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Læs mere