Velkommen til April måneds udgave af Kammerbladet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen til April måneds udgave af Kammerbladet."

Transkript

1

2 Leder Velkommen til April måneds udgave af Kammerbladet. Der er sket meget siden vi sidst sås Foråret er kommet til landet og har fordrevet sne og is, årets udgave af Forårskongressen er veloverstået, et spændende Community-projekt er under opstart her i afdelingen og vi har fået vores helt egen elektroniske kommunikationsplatform skudt i luften. Vi har for nyligt lanceret en elektronisk kommunikationsplatform for alle medlemmer her i afdelingen, og mange af jer har allerede fundet vej dertil men der er stadig en del der ikke er kommet på endnu. Allerede nu er der mange oplysninger at hente derinde om kommende arrangementer, billeder fra afdelingsaftener, afstemning om hvor ofte mandagsmailen læses, debat om indhold på kommende afdelingsaftener, links til tidligere udgaver af Kammerbladet og meget mere er på vej Kommunikationsplatformen vil erstatte de fleste af de mailudsendelser formanden og bestyrelsen tidligere har spammet jer med, og vil derudover blive krydret med mange ekstra oplysninger og muligheder. Adressen er og I har alle fået tilsendt en invitation. Hvis du ikke allerede er oprettet derinde gælder det om at holde sig til, da invitationer o.lign. primært vil blive distribueret derpå fremover med andre ord hvis du vil vide hvad der sker, er det på igroups det sner Hvis du endnu ikke er oprettet i gruppen og ikke kan finde invitationen eller har brug for hjælp til oprettelsen, bedes du kontakte mig og så hjælpes vi ad med oprettelsen. Næste ryk på kommunikationssiden er vores hjemmeside, som efterhånden trænger til et gevaldigt løft. Hvis du har input til den nye hjemmeside eller har lyst til at hjælpe med at forfatte tekster mv. til hjemmesiden modtages hjælp meget gerne. God læselyst. Henrik Brandt Immediate Past Local President og redaktør af Kammerbladet 2010.

3 Det er SÅ fedt at være LP (Local President) i JCI. Netop hjemvendt fra FK2010 (ForårsKongres 2010) i København, er det fuldstændig umuligt for mig at begribe, hvorfor der ikke er kampvalg om LPposten i hver eneste JCI-afdeling i Danmark hvert år. Den læring og udvikling man gennemgår som LP er fantastisk effektiv. Det kompetenceløft man oplever på relativ kort tid, har jeg aldrig hørt om andre steder. Det er så oplagt at stille op som LP hvis man har den mindste ambition om at ville mere i sit arbejdsliv, hvis man ønsker personlig udvikling, hvis man på nogen måde ønsker at dygtiggøre sig. Tilmed får man det hele ganske gratis. I Horsens er LP en nemlig så heldig at få betalt deltagergebyrerne for samtlige LLTkurser 5 i alt. Dagligt fortryder jeg at jeg først så sent i min JCI karriere tilbød mig til LP-posten. Dagligt ærgrer det mig at man kun må være formand 1 år af gangen? Det er mig ubegribeligt at vi ikke er medlemmer i vores organisation, når jeg mærker den stemning der hersker når JCI ere er samlet, når jeg oplever den gejst LP erne i region Midtjylland fyldes af, der som den største selvfølgelighed i løbet af få minutter resulterer i, at vi nu er gået i gang med at gennemføre Er du værd at følge. Når det i løbet af 4 timer en lørdag eftermiddag lykkedes at få engageret 40 mennesker til projekter der rykker vel og mærke uden tvang og med løftet pisk er jeg super STOLT. Når jeg sidder til et delegeret møde lørdag og søndag med resten af LP-flokken og har saglige diskussioner om hvordan vi sikrer at JCI Danmark er up to date, bliver jeg super STOLT og ydmyg over den gave jeg har fået da jeg blev valgt som LP for JCI Horsens tilbage i september Heldigvis er der kun 2½ uge til jeg igen skal af sted. Denne gang på LLT4 (Local Leaders Training nr. 4) hvor jeg ved jeg bliver løftet, udviklet og fyldt med energi, gejst og fantastiske oplevelser. Det er SÅ fedt at være LP i JCI Horsens. Endnu engang tak fordi I valgte mig jeg nyder hver eneste oplevelse jeg får nyder den udvikling jeg gennemgår nyder det netværk jeg er blevet en del af. Jeg er super misundelig på LP2011 i JCI Horsens. Go læselyst fra Frederikke Kristensen

4 JCI Horsens præsenteres i mandagsmailen I mandagsmailen er der hver uge en præsentation af en af landets afdelinger. I denne uge var det vores tur. For de af jer der ikke modtager mandagsmailen, kan I læse indlægget nedenfor. Go fornøjelse Det er med stolthed jeg her præsenterer JCI Horsens. En JCI afdeling der blev startet som nr. 2 i Danmark faktisk inden JCI Danmark blev etableret og som til september kan fejre 52 år fødselsdag. Ikke at vi fejre fødselsdag hvert år, men når man er blevet midaldrende er det ikke kun de runde fødselsdage der huskes. I det hele taget er vi stolte medlemmer i JCI Horsens. Stolthed er det bærende element grundpillen vore aktiviteter bygger på. Når vi fortæller om JCI i de øvrige netværk vi kommer, når vi beretter om aktiviteterne til vore venner og familie, så er det med ranket ryg. Sådan er det også når vi byder velkommen til nye gæster med stolthed. Gæster og potentielle medlemmer skal have følelsen af at de er landet i et helt specielt og unikt forum. For det er jo sådan det er hvorfor være andet end stolt. Vi er 20 medlemmer en god blanding af mænd og kvinder, samt gamle og nye medlemmer. Vi har et godt samarbejde med vores seniorer og senatorer, som årligt arrangerer ét af vores afdelingsmøder. En tradition vi værner enormt meget om, hvilket gør at vi unge har tilgang til en enorm hjælpsomhed og gode sparringspartnere. I år har vi startet studiegrupper op om bogen 7 gode vaner. En idé der er blevet varmt modtaget, og som der er stor deltagelse i. Vi arbejder med Årets Unge Erhvervsleder, som vi forventer afviklet i september. Vi er i idéfasen om et lokalt COM projekt. I forbindelse med EC2010 vil vi være vært for vore twinningafdelinger til et frokostmøde onsdag d. 9. juni Derudover er der naturligvis de administrative opgaver, som vi hele tiden søger at optimere. Herunder vores afdelingsblad, kommunikationsplatform, introforløbet og hvad der ellers skal til for at holde gang i en stærk og proaktiv afdeling af JCI. Skulle I have lyst til at besøge JCI Horsens til et af vore afdelingsmøder, foregår det 2. onsdag i måneden. I kan kontakte mig på frederikke.kristensen@stofanet.dk. Tak fordi I læste mit indlæg go mandagsmail.

5 En helt speciel oplevelse - som snart gentager sig af Joen P. Olsen Den 3. oktober 2009 havde jeg en helt speciel oplevelse - jeg oplevede følelsen af at have 500 unge, målrettede, livsglade, givende mennesker i samme rum; en positiv stemning som jeg aldrig før har oplevet i det land hvor Jante nedskrev sin lov. Jeg fandt ud af hvad det virkelig betyder at have et stærkt netværk af unge, ambitiøse, venlige og positive mennesker som vil hinanden det godt. Og det vil vi fordi vi alle er en del af en større helhed. JCI som vi kender det normalt på afdelingsaftener og i projektgrupper er godt, men på nationalkongressen i Esbjerg oplevede jeg for alvor hvordan det er at være en del af denne fabelagtige organisation. Vi startede med et fantastisk spændende foredrag med Martin Lindstrøm. For denne to timers præstation tager han normalt op mod kr. Men vi som JCI-medlemmer fik det inkluderet i prisen på kongressen på spæde 1600kr., mens eksterne gæster måtte slippe fra 800kr. og opad for at se marketingguruen smide om sig med guldkorn. (Én heldig JCI'er især fik konkrete ideer til hans virksomheds markedsføring i spørgerunden ved foredragets afslutning.) Med dét var niveauet sat for resten af weekenden, og sikke en herlig weekend det var. Der var masser af skønne mennesker omkring én, venner man ikke vidste man havde. Det betyder noget at andre siger god for at du kan være med i JCI, for som det gode ordsprog siger: hvor godtfolk er kommer godtfolk til. I dette tilfælde skal ordet "godtfolk" tages bogstaveligt, og ikke i den oprindelige betydning af folk i almindelighed. For det er nemlig helt ualmindelige mennesker som udgør vores fællesskab. Det er kvalitetsmennesker som forstår at man kan gøre godt for sig selv ved at gøre godt for andre; at man med de positive briller på kan se uanede muligheder; og at man med den rigtige indstilling og gåpåmod kan gøre en forskel. Det var dét, jeg oplevede lørdag aften - en aften som bød på gallamiddag i VIPloungen på det nybyggede Esbjerg stadion, med DVD- pejs rundt om hele fodboldbanen. Maden var i 4 retter med vin som passede til, og lige en lige en port til sidst for at gøre det hele lidt sødere. Finn Nørbygaard beviste som konferencier at han har gjort psykisk comeback, og at uanset hvor skidt det går i livet, så kan man grine ad det.

6 Da den officielle ceremoni med taler og overrækkelser af priser var overstået kom der gang i dansegulvet med et super liveband som virkelig fik skabt en god stemning - jeg kan ikke glemme et helt dansegulv fyldt med damer i gallakjoler og mænd i "tux" som satte sig ned på gulvet med forsangeren og sang med i fuld indlevelse. Og der er ikke nogen der kigger skævt til en, for vi er alle en del af helheden. Her er det OK at være sig selv. Det kan man selvfølgelig også ude i den virkelige verden, men min opfattelse er at den virkelige verden, de "normale" mennesker ser mig som mærkelig. Og det er helt okay. Jeg vil aldrig være normal, det er da det kedeligste jeg kan forestille mig. Og derfor er det fedt at vide at jeg har 1000 andre mennesker i Danmark som deler mit mindset, som alle har sagt sig enige i de værdier JCIs creed fremsætter. Det er fedt at vide at jeg er en del af et fællesskab som går på tværs af landegrænser og som sprænger mentale grænser. Det siger sig selv at jeg nu glæder mig ustyrligt til europakongressen i Århus i juni hvor jeg får mulighed for at møde mange af de samme søde mennesker igen, og samtidig møde nye venner fra nær og fjern som samles for at lære, leve og opleve. Jeg vil nyde det i fulde drag og tager fri hele ugen så jeg kan få det hele med og tage på Presenter- kursus dagene før kongressen starter. Det bliver en oplevelse ud over det sædvanlige, nu med over 2000 smilende ansigter fra nær og fjern som vil skabe nye bånd og forstærke de eksisterende. Hvad jeg så, hvad jeg hørte, hvad jeg følte den weekend i Esbjerg kan ikke fyldestgøres i ord. Det skal opleves. Og jeg glæder mig til en ny oplevelse på EC2010 sammen med dig. Vi ses! =)

7 STEMMETRÆNING AF TINE KLINGSTEN Næste afdelingsaften omhandler emnet stemmetræning hvor stemmertræner Anni Zorn vil undervise. Ja.. du tænker sikkert; hvad har det med mig at gøre??? MEN...stemmetræning er altså ikke kun forbeholdt proffesionelle operasangere eller skuespillerne på det kongelige teater... nææ stemmetræning er gavnligt for alle os som til dagligt anvender og lever af at bruge vores stemmen. Din stemme afspejler hele din person. Og når du taler til en forsamling, til et publikum eller til et møde på arbejdet, er det nødvendigt for dig, at din stemme er i form. Vidste du, at kun under 10 procent af folks fokus er på de ord, du siger??? Resten er fokuseret på din stemmes intonation (=variation) og klang og dit kropssprog. Nogle gange kan der være så stor uoverensstemmelse mellem en talestemme og personens fremtræden, at det virker forstyrrende, og tilhørerne fokuserer på misforholdet i stedet for at lytte efter, hvad personen fortæller. Mon ikke også at du har prøvet at sidde til et foredrag, hvor du enten har haft svært ved at høre foredragsholderen eller også har foredragsholderens fremtoning været så monoton, at du har kedet dig - virker det genkendeligt??? Nogle gange opdager man først, når det brænder på, at stemmen ikke fungerer sundt. Du mærker måske først, at din stemme svigter dig, efter du er begyndt at bruge den meget. Ved større præstationer kan den helt forsvinde. Når du bliver nervøs kan adrenalinen i din krop medføre udtørning af din mund og bevirke at stemmebåndet får svært ved at bevæge sig. Måske husker du, dengang Bill Clinton mistede stemmen under sin valgkampagne? Det er det værst tænkelige tidspunkt at miste stemmen. Flere brancher er udsatte. Politikerens stemme kan forsvinde under valgkampen, og præsten kan få problemer med at tale kirken op. Foredragsholderen kan blive træt i stemmen efter flere dages kurser, og skuespilleren har svært ved at tale bageste række op. Der er rigtig mange ting som kan have indflydelse på din stemmes kraft!! Fx alkohol, medicin, sygdomme som allergi og astma, mavesyre eller nervøsitet. Stemmetræner Anni Zorn som er inviteret til aftenen vil ganske sikkert fortælle noget mere om dette. Du kan også bruge din stemme forkert! Nogle mennesker (særligt kvinder) taler med meget luft i stemmen og dette giver dem en erotisk lyd i stemmen. Andre mennesker starter en sætning i meget højt tone leje og slutter lavt eller omvendt. Igen er der andre som støder ordene ud i da capo form og dette får stemmen til at fremtone meget hård og besværet. Klangen af din stemme kan være luftig eller skarp, nasal, åben eller lukket, rund eller spids.

8 Måske ligger dit naturlige stemmeleje højt, dybt eller i mellemlejet? Og hvad med tempoet? Taler du hurtigt eller langsomt. Er du i stand til at veksle dit tempo og vække andres interesse, når du har brug for det? Holder du pauser i din tale og tager dig god tid til indåndingen, så den når helt ned i maven? Intonationen er ligeledes et vigtigt redskab at gøre brug af for at skabe variation i stemmen. Intonationen er måden, du fører din stemme på. Er den monoton eller glidende opad og nedad, opbremsende eller accelererende, betonende eller ubetonende? Prøv at lægge mærke til hvordan du selv og andre bruger stemmen! Man kan gøre stemmen bedre ved at blive bevidst om ens egen fremtoning. Stemmen skal varmes op, trænes og det samme gælder egentlig også de musker som sidder i mellemgulvet som er med til at danne det lufttryk som er med til at skabe stemmen. Jeg har fundet et par løsninger på nogle af de problemer som kan været forbundet med dårlig brug af stemmen. Så nedenfor kan du få lidt inspiration til hvad næste afdelingsaften kommer til at gå ud på! Jeg ønsker jer alle en rigtigt god stemmetræning!! PROBLEM: Manglende styrke i stemmen Du føler, at du mangler styrke i din stemme. Du har svært ved at blive hørt. Folk beder dig tit om at tale højere, men du føler ikke, du er i stand til at skrue mere op for din stemmes styrke. Du oplever det som et problem, fordi du ofte skal tale til større forsamlinger, som skal kunne høre dig. Symptomerne kan være træthed og smerter i halsen og stemmen. LØSNING: Hvad kan man gøre ved manglende styrke? Ofte gælder det om at styrke musklerne i mellemgulvet og ryggen, som har betydning for, med hvilken kraft og kontrol, du kan bruge din luft fra hver enkelt vejrtrækning. PROBLEM: Træthed i stemmen Du mærker træthed i din stemme. Når du har talt, bliver den træt og restituerer sig ikke, inden du skal bruge den igen. Måske har du prøvet at miste stemmen, efter at du en overgang har skullet tale mange gange og i længere tid. Du er bange for at miste stemmen helt og ikke kunne varetage de opgaver, som kræves af dig. LØSNING Hvad kan der gøres mod træthed i stemmen Problemet skyldes ofte anspændt brug af stemmen. Du kommer til at arbejde med at spænde af i hals og stemmelæber og får øvelser, som du nemt kan udføre dagligt indimellem andre gøremål.

9 PROBLEM: Lyden eller klangen af din stemme er ikke tilfredsstillende Du bryder dig ikke om, hvordan din stemmer lyder. Du synes måske ikke, den lyder maskulin nok, at den tværtimod ligger meget højt eller er spinkel, mangler bund i klangen eller lyder nasal. Som kvinde kan det være, du synes, din stemme lyder skinger, og det er måske også noget, du får at vide af folk. Du føler ikke, at du kommer igennem med dit budskab, og er måske bange for at blive til grin. LØSNING: Hvordan kan man arbejde med klangen Du kommer til at arbejde med intonation og den tonehøjde, du taler med, og du vil kunne udvide din stemmes omfang, så du får større spændvidde og variation i din stemme. PROBLEM: Nervøsitet ved at tale i forsamlinger Du bryder dig ikke om at tale foran mange mennesker. Det gør dig nervøs. Det gør, at din stemme svigter dig, når du skal tale. LØSNING: Hvordan man får fokus og sikkerhed Du kan træne fokus og koncentration samt stabil vejrtrækning, og du kommer til at arbejde med kropsholdning og armbevægelser, som kan være med til at give dig sikkerhed, når du skal tale. PROBLEM: Stemmen lyder monoton Din stemme lyder monoton, når du taler. Derfor kommer det til at lyde kedeligt, selv om du har spændende ting at fortælle. Du oplever at miste tilhørernes koncentration og fokus. Du har svært ved at gøre noget for at variere den måde, du taler på og føler måske, at det virker unaturligt eller påtaget og skabet, når du forsøger dig. LØSNING: Hvordan man arbejder med variation i intonation og stemmeleje Du kommer til at arbejde med at variere intonationen, når du taler, eksempelvis ved at prøve at sige den samme sætning på varierede måder, indtil du opbygger et mere varieret repertoire. Stemmetræningen gør det sjovt at arbejde med overdrivelser, som i sidste ende giver dig en naturligt varieret spændvidde i din stemmeføring. PROBLEM: Forståelsesproblemer på grund af talehastighed eller dialekt Du taler med dialekt eller du taler meget hurtigt, så du snubler over ordene, eller du mumler, så folk har svært ved at forstå, hvad du siger. Alle tre problemer bunder i artikulation og i udtale af ordene. LØSNING: Hvordan man kommer til at tale tydeligere Du kommer til at arbejde med mundbevægelser, og du kommer til at øve dig i at tale meget langsomt og udtale stavelserne meget tydeligt, indtil det vil føles mere naturligt for dig at tale. Hvis problemet er en dialekt, som virker forstyrrende på det publikum, du står over for, kommer du til at øve dig i at ændre intonation, så din dialekt bliver mindre markant.

10 PROBLEM: Anspændthed i kæben Din kæbe er anspændt, når du taler, og måske er også din hals anspændt. Du lyder sammenbidt, og symptomerne er ofte også smerter i kæbe og kinder og måske hals. LØSNING: Hvordan man spænder af i kæben Konkret vil du få afspændingsøvelser, som hjælper dig til at spænde af i kæben, så du kommer til at tale mere afslappet og naturligt. Også artikulationsøvelser med tydelig udtale af ord og tekst vil indgå i stemmetræningen. Hvis anspændtheden skyldes nervøsitet, vil du også komme til at arbejde med kropsholdning, vejrtrækning og grounding, hvor du har fokus på den situation, du står i, frem for kaostanker, der gør dig mere nervøs

11 Invitation April 2010 afdelingsaften i JCI Horsens Onsdag d. 14. April 2010 Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Networking Spisning Rygepause Foredrag: Din stemme er dit visitkort Tilbagemelding på tilfredshedsundersøgelse Komite afrapportering Evaluering af aftenen Medbring: Et liggeunderlag /tæppe, løst tøj, en bog ca. 2-3cm tyk samt en sang eller tekst, som har betydning for dig. Det anbefales at man enten drikker vand til maden eller kun meget lidt spiritus, da vi jo skal arbejde med stemmen. STED Cafe Time-Out, Rædershus Horsens, Rædersgade 3 1. sal, 8700 Horsens. Indgang fra gavlen. Time-Out er på 1.sal. TID Vi starter med Networking kl Maden serveres kl AFBUD TILMELDING Medlemmer af JCI Horsens er automatisk tilmeldte. Evt. afbud gives til Frederikke på frederikke.kristensen@stofanet.dk INDEN d kl Seniorer, senatorer, gæster samt medlemmer af JCI Danmark skal tilmelde sig til Frederikke på frederikke.kristensen@stofanet.dk eller på tlf INDEN d kl

12 Din stemme er dit visitkort Et foredrag om stemmen med fokus på krop, stemme & personlighed Indhold: Stemmens muligheder Økonomisk vejrtrækning, Opvarmning og Stemme-gymnastik, Stemmehygiejne Resonans(klangmuligheder) & Prosodi (tempo, melodi, rytme, styrke) Artikulation Kropssprog, bevægelse, rytme Styrke og gennemslagskraft Personligt udtryk: Stemmens budskaber og metabudskaber: Hvad gemmer stemmen? Analyse af deltagerens egen stemmetype stemmeudtryk Underviser: Anni Zorn - anni.zorn@mail.dk

13 Kalender for afdelingsmøderne 2010 Afdelingsmøderne for 2010 ligger mere eller mindre på plads, og kan ses på nedenstående oversigt: Dato Arrangement Programområde 13-jan Generalforsamling + Lajs Hajslund om Verdenspræsident JCI 2006 MEC 10-feb Middelfart Sparekasse BUS 10-mar INT - indlæg af én med anden etnisk baggrund INT / COM 14-apr Stemmetræning IND 12-maj Klub jun Kommunikation BUS / MEC / IND 11-aug Teambuilding v. Rune Gert Jespersen MEC IND 08-sep Valgforsamling m. Finn Simonsen IND 13-okt Meditation IND 10-nov Members choice COM / INT 08-dec Members choice IND / MEC Enkelte afdelingsaftener er endnu ikke planlagt og har fået emnet Members Choice. Dette betyder at aftenerne er lagt ud til at være med indhold bestemt af medlemmerne ud fra besvarelserne på tilfredshedsanalysen, input til bestyrelsen og debatten på vores igroup. Grib derfor fat på det nærmeste bestyrelsesmedlem, deltag i debatten på igroup eller send en mail til Frederikke og kom med gode idéer til indhold på disse aftener.

14 Referat afdelingsmødet marts Dana Cernat kom til DK i 1992! Hendes veninde stak af fra kommunismen, men kom tilbage efter murens fald. Umiddelbart herefter tog veninden til DK igen. Dana Cernat tog til DK for at besøge sin veninde og mødte der sin mand. Uddannet produktions ingeniør fra Rusland. Det var normalt at man arbejdede om dagen og læste om aftenen for at have råd til sit studie. Arbejdede på en tegnestue i 5 år. En tegnestue der tegnede maskiner. Efter sin ankomst til DK skulle hun deltage i dansk undervisning. Hun kom på hold med kvinder der endnu ikke havde lært alfabetet, hvilket sænkede standarden en del. På et halvt år, bestod hun de to prøver der eksisterede dengang. Fik herefter tilbudt at starte i 9. klasse. Grundet sin høje uddannelse følte hun sig overkvalificeret til 9. klasse og åbnede i stedet en restaurant med sin mand. Den eksisterede indtil hun blev alvorligt syg som 25 årig. Kommunen / staten kunne kun tilbyde hende førtidspension. Hun fik ændret tilbuddet til revalidering. Hun regnede med at kunne få merit for nogle fag på et ingeniørfag, grundet sin uddannelse som produktions ingeniør. Hun fik merit for adgangskurset, og startede som eksport ingeniør i Århus.

15 Efter 1 år fik hendes mand job i Ålborg, hvorfor hun uden at tænke nærmere over det flyttede til Ålborg og søgte ind på samme studie i Ålborg. Det kunne hun ikke det var to forskellige uddannelsessteder. Hun startede forfra igen i Ålborg på eksport-ingeniør-studiet. Færdiguddannet som eksportingeniør v. årsskiftet 2001/2002 Grundet regeringsskiftet i samme periode var der ikke længere flere job indenfor miljøet en branche hun havde specialiseret sig i under sit studie. I stedet for at være arbejdsløs søgte hun stillinger indenfor alle mulige forskellige brancher. Hun fik mange afslag og blev kun kaldt til samtale nogle få gange. De gange hun kom til samtale fik hun at vide at det var uddannelsen fra Rumænien der talte til hendes fordel. Efter mange afslag søgte hun en direktør-stilling i Rumænien (begrænset til en 1- årig stilling). Hun fik jobbet og havde stor succes med jobbet. Herefter fik hun et job med løntilskud ved Vejle Kommune indenfor miljø (Grønt forum) minder meget om det vi i Horsens kalder Sund By. Jobbet med løntilskud blev forlænget efter det 1. halve år og hun er fortsat ansat i stillingen. Hun arbejder m. projekter under temaet Bæredygtighed. Hvis erhvervsledere vil gøre en forskel, anbefaler hun at ansætte folk med anden etnisk baggrund i sprogpraktik. Det kan være med til at give den fremmede kendskab til det danske sprog, og samtidig give erhvervslederen mulighed for at lære den fremmede at kende og dermed mulighed for et ansættelsesforhold.

16 Fremtidige arrangementer i JCI Nedenfor er lavet en JCI kalender, med de oplevelser vi kan glæde os til, og de begivenheder der måske kræver ekstra opmærksomhed. Såfremt DU har noget at tilføje på kalenderen, hører jeg gerne? 10. APRIL Socialt arrangement: Krig og Svin 14. APRIL Vejene Til Succes holder arbejdsdag 19. APRIL Fællesmøde for "7 gode vaner" studiegrupperne 21. APRIL Speedreading, JCI Horsens 01. JUNI Fællesmøde for "7 gode vaner" studiegrupperne 09. JUNI Twinning arrangement i Århus JUNI European Conference 2010 Århus, Danmark 31. AUGUST Fællesmøde for "7 gode vaner" studiegrupperne OKTOBER Nationalkongres, Svendborg NOVEMBER World Congress 2010 Osaka, Japan En opdateret udgave af arrangementskalenderen kan altid findes på igroups ( hvor man også kan finde invitationer, tilmelding mv. Opdateringer til kalenderen bedes fremsendt til Henrik Brandt på hmb@jdpartner.dk. I forbindelse med alle arrangementer gælder, at mere information kan indhentes hos Frederikke Kristensen på frederikke.kristensen@stofanet.dk eller på tlf HUSK også at det altid er muligt, at kontakte de øvrige afdelinger i regionen, og høre om muligheden for at deltage på deres afdelingsmøder. OBS! OBS! OBS! Fredagsøl hver fredag kl Yderligere info kommer på mail.

17 KRIG & SVIN Lørdag den 10. april 2010 Dagen vil efter beregningen forløbe nogenlunde således: Transport fra Horsens til Brabrand og retur er arrangeret, Tue, Kris og Alex ligger biler til. Sandwich og drikkevarer kan købes i krigszonen. Øl, vand og kolde jomfruer er inkluderet i dagen skulle der være behov for et eller andet herudover, står det for egen regning Spisning og aftenspas vil forgå hos Guldahl ApS, Langballe 6, 8700 Horsens Der kan nemt bruges et par hænder, til borddækning, salat noget osv, når vi kommer tilbage til Horsens. Prisen for dagen er sat til 400 kr. for hele dagen, og 150 kr. hvis man kun deltager om aftenen. Tidsplan for dagen: Kampklare og glade mødes vi på parkeringspladsen bag rådhuset (tættest på Kvickly) Buuuum, bang, ratatatatatatadadadata, kablum osv Transport tilbage mod Horsens, Langballe Fik man ikke ram på et svin, er det godt vi har nakket en gris i forvejen, og fået denne grillet i dagens anledning. På socialkomiteens vegne Anders B. og Alex

18 Lær læsning/speedreading ved Søren Ellegaard JCI Vejle og JCI Horsens har i samarbejde inviteret Søren Ellegaard fra Train! Company ( til at komme og undervise i hurtig læsning/ speedreading. Dato: Onsdag d. 21/ Tidspunkt: kl Sted: Pris: Program: Time Out Cafe, Rædersgade 3, 1. sal, 8700 Horsens, Ring på dørtelefonen. Parkering mod betaling bag ved kursusstedet. 200 kr. (dækker forplejning, noter og betaling af foredragsholder) NB. Kontant betaling ved fremmøde. kl Sandwich og vand undervisning ved Søren Ellegaard (incl. pauser) Tilmelding: til Tine Klingsten (JCI Horsens); på tinek@stofanet.dk eller tlf bindende tilmelding senest. d. 18/4 2010, Husk at oplyse; navn og telefon nr. i tilfælde af aflysning af kurset. Da der max kan være 40 deltagere, er tilmelding efter først til mølle princippet. Kursets indhold: Vi bruger time efter time på at læse alt fra rapporter, mails, journaler, uddannelsesmaterialer. Hvis du bruger blot en time om dagen i snit, er dette ca 200 arbejdstimer pr år eller godt en måneds arbejde! Dette kan du spare over halvdelen af med dette kursus s teknikker. Søren Ellegards hurtiglæsningskursus lærer dig på 3 1/2 timer, hvordan du øger både din læsehastighed og din grad ad forståelse af teksten. 90% oplever øjeblikkeligt forbedringer på mellem 50 og 100% -enkelte måske helt op til 3-400%. Din effektive læsehastighed (hastighed og forståelse) måles både før og efter kurset. Dermed kan du konkret se hvad du kan allerede efter 4 timer. Tillige introduceres du under kurset til teknikkerne til hvordan du hurtiglæser en HEL bog på kort tid.

19 Kurset dækker bl.a. Stop med at læse højt i dit eget hovede o sub vocalisation Forskellige visuelle pacers / guides o plast, pap, penne mm o Optimal brug af pacers Forceret læsning / skimming o flere ord af gangen o flere linier af gangen o Retur læsning Avanceret skimming o Begræsning af fixpunkter / linie o Kolonne læsning o Z-/S-læsning o Eliminering Sådan læses en hel bog o indholdsfortegnelse o Summaries o Spørgsmål o Mindmap(tm) Du kommer til at prøve alle de grundlæggende teknikker, så du under kurset kender det der virker bedst for dig, og hvordan du implementerer det omgående. OBS: Hurtiglæsning har sin begrænsning og er ikke specielt effektivt til lov-/jura tekster, medicinale tekster samt poesi.

20 Boganmeldelse: Whale Done! af Ken Blanchard (2002) Med over 15 bøger bag sig, er amerikaneren Kenneth Blanchard en af vor tids store ledelsesforfattere. Hans bøger tager ofte form af letlæste noveller med et simpelt og stærkt budskab, og Whale Done! tilhører denne kategori. Jeg har nu læst syv bøger af Ken Blanchard, og Whale Done! hører til i toppen - skønt det ikke er et let valg! ("Gung Ho!" er dog uden konkurrence den bedste, en anmeldelse er måske på trapperne). Jeg havde fornøjelsen af at opleve Ken live til et seminar i 2003, hvor han præsenterede tankerne i bogen, og jeg har siden hørt ham udtrykke, at idéerne han bringer frem i denne bog hører til blandt de vigtigste i hans lange karriere. Jeg deler denne opfattelse, naturligvis uden at kende samtlige idéer. Bogens simple budskab er, at relationerne mellem chef og medarbejdere (eller familien derhjemme osv.) kan forbedres, blive mere effektive, hvis der opbygges tillid gennem positiv anerkendelse og fjernelsen af fokus fra eventuelt negative oplevelser. Med andre ord: Vær til at stole på, giv ros, lad være med at skælde ud. Budskabet dukker op i en ret stærk beretning fra SeaWorld, hvor en dyretræner forklarer en travl forretningsmand og leder (novellens hovedperson) hvordan de i SeaWorld træner 5 ton tunge spækhuggere (Killer Whales, deraf ordspillet i titlen) til at lave kunster for et begejstret publikum. De simple men stærke metoder overføres i bogen på mennesker med positivt resultat til følge. Bogen følger den særlige tradition som Ken Blanchard hittede stort med i The One Minute Manager, og som siden er blevet brugt i mega-succeser som FiSH! og Hvem har flyttet min ost? Bogen kan varmt anbefales til ledere og andre der gerne vil inspireres til at sprede ros og anerkendelse og derigennem opbygge tillid i deres omgivelser. Amerikansk? Jovist, men på dette felt kan amerikanerne noget vi kunne lære af i Danmark: Udbred et universelt ledelsesbudskab gennem en letlæselig og sympatisk historie, som alternativ til de teoritunge management-bøger, som få læser til ende, og som forsvindende få forstår at implementere. Bogen fås som paperback til en billig penge, og kunne være en god gaveidé fra den modige medarbejder til chefen der er lidt for hård i filten. Jon Kjær Nielsen Projekt Arbejdsglæde & 2010 Deputy President, JCI Danmark

21 JCI Horsens Projekt-værktøjskasse Her er et projekt til dig, rammen er at det skal tage 3-7 aftenmøder at gennemføre det, hvis du vælger at tage et projekt herfra, så skal du stille et nyt, det behøver ikke at være et du selv ville lave men inden for de samme rammer (3-7 møder). JCI i Horsens Folkeblad: Få en artikel i avisen omhandlende JCI Horsens. Emnet er valgfrit, men det skal kunne synliggøre JCI Horsens lokalt og skabe interesse for organisationen. Sælg annoncer til medlemsbladet: Sælg minimum 2 stk. annoncer til kammerbladet. Annoncerne løber over ét år, og vil blive trykt i vores medlemsblad, der udkommer 11 gange om året. Annoncørerne må ikke i forvejen have tegnet annoncer i bladet. Maleri til velgørenhed: Få lavet et maleri som sælges på auktion til fordel for velgørenhed. Maleriet kan evt. laves af forbipasserende på Søndergade, eller måske af børnene på sygehusets børneafdeling (overskuddet kunne så f.eks. gå til børneafdelingen). Arranger Gå-hjem-møder: Arranger ét eller flere Gå-hjem-møder evt. i samarbejde med Horsens Erhvervsråd. Det kunne f.eks. være med indlæg om iværksætteri, stabilisering af virksomheden, vækst, ansættelse af medarbejdere, afskedigelse af medarbejdere eller andet business-relateret. Skaf to fremmede medlemmer: Dette projekt går ud på, at man skal skaffe afdelingen to eller flere fremmede medlemmer. Fremmede betyder, at det skal være medlemmer, der ikke er fra eget netværk, men derimod nogen man ikke i forvejen har kendskab til.

22 Indsaml gaver til velgørenhed: Indsaml gaver fra lokale virksomheder. Det kunne eksempelvis være en stol fra Idemøbler eller et par solbriller fra Profil Optik. Gaverne sælges på auktion til fordel for velgørenhed. Hold et indlæg på en afdelingsaften: Dette er tiltænkt personer, som i sit job - eller på anden måde - har tilegnet sig kompetencer, der kunne være relevant at dele med afdelingen. Det kunne eksempelvis være et indlæg om rekruttering, om salg eller om indkøb. Det kunne også være indlæg om personlig udvikling, herunder præsentationsteknik mv. Arrangering af reg/nat/int. møder: Arranger enten et regionsmøde, et nationalt arrangement eller et twinningarrangement. Meningen med dette projekt er at skabe kontakter uden for Horsens. Møderne skal være med et højt fagligt indhold, så tiltrækningskraften er stor for udefrakommende. Underholdning på Børneafdelingen: Arranger noget underholdning på Sygehusets børneafdeling. Det kunne være en stor legedag eller på anden vis en anderledes dag for de sygdomsramte børn. Udgifterne bør kunne dækkes af sponsorere. Virksomhedsbesøg: Skab kontakten til en spændende virksomhed, afdelingen kan besøge på februar-mødet. Målet med virksomhedsbesøget skal være klart defineret. Vi skal kunne lære noget af besøget. Nationale fagbaserede ERFA-møder: Arranger ERFA-møder med JCI-medlemmer med samme position eller samme funktion som dig selv. Er du eksempelvis VVS-mester, så find andre VVS-mestre i organisationen og afhold møder, hvor I kan hjælpe med at udvikle hinanden.

23 CSR: Opsøg lokale virksomheder der ikke i forvejen beskæftiger sig med CSR, og rådgiv dem om CSR i det daglige arbejde. Det kan bl.a. være miljøhensyn eller andre samfundsrelevante tiltag, der kan medvirke til en større social ansvarsbevidsthed. Find- og fremlæg 3 kurser: Skab synlighed over mindst 3 af de kurser eller undervisningstilbud JCI kan tilbyde. Undersøg til bunds hvad kurserne indeholder og hvilket udbytte, man vil kunne få ved at deltage. Fremlæg de undersøgte emner på en afdelingsaften, og motiver medlemmerne til at deltage på kurserne. Find mentorer: Find en mentor til dig selv eller til andre i afdelingen, som måtte ønske det. Mentoren skal være på et højere fagligt niveau end dig selv, og skal samtidig indvilge i at deltage i en mentor-ordning. Michael Kvium maleri: Undersøg muligheden for at få Michael Kvium til at male et maleri, som sælges på auktion. Overskuddet skal gå til lokal velgørenhed.

24 Info vedr. JCI Horsens BESTYRELSEN: Local President Næstformand Immediate Past Local President Kasserer Best. Medlem Bogholder Frederikke Kristensen Henrik Bernth Henrik Brandt Tine Klingsten Nielsen Joen P. Olsen Louise Lunde KOMITÉER: Business Medlemskab Kommunikation Individual International Community Henrik Bernth (bestyrelses ansvarlig) Joen P. Olsen (bestyrelses ansvarlig) Henrik Brandt (bestyrelses ansvarlig) Kasper Christensen Flemming Martin Tine Klingsten Nielsen (bestyrelses ansvarlig) Henrik Brandt (bestyrelses ansvarlig) Kristina Smidstrup Louise Lunde Tine Klingsten Nielsen Frederikke Kristensen (bestyrelses ansvarlig)

25 Info vedr. JCI Horsens PROJEKTER: Kongresser Socialkomité (Stafet) Vejene til succes Louise Lunde Tina Salling Kristina Smidstrup Anders Bentsen Alex Lyng Joen P. Olsen Henrik Bernth Kasper Juhl Nielsen 7 gode vaner Kommite: Tina Charlotte Tine (tovholder) Gruppe 1: Flemming (tovholder) Joen Louise Gruppe 2: Alex (tovholder) Marlene Mona salling Kjeld Eilrich Mailinglister Når du skal sende mail til medlemmer, gæster eller seniorer i JCI Horsens, kan du bruge flg. mailinglister: Når du vil sende mail til medlemmerne Når du vil sende mail til gæsterne Når du vil sende mail til seniorerne Når du vil sende mail til senatorerne medlemmer@jcihorsens.dk gaester@jcihorsens.dk seniorer@jcihorsens.dk senatorer@jcihorsens.dk SÅFREMT DER ER FEJL I OVENSTÅENDE, SKAL JEG VENLIGST BEDE OM RETTELSER PÅ MAIL HMB@JDPARTNER.DK

26 FØDSELSDAGSKALENDER JANJ ANUAR: FEBF EBRUAR RUAR: MARTSM ARTS: APRILA PRIL: MAJM AJ: JUNIJ UNI: JULIJ ULI: AUGA UGUST: : SEPS EPTEMBER TEMBER: NOVN OVEMBER EMBER: : Joen Olsen Kristina Smidstrup Marlene Møller Hansen Flemming Martin Henrik Bernth Kasper Juhl Nielsen Anders Bau Sjørslev Kasper Lind Christensen Tine Klingsten Nielsen Frederikke Kristensen Tue Andersen Alex Lyng Vestergaard Søren Tinggård Charlotte Larsen Steen Grand Jensen Anders Bentsen Tina Salling Morten Josefsen Henrik Brandt Louise Lunde

27 Adresseliste - Gæster Gæster Navn Firma/stilling Adresse Tlf.-nr. Mona Salling GASA Group Smedetorvet 5, st monasalling@sol.dk Sales manager 8700 Horsens Lone Folke Bendstrup Ord m.m Storegade lone@ordmm.dk Selvstændig 8752 Østbirk Hvis ovennævnte oplysninger er forkerte, bedes du venligst sende rettelser til redaktøren på hmb@jdpartner.dk Adresseliste seniorer & senatorer Seniorere og senatorer Navn Firma/stilling Adresse Tlf. Anne-Dorthe Nielsen VetXX Fjordglimtsvej anne-dorthe.nielsen@vetxx.com 8700 Horsens Bent Abild Revisor Grønningen bentabild@stofanet.dk (senator) 8700 Horsens Carsten Mikkelsen TRINOVA A/S Dyrehavevej cm@trinova.dk (Senator) Advokat (H) 8000 Århus C Dorrit Nielsen Lægeseskretær Ny Havnegade (Senator) Horsens Sygehus 8700 Horsens Jens Christian Sørensen Carl Bæk & Søn Juvelvej horsens@elplus.dk (Senator) Servicechef 8700 Horsens Kurt Schlott Hansen Jysk-kaizen Vendersgade schlott@jysk-kaizen.dk 8700 Horsens Kjeld Eilrich Ny Gothersgade eilrich@stofanet.dk Freelance 8700 Horsens Lars Krustrup Hovedgårds & Omegns VVS Fruenshave lars@hovedgaardvvs.dk Indehaver 8732 Hovedgård Lars Juhl Nielsen VVS-Firmaet Lars Juhl Nielsen Stensballe Strandvej lars@juhlnielsen.com (Senator VVS-installatør 8700 Horsens Ove Møller Nielsen Vognmand-speditør Kløftevænget oveeva@hotmail.com (Senator) 8700 Horsens Per Schlander Jumbo Transport A/S Byvangen 173 A pschlander@jumbotransport.dk 8700 Horsens per.schlander@tdcspace.dk Per Ole Johansen Externpartner ApS Topasvej poj@externpartner.dk Direktør 8700 Horsens Hvis ovennævnte oplysninger er forkerte, bedes du venligst sende rettelser til redaktøren på hmb@jdpartner.dk

28 Medlemmer i JCI Horsens Alex Lyng Vestergaard Anders Bau Sjørslev Viborgvej 13 Brombærhegnet Horsens 8700 Horsens al@guldahl.dk bsanolife@gmail.com Guldahl el & data Murer- & Entrepenørfirmaet Ole Sommer Anders Bentsen Charlotte Larsen Fåborggade 1, 4. th Villavej 1B, 1. sal 8000 Århus C 8700 Horsens ab@samvirkende-revisorer.dk farvehandler@hotmail.com Samvirkende Revisorer Colorama Horsens Frederikke Kristensen Flemming Martin Gersdorrfsgade 28, 3.th. Præstehaven Horsens 8722 Hedensted frederikke.kristensen@stofanet.dk flemming.martin@gmail.com All-Web Henrik Brandt Henrik Bernth Emil Møllersgade 10, st.th. Østergade Horsens 8700 Horsens hmb@jdpartner.dk hb@byg1.dk Jysk Data Partner A/S Oase Outdoors ApS Jens Kristian Jensen Joen P. Olsen Nørrebrogade 2, 2. th 8700 Horsens jens_k_j@hotmail.com joen@joen.dk Codan Forsikring Kasper Christensen Kasper Juhl Nielsen Vibeholmsallé 39 Skovglimt Horsens 8700 Horsens kc@km-h.dk kjnielsen@stofanet.dk STB Byg A/S

29 Medlemmer i JCI Horsens Marlene Møller Hansen Kristina Smidstrup Frederiksgade 38, 1. Øster Bakkevej Horsens 8723 Løsning mmh.830@edc.dk kristinasmidstrup@hotmail.com EDC Ejendoms Centret Dansk Supermarked Louise Lunde Morten Josefsen Hovedgaden 41, 1.th. Lovbyvej Brabrand 8700 Horsens louise_lunde@hotmail.com mjo@horshs.dk Midtjysk Forsikring Business College Horsens Steen Grand Jensen Søren Tinggård Smedegade 27 st. th. Husoddebakken Horsens 8700 Horsens steen@rejseflip.dk soren@arthur.dk KPMG Arthur Andersen Transport Tine Klingsten Nielsen Tina Salling Carit Etlarsvej 8 Smedetorvet 5, 1.th Horsens 8700 Horsens tinek@stofanet.dk tina@sallingbogforing.dk Søndergades Apotek Salling Bogføring Tue S. Andersen Torvet Horsens TSA@Neets.dk Neets

30

Foråret er på vej. Iflg. kalenderen er foråret netop begyndt. Sådan er det også i JCI Horsens For mig handler foråret nemlig om forventningens glæde, smilende mennesker og engagement. Og det er præcis

Læs mere

Jeg nyder at være formand for en JCI afdeling med så meget aktivitet, som der er i JCI Horsens.

Jeg nyder at være formand for en JCI afdeling med så meget aktivitet, som der er i JCI Horsens. Formandens beretning Jeg nyder at være formand for en JCI afdeling med så meget aktivitet, som der er i JCI Horsens. Der er godt gang i studiegruppen 7 Gode Vaner. Det jeg hører er at deltagerne får et

Læs mere

JCI Horsens Kammerbladet

JCI Horsens Kammerbladet JCI JCI Anno 2011 JCI handlingsplan for 2011 er nu på plads. Bestyrelsen har sine ideer og visioner for året på plads. Vi glæder os til generalforsamlingen i januar, hvor disse skal stå sin første prøve.

Læs mere

JCI Horsens Kammerbladet

JCI Horsens Kammerbladet JCI Kammerbladet Velkommen til september måneds udgave af Kammerbladet Jeg vil gerne starte med at sige mange tak for den pæne modtagelse de mange ændringer i sidste udgave af Kammerbladet har modtaget.

Læs mere

JCI Horsens Kammerbladet

JCI Horsens Kammerbladet JCI Kammerbladet JCI Danmarks handlingsplan 2011 JCI Danmarks handlingsplan for 2011 er nu på plads. Det samlede JCI Danmark Team 2011 har arbejdet dedikeret siden nationalkongressen for at fastlægge den

Læs mere

Stolthed STOLTHED stolthed stolthed stolt stolthed stolthed stolthed stolt

Stolthed STOLTHED stolthed stolthed stolt stolthed stolthed stolthed stolt Stolthed Da jeg i september 2009 ved valgforsamlingen blev valgt til formand for JCI Horsens i 2010, var min kæphest STOLTHED. Jeg gjorde klart, at jeg vil kæmpe for, at alle medlemmer af JCI Horsens ville

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

DEBATKORT. om det gode værtskab

DEBATKORT. om det gode værtskab 20 DEBATKORT om det gode værtskab Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg til samtale om det gode værtskab, der giver forståelse

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Mindfulness gennem mental træning

Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mere fokus, mindre stress og endnu bedre resultater Giv din hjerne ro til at arbejde I en verden, hvor næsten alt drejer sig om ydeevne

Læs mere

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis

RYLA 2011 i Svendborg. 6. - 7. og 8. maj 2011. Lederrollen. Teori og praksis RYLA 2011 i Svendborg 6. - 7. og 8. maj 2011 Lederrollen Teori og praksis Velkommen til Svendborg En kær pligt for en borgmester er at efterkomme en opfordring til at byde velkommen til sin by. Derfor

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

JCI Horsens Kammerbladet

JCI Horsens Kammerbladet JCI Velkommen Velkommen til oktober måneds udgave af. Der er i dette nummer en masse spændende artikler om Vejene Til Succes, Årets Unge Erhvervsleder, nyheder og beslutninger fra Nationanalkongressen,

Læs mere

JCI YOUNG LEADERS FEBRUAR 2012 GENERALFORSAMLING & VIRKSOMHEDSBESØG HOS RADIO DIABLO

JCI YOUNG LEADERS FEBRUAR 2012 GENERALFORSAMLING & VIRKSOMHEDSBESØG HOS RADIO DIABLO JCI YOUNG LEADERS FEBRUAR 2012 GENERALFORSAMLING & VIRKSOMHEDSBESØG HOS RADIO DIABLO JCI YOUNG LEADERS FEBRUAR 2012 Sydfyns dynamiske forum JCI Svendborg Næste afdelingsmøde d. 15. februar 2012 GENERALFORSAMLING

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

JCI YOUNG LEADERS AUGUST 2011. Næste afdelingsmøde

JCI YOUNG LEADERS AUGUST 2011. Næste afdelingsmøde JCI YOUNG LEADERS AUGUST 2011 sushi & Næste afdelingsmøde Tim Jeppesen JCI YOUNG LEADERS AUGUST 2011 Sydfyns dynamiske forum JCI Svendborg Næste Afdelingsmøde Indholdsfortegnelse Formandens ord s. 3 Sannes

Læs mere

HVIS JA, SÅ DELTAG I JCI SVENDBORGS WORKSHOP OM INSIGHTS PERSONPROFIL

HVIS JA, SÅ DELTAG I JCI SVENDBORGS WORKSHOP OM INSIGHTS PERSONPROFIL SVENDBORG JCI YOUNG LEADERS OKTOBER 2012 inviterer til en OPLEVELSESRIG WORKSHOP MED PERSONLIG UDVIKLING Vil du på 60 sekunder kunne fortælle om dine absolutte styrker, svagheder, binde områder og udviklingsområder?

Læs mere

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen

Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen det skete i uge 22 Den Jyske Sparekasse sponsor for SUB09 kvinder SUB09 tegnede allerede ved starten i 2009 en sponsoraftale på overtræks sæt med daværende Sparekassen i Skals. Denne aftale er nu udbygget,

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Råd og redskaber til skolen

Råd og redskaber til skolen Råd og redskaber til skolen v/ Anna Furbo Rewitz Udviklingskonsulent i ADHD-foreningen og projektleder på KiK ADHD-foreningens konference Kolding d. 4/9 2015 Temablokkens indhold De tre overordnede råd

Læs mere

JCI YOUNG LEADERS OKTOBER 2011. Næste afdelingsmøde

JCI YOUNG LEADERS OKTOBER 2011. Næste afdelingsmøde JCI YOUNG LEADERS OKTOBER 2011 Næste afdelingsmøde Arbejdsglæde JCI YOUNG LEADERS OKTOBER 2011 Sydfyns dynamiske forum JCI Svendborg Næste afdelingsmøde d. 12. oktober 2011 ARBEJDSGLÆDE Indholdsfortegnelse

Læs mere

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte

Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Case 3: Leder Hans Case 1: Medarbejder Charlotte Du er 35 år, og ansat som skrankeansvarlig på apoteket. Du har været her i 5 år og tidligere været meget stabil. På det sidste har du haft en del fravær

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

JCI Horsens Kammerbladet

JCI Horsens Kammerbladet JCI Kammerbladet Velkommen til august måneds udgave af Kammerbladet Sommeren er nu ved at være overstået og hverdagen er begyndt at komme nærmere efter en velfortjent sommerferie. Det er dog ikke altid

Læs mere

Personlig formidling med krop og stemme

Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Stå frem med gennemslagskraft, sikkerhed og overskud Styrk din præsentationsteknik med større gennemslagskraft Sæt fokus

Læs mere

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler

PRÆSENTATIONSTEKNIK. Kristian Kochs. Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs PRÆSENTATIONSTEKNIK Få styr på nervøsitet, krop og stemme - og bliv en troværdig taler Kristian Kochs vigtigste råd Print dem ud, så du har de vigtigste råd ved hånden, når du har behov

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Knud s. e:6. Crypt ography. September 2013

Knud s. e:6. Crypt ography. September 2013 Knud s Crypt ography C e:6 September 2013 Lederen Skrevet af Mikkel Elliot, JCI Sct. Knud Sen udgave. Meget sen udgave. Resultatet af frivillighed er ofte at andre ting kommer foran. Denne udgave af bladdet

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk

NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk 23. januar 2010 Nummer 3 NYHEDSBREV Vestjysk Motocross Club, Tinghedevej 7, 6715 Esbjerg N www.vmcc.dk Opdatering Af Jørn Haahr Kære medlemmer, bruger, sponsorer og andre interessenter af Vestjysk MotoCross

Læs mere

FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED. 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed

FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED. 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed FASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED 1 Fasthold tilhørernes opmærksomhed 9 F ASTHOLD TILHØRERNES OPMÆRKSOMHED 1.1 Opmærksomhedskurven "Vi lægger hårdt ud, og så øger vi undervejs." Sådan svarede den mangedobbelte

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 65 Svarprocent: 50% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? Altid god

Læs mere

JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 BRYLLUP OG PIRATERI

JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 BRYLLUP OG PIRATERI JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 BRYLLUP OG PIRATERI JCI YOUNG LEADERS JULI 2011 Sydfyns dynamiske forum JCI Svendborg God SOMMER Indholdsfortegnelse Formandens ord s. 3 Pirateri s. 4 Tillykke s. 6 JCI SVENDBORG

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010

ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010 ErhvervsKvindenyt Herning januar 2010 Kære ErhvervsKvinde 2010.. Er helt nyt år står for døren. Tilbage ligger 2009 med alle de oplevelser, glæder, sorger og erfaringer det gav os. Foran os ligger 365

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie

EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie EN GUIDE Til dig, der skal holde oplæg med udgangspunkt i din egen historie Kære oplægsholder Det, du sidder med i hånden, er en guide der vil hjælpe dig til at løfte din opgave som oplægsholder. Her finder

Læs mere

Forord til dansk udgave:

Forord til dansk udgave: RUSK op I DIN KREATIVITET 5 Forord til dansk udgave: Du behøver ikke at læse bogen fra ende til anden. Du kan anvende den som opslagsbog og udvælge afsnit og kaste dig over den beskrevne kreative teknik.

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder

Invitation. - kun for kvinder Invitation Woman 2014 Torsdag d. 28. august 2014 - kun for kvinder Præstér, når det gælder! - og oplev suset fra saltvandsindsprøjtningen i mange aspekter af dit liv. Ikke mindst på jobbet! Energi, glæde,

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme

Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme Sådan forhindrer du at din sangstemme bliver slidt når du synger! - 5 enkle trin til en sundere stemme Her får du 5 trin til en sundere stemme. De er grundlaget for mit arbejde med sang, både når jeg selv

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Onlinerekruttering. Kom nemt i gang på FrivilligJob.dk. FrivilligJob.dk Hvor frivillige og foreninger mødes

Onlinerekruttering. Kom nemt i gang på FrivilligJob.dk. FrivilligJob.dk Hvor frivillige og foreninger mødes Onlinerekruttering Kom nemt i gang på FrivilligJob.dk FrivilligJob.dk Hvor frivillige og foreninger mødes FrivilligJob.dk dit værktøj til online-rekruttering Hvor går man hen, hvis man vil være frivillig,

Læs mere

Yderligere omtale af enkelte foredrag på messen:

Yderligere omtale af enkelte foredrag på messen: Foredrag på Helsemessen I Parkhallen, Kolding 29. og 30. oktober 2011. Åbningstider: kl. 10-17 begge dage ENTRE: kr. 60,- /dag incl. alle foredrag. 40 behandlerstande og 20 foredrag herunder med bl.a.

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning September 2012 Sommeren er ved at gå på hæld, og jeg håber, at man har nydt det typiske danske sommervejr, som må siges at være så uforudsigeligt. Bestyrelsen er atter i arbejdstøjet

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

INSPIRATIONS- KORT. Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress

INSPIRATIONS- KORT. Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress INSPIRATIONS- KORT Inspira(onskort for personer og arbejdspladser der ønsker at fremme trivsel og forebygge stress Sådan bruger du kortene! Disse kort er *l for at hjælpe dig *l at finde indre balance,

Læs mere

FÆLLES FOR alle kurserne

FÆLLES FOR alle kurserne FÆLLES FOR alle kurserne Kursussted Sognegården v. Ølby Kirke Ølby Center 79-81 4600 Køge Yderligere information Læs mere på Køge Kommunes hjemmeside www.koege.dk/patient og på www.patientuddannelse.info

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!!

NYHEDSARKIV 2003. Ny formand. 7 sølvårer uddelt. Æresmedlem. Godt kammeratskab. Generalforsamling. Så er vi blevet en madklub!!!! Ny formand NYHEDSARKIV 2003 På generalforsamligen fik Middelfart Roklub ny formand. Flemming Buhl Rasmussen blev valgt til formand efter Bjarne Jacobsen som havde været formand i 11 år. Mange tak til Bjarne

Læs mere

"Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed"

Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed GRATIS GUIDE "Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed" TIL DIG FRA ANNE KNUDSEN NYDELSESCIRKLEN INTRODUKTION Mange af os har lært, at vejen til vægttab og sundhed handler om at holde sig fra

Læs mere

Invitation. - kun for kvinder. Kampgejst, inspiration og energiboost. Woman 2015. Torsdag d. 27. august 2015

Invitation. - kun for kvinder. Kampgejst, inspiration og energiboost. Woman 2015. Torsdag d. 27. august 2015 Invitation Woman 2015 Torsdag d. 27. august 2015 - kun for kvinder Kampgejst, inspiration og energiboost Woman - vores traditionsrige sensommer-event kun for kvinder - løber i år af stablen torsdag den

Læs mere

YODA NYHEDSBREV NOVEMBER 2012

YODA NYHEDSBREV NOVEMBER 2012 YODA NYHEDSBREV NOVEMBER 2012 Leder Velkommen til YODA s tredje foreningsår! Med DOS-kongressen fik vi skudt det nye foreningsår godt i gang. Det var fedt at se så mange af jer under kongressen og til

Læs mere

Gode råd om hvordan man kommer af med stress

Gode råd om hvordan man kommer af med stress Gode råd om hvordan man kommer af med stress Først skal du erkende, at du har et problem, at du ikke har det godt og ikke kan gøre det, du gerne vil, og som du plejer at gøre. Din familie, venner og veninder

Læs mere

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013.

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Jørgen og Fie - et makkerpar 17. august 2013 Jørgen Madsen elsker hunde og kan slet ikke få nok. Halvdelen af hans liv har han arbejdet med hunde, og hans passion for at træne

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

Et ønske gik i opfyldelse

Et ønske gik i opfyldelse Et ønske gik i opfyldelse Tre måneder er gået, siden Bjørn, Sara og Pernille besluttede at køre deres forældregruppe videre på egen hånd. I dag ser fremtiden lysere ud end meget længe Når man sender et

Læs mere

No. 1½ 2009. Medlemsblad for Damptromleklubben. Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl.

No. 1½ 2009. Medlemsblad for Damptromleklubben. Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl. No. 1½ 2009 Medlemsblad for Damptromleklubben Kom til officiel præsentation af Vølund Senior i Esbjerg lørdag den 23. maj 2009, kl. 12 00 Damptromleklubben Bent Delfs "Truelskærgård" Næsbygade 2, Næsby-Orø

Læs mere

Jule tam tam 3 december Opslagstavlen, se flere detaljer på hjemmesiden. Generalforsamling 5 Feb Husk tilmelding

Jule tam tam 3 december Opslagstavlen, se flere detaljer på hjemmesiden. Generalforsamling 5 Feb Husk tilmelding Auktions aften kl 19.00 7 Jan Generalforsamling 5 Feb Husk tilmelding Havfiskeri 4.Afd Nyborg d 3/1 5.Afd Vindeby d 31/1 Jule tam tam 3 december Opslagstavlen, se flere detaljer på hjemmesiden Nu står

Læs mere

Hvad synes du om indholdet af kurset?

Hvad synes du om indholdet af kurset? Oversigt 2011 Evaluering af brugerundervisning Randers Bibliotek. Evaluering har i 2011 været op til underviserne om det skulle på programmet cirka 220 svar. Hvad synes du om indholdet af kurset? 86 40%

Læs mere

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld

Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Pressemeddelelse Hobro, d. 18. maj 2016. Mariagerfjord Lungekor blæste godt 1.300 mennesker omkuld Det var en oplevelse for livet, da Mariagerfjord Lungekor optrådte på Kommunernes Landsforenings store

Læs mere

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner

7. februar 2012. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening. Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner 7. februar 2012 side 2-4 side 5 Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforening Referat fra Generalforsamling i Hjallerup Gymnastikforenings Venner Referat fra generalforsamling i Hjallerup

Læs mere

Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008

Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008 Elevvurdering af undervisningsmiljøet på Gøglerproduktionsskolen efterår 2008 Linje: Alle 7 Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2012

Nyhedsbrev februar 2012 Nyhedsbrev februar 2012 Kære medlemmer, kære partnere Så viser kalenderen 2012, og endnu et halvt år er gået siden sidste nyhedsbrev fra Moment Talent. Vi håber I alle er kommet godt og sikkert ind i det

Læs mere

En professionel Networkers historie

En professionel Networkers historie En professionel Networkers historie Hele mit liv har jeg set, hvordan mine forældre har Networket som en naturlig del af deres hverdag - både privat og erhvervsmæssigt. For mig er det derfor kommet meget

Læs mere

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig.

Christiania er informeret om, at vi kommer på forskellige køretøjer, og turen er handicapvenlig. E-mail nyhedsbrev nr. 36 Guidet tur til Christiania. Lørdag den 23. august kl. 16.00 Vi mødes ved Porten/Hovedindgangen ved Prinsessegade, hvor en guide venter på os. Turen varer 1 1/2 til 2 timer. Turen

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Boost formen efter ferien..!

Boost formen efter ferien..! havstrygerne.dk 8-ugers træningsprogram: Boost formen efter ferien..! den 14. august starter vi et 8-ugers træningsforløb op som sikrer en god form til efterårets mange løb! Træningen bliver tilrettelagt

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab?

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Kursets fokus er ikke tab 10 kg på 10 uger, men at slutte fred med kroppen og maden. Derigennem

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523

EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 EVALUERING FRA BESØGENDE ANTAL BESØGENDE 8.406 ANTAL BESVARELSER 3.523 ALLE BESØGENDE TOTAL : 8.406 4% 3% 13% 38% Økonomi, revision, business & marketing Jura, Politik & Samfund 30% 21% Studerende på 1.

Læs mere

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches?

Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Det, der ligger før os, og det, der ligger efter os, er for intet at regne mod det, der ligger inden i os. - Oliver Wendell Holmes Vil du være blandt verdens bedste ledere og teamcoaches? Så er Mindjuice

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk

Kaninhop for begyndere trin 1 10 Læs mere på www.fionas.dk Side 1 Trin 1. Seletræning. Kaninen er minimum 10 uger gammel og du har brugt masser af tid på at oprette et tillidsforhold til den. Den er tryg ved at du tager den ud af buret så nu er tiden kommet hvor

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008

REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 REFERAT AF KURSUSDAG DEN 27/9 2008 Kursus om: Professionelt forældresamarbejde med underviser Kurt Rasmussen Den 27. september 2008 på Vandrehjemmet i Slagelse fra kl. 8:30-16:00 Referat af dagen: Dette

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5

MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Nyhedsbladet MAJ 2011 ÅRGANG 7, NUMMER 5 Det sker i Tegnsprogshuset Onsdag den 11.05.2011 kl.19.00 Netcafe Onsdag den 18.05.2011 kl.19.00 Mini Banko Onsdag den 25.05.2011 kl.19.00 Netcafe Søndag den 29.05.2011

Læs mere

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst

Sommerferielukket. I uge Vi ønsker dig en god sommer fyldt med sol og varme smil. Hvad er der sket siden sidst Hvad er der sket siden sidst Nyhedsbrev selvhjælp Randers Sommeren er over os, og vi nyder solens varme og de lyse aftner. Der er noget helt specielt ved sommeren. Man bliver helt glad inden i. Der er

Læs mere

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012.

Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Evaluering af introduktion af medicinstuderende og medicinstuderende med industriel specialisering afviklet den 13. og den 14. november 2012. Antal tilbagemeldinger: 167 af 174 mulige 1: Havde du problemer

Læs mere

Talerstolsoplæg. Sådan rocker du landsmødet og morgensamlingen!

Talerstolsoplæg. Sådan rocker du landsmødet og morgensamlingen! Talerstolsoplæg Sådan rocker du landsmødet og morgensamlingen! Hvad skal vi lave: Problemer med at være på talerstolen kan skyldes 3 ting: For lidt selvtillid man skal tro på sig selv og sit budskab. For

Læs mere