Vandets kredsløb Hvem passer på virksomheder ikke sviner på jorden?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vandets kredsløb Hvem passer på virksomheder ikke sviner på jorden?"

Transkript

1 Vandets kredsløb Hvem passer på virksomheder ikke sviner på jorden?

2

3 Hurtig kontrol for utæthed i et OU anlæg: Tommestokk metoden. Alternativ kan man tilpasse en stang, der passer til koten til bund og væske overfladen. Desværre kan et udskiller anlæg ligge meget dybt. 3

4 Diverse slamfangs typer, som kan fås fra 500 liter og op til uendelig størrelser

5 DS 432: Drift og vedligeholdelse Der skal udarbejdes de nødvendige bruger-, drift- og vedligeholdelsesvejledninger på dansk. Herunder også ajourførte tegninger. Når det drejer sig om drift, er det vigtigt, at der i disse vejledninger er beskrevet, hvor og hvordan affaldet skal deponeres, efter de gældende kommunale forskrifter. Der skal angives, hvilke komponenter der indgår i anlægget, og hvem der har ansvaret for serviceringen. Udskilleranlægets leverandør/kloakmesteren, har pligt til at udarbejde en grundig drift- og vedligeholdelsesvejledning, der er målrettet specielt til det omhandlende produkt. Inspektion af en udskiller må kun foretages efter tømning. Forsigtighed bør udvises for at sikre, at der ikke er restgasser. Myndighedernes sikkerhedsregler skal omhyggelig overholdes. Servicering og vedligeholdelse bør kun foretages af faguddannet personale Disse vejledninger skal foreligge ved ibrugtagning af den færdige afløbsinstallation.

6 Bekendtgørelse om kloakarbejde m.v. Kapitel 12 Særlige regler om adgangsveje og nedgange. 3 Stk. 2: Brønde, hvor nedstigning finder sted af hensyn til eftersyn og vedligeholdelse, skal have et tværmål på mindst 125 cm. og afsluttes med skæv kegle ved terræn. Stk.3: Brønde/ledninger, der har større diameter end 100 cm, skal være forsynet med nedgangsbrønde med mindst 150 cm i diameter. 4 I bygningsværker på op til 4 m s længde, skal der være mindst eet dæksel. Bygningsværker på over 4 m s længde skal være forsynet med mindst 2 dæksler. I bygningsværker må der højst være 8 m til en opgang, uanset den ansattes placering på arbejdsstedet.

7 5. Stk. 1:Den fri åbning i karme til nedgangsbrønde, skal være mindst 55x55 cm eller 55 cm i diameter. I bygningsværker over 4 m s længde, skal åbninger være mindst 100x120 cm, og mindst en åbning skal være så stor, at de komponenter der skal kunne tages op, fx coalescens elementer m.m. tages op på terræn og serviceres. Det samme gælder også for servicering at automatisk flydelukke, der skal rengøres dels selve svømmeren, men også bundpladen og pak fladen. Stk. 5: Brøndkarme og topringe må tilsammen højst være 40 cm i højden.

8 Vejledning til installation og drift af SLAMFANG fremstillet i pladestål, støbejern, beton eller plast. Denne vejledning skal opbevares hos den ansvarlige for drift og vedligeholdelse af udskilleranlægget

9 Se side i kompendiet Drift af slamfang jf. DS/EN Slamfanget skal tømmes regelmæssigt og tømmes samtidig med at udskilleren tømmes. Slamfanget skal tømmes, når slamlaget er ½ fuldt. 2. Hvornår slamfanget skal tømmes, kan afgøres på følgende måde: a. Ved montering af slam niveaumåler. b. Ved at bruge en simpel niveaupejlestok, som vist her under. 3. Sugeslange og andet materiale, der anvendes til tømning af anlægget, skal være af et materiale, der ikke beskadiger den indvendige beskyttelse (coatning). Suge spidsen bør være beskyttet af et blødt materiale (gummi) 4. Ved regelmæssig vedligeholdelse og servicering af udskiller og slamfang, skal gældende sikkerheds regler iagttages. 5. Servicering og vedligeholdelse bør kun foretages af faguddannet personale.

10 Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERE fremstillet i pladestål, støbejern, beton eller plast. Denne vejledning skal opbevares hos Denne vejledning skal opbevares hos den ansvarlige for drift og vedligeholdelse af udskilleranlægget

11 Se side i kompendiet Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERE Fremstillet i pladstål, støbejern, beton eller plast Før ibrugtagning og efter hver tømning, skal udskille-ren fyldes med vand. Eventuelle ventiler, der er tilslut-tet anlægget skal være åbne. Når der kommer vand ud af udløbet er udskilleren klar til drift. Mens der påfyldes vand er det nødvendigt at løfte det automatiske flydelukke op, (ellers sætter flydelukket sig fast). Når udskilleren er fyldt sættes flydelukket på plads (flydelukket skal være hævet op og flyde frit i vandoverfladen).

12 Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERE Fremstillet i pladestål, støbejern, beton eller plast. Regelmæssig inspektion af ventilationsrøret er nødven-digt. Ventilationsrøret skal bl.a. forhindre, at et under-tryk på udløbssiden kan suge indholdet af udskilleren ud i kloaksystemet. Slamfang skal tømmes regelmæssigt og tømmes samti-digt med at udskilleren tømmes. Dækslerne skal løftets af og tømningen kan f.eks. ske med en slamsuger. Slammet skal suges bort når slamfanget er halvt fuld.

13 Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERE Fremstillet i pladestål, støbejern, beton eller plast Suge slangen og andet materiel, der anvendes til tømning af anlægget, skal være af et materiale, der ikke beskadi-ger den indvendige beskyttelse (coatning). Suge spidsen bør være beskyttet af et blødt materiale (gummi). Afmontering eller fjernelse af dele, samt konstruktions-mæssig ændring af udskilleren er ikke tilladt. Det er ikke tilladt at lade udskilte stoffer løbe ud i afløbssystemet.

14 Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERE Fremstillet i pladestål, støbejern, beton eller plast. Den beskyttende overfladebehandling skal kontrolleres flere gange om året og skader skal omgående udbedres efter forskrifterne., hvis det skønnes nødvendigt. Dette er nødvendigt, da ikke beskyttet pladestål hurtigt tærer. Rekv. speciel maleranvisning fra leverandøren. Ved regelmæssig vedligeholdelse og servicering af udskiller og slamfang, skal gældende sikkerhedsregler iagttages.

15 Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERE Fremstillet i pladestål, støbejern, beton eller plast. Servicering og vedligeholdelse bør kun foretages af faguddannet personale. Lokale forordninger vedr. inspektion, tømning, rengø-ring og bortkørsel af opsamlet olie-/benzin skal over-holdes.

16 Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERER Fremstillet i pladstål, støbejern, beton eller plast. Hvis der er monteret alarm skal hænge føler og kabler rengøres jævnligt. Hver gang udskilleren tømmes skal hængeføler og kabel løftes op og rengøres. Når hænge føler er løftet op, kontrolleres funktionen. Der vil være ALARM tilstand så længe hængeføler er i fri luft. Hvis man holder hængefølerspidsen med en handskefri hånd, vil ALARM tilstand gå i "standby". Derefter sænkes den nu rengjorte og kontrollerede hængeføler og kabel igen ned i den vandfyldte olieudskiller.

17 Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERE Fremstillet i pladestål, støbejern, beton eller plast. Olieudskillere tømmes og serviceres med max 6 mdr. interval, eller når ca.80 % af dem maksimale opsamlings kapacitet er nået, eller når alarm har været aktive-ret. For påfyldningspladser skal lagtykkelsesalarmen udløses når 70 % af opsamlingskapaciteten er opnået. DS/EN kræver, at et udskilleranlæg tømmes og kontrolleres for tæthed, automatisk virkemåde, samt tilstandsvurdering, mindst hvert femte år. Ikke at for-veksle med normal tømningsfrekvens. Det anbefales at lave driftsjournal, hvor % er angivet i cm lagtykkelse. Normalt anbefales 13 cm lag før tømning.

18 DS-EN Tømnings interval for Olieudskiller anlæg

19 DS-EN

20 Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERE Fremstillet i pladestål, støbejern, beton eller plast Inspektion af udskiller må kun foretages efter tømning og forsigtighed bør udvises for at sikre, at der ikke er restgasser. Sikkerhedsreglerne skal omhyggeligt over-holdes. I udskillere med flydelukke, vil dette automatisk lukke udløbet, når opsamlingen af udskilt olie er maksimalt opnået. For at flydelukket fungere optimalt, skal flydelukkets sæde og pakflade rengøres ved hver tømning. Har man ikke vand nok til rådighed er det mest nød-vendigt olieudskilleren fyldes op

21 Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERE Fremstillet i padestål, støbejern, beton eller plast. Når dækslerne er afmonteret, må rygning eller brug af åben ild ikke finde sted i en radius på mindst 15 m fra udskilleren. Er udskilleren forsynet med anoder til katodisk beskyt-telse, skal man være opmærksom på disse. Der kan være placeret op til 4 stk. i hvert kammer. Disse sidder fastboltet, og må ikke beskadiges ved tømningen. Ano-derne har en forventet levetid på ca. 10 år. Anoderne skal kontrolleres mindst én gang om året.

22 Katodisk beskyttelser, er noget man gør ved brug af coatede ståludskiller, som typisk er de meget store udskiller anlæg. Dette for at beskytte mod påvirkninger fra elektriske forbindelser der kan være i jorden. Der sidder en anode både indvendig og udvendig ved udskilleranlæget. Det er en + pol og en - pol Disse anoder er oftest lavet af magnesium. Lige som et batteri, så slides disse anoder langsomt. Når man kan se den indvendige anode er ved at være slidt op, så er den udvendige anode slidt op tilsvarende, og skal skiftes. Hvis man ved hvor de ligger/sidder. Det skal være anført på en tegning fra leverandøren.

23 Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERER Med måtte coalescens element Denne vejledning skal opbevares hos den ansvarlige for drift og vedligeholdelse af udskilleranlægget.

24 Se side i kompendiet Vejledning til drift af OLIEUDSKILLERE med måtte coalescens element Slamfang og olieudskiller med måtte coalescens element, skal med bestemte intervaller tømmes og efterses. Der anbefales en filterkontrol 4-6 gange pr. år. Man har set dette coalescens materiale ligge i bunden af udskilleren eller coalescens tårnet. Hvad virkning har så coalescens materialet? Overvågningsintervallerne iflg. DS/EN på 6 mdr. må ikke overskrides. Suge slange og andet materiel, der anvendes til tømning af anlægget, skal være af et materiale, der ikke beskadiger den indvendige beskyttelse (coatning). Suge spidsen bør være beskyttet af et blødt materiale (gummi).

25 Vejledning til drift af OLIEUDKILLERE med måtte coalescens element. Såfremt coalescens materialet er tilstoppet af olie partik-ler e.l., skal coalescens elementet tages op af udskiller og renses med en vandstråle (ikke højtryksrenser eller hedvandsrenser). I drift kan et stoppet elementet ses ved en høj vandstand foran elementet i udskilleren. Bemærk normal væskestand ved nyt/renset elementet. Der anbefales alarm for høj væskestand. Vandet fra denne spuling skal altid ledes til funktionsduelig ud-skiller.

26 Generel vejledning til drift af udskiller anlæg Hvis udskiller/slamfang skal efterses/renoveres, skal beholderen tømmes helt for vand og damp luft blandingen skal fjernes ved god ventilering. De nødvendige sikkerheds foranstaltninger skal her iagtta-ges

27 Se side i kompendiet Vejledning til drift af OLIEUDSKILLER med kube-/lamel coalescens Element. Såfremt coalescens materialet er tilstoppet af oliepartikler e.l., skal coalescens elementet renses med en vandstråle, (ikke højtryksrenser eller hedtvandsrenser) I drift kan et stoppet element ses ved en høj vandstand foran elementet i udskilleren. Der anbefales en alarm for høj væskestand. Bemærk normal væskestand ved nyt/renset element. Vandet fra denne spuling skal altid ledes til funktionsduelig udskiller anlæg

28 Vejledning til drift af OLIEUDSKILLER med kube-/lamel coalescens Element. Ved tømning skal entreprenøren være påpasselig med ikke at komme til at beskadige coalescenselementet med sugeslangen. Det er bedst at lade sugeslangen gå ned langs flydelukket. Kube-/lamel coalescenselementet kan være placeret på forskellige måder. Her det vigtigt man har kendskab til leverandørens drift anvisninger, som skal følges. Der kan være forskellige genstande fx gitre, der skal afmonteres for at man kan komme til at servicere udskiller anlægget.

29 Se side i kompendiet Pejle og Tømme journal for OU

30 Nogle af de første alarmanlæg 30

31 Alarm anlæg til PC og andet udstyr 31

32

33

34

35 Olie Pejlestok

36 Olielagsføler/sensor anbefales at hænge så man indikere når olielaget er ca. 13 cm. tyk. Hvis man kan se den kabel forbindelse i føleren, den er lige i væske overfladen, så vil der komme et signal ved ca. 13 cm. lagtykkelse, og der vil være tid til at rekvirere en tømning, inden flydelukket lukker. Ved de nye sensorer, som i ser her, skal man sætte en strip på kablet ca. 8 cm over føleren, så får man de 13 cm. Ved store udskilleranlæg kan man selv bestemme lagtykkelsen, det styrer man med føleres placering. Men det vil være formålstjenelig at tage udskillerleverandøren med på råd til denne placering.

37 Slamlagsføler placeres i midten af slamfanget, så man får et signal når slamfanget er halvt fyldt, jf. DS/EN Overløbsføler også kaldet højtvandsføler, placeres så føler spidsen hænger i udløbsrørets diameter over væskespejl. Så får man ikke signaler ved de svingede væskestande der jo altid vil være der ved brug. Kun når væskestanden stiger, får man et advarende signal.

38 P&F Alarm anlæg visning af et udskiller anlæg med alarmer, til undervisnings brug. Tilladelse til at bruge materialet er givet fra P&F PF_Animation_Oelabscheider_DSL.wmv

39 LKs Private ønske: Jeg har længe ønsket og foreslået, at disse tømnings firma, var udstyret med et ringbind, der var opdelt i den rute der køres denne dag. Her i skal sidde et billede og en beskrivelse, der viser hvilke komponenter det pågældende udskilleranlæg har monteret. Samt leverandørens drift anvisninger. Jeg har endnu ikke set en slamsuger, har sådan et materiale liggende til brug for chaufføren/personalet. I Danmark kører slamsugerne jo kun med en person i bilen, det har altid undret mig, da man ved hvilket arbejde de skal udføre på et udskilleranlæg, for den korrekte servicering. I Tyskland, Norge og Sverige, altid to mand.

OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 OLIEUDSKILLER DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 2 1. Idriftssættelse Ved idriftsættelse fyldes udskilleren med vand til det løber i udløbet. Flydelukken monteres i styreskinnerne, derefter er udskilleren

Læs mere

Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I

Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I Watercare Olie-/benzinudskillere, klasse I Installations- og vedligeholdelsesvejledning Konstruktion Watercare olie-/benzinudskillere er rotationsstøbte i middelsvært langlineært polyethylen (PE) med uovertruffen

Læs mere

Retningslinjer for indretning og drift af olie- og benzinudskillere og sandfang

Retningslinjer for indretning og drift af olie- og benzinudskillere og sandfang Retningslinjer for indretning og drift af olie- og benzinudskillere og sandfang 1. Formål Formålet med en udskiller er at fjerne olie- og benzinrester fra spildevandet. Olie og benzin i spildevandet kan

Læs mere

Vejledning til brugere af Olie- og benzinudskillere

Vejledning til brugere af Olie- og benzinudskillere Vejledning til brugere af Olie- og benzinudskillere Kolding Kommune By- og Udviklingsforvaltningen, Industriafdelingen Vejledning til brugere af olieog benzinudskillere Denne folder beskriver forhold,

Læs mere

Brugervejledning for olie- og benzin udskillere i Syddjurs Kommune

Brugervejledning for olie- og benzin udskillere i Syddjurs Kommune Brugervejledning for olie- og benzin udskillere i Syddjurs Kommune Olie- og benzinudskillere i Syddjurs Kommune Hvad er en olie- og benzinudskiller? Begrundelse for krav om olie og benzinudskillere Benzin

Læs mere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Benzin- & olieudskillere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Benzin- & olieudskillere Vejledning Drift- og vedligehold ACO Benzin- & olieudskillere Udskillere fremstillet af HDPE, præfabrikeret iht. EN 858 for installation i jord OLEOPATOR-P OLEOPASS-P www.aco.dk - Tel. +45 5766 6500 Fax

Læs mere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere Udskillere af polyethylen (HDPE), fritstående for indendørs installation i frostfri omgivelser præfabrikeret iht. EN 1825 og DIN 4040-100 ECO JET-O ECO

Læs mere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere Vejledning Drift- og vedligehold ACO Fedtudskillere Udskillere af polyethylen (HDPE) for installation i jord, præfabrikeret iht. EN 1825 og DIN 4040-100 LIPUMAX-P LIPUMAX-PD www.aco.dk - Tel. +45 5766

Læs mere

Forskrift for etablering, indretning og drift af sandfang samt olie- og benzinudskillere i Odder kommune.

Forskrift for etablering, indretning og drift af sandfang samt olie- og benzinudskillere i Odder kommune. Forskrift for etablering, indretning og drift af sandfang samt olie- og benzinudskillere i Odder kommune. Forskriften er udarbejdet i henhold til 6 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 367 af 10. maj

Læs mere

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af fedtudskillere 2018

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af fedtudskillere 2018 Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af fedtudskillere 2018 Indledning Sønderborg Kommune har etableret denne kommunale ordning for kontrol og tømning af fedtudskilleranlæg. Formål Etablering

Læs mere

Generelt om olie- og benzinudskillere

Generelt om olie- og benzinudskillere Generelt om olie- og benzinudskillere Natur- og miljøafdelingen i Skive Kommune 1. Hvor skal der etableres olie- og benzinudskilleranlæg? Olie- og benzinudskilleranlæg skal etableres hvor der forekommer

Læs mere

olie- og benzinudskillere og sandfang

olie- og benzinudskillere og sandfang Vejledning i drift og vedligeholdelse af olie- og benzinudskillere og sandfang Teknik & Miljø Esbjerg Kommune Indledning Formålet med denne vejledning er at sikre, at sandfang samt olie- og benzinudskillere

Læs mere

Generelt om olie- og benzinudskillere. Teknik og Miljøafdelingen i Silkeborg Kommune

Generelt om olie- og benzinudskillere. Teknik og Miljøafdelingen i Silkeborg Kommune 1 Generelt om olie- og benzinudskillere Teknik og Miljøafdelingen i Silkeborg Kommune 2 1. Hvor skal der etableres olie- og benzinudskilleranlæg? Olie- og benzinudskilleranlæg skal etableres hvor der forekommer

Læs mere

Vejledning for indretning og drift af olieudskilleranlæg i Skive Kommune

Vejledning for indretning og drift af olieudskilleranlæg i Skive Kommune Vejledning for indretning og drift af olieudskilleranlæg i Skive Kommune Skive Kommune August 2005 Indholdsfortegnelse 1. Sandfang og olieudskillere... 2 1.1 Hvor skal der være olieudskilleranlæg... 2

Læs mere

T A N K T E S T A / S

T A N K T E S T A / S T A N K T E S T A / S Siden 1997 rådgivning om tanke, afløbssystemer og vandrensning Tæthedsprøvning og inspektion af 1 olieudskiller udført den 21. marts 2017 LeanDesign ApS på Nordsjællands Brandskole

Læs mere

Retningslinjer. Dimensionering og drift af olieudskilleranlæg

Retningslinjer. Dimensionering og drift af olieudskilleranlæg Retningslinjer Dimensionering og drift af olieudskilleranlæg 2 Formål med retningslinjen Formålet med retningslinjen er at udskille benzin og olie fra afløbsvand, så det ikke efterfølgende giver problemer

Læs mere

Olie- og benzinudskillere. i Odense

Olie- og benzinudskillere. i Odense Olie- og benzinudskillere i Odense Olie- og benzinudskillere Odense Renovation A/S administrerer den kommunale ordning for olie- og benzinudskillere på vegne af Odense Kommune. Og alle nødvendige tømninger

Læs mere

Olieudskillere, klasse II (olie- og benzinudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Olieudskillere, klasse II (olie- og benzinudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Olieudskillere, klasse II (olie- og benzinudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 2 års garanti BEMÆRK AT GARANTIEN BORTFALDER, HVIS IKKE DENNE

Læs mere

Montage- og betjeningsvejledning

Montage- og betjeningsvejledning WS TRITON Filterfri højtydelsesudskiller med Koalescenstrin og integreret slamfang UDSKILLERTEKNIK Montage- og betjeningsvejledning Indhold: 1 Montagevejledning for udskiller... 2 1.1 Montering af skaktringe...

Læs mere

Montage- og betjeningsvejledning

Montage- og betjeningsvejledning WS MEGA Højtydelsesudskiller med Koalescenstrin og integreret slamfang UDSKILLERTEKNIK Montage- og betjeningsvejledning Indhold: 1 Montagevejledning for udskiller... 2 1.1 Montering af skaktringe... 2

Læs mere

Bagrund Uno-x ønsker at etablere en ny benzinstation på Hornbækvej 115. I ønsker at etablere:

Bagrund Uno-x ønsker at etablere en ny benzinstation på Hornbækvej 115. I ønsker at etablere: Frandsen og Søndergård Svend Pedersen sp@frandsen-sondergaard.dk dan.overgaard@unoxautomat.dk Center for By Land og Vand Natur og Miljø Prøvestensvej 52 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 09.12.2016

Læs mere

Drifts og vedligeholdelseshæfte

Drifts og vedligeholdelseshæfte Drifts og vedligeholdelseshæfte For at forebygge og undgå driftsforstyrrelser i Deres kloakinstallationer, bedes De gennemlæse dette drifts- og vedligeholdelseshæfte, grundigt. De kan herunder se, hvilke

Læs mere

Fedtudskillere. Udskillere, hvor fedt udskilles pga. afkøling og vægtfyldeforskelle. Rørcentret. Teknologisk Institut

Fedtudskillere. Udskillere, hvor fedt udskilles pga. afkøling og vægtfyldeforskelle. Rørcentret. Teknologisk Institut Fedtudskillere Udskillere, hvor fedt udskilles pga. afkøling og vægtfyldeforskelle 1 Fedt + vand En fyldt fedtudskiller lige før tømning 2 Fedt er ikke miljøskadeligt Fedt kan give tilstopning i afløbssystemet

Læs mere

INSTALLATIONSVEJLEDNING ACO Benzin & Olieudskillere

INSTALLATIONSVEJLEDNING ACO Benzin & Olieudskillere INSTALLATIONSVEJLEDNING ACO Benzin & Olieudskillere Indhold: Komponenter.. 1 Anvendelsesområde.. 2 Personel, Journal, teknisk ændringer... 2 Produktbeskrivelse 2 Tilbehør.. 2 Funktion.. 2 Installation:

Læs mere

Olieudskillere, klasse I (koalescensudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Olieudskillere, klasse I (koalescensudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Olieudskillere, klasse I (koalescensudskillere) Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 2 års garanti Konstruktion og design WaterCare olieudskillere er rotationsstøbte

Læs mere

Montage- og betjeningsvejledning

Montage- og betjeningsvejledning WS ARGUS PLUS Fedtudskiller Fedtudskiller efter DIN 4040 med eller uden integreret slamfang Montage- og betjeningsvejledning Indhold: 1 Montagevejledning for udskiller... 2 1.1 Montering af skaktringe...

Læs mere

Neutra Olie/benzinudskillere koalescensudskillere sandfang m.v. - vi har løsningerne

Neutra Olie/benzinudskillere koalescensudskillere sandfang m.v. - vi har løsningerne Neutra Olie/benzinudskillere koalescensudskillere sandfang m.v. - vi har løsningerne Inja Miljøteknik - skaber sikre løsninger I mere end 30 år har Inja Miljøteknik A/S leveret udskillerteknik til det

Læs mere

AFSPÆRRINGSBALLONER UDVIDET BETJENINGSVEJLEDNING LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTION FØR BRUG AF AFSPÆRRINGSBALLON

AFSPÆRRINGSBALLONER UDVIDET BETJENINGSVEJLEDNING LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTION FØR BRUG AF AFSPÆRRINGSBALLON AFSPÆRRINGSBALLONER UDVIDET BETJENINGSVEJLEDNING LÆS VENLIGST DENNE INSTRUKTION FØR BRUG AF AFSPÆRRINGSBALLON Ikke at følge instruktionerne og advarslerne for sikkert brug af afspærringsballoner, kan medføre

Læs mere

Montage- og betjeningsvejledning

Montage- og betjeningsvejledning WS MEGA Højtydelsesudskiller med Koalescenstrin og integreret slamfang UDSKILLERTEKNIK Montage- og betjeningsvejledning Indhold: 1 Montagevejledning for udskiller... 2 1.1 Montering af skaktringe... 2

Læs mere

ACO Separatorer. Produktinformation, udskillere i beton. www.aco.dk

ACO Separatorer. Produktinformation, udskillere i beton. www.aco.dk Produktinformation, udskillere i beton OLEOPASS - Olieudskiller klasse I med bypass Olieudskiller i henhold til DS /EN 858 OLEOPASS kl. I er beregnet til behandling af olieholdigt overfladevand med høje

Læs mere

information om tømning af samletanke og bundfældningstanke

information om tømning af samletanke og bundfældningstanke information om tømning af samletanke og bundfældningstanke 1 Tanken tømmes for at skåne miljø og grundvand I områder, der ikke har offentlig kloak i Gribskov Kommune, findes der typisk to forskellige slags

Læs mere

Pilefordampningsanlæg

Pilefordampningsanlæg DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Pilefordampningsanlæg Installationsadresse : Dato : Pilefordampningsanlægget er dimensioneret for personer Pilefordampningsanlæg: Husets spildevand/afløb afledes til

Læs mere

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 1.1 Konstruktion Watercare fedtudskillere er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen

Læs mere

Teknik- og miljøforvaltningen

Teknik- og miljøforvaltningen Teknik- og miljøforvaltningen!"# $$% % & ' ( Jernpladsen A/S Vandtårnsvej 90 2860 Søborg 11.01.02 SPILDEVANDSTILLADELSE Tilladelse i henhold til miljøbeskyttelseslovens kapitel 4 til tilslutning af overfladevand

Læs mere

Drift og Vedligehold. Ventilator. Indholdsfortegnelse

Drift og Vedligehold. Ventilator. Indholdsfortegnelse Drift og Vedligehold Ventilator Denne drift- og vedligeholdelsesmanual er gældende for JRV's ventilatorer. Den indeholder vigtige informationer om brug, drift og vedligeholdelse. Derudover indebærer den

Læs mere

Sydvestsjællands Kloakservice

Sydvestsjællands Kloakservice Sydvestsjællands Kloakservice Baggrund Sydvestsjællands Kloakservice er en af Danmarks førende virksomheder som leverandør til oliebranchen, og indenfor kloakservice til erhvervslivet med over 40 års erfaring.

Læs mere

PROCESAUTOMATISERING ALARMSYSTEM MED SMS-ALARMERING TIL OLIE-/BENZINUDSKILLERANLÆG

PROCESAUTOMATISERING ALARMSYSTEM MED SMS-ALARMERING TIL OLIE-/BENZINUDSKILLERANLÆG PROCESAUTOMATISERING ALARMSYSTEM MED SMS-ALARMERING TIL OLIE-/BENZINUDSKILLERANLÆG ANVENDELSESEKSEMPLER VED EN ALARMSITUATION OVERFØRES ALARMSIGNALET SOM SMS VIA ET INDBYGGET MODEM GSM-ALARMSYSTEMER GSM-alarmsystemerne

Læs mere

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det.

I har regnet ud, at sandfanget skal kunne rumme 1200 l, men da kravet i DS858 er mindst 5.000 l, planlægger I at etablere det. Falken og Co post@falkenco.dk flemming@kps-as.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2454 mka55@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 03.03.2015 Sagsnr.

Læs mere

Vilkår for tilslutningstilladelsen.

Vilkår for tilslutningstilladelsen. Vilkår for tilslutningstilladelsen. Vaskecentret Høje-Taastrup Letland Alle 2 2630 Taastrup Kontakt person Sven Hansen Hjemmeside - Telefon 43 71 78 86 CVR nr. 12562586 E-post - P. nr. 1004968392 Fax -

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Teknik- og Miljøcenter. Tilsynsnotat. for miljøtilsyn den 9. december 2015

Høje-Taastrup Kommune Teknik- og Miljøcenter. Tilsynsnotat. for miljøtilsyn den 9. december 2015 Høje-Taastrup Kommune Teknik- og Miljøcenter Tilsynsnotat for miljøtilsyn den 9. december 2015 Andersen & Martini A/S Husmandsvej 3 2630 Taastrup CVR nr.: 15313714 Oplysninger fra tilsynet Virksomhedstype

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk Instruktion for vedligeholdelse og brug af Husvandværk 76600018 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

Vejledning for etablering, indretning og drift af vaskepladser i Hvidovre Kommune

Vejledning for etablering, indretning og drift af vaskepladser i Hvidovre Kommune Vejledning for etablering, indretning og drift af vaskepladser i Hvidovre Kommune Baggrund Mange virksomheder vil gerne have mulighed for at etablere vaskeplads eller vaskehal på egen ejendom. Hvidovre

Læs mere

Tømning af bundfældningstanke/ septiktanke - zoner på Langeland

Tømning af bundfældningstanke/ septiktanke - zoner på Langeland Tømning af bundfældningstanke/ septiktanke - zoner på Langeland Tømningsordning på Langeland! Hvorfor er jeg på tømningsordningen? Formålet med tømningsordningen er at sikre, at alle bundfældningstanke

Læs mere

Tømning af bundfældningsog samletanke

Tømning af bundfældningsog samletanke Tømning af bundfældningsog samletanke Lejre Forsyning Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd Hvorfor en tømningsordning? Formålet med en obligatorisk tømningsordning er at sikre, at alle bundfældningstanke

Læs mere

Tømning af husspildevandstanke

Tømning af husspildevandstanke Tømning af husspildevandstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING GODE RÅD Furesø Fælles tømningsordning Alle ejendomme med en bundfældningstank også kaldet hustank, trekammertank, trixtank og septiktank er med i

Læs mere

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018 Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018 Indledning Sønderborg Kommune har etableret denne kommunale ordning for kontrol og tømning af olieog benzinudskillere.

Læs mere

Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe

Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe DRIFTS- OG VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING Pilefordampningsanlæg med hævertpumpe Installationsadresse: Dato: Pilefordampningsanlægget er dimensioneret for personer Pilefordampningsanlæg: Husets spildevand/afløb

Læs mere

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt

foretages af autoriseret installatør. Er der en stophane eller balofix samt stikkontakt Installationsvejledning VAQ Læs venligst denne vejledning før installation Indledning Sådan fungerer Quooker Quooker en består af en lille vandbeholder under køkkenvasken, som er sluttet til koldvandsledningen.

Læs mere

V 50/60Hz 120W

V 50/60Hz 120W STØVSUGER MODEL: 17Z0C Best.nr. 1025 BRUGSANVISNING 220-240V 50/60Hz 120W Denne model er kun beregnet til brug i privat husholdning LÆS DENNE BRUGSANVISNING GRUNDIGT IGENNEM FØR STØVSUGEREN TAGES I BRUG

Læs mere

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Leveringsomfang: PE- brønd til pumpe (er monteret i tank) 2 m slange til montering mellem pumpe og tilslutningsstuds på udløbsanordningen 2

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller

RENGØRINGSMANUAL BOX modeller RENGØRINGSMANUAL BO modeller SARA ERIKA ALESSIA I den følgende manual vil der hovedsagelig kun være illustrationer af SARA, da ERIKA og ALESSIA ikke adskiller sig væsentligt i opbygning af ovn korpus.

Læs mere

Olieudskillere. Udskiller, hvor olien udskilles på grund af forskelle i vægtfylde. Rørcentret. Teknologisk Institut

Olieudskillere. Udskiller, hvor olien udskilles på grund af forskelle i vægtfylde. Rørcentret. Teknologisk Institut Olieudskillere Udskiller, hvor olien udskilles på grund af forskelle i vægtfylde 1 Princippet af en gravimetrisk olieudskiller 2 En fyldt olieudskiller lige før tømning 3 Olie er miljøskadeligt og skal

Læs mere

VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD

VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD VENTILATOR PRO S Ø100 STANDARD INSTRUKTIONSMANUAL Art nr 300210 EAN nr 5709133300333 Læs venligst denne manual grundigt igennem inden brug af ventilatoren. MÅ KUN INSTALLERES AF EN AUTORISERET ELINSTALLATØR!

Læs mere

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune

Holstebro Kommune. Teknik og Miljø 2012. Brugervejledning for Olieudskiller i. Holstebro Kommune Holstebro Kommune Teknik og Miljø 2012 Brugervejledning for Olieudskiller i Holstebro Kommune Holstebro Kommune Denne pjece handler om olieudskiller. Holstebro Kommune vil i løbet af de næste par år, have

Læs mere

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference.

Brugervejledning. Kedel. Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. Brugervejledning Kedel Instruktioner inden ibrugtagning. Opbevar venligst denne brugervejledning til fremtidig reference. 1. Vigtige instruktioner Læs disse instruktioner omhyggeligt, før du bruger apparatet

Læs mere

Vejledning for påfyldningspladser

Vejledning for påfyldningspladser Vejledning for påfyldningspladser Baggrund Mange virksomheder, der har et transportbehov, vælger at etablere mulighed for påfyldning af egne motorkøretøjer med benzin eller dieselolie på egen grund frem

Læs mere

Sprintomat Brugervejledning

Sprintomat Brugervejledning Sprintomat Brugervejledning Asger Andreasen Kjærgårdsvej 8 Grønbjerg 6971 Spjald 2014125822 info@gebaker.dk Sprintomat Brugervejledning Sprintomaten er anbefalet til at have op til 45 grise pr. Automat,

Læs mere

Du foreslår at etablere en koalescens olieudskiller type I med en kapacitet på 15 l/sek.

Du foreslår at etablere en koalescens olieudskiller type I med en kapacitet på 15 l/sek. Med afleveringsattest Barslund A/S Agernvej 4 3490 Kvistgård K OPI Teknisk Forvaltning Miljø & Natur Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Telefon 49 28 24 54 Fax 49 28 24 04 Giro 9 00 95 15 EAN mka55@helsingor.dk

Læs mere

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke Hedensted Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke 2016 Hedensted Kommune 2 Hedensted Kommune 3 Indholdsfortegnelse 1 Generelle forhold 4 1.1 Indledning 4 1.2 Lovgrundlag 4 1.3 Regulativets

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke Regulativ for tømning af bundfældningstanke 2014 Indholdsfortegnelse 1 Generelle forhold 1.1 Indledning 1.2 Lovgrundlag 1.3 Regulativets gyldighedsområde 1.4 Benyttelsespligt 2 Tømningsordningen 2.1 Almindelig

Læs mere

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger.

Brugeren af udskillere og sandfang er ansvarlig for, at der ikke sker uhensigtsmæssige udledninger. Januar 2014 1 Formålet med denne vejledning er at sikre, at olie- og benzinudskillere (herefter udskiller) samt sandfang IKKE giver anledning til forurening af jord og grundvand, tilstopning eller tæring

Læs mere

Husvandværk. DAVIDSENshop.dk. Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk

Husvandværk. DAVIDSENshop.dk. Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk Husvandværk 9135943 DAVIDSENshop.dk Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk GARDEN PUM Kære kunde, Tak fordi du købte dette hus vandværk! Før installering skal du

Læs mere

! "# $ %&$ ' (%) * +, - $ &

! # $ %&$ ' (%) * +, - $ & ! "# $ %&$ ' (%) * +, - $ & Dette regulativ fastsætter vilkårene for tømningsordning for bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende mindre bundfældningsanlæg) i Syddjurs og Norddjurs Kommune.

Læs mere

Vandinstallation Brugervejledning

Vandinstallation Brugervejledning Lilleskole Vandinstallation Brugervejledning Denne Vand installation er dimensioneret og projekteret så den kan forsyne de enkelte tap steder med henholdsvis koldt og varmt vand.. Energiøkonomi God energi

Læs mere

Brugsanvisning til Genie B gulvvaskemaskine

Brugsanvisning til Genie B gulvvaskemaskine Brugsanvisning til Genie B gulvvaskemaskine Tillykke med købet af Genie B Gulvvaskemaskine Maskinen leveres i en kasse. Læs altid instruktionen før maskinen tages i brug. Vær opmærksom på, at kassen som

Læs mere

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning

Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Fedtudskillere Installationsvejledning & drift- og vedligeholdelsesvejledning Installationsvejledning 2 års garanti Konstruktion Watercare fedtudskillere er rotationsstøbte i middelsvært langliniært polyethylen

Læs mere

Hvordan beskytter jeg min kælder mod kloakvand?

Hvordan beskytter jeg min kælder mod kloakvand? Hvordan beskytter jeg min kælder mod kloakvand? Hvis der regelmæssigt forekommer stuvning også betegnet opstemning - i det kommunale afløbssystem, kan den enkelte borger beskytte sin kælder mod indtrængende

Læs mere

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE

Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Installtion af WS integra i WS bioclean betonanlæg 5/8/10 PE Leveringsomfang: PE- brønd til pumpe (er monteret i tank) 2 m slange til montering mellem pumpe og tilslutningsstuds på udløbsanordningen 2

Læs mere

Forskrift for etablering og drift af olie- og benzinudskiller, samt sandfang i Odder Kommune

Forskrift for etablering og drift af olie- og benzinudskiller, samt sandfang i Odder Kommune Forskrift for etablering og drift af olie- og benzinudskiller, samt sandfang i Odder Kommune Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Vedtaget af Miljø- og Teknikudvalget, den 25. februar 2013 01-03-2013 Sags Id.

Læs mere

Tømningsordning i Gribskov Kommune

Tømningsordning i Gribskov Kommune Tømningsordning i Gribskov Kommune Informationsfolder om tømning af bundfældningstanke Tømningsordning for bundfældningstanke Denne folder beskriver ordningen for tømning af bundfældningstanke, som gælder

Læs mere

SPILDEVANDSTILSLUTNINGSTILLADELSE

SPILDEVANDSTILSLUTNINGSTILLADELSE Kingo Karlsen A/S F.L.Smidths Vej 17 8600 Silkeborg 26. april 2010 SPILDEVANDSTILSLUTNINGSTILLADELSE Tilslutningstilladelse i henhold til Miljøbeskyttelseslovens kapitel 4 vedrørende afledning af spildevand

Læs mere

Udskillersystem. Uponor udskillersystemer

Udskillersystem. Uponor udskillersystemer Uponor er Uponor udskillersystemer 499 er indhold 11.0 er - indhold... 499 11.1 er - indledning...501 11.2 Uponor olie- og benzinudskillersystemer... 503 Godkendelser.... 508 Installation.... 509 Dimensionering...512

Læs mere

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.com 1/11 GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Copyright 2043 Labkotec Oy

Læs mere

Elektronisk bidet - Brugervejledning

Elektronisk bidet - Brugervejledning Elektronisk bidet - Brugervejledning 1 Indholdsfortegnelse Vigtige sikkerhedsregler... 3 Grundlæggende instruktioner... 3 Sikkerhedsforanstaltninger... 4 Produktoversigt... 5 Bidet oversigt... 5 Betjeningspanel

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL GREENFIRE

RENGØRINGSMANUAL GREENFIRE RENGØRINGSMANUAL GREENFIRE RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Ovnen behøver ikke megen rengøring, hvis de anvendte piller er af en god kvalitet. Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på

Læs mere

Ansøgning om udledning af spildevand fra vaskeplads

Ansøgning om udledning af spildevand fra vaskeplads Sendes til: Fredericia Kommune Gothersgade 20 7000 Fredericia Ansøgning om udledning af spildevand fra vaskeplads Att: navn E-mail: xxxx@fredericia.dk Ansøgningsdato Følgende skal vedlægges ansøgningen:

Læs mere

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41

14-05-2013 13/11744 ks: tdah. Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg. Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 14-05-2013 13/11744 ks: tdah Danfoss A/S Nordborgvej 81 6430 Nordborg Påbud efter Miljøbeskyttelseslovens 41 Sønderborg Kommune meddeler påbud til Danfoss A/S, Nordborgvej 81, matrikel nr. 19, Lunden,

Læs mere

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: + 358 29 006 260 Fax: + 358 29 006 1260 19.1.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/12 GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Copyright

Læs mere

Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 8 PILOT VSD ELEMENTBESKRIVELSER - BRØNDE OG LEDNINGER 22. NOV 2010

Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 8 PILOT VSD ELEMENTBESKRIVELSER - BRØNDE OG LEDNINGER 22. NOV 2010 Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 8 A01 NEDLØBSBRØNDE Nedløbsbrønde er brønde med rist, for nedløb af overfladevand. En nedløbsbrønd fungerer som afvandingspunkt for et givet område, idet nedløbsbrønden

Læs mere

Vand i kælderen kan undgås

Vand i kælderen kan undgås Vand i kælderen kan undgås Hvad kan du som grundejer gøre. Hvis der forekommer stuvning i det offentlige afløbssystem, kan den enkelte grundejer beskytte sin kælder mod indtrængende kloakvand på 3 måder:

Læs mere

Retningslinjer for olieog benzinudskilleranlæg

Retningslinjer for olieog benzinudskilleranlæg Retningslinjer for olieog benzinudskilleranlæg April 2014 Indhold 1. Indledning... 3 2. Tilladelse... 3 3. Valg af anlægstype... 3 4. Krav til udskilleranlægget... 6 5. Flydelukke og alarmer... 6 6. Tæthedsprøvning...

Læs mere

Januar Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune

Januar Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune Januar 2017 Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune Indhold 1 Grundlag for regulativet... 3 2 Definitioner... 3 3 Tilmelding... 3 4 Afmelding... 4 5 Dispensation... 4 6 Grundejerens

Læs mere

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25

Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper / 25 Instruktion for vedligeholdelse og brug af Hydroforpumper 76600017 / 25 ADVARSEL! For at reducere risikoen for brand, elektrisk stød og personlig skade under installation og anvendelse af din pumpe, anbefales

Læs mere

Tømning af bundfældningstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING ANDRE GODE RÅD

Tømning af bundfældningstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING ANDRE GODE RÅD Tømning af bundfældningstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING ANDRE GODE RÅD Fælles tømningsordning Fælles tømningsordning Halsnæs og Frederikssund Forsyning har indgået en ny kontrakt med en entreprenør om tømning

Læs mere

OLIETANKE OVERJORDISKE TANKE PÅ LITER NEDGRAVEDE TANKE PÅ LITER

OLIETANKE OVERJORDISKE TANKE PÅ LITER NEDGRAVEDE TANKE PÅ LITER OLIETANKE OVERJORDISKE TANKE PÅ 6.000 200.000 LITER NEDGRAVEDE TANKE PÅ 6.000 100.000 LITER VÆRD AT VIDE OM DIN OLIETANK I denne pjece finder du oplysninger om olietanke om både køb og regler til brug

Læs mere

Installations-, Drifts- og Vedligholdelsesvejledning KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858

Installations-, Drifts- og Vedligholdelsesvejledning KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858 Installations-, Drifts- og Vedligholdelsesvejledning KESSEL Olie-/benzin udskiller KESSEL Koalecensudskiller PE udskiller i henhold til EN 858 KESSEL Olie-/benzinudskiller KESSEL Koalecensudskiller I henhold

Læs mere

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03

Babymadsmaskine. Brugsanvisning. Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 Babymadsmaskine Brugsanvisning Art.nr K1500186-030 www.mydiluo.se Rev. P02, 2015-06-03 INDHOLD VIGTIG INFORMATION 2 HÅNDTERING 4 OVERSIGT OVER MASKINEN 5 FØR BRUG 8 ANVÄNDANDE 8 - Påfyldning af vand 8

Læs mere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Benzin- & olieudskillere

Vejledning Drift- og vedligehold ACO Benzin- & olieudskillere Vejledning Drift- og vedligehold ACO Benzin- & olieudskillere Udskillere af stålarmeret beton DIN 4281, præfabrikeret iht. EN 858 OLEOPATOR OLEOPASS OLEOMAX www.aco.dk - Tel. +45 5766 6500 Fax +45 5766

Læs mere

Vigtigt!!!! Rengør maskinen efter brug, så der ikke står kalkrester i maskinen. Skyl efter med rent vand.

Vigtigt!!!! Rengør maskinen efter brug, så der ikke står kalkrester i maskinen. Skyl efter med rent vand. Instruktionsbog For sprøjtevogn til desinfektion af stalde Vigtigt!!!! Rengør maskinen efter brug, så der ikke står kalkrester i maskinen. Skyl efter med rent vand. Lad evt. lidt rent vand stå i maskinen

Læs mere

TØMNINGSORDNING I LEMVIG KOMMUNE. Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd

TØMNINGSORDNING I LEMVIG KOMMUNE. Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd TØMNINGSORDNING I LEMVIG KOMMUNE Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd Hvorfor en kommunal tømningsordning? Lemvig Kommune har en obligatorisk tømningsordning, som Lemvig Vand & Spildevand A/S administrerer.

Læs mere

Brugsanvisning EMHÆTTE. Bemærk at denne brugsanvisning dækker flere modeller. Billeder til forklaring stemmer derfor ikke overens til alle modeller.

Brugsanvisning EMHÆTTE. Bemærk at denne brugsanvisning dækker flere modeller. Billeder til forklaring stemmer derfor ikke overens til alle modeller. Brugsanvisning EMHÆTTE Bemærk at denne brugsanvisning dækker flere modeller. Billeder til forklaring stemmer derfor ikke overens til alle modeller. AH SF 1 IX/HA Montering 2 Montering 3 Montering 4 Installation

Læs mere

Brugervejledning. Dustcontrol Støvsuger. DC 2700c

Brugervejledning. Dustcontrol Støvsuger. DC 2700c Med forbehold for trykfejl og produktændringer. Brugervejledning Dustcontrol Støvsuger DC 2700c 1 Indholdsfortegnelse Sikkerhedsinstruktioner... 2 Tekniske data... 3 Beskrivelse... 3 Betjeningsvejledning...

Læs mere

Dykpumpe DAVIDSENshop.dk

Dykpumpe DAVIDSENshop.dk Dykpumpe 9135939 DAVIDSENshop.dk Industrivej 36 DK-6580 Vamdrup Tlf.: 78 77 48 00 e-mail: mail@davidsenshop.dk Kære kunde, Vi takker for din tillid til vores produkter! Læs brugsvejledningen omhyggeligt,

Læs mere

Den kommunale tømningsordning for bundfældningstanke

Den kommunale tømningsordning for bundfældningstanke Den kommunale tømningsordning for bundfældningstanke Forsyning Helsingør Spildevand Rev. september 2010 Helsingør Kommune indførte fra 2003 en kommunal ordning for tømning af bundfældningstanke. Alle ejendomme

Læs mere

Vejledning Installation, drift & vedligehold ACO Fedtudskillere

Vejledning Installation, drift & vedligehold ACO Fedtudskillere Vejledning Installation, drift & vedligehold ACO Fedtudskillere Fedtudskillere af PE-HD for installation i jord, præfabrikeret iht. EN 1825, CE-mærket LIPUMAX P-B LIPUMAX P-D Ver. 01122012 Indhold Side

Læs mere

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150

Brugervejledning. Rørventilator. Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Brugervejledning Rørventilator Artikel: 300115 EAN: 5709133910150 Læs venligst manualen grundigt igennem inden brug. Må kun installeres af en autoriseret elinstallatør. Sikkerheds instruktioner ADVARSEL

Læs mere

Københavns Kommune. Olieudskillere

Københavns Kommune. Olieudskillere Københavns Kommune Olieudskillere December 2011 Københavns Kommune Olieudskillere December 2011 Ref.: Olieudskillere Udarbejdet af: Rambøll Danmark A/S Erling Holm ApS KU, Skov og Landskab DTU Miljø Orbicon

Læs mere

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA

RENGØRINGSMANUAL AMALFI & VENEZIA RENGØRINGSMANUAL RENGØRING OG VEDLIGEHOLD Før der foretages nogen form for rengøring og/eller vedligehold på ovnen, kontroller følgende: - sørg for at ovnen er slukket - sørg for at hovedafbryderen bag

Læs mere