Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb"

Transkript

1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet knyttede bevillingsoversigt. I bemærkningerne til budgettet kan der fastlægges vilkår for, hvorledes bevillingerne må udnyttes. Driftsbevillinger gives til: Driftsudgifter og indtægter Statsrefusion Renteudgifter og indtægter Afdrag på udlån Afdrag på optagne lån Tilskud og udligning, samt refusion af købsmoms Skatter Tillægsbevilling til driftsbevillinger Så snart det i årets løb konstateres, at de beløbsmæssige eller materielle vilkår for en given bevilling, ikke kan overholdes, påhviler det direktøren at forelægge sagen for fagudvalget med indstilling om eventuel ansøgning om tillægsbevilling. Direktøren skal overfor fagudvalget gøre opmærksom på eventuelle muligheder for finansiering af tillægsbevillinger indenfor udvalgets bevillinger. Eventuel overførsel af beløb fra andre bevillinger er principielt også en tillægsbevilling - se under bevillingsomplacering. Medfører tillægsbevillingsansøgningen forbrug af likvide aktiver (kassebeholdningen) anføres dette. Såfremt tillægsbevillingen også skal have virkning for budgetgrundlaget for kommende overslagsår, skal dette anføres i forbindelse med ansøgningen. Tillægsbevillingsansøgningen ledsages af en indstilling, der nærmere redegør for begrundelsen for ansøgningen. Direktørens indstilling til fagudvalget skal være ledsaget af bemærkninger fra Økonomi vedrørende budgetbeløb, forbrug og den foreslåede finansiering. Tillægsbevillingsansøgningen fremsendes med udvalgets indstilling til Økonomiudvalget. Økonomiudvalget foretager herefter indstilling til Kommunalbestyrelsen, der træffer den endelige afgørelse med hensyn til tillægsbevillingens godkendelse. Omplacering af driftsbevillinger Hvor der ønskes overført beløb fra en driftsbevilling til en anden driftsbevilling har Byrådet bemyndiget Økonomiudvalget til at meddele tillægsbevillinger. Bemyndigelsen omfatter alene omdisponeringer mellem givne driftsbevillinger indenfor hovedkontiene 0-6.

2 Det er en forudsætning, at Økonomiudvalgets beslutning om omdisponering af midler træffes efter forudgående forhandling med de stående udvalg. Kræves der overførsel af midler fra et udvalgsområde til et andet kræves således samtykke fra begge udvalg. Anlægsbevillinger Anlægsbevillinger meddeles af Byrådet ved godkendelse af særskilt bevilling for hvert enkelt anlægsprojekt. Anlægsbevillinger kan være flerårige og gælder til projektet er afsluttet. Anlægsbevillinger gives til: Anlægsudgifter og indtægter herunder projekthonorar/løn og projektudgifter Udlån, forøgelse Låneoptagelse Det bemærkes, at ved optagelse af 1-årige anlægsprojekter i kommunens investeringsoversigt for det kommende budgetår har Byrådet ved budgetvedtagelsen meddelt anlægsbevilling til det pågældende arbejde, og beløbet skal alene frigives af Økonomiudvalget. Ved anlægsprojekter der løber over flere år, skal særskilt anlægsbevilling meddeles af Byrådet. Anlægsbevillingen til det enkelte projekt godkendes i Byrådet og rådighedsbeløbene optages i budgettet under økonomiudvalget og skal frigives hvert år. Efter forudgående bevilling til projektering deles anlægsbevillingen op i to delbevillinger en til det fysiske anlæg og en til inventar. Projekteringsudgifter opgøres og frigives særskilt, herunder udgifter til projekthonorar og øvrige projektudgifter. Rådighedsbeløb Byrådet skal ved årsbudgettets endelige vedtagelse tage stilling til budgettets rådighedsbeløb vedrørende anlægsarbejder specificeret på projektniveau. Rådighedsbeløb i budgettet er étårige og skal anføres under det pågældende anlægsprojekt. Det er en betingelse for et anlægsprojekt igangsætning, at der foreligger en anlægsbevilling og at der på budgettet er afsat de nødvendige rådighedsbeløb samt at rådighedsbeløbet er frigivet. Rådighedsbeløbet skal frigives af Økonomiudvalget. I forbindelse med ansøgning om frigivelse vurderes rådighedsbeløbene i investeringsoversigten og eventuelle ændringer indarbejdes til kommende år. Byrådet har delegeret kompetencen til endelig frigivelse af rådighedsbeløb til Økonomiudvalget. Anlægsprojekt: Et anlægsprojekt er defineret som en midlertidig organisation, der er nødvendig for at frembringe et fysisk anlæg. Et udviklingsprojekt er defineret som et strategisk/politisk projekt, hvortil der er nedsat en midlertidig organisation, men som ikke frembringer et fysisk anlæg.

3 Et anlægsprojekt gennemgår typisk 4 faser: Fase 1 ideoplæg inkl. behovsanalysen, hvor budgetskønnet danner grundlaget for en ansøgning om anlægsbevilling til projektering, efter principgodkendelse af programoplægget i fagudvalget. Fase 2 byggeprogram- og projekteringsfasen, hvor byggeprogrammet godkendes via fagudvalget og en anlægsbevilling godkendes til projektet og rådighedsbeløb frigives. Fase 3 udførelsesfasen, hvor der følges på anlægsbudgettet og dermed rådighedsbeløbene. Fase 4 afslutningsfasen, hvor anlægsregnskabet afsluttes og godkendes i Byrådet. Bevillingsansøgning Det påhviler CETS/afdelingen at udarbejde og fremsende bevillingsansøgning samt ansøgning om frigivelse af rådighedsbeløb gennem Økonomiudvalget til godkendelse i Byrådet, forinden et anlægsarbejde iværksættes. Bevillingsansøgningen udfærdiges efter de gældende vejledninger for anlægsprojekter. Tillægsbevilling til anlægsbevillinger Så snart det må forventes, at en given anlægsbevilling ikke kan overholdes og forud for eventuel budgetoverskridelse, påhviler det CETS/afdelingen at orientere Økonomiudvalget herom. Efterfølgende skal der ansøges om tillægsbevilling til anlægsbevillingen. Tillægsbevilling til anlægsbevilling ansøges på samme måde som selve anlægsbevillingen, jfr. punktet "Anlægsbevillinger" foran. Tillægsbevillingsansøgningen ledsages af en indstilling, der nærmere redegør for begrundelsen for ansøgningen samt forslag til finansiering. Tillæg til rådighedsbeløb Så snart det må forventes, at den del af en anlægsbevillings udgifter og indtægter, der forfalder indenfor regnskabsåret, overstiger de afsatte rådighedsbeløb for samme år, påhviler det CETS/afdelingen at fremsende ansøgning om tillæg til rådighedsbeløb. Tillæg til rådighedsbeløb ansøges på samme måde som selve rådighedsbeløbet, jfr. punktet "Rådighedsbeløb" foran. Tillægsbevillingsansøgningen ledsages af en indstilling, der redegør for begrundelsen for ansøgningen samt forslag til finansiering.

4 Omplacering vedr. rådighedsbeløb Omplaceringer vedrørende rådighedsbeløb under anlæg skal behandles af Økonomiudvalget efter indstilling fra CETS/afdelingen. Salg af mindre arealer Ved salg af mindre arealer bemyndiges CETS til at afhænde mindre, aflagte vejarealer, der ikke skønnes at have færdselsmæssig betydning for nogen ejendom, til ejerne af de tilgrænsende ejendomme. CETS bemyndiges til salg af arealer til en maks. pris på kr. i overensstemmelse med reglerne i vejlovgivningen. Det vil sige, at vejmyndigheden tilbyder arealet til de ejere, som har ejendomme grænsende til arealet. Arealet vil som udgangspunkt blive tilbudt til vurderingsprisen for den ejendom, som arealet bliver tillagt. Dertil kommer, at køber skal afholde handelsomkostninger i forbindelse med købet. CETS forestår salgsarbejdet, og indtægten ved salg indgår på kontoen for køb og salg af mindre arealer under Jordforsyning. CETS bemyndiges til at forestå salg af mindre og ubebyggede arealer, der i overensstemmelse med reglerne i bekendtgørelse om offentlig udbud ved salg af kommunens faste ejendomme ikke skal sælges i offentligt udbud og ikke overstiger en maksimal salgspris på kr. Det er en forudsætning, at arealerne ikke selvstændigt kan bebygges. Erstatningskrav op til kr. ved anlægsarbejder kan afgøres administrativt af CETS indenfor de godkendte anlægsbevillinger og frigivne rådighedsbeløb. Bemyndigelsen gælder ikke ved jordkøb. Erstatninger over kr. i enkeltsager skal godkendes særskilt af Økonomiudvalget. Registrering Tillægs- og anlægsbevillinger Efter bevillingsansøgningens behandling i Byrådet fremsender Direktionssekretariatet meddelelse herom til Økonomi samt evt. pågældende direktør. Direktørområdet Økonomi forestår al registrering af såvel tillægsbevillinger som anlægsbevillinger og tillæg til rådighedsbeløb. Registreringen skal ske uden unødig forsinkelse, således at økonomisystemet altid er opdateret i størst mulig grad. I samarbejde med det pågældende direktørområde sørger Direktørområdet Økonomi for, at tillægsbevillinger, der påvirker budgetgrundlaget for kommende overslagsår, indarbejdes i de kommende års budgetrammer med den ønskede virkning. Omplaceringer Direktørområdet Økonomi sørger for at der foretages registrering/indberetning af de ønskede omplaceringer og kontrollerer, at omplaceringerne ikke strider mod de vedtagne bevillingsregler, og at der ikke gennem budgetvedtagelsen er taget forbehold over for det eller de pågældende beløb. Det pågældende direktørområde kontrollerer, at de ønskede omplaceringer ikke strider mod fagudvalgets bestemmelser. Omplaceringsansøgningen ledsages af en indstilling, der nærmere redegør for begrundelsen for ansøgningen.

5 Såfremt en omplacering også skal have virkning for budgetgrundlaget for overslagsårene, skal dette anføres i forbindelse med ansøgningen. Direktørområdet Økonomi sørger for i samarbejde med det pågældende direktørområde, at den ønskede virkning indarbejdes i de kommende års budgetrammer. Konvertering til/fra drift og anlæg Såfremt der ønskes flyttet beløb fra drift til anlæg eller omvendt, har Byrådet bemyndiget Økonomiudvalget til at meddele tillægsbevillinger efter indstilling fra pågældende fagudvalg/direktørområde og CETS. Bemyndigelsen omfatter alene omdisponeringer indenfor hovedkontiene 0-6. Det er en forudsætning, at Økonomiudvalgets beslutning om omdisponering af midler træffes efter forudgående forhandling med de stående udvalg. Kræves der overførsel af midler fra et udvalgsområde til et andet kræves således samtykke fra begge udvalg. Svendborg den Byrådet

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ I Svendborg Kommune 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ I Svendborg Kommune 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af

Læs mere

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring

ODDER KOMMUNE BUDGET 2009. Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret 2009. I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster på årsbudgettet

Læs mere

For 2018 fastlægges bevillingsbindingen på udvalgsniveau, og som nettobevillinger.

For 2018 fastlægges bevillingsbindingen på udvalgsniveau, og som nettobevillinger. 29 Fastlæggelse af Odder Kommunes bevillingsbinding for budgetåret 2018. I henhold til den kommunale styrelseslov, fastsætter Social- og Indenrigsministeriet nærmere regler om specifikation af de poster

Læs mere

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune

Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Regulativ for bevillingssystem for Gladsaxe kommune Bevillingsbegrebet 1. En bevilling er en tilladelse fra Byrådet til Økonomiudvalget, et af de stående udvalg eller et af de i henhold til styrelseslovens

Læs mere

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger.

Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Bilag 8.1 Regler for bevillings- og budgetkontrol, budgetomplacering, tillægs- og anlægsbevillinger. Generelt Med udgangspunkt i ets pkt. 2.3. skal de nærmere regler omkring fastlæggelse af bevillings-

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Bevillingsprincipper

Bevillingsprincipper Bevillingsprincipper BEVILLINGSPRINCIPPER. I lov om kommunernes styrelse paragraf 21, stk. 1 og 2, er anført følgende: "Udvalgene bestyrer de anliggender, der er underlagt dem, inden for rammerne af det

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger 6 7 8 Budgetteringsmetode/procedure Økonomiudvalget godkendte den 6. marts 2018 Strategien for budgetlægningen 2019 2022. I Mål og procedure for budgetlægningen er der opstillet en række finansielle mål

Læs mere

Budget, budgetopfølgning og bevillingsregler

Budget, budgetopfølgning og bevillingsregler Bilag 10.2 Budget, budgetopfølgning og bevillingsregler Generelt Med udgangspunkt i budget- og regnskabsregulativets pkt. 3.2 og 3.3 beskrives i dette bilag processen omkring budgetlægningen, proceduren

Læs mere

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning)

Byggeprogram og anlægsbevilling. (vejledning) Byggeprogram og anlægsbevilling (vejledning) Senest ajourført den 4. november 2008 BYGGEPROGRAM OG ANLÆGSBEVILLING 1. KOMPETENCE- OG OPGAVEFORDELING I HENHOLD TIL BYGGEREGULATIVET Byggeprogram Byggeregulativets

Læs mere

Dato: 14. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007

Dato: 14. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007 Budget- og regnskabssystem for kommuner 6 BEVILLINGSREGLER Indhold Side 6.0 Indledning 6.0-1 6.1 Bevillingstyper 6.1-1 6.2 Bevillingsniveau 6.2-1 6.2.1 Bevillingsniveau for driftsbevillinger 6.2-1 6.2.2

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Sider: Bevillingsregler 3. Budgetforudsætninger 7. Anvendte pris- og lønskøn 11

Indholdsfortegnelse. Sider: Bevillingsregler 3. Budgetforudsætninger 7. Anvendte pris- og lønskøn 11 BUDGET 2017 Bilag Indholdsfortegnelse Sider: Bevillingsregler 3 Budgetforudsætninger 7 Anvendte pris- og lønskøn 11 Bevillingsregler Bevillingsregler Bevillingsregler Bevillingsregler Med vedtagelsen af

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Sider: Bevillingsregler 3. Budgetforudsætninger 8. Anvendte pris- og lønskøn 12

Indholdsfortegnelse. Sider: Bevillingsregler 3. Budgetforudsætninger 8. Anvendte pris- og lønskøn 12 BUDGET 2019 Bilag Indholdsfortegnelse Sider: Bevillingsregler 3 Budgetforudsætninger 8 Anvendte pris- og lønskøn 12 Bevillingsregler Bevillingsregler Bevillingsregler Bevillingsregler Med vedtagelsen af

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger 1 2 Budgetteringsmetode/procedure Byrådet godkendte den 12. marts 2013 Mål og procedure for budgetlægningen 2014 2017. I Mål og procedure for budgetlægningen er der opstillet en række finansielle mål for

Læs mere

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog.

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog. Styring af anlægsprojekter Tillæg til projekthåndbog. Styringsvejledning til anlægsinvesteringen Indholdsfortegnelse Indledning -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Sider: Bevillingsregler 3. Budgetforudsætninger 7. Anvendte pris- og lønskøn 11

Indholdsfortegnelse. Sider: Bevillingsregler 3. Budgetforudsætninger 7. Anvendte pris- og lønskøn 11 BUDGET 2018 Bilag Indholdsfortegnelse Sider: Bevillingsregler 3 Budgetforudsætninger 7 Anvendte pris- og lønskøn 11 Bevillingsregler Bevillingsregler Bevillingsregler Bevillingsregler Med vedtagelsen af

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger Budgetteringsmetode/procedure Byrådet godkendte den 11. marts 2014 Mål og procedure for budgetlægningen 2015 2018. I Mål og procedure for budgetlægningen er der opstillet en række finansielle mål for ordinær

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

Dato: 19. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007

Dato: 19. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007 Budget- og regnskabssystem for regioner 6 indhold side 1 Dato: 19. juli 2006 Ikrafttrædelsesår: Budget 2007 6 BEVILLINGSREGLER Indhold Side 0 Indledning 6.0-1 1 Bevillingstyper 6.1-1 2 Bevillingsniveau

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2015-18 tet for 2015-18 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget

Vedhæftet sagen er en række bilag, der uddyber indhold og forudsætninger i budget 05102017 Side 1 ØU 2. behandling af budget 20182021 Sagsnr.: 17/18 Resumé: 1. behandlede 7. september 2017 budgetforslag 20182021 og godkendte, at budgetforslaget oversendes til s 2. behandling med de

Læs mere

Inspirationsnotat nr. 2c til arbejdet i MED-Hovedudvalg 30. marts 2007. Hvad er et budget?

Inspirationsnotat nr. 2c til arbejdet i MED-Hovedudvalg 30. marts 2007. Hvad er et budget? Inspirationsnotat nr. 2c til arbejdet i MED-Hovedudvalg 30. marts 2007 Hvad er et budget? Hvad er et budget? Et budget er en oversigt over alle de forventede indtægter (hovedsagelig skatteindtægter) og

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger 1 Budgetteringsmetode/procedure Byrådet godkendte den 10. marts 2015 Mål og procedure for budgetlægningen 2016 2019. I Mål og procedure for budgetlægningen er der opstillet en række finansielle mål for

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere

Kompetencer og økonomistyring. et styringsdokument i Bornholms Regionskommune

Kompetencer og økonomistyring. et styringsdokument i Bornholms Regionskommune Kompetencer og økonomistyring et styringsdokument i Bornholms Regionskommune Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Generelt... 3 1.2 Formål... 3 2 Styreform... 4 2.1 Mål- og rammestyring... 4 2.2 Central styring

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011

Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Principper for budgetopfølgning Odder Rådhus, januar 2011 Dok.nr: 727-2011-5834 2 Indledning. I årets løb anvendes de afsatte midler i overensstemmelse med det vedtagne budget og dets forudsætninger. Midlerne

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Sider: Bevillingsregler 3. Budgetforudsætninger 8. Anvendte pris- og lønskøn 13

Indholdsfortegnelse. Sider: Bevillingsregler 3. Budgetforudsætninger 8. Anvendte pris- og lønskøn 13 BUDGET 2016 Bilag Indholdsfortegnelse Sider: 3 Budgetforudsætninger 8 Anvendte pris- og lønskøn 13 Med vedtagelsen af budgettet for 2016 og disse bevillingsregler har Kommunalbestyrelsen givet økonomiudvalget

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger 7 8 Budgetteringsmetode/procedure Byrådet godkendte den 8. marts 2016 Mål og procedure for budgetlægningen 2017 2020. I Mål og procedure for budgetlægningen er der opstillet en række finansielle mål for

Læs mere

Halvårsregnskab 2012

Halvårsregnskab 2012 Halvårsregnskab 2012 August 2012 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2012... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune

Forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Budgetopfølgning i Norddjurs Kommune Gældende fra: August 2017 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune Forretningsgang vedrørende samlet

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Forelagt revisionen: Juni Godkendt økonomidirektøren: juni Christian Lehmann/Jakob Andresen. Udarbejdet af/kontaktperson:

Forelagt revisionen: Juni Godkendt økonomidirektøren: juni Christian Lehmann/Jakob Andresen. Udarbejdet af/kontaktperson: Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 6 Anlægsarbejder Pkt. 6.1 Anlægsbevillinger Bilag 6.1.1 Regler for håndtering af anlægsbevillingssager Forelagt revisionen: Juni 2018 Godkendt økonomidirektøren:

Læs mere

Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring.

Bevillingsbinding, generelle regler, selvforvaltningsvilkår og lønsumsstyring. 43 Tryk på link: Fastlæggelse af bevillingsbinding Generelle regler for Odder Kommunes budget Selvforvaltningsvilkår for institutioner m.fl. Retningslinjer for lønsumsbudgettering Institutioner/områder

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE BUDGET 2014

FREDERIKSHAVN KOMMUNE BUDGET 2014 FREDERIKSHAVN KOMMUNE BUDGET 2014 Grafik 08-426.hl Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk FREDERIKSHAVN KOMMUNE Budget

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE BUDGET 2012

FREDERIKSHAVN KOMMUNE BUDGET 2012 FREDERIKSHAVN KOMMUNE BUDGET 2012 Grafik 08-426.hl Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk FREDERIKSHAVN KOMMUNE Budget

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 Ejendomsstrategi og anlægsstyring ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 1 Ejendomsstrategi og anlægsstyring Kommunernes anlægs- og ejendomsudgifter - to vigtige perspektiver for økonomifunktionen: - Eksisterende

Læs mere

FORSLAG TIL BEVILLINGSREGLER

FORSLAG TIL BEVILLINGSREGLER FORSLAG TIL BEVILLINGSREGLER 1. Indledning Bevillingsreglerne for Københavns Kommune beskriver reglerne for afgivelse af bevillinger. Ved en bevilling forstås en bemyndigelse fra Borgerrepræsentationen

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Budgetlægning 2009-2012

Budgetlægning 2009-2012 Budgetlægning 2009-2012 J.nr.: Sagsid.: 995084 Åben sag Fmd.Init.: (Doks nr. 1068782) Resume: Økonomiudvalget skal til Byrådet udarbejde forslag til kommunens årsbudget for det kommende regnskabsår, som

Læs mere

Bilag til Økonomiregulativ

Bilag til Økonomiregulativ Bilag til Center for Økonomi og Personale Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Telefon: 4477 2000 balkom@balk.dk www.ballerup.dk Godkendt den 20-05-2014 1 Indhold 1.... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Baggrund... 3 1.3.

Læs mere

Budget Overslag Overslag Overslag Drift / refusion, skattefinansieret område: Udgifter:

Budget Overslag Overslag Overslag Drift / refusion, skattefinansieret område: Udgifter: Fanø Kommune. Spillerumsopstilling 2017-2020, nr.4.0 Budgetforlig indarbejdet Bemærkninger: Hovedkontiene 0-6 budgetteres i 2017-priser, hovedkontiene 7 og 8 budgetteres i løbende priser. Budgetbeløb er

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING. Skive Kommune. Notat om gennemgang af Landsbyudviklingsprojekter. November 2014 WWW.BDO.DK INDLEVELSE SKABER UDVIKLING

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING. Skive Kommune. Notat om gennemgang af Landsbyudviklingsprojekter. November 2014 WWW.BDO.DK INDLEVELSE SKABER UDVIKLING INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Skive Kommune Notat om gennemgang af Landsbyudviklingsprojekter November 2014 WWW.BDO.DK INDLEVELSE SKABER UDVIKLING 1 INDLEDNING Skive Kommune har i forbindelse med en økonomisk

Læs mere

BEVILLINGSREGLER KØBENHAVNS KOMMUNES REGLER FOR BEVILLINGSAFGIVELSE

BEVILLINGSREGLER KØBENHAVNS KOMMUNES REGLER FOR BEVILLINGSAFGIVELSE KØBENHAVNS KOMMUNES REGLER FOR BEVILLINGSAFGIVELSE 1 1. INDLEDNING Bevillingsreglerne for Københavns Kommune beskriver reglerne for afgivelse af bevillinger. Ved en bevilling forstås en bemyndigelse fra

Læs mere

Halvårsregnskab 2014

Halvårsregnskab 2014 Halvårsregnskab 2014 August 2014 Indhold INDHOLD... 1 REGNSKABSFORKLARING 1. HALVÅR 2014... 1 INDLEDNING... 1 BAGGRUND FOR HALVÅRSREGNSKABET... 1 HALVÅRSREGNSKABET I HALSNÆS... 1 CENTRALE REGNSKABSBEGREBER...

Læs mere

Netto drift, uden brugerfinansierede områder, med pris- og lønstigninger 205, , , ,318

Netto drift, uden brugerfinansierede områder, med pris- og lønstigninger 205, , , ,318 Fanø Kommune. Spillerumsopstilling 2017-2020, nr.3.0 Budgetforlig indarbejdet Bemærkninger: Hovedkontiene 0-6 budgetteres i 2017-priser, hovedkontiene 7 og 8 budgetteres i løbende priser. Budgetbeløb er

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl. 18.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.58 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Økonomiudvalgsbehandlet 9. september 2015. Frederikshavn Kommune. 1. Behandling Budget 2016-2019

Økonomiudvalgsbehandlet 9. september 2015. Frederikshavn Kommune. 1. Behandling Budget 2016-2019 Økonomiudvalgsbehandlet 9. september 2015 Frederikshavn Kommune 1. Behandling Budget 2016-2019 4. september 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Generelle regler: Bevillingsmyndigheden... 4 Definition af bevillinger...

Læs mere

BEVILLINGSREGLER 193

BEVILLINGSREGLER 193 BEVILLINGSREGLER 193 Bevillingsregler Bevillingsmyndighed Som det fremgår af Lov om kommunernes styrelse er Byrådet den eneste bevillingsmyndighed. Dette betyder bl.a., at udvalgene ikke må påbegynde foranstaltninger,

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik.

Faxe kommunes økonomiske politik. Faxe kommunes økonomiske politik. 2013-2020 Formål: Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede retningslinjer for både de kommende års budgetlægning, og styringen af kommunens

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 09/2012 Sted : Økonomiudvalgets mødelokale Dato : 7. august 2012 Start kl. : 13.00 Slut kl. : 15.00 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F)

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget 2020 Generelle bemærkninger til Budget 2020 1. Generelt Ifølge Social- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Rikke Zwisler Grøndahl (A)

Økonomiudvalget REFERAT. Rikke Zwisler Grøndahl (A) REFERAT Sted: Mødelokale 1 og 2 Dato: Onsdag den 26. september 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende:

Efter denne orientering har Økonomiudvalget den 9. august 2010 truffet beslutning om følgende: Foreløbig budgetbalance for budget 2011-2014. Byrådet fik på møde den 22. juni 2010 gennemgået status på budget 2011 samt økonomiaftalen for kommunerne i 2011, med de usikkerheder dette tidlige tidspunkt

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter 1. kvartal - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første kvartal 2014. Kompetence

Læs mere

Udvalgets økonomi. Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati 13. marts 2018

Udvalgets økonomi. Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati 13. marts 2018 Udvalgets økonomi Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati 13. marts 2018 Kommunens samlede budget 2018-2021 Negative beløb = indtægt Hovedoversigt Budget 2018-2021 - Vedtaget budget Alle beløb i 1.000

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Økonomi- og Personaleforvaltningen Økonomiudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 24-08-2011 Dato: 04-08-2011 Sag nr.: ØU 153 Sagsbehandler: Dorte Tofte Bertram Kompetence: Fagudvalg [ ]

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-5-16 Dato: 02-09-2016 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2017-2020 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume

Notat. Bilag til indstillingen vedrørende forventet regnskab og tillægsbevilling BA. 1. Resume Notat Bilag til indstillingen Forventet Regnskab og tillægsbevil- Emne: ling - BA Til: Kopi: til: Byrådet Den 21. november 2012 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Bilag til indstillingen vedrørende

Læs mere

Generelle bemærkninger til Budget

Generelle bemærkninger til Budget Bilag 7.A. Generelle bemærkninger til Budget 2015-18 Økonomisk styring Byrådet vedtager kommunens budget for 2015-18 efter indstilling fra Økonomiudvalget. Det er ledelsens ansvar at sikre, at der udarbejdes

Læs mere

Kvartalslig budgetopfølgning pr. 29. februar Anlæg.

Kvartalslig budgetopfølgning pr. 29. februar Anlæg. 1 of 5 7. april 2016 Til økonomiudvalg og byråd Kvartalslig opfølgning pr. 29. februar 2016. Anlæg. 1 Resume den samlede anlægsvirksomhed i Den oprindeligt terede anlægsudgift i 2016 på netto 79,3 mio.

Læs mere

Oversigtsbind 2014 Kolding Kommune

Oversigtsbind 2014 Kolding Kommune Oversigtsbind 214 Kolding Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE Udgiftsregnskab...3 Hovedoversigt til regnskab... 4 Regnskabsoversigt, bevillingsregnskab... 6 Oversigt over bevillingsudnyttelsen...16 Oversigt over

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION

7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Budget- og regnskabssystem for kommuner 7 BOGFØRING, REGNSKAB OG REVISION Indhold Side 7.0 Bogføring 7.0-1 7.1 Procedurekrav i forbindelse med regnskabsaflæggelsen 7.1-1 7.1.1 Indledning 7.1-1 7.1.2 Proceduren

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 06-05-2015 17:30 Mødeafholdelse Hvide Hus, Mitchellstræde 3, 2820 Gentofte Indholdsfortegnelse Socialudvalget 06-05-2015 17:30 1 (Åben)

Læs mere

7.2 Formkrav til årsregnskabet

7.2 Formkrav til årsregnskabet Budget- og regnskabssystem for regioner 7.2 - side 1 Dato: Juli 2009 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2009 7.2 Formkrav til årsregnskabet 7.2.1 Generelle krav til årsregnskabets form og indhold Det er i regionslovens

Læs mere

!"! # # ## $% #$/$ $4

!! # # ## $% #$/$ $4 !"! # # ## $% &#$ '()*$$')$+),-#).($/#$0( *12$ $,$32$ 4+ 55555555555555555555 '( 55555555555555555555 $+ 55555555555555555555.($/#$0( #$/$ $4 55555555555555555555 *$$' 55555555555555555555,-# 78#4$$ 4$114,9!"

Læs mere

Introduktion til valgperioden Teknisk Udvalg

Introduktion til valgperioden Teknisk Udvalg Introduktion til valgperioden 2018-2021 Teknisk Udvalg 16-01-2018 1 Styrelsesloven Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Udvalget fastlægger sin mødeplan for kalenderåret Udvalget er beslutningsdygtig,

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår

Sagsnr.: 2016/ Dato: 1. november Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår Notat Sagsnr.: 2016/0002042 Dato: 1. november 2016 Titel: Regler for overførsel af mer- og mindreforbrug til efterfølgende regnskabsår 1. Indledning I bestræbelserne på at sikre god økonomistyring og en

Læs mere

Tid Aktivitet Bemærkninger Ansvarlig /2 Direktørområdernes bidrag til udarbejdelse af det tekniske budgetgrundlag

Tid Aktivitet Bemærkninger Ansvarlig /2 Direktørområdernes bidrag til udarbejdelse af det tekniske budgetgrundlag Budgetprocedure for budget 2020-2023 Tid Aktivitet Bemærkninger Ansvarlig 2019 8/2 s bidrag til udarbejdelse af det tekniske budgetgrundlag Der tages udgangspunkt i budgetoverslag 2020-2022, fremskrevet

Læs mere

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014

Skatter Budget 2011-2014. Beløb i 1.000 kr. R2009 B2010 B2011 BO2012 BO2013 BO2014 Skatter Budget 2011-2014 Skatter De kommunale skatter udgøres for langt hovedpartens vedkommende af personskatter med 91,2 pct. af de samlede skatter. Den næststørste skattekilde er ejendomsskat med 7,6

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat

Egebjerg Kommune. Kommunalbestyrelsen. Referat Egebjerg Kommune Kommunalbestyrelsen Referat Dato: Onsdag, den 15.12.2004 Starttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 19.30 Mødested: Kommunalbestyrelsens mødelokale Udsendelsesdato:

Læs mere

Acadre: marts 2014

Acadre: marts 2014 NOTAT Acadre: 13-1294 13. marts 214 er nu afsluttet. et udviser et samlet driftsoverskud inkl. renter på 157,8 mio. kr. sammenholdt med et overskud på 1,6 mio. kr. i oprindeligt, svarende til en forbedring

Læs mere

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning

Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Mål- og budgetopfølgning efter første halvår - beslutning Beslutningstema På baggrund af administrationens oplæg skal det besluttes, at godkende mål- og budgetopfølgningen for første halvår 2014. Kompetence

Læs mere

NOTAT. Budgetprocedure for Budget Direktionens Stabe Budget og Analyse. Sagsbehandler: Torben Skov Nielsen. Dato: 2.

NOTAT. Budgetprocedure for Budget Direktionens Stabe Budget og Analyse. Sagsbehandler: Torben Skov Nielsen. Dato: 2. NOTAT Direktionens Stabe Sags: Torben Skov Nielsen Dato: 2. januar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019-2022 Tid Aktivitet Bemærkninger Ansvarlig 2017 9/2 s bidrag til udarbejdelse af det tekniske budgetgrundlag

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

Spilleregler for budgetudarbejdelse og budgetopfølgning mv. - Oktober Økonomi og Stab. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund

Spilleregler for budgetudarbejdelse og budgetopfølgning mv. - Oktober Økonomi og Stab. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund Spilleregler for budgetudarbejdelse og budgetopfølgning mv. - Oktober 2014 www.albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Spilleregler omkring budgetudarbejdelse

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 2013-44960 Dato: 27-08-2013 Dokumentnr.: 2013-260484 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2014-17 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015

TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015 Til samtlige centre, afdelinger og institutioner TIDSPLAN FOR AFSLUTNING AF REGNSKAB FOR ÅRET 2015 20-11-2015 Regnskabsafslutningen for 2015 nærmer sig med hastige skridt. De centralt fastsatte tidsfrister

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Budgettet dækker hele den kommunale virksomhed, det vil sige udgifter til drift og anlæg samt indtægterne.

Budgettet dækker hele den kommunale virksomhed, det vil sige udgifter til drift og anlæg samt indtægterne. 1. Generelt Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for det kommende år og tre overslagsår. Budgettet skal behandles to gange i byrådet med

Læs mere

Referat fra møde i Byrådet

Referat fra møde i Byrådet Referat fra møde i Byrådet Onsdag den 15. september 2010 Kl. 19.00 i Byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F) Guri Bjerregaard

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

Halvårs- regnskab 2013

Halvårs- regnskab 2013 1 Halvårsregnskab 213 Regnskabsopgørelse i 1. kr. Forbrug pr. 3.6.213 regnskab Korrigeret budget Budget 213 Det skattefinansierede område Indtægter Skatter Generelle tilskud mv. 1.68.436 498.22 2.14.939

Læs mere

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 8. oktober Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00.

Tønder Kommune Kommunalbestyrelsen. Referat. Mødedato: 8. oktober Sport og Fritidscenter. Starttidspunkt for møde: 19:00. Mødedo: 8. oktober 2015 Mødelokale: Multisalen, Tønder Sport og Fritidscenter Starttidspunkt for møde: 19:00 Fraværende: 8. oktober 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åbne dagsordenspunkter 1 Kirkelig

Læs mere

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring

Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Økonomisk politik for Helsingør Kommune Center for Økonomi og Styring Udarbejdet af Team Budget, Ledelsesinformation & Analyse Formål med den Økonomiske politik Den Økonomiske politik for Helsingør Kommune

Læs mere