KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK VEJLEDNING TIL BEST PRACTICE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK VEJLEDNING TIL BEST PRACTICE"

Transkript

1 KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK VEJLEDNING TIL BEST PRACTICE

2 EN MEDDELELSE FRA VORES CEO Pierre Omidyar grundlagde ebay ud fra en idé om, at mennesker grundlæggende er gode. Og når vi gør det rigtige i vores forretningspraksisser, gør vi dette til virkelig hver eneste dag. Derfor er det utroligt vigtigt for os at forstå og følge ebays kodeks for forretningsførelse og etik. Husk på, at måden, vi gør ting på, er lige så vigtig som det, vi gør. Lad os forny vores løfte om at behandle alle med respekt og leve op til de højeste etiske standarder. Det er den eneste rigtige måde at drive forretning på. Vores kodeks viser, hvordan du kan træffe kloge, værdibaserede beslutninger. Hos ebay skal alle medarbejdere følge kodekset for at sikre, at vi betjener vores kunder og hinanden med integritet. Læs derfor dette kodeks grundigt, og stil endelig spørgsmål, hvis du er usikker på noget.

3 INDHOLDSFORTEGNELSE Meddelelse fra vores CEO...2 Introduktion...5 Vores ansvar...6 Overholdelse af lovgivningen...7 Nøjagtige regnskaber og arkiver...8 Insiderhandel...10 Medarbejdernes ansvar...13 Træffe etiske beslutninger...14 Ledernes ansvar...15 Vigtigheden af at sige noget...17 God omgang med vores firma...28 Interessekonflikter...30 Gaver og repræsentation...31 Ekstern ansættelse...33 Familie og venner...34 Medlemskab af bestyrelser og rådgivende udvalg...37 Investeringer og forretningsforbindelser...38 Forretningsmuligheder...40 Firmaets aktiver og oplysninger...41 Medarbejderoplysninger...44 God omgang med hinanden...19 Lige muligheder...21 Chikanefri arbejdsplads...22 Anmodning om at støtte sager og distribution af materialer på arbejdet...24 Sikkerhed på arbejdspladsen...25 Narkotika og alkohol...27

4 INDHOLDSFORTEGNELSE God omgang med vores kunder, partnere og andre virksomheder...45 Fortrolighed...47 Konkurrence og fair optræden...49 Viden om konkurrenterne...50 Andres immaterielle ejendom...51 Reklame og marketing...52 Hvidvaskning af penge...53 Global beskyttelse af aktiver...54 Brancheforeninger...55 God omgang med offentlige myndigheder...56 Bestikkelse og korruption...58 Lobbyvirksomhed...60 Politisk virke...61 God omgang med offentligheden...65 Offentlige erklæringer og støttetilkendegivelser...67 Sociale medier...68 Miljømæssigt ansvar...70 Engagement i lokalsamfundet og bidrag til velgørende formål...71 Tillæg...72 Administration af kodeks...73 Undersøgelser...74 Ingen repressalier...75 Disciplin...76 Fraskrivelser i forhold til det etiske adfærdskodeks for forretningsførelse...77 Anmodninger fra embedsmænd hos offentlige myndigheder og organer...63 Overholdelse af handelsbestemmelser...64

5 INTRODUKTION Vores kodeks for forretningsførelse og etik er en vejledning i, hvordan vi bør drive vores virksomhed til fordel for os selv, vores kolleger, vores virksomhed, vores kunder, vores leverandører og vores aktionærer. Det adskiller sig fra vores medarbejderhåndbog (Employee Handbook), som er et sæt regler og standarder, der omfatter ansættelsesrelaterede love og bestemmelser. Kodekset har til formål at række ud over politikker, regler og love for at angive en etisk forsvarlig adfærd og forretningsførelse, der stemmer overens med vores fælles formål, løfter og adfærd. At gøre det rigtige betyder at handle etisk i alle situationer. Vores kodeks for forretningsførelse og etik skal fungere som en etisk ledestjerne i vores medarbejderes beslutninger. Da vi alle kommer fra forskellige baggrunde og kulturer, giver kodekset en ensartet retningslinje for vores adfærd som ebay-medarbejdere. Kodekset indeholder også ressourcer for medarbejderne, som de kan bruge, når de befinder sig i en situation, der kræver mere vejledning.

6 VORES ANSVAR EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK Overholdelse af lovgivningen Nøjagtige regnskaber og arkiver Insiderhandel Medarbejdernes ansvar Træffe etiske beslutninger Ledernes ansvar Vigtigheden af at sige noget

7 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 7 OVERHOLDELSE AF LOVGIVNINGEN Vi står til ansvar for vores handlinger, og vi indfrier vores løfter. Vores fælles mål om en ærlig og etisk adfærd i alt, hvad vi foretager os, fremmer vores succes. Som et absolut minimum forpligter vi os til at sikre, at enhver handling, vi foretager, sker i fuld overensstemmelse med loven og i henhold til vores etiske regelsæt. Hvis loven kræver, at vi skal gøre noget, gør vi det uden tøven.

8 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 8 NØJAGTIGE REGNSKABER OG ARKIVER Vi har en forpligtelse over for vores virksomhed, aktionærer og andre, der sætter deres lid til os, for at sikre, at vores regnskaber og arkiver altid er fuldstændige, nøjagtige, rettidige, relevante og forståelige. Disse arkiver er altafgørende for den interne beslutningstagning og for indrapportering til offentlige myndigheder og markedet. Nøjagtige arkiver beskytter vores omdømme som et firma med integritet. Det betyder, at vi aldrig forfalsker, eftergør eller på upassende vis ændrer nogen af virksomhedens dokumenter. Vi sikrer, at alle transaktioner er lovlige, bogføres korrekt og overholder alle virksomhedens interne kontrolforanstaltninger. Alle indrapporteringer til tilsynsmyndigheder skal være fuldstændige, retvisende, nøjagtige, rettidige og forståelige. Sp. Hvad betragter vi som virksomhedsarkiver? GØR DET RIGTIGE Sv. Som udgangspunkt afspejler virksomhedsarkiverne virksomhedens forretningsaktiviteter, beslutninger og transaktioner. Dette omfatter ikke kun materialer, som ebay, medarbejdere og leverandører har udarbejdet, men også materialer fra tredjeparter på vegne af ebay. Virksomhedsarkiver kan omfatte rapporter, korrespondance, notater, diagrammer, reklamer, onlineindhold, timesedler, ansøgninger om ydelser og finansielt regnskab, uanset i hvilket format eller hvor de opbevares.

9 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 9 NØJAGTIGE REGNSKABER OG ARKIVER Desuden er vi alle ansvarlige for at vedligeholde officielle virksomhedsarkiver i henhold til virksomhedens politikker, standarder og planer for bogføring. Vi følger vores politikker om bogføring, sådan som de er defineret i vejledning til bogføringspolitik (Accounting Policy Manual) på The Hub, og vi giver besked til vores økonomiafdeling, den juridiske afdeling eller vores interne eller eksterne revisorer om eventuelle overtrædelser i forhold til bogføring eller revision. Dette kræver, at: Alle dokumenter, der har relevans for søgsmål, offentlige undersøgelser eller intern/ekstern revision, gemmes, indtil den juridiske afdeling giver besked om andet; og at Virksomhedsarkiver, der ikke længere er nødvendige at gemme, bortskaffes.

10 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 10 INSIDERHANDEL Insiderhandel er ulovligt. Få flere oplysninger i ofte stillede spørgsmål politik om insiderhandel. I vores arbejde kan vi komme i besiddelse af fortrolige oplysninger, der kan påvirke ebays eller andre virksomheders aktiekurs. Denne type insiderviden må ikke bruges til økonomisk fordel ved køb eller salg af aktier eller videregivelse af disse oplysninger til andre, som kan udnytte dem. Oplysninger, der ikke er offentliggjort, og som en fornuftig investor kan bruge til at købe, sælge eller besidde aktier i en virksomhed, betragtes som insiderviden eller væsentlige ikke-offentliggjorte oplysninger. Det kan være: Finansielle meddelelser, Ændringer i ledelsen, Større søgsmål, Forventede fusioner, opkøb eller frasalg, Virksomheders omstrukturering eller, Annonceringer af nye produkter. Køb eller salg af betydelige aktiver, Væsentlige kundeforbindelser eller produktlanceringer, GØR DET RIGTIGE Sp. Jeg har planer om at købe aktier i en anden virksomhed og har lige fundet ud af, at ebay har planer om at indgå en stor joint venture-aftale med den virksomhed. Kan jeg stadig købe aktierne? Sv. Nej. Du kan ikke investere i disse aktier, medmindre joint venture-aftalen er blevet offentliggjort. Ellers overtræder du muligvis love om insiderhandel og vores kodeks. Kontakt en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål, hvis du er i tvivl om, hvad der er acceptabelt.

11 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 11 INSIDERHANDEL Vi giver heller ikke andre tips uanset om det er familie, venner eller andre i form af insiderviden, så de kan købe aktier til sig selv eller på vores vegne. Ligesom insiderhandel er det ulovligt at give tips og vil medføre retsforfølgelse. Du må ikke bruge eller dele fortrolige oplysninger med henblik på aktiehandel. Desuden kan du ikke handle med ebay-aktier ved i en såkaldt blackout-periode, som virksomheden angiver. Vi er alle sammen underlagt forskellige blackout-perioder på det klassifikationsniveau, vi er blevet tildelt som medarbejder. GØR DET RIGTIGE Sp. Må jeg få et familiemedlem eller en ven til at købe aktier i en virksomhed, som vi indgår en joint venture-aftale med? Sv. Nej. Det er en form for tipning, hvilket er ulovligt. Det betragtes som insiderhandel at dele disse oplysninger med andre, så de kan købe aktioner, eller sågar bede dem om at købe aktiver på dine vegne uden at dele nogen oplysninger om virksomheden, med hvilken vi indgår en joint venture-aftale.

12 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 12 INSIDERHANDEL Læs ebays politik om insiderhandel for at blive klogere på lovene og virksomhedens krav vedrørende handel med aktier og relaterede værdipapirer. Hvis du har spørgsmål om insiderhandel og relaterede problemstillinger, skal du kontakte den globale afdeling for aktieordninger på The Hub eller kontakte en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål. GØR DET RIGTIGE Sp. Kan jeg køber optioner om at købe eller sælge ebay-aktier? Sv. Nej. Vores politik om insiderhandel forhindrer dig i at købe nogen form for derivat af et ebay-værdipapir, f.eks. en call eller put option.

13 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 13 MEDARBEJDERNES ANSVAR Der er ingen økonomiske mål, produktionstal eller andre individuelle eller firmamål, der nogensinde kan berettige, at lovgivningen eller kodekset overtrædes. Ud over at skulle overholde lovgivning er der også andre måder, hvorpå vi kan gøre det rigtige. Vær åben, ærlig og ligefrem, og driv virksomhed med integriteten i behold Ager altid i overensstemmelse med kodekset og firmaets politikker Søg vejledning fra ledere eller andre af firmaets ressourcer, der fremgår af side 18, når der er behov for det Indrapporter mistanker om overtrædelser af kodekset, ebays politikker eller lovgivningen til din leder, en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål eller en af personerne på side 18 Tilskynd til åben kommunikation uden trussel om repressalier

14 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 14 TRÆFFE ETISKE BESLUTNINGER Når du står over for at skulle træffe svære beslutninger hos ebay, skal du tage dig tid til at overveje tingene og overveje de juridiske og etiske problemstillinger. Giv ikke efter for pres, og træf ikke en forhastet beslutning. Overvej omhyggeligt konsekvenserne af dine handlinger. Spørg altid: Er det ærligt og fair? Er det i overensstemmelse med lovgivningen og kodekset? Er det i overensstemmelse med vores fælles forpligtelser og adfærd? Føler du dig godt tilpas i forhold til dig selv og firmaet? Er du tryg ved at skulle læse om, hvad du har gjort, i nyhederne? Hvis du har svaret ja til alle disse spørgsmål, er der en god mulighed for, at du formentlig godt kan fortsætte. Tøvede du, da du svarede ja til blot ét af disse spørgsmål, så er det bedst at høre en andens mening. Det kan være din leder eller en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål. Det vigtigste er at bede om hjælp, hvis du har brug for det. Sp. Hvad skal jeg gøre, hvis lovgivningen er i konflikt med kodekset? GØR DET RIGTIGE Sv. Hvis der er en konflikt mellem kodekset og lovgivningen, kan du ikke overholde begge, og i det tilfælde skal du overholde loven. I mange tilfælde vil den standard, der gælder i kodekset, være mere restriktiv end lovgivningen. I sådanne tilfælde skal du overholde kodekset. Hvis du har specifikke spørgsmål, skal du tale med en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål eller sende en mail til askethics@ebay.com

15 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 15 LEDERNES ANSVAR Manglende repressalier skal forstås sådan, at du ikke bliver straffet for at indrapportere en overtrædelse, hvis det sker i god tro. Der påhviler lederne hos ebay et ekstra ansvar, og de skal fungere som rollemodeller. Lederne skal gå foran med et godt eksempel, og det gør de ved altid at vise deres forpligtelse over for ebays værdier og sikre, at medarbejderne føler sig trygge, når de er nødt til at bede om hjælp, eller henvender sig om deres bekymringer. Lederne er ansvarlige for at reagere hurtigt, hvis der sker en overtrædelse af lovgivningen eller kodekset. Hvis en medarbejder indrapporterer en formodet overtrædelse, skal lederne tage medarbejderens bekymringer alvorligt, udvise handlekraft, hvor det er relevant, og søge hjælp, hvis det er nødvendigt. Vi vil gerne skabe et miljø, hvor alle tilskyndes til at sige, hvad de mener, og indrapportere bekymringer i god tro uden frygt for repressalier. GØR DET RIGTIGE Sp. Hvad betyder det at indrapportere noget i god tro? Sv. I god tro betyder ikke, at du nødvendigvis har ret. Det betyder, at du selv mener, at du afgiver sandfærdige og nøjagtige oplysninger om de bekymringer, du har givet udtryk for. Det betyder, at du ikke selv opfinder fakta eller tager tingene ud af deres kontekst for at hævne dig på en anden, eller blot fordi det giver dig selv en fordel.

16 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 16 LEDERNES ANSVAR Her er nogle specifikke måder, hvorpå du som leder kan leve op til disse forpligtelser: Skab en etisk kultur i kraft af personligt lederskab: Sørg for, at dit arbejde altid er et udtryk for de højeste etiske standarder og den bedst mulige kvalitet, og forvent det samme af de personer, der rapporterer til dig. Skab hele tiden nye ting, og konkurrer benhårdt, men giv aldrig andre indtryk af, at det er acceptabelt at ignorere vores kodeks eller politikker. Skab eller tolerer ikke et miljø, hvor personalet føler sig presset til at bøje reglerne. Forebyg problemer, og indrapporter dem: Sørg for, at dit personale har taget de relevante kurser og kender reglerne. Vær proaktiv, og gør noget for at forhindre problemerne, før de opstår. Svar de medarbejdere, der har bekymringer, på en måde, der får dem til at føle sig sikre og afslappede, når de skal fortælle, hvilke problemer de har. Vær ansvarlig i forhold til at indrapportere overtrædelser, som du har mistanke om, eller som andre fortæller dig om. Få vejledning fra en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål, HR eller på Integrity Helpline, hvis du ikke er sikker på, hvad der er det rigtige at gøre. Undgå repressalier: Benyt dig aldrig af represssalier.

17 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 17 VIGTIGHEDEN AF AT SIGE NOGET En kultur, der tilskynder os til at sige, hvad vi mener, og udtrykke vores bekymringer, giver os mulighed for at leve op til vores fælles forpligtelser og sikre, at ebay er et rigtigt godt sted at arbejde. Hvis der er noget, som føles forkert, skal vi alle hver især føle os bemyndiget til at gøre noget ved det. Når du ser eller har mistanke om forkert adfærd, skal du sige det med det samme. FEEDBACK- FORUM Den ansvarlige person for forretningsetiske spørgsmål hjælper med at evaluere og løse problemer i forhold til etik og overholdelse. Hvis du føler dig utryg ved at fortælle til din leder om et problem, har spørgsmål til betydningen eller anvendelsen af dette kodeks eller blot ønsker at komme med et forslag til en ændring af kodekset, kan du henvende dig direkte til en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål. Lederne opfordres til at kontakte en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål, når de skal tage hånd om medarbejdernes spørgsmål om kodekset eller politikkerne.

18 Vores ansvar EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 18 VIGTIGHEDEN AF AT SIGE NOGET Når du har spørgsmål eller brug for hjælp, beder vi dig om at bruge en eller flere af følgende ressourcer: Din leder En af ebays ansvarlige personer for forretningsetiske spørgsmål, der kan evaluere og løse problemstillinger om etik og overholdelse MyHR (HR) Den juridiske afdeling Ofte stillede spørgsmål til afdelingen for etik og overholdelse eller Hvis du vil sende en anonym forespørgsel, kan du gøre dette ved at ringe til ebays Integrity Helpline på (Hvis du ikke er i Nordamerika, kan du gå til webstedet for Integrity Helpline for at få telefonnumre til de enkelte lande verden over.) Integrity Helpline er åben 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen og er en ressource, hvor du kan stille spørgsmål og indrapportere mistænkelig adfærd eller overtrædelser af lovgivningen eller kodekset. Alle opkald til Helpline er fortrolige og kan ske anonymt på dit eget sprog. Derudover kan du vælge at indsende rapporter online uden at tale med en medarbejder.

19 GOD OMGANG MED HINANDEN EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK Lige muligheder Chikanefri arbejdsplads Anmodning om at støtte sager og distribution af materialer på arbejdet Sikkerhed på arbejdspladsen Narkotika og alkohol

20 God omgang med hinanden EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 20 Vi er forpligtet til at behandle hinanden på en fair, respektfuld og ærlig måde under alle interaktioner på arbejdspladsen. Hvis teamwork skal lykkes, er god kommunikation afgørende. Vi skylder hinanden at være respektfulde og professionelle, også selvom vi ikke er enige. Vores medarbejderes forskellighed og ideer er det, der gør os stærke.

21 God omgang med hinanden EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 21 LIGE MULIGHEDER Vi tror på, at et åbent og ærligt miljø kan få det bedste frem i folk. Tal med dine kolleger om, hvad der bekymrer dig, hvis du føler dig tryg ved at gøre det, eller kontakt MyHR eller din leder. Vi bryster os af at have en arbejdsplads med mangfoldighed, hvor det forventes af alle medarbejdere, at de behandler andre med værdighed, høflighed og respekt. Hos ebay udviser vi god dømmekraft ved at træffe beslutninger, som er rigtige for vores virksomhed, vores lokalsamfund og for hinanden. Vi begynder ved at ansætte, forfremme og aflønne medarbejdere ud fra deres evne til at udføre deres job uden hensyntagen til alder, race, farve, nationalitet, fysisk eller mentalt handicap, køn, religion, seksuel orientering, kønsidentitet, kønsbaserede udtryk, civilstatus eller status som veteran, graviditet, genetiske oplysninger eller andre kendetegn, som er juridisk beskyttet. Vi tolererer ikke, at der diskrimineres ved ansættelser på arbejdspladsen. Vi anerkender og respekterer hver enkelt som et unikt individ.

22 God omgang med hinanden EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 22 CHIKANEFRI ARBEJDSPLADS Vi stræber efter at skabe et arbejdsmiljø uden diskrimination og chikane. Vi tolererer ikke mobning, misbrug eller nogen adfærd, der griber ind over for andres arbejde, eller som skaber et fjendtligt arbejdsmiljø. Uanset hvordan chikanen kommer til udtryk det være sig fysisk, seksuelt, verbalt eller nonverbalt, personligt, via mail, sms eller tweetbesked, over telefonen eller internettet er det uacceptabelt. Vi har alle ansvar for at vide, hvad chikane er, så vi med det samme kan indrapportere det, når vi oplever det. Chikane er en stødende adfærd, der griber ind over for en medarbejders mulighed for at udføre sit arbejde. Chikane kan omfatte seksuel adfærd eller henvisning til et personligt kendetegn. Af eksempler kan nævnes racistiske udtalelser, stødende jokes og uvelkomne seksuelle tilnærmelser. Chikane kan forekomme mellem personer af samme køn eller modsatte køn, mellem leverandører, kontraktansatte eller medarbejdere og på kontoret eller ved arbejdsrelaterede arrangementer, der ikke foregår på firmaadressen. GØR DET RIGTIGE Sp. Indebærer sexchikane nødvendigvis fysisk kontakt eller uvelkommen tilnærmelse? Sv. Nej. Sexchikane kan også være verbal eller nonverbal. Ord eller gestik kan være lige så stødende som fysiske handlinger og kontakt. Jokes, historier og kommentarer kan være sexchikane og skabe et fjendtlig arbejdsmiljø.

23 God omgang med hinanden EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 23 CHIKANEFRI ARBEJDSPLADS Vi siger noget, hvis vi har mistanke om diskrimination, chikane eller anden upassende adfærd på arbejdspladsen. Ved at videregive disse oplysninger til en leder, HR, den juridiske afdeling eller ved at kontakte Integrity Helpline sikrer vi, at der hurtigt tages hånd om disse problemer, og at vi fremmer integriteten på vores arbejdsplads. ebay undersøger alle indrapporteringer om chikane og holder disse indrapporteringer så fortrolige som muligt. Få mere at vide i afsnit 3 i medarbejderhåndbogen. Vi opfordrer folk til at behandle hinanden på den måde, de gerne selv vil behandles. GØR DET RIGTIGE Sp. Jeg har fortalt min leder, at jeg var udsat for sexchikane, men jeg bad hende om ikke at gøre noget ved det. Hun undersøger det alligevel. Skulle hun ikke sikre, at mine oplysninger blev behandlet fortroligt? Sv. ebay er forpligtet til at tage rimelige skridt for at forhindre sexchikane, til grundigt at undersøge al indrapportering om sexchikane og til øjeblikkeligt at gribe ind over for sexchikane, der er fundet sted. Firmaet vil gøre alt, hvad det kan, for at hemmeligholde din identitet og omstændighederne vedrørende din indrapportering af chikane under og efter undersøgelsen, men vi kan ikke ignorere eller fortie en påstand om chikane.

24 God omgang med hinanden EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 24 ANMODNING OM AT STØTTE SAGER OG DISTRIBUTION AF MATERIALER PÅ ARBEJDET For at sikre, at vi respekterer medarbejdernes forskellige synspunkter og har et harmonisk arbejdsmiljø, hvor der ikke opstår irritationsmomenter eller sker et upassende pres, begrænser vi anmodninger og uddeling af materiale på ebays ejendom. Det betyder, at du i al almindelighed ikke må komme med anmodninger i forhold til eller støtte sager eller organisationer, der ikke er godkendt, på virksomhedens ejendom eller bruge ebays ressourcer. Dette omfatter uddeling af ikke-godkendt materiale på arbejdet eller brug af vores arbejdspladser eller ebays netværk til ikke-godkendt materiale. Især må lederne ikke bede deres medarbejdere om at bidrage til velgørende sager for at undgå at skabe en oplevelse af, at det er noget forpligtende. Medarbejdere, der ønsker at give støtte eller donationer til en almennyttig organisation på vegne af firmaet skal overholde ebays politik om bidrag og gaver. Få mere at vide ved at se vores politik om bidrag og gaver eller emnet om engagement i forhold til lokalsamfundet og bidrag til velgørende formål på side 71. GØR DET RIGTIGE Sp. Jeg støtter en velgørende institution, som er meget vigtig for mig. De har et fundraising-arrangement, og de foreslog, at jeg fortalte folk på arbejdet, hvor vigtig denne velgørenhed er for mig, og at jeg skulle bede om donationer. Må jeg gøre det? Sv. ebay tilskynder medarbejdere til at være aktive i deres lokalsamfund og være passioneret i forhold til de ting, der betyder noget for dem. Selvom det er acceptabelt at anmode om donationer fra kolleger og venner på arbejdspladsen, bør vi holde os fra at udsende mass s til medarbejdere eller til de personer, du ikke kender personligt. Undgå også at komme med gentagne anmodninger om donationer, og hvis du er leder, må du aldrig bede folk, der rapporterer til dig, om at foretage donationer, da dette kan skabe en opfattelse af, at det er noget forpligtende eller lægge et upassende pres på dem om at bidrage. Når det gælder andre typer donationer, skal du kontakte ebay Foundation.

25 God omgang med hinanden EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 25 SIKKERHED PÅ ARBEJDSPLADSEN Vi er forpligtede i forhold til at sørge for vores medarbejderes tryghed og sikkerhed. Det er op til os alle sammen at gøre ebay til et trygt sted at arbejde. Vi har alle et fælles ansvar for at sikre, at ebay er et trygt og sikkert sted at arbejde. Det betyder, at vi skal være opmærksomme på vores omgivelser og deltage i forberedelsesarbejdet i forhold til nødsituationer og i planlægningen af nødplaner, der skal sikre, at virksomheden kan køre videre. Vi skal alle følge de opslåede sikkerhedsprocedurer og overholde alle firmaets politikker og gældende love. Vi indrapporterer rettidigt personskader og usikre arbejdsforhold til vores leder, afdelingen for ressourcer på arbejdspladsen eller det globale team for tryghed og sikkerhed. GØR DET RIGTIGE Sp. Hvad sker der, hvis der er ildebrand eller en naturkatastrofe? Sv. Du kan se, hvordan du skal reagere i den nødplan og plan for virksomhedens videreførelse, som afdelingen har udviklet. Lær de bestemte procedurer at kende, før der sker et nødstilfælde.

26 God omgang med hinanden EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 26 SIKKERHED PÅ ARBEJDSPLADSEN Vi tolerer ikke nogen form for vold på arbejdspladsen, herunder intimidering eller trusler. Slet ikke. Aldrig nogensinde. Hvis du ser en truende adfærd, skal du sige det med det samme. FEEDBACK- FORUM Det globale team for tryghed og sikkerhed overvåger ebays lokaliteter og er den ressource, du kan bruge i forhold til sundhed, sikkerhed, tryghed, forberedelse til nødsituationer og global sikkerhed i forhold til rejseaktiviteter. Kontakt dem, hvis du har bekymringer i forhold til fysisk tryghed, sikkerhed eller fare på en ebay-lokalitet. Kontakt afdelingen for tryghed og sikkerhed på The Hub for at få flere oplysninger, der relaterer til disse emner, og for at få oplysninger om specifikke kontakter og steder.

27 God omgang med hinanden EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 27 NARKOTIKA OG ALKOHOL ebay er en narkotikari arbejdsplads. Når du er på arbejde eller i gang med arbejdsrelaterede aktiviteter på eller uden for firmaets lokalitet, er det strengt forbudt for dig at fremstille, besidde, opbevare, overdrage, købe, sælge, bruge eller være påvirket af alkohol eller ulovlig narkotika. Firmaet kan til enhver tid sponsorere arrangementer, hvor der serveres alkohol. Det forventes, at du altid drikker på en ansvarlig måde ved firmaets sponsorerede arrangementer eller undlader at indtage alkohol. Hvis du har brug for hjælp med et narkotika- eller alkoholproblem, skal du kontakte vores plan for medarbejderhjælp. Hvis det er uden for USA, skal du kontakte MyHR for at finde de ressourcer, der er tilgængelige for dig. Få mere at vide ved at se vores politik vedrørende narkotika i afsnit 10 i medarbejderhåndbogen.

28 GOD OMGANG MED VORES FIRMA EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK Interessekonflikter Gaver og repræsentation Ekstern ansættelse Familie og venner Medlemskab af bestyrelser og rådgivende udvalg Investering og forretningsforbindelser Forretningsmuligheder Firmaets aktiver og oplysninger Medarbejderoplysninger

29 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 29 Vores investorer har tillid til, at vi hele tiden forbedrer resultaterne og sikrer værdi for aktionærerne. Vi lever op til den tillid ved altid at være åbne, ærlige og ligefremme.

30 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 30 INTERESSEKONFLIKTER Ager altid i ebays og ebay-fællesskabets bedste interesse, og lad ikke dine personlige interesser være i konflikt med eller se ud til at være i konflikt med firmaets interesser. Selvom det blot ser ud som en interessekonflikt, kan det skade ebays forretning og omdømme. Det kan se ud, som der opstår en konflikt, når der er mulighed for, at dine personlige interesser kunne påvirke din dømmekraft og være i konflikt med ebays interesser. Hvis du f.eks. har et personligt eller økonomisk forhold til en ebay-leverandør, kan det for andre se ud, som om du giver leverandøren særbehandling også selvom det ikke er tilfældet. Der kan opstå interessekonflikter i mange situationer. Den bedste regel i forhold til en konfliktsituation er at informere om dette og erklære sig inhabil: Informer om konflikten til en leder, og erklær dig inhabil i forhold til at træffe beslutninger, der kunne blive påvirket af konflikten. Din leder og en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål kan vejlede dig om, hvordan du skal løse problemet. GØR DET RIGTIGE Sp. Jeg er ansvarlig for ebays reklamebudget og har planer om at bruge en stor del af budgettet på et firma inden for internetsøgning i indeværende år. Min mand og jeg har i fællesskab investeret i den pågældende virksomheds aktier. Hvad skal jeg overveje, før jeg underskriver en aftale om denne nye reklamekampagne? Sv. Din beslutning om at bruge en stor del af reklamebudgettet på det pågældende firma kunne anses for at være motiveret af din personlige investering. Du bør diskutere din investering med din leder og en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål, før du underskriver aftalen.

31 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 31 GAVER OG REPRÆSENTATION Vi accepterer ikke gaver eller tjenester, som kan påvirke eller se ud til at påvirke vores dømmekraft. Vi giver eller modtager aldrig upassende gaver, rejser eller repræsentation. Vores succes er meget afhængig af stærke personlige og professionelle relationer til vores kunder og andre samarbejdspartnere. Nogle gange giver vi eller modtager erkendtligheder i forbindelse med arbejdet, f.eks. repræsentation i rimeligt omfang og beskedne gaver. Men vi tillader aldrig, at disse erkendtligheder påvirker vores evne til at træffe objektive forretningsbeslutninger eller skabe et billede af, at der kan stilles spørgsmålstegn ved vores objektivitet. Desuden bruger vi ikke gaver og repræsentation til at udøve upassende indflydelse på samarbejdspartnere. Eksempler på rimelig repræsentation i forretningsøjemed kunne være et måltid på en restaurant eller deltagelse i et kultur- eller sportsarrangement, f.eks. en almindelig fodboldkamp i ligaen. Det ville ikke være acceptabelt at få drinks med en forretningsmæssig modpart på en stripklub. Vær opmærksom på, at det ikke er acceptabelt at give repræsentation på et sted, hvor en af dine kolleger ikke føler sig godt tilpas. Vi accepterer ikke rejser eller indkvartering i forbindelse med repræsentation, og vi accepterer ikke repræsentation, der overstiger en værdi på $ 250 (eller en lavere grænse i henhold til de lokale love) uden forudgående godkendelse fra en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål. Du kan få mere at vide ved at se vores globale Antikorruptionspolitik, Gaver, Repræsentation og måltider (GEM-politik), eller tal med din ansvarlige person for forretningsetiske spørgsmål. GØR DET RIGTIGE Sp. Jeg skal møde en af mine potentielle samarbejdspartnere til en konference i Las Vegas. Han har inviteret mig og mit team på frokost og har derefter tilbudt os pladser på forreste række til det frække nye Cirque de Soleil-show. Kan jeg tage imod frokostinvitationen og showbilletterne? Sv. Frokost er ikke noget problem. Det skal være en arbejdsfrokost, som ikke er overdådig, og som fremmer dine forretningsmål. Det er muligvis ikke i orden at tage imod billetterne. Vi har en grænse på $ 250 pr. person for udgifter til repræsentation. Når det gælder billetter, skal du tage udgangspunkt i markedsværdien, ikke billettens nominelle værdi. Hvis en søgning på StubHub viser, at pladser på forreste række til Cirque de Soleil sælges for mere end $ 400, bliver denne invitation uacceptabel. Selvom prisen på billetterne var under $ 250, skal du udvise et skøn og spørge dig selv, om en person i dit team kunne blive krænket af en Cirque de Soleil-forestilling, hvor der kan være nøgenhed. Hvis det er tilfældet, skal du ikke acceptere billetterne.

32 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 32 GAVER OG REPRÆSENTATION Repræsentation i forretningsøjemed Rimelig repræsentation i forretningsøjemed er acceptabel, når blot det: Er normalt i forhold til størrelsesorden og udgift, Sker i passende omgivelser, Er for at fremme en forretningsforbindelse, Ikke er beregnet på eller ikke synes at påvirke en forretningsmæssig beslutning på upassende vis. Uden forudgående godkendelse fra både din leder og en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål må vi ikke udveksle følgende gaver i forretningsøjemed: Kontanter eller midler svarende til kontanter, f.eks. gavekort, indkøbskuponer, benzinkort eller spisekuponer Dyre billetter til større kultur- og sportsarrangementer som f.eks. De Olympiske Lege, Verdensmesterskabet i fodbold, Super Bowl, større filmfestivaler, Wimbledon, World Series, Stanley Cup-finaler, NBA-finaler eller NCAA Basketball Final Four Ekstravagante gaver, f.eks. smykker eller andre luksusartikler Rejser for at deltage i et underholdningsarrangement Alt, der har en værdi, der overstiger den lokale grænse, der er fastsat på forhånd FEEDBACK- FORUM Vi sikrer, at det ikke kan se ud, som om vi påvirker på en upassende måde, når vi giver gaver eller repræsentation til andre. Hvis du har spørgsmål om, hvorvidt en gave eller repræsentation er passende, skal du kontakte en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål.

33 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 33 EKSTERN ANSÆTTELSE Nogle gange har du måske et ekstra job, men du bør undgå ekstern ansættelse eller forretningsaktiviteter, der konkurrerer med ebay, eller som kunne være i konflikt med dine forpligtelser over for ebay. Ligeledes skal du ikke forvente, at firmaet eller nogen af dets datterselskaber vil indgå en kontrakt, som ikke er en del af din ansættelse. Du skal indhente godkendelse fra din leder og en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål, før du påtager dig en ekstern ansættelse.

34 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 34 FAMILIE OG VENNER Vi er ekstra opmærksomme på at sikre, at vores familiemæssige og personlige relationer ikke forstyrrer vores ansvar over for ebay, da disse relationer kan udløse en interessekonflikt. Du må ikke direkte eller indirekte have opsyn med eller bruge din indflydelse på at tilgodese nogen, med hvem du er i familie eller har en tæt personlig relation, herunder ægtefæller eller partnere i romantiske forhold, bedsteforældre, forældre, søskende, børn, børnebørn, onkler, kusiner, niecer eller nevøer. Under visse omstændigheder og efter ebays eget skøn kan det være nødvendigt at udskifte en person for at undgå en faktisk eller mulig interessekonflikt eller sikre et harmonisk og produktivt arbejdsmiljø. GØR DET RIGTIGE Sp. Jeg er ansat hos ebay og vil gerne anbefale min søster til en stilling inden for produktudvikling hos ebay. Må jeg gøre det? Sv. ebay opfordrer medarbejdere til at benytte deres netværk af venner og familie til at hjælpe firmaet med at finde nye medarbejdere. Før du gør det, skal du sørge for at fortælle om din personlige relation til den ansættelsesansvarlige og undlade at deltage i eller påvirke ansættelsesbeslutningen. Vi ansætter ikke din søster i en stilling, hvor I ville skulle rapportere til hinanden. På den måde sikrer vi os, at vi ansætter medarbejdere på baggrund af deres kvalifikationer og ikke, hvem de kender.

35 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 35 FAMILIE OG VENNER Interview, ansættelse eller kontraktindgåelse, som relaterer sig til et familiemedlem eller en nær ven, med henblik på ansættelse, konsulentvirksomhed eller samarbejde skaber en interessekonflikt. Du skal fortælle om en sådan relation og erklære dig inhabil i forhold til beslutningstagningen. Du skal også fortælle din leder og en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål om enhver situation, hvor du på vegne af ebay indgår aftale med en virksomhed, hvor et familiemedlem eller en nær ven er ansat, og undgå at deltage i nogen af ebays beslutninger i forhold til den pågældende virksomhed. FEEDBACK- FORUM Du bør fortælle din leder eller en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål, når du bliver opmærksom på en arbejdsrelation, der kunne skabe en interessekonflikt. I visse tilfælde kan det være nødvendigt at give opgaven til en anden eller gøre mere for at undgå en reel eller mulig interessekonflikt.

36 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 36 FAMILIE OG VENNER Hvis du er Vice President eller højere rangerende, skal du fortælle det til din leder og en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål, hvis en person, som du har et tæt familiemæssigt eller personligt forhold til, har en ledende stilling hos en konkurrent eller leverandør. Sp. Min mand har lige sagt ja til et job hos Alibaba, hvor han skal arbejde med at færdiggøre et produkt, som vi tilbyder på ebay. Hvad skal jeg gøre? GØR DET RIGTIGE Sv. Fortæl din leder og din ansvarlige person for forretningsetiske spørgsmål om dette. De kan vejlede dig om de ting, du skal være opmærksom på, så du er sikker på, at ingen af firmaerne kommer i en kompromitterende situation ved deling af oplysninger eller andre problemer. Sp. Min kone er CEO i en succesfuld opstartsvirksomhed, der har udviklet en ny måde at levere varer fra butik til forbruger på. Jeg er en del af det team, som ser på nye initiativer til forbedring af leveringen. Jeg synes, at ebay skulle licensere teknologien fra min kones firma. Hvad skal jeg gøre? Sv. Fortæl din leder om denne gode idé. Men fortæl hende også, at din kone er CEO for det firma, der har udviklet denne gode idé. Fortæl det også til din ansvarlige person for forretningsetiske spørgsmål, og så fortæller vedkommende dig sikkert, at du skal erklære dig inhabil i forhold til at træffe en beslutning om idéen. Husk, at du er underlagt en regel i forhold til privatsfæren om, at du ikke må give din kone ikke-offentliggjorte oplysninger om ebay.

37 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 37 MEDLEMSKAB AF BESTYRELSER OG RÅDGIVENDE UDVALG Du bør indhente godkendelse fra din leder og en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål, før du påtager dig bestyrelsesarbejde eller indtager en rådgivende position i en kommerciel organisation. Bestyrelsesarbejde i en almennyttig organisation, et offentligt organ eller en bestyrelse i en boligforening, hvis aktiviteter ikke er i konflikt med ebays forretning, kræver ikke en forudgående tilladelse. Sp. Jeg vil gerne være med i bestyrelsen i en lovende opstartsvirksomhed. Hvad bør jeg tænke på, så der ikke opstår en interessekonflikt i forhold til ebay? GØR DET RIGTIGE Sv. Overvej først, hvordan dit forhold til opstartsvirksomheden påvirker ebay. En virksomhed i en helt anden branche, der ikke har nogen forbindelse til ebay, vil sandsynligvis være mere acceptabel end et firma, der driver virksomhed inden for det samme område, som vi gør. Derefter skal du overveje, hvordan denne rolle kan påvirke dine forpligtelser over for ebay. Vil du have tid til at udføre både dit job hos ebay og leve op til dine bestyrelsesforpligtelser? Derudover er du også nødt til at indhente godkendelse fra din leder og en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål, før du begynder at arbejde i en bestyrelse for en kommerciel virksomhed.

38 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 38 INVESTERINGER OG FORRETNINGSFORBINDELSER Vores private investeringer og forretningsforbindelser må ikke være i konflikt med, hvad der er i firmaets bedste interesse. Undgå alle eksterne forretningsrelationer, der kunne påvirke eller forekomme at påvirke beslutninger, du træffer på ebays vegne. Fortæl din leder og en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål om investeringer eller andre interesser, som du eller medlemmer i din husholdning har i en konkurrent, kunde, leverandør til ebay, hvis en sådan investering eller interesse: Er tilstrækkelig stor, enten i absolutte værdier eller i forhold til din nettoformue, at det kunne skabe en konflikt eller se ud til at skabe en konflikt, eller Påvirker din dømmekraft eller betyder, at du bliver påvirket af overvejelser i forhold til personlig gevinst eller fordel. Vores forretningsmiljø er hele tiden under forandring, og det er nogle gange svært at finde ud af, om et bestemt firma er en kunde, leverandør eller konkurrent. En ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål kan hjælpe dig med at fastslå dette. I de tilfælde, hvor det ikke er muligt at kontrollere konflikten på en effektiv måde, kan du være nødt til at frasælge nogle eller alle dine personlige investeringer eller afstå fra at arbejde med disse firmaer på ebays vegne. GØR DET RIGTIGE Sp. Min søster har grundlagt en opstartsvirksomhed. Jeg har hjulpet hende med at finansiere hendes firma, og jeg ejer tyve procent (20 %) af det. Hendes firma har udviklet en supergod app, som jeg er sikker på vil kunne hjælpe mit team til at få solgt det produkt, vi er ved at udvikle. Hvad skal jeg gøre? Sv. Fortæl din leder og din ansvarlige person for forretningsetiske spørgsmål om denne supergode app. Men fortæl dem også, at du ejer tyve procent (20 %) af firmaet, og at din søster er grundlæggeren. Så vil de sikkert fortælle dig, at du er nødt til at erklære dig inhabil i forhold til at skulle træffe nogen beslutninger om den pågældende app.

39 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 39 INVESTERINGER OG FORRETNINGSFORBINDELSER Alle tilskyndes til at købe og sælge på vores platform og til at bruge vores tjenester, men der kræves en skriftlig tilladelse fra vores CEO, hvis man vil deltage i et joint venture, partnerskab eller en anden forretningsmæssige konstellation med ebay eller et af ebays datterselskaber. Hvis en mulig konstellation involverer et medlem af bestyrelsen eller direktionen hos ebay, skal firmaet overholde kravene i dets politik om transaktioner med relaterede personer. Bestyrelsesmedlemmerne skal erklære sig inhabile i forhold til at deltage i nogen beslutning, der vedrører firmaer, hvori de har en direkte eller væsentlig økonomisk interesse. GØR DET RIGTIGE Sp. Jeg ejer tredive procent (30 %) af et firma, som har udviklet en teknologi, der bruges til at kryptere adgangskodeoplysninger, der er gemt på en mobilenhed. Et datterselskab til ebay har kontaktet mit firma for at danne et joint venture, hvor der skal udvikles et produkt, der kunne blive brugt af ebay, men også markedsføres i forhold til tredjeparter. De er ikke engang klar over, at jeg har en interesse i dette i form af mit ejerskab. Hvad skal jeg gøre? Sv. Fortæl din leder, teamet fra ebay og en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål, at du ejer noget af firmaet. Hvis der dannes et joint venture, skal CEO en godkende det.

40 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 40 FORRETNINGSMULIGHEDER Vi konkurrerer ikke med ebay vi arbejder sammen om at skabe en succesrig virksomhed. Vi har en forpligtelse til at fremme ebays interesser, når vi opdager muligheder, der kunne hjælpe firmaet. Du må aldrig bruge din viden om ebays aktiviteter til din egen personlige fordel, f.eks. ved at købe dig ind i et firma eller en ejendom, som aktuelt har ebays interesse. Hvis du får kendskab til en personlig forretnings- eller investeringsmæssig mulighed i kraft af din stilling hos ebay, skal du fortælle dette til en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål og indhente tilladelse, før du benytter dig af muligheden.

41 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 41 FIRMAETS AKTIVER OG OPLYSNINGER Vi er nødt til at arbejde sammen for beskytte fortrolige oplysninger virksomhedens succes afhænger af det. Vi arbejder sammen om at beskytte ebays ejendom og oplysninger. Brug af firmaets aktiver Vi er værger for ebays aktiver. Vi bruger kun ebays aktiver, uanset om dette måtte være penge eller fysisk eller immateriel ejendom, til etiske og lovlige formål, der er til fordel for ebay og ebays aktionærer. Vi bruger kun penge i overensstemmelse med vores politik for bemyndigelse af økonomiske transaktioner. ebay giver os adgang til firmaets systemer og elektroniske faciliteter, så vi kan nå vores forretningsmæssige mål. Til gengæld er vi ansvarlige for at beskytte disse systemer og faciliteter ved at bruge dem til relevante forretningsmæssige formål. Vi bruger ikke firmaets systemer til personlige aktiviteter, der forstyrrer driften af netværket, eller som påfører ebay omkostninger. Vi bruger aldrig firmaets ejendom til at deltage i eksterne kommercielle aktiviteter, ulovlige aktiviteter (herunder ulovlig download af software) eller andre aktiviteter, der efterfølgende kunne medføre noget negativt for ebay. Vi anerkender, at firmaet kan få adgang til alle oplysninger, der er lagret på ebays computere og systemer, hvis formålet er lovlige forretningsmæssige formål, sådan som loven tillader det. GØR DET RIGTIGE Sp. Kan jeg bruge min arbejdscomputer til private mails eller gå på min netbank? Sv. Ja, du må i begrænset omfang bruge firmaets systemer til personlig brug, når blot det er lovligt og ikke forstyrrer dit arbejde eller driften af netværket eller overtræder vores politik i forhold til informationssikkerhed.

42 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 42 FIRMAETS AKTIVER OG OPLYSNINGER Tilbagelevering af firmaets ejendom Vi er ansvarlige for firmaets ejendom eller dokumenter, som vi får udleveret. På anmodning eller ved ophør af ansættelsesforholdet tilbageleverer vi med det samme al ejendom og alle dokumenter. Fortrolige og beskyttede oplysninger ebays immaterielle ejendom og forretningshemmeligheder udgør væsentlige strategiske investeringer, der er afgørende for vores firmas succes. Disse investeringer er det, der gør, at vi adskiller os fra konkurrenterne, og omfatter: Fortrolige oplysninger om ebay, vores associerede selskaber, leverandører, kunder og medarbejdere Personlige data om brugere, f.eks. kontaktoplysninger, økonomiske oplysninger eller andre følsomme oplysninger, hvis brug er reguleret af vores fortrolighedspolitikker Vores copyrights, varemærker og patenter FEEDBACK- FORUM Ved din ansættelsesstart skulle du underskrive ebays aftale om beskyttede oplysninger og overdragelse af opfindelser (Proprietary Information and Invention Assignment Agreement). I denne aftale er der langt flere detaljerede oplysninger om vores forpligtelser i forhold til fortrolige og beskyttede oplysninger.

43 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 43 FIRMAETS AKTIVER OG OPLYSNINGER For at beskytte disse aktiver videregiver vi aldrig vores fortrolige oplysninger eller handelshemmeligheder til nogen, der ikke har en forretningsmæssig grund til at få oplysningerne. Vi videregiver ikke sådanne oplysninger til personer uden for firmaet uden ledelsens godkendelse, og vi bruger en hemmeligholdelsesaftale eller andre fortrolighedsbestemmelser, som er godkendt af den juridiske afdeling, til at beskytte firmaets interesser. Sp. Hvad sker der, hvis jeg udvikler en opfindelse eksternt, mens jeg arbejder hos ebay? GØR DET RIGTIGE Sv. Hvis du er med i udviklingen af eksterne opfindelser, der konkurrerer med ebay, kan det skabe en interessekonflikt. Derudover kan eksterne opfindelser, du er med i eller hjælper med at udvikle, og som relaterer sig til vores eksisterende eller med rimelighed forventede produkter og tjenesteydelser, være underlagt aftale om beskyttede oplysninger og overdragelse af opfindelser og ansættelsesaftaler, du har underskrevet, samt gældende love i din retskreds. Hvis du har spørgsmål om mulige konflikter eller ejerskab af immateriel ejendom, som omfatter en ekstern opfindelse eller anden immateriel ejendom, skal du kontakte den juridiske afdeling eller en ansvarlig person for forretningsetiske spørgsmål.

44 God omgang med vores firma EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 44 MEDARBEJDEROPLYSNINGER Sikre, at vores medarbejderes fortrolighed er noget, alle er ansvarlige for. Få flere oplysninger om fortrolighed ved at gå til webstedet for databeskyttelse/ fortrolighed på The Hub. ebay indsamler, opbevarer og bruger personlige medarbejderoplysninger rundt om i verden. Vi bruger kun disse data i overensstemmelse med vores firmas fortrolighedspolitik og gældende love om databeskyttelse, der er beregnet på at beskytte oplysninger mod at blive videregivet på upassende vis. Ud over de fremgangsmåder, der fremgår af denne fortrolighedspolitik, har ebay fastlagt et sæt bindende firmaregler, der er godkendt af dem, der regulerer fortrolighed. Det er kun godkendte medarbejdere i firmaet med en gyldig og arbejdsrelateret begrundelse, der kan have adgang til ebays personalejournaler. Alle oplysninger om en medarbejders ansættelse eller ansættelseshistorik er fortrolige, og vi bruger kun disse oplysninger til relevante og passende forretningsmæssige formål. Du må ikke dele disse oplysninger med nogen andre personer, hverken inden for eller uden for ebay, hvis de ikke har et forretningsmæssigt behov for at kende dem. Du kan få flere oplysninger om fortrolighed ved at kontakte den juridiske afdeling, se håndbogen om fortrolighed, samlingen af fortrolighedspolitikker og de bindende firmaregler. GØR DET RIGTIGE Sp. En ebay-sælger ønsker at sende nogle blomster til sin account manager med ønske om god bedring. Må jeg give medarbejderens adresse til sælgeren? Sv. Medarbejderne må aldrig videregive personlige oplysninger som f.eks. privatadressen, uden at medarbejderen udtrykkeligt har givet sit samtykke, en retskendelse eller en lignende juridisk anmodning. Kontakt fortrolighedsteamet for få vejledning.

45 GOD OMGANG MED VORES KUNDER, PARTNERE OG ANDRE VIRKSOMHEDER EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK Fortrolighed Konkurrence og fair optræden Viden om konkurrenterne Andres immaterielle ejendom Reklame og marketing Hvidvaskning af penge Global beskyttelse af aktiver Brancheforeninger

46 God omgang med vores kunder, partnere og andre virksomheder EBAYS KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK 46 Sæt dig i kundens sted. Vi opfører os altid fair over for vores kunder og samarbejdspartnere. Vi arbejder på at gøre vores tjenester bedre, hurtigere, nemmere og mere omkostningseffektive og altid i overensstemmelse med vores fælles adfærd og lovgivningen.

KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK VEJLEDNING TIL BEST PRACTICE

KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK VEJLEDNING TIL BEST PRACTICE KODEKS FOR FORRETNINGSFØRELSE OG ETIK VEJLEDNING TIL BEST PRACTICE EN MEDDELELSE FRA VORES CEO Pierre Omidyar grundlagde ebay ud fra en idé om, at mennesker grundlæggende er gode. Og når vi gør det rigtige

Læs mere

Grønbech & Sønner - Code of Conduct

Grønbech & Sønner - Code of Conduct Grønbech & Sønner - Code of Conduct Hvorfor har vi en Code of Conduct (CoC)? Vores ry for at være ærlige og fair er fundamental for vores fortsatte succes. For at vi som virksomhed kan agere fair, etisk

Læs mere

IRS KODEKS. Adfærdskodeks for Intelligent Repair Solutions Holding GmbH og deres datterselskaber

IRS KODEKS. Adfærdskodeks for Intelligent Repair Solutions Holding GmbH og deres datterselskaber IRS KODEKS Adfærdskodeks for Intelligent Repair Solutions Holding GmbH og deres datterselskaber Kære IRS-team Hvordan vi tænker indvendigt, genspejles også i vore handlinger udadtil. Det gælder både for

Læs mere

Adfærdsregler (Code of conduct)

Adfærdsregler (Code of conduct) Adfærdsregler (Code of conduct) Indledning Danske Bank-koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved at overholde lovene og andre regler i de lande, hvor koncernen driver virksomhed, beskytter

Læs mere

Adfærdskodeks for 2Lift ApS

Adfærdskodeks for 2Lift ApS Adfærdskodeks for 2Lift ApS Virksomheden 2Lift ApS er dedikere til at efterleve de højeste principper for integritet, ærlighed og retfærdighed i alle dets forretninger og aktiviteter. Alle medarbejdere

Læs mere

DACHSER Adfærdskodeks

DACHSER Adfærdskodeks DACHSER Adfærdskodeks 1. Indledning Grundlaget for alle aktiviteter hos Dachser er vores overholdelse af juridisk bindende forskrifter på nationalt og internationalt niveau samt alle forpligtelser, vi

Læs mere

Virksomhedens etik, integritet og social ansvarlighed 4. Vigtige oplysninger om vores regler 6. Vores principper 8.

Virksomhedens etik, integritet og social ansvarlighed 4. Vigtige oplysninger om vores regler 6. Vores principper 8. ETISK REGELSÆT ÍNDEX 03 Virksomhedens etik, integritet og social ansvarlighed 4 Vigtige oplysninger om vores regler 6 Vores principper 8 Vores værdier 9 Integritet 10 - Respekt for vores kunder og forretningspartnere

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct)

Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Ringkjøbing Landbobank s Adfærdskodeks (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Ringkjøbing Landbobank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke er række regler og retningslinjer til bankens medarbejdere

Læs mere

Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn

Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn Adfærdsregler - Code of Conduct Sparekassen Sjælland-Fyn Indledning -koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved at overholde landets love og regler beskytter vi vores integritet og omdømme.

Læs mere

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2016 (Code of Conduct)

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2016 (Code of Conduct) Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2016 (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Hvidbjerg Bank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke regler og retningslinjer til bankens medarbejdere, bestyrelse og

Læs mere

Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen)

Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen) Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen) 24.11.2016 Bestyrelses møde Side 1 Indledning Sparekassen Sjælland - Fyn koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved

Læs mere

SCA Forretningsetiske principper

SCA Forretningsetiske principper SCA Forretningsetiske principper SCA Forretningsetiske principper SCAs målsætning er at skabe værdi for alle, der har en interesse i virksomheden, og at opbygge forhold, der er baseret på respekt, ansvarlighed

Læs mere

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2017 (Code of Conduct)

Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2017 (Code of Conduct) Hvidbjerg Banks Adfærdskodeks 2017 (Code of Conduct) Indledning Bestyrelsen i Hvidbjerg Bank ønsker med dette Adfærdskodeks at udstikke regler og retningslinjer til bankens medarbejdere, bestyrelse og

Læs mere

MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT

MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT MiljøLogistik A/S CODE OF CONDUCT INDHOLD MILJØ LOGISTIK A/S CODE OF CONDUCT 3 OVERHOLDELSE AF LOVGIVNINGEN 4 MENNESKERETTIGHEDER 4 MEDARBEJDERE 5 FORRETNINGSETIK 6 INTERESSEKONFLIKT 7 FORTROLIGHED 7 RELATIONER

Læs mere

Experian plc. Globalt adfærdskodeks. Version 1.0. At drive forretning med integritet

Experian plc. Globalt adfærdskodeks. Version 1.0. At drive forretning med integritet Experian plc Globalt adfærdskodeks Version 1.0 At drive forretning med integritet Indført den 13. maj 2010 Ændret til den 15. marts 2011 Experian plc Side 1 Indholdsfortegnelse 1. Hvordan vi driver forretning

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Adfærdskodeks for medarbejdere (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2009 den 29. september 2009) Revision 1 (Godkendt på bestyrelsesmøde 8/2011 den 12. september 2011)

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Etiske regler for H+H Koncernen

Etiske regler for H+H Koncernen Etiske regler for H+H Koncernen Indhold Introduktion... 1 Arbejdstager... 2 Sundhed og sikkerhed på arbejdspladsen... 2 Grundlæggende arbejdstagerrettigheder... 2 Arbejdstager, fortsat... 3 Lighed, ikke-diskrimination

Læs mere

Forenede Koncernen. Politik for antikorruption og bestikkelse

Forenede Koncernen. Politik for antikorruption og bestikkelse Forenede Koncernen Politik for antikorruption og bestikkelse Forenede Koncernen fører forretning i Skandinavien, der historisk set er kendt for at være lande, hvor korruption og bestikkelse ikke er hverdagsbegivenheder.

Læs mere

Code of Conduct for leverandører

Code of Conduct for leverandører April 2011 Code of Conduct for leverandører Group_Su ppliercodeofconduct_april2011_dk.doc INDLEDNING Etiske overvejelser har altid været en integreret del af vores forretningspraksis. Derfor har vi formuleret

Læs mere

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører Introduktion NSG Group Adfærdskodeks for leverandører NSG Group og derved Pilkington tilstræber at have det bedste omdømme i verden i kraft af vores professionelle, lovlige og etiske tilgang til forretningsdrift,

Læs mere

Adfærdskodeks. Have a safe journey

Adfærdskodeks. Have a safe journey Adfærdskodeks Have a safe journey Nøgleprincipper Saferoad skal drive forretning på grundlag af en sund, etisk forretningspraksis, sætte høje standarder for os selv og for vores indvirkning på miljøet

Læs mere

Formålet med NUNAOIL s forretningsetik er at tydeliggøre de principper, som skal styre virksomhedens drift og medarbejdernes adfærd.

Formålet med NUNAOIL s forretningsetik er at tydeliggøre de principper, som skal styre virksomhedens drift og medarbejdernes adfærd. Forretningsetiske retningslinjer for NUNAOIL A/S Formålet med NUNAOIL s forretningsetik er at tydeliggøre de principper, som skal styre virksomhedens drift og medarbejdernes adfærd. Det påhviler den enkelte

Læs mere

Kære kolleger. Adfærdskodekset er vores middel til at sikre, at vi driver god forretning på en ansvarlig måde

Kære kolleger. Adfærdskodekset er vores middel til at sikre, at vi driver god forretning på en ansvarlig måde Kære kolleger Som enkeltpersoner står vi ind imellem over for vanskelige situationer i vores arbejde, og vi har det med at fortolke detaljerne forskelligt. Det er ikke altid let at afgøre, hvad der er

Læs mere

Always By Your Side. GROUP POLICIES. Adfærdskodeks.

Always By Your Side. GROUP POLICIES. Adfærdskodeks. GROUP POLICIES Adfærdskodeks Always By Your Side. www.polygon.dk Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Polygons adfærdskodeks forretningsetik 4 Antikorruption og monopolforebyggelse Medarbejdere 5 Professionel

Læs mere

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør DK Da HCS A/S er involveret med forskellige leverandører, er det vigtigt for os at have et fælles sæt etiske metoder og standarder. Denne Code of Conduct gælder

Læs mere

It s all about values

It s all about values Code Vores of etiske Conduct regelsæt It s all about values FORORD Nordzuckers værdier danner grundlaget for vores etiske regelsæt og udgør hjørnestenen i vores kultur. Mens værdierne kan guide os, når

Læs mere

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22. Stena Metall koncernens Code of Conduct

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22. Stena Metall koncernens Code of Conduct Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22 Stena Metall koncernens indhold BAGGRUND...3 VORES FORPLIGTELSER... 4 Forretnings- og eksterne relationer... 4 Relationer til medarbejderne...5

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Politik vedrørende menneskerettigheder (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2013 den 22. februar 2013) Revision 1 (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2015 den 20. februar

Læs mere

Etisk regelsæt for leverandører

Etisk regelsæt for leverandører Etisk regelsæt for leverandører Indledning Det er Koncernens overbevisning, at forretningsstrategier baseret på viden om, hvordan man begrænser udledninger til miljøet og beskytter vores forretningsgrundlag

Læs mere

Adfærdskodeks.

Adfærdskodeks. Adfærdskodeks Altid Ved Din Side. www.polygongroup.dk Our Responsibility Introduktion til Polygons adfærdskodeks Polygons adfærdskodeks beskriver hovedprincipperne for Polygons sociale ansvar, samt de

Læs mere

Politik for whistleblowing Saferoad-koncernen (eller virksomheden )

Politik for whistleblowing Saferoad-koncernen (eller virksomheden ) Politik for whistleblowing Saferoad-koncernen (eller virksomheden ) Indholdsfortegnelse 1. Indledning 5 2. Whistleblowing-systemet 5 3. Sådan rapporteres en bekymring via whistleblowing-systemet 7 4.

Læs mere

DATO: 17. MARTS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANDØRERKLÆRING

DATO: 17. MARTS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANDØRERKLÆRING DATO: 17. MARTS 2014, VERSION: 2.0 LEVERANDØRERKLÆRING 1 / 5 Kære leverandør: Sapa er en mangfoldig koncern af industrivirksomheder med globale aktiviteter. Sapas værdier og kultur for bæredygtig udvikling

Læs mere

Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data.

Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivspolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data. Privatlivspolitik Denne politik om beskyttelse af persondata gælder vores hjemmesider og alle tjenester, der henviser til denne politik, uanset hvordan du får adgang til tjenesterne, herunder adgang via

Læs mere

DACHSER ADFÆRDSKODEKS FOR FORRETNINGSPARTNERE. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics

DACHSER ADFÆRDSKODEKS FOR FORRETNINGSPARTNERE. Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER ADFÆRDSKODEKS FOR FORRETNINGSPARTNERE Dachser Corporate Compliance Integrity in Logistics DACHSER's adfærdskodeks for forretningspartnere 1. Præambel Med sit motto Integrity in Logistics beskriver

Læs mere

CODE OF CONDUCT

CODE OF CONDUCT CODE OF CONDUCT Indledning Draware A/S code of conduct angiver de grundlæggende principper for Draware A/S professionelle, sociale og etiske ansvar, og er dermed en rettesnor for vores daglige arbejde

Læs mere

Introduktion. Indhold. Introduktion 3. Medarbejdere 6. Kunder 9. Samarbejdspartnere 11. Offentligheden 14. Spørgsmål og bekymringer (overvejelser) 19

Introduktion. Indhold. Introduktion 3. Medarbejdere 6. Kunder 9. Samarbejdspartnere 11. Offentligheden 14. Spørgsmål og bekymringer (overvejelser) 19 Forretningskodeks Introduktion Indhold Introduktion 3 Medarbejdere 6 Kunder 9 Samarbejdspartnere 11 Offentligheden 14 Spørgsmål og bekymringer (overvejelser) 19 Et godt ry er et af de største aktiver i

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S

PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S PERSONDATAPOLITIK KVM-GENVEX A/S KVM-GENVEX mener, at dine persondata tilhører dig. Vi tilstræber at respektere og behandle dine persondata med passende omhu hele tiden. Når du besøger vores websteder,

Læs mere

Indsamling af konkurrencemæssige oplysninger

Indsamling af konkurrencemæssige oplysninger Indsamling af konkurrencemæssige oplysninger UTC's Etisk Kodeks anerkender, at indsamling og brug af oplysninger vedrørende konkurrenter er en accepteret og almindelig forretningspraksis. Kodekset stipulerer

Læs mere

VEJLEDENDE PRINCIPPER FOR ANSATTE HOS AXEL JOHNSON INTERNATIONAL. Adfærds - kodeks

VEJLEDENDE PRINCIPPER FOR ANSATTE HOS AXEL JOHNSON INTERNATIONAL. Adfærds - kodeks VEJLEDENDE PRINCIPPER FOR ANSATTE HOS AXEL JOHNSON INTERNATIONAL Adfærds - kodeks ADFÆRDSKODEKS Verden er i konstant forandring, men kravene til adfærd og professionalisme i alle vores handlinger vil aldrig

Læs mere

Antibestikkelsespolitik. Eldan Recycling A/S CVR nr. 14 12 53 88 Værkmestervej 4 5600 Faaborg

Antibestikkelsespolitik. Eldan Recycling A/S CVR nr. 14 12 53 88 Værkmestervej 4 5600 Faaborg J.nr. 359221 / JS (25.11.2011) Advokat (H) Bjarne Strikert Strandvejen 94 8100 Aarhus C Tlf. + 45 87 34 34 34 Antibestikkelsespolitik gældende for Eldan Recycling A/S CVR nr. 14 12 53 88 Værkmestervej

Læs mere

United Technologies Corporation. Indhentning af konkurrencemæssige informationer

United Technologies Corporation. Indhentning af konkurrencemæssige informationer United Technologies Corporation Indhentning af konkurrencemæssige informationer Introduktion UTC s Etiske Kodeks anerkender at indhentning og brug af informationer om vore konkurrenter er en nødvendig

Læs mere

ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT)

ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT) ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT) ~ 1 ~ 1 ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT)... 3 2 FORMÅL... 3 3 OVERTRÆDELSE... 3 4 FORHOLDET TIL MEDLEMMERNE... 3 5 VÆRDIGHED OG RESPEKT... 4 6 INTERESSEKONFLIKTER... 4 7

Læs mere

ADFÆRDSKODEKS VEJLEDENDE PRINCIPPER FOR ANSATTE HOS AXINTER

ADFÆRDSKODEKS VEJLEDENDE PRINCIPPER FOR ANSATTE HOS AXINTER ADFÆRDSKODEKS VEJLEDENDE PRINCIPPER FOR ANSATTE HOS AXINTER 1 Vores virksomhed er under konstant udvikling, men kravene til etisk korrekt adfærd i alt, hvad vi gør, forandres ikke. Vi har alle en forpligtelse

Læs mere

Etiske retningslinjer for Lemminkäinen

Etiske retningslinjer for Lemminkäinen Etiske retningslinjer for Lemminkäinen Det er vigtigt for os i Lemminkäinen at opbygge og udvikle selskabets forretningsmæssige bæredygtighed på lang sigt. Dette arbejder vi ansvarsbevidst med under hensyntagen

Læs mere

Spørgsmål / svar 1) Hvad er formålet med L ORÉAL åben tale hjemmeside?

Spørgsmål / svar 1) Hvad er formålet med L ORÉAL åben tale hjemmeside? Spørgsmål / svar 1) Hvad er formålet med L ORÉAL åben tale hjemmeside? Med udgangspunkt i betingelserne i spørgsmål 2 nedenfor giver L ORÉAL Etiks åben tale hjemmeside dig mulighed for at give udtryk for

Læs mere

Ypsomed gruppens adfærdskodeks

Ypsomed gruppens adfærdskodeks Ypsomed gruppens adfærdskodeks Kære kollega Ypsomed gruppens succes og omdømme (efterfølgende benævnt Ypsomed) afhænger direkte af, hvordan vi agerer over for vores kunder, forretningspartnere og aktionærer

Læs mere

Vi vil ikke bruge eller dele dine oplysninger, undtagen de tilfælde som er beskrevet i denne fortrolighedspolitik.

Vi vil ikke bruge eller dele dine oplysninger, undtagen de tilfælde som er beskrevet i denne fortrolighedspolitik. Fortrolighedspolitik Effektiv fra: 8. november 2017 Introduktion Pagobox ApS ( "Pleo", "os", "vi" eller "vores") driver Pleo.io webstedet, Pleo webapplikationen, Pleo mobilapplikationen og tilbyder Pleo

Læs mere

Hos INEOS mener vi, at vores medarbejdere er vores vigtigste aktiv. Åbne kommunikationskanaler hjælper os med at skabe et positivt arbejdsmiljø.

Hos INEOS mener vi, at vores medarbejdere er vores vigtigste aktiv. Åbne kommunikationskanaler hjælper os med at skabe et positivt arbejdsmiljø. Om EthicsPoint Indberetning generelt Sikkerhed og fortrolighed ved indberetninger Tip og bedste praksis Om EthicsPoint Hvad er EthicsPoint? EthicsPoint er et omfattende og fortroligt indberetningsværktøj,

Læs mere

Compass Groups etiske regelsæt

Compass Groups etiske regelsæt Compass Groups etiske regelsæt Udgave 1.2 Compass Groups etiske regelsæt & FN's Global Compact Som en verdensleder på vores felt har vi sat de allerhøjeste standarder for kvaliteten af de tjenesteydelser,

Læs mere

1. Introduktion 2. Om os

1. Introduktion 2. Om os Fortrolighedspolitik 1. Introduktion Atchik udvikler fantastiske spil med sjov og underholdning for alle. Hos Atchik respekterer vi personlige oplysninger for enhver, der bruger vores spil, website(s)

Læs mere

Ifs Etikpolitik - hovedprincipper

Ifs Etikpolitik - hovedprincipper Ifs Etikpolitik - hovedprincipper Etikpolitiken er besluttet af styrene i If-koncernet og gælder fra 1. januar 2013. Den revideres årligt. 1 FORORD... 1 2 IFS GRUNDLÆGGENDE ETISKE PRINCIPPER... 1 3 LOVE

Læs mere

Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR:

Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR: Etiske regler for alle medarbejdere i DLBR: Nedenstående regler skal tjene til vejledning for medarbejderne, kunderne og offentligheden med hensyn til de pligter af etisk art, som medarbejderne ansat i

Læs mere

Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter

Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter Artikel 1 Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter Vejledende principper Under udførelsen af deres opgaver: Artikel 2 a) lader Europa-Parlamentets

Læs mere

Etisk værdigrundlag for organisationsbestyrelsen og HAB

Etisk værdigrundlag for organisationsbestyrelsen og HAB Etisk værdigrundlag for organisationsbestyrelsen og HAB Introduktion Organisationsbestyrelsen og HAB tiltræder hermed nedenstående etiske værdigrundlag. Et etisk værdigrundlag er vigtigt, fordi det bestemmer

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK EO-SERVICE

PERSONDATAPOLITIK EO-SERVICE PERSONDATAPOLITIK EO-SERVICE EO-Service, ejet af Erling Outzen tilbyder forskellige ydelser via vores hjemmeside, eller via personlig henvendelse. Brugen af disse ydelser kræver, at der afgives personoplysninger.

Læs mere

Politik om bekæmpelse af bestikkelse

Politik om bekæmpelse af bestikkelse Politik om bekæmpelse af bestikkelse Indledning RPC koncernen Plc ( selskabet ) fører en nultolerancepolitik i forhold til bestikkelse og korruption i sine globale forretningsaktiviteter, i både den offentlige

Læs mere

EGMONTS POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE TILHØRENDE RETNINGSLINJER

EGMONTS POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE TILHØRENDE RETNINGSLINJER EGMONTS POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE TILHØRENDE RETNINGSLINJER 16 1 Introduktion til retningslinjerne mod korruption og bestikkelse Kære kollega, Egmont driver virksomhed uden at benytte sig

Læs mere

CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER

CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER CODE OF CONDUCT FOR LEVERANDØRER Ragn-Sellskoncernens 2 (5) Ragn-Sells koncernens Code of Conduct for leverandører Ragn-Sells koncernen forpligter sig til at udføre sine forretninger og varetage sine interesser

Læs mere

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse Stena Metall koncernens Code of Conduct

Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse Stena Metall koncernens Code of Conduct Vedtaget af Stena Metall koncernens bestyrelse 2012-02-22 Stena Metall koncernens indhold BAGGRUND...3 VORES FORPLIGTELSER... 4 Forretnings- og eksterne relationer... 4 Relationer til kunder og andre aktører...5

Læs mere

Whistleblower-politik

Whistleblower-politik Whistleblower-politik 1. Hvad er formålet med whistleblower-politikken? Hvis du som medarbejder bliver opmærksom på uregelmæssigheder, så vil det være naturligt at du går til din chef, til HR-afdelingen,

Læs mere

Koncernregler. Code of Conduct. Om korrekt etisk forretningsmæssig adfærd

Koncernregler. Code of Conduct. Om korrekt etisk forretningsmæssig adfærd Koncernregler Om korrekt etisk forretningsmæssig adfærd Code of Conduct Formålet med Code of Conduct Code of Conduct indeholder regler for korrekt etisk forretningsmæssig adfærd i DB Schenker. Reglerne

Læs mere

ADFÆRDS- KODEKS FOR LEVERANDØRER

ADFÆRDS- KODEKS FOR LEVERANDØRER ADFÆRDS- KODEKS FOR LEVERANDØRER KMD S ANSVAR Som et ansvarligt IT-selskab forpligter vi os i KMD-koncernen til at opretholde en høj etisk standard i alt, hvad vi gør. Vi er tilsluttet FN's Global Compact,

Læs mere

Januar Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT

Januar Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT Januar 2015 Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT Indhold Forord... 3 Introduktion... 4 Hvad er Code of Conduct?... 4 Hvorfor har Danske Fodbolddommere brug for et Code of Conduct?... 4 Hvem gælder Code

Læs mere

Code of Conduct / Adfærdskodeks

Code of Conduct / Adfærdskodeks Code of Conduct / Adfærdskodeks DK For HCS A/S er det vigtigt at have et fælles sæt etiske metoder og standarder. Denne Code of Conduct gælder for alle medarbejdere hos HCS, og dækker arbejdstagernes rettigheder,

Læs mere

Etiske regler. Region implementering. Akelius Residential Group etiske regler. Godkendt af forretningsudvalget Global

Etiske regler. Region implementering. Akelius Residential Group etiske regler. Godkendt af forretningsudvalget Global Etiske regler Akelius Residential Group etiske regler Godkendt af forretningsudvalget 14-04-2016 Region implementering Global 1 Indledning og ambitioner De etiske regler er et afgørende grundlag for vores

Læs mere

EG S POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE

EG S POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE EG S POLITIK FOR ANTIKORRUPTION OG BESTIKKELSE 1 INTRODUKTION TIL RETNINGSLINJERNE MOD KORRUPTION OG BESTIKKELSE EG ønsker at drive virksomhed uden at benytte sig af bestikkelse eller andre former for

Læs mere

Indledning grundlæggende principper og anvendelsesområder

Indledning grundlæggende principper og anvendelsesområder Indledning grundlæggende principper og anvendelsesområder Det er det urokkelige princip for Takeda Pharmaceutical Company Limited og alle dets koncernselskaber (samlet Takeda ) at overholde alle gældende

Læs mere

Antibestikkelses- og korruptions politik (herunder gaver og repræsentation)

Antibestikkelses- og korruptions politik (herunder gaver og repræsentation) Antibestikkelses- og korruptions politik (herunder gaver og repræsentation) Royal Mail Group har en nultolerancepolitik, når det gælder bestikkelse og korruption. Denne politik fastsætter standarden for

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Generelle oplysninger Politiktitel NSG Groups adfærdskodeks for leverandører Godkendt af Styringsudvalg for indkøbspolitik Godkendt dato 17.06.2009 Indhold Denne politik gælder for alle NSG Group's leverandører

Læs mere

Eettiset ohjee. iska regler Etisk regelsæ. Etiska regler. Eet. ttiset ohjeet Etikos kodeks. Verhaltenskodex. Eti k. kos kodeksas.

Eettiset ohjee. iska regler Etisk regelsæ. Etiska regler. Eet. ttiset ohjeet Etikos kodeks. Verhaltenskodex. Eti k. kos kodeksas. Kódex správania Kó Kódex správania E ode of Conduct Eet ttiset ohjeet Etikos kodeks deksas Kode eks postępowania Kodeks postępowania Verhaltenskodex enskod iska regler Etisk regelsæ Kodeks p Eettiset ohjeet

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DA Denne uofficielle udgave af adfærdskodeks for medlemmer af Styrelsesrådet er alene til orientering. B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK ADFÆRDSKODEKS FOR MEDLEMMER AF STYRELSESRÅDET (2002/C 123/06) (OFT C

Læs mere

Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger

Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger Beskyttelse af dine data er vigtig for ScanDis, og det er vigtigt for os, at du fortsat har tillid til os. Hos ScanDis bestræber vi os derfor på at

Læs mere

Om EthicsPoint. Om EthicsPoint Indrapportering Generelt Sikkerhed og fortrolighed i forbindelse med indrapportering Tips og bedste praksisser

Om EthicsPoint. Om EthicsPoint Indrapportering Generelt Sikkerhed og fortrolighed i forbindelse med indrapportering Tips og bedste praksisser Om EthicsPoint Indrapportering Generelt Sikkerhed og fortrolighed i forbindelse med indrapportering Tips og bedste praksisser Om EthicsPoint Hvad er EthicsPoint? EthicsPoint er et omfattende og fortroligt

Læs mere

Lunar Way Business Privatlivspolitik

Lunar Way Business Privatlivspolitik Lunar Way Business Privatlivspolitik 1. Formål og beskyttelse I denne privatlivspolitik henviser Lunar Way, vi, os og vores til Lunar Way A/S. Hos Lunar Way tager vi beskyttelsen af vores brugeres privatliv,

Læs mere

Etiske Principper og Standarder

Etiske Principper og Standarder Etiske Principper og Standarder Vi bygger vores kodeks på højt niveau af forskning og praksis Coaching er et ligeværdigt og synergifuldt partnerskab 1 Etiske Principper Dette kodeks angiver en bred række

Læs mere

Etiske retningslinjer. Gode rum

Etiske retningslinjer. Gode rum Etiske retningslinjer Gode rum Indhold 1. Forståelse og anvendelse af Moelvens etiske retningslinjer... 3 Formål... 3 Hvem er omfattet af retningslinjerne?... 3 Gældende lovgivning... 3 Personligt ansvar...

Læs mere

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre.

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre. Privatlivspolitik Denne hjemmeside opererer internationalt og er i overensstemmelse med den lokale lovgivning og regler i de pågældende lande. Denne privatlivspolitik omhandler hvordan vi bruger og behandler

Læs mere

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører

NSG Group Adfærdskodeks for leverandører Introduktion NSG Group Adfærdskodeks for leverandører NSG Group og derved Pilkington tilstræber at have det bedste omdømme i verden i kraft af vores professionelle, lovlige og etiske tilgang til forretningsdrift,

Læs mere

Global Standards of Business Conduct

Global Standards of Business Conduct Global Standards of Business Conduct En meddelelse fra vores direktør Som global markedsleder inden for dialyse og behandling af livstruende sygdomme er vi forpligtet til at opretholde en høj anseelse

Læs mere

Wæde Consult ApS er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine Persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen.

Wæde Consult ApS er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine Persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Wæde Consult ApS er dataansvarlig, og vi sikrer, at dine Persondata behandles i overensstemmelse med lovgivningen. Når du besøger vores hjemmeside eller gør brug af vores serviceydelser, betror du os dine

Læs mere

Etiske retningslinjer for Event-marketing bureauer

Etiske retningslinjer for Event-marketing bureauer Etiske retningslinjer for Event-marketing bureauer Forord I Kreativitet & Kommunikation finder vi det naturligt at tage et medansvar for den samfundsmæssige udvikling og støtte vore medlemmer i at have

Læs mere

Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Adfærdskodeks for leverandører og samarbejdspartner Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Forretningsetik... 2 3.

Læs mere

NKT whistleblower GROUP

NKT whistleblower GROUP NKT whistleblower GROUP Alle i NKT koncernen kan indberette Som medarbejder i NKT Cables, Nilfisk-Advance, Photonics Group, og NKT Holding er du en del af NKT koncernen. NKT Holding har det generelle ansvar

Læs mere

FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER

FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER Beskyttelse af dine data er vigtig for Instrulog A/S, og det er vigtigt for os, at du fortsat har tillid til os. Hos Instrulog A/S bestræber vi os

Læs mere

Henkel Norden AB ("Henkel") er en del af Henkel Corporation, og i henhold til DPA, er Jörg Heine, den dataansvarlige: schwarzkopf.dk@henkel.

Henkel Norden AB (Henkel) er en del af Henkel Corporation, og i henhold til DPA, er Jörg Heine, den dataansvarlige: schwarzkopf.dk@henkel. HENKEL FORTROLIGHEDSPOLITIK Vi, hos Henkel, tager vores forpligtelser i henhold til dansk lov om databeskyttelse (persondataloven) alvorligt og er forpligtet til at beskytte dit privatliv. Denne fortrolighedserklæring

Læs mere

Cognizant Technology Solutions Erklæring om whistleblowere og repressalieforebygning

Cognizant Technology Solutions Erklæring om whistleblowere og repressalieforebygning Cognizant Technology Solutions Erklæring om whistleblowere og repressalieforebygning Ikrafttrædelse januar 2017 Hvorfor har vi denne erklæring? Vi opfodrer aktivt medarbejdere til at rapportere deres betænkeligheder

Læs mere

Kreativitet & Kommunikations etiske retningslinjer for medlemmer

Kreativitet & Kommunikations etiske retningslinjer for medlemmer Kreativitet & Kommunikations etiske retningslinjer for medlemmer Forord I Kreativitet & Kommunikation finder vi det naturligt at tage et medansvar for den samfundsmæssige udvikling og støtte vore medlemmer

Læs mere

Plus500CY Ltd. Inhabilitetspolitikerklæring

Plus500CY Ltd. Inhabilitetspolitikerklæring Plus500CY Ltd. Inhabilitetspolitikerklæring Resume af inhabilitetspolitikerklæringen 1. Introduktion 1.1. Denne inhabilitetspolitikerklæring konturer hvordan Plus500CY Ltd. ("Plus500" eller "Firmaet")

Læs mere

Senest opdateret: 15. januar 2010 FORTROLIGHEDSPOLITIK

Senest opdateret: 15. januar 2010 FORTROLIGHEDSPOLITIK FORTROLIGHEDSPOLITIK Senest opdateret: 15. januar 2010 Fortrolighedspolitikkens indhold Denne fortrolighedspolitik ("Fortrolighedspolitikken") beskriver, hvordan Rezidor Hotel Group, via vores danske holdingselskab,

Læs mere

www.noedhjaelp.dk/anti-korruption anti anti-korruptions politik

www.noedhjaelp.dk/anti-korruption anti anti-korruptions politik www.noedhjaelp.dk/anti-korruption anti KORRUPTIONS POLITIK bedst som bestikkelse, bedrageri, Målgruppen for denne anti-korruptionspolitik er alle Folkekirkens Nødhjælps underslæb og afpresning. medarbejdere.

Læs mere

Profil Search s Persondatapolitik

Profil Search s Persondatapolitik Profil Search s Persondatapolitik Hvad er det Profil Search værner om privatlivets fred, og vi er naturligvis forpligtet til at beskytte den. I overensstemmelse med den generelle databeskyttelsesforordning

Læs mere

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct Code of Conduct 3 Introduktion 4 Interne anliggender Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder Tillid og respekt Sikkerhed 5 Eksterne anliggender Konkurrence Åbenhed og fortrolighed Anti-korruption og

Læs mere

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015

HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 1 HELSINGØR KOMMNE TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 Som en del af Trivselsundersøgelsen 2015 i Helsingør Kommune inviteres du hermed til at besvare et spørgeskema om din trivsel. Vi håber, at du vil give din

Læs mere

Code of Conduct Guide

Code of Conduct Guide Code of Conduct Guide Toyota Material Handling Danmark A/S Forord Hos Toyota Material Handling Europe (TMHE) vil vi være den foretrukne partner for alle kunder, der søger løsninger på materialehåndteringsområdet.

Læs mere

ADFÆRDSKODEKS. Version: 2.0 Dato: September 2014 Forfatter: Ole Oldenburg Afdeling: Group Compliance

ADFÆRDSKODEKS. Version: 2.0 Dato: September 2014 Forfatter: Ole Oldenburg Afdeling: Group Compliance ADFÆRDSKODEKS Version: 2.0 Dato: September 2014 Forfatter: Ole Oldenburg Afdeling: Group Compliance INDLEDNING Braas Monier ( Braas Monier eller Group ) tror på en verden, hvor det er muligt at realisere

Læs mere

AH Industries Code of Conduct

AH Industries Code of Conduct AH Industries Code of Conduct AH Industries driver virksomhed på en ansvarlig måde, og vi har en ambition om at bidrage til en bæredygtig udvikling. Vi ønsker også at bevare og styrke vores høje integritet

Læs mere

FORTROLIGHEDSERKLÆRING SYNBRA HOLDING B.V.

FORTROLIGHEDSERKLÆRING SYNBRA HOLDING B.V. FORTROLIGHEDSERKLÆRING SYNBRA HOLDING B.V. Ophavsret: Audittrail Klient : Synbra Holding B.V. Version : 1.0 Versionsdato: 02-03-2018 2018 Synbra Holding B.V. Det er ikke tilladt at dele og duplikere, medmindre

Læs mere

Undgåelse af interessekonflikter og fremkomsten af sådanne konflikter;

Undgåelse af interessekonflikter og fremkomsten af sådanne konflikter; BGC Partners, Inc. s Kodeks for god forretningsførelse og etik Omdømmet for og integriteten af BGC Partners, Inc. ("Selskabet") er værdifulde aktiver, der er afgørende for virksomhedens succes. Hver medarbejder

Læs mere

IFAG. Code of conduct samt etiske retningslinjer.

IFAG. Code of conduct samt etiske retningslinjer. IFAG S FORMÅL MED UDARBEJDELSEN AF DETTE DOKUMENT ER AT ETABLERE EN FÆLLES REFERENCERAMME OG AT DEFINERE FÆLLES PRINCIPPER FOR, HVAD IFAG S INFORMATIONSAKTIVITETER OG MEDLEMMERNES UDVEKSLING AF OPLYSNINGER

Læs mere