Kontaktflader Man kan få hjælp og vejledning i Roskilde Universitetsbiblioteks information på hverdage fra 9 16.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kontaktflader Man kan få hjælp og vejledning i Roskilde Universitetsbiblioteks information på hverdage fra 9 16."

Transkript

1 ROSKILDE UNIVERSITETSBIBLIOTEK SERVICEDEKLARATION Adresse og kontaktoplysninger Roskilde Universitetsbibliotek Universitetsvej Roskilde rub@ruc.dk Tlf.: Web: Roskilde Universitetsbibliotek (RUb) er en del af Roskilde Universitets (RUC) akademiske servicestruktur, og har som hovedopgave at understøtte forskning, undervisning og studieaktiviteter gennem forsyning af informationsressourcer og informationsservices til universitetets forskere, undervisere og studerende, der tilsammen udgør Roskilde Universitetsbiblioteks primære brugergruppe. Som offentligt bibliotek kan regionale forsknings- og undervisningsinstitutioner, erhvervsliv samt borgere også benytte Roskilde Universitetsbiblioteks materialer og andre services. Adgang, åbningstider og kontakt Sådan bliver man bruger RUb er et offentligt bibliotek, med adgang for alle til bibliotekets fysiske samlinger, publikumsmiljøer og publikumsservices. Brugeroprettelse sker via REX (rex.kb.dk) og med sundhedskortet som lånerkort. Adgang og åbningstider RUb har åbent kl alle ugens dage Informationen er bemandet kl mandag-fredag. Adgang til biblioteket uden for den bemandede åbningstid, sker på følgende måde: RUC studerende og ansattes studiekort og personalekort virker som adgangskort til RUb Eksterne brugere, som ønsker at benytte RUb uden for bemandet åbningstid kan få adgang ved at henvende sig i informationen hverdage kl. 9-16, hvor de får en pinkode via SMS, som skal benyttes. Kontaktflader Man kan få hjælp og vejledning i Roskilde Universitetsbiblioteks information på hverdage fra Via Kontakt Biblioteket kan man via web og telefon få hjælp og vejledning. Henvendelser behandles hverdage kl. 9-16, med normal forventet svar senest kl. 15 den førstkommende hverdag. Henvendelser om hjælp til lånerstatus, adresseændring, fornyelser, gebyrbetalinger mv. besvares indenfor 24 timer. Henvendelser af mere kompliceret karakter, skal påregnes op til tre arbejdsdages ekspeditionstid. Web:

2 Tlf.: Services Informationsforsyning Anskaffelse, fremskaffelse, klargøring, forsyning og formidling af primært digitale, sekundært trykte informationsressourcer til studerende, undervisere og forskere ved Roskilde Universitet På RUb skal man oprette sig som bruger af biblioteket på rex.kb.dk. Herefter kan man bestille, reservere, forny materialer, foreslå bøger til køb og betale gebyrer. Det hele klares ved at logge ind på hjemmesiden. Betjening og vejledning Som bruger af biblioteket kan man modtage betjening og vejledning indenfor informationssøgning, søgestrategier og faglige emnesøgninger. Betjeningen sker over nettet eller i biblioteksrummet, hvor der undervises, informeres og vejledes. Betjeningen evalueres løbende for at fastholde eller højne kvaliteten. Udlån- og afleveringsautomater Der er opstillet automater til udlån og aflevering af fysiske materialer. Uden for bemandet åbningstid kan materialerne afleveres i postkassen til venstre for hovedindgangen. Elektroniske ressourcer Ansatte og studerende ved RUC har adgang til bibliotekets ressourcer uanset hvor de befinder sig. Adgangen forudsætter at man er oprettet som bruger i REX. Andre brugere har adgang til bibliotekets elektroniske ressourcer ved fremmøde i biblioteket. Dette inkluderer tidsskrifter, bøger, dokumenter og databaser som RUC stiller til rådighed, har købt adgang til eller formidler. Fysiske samlinger Bibliotekets trykte materialer stilles til rådighed for brugerne. De fleste materialer kan lånes med hjem, men enkelte er kun til brug i biblioteket. Biblioteket kan sende kopi af artikler, fra de trykte materialer via til brugerne, evt. mod betaling. Bestilling, reservation og lån fra de fysiske samlinger forudsætter at man er oprettet som bruger i REX. Forslag til indkøb RUb modtager og behandler forslag nye materialer fra RUC studerende og ansatte, dette inkluderer nye bøger, tidsskrifter og e-ressourcer. Kan titlerne ikke anskaffes, lånes de fra andre biblioteker i ind- eller udland hvor det er muligt. Forslagsformular findes her: Reservationer og leveringstider Bibliotekets materialer kan reserveres. Der sendes besked via , når materialet er klar til afhentning. Materialer kan også sendes til privatadresse mod betaling.

3 Bøger som RUb eller det Kgl. Bibliotek ikke ejer bestilles hjem fra andre biblioteker. Når indlånte bøger er ankommet, gives besked samme dag. Herefter er der to dages leveringstid før materialet kan hentes på RUb. Forventet ventetid på indlån er minimum 7 dage. En del af bibliotekets samlinger er opstillet i lukket magasin. Bestillinger herfra sker via REX. Personalet afhenter løbende bestillinger fra magasinet i den bemandede åbningstid Materialer i bibliotekets fjernmagasin afhentes 2 gange dagligt, kl. 11 og kl. 15. Materialer der bestilles fra RUb kan forventes leveret i løbet af 24 timer på hverdage. Materialer fra lokationer på Det Kgl. Bibliotek kan forventes leveret i løbet af 48 timer på hverdage og ved materialer bestilt fra andre biblioteker i Danmark eller fra udlandet kan forventes lidt længere leveringstid. Lån, fornyelse og aflevering Lånetiden for bøger 1 måned er og for tidsskrifter 14 dage. Hvis der er andre lånere i kø for at låne bogen, er lånetiden 14 dage. Når lånetiden på en bog er ved at udløbe, sender biblioteket en påmindelse. RUC ansatte har langtidslån, det betyder at inden for 1 år hjemkaldes materialerne, hvis det er reserveret til andre brugere. Alle det Kgl. Biblioteks afdelinger kan benyttes som afleverings- og afhentningssted. Det er brugerens ansvar at aflevere eller forny lånet til tiden. Lånet kan fornyes op til 6 måneder, hvis der ikke er andre, der ønsker bogen. Gebyrer Gebyrer kan ses under REX lånerstatus og kan betales online. Alternativt kan der betales kontant i Diamantinformationen i Den Sorte Diamant. I begge tilfælde skal det samlede beløb betales på én gang. Lånetider og gebyrer følger Det Kgl. Biblioteks reglement: Vejledning Formålet med vejledning er bl.a. at give brugerne et overblik over, hvad de kan finde på RUb og andre steder og hvordan (eller hvordan det skaffes). Det kan dreje sig om konkrete titler på bøger /tidsskrifter/artikler eller emnesøgninger. Informationssøgning og materialevejledning er en service, som giver viden om, hvordan brugerne Forskersupport Services og vejledning i publikationsstrategi, Open Access publicering, bibliometri, copyright spørgsmål, Pure registrering og datamanagement spørgsmål RUb er en akademisk partner i RUC s forskningsinfrastruktur og varetager og udvikler support til RUC s forskere i deres arbejde med forskning, undervisning og formidling. Opgaver og udvikling af services sker på baggrund af dialog med RUC og RUC s forskere, samt på baggrund af nationale krav eller internationale udvikling og arbejdet foregår i tæt samarbejde med RUC s Forskningsservice eller andre af RUC s interessenter, bl.a. Enheden for Akademisk Efteruddannelse (EAE). En anden væsentlig dialogplatform for arbejdet er via RUb s institutkontaktordning til de faglige miljøer.

4 Målet er dels at understøtte og supportere forskningsinfrastrukturen og formidlingen af RUC s vidensproduktion via bl.a. forskningsregistrering og kurser i data management planning, men også at være en aktiv partner i udviklingen af bæredygtige modeller for open access og håndtering af formidling af forskningsdata til gavn for RUC, såvel som for omverdenen. Understøttelse af informationskompetencer Undervisning og vejledning i informationssøgning, kildekritik, metodevalg, reference- og datahåndtering med brug af udvalgte studie-, opgave- og forskningsrelevante værktøjer og discipliner Biblioteket tilbyder følgende kurser for studerende informationssøgning for alle studerende på første og andet semester informationssøgning for kandidat- og specialestuderende informationssøgning til HA-merit-studerende og masterstuderende informationssøgning til internationale studerende Disse kurser understøtter de studerendes evne til informationssøgning, kildekritik og referencehåndtering. Undervisningen er holdbaseret og kan indeholde øvelser. Ud over undervisning for bachelor-studerende tilbyder biblioteket også undervisning for kandidat- og specialestuderende. Som supplement til undervisningen tilbyder undervisningen vejledning af enkeltpersoner og grupper i form af tjenesten book en bibliotekar. Book en bibliotekar er et tilbud til alle RUC-studerende. I løbet af en time får man hjælp til valg af søgestrategi, valg af relevante databaser, fremfinding af relevante kilder, kildekritik og referencehåndtering. Biblioteket afholder også kurser for RUC s forskere. På disse kurser undervises i NVivo, litteratursøgning, publicering og data management. Disse kurser planlægges som et samarbejde mellem biblioteket og EAE. Indholdet er dels bestemt af biblioteket og EAE og dels af brugernes ønsker. Studie- og læringsmiljø Et differentieret og attraktivt studie- og læringsmiljø, der matcher nutidige studie-, samarbejds- og læringsformer, til rådighed Arbejdspladser og stillelæsesale Biblioteket tilbyder omkring 400 opholds- og læsepladser. Der er to stillelæsesale, det ene er til brug med computer. Grupperum Biblioteket har ét grupperum, som kan bookes over RUC's Outlook/Webmail RUb projektrum L3. I hele biblioteket er der ligeledes rig mulighed for gruppearbejde.

5 Arrangementer og udstillinger RUb er et levende bibliotek og arrangerer både events i form af faglige foredrag og udstillinger i biblioteket. Arrangementer sker typisk i samarbejde med enten relevante parter fra RUC eller f.eks. Roskilde Folkeuniversitet og Roskilde Bibliotekerne og man søger at lave ting der er til gavn for både RUC og Trekronerområdet. Print, scan, kopiering På RUb har man muligheder for at printe, scanne og kopierer. Find oplysninger print.ruc.dk Forfriskninger På biblioteket findes kold- og varmtvandshaner. Desuden er der opstillet automater, hvor man kan købe snacks, kolde og varme drikke.

Københavns Universitetsbibliotek Strategi

Københavns Universitetsbibliotek Strategi Københavns Universitetsbibliotek Universitetsbibliotekaren 12. december 2016 16/01126 DET KONGELIGE BIBLIOTEK Københavns Universitetsbibliotek Strategi 2017-2019 Københavns Universitetsbibliotek Københavns

Læs mere

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det!

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Velkommen til Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Du finder os i Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg & Aarup. Hjemmeside: www.assensbib.dk Reglement for AssensBibliotekerne

Læs mere

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det!

Velkommen til. Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Velkommen til Oplevelser & oplysninger - når du har brug for det! Du finder os i Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup, Vissenbjerg & Aarup. Hjemmeside: www.assensbib.dk Reglement for AssensBibliotekerne

Læs mere

KUBIS Serviceprofil 2015

KUBIS Serviceprofil 2015 Københavns Universitets Biblioteksservice / KUBIS Universitetsbibliotekaren 21. november 2014 Sagsnr. 2009-024391 DET KONGELIGE BIBLIOTEK KUBIS Serviceprofil 2015 I. Indledning I henhold til KUBIS2-aftalen

Læs mere

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N

VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N VELKOMMEN PÅ - ET ÅBENT TILBUD S E R V I C E I N F O R M AT I O N Biblioteksloven 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet ved at stille bøger, tidsskrifter,

Læs mere

REGLEMENT. for Egedal Bibliotekerne

REGLEMENT. for Egedal Bibliotekerne REGLEMENT for Egedal Bibliotekerne Hvem er Egedal Bibliotekerne? Egedal Bibliotekerne består af fire filialer. Smørum Bibliotek, Ølstykke Bibliotek, Ganløse Bibliotek og Biblioteket i Stenløse Kulturhus.

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

Velkommen på Ulfborg Bibliotek. Brug dit bibliotek - også når personalet er gået hjem

Velkommen på Ulfborg Bibliotek. Brug dit bibliotek - også når personalet er gået hjem Velkommen på Ulfborg Bibliotek Brug dit bibliotek - også når personalet er gået hjem Velkommen til et bibliotek med både betjening og selvbetjening Det er os en stor glæde at byde dig velkommen på Ulfborg

Læs mere

Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek

Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek Velkommen til Gladsaxe Bibliotekerne gladsaxe.dk/bibliotek Indhold Redaktion: Marie Engberg Eiriksson og Rikke Borup Layout: Stine Bang Iversen og Mette Edlers Fotos: Thomas Vilhelm/Photographic Nordic

Læs mere

reglement & gebyr BIBLIOTEKERNE I FREDERIKSHAVN // SÆBY // SKAGEN // ÅLBÆK // ØSTERVRÅ

reglement & gebyr BIBLIOTEKERNE I FREDERIKSHAVN // SÆBY // SKAGEN // ÅLBÆK // ØSTERVRÅ reglement & gebyr BIBLIOTEKERNE I FREDERIKSHAVN // SÆBY // SKAGEN // ÅLBÆK // ØSTERVRÅ 1 2 OPRETTELSE OG LÅNERKORT Alle kan oprettes som bruger af biblioteket. Du kan oprette dig med dit NemID via bibl.frederikshavn.dk

Læs mere

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA Velkommen til dig som ny bruger af Stevns Bibliotekerne! 2 REGLER FOR BRUG AF STEVNS BIBLIOTEKERNE - REV. OKTOBER 2016 Regler for brug af Stevns Bibliotekerne Alle,

Læs mere

REGLEMENT & GUIDELINES FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE

REGLEMENT & GUIDELINES FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE REGLEMENT & GUIDELINES FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE BRUG AF BIBLIOTEKET Alle kan gratis benytte bibliotekets almindelige tilbud. Biblioteket kan dog opkræve betaling for print, fotokopier og for særlige ydelser

Læs mere

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE TEMA Velkommen til dig som ny bruger af Stevns Bibliotekerne! 2 Regler for brug af Stevns Bibliotekerne Alle, der bor i Danmark, kan frit bruge biblioteket. Du kan komme

Læs mere

Roskilde Universitetsbibliotek Årsplan og budget 2019

Roskilde Universitetsbibliotek Årsplan og budget 2019 Roskilde Universitet Roskilde Universitetsbibliotek Roskilde Universitetsbibliotek Årsplan og budget 2019 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammesætning...3 2.1 Organisation...3 2.2 Biblioteket på de indre

Læs mere

KUBIS Strategi 2014-2016

KUBIS Strategi 2014-2016 Københavns Universitets Biblioteksservice KUBIS Universitetsbibliotekaren 12. december 2013 Sagsnr. 2009-017825 DET KONGELIGE BIBLIOTEK KUBIS Strategi 2014-2016 Indhold 1. Indledning 2. Overordnet målsætning

Læs mere

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE REGLEMENT

REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE REGLEMENT REGLER FOR BRUG AF BIBLIOTEKERNE REGLEMENT Velkommen til dig som ny bruger af Stevns Bibliotekerne! 2 Regler for brug af Stevns Bibliotekerne Alle, der bor i Danmark, kan frit bruge biblioteket. Du kan

Læs mere

Roskilde Universitet. Roskilde Universitetsbibliotek Årsplan og budget Roskilde Universitetsbibliotek ÅRSPLAN OG BUDGET. 9.

Roskilde Universitet. Roskilde Universitetsbibliotek Årsplan og budget Roskilde Universitetsbibliotek ÅRSPLAN OG BUDGET. 9. Roskilde Universitet Roskilde Universitetsbibliotek Roskilde Universitetsbibliotek Årsplan og budget 2018 Indhold 1. Indledning... 3 2. Rammesætning... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 RUb på de indre linjer...

Læs mere

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU BIBLIOTEKET

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU BIBLIOTEKET SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU BIBLIOTEKET 1 2 SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU BIBLIOTEKET LÅNERKORT OG PINKODE Du bliver meldt ind og får en 4-cifret PIN-kode på ét af Guldborgsund-bibliotekerne. Du

Læs mere

Introduktion til: Litteratursøgning Kildekritik Referencehåndtering

Introduktion til: Litteratursøgning Kildekritik Referencehåndtering Introduktion til: Litteratursøgning Kildekritik Referencehåndtering Thomas Skov Jensen tsko@dtu.dk Dagens program What s in for you? Adgang til information og litteratur Gruppearbejde Søgestrategi og søgeteknik

Læs mere

Velkommen til Campus Aarhus N

Velkommen til Campus Aarhus N Velkommen til Campus Aarhus N version 1.7 27. august 2012 Bioanalytikeruddannelsen Ergoterapeutuddannelsen Ernæring- og Sundhedsuddannelsen Fysioterapeutuddannelsen Bachelor s Degree Programme in Global

Læs mere

1 Indledning... 2. 2 Strategi og mål... 3 2.1 Enhedens ansvarsområder... 3 2.2 Strategiske fokuspunkter i kommende år (2012-2013)...

1 Indledning... 2. 2 Strategi og mål... 3 2.1 Enhedens ansvarsområder... 3 2.2 Strategiske fokuspunkter i kommende år (2012-2013)... Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Strategi og mål... 3 2.1 Enhedens ansvarsområder... 3 2.2 Strategiske fokuspunkter i kommende år (2012-2013)... 3 3 Leverancer... 6 3.1 Samlet leverance... 7 4 Budget

Læs mere

Klare mål for Statsbiblioteket 2009

Klare mål for Statsbiblioteket 2009 Klare mål for Statsbiblioteket 2009 tilfredsstillende Utilfredsstillende Biblioteket skal være åbent i den annoncerede åbningstid 99-100% 95-98% under 95% Hjemmesiden skal være oppe 24 timer i døgnet 99-100%

Læs mere

Sortering Feltnavn Statistikindberetning for de statslige lovbiblioteker for året 2008 1 Stamoplysninger 2 Felt_1 1. Biblioteksnummer 3 Felt_2 2.

Sortering Feltnavn Statistikindberetning for de statslige lovbiblioteker for året 2008 1 Stamoplysninger 2 Felt_1 1. Biblioteksnummer 3 Felt_2 2. Sortering Feltnavn Statistikindberetning for de statslige lovbiblioteker for året 2008 1 Stamoplysninger 2 Felt_1 1. Biblioteksnummer 3 Felt_2 2. Bibliotekets navn 4 Felt_3 3. - bibliotekets navn (fortsat)

Læs mere

www.odensebib.dk 1. udgave 2015

www.odensebib.dk 1. udgave 2015 www.odensebib.dk 1. udgave 2015 Regler Takster Åbningstider Odense Centralbibliotek www.odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: teleservice-bib@odense.dk LÅNEREGLER Indmeldelse

Læs mere

odensebib.dk november 2015 REGLER ÅBNINGSTIDER

odensebib.dk november 2015 REGLER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk november 2015 REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER Odense Centralbibliotek www.odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: teleservice-bib@odense.dk LÅNEREGLER Indmeldelse Alle,

Læs mere

5. Selvbetjeningsskranke

5. Selvbetjeningsskranke 5. Selvbetjeningsskranke Indhold Selvbetjeningsskranke... 3 Luk Selvbetjeningsskranke... 3 Selvbetjening på flere måder; hvordan hos jer?... 5 Stregkoder til selvbetjening... 5 Lyde fra Selvbetjeningsskranke...

Læs mere

Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2005

Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2005 Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2005 Sortering Feltnavn Beskrivelse 1 Felt_1 Biblioteksnummer 2 Stamoplysninger 3 Felt_2 B1. Bibliotekets

Læs mere

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne.

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne. 1 of 5 BILAG 1 Fremstilling for PUK-udvalget Syddjurs Biblioteks betjening af landdistrikter Ved byrådets beslutning af budget 2016, blev der udtrykt bekymring for en nedlukning af bogbussen, samtidig

Læs mere

Idé-DB DSR IDÉKATALOG. til studiemiljøet på. Danmarks Biblioteksskole. De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008

Idé-DB DSR IDÉKATALOG. til studiemiljøet på. Danmarks Biblioteksskole. De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008 Idé-DB DSR IDÉKATALOG til studiemiljøet på Danmarks Biblioteksskole De Studerendes Råd Danmarks Biblioteksskole Maj 2008 Indledning Idé-DB er et forum under DSR, De Studerendes Råd, hvor de studerende

Læs mere

Servicedeklaration for AssensBibliotekerne 2010

Servicedeklaration for AssensBibliotekerne 2010 Servicedeklaration for AssensBibliotekerne 2010 Bibliotekerne i Assens Kommune skal være et besøg værd og: Fungere som lokale væresteder og kulturcentre Være et tilbud for alle borgere Yde kvalificeret

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2006

Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2006 Indberetningskategorier for biblioteksstatistik (større forskningsbiblioteker) for indberetningsåret 2006 Sortering Feltnavn Beskrivelse 1 Felt_1 Biblioteksnummer 2 Stamoplysninger 3 Felt_2 B1. Bibliotekets

Læs mere

Tilskud fra DEFF

Tilskud fra DEFF Tilskud fra DEFF 10-10-2016 1 Dagsorden: 1) Puljen til større projekter 2 ) Puljen til mindre projekter 10-10-2016 2 Puljen til større projekter 10-10-2016 3 Indsatsområder Adgang til digital videnskabelig

Læs mere

Responses. Studieretning? Studieretning? Count Arkitekt 75. Konservator 7.4% Responses to this question 121. last 41 days. Percentage of Responses

Responses. Studieretning? Studieretning? Count Arkitekt 75. Konservator 7.4% Responses to this question 121. last 41 days. Percentage of Responses 00 82 last 4 days 0 0 4 2 November, 202 November 8, 202 November, 202 November 22, 202 November 2, 202 Studieretning? Arkitekt (2%) Design (0.%) Konservator (.4%) to this question 2 Studieretning? Arkitekt

Læs mere

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et.

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Biologi Navn på universitet i udlandet: University of Washington Land: USA Periode: Fra: 29. september 2010 Til: 17. december 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

AALBORG SYGEHUS MEDICINSK BIBLIOTEK. Kursuskatalog. Kurser i informationssøgning og referencehåndtering

AALBORG SYGEHUS MEDICINSK BIBLIOTEK. Kursuskatalog. Kurser i informationssøgning og referencehåndtering AALBORG SYGEHUS MEDICINSK BIBLIOTEK Kursuskatalog Kurser i informationssøgning og referencehåndtering Medicinsk Biblioteks kursusoversigt Velkommen til Medicinsk Biblioteks kursuskatalog I kataloget finder

Læs mere

Reglement for Roskilde Bibliotekerne Side 1 af 5

Reglement for Roskilde Bibliotekerne Side 1 af 5 Side 1 af 5 Nuværende formulering Ændringsforslag august 2018 Reglement for Roskilde Bibliotekerne 1. Benyttelse Biblioteket kan benyttes af alle. Benyttelse af biblioteket er gratis. Enhver, der er over

Læs mere

Aarhus University Library - snitflader til Statsbiblioteket

Aarhus University Library - snitflader til Statsbiblioteket Aarhus University Library - snitflader til Statsbiblioteket Præsentation ved AUL arbejdsgruppemøde nr. 5 Tema: organisering Ellen V. Knudsen Tonny Skovgård Jensen Indhold Lidt om Statsbiblioteket Vores

Læs mere

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Velkommen til Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Herning Bibliotekerne tilbyder en række korte undervisningsforløb,

Læs mere

University College Sjællands Biblioteker. Udviklingsplan 2011 2013 for bibliotekerne i UCSJ

University College Sjællands Biblioteker. Udviklingsplan 2011 2013 for bibliotekerne i UCSJ University College Sjællands Biblioteker Udviklingsplan 2011 2013 for bibliotekerne i UCSJ 1 UCSJ Bibliotekernes formålsparagraf: Bibliotekernes primære formål er at betjene studerende, kursister og medarbejdere

Læs mere

Hvad har HBÅ lært af undersøgelsen

Hvad har HBÅ lært af undersøgelsen Hvad har HBÅ lært af undersøgelsen Indledningsvis skal det bemærkes, at Handelshøjskolens Bibliotek i Århus (HBÅ) adskiller sig på en del områder fra de tre andre biblioteker, som vi har arbejdet sammen

Læs mere

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Den 4. november 2014 Jakob Heide Petersen // Københavns Biblioteker Indhold Indledning bibliotekets opgave og fokus Biblioteksstrategi i København

Læs mere

Arbejdsgruppen. Startet foråret 2011 7 biblioteker fra regionen med (samme) udfordrende geografi Inspirerende udviklende - netværksskabende

Arbejdsgruppen. Startet foråret 2011 7 biblioteker fra regionen med (samme) udfordrende geografi Inspirerende udviklende - netværksskabende Arbejdsgruppen Startet foråret 2011 7 biblioteker fra regionen med (samme) udfordrende geografi Inspirerende udviklende - netværksskabende Fleksible biblioteker - lokalsamfundets aktive arena Hvordan kan

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET 1. NOVEMBER 2011 AUL - HOVEDBUDSKABER. AUL-ARBEJDSGRUPPEN Allan Flyvbjerg, dekan

AARHUS UNIVERSITET 1. NOVEMBER 2011 AUL - HOVEDBUDSKABER. AUL-ARBEJDSGRUPPEN Allan Flyvbjerg, dekan AUL - HOVEDBUDSKABER Allan Flyvbjerg, dekan UNI VERSITET AUL-PROCESSEN 12 medlemmer: AUL-gruppen - VIP er, studerende, bibliotekarer, administration 7 temamøder: Heldagsmøder sikrer dybtgående dialog i

Læs mere

PÆDAGOGISK SERVICECENTER

PÆDAGOGISK SERVICECENTER PÆDAGOGISK SERVICECENTER Skoleåret 2010-2011 Mailadresse bib@sct-joseph.dk Telefonnummer 39641282-126 Åbningstider Alle hverdage fra 9.00-13.55 (inkl. frikvarterer) Mandag kl. 14.05-14.50 (STP) Tirsdag

Læs mere

Svarfordeling - Samfundsvidenskab

Svarfordeling - Samfundsvidenskab Svarfordeling - Samfundsvidenskab Værdivurdering Antal (N) Pct Valid Pct 0 15 0,19% 0,49% 1 12 0,16% 0,39% 2 49 0,63% 1,61% 3 99 1,28% 3,26% 4 132 1,71% 4,34% 5 333 4,31% 10,95% 6 367 4,75% 12,07% 7 740

Læs mere

Svarfordeling Campus Kolding

Svarfordeling Campus Kolding Svarfordeling Campus Kolding Værdivurdering Antal (N) Pct Valid Pct 0 5 0,27% 0,61% 1 3 0,16% 0,37% 2 16 0,88% 1,96% 3 24 1,31% 2,94% 4 33 1,81% 4,05% 5 98 5,36% 12,02% 6 102 5,58% 12,52% 7 215 11,77%

Læs mere

Velkommen. Cphbusiness City

Velkommen. Cphbusiness City s Velkommen Cphbusiness City 2015 Velkommen til Cphbusiness City Afdelingen ligger på Landemærket 11 og har Rundetårn og Købmagergade som nærmeste naboer. Huset har velfungerende undervisningslokaler med

Læs mere

Det digitale bibliotek

Det digitale bibliotek Forsknings Bibliotekerne: Det digitale bibliotek Jens Thorhauge Styrelsen for Bibliotek og Medier 1 Styrelsen for Bibliotek og Medier Ansvar for drift og udvikling af bibliotekernes infrastruktur Danmarks

Læs mere

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk gældende fra 7. august 2019 odensebib.dk REGLER TAKSTER Odense Bibliotekerne odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: adm-bib@odense.dk LÅNEREGLER 3 Indmeldelse Biblioteket

Læs mere

Velkommen. til Cphbusiness Søerne 2015-2016

Velkommen. til Cphbusiness Søerne 2015-2016 s Velkommen til Cphbusiness Søerne 2015-2016 Velkommen til Cphbusiness Søerne Cphbusiness Søerne ligger mellem søerne og HC Ørstedsparken i Nansensgade med mange cafeer og små butikker. Afdelingen er Cphbusiness

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Velkommen til REX onlinehjælp... 1 Søgning... 3 Hvordan kan du bruge søgefeltet i enkel søgning?... 3

Læs mere

Tilbud til skolerne 2019/2020

Tilbud til skolerne 2019/2020 Tilbud til skolerne 2019/2020 SE OGSÅ WWW.BIBLIOTEKERNE.FREDERIKSSUND.DK Tilbud til skolerne 2019/2020 Vores tilbud har som overordnet formål, at bidrage positivt til børn og unges: Læselyst og selvlæsning.

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker Serviceområde Udgøre et uforpligtende møde-, være- og oplevelsessted for borgere i Herning kommune Det nye hovedbibliotek i Østergade er Herning

Læs mere

Vejledning: Søg og bestil i katalogen

Vejledning: Søg og bestil i katalogen Vejledning: Søg og bestil i katalogen Udarbejdet af Simon Papousek, sipa@fak.dk Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Hjemmesiden... 2 Log in... 3 1. Søgning i katalogen: Bøger... 4 2. Søgning i e-ressourcerne:

Læs mere

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER

REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk gældende fra 7. september 2017 odensebib.dk REGLER TAKSTER Odense Bibliotekerne odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: adm-bib@odense.dk LÅNEREGLER 3 Indmeldelse

Læs mere

odensebib.dk gældende fra d. 5.december 2016 REGLER ÅBNINGSTIDER

odensebib.dk gældende fra d. 5.december 2016 REGLER ÅBNINGSTIDER odensebib.dk gældende fra d. 5.december 2016 REGLER TAKSTER ÅBNINGSTIDER Odense Bibliotekerne odensebib.dk Information og omstilling Tlf.: 66 13 13 72 e-mail: adm-bib@odense.dk LÅNEREGLER Indmeldelse Alle,

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Hele oplevelsen var rigtig god, dog med undtagelse af det akademiske niveau på universitetet.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Yderst tilfreds. Hele oplevelsen var rigtig god, dog med undtagelse af det akademiske niveau på universitetet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Økonomi (cand.oecon.) Navn på universitet i udlandet: University of Southampton Land: United Kingdom Periode: Fra: September 2011 Til: Januar

Læs mere

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek Biblioteket i lommen Mobile tilbud fra dit bibliotek Mobile tilbud fra dit bibliotek Mobiltelefoner eller smartphones er i dag hver mands eje. Derfor tilbyder Vordingborg Bibliotekerne nu også diverse

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

DDELIBRA GO. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense, Næstved og Frederiksberg.

DDELIBRA GO. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense, Næstved og Frederiksberg. DDELIBRA GO DDElibra GO er det nye alternativ til bibliotekernes trykte bestillings- og hyldekontrollister - præsenteret på en tablet eller smartphone. Kundebesøg og test: Tak til Ballerup, Roskilde, Odense,

Læs mere

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de 16-99 årige s brug af og tilfredshed med, de danske folkebiblioteker Er det ikke mere interessant at kigge på

Læs mere

Hjælp Biblioteket til at blive bedre

Hjælp Biblioteket til at blive bedre Hjælp Biblioteket til at blive bedre Biblioteket vil gerne have din hjælp til at blive endnu bedre. Derfor gennemfører vi i øjeblikket en undersøgelse for at høre din mening om vores service og tilbud.

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2016/2017 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Webetik side 6 Databaser side 7 Bibintro side 8 Booktalk side 9 Overbygningen

Læs mere

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE SKOLETILBUD 18/19 TIL 1. -8. KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2018/2019 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog for skoleåret 2018-2019,

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab. Navn på universitet i udlandet: Bishop University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: uddannelsesvidenskab Navn på universitet i udlandet: Bishop University Land: Canada Periode: Fra: 10.01.12 Til: 01.05.12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Litteratursøgning. Program

Litteratursøgning. Program Litteratursøgning Janne Lytoft Simonsen, cand.scient., ph.d. Forskningsbibliotekar for Odontologisk Institut Tlf. 8946 2366 janne.lytoft.simonsen@odontologi.au.dk Program 1. Systematiske søgninger i PubMed

Læs mere

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ja, de hjalp mig med hvordan jeg skulle søge, og gav mig noget forberedelse til turen.

Modtog du vejledning fra Internationalt Center? Ja, de hjalp mig med hvordan jeg skulle søge, og gav mig noget forberedelse til turen. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Kandidat i Fysik Navn på universitet i udlandet: University of Toronto Land: Canada Periode: Fra: 1. september 2010 Til: 22. december 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010. Deltagere Køn Alder Antal 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25

Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010. Deltagere Køn Alder Antal 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25 Resultater af spørgeskemaundersøgelse i Svenstrup og Haraldslund uge 10 og 11 2010 Deltagere Køn Alder Antal Mand 14-20 3 21-30 4 31-40 12 41-50 6 51-60 8 61-25 Mænd 58 Kvinde 14-20 4 21-30 20 31-40 23

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var generelt tilfreds med opholdet, selvom jeg i nogle af mine forventninger til universitetet blev skuffet

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg var generelt tilfreds med opholdet, selvom jeg i nogle af mine forventninger til universitetet blev skuffet Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Bacheloruddannelsen på Litteraturhistorie Navn på universitet i udlandet: University College London Land: England Periode: Fra:september 2011 Til:juni

Læs mere

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek

Biblioteket i lommen. Mobile tilbud fra dit bibliotek Biblioteket i lommen Mobile tilbud fra dit bibliotek Mobile tilbud fra dit bibliotek Vordingborg Bibliotekerne tilbyder diverse services tilpasset til mobiltelefoner der har adgang til Internet. Det betyder,

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Universitat Autonoma de Barcelona

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Universitat Autonoma de Barcelona US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Universitat Autonoma de Barcelona Land: Spanien Periode: Fra: September 2012 Til: Januar 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Som forskningsinstitution forsker Statsbiblioteket i information og medier.

Som forskningsinstitution forsker Statsbiblioteket i information og medier. STATSBIBLIOTEKETS STRATEGI FOR 2015-2018 Mission Statsbiblioteket bidrager til udvikling og dannelse ved at give brugerne mulighed for at navigere i globale informationsressourcer samt ved at bevare og

Læs mere

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket:

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket: RAMMEAFTALE Statsbiblioteket 2011-14 15. november 2010 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Statsbiblioteket på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Årsberetning KUBIS Samf 2009

Årsberetning KUBIS Samf 2009 KØBENHAVNS UNIVERSITETS BIBLIOTEK OG INFORMATIONSSERVICE KUBIS SAMF BIBLOTEKERNE Årsberetning KUBIS Samf 2009 Generelt har 2009 været et meget travlt år med åbning af fakultetsbibliotek, flytninger af

Læs mere

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem 2 CICERO Cirka 1.500 folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem DET FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Det Fælles Bibliotekssystem er et af verdens største biblioteks

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: University of Aberdeen Land: Skotland Periode: Fra: 28 januar 2013 Til:7 juni 2013 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis D. 01.07.2010. Høring over Open Access

Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis D. 01.07.2010. Høring over Open Access Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis J.NR.: 2009-1-0280 Ref.: mv D. 01.07.2010 Høring over Open Access Professionshøjskolernes Rektorkollegium University

Læs mere

TABELRAPPORT BIBLIOTEKERNES BRUGERUNDERSØ- GELSER, THISTED

TABELRAPPORT BIBLIOTEKERNES BRUGERUNDERSØ- GELSER, THISTED BIBLIOTEKERNES BRUGERUNDERSØGELSER, THISTED 1 Til Thisted Bibliotekerne Dokumenttype Tabelrapport Dato Februar, 2010 TABELRAPPORT BIBLIOTEKERNES BRUGERUNDERSØ- GELSER, THISTED 1-1 INDHOLD 1. Introduktion

Læs mere

Rapporten er baseret på input fra Universitetsbibliotekerne i København (KU) og Aarhus (AU). Bidragsydere:

Rapporten er baseret på input fra Universitetsbibliotekerne i København (KU) og Aarhus (AU). Bidragsydere: Landerapport NJB 2015 DANMARK Rapporten er baseret på input fra Universitetsbibliotekerne i København (KU) og Aarhus (AU). Bidragsydere: Bo Søgaard Jensen, KU Marianne Tind, AU Henrik Tvermoes, AU (Ansvarlig

Læs mere

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK 1 2 SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU ET ÅBENT BIBLIOTEK HVAD ER ET ÅBENT BIBLIOTEK? Det Åbne Bibliotek er en selvbetjeningsløsning, hvor du selv lukker

Læs mere

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: University of Wisconsin-Madison Land: USA Periode: Fra:September 2010 Til:Januar 2011 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Studieretningsopgaven

Studieretningsopgaven Håndbog til Studieretningsopgaven Aalborg Katedralskole 2013-14 Studieretningsopgaven (SRO) er en afleveringsopgave, som skal forberede jer på studieretningsprojektet (SRP) i 3g. Der er tale om en individuel

Læs mere

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU BIBLIOTEKET

SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU BIBLIOTEKET SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU BIBLIOTEKET 1 2 SERVICE & REGLER SÅDAN BRUGER DU BIBLIOTEKET LÅNERKORT OG PINKODE Du bliver meldt ind og får en 4-cifret PIN-kode på ét af Guldborgsund-bibliotekerne. Du

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Bortset fra store problemer med forhåndsgodkendelse, er jeg godt tilfreds. IOE har Givet mig godt indtryk.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Bortset fra store problemer med forhåndsgodkendelse, er jeg godt tilfreds. IOE har Givet mig godt indtryk. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk psykologi (IUP) Navn på universitet i udlandet: Institute of Education University of London Land: UK Periode: Fra:1 okt (29. sep)

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2015/2016 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Bibintro Databaser og Webetik side 6 side 7 Overbygningen Informationssøgning

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret juni 2017 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

Skolebiblioteket Snedsted skole 2012/13. Skolebibliotekarer: Poul Erik Weber (PW) Heidi Thing (HT)

Skolebiblioteket Snedsted skole 2012/13. Skolebibliotekarer: Poul Erik Weber (PW) Heidi Thing (HT) Skolebiblioteket hæ fte Snedsted skole 2012/13 ns o i at for e rm er r o f læ In Skolebibliotekarer: Poul Erik Weber (PW) Heidi Thing (HT) 1 Hvor er mellemgruppens og overbygningens depoter? (Indskolingen

Læs mere

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30

DDElibra Håndbog. DDElibra GO. Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 DDElibra DDElibra GO Axiell Danmark A/S 2015-10-27 Version 9.11.30 Copyright 2015 1 DDElibra GO - dynamiske lister præsenteret på tablet... 3 2 Sådan bruger personalet løsningen... 4 2.1 Login... 4 2.2

Læs mere

BETJENING AF GYMNASIEELEVER PÅ FOLKEBIBLIOTEKERNE

BETJENING AF GYMNASIEELEVER PÅ FOLKEBIBLIOTEKERNE BETJENING AF GYMNASIEELEVER PÅ FOLKEBIBLIOTEKERNE TRINE TOFT PRÆSENTATION Uddannet Bibliotekar DB i 2004 med et projekt på Gentofte Hovedbibliotek: Implementering af et Åbent Læringscenter på Gentofte

Læs mere

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015

Biblioteket. Kurser for voksne Forår 2015 Kurser for voksne Forår 2015 1 Velkommen til bibliotekets kurser Sønderborg tilbyder en række kurser, der alle er relevante i forhold til bibliotekets digitale tilbud. Vi tilbyder også Drop In, hvor bibliotekets

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Tilburg universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Psykologi. Navn på universitet i udlandet: Tilburg universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Psykologi Navn på universitet i udlandet: Tilburg universitet Land: Holland Periode: Fra: August 2013 Til: December 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

IT-platforme på Health

IT-platforme på Health IT-platforme på Health Få et overblik over informationskanalerne Som studerende, og ikke mindst som ny studerende, kan det være svært at få et overblik over de mange informationskanaler der er på Aarhus

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik. Navn på universitet i udlandet: Uppsala Universitet.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik. Navn på universitet i udlandet: Uppsala Universitet. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Lingvistik Navn på universitet i udlandet: Uppsala Universitet Land: Sverige Periode: Fra: August 2013 Til: Januar 2014 Udvekslingsprogram: Nordlys

Læs mere

Brug, kvalitetsudvikling og tilfredshed med bibliotekerne

Brug, kvalitetsudvikling og tilfredshed med bibliotekerne Brug, kvalitetsudvikling og hed med bibliotekerne Brugerundersøgelsen af 0 biblioteker i oktober 00 Århus Kommunes Biblioteker januar 00 Indhold Undersøgelsen Hvem bruger bibliotekerne 4 Søndagsåbent 6

Læs mere

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem

Cirka folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem 2 CICERO LIBRARY MANAGEMENT SYSTEM Cirka 1.500 folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre bliver brugere af det Fælles Bibliotekssystem DET FÆLLES BIBLIOTEKSSYSTEM Det Fælles Bibliotekssystem er et

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Pædagogisk Sociologi Navn på universitet i udlandet: University of London, Instutite of Education Land: England Periode: Fra:1. oktober Til:

Læs mere

STRATEGI 2015-2018. #meretilflere

STRATEGI 2015-2018. #meretilflere STRATEGI 2015-2018 #meretilflere MERE TIL FLERE Mere til flere er kernen i den vision og strategi, der bærer rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Statsbiblioteket for 2015-2018. Meretilflere er måske

Læs mere