Informationsmøde vedr. mulighed for kystsikring/sandfodring på strækningen nord for Nørlev til syd for Lønstrup, 16. marts 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Informationsmøde vedr. mulighed for kystsikring/sandfodring på strækningen nord for Nørlev til syd for Lønstrup, 16. marts 2013"

Transkript

1 1 Informationsmøde vedr. mulighed for kystsikring/sandfodring på strækningen nord for Nørlev til syd for Lønstrup, 16. marts 2013 Pkt. 1: Velkomst og kort introduktion til mødet ved medlemmer af arbejdsgruppen, Per L. Pedersen, sommerhusforeningen Harerenden og Orla Sahl Jensen, Grundejerforeningen Nørlev Strand, herunder ved fremvisning af plancher. Pkt. 2: Hjørring Kommunes bidrag til initiativet v/thomas Lomholt: Hjørring kommune og Kystdirektoratet indledte i 2011 et samarbejde om at sandfordre fra vandsiden ved Lønstrup Strand. Det er denne metode, man ønsker at udbrede og indlede et samarbejde omkring. Opfyldning med sten er ikke en optimal sikring. Det understreges, at det er et tilbud, hvor Hjørring Kommune vil være fødselshjælper, og foreningerne vil kunne opnå en rabat ved at indgå i dette samarbejde, men at det er foreningerne, der selv skal finde finansieringen. Ved en fælles indsats på strækningen vil man være solidarisk med naboen/naboforeningen. Sandet skal formentlig sejles fra Hirtshals Havn. Pkt. 3 og 4: Kystdirektoratets bidrag til initiativet samt gennemgang af principperne bag sandfodring v/per Sørensen: Ved hård kystsikring sker der det, at vanddybden længere ude bliver dybere og dybere. Med sandfordring laves der buffere, som forhindre, at havet spiser af kysten længere inde, men i stedet spiser af bufferne. Der sker en tværtransport, hvorved sandet kommer ind igen om sommeren. Sandet flytter langs kysten og aflejres ved Hirtshals Havn, så i stedet for at det fortsætter længere nordpå, er genbrugstanken at hente det tilbage. Målsætningen skal være, hvilken buffer, man vil have. Noget sand transporteres væk, og sandet vil forsvinde på et tidspunkt. Om det virker må basere sig på viden frem for tro. Pkt. 5: Prisniveauer v/per L.Pedersen, Sommerhusforeningen Harerenden: Fremviste planche med prisoverslag. Beregningen viser en gennemsnitspris på kr pr. år incl. moms - min. kr og max kr pr. år fordelingen er op til den enkelte forening. Der er tale om en 3 årig forsøgsperiode med sandfodring hvert år, startende i foråret Fordelene ved at indgå i samarbejdet kan betragtes på følgende måde: Den gennemsnitlige hastighed, hvormed kysten nedbrydes, nedsættes. Anse det som en forsikring. Det medfører, alt andet lige, en værdistigning af eget hus. Har et samfundsøkonomisk aspekt. Pkt. 6: Pause

2 2 Pkt. 7 og 8: Spørgsmål/diskussion og interessetilkendegivelse: Ebbe Jørgensen, Nørlev Strand af 1986: Foreningen dækker en kyststrækning på 300 m og har 27 medlemmer samt 10 sommerhusejere, som ikke er medlem af foreningen. Foreningens medlemmer har nedstemt et forslag om at bidrage med kr pr. år. Han mener ikke, at det kan være den enkelte forenings ansvar, men derimod et kommunalt/statsligt anliggende. Der opkræves et storskraldsbidrag af kommunen, som bør hvile i sig selv det må formentlig give overskud, og kan nogle af disse penge bruges til kystsikring? Åse Christiansen, Harerenden: Hjørring kommune må have interesse i, at kysten består, så selvfølgelig må det være et kommunalt/statsligt projekt. Ved at indgå et samarbejde med sommerhusforeningerne opnår Hjørring kommune en rabat. Der er et problem, om vi vil være med til at løse det eller ej? Vi bør bevare fokus på, om vi vil løse problemet eller ej. I Danmark er det den enkelte, der må betale, og hvis vi ikke selv gør noget, får vi ikke løst det grundlæggende problem. Der mangler sand. Thomas Lomholt, Hjørring Kommune: Storskraldsordningen hviler i sig selv. Folketinget har vedtaget, at det er lodsejernes opgave at kystsikre. Hjørring kommune vil gerne beskytte kysten. Ideen med dette initiativ er at igangsætte en proces, hvor foreningerne kan komme med på ordningen og derved få fordel af, at div. udgifter afholdes af det igangværende samarbejde mellem Hjørring kommune og Kystdirektoratet. Lindy Ottesen, Harerenden: Vi har en løsning med hård kystsikring. Hvad er problemet på sigt hvad sker der med vores bestående sikring, hvis vi ikke sandfodrer? Med hensyn til transport af sand fra Hirtshals: Indsejlingen til Hirtshals Havn vedligeholdes af hensyn til færgernes ankomst/afgang. Kommer vi til at betale for transport af sand, som Hjørring kommune betaler for i forvejen? Det er ikke Hjørring kommune, der betaler ved Hirtshals, men Hirtshals Havn, som er en kommunal virksomhed.

3 3 Vanddybden ved Harerenden bliver dybere og dybere. Der skal gerne være noget strand foran skråningsbeskyttelsen for at minimere udgifterne til vedligeholdelse af det eksisterende. Det vil blive dyrere at fylde op med sten frem for at sandfodre. Med hensyn til transport af sand fra Hirtshals kan vi måske opnå en økonomisk fordel, ved at Hirtshals Havn kan være en del af samarbejdet. Andre firmaer har lov til at indgå her med transport af sand uden at gå ind i konkurrenceproblemer. Dan Otto Houmann Jensen, Nørlev Strand af 1986: Foreningen har sidste år sandfodret, men har efterfølgende været voldsomt plaget af sandflugt indover området. Kan sandet dækkes, evt. med fiberdug? Foreslår at man ser, hvad der er sket ved foreningen. Der kan evt. plantes marehalm i sandet. Ole Hasling, Fuglebakken: Takker for initiativet. Han opfordrer til ikke at se begrænsninger, men muligheder i det 3 årige forsøg. Svend Therkildsen, Nørlev Strand: Har sandfordringen ved Søndervig virket? Der har ikke været sandfodret ved Søndervig et stykke tid, men i stedet ved Krogen. Pressen har givet vildledende oplysninger om, at der er forsvundet op til 68 m. Kystdirektoratet kan komme med andre tal ved sidste storm er der forsvundet sand nogle steder og andre steder ingenting. Erik Corfitzen: Med henvisning til artikel i Jyllandsposten af har regeringen afsat 100 mill. Kr. til kystsikring. Er pengene øremærket til bestemte områder? Er det nye midler i forbindelse med vækstplanen? Hvad gør Hjørring kommune for at få del i dette? De 100 mill. Kr. er nye midler i forbindelse med vækstplanen og indgår i budgettet for det kommende år.

4 4 Hjørring kommune har indgået en 5 årig aftale med Kystdirektoratet med 2013 som sidste år. Der skal indgås en ny aftale formentlig igen for 5 år, og man er i kontakt med Kystdirektoratet herom og har gjort opmærksom på, at bevillingsrammen er for lille. Man gør, hvad der er nødvendigt og ikke mere. Anlæggene har det skidt, og det er sværere og sværere at fastholde kystlinjen. Borgmester Arne Boelt: Regeringens bevilling på 100 mill. Kr. er fortrinsvis afsat til 2 navngivne steder. Han har taget kontakt til Carsten Hansen i et forsøg på at få del i puljemidlerne. Hvis det foreslåede samarbejde om kystsikring lykkes, kan det måske bruges som en løftestang overfor regeringen. Kim Jacobsen, Nørlev Strand: Hvis udgiften til sandfodringen i første omgang afholdes af Hjørring kommune, er der så mulighed for at spare moms? Kan Hjørring kommune i første omgang afholde udgiften til det 3 årige forsøg, og sommerhusejerne afdrager til kommunen over en 5 årig periode? Med hensyn til momsspørgsmålet er der tale om noget jura, som han ikke vil gå ind i, men han har kendskab til en form for udligningsordning, hvor momsen så i stedet vil være 17,5%. Om der vil være mulighed for en afdragsordning hos Hjørring kommune er en politisk stillingstagen, hvor der må søges økonomiudvalget. Borgmester Arne Boelt: Med hensyn til Hjørring kommunes deltagelse er der ikke noget, der er udelukket i en positiv ånd, men det vil være en politisk beslutning. En god ide er at ansøge i begyndelsen af byrådsperioden. Medlem fra Strandgården af 2005: a) Falder aftalen med Hjørring kommune og Kystdirektoratet væk, hvis Skallerup Klit ikke vil være med. b) Spørger med henvisning til en planche, der viser høfder ved Skallerup Klit, om ikke denne stensætning skal nedlægges? c) Hvad er Skallerup Klits holdning til projektet?

5 5 Svar på pkt. a): nej, aftalen falder ikke væk. Svar på pkt. c): Skallerup Klit var oprindelig varm fortaler for projektet, men ikke i dag måske lidt i tænkeboks, men ingen løfte om at indgå i samarbejdet. Svar på pkt. b): Høfder ved Skallerup Klit er lavet for at bremse for den flod af sand, der kommer. (= Løkken læmole). Som det fremgår af billeder er effekten heraf, at det reducerer kysttilbagerykningen på den ene side og forøger det på den modsatte side af høfden. Borgmester Arne Boelt: Har haft møde med direktør Niels Bro, Skallerup Klit. Direktøren er positiv, men der er ikke enighed i bestyrelsen om, hvad der skal ske udfor dette område. Erik Berg, Harerenden: Man kunne evt. tage en bus til et sted for at se på kystbeskyttelse. Hvis vi ser 50 år tilbage, ville man sikkert have stillet sig uforstående overfor at kystsikre med sten udfor Harerenden. Han mener, at vi skylder os selv og vore efterfølgere at gøre forsøget. Foreslår at se ved Lønstrup Strand, hvor der stadig er kyst og sand og ingen sten eller tage til Krogen ved Vestkysten, hvor der er åben kyst. Henviser også til at kontakte Dorthe, Vestkystens Gårdbutik, der har måttet flytte 3 gange på grund af kystens tilbagerykning, men nu er sikret. Anders Christensen, Strandgården af 2005: Ser ingen virkning. Efterlyser forslag til andre tilbud/ løsninger, evt. Skagen modellen med rør. Han henviser til et forsøg på Vestkysten, der ikke er evalueret og spørger, om der kommer en rapport. Hvordan hænger vore priser sammen med tidligere omtalte projekt til 25 mill. Kr.? Forsøget til 25. mill. Kr. kan ikke sammenlignes. Det drejer sig om en lang strækning med højere bølger og større udfordringer samt forskellige tidsperspektiver. Pressen har givet vildledende oplysninger om forsøget.

6 6 Som eksempel kan nævnes, at kysten ved Krogen er flyttet m ud. Forsøget med Skagen projektet med rør er evalueret på Transportministeriets hjemmeside. En dokumenteret fælles konklusion er, at det ingen effekt har haft. Hanne Møller, Harerenden: Ser ikke nogen ide i forsøget, da sandet ved den første storm forsvinder til Hirtshals. Hvad forskellen er på fodringssand og det naturlige sand, kan ingen svare på. Per L. Pedersen, Harerenden: Understreger igen, at det er et tilbud. Stenene ved Harerenden bliver aldrig fjernet, men sand er billigere end sten. Spørgsmålet er, hvad vores alternativ vil være. Pkt. 9: Afslutning: Per L. Pedersen fremlagde en overordnet plan for arbejdsgruppens fremtidige arbejde. Det er nu op til hver forening at behandle spørgsmålet på foreningens generalforsamling.

1. Velkomst og kort introduktion til mødet

1. Velkomst og kort introduktion til mødet VELKOMMEN 1. Velkomst og kort introduktion til mødet 1.1 Velkommen» Præsentation» Præsentation af panelet» Mødearrangører» Kort historik 1.2 Praktiske oplysninger» Spørgsmål» Kaffepause DAGSORDEN 1. Velkomst

Læs mere

Lønstrup, den 06.12.2015. Orientering vedr. udførelse af sandfodring i en 3-årig forsøgsperiode. Generelt:

Lønstrup, den 06.12.2015. Orientering vedr. udførelse af sandfodring i en 3-årig forsøgsperiode. Generelt: 1 Lønstrup, den 06.12.2015 Orientering vedr. udførelse af sandfodring i en 3-årig forsøgsperiode. Generelt: På generalforsamlingen i Sommerhusforeningen Harerenden blev det, i 2013, besluttet at gennemføre

Læs mere

SOMMERHUSFORENINGEN HARERENDEN

SOMMERHUSFORENINGEN HARERENDEN SOMMERHUSFORENINGEN HARERENDEN Lønstrup, den 06.12.2017 Orientering vedr. udførelse af sandfodring i en 3-årig forsøgsperiode. Generelt: På generalforsamlingen i Sommerhusforeningen Harerenden blev det,

Læs mere

Evalueringsrapport Nørlev Strand

Evalueringsrapport Nørlev Strand Evalueringsrapport Nørlev Strand Trykudligning sammenlignet med sandfodring 1 SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf. 98445713 Mob 40401425 web www.shore.dk Mail sic@shore.dk

Læs mere

INFORMATIONSMØ DE VEDR. MULIGHED FOR KYSTSIKRING/SANDFODRING PÅ STRÆ KNINGEN NORD FOR NØ RLEV TIL SYD FOR LØ NSTRUP

INFORMATIONSMØ DE VEDR. MULIGHED FOR KYSTSIKRING/SANDFODRING PÅ STRÆ KNINGEN NORD FOR NØ RLEV TIL SYD FOR LØ NSTRUP VELKOMMEN INFORMATIONSMØ DE VEDR. MULIGHED FOR KYSTSIKRING/SANDFODRING PÅ STRÆ KNINGEN NORD FOR NØ RLEV TIL SYD FOR LØ NSTRUP DAGSORDEN 1. Velkomst og kort introduktion til mø det ved medlemmer af arbejdsgruppen,

Læs mere

Drøftelse af projekt for sandfodring fra 2018 og frem. Samarbejde ml. grundejerforeninger, feriecenter, Kystdirektoratet og Hjørring Kommune

Drøftelse af projekt for sandfodring fra 2018 og frem. Samarbejde ml. grundejerforeninger, feriecenter, Kystdirektoratet og Hjørring Kommune REFERAT Drøftelse af projekt for sandfodring fra 2018 og frem. Samarbejde ml. grundejerforeninger, feriecenter, Kystdirektoratet og Hjørring Kommune Tid: Fredag d. 3. november 2017, kl. 15.00-17.00 Sted:

Læs mere

Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015

Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015 Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Sag nr. 04.18.00-P20-1-15 26-01-2015 Side 1. Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015 Borgmester bød alle velkommen til informationsmøde

Læs mere

TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse. Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget. Hjørring Kommune

TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse. Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget. Hjørring Kommune TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget Hjørring Kommune Kysterne i Hjørring Kommune 62 km kystlinie Overvejende naturlig kyst med meget stor rekreativ

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Vendsyssel J.nr. NST-4129-000-00001 Ref. ckjae 10. juli 2015 Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Mårup Kirke, d. 12. maj kl. 9.00 (Lokalnr. 350024) Repræsentant fra grundejerforeningen Strandgården Repræsentant

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Frederikshavn Byråd Rådhuset 9900 Frederikshavn Skagen d. 10 februar 2015 Our ref.

Læs mere

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står:

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står: Grundejerforeningen Nørlev Strand af 1986 v/ Christian Hartmass Sendt som E-mail Kystdirektoratet J.nr. 15/00839-23 Ref. Anni Lassen 20-11-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND

GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND NOTAT OM KYSTENS TILBAGERYKNING VED NØRLEV STRAND OG VED NABOAREALER AUGUST 2015 Sag 1100018185 NOTAT Projekt Kysterosionen ved Nørlev strand Kunde Grundejerforeningen

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND

GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND Referat fra generalforsamlingen lørdag den 11. maj 2013 kl. 17.00, som fandt sted i Mødestedet Skallerup Klit Feriecenter, Nordre Klitvej, Skallerup. 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Fællesaftalestrækningen Lønstrup

Fællesaftalestrækningen Lønstrup Fællesaftalestrækningen Lønstrup Bilag til fællesaftale mellem staten og Hjørring Kommune om kystbeskyttelsen for perioden 2014-18 Foto: Hunderup Luftfoto, Hjørring. Lønstrup 2008 September 2013 Højbovej

Læs mere

Miljøvenlig kystbeskyttelse Gl. Skagen

Miljøvenlig kystbeskyttelse Gl. Skagen Miljøvenlig kystbeskyttelse Gl. Skagen 1 Høfderne ved Gl. Skagen ligger generelt passive inde på stranden efter stranden blev trykudlignet igen efter en periode hvor rørene var rykket op. SIC Skagen Innovations

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2018

Klitsyn i Hjørring Kommune 2018 Vendsyssel Ref. CKJAE Den 30. oktober 2018 Klitsyn i Hjørring Kommune 2018 Tannis Strand, d. 7. maj kl. 09.30 (Lokalnr. 350023) Karsten Birkebæk, Naturstyrelsen Vendsyssel I klitterne bag Det Blå Ishus

Læs mere

Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018

Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018 Bilag 1: Ansøgning om tilladelse til revlefodring ved Løkken, Lønstrup og Nørlev i 2018 Løkken Den kroniske erosion er i størrelsesordenen 2-3 m/år/m kyst i det bølgedominerede aktive profil fra 8-10 m

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2016

Klitsyn i Hjørring Kommune 2016 Vendsyssel Ref. CKJAE Den 29. juni 2016 Klitsyn i Hjørring Kommune 2016 Mårup Kirke, d. 2. maj kl. 9.00 (Lokalnr. 350024) Repræsentant for Hjemmeværnsgården Kyststrækning er udsat for erosion. Behovet

Læs mere

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Evaluering af sandfodring på Nordfyn Status efter 20 år (1995-2014) Evalueringsrapport udarbejdet af COWI for KDI 2011 (COADAPT) Agenda: Kystteknisk

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Grundejerforeningen Nørlev Strand af 1986 v/christian Hartmann Parkboulevarden 9 8900 Randers C Kystdirektoratet J.nr. 13/00333-110 Ref. Line Henriette Broen 14-01-2015 Tilladelse til sandfodring under

Læs mere

Ministeren er generelt fejlorienteret af Kystdirektoratet

Ministeren er generelt fejlorienteret af Kystdirektoratet Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 260 Offentligt Åbent brev til Esben Lunde Kære Esben Lunde Larsen Ministeren er generelt fejlorienteret af Kystdirektoratet Jeg var desværre forhindret

Læs mere

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE

HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Kolding Kommune Marts 2017,opdateret 7. april 2017, 5. maj 2017 og 16. maj 2017 HEJLSMINDE KYSTBESKYTTELSE Drifts- og vedligeholdelsesplan PROJEKT Hejlsminde kystbeskyttelse Drifts- og vedligeholdelsesplan

Læs mere

Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014

Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014 Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014 1 Stranden er nu 50-60 meter bred syd for Gl. Skagen og der dannes nye klitter Som vi ser på side 3 henviser kommunen nu badegæsterne til SIC stranden SIC Skagen

Læs mere

Gr undejerfor eningen Nør lev Str and

Gr undejerfor eningen Nør lev Str and Nørlev Strand den 20. august 2017 Til: Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Via: Kystdirektoratet Vedr. Forslag til Lov om ændring af lov om kystbeskyttelse Selv om vi ikke er på Høringslisten vil bestyrelsen

Læs mere

Referat af Generalforsamlingen den 17. juni 2006

Referat af Generalforsamlingen den 17. juni 2006 Referat af Generalforsamlingen den 17. juni 2006 I. Valg af dirigent II. III. IV. Bestyrelsesberetning Behandling af forslag Forelæggelse af årsregnskab V. Forelæggelse af budget VI. VII. VIII. Valg af

Læs mere

Orientering til grundejere forud for fællesmøde 16. januar 2016 omkring kystbeskyttelse ved Nørlev Strand

Orientering til grundejere forud for fællesmøde 16. januar 2016 omkring kystbeskyttelse ved Nørlev Strand Orientering til grundejere forud for fællesmøde 16. januar 2016 omkring kystbeskyttelse ved Nørlev Strand På vejene af Nørlev Strand grundejerforening af 1986 Grundejerforeningen Strandgården Grundejerforeningen

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 157 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljøminister Kirsten Brosbøl

Læs mere

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG

HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG HØRSHOLM KYSTBESKYTTELSE BUKKEBALLEVEJ TIL MIKKELBORG BILAG 1 PROJEKT INTRODUKTION HASLØV & KJÆRSGAARD Sag nr. HØR 37.5 25. oktober 2017 INDHOLD 1.0 Projekt Introduktion 1.1 Projektets formål 1.2 Eksisterende

Læs mere

Bilag 1 140m kystbeskyttelse ud for Morgenvej, Nørlev Strand

Bilag 1 140m kystbeskyttelse ud for Morgenvej, Nørlev Strand Kystbeskyttelse dimensionering Kystdirektoratets administrative praksis ved tildækkede skråningsbeskyttelse af 28. april 2016 danner basis for dimensioneringen af kystbeskyttelsen, se side 12. Maksimal

Læs mere

KYSTEN MELLEM NIVÅ OG SLETTEN HAVN 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING

KYSTEN MELLEM NIVÅ OG SLETTEN HAVN 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING 1. NUVÆRENDE SITUATION - EN FØRSTE VURDERING Uddybning fra havn Skala 1:4000 NORD 0 m 50 m 100 m 200 m Kysten rykker tilbage Strandprofilet næsten væk Erosion i skråningsbeskyttelse ved vej Materialetransport

Læs mere

Offentlig høring om Kystbeskyttelse

Offentlig høring om Kystbeskyttelse Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Offentlig høring om Kystbeskyttelse Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Landstingssalen d. 23. nov. 2016 Erosion og oversvømmelse valg

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Frederikshavn Byråd Rådhuset 9900 Frederikshavn Skagen d. 5 maj 2014 Our ref.pj/cp.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 126 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 126 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 126 Offentligt Kære Christian Hartmann Som nævnt ved vores telefonsamtale i dag har vi gennemgået din sag og må desværre fastholde,

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 300 Offentligt OMTRYK SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. Mail: sic@shore.dk Besigtigelse

Læs mere

Kystbeskyttelse i Hjørring kommune

Kystbeskyttelse i Hjørring kommune Kystbeskyttelse i Hjørring kommune Nordsøcentret 6. april 2018 Per Sørensen/Hans-Erik Cutoi Toft Program: 1. Præsentation og velkomst 2. Kystens udvikling på Hjørring kommunes kyster udfordringer 3. Lovgivningsmæssige

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Trafikudvalget L 127 - Bilag 6 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic-denmark@mail.tele.dk Hr. Transport og Energiminister Flemming Hansen

Læs mere

Dokumentation af effekten af SIC systemet. Bølgebryderne - Lønstrup 2004

Dokumentation af effekten af SIC systemet. Bølgebryderne - Lønstrup 2004 Dokumentation af effekten af SIC systemet Bølgebryderne - Lønstrup 2004 SIC systemet har tilført sydkysten 51.506 (81.506) kubikmeter sand i forhold til udbudsgrundlaget for licitationen i 2004 SIC Skagen

Læs mere

SIC Skagen Innovation Center

SIC Skagen Innovation Center SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen Web: www.shore.dk Mail: sic@shore.dk Phone 00 45 98 44 57 13 Mobilph. 00 45 40 40 14 25. Revision af Kystbeskyttelsesloven. Transport og

Læs mere

KYSTTEKNISK SKITSEPROJEKT

KYSTTEKNISK SKITSEPROJEKT NORDKYSTENS FREMTID KYSTTEKNISK SKITSEPROJEKT NOVEMBER 2016 Rådgiverne anbefaler/vurderer Kronisk og akut erosion på Nordkysten. Strandfodring og skråningsbeskyttelse. Initialfodring med 1,7 mio m3 sand

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2017

Klitsyn i Hjørring Kommune 2017 Vendsyssel Ref. CKJAE Den 30. juni 2017 Klitsyn i Hjørring Kommune 2017 Tannis Strand, d. 5. maj kl. 10.00 (Lokalnr. 350023) Karsten Birkebæk, Naturstyrelsen Vendsyssel Klitten bag Det Blå Ishus besigtiges

Læs mere

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør 17.00 Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester 17.05 Dagens program og hvorfor er vi her? Lars Simonsen, udvalgsformand 17.10

Læs mere

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand

Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand Grundejerforeningen Ølsted Nordstrand April 2017 ØLSTED NORDSTRAND Ideer til renovering af stranden UDKAST PROJEKT Ølsted Nordstrand, Renovering af strand Ideer til renovering af stranden Grundejerforeningen

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø

Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø NOTAT Ref. JBC Den 11. december. 2017 Kystbeskyttelse ved Agger og Flade Sø Baggrunden for ny kystbeskyttelse Kystdirektoratet har i september 2017 færdiggjort en ny kystbeskyttelsesløsning ved etablering

Læs mere

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015.

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015. Kystdirektoratet J.nr. 15/00574-15 Ref. Heidi Søgaard Madsen 23-09-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse af sten ud for matr. nr. 14m, 14b, 14c, 14d, 14e, 14f Dalby By, Kirke-Helsinge,

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Lena Busch Nielsen Søvangen 9 5631 Ebberup Kystdirektoratet J.nr. 15/01109-9 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 15-12-2015 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Kystdirektoratet meddeler hermed

Læs mere

TIL MIT BIDRAG TIL DAGENS EMNE

TIL MIT BIDRAG TIL DAGENS EMNE DN s ØNSKER TIL MIT BIDRAG TIL DAGENS EMNE Hvorfor har den eksisterende kystbeskyttelse ikke virket? Skader som følge af den individuelle kystbeskyttelse på kystens udvikling og æstetik? Erfaringer med

Læs mere

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Teknisk begrundelse for helhedsorienterede løsninger Præsenteret af: Karsten Mangor, chefingeniør i DHI s kystafdeling Udfordringer

Læs mere

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail:

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: gitte8240@hotmail.com) Kystdirektoratet J.nr. 16/00002-15 Ref. Ilse Gräber 28-04-2016 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. WEB: www.shore.dk Hr. Transportminister Henrik Dam Christensen Frederiksholms Kanal 27 F 1220

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND

GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND GRUNDEJERFORENINGEN NØRLEV STRAND Referat fra generalforsamlingen lørdag den 19. maj 2012 kl. 17.00, som fandt sted i Mødestedet Skallerup Klit Feriecenter, Nordre Klitvej, Skallerup. Dagsordenen var følgende

Læs mere

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Informationsmøde den 5. november 2016

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Informationsmøde den 5. november 2016 Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder Informationsmøde den 5. november 2016 Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk

SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 11-12-2015 - Fil nr. 5 opdateret) MOF Alm.del Bilag 128 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail:

Læs mere

Folketinget Trafikudvalget Christiansborg, den 13. marts 2007

Folketinget Trafikudvalget Christiansborg, den 13. marts 2007 Trafikudvalget B 9 - Bilag 16 Offentligt Folketinget Trafikudvalget Christiansborg, den 13. marts 2007 OMTRYKT 15/3-07 Justering af program Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere. Ad B 9 Forslag til

Læs mere

Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl

Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl Notat: Hovedtræk fra borgermøde ved Hou Nordstrand den 17. maj 2013 kl. 14. 30 Der var indkaldt skriftligt til borgermødet jf. 3 i bekendtgørelse af lov om kystbeskyttelse. Fremmødet var som forventet

Læs mere

Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn

Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Fredensborg Kommune Forslag til kystbeskyttelse langs eroderet Gl. Strandvej Notat 6. februar 2014 PROJEKT Kystprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Projekt

Læs mere

Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling. Kystbeskyttelsesprojektets omfang

Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling. Kystbeskyttelsesprojektets omfang Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling Dato: 12. januar 2015 Sagsnummer: 12/11153 Forfatter: Tinne Stougaard Kystbeskyttelsesprojektets omfang Emne: Notat om afgrænsning og udgiftsfordeling Kystbeskyttelsen

Læs mere

SIC Skagen Innovation Center

SIC Skagen Innovation Center SIC Skagen Innovation Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Ph 45 98445713- Mobil ph 45 40 40 14 25. Mail:. sic@shore.dk Web www.shore.dk Transportminister Henrik Dam Christensen Frederiksholms

Læs mere

Begreber. Erosion sker, når bølger transporter materiale fra havbunden og stranden og aflejrer det længere nede ad kysten.

Begreber. Erosion sker, når bølger transporter materiale fra havbunden og stranden og aflejrer det længere nede ad kysten. Kystanalysen Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række kraftige storme; Bodil, Dagmar, Egon m.fl. Stormene har haft konsekvenser for grundejere

Læs mere

Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Lone Dupont

Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Lone Dupont Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej 201 4000 Roskilde Kystdirektoratet J.nr. 16/02406-5 Ref. Lone Dupont 17-10-2016 Afslag på ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse på matrikel nr. 5ch

Læs mere

Dirigenten kunne konkludere at generalforsamlingen er lovligt indkaldt og bestemmelserne i vedtægterne er opfyldet.

Dirigenten kunne konkludere at generalforsamlingen er lovligt indkaldt og bestemmelserne i vedtægterne er opfyldet. Referat af generalforsamlingen den 9. juni 2013 Formanden byder velkommen 1. Valg af dirigent Erik Søgaard takker for valget som dirigent. Dirigenten kunne konkludere at generalforsamlingen er lovligt

Læs mere

Referat af Generalforsamlingen den 15. juni 2003. I. Valg af dirigent. Bestyrelsesberetning. Behandling af forslag. Forelæggelse af årsregnskab

Referat af Generalforsamlingen den 15. juni 2003. I. Valg af dirigent. Bestyrelsesberetning. Behandling af forslag. Forelæggelse af årsregnskab Referat af Generalforsamlingen den 15. juni 2003 I. Valg af dirigent II. III. IV. Bestyrelsesberetning Behandling af forslag Forelæggelse af årsregnskab V. Forelæggelse af budget VI. VII. VIII. Valg af

Læs mere

GroundPlug Biologisk Kystsikring

GroundPlug Biologisk Kystsikring Præsentation af Biologisk Kystsikring Udviklet af GroundPlug Kystsikring i samarbejde med PileByg GroundPlug Biologisk Kystsikring Hvem er GroundPlug International ApS: Etableret i Denmark i 2004. Udvikler,

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 (Omtryk - 11-12-2015 - Fil nr. 5 opdateret) MOF Alm.del Bilag 128 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter 9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 40401425 Web: www. Shore.dk Mail:

Læs mere

SIC Skagen Innovations Center

SIC Skagen Innovations Center SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 - DK- 9990 Skagen - Phone 45 98445713 Mail: sic@shore.dk. Folketingets Ombudsmand. Gammeltorv 22. 1457 København K. Skagen d. 15 juni 2014 Our ref.

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Der meddeles samtidig påbud om, at sten samt slæbested som allerede er udlagt, fjerens senest torsdag den 22. september 2016.

Der meddeles samtidig påbud om, at sten samt slæbested som allerede er udlagt, fjerens senest torsdag den 22. september 2016. Søren Reeh Langelinie 41 5230 Odense M Kystdirektoratet J.nr. 16/02095-17 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 28-07-2016 Afslag på ansøgning om lovliggørelse af eksisterende kystbeskyttelse samt slæbested ud for matr.

Læs mere

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Kommunemøde november 2016

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Kommunemøde november 2016 Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder Kommunemøde november 2016 Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række kraftige storme;

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Version 3.0. Retablering af vej og kystsikring. Grundejerforeningen Hyldebo. Niels Bülow (ver 1); tilrettet af

Opgavebeskrivelse. Version 3.0. Retablering af vej og kystsikring. Grundejerforeningen Hyldebo. Niels Bülow (ver 1); tilrettet af Opgavebeskrivelse Version 3.0 Retablering af vej og kystsikring i Grundejerforeningen Hyldebo Niels Bülow (ver 1); tilrettet af Søren Rosing & Marianne Baandrup 11. april 2015 Baggrund Stormen den 6. december

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sandfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sandfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor. Allan Winther-Rasmussen Ryesgade 9, Postboks 5097 8100 Århus C Kystdirektoratet J.nr. 15/00119-24 Ref. Henrik Junker Fogh 21-08-2015 Tilladelse til sandfodring på matr.nr. 9c Furreby By, Furreby beliggende

Læs mere

Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten. Skodbjerge/Søndervig

Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten. Skodbjerge/Søndervig Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 371 Offentligt Projektbeskrivelse Miljøvenlig kystbeskyttelse på vestkysten Skodbjerge/Søndervig Vestkysten kan sikres mere Effektivt og Miljøvenligt med SIC metoden

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Tid: Mandag den 27. august 2018 kl. 19-21 Sted: Korsør Kulturhus Center for Miljø, Plan og Teknik Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.

Læs mere

Jørgen Lembke Gl. Strandvej Humlebæk. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer

Jørgen Lembke Gl. Strandvej Humlebæk. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Jørgen Lembke Gl. Strandvej 165 3050 Humlebæk Kystdirektoratet J.nr. 16/00027-8 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 14-03-2016 Afslag på ansøgning om tilladelse til reetablering af kystbeskyttelse i form af skråningsbeskyttelse

Læs mere

Notat med sammenfatning af kommentarer og fotos vedrørende kystens tilstand februar 2015

Notat med sammenfatning af kommentarer og fotos vedrørende kystens tilstand februar 2015 1 Marts 2015 Notat med sammenfatning af kommentarer og fotos vedrørende kystens tilstand februar 2015 Efter stormene i januar rettede formanden en henvendelse til foreningerne og bad dem melde tilbage

Læs mere

Page 1 of 11 Referat Teknisk Udvalg Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 6. marts 2008 15:00 Fasanvej, Udvalgslokalet Lars Møller under pkt. 1-2. Anders Gram Mikkelsen under pkt. 3-6. Hans

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Miljøudvalget 2014-15 MIU Alm.del Bilag 157 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Miljøminister Kirsten Brosbøl

Læs mere

Betalingsprincipper. Digegruppemøde 3. april Velkommen

Betalingsprincipper. Digegruppemøde 3. april Velkommen Betalingsprincipper Digegruppemøde 3. april 2014 Velkommen Program 3. april 2014 Betalingsprincipper 18:00 Velkomst, dagens program forventningsafstemning 18:10 Tilbagemelding fra grupperne 18:40 Giver

Læs mere

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav Referat fra ordinær generalforsamling søndag den 11. august 2013 på Restaurant Søstjernen Introduktion Jakob Wandall (JW) bød velkommen til medlemmerne og vores gæst borgmester. Jan Ferdinandsen (JF) og

Læs mere

Digesagen ved Næsby Strand

Digesagen ved Næsby Strand Til Digelag under Stiftelse (DuS) Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Digesagen ved Næsby Strand Orientering om interessetilkendegivelsen og den videre proces Slagelse

Læs mere

1 Indledning Handlingsplanens opbygning og revision Økonomiske og tekniske oplysninger Resumé

1 Indledning Handlingsplanens opbygning og revision Økonomiske og tekniske oplysninger Resumé 1 Indledning Handlingsplanens opbygning og revision Økonomiske og tekniske oplysninger Resumé 2 Agger Tange 3 Harboøre Tange 4 Vrist - Ferring 5 Bovbjerg Klint 6 Trans - Thorsminde 7 Thorsminde - Husby

Læs mere

Generalforsamling 16. juni 2018 referat

Generalforsamling 16. juni 2018 referat Generalforsamling 16. juni 2018 referat Agenda 1) Valg af dirigent 2) Bestyrelsens beretning 3) Behandling af indkommende forslag; kystsikringsprojekt a. Status på strandgenoprettelsesprojekt og beskyttelsesprojekt

Læs mere

Strækningen Lodbjerg - Nymindegab. Bilag til Fællesaftale om kystbeskyttelsen. September 2013 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig

Strækningen Lodbjerg - Nymindegab. Bilag til Fællesaftale om kystbeskyttelsen. September 2013 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig Strækningen Lodbjerg - Nymindegab Bilag til Fællesaftale om kystbeskyttelsen for perioden 2014-18 September 2013 Højbovej 1 DK 7620 Lemvig www.kyst.dk kdi@kyst.dk Strækningen Lodbjerg - Nymindegab Bilag

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ulvshale-Fællesskov Digelag lørdag den 25.april kl. 10.00 på Thorsvang, Thorsvangs Allé, 4780 Stege.

Referat af ordinær generalforsamling i Ulvshale-Fællesskov Digelag lørdag den 25.april kl. 10.00 på Thorsvang, Thorsvangs Allé, 4780 Stege. 1 Referat af ordinær generalforsamling i Ulvshale-Fællesskov Digelag lørdag den 25.april kl. 10.00 på Thorsvang, Thorsvangs Allé, 4780 Stege. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Tonni Nielsen, Klitrosevej samtidig

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN SKELLET DEN 10. JUNI 2018

REFERAT AF GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN SKELLET DEN 10. JUNI 2018 Grundejerforeningen SKELLET REFERAT AF GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN SKELLET DEN 10. JUNI 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Bestyrelsens beretning. 4. Fremlæggelse

Læs mere

Dialogmøde e,er Bodil 29. januar 2014

Dialogmøde e,er Bodil 29. januar 2014 Dialogmøde e,er Bodil 29. januar 2014 Indlæg fra Samvirket af Nordsjællandske Dige- og Kystsikringsanlæg v/ Nils Viebjerg medlem af forretningsudvalget Agenda Hvad og hvem er Samvirket Konsekvenser af

Læs mere

Kystbeskyttelse af Anholts vigtige Nordstrand og øens hovedvej

Kystbeskyttelse af Anholts vigtige Nordstrand og øens hovedvej Kystbeskyttelse af Anholts vigtige Nordstrand og øens hovedvej - et fundament for ø-udvikling med både lokal og national betydning. PROJEKTBESKRIVELSE NORDDJURS KOMMUNE 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. BAGGRUND...

Læs mere

Rågeleje & Udsholt Strand Grundejerlav

Rågeleje & Udsholt Strand Grundejerlav Rågeleje & Udsholt Strand Grundejerlav Generalforsamling 09. August 2015 Rågeleje & Udsholt Strand Grundejerlav Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning om foreningens virksomhed 3. Forelæggelse

Læs mere

Kystanalysen Teknisk gennemgang

Kystanalysen Teknisk gennemgang Kystanalysen Teknisk gennemgang Miljø- og Fødevareudvalget den 21. september 2016 Kystdirektoratet SIDE 1 Danmarks kyster 7.300 km kystlinje 1,5 m pr. indbygger En af de længste kystlinjer i verden Højeste

Læs mere

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten

Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten Mødereferat Emne: Højvandssikring i Mosvig/Binderup bugten 20. juni 2018 - Sagsnr. 16/1436 - Løbenr. 162017/18 Møde dato 20. juni 2018 Møde tidspunkt Kl. 15.30-18.00 Mødested Mødelokale Hektar, Nytorv

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup

Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup 6. juli 2018 - Sagsnr. 14/19442 - Løbenr. 74400/18 Kystsikring ved Grønninghoved og Binderup Vi skriver til jer for at fortælle sidste nyt i processen omkring den mulige kystsikring i sommerhusområderne

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 FAXE LADEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 ROSENDAL OG MARGRETHELUND GODSER A/S KYSTBESKYTTELSE AF STRANDHUS NR 4 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KYSTTEKNISK NOTAT TIL KDI INDHOLD

Læs mere

Sandfodring i Gribskov - Baggrund og status

Sandfodring i Gribskov - Baggrund og status Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav & Klitgaarden grundejerforening Sandfodring i Gribskov - Baggrund og status Oplæg v/jakob Wandall til landliggersammenslutningens forårsmøde - 12.maj 2010 Raageleje

Læs mere

Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012

Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012 Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012 Anlægget overgik til permanent drift i januar 2008 og besigtiges her af Trafikudvalget igen d. 28 februar 2009 SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej

Læs mere

Fredensborg Kommune. Borgermøde Budget

Fredensborg Kommune. Borgermøde Budget Fredensborg Kommune Borgermøde Budget 2018-2021 Velkommen v/borgmester Thomas Lykke Pedersen Borgermøde om kommunens økonomi og budget Vi holder dette møde for at give alle interesserede borgere mulighed

Læs mere

Indbydelse. Hjørring Orienteringsklub Vendelboerne. inviterer hermed til Nordjysk 2-Dages 2012

Indbydelse. Hjørring Orienteringsklub Vendelboerne. inviterer hermed til Nordjysk 2-Dages 2012 Indbydelse Hjørring Orienteringsklub Vendelboerne inviterer hermed til Nordjysk 2-Dages 2012 Lørdag den 10. marts i Tolne Skov, og Søndag den 11. marts i Tversted Klitplantage. Der er fortræning fredag

Læs mere

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Hvorfor skal Ishøj Kommune kystsikres? Klimaforandringer vil sandsynligvis medføre stigende havvandstand og flere kraftige storme.

Læs mere

Kystsikring Halsskov. Informationsmøde for interessekendegivelse. Dagens program. Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse

Kystsikring Halsskov. Informationsmøde for interessekendegivelse. Dagens program. Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse Kystsikring Halsskov Informationsmøde for interessekendegivelse Søndag d. 5. oktober 2014 /Kulturhuse Dagens program 12:00 Velkomst - Hvorfor er vi her i dag? 12:05 Hvad er der sket? Hvor er vi nu? Hvad

Læs mere

RISIKOSTYRINGSPLAN FOR OVERSVØMMELSE AF KYSTZONEN

RISIKOSTYRINGSPLAN FOR OVERSVØMMELSE AF KYSTZONEN HØRINGSSVAR VEDRØRENDE RISIKOSTYRINGSPLAN FOR OVERSVØMMELSE AF KYSTZONEN 1 SOLRØD STRAND GRUNDEJERFORENING 17. JUNI 2015 INDLEDNING Solrød Strand Grundejerforening har med interesse læst Forslag til Solrød

Læs mere

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 JANUAR 2015 FAXE KOMMUNE KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SANDEROSION SYD FOR FAXE

Læs mere

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen.

Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen for Langeland Kommune samt direktionen. Vi var tilhørere til kommunalbestyrelsesmødet den 14.10.2013, hvor sagen om højvandssikring ved Hou Nordstrand (pkt 193)

Læs mere