Bilag 1. Introduktion til forebyggelses- og socialområdet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 1. Introduktion til forebyggelses- og socialområdet"

Transkript

1 Bilag 1 Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat Sagsnr Brevid Ref. JLHA Dir. tlf jenslh@roskilde.dk Introduktion til forebyggelses- og socialområdet 7. januar 2010 Politikker på området Roskilde Byråd har den 28. maj 2008 vedtaget en psykiatripolitik, og i 2007 blev vedtaget en Sammenhængende Børnepolitik, som er udarbejdet i samarbejde med Børn og Kultur. Endvidere er der vedtaget en handicappolitik, psykiatripolitik og en sundhedspolitik. Politikkerne blev udleveret i intromapperne, og de findes endvidere på kommunens hjemmeside. 1. Handicapområdet Tilbud på handicapområdet Handicapområdet er opdelt på en myndighedsfunktion og en leverandørfunktion. Myndighedsopgaverne varetages af Voksenservice og Pensionsservice, der træffer afgørelser om bo- og dagtilbud, samt personlige ordninger. De to afsnit har ansvaret for borgerens handleplaner og varetager både persontilsyn, driftstilsyn og behandling af magtanvendelsesindberetninger. Leverandørfunktionen på handicapområdet indeholder med de nye tilbud fra regionen tre længerevarende botilbud med døgndækning, ét aflastningstilbud med døgndækning samt opgangsfællesskaber med differentierede antal timer til den enkelte borger. Derudover er der et dagcenter med aktivitets- og samværstilbud, samt beskyttet beskæftigelse. Beskæftigelsestilbuddene er både på eget værksted på ITC, men også på andre arbejdspladser som eksempel køkkener og skovprojekt. Afdelingen driver også klubtilbud til målgruppen. De tidligere amtslige tilbud underlagt Rammeaftalen på det sociale område er en del af den regionale forsyning og har derfor borgere fra andre kommuner, der er underlagt mellemkommunal refusion. Botilbud (ITC) Mariehusene 26 boliger til udviklingshæmmede beliggende i Svogerslev (heraf 11 Roskilde borgere) Hørhus. 12 boliger til udviklingshæmmede beliggende i Roskilde Vest (heraf 4 Roskilde borgere) Aflastningshjemmet Margrethehøj (både børn og voksne) 6 børnepladser og 6 voksenpladser, hvor ca. 60 familier benytter tilbuddet alt efter deres individuelle visiterede døgn. Det planlægges mellem forældre og Margrethehøj som en slags hotelbooking for tre måneder ad gangen. Opgangsfællesskaber under Roskilde Hjemmevejlederteam. Der er ni opgang- og bofællesskaber med 44 boliger fordelt med ét i Viby, ét i Svogerslev, to i Jyllinge og fem i Roskilde by. Borgere i de boliger får pædagogisk støtte, råd og vejledning ( 85). Formålet er at gøre den enkelte så selvhjulpen som muligt. Koglerne (fysisk handicap). 20 boliger til yngre fysisk handicappede i Jyllinge (heraf 3 Roskilde borgere) Opgangsfællesskab til fysisk handicappede. 6 boliger i Hyrdehøj (servicelovens 85). Dagtilbud ITC Svogerslev - dagcenter og beskyttet beskæftigelse I Dagcentret med aktivitets- og samværstilbud er der 75 pladser og i beskyttet beskæftigelse er der 54 pladser.

2 Side2/7 Klub Vi Aktivitets- og samværstilbud som klubtilbud i aftentimerne. Klubben er både i Æblehaven og i Jyllinge (Spraglehøj). Hvor mange borgere betjenes samlet på handicapområdet? (2009-tal) Botilbud (antal borgere i 2009, som kommunen betaler for): 77 borgere bor i længerevarende botilbud (servicelovens 108) (heraf 18 i egen kommune) 55 borgere bor i midlertidige botilbud (servicelovens 107) (ingen i egen kommune). På et samlet handicap- og psykiatriområde bor 433 borgere i opgang- og bofællesskaber/ eget hjem og modtager personlig hjemmevejledning (servicelovens 85) Samlet antal borgere på handicap- og psykiatriområdet i dagtilbud: 287 borgere har et aktivitets- og samværstilbud 142 borgere er i beskyttet beskæftigelse.

3 Side3/7 2. Psykiatriområdet Tilbud på psykiatriområdet Psykiatriområdet er som handicapområdet opdelt på en myndighedsfunktion og en leverandørfunktion. Myndighedsopgaverne varetages af Voksenservice og Pensionsservice, der træffer afgørelser om bo- og dagtilbud, samt personlige ordninger. De to afsnit har ansvaret for borgerens handleplaner og varetager både persontilsyn, driftstilsyn og behandling af magtanvendelsesindberetninger. Leverandørfunktionen på psykiatriområdet indeholder Psykiatriordningen og Job- og Støttecentret. Begge tilbud driver boliger såvel som aktivitets- og samværstilbud og beskyttet beskæftigelse. Der er to længerevarende botilbud, som erstattes af de nye HP-boliger i Trekroner ultimo Der er opgangs- og bofællesskaber og et psykiatrisk hjemmevejlederteam til borgere i eget hjem. Derudover drives væresteder i både Roskilde midt samt Jyllinge. De tidligere amtslige tilbud er underlagt Rammeaftalen på det sociale område. Job- og Støttecentret er som et tidligere amtsligt tilbud en del af den regionale forsyning og har derfor borgere fra andre kommuner, der er underlagt mellemkommunalrefusion. Botilbud Haraldsborg. 40 boliger og 2 aflastningspladser til psykisk syge beliggende centralt i Roskilde midtby. Pilehuset. 14 boliger til psykisk syge beliggende centralt i Roskilde midtby. Job- og Støttecentret. 17 midlertidige boliger til yngre psykisk syge i Rønnebærparken. Opgangsfællesskaber. 2 opgangsfællesskaber med i alt 16 boliger i henholdsvis Hyrdehøj og på Københavnsvej ved Ros Torv. Dagtilbud Ringhjørnet. Værestedstilbud med ca. 100 indskrevne borgere, hvor der kommer ca personer ad gangen. Der er værestedet på Køgevej og en mindre afdeling i Jyllinge (Spraglehøj). Job- og Støttecentrets beskyttet beskæftigelse: Køkkenet på Trekronerskolen med 9 pladser og et montageværksted på Københavnsvej med 25 pladser. Hvor mange borgere betjenes samlet på psykiatriområdet? Botilbud: (antal borgere i 2009, som kommunen betaler for): 66 borgere bor i længerevarende botilbud (servicelovens 108) (heraf 46 i egen kommune) 35 borgere bor i midlertidige botilbud (servicelovens 107) (heraf 14 i egen kommune) På et samlet handicap- og psykiatriområde bor 433 borgere i opgang- og bofællesskaber/ eget hjem og modtager personlig hjemmevejledning (servicelovens 85) Samlet antal borgere på handicap- og psykiatriområdet i dagtilbud: 287 borgere har et aktivitets- og samværstilbud 142 borgere er i beskyttet beskæftigelse.

4 Side4/7 3. Udsatteområdet Tilbud på udsatteområdet Udsatteområdet dækker over alkohol- og stofmisbrugsbehandling, hjemløse og kvindekriseområdet. Roskilde Kommune har et psykologisk alkoholbehandlingstilbud, social dagbehandling for stofmisbrugere og medicinsk behandling af stofmisbrugere. Resterende behandling købes af eksterne leverandører. Hjemløseproblemer løses primært af det regionale Roskildehjemmet beliggende i Lejre Kommune. Kvindekriseområdet varetages af Roskilde Kvindekrisecenter, som foruden tilbud om midlertidig bolig, rådgiver voldsramte familier og koordinerer voldsramte familiers sagsbehandling. Udsatteområdet er karakteriseret ved, at der er 14 dages behandlingsgaranti på misbrugsområdet. Der er visitation til dag- og døgnbehandling, mens borgerne selv kan henvende sig til ambulante alkoholtilbud og kræve anonymitet. Regningen sendes til kommunen. Hjemløse og voldsramte kvinder har ligeledes ret til at henvende sig personligt på forsorgshjem og krisecenter, hvor regningen tilgår hjemkommunen. Tilbud indenfor misbrugsområdet Misbrugscenter. Der er et afsnit, der varetager visitationen til dag- og døgnbehandling på både alkohol og stofmisbrugsområdet. Et andet afsnit leverer behandlingsydelserne samt værestedet, som alkoholbehandlingen i Det Ambulante Team, Dagbehandlingen fra det tidligere regionale Dagbehandlingscenter samt Værestedet i det tidligere RABS. Afsnittet driver desuden udslusningsboliger. Dette er placeret i Kløverhuset i Ågerup. Medicinsk Misbrugsklinik, MMR. Klinikken tilbyder substitutionsbehandling for stofmisbrugere. Der er indgået aftale med de øvrige fem kommuner fra tidligere Roskilde Amt og levering af substitutionsbehandling for deres borgere. Lænkeambulatoriet i Roskilde er privatleverandør, som primært behandler Roskilde borgere. Kommunen har en samarbejdsaftale med Lænken. Tilbud på kvindekriseområdet Roskilde Kvindekrisecenter. Krisecentret er beliggende centralt i Roskilde midtby og har plads til 6 kvinder med op til 6 børn. Krisecenter rådgiver voldsramte kvinder og varetager den lovpligtige koordination af sagsbehandlingen vedrørende voldsramte kvinder. Hvor mange borgere betjenes samlet på udsatteområdet? (2009-tal) Alkohol: 557 borgere i ambulant behandling, 8 borgere i dagbehandling og 4 borgere i døgnbehandling Stof: 124 borgere indskrevet i Stofmisbrugscentret. Modtager forskellige behandlingsydelser. Hjemløse: 5 borgere Kvindekrise: betaling for 6 kvinder på eget krisecenter (9 børn) og 9 kvinder på andre krisecentre På Roskilde Kvindekrisecenter har der i 2009 været i alt 65 kvinder med i alt 38 børn. Krisecenterets rådgivningsfunktion benyttes hovedsageligt af Roskilde Kvinder. Derudover har 16 borgere med særlige sociale problemer et botilbud (servicelovens ) (ingen i egen kommune).

5 Side5/7 4. Børn og ungeområdet Myndighedsområdets sagsbehandling Familie og Børn er organiseret i et myndighedsområde og et leverandørområde. Familie og Børns myndighedsområde varetager sagsbehandling for børn og unge med særligt behov for støtte, samt børn og unge med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne i aldersgruppen 0-18 år efter servicelovens bestemmelser. Herudover varetages sager om efterværn for unge i alderen år. Målet er at skabe de bedst mulige opvækstvilkår for børn og unge med særlige behov, så de på trods af deres individuelle vanskeligheder kan opnå de samme muligheder for personlig udfoldelse, udvikling og sundhed som deres jævnaldrende. Leverandørområdets tilbud til udsatte børn og unge Når en familie skal have hjælp og støtte sker det på det forebyggende område primært hos Familie og Børns egne leverandører. Leverandørområdet består af: Familiecentret (ambulant behandlingstilbud til børn, unge og familier, herunder familiebehandling, psykologhjælp, praktisk pædagogisk støtte og samvær). Familiecentret har cirka 240 indskrevne familier. Desuden har Familiecentret Åben Anonym Rådgivning, hvor forældre, børn og unge frit kan henvende sig. Ungeteam (ambulant tilbud til unge, herunder kontaktpersoner, personlig rådgiver, netværkstilbud og tilbud rettet mod at sikre arbejde til udsatte unge. Desuden varetager Ungeteam koordinatorfunktionen for unge med ungdomssanktion og har i den forbindelse to gadeplansmedarbejdere). Ungeteam har 94 unge indskrevet. Roskilde Ungecenter (Døgntilbud til unge med 11 døgnpladser, 6 udslusningspladser, 6 netværkspladser samt 30 unge, der er anbragt på eget værelse og som modtager støtte). Småbørnscentret (Døgntilbud med plads til 2 familier og 6 ambulante behandlingspladser til småbørnsforældre samt et undersøgelsesteam og 2 akutte plejefamilier). (Småbørnscentret forventes at være i drift 1. marts 2010). Øvrige ydelser købes hos andre kommuner, private leverandører og i plejefamilier. Den Sociale Døgnvagt varetages af Familie og Børn. Den Sociale Døgnvagt har åben 24 timer i døgnet og kan yde hjælp til børn og unge under 18 år, hvor handling ikke kan afvente almindelig åbningstid. Politiet er den direkte adgang til Den Sociale Døgnvagt. I sager, hvor forældremyndighedsindehaver ikke vil give samtykke til anbringelsen, skal sagen afgøres i Børn og Unge Udvalget. Familie og Børn varetager sekretariatsfunktion for Børn og Unge Udvalget. Hvor mange borgere betjenes samlet i Familie og Børn? Familie og Børn har i alt 1729 aktive sager fordelt på 458 børnesager (0-12 år), 656 ungesager (13-18/23 år) og 616 handicapsager (0-18 år). Børn, unge og handicappede får følgende tilbud: Forebyggende tilbud: 212 børn får et forebyggende tilbud, der typisk består af praktisk pædagogisk støtte eller familiebehandling 167 unge får et forebyggende tilbud, der ofte består af kontaktperson eller personlig rådgiver 76 handicappede får et forebyggende tilbud, der ofte består af aflastning i eget hjem eller familiebehandling Anbringelser 67 børn er anbragte primært i plejefamilier. Enkelte er anbragt på opholdssteder eller døgninstitutioner 99 unge er anbragte primært på opholdssteder, på døgninstitution og på eget værelse med støtte. Enkelte er anbragt i plejefamilier. Yderligere 49 unge mellem 18 og 23 år er på efterværn som en forlængelse af anbringelsen. Disse unge er fortsat i plejefamilien eller på eget værelse med støtte 25 handicappede er anbragt primært på døgninstitution. Enkelte er anbragt på opholdssteder Tabt arbejdsfortjeneste og eller merudgiftsydelser I 502 sager med handicappede børn og unge modtager forældrene tabt arbejdsfortjeneste og eller merudgiftsydelser, som kompensation for barnet eller den unges handicap eller kronisk lidelse Råd og vejledning samt gennemgår undersøgelse 534 familier modtager råd og vejledning (herunder kriminalitetspræventive samtaler) og eller gennemgår en 50 undersøgelse.

6 Side6/7 5. Forebyggelsesområdet Tilbud på forebyggelsesområdet Sundhedsområdet er karakteriseret ved tilbud, der vedrører sundhedsplejen, tandplejen samt sundhedscenteret. a) Sundhedsplejen Sundhedsplejen har til opgave at støtte børn og unge i en sund opvækst. Sundhedsplejen tilbyder råd og vejledning til småbørnsfamilier fra 0 3½ år. Førstegangsgravide tilbydes besøg før fødslen, og efter fødslen tilbydes familierne 6 7 besøg inden for det første år, og når barnet er 1½ og 3½ år. Familier med særlig behov af fysisk, psykisk eller social art kan få tilbudt ekstra besøg. Ved skolestart undersøger sundhedsplejersken alle børns sundhed og trivsel, og taler med familien om barnets opvækst. Alle børn tilbydes en sundhedssamtale og undersøgelse i børnehaveklasse, 1. klasse og hvert andet år op til 9. klasse. Ved undersøgelsen følges barnets højde, vægt, syn hørelse og farvesans. Sundhedsplejersken har yderligere kontakt med børn, der har særlige behov. Derudover har sundhedsplejen en række tilbud til sårbare børn og familier. Dette er sorggrupper, tilbud til overvægtige børn og specialtilbud til unge mødre, adoptionsfamilier og for tidligt fødte. Endeligt samarbejder sundhedsplejen med daginstitutioner med 2 årlige besøg i alle institutioner med fokus på hygiejne og særlige sundhedsemner. Hvor mange borgere betjenes samlet af sundhedsplejen? besøg hos familier med børn under 1 år. 620 besøg hos familier med børn på 1½ år. 200 besøg hos familier med børn på 3½ år skolebørnsundersøgelser til børn og unge under 16 år. b) Tandplejen Tandplejen har til opgave at tilbyde alle under 18 år forebyggende og behandlende tandpleje samt tandregulering. Tilbuddet omfatter forebyggelse, undersøgelse og alle nødvendige tandbehandlinger. Når børn er 1½ år indkaldes de med forældre til første besøg. Herefter indkaldes barnet efter behov indtil de fylder 18 år. Der er normalt 15 måneder mellem undersøgelserne. Tandplejen kommer endvidere på besøg i alle børnehaveklasser og 6. klasser og taler om tandsundhed. I Roskilde Kommune er der frit tandlægevalg mellem kommunens tandklinikker og privatpraktiserende tandlæger. Derudover har den kommunale tandpleje ansvaret for specialtandpleje for sindslidende, udviklingshæmmede og andre som vanskeligt kan benytte tandpleje hos praktiserende tandlæge. Og endeligt er der opgaven med omsorgstandpleje, hvor der tilbydes tandpleje til beboere på plejehjem og til hjemmeboende, som har svært ved at komme udenfor hjemmet. Hvor mange borgere betjenes samlet af tandplejen? børn er tilknyttet tandplejen. Heraf er tilknyttet privatpraktiserende tandlæger og er tilknyttet den kommunale tandpleje. 300 børn tilbydes hvert år tandregulering. I 2009 var der tilknyttet den kommunale tandregulering. 200 brugere er tilknyttet omsorgstandplejen. 20 børn er tilknyttet specialtandplejen og 45 voksne er tilknyttet specialtandplejen for voksne. c) Sundhedscenteret Sundhedscenteret har til opgave at tilbyde sundhedsfremmende og forebyggende tilbud til borgere fra 16 år og opefter. Sundhedscenteret har etableret tilbud om sundhedstjek i Sundhedsbussen. Sundhedstjek og samtaler

7 Side7/7 foregår i Sundhedscenteret på Gormsvej i Roskilde og i Sundhedsbussen, der har åbent mandag til lørdag og kører rundt i hele kommunen. Sundhedscenteret henviser til foreninger og private motionstilbud. Derudover tilbyder centeret livsstilshold målrettet borgere, der har et stort behov for livsstilsændring og svært ved selv at komme i gang. Her tilbydes råd og vejledning i forhold til kost, rygning, alkohol og motion i form af rygestopkurser, diæt- og kostvejledning, overvægtshold, korte samtaler om alkoholforbrug og motionsvejledning. Derudover har Sundhedscenteret særlige tilbud til borgere med kroniske sygdomme. Endeligt tilbyder Sundhedscenteret også et årligt forebyggende hjemmebesøg til borgere over 75 år. Formålet med besøget er at give de ældre råd og vejledningen før problemerne opstår eller når at vokse sig store. Hvor mange borgere betjenes samlet af sundhedscenteret? unge på ungdomsuddannelser har været i kontakt med sundhedskonsulenterne vedr. kost, rygning, alkohol, motion, sex eller stoffer. 22 klasser på ungdomsuddannelser har fået ung-til-ung undervisning om seksuel sundhed. 52 klasser i grundskolen har modtaget i Tackling et undervisningsmateriale om Sundhed, Selvværd og Samvær. 120 borgere har været på rygestop kursus. 100 borgere med diabetes 2 har fået Motion og Kost på Recept. 120 borgere har deltaget i Walk & Talk 20 har deltaget i vægtstoprådgivning for borgere med anden etnisk baggrund end dansk. 20 har deltaget i vægtstoprådgivning for nybagte mødre. d) Sundhedsbussen Sundhedsbussen fungerer som den mobile del af Sundhedscenteret, så det er muligt at møde borgerne, dér hvor de færdes i dagligdagen. Sundhedsbussen kører efter en fast køreplan og holder på udvalgte holdepladser i nord, midt og syd 1 2 uger ad gangen. Sundhedsbussen understøtter nationale sundhedskampagner, lokale sundhedsindsatser og foretager sundhedstjek. Et sundhedstjek består først og fremmest af en række målinger (der måles for blodtryk og puls, kondital, kulilteværdi, taljemål, vægt og fedtprocent), dernæst en kort samtale med en sundhedskonsulent og til sidst efter ca. 3 måneder en opfølgningssamtale. Til samtalerne drøftes, hvad måleresultaterne kan betyde for den enkeltes sundhed. Samtidigt udarbejdes en handleplan, der beskriver borgerens mål og ønsker for egen sundhed. Hvor mange borgere betjenes samlet af sundhedsbussen? 1800 borgere har fået et sundhedstjek og en sundhedssamtale i 2009.

Fokuspunkter og udfordringer på Forebyggelses- og Socialudvalget:

Fokuspunkter og udfordringer på Forebyggelses- og Socialudvalget: Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat Brevid. 1475039 Ref. ACP Dir. tlf. 46 31 52 08 annch@roskilde.dk NOTAT: Forebyggelses- og Socialudvalgets budget Notatet viser Forebyggelses- og Socialudvalgets

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2017 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014

SOCIALPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2014 Indledning Området er henlagt til Socialudvalget, og omfatter tilbud til børn og unge med særlige behov, tilbud til ældre og handicappede, rådgivning, tilbud til voksne med særlige behov, støtte til frivilligt

Læs mere

Serviceudgifter: NOTAT: Forebyggelses- og Socialudvalgets budget

Serviceudgifter: NOTAT: Forebyggelses- og Socialudvalgets budget Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat Brevid. 1007095 Ref. ACP Dir. tlf. 46 31 52 08 annch@roskilde.dk NOTAT: Forebyggelses- og Socialudvalgets budget 18. maj 2010 Notatet viser Forebyggelses-

Læs mere

Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat. Sagsnr. 89106 Brevid. 770565. 22. september 2009 Opdateret den 11. februar 2010.

Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat. Sagsnr. 89106 Brevid. 770565. 22. september 2009 Opdateret den 11. februar 2010. Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat Sagsnr. 89106 Brevid. 770565 Misbrugsstrategi 22. september 2009 Opdateret den 11. februar 2010 Indledning og motivation Misbrugsområdet i Roskilde Kommune

Læs mere

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne Nov 10 2010 09:18:45 - Helle Wittrup-Jensen 37 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er ambulant tilbud og tilbud til voksne Mar 18 2011 12:27:42 - Helle Wittrup-Jensen 42 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.

Funktion Aktivitet Udgifter (kr.) Indtægter (kr.) 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428. 05.32 Udgifter: 1.428.000 kr. Tilbud til ældre og handicappede Indtægter: 0 kr. 05.32.33 Forebyggende indsats for ældre og handicappede 1.428.000 0 05.32 I alt 1.428.000 0 05.32.33 Forebyggende indsats

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol- og/eller

Læs mere

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011

Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde 4. kvartal 2011 Sammendrag over udgifter til det specialiserede socialområde Oprindeligt Merforbrug (+) Mindreforbrug (-) Udsatte børn og unge Særlige dagtilbud og særlige klubtilbud 2.590.556 1.910.000 2.195.000 285.000

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

SOCIAL- og SUNDHEDSUDVALGET Socialpolitik og Sundhedspolitik Drift, serviceudgifter Budget 2019

SOCIAL- og SUNDHEDSUDVALGET Socialpolitik og Sundhedspolitik Drift, serviceudgifter Budget 2019 Indledning Området administreres af Social- og Sundhedsudvalget og omfatter f.eks. opgaver vedrørende kommunens sociale institutioner og private og selvejende institutioner, som Byrådet har indgået overenskomst

Læs mere

Tilbudsoversigt Familieområdet

Tilbudsoversigt Familieområdet 1 Tilbudsoversigt Familieområdet Forord Det er Byrådets ønske at udsatte børn og unge opnår samme muligheder for personlig udvikling, sundhed og et selvstændigt voksenliv som andre børn. Velfærd og Sundhed

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE Lov om social pension Udvidet helbredstillæg, udskrivning af helbredskort Borgerservice Beslutning om overgang til behandling på det foreliggende grundlag Beslutning om overgang til behandling efter reglerne

Læs mere

Taksterne for brugerbetaling er fremskrevet med KL s pris- og lønfremskrivning. De enkelte takster fremgår af særskilt oversigt i budgetmaterialet.

Taksterne for brugerbetaling er fremskrevet med KL s pris- og lønfremskrivning. De enkelte takster fremgår af særskilt oversigt i budgetmaterialet. Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat Brevid. Ref. ACP Dir. tlf. 46 31 52 08 annch@roskilde.dk NOTAT: Forebyggelses- og Socialudvalgets budget august 2011 Notatet viser Forebyggelses- og Socialudvalgets

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Page 1 of 9 50 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv tilbud Foretrukken term leverandør Generel definition: organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud

Læs mere

Introduktion til det socialpolitiske område

Introduktion til det socialpolitiske område Social- og Indenrigsudvalget 2014-15 (2. samling) SOU Alm.del Bilag 34 Offentligt Introduktion til det socialpolitiske område Serviceloven og Familieretten 19. august 2015 Minikonference for Social- og

Læs mere

Page 1 of 9 51 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv tilbud Foretrukken term leverandør Generel definition: organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Forebyggelses- & Socialudvalget. Budgetbemærkninger til budget

Forebyggelses- & Socialudvalget. Budgetbemærkninger til budget Forebyggelses- & Socialudvalget Budgetbemærkninger til budget 2013-2016 & # % "#$ %"%% &$# && % &"'%'' & % &"'%'$ %&% % &"'&%&! Familie & Børn 188.023 221.660-33.637 188.023 221.660-33.637 188.022 221.659-33.637

Læs mere

Udsatte voksne og borgere med handicap

Udsatte voksne og borgere med handicap soversigt 2019 Udsatte voksne og borgere med handicap Side 2 Forord I Horsens Kommune ses det som vores vigtigste opgave, at skabe de bedst mulige rammer for at alle kan leve et aktivt, indholdsrigt og

Læs mere

tilbud, der både er dagtilbud og tilbud til voksne

tilbud, der både er dagtilbud og tilbud til voksne Mar 18 2011 12:34:53 - Helle Wittrup-Jensen 23 artikler. tilbud leverandør organisation, der leverer ydelser ambulant tilbud tilbud, der en enkelt gang, eller regelmæssigt i en periode, leverer en eller

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol og/eller

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge

FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge FAKTA OM: 4. Børn og familier med særlige behov og sundhed for børn og unge Beskrivelse af brugere Brugerne er børn og familier med behov for særlig støtte, vejledning eller behandling. Der gives et bredt

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune. Fremgangsmåde ved opgørelse af efterspørgsel:

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune. Fremgangsmåde ved opgørelse af efterspørgsel: Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra Tårnby kommune Tårnby kommune Kontaktperson Camilla Bruun Tlf. nr. 3247 1111 Mail.: kommunen@taarnby.dk Nærværende rammeaftale

Læs mere

Socialforvaltningens driftsbudget 2013

Socialforvaltningens driftsbudget 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer NOTAT Bilag 1c. Generel beskrivelse af Socialudvalgets budget Det fremgår af Økonomiforvaltningens indkaldelsescirkulære for budgetforslag

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2012 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2012 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Generelle kommentarer

Læs mere

Forebyggelse og sundhedsfremme side 1

Forebyggelse og sundhedsfremme side 1 Forebyggelse og sundhedsfremme side 1 Indhold 4.85 Kommunal tandpleje... 2 4.88 Sundhedsfremme og forebyggelse... 5 4.89 Sundhedstjenesten... 7 5.33 Forebyggende hjemmebesøg... 9 5.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner...

Læs mere

Artikler

Artikler 1 af 8 09/06/2017 13.07 Artikler 27 artikler. tilbud med myndighedsbeføjelse tilbud, der også er en forvaltningsmyndighed Tilbud med myndighedsbeføjelse benævner den offentlige forvaltning, når den optræder

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. oktober 2018) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. oktober 2018) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE Lov om social pension Udvidet helbredstillæg, udskrivning af helbredskort Borgerservice Beslutning om overgang til behandling på det foreliggende grundlag Beslutning om overgang til behandling efter reglerne

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) 127 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (FAMILIE) BEMÆRKNINGER 128 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.737 Netto 1.737 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning, Skole og Politi). I 2013-budgettet

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Tilbud til sårbare børn og unge

Tilbud til sårbare børn og unge Tilbud til sårbare børn og unge Tilbud til sårbare børn og unge 0-6 årige, side 7-17 årige, side 18-22 årige, side Tilbud til familier, side Tilbud til familier Aflastningsophold Børn og familiecentrene;

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Indgang til kommunen Borgernes indgang til kommunen er meget forskellig. Nogle borgere kender vi, andre borgere kommer uventet.

Indgang til kommunen Borgernes indgang til kommunen er meget forskellig. Nogle borgere kender vi, andre borgere kommer uventet. Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat Sagsnr. 197414 Brevid. 1279917 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 2 3 mettese@roskilde.dk NOTAT: Kapacitets- og behovsanalyse på det specialiserede voksenområde

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Bilag 1 Tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015

Bilag 1 Tidsfrister for afgørelser i 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2015 Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: Torhild Højgaard Sagsnr. 27.69.04-A26-1-15 Dato: 29.10. Bilag 1 Tids 2016 i Velfærd og Sundhed, samt opfølgning på udmeldte er i Opfølgning

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Tilbuddets navn: I Helårspladser Belagt me- UDBUD. Målgruppe: Hovedvægt på

Tilbuddets navn: I Helårspladser Belagt me- UDBUD. Målgruppe: Hovedvægt på Indledning Side 1. Talbilag til kommunens redegørelse til regionen d. 1. maj Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Elsa Undén Hende 49283258 euh43@helsingor.dk Overskrifter

Læs mere

Eksempel på beslutningskompetenceplan

Eksempel på beslutningskompetenceplan Eksempel på beslutningskompetenceplan Kompetenceplaner handler om, hvem der har kompetence til at give bevilling og træffe afgørelser. I dette eksempel angives hvem, der har kompetence til at hhv. indstille

Læs mere

Roskilde Kommune har fastsat frister for, hvor lang tid der må gå, inden der skal være truffet en afgørelse og borgeren har modtaget et svar.

Roskilde Kommune har fastsat frister for, hvor lang tid der må gå, inden der skal være truffet en afgørelse og borgeren har modtaget et svar. Social- og Sundhedssekretariatet Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk Samlede dokument vedr. sagsbehandlingstidsfrister på det sociale område

Læs mere

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR HVOR? FOR HVEM? HVILKET TILBUD? VISITATION? Psykiatrisk skadestue Gl. Vardevej 101 6715 Esbjerg N Tlf.: 7918 2962 Voksne

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

PRÆSENTATION AF DET SOCIALE BØRNE- OG UNGEOMRÅDE. Borger og Social

PRÆSENTATION AF DET SOCIALE BØRNE- OG UNGEOMRÅDE. Borger og Social PRÆSENTATION AF DET SOCIALE BØRNE- OG UNGEOMRÅDE Borger og Social Borger og Social Organisationen Flemming Bøchmann Andersen Afdelingschef for Borger og Social Personale- og faglig ledelse af økonomi,

Læs mere

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen.

Der kan vedlægges dokumenter fra de eventuelle strategi- / planlægningsovervejelser, der har været i kommunen. Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra:helsingør kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Helsingør kommune Kontaktperson Elsa Undén Hende Tlf. nr. 49283258 Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2016 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2017 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2017 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2018 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune Rudersdal kommune Side 1 af 13 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune

Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune Svar på 10 dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune Side 1 af 6 Venstre har fremsat en 10-dages forespørgsel om kvinder og mænd i krise i Aarhus Kommune. Dette notat indeholder svar

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-2016 Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 31/7-216 9-8-216 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt budget 14 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 284.159.300-10.400.300 273.759.000 01 Sundhed 284.159.300-10.400.300 273.759.000 04 Sundhedsområdet 219.360.900-526.700

Læs mere

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre

Mål 8-1. Specialiserede tilbud til voksne og ældre Politikområdet omfatter tilbud efter en række love indenfor det sociale område. Borgerne modtager botilbud og forebyggende foranstaltninger, samt rådgivning og vejledning på områderne: Mål Kompenserende

Læs mere

Tjekliste for forebyggelsespakke på Seksuel sundhed

Tjekliste for forebyggelsespakke på Seksuel sundhed Tjekliste for forebyggelsespakke på Seksuel sundhed : rundniveau, : dviklingsniveau Status for anbefalingen i Solrød Kommune: Farven grøn betyder, at kommunen lever op til anbefalingen. Farven gul betyder,

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik

Læs mere

Århus Kommune. Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse ! "# $ "#%!&!' $ Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg.

Århus Kommune. Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse ! # $ #%!&!' $ Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. & ( ) & *+, -,. /, 0. / Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Magistratsafdelingen for Børn og Unge Sagsnummer: Sagsbehandlere:

Læs mere

Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud

Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud pr. marts 2017 1. Formål og afgrænsning Formålet med nærværende opgørelse er at tilvejebringe et overblik over antal og udgifter vedrørende borgere

Læs mere

Forebyggelses- & Socialudvalget. Budgetbemærkninger til budget

Forebyggelses- & Socialudvalget. Budgetbemærkninger til budget Forebyggelses- & Socialudvalget Budgetbemærkninger til budget 2014-2017 % # $ "# #$%$ %"" " #$"& %""&' " #$"'" %"' " #$"&% %"'%! Familie & Børn 185.746 238.318-52.572 185.680 238.249-52.568 185.678 238.240-52.562

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Kontaktperson Karina Paludan Meyer Mette Hammer Sørensen Tlf. nr. 72 35 5604 72 35 4814 Mail.: kpm@furesoe.dk mhs@furesoe.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Børne- og Familieafdelingen

Børne- og Familieafdelingen Børne- og Familieafdelingen Børne- og Familieafdelingen 3.180 Årsværk 100 25 720 820* 140 760 175 310 *) Incl. Rengøringsfunktionen Kerneopgaver Dagtilbud Pædagogisk tilbud til 0-6 årige, herunder støtteindsatser

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Høje-Taastrup kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Høje-Taastrup kommune Kontaktperson Pernille Petersen Tlf. nr. 43591821 Mail.: pernillepet@htk.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2014 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2015 Velfærds- og Sundhedsstab Sagsbehandler: Torhild Højgaard Sagsnr. 27.69.04-A26-3-14 Dato:18.11. Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er 2015 Opfølgning på udmeldte er i og udmelding af er for i

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsudvalget

Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalget Sundheds- og Omsorgsudvalgets består af følgende serviceområder: Voksenhandicap Plejehjem, daghjem m.v. Hjemmehjælp og primærsygepleje Sociale formål og omsorgsarbejde Hjælpemidler

Læs mere

Page 1 of 9 60 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv aktivitets- og samværstilbud Generel definition: dagtilbud til voksne, der leverer aktivitets- og samværsydelser

Læs mere

ambulant behandlingstilbud til børn og unge

ambulant behandlingstilbud til børn og unge 1 af 13 15-01-2015 12:46 Artikler 52 artikler. tilbud Foretrukken term leverandør organisation, der leverer ydelser organisation Et tilbud er en organisation, der leverer ydelser. ambulant tilbud tilbud,

Læs mere

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013

Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 Kommunal indberetning RAMMEAFTALE 2013 INTRODUKTION TIL SPØRGESKEMA Skemaet er udarbejdet med henblik på at få belyst hvilke planer og forventninger kommunerne har til afvigelser i udbud og efterspørgsel

Læs mere

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte Forord Det er Horsens Kommunes ønske, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode, sunde og aktive liv som en del af fællesskabet. Denne

Læs mere

Tilbudsoversigt. Familie og Forebyggelse

Tilbudsoversigt. Familie og Forebyggelse Tilbudsoversigt Familie og Forebyggelse Forord Det er Byrådets ønske at sikre, at udsatte børn og unge kan opnå samme muligheder for personlig udvikling, sundhed og et selvstændigt voksenliv. Velfærd og

Læs mere

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte

Tilbudsoversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte soversigt Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte Forord Det er Horsens Kommunes ønske, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode, sunde og aktive liv som en del af fællesskabet. Denne tilbudsoversigt

Læs mere

aktivitets- og samværstilbud værested varmestue døgnplejehjem privat døgnpleje plejebarn 1 af :56 Artikler 60 artikler.

aktivitets- og samværstilbud værested varmestue døgnplejehjem privat døgnpleje plejebarn 1 af :56 Artikler 60 artikler. 1 af 11 15-01-2015 13:56 Artikler 60 artikler. aktivitets- og samværstilbud Vejledende lovhjemmel: SEL 104 dagtilbud til voksne, der leverer aktivitets- og samværsydelser til opretholdelse eller forbedring

Læs mere

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale Jammerbugt Kommune Indledning Skabelonen skal udfyldes ud fra kommunens forventninger til ændring af forbrug af pladser på sociale

Læs mere

Tilbudsoversigt - Familie og Forebyggelse

Tilbudsoversigt - Familie og Forebyggelse Tilbudsoversigt - Familie og Forebyggelse C 2015 VELFÆRD OG SUNDHED Tilbudsoversigt Familie og Forebyggelse Forord Det er Byrådets ønske at sikre, at udsatte børn og unge kan opnå samme muligheder for

Læs mere

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning

Notat. Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning Notat Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Rammeaftalen 2011 Bilag: - Hørsholm Kommunes informationer til Rammeaftalen 2011 på området for udsatte voksne og specialundervisning på voksen Hørsholm

Læs mere

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %.

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %. 50.50. Børn og unge Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne,

Læs mere

ANBEFALINGER FOR VOKSNE TIL BRUG FOR MEDARBEJDERE MED BORGERKONTAKT OG DERES LEDERE

ANBEFALINGER FOR VOKSNE TIL BRUG FOR MEDARBEJDERE MED BORGERKONTAKT OG DERES LEDERE SUNDHEDSSTYRELSENS FOREBYGGELSESPAKKER 2013 ANBEFALINGER FOR VOKSNE TIL BRUG FOR MEDARBEJDERE MED BORGERKONTAKT OG DERES LEDERE INTRODUKTION Sundhedsstyrelsen har i 2012-2013 udgivet 11 forebyggelsespakker

Læs mere

NOTAT: Analyse af mulighederne for et privat botilbud til udviklingshæmmede i Roskilde

NOTAT: Analyse af mulighederne for et privat botilbud til udviklingshæmmede i Roskilde Social og Sundhed Social- og Sundhedssekretariat Sagsnr. 206493 Brevid. 1389483 Ref. MESE Dir. tlf. 46 31 2 3 mettese@roskilde.dk NOTAT: Analyse af mulighederne for et privat botilbud til udviklingshæmmede

Læs mere

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.):

Budgettets hovedposter (nettotal i 2018 prisniveau og kr.): tets hovedposter (nettotal i prisniveau og 1.000 kr.): Serviceområde 16 - Børn og familie 03.22.01 Folkeskoler 1.599 1.612 1.517 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning mv. 10.353 11.810 12.292 03.22.08

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Tårnby Dragør kommune Side 1 af 14 sider. Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Tårnby Dragør kommune Kontaktperson Kirsten Bach Tlf. nr. 3247 1448 Mail.: Kbc.sf@taarnby.dk Skemaet er tænkt som et værktøj til

Læs mere

ØK - UDVALGET HANDLEPLAN FOR BØRNE- OG FAMILIECENTER GULDBORGSUND V. FAMILIECHEF LIS HAMBURGER MANDAG DEN 3. NOVEMBER 2014

ØK - UDVALGET HANDLEPLAN FOR BØRNE- OG FAMILIECENTER GULDBORGSUND V. FAMILIECHEF LIS HAMBURGER MANDAG DEN 3. NOVEMBER 2014 ØK - UDVALGET HANDLEPLAN FOR BØRNE- OG FAMILIECENTER GULDBORGSUND V. FAMILIECHEF LIS HAMBURGER MANDAG DEN 3. NOVEMBER 24 Hvad er på programmet! Hvad var opgaven! Status på BFG s nuværende økonomiske situation

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: Dato: 26. 01. 2011 Sagsid.: std Version nr.: 7 Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Område Behandling for alkoholmisbrug

Læs mere

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28)

TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.2 side 1 TILBUD TIL BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV (28) Denne funktion omfatter udgifter og indtægter vedrørende særlig støtte til børn og unge og herunder vedrørende

Læs mere

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2013 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2014 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune

Opfølgning på udmeldte tidsfrister i 2013 og udmelding af tidsfrister for afgørelser i 2014 i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Opfølgning på er i og udmelding af tids for i Velfærd og Sundhed i Horsens Kommune Retssikkerhedsloven: 3. Kommunalbestyrelsen skal behandle spørgsmål om hjælp så hurtigt som muligt med henblik på at afgøre,

Læs mere

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven

Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven Center for Familie - kompetenceplan jf. Serviceloven : evilling/beslutning : Distrikt Øst, Vest, Nord, Syd, Specialteamet : ndstilling evillingsmødets deltagere: Familiechef, distriktsledere, afdelingsleder,

Læs mere

NOTAT. Oversigt over sagsbehandlingsfrister på det sociale område med ændringsforslag. Sagsbehandlingsfrist. Ansvarligt center eller afdeling

NOTAT. Oversigt over sagsbehandlingsfrister på det sociale område med ændringsforslag. Sagsbehandlingsfrist. Ansvarligt center eller afdeling NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk D 4646 4725 Oversigt over sagsbehandlingsfrister på det sociale område med ændringsforslag Dato: April 2014 J.nr.:

Læs mere

Side 1 af 7 24 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv tilbud Foretrukken term leverandør organisation, der leverer ydelser organisation Et tilbud er en organisation,

Læs mere

Serviceprofil for Tandplejen 2015

Serviceprofil for Tandplejen 2015 Serviceprofil for Tandplejen 2015 Formål Tandplejens formål er at: Tilbyde et samlet tandplejetilbud til alle børn og unge under 18 år tilpasset den enkeltes behov: Sundhedsfremmende sparring og rådgivning

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rødovre Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rødovre Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Rødovre Kommune Kontaktperson Christian Hjorth Tlf. nr. 36377549 Mail.: rk@rk.dk (att. Christian Hjorth) Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse

Læs mere

tilbud Foretrukken term leverandør tilbud til voksne ambulant tilbud til voksne ambulant behandlingstilbud til voksne ambulant behandlingstilbud

tilbud Foretrukken term leverandør tilbud til voksne ambulant tilbud til voksne ambulant behandlingstilbud til voksne ambulant behandlingstilbud 1 af 7 15-01-2015 13:29 Artikler 24 artikler. tilbud Foretrukken term leverandør organisation, der leverer ydelser organisation Et tilbud er en organisation, der leverer ydelser. tilbud til voksne tilbud,

Læs mere

Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101

Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Behandling af stofmisbrug - social behandling Lovgrundlag Hvilke former for social behandling kan Ishøj Kommune tilbyde

Læs mere

Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et

Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et Borgerens første henvendelse Borgeren retter selv henvendelse Henvendelser fra interne samarbejdspartnere f.eks. Jobcenteret, Sundhed, Pleje & Omsorg, Den

Læs mere

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning 2014 Den forventede reduktion af driftsudgifterne er medvirkende til, at det samlede regnskabsresultat, som viser et forventet underskud på ca. 14 mio.

Læs mere