HVAD VAR SPØRGSMÅLET? 15 OPSKRIFTER MED BRIE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HVAD VAR SPØRGSMÅLET? 15 OPSKRIFTER MED BRIE"

Transkript

1 Svaret er brie HVAD VAR SPØRGSMÅLET? 15 OPSKRIFTER MED BRIE

2 ALT ANDET END traditionelt Brie er meget andet end den blide og cremede ost på ostebordet. Brie er nemlig også en særdeles lækker ingrediens i en lang række retter både forretter, frokost- og middagsretter for slet ikke at nævne den lille snack, der sætter det hele i gang. Her har vi samlet 15 inspirerende opskrifter. Du har næppe prøvet nogen af dem før, men når du først har prøvet en, håber vi, at du ikke kan lade være med at prøve resten. Bon appetit!

3 GRØNTSAGSMUFFINS MED BRIE 3 dl vand 25 g gær 400 g hvedemel 1 spsk. honning 10 g salt 35 g smør 1 æg 100 g Président Brie 200 g revne grøntsager (gulerod, courgette, græskar, selleri eller andre rodfrugter) Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt mel, honning og salt, og ælt det hele godt sammen. Ælt blødt smør ind i dejen, og lad den herefter hæve i en time. Lav en fordybning i dejen, kom æg, tern af brie og de revne grøntsager i fordybningen, og ælt dette ind i dejen. Del dejen op i små boller, og kom dem i muffinforme. Lad dem hæve en time i formene inden bagning. Bag formene i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min., indtil de er gyldne på toppen og gennembagte. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist. Servér dem til brunch, eftermiddagste eller som tilbehør til suppe eller salat.

4 RUGBRØDSSANDWICH MED BRIE, SYLTEDE RØDLØG, ÆBLE OG SELLERI 1 rødløg 3 spsk. æbleeddike 1 spsk. akaciehonning 1 hjertesalat 1 æble 2 stængler blegselleri 8 skiver rugbrød 200 g Président Brie Pil og halver rødløget, snit det i fine skiver, og kom det i en skål. Læg en skive rugbrød på en tallerken, og kom et par gode skiver brie på hver, herefter tilsættes blandingen med salat, selleri og æble og til sidst de syltede rødløg. Dryp lidt af lagen fra rødløget over, og slut af med endnu et stykke ristet rugbrød på toppen. Velegnet som frokostret eller til weekendbrunchen. Marinér rødløget med eddike, honning, lidt salt samt friskkværnet peber. Vend godt rundt, og lad det stå i min. Del salaten ud i blade, og vask dem grundigt. Frigør æblet for kernehus, og skær det ud i helt fine skiver. Vask sellerien, og snit den i fine strimler. Bland alle ingredienserne i en skål. SPRØDE RULLER MED BRIE, SPIDSKÅL OG PERSILLE Rist rugbrødsskiverne i en brødrister, så de bliver helt sprøde og gyldne stk. ½ spidskål 1 bundt bredbladet persille 1 spsk. olivenolie 1 fed hvidløg Havsalt og friskkværnet peber 100 g Président Brie ark forårsrulledej (kan købes hos thailandske og kinesiske købmænd) 1 æg 1 liter solsikkeolie eller olivenolie til fritering Skyl spidskål og persille, og snit det herefter fint. Kom olivenolie i en varm wok eller sauterpande, og sautér spidskål og persille i 30 sekunder, så de bare lige falder lidt sammen. Smag til med hakket hvidløg, salt og peber. Lad fyldet køle lidt af. Skær brien ud i tern, og vend den i fyldet. Nu er det tid til at lave forårsrullerne. Tag et ark dej ud på bordet, pensl det let med sammenpisket æg langs alle fire kanter, og læg herefter 1-2 spsk. fyld i midten. Fold begge dejsiderne ind over fyldet, så de lukker til. Rul dernæst forårsrullen stramt sammen, og luk med lidt æg til sidst, så du er sikker på, at rullen ikke går op under stegning. Fyld og rul alle rullerne på samme måde, og fritér dem herefter i 160 grader varm olie i 2-3 min. (Hvis du ikke har et termometer, kan du vurdere, om olien er tilstrækkelig varm ved at stikke enden af en tændstik i olien syder det omkring den, er olien klar). Kom kun 4-5 ruller i ad gangen, og tag dem op med en hulske, efterhånden som de bliver gyldne og sprøde. Læg rullerne til afdrypning på et stykke køkkenrulle, drys med salt, og spis dem varme som en lille snack, evt. med soja og sursød chilisovs til at dyppe i.

5 BRIE MED SPRØD SALAT AF BLEGSELLERI, GRANATÆBLE OG RISTET SESAM 1 lille granatæble 6 stængler blegselleri 4 spsk. olivenolie 2 spsk. æbleeddike 1 skalotteløg 50 g sesamfrø 200 g Président Brie ½ bundt bredbladet persille Skær brien ud i trekanter, og anret med salaten, ristede sesamfrø og grofthakket persille. Servér salaten sammen med godt hvedebrød eller ristet rugbrød som en lille frokostret, som tilbehør til en hovedret eller del af en buffet. Skær granatæblet over, og bank kernerne ud i en skål ved at banke på skallen med en træske. På denne måde er kernerne hele, og man holder på saften. Vask blegsellerien, og snit den helt fint. Bland den med granatæblekernerne, og marinér med olivenolie, eddike, salt og peber. SPRØD SALAT AF GLASKÅL, RADICCHIO, SOLBÆR OG BRIE Pil skalotteløget, og skær det ud i helt tynde ringe. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de bliver let gyldne og begynder at dufte lidt nøddeagtigt. Tag dem af varmen. 2 glaskål 1 radicchio 100 g Président Brie ½ dl koldpresset rapsolie ½ dl æbleeddike 1 tsk. akaciehonning Havsalt og friskkværnet peber 50 g tørrede solbær (se opskrift nedenfor eller køb dem færdige). Skræl glaskålen, og skær den ud i helt tynde skiver brug et mandolinjern eller en meget skarp kniv. Del radicchioen op i blade, og skær dem i store stykker. Skyl dem i koldt vand, og lad dem dryppe grundigt af. Skær brien i tynde skiver. Rør rapsolie, eddike, honning, salt og peber sammen til en dressing, og vend glaskål og radicchio i dressingen. Anret salaten på et fad, og drys med de tørrede bær og skiver af brie på toppen. Dryp det sidste af dressingen ud over salaten, og servér som tilbehør eller som en selvstændig frokostsalat. Hvis du ikke kan skaffe glaskål, kan du bruge knoldselleri eller majroe. Tørrede solbær 100 g solbær 2 spsk. sukker Vend solbærrene med sukker, og spred dem ud på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir. Sæt bærrene i ovnen ved 60 grader varmluft, og varm dem i 1½-2 timer, gerne med ovnlågen på klem, indtil de er let tørrede, klistrede og sødlige. Bærrene kan holde sig i dage i et glas på køkkenbordet eller dage i køleskabet. På køl bliver de dog lidt hårde.

6 GRILLET SANDWICH MED AVOCADO, BACON OG BRIE 8 skiver bacon 2 modne avocadoer 1 usprøjtet citron ½ dl olivenolie 2 kviste timian 8 skiver godt hvedebrød ¼ frisésalat eller anden let bitter salat 200 g Président Brie Kom baconskiverne på et stykke bagepapir, og steg dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min., til de er sprøde og gyldne. Tag dem ud, og læg dem på et stykke køkkenrulle, der kan suge evt. overskydende fedt. Skær avocadoerne over, fjern skræl og sten og skær kødet ud i grove tern. Marinér med citronsaft og fintrevet skal af citron, salt og friskkværnet peber. Kom lidt olivenolie, finthakket timian og salt på brødskiverne, og steg dem på en grillpande, en almindelig pande eller under grillen i ovnen, til de er sprøde, let brankede og gyldne. Vask salaten, og afdryp grundigt. Skær brien ud i tynde skiver. Saml nu sandwich en med de lune skiver brød, brie, bacon, sprød salat og avocado. Nyd sandwichen til en weekendbrunch eller en lun aften på terrassen.

7 PASTA MED BASILIKUM, PINJEKERNER, ÆRTER OG CREMET BRIE 2 dl sødmælk 200 g Président Brie 300 g penne 100 g friske ærter (bælget vægt, frosne kan også bruges) 15 blade basilikum 50 g pinjekerner 40 g friskrevet parmesan Vend det hele grundigt rundt, og krydr til sidst med salt, friskkværnet peber og parmesan. Servér pastaen med det samme, så den bevarer sin cremede konsi stens og sprød - heden i basilikum og ærter. Kog mælk op i en lille gryde, skær brien ud i tern, og kom ternene i den varme mælk. Rør let rundt med et piskeris, til brien smelter, og det bliver til en let, cremet ostesovs. Tag gryden af varmen, og lad den stå lunt. Kog pastaen til den er al dente. Hæld vandet fra, og lad pastaen blive i gryden. Vend den med den lune ostesovs, de friske ærter, hakket basilikum og pinjekerner. SALAT MED BRIE, HJERTESALAT, JORDBÆR, BAGT PEBERFRUGT OG HYLDEBLOMSTDRESSING 2 røde peberfrugter ½ dl olivenolie 1 hjertesalat 10 jordbær 3 spsk. hyldeblomsteddike 200 g Président Brie 1 bundt kørvel Godt brød Kom peberfrugterne i et ildfast fad, og dryp med 2 spsk. olivenolie og salt. Bag dem ved 200 grader i 15 min., indtil de er godt brankede og falder lidt sammen. Tag dem ud af ovnen, træk skindet af med en urtekniv, og fjern kernerne. Skær peberfrugterne ud i mindre stykker, og kom dem op i en skål. Rør hyldeblomsteddike, resten af olivenolien, salt og friskkværnet peber sammen til en dressing. Vend hjertesalat, rød peberfrugt, jordbær og dressing sammen, skær brien ud i skiver, og anret den med salaten. Drys til sidst med hakket kørvel, og servér med godt brød som en frokostsalat eller som en forret. Del hjertesalaten i blade, skyl dem i koldt vand, og afdryp dem grundigt. Skyl jordbærrene, og fjern herefter blomsten. Skær bærrene i skiver.

8 GRÆSKARSUPPE MED DRYS AF BRIE, SPRØDT KYLLINGESKIND OG BRØNDKARSE KALVESCHNITZEL MED TIMIAN, HVIDLØG, BRIE OG RODFRUGTER VENDT MED KÅLSALSA Rodfrugter med kålsalsa 500 g græskarkød, f.eks. hokkaido eller butternut 2 skalotteløg 1 fed hvidløg 2-3 spsk. olivenolie 1 kvist rosmarin 1 liter vand eller tynd hønsebouillon 1 dl piskefløde Havsalt og friskkværnet peber Saft fra appelsin 2-3 spsk. cidereddike 4 kyllingeskind fra bryst (hvis du ikke kan skaffe kyllingeskind, kan du bruge bacon eller parmaskinke) 120 g Président Brie 1 potte brøndkarse Godt brød Skræl græskarret, og skær det ud i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg. Sautér græskartern let i olivenolie sammen med løg, hvidløg og rosmarin. Tilsæt bouillon, og lad det koge i 15 min. Tilsæt så piskefløde, og lad det koge i yderligere 5 min. Tag rosmarinkvisten op, og blend suppen glat og cremet. Smag til med salt, peber, appelsinsaft og cidereddike. Det søde græskar skal krydres godt, så suppen ikke bliver for tung. Læg kyllingeskindene på en plade med et stykke bagepapir, og steg dem i ovnen ved 180 grader i ca min., indtil de er helt gyldne og sprøde. Tag skindene ud af ovnen, og lad dem køle af på lidt køkkenrulle for at suge evt. overskyd - ende fedt. Skær brien ud i små tern. Hak brøndkarse og kyllingeskind groft. Servér græskarsuppen rygende varm. Drys det sprøde kyllingeskind, brie og brøndkarse på suppen, og nyd den med godt brød til. 4 kalveschnitzler á 150 g 100 g Président Brie 4 kviste timian 1 fed hvidløg 8-12 tandstikker (af træ) 3 spsk. olivenolie Bank schnitzlerne let med en kødhammer, så de bliver helt flade og samme tykkelse over det hele. Læg en skive brie på hver schnitzel, og krydr med salt, friskkværnet peber, lidt hakket timian og finthakket hvidløg. Fold kødet sammen, og luk siderne med tandstikkerne, så brien ikke flyder ud under stegningen. Varm en pande op, og steg schnitzlerne i olivenolie på høj varme i ca. to min. på hver side, så brien smelter lidt og schnitzlerne stadig er svagt rosa og saftige i midten. 1 kg blandede rodfrugter (gulerod, persillerod, selleri, pastinak) 2-3 spsk. cidereddike 1 spsk. koldpresset rapsolie Havsalt og friskkværnet peber Kålsalsa: 50 g savojkål, skåret i grove stykker ½ bundt persille 1 dl koldpresset rapsolie 1 skalotteløg ½ dl æbleeddike 30 g hasselnødder 1 tsk. sukker Skræl rodfrugterne, skær dem i grove stykker, og kom dem i et ovnfast fad. Vend med eddike, rapsolie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 180 grader i min. Lav salsaen imens ved at komme alle ingredienserne i en foodprocessor, og kør dem til en grov puré. Smag til med salt, peber og sukker, og vend så salsaen med rødderne. Tip: Skær lidt kål i tynde strimler som pynt på rodfrugterne.

9 BAGTE TOMATER MED BRIE, BULGUR OG KRYDDERURTER 8 tomater 1 løg 4 stængler blegselleri 2 spsk. olivenolie 2 dl kogt bulgur ½ bundt persille ½ bundt kørvel ½ bundt basilikum 100 g Président Brie Skær et låg af tomaterne, og grav kødet ud med en teske. Pres det igennem en sigte over en skål. Pil løget, og hak det fint. Snit blegsellerien fint, og sautér begge dele ganske kort i en spsk. olivenolie. Tag det af varmen, og bland det i den kogte bulgur. Tilsæt lidt af tomatsaften sammen med de hakkede krydderurter. Fyldet skal ikke svømme i saft, bare lige samles af den. Smag til med salt og peber. Kom tern af brie i hver tomat, kom fyldet ovenpå, og slut af med lidt brie igen, og sæt låget på til sidst. Sæt tomaterne i et smurt ovnfast fad, dryp dem med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag tomaterne i ovnen ved 225 grader i min., så de bliver bagt igennem. Tag tomaterne ud, og servér dem med det samme. Med en god og fyldig salat samt brød kan de serveres som hovedret. Du kan også servere dem som tilbehør til en hovedret.

10 SPRØDE BRØD MED BRIE, ROSMARIN OG TOMAT 8 skiver daggammelt hvedebrød 1 dl tomatsovs, hjemmelavet eller købt 100 g Président Brie 3 spsk. olivenolie 1 kvist rosmarin Læg brødskiverne på en ovnrist, smør dem med tomatsovs, og læg tynde skiver brie ovenpå. Dryp med olivenolie, og krydr med rosmarin, salt og peber. Kom brødene i ovnen, og bag ved 250 grader under grillen i 3-4 min., til brødene er sprøde og brien gratineret. Nyd dem, mens brødene er lune, enten som en lille snack eller som forret med en god salat til. RISOTTO MED SVAMPE, SPINAT OG BRIE 1 liter hønsebouillon 1 skalotteløg 10 g smør til sautering 300 g risottoris (arborio eller carnaroli) 1 dl hvidvin 100 g frisk spinat 150 g østershatte eller markchampignon 150 g Président Brie 30 g smør i tern 30 g friskrevet parmesan ½-1 usprøjtet citron Bring bouillon i kog i en gryde. Hak skalotteløget, og sautér det i lidt smør, til det er glasklart og mørt uden at have taget farve. Tilsæt ris, sautér videre i nogle minutter, og tilsæt så hvidvin. Lad vinen koge ind i risene. Tilsæt kogende bouillon eller vand lidt ad gangen, så risene er dækket hele tiden, og rør i risene undervejs. Lad risene koge i min., så de er møre, men stadig med lidt bid. Det er vigtigt at krydre med salt under kogning, så saltet koger ind i risene (ikke for meget, hvis din bouillon er meget salt). Pluk og vask spinaten grundigt, kom den i et dørslag, og afdryp den. Skær spinaten ud i strimler med en skarp kniv. Rens svampene. Hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt. Del svampene i mindre stykker, og rist dem i lidt smør på en pande i 3-4 min. Krydr svampene med salt og peber, og bland dem herefter i risene (gem en lille skålfuld svampe til servering). Tag risene af varmen, og rør tern af brie og smør samt parmesan i risottoen, så den får en flydende og cremet konsistens (du kan evt. tilsætte lidt ekstra bouillon). Vend de friske spinatstrimler ned i den varme risotto, så de lige falder lidt sammen. Smag til med salt, peber samt fintrevet citronskal og -saft. Anret risottoen med lidt ristede svampe på toppen, og nyd den med det samme.

11 FRITERET BRIE MED KOMPOT AF HAVTORN OG GULEROD FYLDT BRIE MED VILDE URTER, RISTET SPELT OG ROESIRUP 8-10 personer 200 g Président Brie Hvedemel 1 æg Rasp 1 liter solsikkeolie eller olivenolie til fritering Skær brien ud i fire lige store trekanter, og vend dem herefter i mel, æg og rasp. Gør det to gange, så du er sikker på, at paneringen er tæt og ensartet. Kom olie i en gryde, og varm den forsigtigt op til ca grader. Kom de panerede briestykker ned i olien, og fritér dem i ca. 1-2 min., til de er flot gyldne og sprøde udenpå og varme og cremede i midten. Tag trekanterne op af olien, og læg dem på et stykke køk kenrulle for at suge evt. overskyd ende olie. Servér de lune, sprøde oste med kompot af gulerod og havtorn. Gulerod-/havtornkompot 100 g havtornbær (frosne) 75 g sukker 3 gulerødder (ca. 150 g) 2 spsk. koldpresset rapsolie 2 spsk. æbleeddike Salt Kom havtornbær i en skål, og drys med sukker. Lad dem stå i min. Skræl gulerødderne, og skær dem ud i små tern á ca. ½ x ½ cm. Kom gulerodstern op i en gryde med lidt olie, og sautér dem ved lav varme i 1-2 min. Tilsæt herefter havtornbær og sukker, eddike, lidt salt og resten af olien. Lad det hele koge i 8-10 min. ved lav varme til en tæt kompot. Tag gryden af varmen, og lad kompotten stå et øjeblik. Smag den evt. til med lidt ekstra eddike og sukker, og kom den i en skål. Kompotten kan sagtens laves i en større mængde og kommes på sylteglas og bruges på et senere tidspunkt. 250 g Président Brie 1 dl yoghurt 50 g friske vilde urter (f.eks. skvalderkål, mælkebøtter, ramsløg, løgkarse) 50 g speltflager 15 g smør 1 dl roesirup (hvis du ikke kan skaffe roesirup, kan mørk sirup eller akaciehonning bruges) Ristet rugbrød eller godt hvedebrød Tag brien ud af køleskabet ca. en time før brug. Flæk brien på langs, og skrab den modne, cremede ostemasse ud med en ske, og kom den op i en tempereret skål. Osteskallen lægges på et fad. Pak brien stramt ind i film, og sæt den i køleskabet en times tid, så smagen fra urterne trækker ud i hele brien. Kom speltflagerne på en pande med lidt smør, og rist dem, til de er gyldne og sprøde. Kom flagerne over på en tallerken, og lad dem køle af. Skær en flot trekant af brien, og servér den med de ristede flager, roesirup og lidt ristet rugbrød eller godt hvedebrød til. Kom yoghurt, finthakkede vilde urter, salt og friskkværnet peber op i ostemassen, og bland det hele godt sammen. Fyld nu ostemassen tilbage i osteskallen, og læg det sammen, så du får en hel brie igen.

12 HISTORIEN OM brie Brie er den mest spiste franske ost i Danmark. Det er nok de færreste, der ved, at briens historie rækker tilbage til 700-tallet, hvor Karl den Store herskede over Frankerriget. Han var en stor gourmet og blev så begejstret for osten, som han smagte i området Brie, at han bad om at få tilsendt osten hvert år. Brien fik dog først for alvor sin plads i historien efter Frankrigs nederlag i den sidste Napoleonskrig i Diplomater mødtes efterfølgende under Wiener kongressen for at forhandle nye grænser på plads. Den franske diplomat sørgede for, at Brie de Meaux kom på bordet, og historien fortæller, at sejrherrerne blev så begejstrede, at de udråbte osten til Ostenes Konge. Président Brie er en delikat fransk brie som blandt andet udmærker sig ved sit ganske tynde lag hvidskimmel på overfladen. Osten er til enhver tid spiseklar, det vil sige cremet, mild og velsmagende. I dag produceres brie mange forskellige steder, men i Frankrig har man lovmæssigt defineret en brie ud fra en bestemt størrelse og et bestemt fedtindhold. Som andre oste udvikler Président Brie sig med tiden. Smagen bliver mere fyldig og konsistensen endnu mere cremet og blød.

13 MONSIEUR LePrésident En oktoberdag i 1933 gik franskmanden André Besniers ostedrøm i opfyldelse. I en lille by i Normandiet hældte han 34 liter mælk i et kar og nogle timer senere lagde han 17 camembertoste på modningslageret. Gennem årene er der kommet mange flere og forskellige oste til. Mange bærer Président-navnet, et navn der forbindes med fransk livsglæde. Firmaet hedder i dag Lactalis og er verdens største mejeriselskab. Det er André Besniers barnebarn, der driver sin farfars livsværk videre. Hvis du er glad for mad og ost, er et medlemskab i Club de Président måske noget for dig. Det er gratis, og du får blandt andet fire årlige nyhedsbreve med opskrifter og inspiration, invitationer til prøvesmagninger og andre arrangementer. Du bliver medlem på president.dk eller ved at sms e president til Du kan til enhver tid afmelde dig ved at skrive president afmeld til 1919.

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

OPSKRIFTER SPIDSKÅL MED OKSE OG KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SPIDSKÅL MED OKSE OG KARRY. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22 MESTERSLAGTERENS SPIDSKÅL MED OKSE OG KARRY 600 g hakket oksekød 1 spsk. karry 2 spsk. olie 1 løg 1 fed hvidløg 10 g frisk ingefær 1 tsk. spidskommen 2 dl. vand 1 spidskål 500 g spinat Salt og peber Svits kød og karry

Læs mere

Madlavningsaften

Madlavningsaften Madlavningsaften 25.10.17 Grov madtærtebund - 1 stk. Tærtefyld - 1 tærte Bagte rødbeder og græskar med timian - 4 prs. Groft brød - 8 stk. Rullet dampet fiskefilet - 4 prs. Salat - 4 prs. Frugtspyd 30

Læs mere

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College

Løgkompot til fisk. Opskriften er udviklet for Gyldensteen Gods af KOLD College Løgkompot til fisk 3 stk. Kepaløg. 2 stk. Stjerne anis. ½ spsk. Karry. 25 gram. Cashewnødder. ½ dl. Hvid balsamico. 1 stor spsk. Honning. Salt og peber. Rapsolie. Pil og rens løgene. Skær fra top til bund

Læs mere

Spansk tortilla i ovn. 4 pers. 2 bagekartofler 1 løg 1 spsk olivenolie 1 rød peberfrugt 6 æg 100 g frisk spinat. Salt og peber

Spansk tortilla i ovn. 4 pers. 2 bagekartofler 1 løg 1 spsk olivenolie 1 rød peberfrugt 6 æg 100 g frisk spinat. Salt og peber Spansk tortilla i ovn 4 pers. 2 bagekartofler 1 løg 1 spsk olivenolie 1 rød peberfrugt 6 æg 100 g frisk spinat Salt og peber 1. Sæt ovnen på 175 2. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern 3. Pil løget

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Vask svampene og del dem i kvarte. Rist svampene og fennikel af på en pande med lidt olie.

Vask svampene og del dem i kvarte. Rist svampene og fennikel af på en pande med lidt olie. Mandag Omelet med friske svampe, ost og fennikel 8 stk. æg 0,5 dl mælk 10 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 1 stk. fennikel, delt i halve og skåret super tyndt 200 gram svampe, som Karl

Læs mere

OPSKRIFTER THAI NUDELSALAT MED BØNNER OG KÅL. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 33 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER THAI NUDELSALAT MED BØNNER OG KÅL. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 33 MESTERSLAGTERENS THAI NUDELSALAT MED BØNNER OG KÅL 200 g risnudler 2 fed hvidløg 1 rødløg 250 g kål, f.eks. spidskål eller hvidkål 150 g bønner 1 rød peberfrugt evt. 1 frisk chili 600 g hakket oksekød, ca. 10% fedt 4-6

Læs mere

Eriks Mad og Musik Tema: Italiensk mad 2

Eriks Mad og Musik Tema: Italiensk mad 2 Eriks Mad og Musik Tema:.0. 0 Parmesan snacks 0 g revet parmesan spsk. olivenolie 0g hvedemel æggehvider Blend alle ingredienser. Smør dejen ud på bagepapir og form som kiks. Bag kiksene i ovnen ved 0

Læs mere

Opskrifter. med melon og bønnesalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 32. mesterslagterens

Opskrifter. med melon og bønnesalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 32. mesterslagterens Kødboller og kartofler med melon og bønnesalat 600 g hakket kalv og skinke 1 tsk. dijonsennep 25 g pinjekerner 2 spsk. hakket bredbladet persille 1 tsk. groft salt og friskkværnet peber 2 tsk. olivenolie

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 2 gulerødder 1 renset rød chili 1 spsk. olivenolie 50 g bacon i små tern 600 g hakket oksekød, 1 ds. flåede hakkede tomater 2 dl bouillon 2 tsk. tørret oregano salt,

Læs mere

OPSKRIFTER SPAGHETTI MED KØDSOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 12 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER SPAGHETTI MED KØDSOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 12 MESTERSLAGTERENS SPAGHETTI MED KØDSOVS 600 g hakket oksekød 3 spsk. olivenolie 1 stk. stort løg 1 stk. gulerod 2 fed hvidløg 1 dåse flåede tomater 1 dl bouillon 1 tsk. oregano 1 tsk. basilikum 1 tsk. salt En smule peber

Læs mere

Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter

Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter Carbonara - Det skal du bruge: 1 ps fuldkornsspaghetti ca. 500 gram, koges 1 minut mindre end angivet på pakke 5 skiver bacon 2 stk. nye små gulerødder,

Læs mere

Opskrifter. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 51. mesterslagterens

Opskrifter. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 51. mesterslagterens KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA 600 g hakket oksekød 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 2 gulerødder 1 renset rød chili 1 spsk. olivenolie 50 g bacon i små tern 1 ds. flåede hakkede tomater 2 dl bouillon

Læs mere

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens

Opskrifter. Xl koteletter med varm kartoffelsalat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 23. mesterslagterens Xl koteletter med varm kartoffelsalat 4 XL koteletter (svinekoteletter) 1 liter vand 1 kg skrabede nye kartofler Varm kartoffelsalat ¾ dl lagereddike 4 spsk. sirup friskkværnet peber 3 små, nye gulerødder

Læs mere

Opskrifter. Sommerfrikadeller. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 31. mesterslagterens

Opskrifter. Sommerfrikadeller. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 31. mesterslagterens Sommerfrikadeller 600 g hakket skinkekød 1 tsk salt ¼ tsk. peber 1 æg 1 lille løg 2 dl mælk eller vand 1 dl hvedemel 2 spsk. purløg 2 spsk. dild ¼- ½ rød peberfrugt 1 fed hvidløg evt. lidt Tabascosauce

Læs mere

Rose. Forside. Lækre opskrifter med danske kyllingelår

Rose. Forside. Lækre opskrifter med danske kyllingelår Rose Forside Lækre opskrifter med danske kyllingelår Kylling med muligheder Rose Poultry er en af Nordeuropas førende leverandører af dansk fjerkræ. En position vi har gjort os fortjent til gennem mange

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme

INDHOLDSFORTEGNELSE. Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme INDHOLDSFORTEGNELSE Smoothie med frugt og bær Kartoffelpizza Ovnbagte rodfrugter med dip Gazpacho Bagte blommer med vaniljecreme Indsæt egne opskrifter FOKUSORD BLENDE RISTE CITRONSAFT Smoothie med frugt,

Læs mere

Salat og dressing. Dressing. Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup Børneafdelingen. Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g.

Salat og dressing. Dressing. Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup Børneafdelingen. Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g. Salat og dressing Dressing Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g. Færdigkøbt dressing Fedtfri dressing eller dressing med max. 5 % fedt. Dressingpulvere beregnet til omrøring med olie eller creme

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG

MESTERSLAGTERENS OPSKRIFTER. Uge 10 HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG HAKKEBØFFER MED BLØDE LØG Bløde løg 10 g smør 4 zittauerløg i halve, tynde ringe (ca. 300 g) ½ tsk. groft salt 3 dl vand Hakkebøffer 15 g smør 600 g hakket oksekød ¼ tsk. groft salt friskkværnet peber

Læs mere

Gourmet. Spændende retter og salater med Bonduelle Gourmet Majs

Gourmet. Spændende retter og salater med Bonduelle Gourmet Majs Gourmet Spændende retter og salater med Bonduelle Gourmet Majs Grillet tun med majssalsa 4 stk. tunsteaks, ca. 1 cm tykke Majssalsa: 1 mango i små tern 1/2 agurk i små tern 2 små rødløg, finthakket Saften

Læs mere

Opskrifter. Frikadeller med havregryn. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 35. mesterslagterens

Opskrifter. Frikadeller med havregryn. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 35. mesterslagterens Frikadeller med havregryn 600 g hakket skinkekød 1 lille revet/ finthakket løg 2 æg 1-2 dl havregryn Salt - peber Ca. 1 1/2 dl mælk eller lidt mindre vand olie, med en klat smør, til stegning Rør hakket

Læs mere

Opskrifter. Indbagt oksefars med salat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46. mesterslagterens

Opskrifter. Indbagt oksefars med salat. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46. mesterslagterens Indbagt oksefars med salat 500 g hakket oksekød 2 løg 500 g friske champignoner Salt og peber 200 g butterdej 4 spsk. rapsolie Salat 4 tomater 1 agurk 2 peberfrugt 1 hovedsalat 1 ds majs Skyl champignon

Læs mere

Æg, vand, maizena og salt piskes sammen. Skvalderkål hakkes groft og vendes i æggemassen. Steges i fedtstof som pandekager til gyldne på hver side.

Æg, vand, maizena og salt piskes sammen. Skvalderkål hakkes groft og vendes i æggemassen. Steges i fedtstof som pandekager til gyldne på hver side. Skvalderkåls omelet/tortilla. En slags pandekage med masser af friskhakket skvalderkål i dejen. Bages på lille pandekagepande. Hertil fyld af grillet grønt. Strandkål og spidskål og evt. urtemajonæse...

Læs mere

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod

SØFF- opskrifter, august 2014. Squashsalat med peberrod SØFF- opskrifter, august 2014 Squashsalat med peberrod 4 små squash på omkring 12-15 cm 1/2-1 tsk salt 3 spsk eddike (æblecidereddike kan også bruges) 2-3 spsk sukker kværnet peber 1 spsk revet peberrod

Læs mere

OPSKRIFTER ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 38 MESTERSLAGTERENS ITALIENSKE KØDBOLLER I FAD 600 g hakket kalv og flæsk 2 æg 2 løg 3 dl mælk 30 g hvedemel 1 dl rasp Friskkværnet peber Kartoffelsalat 800 g små kartofler 1 dl hakket bredbladet persille 1 tsk. citronsaft

Læs mere

GRØNNE OPSKRIFTER FRISKE URTER ER LIVETS KRYDDERI

GRØNNE OPSKRIFTER FRISKE URTER ER LIVETS KRYDDERI GRØNNE OPSKRIFTER FRISKE URTER ER LIVETS KRYDDERI DET SUNDESTE, GRØNNE TRYLLEDRYS Friske krydderurter er sunde, velsmagende og forhøjer både smags-, duft- og synsoplevelsen ved ethvert måltid. I dette

Læs mere

Opskrifter. Kalvegryde steg med perleløg og persillekartofler. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22. mesterslagterens

Opskrifter. Kalvegryde steg med perleløg og persillekartofler. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 22. mesterslagterens Kalvegryde steg med perleløg og persillekartofler 1,2 kg kalvesteg 200 g perleløg evt. fra glas 1 hakket løg 1 selleri stængel 2 fed hvidløg ½ fl. hvidvin 1 kg kogte kartofler 1 bundt+ persille Brun stegen

Læs mere

Skinketortilla med sennepscreme

Skinketortilla med sennepscreme Skinketortilla med sennepscreme Ingredienser 100 g friskost med højst 4 % fedt 1 spsk. sød fransk sennep 1 tsk. dijonsennep Salt og peber Fyld 2 blade icebergsalat 1 stor gulerod (ca. 100 g) ½ grøn peberfrugt

Læs mere

OPSKRIFTER ITALIENSK KØDSOVS MED SPAGHETTI. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER ITALIENSK KØDSOVS MED SPAGHETTI. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 46 MESTERSLAGTERENS ITALIENSK KØDSOVS MED SPAGHETTI 600 g hakket oksekød 1 stort bundt persille 2 løg 2 gulerødder 2 stilke bladselleri eller et stykke Knoldselleri 3-4 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie 3 dl vin (rød eller hvid)

Læs mere

OPSKRIFTER SKINKESCHNITZLER MED MARINEREDE CHAMPIGNON. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 12 MESTERSLAGTERENS. 4 skinkeschnitzler 250 g champignon

OPSKRIFTER SKINKESCHNITZLER MED MARINEREDE CHAMPIGNON. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 12 MESTERSLAGTERENS. 4 skinkeschnitzler 250 g champignon SKINKESCHNITZLER MED MARINEREDE CHAMPIGNON 4 skinkeschnitzler 250 g champignon Marinade ½ dl ketchup 2 spsk. hvidvinseddike 2 spsk. rapsolie 2 fed knust hvidløg 1 knivspids hvid peber 3 spsk. hakket frisk

Læs mere

Opskrifter. Benløse fugle med selleri creme. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 21. mesterslagterens

Opskrifter. Benløse fugle med selleri creme. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 21. mesterslagterens Benløse fugle med selleri creme og gulerodssalat 6 benløse fugle 1 hakket løg ½ porrer i skiver 1 l kalv eller grøntsags fond 30 g fedt stof Sellericreme ½ knoldselleri ½ dl vand 2 dl fløde 8 gulerødder

Læs mere

OPSKRIFTER PIROGGER MED KRYDRET SVINEKØD. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 30 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER PIROGGER MED KRYDRET SVINEKØD. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 30 MESTERSLAGTERENS PIROGGER MED KRYDRET SVINEKØD 600 g hakket svinekød 2 spsk. olivenolie 8 soltørrede tomater, hakket 2 fed hvidløg, hakket 1 spsk. friskhakket basilikum Salt og friskkværnet peber 4 tomater 1 æg 50 g gær

Læs mere

GRØNTSAGER I KARRY MED KORN, BLOMMECHUTNEY OG FLADBRØD

GRØNTSAGER I KARRY MED KORN, BLOMMECHUTNEY OG FLADBRØD Frokost GRØNTSAGER I KARRY MED KORN, BLOMMECHUTNEY OG FLADBRØD Karrysovs 100 g karry 50 g ingefær 50 g hvidløg 0,5 dl olie 2 dl æblecidereddike 1 liter kokosmælk 2 kg løg 2 kg gulerødder 2 kg palmekål

Læs mere

OPSKRIFTER MILLIONBØF MED KARTOFLER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 11 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER MILLIONBØF MED KARTOFLER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 11 MESTERSLAGTERENS MILLIONBØF MED KARTOFLER 600 g hakket oksekød 1 stort løg 1 lille dåse tomatpuré 3 spsk. mel Smør/margarine til stegning Salt og peber Vand Kulør Tilbehør Kartofler Pil og hak løget fint. Smelt og brun

Læs mere

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af:

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af: Denne uge består madplanen af: Uge 27 Kylling med basilikum Blomkålskarrysuppe Pasta m. Cherrytomater, mozarella og roculasalat Krebinetter med marinerede grønne bønner Hønsekødssuppe Risotto med kylling

Læs mere

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad Eriks Mad og Musik.. 0 Gulerodssuppe Agurkesuppe Tema: agurk ½ grøn peber ½ eller / lille chili lille løg ½ dl yoghurt fed hvidløg salt & peber evt. dl (eller ) hønsebouillon Skyl agurken, flæk den, skrab

Læs mere

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern.

Vask porrerne og skær top og bund af. Skær dem i ringe rist dem i lidt olie på en pande sammen med de kogte kartofler i tern. Mandag Omelet med ost, kartofler, porrer og salat af rødkål 8 æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 2 store håndfulde frisk persille 100 g kartofler 1-2 stk. porrer Vask

Læs mere

Opskrifter. Små farsbrød. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 33. mesterslagterens

Opskrifter. Små farsbrød. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 33. mesterslagterens Små farsbrød med bacon 600 g hakket kalve- og skinkekød 1 lille løg, ca. 50 g 2 stilke blegselleri 1-2 fed hvidløg ½ citron 1-2 tsk. karry ½ tsk. salt ¼ tsk. peber 1-2 gulerødder, ca. 100 g 50 g tørrede

Læs mere

Opskrifter med majs og kartofler

Opskrifter med majs og kartofler Missionsprojekt 2016 Opskrifter 1 Opskrifter med majs og kartofler Tekst: Janne Bak-Pedersen For længe siden havde Spanierne en»skat«med hjem fra Peru. Det var kartoflen. Vi spiser rigtig mange kartofler

Læs mere

Madplan okt. 1. Madværkstedets. Hokkaidosuppe med sprødt, surt og grønt. Karbonader med stuvede grøntsager og kartofler

Madplan okt. 1. Madværkstedets. Hokkaidosuppe med sprødt, surt og grønt. Karbonader med stuvede grøntsager og kartofler Madværkstedets okt. 1 Karbonader med stuvede grøntsager og kartofler Hokkaidosuppe med sprødt, surt og grønt Kyllingebutterfly med båndpastasalat okt. 1 Dag 1 Karbonader med stuvede grøntsager og kartofler

Læs mere

Ved kick-off på Fiskedysten på Gaarden den 25. februar Opskrifter til 4 kuverter. v/kok Jens-Peter Jørgensen

Ved kick-off på Fiskedysten på Gaarden den 25. februar Opskrifter til 4 kuverter. v/kok Jens-Peter Jørgensen Ved kick-off på Fiskedysten på Gaarden den 25. februar 2017. Opskrifter til 4 kuverter. v/kok Jens-Peter Jørgensen Frisk stenbiderrogn på smørristet rugbrød, med Cremefraiche og rødløg. (8 stk. små startere)

Læs mere

Mejeriprodukter og mere frugt

Mejeriprodukter og mere frugt Mejeriprodukter og mere frugt Bilag Side 1 Morgenfrisk Frugtyoghurt (4 pers.) 8 dl yoghurt naturel af letmælk eller skummetmælk 200 g frugt, fx banan, melon, appelsin, æble, bær 25 g. mandler Vælg én eller

Læs mere

Opskrifter. Risnudler med hakket oksekød og grøntsager. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 28. mesterslagterens

Opskrifter. Risnudler med hakket oksekød og grøntsager. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 28. mesterslagterens Risnudler med hakket oksekød og grøntsager 600 g hakket oksekød 150 g risnudler 2 fed hvidløg 1 rødløg 250 g kål fx spidskål eller hvidkål 150 g bønner 1 rød peberfrugt 1 frisk chili 4-6 spsk. sød chilisauce

Læs mere

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens

Opskrifter. i karry. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45. mesterslagterens Boller i karry 600 g hakket kalv- og skinkekød 1½ tsk. salt ½ tsk. peber 1 æg 1 løg ½-1 dl hvedemel 1-1½ dl mælk fx minimælk Karrysauce 1 løg 30 g smør/margarine 1-2 tsk. karry 3 spsk. mel 4 dl bouillon

Læs mere

Madværksted. Groft og grønt. v/sundhedscenter Viborg

Madværksted. Groft og grønt. v/sundhedscenter Viborg Madværksted Groft og grønt v/sundhedscenter Viborg Opskrifter Fiskefrikadeller Hjemmelavet grov remoulade Bulgursalat Blomkålssalat Rodfrugtssuppe Grønkålspesto Grønkålssalat Grøntsagsrosti Kerneknækbrød

Læs mere

LET S MEAT. Grillet svinelårtunge på urtekål SVINEKONGRES 2011

LET S MEAT. Grillet svinelårtunge på urtekål SVINEKONGRES 2011 Grillet svinelårtunge på urtekål Grillet svinelårtunge 3 tsk fennikelfrø 3 tsk fint salt 3 tsk fint rørsukker 3 svinelårtunger (1125 g) Urtekål 1200 g spidskål 1 bundt brøndkarse (150 g) eller 2 potter

Læs mere

SPIS FISK I SÆSON 6 NEMME RETTER MED DANSK FISK TIL DEN KOLDE TID

SPIS FISK I SÆSON 6 NEMME RETTER MED DANSK FISK TIL DEN KOLDE TID SPIS FISK I SÆSON 6 NEMME RETTER MED DANSK FISK TIL DEN KOLDE TID FISH TACO MED VESTERHAVS- TORSK 400 g vesterhavstorsk i filet 1 dl sesamfrø 2 spsk vegetabilsk olie ½ bundt koriander, groft hakket 2 dl

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Kylling i karry Sur sød suppe med med ris og svinekødsstrimler salat og

Læs mere

Dette skal du have fast i dit køkken:

Dette skal du have fast i dit køkken: Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya BACONWRAPS MED SVAMPE & RØGET SVINEMØRBRAD - 1 pakke wraps (madpandekager)

Læs mere

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut.

Kom æggene op i en skål med salt og peber, samt mælken. Pisk i et minut. Mandag Omelet med kartofler - dild og tomat-kold weekendsteg 8 stk. æg 60 gram mælk 20 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 6 stk små blomme tomter, delt i kvarte En god håndfuld dild, vasket

Læs mere

MENU Grillet fisk Tre grove dips: Grillede majs Grillede grøntsager Saltbagte kartofler & løg Pandebrød Müslikager

MENU Grillet fisk Tre grove dips: Grillede majs Grillede grøntsager Saltbagte kartofler & løg Pandebrød Müslikager MENU Grillet fisk Tre grove dips: Urtemayo, salsa verde og bønnepuré Grillede majs med urtemayo Grillede grøntsager med salsa verde bagte kartofler & løg Pandebrød med bønnepuré Müslikager med myntecreme

Læs mere

OPSKRIFTER STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 27 MESTERSLAGTERENS STEGT FLÆSK MED PERSILLESOVS 1 kg flæsk i skiver Persillesovs: 2 spsk. smør 2 spsk. hvedemel 5 dl mælk 1/2 øko citron, saft og skal herfra 2 håndfulde persille, finthakket Salt Sort peber, friskkværnet

Læs mere

Tips til frikadeller på nye måder

Tips til frikadeller på nye måder Tips til frikadeller på nye måder Hvederisotto med frikadeller, ærter og tomater 4 PERSONER 8 Tulip Pandestegte MiddagsFrikadeller eller 16 MiniFrikadeller 300 g hvedekerner 6 dl kraftig hønsebouillon

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Spaghetti Kylling med Lakseruller Ribbensteg med med urtekødboller nye

Læs mere

Delikat forårsmenu. Livsglæde & lam. Af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth.

Delikat forårsmenu. Livsglæde & lam. Af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth. Delikat forårsmenu Af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth. Regi: Royal Copenhagen og privat Livsglæde & lam på m en u en Lam hører foråret til og er dejlig gæstemad til påske. Prøv denne delikate menu,

Læs mere

Pocherede Limfjordsøsters

Pocherede Limfjordsøsters 5 personer Pocherede Limfjordsøsters af Jens Peter Skov, Sallingsund Færgekro 10 Limfjordsøsters medium størrelse 1 l. fiskefond ½ l. hvidvin ½ fennikel Finthakkede urter (gulerødder, porrer, selleri,

Læs mere

Sund og varieret kost

Sund og varieret kost Karrysuppe med ris 2 spsk. olie 1-2 løg 3 fed hvidløg 2 spsk. karry 1 tsk. chili 1 bouillonterninger 2 pakker hakkede tomater 1 l. vand 100 g. ris 2 porre i tynde ringe Der kan evt. tilsættes kylling i

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Tandoori grillet Bornholmerhane med marinerede kartofler. (kuglegrill opskrift)

Tandoori grillet Bornholmerhane med marinerede kartofler. (kuglegrill opskrift) Morten Staal Eriksen er vores hus- og demonstrationskok Tandoori grillet Bornholmerhane med marinerede kartofler. (kuglegrill opskrift) Opskrift til 4-6 personer 1 Bornholmerhane 2 spsk.tandoori krydderimix

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

pak maden ind Uhm, Madpakker til aften

pak maden ind Uhm, Madpakker til aften Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Columbus Leth. Regi: Bolig & Brocante og privateje Uhm, Madpakker til aften pak maden ind Hvad har butterdej, filodej, serranoskinke, bacon og en stegeso til fælles? De egner

Læs mere

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 40-41

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 40-41 UGe 40-41 IndkØbslIste QR-koden for Ugepakken inderholder kødet 600 gr. friskhakket oksekød Hjemmelavet gullachsuppe 4 stk. skinkeschnitzler 1 stk. Lemvigsteak 600 gr. oksekød i tern Øvrige indkøb: 2 pk.

Læs mere

Uge 31. Indkøb. Basis. Rema1000. Denne uge består madplanen af: Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp. Fiskepakke med kartofler og grøntsager

Uge 31. Indkøb. Basis. Rema1000. Denne uge består madplanen af: Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp. Fiskepakke med kartofler og grøntsager Denne uge består madplanen af: Uge 31 Laks bagt m. Pesto, bønner og parmacrisp Citronstegt kylling m. Asparges Mexicansk farsbrød med guacamole Nudelsuppe med svampe og forårsløg Fiskepakke med kartofler

Læs mere

Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød.

Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød. KlimaKøkken Her får du fem opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson tidligt på foråret. Der er både retter med og uden kød. Du kan finde flere opskrifter på klimavenlig mad på nettet.

Læs mere

Kartoffel/sellerimos. 1 kg kartofler 1 selleri 1/2-1 dl mælk eller fløde evt. 30 g smør Salt og peber 1 bundt persille.

Kartoffel/sellerimos. 1 kg kartofler 1 selleri 1/2-1 dl mælk eller fløde evt. 30 g smør Salt og peber 1 bundt persille. Kartoffel/sellerimos 1 kg kartofler 1 selleri 1/2-1 dl mælk eller fløde evt. 30 g smør Salt og peber 1 bundt persille. Kartofler og sellerien skrælles, ternes og koges i i usaltet vand til alt er helt

Læs mere

OPSKRIFTER GULLASCH. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER GULLASCH. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 45 MESTERSLAGTERENS GULLASCH 500 g gullash i tern 2 store løg 4 store gulerødder 1/4 knoldselleri 25 g smør Ca. 5 dl oksebouillon 1 lille dåse koncentreret tomatpure 3-4 soltørrede tomater (IKKE i olie!!) salt, friskkværnet

Læs mere

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Bruschetta med tun 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Tunsalat: 300 gr. tun i vand 1,5 dl. mayonnaise 2 dl. Finthakket bladselleri ½finthakket løg 4 spsk. Citronsaft Salt og frisk kværnet sort peber

Læs mere

Sommermenu uden stress. glade. grill

Sommermenu uden stress. glade. grill Sommermenu uden stress Af Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bendtsen. Regi: Bolig og Brocante og Notre Dame glade grill og gæster Det er vigtigt at have tid nok til at hygge om sine gæster. Derfor har vi

Læs mere

Opskrifter. med champignon. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36. mesterslagterens. Farsbrød

Opskrifter. med champignon. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 36. mesterslagterens. Farsbrød Farsbrød med champignon 600 g hakket kalv og skinke 1 spsk. groft salt 2 fintrevne løg 1 spsk. herbes de provence - fransk krydderiblanding 1 æg ¼ liter mælk ½ dl hvedemel 450 g finthakkede champignoner

Læs mere

Madspild undgås med omtanke

Madspild undgås med omtanke Madspild undgås med omtanke Brug dine oste-rester i madlavningen DET ER GOD STIL FOR DIG OG MILJØET www.mammenost.dk DET ER GOD STIL FOR DIG OG MILJØET Bønne fettuccine med smagfuld Mammen Guld sauce,

Læs mere

Sprød sommer salat med Grillet Bornholmerhane, æggecreme og crouton

Sprød sommer salat med Grillet Bornholmerhane, æggecreme og crouton Mikkel Marschall er kok på Restaurant Herman Sprød sommer salat med Grillet Bornholmerhane, æggecreme og crouton 4 Bornholmerhane bryster 1 stk. romaine salat 2 stk. hjertesalat 2 skalotteløg 1 dl mayonnaise

Læs mere

Eriks Mad og Musik 25.6. 2011 Kogte nye kartofler med dild Ingredienser TEMA: Kar tofler Kogte nye kartofler Ingredienser

Eriks Mad og Musik 25.6. 2011 Kogte nye kartofler med dild Ingredienser TEMA: Kar tofler Kogte nye kartofler Ingredienser Eriks Mad og Musik.. 0 Kogte nye kartofler Kartofler Groft salt Smør Evt. persille eller dild TEMA: Kartofler Vask kartoflerne og kog dem men endelig ikke for længe. 0- minutter kan være nok, hvis de er

Læs mere

Gulerodssuppe med linser

Gulerodssuppe med linser nøglehuls retter 2 Gulerodssuppe med linser Nøglehulsopskrift - 26 juni 2013 Gulerodssuppe med linser Det skal du bruge (4 pers.) 750 g skrællede kartofler 3 store skrællede gulerødder (ca. 255 g) 2 store

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Karrysuppe Pizza med Fiskefilet Hamburgerryg Omelet med med kylling fra

Læs mere

Knald på løgene. Prøv Bähnckes enkle retter og sæt mere smag på hverdagen

Knald på løgene. Prøv Bähnckes enkle retter og sæt mere smag på hverdagen Knald på løgene Prøv Bähnckes enkle retter og sæt mere smag på hverdagen Løgtærte 4 1 rulle færdig tærtedej 2 spsk olivenolie 6 store løg i fine skiver 2 fed hakkede hvidløg 10 friske salvieblade i tynde

Læs mere

Mine noter. Madværksted. Sund hverdagsmad. v/ Sara & Nanna

Mine noter. Madværksted. Sund hverdagsmad. v/ Sara & Nanna Mine noter Madværksted Sund hverdagsmad v/ Sara & Nanna Fiskelasagne Tortillas med avocado og tun Opskrifter Fyldte peberfrugt Kilde: madlaboratoriet.blogspot.dk Fiskelasagne : 1 porre ½ spsk. olie 2 gulerødder

Læs mere

OPSKRIFTER RISNUDLER MED HAKKET OKSEKØD OG GRØNTSAGER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 17 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER RISNUDLER MED HAKKET OKSEKØD OG GRØNTSAGER. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 17 MESTERSLAGTERENS RISNUDLER MED HAKKET OKSEKØD OG GRØNTSAGER 600 g hakket oksekød 150 g risnudler 2 fed hvidløg 1 rødløg 250 g kål fx spidskål eller hvidkål 150 g bønner 1 rød peberfrugt 1 frisk chili 4-6 spsk. sød chilisauce

Læs mere

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola.

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola. Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg ca. 1kg lamme culotte 8 kviste rosmarin 2 citroner 6 spsk. oliven olie 1 bakke ruccola salt sort peber 1 citron og ½ dl olie til salat samt groft salt

Læs mere

VILDMOSEKARTOFFELFESTIVAL 14. OKTOBER 2017

VILDMOSEKARTOFFELFESTIVAL 14. OKTOBER 2017 Menu Forret Kartoffel/løg suppe m/drys af chorizo og persille + flûte Hovedret Krydderkam Knuste kartofler med estragon Røde kartofler i urtemayonnaise Nye kartofler i urtepuré med rug knas Coleslaw med

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. UGe 42-43. inderholder i denne uge

Indkøbsliste. Ugepakken. UGe 42-43. inderholder i denne uge UGe 42-43 Indkøbsliste QR-koden for Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksefars 1 kilo tykkamsteg 800 gram kalkungyros 4 stk. store jægerfugle 1 stk citron 1 stk rødløg 9 stk alm løg

Læs mere

Her får du seks opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson om vinteren. Der er både retter med og uden kød.

Her får du seks opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson om vinteren. Der er både retter med og uden kød. KlimaKøkken Her får du seks opskrifter på klimavenlige retter med råvarer, der har sæson om vinteren. Der er både retter med og uden kød. Du kan finde flere opskrifter på klimavenlig mad på nettet. Her

Læs mere

OPSKRIFTER CORDON BLEU AF KALV OG FLÆSK MED SAUTÉ AF GULERØDDER, ROSENKÅL, ØSTERSHATTE OG RØDLØG. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 21 MESTERSLAGTERENS

OPSKRIFTER CORDON BLEU AF KALV OG FLÆSK MED SAUTÉ AF GULERØDDER, ROSENKÅL, ØSTERSHATTE OG RØDLØG. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 21 MESTERSLAGTERENS CORDON BLEU AF KALV OG FLÆSK MED SAUTÉ AF GULERØDDER, ROSENKÅL, ØSTERSHATTE OG RØDLØG 600 g hakket kalv og flæsk 4 skiver god, kogt røget skinke 4 skiver emmentaler 0,5 cm tykke (gruyere kan også bruges)

Læs mere

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer Go mad med Holm: Madplan for uge 18 Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 700 g kartofler, kogte 250 g gulerødder, kogte 100 g smør 900 g hakket oksekød 2 løg, finthakket

Læs mere

Bålmadsworkshop.

Bålmadsworkshop. Bålmadsworkshop Ved PH outdoor Så er vi klar til 2. udgave af vores adventurerace. Vi har ændret alle O-løbene, tænkt nye tanker, men fastholdt hyggen og det udfordrende element. Løbet er den 27 November

Læs mere

Uge 28. Indkøb. Rema1000. Sidste uge. Basis. Denne uge består madplanen af: Spagetti med kødboller, linser og spinat.

Uge 28. Indkøb. Rema1000. Sidste uge. Basis. Denne uge består madplanen af: Spagetti med kødboller, linser og spinat. Denne uge består madplanen af: Uge 28 Spicy Blomkålssuppe med kylling og ærter Spagetti med kødboller, linser og spinat. Omelet m. Tomater og revet blomkål Sommerchili m. Hakket kylling Frikadelleruller

Læs mere

8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank

8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank 8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank Af Lene Hansson Foto: Andreas Beck og Camilla Rønde, oktober 2012

Læs mere

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber.

Når torskerognen har stegt ca. 1 minut, smuldres og vendes den med persille, saft af citron og salt og peber. Madplan for uge 8 Mandag: Omelet med persille, torskerogn og kartofler og porrer: Til 4 personer 8 æg 60 g mælk 20 g smør 300 g torskerogn, skåret i skiver og ristet 2 store håndfulde frisk persille, plukket

Læs mere

Madplan juli 2017 Uge 3

Madplan juli 2017 Uge 3 Madplan juli 2017 Uge 3 Stegt flæsk med persillesauce og nye kartofler Wienerschnitzel med brasede kartofler, ærter og smørsauce Pastaret med laks og spinat Pastasalat med skinke, ærter og groft brød Citronkylling

Læs mere

Opskrifter. Deller på spyd med dip og ristet rugbrød. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 25. mesterslagterens

Opskrifter. Deller på spyd med dip og ristet rugbrød. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 25. mesterslagterens Deller på spyd med dip og ristet rugbrød 600 g hakket skinkekød 1 tsk. groft salt friskkværnet peber 1 tsk. timian 1 finthakket løg 1 æg 1 dl mælk 50 g ost revet 3 spsk. hvedemel 25 g smør Træspyd - ca.

Læs mere

Madplan Maj 2. Madværkstedets. Mørbrad med petit kartofler og stokkeslaw. Tortillas med oksekød, salsa og guacamole

Madplan Maj 2. Madværkstedets. Mørbrad med petit kartofler og stokkeslaw. Tortillas med oksekød, salsa og guacamole Madværkstedets Maj 2 Tortillas med oksekød, salsa og guacamole Mørbrad med petit kartofler og stokkeslaw Brændende kærlighed med forårsfornemmelser Maj 2 Dag 1 Tortillas med oksekød, salsa og guacamole

Læs mere

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt

400 g rodfrugter (f.eks. persillerod, pastinak, gulerod, rødbede) 4 tsk olie 2 tsk citronsaft 1 tsk salt Her er opskrifter, så I kan lave mad derhjemme. Det var fantastisk at møde jer. Jeg håber, I huske at bruge Jeres Mad-talenter i køkkenet derhjemme. I kan finde flere opskrifter på www.diaetist-iskov.dk.

Læs mere

Uge 7. Indkøb. Basis. Rema1000. Rodfrugtlasagne Nakkekam med citron og bagte kartofler Alt i en gryde

Uge 7. Indkøb. Basis. Rema1000. Rodfrugtlasagne Nakkekam med citron og bagte kartofler Alt i en gryde Denne uge består madplanen af: Uge 7 Rodfrugtlasagne Nakkekam med citron og bagte kartofler Alt i en gryde Rødspættefilet Helstegt kylling i ovn Risotto med kylling og ærter Kinesiske kyllingewraps Indkøb

Læs mere

Knasende sund Pizza. Forvarm ovnen til 220 grader C.

Knasende sund Pizza. Forvarm ovnen til 220 grader C. Sunde Opskrifter Knasende sund Pizza 2 dl Hvedemel 3 dl Fuldkornsmel 25 g Gær 1 spsk Olivenolie 2 dl Lunkent vand 1 2 tsk Sukker 1 tsk Salt Forvarm ovnen til 220 grader C. Opløs gæren i det lunkne vand,

Læs mere

Grøntsager og kostfibre

Grøntsager og kostfibre Grøntsager og kostfibre Patientinformation Grøntsager Grøntsager, og især de grove grøntsager, indeholder mange kostfibre. Det er derfor godt at spise mange af de grove grøntsager og gerne flere gange

Læs mere