Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar 2010. Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø"

Transkript

1 Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar 2010 Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

2 Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden JA - Tema: Beskæftigelsesplan 2010 og Udvalgets opgaver i forbindelse med Beskæftigelsesplan JA - Ændring af fællesskabsoverenskomst for Ungdommens Uddannelsesvejledning - Roskilde SSÆ - Redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd for JA - Opfølgning på temarevision vedrørende kommunernes administration af sygedagpengeområdet JA - Månedsrapport Job og Arbejdsmarked december

3 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 3 1. JA - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 09/25686 Resumé: Sagsfremstilling: Udtalelser: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den Godkendt.

4 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 4 2. JA - Tema: Beskæftigelsesplan 2010 og Udvalgets opgaver i forbindelse med Beskæftigelsesplan 2011 Sagsnr.: 10/1381 Resumé: Udvalget for Job & Arbejdsmarked præsenteres for Beskæftigelsesplan 2010, som danner grundlag for Jobcenter Lejres indsats i Endvidere introduceres Udvalget for processen og opgaverne i forbindelse med udarbejdelse af Beskæftigelsesplan Der henvises til medsendte bilag. Bilaget "Årshjul" er udleveret i forbindelse med introduktion. Sagsfremstilling: Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune godkendte Beskæftigelsesplan 2010 på sit møde den 8. oktober Beskæftigelsesplan 2010 lægger rammerne for Jobcenter Lejres indsats i 2010, blandt andet ved hjælp af en række mål og resultatkrav som Jobcentret skal forfølge i I Beskæftigelsesplan 2010 er følgende 11 mål opstillet: Jobcentret skal sikre, at antallet af ledige med mere end tre måneders sammenhængende ledighed begrænses mest muligt. Jobcentret skal sikre, at antallet af sygedagpengeforløb på over 26 uger bliver nedbragt i forhold til året før. Jobcentret skal sikre, at antallet af unge kontanthjælps-, startshjælps-, introduktionsydelses- og dagpengemodtagere under 30 år begrænses mest muligt. Aktiveringsgraden for de svagere grupper på arbejdsmarkedet skal øges. Antallet af helårspersoner, der modtager ledighedsydelse skal nedbringes. Beskæftigelsesfrekvensen for ikke-vestlige nydanskere skal øges. Deltage i Uddannelses-/Jobmesser. Øge antallet af voksenlærlingeforløb for ledige Antallet af jobrotationsordninger skal øges. Opfylde rettidighedskravene. Henvise 200 dagpengeforsikrede ledige til anden aktør. Administrationen vil på udvalgsmødet gennemgå udfordringer og mål i Beskæftigelsesplan Jævnfør Lov om ansvaret for- og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, skal Det lokale Beskæftigelsesråd senest den 1. juli 2010 have forelagt Beskæftigelsesplan 2011 for Jobcenter Lejre til høring. Jævnfør 23 i denne lov skal de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcentret udarbejde en plan for det kommende års beskæftigelsesindsats. Planen skal omhandle den samlede indsats i Jobcenter Lejre i Det lokale Beskæftigelsesråd inddrages i forbindelse med udarbejdelse af Beskæftigelsesplanen. Beskæftigelsesplanen skal med rådets bemærkninger samt Beskæftigelsesregionens bemærkninger indgå i Kommunalbestyrelsens budgetarbejde for beskæftigelsesindsatsen i det kommende år. Udarbejdelse af Beskæftigelsesplan 2011 følger en nøje central fastlagt procesplan, og vil derfor især af andet kvartal 2010 komme til at præge udvalgets møder. Administrationen vil på udvalgsmødet gennemgå årshjul for proces for Beskæftigelsesplan Udtalelser:

5 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 5 Administrationens vurdering: Ingen. Økonomi og finansiering: Ingen. Beslutningskompetence: Udvalget for Job & Arbejdsmarked. Indstilling: Direktionen indstiller, 1. at introduktion til udvalgets fagområder godkendes. Bilag: Beskæftigelsesplan endeligt udkast Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den Indstillingen tiltrådt.

6 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 6 3. JA - Ændring af fællesskabsoverenskomst for Ungdommens Uddannelsesvejledning - Roskilde Sagsnr.: 10/987 Resumé: Bestyrelsen for Ungdommens Uddannelsesvejledning Roskilde (UU-Roskilde) har den 23. november 2009 godkendt forslag til ændring i Fællesskabsoverenskomsten for UU- Roskilde, således at der fremover kun udpeges et medlem af kommunalbestyrelsen til bestyrelsen i stedet for som hidtil to. Ændringen kræver politisk godkendelse i Lejre Kommune. Sagsfremstilling: Ungdommens Uddannelsesvejledning Roskilde (UU-Roskilde) er et tværkommunalt samarbejde mellem Roskilde og Lejre kommuner, der hviler på en Fællesskabsoverenskomst. Der henvises til medsendte bilag. UU-Roskilde har ca. 25 ansatte, hovedparten er uddannelsesvejledere, der varetager vejledningen i folkeskolen og for unge mellem år, der ikke har en ungdomsuddannelse. Der henvises til medsendte organisationsdiagram. UU-Roskilde løser vejledningsopgaven på grundlag af Lov om vejledning om uddannelse og erhverv af 1. juli 2009 med tilhørende bekendtgørelse. Det økonomiske grundlag for driften af UU-Roskilde er de to kommuners bidrag, der hvert år fastsættes i de to kommuners budget på baggrund af budgetforslag fra UU s bestyrelse. Bestyrelsen for UU-Roskilde består af politisk valgte repræsentanter - for tiden to - fra hver af de to kommuner samt repræsentanter for UU s interessenter. Derudover deltager en medarbejder fra administrationen i hver af de to kommuner samt UU-lederen uden stemmeret. Fra Lejre Kommune er der i forbindelse med konstitueringen efter kommunalvalget i november 2009 foretaget udpegning af to kommunalbestyrelsesmedlemmer til UU s bestyrelse: Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Fra Roskilde Kommune er der stillet forslag til UU s bestyrelse om ændring i 1 i Fællesskabsoverenskomsten, således at der kun udpeges et medlem fra hver af de to kommunalbestyrelser. UU s bestyrelse har på sit møde den 23. november 2009 godkendt forslaget, der efterfølgende også kræver politisk godkendelse i Lejre Kommune for at kunne træde i kraft. Roskilde Kommune oplyser, at forslaget er begrundet i et ønske om at minimere arbejdsbyrden for kommunalbestyrelsesmedlemmer. Udtalelser: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Ændringsforslaget har ingen afledte økonomisk virkninger. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen.

7 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 7 Indstilling: Direktionen indstiller, 1. at forslag til ændring af Fællesskabsoverenskomst for UU-Roskilde godkendes. 2. at der, såfremt ændringen godkendes, udpeges et medlem af kommunalbestyrelsen til UU s bestyrelse. Bilag: Forslag til ændring af Fællesskabsoverenskomst for UU-Roskilde af 5. januar 2010 Organisationsplan UU-Roskilde Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den Indstillingens pkt. 1 anbefales ikke. Udvalget anbefaler, at det fastholdes med 2 medlemmer.

8 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 8 4. SSÆ - Redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd for 2009 Sagsnr.: 10/1299 Resumé: Sagen omhandler Lejre Kommunes årlige redegørelse til Det Regionale Udviklingsråd i Region Sjælland vedrørende tilbud til børn og unge, tilbud til voksne samt specialundervisning. Kommunens redegørelse skal være indsendt til udviklingsrådet inden den 1. marts Sagsfremstilling: Som et led i kommunalreformen blev der i hver region oprettet et udviklingsråd, som skal følge og drøfte udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet. Rådene er oprettet for perioden fra den 1. januar 2007 til udgangen af Det Regionale Udviklingsråd i Region Sjælland skal bl.a. med baggrund i kommunernes og Regionens årlige redegørelser til udviklingsrådet om udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet udarbejde en redegørelse til Undervisningsministeriet og Indenrigs- og Socialministeriet inden 1. maj De fem regionale redegørelser vil blive sammenskrevet til én landsdækkende redegørelse, som vil blive forelagt Folketinget. Redegørelsen skal bidrage til Folketingets drøftelse af udviklingen samt evt. give inspiration til nye lovforslag. Kommunen skal inden 1. marts 2010 indsende sin redegørelse vedrørende udviklingen i 2008 til udviklingsrådet, jf. 188 i Lov nr. 573 af 24. juni 2005 om Social Service. Redegørelsen skal offentliggøres på kommunens hjemmeside. Statsforvaltningerne er sekretariat for udviklingsrådene og har på tværs af de fem statsforvaltninger udarbejdet fælles webbaserede spørgeskemaer til kommunernes og regionernes redegørelser til udviklingsrådene. Spørgeskemaerne er med få ændringer opbygget og formuleret på samme måde som sidste år. Formålet med de fælles spørgeskemaer er primært at sikre, at det bliver muligt at sammenligne redegørelserne såvel inden for regionerne som på landsplan. Dette er en forudsætning for, at udviklingsrådene kan leve op til kravene om ensartethed i de redegørelser, som rådene skal udarbejde til ministerierne, jf. Bekendtgørelse nr. 162 af 10. marts 2006 om udviklingsråd som led i kommunalreformen. Kommunens og Regionens forpligtelse til at afgive redegørelse til udviklingsrådet opfyldes ved indberetning i de af sekretariaterne udarbejdede spørgeskemaer. Vejledning nr. 106 af 12. december 2006 om udviklingsråd som led i kommunalreformen indeholder en grundig beskrivelse af de forhold, som kommunerne og Regionen skal lægge til grund for udarbejdelse af redegørelsen. Spørgeskemaerne for kommunernes redegørelse indeholder tre særskilte spørgeskemaer fordelt på områderne: Tilbud til børn og unge Tilbud til voksne Specialundervisning. Spørgsmålene i skemaerne afspejler de områder, der i løbet af 2008 har været debatteret i de fem udviklingsråd, ligesom der indgår en række mere generelle

9 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 9 spørgsmål med mulighed for at beskrive udviklingsområderne, politikker og tendenser mv. For så vidt angår generelle og brede spørgsmål er det op til kommunerne at vurdere, hvilke svar der vil være relevante at fremhæve. Der er mulighed for at redegøre mere frit i forhold til udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet, herunder beskrive eventuelle strukturafledte konsekvenser. Særlige temaer Indenrigs- og Socialministeriet samt Undervisningsministeriet har udpeget særlige temaer, der skal indgå i redegørelsen. På det sociale område er udpeget specialrådgivning - specialiseret rådgivning til borgere med særlige behov. På specialundervisningsområdet er afspecialisering eller fastholdelse og udvikling af specialviden og kompetencer udpeget som særligt tema. Herudover har Det Regionale Udviklingsråd i Region Sjælland besluttet at lade kommunernes og regionsrådets tilsyn med botilbud indgå i redegørelsen som et særligt tema. De særlige temaer behandles sidst i de tre spørgeskemaer. Besvarelserne af spørgeskemaerne er vedlagt som bilag. Udtalelser: Senest samtidig med, at kommunerne sender redegørelsen til udviklingsrådet, skal den sendes i høring hos Handicapråd og brugerorganisationer. Høringssvar skal ikke indarbejdes i kommunens redegørelser. Kommunerne sender høringssvar til udviklingsrådet med eventuelle bemærkninger. Lejre Kommune sender redegørelsen til høring i Ældrerådet, Handicaprådet og DH-Lejre (Danske Handicaporganisationers Lejreafdeling). Administrationens vurdering: På børne- og ungeområdet ligner den generelle udvikling den i 2008, og der er overordnet samme praksis som sidste år. Der er dog sket en stigning i forebyggende foranstaltninger for udsatte børn og unge jf. SEL 52, stk. 3 nr. 5 (aflastningsordning). Vedrørende anbringelsesområdet udtrykkes behov for særligt fokus på unge misbrugere samt unge med alvorlige opmærksomheds- eller udviklingsforstyrrelser. På specialundervisningsområdet beskrives en uændret efterspørgsel efter lands- og landdelsdækkende tilbud i forhold til tidligere år. Vedrørende den vidtgående specialundervisning bemærkes en ændring af visitationen, således at der fokuseres på en højere grad af enkeltintegration i nærmiljøet. Vedrørende ungdomsuddannelse for unge med særlige behov beskriver redegørelsen, at der i 2009 er nedsat et visitationsudvalg på tværs af Jobcenter, Social Drift & Behandling, og Børn og Ungdom, der vurderer alle indstillinger fra Ungdommens Uddannelsesvejledning og træffer en beslutning ud fra en helhedsvurdering. På voksenområdet er der overordnet en uændret praksis på området. Der beskrives en stigende efterspørgsel efter pladser på midlertidige botilbud for voksne på baggrund af flere unge med forskellige komplekse problemstillinger. Kommunens brug af længerevarende botilbud er uændret. Der beskrives en stigning i efterspørgslen på socialpædagogisk støtte, behandlingstilbud og misbrugsområdet, navnlig på baggund af unge med mange forskelligartede problemer. I forbindelse med socialpædagogisk støtte samt behandlingstilbud fremhæves et særligt behov for at have fokus på borgere med ADHD og dobbeltdiagnoser.

10 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 10 Vedrørende hjælpemiddelområdet beskrives en stigning i antallet af ansøgninger, idet borgerne samt plejen er blevet mere opmærksomme på, hvilke produkter der er på markedet. Vedrørende særligt tema omhandlende specialrådgivningstilbud beskrives blandt andet, at Lejre Kommune har indgået samarbejdsaftale med specialrådgivningstilbud i Holbæk, Center for specialrådgivning i Roskilde og Center for døve og blinde. Kommunen har ingen bemærkninger til særligt tema omhandlende afspecialisering eller fastholdelse og udvikling af specialviden og kompetencer. Vedrørende særligt tema udmeldt af Det Regionale Udviklingsråd omhandlende tilsyn med botilbud er det blandt andet beskrevet, at Lejre Kommune gennemfører to årlige tilsyn på børne- og ungeområdet - et anmeldt og et uanmeldt - samt at der på voksenområdet gennemføres et anmeldt tilsyn årligt og at der gennemføres uanmeldte tilsyn efter behov. Økonomi og finansiering: Ingen bemærkninger. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Direktionen indstiller: 1. At redegørelsen godkendes. Bilag: Indenrigs- og socialminsterens og undervisningsministerens særlige temaer for 2009 Redegørelse vedr. specialundervisningsområdet Redegørelse vedr. voksenområdet Redegørelse vedr. børn- og ungeområdet Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den Indstillingen anbefales. Beslutning Udvalget for Social, Sundhed & Ældre den Indstillingen anbefales.

11 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side JA - Opfølgning på temarevision vedrørende kommunernes administration af sygedagpengeområdet Sagsnr.: 10/1895 Resumé: I forbindelse med den årlige revisionsberetning for år 2007 har Beskæftigelsesministeriet stillet krav om, at kommunernes revisorer skal foretage en særlig omfattende gennemgang af sygedagpengeområdet. Baggrunden for revisionen er skærpede krav til rettidig opfølgning af de syge samt sagsbehandlingsformen. Konsekvenserne ved manglende overholdelse af de lovfastsatte krav medfører, at kommunerne mister statsrefusionen. 70 kommuner har ikke overholdt kravene, hvorfor ministeriet opfordrer kommunerne i en skrivelse til Kommunalbestyrelsen i december 2009, at lovgivningen overholdes. Herunder med særligt fokus på rettidig opfølgning på lovbestemte datoer. Revisionen har revideret sygedagpengesagsbehandlingen senest i år 2007 og Lejre Kommunes administration fik stor ros til sagsbehandlingen. Der blev fundet en fejl i 2008, hvor en sygemeldt først kom til opfølgningssamtale otte dage efter den lovfastsatte dato. Statsrefusion er tilbagebetalt for disse otte dage. Lejre kommune er således ikke en af de kommuner, som ministeriets skrivelse er møntet på. Sagsfremstilling: I december 2009 modtog kommunen en skriftlig anmodning fra Arbejdsmarkedsstyrelsen med henstilling om, at kommunerne reducerer antallet af fejl og mangler inden for administation af sygedagpengesagsbehandling, således at kvaliteten forbedres. Der er foretaget temarevision i år 2007 indenfor området som viser, at der er konstateret fejl og mangler i forbindelse med rettidig opfølgning af sygedagpengesager samt formen på opfølgningen. I den forbindelse er 70 kommuner blevet bedt om at returnere statsrefusion, og ca. 25 % af kommunerne er blevet anmodet om at ændre forretningsgange med henblik på at rette op på fejlniveauet. Ministeriet opfordrer kommunerne til at konsolidere sagsgange og procedurer for dermed at sikre rettidigheden i sygedagpengeopfølgningen i jobcentrene og den fornødne dokumentation på sagerne. Med trepartsaftalen vedrørende nedbringelse af sygefraværet, og de seneste ændringer af sygedagpengeloven i juli 2009, er det blevet yderligere indskærpet hvor vigtigt der er, at kommunerne udøver en aktiv indsats for at hjælpe sygemeldte borgere tilbage i job. Dette blandt andet ved at aktivere den syges restarbejdsevne. Kommunernes administration af sygedagpengeområdet har store konsekvenser både overfor den enkelte borger og for samfundet. Jobcenter Lejre har igennem alle årene efter sammenlægningen haft stor fokus på korrekt administration af sygedagpengeområdet med særlig opmærksomhed på krav til rettidighed og dokumentation. Der er også foretaget revision af sygedagpengeområdet i år 2007 og 2008, hvor Jobcenter Lejre har fået ros for administrationen. Lejre er ikke en af de kommuner, som er blandt kommunerne med stor fejlprocent, og har derfor heller ikke fået store regninger fra staten med tilbagebetaling af statsrefusion.

12 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 12 I år 2007 skrev revisionen følgende notat vedrørende sygedagpengeområdet: "Det er vores opfattelse, at sagerne generelt indeholder veldokumenterede skøn, opfølgningssamtaler er grundige, veldokumenterede og afholdes i overensstemmelse med den foretagne visitation". I år 2008 fik Jobcentret samme ros. Der blev fundet én fejl, hvor en sygemeldt først kom til opfølgningssamtale otte dage efter den lovpligtige dato. I den forbindelse er otte dages statsrefusion returneret til staten. Indførelse af IT-jobcenterløsningen Workbase i maj 2008 sikrer korrekte forretningsgange - både i Jobcentret og i forhold til parallelindsatsen i Social Drift. Systemet sikrer stor opmærksomhed på forfaldsdatoer, og derved rettidig kontaktsamtaler og aktivering. Endvidere sikrer systemet rette arbejdsgange. Revisionen giver systemet stor ros. Det kan således konstateres, at administrationen i Jobcenter Lejre har haft stor opmærksomhed på at opfylde lovens krav, hvorfor ministeriets opfordring til at konsolidere sagsgange og procedurer ikke er møntet på Lejre kommune. Udtalelser: Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at det er muligt fortsat at overholde lovgivningen, hvis ledelsesfokus og medarbejderfokus bevares. Endvidere at personaleressourcer matcher sagsbehandlingsopgaverne - både antalsmæssigt og kompetencemæssigt. Højt sygefravær blandt personalet og høj personaleomsætning samt uuddannet personale er faktorer, der vil medføre manglende overholdelse af deadlines samt korrekt beskæftigelsesfaglig sagsbehandling. Økonomi og finansiering: Sagen medfører ingen økonomiske konsekvenser. Beslutningskompetence: Udvalget for Job & Arbejdsmarked. Indstilling: Direktionen indstiller, 1. at der tages stilling til, hvorvidt der skal fremsendes svarbrev til Arbejdsmarkedsstyrelsen. Bilag: Brev fra Arbejdsmarkedsstyrelsen af 22. december 2009 Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den Udvalget besluttede at sende svarbrev til Arbejdsmarkedsstyrelsen.

13 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side JA - Månedsrapport Job og Arbejdsmarked december 2010 Sagsnr.: 10/1632 Resumé: Hovedområderne indenfor forsørgerydelserne kontanthjælp, sygedagpenge, førtidspension samt ledighedsydelse udviser ved udgangen af december måned 2009 et netto merforbrug på tilsammen kr. Der henvises til medsendte bilag i form af Månedsrapport og Grafer for december Sagsfremstilling: Status på hovedområderne indenfor forsørgerydelserne: Kontanthjælp: Ved udgangen af december måned 2009 udviser kontanthjælpsområdet et netto merforbrug på kr. Ved budgetomplacering i forbindelse med regnskab 3 er der på kontanthjælpsområdet foretaget en reducering i forhold til budget 2009 på netto kr. Personer på kontanthjælp i Lejre Kommune har siden sommer 2009 været stigende dog med et lille fald i december måned. Antallet af fuldtidspersoner ligger for 2009 på omkring 222 fuldtidspersoner pr. måned. Jobcentrets har fortsat fokus på en aktiv indsats overfor målgruppen, hvilket har bevirket at merforbruget ikke er større. Kommunen får 30% mere i statsrefusion, når en borger aktiveres. Sygedagpenge: Sygedagpengeområdet udviser ved udgangen af december måned 2009 et netto mindreforbrugpå kr. Ved budgetomplacering i forbindelse med regnskab 3 er der på sygedagpenge-området foretaget en forøgelse i forhold til budget 2009 på netto kr. Antallet af fuldtidspersoner på sygedagpenge er fortsat stigende mens de langvarige sygedagpengesager er faldende, grundet en fortsat massiv tidlig indsats. Kommunen mister den fulde statsrefusion efter 52 uger, hvorfor et fald i de langvarige sygedagpengesager medfører en kommunal besparelse og overskud i budgettet. Ledighedsydelse: Ledighedsydelsesområdet har ved udgangen af december 2009 et netto mindreforbrug på kr. Antallet af ledighedsydelsesmodtagere har været faldende siden september 2009 med en stigning i december måned. Grundet situationen på bl.a. det private arbejdsmarked er det blevet sværere at skaffe fleksjob, hvorfor der skal en større indsats til for, at den enkelte ledighedsydelsesmodtager opnår ansættelse i fleksjob. Førtidspension: Netto merforbruget på førtidspensionsområdet er steget siden august 2009 fra netto kr til netto kr for december måned A-kasse dagpenge: Bruttoudgifterne til dagpengeforsikrede er steget fra september 2009 til november Denne udvikling skyldes en stigning i antallet af bruttoledige fuldtidspersoner fra 334 i september 2009 til 353 bruttoledige fuldtidspersoner i november Samlet er bruttoudgifterne til dagpengeforsikrede i november 2009 på kr. Udtalelser:

14 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 14 Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at budgettet vil kunne holdes indenfor Job & Arbejdsmarkeds-udvalgets ramme. Det skal bemærkes, at i forbindelse med forventet regnskab 3 blev der ansøgt om en tillægsbevilling på kr kr indenfor området førtidspensioner. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence: Udvalget for Job & Arbejdsmarked. Indstilling: Direktionen indstiller, 1. at, Udvalget for Job & Arbedsmarked godkender orientering om december 2009 afrapportering vedrørende den økonomiske status. Bilag: JA - Månedsrapport Job og Arbejdsmarked december 2009 JA - Grafer Månesrapport Job og Arbejdsmarked december 2009 Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den Indstillingen tiltrådt.

15 Bilag: 2.1. Beskæftigelsesplan endeligt udkast Udvalg: Udvalget for Job & Arbejdsmarked Mødedato: 01. februar Kl. 16:30 Adgang: Åben Bilagsnr: 83631/09

16 Beskæftigelsesplan 2010 Jobcenter Lejre Beskæftigelsesplan 2010 for Jobcenter Lejre Endeligt udkast INDHOLDSFORTEGNELSE side 1. Indledning Jobcentrets interne organisering 3 2. Beskæftigelsesministerens overordnede mål for beskæftigelsesindsatsen De beskæftigelsespolitiske udfordringer Centrale beskæftigelsespolitiske udfordringer Øvrige udfordringer for beskæftigelsesindsatsen i Lejre 2010 og på længere sigt De centrale beskæftigelsespolitiske muligheder for Arbejdsmarkedet i Lejre Kommune Nøgletal i forhold til målgrupper (2008). Personer på offentlig forsørgelse Fokus på job og uddannelse Særlige indsatsområder Redskaber i beskæftigelsesindsatsen Ministerens mål for beskæftigelsesindsatsen Arbejdskraftreserven Mange lange sygedagpengeforløb Stigende ungdomsarbejdsløshed Øvrige borgerrettede indsatsområder Indsatsen for de svagere grupper Indsatsen overfor modtagere af ledighedsydelse Indsatsen for integrationsområdet Den virksomhedsrettede indsats Indsatsen i forhold til rettidighed Inddragelse af andre aktører Budget

17 Beskæftigelsesplan 2010 Jobcenter Lejre 1. Indledning Lejre kommune har den vision at være en attraktiv og moderne bopæls- og oplevelseskommune. Et vigtigt element i den forbindelse er at sikre en god beskæftigelse for alle borgere. Jobcenter Lejres ambition er derfor at være blandt de bedste jobcentre i gruppen af jobcentre med samme rammevilkår som Jobcenter Lejre. Det indebærer, at Jobcenter Lejre skal være det kraftcenter, hvor borgere og virksomheder i Lejre kommune henvender sig med alle spørgsmål og problemstillinger, der handler om beskæftigelse. Formålet med beskæftigelsesindsatsen er at støtte kommunens borgere i at få eller bevare fodfæstet på arbejdsmarkedet samt at sikre at virksomhederne, både i og udenfor kommunen, kan få den ønskede arbejdskraft. Jobcentret varetager alle beskæftigelsesrettede opgaver i forhold til forsikrede ledige, start- og kontanthjælpsmodtagere, revalidender, modtagere af introduktionsydelse, ledighedsydelse, borgere i fleks- og skånejob, sygedagpengemodtagere samt beskæftigelsesrettede opgaver i forbindelse med integrationen af flygtninge og indvandrere. Tilsvarende varetager jobcentret alle beskæftigelsesrettede opgaver i forhold til virksomhederne, herunder formidling af arbejdskraft, rådgivning og vejledning, arbejdsfastholdelse, etablering af fleksjob, skånejob, løntilskud, virksomhedspraktik og voksenlærlingeaftaler mv. Det forventes, at jobcentret i 2010 skal servicere knapt borgere, som tilhører arbejdsstyrken, og ca virksomheder. Der vil være stor variation i behovet for indsats og service over for de forskellige borgere og virksomheder. Forudsætningen for løsningen af jobcentrets opgaver er, at der etableres et tæt samarbejde med områdets øvrige beskæftigelsespolitiske aktører omkring løsningen af de beskæftigelsespolitiske udfordringer, dvs. virksomheder, erhvervsforeninger, faglige organisationer, a-kasser, uddannelsesinstitutioner, andre jobcentre og Det lokale Beskæftigelsesråd m.fl. Jobcentret betragter sin indsats som et vigtigt bidrag til en effektiv og sammenhængende regional og landsdækkende beskæftigelsesindsats, og vil således arbejde for et tværgående samarbejde mellem jobcentrene, hvor dette er til gavn for borgere og virksomheder. Denne beskæftigelsesplan beskriver de beskæftigelsespolitiske udfordringer for Lejre Kommune. I forlængelse heraf beskrives det hvordan Jobcenter Lejre vil arbejde med løsningen af udfordringerne i 2010, og i beskæftigelsesplanen er der redegjort for jobcentrets konkrete mål i For at sikre en fokuseret beskæftigelsesindsats er der i denne beskæftigelsesplan opstillet Ministermål og øvrige resultatmål for indsatsen i

18 Beskæftigelsesplan 2010 Jobcenter Lejre De konkrete mål for jobcentrets indsats tager udgangspunkt i dels Beskæftigelsesministerens overordnede mål for beskæftigelsesindsatsen 2010, og dels i de konkrete beskæftigelsespolitiske udfordringer, der er i Lejre. Udgangspunktet for opstillingen af de konkrete resultatmål er de målinger, som jobindsats.dk giver mulighed for. Herudover udvikles der fra centralt hold målinger til at følge opfyldelsen af ministerens mål. Jobcentret udvikler således ikke sine egne målinger. Anvendelsen af de centralt udviklede målinger gør det muligt løbende at følge op på jobcentrets indsats, herunder løbende at afrapportere til Udvalget for Job & Arbejdsmarked, Det Lokale Beskæftigelsesråd (LBR), medarbejdere m.fl. 1.1 Jobcentrets interne organisering Forudsætningen for at jobcentret opfylder de opstillede mål er, at den interne organisering og arbejdsdeling er på plads. På samme måde er det afgørende, at medarbejderne sikres ordentlige rammer til at kunne varetage rollen som beskæftigelsesmedarbejdere, der professionelt tilgodeser hensynet til på den ene side den enkelte borgers ønsker og forudsætninger, og på den anden side virksomhedernes og arbejdsmarkedets krav og forventninger. Det er i den forbindelse ledelsens ansvar, at der i jobcentret opstilles tydelige og klare rammer for arbejdet, herunder at der sker en klar rolle- og ansvarsfordeling mellem jobcentrets forskellige teams og mellem jobcentret og andre kommunale afdelinger. Ledelsen skal endvidere bidrage til at sikre, at alle jobcentrets teams har fælles fokus og arbejder efter fælles mål. Endelig har ledelsen et ansvar for at sikre trygge rammer i hverdagen samt et godt psykisk arbejdsmiljø. Den enkelte medarbejder har et ansvar for at gå nye udfordringer åbent i møde, herunder at være parat til at lægge gamle vaner fra sig og tænke nyt. Endvidere har den enkelte medarbejder et ansvar for at udvikle sig fagligt, herunder løbende tilegne sig viden om hvad der kan virke motivationsfremmende for de ledige borgere. Endelig har den enkelte medarbejder et ansvar for i hverdagen at bidrage positivt til sammenhold og arbejdsglæde i jobcentret. 2. Beskæftigelsesministerens overordnede mål for beskæftigelsesindsatsen 2010 Beskæftigelsesministeren har udmeldt nedenstående beskæftigelsespolitiske indsatsområder og mål for 2010: 1. Indsatsområde: Styrket indsats for at virksomhederne får den arbejdskraft, de har behov for. Mål: Jobcentrene skal sikre, at stigningen i antallet af ledige med mere end tre måneders sammenhængende ledighed begrænses. 2. Indsatsområde: Styrket indsats for at nedbringe sygefraværet 3

19 Beskæftigelsesplan 2010 Jobcenter Lejre Mål: Jobcentrene skal sikre, at antallet af sygedagpengeforløb på over 26 uger bliver nedbragt i forhold til året før. 3. Indsatsområde: Styrket indsats for at få unge kontanthjælps-, starthjælps-, introduktionsydelses- og dagpengemodtagere i arbejde eller i uddannelse Mål: Jobcentrene skal sikre, at stigningen i antallet af unge kontanthjælps-, starthjælps-, introduktionsydelses- og dagpengemodtagere under 30 år bliver begrænset. Jobcentret i Lejre kommune har indarbejdet ministerens mål i tilrettelæggelsen af beskæftigelsesindsatsen for De beskæftigelsespolitiske udfordringer 3.1 Centrale beskæftigelsespolitiske udfordringer Ledigheds- og beskæftigelsesudviklingen Ledigheden har været kraftigt faldende i næsten 5 år, men er steget siden september Finanskrisen og den økonomiske afmatning kan nu for alvor aflæses i nøgletal for arbejdsmarkedet. Stigningen i ledigheden kombineret med lavere efterspørgsel efter arbejdskraft peger på, at en mærkbar vending på arbejdsmarkedet er i gang. Dette understøttes af en række indikatorer for udviklingen på arbejdsmarkedet. 1 : Væksten i den samlede beskæftigelse er fladet helt ud i 4. kvartal 2008 Byggebeskæftigelsen på landsplan er faldet med personer eller 1,5 pct. fra 3. kvt. til 4. kvt Byggebeskæftigelsen i Østdanmark forventes at falde med i 2009 svarende til 6,6 pct. Beskæftigelsen forventes desuden at falde markant inden for industri, lager og transport samt på post og teleområdet. De 3 private sektorer (bygge/anlæg, industri og service) har alle negative forventninger til udviklingen i beskæftigelsen i Ledigheden i Østdanmark steg med personer fra september 2008 til januar 2009, svarende til en stigning på 56,7 pct. Ledigheden var i januar 2009 på personer, svarende til en ledighedsprocent på 2,7 pct. I Lejre steg ledigheden med 97 personer fra september 2008 til januar 2009, svarende til en stigning på 74 pct. Ledigheden var i januar 2009 på 228 personer, svarende til en ledighedsprocent på 1,6 pct. 1 Kilde: BRHS, Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet i Hovedstaden og Sjælland 4

20 Beskæftigelsesplan 2010 Jobcenter Lejre Ledigheden i Østdanmark forventes at stige med godt fra januar 2009 til januar 2011, svarende til en stigning på 112 pct. Ledigheden i Lejre forventes at stige med 214 fra januar 2009 til januar 2011, svarende til en stigning på 132 pct. Konjunkturelle indikatorer I 4. kvartal 2008 blev knap personer i Østdanmark varslet afskediget, en stigning på over i forhold til samme periode året før. I 4. kvartal 2008 var der 862 konkurser i Østdanmark. Det er mere end dobbelt så mange som i 4. kvartal Der har været et kraftigt fald i antallet af forgæves rekrutteringer i østdanske virksomheder. Dette peger på et fald i manglen på arbejdskraft, hvilket illustreres ved, at antallet af nye jobannoncer - på Jobnet - er halveret fra januar 2008 til januar Hvor rammer konjunkturskiftet Ovennævnte afmatning er mest udtalt blandt: Mænd Unge Ikke-faglærte - hvilket er grupper, der er relativt kraftigt repræsenteret i de brancher, der har mærket afmatningen mest. Særtræk ved konjunkturafmatningen Efter et år med et faldende antal personer på sygedagpenge har der de seneste måneder været en stigning i antal sygedagpengeforløb. Denne stigning slår igennem, samtidig med at den gennemsnitlige varighed på sygedagpengeforløbene har været stigende. Der tegner sig et billede af, at ledigheden de kommende år vil stige - især blandt mænd, unge og ikke faglærte - dette rejser store udfordringer for Jobcentret med henblik på at reducere en stigning i arbejdskraftreserven og i ungeledigheden. Men samtidig vil der stadig være efterspørgsel efter arbejdskraft inden for social- og sundhedsområdet og store dele af den offentlige sektor samt visse private sektorer. Mangel på kvalificeret arbejdskraft er en alvorlig barriere for en fortsat positiv udvikling på beskæftigelsesområdet. Det er derfor afgørende, at arbejdskraftreserven bringes i spil, og at den ledige arbejdskraft matches til virksomhedernes efterspørgsel. 5

21 Beskæftigelsesplan 2010 Jobcenter Lejre Hertil kan lægges den demografiske udvikling og udsigten til øget afgang fra arbejdsstyrken som følge af en ældre befolkning. Det er derfor vigtigt at understøtte, at flere, der i dag er uden for arbejdsstyrken, kommer til at indgå i arbejdsstyrken. De unge skal i beskæftigelse, og personer på sygedagpenge skal hurtigt bringes tilbage i beskæftigelse. De centrale beskæftigelsespolitiske udfordringer kan opsummeres til: Den helt centrale udfordring for beskæftigelsesindsatsen i 2010 og på længere sigt er den faldende arbejdsstyrke Arbejdsstyrken i Lejre er faldet med knap 2 pct. i de seneste 10 år. Der kan forventes et yderligere fald i Lejre gennem de næste 3 år, svarende til et fald på 5-7 pct. som følge af en stor aldersbetinget tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Ungdomsårgangene kan ikke alene erstatte de personer, der trækker sig tilbage. Udover et fald i antallet af personer i arbejdsstyrken vil tilbagetrækningen i Lejre også betyde, at der er mange kompetencer og kvalifikationer, der forlader arbejdsmarkedet. Indenfor brancher, der normalt beskæftiger mange højtuddannede, er godt 1/3 pct. over 50 år. Relativt mange af de personer, der forlader arbejdsmarkedet i de kommende år, vil således have uddannelsesmæssige kompetencer og erfaring på arbejdsmarkedet, som det bliver vanskeligt at erstatte. Det gælder både i forhold til det private og det offentlige arbejdsmarked. En anden central udfordring for beskæftigelsesindsatsen i 2010 og på længere sigt er kompetencegabet det vil sige gabet mellem virksomhedernes efterspørgsel efter kvalifikationer og de kvalifikationer, arbejdsstyrken er i besiddelse af Som følge af globaliseringen, ændringen i sammensætningen af virksomhederne i kommunen og den almindelige teknologiske udvikling på arbejdsmarkedet vil virksomhederne stille større og større krav til arbejdskraftens uddannelsesmæssige og personlige kompetencer. Der er fortsat mange ufaglærte job på arbejdsmarkedet i og omkring Lejre Kommune, men det må forventes, at de ufaglærte job over tid vil blive færre. Den aktuelle afmatning har primært resulteret i færre ufaglærte job. En stor del af de beskæftigede i Lejre er ufaglærte. En endnu større del af de tilbageværende ledige og de kommende ledige er ufaglærte og langt størstedelen af de personer, der står udenfor arbejdsstyrken, er ufaglærte og mangler derudover en række personlige kvalifikationer. Det bliver derfor en central udfordring for beskæftigelsesindsatsen at skaffe en kvalificeret arbejdskraft og at medvirke til opkvalificering af de allerede beskæftigede og jobcenterets målgrupper med såvel faglige som personlige kompetencer. Det bliver en udfordring at sikre en kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne i Lejre både på kort og lang sigt i samspil med de omkringliggende arbejdsmarkeder og jobcentre Der er flaskehalse på en række områder på arbejdsmarkedet, og der kan forventes yderligere flaskehalse. Det bliver derfor en stor udfordring i 2010 at medvirke til at forebygge og afhjælpe flaskehalse på det lokale arbejdsmarked f.eks. via voksenlærlingeordninger, mønsterbrud for såvel mænd som kvinder (brancheskift), omlægning af job, rekruttering fra udlandet mv. Der er tale om en udfordring, som jobcenteret ikke kan løse alene, men hvor der er behov for en bred vifte af initiativer, et samarbejde med omkringliggende jobcentre og et medspil fra private og offentlige arbejdsgivere i forhold til efteruddannelse af allerede ansatte og rummelighed. I samspillet med de offentlige og private virksomheder i Lejre er der behov for at sikre en præcis forventningsafstemning om, hvad jobcenteret kan og ikke kan levere både hvad angår tilgængelighed og kvalitet af arbejdskraft samt den service, som jobcenteret kan knytte til rekrutteringen og opkvalificeringen af arbejdskraft. 6

22 Beskæftigelsesplan 2010 Jobcenter Lejre 3.2 Øvrige udfordringer for beskæftigelsesindsatsen i Lejre i 2010 og på længere sigt Faldet i arbejdsstyrken, skiftet i virksomhedernes efterspørgsel efter arbejdskraft og flaskehalssituationen medfører en række øvrige udfordringer for beskæftigelsesindsatsen i Lejre i 2010 og på længere sigt: Det bliver en udfordring at få flere unge i uddannelse eller job Der bliver mangel på kvalificeret arbejdskraft i Lejre både på kort og lang sigt. De unge er fremtidens arbejdsstyrke, og det er derfor helt afgørende, at alle unge gennemfører en uddannelse eller kommer hurtigt i job. Ca. 40 pct. af kontanthjælpsmodtagerne er unge under 30 år, og ca. 15 pct. af de nye ungdomsårgange får ikke afsluttet en uddannelse. Derudover er det en særlig udfordring, om de unge kan motiveres til at blive i Lejre eller flytte tilbage til Lejre efter afsluttet uddannelse. Sikre at sygemeldte fastholdes på arbejdspladserne og forebygge nye sygemeldinger Det samlede antal af sygedagpengeforløb i Lejre er efter et fald det seneste år begyndt at stige. Beskæftigelsen vokser inden for brancher med højt sygefravær, og der er således en risiko for, at antallet af sygemeldinger vil stige i de kommende år. Det skyldes dels det høje tempo på både det private og offentlige arbejdsmarked og dels at de personer, der opnår job p.t., er dårligere rustet til arbejdsmarkedet og derfor har større risiko for sygemeldinger. Det bliver derfor en udfordring at forebygge sygemeldinger på både de offentlige og private arbejdspladser en udfordring, som skærpes af den store udpendling til arbejdspladser i især Østsjælland og hovedstadsområdet. Det bliver samtidig en udfordring at arbejde med at forebygge de langvarige sygedagpengesager. Fastholde seniorer og sikre seniorer en fornyet tilknytning til arbejdsmarkedet Der bliver flere ældre blandt de beskæftigede, og seniorerne udgør en betydelig andel af de forsikrede ledige i jobcenterets målgrupper. Skal virksomhederne sikres en kvalificeret arbejdskraft på sigt, bliver det en udfordring at sikre, at beskæftigede seniorer fastholdes på arbejdsmarkedet, og at ledige seniorer opnår fornyet beskæftigelse. Sikre at kontanthjælpsmodtagere med lange perioder på passiv forsørgelse kommer i job eller bliver en del af arbejdsstyrken Der er relativ mange kontanthjælpsmodtagere der har været længe på passiv forsørgelse. Det bliver en stor udfordring at sikre, at denne gruppe enten bringes i job eller opkvalificeres tilstrækkeligt til at blive en del af arbejdsstyrken og dermed være en del af arbejdskraftreserven i Lejre. Udfordringen aktualiseres af refusionssatserne, der giver et stærkt incitament til at passive kontanthjælpsmodtagere aktiveres i meget større omfang end tidligere. Tiltrække arbejdskraft fra andre dele af landet og eventuelt udlandet Det bliver en udfordring at tiltrække arbejdskraft fra andre dele af landet. Der er i øjeblikket en meget stor nettoudpendling fra Lejre tre gange så mange kører dagligt ud af kommunen som ind i kommunen. Udfordringen består i om indpendlingen kan øges for at sikre tilstrækkelig arbejdskraft til kommunens virksomheder. Bevare kvalificerede medarbejdere i jobcentret Det bliver en udfordring at bevare kvalificerede medarbejdere i jobcenteret, som udgør en vigtig forudsætning for at kunne løse de beskæftigelsespolitiske udfordringer. 3.3 De centrale beskæftigelsespolitiske muligheder for 2010 Som det fremgår af ovenstående, så tegner der sig en række udfordringer for beskæftigelsesindsatsen i Lejre i 2010 og på længere sigt. Men der er også en række muligheder, som skal inddrages og bringes i spil, når Jobcenter Lejre skal løfte sit beskæftigelsespolitiske opdrag. 7

23 Beskæftigelsesplan 2010 Jobcenter Lejre Det drejer sig bl.a. om: Mange jobåbninger og efterspørgsel efter arbejdskraft på mangelområderne Til trods for den aktuelle afmatning må der både på kort og lang sigt forventes en række jobåbninger. Dette skal ses i sammenhæng med, at relativt mange borgere trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet i de kommende år pga. alder. De mange jobåbninger skal strategisk indtænkes i jobcentrets indsats for at arbejde for at formidle og udplacere ledige samt fastholde allerede ansatte. Jobcentret skal have fokus på de aktuelle jobåbninger og udnytte dette i forbindelse med indsatsen for at reducere stigningen i arbejdskraftreserven og ungeledigheden. Inddragelse af virksomheder i opkvalificerings- og fastholdelsesindsatsen Inden for de områder, hvor der vil være mangel på arbejdskraft, vil jobcentret få muligheder for at få virksomhederne til at indgå partnerskabsaftaler og medvirke i opkvalificerings- og fastholdelsesindsatsen. Der bør derfor skabes bedre muligheder for at etablere løntilskudspladser, praktikpladser, lærepladser, jobrotationsordninger mv. samt at få sygemeldte tilbage til virksomheden fx. via delvis raskmelding. Synliggørelse og markedsføring af jobcentrets service og tilbud til virksomhederne Mange virksomheder har et begrænset kendskab til de enkelte servicetilbud, som jobcentret tilbyder. Det gælder især de muligheder og støtteordninger, som sigter på at øge rummeligheden i virksomhederne og åbne vejen for de mere udsatte grupper på arbejdsmarkedet. En effektiv markedsføring af jobcentrets service vil bidrage til at øge virksomhedernes kendskab til servicemulighederne og skabe grundlag for en forventningsafstemning om jobcenterets servicemuligheder. * Kendskab til virksomhedernes ønsker og behov. Jobcentret skal ikke blot markedsføre sine serviceydelser, men skal også kende virksomhedernes ønsker og behov til kommende arbejdskraft. Forventningsafstemning med virksomhederne bliver derfor central. Dette med henblik på at få et potentiale blandt virksomhederne med henblik på aktiveringspladser, men nok så væsentligt for at få en indsigt i hvilke aktiveringsredskaber der skal bringes i anvendelse over for de ledige med henblik på hurtig tilbagevenden til beskæftigelse. Fokus på potentialet i arbejdsmarkedet i og omkring Ringsted Arbejdsmarkedet i og omkring Ringsted rummer mange muligheder og udgør til en vis grad et uudnyttet potentiale for borgere i Lejre Kommune. Udpendlingen fra Lejre til Ringsted er således relativ begrænset, og der er gode jobmuligheder for ikke-faglærte i en række store virksomheder og for uddannet arbejdskraft i en række nye virksomheder. Samarbejde med omkringliggende jobcentre Det er en mulighed at øge samarbejdet mellem Jobcenter Lejre og nogle af de øvrige jobcentre i området. En lang række af de udfordringer, der skal håndteres i indsatsen er ens på tværs af jobcentrene, og i lyset af Jobcenter Lejres størrelse er der gevinster at hente i et målrettet og systematisk samarbejde på tværs af jobcentre. Som eksempel kan der i lyset af den store pendling mellem Lejre og Roskilde fremhæves et gensidigt potentiale i et samarbejde med Jobcenter Roskilde om en forebyggende indsats på sygedagpengeområdet. Lejre Kommune som rummelig arbejdsgiver Lejre Kommune udgør som områdets største arbejdsplads et potentiale for jobcentrets målgrupper, og der kan være store muligheder i at udnytte de gensidige fordele ved at sammentænke jobcentrets behov for kvalificering af ledige og kommunens rekrutteringssituation. 8

24 Beskæftigelsesplan 2010 Jobcenter Lejre 3.4 Arbejdsmarkedet i Lejre Kommune. Tabel 1. Arbejdsmarkedsbalancen i Lejre Udvikling Antal Udvik- Antal i prognose ling i % Arbejdsmarkedsbalancen år procent Befolkning ,0% ,3% Arbejdsstyrken ,5% ,8% Beskæftigede ,2% ,9% Ledige ,9 % ,8% Uden for arbejdsstyrken ,0% ,2% Erhvervsfrekvens 83,9% 83,4% 83,1% 82,2% 81,0% Kilde: Danmarks Statistik, Registerbaseret arbejdsstyrkestatistik RAS1, RAS207, Folketal BEF1A, BEF1A07 ( ) Prognose: Danmarks Statistik, Befolkningsprognose PROG01, ( ), AUF01, AUF02, DREAM (2008) Finansministeriet ( ) Beskæftigelsesregionens beregninger Tabel 1 viser arbejdsmarkedsbalancen for Lejre Kommune. Dvs. udvikling i befolkning, arbejdsstyrke og erhvervsfrekvens. Af tabellen fremgår det, at der til 2011 forventes en fordobling af ledigheden. Centrale arbejdsmarkedspolitiske udfordringer for Jobcenter Lejre bliver derfor at tilrettelægge og igangsætte en indsats, der kan medvirke til at begrænse stigningen i arbejdskraftreserven og begrænse den stigende ungeledighed. Prognosen forudser desuden en faldende arbejdsstyrke fra 2009 til Jobcenter Lejres fokus skal derfor også rettes mod fastholdelse af seniorer på arbejdsmarkedet, men også - og nok så væsentligt - med at tilrettelægge og gennemføre en sygedagpengeindsats, som medvirker til, at syge hurtigere bliver raskmeldt, og at færre på sygedagpengeforløb dropper ud af arbejdsstyrken. 3.5 Nøgletal i forhold til målgrupper (2008) Personer på offentlig forsørgelse Tabel 2. Personer på offentlig forsørgelse Antal personer på offentlig Antal Udvikling Andel forsørgelse, år, 3 kvartal kvt Antal Procent 3. kvt kvt Arbejdsløshedsdagpenge (incl. aktiverede) ,7% 1,0% 1,0% Kontant- og starthjælp (incl. aktiverede) ,0% 1,2% 1,1% Sygedagpenge ,5% 2,3% 2,0% Revalidering og forrevalidering ,0% 0,4% 0,3% Flexjob ,8% 1.3% 1,6% Ledighedsydelse ,9% 0,2% 0,2% Førtidspension ,1% 4,5% 4,5% Introduktionsydelse ,0% 0,0% 0,1% Efterløn ,4% 5,4% 5,4% 9

25 Beskæftigelsesplan 2010 Jobcenter Lejre I alt ,1% 16,4% 16,2% årige i befolkningen ,0% Kilde: Jobindsats og Danmarks Statistik, Registerbaseret arbejdsstyrkestatistik RAS1, RAS207 ( ) Tabel 2 giver et overblik over de målgrupper (kunder), som Jobcenter Lejre skal håndtere. Af tabellen fremgår det, at gruppen af arbejdsmarkedsparate ledige i perioden 4. kvartal 2007 til 4. kvartal 2008 er reduceret med henholdsvis 5,7 pct. og 2,0 pct. Men nok så væsentligt, så kan det af tabellen også konstateres, at den målgruppe, der fylder mest, er gruppen af personer på sygedagpenge. Samlet kan der ses et fald i antallet af personer på offentlig forsørgelse, således at andelen af personer på offentlig forsørgelse i 4. kvt udgør 16,2 pct. Sammenlignet med hele Østdanmark er dette en relativ lille andel. 3.6 Fokus på job og uddannelse Alle, der henvender sig jobcentret, skal mødes med en indsats, der har fokus på beskæftigelse. Dette er jobcentrets mål, ligesom det også fremgår af ministerens udmeldte mål. Jobcentret skal så vidt muligt vende de fleste ledige dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i døren og dermed bringe flest mulige i job via et øget fokus på jobsøgning, formidling af job, rådgivning og vejledning. For øvrige grupper er sigtet en indsats, der så vidt muligt fører til hel eller delvis selvforsørgelse. Uddannelsesredskabet bliver i den forbindelse centralt. Ledige der ikke umiddelbart matcher jobåbninger på arbejdsmarkedet, skal tilbydes opkvalificering rettet mod områder med mange jobåbninger eller mangel på arbejdskraft. Det betyder, at: Alle ledige dagpenge- eller kontanthjælpsmodtagere, der henvender sig i jobcentret, altid skal tilbydes et eller flere job fra jobbanken evt. hotjobs Hurtigt-i-gang indsatsen skal gennemføres for arbejdsmarkedsparate ledige Der er muligheder for jobsøgning via "hjælp til selvhjælp". Der skal være let adgang til digitale redskaber, og der skal være hjælp og vejledning til brug af disse redskaber Der tilbydes støtte og service i forhold til jobsøgning, udarbejdelse af CV mv. Rettidighed i forhold til lovens krav om kontakt med de ledige skal sikres De lediges minimumsrettigheder i forhold til aktivering skal overholdes Det er vigtigt, at der ikke er ledig arbejdskraft inden for områder, hvor der er mangel på arbejdskraft. Lave ledighedsprocenter inden for et område kan dække over, at der faktisk findes ledig arbejdskraft. Jobcentret vil i den sammenhæng have fokus på ministerens mål om at sikre arbejdsgiverne den arbejdskraft, de efterspørger. Hurtigt-i-gang og hurtig og målrettet aktivering skal begrænse den konjunkturbestemte stigning i arbejdskraftreserven. Omvendt vil der være områder, hvor der er overskud af arbejdskraft. Indsatsen skal derfor udover jobfokus og umiddelbar jobmatch også gå på et andet ben, hvor fokus skal rettes mod at kvalificere ledige fra overskudsområder mod mangelområder. 10

Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar 2010. Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat fra møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 01. februar 2010. Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat fra møde i mandag den 01. februar 2010 Mødet startede kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...3 2. JA - Tema: Beskæftigelsesplan 2010 og Udvalgets

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Opfølgning på fælles LBR-konference: Arbejdsmarkedet i København Syd - fælles udfordringer og fælles mål

Opfølgning på fælles LBR-konference: Arbejdsmarkedet i København Syd - fælles udfordringer og fælles mål Opfølgning på fælles LBR-konference: Arbejdsmarkedet i København Syd - fælles udfordringer og fælles mål Indledning Medlemmer fra de lokale beskæftigelsesråd i Køge, Greve, Solrød og Stevns var den 25.

Læs mere

Resultatrevision for Helsingør 2011

Resultatrevision for Helsingør 2011 Resultatrevision for Helsingør 2011 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resultatoversigt... 4 Beskæftigelsesministerens mål...4 Arbejdskraftreserven...4 Permanente forsørgelsesordninger...5 Unge under

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011 Referat mandag den 7. marts 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA -

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Kvartalsrapport Jobcenter Nordfyn 3. kvartal 2007

Kvartalsrapport Jobcenter Nordfyn 3. kvartal 2007 Kvartalsrapport 3. kvartal 27 Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...5 4. Resultater af beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske

Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske NOTAT 24. februar 2009 Beskæftigelsesministerens beskæftigelsespolitiske indsatsområder og mål for 2010 J.nr. 2009-0000659 2. kontor/kba Indledning Efter at ledigheden generelt har været faldende siden

Læs mere

Nøgletalsrapport for

Nøgletalsrapport for 1. UDGAVE Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland Nøgletalsrapport for gruppe 4 3. kvartal 2007 Side 1 af 32 Indhold Forord 4 Målinger vedrørende ministerens fokusområder Mål 1A* Arbejdskraftreserven:

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Fuldtidspers. Ledighedsprocent Antal personer Bruttoledighed (sum) 1 (apr.'13) 2.285 5,5% Ledige under 25 år 10 (apr. '13) 877 Aktiverede forsikrede ledige 2 409 Aktiverede

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

1.7 Arbejdsmarkedsudvalget

1.7 Arbejdsmarkedsudvalget 1.7 1.7.1 49. Beskrivelse af sindsatsen omfatter budgetområdet vedr. indkomstoverførsler som f.eks., arbejdsløshedsdagpenge, kontanthjælp, førtidspension, sygedagpenge samt arbejdsmarkedsforanstaltninger

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Fuldtidspers. Ledighedsprocent Antal personer Bruttoledighed (sum) 1 (jul.'13) 1.893 4,6% Ledige under 25 år 10 (jul. '13) 878 Aktiverede forsikrede ledige 2 266 Aktiverede

Læs mere

Indledning. Denne pixiudgave giver overblik over:

Indledning. Denne pixiudgave giver overblik over: Indledning Denne pixiudgave er udarbejdet for at give dig et kortfattet og præcist overblik over de udfordringer, mål og strategier der står i Høje-Taastrups Kommunes beskæftigelsesplan for 2009. Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Ringsted 3. kvartal Tema om sygedagpengeområdet

Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Ringsted 3. kvartal Tema om sygedagpengeområdet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Ringsted 3. kvartal 2007 - Tema om sygedagpengeområdet Januar 2008 I dette notat gøres der rede for resultaterne af indsatsen

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 25 ONSDAG DEN 12. AUGUST 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 12. august 2009 Side: 2 Fraværende: Jørgen

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE ARU 3. december 29 NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Arbejdsmarkedsforvaltningen Jobcenter Sagsbehandler: Anne-Mette Thordal-Christensen Afrapportering på 1-dagesplanen På Arbejdsmarkedsudvalgets møde d. 1. august

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 15. september 2008 Beskæftigelsesplan 2009 for Jobcenter Århus Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume

Læs mere

Kvartalsrapport Jobcenter Odense 3. kvartal 2007

Kvartalsrapport Jobcenter Odense 3. kvartal 2007 Kvartalsrapport 3. kvartal 7 Side 1 af 17 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...5 4. Resultater af beskæftigelsesindsatsen

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

Ishøj og Vallensbæk Kommuners Beskæftigelsesplan 2011

Ishøj og Vallensbæk Kommuners Beskæftigelsesplan 2011 Vallensbæk Kommune Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2 4000 Roskilde Tlf.: 72 22 34 00 E-mail: brhs@ams.dk CVR: 29626162 EAN: 5798000400535

Læs mere

Resultatrevision 2011

Resultatrevision 2011 NOTAT JC - Fællesadministrationen 01-03-2012 Resultatrevision 2011 Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 67787/12 12/6116 1. Resultatrevisionens formål og indhold Følgende indeholder resultatrevisionen

Læs mere

Høringssvar fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland vedrørende Halsnæs Kommunes Beskæftigelsesplan for 2011

Høringssvar fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland vedrørende Halsnæs Kommunes Beskæftigelsesplan for 2011 Halsnæs Kommune Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2 4000 Roskilde Tlf.: 72 22 34 00 E-mail: brhs@ams.dk CVR: 29626162 EAN: 5798000400535 Den

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune 1 I denne rapport sættes

Læs mere

Høringssvar fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland vedrørende Allerød Kommunes Beskæftigelsesplan for 2011

Høringssvar fra Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland vedrørende Allerød Kommunes Beskæftigelsesplan for 2011 Allerød Kommune Bjarkesvej 2 3450 Allerød Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Universitetsvej 2 4000 Roskilde Tlf.: 72 22 34 00 E-mail: brhs@ams.dk CVR: 29626162 EAN: 5798000400535 Den 14. juni

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. november 2010 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted november Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne rapport

Læs mere

Resultatrevision 2011

Resultatrevision 2011 Resultatrevision 2011 NOTAT Jobcenter Introduktion til resultatrevisionen 2011 Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcentret. Resultatrevisionen viser udvalgte

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler:

Notat. Job og Arbejdsmarked. Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: Sag: Kommentarer til resultatrevision Sagsbehandler: Job og Arbejdsmarked Notat Til: Sagsnr.: 2010/03452 Dato: 19-03-2010 Sag: Kommentarer til resultatrevision 2009 Sagsbehandler: Martin Kristensen Arbejdsmarkedskonsulent Resultatrevision 2009 for Halsnæs

Læs mere

Resultatrevision for 2010

Resultatrevision for 2010 Resultatrevision for 2010 7. april 2011 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2010. Resultatrevisionen består af tre dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale og scorecard på ministermål. Resultaterne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal fokus

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Job & Arbejdsmarked. Opfølgning på Beskæftigelsesplan Januar 2010

Job & Arbejdsmarked. Opfølgning på Beskæftigelsesplan Januar 2010 Job & Arbejdsmarked Opfølgning på Beskæftigelsesplan 29 Januar 21 Indsatsområder for den virksomhedsrettede indsats i 29 Flaskehalsindsats Forebyggelse af sygefravær Mål for den virksomhedsrettede indsats

Læs mere

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende

1. Jobcentrene skal sikre, at flere unge uden uddannelse starter på en erhvervskompetencegivende Resultatrevision 2013 Indhold 1. Beskæftigelsesministerens mål... 3 1.1. Flere unge skal have en uddannelse... 3 1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til ledige på kanten af arbejdsmarkedet... 4

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

Resultatrevisionen for 2011

Resultatrevisionen for 2011 Resultatrevisionen for 2011 Resume Samlet set har en fra december 2010 til december 2011 på Bornholm været positiv. En Arbejdskraftreserve som samlet set er faldet med 16 % og et kraftigt fald i sager

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013

2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2013 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2013 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2013 Kommunen skal i 2012 udarbejde en beskæftigelsesplan for 2013 1. Beskæftigelsesplanen er kommunens

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SØNDERBORG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Sønderborg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I HADERSLEV KOMMUNE Til arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs-, beskæftigelses- og kulturudvalg og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I denne

Læs mere

Indstilling. Resultatrevision 2009 for Jobcenter Århus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 19.

Indstilling. Resultatrevision 2009 for Jobcenter Århus. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse. Den 19. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sociale Forhold og Beskæftigelse Den 19. maj 2010 Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Sociale Forhold og Beskæftigelse 1. Resume Resultatrevision 2009

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser

Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser 212 Fakta ark: Jammerbugt Kommune Udviklingen på arbejdsmarkedet og i centrale målgrupper og indsatser Udviklingen i beskæftigelse og arbejdsstyrke 1. Udviklingen i antallet af beskæftigede lønmodtagere

Læs mere

Resultatrevision 2012

Resultatrevision 2012 NOTAT JC - Fællesadministrationen 22-03-2013 Resultatrevision 2012 Sagsbehandler Doknr. Sagsnr. LouiseRas 77006/13 13/329 1. Resultatrevisionens formål og indhold Følgende indeholder resultatrevisionen

Læs mere

Beskæftigelsesindsatsen og kommunalvalget

Beskæftigelsesindsatsen og kommunalvalget Beskæftigelsesindsatsen og kommunalvalget Millioner på spil for kommunekassen kommune September 2009 DANSK ARBEJDSGIVERFORENING Vester Voldgade 113 1790 København V Tlf. 33 38 90 00 da@da.dk www.da.dk/kommunalvalg2009

Læs mere

Opfølgningsrapport Marts 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn. Udarbejdet i marts 2008 med de nyeste tilgængelige data

Opfølgningsrapport Marts 2008 Jobcenter Nordfyn. Opfølgningsrapport. Jobcenter Nordfyn. Udarbejdet i marts 2008 med de nyeste tilgængelige data Opfølgningsrapport Udarbejdet i marts 28 med de nyeste tilgængelige data Side 1 af 19 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Generelt om situationen på arbejdsmarkedet...4 3. Hovedkonklusioner for...6

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

1.OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYN BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

1.OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYN BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK 1.OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYN BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 4. kvartal 8 Indhold 1. Indledning...2 2. Opsummering...3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter...5

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Indledning. Resultatrevision Arbejdsmarkedsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Indledning. Resultatrevision Arbejdsmarkedsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Arbejdsmarkedsafdelingen Resultatrevision 2010 NOTAT Dato: 12. april 2011 Af: Jacob Benedictus Jørgensen & Peter Sidelmann Indledning Ifølge Bekendtgørelsen om ansvaret for og styringen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ASSENS KOMMUNE Til Job og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Assens Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Resultatrevision 2013

Resultatrevision 2013 Område: Jobcenter Brøndby Sammenligningsgrundlag: Jobcentre med samme rammevilkår: Albertslund, Fredericia, København, Odense, Svendborg, Aalborg, Århus Periode: 2013 indeholder: En resultatoversigt der

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Bemærk at mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 og begynder allerede kl.

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Beskæftigelsesudvalget

Mødesagsfremstilling. Beskæftigelsesudvalget Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Beskæftigelsesudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 15-09-2009 Dato: 18-08-2009 Sag nr.: ØU 218 Sagsbehandler: Jakob Duvå Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Beskæftigelsesplan Jobcenter Køge. Notat om jobcentrets udgangspunkt for fastsættelse af resultatniveauer på de 4 mål for indsatsen i 2011

Beskæftigelsesplan Jobcenter Køge. Notat om jobcentrets udgangspunkt for fastsættelse af resultatniveauer på de 4 mål for indsatsen i 2011 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsesplan 2011 Jobcenter Køge Notat om jobcentrets udgangspunkt for fastsættelse af resultatniveauer på de 4 mål for indsatsen i 2011 Maj 2010 Fastlæggelse

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne rapport sættes der

Læs mere

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød Resultatrevision for året 2011 Jobcenter Allerød Marts 2012 Resultatrevision 2011 for jobcenter Allerød Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcenter Allerød. Resultatrevisionen

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2010

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2010 SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD Beskæftigelsesplan 2010 Indhold 1. Indledning... 2 2. Beskæftigelsesministerens indsatsområder og mål for 2010... 3 3. Beskæftigelsespolitiske udfordringer i 2010... 4

Læs mere

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt På Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets område er der i alt opstillet tre kvantificerbare mål

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2019. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJLE KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejle Kommune I denne rapport sættes der hvert kvartal

Læs mere

Resultatrevision for 2008

Resultatrevision for 2008 Resultatrevision for 2008 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2008. Resultatrevisionen består af fire dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale, scorecard på ministermål og scorecard på rettidighed.

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat tirsdag den 4. juni 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i juni...2 3. JA - Dialogtema, styrkelse af virksomhedskontakten

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYNS BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYNS BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNINGSRAPPORT FOR JOBCENTER NORDFYNS BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgningsrapport 2. kvartal 9 Indhold 1. Indledning... 2 2. Opsummering... 3 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i jobcenter...

Læs mere

Statistik om arbejdsmarkedet Greve Kommune

Statistik om arbejdsmarkedet Greve Kommune Statistik om arbejdsmarkedet Greve Kommune Arbejdsmarkedsbalance Offentlig forsørgelse Aldersstruktur Etnisk struktur Uddannelsesstruktur Erhvervs- og beskæftigelsesstruktur og pendling September 2009

Læs mere

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner

Notat om beskæftigelsespolitiske visioner Beskæftigelsespolitiske visioner Notat om beskæftigelsespolitiske visioner 21. august 2007 Jens Stavnskær 8753 5127 jsp@syddjurs.dk I forbindelse med behandlingen af budgettet for 2008, skal der vedtages

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. KVT. 212 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

Vers. 2 maj Resultatrevision. Jobcenter Skive

Vers. 2 maj Resultatrevision. Jobcenter Skive Vers. 2 maj 2012 Resultatrevision Jobcenter Skive 2011 1 Indhold 1.0 Resume... 3 2.0 Beskæftigelsespolitiske mål... 5 2.1 Ministermål... 5 2.2 Lokale beskæftigelsespolitiske mål... 6 2.3 Scorecard... 8

Læs mere

Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Greve, 3. kvartal 2007 - Tema om sygedagpengeområdet

Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Greve, 3. kvartal 2007 - Tema om sygedagpengeområdet Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Februar 2008 (rev. 5. marts 08) Resultaterne af indsatsen i Jobcenter Greve, 3. kvartal 2007 - Tema om sygedagpengeområdet I dette notat gøres der rede for resultaterne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til arbejdsmarkedsudvalg og LBR BESKÆFTIGELSESREGION SYDDANMARK Opfølgning Marts 11 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune Denne rapport

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Job- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING. KVT. 1 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes hvert kvartal

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2015

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2015 SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD Beskæftigelsesplan 2015 Indhold Beskæftigelsesplan 2015... 0 0. Resumé (tillæg 1)... 2 A. Unge uden uddannelse... 2 B. Personer på kanten af arbejdsmarkedet... 2 C. Langtidsledige...

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med

Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Beskæftigelsesplan 2016 Fortsat fremgang og alle skal med Pixie-version, januar 2016 Introduktion Pilen peger opad for det syddanske arbejdsmarked og for beskæftigelsesudviklingen i Esbjerg og Fanø Kommuner.

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019

Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Jobskabelse gennem vækst og udvikling skaber mere velfærd Forord Beskæftigelsesplan 2019 er Syddjurs Kommunes styringsværktøj til at understøtte et fleksibelt arbejdsmarked og medvirker

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne rapport sættes der hvert

Læs mere

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. februar 2011

OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted. februar 2011 OPFØLGNINGSRAPPORT Jobcenter Thisted februar 2011 Indledning Beskæftigelsesregion Nordjylland følger løbende op på resultaterne af jobcentrenes indsats. Dette gøres som udgangspunkt kvartalsvis. I denne

Læs mere

Udkast 22. juni Beskæftigelsesplan 2012

Udkast 22. juni Beskæftigelsesplan 2012 Udkast 22. juni 2011 Beskæftigelsesplan 2012 Indholdsfortegnelse 0. Resume af målene for 2012...3 1. Generel strategi i indsatsen...3 2. Beskrivelse af de beskæftigelsespolitiske udfordringer...4 2.1 Nøgletal

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Holder møde tirsdage kl ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år.

Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Holder møde tirsdage kl ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Holder møde tirsdage kl. 7.30. ca. 1 gang om måneden. I alt 11 gange på et år. 30-01-2018 Opgaveportefølje og lovgivning I henhold til styrelsesvedtægterne skal udvalget

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter i Norddjurs Kommune for budget 2014 Jobcenter Norddjurs Andre udvalg 77% Arbejdsmarkedsudvalget 23% Øvrige områder Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesområdet

Nøgletal for beskæftigelsesområdet Nøgletal for beskæftigelsesområdet Fuldtidspers. Antal personer Antal personer Bruttoledighed (sum) 1 (dec.'13) 2.040 2.385 Ledige under 25 år 10 (dec. '13) 832 Aktiverede forsikrede ledige 2 448 0 Aktiverede

Læs mere

Beskæftigelsesplan Jobcenter Helsingør. Notat om jobcentrets udgangspunkt for fastsættelse af resultatniveauer på de 4 mål for indsatsen i 2011

Beskæftigelsesplan Jobcenter Helsingør. Notat om jobcentrets udgangspunkt for fastsættelse af resultatniveauer på de 4 mål for indsatsen i 2011 Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsesplan 2011 Jobcenter Helsingør Notat om jobcentrets udgangspunkt for fastsættelse af resultatniveauer på de 4 mål for indsatsen i 2011 Maj 2010

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

DA s syn på udfordringerne 2011

DA s syn på udfordringerne 2011 DA s syn på udfordringerne 2011 Vordingborg, 8. april 2010 Chefkonsulent Jens Troldborg Dansk Arbejdsgiverforening Disposition 1. Syn på arbejdsmarkedet overordnet 2. Beskæftigelsesplan 2011 - lokalt 3.

Læs mere

Statistik om arbejdsmarkedet Helsingør Kommune

Statistik om arbejdsmarkedet Helsingør Kommune Helsingør Region Hovedstaden Statistik om arbejdsmarkedet Helsingør Kommune Arbejdsmarkedsbalance Offentlig forsørgelse Aldersstruktur Etnisk struktur Uddannelsesstruktur Erhvervs- og beskæftigelsesstruktur

Læs mere