Hybridmodellen - et dynamisk døgntilbud målrettet unge og voksne med betydelige personlige og sociale problemstillinger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hybridmodellen - et dynamisk døgntilbud målrettet unge og voksne med betydelige personlige og sociale problemstillinger"

Transkript

1 Hybridmodellen - et dynamisk døgntilbud målrettet unge og voksne med betydelige personlige og sociale problemstillinger SUF SYD Den Sociale Udviklingsfond

2 2 SUF SYD - Hybridmodellen Hvem er vi SUF SYD er en del af Den Sociale Udviklingsfond, som er en landsdækkende nonprofit fond, der udfører mange forskelligartede sociale opgaver for unge og familier. SUF tilbyder: Bo-selv som alternativ til døgnanbringelse Efterværn efter gældende lovgivning Hybridmodel/mesterlærefamilier Opgangsfællesskaber Afgiftning Akutberedskab Bosteder for unge med sindslidelser Alternativ afsoning Mentorordning Udredning Målgrupper Unge med: Sociale og/eller psykiske vanskeligheder Spiseforstyrrelser Selvskadende adfærd Adfærdsvanskeligheder Kriminel adfærd Stof- og/eller alkoholmisbrug Udviklingsforstyrrelser Dobbeltdiagnoser ADHD Aspergers syndrom/autisme Personlighedsforstyrrelser m.fl.

3 Indhold SUF SYD - Hybridmodellen 3 Formål 4 Hybridmodellen 5 Den unge 6 Socialkonsulenten 7 Mesterlærerfamilien 7 Familie/netværket 8 Bolig 8 Uddannelse/beskæftigelse 9 Fritid 9 Supervision 10 Udviklingsstrategimøder 10 Statusbeskrivelser 11 Idegrundlag 12 Menneskesynet 13 Økonomi 14 Lovgivning - samarbejde med de kommunale myndigheder 15 Dokumentation/Evaluering 16 SUF 17 SUF SYD 18 Medarbejderprofil 19

4 4 SUF SYD - Hybridmodellen Formål Formålet med denne mappe er at lave en nærmere beskrivelse af hybridmodellen. En metode vi i SUF SYD har udviklet og arbejdet med gennem de seneste 5 år. Hybridmodellen Socialkonsulenter Pædagogisk ledelse, struktur, læring, daglig praktisk træning, støtte, konfliktløsning Uddannelse / Beskæftigelse Familien/ netværket Den unge Ejerskab, ansvar og indflydelse Mesterlærefamilie Rummelighed, støtte, accept, anerkendelse. Dagligt tilsyn! Psykiatri - evt. psykologisk/ psykiatrisk konsulent Bolig Tryg, individuel ramme, boligpavillon Fritidsaktiviteter

5 SUF SYD - Hybridmodellen 5 Hybridmodellen Hybridmodellen har det bedste fra: - Døgninstitutionens verden - Familieplejens verden - Bo-selv s verden - Familiens og den unges verden Den er et individuelt specielt designet tilbud, der er etableret i et fællesskab med den unge, dennes familie, den kommunale myndighed og SUF SYD. Hybridmodellens kendetegn er, at den er sammensat af flere organisatoriske og indholdsmæssige lærings- og udviklingskomponenter. Den designes individuelt i forhold til den unges særlige behov, og den er fleksibel og mobil. Dette indebærer på den ene side, at den unge, så at sige, får sit eget territorium, hvad angår bolig i form af eksempelvis en fuldt udstyret boligpavillon eller en annekslejlighed. På den anden side indebærer hybridmodellen en fysisk, psykisk og social placering ganske tæt på en mesterlærefamilies bolig med henblik på at tilbyde den unge tryghed, samt mulighed for praktisk hjælp og støtte indenfor rækkevidde, ligesom der i disse rammer ofte opstår forskellige sociale fællesskaber. Strategien er, at den unge i sit eget tempo kan vælge niveauet for kontakt. Hvis den unge f.eks. ønsker at spise sammen med mesterlærefamilien eller bare være sammen om aktiviteter, hygge eller andet, er muligheden tilstede. Det professionelle team i en hybridmodel sammensættes af en mesterlærefamilie, en socialkonsulent, samt efter behov ad-hoc specialister. Vi lægger vægt på den tværfaglige indfaldsvinkel, og de unges særlige individuelle behov - primært indenfor følgende fagområder: Det lægefaglige og psykiatriske område Det terapeutiske og psykologiske område Uddannelse og arbejdsmarked Metodisk tages der udgangspunkt i, at det er nødvendigt at arbejde hele vejen omkring den unges problemstillinger med SUF-konsulenten som tovholder, samt relationen til den unge som det bærende element.

6 6 SUF SYD - Hybridmodellen Den Unge I hybridmodellen er kernen i projektet naturligvis den unge. Udenom opbygges projektet af de forskellige relevante aktører: den unges familie, mesterlærefamilien, socialkonsulenterne, den kommunale myndighed, div. eksterne samarbejdspartnere såsom læge, evt. psykolog/psykiater mv. I næste lag kunne det være beskæftigelsesrelevante personer/uddannelsesinstitutioner, idrætsforeninger osv. Aktører som skal være med til at igangsætte og gennemføre det lærings- og udviklingsprojekt, som skal føre frem til at formålet opfyldes. Den unge er som nævnt omdrejningspunktet. Derfor vil den unge blive inddraget og hørt vedrørende de beslutninger som vedrører ham/hende. Den unge skal styrkes i: At påtage sig medansvar og medindflydelse i forhold til projektet. At være aktiv i forhold til at sætte mål for sit nære daglige liv og drømme for det liv, som den unge gerne vil have et sted ude i fremtiden. At eksistere i et konstruktivt samarbejde i projektet, hvor aftaler mellem den unge og de øvrige aktører bliver det styrende element. Socialkonsulenten Socialkonsulenten har det daglige organisatoriske og ledelsesmæssige ansvar og kompetence. Det vil sige at socialkonsulenten skal sikre: en hensigtsmæssig struktur, som til enhver tid er tilpasset til det udviklingsniveau, som den unge har nået. at den unge bliver set, hørt og forstået, samt at der bliver fastholdt en tillidsfuld relation til socialkonsulenten. at det daglige lærings, støtte og træningsarbejde, er organiseret hensigtsmæssigt og fungerer bedst muligt. den røde tråd, formidling og konfliktløsning i den unges liv. hjælp, støtte og læring i forhold til den praktiske livsførelse, og i forbindelse med skole og beskæftigelse være den koordinerende. samarbejde med den unges familie, mesterlærefamilien og forvaltningen. mulighed for kontakt døgnets 24 timer.

7 SUF SYD - Hybridmodellen 7 Mesterlærefamilien Mesterlærefamiliens opgave er: at være åbne og indbydende voksne, som den unge har tillid til og lyst til at være sammen med. at være rummelige og støttende i forhold til den unges særlige problemstillinger. at fungere i en tydelig mesterlærerrolle både hvad angår det praktiske og den sociale og følelsesmæssige relation. at have fingeren på pulsen i forhold til den unges daglige livsførelse, og indgå i et tæt samarbejde med socialkonsulenten herom. at være åbne og imødekommende i forhold til den unges familie, hvor dette måtte blive aktuelt.

8 8 SUF SYD - Hybridmodellen Familien/netværket Vi tænker, at den unges forældre og øvrige familie har værdifulde erfaringer om den unges livshistorie og handlemønstre, ligesom familien også fremadrettet vil være den unges familie og netværk. Vi vil derfor forsøge at inddrage familien, i den udstrækning det findes relevant i forhold til arbejdet med at bearbejde den unges belastninger og frigøre hans/hendes potentialer og ressourcer. Bolig Som nævnt designes hybridmodellen individuelt i forhold til den enkelte unges særlige behov. Hvad angår boligen, er det helt afgørende, at den er beliggende i umiddelbar nærhed af mesterlærefamilien. Vi arbejder derfor som udgangspunkt med to typer af boliger: Boligpavillonen og annekslejligheden. Kravet til disse er, at de skal fremstå pæne uden at være prangende. Det er vigtigt for de, ofte meget sårbare, unge, at boligen er gedigen, og i sig selv kan udgøre en tryg og velfungerende base. Men boligen skal være en selvstændig enhed, og minimum være svarende til en ungdomsbolig, altså med eget bad/toilet og køkken. Samtidig er det essentielt, at den ikke skaber en urealistisk høj forventning til den unges fremtidige boliger.

9 SUF SYD - Hybridmodellen 9 Uddannelse/beskæftigelse Som udgangspunkt skal der i forhold til den unge etableres en eller anden form for undervisning/skole og/eller beskæftigelse. Dette kan foregå såvel i SUF-regi eksempelvis hos mesterlærefamilien eller i vores interne beskæftigelsestilbud, såvel som eksternt i den private sektor. Fritid Den unge vil blive motiveret og trænet i at opbygge sunde fritidsaktiviteter. Hensigten er, at han/hun herigennem kommer ud blandt helt almindelige unge. Socialkonsulenten vil på sidelinjen have fingeren på pulsen, og i den udstrækning det er nødvendigt, hjælpe den unge med at finde veje til at indgå i sunde sociale relationer. SUF SYD vægter dette meget højt. Udgangspunktet vil igen være den unges kvalifikationer, ønsker og drømme.

10 10 SUF SYD - Hybridmodellen Supervision Der etableres kontinuerlig intern/ekstern supervision af medarbejderne i projektet. Formålet er, at sikre en fælles erfaringsdannelse og strategiudvikling således, at der kan fastholdes relevante mål, og en fælles entydig praksis. Udviklingsstrategimøder Statusrapporter Første statusrapport udarbejdes efter 3 måneders indskrivning, og herefter udarbejdes der halvårlige rapporter. Disse gennemgås med den unge og fremsendes herefter til den kommunale myndighed forud for statusmøderne, hvor sagsbehandler, den unge og evt. dennes forældre, samt relevant repræsentation fra afdelingen deltager. I det daglige arbejde vil der fortløbende blive afholdt møder med de nære samarbejdspartnere. I særdeleshed vil der være en meget tæt kontakt mellem socialkonsulenten og mesterlærefamilien. Formålet er hele tiden at være på forkant, sikre den fælles forståelse og holdninger, samt skabe en klar fremadrettet fælles strategi, uanset hvilken rolle man spiller i projektet. Herudover afholdes der løbende møder, hvor alle relevante eksterne samarbejdspartnere samles med henblik på at afstemme mål og forventninger. Disse afholdes efter behov, dog som minimum hvert halve år i forbindelse med statusmøder. Vi har erfaring for, at der undervejs i en lærings- og udviklingsproces kan opstå behov for både fysiske, geografiske, organisatoriske og indholdsmæssige forandringer. Derfor skal den samlede organisering anskues som en fleksibel og mobil konstruktion, som vil være i stand til at bevæge sig undervejs, i den udstrækning der opstår behov for dette. Hybridmodellen i billeder

11 SUF SYD - Hybridmodellen 11

12 12 SUF SYD - Hybridmodellen Idegrundlag I vores arbejde er relationen mellem socialkonsulenten og den unge en vigtig del, og af stor betydning for en vellykket helhedsorienteret indsats. Relationsarbejde adskiller sig fra terapi ved, at socialkonsulenterne handler her og nu sammen med den unge omkring problemer. Et vigtigt begreb i relationen er tillid, idet vores målgruppe ofte er præget af mistillid til systemet og manglende tro på det gode liv. Det indledende relationsarbejde er derfor ofte at få integreret en indre følelse af tillid i de unge. I arbejdet med de unge er det vigtigt at anerkende den enkeltes livsvilkår og muligheder. Dette har betydning for den unges lærings- og udviklingsprocesser relateret til den sociale kontekst, den unge skal indgå i. samspil den nære kontakt konsulentens rådighed, når problemer opstår, uanset tid på døgnet tillid anerkendelse vejledning/rådgivning den unges evne til selvudvikling og individuelle valg i livet. Relationen mellem den unge og socialkonsulenten er således hjørnestenen i vores arbejde. Relationen mellem den unge og socialkonsulenten skal således udvikle den unges evne til at omsætte ny erkendelse til handling. Dette med henblik på en øget evne til egenomsorg og større selvværd. Relationens betydning for vores arbejde og succes med den enkelte unges mulighed for at komme videre i livet centrerer sig om:

13 SUF SYD - Hybridmodellen 13 Menneskesynet I Den Sociale Udviklingsfond arbejder vi ud fra en teori og erfaring om, at forudsætningen for at menneskers ressourcer og potentialer kan udvikles er, at de fundamentale psykiske, mentale, sociale og fysiologiske behov opfyldes. Vi forstår mennesker som unikke individer, der repræsenterer en værdi og en ressource. Mennesker har behov for - omsorg og positiv opmærksomhed - at møde ligeværdighed, blive anerkendt og respekteret, som de mennesker de er - at få ansvar og medindflydelse - at være skabende og en aktiv del af samfundet Vi møder det enkelte menneske, hvor det er Organisatorisk og metodisk er Den Sociale Udviklingsfond struktureret, så vi kan tilbyde et helt særligt individuelt tilpasset støtte, lærings- og udviklingsforløb, da dette er forudsætningen for, at den unge kan komme videre i sit liv med så høj grad af selvstændighed som muligt. Værdierne, kulturen og medarbejderkompetencerne er udviklet, så vi er i stand til at samle de unge op der, hvor det ikke er lykkedes for andre at finde løsninger i samarbejdet med den enkelte. Samarbejdet bygger på erfaringen om, at forudsætningen for gennemførelse af positive og holdbare forandringsprocesser hos mennesker er, at der skal tages udgangspunkt i det enkelte menneskes forståelse af sig selv og dets sociale situation. Det handler om at møde det enkelte menneske, hvor det er. Med dette udgangspunkt skabes fundamentet for at opbygge troen på fremtiden og motivation til at indgå i et tæt samarbejde om at finde udveje, som tager et realistisk afsæt i den enkeltes drømme, behov, ressourcer og belastninger. Mange af de unge, som Den Sociale Udviklingsfond arbejder med, har ofte en eller flere diagnoser. Det vil sige, at eksperter og behandlingssystemer har beskrevet og defineret deres problemstillinger. Vores grundholdning er, at diagnosen ikke alene må være udgangspunktet for at forstå den enkelte. Vi har fokus på den enkeltes styrker og muligheder Vi inddrager, involverer og motiverer den enkelte til at tage ansvar En tillidsfuld relation er afsæt for udvikling hos det enkelte menneske

14 14 SUF SYD - Hybridmodellen Økonomi Den Sociale Udviklingsfond er en non-profit fond. Fonden drives økonomisk via individuelle kontrakter, indgået mellem SUF og den kommunale myndighed. Vi arbejder ud fra en strategi om at gøre det rette på det rigtige tidspunkt. Dette indebærer, at indsatsen udføres på grundlag af en erfaring om at set i et flerårigt perspektiv er det muligt at skabe sammenhæng mellem høj kvalitet og lav omkostning. Vi opererer med forskellige takster for indskrivning, således at prisen tilpasses den enkeltes særlige problemstillinger og behov. Der var tydeligvis tænkt på lige præcis min søn, på Simon. Der var både tryghed og jeg følte jeg kunne få lov at være mor igen. Simons mor, Lone. Mød en ung: Da Simon fik ro på

15 SUF SYD - Hybridmodellen 15 Lovgivning samarbejde med den kommunale myndighed Vi har i SUF SYD erfaring med at etablere iht. både børne- og voksenparagrafferne i form af bl.a. efterværn, etablering på eget værelse, enkeltmandsprojekter, støtte i eget hjem samt døgnforanstaltninger. I forbindelse med etablering af projektet udarbejdes der en kontrakt indeholdende en individuel projektbeskrivelse. Vi har fokus på den enkeltes styrker og muligheder Inddragelse og involvering motiverer den enkelte til at tage ansvar En tillidsfuld relation er afsæt for udvikling hos det enkelte menneske I relation hertil er den kommunale myndighed en afgørende samarbejdspartner til opnåelse af succes, hvorfor der forventes både risikovillighed og fleksibilitet i såvel den indledende fase som i det videre forløb.

16 16 SUF SYD - Hybridmodellen Dokumentation og evaluering I Den Sociale Udviklingsfond arbejder vi systematisk med at måle og dokumentere vores indsats. Arbejdet med evaluering og dokumentation synliggør den udviklingsproces, den enkelte gennemgår fra indskrivning til udskrivning. Samtidig skaber dokumentationen intern læring og større gennemsigtighed over for de mennesker vi arbejder med, for deres pårørende og vores eksterne samarbejdspartnere. SUF SYD - Hybridmodellen Den Sociale SUF Udviklingsfond SYD - Hybridmodellen Download folder om Økonomisk strategi Vi arbejder ud fra en strategi om at gøre det rette på det rigtige tidspunkt. Dette indebærer, at indsatsen udføres på grundlag af en erfaring om at set i et flerårigt perspektiv er det muligt at skabe sammenhæng mellem høj kvalitet og lav omkostning. Vi opererer med forskellige takster for indskrivning, således at prisen tilpasses den enkelte unge/voksnes særlige problemstilling og behov. Hybridmodellen Medarbejderprofil Arbejdet med vore unge/voksne og familier kræver omfattende personlige og faglige kompetencer. I ansættelsespolitikken tager vi højde for, at medarbejderne skal have relevant faglig uddannelse, primært indenfor det humanistiske område. Udover grundkompetencerne har medarbejderne konkret viden og erfaringer fra arbejde med målgruppens forskellige komplekse problemstillinger. Medarbejderne er mennesker med store personlige og faglige kompetencer. De er engagerede, fleksible, målrettede og ønsker at gøre en forskel i samarbejdet med de unge/voksne og deres familier. Ad-hoc specialister Da vi lægger vægt på den tværfaglige indfaldsvinkel, og de unges særlige individuelle behov tilknyttes ad-hoc specialister efter behov indenfor primært følgende fagområder: Det lægefaglige og psykiatriske område Det terapeutiske og psykologiske område Uddannelse og arbejdsmarked Sundhed og ernæring Kontakt og visitation til SUF SYD Afdelingsleder og socialrådgiver Thomas Rotne Tlf.: tr@suf.dk SUF Den Sociale Udviklingsfond SUF SYD Seest Bakke 133, 6000 Kolding Tlf.: sufsyd@suf.dk Website: SUF» Den Sociale Udviklingsfond SUF SYD s vision er at udvikle og arbejde med metoder og indhold som gør den afgørende forskel for unge og familier med betydelige personlige og sociale problemstillinger SUF SYD Hybridmodellen

17 SUF SYD - Hybridmodellen 17 SUF - Den Sociale Udviklingsfond Den Sociale Udviklingsfond (SUF) blev etableret i 1991, og er som ovenfor nævnt en erhvervsdrivende fond. Fonden er landsdækkende og har 21 afdelinger og specialprojekter. Vores hovedformål er at skabe bedre livsvilkår for unge og voksne, som er belastet af betydelige personlige og sociale problemstillinger. På den baggrund etablerer og driver SUF en række alternative botilbud og bosteder. Fondens administration er placeret i Odense Hunderupvej Odense M Tlf.: Mail: suf@suf.dk LÆS MERE OM SUF PÅ: Med udgangspunkt i den unges behov, er organisering og praksis sammensat af elementer fra døgnforanstaltning, bo-støtte, dagbehandling, den terapeutiske indfaldsvinkel, uddannelsessektoren og arbejdsmarkedsforanstaltninger/jobtræning. Relationspædagogikken er den metodiske grundsten i vores arbejde. Den Sociale Udviklingsfond er en moderne døgnforanstaltning, som inddrager og engagerer de unge i at tage aktivt medansvar for eget liv og udviklingsmuligheder. Overordnet set styres SUF af en bredt sammensat bestyrelse med repræsentanter fra erhvervslivet, den sociale sektor og SUFs medarbejdere. Den daglige ledelse består af fondens direktør og afdelingslederne.

18 18 SUF SYD - Hybridmodellen Succeskriterier Der udvikles individuelle succeskriterier som alle involverede aktører kan stå inde for, og derigennem påtage sig et medansvar for. Succeskriterierne skal være realistiske og tage udgangspunkt i de unges totale livssituation og konceptets mål og metodiske strategi. Målgruppe SUF SYD SUF SYD har eksisteret siden fondens etablering i Afdelingen arbejder primært i den sydlige del af region Syddanmark. SUF SYD s vision og mål er kontinuerligt at udvikle individuelle tilbud af høj kvalitet, som både matcher den enkelte unges behov og myndighedskommunens ønsker. SUF SYD er et anderledes tilbud i den forstand, at vi er i stand til at rumme unge med et meget bredt spektrum af problemstillinger, når blot der er et udviklingspotentiale til stede. Målgruppen består af meget sårbare unge som er karakteriseret ved, at de har forskellige reaktionsmønstre og ofte behandlingskrævende diagnoser. Vore fleksible rammer gør, at vi kan fremme positive individuelle udviklingsforløb, der tager udgangspunkt i den unges individuelle ønsker og behov. Som forudsætning for at skabe en positiv og holdbar udvikling, arbejder vi ud fra en udviklingsteori baseret på, at den unge altid skal være inddraget i processen. Vi arbejder med en flerstrenget organisationsmodel, der indeholder en række tilbud, som hver især og sammen kan løse forskelligartede opgaver. HYBRIDMODELLEN er en del af denne vifte af tilbud. SUF Den Sociale Udviklingsfond SUF SYD Tlf.: sufsyd@suf.dk Se mere omkring SUF SYD på:

19 SUF SYD - Hybridmodellen 19 Læringsprocesserne gennemføres som små skridt med sikre succeser Medarbejderprofil Arbejdet med vores unge kræver omfattende personlige og faglige kompetencer. I ansættelsespolitikken tager vi højde for, at medarbejderne skal have relevant faglig uddannelse, primært indenfor det humanistiske område. Udover grundkompetencerne har medarbejderne konkret viden og erfaring fra arbejdet med målgruppens forskellige og komplekse problemstillinger. Medarbejderne er mennesker med store personlige og faglige kompetencer. De er engagerede, fleksible, målrettede og ønsker at gøre en forskel i samarbejdet med den unge og de øvrige aktører. SUF SYD medarbejderstab består i dag af 11 veluddannede socialkonsulenter, aktivitetsmedarbejdere, 8 mesterlærefamilier og en række ad-hoc medarbejdere, samt ekstern psykolog og psykiater. Kontakt afdelingsleder og koordinator: Socialrådgiver Thomas Rotne mail: tr@suf.dk tlf Mail til Thomas >

20 Mange afdelinger mange kompetencer Høj grad af fleksibilitet Bæredygtige relationer Kontinuitet gennem hele forløbet Ansvar og medindflydelse Små succeser Det bedste fra fire verdener Individuelle løsninger Helhedsorienteret indsats Troværdighed En anderledes døgnforanstaltning Indsats i den virkelige verden SUF SYD Den Sociale Udviklingsfond

SUF-modellen - et tilbud til PTSD-ramte

SUF-modellen - et tilbud til PTSD-ramte Stress Frygt Flashbacks Angst PTSD SUF-modellen - et tilbud til PTSD-ramte SUF SYD Den Sociale Udviklingsfond 2 SUF SYD - SUF-modellen Hvem er vi SUF SYD er en del af Den Sociale Udviklingsfond, som har

Læs mere

SUF Den Sociale Udviklingsfond

SUF Den Sociale Udviklingsfond SUF Den Sociale Udviklingsfond Den Sociale Udviklingsfond SUF SYD SUF SYD s vision er at udvikle og arbejde med metoder og indhold som gør den afgørende forskel for unge og familier»med betydelige personlige

Læs mere

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019 BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK Januar 2019 1 INDLEDNING I 2018 besluttede kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune, at etablere et psykiatriråd. Psykiatrirådet fungerer som dialogforum mellem politikere,

Læs mere

MISBRUGSBEHANDLING. Hvem kan vi behandle? HVORDAN? >> BLIV STØRRE AGENT I EGET LIV PÅ GRANHØJEN NARRATIV

MISBRUGSBEHANDLING. Hvem kan vi behandle? HVORDAN? >> BLIV STØRRE AGENT I EGET LIV PÅ GRANHØJEN NARRATIV NARRATIV MISBRUGSBEHANDLING PÅ GRANHØJEN Hvem kan vi behandle? BLIV STØRRE AGENT I EGET LIV Mennesker, som har en psykiatrisk lidelse, har ofte også et misbrug af euforiserende stoffer. Ofte bruges misbruget

Læs mere

DE UNGES STEMME KVALITATIV EVALUERING AF DEN SOCIALE UDVIKLINGSFOND - ET SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD TIL UNGE OG VOKSNE

DE UNGES STEMME KVALITATIV EVALUERING AF DEN SOCIALE UDVIKLINGSFOND - ET SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD TIL UNGE OG VOKSNE DE UNGES STEMME KVALITATIV EVALUERING AF DEN SOCIALE UDVIKLINGSFOND - ET SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD TIL UNGE OG VOKSNE AFSLUTTENDE RAPPORT - 2015 INFORMATION OM PUBLIKATIONEN Udgivetjuni2015 Udarbejdetaf:

Læs mere

De unges stemme. - evaluering og inddragelse af unges erfaringer i Den Sociale Udviklingsfond. Den Sociale Udviklingsfond. www.suf.

De unges stemme. - evaluering og inddragelse af unges erfaringer i Den Sociale Udviklingsfond. Den Sociale Udviklingsfond. www.suf. De unges stemme - evaluering og inddragelse af unges erfaringer i Den Sociale Udviklingsfond Den Sociale Udviklingsfond 7019 2800 www.suf.dk 2 De unges stemme - evaluering og inddragelse af unges erfaringer

Læs mere

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter tidlig sammenhængende indsats Børn og unge skal udfordres FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge kan være i udfordringer de er ikke en udfordring Gældende fra 2019 til 2022 GREVE

Læs mere

Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov

Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov Tryghed, omsorg & beskyttelse Maglesøhus - Et døgntilbud til børn og unge med behandlingsbehov Maglesøhus er et privat bosted, behandlingssted samt botræningstilbud, til børn og unge i alderen 12-26 år.

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for:

Målgruppe SUF Albertslund er et tilbud om støtte og behandling i egen bolig for: Indledning SUF Albertslund er et socialpædagogisk støtte- og behandlingstilbud til unge mellem 18 og ca. 35 år med sociale, adfærds, personlige, psykiske og/eller psykiatriske problemer. SUF Albertslund

Læs mere

Politik for borgere med særlige behov. Social inklusion og hjælp til selvhjælp

Politik for borgere med særlige behov. Social inklusion og hjælp til selvhjælp Politik for borgere med særlige behov Social inklusion og hjælp til selvhjælp 2 Politik for borgere med særlige behov Forord Borgere med særlige behov er borgere som alle andre borgere. De har bare brug

Læs mere

Alle børn og unge har ret til et godt liv

Alle børn og unge har ret til et godt liv NOTAT Dato: 28. maj 2013 Sags nr.: 330-2012-6687 Vedr.: Høringsoplæg til ny børne- og ungepolitik Alle børn og unge har ret til et godt liv Indledning Vi ønsker, at alle vores børn og unge i Slagelse Kommune

Læs mere

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen

Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere. Vi finder løsninger sammen Rødovre Kommunes politik for socialt udsatte borgere Vi finder løsninger sammen Forord Det er en stor glæde at kunne præsentere Rødovre Kommunes første politik for udsatte borgere. Der skal være plads

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1

- en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 - en del af EKKOfonden SÆRLIGT TILRETTELAGTE TILBUD I HELE LANDET ALTERNATIVET 1 2 ALTERNATIVET VELKOMMEN TIL Alternativet I Alternativet opretter vi særligt tilrettelagte tilbud over hele landet. Hos

Læs mere

Politik for socialt udsatte borgere

Politik for socialt udsatte borgere Politik for socialt udsatte borgere Svendborg Kommune har som en af de første kommuner i landet besluttet at udarbejde en politik for kommunens socialt udsatte borgere. Politikken er en overordnet retningsgivende

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod 2021 Sammen løfter vi læring og trivsel 1 Forord I Syddjurs Kommune understøtter vi, at alle børn og unge trives og lærer så meget, som de kan. Vi

Læs mere

Stoa Udgående Team. Akuthjælp Udredning Bostøtte

Stoa Udgående Team. Akuthjælp Udredning Bostøtte Stoa Udgående Team Akuthjælp Udredning Bostøtte Målgruppe Vi yder specialiseret hjælp til dig, som kæmper med psykiske vanskeligheder som spiseforstyrrelser, skizofreni, personlighedsforstyrrelser og derfor

Læs mere

Evaluering og dokumentation

Evaluering og dokumentation Evaluering og dokumentation i Den Sociale Udviklingsfond Merværdi gennem udvikling Den Sociale Udviklingsfond 7019 2800 www.suf.dk 2 Evaluering og dokumentation i Den Sociale Udviklingsfond Hvis dokumentationsindsatsen

Læs mere

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune Strategi for Handicap & Psykiatri Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Alle børn har ret til en skole med en kultur for kvalitetsudvikling, der er baseret på synergi mellem interne og eksterne evalueringsprocesser.

Alle børn har ret til en skole med en kultur for kvalitetsudvikling, der er baseret på synergi mellem interne og eksterne evalueringsprocesser. Alle børn har ret til en skole med en kultur for kvalitetsudvikling, der er baseret på synergi mellem interne og eksterne evalueringsprocesser. Denne deklaration følger den europæiske vision om, at alle

Læs mere

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler

Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er skadet af alkohol og andre rusmidler Vi tror på, at forandring er muligt for alle For at skabe en forandring i et liv præget af massivt misbrug har

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST ODDER KOMMUNES BØRNE- OG UNGEPOLITIK FÆLLES ANSVAR SAMMEN OG PÅ TVÆRS INDLEDNING I Odder Kommune har vi høje ambitioner for alle børn og unge. Alle børn og unge skal gives de bedst mulige betingelser

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik

SUND OPVÆKST. Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik SUND OPVÆKST Aabenraa Kommunes sammenhængende børne-, unge- og familiepolitik 2018 1 Forord Sund Opvækst er Aabenraa Kommunes børne-, unge- og familiepolitik. Sund Opvækst opstiller en række ambitiøse

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET DIANALUND 1 2 BOTILBUDDET DIANALUND VELKOMMEN TIL Botilbuddet Dianalund I den lille by Niløse uden for Dianalund på Vestsjælland ligger botilbuddet

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

De bærende principper for psykiatriomra det i Viborg Kommune

De bærende principper for psykiatriomra det i Viborg Kommune De bærende principper for psykiatriomra det i Viborg Kommune Notat til drøftelse og kvalificering i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Handicaprådet og FagMED HPU, marts/april 2014. Formål med kapacitetsanalysen

Læs mere

Værdighedspolitik, Vejle Kommune

Værdighedspolitik, Vejle Kommune Værdighedspolitik, Vejle Kommune 1 Indledning Det er vigtigt for Vejle Kommune at fremme et værdigt ældreliv og sikre en værdig hjælp, støtte og omsorg til kommunens ældre, hvilket også kommer til udtryk

Læs mere

Værdigrundlag. Respekt. Relationsskabelse. Ligeværdighed. Professionalitet. Frihed og ansvar Anerkendelse. Mangfoldighed og accept

Værdigrundlag. Respekt. Relationsskabelse. Ligeværdighed. Professionalitet. Frihed og ansvar Anerkendelse. Mangfoldighed og accept Værdigrundlag Redigeret juni 2017 Relationsskabelse Positive rollemodeller Ligeværdighed Frihed og ansvar Anerkendelse Mangfoldighed og accept Positiv, humoristisk ånd Respekt Åbenhed og troværdighed Professionalitet

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

I det følgende vil vi beskrive vores værdier samt hvordan de kommer til udtryk i praksis. Vi arbejder ud fra en tretrinsmodel.

I det følgende vil vi beskrive vores værdier samt hvordan de kommer til udtryk i praksis. Vi arbejder ud fra en tretrinsmodel. Ulvskovs værdigrundlag Menneskesyn Vi opfatter den unge som værende en aktiv medspiller i sit eget liv. Den unge besidder en indre drivkraft til at ændre sit liv (i en positiv retning). Den unge er som

Læs mere

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014

Høringsmateriale. Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 Høringsmateriale Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2014 FORORD Fællesskabets børn morgendagens samfund Jeg er meget stolt af, at kunne præsentere Struer Kommunes sammenhængende børne- og ungepolitik,

Læs mere

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1

- en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 - en del af EKKOfonden STØTTE I EGET HJEM STØTTE I EGET HJEM 1 2 STØTTE I EGET HJEM VELKOMMEN TIL EKKOFONDENS TILBUD OM Støtte i eget hjem Der er meget at gøre og forholde sig til, når man skal klare sig

Læs mere

Sammenhængende Børne-, Ungeog Familiepolitik

Sammenhængende Børne-, Ungeog Familiepolitik Sammenhængende børnepolitik THISTED KOMMUNE Sammenhængende Børne-, Ungeog Familiepolitik 2010 Tilrettet udkast 21. maj 2007 1 Indhold: INDLEDNING...3 VÆRDIER OG BØRNESYN...3 MÅLGRUPPER...4 MÅLSÆTNINGSHIERARKIET...5

Læs mere

Socialpædagogiske løsninger - til mennesker

Socialpædagogiske løsninger - til mennesker Socialpædagogiske løsninger - til mennesker med komplekse problemstillinger Den Sociale Udviklingsfond 7019 2800 www.suf.dk 2 Den Sociale Udviklingsfond Den Sociale Udviklingsfond har mere end 20 specialiserede

Læs mere

Målrettet og integreret sundhed på tværs

Målrettet og integreret sundhed på tværs Vision Målrettet og integreret sundhed på tværs Med Sundhedsaftalen tager vi endnu et stort og ambitiøst skridt mod et mere sammenhængende og smidigt sundhedsvæsen. skabe et velkoordineret samarbejde om

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD I NORDJYLLAND BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN 1 2 BOTILBUDDET JAMMERBUGTEN VELKOMMEN TIL Botilbuddet Jammerbugten På den gamle Vendelbogården uden for Løkken ligger Botilbuddet

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTFYN BOTILBUDDET SØNDERSØ 1 2 BOTILBUDDET SØNDERSØ VELKOMMEN TIL Botilbuddet Søndersø Botilbuddet Søndersø ligger i den lille by Gamby tæt ved Søndersø nordvest for

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

Bakkegården Informationsmøder

Bakkegården Informationsmøder Bakkegården Informationsmøder Program Hvad er Bakkegården? De unge Personale Organisation Mål og visioner Hvordan arbejder vi? Udvidelse med to afdelinger Nye kollegaer Muligheder for nye tiltag Et skridt

Læs mere

Børnepolitik

Børnepolitik Frederikshavn Kommunes sammenhængende Børnepolitik 2010-2013 Fr.havn Byråd 26.1.2011 32392-10 v4 Indholdsfortegnelse Indledning Hvad siger loven? Børnepolitikkens rolle i kommunerne Børnepolitikken i Frederikshavn

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommunes Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune 1 VISIONEN... 3 INDLEDNING... 4 ANERKENDELSE... 5 INKLUSION OG FÆLLESSKAB... 6 KREATIVITET... 7 DEMOKRATI OG MEDBESTEMMELSE... 8-9 SAMARBEJDE OG SYNERGI...

Læs mere

OK-CENTRET ENGHAVEN. et socialpsykiatrisk center. Livet skal leves hele livet

OK-CENTRET ENGHAVEN. et socialpsykiatrisk center. Livet skal leves hele livet OK-CENTRET ENGHAVEN et socialpsykiatrisk center Livet skal leves hele livet OM OK-CENTRET ENGHAVEN OK-Centret Enghaven ligger naturskønt tæt ved Horsens Fjord i Søvind, øst for Horsens. Centret har til

Læs mere

Husene på Frydendalsvej

Husene på Frydendalsvej Husene på Frydendalsvej Frydendalsvej 29, 1809 Frederiksberg C, Telefon 33 31 12 48, Fax 33 31 03 51, e-mail 29@frydendalsvej.dk Frydendalsvej 8, 1809 Frederiksberg C, Telefon 33 21 12 48, e-mail 8@frydendalsvej.dk

Læs mere

Sammen om livsduelige børn og unge Dagtilbuds- og skolepolitik

Sammen om livsduelige børn og unge Dagtilbuds- og skolepolitik Sammen om livsduelige børn og unge Dagtilbuds- og skolepolitik 2019-2023 Indledning Dagtilbuds- og skolepolitikken er blevet til i en inddragende proces, hvor forældrerepræsentanter, ledere, medarbejdere,

Læs mere

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly

Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Servicedeklaration Ungdomskollegiet Tårnly Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Ungdomskollegiet Tårnly Egeskovvej 4 8800 Viborg www.taarnly.viborg.dk Tlf.nr.: 87 87 72 15 Mobil: 24941303 Mail: tarnly@viborg.dk

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5017 Afdelingsleder: Birgitte Maliki Christensen E-mail: birgitte.maliki.christensen@99454545.dk

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle børn og

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Dagtilbuddet på Sødisbakke har i denne form eksisteret i årtier og er i høj grad bygget op omkring

Dagtilbuddet på Sødisbakke har i denne form eksisteret i årtier og er i høj grad bygget op omkring Notat Fremtidens dagtilbud på Sødisbakke Mission Der har gennem de seneste år været stor politisk og samfundsmæssig bevågenhed omkring beskæftigelsesindsatsen i Danmark herunder også den indsats, der ydes

Læs mere

Målbillede for socialområdet

Målbillede for socialområdet Målbillede for socialområdet En ramme for en flerårig planlægning af det regionale socialområde Et socialområde med borgeren som aktiv medborger Faglig indsats af høj kvalitet, målrettet den enkelte borger

Læs mere

Mission Værdier Visioner

Mission Værdier Visioner Mission Værdier Visioner 2 MISSION VÆRDIER VISIONER Udgivet af: Psykiatrien i Region Nordjylland, juni 2009 Illustrationer: Marianne Lipschitz Jørgensen Layout/Tryk: PrinfoAalborg/Vester Kopi 3 INDHOLD

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2015 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE Vestmanna Allé 8 Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Mentorstøtten er et individuelt

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD PÅ VESTSJÆLLAND BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD 1 2 BOTILBUDDET SØNDERBJERGGAARD VELKOMMEN TIL Sønderbjerggaard Lidt uden for Stenlille på Vestsjælland ligger botilbuddet Sønderbjerggaard.

Læs mere

Rammer og proces i Børnehusene Hos os kommer værdierne til udtryk i forhold til børnene, kollegerne, samarbejdspartnere, forældrene og ledelsen.

Rammer og proces i Børnehusene Hos os kommer værdierne til udtryk i forhold til børnene, kollegerne, samarbejdspartnere, forældrene og ledelsen. 1 Værdibaseret ledelse gør det muligt for alle i organisationen at navigere efter fælles værdier i en i øvrigt omskiftelig verden. Gennem de fælles værdier bliver både ledere og medarbejdere i stand til

Læs mere

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats 3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle

Læs mere

Mentor forløb for job/uddannelses- og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Indsatserne er koncentreret om:

Mentor forløb for job/uddannelses- og aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere. Indsatserne er koncentreret om: Somentor tilbyder kommuner rehabiliteringsforløb. Vi leverer en socialpædagogisk faglig indsats omkring det enkelte menneske, uanset om det udspringer fra jobcenteret eller socialforvaltningen. Mentor

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 108 - LÆNGEREVARENDE BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

Ydelseskatalog. Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen. Center for Specialundervisning

Ydelseskatalog. Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen. Center for Specialundervisning Aktivitets- og samværstilbuddet Regnbuen Center for Specialundervisning Aktivitets- og Samværstilbuddet Regnbuen Nødebovej 38, 3490 Fredensborg Lov om Social Service 104, Lov om Social Service 86 stk 2

Læs mere

Københavns Kommunes pårørendepolitik. Området for borgere med sindslidelser

Københavns Kommunes pårørendepolitik. Området for borgere med sindslidelser Københavns Kommunes pårørendepolitik Området for borgere med sindslidelser HØRINGSUDGAVE AF 12. MARTS 2008 2 Indhold 1. Indledning 3 Indflydelse 3 Politikkens rammer 4 2. Det socialpsykiatriske perspektiv

Læs mere

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1

- en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD BOTILBUDDET ROSENDAL 1 - en del af EKKOfonden BOTILBUD MARIAGER FJORD 1 2 VELKOMMEN TIL Botilbuddet Rosendal I udkanten af Hobro og tæt ved Mariager Fjord ligger botilbuddet Rosendal med plads til ni beboere. Vi bor på en gammel

Læs mere

Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune

Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune Politik for socialt udsatte i Odsherred Kommune Hvorfor en politik for socialt udsatte? Socialt udsatte borgere udgør som gruppe et mindretal i landets kommuner. De kan derfor lettere blive overset, når

Læs mere

Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov

Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov Ringsted Kommunes Politik for voksne med særlige behov 2 Indhold: Indledning...3 Vision: Omsorgskommunen Ringsted...4 Politikkens opbygning...5 Kvalitet i hverdagen...6 Fællesskab, deltagelse, erhverv,

Læs mere

Handicappolitik Med plads til alle

Handicappolitik Med plads til alle Handicappolitik Med plads til alle Handicappolitik Med plads til alle Denne politik retter sig mod borgere, der har varige begrænsninger af fysisk eller psykisk karakter. Udgangspunktet for Hedensted Kommunes

Læs mere

Voksenhandicap Gentænkt

Voksenhandicap Gentænkt Voksenhandicap Gentænkt Side 1 Side 2 Side 3 Indledning Vi vil have endnu mere fokus på borgernes mestring af eget liv. Derfor har vi sat gang i en udvikling af hele Voksenhandicapområdet. I udviklingen

Læs mere

Udkast maj 2013. Ældrepolitik

Udkast maj 2013. Ældrepolitik Udkast maj 2013 Ældrepolitik Vision Omsorgskommunen Ringsted Ældrepolitikken sætter rammen og afstikker retningen for initiativer og indsatser på ældre og sundhedsområdet i Ringsted Kommune og har sit

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Principper for en sundhedspædagogik for gruppebaserede patientuddannelser på sygehusene i Region Sjælland

Principper for en sundhedspædagogik for gruppebaserede patientuddannelser på sygehusene i Region Sjælland Principper for en sundhedspædagogik for gruppebaserede patientuddannelser på sygehusene i Region Sjælland Introduktion Dette dokument beskriver de sundhedspædagogiske principper, som Region Sjællands gruppebaserede

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Børne- og familieinstitutionen Wibrandtsvej, Københavns Kommune. Torsdag den 16. februar 2012 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Børne- og familieinstitutionen Wibrandtsvej, Københavns Kommune. Torsdag den 16. februar 2012 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Børne- og familieinstitutionen Wibrandtsvej, Københavns Kommune Torsdag den 16. februar 2012 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Det er et faktum, at vejen til bedre tilgængelighed og mere rummelighed i høj grad handler om at nedbryde barrierer i det omgivende samfund.

Det er et faktum, at vejen til bedre tilgængelighed og mere rummelighed i høj grad handler om at nedbryde barrierer i det omgivende samfund. Forord Mennesker med handicap skal betragtes som ligeværdige borgere med samme ret som alle andre til at deltage aktivt i alle dele af samfundslivet. Sådan lyder det i FN konventionen om rettigheder for

Læs mere

Evaluering og dokumentation

Evaluering og dokumentation Evaluering og dokumentation i Den Sociale Udviklingsfond Merværdi gennem udvikling Den Sociale Udviklingsfond 7019 2800 www.suf.dk 2 Evaluering og dokumentation i Den Sociale Udviklingsfond Hvis dokumentationsindsatsen

Læs mere

Sårbare børn og unge. Politik for Herning Kommune

Sårbare børn og unge. Politik for Herning Kommune Sårbare børn og unge Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Politik for Såbare børn og unge - Indledning - Vision 7 1 - Politiske målsætninger 9 2 - Byrådets Børne- og

Læs mere

Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset

Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset Hos os er det værdifuldt at opleve: Ligeværd og dialog Arbejdsglæde Samarbejde Tillid Succes Engagement Hvor ser vi værdierne! Ligeværd og dialog oplever vi,

Læs mere

Udgangspunktet for relationen er:

Udgangspunktet for relationen er: SUF Albertslund er et omfattende støttetilbud til udsatte mennesker i eget hjem, men tilbyder også udredninger og andre løsninger. F.eks. hjemløse, potentielle hjemløse og funktionelle hjemløse. Støtte

Læs mere

Ringsted Kommunes Ældrepolitik

Ringsted Kommunes Ældrepolitik Ringsted Kommunes Ældrepolitik 2 Indhold: Indledning...3 Vision: Omsorgskommunen Ringsted...4 Dialogmodellen...5 Tryghed og kvalitet...6 Deltagelse, fællesskab og ansvar... 7 Forskellige behov...8 Faglighed

Læs mere

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD

Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Ydelseskatalog 2019 Specialområde Udviklingshæmning og ADHD (SUA) Specialområde Udviklingshæmning og ADHD Psykiatri og Social Møgelkærvej 6, 8800 Viborg www.sua.rm.dk Indholdsfortegnelse 1. Takststruktur

Læs mere

Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten

Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten Servicedeklaration for Teglgårdshuset - Bostøtten Praktiske oplysninger Center for Misbrug og Socialpsykiatri Teglgårdshuset - Bostøtten Teglgårdsparken 103A, st., 5500 Middelfart Tlf.: 2939 3517/2128

Læs mere

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet

Læs mere

Notat. Århus Kommunes stillingsprofil for skoleledere

Notat. Århus Kommunes stillingsprofil for skoleledere Notat Århus Kommunes stillingsprofil for skoleledere Overordnede forventninger Lederen skal se sig selv som en del af en helhed, der omfatter det lokale område, og hele Århus Kommune. Lederrollen tager

Læs mere

Afdeling Stillingsbetegnelse Uddannelse Organisatorisk tilhørsforhold Formål med stillingen

Afdeling Stillingsbetegnelse Uddannelse Organisatorisk tilhørsforhold Formål med stillingen Funktionsbeskrivelse for Udviklingscentret Formål: At give medarbejderen et overblik over hvilke opgaver der skal løses At give medarbejder og leder et redskab til at afstemme hvilke forventninger der

Læs mere

SUF. BOAS Hovedstaden. BOAS Hovedstaden skaber rolige rammer om hverdagens uforudsigeligheder for unge og voksne med Aspergers Syndrom

SUF. BOAS Hovedstaden. BOAS Hovedstaden skaber rolige rammer om hverdagens uforudsigeligheder for unge og voksne med Aspergers Syndrom SUF Den Sociale Udviklingsfond Den Sociale Udviklingsfond» skaber rolige rammer om hverdagens uforudsigeligheder for unge og voksne med Aspergers Syndrom 2 Indhold Værdier... 3 Målgruppe... 4 Formål og

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme Udviklingsplan for Specialområde Autisme 2016 1 Baggrund og fakta om Specialområde Autisme Specialområde Autisme er opstået som en fusion mellem de regionale autismetilbud, Hinnerup Kollegiet, Bækketoften

Læs mere

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested

Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested Antimobbestrategi for Åmoseskolen Et godt værested er et godt lærested En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever: Formål: - At alle elever trives i skolens sociale

Læs mere

Grundlæggende undervisningsmateriale

Grundlæggende undervisningsmateriale EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Grundlæggende undervisningsmateriale - til inspiration Tværfagligt samarbejde om plejebarnet 45313 Udviklet af: Irene

Læs mere

INDHOLD. Indledning 3. Strategi for tidlig forebyggende indsats 5. Strategiens formål og mål 6. Strategiens fokusområder 7. Tema 1 7.

INDHOLD. Indledning 3. Strategi for tidlig forebyggende indsats 5. Strategiens formål og mål 6. Strategiens fokusområder 7. Tema 1 7. INDHOLD Indledning 3 Strategi for tidlig forebyggende indsats 5 Strategiens formål og mål 6 Strategiens fokusområder 7 Tema 1 7 Tema 2 8 Tema 3 9 Tema 4 10 Indledning Alle børn og unge i Lyngby-Taarbæk

Læs mere

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge. Livet skal leves hele livet

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge. Livet skal leves hele livet JELLING HAVE Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge Livet skal leves hele livet OM JELLING HAVE Jelling Have ligger midt i Jelling - en by med en storslået

Læs mere

MISSION & VISION LANDSBYEN SØLUND

MISSION & VISION LANDSBYEN SØLUND Medarbejdere, ledere, stedfortrædere og Lokal MED har i 2014 i fællesskab udfærdiget organisationens mission og vision. Ikke uden udfordringer er der truffet valg og fravalg imellem de mange og til tider

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue. Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Randers Kommue Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation 2 Fælles kommunale retningslinjer for standard 1.1 kommunikation Den Danske

Læs mere

Rehabiliteringscenter Strandgården. Helhedsorienterede og intensive rehabiliteringsforløb

Rehabiliteringscenter Strandgården. Helhedsorienterede og intensive rehabiliteringsforløb Rehabiliteringscenter Strandgården Helhedsorienterede og intensive rehabiliteringsforløb Rehabiliteringscenter Strandgården Rehabiliteringscenter Strandgården tilbyder rehabilitering til personer, der

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Sammenhængende. Børne. politik

Sammenhængende. Børne. politik Sammenhængende Børne politik Læsevejledning Den Sammenhængende Børnepolitik omfatter alle børn og unge i Brønderslev Kommune. Betegnelsen barn/børn anvendes som en samlet betegnelse uanset alder. Politikken

Læs mere

Politik for socialt udsatte borgere i Svendborg Kommune

Politik for socialt udsatte borgere i Svendborg Kommune Politik for socialt udsatte borgere Politik for socialt udsatte borgere Indhold Indledning 3-4 Grundprincipper 5-6 God sagsbehandling 7-8 Samspil mellem systemer 9-10 Bosætning 11-12 Forebyggelse og behandling

Læs mere

PÆDAGOGISKE ARBEJDSMETODER. Relation, Motivation, Empowerment.. Borgeren skal være kaptajnen der ved hvor skibet skal sejles hen.

PÆDAGOGISKE ARBEJDSMETODER. Relation, Motivation, Empowerment.. Borgeren skal være kaptajnen der ved hvor skibet skal sejles hen. METODEKATALOG. December 2018. PÆDAGOGISKE ARBEJDSMETODER. Relation, Motivation, Empowerment.. Borgeren skal være kaptajnen der ved hvor skibet skal sejles hen. I DF3 vægter vi fagligheden højt i vores

Læs mere