Sikkerhedskursus del 9

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sikkerhedskursus del 9"

Transkript

1 Sikkerhedskursus del 9 I del 8 havde vi mange ting på programmet. Det har vi sandelig også i del 9, som er næstsidste del af mit samlede kursus på i alt ti dele. Del 9: 1. Hjælp! Min bankkonto er på vej til at blive tømt 2. Testsider på internettet 3. HIPS og behavior blokering Jeg vil starte med at fortælle dig, hvordan du forholder dig, når du ufrivilligt er blevet trukket et eller flere beløb på din bankkonto af internettets kriminelle. Hjælp! Min bankkonto er på vej til at blive tømt Der er gode muligheder for at få dine penge retur, hvis: 1. Du er blevet trukket på dit kort for noget, du ikke har købt 2. Du har betalt for en vare, du har bestilt, men ikke modtaget For begge dele gælder det, at du hurtigst muligt kontakter banken. Den nøjagtige tidsfrist kommer vi tilbage til. Der skelnes eksempelvis mellem egne køb og køb foretaget af andre. Du har mindre gode muligheder for at få dine penge retur, hvis: Du selv har sagt ja-tak til, at et firma trækker dig på månedlig eller årlig basis, altså det man i banksproget kalder stående ordre. Dette kan f.eks. være fornyelse af en softwarelicens. Her er det vigtigt, at du kan bevise, at du har afbestilt fornyelsen, inden for den tid der er angivet i betingelserne, du har accepteret. Normalt skal du afbestille en licensfornyelse inden en måned før fornyelse, men hos enkelte producenter hele tre måneder før, og hos andre 7 dage før!! Begge dele er betænkeligt, og minder lidt om starten på en pengemaskine. Har du mulighed for at få en kvittering for din , vil det være en god ting. I nogle tilfælde giver producenterne en automatisk kvittering i selve programmet, altså noget i retning af Du har nu afmeldt dig til automatisk licensfornyelse. Generelt så vil jeg fraråde automatisk licensfornyelse. Jeg ser ingen fornuft i, at en softwareproducent skal have fri adgang til din bankkonto. Producenterne kan altid bevise, at du selv har bedt dem om at trække på kontoen, og det får bankerne til at nægte tilbagebetaling. Det er set i adskillige tilfælde. Jeg har hørt om en ældre dame, som tre år efter hun brugte softwaren stadig blev trukket på bankkontoen, selv om hun havde forsøgt at opsige ordningen.

2 Har du selv købt en vare på internettet og betalt med kreditkort og varen udebliver, skal du først selv prøve at få pengene tilbage ved at kontakte leverandøren. Du skal have din henvendelse på skrift så forsøg først med kontakt pr. . Undgå telefonsamtaler da de ikke kan bruges som bevisbyrde. Nytter henvendelsen til leverandøren ikke, så skal du hurtigst muligt kontakte din bank, og normalt senest 14 dage efter, at du skulle have modtaget din vare. Har du ikke haft med købet at gøre, og der er tale om et misbrug af dit kreditkort, så er det meget vigtigt, at du ringer til banken, lige så snart du opdager bedrageriet. Uden for bankens åbningstider: Gå omgående ind på din netbank og få spærret kortet og helst fra en anden computer, da misbruget kan være sket via malware på din computer. Ring derefter til banken hurtigst muligt i åbningstiden og fortæl om hændelsen. Det kan blive nødvendigt at formatere din computer. Banken har mulighed for at behandle din indsigelse indtil 13 måneder efter, at beløbet er trukket på din konto, men det siger sig selv at jo før jo bedre. Jeg har selv handlet over nettet i mange år, og mine konti er aldrig blevet misbrugt, og jeg har aldrig haft problemer med mine køb. Tak til mine gode sikkerhedspakker. Og nu til noget helt andet Test af sikkerhedssoftware på nettet Et emne jeg tidligere har omtalt. I del 4 af kurset skrev jeg følgende: Vælg ikke din sikkerhedspakke efter tests du finder på nettet Lad være med at kigge for meget på tests af sikkerhedspakker og da slet ikke tests af rene antivirus/antispyware-programmer. Du finder den slags tests rundt omkring på nettet. Mange af disse er stærkt useriøse, og gode resultater er ofte opnået på baggrund af en sjat penge, som testeren har fået fra producenten. Jeg er selv blevet tilbudt en sådan belønning, men har altid modstået fristelsen, og klart afvist den slags korrupte tiltag. En anden ting: Selv den bedste sikkerhedspakke kan være den dårligste sikring for dig, hvis du ikke er i stand til at konfigurere den korrekt. Du skal have en sikkerhedspakke, du kan finde ud af. Så vidt så godt. Hvad jeg skrev dengang, står jeg stadig ved. Nu er det jo sådanne, at jeg godt er klar over, at rigtig mange kigger efter tests på nettet, for at finde frem til hvad der rent teknisk er den bedste sikkerhedspakke i kampen mod malwaren. Brugeren ser så bort fra, at han/hun selv er et væsentlig sikkerhedsmoment - eller skal vi sige usikkerhedsmoment. Jeg har længe overvejet, om jeg skulle henvise til testsiderne eller ej, men det blev så mit valg ud fra min overbevisning om, at det er bedre at henvise til seriøse sider end at lade dig være på Herrens Mark og eventuelt blive overbevist af de rigtig mange useriøse på internettet.

3 Der findes tre testsider som de fleste i sikkerhedsbranchen anser for seriøse, nemlig Dennis Technology Labs, AV-Test og AV-Comparatives Tests kan kun vise softwaredelens kvaliteter, ikke håndtagets. Håndtaget er dig. Første testside: Dennis Technology Labs På side 3 og 4 ser du resultatet af en test, hvor man vurderer produkternes evne til at fange malware samt lade legitime programmer gå fri. Fanges legitimt software betegnes dette som falske positiver. Det er en god test, og efter min mening er større end 90 acceptabelt. På side 5 og 6 kan du se, hvordan produkterne tager hånd om malwaren. Her snakker vi ikke om legale programmer, men udelukkende malware. Du bør acceptere en protection rating over 60. På side 7 kan du se, hvor mange gange sikkerhedssoftwaren forhindrede malwaren i at kompromittere systemet. Bør ligge over 90%. Når malwaren prøver på at få fodfæste på computeren, skal sikkerhedssoftwaren afvise. Hvis uheldet alligevel er ude, og malwaren er havnet på computeren, skal softwaren kunne neutralisere og uskadeliggøre malwaren. Se side 8. Target defended bør ligge over 30. Side 9 og 10 viser produkternes evne til at skelne de gode legale filer fra malwarefiler. Det er vigtigt, da hr. og fru Danmark normalt uden betænkning fjerner det, som programmerne kalder trojaner, virus mm. Husk at den slags ikke skal slettes, men lægges i karantæne. Det kunne jo være en falsk positiv ik sandt? og det er nu så ærgerligt at slette en systemfil for derefter at opdage, at et specifikt stykke software ikke længere kan køre. Total for det enkelte produkt bør hverken under Warnings eller Blockings overstige 3. Side 12 viser hvilke produkter, der var bedst til at skelne godt fra dårligt, under hensyntagen til hvilke falske positiver der var tale om. Noget er mere katastrofalt at fjerne end andet. Højeste værdi er bedst. I testen er 40 højest muligt. Over 36 kan accepteres. Testen er fra marts 2012 Anden testside: AV-Comparatives Aktuel test pr. 14. december 2012 er Real World Protection Test august november 2012 På AV-Comparatives hjemmeside bør du altid kigge på Real World Protection Test Det er den, du har brug for.

4 Side 9 på Real World Protection Test august november 2012 er den vigtige for dig. Alle sikkerhedspakker med et resultat > 96,5% bør du rent teknisk kunne tilgå uden problemer. Det er alle producenter, som i grafen har grøn eller lysegrøn farve, men teknikken er jo - som mange gange tidligere nævnt - kun en del af sikkerheden. Dine evner som fører af sikkerhedspakken er altafgørende. Verdens bedste pakke er ikke meget værd, hvis du ikke kan styre den. Side 11 på Real World Protection Test august november 2012 Her kan du se antallet af domæner/filer, som fejlagtigt blev blokeret af sikkerhedspakken. Alt > 6 under Wrongly blocked score yderst til højre i skemaet er betænkeligt. Side 12 på Real World Protection Test august november 2012 Produkter under Advanced+ og Advanced bør du rent teknisk ikke have betænkeligheder over for, men igen: Dine evner som fører af sikkerhedspakken er altafgørende. Verdens bedste pakke er ikke meget værd, hvis du ikke kan styre den. Tredje testside: AV-Test Test på XP-styresystem: Test på Vista-styresystem: Forældet (fra 2010) og ikke retvisende Test på W7-styresystem: Test på W8-styresystem: Foreligger ikke i skrivende stund Når du går ind på ovennævnte testsider, bør du kigge på sikkerhedspakker og ikke antivirus, da antivirus giver forskelligt samlet resultat, alt efter hvilken firewall du kombinerer med. For hvert produkt vil du se tre rækker af firkanter. Flest hvide firkanter er bedst. Øverste række firkanter fortæller om beskyttelsen, næste række om muligheden for en god reparation efter fundet af malware på din maskine. Tredje række fortæller dig, testerens indtryk af hvor godt produktet kører sammen med andet software. Du kan se en nærmere beskrivelse her: (tysk) (engelsk) Husk nu - at det der betyder mest for dig, er en samlet sikkerhedspakke, som du kan gennemskue, og ikke umiddelbart den der er bedst i test. Flere andre testsider som forskellige eksperter anser for seriøse, er useriøse. Jeg har noget insiderviden ;-)

5 Og nu til noget helt andet HIPS og behavior blokering Vi skal høre om nogle begreber, vi ofte ser i en sikkerhedspakke, nemlig det som benævnes HIPS og behavior blokering. Mangen en computerbruger studser over disse begreber. Hvad er det egentlig? Alle gode sikkerhedspakker, har i dag enten HIPS eller behavior blokering eller en kombination. På Nettet og i forkellige fora fortælles der desværre en del sludder omkring emnet, som er mere til skade end gavn. Lad mig her forklare HIPS og behavior blokering kort og på en - forhåbentlig - forståelig måde for enhver computerbruger. For både HIPS og behavior blokering gælder det, at det drejer sig om små features i din sikkerhedspakke, som giver dig et ekstra lag af sikring. Det kan være en fordel, men også en ulempe, alt efter dit niveau på sikkerhedsområdet. I bund og grund drejer HIPS og behavior blokering sig om programmer og filers adfærd på din computer. Normal adfærd eller unormal adfærd. Det undersøges til stadighed af de to nævnte features HIPS og/eller behavior blokering. Er du en avanceret bruger, kan HIPS eller en kombination af HIPS/Behavior blokering være en fordel. Er du på et såkaldt almindeligt brugerniveau, kan behavior blokering anbefales (ligger i de fleste gode sikkerhedspakker), men ikke altid HIPS (eller en kombination). Auto-HIPS måske, men ellers kræver HIPS - for egen konfiguration - en avanceret bruger. Hvad er Behavior blokering? Behavior blokering er som nævnt en lille feature i dit sikkerhedsprogram, som kigger nøje på, hvad dine programmer laver (adfærden). Begynder et program at lave skarnstreger, i form af ting og sager man som regel kun ser hos malware, så bliver det blokeret, og der skal træffes en afgørelse. Programmet er enten godt eller dårligt. Det afgør du sammen med din sikkerhedspakke, men normalt er det sådanne, at sikkerhedspakken har en forhåndsformodning, og sender eksempelvis programmet til karantæneområdet, hvis pakken mener, det er malware. Hvis du er klar over, at det modsatte gør sig gældende (altså legalt program), så drejer det sig om en falsk positiv, som du kan sende tilbage fra karantæneområdet til programmets normale plads på computeren. Men du skal være sikker.

6 Du kan så efterfølgende sende en til producenten og fortælle, at her tager deres sikkerhedspakke fejl. Den slags s modtager de gerne med kyshånd. I flere sikkerhedspakker kan du på forhånd konfigurere for dine gode programmer, så de får lov til, at udføre det de skal. Andre sikkerhedspakker har autokonfiguration. Det vil som regel være en god ting for computerbrugeren på almindeligt niveau. Hvad er HIPS? HIPS er en noget lignende feature, som ikke altid er indeholdt i en sikkerhedspakke. Det kan være en fordel for dig, der har en sikkerhedspakke, som bare skal køre, og du-selv ikke har den store viden om computersikkerhed. Findes HIPS i din pakke, kan du alternativt som regel deaktivere HIPS'en, men det er at gå lidt drastisk til værks. Undersøg først om der ikke findes en auto-hips (læs herunder). Jeg kalder selv HIPS for en forfinet udgave af behavior blokering, da HIPS ikke koncentrerer sig om det enkelte program, men hvad de enkelte filer i programmet laver. Altså: Her taler vi ikke om et programs gøren og laden, men om enkeltfilernes adfærd i et givet program. Nogle sikkerhedspakker har automatiseret HIPS (auto-hips). Det kan på den ene side være en god ting, men det kan på den anden side også være en dårlig ting. Den slags "kloge" HIPS er lettere i brug, men kan tage fejl og sende malware ind i din computer. Der findes flere sikkerhedspakker, der har auto-hips. Er en sikkerhedspakke med HIPS bedre end en pakke med behavior blokering? Ikke umiddelbart. Der findes gode pakker, der ikke har HIPS, men en fremragende behavior blokering som er bedre til ane uråd end pakker med HIPS eller begge dele. Dette viser klare tests fra de få seriøse testere på markedet AV-Test og AV-Comparatives. Med andre ord: Du kan ikke bare sige, at en pakke med HIPS og behavior blokering er bedre end en pakke kun med behavior. Der er rigtig mange andre ting, som også har indflydelse på den samlede sikkerhed, især det som kaldes heuristisk detektion. Det vil jeg komme ind på en anden gang. Og hvordan forholder du dig så til alle de ekstra lag af sikkerhed? For det første gælder det om, at du har en god sikkerhedspakke, du har et indgående kendskab til, og som du føler dig tryg ved. Hvis du er en computerbruger på almindeligt sikkerhedsniveau, ja så gælder det ikke for dig om at få nogle få procenter ekstra sikkerhed, hvis disse få procenter samtidig giver dig panderynker i form af, at du ikke ved, hvad du skal gøre i specielle situationer. Du kender det: Popups fra din sikkerhedspakke som beder dig ta' stilling til noget, du ikke aner hvad er. Alle former for ekstra-sikkerhed som HIPS, Behavior blokering, sandkasse, heuristisk detektion, ekstra sikrede DNS, med flere gør computeren mere sikker i kyndig hænder grundet ekstra lag af

7 sikkerhed og nu og da mere usikker i ukyndige hænder, derfor er det fint, at man som oftest har forskellige muligheder. Der er meget stor forskel på, hvordan de forskellige sikkerhedspakker bruger HIPS og behavior blokering. Nogle pakker er bedre end andre, men det bedste rent teknisk er ikke altid det bedste for dig. Er du almindelig bruger, mener jeg, du kan sige ja-tak til auto-hips og auto-behavior blokering, men vær alligevel på vagt. Håber denne korte version omkring HIPS og behavior blokering har været til gavn for dig. Dette var del 9 af et samlet kursus. Del 10 kommer ultimo december 2012 Del 1 af kurset omhandler opdatering af programmer uden for Microsoft regi Del 2 af kurset behandler det problematiske rogueware Del 3 af kurset kommer ind på konflikterne sikkerhedssoftwaren imellem Del 4 af kurset. Her finder vi frem til din sikkerhedspakke. Del 5 af kurset omhandler spam og phishing samt lidt opdatering fra del Del 6 af kurset. Her snakker vi om det vigtige i at kunne installere/afinstallere korrekt Del 7 af kurset behandler privatlivets fred (på engelsk: privacy) Del 8 af kurset. Her kommer vi ind på, hvad der er de største sikkerhedsproblemer i dag Del 9 af kurset omhandler angreb på din bankkonto. Tests på Nettet. HIPS og behavior blokering

Sikkerhedskursus del 10

Sikkerhedskursus del 10 Sikkerhedskursus del 10 Del 10 er sidste del af mit sikkerhedskursus. Nu må vi se, hvad du har lært. Her er 20 spørgsmål, som du bør kunne besvare med et ja eller nej, hvis du har været igennem hele kurset.

Læs mere

Sikkerhedskursus del 8

Sikkerhedskursus del 8 Sikkerhedskursus del 8 I del 8 har vi mange ting på programmet. Overskriften er Hvad er de største sikkerhedsproblemer i dag? Lad mig først slå fast: Ingen behøver i dag at få malware ind på deres computer.

Læs mere

Sikkerhedskursus del 4. (opdateret 01.07.2013)

Sikkerhedskursus del 4. (opdateret 01.07.2013) Sikkerhedskursus del 4. (opdateret 01.07.2013) Din computersikkerhed består ikke kun af et antivirusprogram I del 4 skal vi finde en sikkerhedspakke, der passer til dig. Ikke et antivirus, men en samlet

Læs mere

Malwarebytes en guide. Hanne B. Stegemüller 9. juni 2015

Malwarebytes en guide. Hanne B. Stegemüller 9. juni 2015 Malwarebytes en guide Hanne B. Stegemüller 9. juni 2015 Hvad kan/gør Malwarebytes? Malwarebytes Anti-Malware er ikke et traditionelt antivirusprogram til bekæmpelse af traditionelle virusinfektioner og

Læs mere

Nej. Ikke RUC koden, men nogle koder bliver delt. Kæresten kender koden til Netflix. Nej.

Nej. Ikke RUC koden, men nogle koder bliver delt. Kæresten kender koden til Netflix. Nej. Bilag 3: Interviewguide med svaroverblik Rød tekst: Interviewperson A Grøn tekst: Interviewperson B Blå tekst: Interviewperson C 1. Hvad er en sikker adgangskode? Noget med numre og forskellige tegn. Det

Læs mere

Panda Antivirus + Firewall 2007 NYT Titanium Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af

Læs mere

Her ser i hvorledes man nemt kan installere en række nyttige programmer, uden at få andet end selv programmet installeret. på WWW.NINITE.

Her ser i hvorledes man nemt kan installere en række nyttige programmer, uden at få andet end selv programmet installeret. på WWW.NINITE. Når man nu har en frisk ny Windows installation, så gælder det om at tilpasse den så den er brugbar men også at få de hjælpe of vedligeholdes programmer som gør maskinen kan sikres mod diverse malware

Læs mere

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank

Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Gode råd til netbankbrugere - sikring af en typisk hjemme-pc med adgang til netbank Af BEC og FortConsult, januar 2005. Hvad kan du konkret gøre for at beskytte din pc? Målgruppe Denne vejledning er skrevet

Læs mere

IT Support Guide. Indledning. Program: Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Publikationsnr.: 020109.01.02. Udgivet af: Michael Spelling 2008

IT Support Guide. Indledning. Program: Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Publikationsnr.: 020109.01.02. Udgivet af: Michael Spelling 2008 IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Windows Vista System Restore Publikationsnr.: 020109.01.02 Udgivet af: Michael Spelling 2008 Indledning

Læs mere

Lidt om Virus og Spyware

Lidt om Virus og Spyware Lidt om Virus og Spyware INDHOLD Malware... 2 Hvordan virker det... 2 Hvad skal man gøre... 2 Spam... 3 Hvordan virker det... 3 Hvad skal man gøre... 3 Phishing... 4 Hvordan virker det... 4 Sårbarheder...

Læs mere

Videregående pc-vejledning

Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Videregående pc-vejledning Modul Sik: Sikkerhed Lidt om antivirusprogrammer mm. Vejen til et websted Forbindelse til din leverandør Din pc Din leverandør TDC el.lign. Forbindelse gennem internettet

Læs mere

NYT Panda Antivirus 2007 Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din PC. Afinstaller

Læs mere

Ofte benyttes betegnelsen virus om alle former for skadelig kode, men det er ikke helt korrekt.

Ofte benyttes betegnelsen virus om alle former for skadelig kode, men det er ikke helt korrekt. Sagde du virus? Ofte benyttes betegnelsen virus om alle former for skadelig kode, men det er ikke helt korrekt. Af Erik Jon Sloth 21/02-2003 (http://sikkerhed.tdconline.dk) Det kan være fristende bare

Læs mere

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print)

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print) IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Microsoft Windows Vista Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Installation af netværksprinter (direkte IP print) Publikationsnr.:

Læs mere

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru

Afinstaller alle andre programmer Vigtigt! Fjern alle andre antivirus programmer før du installerer Panda Internet Security Mere end et antiviru Panda Internet Security 2007 NYT Platinum Kom godt i gang Vigtigt! Læs venligst grundigt afsnittet i denne guide om online registrering. Her findes nødvendige oplysninger for maksimal beskyttelse af din

Læs mere

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DU ER. Protection Service for Business

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DU ER. Protection Service for Business BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DU ER Protection Service for Business VI LEVER I EN MOBIL VERDEN Wifi Fodgænger I dag bruger vi flere enheder og forbindelser end nogensinde før. At vælge, hvor og hvordan

Læs mere

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET

RÅDET FOR DIGITAL SIKKERHED GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET GUIDE TIL SIKRING AF FORBRUGER- ELEKTRONIK PÅ INTERNETTET TING PÅ INTERNETTET Internet of things er et moderne begreb, som dækker over, at det ikke længere kun er computere, der er på internettet. Rigtig

Læs mere

Mini-guide: Sådan sikrer du din computer mod virus

Mini-guide: Sådan sikrer du din computer mod virus Mini-guide: Sådan sikrer du din computer mod virus Efter Java-hullet: Væn dig til det din computer bliver aldrig 100 % sikker. Men derfor kan vi jo godt prøve at beskytte den så vidt mulig alligevel. Vi

Læs mere

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN. Protection Service for Business

BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN. Protection Service for Business BESKYT DIN VIRKSOMHED UANSET HVOR DEN FØRER DIG HEN Protection Service for Business VI LEVER I EN MOBIL VERDEN Wi-fi I dag bruger vi flere forskellige enheder via flere forbindelser end nogensinde før.

Læs mere

1306260308 1 meddelelse

1306260308 1 meddelelse meemo, Inc. Email 1306260308 01/07/13 14.0

Læs mere

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted).

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted). Brugervilkår og andre gode ting, som du bør vide for at være sikker online. Sikkerhed er alles ansvar En del af IKEA ånden er "jeg gør min del, du gør din del, og sammen gør vi en masse." Dette gælder

Læs mere

STOFA VEJLEDNING SAFESURF INSTALLATION

STOFA VEJLEDNING SAFESURF INSTALLATION STOFA VEJLEDNING SAFESURF INSTALLATION Denne vejledning gennemgår installationsproceduren af SafeSurf, og herefter de tilpasningsmuligheder man kan benytte sig af. Trin 1 Installationen starter med at

Læs mere

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Indhold F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Indhold Kapitel 1: Introduktion...3 1.1 Administrer abonnement...4 1.2 Hvordan sikrer jeg, at min computer er beskyttet...4 1.2.1

Læs mere

IT Support Guide. Opsætning af netværksinformationer i printere

IT Support Guide. Opsætning af netværksinformationer i printere IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Hardware / Software Program sprog version: Guide emne: Opsætning af netværksinformationer i printere Publikationsnr.: 040109.02.01 Udgivet

Læs mere

Bilag til rapporten Brugernes it-sikkerhed

Bilag til rapporten Brugernes it-sikkerhed Bilag til rapporten Brugernes it-sikkerhed Resultater fra spørgeskemabesvarelserne på interviewmødet i november 2007 23 deltagere besvarede spørgeskemaet, og deres svar er angivet i tabeller ved frekvens

Læs mere

Secunia PSI 3.0. Hanne B. Stegemüller 14. juni 2015

Secunia PSI 3.0. Hanne B. Stegemüller 14. juni 2015 Secunia PSI 3.0 Hanne B. Stegemüller 14. juni 2015 2 Hvad gør Secunia PSI? Danske PSI står for Personal Software Inspector. Det vil sige, at programmet holder øje med om din software er opdateret. Du slipper

Læs mere

Brugermanual 1.0 d. 1. november 2012

Brugermanual 1.0 d. 1. november 2012 Brugermanual 1.0 d. 1. november 2012 Side 1 af 6 Introduktion Hosted Spamfilter ligger uden tvivl blandt markedets mest sikre og effektive løsninger til frafiltrering af spam, malware, spear phishing og

Læs mere

Administrator - installation og brug i Windows

Administrator - installation og brug i Windows 1 Administrator - installation og brug i Windows Grundforfattet af Allan, OZ1DIS, redigeret/udgivet af Palle, OZ6YM Det her beskrevne er IKKE noget nyt, og har været gældende siden Windows NT og version

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public

Penge- og Pensionspanelet. Unges lån og opsparing. Public Penge- og Pensionspanelet Resultaterne og spørgsmålene i undersøgelsen om unges lån og opsparing, må ikke eftergøres uden udtrykkelig aftale med Penge- og Pensionspanelet. 2 Om undersøgelsen Undersøgelsen

Læs mere

Gode råd til brugerne: Bekæmp PHISHING!

Gode råd til brugerne: Bekæmp PHISHING! Baggrund Senest i perioden juli og august 2009 har UC Lillebælt været udsat for forskellige forsøg på at udnytte vores it-systemer til at indsamle personlige data og kommunikere ulovligt reklamemateriale.

Læs mere

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin.

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin. Velkommen Når De har valgt at sikre Dem imod virus og uautoriseret brug af Deres computer, skal De sørge for, at der IKKE findes andre sikkerhedsprodukter med samme funktion installeret i forvejen. Det

Læs mere

Manual til AVG Antivirus

Manual til AVG Antivirus Manual til AVG Antivirus Det anbefales, at alle brugere benytter sig af et antivirus-program. Formålet med programmet er at forhindre din computer i at blive smittet med virus. Virus-inficerede computere

Læs mere

IT kriminelle bruger mange metoder: Virus små programmer der kan ødelægge computerens styresystem, data og programmer Crimeware som regel trojanske

IT kriminelle bruger mange metoder: Virus små programmer der kan ødelægge computerens styresystem, data og programmer Crimeware som regel trojanske IT kriminelle bruger mange metoder: Virus små programmer der kan ødelægge computerens styresystem, data og programmer Crimeware som regel trojanske heste som aflæser tastatur eller skærmen for at aflæse

Læs mere

Undervisning Windows 8(.1)

Undervisning Windows 8(.1) Undervisning Windows 8(.1) Kursusmateriale Jeg vil her forsøge at opridse de basale begreber og funktioner vi har gennemgået på kurset. Da der har været mange spørgsmål løbende, som ikke er besvaret her,

Læs mere

1. trin: Aktivering af brugerkontostyring

1. trin: Aktivering af brugerkontostyring Indhold: 1. trin: Aktivering af brugerkontostyring 2. trin: Aktivering af firewall 3. trin: Anvendelse af virusscanner 4. trin: Aktivering af automatiske opdateringer 5. trin: Oprettelse af sikkerhedskopier

Læs mere

Viden om phishing. Den tid det tager at fuldføre: 3 5 minutter (cirka) Information Security and Risk Management (ISRM) McKesson Europe AG

Viden om phishing. Den tid det tager at fuldføre: 3 5 minutter (cirka) Information Security and Risk Management (ISRM) McKesson Europe AG Viden om phishing Den tid det tager at fuldføre: 3 5 minutter (cirka) Information Security and Risk Management (ISRM) McKesson Europe AG Hvad er phishing? Phishing er, når folk forsøger at få dig til at

Læs mere

Kapitel 1: Introduktion...3

Kapitel 1: Introduktion...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Indhold 2 Indhold Kapitel 1: Introduktion...3 1.1 Hvad du skal gøre efter installationen...4 1.1.1 Administrer abonnement...4 1.1.2 Åbne produktet...4 1.2 Hvordan sikrer

Læs mere

Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper det at kende nogen der kender nogen?

Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper det at kende nogen der kender nogen? Hvad koster det at stå på ventelisten? Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Hvor lang er ventetiden? Er der to forskellige ventelister? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSE OG SIKKERHED PÅ DIN COMPUTER.

VEDLIGEHOLDELSE OG SIKKERHED PÅ DIN COMPUTER. VEDLIGEHOLDELSE OG SIKKERHED PÅ DIN COMPUTER. HARDDISKEN Harddisken er den enhed der bruges til at lagre operativsystemet (Windows), programmer og egne filer i din computer. Egne filer kan være dokumenter,

Læs mere

Ny lov ændrer dine rettigheder (april 2010)

Ny lov ændrer dine rettigheder (april 2010) Ny lov ændrer dine rettigheder (april 2010) Når du får brev fra 3B sidst i april om medlemsnummer og anciennitet, SKAL du reagere inden tre måneder, hvis du vil beholde din anciennitet 1. januar 2010 kom

Læs mere

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Startvejledning Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument ESET NOD32 Antivirus leverer avanceret beskyttelse

Læs mere

Politianmeldelse af BuyDomains.dk

Politianmeldelse af BuyDomains.dk Sydsjællands og Lolland Falsters Politi Att.: Vicepolitikommisær Ole Tøger Rasmussen Parksvej 50 4700 Næstved Tlf. 55311448 Mail: otr002@politi.dk Politianmeldelse indgives af: Dit navn Evt. Firmanavn

Læs mere

Sådan bør Løsningscenter se ud ingen advarsler alt er slået til. (klik på flaget nederst til højre på skærmen)

Sådan bør Løsningscenter se ud ingen advarsler alt er slået til. (klik på flaget nederst til højre på skærmen) Sådan bør Løsningscenter se ud ingen advarsler alt er slået til. (klik på flaget nederst til højre på skærmen) De væsentligste sikkerhedstiltag: Windows Update skal være slået til (hvis det ikke er advarer

Læs mere

Bilag 1: Spørgeskema 1

Bilag 1: Spørgeskema 1 Bilag 1: Spørgeskema 1 1. Generelt om dig: Mand Kvinde 18 Mand Kvinde 19 Mand Kvinde 20 Mand Kvinde 21 Mand Kvinde 22 Mand Kvinde 23 Mand Kvinde 24 Mand Kvinde 25 Mand Kvinde 26 Mand Kvinde 27 Mand Kvinde

Læs mere

Manual for installation og brug af Bullguard

Manual for installation og brug af Bullguard Manual for installation og brug af Bullguard af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. Først et par ord om programmet Bullguard og min oplevelse af programmet. Det er et dansk antivirus-program,

Læs mere

5. Vælg den udgave du ønsker, og skriv det antal du ønsker at købe i rubrikken efter antal og

5. Vælg den udgave du ønsker, og skriv det antal du ønsker at købe i rubrikken efter antal og s. 1 / 9 1. www.nodebasen.dk 2. Find den node, du gerne vil købe ved at trykke dig ind på en kategori i venstre kolonne: 3. Tryk på titlen eller tryk på under den sang du ønsker 4. Nu kommer du ind på

Læs mere

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til

har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Software Fra design af hjemmesider: har jeg hentet nedenstående anmeldelse af et godt program til Wordpress er intet mindre end et genialt program til hjemmesider. For det første er det gratis, og for

Læs mere

TIL MAC. Startvejledning. Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument

TIL MAC. Startvejledning. Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument TIL MAC Startvejledning Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument ESET Cyber Security Pro yder avanceret beskyttelse til din computer mod skadelig kode. Med basis i ThreatSense-scanningsprogrammet,

Læs mere

IT sikkerhed Whitelist

IT sikkerhed Whitelist IT sikkerhed Whitelist IT sikkerhed Whitelist Skrevet af: Anchelika V. Skjødt og Lasse B. Troelsen Kom/IT A Klasse 3.5 Side 1 af 7. Spam facts Spam er et af de største problemer med internettet på nuværende

Læs mere

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr.

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. - Min tryghed Medlemstilbud Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. Alt det med småt Hos dukapc behandler vi folk pænt, og vi regner med, at vores kunder gør det samme. Derfor

Læs mere

Bilag 4: Mailkorrespondance

Bilag 4: Mailkorrespondance Bilag 4: Mailkorrespondance 1. december 2014 kl. 13.12 Kære, Tak for at vil give dig tid til dette. Jeg har fået din mail fra XXXXXX, som jo er hjælper for mig. Jeg vedhæfter vores projektrapport i sin

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Gå tilbage til Windows startsiden

Gå tilbage til Windows startsiden Gå tilbage til Windows startsiden Sådan installerer du Windows 10 Med frigivelsen af Windows 10 sigter Microsoft efter at gøre de computerbrugere tilfredse som ikke følte, at Windows 8 levede op til deres

Læs mere

IT Support Guide. Indledning. Program: Microsoft Office Outlook 2007. Publikationsnr.: 281208.01.03. Udgivet af: Michael Spelling 2008

IT Support Guide. Indledning. Program: Microsoft Office Outlook 2007. Publikationsnr.: 281208.01.03. Udgivet af: Michael Spelling 2008 IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Microsoft Office Outlook 2007 Program sprogver.: Guide emne: ENG (US) Opsætning af POP3 e mail accounts Publikationsnr.: 281208.01.03 Udgivet af:

Læs mere

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL Partnerhjemmeside OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL Indholdsfortegnelse 1. Opbygning... 3 1.1. Hvordan får jeg opbygget min egen hjemmeside?... 3 1.2. Hvordan ser min egen hjemmeside ud?... 3 1.3. Hvilken adresse

Læs mere

Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede I dag Hjemmeopgave 4 Internet Hjemmeopgave 4 Internet Kablede forbindelser og trådløse forbindelser. Både ude i verden og inde hos jer selv Internet Internetadresser

Læs mere

SÅDAN BESKYTER DU DIG BEDST PÅ NETTET

SÅDAN BESKYTER DU DIG BEDST PÅ NETTET SÅDAN BESKYTER DU DIG BEDST PÅ NETTET Nettet er IKKE sikkert! Fakta er at 7 ud 10 virksomheder har været ramt af hackerangreb og antallet kun stiger og stiger. På trods af dette sløser mange alligevel

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

Det farlige Internet (?)

Det farlige Internet (?) Det farlige Internet (?) Farum Bibliotek 21. Oktober 2008 Peter Krüger 21-10-2008 Peter Krüger 1 Hvem og hvorfor? Trusler på internettet. Disposition Virus og orme Trojanske heste og bagdøre SPAM mail

Læs mere

Multiguide til C903IP

Multiguide til C903IP Multiguide til C903IP Om IP kameraer For at kunne installere et IP kamera er det vigtigt at vide, at der finder flere forskellige slags IP adresser: - Den eksterne IP adresse har du fået tildelt af din

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede I dag NemId, E-boks, borger.dk Hjemmeopgave 3 Pause Internet Hjemmeopgave 3 I har vel læst Komputer for Alles modul 27 om filer og mapper? Og et par af de andre

Læs mere

Spørgeskema. Hvor klar er jeg til at gøre noget ved mit forbrug?

Spørgeskema. Hvor klar er jeg til at gøre noget ved mit forbrug? Spørgeskema Hvor klar er jeg til at gøre noget ved mit forbrug Instruktion Læs venligst nøje de følgende sætninger. Hver sætning beskriver en måde, du kan have det på (eller ikke have det på) med hensyn

Læs mere

Slip for NYT. For hver eneste dag der GENIALT PROGRAM FÅ HJÆLP NÅR DU INSTALLERER: Hvorfor er der ekstraprogrammer?

Slip for NYT. For hver eneste dag der GENIALT PROGRAM FÅ HJÆLP NÅR DU INSTALLERER: Hvorfor er der ekstraprogrammer? FÅ HJÆLP NÅR DU INSTALLERER: NYT GENIALT PROGRAM Slip for PÅ DANSK alt skidtet Hvis du ikke er ekstremt opmærksom, risikerer du at få en masse snavs med ind på din pc, når du installerer nye programmer

Læs mere

Vilkår & Betingelser

Vilkår & Betingelser Webshipr.com - Vilkår og betingelser! Vilkår & Betingelser Om Webshipr... 3 Oprettelse af konto... 3 Køb af ydelser... 3 Priser og betaling... 4 Abonnements betingelser... 4 Webshipr s ydelser... 4 Kriterier...

Læs mere

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv

Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Egedal Gymnasium og HF september 2014 Brug af Office365 med Onedrive, nyeste Officepakke mv Dette dokument beskriver, hvordan du kan opnå adgang til nogle resurser i skyen og hente ny software. Hvordan

Læs mere

Fremstilling af en hjemmeside

Fremstilling af en hjemmeside Fremstilling af en hjemmeside Du kan vise en hjemmeside på to måder. Enten ved at lade din computer virke som en server, eller ved at købe dig et såkaldt webhotel. Dette er en nem måde, og det er ikke

Læs mere

YouTube. Hvad kan du med YouTube? Version: August 2012

YouTube. Hvad kan du med YouTube? Version: August 2012 YouTube Hvad kan du med YouTube? Version: August 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Youtube?...4 Youtube i undervisningen?...4 Find rundt på Youtube...5 Den hurtige videosøgning...5 Mere præcis videosøgning...5

Læs mere

Forebyggelse af kortmisbrug i forbindelse med internet- og distancehandel, og hvad du kan gøre hvis skaden er sket

Forebyggelse af kortmisbrug i forbindelse med internet- og distancehandel, og hvad du kan gøre hvis skaden er sket Forebyggelse af kortmisbrug i forbindelse med internet- og distancehandel, og hvad du kan gøre hvis skaden er sket Udarbejdet i et samarbejde mellem FDIH, PBS og Rigspolitiet NITEC Der kan svindles men

Læs mere

Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop

Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop Sådan kommer du i gang med at handle på Berners WEBshop Bestil dine varer, når DU har tid! Berners webshop tilbyder en række unikke værktøjer, hvor du som kunde har mulighed for at skræddersy din personlige

Læs mere

Godt i gang. Jeg har fået min pc med udstyr udleveret, og jeg har skrevet under på, at jeg vil passe godt på udstyret

Godt i gang. Jeg har fået min pc med udstyr udleveret, og jeg har skrevet under på, at jeg vil passe godt på udstyret Godt i gang Jeg har fået min pc med udstyr udleveret, og jeg har skrevet under på, at jeg vil passe godt på udstyret Jeg ved, hvordan jeg tænder og slukker korrekt Jeg har fået et login og et password,

Læs mere

Vilkår & Betingelser

Vilkår & Betingelser Webshipr.com - Vilkår og betingelser Vilkår & Betingelser Om Webshipr... 2 Oprettelse af konto... 2 Køb af ydelser... 2 Priser og betaling... 3 Abonnements betingelser... 3 Webshipr s ydelser... 3 Kriterier...

Læs mere

Leveringstiden er normalt 2 8 hverdage. Du modtager en e mail, når din ordre afsendes fra os.

Leveringstiden er normalt 2 8 hverdage. Du modtager en e mail, når din ordre afsendes fra os. Handelsbetingelser Opdateret den 31. marts 2015. Forlaget 4. til venstre modtager betaling med VISA Dankort, VISA, VISA Electron og American Express. Betaling vil først blive trukket på din konto, når

Læs mere

Vilkår og betingelser for brugere af StamSted

Vilkår og betingelser for brugere af StamSted Vilkår og betingelser for brugere af StamSted Brugervilkår: StamSted ApS ('StamSted' og 'Tjenesten') byder dig velkommen. Dette er vores vilkår for brugere af StamSted platformen, som er en tjeneste til

Læs mere

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Installation og aktivering Tidligere version Installation Du behøver ikke at fjerne den forrige version af F-Secure Mobile Anti-Virus. Kontroller indstillingerne for

Læs mere

Brugervejledning til medarbejdere - STARK Tøjwebshop

Brugervejledning til medarbejdere - STARK Tøjwebshop Brugervejledning til medarbejdere - STARK Tøjwebshop Indholdsfortegnelse 1. Kom godt i gang med STARK Tøjwebshop.... 2 1.1. Hvor og hvornår kan du tilgå STARK Tøjwebshoppen?... 2 2. Køb på STARK Tøjwebshop....

Læs mere

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet.

certifiedkid.dk Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år. Skal vi skrive sammen? 50.000 gange om året oplever børn og unge en skjult voksen på internettet. Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 UVT alm. del Bilag 287 Offentligt TIL ELEVER OG FORÆLDRE certifiedkid.dk ONLINE SECURITY FOR KIDS 9 16 POWERED BY TELENOR Hej, jeg hedder Lotte og er 12 år.

Læs mere

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Startvejledning Klik her for at overføre den seneste version af dette dokument ESET NOD32 Antivirus

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Edb-tekstbehandling, præsentation mm

Edb-tekstbehandling, præsentation mm Edb-tekstbehandling, præsentation mm I denne lektion skal du: - hente kopier et skærmbillede og sætte det ind i et dokument - beskære billedet, så det passer til dit dokument Der findes specielle programmer

Læs mere

Nyhedsbrev #83. Vejledning - Sådan handler du i min butik. Søgning og fremfinding af varer

Nyhedsbrev #83. Vejledning - Sådan handler du i min butik. Søgning og fremfinding af varer December 2011 Nyhedsbrev #83 www.nettedesign.dk Vejledning - Sådan handler du i min butik Min Webshop ligner ikke de traditionelle Webshops du ellers finder på nettet. Dette skyldes, at jeg har valgt min

Læs mere

Administrator - installation og brug i Windows

Administrator - installation og brug i Windows 1 Administrator - installation og brug i Windows Det her beskrevne er IKKE noget nyt, og har været gældende siden Windows NT og version 2000, efterhånden 15-20 år eller mere. Denne artikel omhandler følgende

Læs mere

Forskellige kameratyper

Forskellige kameratyper Forskellige kameratyper Inden du investerer i et nyt kamera, er det en god idé at gøre dig nogle få overvejelser om: y Hvilken type billeder vil du tage (naturbilleder, makrobilleder, sportsbilleder, undervandsbilleder,

Læs mere

Kaspersky PURE. SOFT CONSULT * VESTERBALLEVEJ 5 * 7000 FREDERICIA TLF.: 64 41 22 11 * Email: mail@softconsult.net

Kaspersky PURE. SOFT CONSULT * VESTERBALLEVEJ 5 * 7000 FREDERICIA TLF.: 64 41 22 11 * Email: mail@softconsult.net Kaspersky PURE Ultimativ beskyttelse af dit digitale liv Kaspersky PURE overstiger i høj grad den sædvanlige PC-beskyttelse. Systemet gør din PC yderst immun over for cybertrusler af enhver art. Du kan

Læs mere

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik)

Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) Privatlivspolitik (ekstern persondatapolitik) for Visuel Print A/S vedr. behandling af persondata Version 1.1. Dato 24.05.2018 Godkendt af Lars Alkemade Antal sider 11 Side 1 af 11 Privatlivspolitik Tak,

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER

FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER FOKUS PÅ IT-SIKKERHED! GODE RÅDE OM RANSOMWARE OG FOREBYGGELSER 2017 Den 12. maj 2017 blev den vestlige verden ramt af det største cyberangreb i internettets historie. Værst gik ransomware angrebet WannaCry

Læs mere

Forår 2012 - Firewalls

Forår 2012 - Firewalls Syddansk Universitet DM830 - Netværkssikkerhed Imada - Institut for matematik og datalogi Forår 2012 - Firewalls Forfatter: Daniel Fentz Johansen Alexei Mihalchuk Underviser: Prof. Joan Boyar Indhold 1

Læs mere

Kom godt i gang med internettet

Kom godt i gang med internettet Kom godt i gang med internettet Hver udgave af Kom godt i gang med internettet introducerer til et nyttigt eller interessant sted på internettet eller en lidt mere avanceret funktionalitet på dukapc en.

Læs mere

Velkommen til 6. omgang

Velkommen til 6. omgang Velkommen til 6. omgang I dag Internet Hjemmeopgave 5 Mapper og filer Internet Vi så på faner sidst. og hurtigt på favoritter som ikke må forveksles med faner Favoritter Kan med fordel bruges til internetsider

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Lemvig Ungdomsgård   Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.5 Lemvig Ungdomsgård https://ug.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 4 SÅDAN

Læs mere

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Indholdsfortegnelse 1. Sådan finder du frem til, hvilken Windows version din computer har. Først klikker du på nede i venstre hjørne, derefter vælger du På den

Læs mere

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015

Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Hjælp under login på Mit DLR Oktober 2015 Jeg logger ind med bruger-id og nøglekort og får at vide, at der ikke er nogen sager i DLR Der er logget ind med forkert NemID. Vi oplever mange henvendelser,

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

IT-sikkerhed MED CODING PIRATES

IT-sikkerhed MED CODING PIRATES IT-sikkerhed MED CODING PIRATES Hvad er truslerne? Hygiejne er ikke god nok, patching, backup, kodeord og oprydning efter stoppede medarbejdere. Det er for let, at finde sårbare systemer. Brugere med for

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg

cpos Online Quickguide Version Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Quickguide Version 1.1.4 Roskilde https://roskilde.cposonline.dk/ Unitec - Højvangen 4 - DK-3480 Fredensborg cpos Online Portal vejledning Version 1.1.4 Roskilde SÅDAN LOGGER DU IND... 3 SÅDAN

Læs mere

Sådan beskytter du din computer mod angreb

Sådan beskytter du din computer mod angreb Sådan beskytter du din computer mod angreb It-kriminelle har fundet et hul i sikkerheden, så de lige nu kan stjæle din net-identitet. Her bliver du klogere på, hvordan du garderer dig. Af Kenan Seeberg

Læs mere

Guide til elektronisk retning

Guide til elektronisk retning Guide til elektronisk retning Jens Sveistrup, Gl. Hellerup Gymnasium Elektronisk aflevering er med elevernes større anvendelse af computer i undervisningen og med Lectios store udbredelse blevet mere og

Læs mere