Statens brug af konsulenter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statens brug af konsulenter"

Transkript

1 Statens brug af konsulenter Statens indkøb af konsulentydelser er faldet fra 2011 og frem til 2014 med omkring 0,9 mia. kr. fra 3,9 mia. kr. til 3,0 mia. kr. Statens indkøb har været faldende år for år fra Samlet set kan der konstateres et fald på 20 procent i statens samlede køb af konsulentydelser. Det skyldes et fald i købet af konsulentydelser (ej-it) på omkring 13 procent, mens indkøbet af it-konsulentydelser er faldet med 35 procent. Ministeriernes rapporterede indkøb på konsulentkategorier (Løbende priser, mio. kr.) Indkøbskategori Konsulentydelser (ej it) It-konsulenter Samlet rapporteret indkøb Kilde: Moderniseringsstyrelsen Moderniseringsstyrelsen bemærker til tallene, at det kraftlige fald i ministeriernes rapporterede indkøb i kategorien for IT konsulenter fra 2013 til 2014 kan tilskrives, at der primært er tale om en ændring i konteringspraksis i forhold til tidligere. Rigsrevisionens undersøgelser af statens brug af konsulenter i 2014 og 2010 Rigsrevisionen undersøgte i 2014, om staten køber og anvender konsulentydelser på en hensigtsmæssig måde. Statsrevisorerne konkluderede på baggrund af undersøgelsen, at det var utilfredsstillende, at der ikke var retvisende tal for statens reelle forbrug af konsulenter, og samtidig kritiserede de, at statens konsulentkøb stadig kun i få tilfælde var baseret på strategiske og dokumenterede overvejelser om, hvilke typer af opgaver, der bedst løses af konsulenter. DI Videnrådgiverne støttede op om statsrevisorernes kritik diskussionen af statens brug af konsulenter/rådgivere 1 bør ske med baggrund i retvisende fakta, og køb af rådgivere bør ske med baggrund i strategiske overvejelser. Moderniseringsstyrelsen har med baggrund i Rigsrevisionens kritik af statens brug af konsulenter, udarbejdet en koncernintern vejledning Vejledning til køb og anvendelse af konsulenter. Og samtidig har Moderniseringsstyrelsen fra 1. januar 2015 ændret indkøbskategorierne i en retning, så specificeringen af hvilke rådgiverydelser, der købes, fremover bliver synliggjort. Det er begge initiativer i den helt rigtige retning. DI Videnrådgiverne mener samtidig, at rigsrevisorernes undersøgelse på en række punkter var ufuldstændig: Rigsrevisionen mangler helt at belyse, hvilken værdi, som private rådgivere tilfører staten og hermed altså effekten af rådgivernes arbejde. Det undersøges altså ikke, om staten får værdi for sine penge. Netop dette punkt blev også påpeget af professor på CBS, Carsten Greve, i hans vurdering af Rigsrevisionens rapport omkring statens brug af konsulenter. Han vurderer, at opgaven med at vurdere Value for Money er et oplagt og relevant emne for en fremtidig beretning i Rigsrevisionen. 1 Moderniseringsstyrelsens tal for startens brug af konsulenter indeholder ud over tal for IT-konsulenter og managementkonsulenter også tal for rådgivende ingeniører, arkitekter og PR- og kommunikationsbureauser mv. og en mere dækkende betegnelse for statens indkøb vil således være rådgivere frem for konsulenter.

2 Rigsrevisionen undersøger kun uhensigtsmæssig brug af konsulenter. Hele underskoven af gode eksempler på brugen af private rådgivere kommer hermed til at mangle, og det danner basis for en meget skæv og uhensigtsmæssig undersøgelse, der ikke vil give et retvisende billede af, hvad staten får ud af at bruge private rådgivere. Rigsrevisionen undersøger ikke, om der er eksempler på opgaver, som mere hensigtsmæssigt kunne løses af private rådgivere frem for, at de løses internt i staten. Dette fokus skaber en uhensigtsmæssig negativ tilgang til brugen af private rådgivere. Rigsrevisionen belyste i 2010 rationalet bag statens brug af konsulenter. De vigtigste årsager til køb af eksterne rådgivere er behovet for: at få tilført faglige kompetencer og specialistviden til at løse en given opgave, at få tilført ekstra ressourcer for eksempel i en periode med ekstraordinært tidspres, der har været behov for at få foretaget en uvildig vurdering. Staten bruger flest ressourcer på udførelsesopgaver Staten anvender ifølge Finansministeriet langt overvejende private rådgivere til udførelse af specifikke opgaver eksempelvis opbygningen af it-systemer, vandprøver i forbindelse med miljøovervågning og rådgivende ingeniører til anlæg af ny infrastruktur, hvorimod den strategiske rådgivning og analysearbejde udgør en mindre del 2. Tabel 2. Fordelingen af statens indgåede kontrakter med konsulenter, 2009 Kategori Antal, styk Pct. Værdi, mio. kr. Pct. Strategi Organisering og Overvågning Udførelse Sum Kilde: Finansministeriet, 2010 Amn: Afrunding kan medføre, at totaler ikke summer fuldstændigt. Staten bruger således få ressourcer på strategisk rådgivning (knap 5 pct.), som er opgaver omkring institutioners generelle politiske og økonomiske målsætninger og retninger for produktion af services. Drift- og vedligeholdelsesopgaver (udførelsesopgaver) udgør med godt 78 pct. af statens samlede udgifter til konsulenter langt den største del af statens brug af konsulenter. Heri ligger udførelsen af en konkret opgave det vil sige produktionen eller administrationen af en konkret ydelse eksempelvis foretagelse af vandprøver 2 Da ministerierne fra 2015 skal indberette mere detaljeret for deres køb af rådgivere, vil der med opgørelsen af forbruget for 2015 være et nyere billede af hvilke typer af opgaver, som staten bruger konsulenter til.

3 og udvikling af IT-systemer. 20 procent af udgifterne anvendes på opgaver, der analyserer fremtidig ressourcebehov for konkrete opgaver samt organisatorisk understøttelse af både de strategiske målsætninger og produktion af serviceydelser. Finansministeriets analyse fra 2010 førte - blandt andet på baggrund af en analyse af private virksomheders indkøb af rådgivere - to anbefalinger med sig. Den ene anbefaling var en øget involvering af centrale funktioner i enhederne til at sikre en videnopsamling på tværs af konsulentindkøbene. Den anden anbefaling var, at der skulle være mere gennemsigtighed i forbindelse med indkøb og anvendelse af konsulentydelser med indrapportering af en mere detaljeret baggrund for samt indholdet i konsulentydelsen. Denne anbefaling synes at være fulgt med Moderniseringsstyrelsens nyeste initiativer med vejledning om indkøb af konsulentydelser og ændringen af indkøbskategorierne. Videnrådgiverbranchen lever af at skabe og dokumentere værdi Samarbejdet mellem den offentlige sektor og private rådgivere udløser betydelig værdi. Værdien ligger ofte inden for fem faktorer for værdiskabelse: Specialiseret faglig viden En af de væsentligste årsager til, at den offentlige sektor benytter eksterne rådgivere, er at få adgang til specialiseret viden. Denne viden udgør virksomhedernes kernekompetence, og den offentlige sektor kan derfor forvente at få adgang til specialistviden, som er oparbejdet gennem talrige projekter for den offentlige og den private sektor. Med erfaring fra andre brancher og kundetyper kan rådgiverne overføre viden mellem private og offentlige kunder, hvilket bidrager til nytænkning i opgaveløsningen. Tilsvarende har medarbejderne i den offentlige sektor en indgående forståelse for deres egne processer og udfordringer. Projekter, som løses i et samarbejde mellem den offentlige sektor og rådgivere, giver således mulighed for at træffe de rigtige beslutninger, baseret på et tungere erfaringsgrundlag, og mulighed for at handle effektivt og professionelt derefter. Effektiv og fleksibel projektledelse Private rådgivere, som dagligt løser opgaver for den offentlige sektor, har betydelig erfaring med at lede projekter og implementere anvendelige løsninger. Det er så at sige den basale forretningsmodel for enhver rådgivervirksomhed at kunne drive projekter effektivt. Gode projektledere er først og fremmest i stand til at sammensætte det rigtige rådgiverteam med den nødvendige samlede erfaring til effektivt at løse kundens problem. Dertil kommer, at private rådgivere har mulighed for at ændre i størrelsen og sammensætningen af rådgiverteamet på relativt kort tid. Med denne fleksibilitet er projektlederen således i stand til at handle effektivt på en opstået problemstilling eller et opstået momentum undervejs i projektet.

4 Afprøvede metoder og værktøjer Når rådgivere løser opgaver for offentlige og private kunder, sker det med afsæt i erfaringsbaserede metoder og et sæt afprøvede værktøjer. De benytter dagligt disse værktøjer og er derfor eksperter i at få resultater af ofte avancerede modeller omsat til praktiske løsninger for den offentlige sektor. Desuden skal de være på forkant med nye modeller og værktøjer, for konstant at holde virksomheden konkurrencedygtig, hvilket betyder, at løsningen udarbejdes med afsæt i de mest optimale ressourcer, til fordel for både rådgiveren og den offentlige sektor. Uafhængighed Eftersom eksterne rådgivere ikke er parter eller interessenter i den offentlige sektor, har de god mulighed for at udfordre den eksisterende praksis eller opgaveløsning. Rådgiverne fungerer ofte som centrale aktører i forhold til at legitimere afgørende beslutninger, da de fordomsfrit kan rokke ved fastlåste systemer, antagelser og opfattelser af ret og vrang. Den enkelte rådgiver har derfor også en vigtig opgave i forhold til at forstå den indlejrede proces- og arbejdskultur hos den offentlige enhed. Internationalt netværk og global indsigt En del rådgivere har efterhånden et stort netværk af både danske og internationale specialister i kraft af tidligere løste projekter, både på kunde- og leverandørsiden. De har derfor let adgang til både fagspecifik viden og viden om særlige forhold, der gør sig gældende i en bestemt branche. Dertil kommer, at rådgivere med international erfaring kan se kundens problemstillinger i et bredere perspektiv. Når samarbejdet mellem den offentlige sektor og de private rådgivere fungerer optimalt, virker rådgivere som videnagenter, der opsamler, spreder og forankrer ny viden mellem den offentlige og private sektor. Således bidrager de til at hæve videnniveauet i den offentlige sektor ved at gøre den akkumulerede viden og knowhow tilgængelig, sådan at den offentlige sektor kan finde bedre og innovative løsninger på nye og eksisterende problemer. Den offentlige sektor får værdi for pengene Der er god fornuft i at bruge private konsulenter, når man i samfundet generelt er enige om, at den offentlige sektor skal moderniseres og effektiviseres. Brugen af eksterne kompetencer til at løse opgaver viser sig i mange tilfælde at være den mest omkostningseffektive løsning, fordi det er højt specialiserede kompetencer, der løser en helt konkret opgave frem for at frigøre egne medarbejdere til opgaven eller frem for at nyansætte til opgaven. Private konsulenter er eksperter i at finde nye metoder til at løse opgaver på, organisere sig på osv., så det offentliges produktivitet øges. Egne medarbejdere/nyansatte medarbejdere har typisk heller ikke samme ekspertise eller erfaring med den givne opgave simpelthen fordi de ikke løser sådanne opgaver særligt ofte, og kan derfor heller ikke løse opgaven på et så kvalificeret niveau som eksterne rådgivere. Ved brug af eksterne rådgivere får man de kompetencer, der efterspørges, og kun i den periode, de skal bruges. Brugen af private konsulenter i den offentlige sektor er netop et udtryk for, at der fokuseres på kerneopgaverne og ekstern bistand tilkøbes. Sådan tænker og agerer den private sektor i forvejen, det sikrer den højeste effektivitet, kvalitet, nytænkning og modernisering. Fokus bør være på effekterne af brugen af private konsulenter, og det vil være ønskeligt, hvis den offentlige sektor som den private fokuserer på værdi i langt højere grad end tilfældet er i dag.

5 Hvis man har et ønske om, at det offentlige skal levere bestemte ydelser til borgerne, giver det god mening at se på, hvordan man får produceret disse løsninger mest omkostningseffektivt. Det kan være ved brug af private leverandører eller det kan være ved, at private rådgivere bidrager med at finde mere effektive måder for det offentlige at organisere opgaveløsningen på. Hermed skabes en effekt, som er langt mere værd end selve udgiften til den private rådgiver. Der bør derfor ikke alene fokuseres på udgiften til at købe en ydelse eksternt, men på hvilken effekt man får for pengene. Rådgiverne er pengene værd MEGAFON gennemførte for DI Videnrådgiverne og FSR i 2014 en rundspørge blandt alle kommuner. Undersøgelsen viste, at det var adgang til specialiseret viden og effektivisering, der var drivkraften bag kommunernes brug af rådgivere. 89 pct. af kommunerne benytter således ekstern rådgivning for at få adgang til specialiseret viden, som ikke er tilgængelig i kommunen. Og 54 pct. af kommunerne benytter ekstern rådgivning, for at få sparring/inspiration udefra på et højt niveau. Yderligere viser undersøgelsen, at 48 pct. af kommunerne benytter ekstern rådgivning på grund af manglende kompetencer eller kapacitet i deres egen organisation. Undersøgelsen viser også, at over 80 pct. af kommunerne var meget tilfredse/tilfredse med de opgaver de private rådgivere har udført for kommunerne, og kommunerne synes, at rådgiverne er pengene værd. Næsten 90 pct. af kommunerne mener, at værdien af den private rådgivning, de har købt, er større end eller svarer til omkostningen. Et studie fra den engelske brancheorganisation for managementrådgivere, MCA, viser at kunderne i gennemsnit får deres penge seks gange igen, når de køber managementkonsulentydelser. 3 Konklusionerne fra 3 Kilde: MCA (2010): The Value of Consulting - An analysis of the tangible benefits of using management consultancy

6 studiet er blevet valideret af Tim Morris, Professor of Management Studies, Oxford University. Derudover har Flemming Poulfelt, professor på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS, offentligt bekræftet at konklusionerne fra det engelske marked svarer til hans indtryk af den danske branche og deres kunder. Værktøj til vurdering af om opgaven skal løses af en ekstern rådgiver Til at vurdere om en given opgave skal løses helt eller delvist af en ekstern rådgiver har DI Videnrådgiverne udarbejdet værktøjet Samarbejde med videnrådgivere i den offentlige sektor. Et værktøj til at afklare behov og muligheder. Værktøjet kan hjælpe med de overvejelser, offentlige ledere skal igennem, for at vurdere om opgaven skal løses af interne ressourcer, gennem rekruttering af nye medarbejdere eller ved at bruge eksterne rådgivere. Værktøjet indeholder en beregner, som illustrerer de omkostninger, man skal huske at tage højde for, når man overvejer intern løsning af en opgave, så det er nemt at vurdere, hvilken løsning, der er den bedste til prisen i den konkrete situation. Værktøjet findes her: Samarbejde med videnrådgivere i den offentlige sektor.

Statens brug af konsulenter

Statens brug af konsulenter Statens brug af konsulenter Statens indkøb af konsulentydelser er faldet fra 2008 og frem til 2013 med 1 mia. kr. fra 4,5 mia. kr. til 3,5 mia. kr. Statens indkøb har været faldende år for år dog lige

Læs mere

Statens brug af konsulenter

Statens brug af konsulenter Statens brug af konsulenter Statens indkøb af konsulentydelser er faldet fra 2008 og frem til 2012 med 738 mio. kr. fra 4,5 mio. kr. til 3,7 mio. kr. Statens indkøb har været faldende år for år dog lige

Læs mere

Statens brug af konsulenter

Statens brug af konsulenter Statens brug af konsulenter Statens forbrug af konsulenter tilbage på niveau med starten af 10 erne Statens indkøb af konsulentydelser er steget med 20 pct. i 2016 til 3,7 mia. kr. Stigningen skyldes overvejende

Læs mere

Statens brug af konsulenter

Statens brug af konsulenter Statens brug af konsulenter Statens forbrug af konsulenter tilbage på niveau med ultimo o erne/starten af 10 erne Statens indkøb af konsulentydelser er steget med godt 2 pct. i 2017 til 3,7 mia. kr. Stigningen

Læs mere

Private rådgivere leverer unikke og værdifulde ydelser til det offentlige

Private rådgivere leverer unikke og værdifulde ydelser til det offentlige ANALYSE Private rådgivere leverer unikke og værdifulde ydelser til det offentlige Resumé De danske kommuner bruger private rådgivere til en lang række opgaver, som kommunens egne ansatte ikke selv har

Læs mere

Statens brug af konsulenter

Statens brug af konsulenter Statens brug af konsulenter Statens forbrug af konsulenter udviser faldende trend forbruget steg dog i 2015 Statens indkøb af konsulentydelser er faldet fra 2011 og frem til 2014 med omkring 0,8 mia. kr.,

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter.

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter. Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter November 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen

Læs mere

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 INDLEDNING Det statslige indkøb af konsulentydelser har flere gange været

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter. November 2013

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter. November 2013 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens brug af konsulenter November 2013 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

Adgang til specialiseret viden og effektivisering er drivkraft bag kommunernes brug af rådgivere

Adgang til specialiseret viden og effektivisering er drivkraft bag kommunernes brug af rådgivere DI VIDENRÅDGIVERNE - ANALYSE November 2014 Adgang til specialiseret viden og effektivisering er drivkraft bag kommunernes brug af rådgivere Næsten 90 pct. af kommunerne benytter ekstern videnrådgivning

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter. Januar 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens anvendelse af private konsulenter Januar 2011 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt

Finansudvalget FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 217 Offentligt Side 2 af 5 Tabel 1 Ministeriernes rapporterede indkøb på udvalgte indkøbskategorier 2014 (mio. kr.) Konsulentydelser (ej IT)

Læs mere

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED FREMTIDENS ARBEJDSMARKED En undersøgelse af projektdrevne virksomheders og organisationers erfaringer med krav til konsulentbemanding, effektivitet og specialisering. April 9 Interim Competence Jobmarkedets

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

Styringsdokument for Statens Administration 2014

Styringsdokument for Statens Administration 2014 Styringsdokument for Statens Administration 2014 Statens Administrations strategiske målbillede Statens Administrations mission og vision Statens Administration arbejder inden for Finansministeriets mission

Læs mere

Industrivirksomheder stiller skarpt på kunder og effektivisering

Industrivirksomheder stiller skarpt på kunder og effektivisering 10. september 2012 Industrivirksomheder stiller skarpt på kunder og effektivisering Konkurrenceevne. Industrivirksomheder i Region Midtjylland har dialogen med kunderne i fokus, når de skal finde veje

Læs mere

Statsrevisorerne 2009-10 Beretning nr. 15 Beretning om statens anvendelse af private konsulenter Offentligt 15/2009

Statsrevisorerne 2009-10 Beretning nr. 15 Beretning om statens anvendelse af private konsulenter Offentligt 15/2009 Statsrevisorerne 2009-10 Beretning nr. 15 Beretning om statens anvendelse af private konsulenter Offentligt 15/2009 Beretning om statens anvendelse af private konsulenter 15/2009 Beretning om statens anvendelse

Læs mere

Samarbejde med VIDENRÅDGIVERE. Et værktøj til at afklare behov og muligheder

Samarbejde med VIDENRÅDGIVERE. Et værktøj til at afklare behov og muligheder Samarbejde med VIDENRÅDGIVERE I DEN OFFENTLIGE SEKTOR Et værktøj til at afklare behov og muligheder Udgivet af: DI Videnrådgiverne Redaktør: Simon Sami Dalsø ISBN 978-87-7353-993-4 Tryk: DI 100.4.13 Forord

Læs mere

FRI Strategi 2018 FRI 2.0

FRI Strategi 2018 FRI 2.0 FRI Strategi 2018 FRI 2.0 Vision og Mission Vision FRI er den førende interesseorganisation for rådgiver- og ingeniørvirksomheder, der aktivt understøtter langsigtet udvikling, effektivisering og vækst

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 27. marts 2018 stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (EL)

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 27. marts 2018 stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (EL) Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 269 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 2. juli 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 269 af 27. marts 2018 stillet efter

Læs mere

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver?

ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? ANALYSENOTAT Hvem er fremtidens rådgiver? AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Der tales meget om digitalisering, nye forretningsmodeller og en lang række andre forandringer og tendenser i erhvervslivet. Mange

Læs mere

Beretning til Statsrevisorerne om statens anvendelse af private konsulenter. September 2010

Beretning til Statsrevisorerne om statens anvendelse af private konsulenter. September 2010 Beretning til Statsrevisorerne om statens anvendelse af private konsulenter September 2010 BERETNING OM STATENS ANVENDELSE AF PRIVATE KONSULENTER Indholdsfortegnelse I. Introduktion og resultater... 1

Læs mere

Videnrådgivernes internationale aktiviteter

Videnrådgivernes internationale aktiviteter DI VIDENRÅDGIVERNE - ANALYSE September 2014 Videnrådgivernes internationale aktiviteter DI Videnrådgiverne har i medlemsundersøgelsen fra maj/juni 2014 spurgt medlemmerne om deres internationale aktiviteter.

Læs mere

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling RÅDGIVER- 2019 BRANCHEN - En branche i vækst og udvikling INDHOLDSFORTEGNELSE OM DI RÅDGIVERNE... 1 RÅDGIVERBRANCHEN ER MIDTPUNKT I EN RIVENDE UDVIKLING... 2 RÅDGIVERBRANCHEN I DANMARK ER GANSKE MARKANT...

Læs mere

Generelle lederkompetencer mellemledere

Generelle lederkompetencer mellemledere Generelle lederkompetencer mellemledere Personale- og teamledelse: min. niveau 3 Skaber et godt arbejdsklima gennem information, dialog og involvering Har øje for den enkeltes talenter og ressourcer Sikrer

Læs mere

1. Administrative konsulentydelser og strategisk rådgivning

1. Administrative konsulentydelser og strategisk rådgivning Bilag 12 - Anvendelse af administrative konsulentydelser Dette notat er en opgørelse over Teknik- og Miljøforvaltningens anvendelse af konsulentydelser i første halvår af 2013. Med budgetaftalen for 2011

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode og rapportering

Læs mere

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 3. maj 2013.JRSK/brdi Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 Den samfundsøkonomiske udfordring De demografiske ændringer i befolkningen og den økonomiske krise presser finansieringen

Læs mere

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 MANAGEMENTRÅDGIVERNES Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 Velkommen til Managementrådgivernes (MR) analyse af det danske konsulentmarked 2017. Vi er glade for i år at kunne præsentere en analyse

Læs mere

15/2009. Beretning om statens anvendelse af private konsulenter

15/2009. Beretning om statens anvendelse af private konsulenter 15/2009 Beretning om statens anvendelse af private konsulenter 15/2009 Beretning om statens anvendelse af private konsulenter Statsrevisorerne fremsender denne beretning med deres bemærkninger til Folketinget

Læs mere

Analyse. Offentlige indkøbsfunktioner. - Effekter af oprustning og eksempler på god praksis

Analyse. Offentlige indkøbsfunktioner. - Effekter af oprustning og eksempler på god praksis Analyse Offentlige indkøbsfunktioner - Effekter af oprustning og eksempler på god praksis 2013 Offentlige indkøbsfunktioner Effekter af oprustning og eksempler på god praksis On-line ISBN 978-87-7029-552-9

Læs mere

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder.

Udviklingsplan for KomUdbud I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplan for KomUdbud 2016-2019 I Udviklingsplanen for KomUdbud er der rettet fokus på 7 udviklingsområder. Udviklingsplanen skal opfattes som en ramme, der beskriver, hvordan visionen for KomUdbud

Læs mere

Private køber mere rådgivning end det offentlige

Private køber mere rådgivning end det offentlige Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 MAJ 2018 Private køber mere rådgivning end det offentlige I 2014

Læs mere

Nye kundekrav til fremtidens videnrådgivere

Nye kundekrav til fremtidens videnrådgivere Nye kundekrav til fremtidens videnrådgivere Danske såvel som internationale virksomheder gearer i stigende grad deres forretning til fremtidens udfordringer. Globaliseringen og den internationale konkurrence

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens vedligeholdelse af bygninger. Januar 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens vedligeholdelse af bygninger. Januar 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kriminalforsorgens vedligeholdelse af bygninger Januar 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Private og offentlige erhverv køber rådgivning i samme omfang

Private og offentlige erhverv køber rådgivning i samme omfang DI RÅDGIVERNE - ANALYSE September 2016 Private og offentlige erhverv køber rådgivning i samme omfang I både det offentliges indkøb og det private erhvervslivs indkøb, udgør rådgivning 12 pct. af deres

Læs mere

Erhvervslivets udviklingsaktiviteter ikke lammet af krisen.

Erhvervslivets udviklingsaktiviteter ikke lammet af krisen. Jysk Analyse 27. oktober 2009 Erhvervslivets udviklingsaktiviteter ikke lammet af krisen. Udviklingsaktiviteter. Over halvdelen af de midtjyske virksomheder har haft udviklingsaktiviteter i gang indenfor

Læs mere

Rigsrevisionens strategi

Rigsrevisionens strategi Rigsrevisionens strategi 2018-2020 Januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Rigsrevisors forord 1 Strategien et overblik 2 Værdi 3 Mission, løfter og indsatser 4 Resultatkrav 9 RIGSREVISORS FORORD 1 Rigsrevisors

Læs mere

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Kommunerne er hver dag i berøring med virksomheder i hele Danmark og hjælper virksomhederne med at finde arbejdskraft, sørger for at infrastrukturen

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens brug af konsulenter. December 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens brug af konsulenter. December 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statens brug af konsulenter December 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 20/2013 om statens brug af konsulenter

Læs mere

Krav til den gode proces og den gode konsulent. 9. December 2008, Horsens v. Søren Østergaard Pedersen, DMR

Krav til den gode proces og den gode konsulent. 9. December 2008, Horsens v. Søren Østergaard Pedersen, DMR Krav til den gode proces og den gode konsulent 9. December 2008, Horsens v. Søren Østergaard Pedersen, DMR 1 1. Om konsulentbranchen og DMR 2. Det gode konsulentkøb 3. Samspil mellem det offentlige vejlednings

Læs mere

VELKOMMEN. til årsdag i DI Videnrådgiverne

VELKOMMEN. til årsdag i DI Videnrådgiverne VELKOMMEN til årsdag i DI Videnrådgiverne Program 8.00 Velkomst Søren Holm Johansen, DI Videnrådgiverne Where to play, how to win 8.30 Major themes shaping the Nordic consulting industry in 2014 Director

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2015 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 7 Gyldighedsperiode og opfølgning

Læs mere

Hvordan kan det private og offentlige få mere ud af ressourcerne inden for taxi og befordring? En afskedssalut?

Hvordan kan det private og offentlige få mere ud af ressourcerne inden for taxi og befordring? En afskedssalut? Hvordan kan det private og offentlige få mere ud af ressourcerne inden for taxi og befordring? En afskedssalut? TØF 7. oktober 2014 Morten Hvid Pedersen morpedersen@deloitte.dk 3093 6508 Et par enkelte

Læs mere

Kvartalsstatistik nr.1 2012

Kvartalsstatistik nr.1 2012 nr.1 212 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Samarbejde, konsortier og netværk Workshop om juridiske og økonomiske udfordringer

Samarbejde, konsortier og netværk Workshop om juridiske og økonomiske udfordringer Samarbejde, konsortier og netværk Workshop om juridiske og økonomiske udfordringer v/ Betina Nørgaard, Manager Deloitte Consulting Holmegaard, 15. marts 2012 Agenda Opstart af samarbejdet Afgivelse af

Læs mere

Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1

Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 1 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side 2 Copyright Business Institute A/S, Vesterbro 18, 9000 Aalborg. Side

Læs mere

ANTAL ANSATTE I VIRKSOMHEDERNE VIRKSOMHEDERNES ALDER 10+ 2-10 0-1. +10 år 6-10 år 0-5 år. Antal ansatte. Antal virksomheder. Alder.

ANTAL ANSATTE I VIRKSOMHEDERNE VIRKSOMHEDERNES ALDER 10+ 2-10 0-1. +10 år 6-10 år 0-5 år. Antal ansatte. Antal virksomheder. Alder. 2 3 Antal ansatte ANTAL ANSATTE I VIRKSOMHEDERNE 1+ 2-1 -1 1 2 3 4 5 6 Antal virksomheder VIRKSOMHEDERNES ALDER Alder +1 år 6-1 år -5 år 5 1 15 2 25 Antal 4 3 35 4 45 SAMMENSÆTNING AF BRANCHER Basissoftware

Læs mere

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE

BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE BLIV KLOGERE PÅ DIN BYGHERRES BUSINESS CASE EXECUTIVE UDDANNELSE I FORRETNINGSUDVIKLING, ØKONOMI OG STRATEGISK LEDELSE OVERORDNET FORMÅL MED UDDANNELSEN Danske Arkitektvirksomheder lancerer i samarbejde

Læs mere

i erhvervslivets udvikling

i erhvervslivets udvikling Det offentlige som i erhvervslivets udvikling Lars Goldschmidt Temaer Forny eller forsvind Det lokale offentlige som rammebetingelse Udfordringer til kommunens organisation og ledelse 2 Det globale marked

Læs mere

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK

FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK INDHOLD 01 Om dokumentet 3 02 Sundhed.dk s forretning 4 02.1 Mission og vision 4 02.2 Sundhed.dk s position og marked 4 02.3 Sundhed.dk s fundament og leverancer 5 02.4 Målgrupper

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september 2018

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september 2018 Finansudvalget 2017-18 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 619 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg 12. oktober 2018 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 619 (Alm. del) af 14. september

Læs mere

Rådgivernes internationale aktiviteter

Rådgivernes internationale aktiviteter DI VIDENRÅDGIVERNE - ANALYSE August 2015 Rådgivernes internationale aktiviteter Rådgiverbranchens internationalisering viser sig gennem eksport, udenlandske samarbejder og netværk, etablering af datterselskaber

Læs mere

Indkøbs- & udbudspolitik

Indkøbs- & udbudspolitik Indkøbs- & udbudspolitik Godkendt af Byrådet den 26. maj 2014 1 Forord Fredensborg Kommune er en stor virksomhed med et bruttobudget på 3,8 mia. kr. og mere end 3.000 medarbejdere, der leverer myndighedsopgaver,

Læs mere

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi R A P P O R T Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017 Viden & Strategi Juni 2014 S i d e 2 1. Baggrund og formål med strategien for konkurrenceudsættelse

Læs mere

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 MAJ 2018 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Omsætningen

Læs mere

2Adecco. IT Consulting

2Adecco. IT Consulting 2 Svært ved at rekruttere rutinerede IT-specialister? Ikke længere... IT er i dag så specialiseret, at det kan være svært for mange virksomheder at besætte vigtige IT-funktioner. Det gælder både for faste

Læs mere

Administrativ organisering. v/ Per Bennetsen 5. april 2018

Administrativ organisering. v/ Per Bennetsen 5. april 2018 Administrativ organisering v/ Per Bennetsen 5. april 2018 Budgetaftale 2018 Budgetaftale 2018: plan for tilrettelæggelse af den samlede administration og omfanget af denne, herunder de tværgående opgaver,

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om DSB s økonomi

Rigsrevisionens notat om beretning om DSB s økonomi Rigsrevisionens notat om beretning om DSB s økonomi Juni 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om DSB s økonomi (beretning nr. 15/2013) 1. juni 2016 RN 704/16 1. Rigsrevisionen følger

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 7 Mål for kerneopgaver 7 A. Driftskvalitet 7 B. Informationssikkerhed 7 C. Effektiv it-drift

Læs mere

PFA Asset Management A/S. Aflønningsrapport for 2016

PFA Asset Management A/S. Aflønningsrapport for 2016 PFA Asset Management A/S Aflønningsrapport for 2016 Forord Denne rapport beskriver PFA Asset Managements principper for aflønning, samt hvordan gældende regler blev efterlevet i 2016. Rapporten er udformet

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 5 Policylignende kerneopgaver 5 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode

Læs mere

Ny organisering af beredskabsområdet 15. september 2014. Beredskabsreformen På vej mod en ny organisering af beredskaberne

Ny organisering af beredskabsområdet 15. september 2014. Beredskabsreformen På vej mod en ny organisering af beredskaberne Ny organisering af beredskabsområdet 15. september 2014 Beredskabsreformen På vej mod en ny organisering af beredskaberne Krav og nye muligheder Beredskabsreformen stiller krav om større kommunale beredskabsenheder,

Læs mere

Firmaprofil. Etableret 2011. OffentligPrivatDialog gik live primo 2012. Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog

Firmaprofil. Etableret 2011. OffentligPrivatDialog gik live primo 2012. Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog DIGITAL DIALOG Firmaprofil Etableret 2011 OffentligPrivatDialog gik live primo 2012 Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog Vinder af IKA s Dialogpris 2014 nomineret og kåret af

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om. Udenrigsministeriets brug af konsulenter i forbindelse med udviklingsbistanden

Rigsrevisionens notat om beretning om. Udenrigsministeriets brug af konsulenter i forbindelse med udviklingsbistanden Rigsrevisionens notat om beretning om Udenrigsministeriets brug af konsulenter i forbindelse med udviklingsbistanden Maj 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07

RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 RIGSREVISIONEN København, den 15. januar 2007 RN A101/07 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning 2/06 om statens køb af juridisk bistand

Læs mere

JOB-/ROLLEBESKRIVELSE. Senior Konsulent med ansvar for analyser, monitorering og tilhørende database/it-systemer. Fondenes Videnscenter

JOB-/ROLLEBESKRIVELSE. Senior Konsulent med ansvar for analyser, monitorering og tilhørende database/it-systemer. Fondenes Videnscenter JOB-/ROLLEBESKRIVELSE Senior Konsulent med ansvar for analyser, monitorering og tilhørende database/it-systemer Fondenes Videnscenter Funktion: Placering: Refererer til: Senior konsulent med ansvar for

Læs mere

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 JULI 2018 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Omsætningen

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet

Rigsrevisionens notat om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet Rigsrevisionens notat om beretning om samlingen af den statslige lønadministration i Finansministeriet Marts 2017 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om samlingen af den statslige lønadministration

Læs mere

Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af omkostningerne ved offentlige indkøbsprocesser og mulige effektiviseringer

Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af omkostningerne ved offentlige indkøbsprocesser og mulige effektiviseringer Rigsrevisionens notat om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af omkostningerne ved offentlige indkøbsprocesser og mulige effektiviseringer Oktober 2018 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

SKI It-rådgivning SKI It-konsulenter. Leon Johansen SKI

SKI It-rådgivning SKI It-konsulenter. Leon Johansen SKI SKI 02.15 It-rådgivning SKI 02.17 It-konsulenter Leon Johansen SKI Område Aftaler It-paletten 2018 Rådgivning vedr. IT Udvikling, projekter Vedligehold, projekter 02.15 It-rådgivning 02.17 It-konsulenter

Læs mere

MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE- OG ANLÆGSPROJEKTER

MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE- OG ANLÆGSPROJEKTER Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 28. oktober 2008 MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE-

Læs mere

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod

DI s strategi. Et stærkere Danmark frem mod DI s strategi Et stærkere Danmark frem mod 2020 Forord Siden dannelsen af DI i 1992 har vi skabt et fællesskab, hvor både de allerstørste og de mange tusinde mindre og mellemstore virksomheder i Danmark

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens beretninger fra Marts 2013

Notat til Statsrevisorerne om eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens beretninger fra Marts 2013 Notat til Statsrevisorerne om eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens beretninger fra 2012 Marts 2013 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Eksterne faglige evalueringer af Rigsrevisionens

Læs mere

Indkøbs- & udbudspolitik

Indkøbs- & udbudspolitik Indkøbs- & udbudspolitik Godkendt i Byrådet den 20. juni 2016 1 Forord Fredensborg Kommune er en stor virksomhed med et bruttobudget på 3,9 mia. kr. og mere end 3.000 medarbejdere, der leverer myndighedsopgaver,

Læs mere

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1

RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse om udviklingsbistand til Tanzania, herunder Danidas brug af evalueringer mv. September 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE

Læs mere

Vi står til regnskab. redmark.dk

Vi står til regnskab. redmark.dk Vi står til regnskab redmark.dk Hos Redmark er vi gode til tal, men det er dig der tæller Som Danmarks 7. største rådgivnings- og revisionsvirksomhed er Redmark en moderne, effektiv og dynamisk virksomhed.

Læs mere

Indkøbspolitik i Varde Kommune

Indkøbspolitik i Varde Kommune Indkøbspolitik i Varde Kommune Indkøbspolitikken Varde Kommunes indkøbspolitik udgør de overordnede rammer for indkøb i Varde Kommune. Politikken er vedtaget af Byrådet. Indkøbspolitikken gælder for alle

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede 3 Mission og vision 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 7 Mål for kerneopgaver 7 Gyldighedsperiode og opfølgning 9 Påtegning 9 Model for kvartalsvis

Læs mere

Afgjort den 28. marts Justitsministeriet. København, den 19. marts Aktstykke nr. 106 Folketinget AA011345

Afgjort den 28. marts Justitsministeriet. København, den 19. marts Aktstykke nr. 106 Folketinget AA011345 Aktstykke nr. 106 Folketinget 2018-19 Afgjort den 28. marts 2019 106 Justitsministeriet. København, den 19. marts 2019. a. Justitsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til: At der i regi af

Læs mere

DET GODE UDBUD SIKRER KVALITET OG UDVIKLING

DET GODE UDBUD SIKRER KVALITET OG UDVIKLING DET GODE UDBUD SIKRER KVALITET OG UDVIKLING Det gode udbud er forudsætningen for at give borgerne mest mulig kvalitet for skattekronerne. Et godt udbud indebærer blandt andet, at regionen planlægger udbuddet

Læs mere

Bidrag til produktivitetskommissionen om offentlig-privat samarbejde

Bidrag til produktivitetskommissionen om offentlig-privat samarbejde NOTAT Bidrag til produktivitetskommissionen om offentlig-privat samarbejde 1. Stigning i offentlig-privat samarbejde i kommunerne Siden kommunalreformen er anvendelsen af private leverandører i den kommunale

Læs mere

VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på baggrund af VIAs koncernstrategi med de fire udfordringer:

VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på baggrund af VIAs koncernstrategi med de fire udfordringer: Gør tanke til handling VIA University College Dato: 30.04.2015 U0200-7-02-1-14 Aftryk på verden Sådan arbejder vi med strategien VIA Sundheds strategiske initiativer og indsatsområder er blevet til på

Læs mere

Samarbejde, konsortier og netværk juridiske og økonomiske udfordringer

Samarbejde, konsortier og netværk juridiske og økonomiske udfordringer Samarbejde, konsortier og netværk juridiske og økonomiske udfordringer v/ Betina Nørgaard, Manager Deloitte Consulting Holmegaard, 15. marts 2012 Agenda Begrundelser for samarbejde Forskellige samarbejdsmodeller

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering

Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Hanne Merete Lassen, chefkonsulent, haml@di.dk, 3377 3868 Mille Munksgaard, konsulent, mimu@di.dk, 3377 4631 NOVEMBER 2018 Der ligger store muligheder i innovation og digitalisering Virksomhederne arbejder

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber 2019 COI S STRATEGI FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med innovations

Læs mere

Vi står til regnskab. redmark.dk

Vi står til regnskab. redmark.dk Vi står til regnskab redmark.dk Hos Redmark er vi gode til tal, men det er dig der tæller Som en af Danmarks største rådgivnings- og revisionsvirksomhed er Redmark en moderne, effektiv og dynamisk virksomhed.

Læs mere

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING

Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Overvejelser i forbindelse MED OUTSOURCING Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hvorfor det? 4 Fordele og ulemper ved outsourcing 5 Kendte faldgrupper 6 Hvordan skal virksomheden Outsource? 6 Pris på outsourcing

Læs mere

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del) af 20. november 2012 stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA)

Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del) af 20. november 2012 stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA) Finansudvalget 2012-13 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 57 Offentligt Folketingets Finansudvalg Christiansborg Finansministeren 24. december 2013 Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 57 (Alm. del)

Læs mere

Det kræver en effektiv marketingorganisation i dag!

Det kræver en effektiv marketingorganisation i dag! Det kræver en effektiv marketingorganisation i dag! Den mest konstante faktor for marketinglederen i dag er konstant adressering af forandring! Det gælder i en sådan grad at Marketing, sammen med IT, er

Læs mere

Forstå og forme fremtiden. Udviklingsstrategi

Forstå og forme fremtiden. Udviklingsstrategi Forstå og forme fremtiden Udviklingsstrategi 2019-2022 Hvorfor har vi en udviklingsstrategi for koncernen? EFKMs strategiske fokus på udvikling skal sikre, at vi som en effektiv koncern er gearet til fremtiden.

Læs mere

Konsulent og professionel værdiskaber

Konsulent og professionel værdiskaber Samarbejdsformer Konsulent og professionel værdiskaber 14 års erfaring med affaldsog ressourceoptimering heraf 7 år i topledelsen af Renosyd Den værdifulde kundeoplevelse er omdrejningspunktet for mit

Læs mere

Business Consulting New manager programme

Business Consulting New manager programme Business Consulting New manager programme Velkommen som manager i Business Consulting Faglig specialisering, bred orientering Vi søger talentfulde managere med lederkompetencer, der trives med udfordringer,

Læs mere

Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb

Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb 7. oktober 2014 1 Totaløkonomi og lange kontrakter - Totaløkonomi i offentlige indkøb Anja Piening, Chef for Jura og CSR Sandie Nøhr Nielsen, Udbudsjurist & TCO-ansvarlig 7. oktober 2014 2 SKI A/S en offentlig

Læs mere