LEDER-ORDBOGEN. 1. Helsingør Gruppe er delt i flere afdelinger, fx.mikro-afdelingen, mini-afdelingen osv...

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LEDER-ORDBOGEN. 1. Helsingør Gruppe er delt i flere afdelinger, fx.mikro-afdelingen, mini-afdelingen osv..."

Transkript

1 LEDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE 1.HELSINGOR.DK 1.HELSINGØR.DK ADRESSER AFBUD AFDELING AKTIVITETSMÆRKE Vores gruppe hedder 1. Helsingør Gruppe, og vi er en af grupperne i Øresund Division under Det Danske Spejderkorps. Gruppen består i dag af over 125 medlemmer fordelt på 6 afdelinger. Gruppens historie kan der læses om i denne mappe - under afsnittet "1. Helsingør". er adressen på 1. Helsingørs egen hjemmeside. Hvis afdeling har sin egen hjemmesideansvarlige. Adresser på lederne i 1. Helsingør Gruppe findes på Adresser på den enkelte afdelings spejdere har afdelingens ansvarlige (medlemsansvarlige i Blåt Medlem) leder. I lederrummet (skuffe i "skuffedariet") ligger desuden en adresseliste over de øvrige grupper i Øresund division. Hvis en spejder er forhindret i at komme til et møde eller en tur, skal afbud gives direkte til en af lederne - og helst dagen inden... (dette gælder også ledermøder). 1. Helsingør Gruppe er delt i flere afdelinger, fx.mikro-afdelingen, mini-afdelingen osv... I forbindelse med arbejdsstoffet i de enkelte afdelinger, findes der er række mærker, som kan uddeles til spejderne, der har gennemført de tilhørende aktiviteter. Mærkerne sys på uniformens højre overarm. Duelighedstegn er en gammel betegnelse, som stadig bruges, om aktivitetsmærker.

2 ALKOHOLPOLITIK I 1. Helsingør har vi på gruppestyrelsesmødet den 19. maj 1999 vedtaget følgende alkoholpolitik: De klare signaler, vi ønsker at sende til omverdenen er: - at vi som spejdere omgås alkohol med ansvarlighed, bruger hovedet og den sunde fornuft og er klar over, at vi for omverdenen står som medlemmer af en organisation, der primært er for børn og unge. - at vi er bevidste om, at hverken anvendelsen af farligt værktøj eller ansvaret for andres børn passer sammen med alkohol - derfor nydes alkohol kun "uden for arbejdstid"! - at alkohol er et nydelsesmiddel for voksne. NB: for god ordens skyld defineres alkohol som: øl, vin og spiritus. Man skal til enhver tid være i stand til, evt. at køre en spejder til skadestuen under den gældende promille. Dette sætter jo en naturlig lav grænse for et forbrug. Se også Faktabladet om alkohol. På Lederdøgn 2010 havde vi alkoholpolitik til debat, ny tekst laves af HP ALLIGATORLØB APOKALYPSELØB BADEN- POWELL BESTYRELSEN BESTYRELSESMØDER Løb for seniorer og "old-boys" på Söderåsen i Sverige. Foregår den 3. weekend i februar. Se mappe "Faste arrangementer" i lederrummet. Et løb for spejdere og seniorer et sted på Fyn. Finder sted 3. hele weekend i marts. Se mappe "Faste arrangementer" i lederrummet. Spejderbevægelsens grundlægger, i det daglige omtalt som B-P. Gruppens bestyrelse har ansvaret for gruppens økonomi og for at de enkelte afdelinger ledes i overensstemmelse med korpsets love. Bestyrelsen består af forældre, ledere og unge spejdere mellem 15 og 23 år, vi har valgt en bestyrelse på 6 personer. Bestyrelsen vælges på grupperådsmødet. Bestyrelsen holder møde en hverdagsaften. Formanden indkalder til møderne. Alle ledere og spejdere over 15 år også mulighed for at deltage - dog uden stemmeret.

3 BJØRNEUNGERNE BLADE BLÅ SOMMER BLÅT MEDLEM BLÅ TRÅD BOGFINKEN BORNHOLM RUNDT BRANDMATERIEL BROEN BÅLET Navnet på en mikro-patrulje. 1. Helsingør Gruppe udgav sit eget blad "Spejderstafetten", der udkom ca. 4 gange årligt. Fra 1. april 2010 udkommer Spejderstafetten ikke mere!! Det Danske Spejderkorps udgiver bladet "Spejdersnus" for mikro-, mini- og juniorspejdere samt bladet "Track" for junior-, trops- og seniorspejdere. Disse blade udkommer 6 gange om året. Som leder vil du også modtage lederbladet "Broen" ca. 4 gange årligt. Korpslejr, der afholdes i Sønderjylland hvert 5. år med deltagere fra hele landet og mange fra resten af verden. Sidste BS var i = DDS's medlemssystem. Alle afdelinger i gruppen kan udpege en enhedsansvarlig (se denne), som får adgang til Blåt medlem. = den røde tråd i gruppens daglige spejderarbejde. Nu er tråden indarbejdet i Kronborgmærket. Navnet på en mini-patrulje. En vandretur på 3 dage og 110 km (?) rundt på Bornholm i pinsen. Vi har deltaget et par gange - men vedtaget, at det ikke er en fast årlig tradition. I Spejdergården har vi det lovpligtige materiel, som bliver kontrolleret hvert år: I storhytten røgalarmer, brandspand og brandtæppe. I patruljeafdelingen røgalarmer, brandtæppe og pulverslukker. Ved rafteladen branddasker. Lederblad udgivet af DDS, udkommer ca. 4 gange årligt. På kan du tilmelde dig nyheder. Spejderlommebog for de årige.

4 CENTERLEJR DANSK NATURFREDNINGSFO RENING DDS DILLELØB DINIZULI DIVISION DIVISIONS- TURNERING DIVISIONSMÆRKE DUELIGHEDSTEGN EGERNET Der findes mange spejdercentre i Danmark, som hjælper med planlægning og afholdelse af sommerlejre. Disse center-sommerlejre ligger fast i bestemte uger i sommerferien. En meget populær sommerlejr-form for mini og junior. Du finder lettest spejdercentrene via deres hjemmesider (enten via eller linkene til øvrige spejdercentre på I lederrummet findes også en oversigt over spejdercentrene og deres tilbud. 1. Helsingør Gruppe er medlem af Dansk Naturfredningsforening. Medlemsnummer for info om medlemsfordele / rabatter. Har du brug for medlemskortet - kontakt Hanne Forkortelse for Det Danske Spejderkorps. Et løb for spejdere (12-16 år) et sted i Nordsjælland den sidste weekend i august. Se mappe "Faste arrangementer" i lederrummet. Årligt spejderløb for de 12 til 16-årige, det foregår den sidste "hele" weekend i januar. Løbet består af 3 dele, nemlig et dag-o-løb, et nat-o-løb samt et opgaveløb. En hård men også sjov weekend. Se mappe "Faste arrangementer" i lederrummet. Landet er opdelt i 43 divisioner. 1. Helsingør Gruppe hører til Øresund Division (se denne). Er en turnering, der afholdes for f.eks. alle juniorer i hele divisionen. Stofmærke med Øresund Divisions logo til at sy på uniformen på højre brystlomme. Ekstra mærker sælges for 5 kr. / stk. i "tørklædeskab" i gangen. Gammel betegnelse for aktivitetsmærke (se nærmere under Aktivitetsmærke). Navnet på en trops-patrulje. Det Danske Spejderkorps adresse er adresser på lederne i 1. Helsingør Gruppe kan findes på

5 ENHEDSANSVARLIG FAKTA-BLADE Hver afdeling kan udpege en enhedsansvarlig til DDS's medlemssystem "Blåt medlem". Denne enhedsansvarlige får adgang til afdelingens medlemsliste. Information fra DDS - om essentielle emner. P.t. findes 5 faktablade: Den åndelige dimension i spejderarbejdet, Friluftsliv & naturoplevelser, Alkohol, Seksuelt misbrug af børn Rygning Faktabladene findes i mappe i lederrummet og kan downloades fra FALCK FALKEN DDS har et abonnement hos Falck, som dækker ambulance og sygetransport i Danmark. Desuden har 1. Helsingør abonnement på forbindingsstoffer (abonnementsnummer findes i stor blå mappe med "vigtige papirer Spejdergården" i lederrummet). Navnet på en trops-patrulje. FAMILIESPEJD Familiespejd er betegnelsen for en afdeling i 1. Helsingør Gruppe for børn fra 4-6 år sammen med deres forældre. Det skal give en forsmag på, hvad det vil sige at være "rigtig" spejder. Familiespejd foregår søndag kl i alle ulige uger. FLAMMEN Spejderlommebog for de 8-11 årige. FLANHART Klan Flanhart er en gammel - nu mest til hygge - seniorklan i 1. Helsingør gruppe. FLEECETRØJER FORSIKRING FORÆLDRE Du kan købe fleecetrøje med gruppenavn og logo. Kontakt Hanne for nærmere info... Ups! - det har vi ikke helt styr på endnu... Godt spejderarbejde kan ikke fungere uden opbakning fra forældrene. De skal huske på, minde om, køre, bage kage - og vi skal bare huske at spørge forældrene om hjælp! Se også "forældrehjælp" og "forældrepatrulje".

6 FORÆLDREHJÆLP FORÆLDREPATRULJE GILLASTIG GLENTEN GLØGGBOD På indmeldelsesblanketten er lavet et afsnit om Forældrehjælp. Vi skal bare huske at bruge denne info. En patrulje af forældre, som gerne vil hjælpe med "alt mellem himmel og jord", vi skal bare spørge... Se også "Klan Lasius". En hytte (Gillastugan) og lejrplads ejet af DDS. Den ligger ved Söderåsen i Sverige. Navnet på en storspejder-patrulje. Gruppen havde i mange år en gløgg- og æbleskivebod på Axeltorv den 1. søndag i advent. Da vi ikke forsat havde mulighed for at være på Axeltorv, besluttede vi i 2005 at lave vores egen gløgg- og æbleskivebod - nemlig sammen med vores årlige loppemarked "Spejderloppen" ca. medio november - ved Spejdergården. Spejderloppen med æbleskivebod blev indstillet i GNISTEN GOOD-TURN GPS GRUPPEBÅND GRUPPEDAG Spejderlommebog for de 6-9 årige. Er et engelsk udtryk, som vi også bruger på dansk. Det betyder nærmest " en god gerning". Good-turn var f.eks. da spejderne - for en del år siden - samlede soveposer til flygtningene i Kosova. Gruppen har 5 GPS'er. Se under "letvægtsudstyr". Stofmærke med påskriften 1. HELSINGØR til at sy på uniformen på venstre brystlommeklap. Ekstra mærker kan købes til 5 kr. / stk. (i "tørklædeskab" i gangen). Alle nuværende og kommende spejdere i 1. Helsingør Gruppe + forældre og søskende tager hvert år - den 3. søndag i august måned - til Gurredam spejdercenter. Her har vi en dejlig dag sammen, med spejderløb, madlavning over bål, oprykninger mm. Denne dag er vi ofte over 150 mennesker. Fra 2004 udvidede vi gruppedagen til at omfatte en hel weekend - dog kun for nuværende spejdere!

7 GRUPPENS FØDSELSDAG 1. Helsingør Gruppes fødselsdag i januar (i den weekend, der er tættest på den 11. januar) fejres med et sjovt arrangement for hele gruppen. GRUPPERÅDSMØDE Årligt møde for forældre, ledere og spejdere over 15 år, (= gruppens generalforsamling). Afholdes hvert år inden den 1. marts. På mødet vælges repræsentanterne til gruppens bestyrelse for 2 år ad gangen. GRUPPEWEEKEND GURREDAM En weekendtur for alle spejderne i 1. Helsingør Gruppe. Den afholdes i forbindelse med gruppedagen, dvs. den 3. weekend i august. Spejdercenter med hytte og lejrpladser, beliggende Gurrevej 322, 3000 Helsingør. 1. Helsingør har her sin egen lejrplads med shelter (lejrplads 8). For lån/leje kontaktes Gurredams kontor på tlf tirsdage mellem kl. 18 og 20 eller GRÆVLINGEUNGERNE Navnet på en mikro-patrulje HEJ-BOG HIKE/HEJK HJEMMESIDE HJÆLPER HYTTEN GL. HELLEBÆKVEJ Lille bog i lommeformat, som indeholder mange nyttige spejderoplysninger. Bogen er gren-opdelt, dvs. den hedder Hej-mikro, Hej-mini osv. Fra 2007 har bogen skiftet navn til "Gnisten", "Flammen" osv... Vandretur med fuld oppakning - som regel med primitiv overnatning... Se nærmere under "Internet" og "1. Helsingor.dk" Hver afdeling kan have tilknyttet hjælpere. Hjælpere er spejdere, der endnu ikke er fyldt 15 år - se mere info i dokumentet "som hjælper i 1. Helsingør" For en periode har vi fået lov til at låne "Holger Danske"- hytten, Gl. Hellebækvej 58.

8 HYTTER HÅNDBOG ILDEN INDMELDELSE Hvis du vil leje hytter til overnatning, så se i bogen "Den store danske hyttefortegnelse" i lederrummet. På samt kan du også finde hytter. Flere lokale spejderhytter (uden køjer) kan også sagtens lånes - spørg de andre ledere om kontaktperson mm. DDS udgiver ca. hvert andet år en håndbog med bl.a. reviderede love og vedtægter. En lidt tør sag, men utrolig nyttig, den har et meget godt stikordsregister. Kan downloades på Spejderlommebog for de årige. I 1. Helsingør gruppe har vi lavet vores egen indmeldelsesblanket. Spejder + forældre udfylder og afleverer indmeldelsesblanketten til en leder. Indmeldelsesgebyret på 150 kr. betales via netbank. Udfyldte indmeldelsesblanketter afleveres i GL's skuffe. GL sørger så for besked til kasserer, laver kartotekskort samt opdaterer DDS's medlemssystem. Se desuden "vejledning for indmeldelser og udmeldelser" i afsnittet Vejledninger. INDMELDELSESGEBYR Indmeldelsesgebyret er p.t. 150 kr., som dækker tørklæde, knobbånd, lommebog, gruppetshirt, mug og rabatkort til Spejdersport samt diverse mærker til uniformen. Se også "vejledning for indmeldelser og udmeldelser" i afsnittet Vejledninger på hjemmesiden. INTERNET Det Danske Spejderkorps's internetadresser er og www. spejder.dk 1. Helsingør Gruppes internetadresse er JUNIOR Spejdere fra år. Juniorernes mødedag er mandag kl. 19:00 til 20:30.

9 KARTOTEKSKORT KASKETTER GL laver kartotekskort - direkte fra spejderens indmeldelsesblanket. Ajourførte kartotekskort på oprykkere afleveres - efter gruppedag - til næste afdeling. Vi håber snart at kunne afskaffe disse - og kun brug Blåt Medlem. Kasketter i natur/blå med gruppenavn og logo kan købes til 60 kr. stykket. KLANEN = Seniorafdelingen i gruppen. Seniorerne er fra ca. 16 til ca. 23 år. KLAN KAOS KLAN LASIUS KNOBBÅND KONTINGENT KORPSLEJR KORPSLODSEDDEL KORPSRÅDSMØDE Se KLANEN Se FORÆLDREPATRULJE. PL/PA for Klan Lasius - se adresseliste på hjemmesiden. Knobbåndet er et stykke farvet tov, som kan hænge i bæltet. Knobbåndet kan bruges til mange ting, - selvfølgelig også til at øve knob med!! Kontingentet for spejderne opkræves 2 gange årligt, den 1. januar og den 1. juli. Beløbet er p.t. 500 kr. pr. halvår. For familiespejd dog kun 310 kr. pr. gang. Ledere betaler 75 kr./år i kontingent. Se "vejledning for kontingent og betaling" under afsnittet Vejledninger. Se BLÅ SOMMER. Hvert år i februar holder DDS et landslotteri. Indtægterne herfra går dels til gruppen, dels til vedligeholdelse af korpsets kursusejendomme. Traditionen er, at vi bruger vores tilstedeværelse på Helsingørmessen til lodseddelsalg. DDS's generalforsamling, der afholdes hvert år. Der deltager 2 repræsentanter fra hver gruppe - med stemmeret. Korpsrådsrepræsentanterne vælges på grupperådsmødet.

10 KRONBORGMÆRKET LEDER LEDERKURSER LEJRPLADSER LEOPARDEN LETVÆGTSUDSTYR LOMMEORDEN LÆRKEN LØVEN 1. Helsingør Gruppes eget arbejdsstof ("blå tråd"), som blev "søsat" september Mærket består af et grundmærke samt 8 delmærker (1 mikro, 2 mini, 2 junior, 2 trop og 1 klan). Desuden får hver spejder sin egen logbog. Mere om Kronborgmærket på hjemmesiden. Hver afdeling har sin afdelingsleder og assistenter. Navne på ledere og assistenter findes altid på hjemmesiden. Alle vores ledere og assistenter underskriver en ledererklæring, hvilket bl.a. indebærer et check hos Rigspolitiet mht. seksuelt misbrug af børn under 15 år. Se mere info under "som leder i 1. Helsingør". DDS og Øresund Division udbyder mange spændende kurser. Se "vejledning for kurser" i afsnittet Vejledninger. En liste over DDS's lejrpladser findes på I skovene findes også mange lejrpladser, se nærmere på og På Gurredam har 1. Helsingør sin egen lejrplads (lejrplads 8). Navnet på en junior-patrulje. 1. Helsingør råder over en del letvægtsudstyr: fjeldtelte udlånes via troppen, trangiaer fra junior og trop, letvægtsværktøj og GPS'er fra "det allerhelligste" - hvortil afdelingsleder har nøgle. Husk at notere udlån. En spejderlomme bør altid indeholde spejderlommebogen, papir, medlemskort, blyant, plaster, sikkerhedsnål, lommetørklæde, viskelæder, elastik samt knobbånd og sangbog. Navnet på en mini-patrulje. Navnet på en junior-patrulje.

11 MATERIALER MEDLEMSKORT MIKRO MINI MØDEKNAP MØDELOKALE NATHEJK NATPARLØBET Vi plejer at sige, at vi har ALT i Spejdergården. Mange af vores fælles materialer er noteret på den ikke ajourførte Materialeliste (skuffe i "skuffedariet" i lederrummet). Spørg Hanne for mere info... Hver afdeling har desuden sit eget skab med materialer. Lille lamineret kort med enkelte oplysninger, så hvert medlem har et bevis på sit medlemsskab af Det Danske Spejderkorps. Medlemskortet udleveres mødet efter indmeldelsesblanketten er afleveret. (GL sørger herfor). Spejdere fra 6-8 år. Mikroernes mødedag er søndag kl. 10 til 12. Spejdere fra 8-10 år. Miniernes mødedag er onsdag kl. 18:30 til 20:00. En lille sølvknap med korpslogo, som udleveres på gruppedagen til de mødestabile, der har deltaget i alle arrangementer i et helt år med maks. 3 afbud. Gruppens faste mødelokale er Spejdergården (se denne). Se evt. også under "Hytten Gl. Hellebækvej". En lang og hård weekend i september for de største af spejderne (14-16 år) og seniorer - et sted på Sjælland. Se mappe "Faste arrangementer" i lederrummet. Et nat-cykelløb i København for spejdere fra 12 år og opefter - den første weekend i november. Se mappe "Faste arrangementer" i lederrummet. OAK-CITY-RALLY Sæbekasseløb - af hjemmelavede sæbekassebiler - fra Farum Station til Egemosecenteret (10 km), deltagere fra minier og opefter, i maj måned, se mere på O-LØB 1. Helsingør har kort, skærme samt tænger til o-løb (højre skab i gangen).

12 OPRYKNING OVERNATNINGER PATRULJE Oprykning fra én afdeling til den næste, f.eks. fra mikrospejder til minispejder, foregår som en symbolsk tovtrækning på Gruppedagen i august måned. Alle overnatninger (antal "hoveder" antal nætter) skal meddeles den "tilskudsansvarlige" - pt. Jo flere overnatninger des større bliver vores tilskud fra kommunen! Se "vejledning for indberetning af overnatninger". Overnatninger i Spejdergården - se hjemmesiden. Hver afdeling er opdelt i patruljer, hver med 6-8 spejdere. PATRULJEMØDER PLANKURSER PRINTERPATRONER PUMAEN RABATKORT Hver storspejder-patrulje afholder selv deres eget patruljemøde med støtte/vejledning fra tropsleder/- assistent. Er kurser i skolernes efterårsferie, der tilbydes spejderne fra ca. 13 år. De foregår flere steder i landet og har til formål at give spejderne et fundament at arbejde videre med hjemme i patruljerne. Se "vejledning for kurser" på Gruppen har tidligere indsamlet brugte printerpatroner til videresalg, men da det kun gav en lille fortjeneste - og meget besvær, så har vi stoppet dette projekt 03/ Navnet på en junior-patrulje. Medlemmer af DDS får 10% rabat ved køb i Spejdersport. Husk rabatkortet!! Rabatkortet udleveres ved indmeldelsen. 10 % rabat kan også opnås i butik Outdoor, Bramstræde i Helsingør. RAFTELADEN REGNSKAB I rafteladen ved Spejdergården findes foruden rafter også brænde. Nøglen til Spejdergården passer også til rafteladen. Hver afdeling afregner direkte med kassereren.

13 RIKKI-TIKKI ROVERLØB RUNDSKUEHÆFTER RYGEPOLITIK RÆVEUNGERNE RØDKÆLKEN SANGBOG SCT. GEORG SCT. GEORGSDAG Navn på en trops-patrulje. Leder-/seniorløb arrangeret af Sct. Georgsgilderne i Kronborg Distriktsgilde - oftest den sidste lørdag i oktober. Hvert år sælger gruppen rundskuehæfter for Sct. Georgsgilderne i lighed med alle andre grupper i kommunen. Gruppen får penge for hvert solgt hæfte, i 2009 var det 8 kr. pr. hæfte. I Spejdergården har vi besluttet at: - al tobaksrygning foregår UDENDØRS. - så vidt muligt ryges der ikke i forbindelse med spejdermøder - sker det alligevel, går rygeren væk fra spejderne/aktiviteten i mens. Begge dele er selvfølgelig gældende for både spejdere og ledere. Lederne skal være meget opmærksomme på deres ansvar som rollemodeller og dermed de signaler de sender. På lederdøgn 2010 havde vi rygepolitik til debat - HP skriver ny tekst. Navnet på en mikro-patrulje. Navnet på en mini-patrulje. Kan købes i Spejdergården (i det midterste grå skab i gang) eller i Spejdersport. Fra minispejder forventes det, at man har din egen sangbog. Sct. Georg var ifølge sagnet en tapper ridder, der ufortrødent gik løs på en forfærdelig drage for at frelse prinsessen. Da han havde dræbt dragen med sit sværd, drog han bort uden at få belønning for sin indsats. B.P. har valgt Sct. Georg som alle spejderes forbillede for bl.a. at fremhæve det uselviske i spejderarbejdet. Den 23. april er Sct. Georgsdag. Denne dag mødes hele 1. Helsingør gruppe (ofte på Kronborg) og hører sagnet om Sct. Georg samt bekræfter spejderløftet.

14 SCT. GEORGSGILDE S-ENGROS SENIOR SHELTER SKOLEFERIER SKOPUDSEBOD SKOVE SOMMERLEJR SPEJDER SPEJDER-5-KAMP Er en forening af voksne over 21 år (oftest tidligere spejdere), som gerne vil bevare tilknytningen til - og på forskellig vis støtte - spejderbevægelsen. Gilderne laver hvert år arrangementer /løb for spejderne samt et leder-/seniorarrangement (roverløb). 1. Helsingør gruppe har "købekort" til S-Engros, Ole Rømersvej 4, Helsingør. Kontakt Hanne... Spejdere fra år.(se også under "KLANEN") En lille primitiv hytte, hvor den ene side er åben - som regel med bålsted udenfor langs åbningen. Normalt holder vi ikke møder i skoleferierne... Se under "Spejderhjælpen". Hvis du vide mere om de lokale skove, lave større arrangementer i skovene (søge om tilladelse), finde og reservere lejrpladser, så er vejen frem... Årets højdepunkt. Sommerlejre kan holdes afdelingsvis, gruppevis eller som korpslejr. Spejdere fra år (af og til kaldes disse spejdere også for storspejdere/tropsspejdere). Kan også bare være en generel betegnelse for det "at være spejder" Hvert år i september holdes der Spejder-5-kamp på Gurredam. Som navnet siger kæmpes der i 5 discipliner i hold af 3 spejdere og i 2 aldersgrupper (juniorer / spejdere). Se mappe "Faste arrangementer" i lederrummet.

15 SPEJDERGÅRDEN SPEJDERHJÆLPEN SPEJDER-LEX SPEJDERSNUS SPEJDERSPORT SPEJDERSTAFETTEN STORSPEJDER SVALEN Gruppens faste mødelokale. Adressen er Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør. Overnatning i Spejdergården skal anmeldes til brandvæsenet. Skema hertil findes i skuffe i "skuffedariet" i lederrummet eller på Reservation af Spejdergården styres af HP. Reservationerne kan ses på kalenderen på hjemmesiden. En hjælpefond, der drives sammen med flere andre spejderkorps. Hvert år i september afholdes "Spejderhjælpsugen". I denne uge påtager spejderne sig betalt arbejde og afleverer de indtjente penge til Spejderhjælpen. Pengene bruges til forskellige udviklingsprojekter, der hjælper syge, nødlidende og vanskeligt stillede børn og unge - især i ulandene. Spejderhjælpens motto er: "Raske børn hjælper - det nytter noget." I flere år havde 1. Helsingør Gruppe arrangeret en skopudsebod i denne uge. Mange spejderes "grønspættebog". Nærmest et lille leksikon med svar på mange praktiske ting i spejderverdenen. Du kan finde den på boghylden i lederrummet. "Spejdersnus" er korpsets blad til mikro-, mini- og juniorspejderne. Det udkommer 6 gange årligt. Det udleveres på møderne. DDS's egen butik, hvor uniform og andet tilbehør kan købes med rabat (vis rabatkort). Nærmeste Spejdersport ligger i Hillerød og Lyngby. Kig også på 1. Helsingørs eget medlemsblad med alle oplysninger om møder/ture/adresser/telefonnumre. Spejderstafetten udkommer ikke mere!! Gammel betegnelse for tropsspejder Navn på en minipatrulje

16 SVÆRDKAMP SWEATSHIRT Et landsdækkende seniorarrangement - i weekenden omkring St. Bededag. Se mappe "Faste arrangementer" i lederrummet. Du kan købe sweatshirt med gruppenavn og logo. Kontakt Hanne for mere info... SØLVØKSELØB Et løb med mange udfordringer for spejdere fra 15 år og opefter. Se mappe "Faste arrangementer" i lederrummet. TELTE THINKING DAY TIGEREN TRACK TRANGIA T-SHIRT TÆNKEDAG TØRKLÆDE 1. Helsingør har et stort antal telte - i alle størrelser. Kitkat telte har juniorlederne ansvaret for. Letvægtstelte har tropslederne ansvaret for. Letvægtslavvu har mikrolederne ansvaret for. Se "Tænkedag". Navnet på en junior-patrulje. "Track" er korpsets blad til junior-, trops- og seniorspejderne. Bladet udkommer 6 gange om året. Trangia-udstyr findes mest hos junior og trop, lidt ekstra findes i "det allerhelligste". Du kan købe blå og grå tshirts med gruppenavn og logo. Kontakt Hanne for mere info... Spejderbevægelsens grundlæggere havde begge fødselsdag den 22. februar. Derfor er denne dag blevet gjort til international venskabsdag for spejdere i hele verden. 1. Helsingør Gruppe holder et fællesmøde denne dag (se mere under interne traditioner). Hver spejder giver denne dag 2 kroner for hvert påbegyndt spejderår, og alle bidragene samles i Thinking Day Fonden, som støtter udviklingen af spejderarbejdet, specielt i den tredje verden. Gruppens tørklæde er halvt rødt og halvt grønt (rød til højre), og det udleveres ved indmeldelsen. Seniorernes tørklæde er eget design!!

17 UDMELDELSE ULVEUNGERNE UNIFORM UNIFORMS- VEJLEDNING VALDEMARSDAG VANDREDAG WEEKENDTURE ZOO-DAG Udmeldelse skal ske før den første i den måned, hvor kontingentet forfalder, dvs. inden den 1. januar eller den 1. juli til spejderens leder, gruppelederen eller direkte til kassereren - helst skriftligt. Se desuden "vejledning for indmeldelser og udmeldelser". Navnet på en mikro-patrulje Uniformen er en meget praktisk påklædning til både møder og ture. Ledere kan få uniform betalt af gruppen (den skal dog afleveres ved lederjobbets ophør). Af og til har vi brugte uniformer/ spejderbælter til salg, brugte uniformer/bælter ligger i slagbænk i gang (nøgle til slagbænk i lederrum). Se på - søg "uniformsvejledning". Det danske flags fødselsdag den 15. juni. Denne dag er vi med til at sælge små flag i byen samt deltager i optoget gennem Helsingør Optoget starter på skolen ved Kongevejen og slutter på Kronborg med sang og taler (Valdemarsparade). Hele gruppen er med i dette arrangement. En fælles vandredag for alle spejdere, søskende, forældre m.fl. Vi vandrer som regel den sidste søndag i september måned (hvert andet år). Vandredag 2009 arrangerede Klan Lasius. Weekendture arrangeres flere gange årligt, som regel afdelingsvis. En årlig tilbagevendende begivenhed den 1.søndag i maj, som alle blå spejdere i hele Nordsjælland kan deltage i. Dagen foregår selvfølgelig i Zoologisk Have i København og er et heldagsarrangement.

18 ØKONOMI ØRESUND DIVISION ÅRSSTJERNER 1. Helsingørs regnskab / budget finder du andetsteds på hjemmesiden. Gruppen får en del tilskud fra Helsingør kommune i form af medlemstilskud, aktivitetstilskud samt materialetilskud. Gruppens indtægter kommer desuden fra spejdernes kontingent samt indtægter fra bl.a. korpslodsedler, rundskuehæfter og Helsingørmessen. Derudover kan vi bl.a. også søge Friluftsrådet og Sct. Georgsgilderne om tilskud til nyanskaffelser. Se også "vejledning for afdelingernes drift" og "vejledning for sommerlejre" og "vejledning for indberetning af overnatninger". Alle grupperne fra Hørsholm i syd til Hornbæk i nord er samlet i en division. Vores division hedder Øresund Division og der er 22 grupper i Øresund Division, som er én af landets største. Hos divisionen kan grupperne hente hjælp og vejledning. Divisionen arrangerer også møder / aktiviteter. Det kan anbefales at deltage i disse, da det giver et godt netværk f.eks. til de øvrige mikroledere i divisionen. udleveres én gang om året - på gruppedagen i august. Perioden for årsstjerner følger året, dvs. spejder indmeldt i december får et-årsstjerne i august året efter. Hvis en spejder fra 1. Helsingør Gruppe er udmeldt af gruppen i mindre end et år, så kan ancienniteten (årsstjerner) beholdes. Spejdere fra andre DDS-grupper, der kommer til 1. Helsingør, kan også bevare deres spejderanciennitet, hvis de også kun har været udmeldt af DDS i mindre end et år. Dog tæller spejderanciennitet fra anden gruppe ikke med i "10år-spejder-krus".

SPEJDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE. www.1helsingor.dk er adressen på 1. Helsingør Gruppes egen hjemmeside. 1HELSINGOR.DK

SPEJDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE. www.1helsingor.dk er adressen på 1. Helsingør Gruppes egen hjemmeside. 1HELSINGOR.DK SPEJDER-ORDBOGEN 1. HELSINGØR GRUPPE 1HELSINGOR.DK ADRESSER AFBUD AFDELING AKTIVITETSMÆRKE BADEN- POWELL BESTYRELSEN Vores gruppe hedder 1. Helsingør Gruppe, og vi er en af grupperne i Øresund Division

Læs mere

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter.

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter. SPEJDERNES ORDBOG Adventurespejd Udfordrende løb for tropsspejdere findes over hele landet, året rundt. Afbud Man skal melde afbud, når man ikke kan deltage på møder, ture og arrangementer. Besnøring Knob

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013)

Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Arbejdsgrundlag for Afdelingsledere og assistenter (juni. 2013) Afdelingerne og deres ledere arbejder på baggrund af korpsets love og regler samt værdigrundlag. Spejdermetodens otte elementer, Aktiviteter

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini, Mærkedage mikro/mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mikro/mini: Vigtige datoer 8 Juniorprogram 9

Læs mere

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013 Grupperådsmøde 2013 Søndag 10. marts 2013 Det er Stjernegruppen Vi er altid ude Vi driver et alsidigt friluftsliv, altid udendørs, på alle tider af døgnet, året rundt, i hele verden. Vi præsterer Vi udfordrer

Læs mere

Det har været et interessant år og godt med et større indblik i vores børns spejderliv.

Det har været et interessant år og godt med et større indblik i vores børns spejderliv. Indhold: Side 3 Nyt fra formanden 4 Lommeorden 5 Hej Mikro/mini 6 Program for mikro/mini 7 100 år med bevægelse 8 Lodsedler 9 Tænkedag, hvad er det? 10 Hvorfor fik vi en ny Hej -bog 11 Fastelavnstur 11

Læs mere

Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet.

Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet. Referat af Grupperådsmøde lørdag d. 2. marts 2013 Hammermølle gruppe, DDS Pkt. 1; Gruppeleder Charlie byder velkommen, og der er enighed om at generalforsamlingen er lovligt indvarslet. Charlie vælges

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2011 PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Vintertiden

Læs mere

Lederhåndbog. Meningen med dette hæfte er at nye ledere og bestyrelses medlemmer kan læse om gruppens holdninger, traditioner og praktiske forhold.

Lederhåndbog. Meningen med dette hæfte er at nye ledere og bestyrelses medlemmer kan læse om gruppens holdninger, traditioner og praktiske forhold. side 1 ud af 5 Lederhåndbog. Meningen med dette hæfte er at nye ledere og bestyrelses medlemmer kan læse om gruppens holdninger, traditioner og praktiske forhold. Gruppens historie. Peder Bodil spejderne

Læs mere

Erik Harefod Junior. Forældremøde. 6. Oktober 2016 kl

Erik Harefod Junior. Forældremøde. 6. Oktober 2016 kl Erik Harefod Junior Forældremøde 6. Oktober 2016 kl. 18.30-20.30 Dagsorden Velkommen At være Spejder At være Spejderleder Spejdermøder de ugentlige møder Spejderlommen Spejderture endags eller med overnatning

Læs mere

kongvolmer.spejder.dk

kongvolmer.spejder.dk Nr. 2 august 2015 65. ÅRGANG Velkommer tilbage efter sommerferien til efterårets aktiviteter. Til jer der var på sommerlejr på Møn kan i se videoklip og billeder på divisionens hjemmeside sgdspejder.dk

Læs mere

INDKALDELSE TIL GRUPPERÅDSMØDE Torsdag den 27. februar 2014 kl. 19:00 21:00 i Spejdergården Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør

INDKALDELSE TIL GRUPPERÅDSMØDE Torsdag den 27. februar 2014 kl. 19:00 21:00 i Spejdergården Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør INDKALDELSE TIL GRUPPERÅDSMØDE Torsdag den 27. februar 2014 kl. 19:00 21:00 i Spejdergården Stubbedamsvej 70C, 3000 Helsingør Kære forældre, spejdere over 14 år og ledere i 1. Helsingør, I inviteres hermed

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Gruppehåndbog. 3. Vesterbro Vildgæssene Absalon Division

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Gruppehåndbog. 3. Vesterbro Vildgæssene Absalon Division D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Gruppehåndbog 3. Vesterbro Vildgæssene Absalon Division Forord Du sidder nu med 3. Vesterbro Vildgæssenes Gruppehåndbog. Håndbogen giver svar på alle praktiske

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014)

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014) Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret november 2014) INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL... 2 GRUPPENS STRUKTUR... 2 UDDANNELSE... 2 LEDERE OG VÆRDIER... 3 AKTIVITETER... 4 KORPS OG SAMFUND... 5 FACILITETER...

Læs mere

T H I S T E D S P E J D E R N E

T H I S T E D S P E J D E R N E Bestyrelsesmøde onsdag den 12.10.2016. Tid: onsdag den 12.10.2016 kl. 19-21.30. Til stede: Gitte, Susanne, Jesper, Søren, Bodil, Ole Afbud: Conny, Lind, Anna Dagsorden: Punkt Emne Referat 1 Godkendelse

Læs mere

Ole har set til containeren mandag, men der var ikke meget at tømme. Der var mere til udsmidning.

Ole har set til containeren mandag, men der var ikke meget at tømme. Der var mere til udsmidning. Referat af ledermøde Sted / tid: Rudelen, tirsdag 6. september 2011 kl. 19.00 21.30 Tilstede: Jacob, Anders Pingo, Elmer, Janus, Drejer, Ane, Ole, Bo Fraværende:.. Referat baseret på noter fra Drejer og

Læs mere

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe Valg af dirigent og referent Dirigent Uffe Beck Referent Lene Beck Mødet konstateres lovligt varslet og indkaldt. Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014)

Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014) Karl af Riises Udviklingsplan 2013 2020 (revideret januar 2014) INDHOLDSFORTEGNELSE FORMÅL... 2 GRUPPENS STRUKTUR... 2 UDDANNELSE... 2 LEDERE OG VÆRDIER... 3 AKTIVITETER... 4 KORPS OG SAMFUND... 5 FACILITETER...

Læs mere

Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen

Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen Hvordan bliver den store gruppe federe!?! Workshop II 14:30-15:45 Axel Lund Henriksen Indgangsbøn Oplæg til debat, (provokation) og dialog. Spørg hvis noget skal uddybes. Bidrag med egne erfaringer. Hvordan

Læs mere

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG Leder og adresseoversigt: Gruppeledelse: Gruppeleder: Lasse Christensen, 5534 3194, Gruppeassistent: Ebbe Brintow, 5537 1947, Senoirerklanen (16-23 år): Tobias Tønnesen Troppen (Storspejdere) (12-16 år):

Læs mere

Engtoften 14, 4900 Nakskov Tlf: Enghytten Tlf:

Engtoften 14, 4900 Nakskov Tlf: Enghytten Tlf: HOS Det Danske Spejderkorps Engtoften 14, 4900 Nakskov Tlf: 70261541 Enghytten Tlf: 54921541. www.nakskovspejderne.dk E-mail: Info@nakskovspejderne.dk Indholdsfortegnelse Velkommen... 3 Til nye spejdere

Læs mere

FUNDRAISING. Peter Erkmann Køgespejderne peter@erkmann.dk peter@koegespejderne.dk Tlf. 20 10 10 77

FUNDRAISING. Peter Erkmann Køgespejderne peter@erkmann.dk peter@koegespejderne.dk Tlf. 20 10 10 77 FUNDRAISING Peter Erkmann Køgespejderne peter@erkmann.dk peter@koegespejderne.dk Tlf. 20 10 10 77 Peter Erkmann Gruppeleder hos Køgespejderne Lederudvikling, undervisning, ledelse, bank, organisationsudvikling,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Sted: Til: Tirsdag d. 2. december 2014 kl. 20:00 22:00 Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Tilstede: Anders Theilgaard Madsen (Trops- og Gruppeleder)

Læs mere

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven

Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven S K O V F O L K E T - D E B L Å I H A D E R S L E V Grupperådsmøde Søndag den 24. februar 2013 kl. 13 15 i Spejderskoven DET DANSKE SPEJDERKORPS Grupperådsmøde Vi vil gerne invitere spejdere, forældre

Læs mere

Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre.

Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre. Side 1 af 8 Retningslinjer for anerkendelse af Arrangementer og Spejdercentre. Lovgrundlag Korpsrådsmødet Kraftværk 09 vedtog, at det er muligt for arrangementer og spejdercentre at blive anerkendt af

Læs mere

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DOBBELTHAGEN http://2hag.dk/ Morgensamlig på InterSpejd Nr. 3 2014 AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS Side Indlæg sendes til : Leif Toft Jakobsen E-mail: leif@toftjakobsen.dk Velkommen

Læs mere

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1 Stjernekasteren, særnummer janur 2000 Indhold: Stjernegruppens handlingsplan 2000-02 page 1 Odense Fjord Division, Det Danske Spejderkorps Spejderarbejde for børn og unge i Skibhus og Risingekvarteret

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Jannie Karlsen Referent: Dagmar

Læs mere

Skovfolkets grupperådsmøde

Skovfolkets grupperådsmøde Skovfolkets grupperådsmøde Søndag den 24. februar kl. 13-15 i Spejderskoven - Bastillen Program 1) Valg af dirigent og referent. 2) Beretning 3) Regnskab 2012 4) Behandling af indkomne forslag 5) Væsentlige

Læs mere

Medlemskaber og medlemsbegrebet i Det Danske Spejderkorps

Medlemskaber og medlemsbegrebet i Det Danske Spejderkorps Medlemskaber og sbegrebet i Det Danske Spejderkorps Funktioner i Blåt Medlem og spejderfunktioner der kræver ledererklæring og børneattest Regelsæt pr. 24. februar 2010 Arbejdsgruppen Blåt Medlem Udgivet

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

Sted / tid: Rudelen, tirsdag 10. maj 2012 kl. 19.00.. Tilstede: Ane, Janus, Drejer, Jonas, Carsten, Annie, Bo, (senere Splint, Jacob,..) Fraværende:..

Sted / tid: Rudelen, tirsdag 10. maj 2012 kl. 19.00.. Tilstede: Ane, Janus, Drejer, Jonas, Carsten, Annie, Bo, (senere Splint, Jacob,..) Fraværende:.. Referat af ledermøde Sted / tid: Rudelen, tirsdag 10. maj 2012 kl. 19.00.. Tilstede: Ane, Janus, Drejer, Jonas, Carsten, Annie, Bo, (senere Splint, Jacob,..) Fraværende:.. Loppemarked (Trop) 2/6, Jacob

Læs mere

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Formanden Annette Heydenreich byder velkommen til grupperådsmødet, og til det efterfølgende fødselsdags arrangement, hvor Mjølners 35 års fødselsdag,

Læs mere

Adresseoversigt: Nr. 2 september 2014 64. ÅRGANG

Adresseoversigt: Nr. 2 september 2014 64. ÅRGANG Adresseoversigt: Gruppeledelse: Gruppeleder: Lasse Christensen, 5534 3194, Færgegårdsvej 70, 4760 Vordingborg Gruppeassistent: Ebbe Brintow, 5537 1947, Amalievej 8, 4760. Senoirerklanen (16-23 år): Tobias

Læs mere

Januar Februar Marts 2010

Januar Februar Marts 2010 Januar Februar Marts 2010 Indholdsfortegnelse: Side Kalender 3 5 km. vandretur 4 Andre lande 5 Sy projekt 6 Grupperådsmøde 8 Rengøring 9 Tænkedag 10 Hyttetur 11 Navne, telefonnumre og e-mails 12 Nu - kommer

Læs mere

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING UNIVERSET 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING OPRYKNING SOMMERLEjR ÅBENT HUS GRUPPEN Kære spejdere og forældre! Velkommen tilbage efter sommerferien. I år var vi jo alle på

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde hos Trelleborg Spejderne Tirsdag den 25. februar 2014

Referat af Grupperådsmøde hos Trelleborg Spejderne Tirsdag den 25. februar 2014 Referat af Grupperådsmøde hos Trelleborg Spejderne Tirsdag den 25. februar 2014 Pkt. 1 Valg af dirigent og referent Pia Jeppesen blev foreslået som dirigent og valgt. Susanne Badsberg blev foreslået som

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Spejderne har en facebook-side DDS Klarup Gruppe hvor der deles billeder fra ture og nyttig information. Bestil et benzinkort til

Læs mere

Deadline næste nummer af Bladet 1. august 2015 Redaktøren

Deadline næste nummer af Bladet 1. august 2015 Redaktøren - 1 - Side 3 Nyt fra formanden 4 Referat af grupperådsmødet 9 Sankt Georgs Dag - Hvad er det? 10 Tænkedag 2015 11 Hyttedag 12 Hej mikroer 13 Mikroprogram 14 Hej mini 15 Miniprogram 16 Mærkedage mini 17

Læs mere

Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre

Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre Forretningsorden for Hawerthi 1. Rødovre 1 Grundlag 1. Det Danske Spejderkorps love udgør det formelle grundlag for gruppens arbejde, formål og værdier. 2 Gruppen 1. Gruppen består af følgende afdelinger:

Læs mere

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2016/2017 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

TUPLA. GråstenSpejderne Juni-juli-august 2014. GraastenSpejderne DDS

TUPLA. GråstenSpejderne Juni-juli-august 2014. GraastenSpejderne DDS TUPLA GråstenSpejderne Juni-juli-august 2014 GraastenSpejderne DDS 1 Forsidebillede: Glade Mikrospejdere og der kommer flere og flere til! 2 Gruppen Sommeren er over os, og det er fantastisk! Vi nyder

Læs mere

VI VIL GERNE INVITERE ALLE FORÆLDRE, SPEJDERE OVER 14 ÅR OG LEDERE I 1. HELSINGØR GRUPPE TIL VORES ÅRLIGE GRUPPERÅDSMØDE

VI VIL GERNE INVITERE ALLE FORÆLDRE, SPEJDERE OVER 14 ÅR OG LEDERE I 1. HELSINGØR GRUPPE TIL VORES ÅRLIGE GRUPPERÅDSMØDE VI VIL GERNE INVITERE ALLE FORÆLDRE, SPEJDERE OVER 14 ÅR OG LEDERE I 1. HELSINGØR GRUPPE TIL VORES ÅRLIGE GRUPPERÅDSMØDE MANDAG DEN 23. FEBRUAR 2009 KL: 19 - ca. 21 I SPEJDERGÅRDEN, STUBBEDAMSVEJ 70C,

Læs mere

Deadline næste Blad 15. oktober 2008 Redaktøren

Deadline næste Blad 15. oktober 2008 Redaktøren Indhold: Side 3 Rockfest i Rødovre, Næstved og Ringsted 4 Korpslejr/Blå Sommer 2009 5 Mikro-/Miniprogram 6 Mikrogrenen 7 Minigrenen 8 Nyt fra Styrelsen 9 Juniorsommerlejr på Bornholm 10 Juniorprogram 11

Læs mere

Blåt Medlem. Vejledning i medlemsdelen

Blåt Medlem. Vejledning i medlemsdelen Blåt Medlem Vejledning i medlemsdelen 1 Indhold Færdselsregler i Blåt Medlem... 4 Frem og tilbage... 4 Ikoner... 4 Det blå spørgsmålstegn... 4 Organisationsdata (gruppens forside)... 5 Faneblade... 6 2

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Efteråret er kommet med kulde, blæst og flotte farver i naturen, alle afdelinger er kommet godt i gang efter sommerferien, og alle har været på tur eller løb her i efteråret. Siden

Læs mere

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Referat Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Grupperådsmødet blev afholdt den 27. februar 2011 i Ravnsøhytten. a) Valg af dirigent og referent Joe Schubert blev valgt som dirigent.

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30

Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30 Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30 Hermed følger indkaldelsen til vores generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne. Det plejer at være rimelig

Læs mere

3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre

3. Silkeborg Information til juniorspejderen og forældre Kære Juniorspejder Velkommen i juniorgrenen til sjove, spændende og udfordrende aktiviteter. Side 1 af 7 Udg.: 07 Som juniorspejder laver vi mere seje aktiviteter. Vi sover i bivuak, sejler i kano og kører

Læs mere

Budget og udviklingsplan

Budget og udviklingsplan 2010 Regnskab og beretning 2011 Budget og udviklingsplan Indhold Nibe Spejdernes DDS værdier og mål 3 Beretning for år 2010 4 Regnskab 2010 5 Budget 2011 9 Børneattester 10 Udviklingsplan for Nibe Spejderne

Læs mere

Deadline næste nummer af Bladet 15. marts 2009 Redaktøren

Deadline næste nummer af Bladet 15. marts 2009 Redaktøren - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mærkedage mikro/mini 8 Juniorprogram 9 Junior Nyt 10 Årets spejder 11 Hvad er grupperådet? 12 Roller og ansvar

Læs mere

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe Grupperådsmøde tirsdag d. 22. maj kl. 19.00 Mødet afholdes i hytten på Eriksvej. Afbud: Tina, Anders, Kent, Harry, Karina og Annette Tilstede: Mads, Max, Kenneth, Inge, Mikael, Ole, Lars, Louise, Elsebeth,

Læs mere

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001 Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001 Kontingentindtægt 1010 Medlemskontingent 116.700 116.700 103.900

Læs mere

Claus Nar Gruppe. Runen. Det Danske Spejderkorps. 61. årgang August 2011 Nr. 1

Claus Nar Gruppe. Runen. Det Danske Spejderkorps. 61. årgang August 2011 Nr. 1 Claus Nar Gruppe Runen Det Danske Spejderkorps 61. årgang August 2011 Nr. 1 Kære Claus Nar Gruppe Bestyrelsen har besluttet at vi fremover vil kommunikere lidt bedre med jer. Nyheder vil også fremover

Læs mere

Hvo d r an vi tilt kk ræ er fler jd e spe ere og f i r illi v ge l d e er! e

Hvo d r an vi tilt kk ræ er fler jd e spe ere og f i r illi v ge l d e er! e Hvordan vi tiltrækker flere spejdere og frivillige illi ledere! Peter Erkmann Gruppeleder hos Køgespejderne Marts 1964 Juli 1964 Sep. 1972 1997-2002 FORÅRET 2003 41 børn 8 frivillige ledere EFTERÅRET 2004

Læs mere

Kære spejdere, forældre og ledere

Kære spejdere, forældre og ledere Kære spejdere, forældre og ledere Så er det blevet tid til et nyt EKKO. Redaktionen har desværre ligget lidt stille her efter jul, men nu er den klar igen. Bladet gælder frem til og med sommerferien. Vi

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Referat. Grupperådsmøde 2013 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps

Referat. Grupperådsmøde 2013 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Referat Grupperådsmøde 2013 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Grupperådsmødet blev afholdt den 18. februar 2013 i Egehytten. a) Valg af dirigent og referent Joe Schubert blev valgt som dirigent. Jannie

Læs mere

FUNDRAISING. Dansk Sejlunion November 2013. Peter Erkmann Køgespejderne peter@erkmann.dk peter@koegespejderne.dk Tlf. 20 10 10 77

FUNDRAISING. Dansk Sejlunion November 2013. Peter Erkmann Køgespejderne peter@erkmann.dk peter@koegespejderne.dk Tlf. 20 10 10 77 FUNDRAISING Dansk Sejlunion November 2013 Peter Erkmann Køgespejderne peter@erkmann.dk peter@koegespejderne.dk Tlf. 20 10 10 77 Peter Erkmann Gruppeleder hos Køgespejderne Lederudvikling, undervisning,

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kammeratskab Ansvar Friluftsliv Sjov Udfordrende Forældre: når jeres barn kommer fra spejdermøde,

Læs mere

Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010

Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010 Seniorsommerlejr 2010 Uge 28-11. - 17. juli 2010 Mød os på PARADISE... Egemose Centret - Det Danske Spejderkorps - Hvad er en SeniorCentersommerlejr? SeniorCentersommerlejren er kun for seniorer. Vi laver

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS Forår 2013 1 Redaktion DET DANSKE SPEJDERKORPS Klarup Gruppe - Klarup Skolevej 17. Hjemmeside: klarup.gruppe.dds.dk Deadline for næste nummer: 10. april 2013

Læs mere

Sted / tid: Rudelen, tirsdag 3. maj 2011 kl. 19.00 21.45 Tilstede: Jacob, Anders, Janus, Jonas, Drejer, Johanne Ane, Ole, Bo, Kir Fraværende: Resten..

Sted / tid: Rudelen, tirsdag 3. maj 2011 kl. 19.00 21.45 Tilstede: Jacob, Anders, Janus, Jonas, Drejer, Johanne Ane, Ole, Bo, Kir Fraværende: Resten.. Referat af ledermøde Sted / tid: Rudelen, tirsdag 3. maj 2011 kl. 19.00 21.45 Tilstede: Jacob, Anders,, Jonas, Drejer, Johanne Ane, Ole,, Kir Fraværende: Resten.. Status i grenene Mini: 26 minier, åbner

Læs mere

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012 KNUDEN august 2012 KNUDEN August 2012 1 Sikken en grisefest! Sommerferien og Spejdernes Lejr er nu veloverstået og Broager Drenge trækker igen i arbejdstøjet klar til en spændende efterårssæson. Grisefesten

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 2 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Forår = friluftsliv = Spejderliv Hej kære spejdere og forældre Sikke en Vinterlejr vi havde i

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Stemmeberettige deltagere: Jørgen Skorstensgaard, kassér, Vestskov Division Ledere til stede: Lene Hansen, Dan Norén, Charlotte

Læs mere

ÅRSBERETNINGER 2013 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS

ÅRSBERETNINGER 2013 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS ÅRSBERETNINGER 2013 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS Indhold Bestyrelsen... side 3 Gruppelederne... side 4 Familiespejd... side 6 Mikro... side 7 Mini... side 8 Junior... side 9 Trop...

Læs mere

DDS Skanderborg gruppe. Udviklingsplan 2012-2013 Formål: 5% flere indmeldinger 5% færre udmeldinger

DDS Skanderborg gruppe. Udviklingsplan 2012-2013 Formål: 5% flere indmeldinger 5% færre udmeldinger DDS Skanderborg gruppe Udviklingsplan 2012-2013 Formål: 5% flere indmeldinger 5% færre udmeldinger Attraktivt program At programmet til stadighed er alsidigt, udviklende, sjovt og spændende, så spejderne

Læs mere

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00 Grevespejderne Indhold Invitation..3 Dagsorden.4 Giv en hånd.......5 Datoplan.6 Udviklingsplan...7 Grevespejderne 2 Bøgehegnet 103 kld. DK-2670 Greve mail@grevespejderne.dk

Læs mere

Årsprogram 2015/2016. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2015/2016. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2015/2016 Ulveflokken 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide.

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Svend Grate Gruppe. Grupperådsmøde. Onsdag 15. februar 2017 kl

Svend Grate Gruppe. Grupperådsmøde. Onsdag 15. februar 2017 kl Svend Grate Gruppe Det Danske Spejderkorps Grupperådsmøde Onsdag 15. februar 2017 kl 18.30 20.00 Dagsorden Indledning (velkommen, dirigent, referent) Årets gang i Svend Grate Gruppe (formandens beretning,

Læs mere

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE Beretning fra formanden Det var så 2015 for spejderne, lederne og os forældre og jeg syntes året er gået stærkt. Vi har ikke været ramt af mangel på ledere i 2015,

Læs mere

ÅRSBERETNINGER 2012 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS

ÅRSBERETNINGER 2012 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS ÅRSBERETNINGER 2012 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS Årsberetning for 2012 bestyrelse Bestyrelsen har i sæsonen 2012/2013 afholdt 5 bestyrelsesmøder. Det er således bestyrelsens intention,

Læs mere

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe

KFUM-Spejderne i Danmark Roskilde Gruppe Grupperådsmøde tirsdag d. 24. november kl. 19.00 Referat: 1. Indledning Sang: Regnvejrsdag i november. 2. Orientering: Enhedslederne fortæller om status i enhederne, afholdte og kommende arrangementer

Læs mere

Sortebrødre Gruppe Årsrapport 2014 Nr. 1. Indkaldelse til generalforsamling

Sortebrødre Gruppe Årsrapport 2014 Nr. 1. Indkaldelse til generalforsamling Sortebrødre Gruppe Årsrapport 2014 Nr. 1 Indkaldelse til generalforsamling Dagsorden Formandens beretning Ledernes beretning 2015 kalender Gruppens visioner Øjebliksbilleder Regnskab 2014 Lidt sjov Budget

Læs mere

kongvolmer.spejder.dk

kongvolmer.spejder.dk Nr. 1 januar 2017 67. ÅRGANG Velkommen tilbage efter jul og nytår til dette års forhåbentlig spændende spejderaktiviteter. Årets største begivenhed bliver nok den store sommerlejr Spejdernes Lejr i sønderjylland.

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014

Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014 Billeder fra sommerlejren Gruppeblad - Pionererne 62. årg. September - Oktober - November - December Nr. 2 2014 Emilie indvier vores indgangsportal på sommerlejren Farvel og tak for denne gang til de små

Læs mere

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år.

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de 18 21 årige og Rovere for dem over 21 år. Pionererne er inddelt i sjak og styrer selvstændigt deres arbejde. De har ikke nogen

Læs mere

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers.

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers. SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe September 2012 Årgang. 02 NR. 07 www.spejdernet.dk/esb Spejdernes Lejr 2012 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Spejderliv er friluftsliv og det har Troppen taget alvorligt. De holder

Læs mere

Sommerlejr i Holstebro

Sommerlejr i Holstebro KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 3 Sommerlejr i Holstebro Ipod mangler se mere på side 5. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl på Gurredam

Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl på Gurredam Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl. 11-12 på Gurredam Tilstede: ca. 20-25 forældre, unge og ledere. Formand for bestyrelsen Bente Rasmussen åbnede mødet og

Læs mere

Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten.

Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten. D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Gnisten Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt udgave, er det

Læs mere

STAFETTEN December 2016 og Januar, Februar 2017

STAFETTEN December 2016 og Januar, Februar 2017 STAFETTEN December 2016 og Januar, Februar 2017 Hej alle sammen! Hermed den nye Stafetten for de næste 3 mdr. samt fællesdatoer for det næste år, så læg datoer ind i jeres kalender allerede nu. Julen er

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Friluftsliv = Spejderliv Hej kære spejdere og forældre Sommerlejre Velkommen tilbage efter sommerlejrene!

Læs mere

Referat af. grupperådsmøde i Orion

Referat af. grupperådsmøde i Orion Referat af grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Referat af Grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Side 1 af 6 Deltagere: Bestyrelsen, ledere og 30 forældre i alt 44 personer Christian Nedergaard blev

Læs mere

MÅLSÆTNING... 2 VORES FORVENTNINGER TIL FORÆLDRE... 3 PRAKTISKE OPLYSNINGER TIL FORÆLDRENE... 3 LEDERNE I LUPUS FLOKKEN... 3 BRUG AF KNIV...

MÅLSÆTNING... 2 VORES FORVENTNINGER TIL FORÆLDRE... 3 PRAKTISKE OPLYSNINGER TIL FORÆLDRENE... 3 LEDERNE I LUPUS FLOKKEN... 3 BRUG AF KNIV... INDHOLDSFORTEGNELSE MÅLSÆTNING... 2 VORES FORVENTNINGER TIL FORÆLDRE... 3 PRAKTISKE OPLYSNINGER TIL FORÆLDRENE... 3 LEDERNE I LUPUS FLOKKEN... 3 BRUG AF KNIV... 3 FORÆLDRENE... 4 MØDETIDER... 4 KONTINGENT...

Læs mere

Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 12. januar 2005, kl. 2010 på Enghave 38.

Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 12. januar 2005, kl. 2010 på Enghave 38. Referat Jon Litle Best.-møde onsdag den 12. januar 2005, kl. 2010 på Enghave 38. Dagsorden Tilstede Ivan, Sune, Rolf, Helle, Sten, Henrik, Bjørn, Boff, Christian, Elisabeth, Morten Kyed, Kristine, Pia,

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S GRUPPERÅDSMØDET d. 28. FEBRUAR 2013 Sted: Dirigent: Referent: Baldersborgen, Baldersbuen 16c, 2640 Hedehusene Kjeld Vestergaard Jens Zoëga Hansen DAGSORDEN a) Valg af dirigent og referent. b) Beretning

Læs mere

Beretning for DDS Hjortespring Gruppe til grupperådsmødet den 2. april 2016

Beretning for DDS Hjortespring Gruppe til grupperådsmødet den 2. april 2016 Beretning for DDS Hjortespring Gruppe til grupperådsmødet den 2. april 2016 Der kan stilles spørgsmål til nedenstående beretning ved grupperådsmødet, som afholdes i forbindelse med vores familieweekend

Læs mere

Adresseoversigt: Nr. 1 marts 2014 64. ÅRGANG. Foråret er godt i gang og vi har mange spændende aktiviteter på programmet

Adresseoversigt: Nr. 1 marts 2014 64. ÅRGANG. Foråret er godt i gang og vi har mange spændende aktiviteter på programmet Adresseoversigt: Gruppeledelse: Gruppeleder: Lasse Christensen, 5534 3194, Færgegårdsvej 70, 4760 Vordingborg Gruppeassistent: Ebbe Brintow, 5537 1947, Amalievej 8, 4760. Senoirerklanen (16-23 år): Henrik

Læs mere

Prioritet 1: Meget vigtig - 0-12 mdr. Prioritet 2: Vigtig - 13-24 mdr. Prioritet 3: Ikke vigtig. Målsætning

Prioritet 1: Meget vigtig - 0-12 mdr. Prioritet 2: Vigtig - 13-24 mdr. Prioritet 3: Ikke vigtig. Målsætning Prioritet 1: Meget vigtig - 0-12 mdr. Prioritet 2: Vigtig - 13-24 mdr. Prioritet 3: Ikke vigtig Målsætning Inspiration Vores aktiviteter Antal per alder 3 årige: 4-årige: 5-årige:... 17-årige: 18-årige:

Læs mere

ÅRSBERETNINGER 2009 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS

ÅRSBERETNINGER 2009 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS ÅRSBERETNINGER 2009 FOR 1. HELSINGØR GRUPPE Bestyrelses formandens beretning for 2009/ 2010.- Gruppebestyrelsen ( gb) har det økonomiske ansvar for gruppens aktiviteter. Har til opgave at støtte gruppens

Læs mere

EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015

EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015 EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015 Kong Svend er stadig en stor spejdergruppe, og vi er også blevet lidt flere i løbet af 2015. Vi startede året med at være 163

Læs mere

DE BLÅ. GØRLEV GRUPPE

DE BLÅ. GØRLEV GRUPPE DE BLÅ GØRLEV GRUPPE http://goerlev.gruppe.dds.dk Nr. 1 Jan. 2014 DE BLÅ er et gruppeblad for Gørlev Gruppe, Det Danske Spejderkops. DE BLÅ udkommer 4 gange årligt efterårsferie,jul,påske og sommerferie.

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Sommerlejrene Så er vi hjemme igen fra årets sommerlejre. Alle har

Læs mere