Små synger sammen. - om bier. Inspirationsmateriale fra

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Små synger sammen. - om bier. Inspirationsmateriale fra"

Transkript

1 Små synger sammen - om bier Inspirationsmateriale fra

2 Honningbien Komponist og forfatter: Harriet Hørning Findes i sangbogen Se og syng 2 udgivet af Folkeskolens Musiklærerforening. Honningbi, honningbi, flyv nu rask af sted Blomsterstøvet samles ind; det skal du ha' med. Sum og sum, sum og sum, lille honningbi. Du når hele haven rundt, før du får talt til ti. Flyv med arme/hænder Med den ene hånd samler du ind i den anden hånd Tag hænderne ind til kroppen og lav små, hurtige vinger Flyv med hænder/vis ti fingre Honningbi, honningbi, her er en viol. Her står jeg og ser på dig i den varme sol. Sum og sum, sum og sum, lille honningbi. Du når hele haven rundt, før du får talt til ti Honningbi, honningbi, vil du stikke mig? For så tror jeg nok at jeg løbe vil min vej. Sum og sum, sum og sum, lille honningbi. Du når hele haven rundt, før du får talt til ti Honningbi, honningbi, flyv nu til dit bo Sæt dig ned og hvil dig lidt, fald kun blidt til ro. Sum og sum, sum og sum, jeg har talt til ti. Du har honning klar til mig før som ren er forbi. Alle kan synge! Prøv at synge så lyst I kan, uden at presse stemmen Prøv at bruge sangstemmen, ikke råbestemmen. Vuggestue: Alle børn sidder ned eller står op i en rundkreds Den voksne viser en konkret eller et billede af en bi. Syng 1. vers og lær fagterne godt. Nyd gentagelserne - det gør børnene! Fokusord: Sum. Hvad siger bien? Hvilke andre dyr summer? Børnehave: Alle børn sidder eller står i en rundkreds. Lær børnene et vers ad gangen. Brug fokusord til at underbygge teksten. De store børnehavebørn vil nemt kunne lære alle 4 vers, hvorimod de små måske kun skal lære et eller to vers. Lyt efter hvor meget børnene synger med. Hellere at børnene synger godt med på 1 eller 2 vers, end at de mumler med med på 4 vers. Fokusord: Rask: Hvad vil det sige at flyve rask af sted? Sum: Prøv at summe som bien. Hvilke andre dyr summer? Blomsterstøv: Har blomster støv? Hvad bruges blomsterstøvet til? Viol: Hvad er en viol? Hvordan ser den ud? Stikke: Er der andre dyr end bien, der stikker? Har I prøvet at blive stukket? Honning: hvad er honning? Hvor kommer det fra?

3 Honningbien Honningbi, honningbi, flyv nu rask af sted Blomsterstøvet samles ind; det skal du ha' med. Sum og sum, sum og sum, lille honningbi. Du når hele haven rundt, før du får talt til ti. Honningbi, honningbi, her er en viol. Her står jeg og ser på dig i den varme sol. Sum og sum, sum og sum, lille honningbi. Du når hele haven rundt, før du får talt til ti Honningbi, honningbi, vil du stikke mig? For så tror jeg nok at jeg løbe vil min vej. Sum og sum, sum og sum, lille honningbi. Du når hele haven rundt, før du får talt til ti Honningbi, honningbi, flyv nu til dit bo Sæt dig ned og hvil dig lidt, fald kun blidt til ro. Sum og sum, sum og sum, jeg har talt til ti. Du har honning klar til mig før som ren er forbi.

4 Brum brum - fra Bamse & Kylling Komponist: Jan Rørdam. Forfatter: Elin Bing. De mange fluer er så dumme, for de bliver bare ved og ved at summe så kan jeg meget bedre li en bi... for den kan brumme. Brum brum brum brum brum brum. Brum brum brum brum. Brum brum brum brum brum brum. Brum brum brum brum. Og brummen ved man hvad betyder og man blir glad for lyden når den lyder og man er sikker på en ting: honning..., som Bamse nyder. Brum brum brum... Men bier når de brummer ikke de tænker måske de vil stikke, ja så var det eneste man fik, et stik,...som man ku slikke. Brum brum brum... Stå eller sid i en rundkreds når sangen læres. Alle kan synge! Vuggestue: Start med at lære omkvædet: Syng det gerne om og om igen, mens I viser et billede eller en konkret (figur) af en bi. Hvis børnene er klar til mere, kan I lære 1. vers også. Fokusord: bier! Snak for eksempel om forskellen på en flue og en bi. Brug gerne billeder og konkreter. Denne snak afhænger selvfølgelig af børnegruppe og alder. Børnehave: Start med at lære omkvædet - brum brum - rigtig godt at kende. Derefter kan i starte på versene. Hvis det er de store børnehavebørn (5-6 årige) kan de nemt lære hele teksten. Med de mindre børnehavebørn (3-4 årige) kan I begynde med første vers, og så mærke efter om de har mod på mere. Prøv at synge så lyst I kan - uden at presse stemmen Prøv at bruge sangstemmen, ikke råbestemmen.

5 Brum brum De mange fluer er så dumme, for de bliver bare ved og ved at summe så kan jeg meget bedre li en bi... for den kan brumme. Brum brum brum brum brum brum. Brum brum brum brum. Brum brum brum brum brum brum. Brum brum brum brum. Og brummen ved man hvad betyder og man blir glad for lyden når den lyder og man er sikker på en ting: honning... som Bamse nyder. Brum brum brum... Men bier når de brummer ikke de tænker måske de vil stikke, ja så var det eneste man fik, et stik... som man ku slikke. Brum brum brum...

6 Hvepserim Forfatter: Lotte Salling Hvepsen elsker marmelade fra min farmors kagefade. Hvis jeg rør den, mens den slikker, Si r den tak for mad og stikker. Lav et hjerte med fingrene/ kør den ene hånd rundt på maven. Vis et fad med samlede, opadvendte håndflader. Stik/prik med pegefingrene ud i luften. Klap 3 gange på tak-for-mad. Alle børn sidder i en rundkreds. Start med at lære verset med fagter. Vuggestue: Syng eller sig verset, gerne med mange gentagelser. I kan gøre fagterne simplere om nødvendigt. Brug billedsymboler eller konkreter til at understøtte, hvad I synger om - Vis fx børnene billede af en hveps, et kagefad, en farmor osv. og få den snak ud af det, der måtte blive i fht. børnegruppe og alder. Verset kan siges/synges på mange måder: Kraftigt eller svagt. Hurtigt eller langsomt. Børnene kan sidde ned eller stå op. Børnehave: Start med at lære sangen/verset godt at kende. Tag gerne fagter eller slå puls på lårene fra start. Brug gerne fokusord for at fremme forståelsen af teksten. Hvis børnene har forslag til andre fagter så tag med glæde imod dem. Det vil give børnene følelsen af medejerskab over sangen/verset. Alle kan synge! Prøv at synge så lyst I kan, uden at presse stemmen Prøv at bruge sangstemmen, ikke råbestemmen. Fokusord. Hveps: Hvad er en hveps. Hvordan ser hvepsen ud? Elsker: Hvad elsker hvepsen at spise?. Hvad elsker I selv at spise? Slikke: Slikker I mad i jer ligesom hvepsen? Hvad kan man f. eks slikke på? Stikke: Er der andre dyr end hvepsen, der stikker? Er I blevet stukket? Forslag til aktivitet: Børnene kan tegne en tegning af, hvad de hører verset handler om. Få en snak med hver enkelt om, hvad de har tegnet og hvorfor.

7 Hvepserim Hvepsen elsker marmelade fra min farmors kagefade. Hvis jeg rør den, mens den slikker, si r den tak for mad og stikker

8 Sur, sur, sur, lille bi omkring Tysk folkemelodi Sur, sur sur, lille bi, omkring! Frygt ej for de vilde drenge, flyv kun ud på mark og enge! Sur, sur, sur, sur i lystig ring. Sur sur sur Sur, sur sur, lille bi, omkring! Sid i blomten som en dronning, sug den søde, søde honning! Sur, sur, sur, sur i lystig ring. Sur, sur sur, lille bi, omkring! Flyv så med dit rige bytte hjem til cellen i din hytte! Sur, sur sur, sur i lystig ring. Alle kan synge! Prøv at synge så lyst I kan, uden at presse stemmen Prøv at bruge sangstemmen, ikke råbestemmen. Sid i en rundkreds. Lær børnene et vers ad gangen. Syng hvert vers igennem flere gange. Før hvert vers: Hvor flyver bien nu hen? Fortæl - og hjælp børnene med at forstå de tre vers i sammenhæng: Flyve ud i engen, samle honning, flyve hjem til boet. I kan bruge billedkort til at understøtte historien: 1. vers/billede: Blomstereng. 2. vers/billede: Bi i blomst. 3. vers/billede: Bistade med celler. Hos de mindste vil I måske nøjes med 1. vers og den lille lydeffekt-leg - se nedenfor. Vuggestue og Børnehave: Lydeffekt-øvelse for at gøre alle bier klar: Alle summer som bier. Når den voksne stopper (lav et kropsligt tydeligt stop) skal alle børn også stoppe. Når den voksne starter igen (lav en kropslig tydelig start), skal alle børn også starte igen - Samme system som i stopdans. Bliv ved til alle børn har forstået og er med på metoden. Find derefter jeres måde at bruge lydeffekten på - fx at I altid summer tre gange, før I begynder at synge sangen. Øvelsen træner fælles opmærksomhed og at være en rigtig flittig bi. Børnehave: Tal sammen om teksten. Hvad siger den? - der er masser af finurligt sprog at være nysgerrig på: Hvad er biens arbejde? Og hvad er det bien kommer hjem med til cellen? Hvad sker der med det? 1. vers. Fokusord: Lystig ring. Hvad betyder det at flyve i lystig ring? Hvad betyder sur sur sur er de sure, alle bierne? 2. vers. Fokusord: Suge? Suger I noget, ligesom bien gør? Hvad kan man fx suge? 3. vers. Fokusord: Bytte og celle. Hvad er biens rige bytte? Er der andre dyr som tager sig et bytte? Hvad er biens celle? Findes der andre former for celler?

9 Sur, sur, sur, lille bi omkring Sur, sur sur, lille bi, omkring! Frygt ej for de vilde drenge, flyv kun ud på mark og enge! Sur, sur, sur, sur i lystig ring. Sur, sur sur, lille bi, omkring! Sid i blomten som en dronning, sug den søde, søde honning! Sur, sur, sur, sur i lystig ring. Sur, sur sur, lille bi, omkring! Flyv så med dit rige bytte hjem til cellen i din hytte! Sur, sur sur, sur i lystig ring.

10 Folkemelodi Marken er mejet og høet står i hæs! Børnehave: Brug kun 1. vers. Sørg for at have tid til at fortælle om sangens historie. Yes! Sangen handler om hvordan men høstede i gamle dage. Man brugte en le til at høste med (der fandtes jo ikke mejetærskere) og der skulle mange mænd til at høste en mark. Når man sætter høet i hæs, betyder det, at man hænger det til tørre. Find evt. billeder af, hvordan man høstede i gamle dage - høstfolk med leer og hø i hæs. I gamle dage var det en kæmpe begivenhed når der skulle høstes. Alle på hele gården måtte hjælpe til. Når det store arbejde var overstået, fejrede man høsten med en stor høstfest ude i laden. Man pyntede op med korn og blomster. Der var spillemænd der spillede musik, og man sang og dansede hele aftenen. Fokusord: Mejet, hæs, Hvad betyder det, at man river marken let? Hvorfor skal man rive marken let? Hvilken årstid høster man på? legebeskrivelse: Alle står i en rundkreds på gulvet. Alle kan synge! Prøv at synge så lyst I kan, uden at presse stemmen Prøv at bruge sangstemmen, ikke råbestemmen. Marken er mejet og høet er høstet Kornet er i laderne og høet står i hæs Frugten er plukket og træet er rystet Og nu går det hjemad med det allersidste læs. Slå korn med en le (svingende bevægelser) Sving hø op på en snor/et stakit (sving opad) Ræk jer op på tæer og pluk æbler og blommer. Rid på en hest og hold fast i tømmen. // Rev vi marken let, det er gammel ret Omkvædet synges to gange. Tag hinanden i hænderne Fuglen og den fattige skal også være mæt // i kredsen og dans med små dansetrin mod højre Når omkvædet gentages skiftes retning, så I danser mod venstre. Vuggestue: Hvis sangen skal bruges i vuggestuen, kan den forsimples lidt. Gør forhistorien ganske kort snak fx om at når man høster, så høster man korn, æbler, blommer, gulerødder, eller andet børnene kender. Hav gerne billeder eller konkreter - frugt, grøntsager, kornaks. Vers: Brug simple fagter i verset. F.eks. høste med le og plukke æbler - eller ride på hest. Omkvæd: Dans rundt i ring som beskrevet ovenfor.

11 Marken er mejet Marken er mejet, og høet er høstet, kornet er i laderne, og høet står i hæs. Frugten er plukket, og træet er rystet, og nu går det hjemad med det allersidste læs. Rev vi marken let, det er gammel ret, fuglen og den fattige skal også være mæt. Rev vi marken let, det er gammel ret, fuglen og den fattige skal også være mæt. Loen vi pynter med blomster og blade, vi har georginer og bonderoser nok. Børnene danser allerede så glade, alle vore piger står ventende i flok. Bind så korn i krans, hurra, her til lands sluttes altid høsten med et gilde og en dans. Bind så korn i krans, hurra, her til lands sluttes altid høsten med et gilde og en dans.

12 Blæsten kan man ikke få at se Komponist og forfatter: Asger Pedersen Findes i bogen Børnekor med poesi og bevægelse 2, udgivet af forlaget Dansk Sang Blæsten kan man ikke få at se. Det der ikke no et at gøre ve. Men når møllen rigtig svinger rundt med sine store vinger, så det let at gætte at det blæser. Stå stille med armene på ryggen. Ryst på hovedet Sving armene som møllevinger Blæsten kan man ikke få at se. Det der ikke no et at gøre ve. Men når støv og visne blade flyver rundt på vej og gade, så det let at gætte at det blæser. Stå stille med armene på ryggen. Ryst på hovedet Lav hvirvlende bevægelser med fingre og arme Blæsten kan man ikke få at se. Det der ikke noget at gøre ve. Men når luften rigtig suser, og når alle træer bruser, så det let at gætte at det blæser. Stå stille med armene på ryggen. Ryst på hovedet Drej rundt om dig selv Stå som et svajende træ i vinden Blæsten kan man ikke få at se Det er der ikke noget at gøre ved, men når alle vimpler vajer og når alle skilte svajer, så det let at gætte at det blæser. Stå stille med armene på ryggen. Ryst på hovedet lav vimpler med bløde armbevægelser Gør dig stiv i kroppen, armene stift ned langs siden Alle børn står op i en rundkreds, synger og laver fagter. Lydeffekt-øvelse: Som opvarmning til sangen, eller imellem versene, kan man lave uvejrs effekter. Tordenvejr: Klappe meget og hurtigt på lårene. Endnu mere tordenvejr: Trampe hurtigt med begge ben og klappe hurtigt på begge lår. Tordenvejr bliver til regnvejr: Klap hurtigt på begge lår. Lad klappene fortsætte op på resten af kroppen. Nyd lyden på maven og brystkassen. Støvregn: klap blidt på kinderne med åben mund. Snak: Hvad sker der når det blæser? Blæser det i dag? Har I været ude i blæsevejr? Hvilke lege kan man lege udenfor når det blæser? Hvilke andre former for vejr kan vi have i Danmark? Vuggestuen: Miiii Start med at synge 1. vers igen og igen med fagter. I stedet for arme som møllevinger kan man dreje underarmene rundt om hinanden som i Hjulene på bussen. Kig på billeder af blæsevejr før I synger sangen. Hvis I synes at børnene er gode og fortrolige med det 1. vers kan I lære et vers mere. Ellers bliv ved det 1. vers og gentag igen og igen. Alle kan synge! Lålålåå

13 Blæsten kan man ikke få at se Blæsten kan man ikke få at se. Det der ikke no et at gøre ve. Men når møllen rigtig svinger rundt med sine store vinger, så det let at gætte at det blæser. Blæsten kan man ikke få at se. Det der ikke no et at gøre ve. Men når støv og visne blade flyver rundt på vej og gade, så det let at gætte at det blæser. Blæsten kan man ikke få at se. Det der ikke noget at gøre ve. Men når luften rigtig suser, og når alle træer bruser, så det let at gætte at det blæser. Blæsten kan man ikke få at se Det er der ikke noget at gøre ved, men når alle vimpler vajer og når alle skilte svajer, så det let at gætte at det blæser.

14 Lyt til bier i musikken Lytteforslag: Flight of the bumblebee af Rimsky-Korsakov Børnehave: Inden I hører musikken er det en god idé at skabe et godt Lytterum for børnene. Det kan gøres på følgende måde: Alle børn ligger på gulvet med god plads. Pædagogen guider børnene i at lukke øjnene og trække vejret helt ned i maven. Brug tid på at alle børn finder ro. Eller: Alle børn sidder i rundkreds med lukkede øjne og tager hinanden i hænderne. Træk igen vejret helt ned i maven. Brug tid på at alle børn finder ro. Så er I klar til at lytte: 1. Begynd med at høre musikstykket igennem uden at fortælle børnene, hvad de skal høre og titlen på musikken. Børnene kan sidde op eller ligge ned fordelt rundt på gulvet. 2. Spørg derefter børnene, hvad de hørte i musikken og hvordan det virkede på dem? Evt. hvilke instrumenter de hørte? 3. Fortæl børnene titlen på sangen og lyt igen 4. Snak om, hvad børnene hørte i musikken? Stemninger? Billeder? Instrumenter? Andet? 5. Børnene tegner hver en tegning af det de hørte i musikken. Vil I lytte til mere musik med insekter i? så se her Jeg vil hellere ha en honningmad. Chopin: Etude i f-mol, opus 25, nr 2 - kaldes Bisværmen. Bela Bartok: Mikrokosmos, opus En flues dagbog. Og måske også Antal Durati: Græshoppen og Myren for soloobo

/&.777%&%+. /;/;. &/(.

/&.777%&%+. /;/;. &/(. !"#$%&'()*(+,*-%.,*!%/+0(1%. 2$&*'/3. 4.(5.678.4.7'..9.-%*%1&*(&97%. "#$+%/1&+. :;-(

Læs mere

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege Hej skal vi lege? Legehæfte -Danselege Danseleg leg nr 1 - Boogie Woogie Legebeskrivelse: Deltagerne står i åben kreds med ansigtet ind mod midten. - Man gør de ting, man synger. Så tager vi højre fod

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Se, syng, lyt, læs Se Syng Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Trin 1: Se på billederne. Brug billederne uden tekst. Du kan selvfølgelig også bruge bogen med teksterne, f.eks. hvis man sidder med

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

Årsmøde i Hjertemotion september 2018

Årsmøde i Hjertemotion september 2018 Årsmøde i Hjertemotion 8. 9. september 2018 Marken er mejet Marken er mejet, og høet er høstet, kornet er i laderne, og høet står i hæs. Frugten er plukket, og træet er rystet, og nu går det hjemad med

Læs mere

Velkommen til regionsmøde i Region Nordjylland V/ Henning Nielsen

Velkommen til regionsmøde i Region Nordjylland V/ Henning Nielsen Velkommen til regionsmøde i Region Nordjylland V/ Henning Nielsen Program 09.00-09.30 Registrering og morgenkaffe 09.30-09.40 Velkomst og fællessang v/regionsudvalget 09.40-10.40 Orientering fra Regionsudvalget

Læs mere

Hvilke sorter skal der vokse på marken?

Hvilke sorter skal der vokse på marken? Hvilke sorter skal der vokse på marken? En temadag om EU-sortslovgivningens betydning for det økologiske og konventionelle jordbrug Tirsdag den 6. november 2012 kl. 10-15 i NaturErhvervstyrelsen Moderator:

Læs mere

ST RA N DPOSTEN AUGUST 2018 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RA N DPOSTEN AUGUST 2018 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RA N DPOSTEN AUGUST 2018 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Bo Petersen 55 36 39 40 bopn@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Musikstafetten med Danmarks Underholdningsorkester og Tante Musika VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL

Musikstafetten med Danmarks Underholdningsorkester og Tante Musika VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL VIDEO 2 WOLFGANG, JEPPE OG CARL Jens Vejmand med fagter!!! Se også øve-video Tekst: Jeppe Aakjær, 1905 Melodi: Carl Nielsen, 1907 1. Hvem sidder der bag skærmen (hænder holdes op som skærm på hver side

Læs mere

Orientering fra DM-Markedsnyt

Orientering fra DM-Markedsnyt Nyhedsbrev nr. 9 September 2015 Orientering fra DM-Markedsnyt Emner: Salg og registrering af traktorer i Norge og Sverige Ni millioner Deutz motorer Pöttinger melder om omsætningsrekord for femte gang

Læs mere

Marken er mejet, og høet er høstet, kornet er i laderne, og høet står i hæs.

Marken er mejet, og høet er høstet, kornet er i laderne, og høet står i hæs. Marken er mejet, og høet er høstet, kornet er i laderne, og høet står i hæs. Frugten er plukket, og træet er rystet, og nu går det hjemad med det allersidste læs. Rev vi marken let, det er gammel ret,

Læs mere

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter

Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Sprogstimulering/ danskfaglige aktiviteter Ordforklaring Se, syng, lyt, læs Skriv Find navneord Hvad er Halloween? Hvad betyder ordet? Hvorfor fejrer man Halloween? Se, syng, lyt og læs. Se videoen Halloween

Læs mere

HVAD ER EN BI? Tørstig bi en bifamilie bruger 30 liter vand om året. Foto: Jan Sæther

HVAD ER EN BI? Tørstig bi en bifamilie bruger 30 liter vand om året. Foto: Jan Sæther HVAD ER EN BI? Tørstig bi en bifamilie bruger 30 liter vand om året. Foto: Jan Sæther En bi er et insekt. Men en bi er ikke bare en bi. I Danmark lever der næsten 300 forskellige arter af bier. Men det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Sangbog. Junglegruppens. Caroline gi r os mad. Askfelt Børnehave. Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go

Sangbog. Junglegruppens. Caroline gi r os mad. Askfelt Børnehave. Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go Junglegruppens Sangbog Caroline gi r os mad Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go Når vi spiser den med ro. Værsgo. Askfelt Børnehave Hej hop og velkommen Røde, grønne,

Læs mere

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/

Uge 11. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge11_dyr.indd 1 06/07/ Uge 11 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge11_dyr.indd 1 06/07/10 12.02 Uge 11 l Dyr Hipp og Hopp står under træet. Det er koldt, og de fryser. De

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Velkommen til regionsmøde i Region Hovedstaden V/ Kurt Damsted

Velkommen til regionsmøde i Region Hovedstaden V/ Kurt Damsted Velkommen til regionsmøde i Region Hovedstaden V/ Kurt Damsted Program 09.00-09.30 Registrering og morgenkaffe 09.30-09.40 Velkomst og fællessang v/regionsudvalget 09.40-10.40 Orientering fra Regionsudvalget

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

Det lover jeg dig -4

Det lover jeg dig -4 Det lover jeg dig -4 Se det, som Gud har lovet. Mål: I dag skal vi glæde os over, at vi en dag skal se alle Guds løfter blive opfyldt. Når vi bliver ved med at høre, tro og søge Guds løfter, vil vi også

Læs mere

Rumpebumpernes Sangbog. Rumpebumbernes Sang Hurlumhejs Sang Doks Sang Gøjsers Sang Mulius Sang Rimse Ramses Sang Sanses Sang

Rumpebumpernes Sangbog. Rumpebumbernes Sang Hurlumhejs Sang Doks Sang Gøjsers Sang Mulius Sang Rimse Ramses Sang Sanses Sang Rumpebumpernes Sangbog Rumpebumbernes Sang Hurlumhejs Sang Doks Sang Gøjsers Sang Mulius Sang Rimse Ramses Sang Sanses Sang 26 Vi er rumpebumperne der altid bumper rumperne når vi syn's vi siger noget

Læs mere

Nakkestræk til siderne Sænk hovedet til venstre side og træk hovedet nedad mod venstre skulder. Sænk hovedet til højre etc Gentag nogle gange.

Nakkestræk til siderne Sænk hovedet til venstre side og træk hovedet nedad mod venstre skulder. Sænk hovedet til højre etc Gentag nogle gange. GLAD YOGA PROGRAM FOR UDVIKLINGSHÆMMEDE SIDDENDE HVILESTILLING: Sæt dig godt til rette på stolen, sid med benene lige ud for kroppen, løft overkroppen, ryggen bliver rank, skuldre og nakke slapper af,

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum)

Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Dyrepasserens første brev (Læses op i fællesrum) Kære børn Jeg er dyrepasser i zoologisk have. Jeg elsker mit arbejde og dyrene er mine allerbedste venner. Er der nogen af jer, der har været i zoologisk

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden;

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Mål: Børnene oplever forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker at vi er med til at opbygge

Læs mere

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Det magiske spejl. - At elske sig selv og bygge selvværd. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Det magiske spejl - At elske sig selv og bygge selvværd Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen

Læs mere

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig Du må være med! -5 Den, der er lidt mærkelig Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY Uge 1 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge 1 l Dyr Hipp og Hopp møder tit hinanden. De er meget forskellige, men de kan begge to godt lide at spise

Læs mere

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik:

Musik og Spræl. Klapstart. D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: Musik og Spræl Klapstart D A D G :Nu skal vi spille musik D A G A hoppe og danse og lave rytmik: (klap skiftevis på lår og i hænder) G D A D :Goddaw sir vi til fødderne, knæene og mawsen: (klap det omtalte

Læs mere

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud har en plan -3 Plan nr. 3: Jeg giver dig evigt liv! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 3: At give mennesker evigt liv. Gud giver sig selv, for at intet nogensinde vil kunne stå i vejen for et evigt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge1_dyr.indd 1 06/07/

Uge 1. Emne: Dyr. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY. Uge1_dyr.indd 1 06/07/ Uge 1 Emne: Dyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Emne: Dyr side 1 HIPPY HippHopp Uge1_dyr.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 1 l Dyr Hipp og Hopp møder tit hinanden. De er meget forskellige, men de

Læs mere

Denne sangkuffert tilhører

Denne sangkuffert tilhører Denne sangkuffert tilhører #sangkuffert #sangdukke af @rocknrollhausfrau og @inainadk Mæ, siger det lille lam Mæ, si'r det lille lam, mor, jeg fryser, jeg vil hjem! Mæ, si'r det store får, vent, til aftenklokken

Læs mere

HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31.

HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31. HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Gud skabte jorden Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31 Budskabet: Gud skabte alt det smukke, fordi han elsker os. Kan

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Luk op for Jesus -2. Jesus ønsker, at du elsker ham mere.

Luk op for Jesus -2. Jesus ønsker, at du elsker ham mere. Luk op for Jesus -2 Jesus ønsker, at du elsker ham mere. Mål: Lær børnene, at Jesus ønsker, at vi elsker ham mere end alt andet, fordi han elsker os mere end alt andet. Tekst: Mat. 19, 16-22 (Den rige

Læs mere

Luk op for Jesus -1. Jesus ønsker ikke, at du kommer væk fra ham.

Luk op for Jesus -1. Jesus ønsker ikke, at du kommer væk fra ham. Luk op for Jesus -1 Jesus ønsker ikke, at du kommer væk fra ham. Mål: Lær børnene, at Jesus ønsker, at vi lever tæt på ham, så han kan velsigne og bevare os. Tekst: Mat. 18, 10-14 (Lignelsen om det vildfarne

Læs mere

BIBI & Æbletræet. lær om bier og bibelhistorie. Opgave 1. Her er Bibi og æbleblomsten. Farv Bibi: Farv æbleblomsten:

BIBI & Æbletræet. lær om bier og bibelhistorie. Opgave 1. Her er Bibi og æbleblomsten. Farv Bibi: Farv æbleblomsten: BIBI & Æbletræet Opgave 1 Her er Bibi og æbleblomsten. Farv Bibi: Farv æbleblomsten: lær om bier og bibelhistorie Navn: Klasse:. 2 Opgave 1 Der er 4 verdenshjørner. Det er Nord, Syd, Øst og Vest. Skriv

Læs mere

Lad det vokse -2. Satan stjæler de gode frø på vejen.

Lad det vokse -2. Satan stjæler de gode frø på vejen. Lad det vokse -2 Satan stjæler de gode frø på vejen. Mål: Børn lærer om forudsætninger for vækst; børn lærer hvilke ting, der kan stå vækst i vejen; børn indser, at det ikke er deres fejl, når andre vælger

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

U T K N. Stole gymnastik

U T K N. Stole gymnastik S IN U TR T K N IO Stole gymnastik S I D E 2 S T O L E G Y M N A S T I K Opvarmning 1 Sæt dig godt til rette med ret ryg, men afslappet. Armene hænger ned langs siden. Lænden hviler på ryglænet Åndedræt

Læs mere

Aarhus Symfoniorkester. Musikkens Børn. Sanghæfte nr /20. S y n g m e d t i g e r e n

Aarhus Symfoniorkester. Musikkens Børn. Sanghæfte nr /20. S y n g m e d t i g e r e n Aarhus Symfoniorkester Musikkens Børn Sanghæfte nr. 2 2019/20 Tu tti S y n g m e d t i g e r e n 1. SYMFONI NR. 6, 2. SATS (ANDANTE) Musik: Antonín Dvořák 2. HEJ HEJ Tekst og melodi: Signe Thorborg Addison

Læs mere

Gud har en plan -1. Plan nr.1: Jeg elsker dig altid!

Gud har en plan -1. Plan nr.1: Jeg elsker dig altid! Gud har en plan -1 Plan nr.1: Jeg elsker dig altid! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 1: At elske mennesker - altid. Gud har skabt os i kærlighed, og han fortsætter med at elske os, selvom vi fejler. Tekst:

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET

SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET SKOLEMATERIALE ABC KNUD ROMERS - ET MUSIKALSK DANSEALFABET KÆRE LÆRER Du sidder her med skolematerialet til Knud Romers ABC et dansealfabet. I kan se forestillingen og nyde den uden forberedelse, men vi

Læs mere

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.

Uge 10. Emne: Venner. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY. Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11. Uge 10 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 10 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge10_venner.indd 1 06/07/10 11.26 Uge 10 l Venner Det er en dejlig frostklar vinterdag, og der er ikke

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

Små synger sammen Torsdag den 14. september kl

Små synger sammen Torsdag den 14. september kl Ringsted Bibliotek Små synger sammen Torsdag den 14. september kl. 10-11 Vi fejrer traditionen tro den årlige sangdag, hvor de mindste børn inviteres til fællessang. Børnebiblioteket og Musik- og Kulturskolen

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Lidt om honningbiernes levevis

Lidt om honningbiernes levevis Lidt om honningbiernes levevis Bifamilien Der er op til 60.000 bier i et bistade. Bifamilien består af én dronning, nogle hundrede hanbier (droner) og mange tusinde arbejderbier. Bierne udvikles fra æg,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

Roms fontæner og pinjer

Roms fontæner og pinjer Roms fontæner og pinjer På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille to forskellige musikværker.

Læs mere

Jeg har lyst til at råbe fire sange om følelser

Jeg har lyst til at råbe fire sange om følelser Jeg har lyst til at råbe fire sange om følelser Ingrid Irgens-Møller, cand.mag. i musikterapi og musikvidenskab. Ansat ved Institut for Kommunikation og Handicap, Region Midtjylland. ingirg@ps.rm.dk På

Læs mere

Guldsmeden en motorikinstitution

Guldsmeden en motorikinstitution Guldsmeden en motorikinstitution Hvad er det Guldsmeden gør anderledes end andre vuggestuer og børnehaver? Guldsmedens børnehave- og vuggestue-børn bliver udfordret motorisk hver dag. Vi laver motorikbaner,

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er min Konge! Mål: At lære børnene, at Gud er vores konge og forsørger. Han ønsker at regere i os. Tekst: 1. Kongebog 17, 6-16 (Elias og enken i Sarepta). Visualisering:

Læs mere

Sæt fokus på det aktive liv Vi sætter fokus på det aktive liv for at:

Sæt fokus på det aktive liv Vi sætter fokus på det aktive liv for at: Sæt fokus på det aktive liv At bevæge sig både fysisk og mentalt er vigtigt igennem hele livet. I Favrskov Kommune sætter vi derfor fokus på dagligdagens små aktiviteter til at styrke krop og sind. Når

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

Leve Livet. September 2018

Leve Livet. September 2018 Leve Livet September 2018 Indholdsfortegnelse: Nyt fra ledelsen... 2 Månedens fødselsdage... 3 Sangbogen... 4 Livet leves... 5 Beboerliste... 17 Rart at vide:... 18 Månedskalender... 19 Redaktion: Anne-Marie

Læs mere

Lad det vokse - 5. Lad det vokse!!

Lad det vokse - 5. Lad det vokse!! Lad det vokse - 5 Lad det vokse!! Mål: Børn lærer om forudsætninger for vækst; børn opmuntres til at suge Guds ord til sig og derved lade troen vokse og bære frugt. Tekst: Mark. 4, 20-32 (i god jord).

Læs mere

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig Jeg kender Jesus -4 Jesus hører mig Mål: Målet er, at børnene ved, at når de beder til Jesus, så hører Jesus dem. De behøver ikke være i tvivl, om Jesus nu også hører dem, for Jesus hører alle. Børnene

Læs mere

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén

Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT. Fortalt og tegnet af Lea Letén Kræften & kræfterne EN LILLE BOG OM LUNGEKRÆFT Fortalt og tegnet af Lea Letén FORORD Dette er en bog om lungekræft for de mindre børn i alderen 3-6 år. Med sin ligefremme og dagligdags indfaldsvinkel giver

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 23. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 Uge 23 Emne: Min krop Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 23 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge23_minkrop.indd 1 06/07/10 11.41 Uge 23 l Min krop Hipp har det bedre og nyser ikke

Læs mere

Du må være med! -4. Børn må være med

Du må være med! -4. Børn må være med Du må være med! -4 Børn må være med Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning, at de er

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 9. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1. Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 9. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1. Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11. Kursusmappe Uge 9 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge9_nørd.indd 1 06/07/10 11.26 Uge 9 l Nørd Hopp øver sig i at fløjte. Hun spidser munden og

Læs mere

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig!

Gud har en plan -4. Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Gud har en plan -4 Plan nr. 4: Jeg vil bruge dig! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 4: At Gud vil bruge dem. Gud har skabt mennesker, fordi han ønsker et samarbejde med dem. Han har givet jorden til mennesker,

Læs mere

Gud taler til mennesker -4

Gud taler til mennesker -4 Gud taler til mennesker -4 Gud taler til dig Mål: Børn opdager, at Gud taler til dem på mange forskellige måder. Vi forklarer børnene, at vi skal være villige til at gøre, som Gud siger. Lydighed er vejen

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

Jeg bygger kirken -3

Jeg bygger kirken -3 kirken - Bøn og fællesskab Mål: Kirken forbindes ofte med en bygning, men kirken er meget mere end det. Kirken består af mennesker. Kirken er til for, at vi kan have fællesskab med Gud og med hinanden.

Læs mere

KRIBLE KRABLE. på bondegården

KRIBLE KRABLE. på bondegården KRIBLE KRABLE på bondegården Solen skinner, og Anna og Ludvig er sammen med deres far og mor cyklet til Høstmarked på en økologisk gård, ikke så langt fra hvor de bor. Her kan man se, hvor dyrene bor og

Læs mere

Engle synger for hyrderne

Engle synger for hyrderne LUK 2,1; 1 THESS 4,16-17; ÅB 1,7; 14,1-3; 21; 22; ; DEN STORE MESTER, S. 25-28; VIDNESBYRD FOR MENIGHEDEN, BIND 1, S. 60-61, 67-70 Engle synger for hyrderne Huskevers: Med evig kærlighed har jeg elsket

Læs mere

Min første børnemusik - Og alt det jeg tror jeg ved

Min første børnemusik - Og alt det jeg tror jeg ved Morten Mosgaard Min første børnemusik - Og alt det jeg tror jeg ved Copyright Morten Mosgaard 2006 www.mortenmusik.dk / +45 28 40 66 95 Side 1 af 19 Min første børnemusik (- og alt det jeg tror jeg ved)

Læs mere

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 4

F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 4 U G E B R E V E T F R I S K O L E N I L E M M I N G U G E 3 4 Kære børn og forældre Kære børn og forældre: Marken er mejet og høet er høstet, Kornet er i laderne og høet står i hæs. Frugten er plukket

Læs mere

De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner

De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner De pædagogiske læreplaner konkrete handleplaner Indholdsfortegnelse De pædagogiske læreplaner - konkrete handleplaner... 0 Mål for barnets personlige udvikling... 2 Mål for barnets sociale kompetencer...

Læs mere

SANGE TIL VERDEN vejledninger til dans og bevægelse FOR ENDEN AF ET EVENTYR

SANGE TIL VERDEN vejledninger til dans og bevægelse FOR ENDEN AF ET EVENTYR Vi tager ud på en rejse. FOR ENDEN AF ET EVENTYR Tegn en rute med START - 5 STOP - og land ved START igen, så ruten kan gentages. Ved hvert stop/station viser I et billede af noget, I synes vi skal værne

Læs mere

MUSKEL-LEDSANSEN KAMPLEG LEG MED. FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: VARIATIONER:

MUSKEL-LEDSANSEN KAMPLEG LEG MED. FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: VARIATIONER: KAMPLEG FORMÅL: Erfaringer med at dosere kræfter og placere sig klogt i fx en dyst LEG: I skal bruge: 2 aquaorme I har begge en aquaorm i hånden, som I skal fægte med. Først kan det gælde om at ramme hinandens

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

MUSKEL-LEDSANSEN HOPPE-DANS LEG MED. FORMÅL: At bruge muskelkraft i benene VARIATIONER: LEG:

MUSKEL-LEDSANSEN HOPPE-DANS LEG MED. FORMÅL: At bruge muskelkraft i benene VARIATIONER: LEG: HOPPE-DANS FORMÅL: At bruge muskelkraft i benene LEG: Børnene skal fordele sig ud på gulvet Den voksne sætter musik på, og børnene hopper, mens musikken spiller. Når musikken stopper, skal børnene stå

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Boble-Byen. - Et indre rum af ro og styrke. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Boble-Byen - Et indre rum af ro og styrke Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter

Læs mere

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt Jeg kender Jesus -3 Jesus kan alt Mål: Målet er, at børnene ved, at Jesus kan alt. Jesus er Herre over enhver situation og kan gribe ind i enhver situation. Der er ikke noget, der er håbløst, når Jesus

Læs mere

Sang og leg i det fri

Sang og leg i det fri Sang og leg i det fri Nede i den kolde jord Ligger løgene og glor Men når solen varmer op Spirer deres grønne top Regnen siler langsomt ned Spiren vokser og bli'r ved Og så hurtigt som et skud Springer

Læs mere

AFSLAPNING I KLASSEVÆRELSET VED HJÆLP AF YOGA AKTIVITETER

AFSLAPNING I KLASSEVÆRELSET VED HJÆLP AF YOGA AKTIVITETER AFSLAPNING I KLASSEVÆRELSET VED HJÆLP AF YOGA AKTIVITETER STRONGER CHILDREN LESS VIOLENCE 2 2014-1-DE-02-KA200-001497 Thüringer Volkshochschulverband e.v., Germany PELICAN, Czech Republic The Mosaic Art

Læs mere

Luk op for Jesus -3. Jesus ønsker, at du kommer med til fest.

Luk op for Jesus -3. Jesus ønsker, at du kommer med til fest. Luk op for Jesus -3 Jesus ønsker, at du kommer med til fest. Mål: Lær børnene, at Jesus har gjort alt klar til, at vi kan leve et evigt liv med ham. Det bliver en fest, og Jesus ønsker, at hvert eneste

Læs mere

Hvad er det, du siger? -2

Hvad er det, du siger? -2 Hvad er det, du siger? -2 Alt, hvad Gud siger, er sandt og godt. Mål: Børn indser, hvor meget godt Gud har skabt ved sit ord. Når Gud taler, bliver det ligesom, han har sagt sikken en magt Gud har, og

Læs mere

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse

- en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra klasse - en interaktiv danse- og musikforestilling for skoleklasser fra 1.-3. klasse I TOTAL!DANS! er børn publikum, og samtidig frie til at bevæge sig og deltage fysisk aktivt i koreografien, mens den sker.

Læs mere

Intro. Plan. Evaluering. Dagplejebarnet i naturen. Inspiration. Dokumentation og tegn på læring. Forløb med læringsmål.

Intro. Plan. Evaluering. Dagplejebarnet i naturen. Inspiration. Dokumentation og tegn på læring. Forløb med læringsmål. Intro Inspiration Dagplejebarnet i naturen Plan Forløb med læringsmål Dokumentation og tegn på læring Evaluering Egen evaluering Fælles reflektion Udeliv Baggrund for projektet I dagplejen har vi arbejdet

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster. www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95  morten@mortenmusik. Smag for leg Tekster Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk! +45-28 40 66 95 " morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg!... s. 3 Friske Frede Fersken!... s. 4 Frugtsangen!...

Læs mere

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune

Læreplaner Dagplejen i Fredericia kommune Barnet skal føle sig værdifuldt Barnet skal have mulighed for læring Barnet skal kunne håndtere modspil Barnet skal blive selvhjulpen Barnet udvikler indlevelsesevne Jeg aflæser og handler på barnets signaler

Læs mere

Lotte Salling. Snakkepakker. sprogudviklende aktiviteter til hele året. Bogen er udviklet i samarbejde med Bente Bruun og Bodil Knutz

Lotte Salling. Snakkepakker. sprogudviklende aktiviteter til hele året. Bogen er udviklet i samarbejde med Bente Bruun og Bodil Knutz Lotte Salling Snakkepakker sprogudviklende aktiviteter til hele året Bogen er udviklet i samarbejde med Bente Bruun og Bodil Knutz Illustrationer af Marie Zeuthen Andersen og Lene Sørensen Lotte Salling

Læs mere

1 Er du dreng eller pige? 11 / 68,8% 5 / 31,2% Hvor gammel er du? 6 / 37,5% 9 / 56,2% 1 / 6,2% 16

1 Er du dreng eller pige? 11 / 68,8% 5 / 31,2% Hvor gammel er du? 6 / 37,5% 9 / 56,2% 1 / 6,2% 16 Resultat Resultatudtræk foretaget den 15. januar 2010 Undersøgelser I dette resultatudtræk indgår 1 undersøgelser: Undersøgelse Afsluttet Børnemiljø i Bangsbo januar 2010 16 Dreng Pige 1 Er du dreng eller

Læs mere

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord?

Læsefidusen vil gerne lave et ord træ med modsatte ord: tyk tynd, lille stor. Det er svært at finde modsatte ord. Kender du nogle modsatte ord? 1 LÆSEFIDUSENS ORDSKOV Som supplement til elevhæftet Læsefidusens Ordskov er her en række oplæg. Det er en del af idegrundlaget, at oplæg til nye ordtræer præsenteres gennem en lille fortælling. Her er

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen.

Gud er min far -6. For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Gud er min far -6 For dit er Riget og magten og æren i evighed! Amen. Mål: Vi forklarer børn, at vi beder til Gud, fordi han er den største, der findes i hele verden. Ham tilhører alt for altid! Vi fortæller

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Gud har en plan -2. Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid!

Gud har en plan -2. Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid! Gud har en plan -2 Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 2: At give mennesker en fantastisk fremtid. Alt det, som Gud har beredt for os, går ud over vores fatteevne

Læs mere