SOLO. Rita Kernn- Larsen. Iscenesat af KIRSTINE ROEPSTORFF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOLO. Rita Kernn- Larsen. Iscenesat af KIRSTINE ROEPSTORFF"

Transkript

1 SOLO Rita Kernn- Larsen Iscenesat af KIRSTINE ROEPSTORFF

2 SOLO Rita Kernn- Larsen 2 3 Selvportræt (Kend dig selv) (1937) The Solomon R. Guggenheim Foundation, Venedig Rita Kernn-Larsen ( ) er en international ener i dansk billedkunst. Som surrealist opnår hun stor international anerkendelse og udstiller på 1930erne og 40ernes skandaleombruste surrealisme-udstillinger side om side med kunstnere som Salvador Dali, Max Ernst og Meret Oppenheim. Kernn-Larsen begynder sit arbejde med surrealismen i parløb med den danske kunstnersammenslutning Linien i København. Men det er ude i verden, i Frankrig og England især, at hun kom mer til at udstille, leve og arbejde det meste af sit liv. Gennem sit virke blandt avantgardekunstens udøvere får hun kontakt med flere af tidens centrale personligheder. Heriblandt surrealismens chefideolog, André Breton, som i 1924 udgiver Det første surrealistiske manifest. 2. Verdenskrig sætter en brat stopper for Kernn-Larsens surrealistiske arbejde, og hun må genfinde sig selv som kunstner. De drømmende mentale scener skiftes nu ud med mere naturalistiske gengivelser af landskabet i den sydfranske egn, hvor hun bosætter sig. Herfra afsøger hun nye veje i sin praksis, og bevæger sig mod et rent abstrakt maleri med fokus på farve, form og linje. SOLO: Rita Kernn-Larsen belyser ikke kun Kernn-Larsens surrealistiske storhedstid, men også den senere del af kunstnerskabet, som er mindre belyst. Den danske billedkunstner, Kirstine Roepstorff (f. 1972) har sat udstillingen i scene, og skaber hermed et nutidigt og sanseligt møde med den ældre kollegas værker.

3 BEGYNDELSEN 4 5 Det lyder som et paradoks, men det var det jeg lærte hos Fernand Léger, som gav mig et skub ind i surrealismen. Uden titel (u.å.) Anne Ammitzbøll. Foto: Jan Søndergaard Rita Kernn- Larsen, 1980erne Rita Kernn- Larsen vokser op i Hillerød i en borgerlig familie. Som 25-årig rejser hun til Paris og uddanner sig hos den anerkendte billedkunstner Fernand Léger på Académie Moderne. Her finder hun det progressive kunstmiljø, hun søger, og en op læring i komposition og formelle billedfærdigheder, som kommer til at præge hendes kunst en stor del af livet. Kernn- Larsen henter inspiration fra Légers stil og motiver, som det ses i Uden titel (u.å.) gengivet på modsatte side. Men i kontrast til sin læremesters ligefremme udtryk har hendes malerier begyndende surrealistiske træk. Det ses fx i værket Abstraktion (1932), hvor mødet mellem to hverdagsgenstande, en handske og en lineal, viser en sans for underfundige samspil mellem virkelighed og absurditet. Fra samme periode ses imidlertid også mere stilistisk tilbageskuende malerier fra Rita Kernn- Larsens hånd. Eksempelvis Tante Lises Hus (1933) og Galehuset (1933). Da Rita Kernn- Larsen i 1934 har sin første soloudstilling i København, optages hun straks efter i kredsen omkring kunstnersammenslutningen Linien, som er drivende kraft for surrealismen i Danmark. Gruppen tæller Vilhelm Bjerke Petersen, Elsa Thoresen, Richard Mortensen og Ejler Bille, som har internationale kontakter og arrangerer store ambitiøse surrealismeudstillinger i Norden med deltagelse af mange af tidens største internationale navne. Rita Kernn- Larsen udvikler efter mødet med Linien et udpræget surrealistisk udtryk og medvirker på gruppens udstillinger. RITA KERNN- LARSEN OG FERNAND LÉGER Rita Kernn- Larsen er elev hos Fernand Léger på Académie Moderne i Paris i Her opnår hun status som mesterelev med den betroede opgave at overføre flere af Légers skitser til maleri. Kernn- Larsens grun d ige skitse arbejde kan spores tilbage til den skoling, hun får hos Léger, hvor der ligger trinvise arbejdsgange forud for det endelige oliemaleri. Léger maler i en geometrisk stil med rødder i kubismen. Hans billeder forener det figurative og det abstrakte i store, monumentale kompositioner, hvis centrale motiver er menneskefigurer og genstande fra det moderne liv. Fernand Léger: Kvinde med vase (1924) Statens Museum for Kunst. SMK Foto

4 DEN MODERNE KVINDE 6 7 Ung kvinde i grøn jakke med træ og skyer (u.å.) Privateje. Foto: David Stjernholm Rita Kernn-Larsen i sit atelier (ca. 1930erne) Danielle Grünbergs private samling I flere af Rita Kernn- Larsens malerier og papirarbejder optræder kvinder med kortklippet hår og tidstypisk modetøj. Hår og tøj er kendetegn for en ny, moderne kvindetype, som dukker op i slutningen af tallet; i 1920ernes Paris kaldes hun la garçonne. I kontrast til den traditionelle kvinderolle, forbundet med hjem og ægteskab, lever den nye moderne kvinde en udadvendt og økonomisk frigjort tilværelse i storbyerne. Rita Kernn- Larsen er selv et godt eksempel på den moderne og uafhængige kvinde: Hun er kunstner, kosmopolit og frem til 1940, hvor datteren Danielle kommer til verden, lever hun fri af et familielivs begrænsninger.

5 UNDERBEVIDSTHEDENS STREG 8 Øjeblikkets impuls leder blyanten Inspirationen er baseret på underbevidst heden, formoder jeg. Ting, man har oplevet, og som ubevidst har aflejret visse indtryk, kommer her frem i dagslyset gennem linier og streger. 9 Rita Kernn- Larsen, 1946 Dans og kontradans (ca. 1936) Statens Museum for Kunst. SMK Foto Rita Kernn- Larsens skitser er grundige forarbejder, der ofte kan ses i egen ret. Samtidig fortæller de noget om den kunstneriske proces. Kernn- Larsen tegner ofte et gittersystem bag motivet et arbejdsredskab hun har med sig fra tiden hos Fernand Léger. Linjerne er en hjælp til komposition og senere overføring af skitsen til maleri. Flere af Kernn- Larsens surrealistiske billeder er baseret på såkaldt automattegning, hvor skitsen spiller en særlig rolle. Automattegning er en af surrealisternes foretrukne arbejdsmetoder og består i at tegne nærmest i én fortsat linje og bevægelse for, gennem tegningens spontane flow, at lade underbevidstheden få frit løb. Det er netop i arbejdet med skitsen, at den impulsive billedskabelse finder sted.

6 SURREALISTISKE DRØMMELANDSKABER 10 Surrealismen var en pragtfuld periode ja, i det hele taget den bedste i min malereksistens. Rita Kernn- Larsen, Fantomer (1934) Statens Museum for Kunst. SMK Foto Rita Kernn-Larsens surrealistiske periode fremstår i dag som den mest vitale i hendes kunstnerskab. I 1930erne og 40erne udvikler hun et originalt og sanseligt surrealistisk maleri, hvis drømme scener svinger mellem abstrakte og figurative udtryk. Motiverne kred ser om drømmen, kroppen, seksualiteten og sanserne. I hovedværker som Oasen (1935) og Selvportræt (Kend dig selv) (1937) ses fx læber vokse frem som blade på plantevækster. Erotiske billedelementer som spirer, frø, hænder og mange bløde, kødelige former ses i Fantomerne (1934), Valmuen (ca. 1935) og Det grønne bjerg ( ). Ligesom de øvrige surrealister er Kernn- Larsen inspireret af psykoanalytikeren Sigmund Freuds teorier om den menneskelige underbevidsthed og drømmenes betydning. Surrealister ne dyrker de skjulte og undertrykte sider af menneskelivet i et opgør med tidens borgerlige fornuft og moral. Det irra tionelle og impulsive, drifterne og begæret, ses som udtryk for noget fællesmenneskeligt, som på revolutionær vis skal danne baggrund for en frigørelse af mennesket. Rita Kernn-Larsens surrealistiske værker får plads på tidens mest skelsættende surrealisme- udstillinger. Heriblandt Fantastic Art, Dada, Surrealism på Museum of Modern Art i New York i og Exposition Internationale du Surrealisme på Galerie Beaux- Arts i Paris i En central udstilling i Danmark er Kubisme- Surrealisme på Den Frie Ud stillingsbygning i 1935.

7 La Pomme de la Normandie / Æblet (1934) Kunsten Museum of Modern Art Aalborg. Foto: Niels Fabæk 12 Ved den psykoanalytiske videnskab er man kommet til forståelse af, at der i menneskesjælen er store, uudforskede om - råder. Fra en alt for blind dyrkelse af fornuften er vi begyndt at ane intellektets begrænsning. Hvad rører der sig i os? Billedkunsten vil vise det de kommende år vil vise det. 13 Kunstnersammenslutningen Linien, 1934 Det grønne bjerg ( ) Asger Schnack. Foto: David Stjernholm SURREALISME, subst. fælleskøn. Psykisk ren automatisme, hvorved man sætter sig for, mundtligt, skriftligt eller på enhver anden måde, at udtrykke tankens virkelige funktion, tankens diktat, uden nogen kontrol fra fornuftens side, og uden for enhver æstetisk eller moralsk interesse. André Breton, Det første surrealistiske manifest, 1924

8 KVINDE- TRÆER 14 Jeg var virkelig besat af træer, da jeg var surrealist. Jeg havde lavet en tegning af et træ, som efterhånden blev til et kvindetræ, der ville frigøre sig. Der var en dobbelt betydning: Jeg ønskede selv at frigøre mig, måske fra surrealismen eller fra Légers komposition, og hvem ved, måske frigøre mig i det hele taget. 15 Rita Kernn- Larsen, 1977 Træpantomime (1934) Randers Kunstmuseum. Foto: Randers Kunstmuseum Et særligt motiv kaldet femme arbre, kvinde og træ i én figur, præger Rita Kernn- Larsens billeder fra slutningen af 1930erne og begyndelsen af 40erne. Her kobles kvinden og det feminine med træet eller planten som billede på naturen, frugtbarheden og sanseligheden. I Træpantomime (1934) og The two sisters (1939) danser og snor en række kvindetræer sig i, hvad der ligner skiftevis forening med og løsrivelse fra jorden. Figurerne er fulde af referencer til krop og erotik. Blade og former ligner læber og kønsorganer. Men hvor kunstnere som Salvador Dalí og danske Wilhelm Freddie fremstiller kvinden som genstand for mandligt begær, åbner Rita Kernn- Larsens femme arbre-værker for et andet perspektiv. Her er det i stedet en kvindelig seksualitet, som udfordrer den borgerlige seksualmoral. Femme arbre- motivet spænder hos Rita Kernn- Larsen fra det lyse og legende i magasin- illustrationerne Surrealistisk kvindefigur (1939) til dyster verdenskrigs- kommentar i It s rather love than war (1939).

9 FRANSKE LANDSKABER 16 Surrealismen ebbede ligesom ud. For eksempel dér hvor vi boede i London lå Marie Curie Hospitalet for enden af vejen. En nat var der et ordentligt bombardement, og næste morgen da vi kom ud på gaden, lignede den et ørkenlandskab simpelthen. Træerne var pudret hvide af støv, og forskellige genstande var landet i dem. Det så meget mærkeligt ud og lignede måske et rigtigt surrealistisk landskab. Det gjorde indtryk på mig. Men det var simpelthen også hele atmosfæren efter krigen. Det var noget andet. Jeg ved, at det samme er hændt for de andre surrealister 17 Rita Kernn- Larsen, 1986 Landskab (u.å.) Dorthe og Torben Hessov. Foto: David Stjernholm Efter 2. Verdenskrig tager Rita Kernn- Larsens kunst en be - mærk elsesværdig drejning. Fra surrealismens mentale landskaber vender kunstneren sig nu mod den ydre verden og maler motiver fra Sydfrankrig, hvor hun bosætter sig med sin mand i bjerglandsbyen St. Jeannet. Her skildrer hun landskabet; bjerge, marker, huse og veje. Farverne er relativt natur - tro med undtagelser, som i St. Jeannet. Alpes Maritimes (1948), hvor violette toner giver motivet en vis mystik. Kernn- Larsen griber stilistisk set tilbage til tidligere modernistisk maleri, som det fx ses hos Paul Cézanne, der har malet lignende motiver fra Sydfrankrig. Elementer i de naturalistiske skildringer får gradvist et geometrisk præg.

10 ABSTRAKTE LANDSKABER 18 REN ABSTRAKTION 19 Gul komposition (u.å.) Privateje. Foto: David Stjernholm Uden titel (u.å.) Privateje. Foto: David Stjernholm Jeg havde så stor lyst til at male, og jeg ville frigøre mig fra det figurative, som var blevet litterært og kedeligt. Jeg begyndte at gentage mig selv, og det som tidligere var naturligt for mig, var det ikke mere. Rita Kernn- Larsen, 1977 Rita Kernn- Larsens malerier af sydfranske motiver bliver mere og mere abstrakte. Det landskabelige motiv er fortsat genkendeligt: solen optræder som en cirkel i billedet, og bjergene som kurvede eller kantede linjer. Men fokus er flyttet fra motivet til selve billedets dynamik; dets linjer, former, farver og flader. Det geometriske formsprog i malerier som Gul komposition (u.å.) viser forbindelseslinjer mellem Rita Kernn- Larsens eksperimenter og det konkret- abstrakte maleri, som blomstrer i efterkrigstiden. Rita Kernn-Larsen når sent i sit kunstnerskab frem til et rent abstrakt udtryk. Hun introducerer i den forbindelse også nye materialer og collage- elementer i sine malerier, såsom sand og påsat bark og papir. Formsproget spænder vidt og giver indtryk af en eksperimenterende praksis. I værket Uden titel (u.å.), som er gengivet her på siden, ses klare reminiscenser fra Kernn- Larsens tidlige Léger- inspirerede malerier fra begyndelsen af 1930erne.

11 KERAMISK INTERMEZZO 20 RETUR TIL COLLAGEN 21 Uden titel (1959) Privateje. Foto: David Stjernholm Rita s castle (u.å.) Danielle Grünbergs private samling. Foto: David Stjernholm I løbet af 1950erne og 60erne eksperimenterer Rita Kernn- Larsen med keramiske arbejder. Det sker, mens hun er i Sydfrankrig parallelt med, at Pablo Picasso i kort afstand derfra arbejder på sit keramiske værksted i Vallauris. Kernn-Larsen lærer Picasso at kende gennem sin mand, journalisten og kunsthandleren Isak Grünberg, og han besøger parret ved flere lejligheder. Det er Picasso, der inspirerer Kernn- Larsen til at kaste sig over keramikken, hvilket især fornemmes i en kande med fuglemotiv. Her ses en leg med genstandens form, funktion og det påmalede motiv. Forbindelsen til Picasso udmønter sig blandt andet i en fælles udstilling på Kunstnernes Hus i Oslo i I sine senere år arbejder Rita Kernn-Larsen med collagen og trækker spor tilbage til sin tid som surrealist. Collagen er en flittigt brugt teknik i surrealismen med sin oplagte mulighed for at skabe fantasifulde sammenstød mellem forskellige billedvirkeligheder. I Kernn- Larsens collager indgår desuden tekst, som spiller sammen med billedets visuelle elementer. I Rita s castle (u.å.) findes et fotografi af Frederiksborg Slot. Motivet er ikke tilfældigt valgt. Det var udsigten fra Rita Kernn- Larsens barndomshjem i Hillerød og desuden motivet for hendes tidligste ungdomstegninger.

12 RITA KERNN-LARSEN ( ) 22 TAK TIL 23 Rita Kernn-Larsen, København (1954) Danielle Grünbergs private samling Augustinus Fonden, Spar Nord Fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Ny Carlsbergfondet, 15. Juni Fonden, Aage og Johanne Louis- Hansens Fond, Statens Kunstfond og Fonden af 28. Februar Født og opvokset i Hillerød i Nordsjælland. Går i på Kunstakademiet i København. I 1929 rejser hun til Paris, og begynder som elev hos den anerkendte billedkunstner Fernand Léger på Académie Moderne i Fra 1934 bliver hun en del af den surrealistiske bevægelse omkring kunstnersammenslutningen Linien i Danmark. Kernn-Larsens surrealistiske værker får plads på tidens mest skelsættende surrealisme-udstillinger i Danmark og i endnu højere grad i Paris, London og New York. Blandt disse kan nævnes Fantastic Art, Dada, Surrealism på Museum of Modern Art i New York i og Exposition Internationale du Surrealisme på Galerie Beaux-Arts i Paris i Som den første surrealist udstiller Rita Kernn-Larsen på den indflydelsesrige gallerist og samler Peggy Guggenheims galleri i London, Guggenheim Jeune i Kernn-Larsen er under 2. Verdenskrig bosat i London. Efter krigens afslutning flytter hun til Sydfrankrig. Rita Kernn-Larsen dør i Danmark i Forside: Oasen (1935) Randers Kunstmuseum. Foto: Randers Kunstmuseum Grafisk design: Spine Studio GL. HOLTEGAARD Attemosevej Holte gl- holtegaard@rudersdal.dk ÅBNINGSTIDER Tirsdag- søndag kl / Torsdag kl Mandag lukket Jul og nytår: Kunsthallen har l ukket den 23., 24., 25. og 31. december samt 1. januar ENTRÉ Voksen 65 DKK Seniorer / studerende 55 DKK Børn (u. 18 år) gratis KLUBmedlem gratis

13 TALK PROGRAM Tilmelding nødvendig på / MAI MISFELDT: AVANT- GARDENS GLEMTE KVINDER Tirsdag, 18. september kl. 17 Mai Misfelt, cand.mag. i dansk og kunsthistorie og kritiker ved Kristeligt Dagblad ser bagom kunsthistoriens underbelysning af Rita Kernn- Larsen og avantgardens kvinder. ASGER SCHNACK: RITA KERNN- LARSEN OG DE DANSKE SURREALISTER Tirsdag, 2. oktober kl. 17 Asger Schnack, digter og forlægger introducerer det surrealistiske miljø i Danmark i 1930erne og Rita Kernn- Larsens rolle i det. KRISTOFFER ØRUM OG MARIA BORDORFF: SURREALISME I SAMTIDS- KUNSTEN Tirsdag, 23. oktober kl. 17 Oplev billedkunstner Kristoffer Ørum og kurator og kritiker Maria Bordorff tale om de spor avantgardebevægelsen har sat i samtidskunsten. TINE BYRCKEL: OM DET IR RATIONELLES NØDVEN- DIGHED Tirsdag, 13. november kl. 17 Surrealisterne søgte det irrationel le som en frigørende faktor. Hvilken status og værdi tillægger vi det irrationelle i dag? Dette spørgsmål rejser Tine Byrckel cand.phil. i psykologi og journalist på Dagbladet Information. KURATOR WALK & TALK Tirsdag, 4. december kl. 17 Gå på en guidet tur i udstillingen med Gl. Holtegaards direktør Maria Gadegaard og kurator Marie Oxholm Zigler, som foruden Rita Kernn- Larsens samlede værk også vil introducere det særlige udstillingsdesign af billedkunstner Kirstine Roepstorff. Billet til Talks: Voksen 95 DKK / Seniorer og studer ende 85 DKK / KLUB medlem 30 DKK DET SKER KONCERT I BAROKHAVEN MED DICTE + HEMPLER Søndag, 2. september kl. 15 Under navnet Dicte + Hempler optræder de to sangere Dicte og Claus Hempler på den runde røde trappe (Sceneri) i Gl. Holtegaards barokhave. Kunstnerduoen er er kendt for at levere et sublimt samspil, som både er melankolsk og sensuelt. Voksen 100 DKK / Gratis for børn -15 år Billetter købes på Billetto.dk eller på dagen på Gl. Holtegaard fra kl. 12 EFTERÅRSFERIEWORK- SHOP FOR BØRN OG VOKSNE Søndag, 14. oktober kl Vi laver collage og maler akvarel med inspiration fra Rita Kernn- Larsens sur realistiske billeder. Billedkunstner Mette Wille guider og fortæller i den ne kreative workshop for børn og voksne. 24 Gratis for børn -18 år / Voksen 65 DKK / Seniorer og studerende 55 DKK / KLUBmedlem gratis Tilmelding nødvendig på / ÆBLEDAG Søndag, 30. september kl Vi fejrer barokhaven og årets æblehøst i den historiske have med fortællinger, konkurrencer, smagsprøver, mosteri, workshops, performance, særomvisninger og andre legende, poetiske aktiviteter for børn og voksne. Gratis for børn -18 år / Voksen 65 DKK / Seniorer og studerende 55 DKK / KLUBmedlem gratis ART WALKS Offentlige omvisninger i udstillingen SOLO: Rita Kernn- Larsen Søndage kl / / / / Torsdage kl / / Voksen 65 DKK / KLUBmedlem gratis. GARDEN WALKS Offentlige omvisninger i Gl. Holtegaards barokhave Søndage kl / / Torsdage kl / Voksen 30 DKK / KLUBmedlem gratis

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019

Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin. SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb maj 2019 Undervisningsmateriale Grundskolen: Mellemtrin SOLO Rita Kernn-Larsen 7. feb 2019-5. maj 2019 Om udstillingen Udstillingen SOLO: Rita Kernn-Larsen kan ses på Kunsten i Aalborg fra den 7. februar til 5.

Læs mere

KVINDERNES SURREALISME

KVINDERNES SURREALISME LÆRERVEJLEDNING UNDERVISNINGSMATERIALE GRUNDSKOLENS UDSKOLING OG UNGDOMSUDDANNELSER KVINDERNES SURREALISME 15.09.2018-20.01.2019 FRANCISKA CLAUSEN RITA KERNN-LARSEN ELSA THORESEN 1 LÆRERVEJLEDNING Undervisningsmaterialet

Læs mere

KVINDERNES SURREALISME FRANCISKA CLAUSEN, RITA KERNN-LARSEN OG ELSA THORESEN

KVINDERNES SURREALISME FRANCISKA CLAUSEN, RITA KERNN-LARSEN OG ELSA THORESEN PRESSEMEDDELELSE KVINDERNES SURREALISME Rita Kernn-Larsen: Festen, 1935, Museum Sønderjylland - Kunstmuseet i Tønder NY UDSTILLING SÆTTER FOKUS PÅ TRE KVINDELIGE DANSKE KUNSTNERE, DER I DERES STORHEDSTID

Læs mere

KVINDERNES SURREALISME FRANCISKA CLAUSEN, RITA KERNN-LARSEN OG ELSA THORESEN

KVINDERNES SURREALISME FRANCISKA CLAUSEN, RITA KERNN-LARSEN OG ELSA THORESEN PRESSEMEDDELELSE KVINDERNES SURREALISME Rita Ker nn-larsen: Festen, 1935, MSJ - Kunstmuseet i Tønder EFTERÅRETS STORE UDSTILLING I KUNSTFORENINGEN GL STRAND SÆTTER FOKUS PÅ TRE KVINDELIGE KUNSTNERE, DER

Læs mere

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed

Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Surrealisme - Drømmen om en overvirkelighed Undervisningsmateriale 8.-10. klasse Malerier på grænsen mellem verdener En gruppe kunstnere i 1920ernes Paris troede fuldt og fast på, at man igennem kunsten

Læs mere

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber

B I R G I T T E T H O R L A C I U S 21.09.13-18.10.13. GalleriWeber B I R G I T T E T H O R L A C I U S F R E D E I N G E T R O E L S E N L I N D H O L M 21.09.13-18.10.13 GalleriWeber Bagergade 39 5700 Svendborg Tlf.: 6110 5159 www.galleriweber.nu smedjen@post.tele.dk

Læs mere

KVINDERNES SURREALISME

KVINDERNES SURREALISME SURREALISME I ET KØNSPOLITISK PERSPEKTIV UNDERVISNINGSMATERIALE GRUNDSKOLENS UDSKOLING OG UNGDOMSUDDANNELSER KVINDERNES SURREALISME 15.09.2018-20.01.2019 FRANCISKA CLAUSEN RITA KERNN-LARSEN ELSA THORESEN

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2014 Keramik Undervisningen i keramik veksler mellem stillede opgaver og værkstedsarbejde. Gennemgang af de færdige arbejder er en del af undervisningen.

Læs mere

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE

MED BILLEDHUGGERENS ØJNE MED BILLEDHUGGERENS ØJNE Undervisningsmateriale til særudstillingen ILDSJÆL Anne Marie Carl-Nielsen 150 år BRANDTS, Jernbanegade 13, Odense ( tidligere Fyns Kunstmuseum ) Kære underviser De fire opgaver

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Wilhelm Freddie. Stik gaflen i øjet!

Wilhelm Freddie. Stik gaflen i øjet! Wilhelm Freddie. Stik gaflen i øjet! Kære underviser Som supplement til vores undervisningsmateriale har vi her samlet supplerende information og forslag til ekstra opgaver og tematikker, der kan inkluderes

Læs mere

Thorvald. Hagedorn-Olsen. Frederikssund Kunstforening

Thorvald. Hagedorn-Olsen. Frederikssund Kunstforening Thorvald Hagedorn-Olsen Thorvald Hagedorn-Olsen (1902-96) Biografi Udvalgte udstillinger Hovedbiblioteket - Helsingør J. F. Willumsens museum -Frederikssund. 90 års jubilæum for Th. Hagedorn-Olsen v./

Læs mere

6. - 10. klasse. Opgaveark ...

6. - 10. klasse. Opgaveark ... Interiør, ung kvinde set fra ryggen, 1904. Randers Kunstmuseum 6. - 10. klasse Kunst kan udtrykke forskellige følelser og sætte følelser i gang hos beskueren. Det kan ske gennem komposition, figurers kropssprog,

Læs mere

Lokalbanken fylder 90 år

Lokalbanken fylder 90 år Lokalbanken fylder 90 år og forærer kunst til borgerne tid til nærvær Forord Lokalbanken har fornøjelsen af at præsentere 11 kunstværker, der er blevet indkøbt i anledning af bankens 90-års fødselsdag.

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik BILLED VÆRKSTEDET maleri. tegning. akvarel. keramik EFTERÅR 2014 Keramiker Rikke Elgaard www.rikkeelgaard.dk Uddannelse: Designskolen Kolding Arbejdsområde: Brugsting og unika Keramik for øvede Vi arbejder

Læs mere

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Omkring 150 gæster indfandt sig til fernisering og åbningsarrangement på Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr. Kunstudvalget

Læs mere

KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT FEBRUAR MAJ 2013

KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT FEBRUAR MAJ 2013 MUSEUM SØNDERJYLLAND KUNSTMUSEET BRUNDLUND SLOT FEBRUAR MAJ 2013 SÆRUDSTILLING 1. FEBRUAR 2013-12. MAJ 2013 LEE MILLER OG DET SURREALISTISKE BLIK Forårets udstilling sætter fokus på den amerikanske fotograf

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Målgruppe: mellemtrinnet (eller 2-5. kl.) Undervisningsforløbet er tilrettelagt af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og HEART/ undervisning. Booking af undervisningsforløbet

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Indskoling, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser Maria Lassnig At male med kroppen 18/11 2016 26/2 2017 Om undervisningsmaterialet Dette er et undervisningsmateriale om særudstillingen

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit)

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) BILLED VÆRKSTEDET Elena Bering Lisbeth Poulsen Inge Lis Jørgensen (udsnit) Vibeke Krog Sidsel Brix maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2011 BILLED VÆRKSTEDET Billedværkstedet er en lille kunstskole

Læs mere

PICASSO KERAMIK. Kontakt. Undervisningsmaterialet består af:

PICASSO KERAMIK. Kontakt. Undervisningsmaterialet består af: PICASSO KERAMIK Pablo Picasso: Tête de chèvre. 1956. Private Collection Succession Picasso/ VISDA 2018. Photo: Maurice Aeschimann Kontakt Kontakt Louisianas booking for at bestille 1 eller 2-timers forløb

Læs mere

Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd. En workshop for 4. og 5. klasse

Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd. En workshop for 4. og 5. klasse Verden i klassen Klassen i verden -fortællingen i billede og lyd En workshop for 4. og 5. klasse Indhold Introduktion til projekt Kladdehæftet Mobiltelefonen til optagelse af billede og lyd. Computer til

Læs mere

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops

KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops KUNSTINTERESSERET? KURSUSPROGRAM 2018 Atelierplads - Kurser Foredrag - Workshops Kurser Kursusprogram 2018 Tingenes hemmelige liv En workshop omkring Stilleben opstilling v. billedkunstner Rick Towle Stilleben,

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

PROCES DOKUMENT FUTURISME

PROCES DOKUMENT FUTURISME PROCES DOKUMENT FUTURISME JUNAD ASHRAF GRUPPE 5 1 1 Inholdsfortegnelse 1.Forside 2.Inholdsfortegnelse 3.Perioden & Stilarten 4.Tidstypiske Kunstrere 5.Karakteristisk Træk 6.Typografi 7.Reference til Nutiden

Læs mere

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Inge Lis Jørgensen. Birthe Nissen. Lisbeth Poulsen. Vibeke Krog

BILLED VÆRKSTEDET. maleri. tegning. akvarel. keramik. Inge Lis Jørgensen. Birthe Nissen. Lisbeth Poulsen. Vibeke Krog BILLED VÆRKSTEDET Birthe Nissen Lisbeth Poulsen Vibeke Krog maleri. tegning. akvarel. keramik FORÅR 2012 Keramiker Lisbeth Poulsen Låsby www.lisbethpoulsen.dk Uddannelse: Det Jyske Kunstakademi 1983-88

Læs mere

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd.

I faget kunst inddrager vi, udover billedkunst som sådan også noget håndarbejde og sløjd. Formål med faget kunst/kunstnerisk udfoldelse Formålet med faget Kunst er at eleverne bliver i stand til at genkende og bruge skaberkraften i sig selv. At de ved hjælp af viden om forskellige kunstarter

Læs mere

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale

I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale I BEGYNDELSEN VAR BILLEDET ASGER JORN I CANICA KUNSTSAMLING 13. feb. - 29. maj 2015 Undervisningsmateriale museum jorn S I L K E B O R G Undervisningsmateriale Nogle gange kan en enkelt sætning udfolde

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

Uv-materiale til I bølgen blå klasse

Uv-materiale til I bølgen blå klasse Uv-materiale til I bølgen blå 7.-10. klasse Sol og ungdom en konstruktion En flok børn løber mod havet. Det er sommer, og solen skinner, så man næsten bliver blændet. Børnenes kroppe er stærke, og lyset

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition.

Den måde, maleren bygger sit billede op på, kaldes billedets komposition. Komposition - om at bygge et billede op Hvis du har prøvet at bygge et korthus, ved du, hvor vigtigt det er, at hvert kort bliver anbragt helt præcist i forhold til de andre. Ellers braser det hele sammen.

Læs mere

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.:

Birk Centerpark 1, 7400 Herning Tlf CVR-nr.: For 70 år siden fandt Cobra-kunstnerne sammen i en ny bevægelse, hvor legen, kreativiteten og den kunstneriske frihed stod øverst på dagsordenen. Ovenpå Anden Verdenskrigs dystre erfaringer ville man tilbage

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet. Fotografisk Center 24. januar 23.

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet. Fotografisk Center 24. januar 23. UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet Fotografisk Center 24. januar 23. marts 2014 Isabelle Wenzel, Kiste #1, 2009 INDHOLD: OM UNDERVISNINGSMATERIALET

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

KVINDERNES SURREALISME

KVINDERNES SURREALISME UNDERVISNINGSMATERIALE GRUNDSKOLENS UDSKOLING OG UNGDOMSUDDANNELSER KVINDERNES SURREALISME 15.09.2018-20.01.2019 FRANCISKA CLAUSEN RITA KERNN-LARSEN ELSA THORESEN 1 SURREALISME Surrealismen startede som

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE

AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE AARHUS B I LLED- OG MED I ESKOLE 1 Talentudviklingsholdet i AARHUS BILLED- OG MEDIESKOLE er for unge fra 15-19 år. Holdet er et 2-årigt forløb med undervisning 1 gang om ugen. Vi samarbejder med ARoS,

Læs mere

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage

Workshops. Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage s med billedkunstner Jane Klostergaard Sculpture by the Sea 2009 Aarhus - Denmark Foto: Niels Toftegaard Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 2. juni - 3. juli 2011 Mellem Tangkrogen og Ballehage Sculpture

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

Målgruppe: Indskoling

Målgruppe: Indskoling UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Tag på opdagelse i Robert Jacobsens skulpturelle univers! Her transformeres jernrør, fjedre, tandhjul,

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 24.9 28.9.2018 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Louisiana Learning Louisiana

Læs mere

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop.

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop. Kirsten Justesen MY BODY IS MY TOOL Målgruppe: Folkeskolen 7-10. kl. Kroppen i kunsten Som forberedelse til et besøg på Rønnebæksholm og udstillingen MY BODY IS MY TOOL kan man se portrætfilmen om kunstneren

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen

Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød. Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne - Hovedbiblioteket i Birkerød Kunst i Birkerød Salen Rudersdal Bibliotekerne, 2007 Tekst og layout: Torben Wilhelmsen Kilder: Weilbachs Kunstnerleksikon / Kunstindeks Danmark. Pedersen,

Læs mere

Indholdsplan Håndværk, kunst og design

Indholdsplan Håndværk, kunst og design Linjens formål: At give eleven en oplevelse af glæden ved noget selvskabt individuelt og i samarbejde med andre. At styrke elevens kreativitet, selvtillid og skabende evner gennem forskellige udtryksmidler

Læs mere

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål

Billedkunst. Status. Evaluering. Fagets formål Billedkunst Status Eleverne i 5.klasse skal have billedkunst i 60 min. Ugentligt. Det er første år, de skal have mig til faget. Via spørgeskema har jeg forsøgt at evaluere sidste skoleår samt danne mig

Læs mere

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 3/201 2 Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til ferniseringen af Ib Orla-Jensen Lørdag den 1 4. april fra kl. 1

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

November Rita Kernn-Larsen: Festen, 1935, MSJ - Kunstmuseet i Tønder Se side 4 og 5

November Rita Kernn-Larsen: Festen, 1935, MSJ - Kunstmuseet i Tønder Se side 4 og 5 4 November 2018 Rita Kernn-Larsen: Festen, 1935, MSJ - Kunstmuseet i Tønder Se side 4 og 5 INDHOLD side Anbefalinger... 2 Fri entré til Arbejdermuseet... 2 Maleskolen forår 2019 på Grøndal Multicenter...

Læs mere

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk

Øjnene der ser. www.arfikaforbørn.dk Øjnene der ser Dette undervisningsmateriale er udviklet af Louisiana Børnehus til projektet Afrika for børn. Materialet er gratis og frit tilgængeligt på www.afrikaforbørn.dk Skulpturer set med forskellige

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk Bente Hammershøy Dobbelteksponering Karin Lønbæk Der står Horsens med store bogstaver hen over de to kunstnere, der har fernisering d.11.september 2010 i Galleri Brænderigården. Det er far og datter: Søren

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 28.8 1.9.2017 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Louisiana Lejrskole er Tid til

Læs mere

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer.

I dyrenes skygge. har flere af Bøggilds dyreskulpturer. I dyrenes skygge Dyr er fascinerende. Deres levevis og bevægelser kan fange interessen hos både børn og voksne. At fange det fascinerende ved et dyr og overføre det til tegning eller skulptur er til gengæld

Læs mere

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D I forbindelse med besøgene på Esbjerg Kunstmuseum under projekt SMART SKOLESTART 3.0 Mangfoldighed som grundtema: Gennem hele forløbet både i børnehaven, førskolen

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

UDSMYKNING PANUM / CENTER FOR PROTEIN RESEARCH / ETAGE AF ERIK STEFFENSEN

UDSMYKNING PANUM / CENTER FOR PROTEIN RESEARCH / ETAGE AF ERIK STEFFENSEN UDSMYKNING PANUM / CENTER FOR PROTEIN RESEARCH / 1. 2. 3. ETAGE AF ERIK STEFFENSEN BAGGRUND ØNSKET OM AT INTEGRERE KUNSTNERISK UDSMYKNING HAR SAT MARKANT PRÆG PÅ PANUMBYGNINGEN GENNEM TIDEN. DEN SENESTE

Læs mere

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel

Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Ugens kunstner Peter Bonnén Ugens Kunstner 18 jan 2017 Af Peter Wandel Peter Bonnén på værksted, 2006. Foto: Suste Bonnén Udstilling Djiboutis Farver Fotografier af Peter Bonnén 23 nov 201616 apr 2017

Læs mere

EN SAMLING SURREALISME

EN SAMLING SURREALISME MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Generalforsamlingens 176 fremmødte afspejlede på fornemste vis tendensen fra året 2014, hvor foreningen med en stigning i medlemstallet på 355 kom op på 1315 medlemmer og dermed

Læs mere

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen:

Inden udstillingen slutter den 4. november 2014 får du her et godt tilbud og mulighed for endnu en gang at se udstillingen: MEDLEMSBLADET BYD VEN/-INDE/GÆST Der er ved begyndelsen af september måned mere end 20.000 mennesker, der fra nær og fjern har taget turen til Tønder for at se Kunstmuseets særudstilling om møbelarkitekten

Læs mere

I N D H O L D F O R O R D G R Ø N L A N D S K E S T R E G E R A N N E - B I R T H E H O V E S G R A F I S K E V Æ R K V Æ R K F O R T E G N E L S E

I N D H O L D F O R O R D G R Ø N L A N D S K E S T R E G E R A N N E - B I R T H E H O V E S G R A F I S K E V Æ R K V Æ R K F O R T E G N E L S E G R Ø N LA N D S K N 6 Y. R S G P T R A M F B I K R A 2 F 0 A 0 8 N N S T R G R 4. B I J R A T N H U A H R 2 O 0 V 0 9 I N D H O L D 3 4 6 7 8 10 14 18 20 20 20 22 F O R O R D G R Ø N L A N D S K S T R

Læs mere

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

K rser i bi le kunst. Kunstskolen ART SPACE

K rser i bi le kunst. Kunstskolen ART SPACE K rser i bi le kunst Kunstskolen ART SPACE Forår 2017 Vil du gerne tegne og male? Eller er du udøvende, men mangler stedet og inspiration? På kunstskolen ART SPACE kan du lære forskellige teknikker indenfor

Læs mere

Johannes larsen museet

Johannes larsen museet Johannes larsen museet om glæden ved kunst og natur Tilbud til skoler Johannes Larsen museet Johannes Larsen Museet er dels et kunstnerhjem, dels et kunstmuseum med egen kunstsamling og skiftende udstillinger.

Læs mere

Rune Elgaard Mortensen

Rune Elgaard Mortensen «Hovedløs rytter», 59x85 cm, olie og akryl på lærred 203 «Kirurgisk saks, jazzmusiker», 55x70 cm, olie og akryl på lærred 204 «Kirurgisk saks, sløret baggrund», 55x70 cm, olie på lærred 205 «Limitless

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2017

KulTUR for alle efterår 2017 KulTUR for alle efterår 2017 UNDERVISNINGSTILBUD PÅ HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART OG CARL-HENNING PEDERSEN & ELSE ALFELTS MUSEUM Bussen kører på følgende tirsdage og torsdage Formiddag kl. 9.00-13.00:

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

Årsplan Billedkunst 2. b

Årsplan Billedkunst 2. b Årsplan Billedkunst 2. b Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere bliver i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå billedsprog som et kommunikations-

Læs mere

Psykoanalyse og billedkunst

Psykoanalyse og billedkunst Psykoanalyse og billedkunst JØRGEN BRUUN PEDERSEN Psykoanalyse og billedkunst Omkring Picassos "Guernica" Roskilde Universitetsforlag Jørgen Bruun Pedersen Psykoanalyse og billedkunst Omkring Picassos

Læs mere

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2016-2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Kursus marts 2013 Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Bedømme billeder Foredrag om: William Egglestone Cindy Sherman Jeff Wall Andreas Gursky Trine Søndergård

Læs mere

JURY FORÅRSUDSTILLINGEN 2018

JURY FORÅRSUDSTILLINGEN 2018 JURY FORÅRSUDSTILLINGEN 2018 Klara Kristalova, billedkunst (CZ/DK) Klara Kristalova er født i Prag i Tjekket, hun bor og arbejder i Sverige. Hun er uddannet fra Det Svenske Institut for Kunst i Stockhom

Læs mere

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle.

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. PRESSEMEDDELELSE Kunstforeningen KunstVejen er nu klar med nye udstillinger Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. Vejen På det midlertidige

Læs mere

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER;

TRÆ; et materiale; STREET ART; DUKKETEATER; INDHOLDSFORTEGNELSE Beskrivelser af forslag til workshops og projektforløb. Læs det og lad dig friste, eller blive inspireret til andet efter eget valg... TRÆ; et materiale; projektforløb for børnehaver

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Formålet med faget billedkunst bliver her beskrevet af undervisningsministeriet: Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: December 2017 Herning

Læs mere

Kunst for alle! INFO 2/2018. Vi ses i Fredensborg Ny Kunstforening

Kunst for alle! INFO 2/2018. Vi ses i Fredensborg Ny Kunstforening INFO 2/2018 Vi ses i Fredensborg Ny Kunstforening Læs om: På vej mod fremtiden Årstiderne: Noget om efterårsudstillingen Kærlighed, Frygt og Ondskab Kunst som meditativt frirum Kom med på Gl. Holtegård

Læs mere

At have en have parker og havearkitektur i et kunsthistorisk perspektiv

At have en have parker og havearkitektur i et kunsthistorisk perspektiv At have en have parker og havearkitektur i et kunsthistorisk perspektiv Et undervisningsforløb af Sophie Holm Strøm Arkitektur TITEL PÅ FORLØB Indhold/tekster/materiale At have en have (intro til billedkunst)

Læs mere

DRAPERING OG NATUR. Forløbsbeskrivelse DANSK GULDALDER PÅ RIBE KUNSTMUSEUM

DRAPERING OG NATUR. Forløbsbeskrivelse DANSK GULDALDER PÅ RIBE KUNSTMUSEUM DRAPERING OG NATUR DANSK GULDALDER PÅ RIBE KUNSTMUSEUM Fag: Billedkunst Målgruppe: 7.-9. klasse Sted: Ribe Kunstmuseum (udstillingssale) Omfang: 4 lektioner inkl. pause Fokus: Dialog, materialefærdigheder

Læs mere

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR LOUISIANA LEJRSKOLE EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR 19.8-23.8.2019 VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Frederik Højfeldt Nielsen Med Louisiana Lejrskole

Læs mere

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3.

Lærervejledning. Forløb: Hjemme hos Hammershøi Målgruppe: 6. 10. klasse Fag: Billedkunst og dansk. 1. Lærervejledning med. 2. Elevark med. 3. Ordrupgaards samlinger og særudstillinger rummer mange muligheder for engagerende, dialogbaseret undervisning, f.eks. i fagene dansk, billedkunst, historie, fransk og samfundsfag. Se nogle af museets akutelle

Læs mere

KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN

KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN SAMMENSTØDETS KONSTRUKTION Af Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD KONSTRUKTIONER er en ny kunstnerisk dialog mellem billedhuggeren Anita

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Kunstskolen Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Kunstskolen November 2014 Kunstskolen Formålet med undervisningen er, at eleverne tilegner sig kompetencer i billedkommunikation og i billedanalyse

Læs mere

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID?

DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? DESIGN AF TØJ / ACCESSORIES / ARKITEKTUR / MØBLER BYER OG RUM / ILLUSTRATION / INTERAKTIONSDESIGN DRØMMER DU OM EN KREATIV FREMTID? JEG HAR IKKE KUN FÅET PRAKTISKE EVNER MED MIG, MEN OGSÅ EN EVNE TIL AT

Læs mere

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3

NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3 NÆSTVED KUNSTFORENING Sct. Peders Kirkeplads 1 4, Næstved Blad nr. 6/201 3 Jean Voigt - Mørkets og Lysets Mester 1 4/09-20/1 0 Næstved Kunstforening inviterer til fe rnisering af Jean Voigt lørdag den

Læs mere

MOGENS ANDERSEN MALERI AKVAREL 1959-1995 7. APRIL 15. MAJ 2001 GALLERI PROFILEN

MOGENS ANDERSEN MALERI AKVAREL 1959-1995 7. APRIL 15. MAJ 2001 GALLERI PROFILEN VELKOMMEN TIL FERNISERING LØRDAG D. 7. APRIL KL. 12-15 PÅ PÅSKEUDSTILLING 2001 MOGENS ANDERSEN MALERI AKVAREL 1959-1995 7. APRIL 15. MAJ 2001 MOGENS ANDERSEN ER TILSTEDE PÅ FERNISERINGEN GALLERI PROFILEN

Læs mere

Fakta om Det Nye Experimentarium

Fakta om Det Nye Experimentarium Fakta om Det Nye Experimentarium (Foto Adam Mørk) Fænomenale oplevelser i naturvidenskabens og teknologiens verden Nysgerrighed er grundstoffet, som Experimentarium er gjort af. Vi vil tænde en gnist i

Læs mere

L Æ R E R V E J L E D N I N G

L Æ R E R V E J L E D N I N G L Æ R E R V E J L E D N I N G F O R B E R E D E L S E S M A T E R I A L E T I L B I L L E D K U N S T E N S D A G 2 0 1 8 I dette materiale og på Billedkunstens Dag tager vi udgangspunkt i den aktuelle

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskolen Kurt Trampedach - Møder i mørket 12/09/2018-06/01/2019 Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kurt Trampedach Møder

Læs mere

8 bud på billedforløb

8 bud på billedforløb 8 bud på billedforløb Center for Undervisningsmidler Slagelse, ved pædagogisk konsulent Mette Rold 1 Collage-billeder Her kan der leges med forholdet mellem real virkelighed og imaginær virkelighed. Dette

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Mellemtrin Vilhelm Lundstrøm og den gode smag 15/9 2017-25/2 2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Vilhelm Lundstrøm og den gode

Læs mere

VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR

VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR VEJEN BLIVER TIL MENS DU GÅR GRETHE MARIANN MAURSETH Billedkunstner Medlem af Billedkunstnernes Forbund PROFIL UDDANNELSE 2003-2006 Aarhus Kunstakademi, Fagskolen for maleri v/jon Gislason, Max Parylewicz,

Læs mere

Salvador Dalí i flere dimensioner

Salvador Dalí i flere dimensioner P R M 13. okt. - 10. november alvador alí i flere dimensioner international med over 130 udstillede skulpturer og grafiske værker The Mae West ofa er blot en af de over 130 udstillede skulpturer og grafiske

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter Søren Andersen Bente Hammershøy Dobbelteksponering Søren Andersen og datter Galleri Brænderigården viser en speciel udstilling, hvor far og datter, Søren Andersen og Karin Lønbæk, udstiller sammen med

Læs mere

Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren

Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren INFO 3/2017 Vi ses i Fredensborg Ny Kunstforening Læs om: Efterårsudstillingen 2017 Formanden har ordet Medlemsstatestik Kunsterportræt Nytårskuren På efterårsudstillingen underholdte Renæsancedanserne

Læs mere

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord.

Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Jeg er vokset op omkring Mariager Fjord. Det er smukke omgivelser med å og fjord, med dale og bakker, som er omgivet af bøgeskove, der tidligt om foråret har et bunddække af poesiens blå blomst, som består

Læs mere

Perspektiverende billedmateriale til tema Farver påvirker hinanden

Perspektiverende billedmateriale til tema Farver påvirker hinanden Perspektiverende billedmateriale til tema Farver påvirker hinanden Efterbilleder/Komplementærfarver: Dias 2-9 Farvede skygger/simultankontrast: Dias 10-21 Farver skaber rum: Dias 22-23 Illustration af

Læs mere