BAGGRUND TIL LEVERANDØRERS TILBAGEMELDING INDHOLD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BAGGRUND TIL LEVERANDØRERS TILBAGEMELDING INDHOLD"

Transkript

1 BAGGRUND TIL LEVERANDØRERS TILBAGEMELDING INDHOLD 1. BAGGRUND - GENERELLE/TVÆRGÅENDE BRUGERE DEVICES 2. BAGGRUND BRUGSSCENARIER HJEMMEPLEJEN HJEMMEVEJLEDNING BOTILBUD MED NATTEVAGT 3. VURDERINGSEMNER MODENHED, DESIGN, ØKONOMI OMRÅDE 1 BEVIST DRIFTSSTABILITET OG ERFARING OMRÅDE 2 PLATFORMSUAFHÆNGIGHED OG BYOD OMRÅDE 3 BRUGERVENLIGHED TIL MÅLGRUPPERNE OMRÅDE 4 ØKONOMI 4. VURDERINGSEMNER ANVENDELSE OMRÅDE 5 OPSTART OMRÅDE 6 BRUG AF VIDEOSAMTALER I PRAKSIS OMRÅDE 7 SUPPORT I HVERDAGEN OMRÅDE 8 AFSLUTNING 5. VURDERINGSEMNER IT-SIKKERHED OMRÅDE 9 SIKRE ENHEDER FOR BORGERE OG MEDARBEJDERE OMRÅDE 10 - MINDST MULIG PERSONFØLSOM DATA I SYSTEMET OMRÅDE 11 BRUG AF KK S SIKRE NETVÆRK OMRÅDE 12 SIKRING MOD MISBRUG AF MEDARBEJDERKONTI OMRÅDE 13 SIKRING MOD MISBRUG AF BORGERKONTI OMRÅDE 14 GENERELLE KRAV IHT. LOVGIVNING

2 GENERELLE/TVÆRGÅENDE BRUGERE BORGERE Borgere: Psykisk sårbare, udsatte eller handicappede borgere, der modtager visiteret støtte fra SOF. Borgerne varierer meget ift. deres tekniske færdigheder, hvor nogle har kognitive udfordringer, og andre har en god eller endog rigtig god forståelse for digitale medier. MEDARBEJDERE Udførende medarbejdere med borgerkontakt, der leverer en visiteret ydelse til en borger. SOSU-assistenter, hjælpere, sygeplejersker, ergoterapeuter, pædagoger m.m. Der er stor variation blandt medarbejderne ift. deres tekniske færdigheder, hvor nogle er meget fremme, mens andre har særdeles begrænsede færdigheder. SOF-SUPPORT Supportafdeling for alt 1. line support til borgere og medarbejdere Håndterer licensstyring, deviceudlån og udekørende support til borgere.

3 GENERELLE/TVÆRGÅENDE DEVICES BORGERE Borgere anvender enten 1. Lånedevice, der leveres, supporteres og afhentes af SOF-Support. 2. Borgerens eget device, Android eller ios eller PC. MEDARBEJDERE Medarbejdere anvender enten 1. KK-PC med AD-login. 2. Personligt KK-Device med Airwatch-installeret. 3. Delt device med dele-airwatch uden AD-login.

4 BRUGSSCENARIER - VIDEOMØDER HJEMMEPLEJEN I hjemmeplejen arbejder flere medarbejdere (SOSU- assistenter, hjælpere og sygeplejersker) sammen i teams omkring flere borgere, som de har videomøder med, der vil måske være op til 4-5 forskellige medarbejdere som leverer videomøder til borgerne i deres teams, som afstemmes ift. de medarbejdere som er på arbejde den pågældende dag. Når medarbejderen møder ind på arbejde, får de udleveret en plan for dagen ift. de besøg som de skal levere, og medarbejdernes arbejdsdag er i stor grad planlagt. Da der er flere medarbejdere som leverer videomøder til flere borgere skal det være muligt at administrere og matche medarbejdere og borgere, så det enkelt og hurtigt er muligt at oprette og lukke borgere ift. relevante medarbejdere. Medarbejdere Videomøderne til borgere i hjemmeplejen er kendetegnet ved at være korte, generelt ikke længere end et par minutter, fx medicin, tryghedsbesøg, social støtte m.m. Der er aftalt faste tidspunkter hvor medarbejderne så vidt muligt ringer op til borgeren, som er klar til at modtage opkaldet. Det er som udgangspunkt altid medarbejderen der ringer op. Flere medarbejdere har videomøder med flere forskellige borgere

5 BRUGSSCENARIE - VIDEOMØDER HJEMMEVEJLEDNING Ved hjemmevejledning arbejder medarbejderne, hjemmevejledere, 1:1 med borgere som de samarbejder med i deres hverdag. Den enkelte hjemmevejleder sparrer med kollegaer omkring borgere, men det er kun den enkelte hjemmevejleder som leverer videomøder til den enkelte borger. Hjemmevejlederen har en mere fleksibel arbejdsdag, hvor de tilrettelægger samarbejdet med borgeren, ift. at opnå et så hensigtsmæssigt forløb som muligt med borgeren. Medarbejderen har dialog med borgerne, fra en enkelt gang om ugen, til flere gange om ugen, afhængig af borgerens behov og den visiterede indsats. Videomøderne mellem hjemmevejledere og borgere er i højere grad kendetegnet ved at være længere fx op til 30 min, men kan også være kortere. Forløbene kan strække sig over længere tid, fx 1 år, men kan også være kortere fx i forbindelse med afslutning af en borger, hvor det ved videomøder er muligt stadig at se hinanden og overgangen til at gå fra hjemmevejledning bliver mindre drastisk. Medarbejder har unik dialog med borger Ved hjemmevejledning vil der være fast aftalte tidspunkter hvor hjemmevejlederen ringer op til borgeren, det kan fx være ugentligt eller hver anden uge, afhængig af samarbejdet. Det er som udgangspunkt altid medarbejderen der ringer op.

6 BRUGSSCENARIE - VIDEOMØDER BOTILBUD MED NATTEVAGT På botilbud bor flere borgere på en fælles adresse, med en fast personalegruppe tilknyttet i dagtimerne. Videomøder mellem beboere og deres dagpersonale svarer til brugsscenariet for hjemmepleje en fast defineret gruppe medarbejdere, der kan kontakte en fast defineret gruppe borgere. Det er som udgangspunkt personalet, der ringer op til beboerne. Nogle af beboerne på botilbud skal have videomøder med en nattevagt, hvis de har behov for støtte i ydertimerne. Det kan være ved angst el.lign., eller det kan være hjælp til mindre ting eller bare behov for at tale med en anden person. Det skal være muligt for borgere at kalde op til nattevagten, og borgeren skal kun opleve at have en enkelt indgang til nattevagten. Nattevagterne er ikke en del af dagpersonalet. En gruppe af nattevagter skal på skift kunne have vagten, og potentielt dele devices ved videoopkald fra en række botilbud på tværs af byen. Nattevagterne, der har vagten sidder ikke nødvendigvis fysisk samme sted. Medarbejdere Borgere har mulighed for at ringe til call-center i ydertimerne om natten.

7 VURDERINGSEMNE MODENHED, DESIGN, ØKONOMI (1/2) LØSNINGEN SKAL VÆRE SOLID, AFPRØVET OG TILPASSET VORES BEHOV BAGGRUND SOLIDE LEVERANDØRER OG LØSNINGER TIL VORES BEHOV En række kommuner, også KK, har erfaringer med forskellige løsninger til videomøder. De få steder, hvor telemedicin eller skærmbesøg er i drift, er der tale om omkostningstunge løsninger, der kun er afprøvet på dedikeret hardware, der udleveres til alle borgere/patineter Vi søger leverandører af en enkel løsning der kan anvendes på tværs af devices og platforme, og der kan fungere på borgernes egne devices Vi bruger jeres tilbagemeldinger til at screene markedet for hvilke løsninger, der taler godt ind i vores behov 4 VURDERINGSOMRÅDER MODENHED, DESIGN, ØKONOMI (NÆSTE SLIDES) Vi vurderer løsningernes modenhed, design og økonomi ud fra 4 prioriterede områder og dialog med jeres referencer (næste slides)

8 VURDERINGSEMNE MODENHED, DESIGN, ØKONOMI (2/2) OMRÅDE 1 BEVIST DRIFTSSTABILITET OG ERFARING Hvor anvendes løsningen og i hvilket omfang? (oplys referencer) OMRÅDE 2 PLATFORMSUAFHÆNGIGHED OG BYOD Hvordan er erfaringer med løsningen på platformene IOS og Android og PC? Hvor anvendes løsningen på borgernes egne devices (Bring-Your-Own-Device)? OMRÅDE 3 BRUGERVENLIGHED TIL MÅLGRUPPERNE Hvilke målgrupper anvender løsningen? Hvordan er designet tilpasset særlige behov hos målgrupperne? Hvordan ser løsningen ud (screendumps, brochure, video el.lign) OMRÅDE 4 ØKONOMI Hvilke økonomiske omkostninger skal vi forvente ift. opstart og drift?

9 VURDERINGSEMNE ANVENDELSE (1/2) LØSNINGEN SKAL FUNGERE PÅ TVÆRS AF VORES BRUGSSCENARIER BAGGRUND FUNKTIONER DER ER VIGTIGE I PRAKSIS ENHEDEN FOR På baggrund af vores erfaring med implementering af videomøder har vi en række områder, vi vil vurdere løsninger ud fra, ift. hvordan de er at anvende i hverdagen Vi er interesserede i leverandørers egne idéer til optimering/løsninger indenfor områderne, med udgangspunkt i det nedenstående 3 VURDERINGSOMRÅDER IFT. ANVENDELSE (NÆSTE SLIDES) Vi vurderer løsningernes match med vores hverdagsbehov ud fra 3 prioriterede emner (næste slide) Vær opmærksom på at forholde jer til alle tre brugsscenarier, hhv. hjemmeplejen, hjemmevejledning og botilbud.

10 VURDERINGSEMNE ANVENDELSE (2/2) OMRÅDE 5 OPSTART Det bør være nemt og hurtigt at oprette brugere Det bør være nemt at tildele og ændre rettigheder herunder især styre hvem, der kan kontakte hinanden og om en eller begge parter kan kalde op OMRÅDE 6 BRUG AF VIDEOSAMTALER I PRAKSIS Det bør være nemt for borgere at komme fra et device i dvale til en videosamtale (beskriv gerne flow) Det bør være nemt for medarbejdere at foretage videoopkald med borgerne For nattevagterne, bør det være muligt at logge af og på vagt-video-telefonen, samt samarbejde om dækning selvom de ikke fysisk befinder sig samme sted (hvem er på vagt nu? Hvornår har jeg vagten o-lign.?) Borgere bør kun opleve en indgang hvis de vil kalde op ti en nattevagt OMRÅDE 7 SUPPORT I HVERDAGEN Det bør være nemt og hurtigt for SOF-support (1. line) at modtage 2. line support fra leverandøren ved problemer og spørgsmål OMRÅDE 8 AFSLUTNING Det bør være nemt at lukke brugere ned Der bør være en eller flere funktioner, der øger sikkerheden for, at borgere og medarbejdere, der stopper, altid bliver lukket ned som brugere (f.eks. ADFS-integration, advarsler ved længerevarende inaktivitet el.lign)

11 VURDERINGSEMNE SIKKERHED (1/3) LØSNINGEN SKAL BESKYTTE BORGERENS DATA OG SIKRE AT KK OVERHOLDER LOVGIVNINGEN BAGGRUND FRA ORGANISATORISKE TIL TEKNISKE FORANSTALTNINGER Lovgivningen kræver, at vi på en lang række punkter træffer organisatoriske eller tekniske foranstaltninger for at beskytte borgerens data. Vi ønsker generelt at mindske andelen af organisatoriske foranstaltninger, der er afhængig af procedurer, instrukser og krav til medarbejderne. I stedet skal mest muligt sikres med tekniske foranstaltninger via den indkøbte løsnings opbygning og funktionaliteter. Det gør vi for at øge sikkerheden, beskytte medarbejderne, mindske omkostninger til support og opfølgning 6 VURDERINGSOMRÅDER IFT. IT-SIKKERHED (NÆSTE SLIDES) Vi stiller ikke krav til hvordan leverandører sikrer IT-sikkerheden teknisk. Det vil vi gerne høre om, og vi vurderer løsningerne ud fra 6 prioriterede emner, som alle leverandører skal forholde sig til. De præsenteres på de følgende slides.

12 VURDERINGSEMNE SIKKERHED (2/3) OMRÅDE 9 SIKRE ENHEDER FOR BORGERE OG MEDARBEJDERE Der bør ikke opbevares personfølsomme data på enhederne Det bør være mulig t at sikre, at medarbejdere udelukkende kan anvende KK s sikrede enheder til systemet OMRÅDE 10 - MINDST MULIG PERSONFØLSOM DATA I SYSTEMET Adgang til systemet (første log-in) bør ikke give direkte adgang til personfølsomme data Personfølsomme oplysninger udveksles under videosamtalerne som streamet video og dialog OMRÅDE 11 BRUG AF KK S SIKRE NETVÆRK Løsningen skal kunne sikre, at videosamtaler initieret af medarbejdere udelukkende kører over KKs netværk Der skal kunne indføres IP-begrænsninger, således at Log-in som medarbejder udelukkende er muligt via specifikke IP-adresser Dette skal både etableres for PC ere og for IP-adresser via KK s airwatch

13 VURDERINGSEMNE SIKKERHED (3/3) OMRÅDE 12 SIKRING MOD MISBRUG AF MEDARBEJDERKONTI Løsningen skal sikres mod, at tredjepart kan misbruge medarbejderkonti Det bør ikke være muligt at logge på systemet med en medarbejders brugernavn og password alene En anden faktor før log-in for medarbejdere bør etableres. Password skal fornyes hver 90. dag Der bør være automatisk time-out, så medarbejderen automatisk logges ud efter max X minutters inaktivitet OMRÅDE 13 SIKRING MOD MISBRUG AF BORGERKONTI Løsningen skal sikres mod, at tredjepart kan misbruge borgerkonti Tildeling af brugernavn/password til borgere skal foregå således, at der er bedst mulig sikkerhed for at borgeren er den eneste modtager: På et fysisk møde med en medarbejder fra KK Via telefonen enten ved samtale eller sms Via sikker post til borgerens E-boks (det er ikke muligt at anvende borgerens private ) Det bør være muligt at tilpasse sikkerheden til borgeres forskellige funktionsniveauer og ønsker. Borgere, der ønsker en højere sikkerhed og magter f.eks. to-faktor-login, skal have den mulighed. OMRÅDE 14 GENERELLE KRAV IHT. LOVGIVNING Løsningen lever op til kravene i KK s databehandleraftale og datalovgivning generelt.

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen

Velfærdsteknologivurdering. Skærmbesøg i hjemmeplejen BALLERUP KOMMUNE 2017 Velfærdsteknologivurdering Skærmbesøg i hjemmeplejen Niels Kisku Velfærdsteknologi koordinator Center for Social og Sundhed 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund og formål... 3 2. Hvad

Læs mere

Deltagelse i projektet "Remind" herunder videosamtaler mellem behandler og patient

Deltagelse i projektet Remind herunder videosamtaler mellem behandler og patient Deltagelse i projektet "Remind" herunder videosamtaler mellem behandler og patient Samtykkeerklæring om deltagelse Brugervejledning til Remind Side 1 af 9 Side 2 af 9 Video Test Afprøv dit videoudstyr

Læs mere

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen

Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Kvalitetsstandard socialpædagogisk støtte, (servicelovens 85) Socialafdelingen Side 1 Generelle forhold... 3 Kvalitetsstandarder... 3 Sagsbehandling... 3 Visitation og bevilling... 3 Handleplan... 3 Samarbejdsplan...

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Elektroniske nøgler og kørebøger i Den Sociale Hjemmepleje Elektroniske

Læs mere

Mobility og Support. Afdelingsleder Johannes Leidesdorff & It-bestiller Jack Frederiksen

Mobility og Support. Afdelingsleder Johannes Leidesdorff & It-bestiller Jack Frederiksen / Afdelingsleder Johannes Leidesdorff & It-bestiller Jack Frederiksen SUF Digital, Afdeling for Support og Uddannelse 2. august 2017 Agenda Ca. 30 minutters oplæg, dialog resten af tiden. Noter gerne spørgsmål

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem

Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Mariagerfjord Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 85 Socialpædagogisk støtte i eget hjem Godkendt af Byrådet den xxxx Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag og målgruppe 2. Støtte i eget hjem

Læs mere

Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS VELFÆRD.

Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS VELFÆRD. Brug af eget it-udstyr i skolen Generel vejledning til forældre April 2015 Regeringen, KL og Danske Regioner indgik i 2011 Den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2011-2015: DEN DIGITALE VEJ TIL FREMTIDENS

Læs mere

Kvalitetsstandard for klippekort

Kvalitetsstandard for klippekort Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for klippekort Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til dig og dine pårørende

Læs mere

Oversigt. Score: 2,42ud af 3

Oversigt. Score: 2,42ud af 3 BioRemind Connect Oversigt Appens navn : BioRemind Connect Dato: 3/11/2017 Score: 2,42ud af 3 Resume: BioRemind Connect er en platform der kombinerer web og app. I platformen kan behandleren sammensætte

Læs mere

KMD VIVA. Den selvhjulpne og samarbejdende borger i Helsenettet TROMSØ 16-06-2015. Jørgen Straarup Chefkonsulent KMD

KMD VIVA. Den selvhjulpne og samarbejdende borger i Helsenettet TROMSØ 16-06-2015. Jørgen Straarup Chefkonsulent KMD KMD VIVA Den selvhjulpne og samarbejdende borger i Helsenettet TROMSØ 16-06-2015 Jørgen Straarup Chefkonsulent KMD AGENDA Kort om KMD Viva Løsningen Hvordan er løsningen anvendt i praksis Erfaringer/barrierer

Læs mere

Udviklings og Læringscenteret. Socialpsykiatrisk Center Nord

Udviklings og Læringscenteret. Socialpsykiatrisk Center Nord Udviklings og Læringscenteret Socialpsykiatrisk Center Nord Udviklings- og læringscenteret Udviklings- og læringscenteret er Ikast- Brande kommunes tilbud til borgere der har udfordringer grundet psykisk

Læs mere

VIDEOSAMTALER PÅ ANDROID. Deltag i samtalen på distancen. Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital

VIDEOSAMTALER PÅ ANDROID. Deltag i samtalen på distancen. Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital VIDEOSAMTALER PÅ ANDROID Deltag i samtalen på distancen Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital Nordjylland Videosamtaler Vi kan nu tilbyde dig som patient og pårørende

Læs mere

Guide til IT-afdelingen: Test af DANBIO6 Kiosksystem

Guide til IT-afdelingen: Test af DANBIO6 Kiosksystem Guide til IT-afdelingen: Test af DANBIO6 Kiosksystem Indholdsfortegnelse 1. Teknisk opsætning af DANBIO Kiosk 3 2. Test af DANBIO Kiosk 4 3. Baggrund - Hvad er DANBIO? 7 3.1. Kort beskrivelse af flowet

Læs mere

SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere. Indsigt i målgrupper behov og ønsker

SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere. Indsigt i målgrupper behov og ønsker SOSU-assistenter og SOSU-hjælpere Indsigt i målgrupper behov og ønsker Indsigt i målgruppe behov og ønsker I projektet digis har vi i foråret 2019 gennemført work camps og interviews med vores målgrupper.

Læs mere

Spørgsmål og svar om devices til Cura (Q&A) Sidst opdateret: December 2016

Spørgsmål og svar om devices til Cura (Q&A) Sidst opdateret: December 2016 Spørgsmål svar om devices til Cura (Q&A) Sidst opdateret: December 2016 Vi har her samlet en række spørgsmål svar om mobile devices økonomi i forbindelse med Cura. Som vi kommer tættere tættere på go live

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 juli 2019 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...3 Værdier

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for klippekort

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for klippekort Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for klippekort 2 Kvalitetsstandard for klippekort Formålet med klippekortet Hvem kan få hjælp? Hvad består hjælpen af? Formålet med klippekortet er at øge

Læs mere

Ambulante døgnpladser Psykiatrien i Nordvest

Ambulante døgnpladser Psykiatrien i Nordvest Ambulante døgnpladser Psykiatrien i Nordvest Lemvig Kommune Holstebro Kommune Struer Kommune AAT, Regionspsykiatrien Vest Informationspjece til borgere og pårørende November 2018 Hvad er en ambulant døgnplads?

Læs mere

Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for visitation til social pædagogisk støtte i eget hjem efter Servicelovens 85

Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for visitation til social pædagogisk støtte i eget hjem efter Servicelovens 85 Brøndby Kommunes kvalitetsstandard for visitation til social pædagogisk støtte i eget hjem efter Servicelovens 85 Servicelovens 85 paragraffens ordlyd Kommunalbestyrelsen skal tilbyde hjælp, omsorg eller

Læs mere

Support - af videomødet. 20. juni 2019

Support - af videomødet. 20. juni 2019 Support - af videomødet 20. juni 2019 Agenda Hvordan organiserer vi supporten af videokonsultation / videomøde? 2 Baggrund Region Sjælland vil styrke de digitale veje til et nært sundhedstilbud for alle

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Afløsning eller aflastning

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Afløsning eller aflastning Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Afløsning eller aflastning 2016 Brug for aflastning eller afløsning? Hvis du som pårørende passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, kan du søge

Læs mere

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107. Kvalitetsstandarden for

Læs mere

BUSINESS CASE BILAG 2. Smarte investeringer i kernevelfærden. 1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser. 2. Baggrund og formål

BUSINESS CASE BILAG 2. Smarte investeringer i kernevelfærden. 1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser. 2. Baggrund og formål BILAG 2 BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: TV02 - Online støtte i hjemmevejledning og bostøtte til

Læs mere

App til indmelding af glemt check ud

App til indmelding af glemt check ud App koncept til indmelding af glemt check ud App til indmelding af glemt check ud 5. mar. 2015 Side 1 App koncept til indmelding af glemt check ud 1 Introduktion Flg. er en besvarelse til en idekonkurrence

Læs mere

Ambulante døgnpladser Psykiatrien i Nordvest

Ambulante døgnpladser Psykiatrien i Nordvest Ambulante døgnpladser Psykiatrien i Nordvest Lemvig Kommune Holstebro Kommune Struer Kommune AAT, Regionspsykiatrien Vest Informationspjece til borgere og pårørende April 2019 Lemvig Kommune Hvad er en

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

IMPLEMENTERING AF APPS PÅ SOCIALOMRÅDET

IMPLEMENTERING AF APPS PÅ SOCIALOMRÅDET IMPLEMENTERING AF APPS PÅ SOCIALOMRÅDET VORES SYN PÅ APP-OMRÅDET OPLÆG OG INVITATION SOCIALOMRÅDET OG BORGERNE EN FED IDÉ SOCIALFORVALTNINGEN Potentialer med apps på socialområdet Socialpsykiatrien Handicapområdet

Læs mere

Spørgsmål og svar nr. 4 til nyt intranet

Spørgsmål og svar nr. 4 til nyt intranet Økonomi Indkøb Trollesmindealle 27 DK - 3400 Hillerød Telefon 7232 0000 Mail indkob@hillerod.dk Til: Tilbudsgivere CVR/SE-nr: 29189366 Dato: 17.01.2018 Spørgsmål og svar nr. 4 til nyt intranet Spørgsmål

Læs mere

Vi skifter din adgangskode fordi en gennemgang har vist, at for mange adgangskoder ikke er stærke nok eller ikke har været skiftet længe.

Vi skifter din adgangskode fordi en gennemgang har vist, at for mange adgangskoder ikke er stærke nok eller ikke har været skiftet længe. Kære bruger på TDC Erhvervs telefoni løsninger Du har sikkert fundet til siderne her, fordi du har hørt om, at vi udskifter din adgangskode til din TDC Telefoni løsning eller fordi du allerede har modtaget

Læs mere

Den sunde vej til arbejde. Line Laursen Teamkoordinator

Den sunde vej til arbejde. Line Laursen Teamkoordinator Den sunde vej til arbejde Line Laursen Teamkoordinator Kort om mig. Uddannet Klinisk diætist og Civiløkonom Projektleder i Horsens kommune fra 2008 Teamkoordinator Den sunde vej til arbejde Sidder i det

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for ledsagelse Serviceloven 97

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for ledsagelse Serviceloven 97 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for ledsagelse Serviceloven 97 2015 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem det politisk besluttede serviceniveau,

Læs mere

Online Hjælp & Støtte i Den Sociale Hjemmepleje. Virtuel Hjemmevejledning til borgere med sindslidelser

Online Hjælp & Støtte i Den Sociale Hjemmepleje. Virtuel Hjemmevejledning til borgere med sindslidelser INTRO - ONLINE HJÆLP OG STØTTE Socialforvaltningen har gennemført afprøvninger af online hjælp og støtte til borgere på det sociale område i to projekter i hhv. Den Sociale Hjemmepleje og indenfor hjemmevejledning

Læs mere

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012

BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 BørneIntra-træf d. 23-24. maj 2012 Kort gennemgang af planerne for de kommende versioner V. Ole Windeløv, Produktchef for Videndelingsystemer Hvordan ser vi markedet og udviklingen BørneIntra er i dag

Læs mere

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng

Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Omlægning af ydelser ud fra selvværd og sammenhæng Status til Social- og Sundhedsudvalgsmøde og Socialøkonomi-, Handicap- og Hjælpemiddeludvalgsmøde 20. marts 2019. Omlægning af ydelser og reducering af

Læs mere

Videoovervågning. Herning Kommune. Version oktober 2015

Videoovervågning. Herning Kommune. Version oktober 2015 Videoovervågning Version 1.3 14. oktober 2015 Herning Kommune Udarbejdet af: Videoovervågnings beskrivelsen vedligeholdes af Koncern IT og beskriver indhold, funktionalitet og proces for implementering

Læs mere

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbuddet Toften Uanmeldt tilsyn Den 2. februar 2012

www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbuddet Toften Uanmeldt tilsyn Den 2. februar 2012 www.bunkogelkjaer.dk CVR-nr. 32 57 25 10 Botilbuddet Toften Uanmeldt tilsyn Den 2. februar 2012 Indholdsfortegnelse Formalia... 3 Ledelsesrepræsentanter...3 Medarbejderrepræsentanter...3 Beboerrepræsentanter...3

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Øvrige berørte forvaltninger: Online syge- og hjemmepleje med skærmbesøg Med online skærmbesøg

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Social-,Børne-og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal vedhæftes elektronisk til ansøgningen via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a

KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG. LOV OM SOCIAL SERVICE 79a KVALITETSSTANDARD FOR FOREBYGGENDE HJEMMEBESØG LOV OM SOCIAL SERVICE 79a BRØNDBY KOMMUNE Januar 2018 Side 1 af 6 Indledning Af Bekendtgørelse nr. 304 af 20. marts 2016 fremgår, at kommunalbestyrelsen mindst

Læs mere

Navn og titel. https://itunes.apple.com/dk/app/relabee/id ?l=da&mt=8. https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.relabee.

Navn og titel. https://itunes.apple.com/dk/app/relabee/id ?l=da&mt=8. https://play.google.com/store/apps/details?id=dk.relabee. Relabee Oversigt Appens navn : Relabee Dato: 3/11/2017 Score: 2,56ud af 3 Resume: Relabee er en app til håndtering og planlægning af opgaver og aftaler i netværket mellem patient, pårørende og behandlere

Læs mere

Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune

Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune Velkommen i praktik Skredsande Center for Handicap Holstebro Kommune Praktikbeskrivelse Skredsande, afd. A og hjerneskadeteamet Maj 2016 1 Hvad er Skredsande, Center for Handicap? Skredsande, Center for

Læs mere

Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013

Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013 Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013 Indhold Opgaverne og målgruppen i socialpædagogisk vejledning... 3 Værdier og Målsætning... 3 Målsætning... 3 Personale og pædagogisk tilgang...

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 Godkendt i udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg den 29. maj 2017 og i udvalget Uddannelse og Job den 31. maj 2017 Indhold Beskyttet beskæftigelse (SEL

Læs mere

Kontaktpersonindsatser inspiration og eksempler. Temadag, Socialstyrelsen

Kontaktpersonindsatser inspiration og eksempler. Temadag, Socialstyrelsen Kontaktpersonindsatser inspiration og eksempler Temadag, Socialstyrelsen Hvad kan I forvente de næste 30 min.? 1. Notatets formål, baggrund og indhold 2. Lidt om kontaktpersonindsatser 3. Tre eksempler

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Servicelovens 79a. Lovgrundlag. Formål. Indhold

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Servicelovens 79a. Lovgrundlag. Formål. Indhold Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg Servicelovens 79a Lovgrundlag Formål 79 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde mindst et årligt forebyggende hjemmebesøg til alle borgere, der er fyldt 80 år, og

Læs mere

Håndtering af forbeholdt sundhedsfaglig virksomhed i forbindelse med indførelse af Fælles medicinkort (FMK)

Håndtering af forbeholdt sundhedsfaglig virksomhed i forbindelse med indførelse af Fælles medicinkort (FMK) Håndtering af forbeholdt sundhedsfaglig virksomhed i forbindelse med indførelse af Fælles medicinkort (FMK) Helen Kæstel sygeplejechef Aalborg Kommune Kirsten Damgaard projektleder FMK Aalborg Kommune

Læs mere

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85

Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85 Introduktion Greve Kommune bevilger socialpædagogisk støtte efter Lov om Social Service 85. Kvalitetsstandarden for socialpædagogisk

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet

Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT Notat vedr. håndtering af snitflader mellem Socialforvaltningen og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen på hjemmeplejeområdet

Læs mere

Baggrundsinformation vedr. forebyggelse og dehydrering

Baggrundsinformation vedr. forebyggelse og dehydrering Bilag 1A Opdateret januar 2017 Baggrundsinformation vedr. forebyggelse og dehydrering i Innovationsforløbet vedrørende udvikling af løsning, der kan forebygge eller afhjælpe dehydrering og eventuelt tillige

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Center for bostøtte i eget hjem i består af 4 centre i hhv. Syd, Nord, Vest og Centrum, der har fælles ledelse ved centerleder

Læs mere

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Kontaktcentret

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Kontaktcentret Medarbejder udvikling og øget effektivitet i Kontaktcentret Hvad er vigtigt for kunderne, for en positiv oplevelse af kontakten til Kundeservice? RECORDIT: Selv om det er medarbejdernes kompetencer, der

Læs mere

Midler til løft af ældreområdet

Midler til løft af ældreområdet Midler til løft af ældreområdet 1. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Formålet med indsatsen Planlagte aktiviteter Initiativets målgruppe Økonomi Styrke rehabilieringsindsatsen Forbedring

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens Februar 2018 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...2 Værdier for dit kommende samarbejde med Ballerup Kommune...2 Hvordan søger jeg?...2 Hvem

Læs mere

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard

Psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandard Psykisk pleje og omsorg Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for psykisk pleje og omsorg Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om psykisk pleje og omsorg. Kvalitetsstandarden

Læs mere

Trivselsmåling for hjemmeplejen og sygeplejen. Handleplan for Sygeplejen, jf. trivselsundersøgelse, efteråret 2016

Trivselsmåling for hjemmeplejen og sygeplejen. Handleplan for Sygeplejen, jf. trivselsundersøgelse, efteråret 2016 Trivselsmåling for hjemmeplejen og sygeplejen Indsatsområder Handleplan for Sygeplejen, jf. trivselsundersøgelse, efteråret 2016 Trivselsundersøgelsen viste tydeligt, at sygeplejerskerne ønsker mere kontinuitet

Læs mere

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE

NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Bilag 1 Forslag til ansøgninger fra puljen til løft af ældreområdet Forslag 1 Etablering af tværfagligt akutteam NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Sundheds- og Bestillerafdelingen

Læs mere

OS2faktor. Brugervejledning. Version: Date: Author: BSG

OS2faktor. Brugervejledning. Version: Date: Author: BSG OS2faktor Brugervejledning Version: 1.0.0 Date: 27.01.2019 Author: BSG Indhold 1 Indledning... 3 2 Forskellige OS2faktor klienter... 5 3 Hvor får man en klient?... 6 4 Hvordan registreres min OS2faktor

Læs mere

ONLINE MØDER / VIDEOKONFERENCER

ONLINE MØDER / VIDEOKONFERENCER ONLINE MØDER / VIDEOKONFERENCER Det Humanistiske Fakultet tilbyder flere forskellige værktøjer, hvorved du kan holde online møder med dine kollegaer eller studerende. Du har mulighed for at holde mødet

Læs mere

Inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter. Indsamling af viden. Udvikling og implementering af initiativer. Evaluering

Inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter. Indsamling af viden. Udvikling og implementering af initiativer. Evaluering Inddragelse af socialt sårbare kræftpatienter Indsamling af viden. Udvikling og implementering af initiativer. Evaluering Et samarbejdsprojekt 3 Projektets overordnede formål AT OPSAMLE VIDEN OG UDVIKLE

Læs mere

Viborg Kommune går virtuelt 24/7. Gitte Ranneberg Skaarup, afd.leder Psykiatri/Bostøtte Marianne Thomsen, projektleder Virtuel hjemme og sygepleje

Viborg Kommune går virtuelt 24/7. Gitte Ranneberg Skaarup, afd.leder Psykiatri/Bostøtte Marianne Thomsen, projektleder Virtuel hjemme og sygepleje Viborg Kommune går virtuelt 24/7 Gitte Ranneberg Skaarup, afd.leder Psykiatri/Bostøtte Marianne Thomsen, projektleder Virtuel hjemme og sygepleje Hovedbudskaber Ydelser der leveres virtuelt giver borgeren

Læs mere

Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar Journalnummer: G

Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar Journalnummer: G Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar 2016 Indledning Målgruppen for Ungetilbuddet er unge i aldersgruppen 15-17 år (op til 23 år ved efterværn) med behov for en socialfaglig eller pædagogisk

Læs mere

Katalog med indsatser til Ældrepulje 2015

Katalog med indsatser til Ældrepulje 2015 Katalog med er til Ældrepulje 2015 Det er muligt at søge ift. følgende emner: 1. Styrket rehabiliterings- og genoptrænings 2. Bedre praktisk hjælp og personlig pleje 3. Bedre forhold for de svageste ældre

Læs mere

Punkt 9 - bilag 3. Vejledning vedr. brug af Cisco Jabber

Punkt 9 - bilag 3. Vejledning vedr. brug af Cisco Jabber Punkt 9 - bilag 3 vedr. brug af Cisco Jabber Region Sjælland 2014 INDHOLD 1. Organisation & Ansvar 2. Juridiske aspekter 3. Generel brug af Cisco Jabber Tilgængelighed Chat Skærmdeling Videosamtale Virtuelle

Læs mere

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016

Programbeskrivelse. 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning. 1. Formål og baggrund. August 2016 Programbeskrivelse 7.2 Øget sikkerhed og implementering af EU's databeskyttelsesforordning 1. Formål og baggrund Afhængigheden af digitale løsninger vokser, og udfordringerne med at fastholde et acceptabelt

Læs mere

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte

At gøre den unge i stand til på sigt at klare sig i eget hjem og eventuelt med støtte 107-botilbud på Munkegården, Avernakø Baggrund for 107-tilbud: Unge med særlige behov som følge af nedsat funktionsniveau eller særlige sociale problemer kan henvises til et midlertidigt botilbud gennem

Læs mere

STATUS PÅ IT-SIKKERHED 2018

STATUS PÅ IT-SIKKERHED 2018 STATUS PÅ IT-SIKKERHED 2018 Økonomiudvalgsmøde den 03-04-2019 IT & Digitaliseringschef Jørgen Brolykke Rasmussen BAGGRUND Den 25. maj 2018 trådte EU-Persondataforordningen i kraft. Vedtagelsen af den nye

Læs mere

Præsentation af Aula. Juni 2018

Præsentation af Aula. Juni 2018 Præsentation af Aula Juni 2018 Indhold af præsentation Hvorfor Aula? Alle kan bruge Aula Den lokale skole Teknologi og tilgængelighed Datasikkerhed Tidsplan for Aula Hvorfor Aula? Fra sommeren 2019 bliver

Læs mere

Ydelsespakker Ishøj Kommune

Ydelsespakker Ishøj Kommune Ydelsespakker Ishøj Kommune Pakkens navn Pakkens indhold Tid i min. pr. uge Lille pakke praktisk hjælp Stor pakke praktisk hjælp Når borger søger om hjælp til den tungere rengøring, og vurderes til selv

Læs mere

UNO vejledning. Indhold

UNO vejledning. Indhold UNO vejledning Indhold I denne vejledning finder du informationer omkring installering af de forskellige Uno produkter, derudover er der samlet de mest brugte funktioner til daglig brug af Uno UNO VEJLEDNING...

Læs mere

KOMMUNERNES DIGITALISERINGSTRÆF 2017 SESSION JUNI 2017 GEVINSTREALISERING: 20% teknologi 80% faglig udvikling

KOMMUNERNES DIGITALISERINGSTRÆF 2017 SESSION JUNI 2017 GEVINSTREALISERING: 20% teknologi 80% faglig udvikling 19. JUNI 2017 KOMMUNERNES DIGITALISERINGSTRÆF 2017 SESSION 4 GEVINSTREALISERING: 20% teknologi 80% faglig udvikling 19. JUNI 2017 KOMMUNERNES DIGITALISERINGSTRÆF 2017 Gevinsttræ. Fra business case til

Læs mere

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017)

FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) FleeDa (DBK Fleetmap Database) Installationsvejledning til installation af VPN og FleeDa klient på egen PC (Juli 2017) Page 1 of 12 Indhold 1 Adgang til FleeDa... 3 1.1 HW og SW forudsætninger... 3 1.2

Læs mere

Testrapport. Resultater for test af SENS motion systemet hos borgere med udviklingshæmning

Testrapport. Resultater for test af SENS motion systemet hos borgere med udviklingshæmning Testrapport Resultater for test af SENS motion systemet hos borgere med udviklingshæmning 1. Baggrund Virksomheden SENS Innovation ApS, Specialcenter for Unge og Voksne Østruplund i Region Syddanmark og

Læs mere

2017 Recordit.nu version 2. Call Recorder Kvikguide for Apresa Client

2017 Recordit.nu version 2. Call Recorder Kvikguide for Apresa Client 2017 Recordit.nu version 2 Call Recorder Kvikguide for Apresa Client Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Opsætning... 4 2.1 Brugere... 4 2.2 Konto... 7 2.3 Server forbindelse... 7 2.4 Skærm... 8 2.5

Læs mere

Call Recorder Apresa. Apresa Call Recording

Call Recorder Apresa. Apresa Call Recording Apresa Call Recording Hvorfor optage samtaler? De optagede samtaler giver en værdifuld indsigt i eksempelvis: Medarbejdernes evne til at kommunikere positivt med kunden Medarbejdernes fokus på aftalte

Læs mere

Bofællesskabsydelsen kan ikke erstatte det individuelle målrettede arbejde.

Bofællesskabsydelsen kan ikke erstatte det individuelle målrettede arbejde. Beskrivelse af bofællesskabsydelser Bofællesskabsydelsen gives i Bofællesskaberne i Hvidovre, som tillæg til den individuelle indsats ifølge servicelovens 85. Bofællesskabsydelser beskriver en indsats,

Læs mere

Spørgsmål og svar nr. 5 til nyt intranet

Spørgsmål og svar nr. 5 til nyt intranet Økonomi Indkøb Trollesmindealle 27 DK - 3400 Hillerød Telefon 7232 0000 Mail indkob@hillerod.dk Til: Tilbudsgivere CVR/SE-nr: 29189366 Dato: 22.01.2018 Spørgsmål og svar nr. 5 til nyt intranet Spørgsmål

Læs mere

Halvårsrapport - Straks Teamet

Halvårsrapport - Straks Teamet Halvårsrapport - Straks Teamet Straks Teamet blev etableret d. 01.01.2014, og de første unge blev henvist/henvendte sig i uge 2. De første forløb startede d. 24.01.2014. Der har været en forventning om,

Læs mere

Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Socialudvalget 2. december 2014

Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Socialudvalget 2. december 2014 Center for Særlig Social Indsats Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Lov om Social Service 97 Ledsagelse Godkendt af Socialudvalget 2. december 2014 1 Indhold 2 Forudsætninger... 3 2.1 Lovgrundlag...

Læs mere

MEDARBEJDERSAMTALER Planorama 01-06-2015

MEDARBEJDERSAMTALER Planorama 01-06-2015 MEDARBEJDERSAMTALER Planorama 01-06-2015 1 Struktur i tilgang til medarbejdersamtaler, giver i Planorama indsigt i organisationens fremdrift på fokusområder og individuelle handlingsplaner. Udfordring

Læs mere

APPS People leverer, implementerer og supporterer Google Apps kommunikationsløsninger

APPS People leverer, implementerer og supporterer Google Apps kommunikationsløsninger APPS People leverer, implementerer og supporterer Google Apps kommunikationsløsninger TRENDS PÅ MARKEDET LOKALT ALENE GLOBALT SAMMEN STØRRELSE FART LOKALT bliver GLOBALT ALENE bliver til SAMMEN Fra STØRRELSE

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 1. Kvalitetsstandard

Læs mere

VIDEOSAMTALER PÅ IPHONE. Deltag i samtalen på distancen. Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital

VIDEOSAMTALER PÅ IPHONE. Deltag i samtalen på distancen. Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital VIDEOSAMTALER PÅ IPHONE Deltag i samtalen på distancen Pilotprojekt med videosamtaler hos Klinik Kirurgi-Kvinde-Barn, Regionshospital Nordjylland Videosamtaler Vi kan nu tilbyde dig som patient og pårørende

Læs mere

KMD Viva. En samlet digital løsning ud mod borgeren. Koordiner en samlet indsats. Effektive digitale løsninger

KMD Viva. En samlet digital løsning ud mod borgeren. Koordiner en samlet indsats. Effektive digitale løsninger KMD Viva En samlet digital løsning ud mod borgeren Koordiner en samlet indsats Effektive digitale løsninger KMD VIVA WORKSHOP SOCIALT LEDERFORUM Fremtidens kommunikation ÉN FÆLLES RAMME FOR KOMMUNEN Integration

Læs mere

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA

HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA Team Mobbis +45 3325 5858 www.mobbis.com info@mobbis.com HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION - AXIS KAMERA 2.6. HSYCO/ALARMS MANAGER INSTALLATION AXIS KAMERAER Team Mobbis anbefaler AXIS som leverandør af

Læs mere

Visitationsretningslinjer

Visitationsretningslinjer Visitationsretningslinjer 2.2.5 Klippekortsordning, L-pakke Hvem kan få hjælp? Klippekortsordning tilbydes til de svageste borgere, der er afhængig af hjælp til at klare hverdagen og til at deltage i ønskede

Læs mere

Borger- og Socialservice

Borger- og Socialservice Borger- og Socialservice Sagsbehandler: Karoline Winther-Lund Telefon: 23 22 90 10 Email: 36502@ishoj.dk Journal eller CPR-nummer: Ishøj, den 28. september 2012 Projektbeskrivelse Opgangsnetværk Baggrund

Læs mere

Hvornår indgik din kommune kontrakt med sin nuværende leverandør? (Svar i formatet mmåå).

Hvornår indgik din kommune kontrakt med sin nuværende leverandør? (Svar i formatet mmåå). Hvilken læringsplatform har din kommune valgt? (1) EasyIQ Skoleportal (2) ItsLearning (som læringsplatform - ikke SkoleIntra) (3) KMD Educa (4) Meebook (5) MinUddannelse (6) MoMo (7) Teach (8) Kommunen

Læs mere

Vedligeholdelsestræning. Servicelovens 86, stk. 2

Vedligeholdelsestræning. Servicelovens 86, stk. 2 Vedligeholdelsestræning Servicelovens 86, stk. 2 Indholdsfortegnelse Hvem kan få hjælp til Vedligeholdelsestræning? 3 Hvad er målet med Vedligeholdelsestræningen? 3 Hvad kan du forvente i forhold til tildelingen

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Midlertidige botilbud Socialpsykiatri Serviceloven 107 Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Midlertidigt botilbud Borgere med

Læs mere

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret

Medarbejder udvikling og øget effektivitet i. Borgerservice centret Medarbejder udvikling og øget effektivitet i Borgerservice centret God borgerservice er god forretning! Undersøgelse viser en direkte sammenhæng mellem oplevelsen af jeres Borgerservice, og borgernes vilje

Læs mere

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Hvad kan vi tilbyde dig? Vi er et kommunalt 108 tilbud i Viborg kommune. Vi er en bred sammensat personalegruppe bestående af både pædagogisk

Læs mere

Evalueringsrapport: Projekt DigiRehab - Digital understøttet træning i hjemmeplejen

Evalueringsrapport: Projekt DigiRehab - Digital understøttet træning i hjemmeplejen Evalueringsrapport: Projekt DigiRehab - Digital understøttet træning i hjemmeplejen Viborg Kommune Job & Velfærd Omsorgsområdet Prinsens Allé 5 8800 Viborg 1.1 Resume af Projekt DigiRehab - Digital understøttet

Læs mere

Ydelseskatalog kontaktpersoner. Journalnummer: 27.48.08-G01-2-13

Ydelseskatalog kontaktpersoner. Journalnummer: 27.48.08-G01-2-13 Ydelseskatalog kontaktpersoner 0 Formål Målgruppen for kontaktpersonens ydelser er børn og unge i alderen 0-23 år (inkl. efterværn gældende fra 18-23 år) der har vanskeligheder på væsentlige områder, og

Læs mere

Mål: 5 færre ledige stillinger og opgaveløsning på tværs

Mål: 5 færre ledige stillinger og opgaveløsning på tværs Mål: 5 færre ledige stillinger og opgaveløsning på tværs Bruge personale på tværs i organisationen 1. Have fokus på at bruge hinanden ved sygdom 2. Skrive ud til hinanden på gruppeleder niveau 3. Komme

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard: Botilbud Allerød Kommune Kvalitetsstandard: Botilbud 2016 Brug for et botilbud? Hvis du eller en pårørende har behov for et botilbud, kan du kontakte koordinatorerne i Social Indsats: Tlf.: 48 100 100 E-mail: kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Officepakken til elever på Vallensbæks folkeskoler

Officepakken til elever på Vallensbæks folkeskoler Officepakken til elever på Vallensbæks folkeskoler Som en del af Vallensbæk Kommunes BYOD (Bring Your Own Device) løsning, tilbydes elever nu muligheden for at installere den fulde officepakke helt gratis,

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger designpartnere til at facilitere designsprints. digitale løsninger

Open Call. Sprint:Digital søger designpartnere til at facilitere designsprints. digitale løsninger Open Call søger designpartnere til at facilitere designsprints med fokus på digitale løsninger Open call Vil I hjælpe med at ruste danske virksomheder til en digital fremtid? Og har I erfaring med at facilitere

Læs mere

TUREN GÅR TIL. Unge i vækst

TUREN GÅR TIL. Unge i vækst TUREN GÅR TIL Unge i vækst TUREN GÅR TIL Unge i vækst Turen går til er praktiske, informative og brugervenlige guides til gode oplevelser. Enkel opbygning nem at benytte. Præcis og informativ tekst. TUREN

Læs mere