TREE- CYCLING GIV TRÆET NYT LIV

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TREE- CYCLING GIV TRÆET NYT LIV"

Transkript

1 TREE- CYCLING GIV TRÆET NYT LIV

2 2 kampagne 2 INDHOLD Side Indledning ANALYSER Træanalyser KAMPAGNEN IMPLEMENTERING RESULTATER

3 kampagne 3 INDLEDNING Hvorfor brænde træ af, når det kan genanvendes? TreeCycling er en kampagne, der kan anvendes på genbrugsstationer over hele landet, og som har fokus på at få genanvendt endnu mere træ til gavn for miljøet og få fortalt de gode historier om træets rejse fra sortering til nyt produkt. Der bliver i dag genanvendt rigtig meget træ, men den nationale ressourcestrategi lægger op til at øge sorteringen af træ til genanvendelse endnu mere. Vestforbrænding og Reno Djurs er gået sammen om at udvikle en kampagne, som netop har til formål at få sorteret mere træ. Kampagnen er støttet med midler fra Miljøstyrelsen.

4 kampagne 4 ANALYSER Kommunikationskampagners, på genbrugsstationer, primære udfordring er, at brugerne er svære at komme i kontakt med. Borgere og virksomheder kommer for at aflevere deres affald, og er sjældent interesseret eller har tid til at modtage information omkring genbrug og genanvendelse. Derfor var det vigtig for udarbejdelsen af kampagnen at involvere begge målgrupper for at kvalificere og målrette kampagnen. Forud for informationskampagnen blev der både foretaget stikprøveundersøgelse af træaffaldet og målgruppen. Målgruppeundersøgelserne bestod af korte interviews af borgere på tre genbrugsstationer, samt en fokusgruppe med tre pladsmedarbejdere fra de samme genbrugsstationer. I interviewsene med borgerne blev de spurgt ind til deres viden om sortering og ønsker til kommunikation på genbrugspladsen. Erfaringer fra interviews med borgere: - Der er gennemført 43 interviews på Rødovre, Frederikssund og Gentofte genbrugsstation - Interviewsene viste en spredt aldersfordeling og at brugerne primært var mænd. - Over 90 % mener det er let at sortere træaffald og var ikke i tvivl. - Borgerne har lavt kendskab til genbrug og ved ikke hvad træaffaldet bliver genbrugt som. - Alle de interviewede borgere peger på, at pladspersonalet er det vigtigste medie til oplysninger. Erfaringer fra fokusgruppeinterview med pladspersonale: - Borgernes viden omkring træaffald og affaldssortering - Der er et problem med at småt brændbart fyldes op med træ - Borgerne besøger genbrugsstationer sjældent og hænger derfor fast i gamle regler - Virksomheder der kommer på genbrugsstationerne kender godt til reglerne og udgør derfor ikke et problem. - Borgernes adfærd på genbrugsstationer - Borgere er som udgangspunkt gode til at sortere - Fejlsorteringer er et problem, da de tiltrækker flere fejlsorteringer - Kommunikation på genbrugsstationen - Borgere har for travlt til kommunikation - Den personlige kontakt og kommunikation har den bedste effekt - Der er sjældent tid til den personlige kontakt grundet travlhed - Plakater og bannere har sjældent en effekt - Handouts som pastiller virker og hjælper med den personlige kontakt Trækampagne - Behov for en kampagne om træaffaldets vej - En kampagne skal tænkes sammen med andre kommunikationsindsatser på genbrugsstationen. I fokusgruppeinterviewet blev pladspersonalet spurgt ind til borgernes viden om træaffald og affaldssortering, adfærden på genbrugsstationen, kommunikation på genbrugsstationen og input til informationskampagnen.

5 kampagne 5 TRÆANALYSER Vestforbrænding fik, med hjælp fra Teknologisk Institut, foretaget to stikprøveanalyser af træaffaldet. Den ene analyse blev foretaget umiddelbart inden kampagnens start (oktober 2015) og den anden analyse blev foretaget januar Analysens resultater viste først og fremmest en generelt god trækvalitet, men vi så ingen tydelige resultater af selve kampagnen. Dertil skal det fremhæves at for at kunne opnå høj nok validitet af analyserne til, at konkludere endeligt på træanalyserne, kræves der regelmæssige analyseudtag med to til tre analyser pr. analyseomgang. Vi har benyttet vores analyseudtag med henblik på at se om vi kan få et fingerpeg på hvor kampagnen bærer fraktionen hen og det har vi ikke kunnet få. Vi planlægger derfor analyser igen senere på året for, at kunne overvåge træets videre udvikling.

6 kampagne

7 kampagne 7 7 KAMPAGNEN På baggrund af input fra borgere og pladspersonale blev formuleret strategi og formål med kampagnen. Kampagnen skulle derfor dels øge genbrugsstationens brugeres viden omkring genbrug af træet, samt styrke pladsmedarbejdernes muligheder for at komme i dialog med genbrugsstationens brugere omkring sortering og genbrug. Udover plakater til pladsmedarbejderne er der også udviklet pastilæsker og tømmerblyanter til borgerne med kampagnens budskaber. Begge er nemme at have på sig og er materialer, som borgere gerne vil have med hjem i modsætning til en folder. Resultatet blev kampagnen Treecycling Giv træet nyt liv. Formålet er at gøre pladsmedarbejderne bedre rustet til at starte en dialog med borgerne på genbrugsstationerne om sortering af træ, hvad der sker med det, hvorfor det nytter og de gode historier om træets rejse. Derfor er der udviklet en række kampagnematerialer, som kunne hjælpe pladspersonalet i dialogen og kontakten med borgerne. Et af centrale kommunikationsmaterialer er en infografisk plakat, der skal hænge i genbrugsstationernes frokoststuer eller lignende og, som på en nem og overskuelig måde, forklarer om træets rejse. Hensigten er, at pladsmedarbejderne med den viden i baggagen, bedre kan starte en dialog med borgerne om genanvendelse af træet. Plakaten er bygget op af informationer der er lette at huske og, som skal være nemme at give videre i en dialog med borgere. Derudover er den meget visuel udformet og der er kun lidt tekst, da det er erfaringen, at teksttungt materiale sjældent bliver læst eller videreformidlet. Informationer, fakta og fun facts på plakaten stammer fra Novopan, Miljøstyrelsen og Vestforbrænding. VED AT GENBRUGE TRÆAFFALDET ER MILJØET SKÅNET FOR TONS CO2 DE SENESTE TRE ÅR!

8 8 kampagne Pastilæskerne og tømmerblyanter kan bruges til at komme i kontakt med borgere, der ellers normalt ikke tager sig tid til en kort snak med pladspersonalet omkring hvordan man sorterer korrekt. På pastilæskerne er der trykt let huskelige fakta omkring genbrugstræ, som de gerne skulle kunne huske næste gang, de afleverer træaffald på genbrugsstationen. Tømmerblyanterne er lavet så borgerne skal bruge dem, når de skal bygge om derhjemme og tegne op til udskæringer. Ved at udsætte borgerne for budskabet om at give træet nyt liv er det hensigten at de er mere bevidste om at aflevere deres træaffald korrekt på genbrugsstationen. Til kampagnen er der også udarbejdet en pressemeddelelse og et informationsbrev til genbrugsstationen. Begge er generisk lavet, så de kan bruges til alle genbrugsstationer, og er lette at tilpasse til en ny afsender.

9 kampagne 9 9 IMPLEMENTERING Fra d. 1. november 2015 blev kampagnen rullet ud på 24 genbrugsstationer i Vestforbrændings opland. Hver genbrugsstation fik i alt leveret: - 1 plakat pastilæsker tømmerblyanter Forud for udrulningen af kampagnen blev pladsformænd for de enkelte genbrugsstationer informeret om kampagnen på et årligt orienteringsmøde og der blev delt nyheder på fælles intranet til det øvrige pladspersonel. Sammen med kampagnematerialet blev der holdt et introduktionsmøde til kampagnen på hver genbrugsstation, der gennemgik baggrund, formålet og anvendelse af materialerne. For at kampagnens budskab skal komme ud til borgerne, er det centralt at pladspersonalet tager ejerskab over kampagnen og se mulighederne i at bruge den i dialogen med borgerne omkring bedre sortering af træaffaldet.

10 10 kampagne 10 RESULTATER Efter udrulningen er der foretaget en måling af presseindsatsen og en tilfredsundersøgelse blandt personalet på de 24 genbrugsstationer, hvor kampagnen har været i gang siden november Der er 24 ansatte fra 11 genbrugsstationer, der har svaret på spørgeskemaet. Det gør derfor ikke resultaterne repræsentative, men kan derimod ses som en pil i vinden, der viser i hvilken retning tilfredsheden med kampagnen peger hen ad. Som den primære målgruppe i kampagnen, er tilfredshedsundersøgelsen blandt pladspersonalet central i forhold til at vurdere kvaliteten af kommunikationskampagnen Treecycling Giv træet nyt liv. Resultaterne af kommunikationskampagnen kan opsummeres i følgende tre konklusioner. Virkningsfuld kampagne 6 ud af 10 personer af personalet fra genbrugsstationerne mener kampagnen har haft nogen eller stor effekt på borgerne. Derudover kan det ligeledes ses som et succeskriterie, at 8 ud af 10 af respondenterne har anvendt kampagnen i borgerdialogen Effektiv presseindsats Med en begrænset presseindsats har kampagnen genereret omtale i 16 artikler (web/tryk) i lokalaviser i VF opland. Med kampagnen Treecycling giv træet nyt liv er der udviklet et brugbart kampagnekoncept og kommunikationsmaterialer, der kan anvendes på genbrugsstationer i hele landet til at sætte fokus det gode ved, at sortere træ korrekt. Kampagnen fungerer ved, at pladspersonalet på genbrugsstationerne tager positivt imod den og kan se fordelene ved at anvende den i kontakten med borgere, der skal have vejledning til bedre sortering. Brugbare redskaber Overordnet set har pladspersonalet taget positivt imod kampagnen og de udleverede kampagnematerialer, og synes de har været brugbare som middel til at komme i kontakt med borgerne omkring sortering på genbrugsstationen. 6 ud af 10 mener kampagnematerialerne har været brugbare til at tage kontakt med borgerne, og 7 af 10 har generelt været tilfredse med dem. Derudover er 6 ud af 10 glade for plakaten og synes den er informativ.

CASE-SAMLING: MINDRE AFFALD I SMÅT BRÆNDBART PÅ GENBRUGSPLADSEN

CASE-SAMLING: MINDRE AFFALD I SMÅT BRÆNDBART PÅ GENBRUGSPLADSEN Juli 2019 CASE-SAMLING: MINDRE AFFALD I SMÅT BRÆNDBART PÅ GENBRUGSPLADSEN En samling gode eksempler på, hvordan kommuner, affaldsselskaber og borgere reducerer mængderne af småt brændbart og sikrer mere

Læs mere

Som inspiration til processen om en kampagne, er der udarbejdet en gennemgang af fire faser, som kan danne koncept for:

Som inspiration til processen om en kampagne, er der udarbejdet en gennemgang af fire faser, som kan danne koncept for: kampagneproces Som inspiration til processen om en kampagne, er der udarbejdet en gennemgang af fire faser, som kan danne koncept for: At give Renosyds kunder og medarbejdere de bedste betingelser for

Læs mere

HAR DU RENT TRÆ I POSEN? en kampagne for bedre sortering af træ på genbrugspladserne

HAR DU RENT TRÆ I POSEN? en kampagne for bedre sortering af træ på genbrugspladserne HAR DU RENT TRÆ I POSEN? en kampagne for bedre sortering af træ på genbrugspladserne Projekt støttet af Miljøstyrelsens Kommunepulje November 2016 INDLEDNING UDFORDRINGERNE Træaffald udgør en betydelig

Læs mere

Gruppeinterview om affaldssortering med særligt fokus på sortering af træ. Middelfart februar 2016

Gruppeinterview om affaldssortering med særligt fokus på sortering af træ. Middelfart februar 2016 Gruppeinterview om affaldssortering med særligt fokus på sortering af træ Middelfart februar 2016 1 Indholdsfortegnelse Baggrund 3 Metode og deltagere 4 Analytisk fremgangsmåde 5 Spørgeguide og temaer

Læs mere

Kevin Matin Teis Nielsen

Kevin Matin Teis Nielsen Kevin Matin Teis Nielsen 11-05-2015 Hvem Afsenderen i dette projekt er Kevin Matin og Teis Nielsen som begge er 1 års elever i klasse 1.1 på Roskilde Tekniske Gymnasium. Hvad Det budskab som vi prøver

Læs mere

Affaldsselskabernes praksis i forhold til indendørs affaldssortering i private husstande Evaluering af spørgeskemaundersøgelse

Affaldsselskabernes praksis i forhold til indendørs affaldssortering i private husstande Evaluering af spørgeskemaundersøgelse Notat Affaldsselskabernes praksis i forhold til indendørs affaldssortering i private husstande Evaluering af spørgeskemaundersøgelse Dato: juni.2016 Ref.: Anna Salkvist Camilla Hay Lærke Ærenlund Fors

Læs mere

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39 1 Indhold 1 Formål, metode og fordeling Side 3 2 Opsummering af nøgleresultater Side 6 3 Tilfredshed Side 8 4 Affaldssortering Side 27 5 Konklusion Side 39 2 1 Formål, metode og fordeling I dette afsnit

Læs mere

Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere

Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere Den 12. juli 2012 Init. CBP/BEB Sagsnr. 12-01061 Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere Baggrund Ishøj og Vallensbæk Kommuner

Læs mere

TILSYNSKAMPAGNER I 2017 I FREDERICIA RAPPORT 2018

TILSYNSKAMPAGNER I 2017 I FREDERICIA RAPPORT 2018 TILSYNSKAMPAGNER I 2017 I FREDERICIA RAPPORT 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Kampagne Hjælp Fisken... 4 2.1 Baggrund for valg af kampagne... 4 2.2 Kampagnens mål... 4 2.3 Målgruppe... 4 2.4 Udførelse...

Læs mere

CONTAINER PÅ PENSION. Resultaterne af kommunepuljeprojekt om brugeradfærd og nye kommunikationsformer på genbrugspladserne.

CONTAINER PÅ PENSION. Resultaterne af kommunepuljeprojekt om brugeradfærd og nye kommunikationsformer på genbrugspladserne. CONTAINER PÅ PENSION Resultaterne af kommunepuljeprojekt om brugeradfærd og nye kommunikationsformer på genbrugspladserne. Velkommen til Tiden er inde Dagens program Kl. 09.45-10.15 Velkomst og kaffe Kl.

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission Mulig, værdiagent, værdibeholder og værdiselskab. Renosyd fik sat dagsordenen, da den nye indsamlingsordning skulle træde i kraft i 2012 Noget af det vigtigste

Læs mere

Kundetilfredshedsundersøgelser i AffaldPlus

Kundetilfredshedsundersøgelser i AffaldPlus Kundetilfredshedsundersøgelser i AffaldPlus Resultater og indsatser 27. september 2019 KTU hele AffaldPlus Genbrugsafdelingen Transportørundersøgelse Om undersøgelsen 4000 inviteret via e-boks Svarprocent:

Læs mere

Den gode arbejdsplads for medarbejdere og kunder Genbrugspladser: Forslag til fokus og indsatsområder Tema 1: Genbrugspladsen som knudepunkt for CØ

Den gode arbejdsplads for medarbejdere og kunder Genbrugspladser: Forslag til fokus og indsatsområder Tema 1: Genbrugspladsen som knudepunkt for CØ Hvad kan jeg hjælpe med? Den gode arbejdsplads for medarbejdere og kunder Genbrugspladser: Forslag til fokus og indsatsområder Tema 1: Genbrugspladsen som knudepunkt for CØ Vores fælles mål? MEDARBEJDERE:

Læs mere

Emne: Kommunikationsaktiviteter i Renovation. 1. Indsamling af storskrald. 2. Nytænkning af genbrugspladser. Notatark

Emne: Kommunikationsaktiviteter i Renovation. 1. Indsamling af storskrald. 2. Nytænkning af genbrugspladser. Notatark Notatark Emne: Kommunikationsaktiviteter i Renovation 16. august 2017 Løbe nr. 158617 1. Indsamling af storskrald Storskrald i boligforeningerne I øjeblikket er boligforeningen Bovia i gang med omfattende

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

BORGERNE OG AFFALDET I SLAGELSE KOMMUNE. Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen

BORGERNE OG AFFALDET I SLAGELSE KOMMUNE. Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen BORGERNE OG AFFALDET I SLAGELSE KOMMUNE Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen MAJ 2009 HOVEDKONKLUSIONER 391 borgere i Slagelse Kommune har svaret på spørgsmålene 97 % mener, at henkastet

Læs mere

ADFÆRDSANALYSE FRA GARAGE TIL GENBRUGSSTATION ADFÆRDSANALYSE AF /KL.7 DELRAPPORT NR. 3

ADFÆRDSANALYSE FRA GARAGE TIL GENBRUGSSTATION ADFÆRDSANALYSE AF /KL.7 DELRAPPORT NR. 3 FRA GARAGE TIL GENBRUGSSTATION ADFÆRDSANALYSE AF /KL.7 DELRAPPORT NR. 3 INDHOLD INDHOLD Indledning............3 Fremgangsmåde...4 Resultater........6 Demografi.....7 Indsigter fra pladsen. 9 Indsigter

Læs mere

Bilag 4. Opfølgende interviews i Brøndby Strand Nord sep/okt 2015

Bilag 4. Opfølgende interviews i Brøndby Strand Nord sep/okt 2015 Bilag 4. Opfølgende interviews i Brøndby Strand Nord sep/okt 2015 AFRAPPORTERING Baggrund Efter implementering af ny villaordning med øget affaldssortering i Brøndby Kommune i 2014 (plast, papir, glas,

Læs mere

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne.

Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Status på nye affaldsordninger for villaer i Furesø Kommune samt information til borgerne. Baggrund Furesø Kommune ønsker at bidrage til opfyldelse af det nationale ressourcemål om at genanvende 50 % af

Læs mere

KATZEN- MARK. Kommunikationsplan. Udrulning af madaffaldsordning i Hvidovre. 1. Overvejelse om indhold og målgrupper. København den 5.

KATZEN- MARK. Kommunikationsplan. Udrulning af madaffaldsordning i Hvidovre. 1. Overvejelse om indhold og målgrupper. København den 5. KATZEN- MARK Kommunikationsplan Udrulning af madaffaldsordning i Hvidovre Nannasgade 28 2200 København N T: +45 20 64 54 59 lone@katzenmark.dk www.katzenmark.dk CVR: 3589 0815 København den 5. december

Læs mere

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi Side 1 af 8 Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi For at ansøgningen kan behandles, skal samtlige punkter i ansøgningsskemaet udfyldes. Ansøgningsskemaer

Læs mere

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen.

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen. GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Status på arbejdet 2013-2014 NOTAT Dato: 15. november 2014 Af: Malene Matthison-Hansen Dette dokument redegør for det arbejde, Gladsaxe Kommune har udført indenfor

Læs mere

KONCEPTFORSLAG. Kommunikationsbureauet København Stupid Studio

KONCEPTFORSLAG. Kommunikationsbureauet København Stupid Studio KONCEPTFORSLAG Kommunikationsbureauet København Stupid Studio Side 1 23 februar 2017 Stupid Studio HVAD SKAL KAMPAGNEN KUNNE? Vi ønsker en kampagne, der kan appellere bredt og give en oplevelse af et fællesskab

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 1. Ordning for genanvendelige materialer. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 1. Ordning for genanvendelige materialer. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1. Ordning for genanvendelige materialer NOTAT Dato: 25. september 2015 Anja Hoff Hansen & Malene-Mattison Hansen Introduktion I april 2013 indførte Gladsaxe

Læs mere

Undersøgelse af brugernes opfattelse af genbrugspladserne i Middelfart og Assens samt deres viden om og holdning til sortering af affaldstræ

Undersøgelse af brugernes opfattelse af genbrugspladserne i Middelfart og Assens samt deres viden om og holdning til sortering af affaldstræ Undersøgelse af brugernes opfattelse af genbrugspladserne i Middelfart og Assens samt deres viden om og holdning til sortering af affaldstræ Rostra Research A/S Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse Baggrund

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

Rent træ fra genbrugspladser i Assens og Middelfart

Rent træ fra genbrugspladser i Assens og Middelfart Rent træ fra genbrugspladser i Assens og Middelfart Del 2. Efter-analyse sammenlignet med før-analyse Econet AS Udarbejdet af: Casper Mayland & Freja Lerche Dato: 20. oktober, 2016 Projekt: 595 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Øget genanvendelse i bringeordninger Et forsøgsprojekt v. Hardy Mikkelsen, Reno Djurs

Øget genanvendelse i bringeordninger Et forsøgsprojekt v. Hardy Mikkelsen, Reno Djurs DAKOFA 9. februar 2016 Øget genanvendelse i bringeordninger Et forsøgsprojekt v. Hardy Mikkelsen, Reno Djurs Projektet Formål: At øge genanvendelsen af plast, metal, glas og pap ved brug af bringeordninger

Læs mere

Rent træ fra Assens Forsynings genbrugspladser

Rent træ fra Assens Forsynings genbrugspladser Rent træ fra Assens Forsynings genbrugspladser Del 1. Før-analyse Econet AS Udarbejdet af: Casper Mayland & Freja Lerche Dato: 4. april, 2016 Projekt: 595 Indholdsfortegnelse 1. Om undersøgelsen... 3 1.1

Læs mere

Idékatalog til øget genanvendelse af storskrald fra husholdninger og af brændbart affald fra genbrugspladser

Idékatalog til øget genanvendelse af storskrald fra husholdninger og af brændbart affald fra genbrugspladser Idékatalog til øget genanvendelse af storskrald fra husholdninger og af brændbart affald fra genbrugspladser J.nr. MST-7759-00109 Econet AS Projektnr: A396 Dato: December 2010 rev 004 1 Indhold FORORD

Læs mere

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk Byggeaffald styr på sorteringen 9623 6644 affald@avv.dk AVVTlf. www.avv.dk Hvad er byggeaffald? Bygge- og anlægsaffald er alt affald, som fremkommer ved anlægsarbejder, nedrivning, nybyggeri og renovering.

Læs mere

Containerhaven Rudersdal Kommune

Containerhaven Rudersdal Kommune Containerhaven Rudersdal Kommune Miljøberetning 2007 Indledning Fra årets start blev Containerhavens åbningstider harmoniseret med kommunens anden genbrugsplads, og antallet af åbningstimer blev dermed

Læs mere

Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre

Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Danmarkudenaffald.dk Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Organisk affald Jette Skaarup Justesen, Miljøstyrelsen Vi skal genanvende mere og forbrænde mindre. Visionen er et Danmark uden affald,

Læs mere

NOTAT. Kommunikationsstrategi og koncept for ny affaldsordning i Solrød Kommune Til Dato 22. marts 2019 Udarbejdet af Cajon, llk

NOTAT. Kommunikationsstrategi og koncept for ny affaldsordning i Solrød Kommune Til Dato 22. marts 2019 Udarbejdet af Cajon, llk TEKNIK OG MILJØ Emne Kommunikationsstrategi og koncept for ny affaldsordning i Solrød Kommune Til Dato 22. marts 2019 Udarbejdet af Cajon, llk NOTAT Ny ordning - nye vaner At indføre en affaldsordning,

Læs mere

Gladsaxe Kommune. Opsamling - Møde med viceværter i Værebro Park 23. juni 2015

Gladsaxe Kommune. Opsamling - Møde med viceværter i Værebro Park 23. juni 2015 Gladsaxe Kommune Opsamling - Møde med viceværter i Værebro Park 23. juni 2015 1 Formål Det overordnede formål med fokusgruppen/workshoppen var: - At sikre, at eksperterne (viceværterne) bliver en aktiv

Læs mere

Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II)

Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Side 1 af 10 INDHOLD INTRODUKTION OG METODE...3 VARDE KOMMUNES VIGTIGSTE OPGAVER IFØLGE

Læs mere

Bilag 1. Øget genanvendelse i bringeordninger. Baggrund. 27. november 2014

Bilag 1. Øget genanvendelse i bringeordninger. Baggrund. 27. november 2014 27. november 2014 Bilag 1 Øget genanvendelse i bringeordninger Baggrund I Reno Djurs opland er der i dag en velfungerende indsamlingsordning for papir og pap, hvor alle husstande har en særskilt beholder

Læs mere

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer Ressourcestrategi for affaldshåndtering 2013-18/24: 18/24: drivere, mulige mål og initiativer v/morten Carlsbæk, Miljøstyrelsen Den tørre del af husholdningsaffaldet DAKOFA konference 5. februar 2013 Er

Læs mere

Kampagne for sortering af madaffald 2016. December 2015. Rostra Kommunikation og Research A/S Svanemøllevej 58 2900 Hellerup Telefon 33 15 94 20

Kampagne for sortering af madaffald 2016. December 2015. Rostra Kommunikation og Research A/S Svanemøllevej 58 2900 Hellerup Telefon 33 15 94 20 Kampagne for sortering af madaffald 2016 December 2015 Rostra Kommunikation og Research A/S Svanemøllevej 58 2900 Hellerup Telefon 33 15 94 20 Baggrund Frederikssund Kommune ønsker at være foregangskommune

Læs mere

Indhold Genbrugspladser Genbrug af gode løsninger RAPPORT DECEMBER 2016 RAPPORT GENBRUGSPLADSER GENBRUG AF GODE LØSNINGER

Indhold Genbrugspladser Genbrug af gode løsninger RAPPORT DECEMBER 2016 RAPPORT GENBRUGSPLADSER GENBRUG AF GODE LØSNINGER 1 Indhold > GENBRUG AF GODE LØSNINGER RAPPORT RAPPORT DECEMBER 2016 GENBRUGSPLADSER GENBRUG AF GODE LØSNINGER 2 Indhold Hvor god er kommunens hjemmepleje til at forebygge indlæggelser? KL Produktion: KL

Læs mere

KOMMUNIKATION/IT. Eksamensprojekt MARCUS NIEBUHR OG CHRISTOFFER A. BREVADT. ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Klasse 1.1

KOMMUNIKATION/IT. Eksamensprojekt MARCUS NIEBUHR OG CHRISTOFFER A. BREVADT. ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Klasse 1.1 KOMMUNIKATION/IT Eksamensprojekt MARCUS NIEBUHR OG CHRISTOFFER A. BREVADT ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Klasse 1.1 Introduktion Vi har valgt at tage udgangspunkt i case 2 affaldshåndtering, og som fokuspunkt

Læs mere

BEDRE SORTERING AF DE BRÆNDBARE FRAKTIONER gennem uddannelse af fremtidens pladspersonale PROJEKT STØTTET AF MILJØSTYRELSENS KOMMUNEPULJE 2016/2017

BEDRE SORTERING AF DE BRÆNDBARE FRAKTIONER gennem uddannelse af fremtidens pladspersonale PROJEKT STØTTET AF MILJØSTYRELSENS KOMMUNEPULJE 2016/2017 BEDRE SORTERING AF DE BRÆNDBARE FRAKTIONER gennem uddannelse af fremtidens pladspersonale PROJEKT STØTTET AF MILJØSTYRELSENS KOMMUNEPULJE 2016/2017 Indhold Hvorfor uddannelsesforløb til pladspersonale?...2

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

Godt Job-kampagne. Lanceres i uge 37

Godt Job-kampagne. Lanceres i uge 37 KOMMUNIKATIONSKIT Godt Job-kampagne Lanceres i uge 37 Vi er alle sammen afhængige af, at der er mennesker, som har lyst til at arbejde som lagermedarbejdere, renovationsmedarbejdere og rengøringsassistenter.

Læs mere

Evaluering af Ungekampagne 2011 i Sorø, Faxe og Ringsted

Evaluering af Ungekampagne 2011 i Sorø, Faxe og Ringsted Evaluering af Ungekampagne 2011 i Sorø, Faxe og Ringsted I perioden oktober november 2011 blev kampagnen Snyd ikke dig selv / Snyd ikke virksomheden gennemført. Bag kampagnen stod de lokale beskæftigelsesråd

Læs mere

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper:

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper: GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 2 - Udbud af storskrald NOTAT Dato: 25. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen, Anja Hoff Hansen og Malene Matthison-Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe

Læs mere

Affaldsanalyse Småt brændbart Randers

Affaldsanalyse Småt brændbart Randers Affaldsanalyse Småt brændbart Randers Rapport udarbejdet for Randers Kommune Econet AS, Claus Petersen 27. juni 2012 Projekt nr. A418 Indhold 1 INDLEDNING 4 1.1 FORMÅL 4 1.2 LOKALISERING 4 1.3 SORTERINGSKRITERIER

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune

Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse på skolerne i Ringkøbing-Skjern Kommune Viden & Strategi i samarbejde med Dagtilbud og Undervisning 1. Indledning Børne- og familieudvalget har netop udarbejdet en Børne-

Læs mere

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 AFFALDSPLAN 2015 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for

Læs mere

Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald

Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald Genanvendelse og genbrug af bygge- og anlægsaffald Affald hvad, hvem og hvorfor Bygge- og anlægsaffald er det affald der opstår efter nybygning, renovering eller nedrivning. Bygherren er ansvarlig for

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Øget genanvendelse af gasbeton og sanitet

Øget genanvendelse af gasbeton og sanitet Øget genanvendelse af gasbeton og sanitet Statusrapport November 2013 Danwaste Consult ApS Nordsøvej 4 2150 Nordhavn Tlf: 33 66 30 63 Indhold 1 Indledning 1 2 Interview af parterne 1 2.1 Farum Sten & Grus

Læs mere

Analyse. Kommunikationsstrategi om affald i Kolding

Analyse. Kommunikationsstrategi om affald i Kolding Analyse Kommunikationsstrategi om affald i Kolding Vi sorterer ikke ret meget. Det er bedre i Vejle. Kvinde, 28 år, Kolding Konklusioner 1 mindre gruppe borgere vil bare have så lidt bøvl som muligt 2

Læs mere

1. Indsamling af storskrald. 2. Nytænkning af genbrugspladser. Orientering til Teknikudvalget. Emne: Kommunikationsaktiviteter i Renovation

1. Indsamling af storskrald. 2. Nytænkning af genbrugspladser. Orientering til Teknikudvalget. Emne: Kommunikationsaktiviteter i Renovation Orientering til Teknikudvalget Emne: Kommunikationsaktiviteter i Renovation 10. marts 2017 - Sagsnr. 16/8596 - Løbenr. 53136/17 1. Indsamling af storskrald Kampagne for storskraldsordningen Kampagne om

Læs mere

Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald

Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald Det er ikke så svært, når man først får det lært mst.dk/kendditaffald Danmark uden affald 1 Danmark uden affald er et Danmark, hvor vi genanvender

Læs mere

Resultater fra Rudersdal Kommunes borgerevaluering

Resultater fra Rudersdal Kommunes borgerevaluering BILAG 2 Resultater fra Rudersdal Kommunes borgerevaluering Primo januar 2017 udsendte Rudersdal Kommune et spørgeskema til borgerne i to forsøgsområder. I det ene område har hver husstand fået udleveret

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 05-10-2010 Dato: 15-09-2010 Sag nr.: KB 218 Sagsbehandler: Thomas Jørgensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT

KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT KOM/IT KAMPAGNE PROJEKT 18-2-2011 Isabel Marie Elisabeth Odder & Jeanette Bengtsen klasse 3.5k Indhold Forundersøgelse... 2 Bollemodel... 2 Afsender... 6 Case... 6 Værktøjer... 7 Valg af medie... 7 Logoet...

Læs mere

Dataopsamling fra Det Grønne Spor (MST Det grønne spor - en genvej til bedre ressourceudnyttelse på genbrugspladser)

Dataopsamling fra Det Grønne Spor (MST Det grønne spor - en genvej til bedre ressourceudnyttelse på genbrugspladser) Notat Februar 217 Dataopsamling fra Det Grønne Spor (MST-77-247 - Det grønne spor - en genvej til bedre ressourceudnyttelse på genbrugspladser) I perioden fra medio maj 216 (uge 2) til ultimo oktober 216

Læs mere

Oversigt over projekter der støttes under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi 2015 i ansøgningsrunde 2

Oversigt over projekter der støttes under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi 2015 i ansøgningsrunde 2 Oversigt over projekter der støttes under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi 2015 i ansøgningsrunde 2 Miljøstyrelsen har i december 2015 givet tilsagn om støtte til 19 projekter.

Læs mere

Analyse. Bilag til strategi for kommunikation 2015-17

Analyse. Bilag til strategi for kommunikation 2015-17 Analyse Bilag til strategi for kommunikation 2015-17 Om analysen For at kunne udvikle kommunikation fra Nordfyns Kommune, er det nødvendigt at have indblik i kommunikationen, som den praktiseres i dag.

Læs mere

Nu skal kunderne have styr på. Fup & Fakta om miljø og brændeovne

Nu skal kunderne have styr på. Fup & Fakta om miljø og brændeovne Nu skal kunderne have styr på Fup & Fakta om miljø og brændeovne Næstbilligste opvarmning lige efter kropsvarme Markedsføringspakke der skaber opmærksomhed Fup & Fakta-kampagnen omfatter en række markedsføringselementer,

Læs mere

Resultat og evalueringsrapport:

Resultat og evalueringsrapport: Resultat og evalueringsrapport: Tilsynskampagne for autoværksteder Affald Projektperiode 1. januar 2017 31. december 2017 Forundersøgelse resultaterne Udvælgelse og afgrænsning af områder for tilsynskampagne.

Læs mere

KOMMUNI- KATIONS- PLAN

KOMMUNI- KATIONS- PLAN KOMMUNI- KATIONS- PLAN Christian Hede Hagelskjær Kommunikationsplan: Fra skidt til skat 3. juni 2015 2 INDHOLD DEN PERMANENTE KAMPAGNE 4 Et tydeligt sorteringssystem 5 To overordnede designløsninger 6

Læs mere

Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald

Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald Sådan bliver I bedre til at sortere virksomhedens affald Det er ikke så svært, når man først får det lært mst.dk/kendditaffald Danmark uden affald 1 2 Danmark uden affald er et Danmark, hvor vi genanvender

Læs mere

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Emne: Evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Til: sagen Dato: 10. oktober 2018 Sagsbeh.: aja Sagsnr.: I affaldshåndteringsplan 2014-2024 er

Læs mere

Affald fra husholdninger GLOSTRUP

Affald fra husholdninger GLOSTRUP Affald fra husholdninger 2014 GLOSTRUP Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Vi har som ressourceforvaltere et grundlæggende ønske om at fjerne problemaffaldet fra det andet affald fordi:

Vi har som ressourceforvaltere et grundlæggende ønske om at fjerne problemaffaldet fra det andet affald fordi: 1 2 Indledning Når vi ønsker at udnytte ressourcerne i affaldet bedst og øge genanvendelsen, er det nødvendigt, at de problematiske stoffer i affaldet ikke bringer forureninger til forbrænding eller ind

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

BORGERNE OG AFFALDET I KAVO. Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen

BORGERNE OG AFFALDET I KAVO. Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen BORGERNE OG AFFALDET I KAVO Resultat af spørgeskemaundersøgelse til affaldsplanen MAJ 2009 HOVEDKONKLUSIONER 580 borgere fra Slagelse og Sorø Kommune har svaret på spørgsmålene 98 % mener, at henkastet

Læs mere

1. Projektets titel: Øge genanvendelsen ved centralsortering - forenkling af sortering ved husstanden i vådt og tørt affald

1. Projektets titel: Øge genanvendelsen ved centralsortering - forenkling af sortering ved husstanden i vådt og tørt affald 1. Projektets titel: Øge genanvendelsen ved centralsortering - forenkling af sortering ved husstanden i vådt og tørt affald 2. Kort beskrivelse af projektet Herning Kommune har et ønske om at det skal

Læs mere

Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017

Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017 Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017 1 På affaldsområdet udarbejdes der hvert år en status for den indsats, der er udført i løbet af året, og der udarbejdes en ny handlingsplan for det kommende år. Dette

Læs mere

Københavns Amts. Kommunikationspolitik

Københavns Amts. Kommunikationspolitik Københavns Amts Kommunikationspolitik INDHOLD Indledning 3 Principper for god kommunikation i Københavns Amt 4 1. Vi vil være synlige og skabe indsigt i de opgaver, amtet løser 5 2. Vi vil skabe god ekstern

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT MILJØSTYRELSEN METODE TIL SORTERING AF RENT/INDENDØRS TRÆ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Metode til sortering

Læs mere

Miljøkampagne 2015 Udendørs oplag af affald

Miljøkampagne 2015 Udendørs oplag af affald Miljøkampagne 2015 Udendørs oplag af affald Baggrund Baggrunden for kampagnen er, at sikre at virksomheder sorterer, håndterer og opbevarer udendørs oplag af affald og råvarer korrekt. Forkert håndtering

Læs mere

Affaldsanalyse Småt brændbart Randers

Affaldsanalyse Småt brændbart Randers Affaldsanalyse Småt brændbart Randers Del 1 Rapport udarbejdet for Randers Kommune Econet AS, Claus Petersen 6. maj 2011 Projekt nr.: A418 Indhold 1 INDLEDNING 1 1.1 FORMÅL 1 1.2 LOKALISERING 1 1.3 SORTERINGSKRITERIER

Læs mere

Resultater fra Hørsholm Kommunes borgerevaluering

Resultater fra Hørsholm Kommunes borgerevaluering BILAG 3 Resultater fra Hørsholm Kommunes borgerevaluering Primo januar 2017 udsendte Hørsholm Kommune et spørgeskema til borgerne i forsøgsområdet Mikkelborg Park. Mikkelborg Park er et etageboligbyggeri,

Læs mere

Oktober Forsøget Sorter Mere i Odense Kommune

Oktober Forsøget Sorter Mere i Odense Kommune Oktober 2017 Forsøget Sorter Mere i Odense Kommune 2016-17 Målene Odense Kommune ønsker at opnå OK s affaldsplan Dit affald vores ressource ; mindst 50% af alt husholdningsaffald skal genanvendes. Delmål:

Læs mere

Effektiv kommunikation i sommerhusområder - Resultatopsamling. Hjørring Kommune

Effektiv kommunikation i sommerhusområder - Resultatopsamling. Hjørring Kommune Effektiv kommunikation i sommerhusområder - Resultatopsamling Hjørring Kommune Gennemført i efteråret 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Resultater... 3 Spørgsmål 1: Viden om affaldssortering...

Læs mere

Hvordan fungerer en ordning med rød boks i praksis?

Hvordan fungerer en ordning med rød boks i praksis? Farligt Affald-ordninger og Boks Glostrup Kommune ønsker at få farligt affald og problemaffald som småt elektronik, sparepærer og batterier ud af husholdningsaffaldet. Farligt affald kan skade miljøet

Læs mere

NYT FRA PILOTFORSØGET

NYT FRA PILOTFORSØGET NYT FRA PILOTFORSØGET DECEMBER 2012 GODT I GANG! Kære pilotdeltager Du har nu været i gang med at sortere affald til genbrug i godt fire måneder, og vi håber, at det er blevet en del af din dagligdag.

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn

AFSLUTTENDE OPGAVE. Lad Grønsted forblive Grøn AFSLUTTENDE OPGAVE Lad Grønsted forblive Grøn Lad Grønsted forblive Grøn Indledning Til dette afsluttende projekt har jeg valgt at fokusere på udemiljøet i en park, og om hvordan et godt udemiljø kan påvirke

Læs mere

Bilagsrapport 7: Analyse af malingaffald fra husholdninger i Århus Kommune

Bilagsrapport 7: Analyse af malingaffald fra husholdninger i Århus Kommune Bilagsrapport 7: Analyse af malingaffald fra husholdninger i Århus Kommune 16. juli, 2007 Lotte Fjelsted Institut for Miljø & Ressourcer Danmarks Tekniske Universitet Indhold 1 BAGGRUND... 2 2 SORTERING

Læs mere

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 11-05-2015 Affaldshåndtering Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 Hans Rasmussen & Kevin Kumar ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Indhold Affaldshåndtering i Grønsted kommune... 2 Krav... 2 Design...

Læs mere

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 KORTLÆGNING & PROGNOSE Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter

Projektskema Lokaludvalgets egne projekter Projektskema Lokaludvalgets egne projekter FØR PROJEKTET STARTES: Titel: Dato: Sted: Ansvarspersoner i lokaludvalget: Formål: Hvorfor skal lokaludvalget lave projektet? Hvordan hænger projektet sammen

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV

HPV Nyhedsbrev #5. Nyeste tal fra SSI stadig flere bliver vaccineret mod HPV HPV Nyhedsbrev #5 Kære alle Vi håber, at I har haft en dejlig sommer og er kommet godt i gang med efterårssæsonen. Stop HPV-indsatsen har ikke stået stille hen over sommeren. Det nye tilbud til drenge

Læs mere

Vi møder borgerne med anerkendelse

Vi møder borgerne med anerkendelse Vi møder borgerne med anerkendelse Strategi for ledere og medarbejdere Center for Politik og Strategi september 2015 Forord Fredensborg Kommune er en organisation i udvikling, hvor kravene til service,

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Jette Skaarup Justesen Miljøstyrelsen Ressourcestrategien kommer! Strategi for affaldshåndtering den vil komme i høring. Vi har en god

Læs mere

Hvilke udfordringer og ansvar har man som modtage- og behandlingsanlæg? Hvordan sikrer modtageanlæggene den videre disponering v/jens Arre Nord, RGS90

Hvilke udfordringer og ansvar har man som modtage- og behandlingsanlæg? Hvordan sikrer modtageanlæggene den videre disponering v/jens Arre Nord, RGS90 Temadag om bygge- og anlægsaffald 21. oktober 2014 Hvilke udfordringer og ansvar har man som modtage- og behandlingsanlæg? Hvordan sikrer modtageanlæggene den videre disponering v/jens Arre Nord, RGS90

Læs mere

Direkte genbrug Nordforbrænding

Direkte genbrug Nordforbrænding Direkte genbrug Nordforbrænding Affaldskontoret ApS maj 2014 Direkte genbrug Affaldskontoret er af Nordforbrænding blevet anmodet om at opstille en tids- og handleplan, samt tilhørende økonomi for et forsøg

Læs mere

Affald var i fokus på efterårets miljøseminar. Alle skal have et lokalt mål om affaldssortering i 2016

Affald var i fokus på efterårets miljøseminar. Alle skal have et lokalt mål om affaldssortering i 2016 Affald var i fokus på efterårets miljøseminar Vi er så klar! Bare kom med det nye affaldssystem, vi har ventet på det i årevis. Budskabet fra miljørepræsentanterne stod mejslet i granit eller i genanvendeligt

Læs mere