Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2010"

Transkript

1 Boliganvisningen 1. april 2011 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2010 Dette er den 6. rapport. Rapporterne for kan findes på kommunens hjemmeside borgerservice bolig og flytning lejebolig statistikker og boligrapporter. 1. Indledning / baggrund....side 1 2. Lovgrundlaget.....side 2 3. Boliganvisningen Ishøj Kommune... side 3 4. Statistik side 4 5. Anvisninger fordelt på boligorganisation. side Lejetab og tab ved fraflytning side Konklusion... side Diagram gns. husstandsind. fordelt på boligselskab.side Statistik over udviklingen af personer på overførselsindkomst.. side Indledning / baggrund. Ishøj Kommune har siden d. 1. februar 2005 haft 100% anvisning til ledige boliger i de almene boligorganisationer i kommunen. Aftalerne løber indtil videre frem til udgangen af Arbejdernes Andelsboligforening (del af Vejleåparken) Det sociale Boligselskab (Vildtbanegård I, II og III) BO-VEST - Vridsløselille Andelsboligforening (Gadekæret, afd. 12). Ishøj Boligselskab Stenbjerggård (del af Vejleåparken). Ishøj Boligselskab, Søvej Huse, Ishøj Søvej (42 boliger). Formålet med ordningen er at beboersammensætningen i de enkelte boligafdelinger styrkes samt at få flere ressourcestærke familier til kommunen.

2 2 2. Lovgrundlaget. Aftalerne om 100% anvisning til kommunen, er indgået efter almenlovens 59, stk. 2, med det formål, at beboersammensætningen i de enkelte boligafdelinger skal styrkes. Styringsreformen for den almene sektor pr. 1. januar Folketinget vedtog med lov nr. 490 af 12. juni 2009 at reformere styringen i den almene boligsektor. Formålet med omlægningen er at sie en mere effektiv og fremadrettet opgaveløsning i kommuner og boligorganisationer. Styringen skal forbedre det lokale samarbejde om at finde løsninger på lokale udfordringer. Styringsreformen er trådt i aft den 1. januar 2010, og skal sie at boligorganisationerne lever op til styringsmålsætningerne, og skal årligt indsende en dokumentationspakke til kommunen. IT-platformen findes på Et centralt element i styringsmodellen er, at der afholdes et årligt tilbagevendende styringsdialogmøde mellem kommunen og boligorganisationerne. Styringsdialogen tager udgangspunkt i en dokumentationspakke fra boligorganisationen. For at skabe gode og ensartede rammer for boligorganisationernes dokumentation er der i samarbejde mellem Boligselskabernes Landsbyggefond, kommunerne og Socialministeriet udviklet et it-system til indsamling, behandling og præsentation af dokumentationen. Styringsrapporten ( giver mulighed for at afgive og modtage information, herunder nøgletal, om den enkelte boligorganisation og afdeling. Derudover vil kommunen kunne lave tværgående analyser på kommunalt plan. Ishøj kommune indbød den 25. november 2009 boligorganisationerne i Ishøj til et møde, hvor reformens hovedpunkter blev gennemgået og drøftet. Alle boligorganisationerne var repræsenteret. Kommunen havde i den anledning inviteret Tage Jensen fra Boligselskabernes Landsforening til at gennemgå ændringerne i loven, og der var efterfølgende stor interesse og spørgelyst til reformen og det fremtidige arbejde. De første dialogmøder mellem boligorganisationerne og kommunen er afholdt fra december februar Referaterne er undersevet af parterne og ligger tilgængelig på Ishøj Kommunes hjemmeside på borgerservice - bolig og flytning lejebolig statistikker og boligrapporter. Der afholdes individuelle styringsdialogmøder med boligorganisationerne 1 gang årligt samt 1 fælles for alle boligorganisationerne. Det første fællesmøde er fastsat til den 4. maj Evt. lovændringer i almenloven, som kan have betydning for aftalerne om 100% anvisning i aftalernes løbetid. Såfremt der sker ændringer i det ved aftalens indgåelse gældende lovgrundlag, og lovændringen vil betyde, at en af parterne bliver stillet ringere end forudsat ved aftalens indgåelse, drøftes aftalens indhold mellem parterne.

3 3 Såfremt lovændringen vil medføre dokumenterbare økonomiske forandringer for den ene part, kan denne part forlange at blive stillet som forventet ved aftalens indgåelse, eller forlange at aftalen bringes til ophør snarest muligt. Ved andre forandringer i lovgrundlaget, ændres aftalens indhold, således at aftalen til enhver tid overholder det gældende lovgrundlag. Kommunens hæftelser. Kommunens hæftelser følger de bestemmelser, der fremgår af lov om almene boliger m.v. med tilhørende bekendtgørelser og vejledninger. Såfremt disse bestemmelser ændres genforhandles aftalen om 100% anvisning. Ishøj Kommune dækker således følgende: Husleje for en ledig lejlighed, dog først efter at lejligheden er fraflyttet og klar til indflytning. Det er en forudsætning for kommunens betaling af huslejetab, at Ishøj Kommune har haft mindst en måned til at udleje lejligheden. Både boligorganisationen og kommunen skal fremme genudlejningen mest muligt, således at fraflytter ikke belastes unødigt med leje i opsigelsesperioden og boligorganisationen risikerer tab ved fraflytning. Kommunen hæfter først når lejerens hæftelsesperiode er udløbet. Istandsættelsesudgift (tab ved fraflytning) for beboere anvist af Ishøj Kommune, såfremt dette ikke bliver betalt af fraflytter. Boligorganisationerne skal forfølge av mod fraflyttere effektivt. Kommunen skal honorere boligorganisationens istandsættelsesudgift når der foreligger insolvenserklæring i fogedretten eller avet ved fraflytters død eller gældssanering er konstateret uerholdeligt. Kommunen kontaktes inden avet sendes til advokat for en drøftelse af, om avet skal forfølges, eller om kommunen ønsker af afregne uden yderligere forfølgelse af avet. Evt. advokatsalær deles 50/50 mellem kommunen og boligorganisationen. Boligorganisationen kontakter Ishøj Kommune umiddelbart efter synet af en fraflyttet lejlighed, såfremt beløbet vurderes at overstige indskuddet med ,-. Lejetab for uudlejede boliger afregnes månedsvis bagud, og sendes elektronisk til kommunen. 4. Boliganvisningen. Boliganvisningens bemanding er på 3 fuldtidsstillinger, hvoraf ca. ½ af fuldtidsstillingerne anvendes til det kommunale tilsyn med boligorganisationerne. Boliganvisningen er en del af Direktionscenteret og beliggende på etage 2 i tilknytning til Borgerservice. Boliganvisningen modtager ca henvendelser om året fordelt på telefoniske- og personlige henvendelser samt på boliganvisningens mailpostkasse.

4 4 I boliganvisningens opnoterings (KMD boliganvisningssystem) BOLA er der er der i 2010 registreret 404 aktive ansøgere, 622 i bero (afventer - evt. efter eget ønske), 77 indstillet (mangler dele af dokumentation), 410 passive (slettet evt. p.g.a. manglende dokumentation, ej meldt fraflytning eller efter eget ønske), 94 afvist (opfylder ikke de gældende iterier). 5. Statistik. Til denne rapport er vedhæftet følgende statikmateriale: Bilag 1: Gennemsnitlig indkomst pr. husstand for 2010 (side 10) Bilag 2: Statistik over udviklingen af personer på overførselsindkomst (side 11) Statistiske Nøgletal på boligområder 2010 (K-statistik) I tabellerne er tallene for det enkelte boligområde vist sammen med de tilsvarende tal for hele Ishøj Kommune. Læs mere om tabelforklaringen og k- statistikkerne for på borgerservice bolig og flytning lejebolig - statistikker og boligrapporter. Tabellerne for 2010 vil dog først blive fremsendt til kommunen i ca. 1. juli 2011, og vil derefter blive lagt tilgængelig sammen med de tidligere år. Danmarks Statistik udarbejder i juni 2011 (år 2010) det statistiske materiale (K-statistik) for de enkelte boligafdelinger for K-statistikkens opgørelse af gennemsnitsindkomsterne er forskellig i forhold til Boligrapportens statistikker, som er opgjort på husstandens bruttoindkomst (årsopgørelsen 2010). K-statistikkerne er opgjort pr. person. Boligrapportens opgørelse omfatter ikke ungdomsboliger, supplementsrum og hybler som udgør ca.20 % af boligerne, så den kommunale statistik og K-statistikken bygger ikke helt på det samme grundlag. 6. Anvisninger i fordelt på boligorganisation. I Boligrapporten 2010 er indtægten for både tilflyttere og fraflyttere beregnet på samme grundlag (årsopgørelsen 2010), hvilket giver et mere retvisende billede. I tidligere rapporter er tilflytternes indkomst beregnet efter den aktuelle indkomst og fraflytterne fra den seneste årsopgørelse. Det skal nævnes at den beregnede gennemsnits husstandsindkomst på både tilflyttere og fraflyttere som tidligere rapporter - er beregnet for familieboligerne alene (altså excl. ungdomsboliger, suppplementsrum og hybler). AAB-Vejleåparken. Bebyggelsen består af 1240 lejligheder samt 72 familie tagboliger, 42 ældreboliger (i tagetagen) og 359 ungdomsboliger (heraf 48 ungdomsboliger langs Ishøj Boulevard). Kommunen har anvist lejere til 379 boliger (175 familieboliger ungdomsboliger) i 2010.

5 5 Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2010 var på og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på ,- svarende til en gennemsnitsstigning på ,- eller 13,83 %. 13 er anvist via social støttesivelse (Ishøj borgere). Der har været 26 interne flytninger, heraf er de 15 sendt til kommunen til godkendelse, fordi lejeren er flyttet til en større/dyrere bolig. Der blev givet 4 afslag på godkendelse. Det sociale Boligselskab, Vildtbanegård: Bebyggelsen består af 3 afdelinger med i alt lejligheder. Vildtbanegård I: Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2010 i afd. I var på ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på ,- svarende til en nedgang på ,- pr. husstand eller 2,72%. 4 er anvist via social støttesivelse (Ishøj borgere). Vildtbanegård II: Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2010 i afd. II var på ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på ,- svarende til en nedgang på ,- pr. husstand eller 3,55%. 13 er anvist via social støttesivelse (Ishøj borgere). Vildtbanegård III: Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2010 i afd. III var på ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på ,- svarende til en nedgang på ,- pr. husstand eller 4,33%. 4 er anvist via social støttesivelse (Ishøj borgere). Hele bebyggelsen: Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2010 i Vildtbanegård samlet var på ,- og gennemsnitsindkomsten for fraflytterne var på ,- svarende til en nedgang på ,- pr. husstand eller 3,51%. I 2010 anviste kommunen 174 boliger (heraf 50 i afd. I, 74 i afd. II og 34 i afd. III) ialt 158 familieboliger + 16 ungdomsboliger). 21 er anvist via social støttesivelse (Ishøj borgere). Der har været 107 interne flytninger, heraf er de 29 sendt til godkendelse i kommunen, fordi lejeren er flyttet til en større/dyrere bolig. Der blev givet 7 afslag. BO-VEST, Gadekæret: Bebyggelsen består af 561 lejligheder og 113 supplementsrum.

6 6 I 2010 anviste kommunen 88 boliger (70 familieboliger og 18 supplementsrum). Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2010 var på ,- og gennemsnitsindkomsten på fraflytterne var på ,- svarende til en gennemsnitsstigning på ,- pr. husstand eller 9,09 %. Der har været 14 interne flytninger, 4 er sendt til godkendelse hos kommunen fordi lejeren er flyttet til en større/dyre bolig. Der blev givet 0 afslag. 5 er anvist via social støttesivelse (Ishøj borgere). Ishøj Boligselskab / Stenbjerggård -Vejleåparken og Søvej Huse: Stenbjerggård - Vejleåparken (Østergården 1-31 og 2-26) består af 232 lejligheder og 16 nyopførte tagboliger samt 87 ungdomshybler, og herudover består Søvejs Huse af 42 lejligheder. I 2010 anviste kommunen 61 boliger (heraf 32 familieboliger og 29 hybler). Gennemsnitshusstandsindkomst på anviste tilflyttere 2010 var på ,- og gennemsnitsindkomsten på fraflytterne på ,- svarende til en stigning på ,- pr. husstand, eller 2,34%. Der har været 4 interne flytninger i Stenbjerggård, heraf er de 2 sendt til godkendelse i kommunen, fordi lejeren er flyttet til en større/dyre bolig. Der blev givet 0 afslag. 6 er anvist via social støttesivelse (Ishøj borgere). 7. Lejetab og tab ved fraflytninger: AAB -Vejleåparken. Lejetab i AAB-Vejleåparken i 2010 er opgjort til ,- Tab ved fraflytning i 2010:. 0,- Det sociale Boligselskab, Vildtbanegård: Lejetab i Vildtbanegård i 2010 er opgjort til ,- Tab ved fraflytning i 2010: ,- BO-VEST, Gadekæret: Lejetab i Gadekæret i 2010 er opgjort til ,- Tab ved fraflytning i 2010: ,-

7 7 Stenbjerggård -Vejleåparken og Søvej Huse: Lejetab i Stenbjerggård -Vejleåparken er opgjort til ,- Lejetab i Søvej Huse i 2010 er opgjort til ,- Tab ved fraflytning i Stenbjerggård i 2010: ,- Tab ved fraflytning i Søvej Huse i 2010:. 0,- Alle 4 boligområder: Det samlede lejetab har i 2010 udgjort ,-. Der var skønsmæssigt forventet et lejetab på ,-. De samlede udgifter til tab ved fraflytninger har i 2010 udgjort ,-. Der var skønsmæssigt forventet et tab på ,-. Lejetabet i 2010 primært (4 og 5 rums hos AAB samt de 5 rums i 3 etager i Gadekæret), kan forklares i den mere vanskelige udlejningssituation for de 4 rums og 5 rums familieboliger og dyre tagboliger. Boliganvisningen oplevede at bl.a. børnefamilier på grund af udviklingen på boligmarkedet valgte at købe hus, hvorfor boliganvisningens opnoteringslister med ressourcestærke ansøgere til større familieboliger og de dyre tagboliger næsten var opbrugt. Ishøj Byråd har løbende været orienteret oming udlejningssituationen i For at sie at denne tendens ikke skulle fortsætte i 2011 besluttede Ishøj Byråd på sit møde den 7. december se nedenfor, at justere på iterierne/avene for udlejning af de almene boliger i en tidsbegrænset periode frem til udgangen af marts 2011, og for at få udlejet de resterende tomme 4 og 5 rums boliger i Vejleåparken. Dog blev det kun nødvendigt at benytte disse justeringer i få udlejninger. Der åbnes op for at folkepensionister kan søge uanset om de har børn i kommunen. Der åbnes op for at ægtepar, hvor den ene ægtefælle kan dokumentere en lønindkomst på minimum ,- pr. mdr. og den anden modtager førtidspension, kan søge uanset om de har børn i kommunen. Der åbnes op for ægtepar, hvor den ene ægtefælle kan dokumentere en lønindkomst på minimum ,- pr. mdr. og den anden er på revalidering/flexjob. Ægtepar hvor kun den ene er i arbejde, og hvor den ene part kan dokumentere en lønindkomst på minimum ,- pr. mdr. for de seneste 3 mdr. At der ved intern flytning kan dispenseres for de alm. regler evt. ved familieforøgelse. Boliganvisningen har i 2010 modtaget og anvist ca. 150 flere boliger end tidligere år. I 2010 har boliganvisningen modtaget 750 boliger til udlejning, mod normalt ca. 600 ledige boliger om året. Der er i alt udlejet 702 boliger i Der har i hele 2010 været iværksat diverse tiltag for at få flere ressourcestærke ansøgere til Ishøj i form af annoncering på kommunens hjemmeside, tekst-tv, i Sydkysten (5 regioner), MetroXpress og boligportalen.

8 8 En nedsættelse af finansieringen på tagboligerne fra 3,4% til 2,8% jvr. den nye finansierings- og styringsform for den almene sektor, resulterede i, at tagboligerne fik huslejenedsættelser på op til ,- pr. mdr. Med ekstraordinær indsats og annoncering på boligportalen og i MetroXpress lykkedes det boliganvisningen at udleje de resterende tagboliger i forår/ sommer Ligeledes blev der sidst på året igen stor efterspørgsel på de 4 og 5 rums familieboliger, som i løbet af november/december 2010 stort set alle blev udlejet. Status ved udgangen af 2010 var, at de ledige 4 og 5 rums boliger stort set alle var udlejet. Alle ungdomsboliger blev udlejet, idet de unge kan bo billigt og tæt på deres uddannelsessteder, og kun 15 min. i tog til Københavns hovedbanegård. Årsagen til succesen kan begrundes i flere ting, bl.a. den aggressive annoncering på Boligportalen og i MetroXpress, ansøgere er blevet ringet op i stedet for at få sendt et tilbud eller ansøgningsskema mv. Den stigende interesse for den almene boligsektor kan formentligt også begrundes i, at bankerne i en meget lang periode, har lukket kassen i forhold til at købe ejerboliger. Renoveringen i Vejleåparken er afsluttet, og dermed en attraktiv bebyggelse med nyrenoverede boliger, nye badeværelser og udearealer. Ligeledes er Vejleåparken et af de få steder med store 4 og 5 familieboliger i et plan og med 2 bad/toiletter og med elevator i de blokke hvor der er tagboliger. Vejleåparken er fortsat det billigste boligområde i Ishøj set på m2 prisen. Boliganvisningen har pr. 15. marts 2011 modtaget 126 ledige boliger op til udlejning i Der er i samme periode anvist i alt 144 boliger. Hvis denne tendens fortsætter vil boliganvisningen i 2011 igen få det normale antal ca. 600 om året ledige boliger op til udlejning. Lejetab afregnet pr. 15. marts 2011 i alt ,- for Det er fortsat vurderingen at det afsatte budget på for lejetab i 2011 for de almene boliger holder. Tab ved fraflytning afregnet pr. 15. marts 2011 i alt. 0,-. Ligeledes vurderes det at det afsatte budget for tab ved fraflytning i 2011 på holder. 8. Konklusion: Det kan konkluderes, at anvisningsordningen fortsat virker efter hensigten, og at Boliganvisningen ligeledes i 2010 har udført den pålagte opgave fuldt ud tilfredsstillende. Det kan dog i 2010 ses på resultaterne, at der i starten af 2010 er sket en opbremsning på boligmarkedet, forstået således, at prisforskellen mellem en lejebolig og en ejerbolig ikke var stor. Derfor har det således i en længere periode været mere attraktivt at flytte fra lejebolig til ejerbolig. Denne tendens ses nu at været bremset, idet efterspørgslen på lejebolig er steget væsentligt siden udgangen af 2010.

9 9 Det skal specielt pointeres, at For første gang siden 1. februar 2005, hvor anvisningsaftalerne trådte i aft, oplevede vi i 2010 problemer med udlejningen, men på trods af det, lykkedes det alligevel stort set at udleje alle ledige lejligheder inden udgangen af stort set alle nye lejere opfylder iterierne for at styrke beboersammensætningen. og at kommunen samtidig har løst sine boligsociale forpligtelser alle 4 boligorganisationer har forlænget anvisningsaftalen frem til udgangen af år Anders Hvid Jensen Kommunaldirektør Liz Kruse Leder af Boliganvisningen

10 10 AAB Vildtbanegård VA/Gadekæret IB , , , , , , , , , , , , , , , , , ,00 0,00 Gns. Indkomst pr.husstand Total , ,75 AAB Vildtbanegård VA/Gadekæret IB

11 11 Antal borgere med bevillinger i kvartaler for 2007, 2008, 2009 og År Kvartal Kontanthjælp og aktivering Kontanthjælp (60-årige u/pens.ret)) Forrevalidering Revalidering Ledighedsydelse ved fleksjob Starthjælp og aktivering Fleksydelse I alt

100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2009

100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2009 Boliganvisningen 10. januar 2011 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2009 Dette er den 5. rapport, og rapporten vil fremover fremkomme i en mere forenklet

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011 Boliganvisningen 15. august 2012 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2011 Dette er den 7. rapport. Rapporterne kan findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2012

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2012 Boliganvisningen 15. august 2013 Boliganvisningen/Liz/1 Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2012 Rapporterne for 2008-2011 findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk borgerservice

Læs mere

Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation

Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation 12. februar 2015 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 3. Nybyggeri og helhedsplaner 4. Konklusion 5. Baggrund

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2008

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2008 Boliganvisningen 15. juni 2010 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2008 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund....side 1 2. Lovgrundlaget.....side

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2007

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2007 Byråd- og Ejendomscenter Boliganvisningen 1. september 2008 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2007 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund....side

Læs mere

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2014 til 2016:

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2014 til 2016: 1 8. marts 2017 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund 7.

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2006

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2006 Byråds- og Ejendomscentret Boliganvisningen 6. marts 2007 Boliganvisningen/Liz 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2006 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund side 1 2.

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015: 1 13. april 2016 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund

Læs mere

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2017:

Bilag: Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2017: 28. februar 2018 1. Baggrund og formål med boligrapporten 2. Aftalerne 3. Lovgrundlaget 4. Anvisningsaftalen 5. Ansøgere 6. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 7. Lejetab og Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter)

Læs mere

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2005

100% anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2005 Byråd og Kultur Boligkontoret 21. april 2006 Boligkontoret/Liz 100% anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2005 Evalueringen er opbygget således: 1. Indledning / baggrund side 1 2. Lovgrundlaget.side

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2015 til 2018:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2015 til 2018: 14. marts 2019 1. Baggrund og formål med boligrapporten 2. Aftalerne 3. Lovgrundlaget 4. Anvisningsaftalen 5. Ansøgere 6. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation særlige bemærkninger 7. Lejetab og Tab

Læs mere

Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse skal hermed anmode Folketingets Boligudvalg om et foretræde på udvalgets møde torsdag d. 3. december 2009 kl. 13:00.

Dansk-Nordisk Modstandsbevægelse skal hermed anmode Folketingets Boligudvalg om et foretræde på udvalgets møde torsdag d. 3. december 2009 kl. 13:00. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Bilag 15 Offentligt Byråd og Kultur Boligkontoret Rådet til sikring af borgernes ukrænkelige rettigheder Stolpegårdsvej 14 B DK 2820 Gentofte Tlf. 3965 1643 mobil 4085

Læs mere

Boliganvisningen. Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation. 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410

Boliganvisningen. Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation. 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410 Boliganvisningen Boliganvisningen 19. juni 2014 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Leje tab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 3. Konklusion 4. Baggrund

Læs mere

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune.

Samarbejdsaftale. 1.1 Aftalen omfatter boliger i afdeling 55, Vejleåparken beliggende i Ishøj Kommune. Byrådet Samarbejdsaftale Mellem Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj og Arbejdernes Andelsboligforening Afd. 55, Vejleåparken Svend Aukens Plads 9 2300 København S er der indgået følgende AFTALE

Læs mere

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det ikke er ulovligt, at Ishøj Byråd ved tildelingen af almene boliger lægger vægt på,

Læs mere

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. November 2010. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune November 21 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo, Boligselskaber

Læs mere

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

BoligBarometret. 2. udgave 2014. Almene boliger i Vejle Kommune. 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 2. udgave 2014. Almene boliger i Vejle Kommune. 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 2. udgave 214 7 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge I henhold til 59, stk. 2 i lov om almene boliger mv. indgås følgende aftale om anvisning af boliger mellem: Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Boligselskabet

Læs mere

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 1. udgave 214 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

BoligBarometret. Juli 2011. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. Juli 2011. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune Juli 211 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der samlet seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo,

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Danske Funktionærers Boligselskab

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Danske Funktionærers Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Danske Funktionærers Boligselskab Dato: 1. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Driftschef

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Værløse almennyttige Boligselskab (kaldet boligorganisationen) LBF-: 0304 og Furesø Kommune (kaldet kommunen) Ikrafttrædelse Aftalen er

Læs mere

BoligBarometret. 2. udgave 2013. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 2. udgave 2013. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 2. udgave 213 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

BoligBarometret. 4. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 4. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 4. udgave 213 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016

Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016 Behovsanalyse, almene boliger i Auning 2016 3. maj 2016 SPJrådgivning Lergravsvej 53, 2300 København S Telefon: +45 21 44 31 29 spj@spjraadgivning.dk www.spjraadgivning.dk CVR-nr. 32 60 26 81 Bank: Lån

Læs mere

Kommunal anvisningsret til almene boliger

Kommunal anvisningsret til almene boliger KOMMUNIKATION OG UDVIKLING - UDVIKLING & ERHVERV Kommunikation og Udvikling - Udvikling & Erhverv Dato: 20. oktober 2016 Sagsnr.: sagsnr.? Kontaktperson: Hanna Kretzschmar Dir. tlf.: 7996 6104 E-mail:

Læs mere

BoligBarometret. Februar Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. Februar Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune Februar 211 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der samlet seks almene boligorganisationer AAB, Østerbo, Lejerbo,

Læs mere

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 1. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 1. udgave 213 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr Referat Den 3. oktober 2017 Journal nr. 163-2014-975 Dokument nr. 163-2017-147759 Deltagere Fra Michael Judge og Bo Zabel, HaB Peter Mejer Lauridsen Anders Holmgren og Janni Spang, DAB Karen Dilling, Jeanette

Læs mere

KEU, MD/ 28. oktober 2013. Bilag 2. Svendborg Kommunes boligstrategi baggrundsnotat og anbefalinger

KEU, MD/ 28. oktober 2013. Bilag 2. Svendborg Kommunes boligstrategi baggrundsnotat og anbefalinger KEU, MD/ 28. oktober 2013 Bilag 2 Svendborg Kommunes boligstrategi baggrundsnotat og anbefalinger Boligstrategien forholder sig til overudbuddet af boliger i den eksisterende boligmasse og behovet for

Læs mere

BoligBarometret. 3. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 3. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 3. udgave 213 8 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Indhold De almene boliger i Vejle Kommune... 3 1. Befolkningsudviklingen i Vejle Kommune...

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park NOTAT Dato: 24. oktober 2014 Af: Tine Hansen og

Læs mere

Notat om boligplacering

Notat om boligplacering Lene Mølgaard Kristensen & Bente Bondebjerg d. 3.november 2016 Notat om boligplacering Indledning Med det stigende pres på kommunerne i forhold til at boligplacere flygtninge er der for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

BoligBarometret. 2. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 2. udgave Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 2. udgave 212 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der samlet fem almene boligorganisationer AAB, ØsterBo, boligselskaber

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Udlejning og ventelister

Udlejning og ventelister Udlejning og ventelister Politik Boliger udlejes efter venteliste i henhold til lovgivningen herom. Sammendrag af reglerne om udlejning og ventelister er gengivet nedenfor. Målsætning Det er målsætningen

Læs mere

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning.

I din henvendelse til Folketingets Ombudsmand har du på din datters vegne klaget over Holbæk Kommunes praksis ved boliganvisning. Statsforvaltningens brev til en borger 2014-214656 Dato: 12-12-2016 Tilsynet Henvendelse vedrørende boliganvisning i Holbæk Kommune Statsforvaltningen, som i medfør af kommunestyrelseslovens 47 fører tilsynet

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om boliganvisning til Bataljonen - Tillæg til aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941. 1. Ikrafttrædelse, varighed og opsigelse

Læs mere

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011

Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Bregnegårdshaven 7-5700 Svendborg - telefon 62 21 19 76 - fax 6220 1010 Bestyrelsens beretning på repræsentantskabsmødet den 15. juni 2011 Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af

Læs mere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere

Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Hvorfor almene boliger? Introduktion til nye medarbejdere Almene boliger Almene boliger omfatter: Familieboliger Ældreboliger Ungdomsboliger Den historiske baggrund Købehavn vokser 1902: ca. 500.000 indbyggere

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet Sjælland 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Boligselskabet

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Referat Sted Start 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Lars Olsen, Kjeld Kjeldsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere deltog suppleant

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9 Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Kalundborg almennyttige Boligselskab LBF-: 363 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning NOTAT februar 2015 Bilag 1 Aftaler om boliganvisning 2015-2018 Aftale mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941 om behovsbestemt anvisning 2015-2018 Kontaktoplysninger Socialcenter Amtstue

Læs mere

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø 1 Punkt 5.3: Styrket boligsocial indsats 2 Afrapportering på arbejdsprogrammets punkt 5.3 Styrket boligsocial indsats

Læs mere

I det følgende skal mere generelt redegøres for forholdene i København:

I det følgende skal mere generelt redegøres for forholdene i København: 27-05-2007 Sagsnr. 2007-34862 Udsættelse af beboere på grund af skyldig husleje i den almene sektor I forlængelse af Jyllandspostens artikler den 18. og 19. maj 2007 vedrørende udsættelse af beboere i

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 Beskrivelse af området Udvalget beskæftiger sig med en række overordnede politiske og strategiske opgaver i relation til integration og

Læs mere

Udlejningsregler i Glostrup Kommune

Udlejningsregler i Glostrup Kommune Udlejningsregler i Glostrup Kommune Juni 2017 Denne folder indeholder en oversigt over de boligorganisationer, som Glostrup Kommune har indgået udlejningsaftaler med. Vil du vide mere om, hvordan du kommer

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Vestsjællands Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Motalavej, Slagelse Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon +45 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. BO0104-00250 Dato: 13. februar 2019 Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168

Læs mere

Generel boliganvisning i Frederikssund

Generel boliganvisning i Frederikssund Generel boliganvisning i Frederikssund Kommune Baggrund I forbindelse med kommunalt igangsat projekt vedrørende beskrivelse og analyse af Frederikssund Kommunes indsats for flygtninge i et fremadrettet

Læs mere

Boligselskabet Rosenvænget

Boligselskabet Rosenvænget Boligselskabet Rosenvænget Referat af dialogmøde mellem boligorganisation (BO) og Frederikssund Kommune Onsdag den 7. november 2018, kl. 10.00, i mødelokale F6 MØDEDELTAGERE Jannie Bratfeldt, Politik og

Læs mere

Bilag 1 NOTAT. Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer. Center for Kultur Idræt og Sundhed

Bilag 1 NOTAT. Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer. Center for Kultur Idræt og Sundhed Bilag 1 Redegørelse for styringsdialog 2012 mellem Fredensborg Kommune og de almene boligorganisationer NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed 14-11-2012 1. Indledning Denne redegørelse omhandler Fredensborg

Læs mere

Mødereferat. Boligkontoret Danmark og Kolding Kommune 1. Emne. Styringsdialogmøde vedr. Boligselskabet Kolding. Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødereferat. Boligkontoret Danmark og Kolding Kommune 1. Emne. Styringsdialogmøde vedr. Boligselskabet Kolding. Mødedato Mødested Møde start/slut By- og Udviklingsforvaltningen Dato 27. oktober 2011 Sagsnr. 11/23734 Løbenr. 193820/11 Mødereferat Referent Herdis Bonnichsen Direkte telefon 79 79 16 73 E-mail hbon@kolding.dk Møde mellem/i Møde nr.

Læs mere

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 1-2012 Langelandsvej 30, kl. 19.00 Tirsdag den 14. februar 2012

Køge Boligselskab. Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 1-2012 Langelandsvej 30, kl. 19.00 Tirsdag den 14. februar 2012 Køge Boligselskab Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 1-2012 Langelandsvej 30, kl. 19.00 Tirsdag den 14. februar 2012 Pkt. 1. Selskabet udlejning 4 Pkt. 2. Selskabets dispositionsfond og trækningsret

Læs mere

Indkomsterstattende Ydelser/pension

Indkomsterstattende Ydelser/pension Fællessekretariat Viborg Et samarbejde mellem Boligselskabet Viborg, Viborg Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg-Kjellerup Viborg Kjellerup & Viborg Kommune Ansøgning til Landsbyggefonden September 2011 Udarbejdet

Læs mere

Ansøgningsskema til Udlejningsforsøg finansieret af puljen: Tilskud en Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder

Ansøgningsskema til Udlejningsforsøg finansieret af puljen: Tilskud en Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder Ansøgningsskema til Udlejningsforsøg finansieret af puljen: Tilskud en Helhedsorienteret boligsocial indsats i udsatte boligområder 14.51.56. Ansøgningsfrist fredag d. 1. november 2013 Ansøgning sendes

Læs mere

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte UDKAST Boligaftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen. Aftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune om rammen for udlejning af

Læs mere

Notat. Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012

Notat. Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012 Notat Vedrørende: Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012 Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING

NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING NOTAT VEDR. BOLIGOMRÅDET SKOVPARKEN/SKOVVEJEN I KOLDING Kolding Kommune har 2 boligområder på listen over hårde ghettoer. Dette notat relaterer sig til det ene af disse to områder, nemlig boligområdet

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset.

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold til 59 og 60 i lov om almene boliger samt støttede boliger m.v.

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Boligselskabet Farumsødal v/domea LBF-: 856 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen

Læs mere

Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1

Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1 DE ALMENE BOLIGER OG ANSVARET FOR DE SVAGESTE Af Anker, J.; Christensen, I; Romose, T.S. & T.B. Stax 1 Boligorganisationernes Landsforening har i forlængelse af debatten om et evt. salg af de almene boliger

Læs mere

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Hømarken. Det vil jeg også i år.

Jeg har gennem de seneste år indledt beretningen med omtale af renoveringen af Hømarken. Det vil jeg også i år. Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 12. juni 2013 Jeg har gennem de seneste

Læs mere

BoligBarometret. 4. udgave 2012. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor

BoligBarometret. 4. udgave 2012. Almene boliger i Vejle Kommune. 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor BoligBarometret Almene boliger i Vejle Kommune 4. udgave 212 9 indikatorer på udviklingen i den almene boligsektor Forord I Vejle Kommune er der samlet fem almene boligorganisationer AAB, ØsterBo, boligselskaber

Læs mere

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel.

Aftalen om anvisning efter boligpolitiske kriterier kan opsiges af begge parter med 6 måneders varsel. NOTAT Aftale om behovsbestemt boliganvisning 2019-2022 mellem Ringsted Kommune og Ringsted Almene Boligselskab 1. Ikrafttræden, varighed og opsigelse Hermed indgås aftale mellem Ringsted Kommune og Ringsted

Læs mere

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3

Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Ansøgning om dispensation jf. almenboliglovens 168a stk. 3 Oplysning om boligområde Områdenavn Boligselskaber og afdeling Kommune Procentsats der søges dispensation til Munkebo Alfabo (tidl. Lejerbo Kolding)

Læs mere

I efteråret 2013 har Lolland Kommune haft styringsdialogmøder med de almene boligorganisationer i kommunen.

I efteråret 2013 har Lolland Kommune haft styringsdialogmøder med de almene boligorganisationer i kommunen. Side 1/16 1. Styringsdialog 2013 I efteråret 2013 har Lolland Kommune haft styringsdialogmøder med de almene boligorganisationer i kommunen. Alle boligorganisationer har forud for mødet sendt en dokumentationspakke

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 266 Offentligt KONSEKVENSER FOR BOSÆTNINGEN HANS SKIFTER ANDERSEN Min opgave Hvad betyder Regeringens forslag for bosætningen? Hvor flytter

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Tingbjerg Sogn ligger i Bispebjerg-Brønshøj Provsti, Københavns. Stift. Ifølge Danmarks Statistik boede der pr. 1.

Tingbjerg Sogn ligger i Bispebjerg-Brønshøj Provsti, Københavns. Stift. Ifølge Danmarks Statistik boede der pr. 1. Kirkeudvalget 2009-10 KIU alm. del Svar på Spørgsmål 7 Offentligt Dato: 16. november 2009 Kontor: Integrationskontoret J.nr.: 09/09368 Sagsbeh.: ETA Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

Aftale om udlejning af almene boliger mellem organisation 207 Lejerbo Farum og Furesø Kommune

Aftale om udlejning af almene boliger mellem organisation 207 Lejerbo Farum og Furesø Kommune Aftale om udlejning af almene boliger mellem organisation 207 Lejerbo Farum og Furesø Kommune Denne aftale omhandler: 1: Ikrafttrædelse og ophør 2: Kommunal anvisningsret Lov om almene boliger 59, stk.

Læs mere

Budget 2008-2011. Boligsocialt udvalgs budget:

Budget 2008-2011. Boligsocialt udvalgs budget: Budget 2008-2011 Boligsocialt udvalgs budget: Indeholder Bevilling nr. 81 Boligsociale aktiviteter 82 Integration 81 Boligsociale aktiviteter Bevillingens indhold Drift Driftssikring af boligbyggeri 1.690

Læs mere

Indstilling. Strategi for brug af kombineret udlejning. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 13.

Indstilling. Strategi for brug af kombineret udlejning. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 13. december 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Strategi for brug af kombineret udlejning Forslag til brug af kombineret udlejning for

Læs mere

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Mødereferat Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune 30. oktober 2017 - Sagsnr. 17/11427 - Løbenr. 217271/17 Møde dato 27. oktober 2017 Møde

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Munkesøparken LBF-: 277 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter alle

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Vejen Kommunes Boligpolitik

Vejen Kommunes Boligpolitik Vejen Kommunes Boligpolitik Godkendt af Vejen Byråd den. (Udkast ver. den 30. juni 2016) 1 Indhold Indledning... 2 Bredt sammensat boligmasse... 3 Almene familieboliger... 4 Boliger til særlige målgrupper...

Læs mere

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan.

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Dagsorden: Præsentation. Opfølgning på sidste møde Genhusning Spørgsmål Opfølgning. Opfølgning på sidste møde. Siden sidste møde

Læs mere

fremtidens almene boligområder

fremtidens almene boligområder samarbejde om fremtidens almene boligområder v. vicedirektør Maj Green, By- og Miljøforvaltningen, Gladsaxe Kommune Vores kommune skal være et godt sted at bo Varieret boligudbud Mobilitet på boligmarkedet

Læs mere

Notat. Strategi for udlejningsredskaber i udsatte bydele Fællesmøde for Styregrupperne for Fællessekretariatet og Udsatte Bydele

Notat. Strategi for udlejningsredskaber i udsatte bydele Fællesmøde for Styregrupperne for Fællessekretariatet og Udsatte Bydele Notat Emne: Til: Strategi for udlejningsredskaber i udsatte bydele Fællesmøde for Styregrupperne for Fællessekretariatet og Udsatte Bydele Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 3. december

Læs mere

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet for Høng og Omegn LBF-: 0953 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.01.2013. Aftalen erstatter

Læs mere

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør 03. juli 2018 Sagsnr. 2018-0171432 Dokumentnr. 2018-0171432-7 Kære Astrid Aller, Tak for din henvendelse af 25. juni 2018, hvor du stiller følgende

Læs mere

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune

Udlejningsaftale 2016-2019. Rødovre Kommune Udlejningsaftale 2016-2019 Indgået mellem Rødovre Kommune og Fællesrepræsentationen af boligorganisationer i Rødovre Kommune (Fællesrepræsentationen) 1 Anvisning efter almenboliglovens 59 stk. 1 Boligorganisationerne

Læs mere

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9.

Ophør Aftalen er gældende indtil en eller begge parter opsiger den med 3 måneders varsel til den 1. i måneden. - Se dog 9. Udlejningsaftale (med fleksibel udlejning) mellem: Boligselskabet Alliken LBF-: 718 og Kalundborg Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 01.10.2014 Aftalen erstatter alle tidligere

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Dok. nr. 340-2012-53589 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Dato: Den 14. marts 2012 Kl.: 10.00-13.00 Sted: Sorø Rådhus, lokale 304 Deltagere: Boligforeningen Dianalund:

Læs mere

Udtalelser fra deltagerne fra Københavns Kommune refereres til under ét som kommunen.

Udtalelser fra deltagerne fra Københavns Kommune refereres til under ét som kommunen. 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere

Hvor det var relevant blev hver af de tre boligorganisationer drøftet under de respektive punkter på dagsordenen.

Hvor det var relevant blev hver af de tre boligorganisationer drøftet under de respektive punkter på dagsordenen. By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Bovia (AAB Kolding, Den Almennyttige Andelsboligforening Grønnevangen, Lunderskov Boligforening) og Kolding Kommune Møde nr. 2016 Dato

Læs mere

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København

Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Hvorfor lykkes de i Danmark? - almene boliger og boligpolitiske udfordringer i København Center for Byplanlægning Indledning Lykkes de så i Danmark? Hvad er vores udfordringer? Københavnske tendenser.

Læs mere

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge

Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Lovbestemmelser og overvejelser med relevans for kommunens boligplacering af flygtninge Pligt til at anvise permanent bolig: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale forhold, har i en

Læs mere

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012

Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Referat fra Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligforeningen Dianalund Regnskabsårene 2011 og 2012 Dato: Den 13. november 2013 Kl.: 0900-1300 Sted: Sorø Rådhus, lokale 273 Deltagere: Boligforeningen

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder.

Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder. Svar på spørgsmål til indstillingen vedrørende nye anvisningsog udlejningsregler i udsatte boligområder. Side 1 af 5 I det følgende besvares de spørgsmål, der er rejst på byrådsmødets den 16. januar 2019

Læs mere

Sagsnr Notat om administration af flyttetilskud. 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud. Dokumentnr.

Sagsnr Notat om administration af flyttetilskud. 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud. Dokumentnr. 02-05-2007 Notat om administration af flyttetilskud 1. Baggrund for indførsel af flyttetilskud I forbindelse med indstilling om frivillig aftale med den almene sektor om nye udlejningsmodeller og ændrede

Læs mere

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune

Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune Workshop C. Samarbejdsforhold i Københavns Kommune 1 2 Fortiden, nutiden og måske en fremtid 3 Interesse eller branche? Klar arbejdsdeling Professionalisme Mål og rammer Fordi den effektive interesseorganisation

Læs mere

Mødereferat. Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune. Emne. Styringsdialogmøde. Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødereferat. Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune. Emne. Styringsdialogmøde. Mødedato Mødested Møde start/slut By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Emne Styringsdialogmøde Møde nr. 2015 Dato 13. december 2015 Sagsnr. 15/9309

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.68 Førtidspension med 50% kommunal medfinansiering... 3 5.69 Førtidspension med 65% kommunal medfinansiering... 4 5.70

Læs mere