Udvalget for Erhverv og Kultur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Erhverv og Kultur"

Transkript

1 REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den Mødested: Aarøsund Badehotel Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:40 Afbud: Preben Holmberg Bemærkninger:

2 Udvalget for Erhverv og Kultur, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 188. Til efterretning Til orientering Udvikling af turismen i Aarøsund - ansøgning til VisitDenmark Ansøgning fra Arnum IF om lokaletilskud ved benyttelse af Arrild Svømmehal Budgetkontrol pr. 31. marts Redegørelser for aktuelle stader på igangværende anlægsprojekter Ansøgning om tillægsbevilling til Vojenshallerne Ansøgning fra Vojenshallerne om regulering af budget Børneteaterordning 2007/ Beslutning om nedlæggelse af Vojens - Haderslevbanen Tilskud til forsamlingshuse Placering af Landsstævne-kugle Venskabsbysamarbejde Eventuelt Lukket møde: 202. Ansøgning Projektforslag: Genbehandling Kunststofbane: Lejekontrakt

3 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Til efterretning DICAOL / 06/17018 Konference "Byens rum - hvad skal de rumme?", torsdag den 13. juni Referat fra Haderslev Idrætsakademi, repræsentantskabsmødet den 29. marts Referat fra Haderslev Idrætsakademi, bestyrelsesmøde den 15. marts Beslutningsreferat fra Haderslev Idrætsråd den 18. april Konference "Byer uden grænser", den juni Referat fra bestyrelsesmøde i Haderslev Erhvervsråd den 24. april Referat fra møde i Region Sønderjylland - Schleswig den 21. marts Referat fra bestyrelsesmøde i UCH den 19. april Notat fra UCH-Strategimøde den 24. april Referat af generalforsamlingen i Det Syddanske Bruxelles-kontor den 2. marts Regional Udviklingsplan - referat fra møde i den politiske styregruppe den 26. marts Seminar om Region Sønderjylland-Schleswigs opgaver og selvforståelse. Museum Sønderjylland - reception på en lille udstilling om Mammutter, Istid og Klima, søndag den 29. april 2007, kl. 15. Nyheder fra South Denmark - hvem skal fremover modtage nyhedsmails?! Referat fra det konstituerende bestyrelsesmøde i Museum Sønderjylland onsdag den 28. marts 2007, kl. 13.

4 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 271 Taget til efterretning Til orientering DICAOL / 06/17018 LAG erne er ved at etablere sig. Der var stor opbakning til første orienterende møde. Indenrigsministeriet har fordelt midlerne fra Landdistrikspuljen. Der blev fordelt kr. til projekter i Haderslev. Arbejdet i 17 stk. 4-udvalget vedrørende Vojens Lufthavn forløber planmæssigt Udvikling af turismen i Aarøsund - ansøgning til VisitDenmark DIKILE / 07/4158 På udvalgsmødet d. 26.februar 2007 i sag 138 "Orientering om status for kulturarvsprojektet og igangsætning af strategi- og udviklingsplan" godkendte udvalget nedsættelsen af en projektgruppe med henblik på udarbejdelse af en vision og udviklingsplan for turismen i Aarøsund. Administrativt er der efterfølgende udarbejdet et kommissorium for projektgruppen indeholdende en tidsplan for projektgruppens arbejde. Kommissoriet er vedlagt. Projektgruppens arbejde skal ses i sammenhæng med de præsenterede strategier i kulturarvsprojektet, hvor det er intentionen, at aktivere kulturarven i relation til turismeudviklingen i hele Haderslev Kommune. Projektgruppen har nu afholdt et arbejdsmøde, en studietur til Kühlungsborn og et visionsseminar.

5 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 272 På baggrund af disse aktiviteter og tankerne i Haderslev Kommunes kulturarvsprojekt arbejder projektgruppen p.t på et udkast til en vision og udviklingsplan for turismen i Aarøsund-området. Denne vision og udviklingsplan forventes klar til fremlæggelse og politisk behandling i Udvalget for Erhverv og Kultur d. 11. juni 2007 og efterfølgende behandling i Økonomiudvalget og Byrådet. Erhvervs- og Kulturservice har med afsæt i projektgruppens foreløbige arbejde, udarbejdet en projektansøgning til VisitDenmark, hvor Erhvervs- og Kulturservice søger VisitDenmark om kr. til udviklingsprojektet. Se bilag "Destination Haderslev og Aarøsund". Erhvervs- og Kulturservice har lagt op til, at disse midler matches med 100% af Haderslev Kommune. Erhvervs- og Kulturservice anbefaler således, at Erhvervs- og Kulturudvalget godkender ansøgningen og bevilliger kr. fra udvalgets udviklingspulje til projektet, såfremt at Haderslev Kommunes ansøgning til VisitDenmark nyder fremme. Vurderingen af om ansøgning lever op til formålet med udviklingspuljen fremgår af vedlagte bilag "Vurdering af ansøgning til udviklingspuljen - Aarøsund". De ansøgte penge skal jf. ansøgning til VisitDenmark primært bruges til gennemførelse af arkitektkonkurrence/idekonkurrence og udarbejdelse af en masterplan for turismen i Aarøsund. Økonomiske forhold Som nævnt anbefaler Erhvervs- og Kulturservice, at Udvalget for Erhverv og Kultur bevilliger kr. fra udviklingspuljen til projektet i Aarøsund, såfremt at ansøgningen til VisitDenmark nyder fremme. Inden en eventuel bevilling til projektet i Aarøsund eksisterer der kr. i udviklingspuljen. Procedure Den 14. maj behandler Erhvervs og Kulturudvalget ansøgningen til VisitDenmark. Tovholder/informationsansvarlig Kim Ledel Bilag Kommissorium for Udviklingsprojekt Aarøsund (302406) Ansøgning til VisitDenmark (309878) Vurdering af ansøgning til udviklingspuljen - Aarøsund (316595)

6 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 273 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at udvalget for Erhverv og Kultur godkender det medsendte kommissorium, samt at udvalget for Erhverv og Kultur godkender ansøgningen til VisitDenmark og bevilliger kr. til udviklingsprojektet såfremt, at Haderslev Kommunes ansøgning til VisitDenmark nyder fremme. Godkendt som indstillet Ansøgning fra Arnum IF om lokaletilskud ved benyttelse af Arrild Svømmehal DIANKP / 06/3836 Arnum IF søger om lokaletilskud til afvikling af familiesvømning i Arrild Svømmehal som er beliggende i Tønder Kommune. Foreningen har afviklet svømmeundervisning i Arrild Svømmehal i mere end 30 år og i de sidste 10 år har det udviklet sig til familiesvømning, hvor der kommer hver svømmeaften. Der undervises på 8 niveauer fra plaske/leg til forberedelse til livredderprøven. Foreningen benytter udover svømmehallen, spabad, sauna og romersk bad. Undervisningen foregår torsdag aften fra kl i perioden september - februar, i alt gange. Arnum IF har indtil 1. januar 2007 fået bevilget lokaletilskud op til 88% af en max. timepris som i Gram Hallen (pt. kr. 370) samt til sauna, spabad og romersk bad (kr. 250 pr. time). Erhvervs- og Kulturservice har meddelt Arnum IF at resten af sæsonen (foråret 2007) indtil 31. juli 2007 fortsætter uændret. I henhold til Folkeoplysningsloven er kommunen forpligtet til at yde tilskud med mindst 65% af en timepris, der i 2007 udgør kr. 210,15. Tilskuddet kan nedsættes forholdsmæssigt for de medlemmer, der er over 25 år, svarende til disse deltageres andel af foreningens samlede antal medlemmer.

7 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 274 Nustrup Ungdomsforening lejer sig, i lighed med Arnum IF, ind i en svømmehal udenfor Haderslev Kommune. Nustrup UF får tilskud efter lovens regler til svømmehal og helsebad og der ydes ikke tilskud til sauna, spabad og romersk bad. En alternativ mulighed kunne være at henvise foreningen til Vojens Svømmehal. Dette vil dog medføre, at den offentlige svømning skal reduceres, med deraf manglende indtægter til følge. Afstanden fra Arnum til Arrild er ca. 11,5 km og fra Arnum til Vojens ca. 24 km. Arnum IF oplyser, at det er nødvendigt med 3 store bassiner og at det er en forringelse for lokalsamfundet hvis der ikke kan fortsættes i Arrild Svømmehal. Foreningen er af den opfattelse, at mange vil falde fra, hvis foreningen skal svømme i Vojens Svømmehal, der kun har 2 bassiner. Økonomiske forhold De økonomiske konsekvenser fremgår af vedlagte bilag. Juridiske aspekter Regler om lokaletilskud findes i Folkeoplysningsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004, som ændret ved 2 i lov nr. 593 af 24. juni 2005 og lov nr af 20. december , 26 og 27. Procedure Sagen behandles i Folkeoplysningsudvalget den 27. marts Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer/Anette Petersen Bilag Arnum IF - lokaletilskud vedr. benyttelse af Arrild Svømmehal (317111) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice, Fritid & Kultur indstiller, at der fra 1. august 2007 ydes 70% tilskud i henhold til den i Folkeoplysningsloven gældende takst pr. time (pt. kr. 210,15), at der ikke ydes tilskud til medlemmer over 25 år, samt at der ikke ydes tilskud til sauna, spabad og romersk bad.

8 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 275 Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den Afbud: Morten Jørgensen og Preben Holmberg Godkendt at der fra 1. august 2007 ydes 70% tilskud i forhold til den i Folkeoplysningsloven gældende takst pr. time (pkt. 210,15). Der ydes ikke tilskud til medlemmer over 25 år og der ydes ikke tilskud til sauna, spabad og romersk bad. Supplerende sagsfremstilling til mødet den 14. maj 2007 Arnum IF klager over Folkeoplysningsudvalgets afgørelse og søger om, at det ekstraordinære tilskud på ca kr. årligt, bevilget indtil 1.august 2007 nedtrappes over en 3-årig periode, i lighed med f.eks. rideklubber. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at klagen afvises. Godkendt som indstillet. Klagen afvises Budgetkontrol pr. 31. marts 2007 DIBITW / 07/8470 Hermed forelægges den første budgetkontrol på Udvalget for Erhverv og Kulturs område. Budgetkontrollen har taget udgangspunkt i budget og forbrug pr. 31. marts 2007, og har omfattet alle budgetområder, dvs. både drift med og uden overførselsadgang, samt refusion, anlæg og finansiering. Økonomiske forhold Totalt udviser budgetkontrollen på udvalgets område en nettooverførsel til andre udvalg på kr. i Denne overførsel er beløbsneutral og påvirker således ikke kommunens kassebeholdning. Overførslen skyldes hovedsageligt, at budgettet til ungdomsklubber ved etableringen af det oprindelige budget for Ny Haderslev Kommune fejlagtigt blev placeret under Udvalget for Erhverv og Kultur. Ved denne budgetkontrol overføres beløbet til Udvalget for Børn og Familie.

9 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 276 Herudover er der på udvalgets område i 2007 en tillægsbevilling på kr., som søges finansieret af kassen. For nærmere specifikation af beløbene henvises til vedlagte bilag. Procedure Budgetkontrollen behandles på Økonomiudvalgets møde den 16. maj 2007 og i Byrådet den 31. maj Tovholder/informationsansvarlig Willy Feddersen og Birthe Wolf Bilag UEK Skema A: Forside (310636) UEK Skema B: Bemærkninger (310639) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kulturs budgetkontrol pr. 31. marts 2007 godkendes. Godkendt som indstillet Redegørelser for aktuelle stader på igangværende anlægsprojekter DIBITW / 07/8602 I henhold til bestemmelserne i Gl. Haderslev Kommunes kasse- og regnskabsregulativ skal fagudvalgene behandle redegørelser for de igangværende anlægsarbejders stade på det enkelte udvalgs område. Redegørelserne for følgende anlæg under Udvalget for Erhverv og Kultur er vedlagt i bilag til sagen: Haderslev Bibliotek - tyverisikring og selvbetjeningsudstyr Bymuseum, Slotsgade Haderslev Museum - udskiftning af klimaanlæg Mødelokaler Bispen Gavlbygning på Bispen

10 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Skiltning Kultur på Gravene Procedure Sagen er afsluttet efter endt behandling i Udvalget for Erhverv og Kultur. Tovholder/informationsansvarlig Birthe Wolf Bilag Haderslev Bibliotek - tyverisikring og selvbetjeningsudstyr (309140) Bymuseum, Slotsgade 22 (309155) Haderslev Museum - udskiftning af klimaanlæg (309164) Kultur på Gravene (309266) Indstilling Erhvervs- og Kulturudvalget indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur tager redegørelserne til efterretning. Taget til efterretning Ansøgning om tillægsbevilling til Vojenshallerne DIBITW / 07/8470 Vojenshallerne havde et underskud på kr ,- i Udvalget for Fritid og Kultur i Vojens havde samlet et mindreforbrug på kr ,- som ikke blev overført til Det var forvaltningens forslag at pege på, at mindreforbruget på budgettets ramme skulle bruges til at finansiere merforbruget på Vojenshallerne. Ved en fejl kom dette forslag ikke med i den samlede overførselssag. Vojenshallerne begrunder ansøgningen med, at 2006 var et turbulent år med en del personaleudskiftninger / -fratrædelse.

11 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 278 Bestyrelsen fandt, at tiden nu var inde til at ansætte en egentlig centerchef, som det hele tiden har været meningen. Det skete pr. august, og ledelse - herunder daglig regnskabsførelse og personaleledelse/organisering - blev overtaget af centerchefen som herved kunne erstatte den midlertidige ledelse, som blev etableret ved dannelse af den selvejende institution. Merforbruget skal således fremadrettet ses som en nødvendighed for at institutionen kan opretholde det nuværende serviceniveau. Det kan i den forbindelse nævnes, at svømmehallen i år har eksisteret i 10 år, hvilket naturligvis giver sig udtryk i flere vedligeholdelsesudgifter. Endvidere er energiforbruget steget væsentligt efter at man etablerede det nødvendige affugtningsanlægget i forbindelse med opsætning af nyt plexiglas på banderne. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 14. maj 2007 Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at sagen indgår i budgetkontrollen pr. 31. august 2007 Sagen udsættes Ansøgning fra Vojenshallerne om regulering af budget DIBITW / 07/8470 I december 2006 besluttede Vojens Byråd, efter indstilling fra Fritidsog Kulturudvalget og Økonomiudvalget, at give Vojenshallerne en regulering af tilskuddet på kr ,- for Samtidig blev der i forbindelse med budgetkontrollen overført kr ,- til delvis dækning af løn til nyansat centerchef - også for Det blev i beslutningen i Vojens Byråd vedtaget, at den samlede

12 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 279 regulering på kr ,- skal være fremadrettet. Sagen havde i Vojens følgende beskrivelse. Bestyrelsen for Vojenshallerne har i sit møde den 12. oktober 2006, med baggrund i en statusrapport for 2006, drøftet såvel den aktuelle som den fremtidige økonomi. Der forventes i indeværende år (2006) et forbrug, der ligger ca. kr ,- over det budgetterede. I såvel 2003, 2004 og 2005 har forbruget ligget over det budgetterede, og i 2005 havde merforbruget samme omfang som det forventes i Bestyrelsen har den opfattelse, at man på trods af regulering af såvel billetpriser som timelejesatser og gennemførte besparelser, ikke kan opnå balance mellem budgettet og de faktiske udgifter. På den baggrund vedtog bestyrelsen at søge Vojens Kommune om en regulering af det kommunale tilskud med et tillæg på kr ,- Årsagen til ubalancen skal findes helt tilbage i 2004, hvor bestyrelsen i den selvejende institution i forbindelse med en generel besparelse i den kommunale økonomi tilbageførte et beløb på kr ,-. Dette beløb var tænkt som et engangsbeløb, men blev aldrig tilført institutionen igen. I 2005 installerede man i forbindelse med nyt plexiglas på banderne et affugtningsanlæg. Den daglige drift, især tidligt efterår med høje temperaturer og høj fugtighed, kræver øgede energiudgifter i betragteligt omfang. Indeværende år (2006) har på personaleområdet været atypisk med flere afskedigelser af fast personale med deraf følgende større udgifter. Som det fremgår af ovenstående ansøger bestyrelsen for Vojenshallerne om at få reguleret tilskuddet med kr ,- for 2007 og årene fremover. Sagen har været fremsendt af Vojens Byråd til Sammenlægningsudvalget, hvor ansøgningen dog aldrig blev behandlet. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 14. maj 2007 Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer

13 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 280 Bilag Regnskab Vojenshallerne 2006 (318708) Regulering af budget til Vojenshallerne (319010) Indstilling Erhvervs - og Kulturservice indstiller, at udvalget tager stilling til Vojens Byråds beslutning om den generelle forhøjelse af budgettet med kr. Sagen udsættes Børneteaterordning 2007/ 2008 DIJMHA / 03/610 Som en række andre områder i sammenlægningsprocessen harmoniseres Børneteaterordningen fra skoleåret 2007/ Gl. Haderslev Kommune havde indtil for 3-4 år siden et af landets bedste børneteaterordninger, hvor et årligt budget - administreret i samarbejde med Teatret Møllen - sikrede at alle skolebørn fik mulighed for at se mindst én teaterforestilling om året. Der var etableret et børneteaterudvalg med repræsentanter fra skolerne og Teatret Møllen. Børneteaterudvalget har deltaget i de årlige børneteaterfestivaler, og har efterfølgende udvalgt de rigtige teaterstykker til børnene. Vojens og Gram kommuner har kørt en lignende ordning, der afsluttes med udgangen af skoleåret 2006/ Harmoniseringen gør, at de midler der p.t. er til rådighed skal deles ud på alle skolebørn i hele Ny Haderslev, hvilket vil betyde en forringelse af tilbuddet i Vojens og Gram, men en forbedring i Haderslev. Fra skoleåret 2007/ 2008 vil ordningen betyde: at der tilbydes én forestilling årligt til elever i børnehaveklasserne til og med 6. klasse. at 2-3 medlemmer af børneteaterudvalget kan deltage i den årlige børneteaterfestival.

14 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 281 at det undersøges om der kan etableres en transportpulje. Vi har i det kommende skoleår valgt daginstitutionerne fra, idet der i dette skoleår tilbydes kunstnerbesøg i daginstitutionerne. De ældste elever er valgt fra, fordi de jo gennem deres skoletid må formodes allerede at have haft et antal gode teateroplevelser. En 6. klasse fra Bregnbjergskolen har klaget over den nye ordning, og formanden for udvalget for Erhverv og Kultur har svaret på dette i brev af 17. april Erhvervs- og Kulturservice og Børneteaterudvalget foreslår, at man fra skoleåret 2008/ 2009 indfører en fuldt udbygget børneteaterordning, der sikrer hvert barn i kommunen én årlig børneteateroplevelse. Økonomiske forhold På budgettet for 2007 er der afsat kr. brutto til ordningen. Beløbet udløser et tilskud fra Kulturministeriet på 50% svarende til ,50 kr. Nettoudgiften for Haderslev Kommune er således ,50 kr. En børneteaterforestilling koster typisk kr. En fuldt udbygget børneteaterordning koster ca kr. og vil medføre et tilskud fra ministeriet på kr. Skal Haderslev Kommune tilbyde en fuldt udbygget ordning, kræver det at brutto budgettet hæves med kr kr. = kr. Netto merudgiften for kommunen er kr. Personalemæssige forhold Teatret Møllen administrerer børneteaterordningen i samarbejde med repræsentanter fra skolerne. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 14. maj 2007 Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer Bilag Svar til elever på Bregnbjergskolen (310253) Klager fra elever på bregnbjergskolen (310224)

15 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 282 Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at orienteringen tages til efterretning, samt at sagen indgår i udvalgets overvejelser i forhold til budget Godkendt som indstillet Beslutning om nedlæggelse af Vojens - Haderslevbanen DIWIFE / 04/2871 Trafikstyrelsen har i skrivelse dateret den 20. marts 2007 meddelt, at transportministeren har besluttet at anvende sin bemyndigelse til at nedlægge banestrækningen mellem Vojens og Haderslev. I meddelelsen oplyses det, at Banedanmark uden videre f.eks. kan fjerne spor m.v. Det vil sige at strækningen definitivt tages ud af det danske jernbanenet. Banedanmark kan herefter frasælge jorden til andre formål som f.eks. cykelstier, byggegrunde, veteranbanekørsel eller lignende. I meddelelsen oplyses det, at henvendelser angående strækningen skal rettes til Banedanmark som ejer. Trafikstyrelsen skal give tilladelse til veterantogskørsel. Haderslev Kommune har tidligere arbejdet for en fortsat mulighed for veteranbanekørsel, men ikke kunnet få afklaret vilkårene herfor. Med transportministerens beslutning er der skabt klarhed om mulighederne, men fortsat ikke for så vidt angår vilkårene. Endvidere forholder det sig sådan, at dele af banestrækningen indgår i vejprojektet for udvidelse af landevejen mellem Haderslev og Vojens. Erhvervs- og Kulturservice er af den opfattelse, at veterantogskørsel er en populær attraktion hos såvel turister som lokale borgere. Endvidere har banestrækningen en god sammenhæng til stinettet i tunneldalen og vil således kunne give endnu flere oplevelsesmuligheder.

16 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 283 Økonomiske forhold Det er p.t. uklart, hvilke omkostninger der vil være forbundet med at klargøre strækningen til veterantogskørsel samt de efterfølgende driftsomkostninger. Der er ikke i budgettet afsat midler til klargøring og drift. Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at Udvalget for Erhverv og Kultur tager stilling til om vilkårene for veterantogskørsel skal afklares. I så fald vil dette skulle ske i samarbejde med Teknik og Miljøservice og veterantogsklubben KLK. Udvalget for Erhverv og Kultur ønsker, at forvaltningen undersøger omkostninger og vilkår for bevarelse af skinnenettet Tilskud til forsamlingshuse 2007 DIJMHA / 07/2504 Kultur og Fritid har den 12. april 2007 afholdt møde med kommunens forsamlingshuse. Repræsentanter fra 12 - ud af 14 mulige - forsamlingshuse var mødt op, og gav en opdatering af forsamlingshusenes situation - aktivitetsmæssigt såvel som økonomisk. Mødets primære formål var at fordele de økonomiske midler, som Haderslev Kommune har afsat til forsamlingshusene. Forsamlingen enedes om, at hvert hus bør tildeles en samlet årligt støtte på kr. der kan anvendes til bygningsmæssige forbedringer, og at man herefter ikke kan forvente yderligere støtte fra Haderslev Kommune. Økonomiske forhold På budgettet for 2007 er der afsat kr. til forsamlingshusene. I forbindelse med 1. budgetkontrol i 2007, har Erhvervs- og Kulturservice anmodet om, at de hidtil anvendte midler til forsamlingshusene i Vojens ( kr.) samt midler fra

17 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 284 Christiansfeld ( kr.) bliver overført til Erhvervs- og Kulturservice, der derefter fordeler midlerne i samråd med forsamlingshusene. Der er herefter mulighed for at yde et tilskud på kr. pr. hus som foreslået på mødet den 12. april Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 14. maj 2007 Tovholder/informationsansvarlig Jørn Mejer/ Lisbet Johansen Bilag Referat fra årsmøde 12. april 2007 (318666) Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at orienteringen tages til efterretning og, at der afsættes kr. pr. hus som tilskud til kommunens forsamlingshuse Godkendt som indstillet. Udvalget ønsker en liste over registrerede forsamlingshuse og en liste over skoler som også bruges som forsamlingshuse Placering af Landsstævne-kugle DIJSME / 06/15335 Efter Landsstævne 2006 i Haderslev efterlod DGI/DDS den store kugle, som blev anvendt som centrum under landsstævnets festaften på stadion. DGI/DDS med ønske om, at Haderslev Kommune kunne gøre brug af denne kugle til opstilling som minde om et veloverstået Landsstævne. Der fulgte ingen yderligere betingelser omkring placeringen og opsætningen af kuglen. Kuglen er bygget på et mindre smedeværksted syd for Odense og fragtet hertil i 4 mindre dele. Den er 5 meter i diameter og udført i sandblæst aluminium, som er vejrbestandigt. Den står på en fod i bunden og opsættes på et fundament, der skal støbes i terrænet. Se

18 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 285 bilag for billede. Kuglen har en relation til Stadionområdet i kraft af dens centrale placering under Landsstævnets festaften. Erhverv og Kultur foreslår derfor en placering af kuglen på kommunens grønne trekantareal mellem Stadionvej, Louisevej og Omkørselsvejen. (Se kortbilag.) Kuglen vil med den foreslåede placering være et kært minde om Landsstævnet for alle forbipasserende og henlede tankerne på den store folkefest, som havde centrum i stadionområdet bag kuglen. Der skal søges byggetilladelse for opsætning af kuglen før arbejdet kan iværksættes. Da placeringen ikke vil være til gene for bilisternes udsyn og holder en stor afstand til vejene, er der ikke behov for at søge tilladelser hos nogen vejmyndighed. Haderslev Kommunes Vej og Park, der administrere og vedligeholder arealet for opsætningen, har ingen bemærkninger til den foreslåede placering. Økonomiske forhold Der er indhentet tilbud på en opsætning af kuglen inkl. støbning af fundament. Tilbudet lyder på kr ex. moms for en placering af kuglen på en 1,5 meter høj fod, således at kuglen løftes fra jorden. Herved gøres kuglen mere synlig og bunden af kuglen løftes i niveau med de omkringliggende vejbaner, da terrænet for placeringen er lavt. Ved fastholdelse af det nuværende udseende (sandblæst aluminium) er der ingen vedligehold på kuglen. Tovholder/informationsansvarlig Jørgen Smed Bilag Bilag til forslag om placering af Landsstævne-kugle (318156) Indstilling Erhverv og Kultur indstiller, at opsætningen af Landsstævne-kuglen iværksættes hurtigst muligt. Sagen udsættes.

19 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side Venskabsbysamarbejde SHUSJHA / 06/1452 Gl. Haderslev Kommune etablerede i 1999, sammen med kommunens venskabsbyer - Sandefjord (N), Varberg (S) og Nystad (SF), en arbejdsgruppe bestående af 2 repræsentanter for hver af kommunerne var Haderslev vært for en konference hvor ledere, politikere og embedsfolk fra Sandefjord, Varberg og Haderslev deltog. I årene er der blevet afholdt ungdomsledertræf og ungdomslejre, og der har været besøg bl.a. til Idræts- & Kulturnatten. Der har endvidere været nogle få foreningsbesøg (handicapidræt og fodbold). Varberg havde indbudt til ungdomslejr i 2006, men på grund af Landsstævnet måtte Haderslev melde fra. Varberg Kommune har nu taget initiativ til på ny at sætte gang i det nordiske samarbejde, hvilket passer fint ind i opbygningen af den nye Haderslev Kommune. Samarbejdet består i at: udvikle samarbejdet venskabsbyerne imellem på områderne kultur, fritid og idræt. at hjælpe og vejlede foreninger i det praktiske omkring besøg i de enkelte byer. at virke for udbredelse af kendskab og forståelse for hinandens forskelligheder. Byrådet forventes på mødet den 29. marts 2007 at godkende følgende venskabsbyer: Varberg (S), Sandefjord (N), Nystad (SF), Wittenberg (D) og Braine (F) Økonomiske forhold Folkeoplysningsudvalget har et budget på kr. i 2007 Personalemæssige forhold Erhvervs- og Kulturservice/ Kultur og Fritid har afsat 2 medarbejdere til varetagelse af venskabsbysamarbejdet. Folkeoplysningsudvalget og Haderslev Idrætsråd anmodes hver især om at udpege et medlem til arbejdsgruppen.

20 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 287 Procedure Behandles i Folkeoplysningsudvalget den 27. marts 2007, og videresendes til Udvalget for Erhverv og Kultur til orientering. Tovholder/informationsansvarlig Kultur- og fritidschef Jørn Mejer Indstilling Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at sagen drøftes, at Folkeoplysningsudvalget af dets midte udpeger en repræsentant til arbejdsgruppen, der dækker alle kommunens venskabsbyer, samt at sagen videresendes til Udvalget for Erhverv og Kultur til orientering. Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den Afbud: Morten Jørgensen og Preben Holmberg Udsat. Beslutning i Folkeoplysningsudvalget den Drøftet. Kent Glumsø udpeget af Folkeoplysningsudvalget som repræsentant i arbejdsgruppen. Fremsendes til Udvalget for Erhvervs og Kultur til orientering. Orientering taget til efterretning Eventuelt DICAOL / 06/

21 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 288 Lukket møde: 202. Ansøgning 203. Projektforslag: Genbehandling 204. Kunststofbane: Lejekontrakt

22 Udvalget for Erhverv og Kultur, Side 289 Underskriftsside Jens Chr. Gjesing Finn Lykkeskov Preben Holmberg Allan Emiliussen Kim Quist Ella Skjellerup Bent K. Andersen Holger Eskildsen Holger Mikkelsen Uwe Jessen

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Bemærkninger: Der er afbud til mødet den 26. marts 2007 fra

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 24. april 2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:35 Afbud: Fraværende: Ella Skjellerup var fraværende under punkterne

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-01-2007 Mødested: Gram Fritidscenter Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21.00 Afbud:, Morten Jørgensen og Allan Emiliussen Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-02-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Leif Pedersen, Karsten Boe, John

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-01-2008 Mødested: KFUM s klublokale, Kløvermarken 1, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Leif Pedersen i stedet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 27-03-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Morten Jørgensen og Preben Holmberg Bemærkninger: Preben Olesen deltog

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 15-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 (kl. 18:00 se under bemærkninger) Sluttidspunkt: Kl. 20.30 Afbud:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-11-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen, Morten Jørgensen,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Tirsdag den 29-05-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Holger Eskildsen Fraværende: Uwe Jessen fraværende under

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 19-01-2010 Mødested: Ny Hansborg Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:15 Afbud: Morten Jørgensen, John Lauridsen, Connie Andersen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-09-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Ella Skjellerup Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-04-2009 Mødested: Bispen mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 19.00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Børge Koch, Preben Holmberg, Birgit Sørensen og

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-04-2008 Mødested: Bevtoft Hallens Cafeteria Starttidspunkt: Kl. 20:15 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Preben Holmberg, Leif Pedersen, Allan Emiliussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-08-2009 Mødested: Hammelev Spejdergruppe, Brøkelhusvej 3, Hammelev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Kurt Koch, Morten Jørgensen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-09-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: kl. 20:00 Afbud: Preben Holmberg, John Lauridsen, Morten Jørgensen, Jens Thestrup

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21-09-2010 Mødested: Hansborg kl. 16:30 eller Sommersted Boldbaner kl. 17:00 Vestermarksvej 2, 6560 Sommersted Starttidspunkt: Kl. 16:30 / Ordinært

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 21-10-2009 Mødested: Hammelev Hallen Starttidspunkt: Kl. 17:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:20 Afbud: Allan Emiliussen, John Lauridsen, Karsten Boe og Connie

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 08-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-05-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Jens Chr. Gjesing og Allan Emiliussen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-11-2010 Mødested: Mødelokale Østergade 48, mødelokale 3-2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:50 Afbud: Birgit Sørensen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Onsdag den 18-11-2009 Mødested: Bispen, lokale 12, 1. sal Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Børge Koch, Bent Steenberg, Birgit Sørensen,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-03-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 14-09-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Holger Eskildsen og Kim Qvist

Læs mere

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 16. november 2006

Ny Tønder Kommune Kultur- og FritidsudvalgetBeslutningsprotokol. Beslutningsprotokol. Mødedato: 16. november 2006 Beslutningsprotokol Mødedato: 16. november 2006 Mødelokale: Løgumkloster Rådhus, udvalgsværelse 1 Starttidspunkt for møde 15:00 Sluttidspunkt for møde 16:00 Fraværende: Johan Sørensen 16. november 2006

Læs mere

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat

Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10. Referat Bestyrelsesmøde 10. april 2019 Danmarksgade 8, 6500 Vojens Start kl. 19:00 Slut kl. 21:10 Referat Mødeleder: Deltagere: Karl Posselt Karl Posselt Ditte O Neill Solveig Larsen Kurt Hansen Calle Simonsen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Haderslev Idrætscenter, mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: John Lauridsen og Connie Andersen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalg

Folkeoplysningsudvalg REFERAT Folkeoplysningsudvalg Mødedato: Tirsdag den 15-12-2009 Mødested: 218 Gram Fritidscenter Ungdomslederpris 2010 - Uddeling Starttidspunkt: Kl. 18:30 Sluttidspunkt: Kl. 20:35 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-12-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:25 Afbud: Børge Koch, Birgit Sørensen, John

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-09-2009 Mødested: Vojens Hallerne Starttidspunkt: Kl. 21:24 Sluttidspunkt: Kl. 22:04 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger: Mødet blev

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-01-2009 Mødested: Kunsthuset, Det Gamle Havnekontor, Jomfrustien 52 Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 05-11-2007 Mødested: Mødelokale 1 Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Mads Skau, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-04-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. juni 2011 Mødested: Hansborg, mødelokale 3-2 Mødet starter kl. 16.30. Der startes med besøg ved Haderslev Kamp Kunst Klub, og derefter Haderslev

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-10-2010 Mødested: Fælles kørsel fra Hansborg kl. 16:30 eller Vojens Speedwaycenter kl. 17:00 Tinglykke 9 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt:

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/ " 586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/ " 5<61%#%%86<6!/ 1#/%= "< !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:%

4!/ 1# 56#2%% 2%//2 $7 56#2%%// #%2%/  586#2%%9 #:1%6 2%2%+#/!// #%2%/  5<61%#%%86<6!/ 1#/%= < !!/#: 1# 556#! 2%.#/%#! #:% ! " #!#!## $% &#% '()*%%')%+)$#),(%-#%.( */0%!% $%10% 2+ 33333333333333333333 '( 33333333333333333333 %+ 33333333333333333333,(%-#%.( #%-%!%2 33333333333333333333 *%%' 33333333333333333333 $# 56#2%% 2%//2

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat

Egebjerg Kommune. Kulturudvalget. Referat Egebjerg Kommune Kulturudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.00 Sluttidspunkt for møde: Kl. 17.00 Tirsdag den 14-august-2001 Mødested: Udvalgsværelse 2 Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende:

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Mandag den 25-10-2010 Mødested: Fjelstrup Brandstation Skolebakken 4 Fjelstrup 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Lars Damkjær

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 12 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 6. juni 2006 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Lene Christiansen Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2006.

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-11-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur,

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-10-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 25-03-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Kim Quist Fraværende: Bemærkninger: Folkeoplysningsudvalget, 25-03-2008

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 06-12-2012 Mødetid: 15.30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Bjarne Træholt Sørensen Punkt 1. Godkendelse af beslutningsreferat

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 21. december 2010 Mødested: Hammelev Hallen, Cafeteria Arrangementet med hædring af unge ledere, starter kl. 18.30. Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Tirsdag den 29-01-2008 Mødested: Brand og redning Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Alvin Sundbølle mødte kl 1630 Fraværende:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2018 Udvalg: Hovedkonto: Hovedfunktion: Udvalg for Kultur og Fritid 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter Samlet regnskab: 2017 Korrigeret budget 2.851.754

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 18-05-2010 Mødested: Mødelokale 3-2 Østergade 48, 3. sal 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Afbud: Leif Pedersen Fraværende:

Læs mere