DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI"

Transkript

1 NOVEMBER 2018 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL 2018

2

3 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej Aarhus C Danmark TLF FAX WWW cowi.dk NOVEMBER 2018 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL 2018 PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. Psyk VERSION 00 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET LAB KONTROLLERET EVHA GODKENDT LAB

4

5 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL INDHOLD 1 Indledning 7 2 Resumé 10 3 Statusrapportering 12 4 Procesrapportering 20 5 Opfølgning på DTØ's tidligere anbefalinger 22 6 Rapportgrundlag 24

6

7 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Indledning COWI er af regionsrådet for Region Midtjylland udpeget som "Det tredje Øje" (DTØ), i forbindelse med projektet for psykiatriklyngen i Det nye hospital i Vestjylland (DNV-Gødstrup), og skal på vegne af Regionsrådet løbende foretage en uvildig vurdering og kontrol af projektets udvikling og fremdrift på områderne tid, økonomi, risiko og kvalitet. COWI skal i den sammenhæng varetage Region Midtjyllands interesser som tilsynsfunktion i forhold til projektet og de involverede parter, og således medvirke til at sikre, at projektet realiseres inden for den fastlagte kvalitet, tid og økonomi. DTØ skal bistå direktionen som repræsentant for Regionsrådet. Derudover vil der være tale om bistand og sparring til Hospitalenheden Vest (HEV) og bygherrerådgiveren (NIRAS), idet vi på dialogmøder og interviews med projektets parter medvirker til at forbedre projektet og dermed skabe værdi. Bygherreansvaret på projektet er af regionsrådet uddelegeret til HEV. I HEV varetager projektsekretariat (PS) den daglige ledelse af projektet. Hvor vi i DTØ-rapporterne anvender betegnelsen "Bygherren", henvises der til HEV/PS på vegne af Region Midtjylland. Psykiatriklyngen (DNV etape 2) gennemføres i totalentreprise, idet den oprindelige totalrådgiver TR2 (AART architects, SMAK architects, Nordic og Midtconsult) er overgået som totalrådgiver for totalentreprenøren Jørgen Friis Poulsen A/S. Totalentreprenøren betegnes i forbindelse med DTØ's rapportering som JFP og dennes totalrådgiver TR2. Der udarbejdes to årlige rapporter med fokus på tid, økonomi, kvalitet og risici. Rapporterne er opdelt i "Statusrapportering" og "Procesrapportering". Statusrapporten beskriver projektets udvikling og fremdrift, mens procesrapporteringen vurderer projektets processer og styringsværktøjer, herunder organisering og samarbejde.

8 8 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL 2018 Det skal understreges, at rapporteringen alene fokuser på de forhold, som synes at afvige fra de opstillede og godkendte planer og rammer samt forhold med potentiale til forøget værdiskabelse for projektet. Forhold, som forløber efter planen og inden for rammerne, vil således kun i mindre grad blive beskrevet. Dette forhold bedes taget i regning, hvis projektets generelle status vurderes på grundlag af rapporten. Projektets generelle status er kort beskrevet i rapportens afsnit 2.1. Vi skal desuden gøre opmærksomme på, at der er tale om et projekt i konstant fremdrift, hvor DTØ indgår i en løbende dialog med projektorganisationen, hvorfor de påpegede forhold allerede i perioden fra rapportens deadline til dens endelige udgivelse vil være under behandling og flere af disse eventuelt afklaret. I både statusrapportering og procesrapportering gives kommentarer og anbefalinger, hvoraf de væsentligste fokuspunkter indarbejdes i de opfølgningsskemaer, som løbende opdateres i rapporterne. Rapporten består af følgende afsnit: Afsnit 2 indeholder et resumé, der sammenfatter DTØ's konklusioner og anbefalinger til projektet herunder forslag til fokusområder Afsnit 3 indeholder statusrapportering opdelt på 3.1 Fremdrift generelt (væsentligste begivenheder og beslutninger) 3.2 Tid (tidsplaner, milepæle og afhængigheder) 3.3 Økonomi (budget, reserver og besparelseskatalog) 3.4 Projektforhold og kvalitet (projektets funktionsmæssige rammer og kvalitet) 3.5 Risici (tværgående risikoopfølgning). Statusangivelser vil primært være begrænset til afvigelser i forhold til planer og tidligere vurderinger og aftaler. Afsnit 4 indeholder procesrapportering af processer og værktøjer opdelt på: Organisation Samarbejde Tidsplaner Beslutningsplan Kvalitetssikring Ændringslog Månedsrapporter Totaløkonomi Risikostyring Øvrige styringsredskaber og bestemmelser. Afsnit medtages kun i det omfang, der er kommentarer eller udvikling på området.

9 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Afsnit 5 indeholder en oversigt over anvendt grundlag for denne gennemgang og rapportering. DTØ's rapportering er baseret på udvalgte dokumenter ud fra en løbende screening af projektets forløb og dokumentation. Der kan forekomme tilfælde, hvor DTØ ikke har haft eller ikke har været opmærksom på samtlige dokumenter inden rapportens deadline, hvorfor påtalte forhold kan være under afklaring ved udgivelse af rapporten. Nærværende rapport er udarbejdet med deadline for dokumentinput Aarhus Lars Becher Vice President, COWI A/S

10 10 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Resumé Afsnittet indeholder en sammenfatning af DTØ's konklusioner og anbefalinger i forbindelse med rapporteringen for 2. kvartal og 3. kvartal Vedrørende generel fremdrift henvises til afsnit 3.1. Projektets samlede risikoniveau vurderes at være uændret i forhold til seneste rapportering. Vi fokuserer i rapportens statusafsnit på afvigelser fra tidligere status og planlægning, og i processtyringsafsnit på projektets styringsprocesser og de anvendte værktøjer. 2.1 Projektets generelle status Projektets samlede risikoniveau i relation til de af DTØ undersøgte elementer vurderes at være uændret i forhold til seneste rapportering og ligger således fortsat på et normalt niveau. 2.2 Udvikling i perioden Projektets udvikling i perioden på projekteringssiden har bestået i udførelse og indsendelse af myndighedsprojekt samt modtagelse af byggetilladelse. Hovedprojekt er fortsat under udarbejdelse. På byggepladsen nærmer kældervægge og dæk sin færdiggørelse, mens sandpude for den kælderløse del er færdiggjort og fundamentsarbejder påbegyndt.

11 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Anbefalinger og særlige observationer Der er i forbindelse med DTØ's evaluering af 2. og 3. kvartal 2018 ikke gjort nye observationer, som har ført til egentlige anbefalinger, idet projektet, som beskrevet indledningsvis, på alle måder vurderes at bevæge sig inden for de udstukne rammer uden væsentlige risici. Der henvises dog til DTØ's bemærkninger under de enkelte afsnit.

12 12 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Statusrapportering 3.1 Fremdrift generelt i perioden Periodens væsentligste milestones og aktiviteter: Udarbejdelse og indsendelse af myndighedsprojekt Sandfyld Kælderudgravning Støbning af fundamentspæle Støbning af bundplade i kælder Vægge og dæk i kælder Fundamenter for stueetage Forsyningsledninger Støbning af bundplade Kloak Blok C. 3.2 Tid Tidsstyringen på psykiatriprojektet foretages på baggrund af følgende tidsplandokumenter: Udbudstidsplan. Etape 2 Er den tidsplan, som indgik i udbudsmaterialet for totalentrepriseudbuddet og udgør således den af regionsrådet godkendte tidsmæssige ramme for projektet. JFP Hovedtidsplan Er den tidsplan, som JFP har oprettet på baggrund af udbudstidsplanen og løbende anvender til planlægning og styring. Herunder som grundlag for rateplan og betalinger samt orientering om fremdrift. På baggrund af fremdrift og status på psykiatriprojektet opdaterer bygherren den interne orienteringstidsplan for det samlede DNV-projekt.

13 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Udbudstidsplan Udbudstidsplanen for udbud og entrering af totalentreprisen: Udbudtidsplan. Etape 2, Psykiatrien. Dateret 29. marts Etape 2 - slutterminer Udbudstidsplan af Forprojekt Hovedprojekt ABT93 aflevering Modtagelse af de første patienter JFP Hovedtidsplan Gældende hovedtidsplan fra JFP: Hovedtidsplan Hovedtidsplanen er således revideret i rapporteringsperioden. Det bemærkes, at hovedtidsplanen er udgivet af totalentreprenøren men godkendt på bygherremøder som gældende hovedtidsplan. Udviklingen på projektets væsentligste milestones fremgår af nedenstående skema: Etape 2 - slutterminer Hovedtidsplan af Hovedtidsplan af Ændring (Forsinkelse angives positivt) Myndighedsprojekt/arbejdsgrundlag uger Hovedprojekt (Godkendt) uger Udvendig lukning uger Aptering og installationer uger ABT93 aflevering uger Fremdrift - projektering Status og fremdrift på projekteringen: Myndighedsprojekt færdiggjort og indsendt Byggetilladelse modtaget Hovedprojektering pågår men er forsinket i forhold til hovedtidsplan. Projekteringen er forsinket syv uger som følge af diskussioner om søjleudformning (runde eller rektangulære) samt placering af udgift til rettelse af fejl i drofus, og hovedprojekt forventes derfor først færdiggjort Udførelse Tidsplanen på pladsen følges ikke skønnet tilbageslag på to til fire uger grundet dialog om søjlegeometri samt afsætningsfejl for elementer i kælder.

14 14 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL DTØ's kommentarer til tidsplanerne Den indtrufne forsinkelse vurderes ikke at være et stort problem. Overholdelse af kontrakttidsplanen er fortsat entreprenørens ansvar, hvorfor denne evt. må forcere for at indhente det tabte. 3.3 Økonomi Med udgangspunkt i styringsmanualen skal økonomistyringen medvirke til, at der træffes økonomisk forsvarlige beslutninger. På baggrund af bygherrens løbende rapportering og styring af økonomien skal DTØ foretage en vurdering af projektets status i forhold til overholdelse af budget Anlægsbudget Det styrende anlægsbudget for psykiatriklyngen fremkommer som kontraktsummerne tillagt styringsmanualens reserveprocent på 8 %: Budget (Indeks 102,6) Entrepriseudgift totalentreprise (Kontraktsum): ,- Tillægsbevilling ekstra 16 senge mv (Kontraktsum): ,- Entrepriseudgift i psykiatriklyngen i alt: ,- Reserver i ht. styringsmanual (8%) ,- Styrende anlægsbudget , Budgetstatus - Totalentreprise I nedenstående skema vises status på entreprisekontrakt, tilkøb og rejste krav pr (Bygherremøde 20): Forbrug (Indeks 102,6) Kontraktsum JFP: ,- Aftalesedler i alt i ht. seneste rapportering ,- Bemærkning Rapporteringsperiodens underskrevne aftalesedler: 004: drofusopdatering skitse 4- forhøjelse: 8.969,- 006: Bortkørsel af jord marts maj: ,- 007: Udgået 008:Solskyggediagram taghuse ,- 009: Ny dør 1. sal afsnit M (Ikke prissat) 010: Omprojektering af affalds- og linnedsug ,- 011: Gangsti på byggeplads ,- 012: Ændret funderingsprincip ,- Ikke underskrevet 013: Opdatering af drofus grundet fejl ,- 014: Ændret afløbsrist 90 sengestuer ,- Ikke underskrevet 015: Sengestuevinduer tryk og fortrådning ,- Ikke underskrevet 016: Ændring af behandlerrum blok M ,- Ikke underskrevet 017: Slutopgørelse bortkørsel af jord Ikke underskrevet 018: Ændret trinlydsisolering ,- Ikke underskrevet 019: Anti-ligatur til rumføler i sengestuer ,- Ikke underskrevet

15 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Forbrug (Indeks 102,6) Bemærkning 020: Tillæg sorte persienner ,- Afvist 021: Skab og installation til VM+TT ved tvang ,- Ikke underskrevet 022: Bygherrebesparelse på UPS-anlæg ,- Ikke underskrevet 023: 11 ekstra rum med mørkelægning ,- Afvist 024: Honorar for alternative varmekilder i kælder ,- Ikke underskrevet 025: Flytning af beluftning og nødstrøm ,- Ikke underskrevet 026: Fradrag indbliksafskærmning ,- Ikke underskrevet 027: Tilfyldning regnvands- og midlert. okkerbassin ,- Ikke underskrevet 028: Projektledelse Affalds-, linnedsug og rørpost ,- Ikke underskrevet Aftalesedler i alt (rejste krav): ,- Disponeret anlægssum i alt inkl. rejste krav ,- Styrende anlægsbudget ,- Rest reserver , DTØ's bemærkninger til økonomi Ses bort fra de tilkøbte sengepladser resterer nu en reserve til uforudseelige forhold på ca. 13 mio. kr. ud af de oprindelige 18 mio. kr., hvilket ikke umiddelbart giver anledning til bemærkninger. Det største reservetræk ligger erfaringsmæssigt under projekteringen samt jord- og funderingsarbejderne, hvorfor de aktuelle ekstraomkostningerne ikke er bekymrende. Rateplan og betalinger DTØ har ikke haft adgang til betalingsplan og stadeopgørelser, men bygherren har oplyst, at rateplanen er etableret svarende til fremdriften på den foreliggende tidsplan, og at der foretages stadevurderinger i forbindelse med hver ratebetaling. 3.4 Projektforhold og kvalitet I nærværende afsnit foretages opfølgning på udvalgte forhold omkring projektets funktionsmæssige og tekniske kvalitet i relation til de kapacitets-, funktions- og kvalitetsmæssige forudsætninger i det af regionsrådet godkendte udbudsmateriale Geoteknik og fundamenter Den økonomiske konsekvens af ekstrafundering og ændrede funderingsprincipper er nu opgjort i ht. ovenstående Affalds- og linnedsug Den økonomiske konsekvens af omprojekteringen er nu opgjort i ht. ovenstående Søjlegeometri Der har i rapporteringsperioden været en dialog mellem bygherre og totalentreprenør omkring geometri af søjler.

16 16 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL 2018 Totalentreprenøren ønskede at ændre de i kontrakten indeholdte runde søjler til firkantede søjler. Bygherren har fastholdt kravet om runde søjler bortset fra enkelte søjler indbygget i vægge i gangforløb Divergensliste Totalentreprenøren har ifølge månedsrapport nr. 10 indført en divergensliste fordi denne "hele tiden finder usammenhængende projekt som enten skyldes rådgiver fejl i udbudsprojektet eller manglende afklaringer". DTØ har ikke kunnet finde divergenslisten på byggeweb, og her derfor ikke kendskab til omfanget af udeståender Opdatering af drofus Der er konstateret enkelte fejl og mangler i udbudsmaterialets drofusmodel, hvilket har givet anledning til diskussion mellem totalentreprenør og bygherre. De diskuterede forhold hidrører dels fra TR2' s oprindelige model og dels fra opdateringer udført af bygherren under udbuddet. Bygherren har indtil videre afvist ethvert krav om ekstrabetaling for opdatering og tilretning af drofus. 3.5 Risici Risikostyringen på psykiatriprojektet skal gennemføres i henhold til styringsmanual og risikovejledning for DNV Gødstrup. Risikostyringen i 2. og 3. kvartal 2018 er af DTØ primært vurderet på baggrund af: De i nærværende rapport anførte observationer Bygherrens risikorapportering 3. kvartal 2018, Etape 2 Psykiatrien. Dateret Bygherrens risikorapportering 2. kvartal 2018, Etape 2 Psykiatrien. Dateret JFP's rapportering af risikoområder i månedsrapport nr. 5, 6, 7, 8, 9 og 10. Da bygherrens risikorapportering foretages kvartalsvis, og DTØ rapporterer to gange årligt, vil DTØs rapportering således omfatte to kvartalsrapporter fra bygherren, som i det følgende behandles enkeltvis.

17 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Bygherrens risikorapportering 2. kvartal 2018 I henhold til den modtagne risikorapport godkendt er to risikoelementer udgået af listen og ingen nye tilkommet. Eneste væsentligste risikoelement efter bygherrens vurdering er således følgende, angivet med bygherrens beskrivelse: Risiko for, at ydelse for rammeentrepriser er ikke tilstrækkelig entydigt beskrevet i udbudsmaterialet Der er risiko for, at totalrådgiver 2 ikke har projekteret ydelserne, udbudt som rammeentrepriser under etape 1, til et niveau, der svarer til et projektforslag. Totalrådgiver 2 har forudsat, at leverandøren vil være i stand til levere den resterende detaljering. Totalentreprenøren har påbegyndt dialog med rammeentreprenørerne med fokus på projektering og afklaring af projektomfang. Der pågår siden seneste risikorapport afklarings- og projekteringsmøder med deltagelse af bygherre, totalrådgiver og i samarbejde med totalentreprenør, samt deltagelse af BMS og ITentreprenør. Hensigten med tiltaget er at have fokus på kvaliteten for at undgå projektforringelser. Bygherre har valgt at acceptere risikoen. Risikoen er uændret siden 1 kvartal De udgåede risikoelementer er i det følgende anført med bygherrens begrundelse for udtagelse af listen: Beslutningsplan fra totalentreprenør(te) til bygherre (BH) er endnu ikke operationel Risikoen omhandler udarbejdelsen af en operationel beslutningsplan, som ikke var udarbejdet af TE til BH. Risiko kunne have konsekvens for både tid og økonomi i form af økonomiske ekstrakrav og indvirkning på udførelsestidsplanen. Der blev efter indgået kontrakt imellem totalentreprenøren og totalrådgiver udarbejdet en beslutningsplan, som i løbet af 2. kvartal er blevet operationel, og som der kan arbejdes efter. Datoer er påført i skemaet og beslutningslisten bliver opdateret hver 14. dag på bygherremøderne. Økonomien er ikke længere en risiko. Bygherre overvåger forsat arbejdet og punktet overgår til opmærksomhedslisten. Ekstra fundering som følge af jordbundsforholdene Risikoen omhandler den geotekniske rapport, som angiver, at der muligvis skal tages højde for gennemlokning, som i så fald kan imødekommes ved forborede eller rammede pæle. Rapporten viser, at der er mere komplekse funderingsforhold end antaget i den til udbuddet vedlagte geotekniske rapport. Der har i løbet af 2. kvartal været evaluering af rapporten af totalentreprenøren og dennes rådgiver. Det har medført udskudt opstart af byggepladsen, og risikoen er dermed indtruffet. Totalentreprenøren har fremsendt økonomisk opgørelse til bygherre, som bygherre er i gang med at drøfte Bygherrens risikorapportering 3. kvartal 2018 I henhold til den modtagne risikorapport godkendt er to nye risikoelementer tilkommet på listen med væsentlige risikoelementer og ingen er udgået.

18 18 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL 2018 De nytilkomne risikoelementer i risikorapportens liste med væsentligste risici er følgende, angivet med bygherrens beskrivelse: Hovedprojektet er endnu ikke afleveret til bygherre for godkendelse På baggrund af at totalentreprenøren endnu ikke har afleveret hovedprojektet, og at afleveringsdatoen er rykket ca. syv uger frem til 4. kvartal 2018, er der risiko for tidsmæssig forsinkelse af projektet. Konsekvensen kan være, at den gældende tidsplan ikke kan overholdes. Bygherre har derfor bedt totalentreprenøren om at udarbejde en liste over de emner i hovedprojektet, som haster mest med at få godkendt, ift. at få projekteringen af hovedprojektet færdigt til godkendelse af bygherre. Der er konstateret divergens mellem to uafhængige landmåleres afsætning Med baggrund i at det er konstateret, at der er divergens mellem to uafhængige landmåleres afsætning af insitubeton konstruktioner og betonelementer, er der risiko for tidsmæssig forsinkelse på op mod to uger. Det kan også betyde, at bygherre kan blive mødt med et økonomisk krav. Totalentreprenøren er i gang med en nærmere udredning af forholdet, herunder om elementvæggene ved beregning rent statisk kan blive stående. Totalentreprenøren har i den forbindelse meldt sagen til forsikringen Udviklingen i fremhævede risici i periodens risikorapporter Oversigt over udviklingen i risici gennem 1, 2. og 3. kvartal 2018: Nr. Beskrivelse (1) Ydelse for rammeentrepriser er ikke tilstrækkelig entydigt beskrevet i udbudsmaterialet (2) Beslutningsplan fra totalentreprenøren (TE) til bygherre (BH) er endnu ikke operationel (3) Ekstra fundering som følge af jordbundsforholdene Hovedprojektet er endnu ikke afleveret til bygherrens godkendelse Der er konstateret divergens mellem to uafhængige landmåleres afsætning 1. kvartal 2018 i 2. kvartal 2018 i 3. kvartal 2018 i mio. kr. mio. kr. mio. kr. Konsekventakventakvental Risiko- Konse- Risiko- Konse- Risiko- 5,0 2,5 5,0 2,5 5,0 2,5 1,0 0, ,0 1, ,0 0, ,1 0,1 Sum 8,0 4,0 5,0 2,5 6,1 3,2

19 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Entreprenørens risikoindmelding i månedsrapporter Totalentreprenøren angiver som aftalt de væsentligste risikoområder i sine månedsrapporter, og listen fra senest modtagne månedsrapport (august/september) gengives her under. Hovedtidsplan: Hovedtidsplanen følges ikke jf elementprojektet opdelt for de tre blokke. Projekteringstidsplanen er stadig meget udfordret, da bygherren har afslået at deltage i honoreringen af merøkonomi vedr. uoverensstemmelserne i drofus jf. pkt Grænseflader: Økonomi for tilfyldning af okkerbassin er fremsendt til bygherre. Grundet forsinkelsen af kælderen (se pkt ) vil dette arbejde blive udskudt indtil grundvandssænkningen kan afsluttes. D Rofus (rumprogram): Afklaringsmøde nr. 02 drofus - afholdt med bygherre BH meldte ud i uge 35, at man ikke kunne honorere kravet. Sagen er ikke løst, og har derfor tilbageladt TR2 og JFP med uforrettet sag og et dårligt projekteringsklima omkring drofus og afledte punkter. JFP vil derfor på foranledning af bygherre indkalde til et afklarende møde på højere niveau i uge 38 eller 39. Samlet vurdering på nuværende projektstade: JFP ser kritisk på projekteringen, som har udsat hovedprojektet fra uge 38 til uge 45 grundet uafklarede punkter vedr. drofus og øvrige punkter, som har forsinket projekteringen - søjler m.v. Lige nu står JFP og vakler en del, og har ikke et reelt overblik over forsinkelserne som et uafklaret drofus betyder, idet mange ting skal falde på plads, for at der kan komme fuldt speed på sagen igen rent projekteringsmæssigt. Ligeledes skal det forsøges at indhente det forsømte på byggepladsen, så snart elementproblematikken i kælderen er løst og kælderen kan opdækkes. P.t. arbejdes der med randfundamenter på blok K DTØ's kommentarer til risikostyringen Bygherrens risikorapportering Som det fremgår af bygherrens risikorapport vurderes projektets risici at være faldet en anelse set over hele perioden, og er således fortsat på et lavt niveau. DTØ er enig i det indikerede risikoniveau. Med henvisning til det efterfølgende afsnit 4.4 kan der stilles spørgsmålstegn ved berettigelsen af at nedsætte risiko vedrørende en operationel beslutningsplan. Totalentreprenørens risikoregistrering Som forventeligt fokuserer totalentreprenøren på "egne risici". Dette vurderet ud fra den betragtning, at de beskrevne tidsplanudfordringer ikke er rejst som krav mod bygherren i bygherremødereferaterne. Denne antagelse bør måske indskærpes overfor totalentreprenøren, så der er rene linjer omkring, hvornår et krav mod bygherren er rejst.

20 20 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Procesrapportering I nærværende afsnit vurderes og kommenteres de i projektet anvendte styringsværktøjer og -processer. 4.1 Dokumentstyring og anvendelse af byggeweb Punktet er ikke specifikt vurderet i nærværende rapport. 4.2 Organisation og samarbejde Organisation bygherre Punktet er ikke specifikt vurderet i nærværende rapport Organisation og samarbejde TR2 Punktet er ikke specifikt vurderet i nærværende rapport Bygherrerådgiver NIRAS Punktet er ikke specifikt vurderet i nærværende rapport. 4.3 Tidsstyring Se pkt Beslutningsliste Den senest for DTØ tilgængelige liste er rev. V dateret af listens 78 punkter, er uafklarede selv om beslutningsfristen er overskredet.

21 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Der synes således ikke at være nogen konsekvens i anvendelsen af beslutningsplanen som derved mister sin værdi. 4.5 Ændringslog Gældende udgave: Økonomi- og kontraktstyring Prioriterings- og besparelseskatalog Punktet er ikke specifikt vurderet i nærværende rapport. 4.7 Kommunikation og møder Bygherremøder Hovedparten af DTØ's kommentarer fra sidste rapportering er nu implementeret i bygherremødereferaterne. Tidsplan I byggemødereferater noteres gældende tidsplan. Der kunne godt ønskes lidt større klarhed i tekstafsnittenes formuleringer vedrørende tidsplan og forsinkelser mv. Herunder om entreprenøren faktisk rejser krav om tidsfristforlængelse samt bygherrens stillingtagen hertil. Økonomi Alle aftalesedler noteres nu i bygherremøderne uanset om de er godkendt af bygherren, hvorved der skabes løbende klarhed og opfølgning på økonomiske udeståender. Det er dog en forudsætning at ethvert potentielt krav noteres. 4.8 Risikostyring Intet at bemærke, ud over hvad der er anført i afsnit 3.5.

22 22 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Opfølgning på DTØ's tidligere anbefalinger Herunder oplistes "åbne" og nye punkter fra de tidligere DTØ-rapporter. Afsluttede punkter opsamles i dokumentet "Afklarede punkter fra DTØ's kvartalsrapporter", som opdateres og udgives sammen med kvartalsrapporterne. Emne/henvisning Handlinger og status Bemærkninger i øvrigt Rapport 4. kvartal 2017 og 1. kvartal 2018 DTØ anbefaler, at bygherren fastholder kontraktens krav om en detaljeret arbejdstidsplan fra totalentreprenøren for udførelsesperioden, så man løbende kan følge op på fremdrift, stade og rateplan. Rapport 4. kvartal 2017 og 1. kvartal 2018 DTØ anbefaler, at bygherren indfører operationelle procedurer til sikring af overensstemmelse mellem betalinger til entreprenøren og det udførte arbejde. Svar fra Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest er enig i anbefalingen og har derfor bedt totalentreprenøren om en detaljeret arbejdstidsplan. Arbejdstidsplanen, der i første omgang blev udleveret, blev vurderet til ikke at være detaljeret nok, og der afventes derfor en ny fra totalentreprenøren. Svar fra Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest er enig i anbefalingen, og der arbejdes med en følgende procedure for projektet. Der er udarbejdet en betalingsplan, der følger tidsplanen. Denne er opdateret efter det blev besluttet at 16 særlige pladser, på regionsrådsmødet den 15. december 2017, skulle tilgå projektet. Det er samtidig fast procedure, at alle aconto begæringer screenes af bygherrerådgiveren, der overordnet vurderer, om fremdriften modsvarer den samlede aconto. Vurderingen sker på baggrund af tilsyn på byggepladsen, der føres af bygherre og bygherrerådgiver i en fast kadence. Dertil er der indgået aftale om, at stadet på de enkelte delprojekter indskrives i referater fra bygherremøder, der afholdes hver 14. dag. På den måde sikres, at der er overensstemmelse mellem betalinger til entreprenøren og det udførte arbejde.

23 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Emne/henvisning Handlinger og status Bemærkninger i øvrigt Rapport 4. kvartal 2017 og 1. kvartal 2018 DTØ anbefaler, at den af bygherren beskrevne projektkommenteringsproces forud for kontraktens formelle 5-dages kommentering af hovedprojekt, fastlægges og beskrives i hovedtidsplanen. Rapport 4. kvartal 2017 og 1. kvartal 2018 DTØ anbefaler, at parterne forpligter sig til, at ethvert forhold med potentiel økonomisk konsekvens (fradrag såvel som tillæg) systematisk noteres/oplistes under et fast punkt på førstkommende bygherremøde, og gentages til det er afklaret. Svar fra Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest er enig i anbefalingen. For så vidt angår granskning af projektforslaget, foreligger allerede nu et politisk godkendt projektforslag, hvorfor der alene skal tages stilling til ændringer i forhold til indarbejdelsen af de 16 særlige pladser jf. ovenfor. Hovedprojektet sikres godkendt ved, at der løbende tilgår bygherren delelementer til godkendelse. Derpå vil entreprenøren gennemgå hovedprojektet, hvorefter bygherren har 5 dage til kommentering. På baggrund af anbefalingen fra "det tredje øje" vil denne proces blive fastlagt og beskrevet i hovedtidsplanen Svar fra Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest er enig i anbefalingen. Processen er på baggrund af "det tredje øjes" anbefaling ved at blive implementeret som et fast punkt på bygherremøderne.

24 24 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Rapportgrundlag Oversigt over projektmaterialer og informationer som er anvendt i forbindelse med denne kvartalsgennemgang og rapportering. 1 Styringsmanual, dateret Månedsrapporter (JFP) Nr. 5, Marts/april Nr. 6, April/maj Nr. 7, Maj/juni Nr. 8, Juni/juli Nr. 9, Juli/august Nr. 10, August/september 3 Referat af byggemøder (JFP) Nr Hovedtidsplan, DNV Psykiatrisk Hospital, dateret Udbudtidsplan, Etape 2 Psykiatrien Beslutningsplan, rev V, Budgetark for etape 2, Psykiatri, dateret Bygherrens risikorapportering 2. kvartal 2017, etape 2 Psykiatrien. Dateret Bygherrens risikorapportering 3. kvartal 2018, etape 2 Psykiatrien. Dateret Udbudsmateriale, totalentrepriseudbud 11 Ændringslog dateret

25 DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL OG 3. KVARTAL Andet grundlag Der har været afholdt følgende interviews med projektorganisationen: Emne Dato Deltagere Møde med bygherren vedr. "Kvalitet, risici, tidsplan, organisation og samarbejde" Michael Hyllegaard Kurt Mathiesen Kasper Hammershøj Lars Becher (COWI)

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP AUGUST 2014 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL 2014 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI DECEMBER 2015 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP PSYKIATRI RAPPORTERING FOR 2. OG 3. KVARTAL 2015 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP JANUAR 2018 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 4. KVARTAL 2017 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP MAJ 2018 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 1. KVARTAL 2018 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP OKTOBER 2018 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 3. KVARTAL 2018 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP JULI 2016 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL 2016 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV - GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL 2019

DET TREDJE ØJE DNV - GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL 2019 DET TREDJE ØJE DNV - GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL 2019 Byggeplads 30.04.2019 Projekt nr.: 2019.033 Dokument nr.: 2-2019 Udgivelsesdato: 13-08-2019 Udarbejdet af: NIB Godkendt af: JA Indhold 1.

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP JANUAR 2017 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 4. KVARTAL 2016 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP APRIL 2017 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 1. KVARTAL 2017 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dato: 15.03.2013 Side: 2 af 7 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. AFHOLDELSE AF MØDER... 3 3.1 Bygherremøder

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP MAJ 2014 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 1. KVARTAL 2014 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP AUGUST 2018 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 2. KVARTAL 2018 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Region Midtjylland. Rapportering fra "Det tredje øje"

Region Midtjylland. Rapportering fra Det tredje øje Dansk Center for Partikelterapi Efterår 2016 Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 1.2 DTØ s arbejdsmetode 2 2 Sammenfatning 3 2.1 Rapporteringens anvendelighed 3 3 Granskning

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP APRIL 2016 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 1. KVARTAL 2016 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP MAJ 2015 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 1. KVARTAL 2015 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - 1. kvartal 2015

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg - 1. kvartal 2015 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - 1. kvartal 2015 Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 2 Sammenfatning 3 2.1 Kvartalsrapporteringens

Læs mere

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7

ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD. 7 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowidk ENGPARKEN - SUNDBY- HVORUP BOLIGSELSKAB, AFD 7 TOTALRÅDGIVERAFTALE PROJEKTNR A061791 DOKUMENTNR 00 VERSION 01 UDGIVELSESDATO

Læs mere

Sundhedsministeren. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg

Sundhedsministeren. Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 1. maj 2017 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.:

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP OKTOBER 2015 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 3. KVARTAL 2015 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV - GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 1. KVARTAL 2019

DET TREDJE ØJE DNV - GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 1. KVARTAL 2019 DET TREDJE ØJE DNV - GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 1. KVARTAL 2019 Byggeplads 12.04.2019 Projekt nr.: 2019.033 Dokument nr.: 1-2019 Udgivelsesdato: 24-04-2019 Udarbejdet af: NIB Godkendt af: JA Indhold 1.

Læs mere

Region Midtjylland. Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - 2. kvartal 2019

Region Midtjylland. Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg - 2. kvartal 2019 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - 2. kvartal 2019 Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 1.2 DTØ s arbejdsmetode 2 2 Sammenfatning 4

Læs mere

DCPT. Risikorapportering. 1. kvartal 2018 REGION MIDTJYLLAND

DCPT. Risikorapportering. 1. kvartal 2018 REGION MIDTJYLLAND DCPT Risikorapportering 1. kvartal 2018 REGION MIDTJYLLAND 17. APRIL 2018 Indhold 1 Introduktion 4 Økonomi. 4 Tid 4 Kvalitet. 5 1.3.1 Udarbejdelse af risikorapporter 5 2 Risikovurdering 5 2.1.1 Økonomi

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier

Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier Rigsrevisionens notat om beretning om Region Midtjyllands styring af risici og reserver i 2 sygehusbyggerier Juni 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP NOVEMBER 2013 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 3. KVARTAL 2013 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

(virksomhed) (projektnavn) (måned år)

(virksomhed) (projektnavn) (måned år) Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Paradigme for Styringsmanual Bilag 1 Månedsrapport Månedsrapport nr. (måned år) Udarbejdet Kontrolleret Godkendt Navn Navn Navn Dato Dato Dato Bilag 1

Læs mere

Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Paradigme for Styringsmanual

Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Paradigme for Styringsmanual Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok E Telefon 48 20 50 00 Direkte Fax 48 20 57 99 Region Hovedstadens CVR/SE-nr: 29190623 Dato: 4. februar 2014 Bilag 3 Kvalitetsstyring 1 Grundlag Det lovmæssige

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 12 - Ændringshåndtering 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP

SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP RAPPORT FEBRUAR 2012 - 1 - SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP RAPPORT FEBRUAR 2012 Udgivelsesdato: 2. marts 2012 Revision: 1 Udarbejdet: af:

Læs mere

EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse

EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse Region Syddanmark EU-udbud af bygherrerådgivning Ydelsesbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Udarbejdelse af udbudsgrundlag for Projektkonkurrence... 4 3. Varetagelse af Projektkonkurrence...

Læs mere

Sundheds- og Ældreministeriet Att. Sundhedsministeren

Sundheds- og Ældreministeriet Att. Sundhedsministeren Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Sundheds- og Ældreministeriet Att. Sundhedsministeren Regionsrådets udtalelse om Statsrevisorernes beretning nr. 11/2016 om Region Midtjyllands

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup 3. kvartal 2017 Skrevet af Mikael Hygum Thyssen (Bygherrerådgiver) 2017-10-02 Kontrolleret af Martin Guldborg 2017-10-02 Godkendt af Michael

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 1. kvartal 2017

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 1. kvartal 2017 Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg 1. kvartal 2017 Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 07.04.2017 Version: 02 Projekt nr.: 1006814-001

Læs mere

Nærværende vejledning beskriver kompetenceskemaets formål, indhold og anvendelse, samt procedure for behandling i hospitalsbyggestyregruppen.

Nærværende vejledning beskriver kompetenceskemaets formål, indhold og anvendelse, samt procedure for behandling i hospitalsbyggestyregruppen. Koncern Byggestyring Opgang Blok E Afsnit 1. sal Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 51150795 EAN-nr: 5798000384095 Dato: 28. juni 2013 Kompetenceskema for projektorganisationerne Vejledning til anvendelse

Læs mere

Praktikanter i Kommunens udbud Vejledning til Rådgivere.

Praktikanter i Kommunens udbud Vejledning til Rådgivere. Praktikanter i Kommunens udbud Vejledning til Rådgivere. Rammer og organisering Faxe Kommune har besluttet, at der i udbud af opgaver til private leverandører skal stilles krav om beskæftigelse af praktikanter.

Læs mere

Bilag 11 Ændringshåndtering

Bilag 11 Ændringshåndtering Bilag 11 Ændringshåndtering Version 1.0 04-07-2014 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 TYPER AF ÆNDRINGER... 3 4 GENERELT... 3 5 ATP S FREMSÆTTELSE AF ÆNDRINGSANMODNINGER...

Læs mere

Notat. Projektkonkurrence vedrørende det nye hospital i Gødstrup

Notat. Projektkonkurrence vedrørende det nye hospital i Gødstrup Hospitalsenheden Vest Staben Ledelsessekretariatet Projektsekretariatet DNV - Gødstrup Notat Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 6090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Projektkonkurrence

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup 2. kvartal 2017 Skrevet af Mikael Hygum Thyssen (Bygherrerådgiver) 2017-08-08 Kontrolleret af Martin Guldborg (Bygherrerådgiver) 2017-08-15 Godkendt

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2016

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2016 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og DTØ 2 1.2 DTØ s arbejdsmetode 2 2 Sammenfatning 3 2.1 Kvartalsrapporteringens

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning A1. Krav til totalrådgiveren Deltagelse i alle projekterings-, bygherre- & byggeudvalgsmøder. Totalrådgiveren indkalder til alle projekteringsmøder og bygherremøder.

Læs mere

Kapitel F. APP Projektudvikling

Kapitel F. APP Projektudvikling F1. Aftaletekst Kapitel F. APP Projektudvikling F1. Aftaletekst Tillægsbetingelser for projektudvikling i bygge- og anlægsvirksomhed (APP Projektudvikling) Tillægsbetingelser til AB 18 Anvendelse 1. Bestemmelserne

Læs mere

Fejl i udbudsmaterialet

Fejl i udbudsmaterialet Fejl i udbudsmaterialet 14. november 2015 Christian Molt Wengel Advokat, partner PRÆSENTATION 2 Hvad? Rådgiveren i byggeriet Krav til projekteringen Ansvar for projekteringen Krav til udbudsmateriale 3

Læs mere

Marts 2019 AFTALE. Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren. om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning)

Marts 2019 AFTALE. Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren. om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning) Marts 2019 AFTALE om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning) Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren Bilag 2 - Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren AlmenNet, Studeistrædet

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2017

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg 2. kvartal 2017 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Bilag 4. Praktikanter i Kommunens udbud Vejledning til rådgiver

GLOSTRUP KOMMUNE. Bilag 4. Praktikanter i Kommunens udbud Vejledning til rådgiver GLOSTRUP KOMMUNE Bilag 4 Praktikanter i Kommunens udbud Vejledning til rådgiver Rammerne Glostrup Kommune har besluttet, at der i kontrakter med private leverandører så vidt muligt skal stilles krav om

Læs mere

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018

Side Type rettelse 3. udgave af januar udgave af juni 2018 Oversigt over væsentlige ændringer i Paradigme for styringsmanual I 4. udgave af Paradigme for styringsmanual for Region Hovedstadens Større Byggeprojekter er der foretaget to overordnede ændringer. For

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker 2017 2020 August 2016 Side 2 af 9 Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Generelt...

Læs mere

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1

Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 Ekstern kvalitetssikring af beslutningsgrundlag på niveau 1 1. Baggrund for den eksterne kvalitetssikring Som led i at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag for Folketingets vedtagelse af store anlægsprojekter

Læs mere

Bygherre-/kundemøde - referat

Bygherre-/kundemøde - referat Bygherre-/kundemøde - referat Dato: 26.10.2017 Projekt nr.: 1007463 T: +45 2812 9715 E: rala@moe.dk Projekt: Unilab 1511 Emne: Bygherre-/kundemøde nr. 2 Mødedato: 2017.10.26 Mødested: bygning 1540, lokale

Læs mere

Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser

Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser Bilag 1. Regionsrådets behandling af Projekt Universitetshospital Køge, fordelt på projektets faser Regionsrådets behandling Samlet projekt A1 + A2 (Anlægsentrepriser) B5 (Kontorer) B1 (Behandling syd)

Læs mere

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 2. kvartal 2017

Risikorapport for om- og tilbygning af Regionshospitalet Viborg. 2. kvartal 2017 Risikorapport for om- og tilbygning af 2. kvartal 2017 Udarbejdet af: Nina Marquardsen Kontrolleret af: Poul Henning Hansen Dato: 19.07.2017 Version: 01 Projekt nr.: 1006814-001 MOE A/S Buddingevej 272

Læs mere

Region Midtjylland. Kvalitetsfondsprojektet Regionshospitalet Viborg Redegørelse vedrørende udfordringer relateret til projektmaterialet

Region Midtjylland. Kvalitetsfondsprojektet Regionshospitalet Viborg Redegørelse vedrørende udfordringer relateret til projektmaterialet Kvalitetsfondsprojektet Regionshospitalet Viborg Redegørelse vedrørende udfordringer relateret til projektmaterialet DTØ dokumentationsgrundlag 17. januar 2018 Indhold 1 DTØ dokumentationsgrundlag 2 1.1

Læs mere

Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04)

Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Notat Nyt OUH Vidensaksen (DP03) og Behandlings- og sengeafsnit (DP04) Godkendelse af Det Færdiggjorte Optimerede Projektgrundlag I december 2017 tildelte Regionsrådet kontrakt til totalentreprenør JV

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 12 Change Management 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/16 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog.

Styring af anlægsprojekter. Tillæg til projekthåndbog. Styring af anlægsprojekter Tillæg til projekthåndbog. Styringsvejledning til anlægsinvesteringen Indholdsfortegnelse Indledning -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

ETAGEBOLIGER BORGERGADE

ETAGEBOLIGER BORGERGADE AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND I forbindelse med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand (ABR 89) 1. Parterne 1.1 Undertegnede Investerende Bygherre Lillebælt erhvervsakademi

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup 3. kvartal 2018 Skrevet af Birgitte Munk (Bygherrerådgiver) 2018-10-25 Kontrolleret af Martin Guldborg (Bygherrerådgiver) 2018-10-26 Godkendt

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser. AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser. AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter Rammeaftale om administration af særtransporter 2017-2020 Januar 2017 Side 1 af 8 Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Generelt... 3 3 Planlægning af rådgivningsydelsen...

Læs mere

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014.

Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014. Generelle principper Rapporteringen er lavet efter seneste regnskabsinstruks til behandling af tilskud fra Kvalitetsfonden til sygehusbyggeri pr. 26. juni 2014. Regnskabsmæssige principper Generelt er

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Indgår som bilag til Rådgiveraftalen og kan anvendes, uanset om der er tale om totalrådgivning eller delt rådgivning IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

Læs mere

Webinar om AB 18 med Jan Eske Schmidt

Webinar om AB 18 med Jan Eske Schmidt Webinar om AB 18 med Jan Eske Schmidt heri orineteres om en række væsentlige nyskabelser i AB18 men det er ikke en fuldstændig gennemgang af forskellene mellem AB92 og AB18 Helt overordnet De nye AB er

Læs mere

Håndtering af forsinkelse i byggesager

Håndtering af forsinkelse i byggesager Håndtering af forsinkelse i byggesager Ved Partner, Tina Braad 2 Udfordringer Projektfejl, der først opdages i udførelsesfasen, kan koste tid og konflikter og eskalere forsinkelser Problemer med projektkvaliteten

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup 3. kvartal 2015 Skrevet af Mikael Hygum Thyssen (Bygherrerådgiver) 2015-10-09 Kontrolleret af Martin Guldborg (Bygherrerådgiver) 2015-10-20 Godkendt

Læs mere

Totalentreprisekontrakt Almene boliger på Gammel Nybyvej

Totalentreprisekontrakt Almene boliger på Gammel Nybyvej Mellem Handelsfirmaet JMT ApS Skelhøjvej 2 Veksø, 3670 Danmark og entreprenørens navn Sag 1/5 1 Entreprisens art Mellem bygherre: Handelsfirmaet JMT ApS Skelhøjvej 2 Veksø, 3670 Danmark og entreprenøren:

Læs mere

Risikovurdering vedr. udbygning af Kolding Sygehus

Risikovurdering vedr. udbygning af Kolding Sygehus Område: Sundhedsområdet Afdeling: Projektorganisation for sygehusbyggeri Journal nr.: Dato: 9. juli 2010 Udarbejdet af: Lars Jørgen Andersen E-mail: Lars.Jorgen.Andersen@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631278

Læs mere

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform

Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Guldborgsund Kommune Ny folkeskole Vurdering af udbuds- og samarbejdsform Baggrund Nærværende notat vil søge at afklare forhold omkring udbuds- og samarbejdsformer i forbindelse med det forestående skolebyggeri.

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 3. kvartal 2016

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg 3. kvartal 2016 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og

Læs mere

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter. Samrådsspørgsmål A

Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter. Samrådsspørgsmål A Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 68 endeligt svar på 28 spørgsmål 4 Offentligt TALEMANUSKRIPT Talepapir - besvarelse af samrådsspørgsmål A og B om akt. 68 vedr. Vejdirektoratets byggeprojekter Side 1 af

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje" på Det Nye Universitetshospital i Aarhus 1. kvartal 2017

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje på Det Nye Universitetshospital i Aarhus 1. kvartal 2017 Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje" på Det Nye Universitetshospital i Aarhus 1. kvartal 2017 Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje" på Det Nye Universitetshospital

Læs mere

Det digitale byggeri Netværksdage, Nyborg

Det digitale byggeri Netværksdage, Nyborg DNV-Gødstrup er patientens hospital. Hospitalet er effektivt, konkurrencedygtigt, kvalitetsbevidst og fokuserende på trivsel. Det digitale byggeri Netværksdage, Nyborg www.dnv.rm.dk Projektchef Michael

Læs mere

Entreprisekontrakt. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede:

Entreprisekontrakt. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: Københavns Kommune Sundheds og Omsorgsforvaltningen Boligsekretariatet Sjællandsgade 40 2200 København N 1.2. og medundertegnede: [firma, cvr. nr., adresse, tlf., fax, e-mail

Læs mere

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT HOVEDENTREPRISEKONTRAKT Indledning: Nærværende hovedentreprisekontrakt er udarbejdet til projektet Sammen om energimodernisering Go Energi i samarbejde med Furesø Kommune. Anvendelse af denne standarddokument

Læs mere

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring

Handlingsplan for gennemførelsen af erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring Handlingsplan for gennemførelsen erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring 24. oktober _Rev. 31.oktober _Rev. 12. november Rebild Kommune Erstatningsbyggeri for Rådhuset på Hobrovej i Støvring.

Læs mere

Bilag 1. Bygherres uddybning af centrale problemstillinger i forløbet.

Bilag 1. Bygherres uddybning af centrale problemstillinger i forløbet. Bilag 1. Bygherres uddybning af centrale problemstillinger i forløbet. Nærværende bilag uddyber de centrale problemstillinger, som DTØ peger på i redegørelsen vedrørende udfordringer relateret til projektmaterialet

Læs mere

xxxxxx Landsret, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx Landsret, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx Landsret, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx B-xxxxx Ankesag xxxxxxxxxxxxxxxxxx mod xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx og xxxxxxxxxxxxxxxx og xxxxxxxxxxxxxxxxx x. maj 2013 Rets- og Responsumudvalget Sag

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP JANUAR 2013 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 4. KVARTAL 2012 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Det gode samarbejde i byggeprocessen ved hospitalsbyggeri, er det andet end varm luft?

Det gode samarbejde i byggeprocessen ved hospitalsbyggeri, er det andet end varm luft? Det gode samarbejde i byggeprocessen ved hospitalsbyggeri, er det andet end varm luft? Tommy Steen Møller Projektleder Projekt Universitetshospital Køge 2015 2024 64.500 m2 185.000 m2 296 sengepladser

Læs mere

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP

DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP APRIL 2013 REGION MIDTJYLLAND DET TREDJE ØJE DNV-GØDSTRUP RAPPORTERING FOR 1. KVARTAL 2013 ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Hovedentreprisekontrakt

Hovedentreprisekontrakt Hovedentreprisekontrakt om levering og opsætning af speedgates Side 1 af 8 Indhold 1. Kontraktens genstand og parter... 4 2. Generelle betingelser... 4 3. Aftalegrundlag... 4 4. Vederlag... 5 5. Betaling...

Læs mere

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg 4. kvartal 2016

Region Midtjylland Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg 4. kvartal 2016 Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem Projektafdelingen og

Læs mere

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER 1 INSTRUKTION TIL BESVARELSE AF BILAGET: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse

Læs mere

incitamentsbaserede aftaler

incitamentsbaserede aftaler Evaluering af anvendelsenn af incitamentsbaserede aftaler Indledning I budgetaftalen 2012 (herefter B2012) blev der vedtaget en hensigtserklæring (H26) om, at der medio 2012 skulle gennemføres en evaluering

Læs mere

Ved bedømmelsen vægtes hovedkriterierne således, at tilbuddets tekniske værdi tillægges en

Ved bedømmelsen vægtes hovedkriterierne således, at tilbuddets tekniske værdi tillægges en SCENARIE A - TOTALRÅDGIVNING OG HOVED-/FAGENTREPRISE HOVEDAKTIVITETER Udarbejdelse af program Udarbejdelse af juridisk grundlag Annoncering Prækvalificering af totalrådgivere (5 udvælges) Udbud af totalrådgivning

Læs mere

Aftale om bygherrerådgivning i forbindelse med opførelse af sportshal i Hillerød

Aftale om bygherrerådgivning i forbindelse med opførelse af sportshal i Hillerød J.nr.: 8914557 RHH/LCM/mer Aftale om bygherrerådgivning i forbindelse med opførelse af sportshal i Hillerød 1. PARTERNE Frederiksborg Gymnasium og HF Carlsbergvej 15 3400 Hillerød Danmark www.frederiksborg-gymhf.dk

Læs mere

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014 1 af 5 Entreprisekontrakt,,. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: Kultur- og Fritidsforvaltningen Helsingør Ejendomme ved kontaktperson: Lars Schou Pedersen,. Direkte tlf.: 26 73 43 26 i det følgende kaldet

Læs mere

Management Consulting. Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Viborg - 4. kvartal 2012

Management Consulting. Kvartalsrapportering fra Det tredje øje, Regionshospitalet Viborg - 4. kvartal 2012 Management Consulting Kvartalsrapportering fra "Det tredje øje", Regionshospitalet Indhold 1 Indledning 2 2 Konklusion 3 3 Fase 0-projekter 5 4 Delprojekt 1 - P-hus 5 5 Delprojekt 2 - Akutcenter 5 6 Delprojekt

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup 4. kvartal 2017 Skrevet af Mikael Hygum Thyssen (Bygherrerådgiver)/ Birgitte Munk 2017-12-20 Kontrolleret af Martin Guldborg 2017-12-20 Godkendt

Læs mere

Byggestyring. Byggeprocessen fra start til slut. Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? BYGGERÅDGIVNING. Landbrugets -SÅ ER DU SIKKER

Byggestyring. Byggeprocessen fra start til slut. Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? BYGGERÅDGIVNING. Landbrugets -SÅ ER DU SIKKER Byggeprocessen fra start til slut Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? Tidsplan for byggeriet Ide Skitse Myndighedsbehandling Økono mi Skitse Teg ning Licitati on Byggeperiode Hvordan bliver jeg en

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup 1. kvartal 2016 Skrevet af Mikael Hygum Thyssen (Bygherrerådgiver) 2016-04-12 Kontrolleret af Martin Guldborg (Bygherrerådgiver) 2016-05-02 Godkendt

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRE- NØR

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRE- NØR Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRE- NØR Indgår som bilag til Totalentrepriseaftalen IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR TOTALENTREPRENØR Nærværende ydelsesbeskrivelse indgår som bilag til Totalentrepriseaftalen.

Læs mere

Anders Vestergaard Buch, Kromann Reumert Arkitekt Kim Christiansen

Anders Vestergaard Buch, Kromann Reumert Arkitekt Kim Christiansen Anders Vestergaard Buch, Kromann Reumert Arkitekt Kim Christiansen Højt profileret domicilbyggeri for tøjkoncern Butiksareal i stueetage. Kontor på 1. og 2. sal. Åbning af butik 11-11-11 (Julehandel!)

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYGGERI, STRANDVEJEN 131A UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 12.06.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser...

Læs mere

Projekterende/rådgiverens pligter

Projekterende/rådgiverens pligter Projekterende/rådgiverens pligter Preben Boock, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI marts april 2011 13. april 2011 1 Projekterende Bygherre Entreprenør Leverandør Aktører i byggefasen Rådgiver: Ingeniør,

Læs mere

Performance test Ydelsesbeskrivelse for økonomistyring ifm. byggeledelse.

Performance test Ydelsesbeskrivelse for økonomistyring ifm. byggeledelse. BILAG E.9-2 Performance test Ydelsesbeskrivelse for økonomistyring ifm. byggeledelse. 11. august 2017 UP, THORY 1. Introduktion Dette notat beskriver hvordan performance test skal håndteres i forbindelse

Læs mere

brug af ny anlægsbudgettering

brug af ny anlægsbudgettering Oktober 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om brug af ny anlægsbudgettering i projektet Den nye bane København-Ringsted Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om brug af ny anlægsbudgettering

Læs mere

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup

Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup Risikorapportering for Det Nye hospital i Vest DNV Gødstrup 2. kvartal 2016 Skrevet af Mikael Hygum Thyssen (Bygherrerådgiver) 2016-06-26 Kontrolleret af Martin Guldborg (Bygherrerådgiver) 2016-06-29 Godkendt

Læs mere

TOTALRÅDGIVNING AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND. Bygherre: UCH. Døesvej 70. 7500 Holstebro

TOTALRÅDGIVNING AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND. Bygherre: UCH. Døesvej 70. 7500 Holstebro Anton Arkitekter Vejgade 1 DK Tlf +45 96 10 04 50 Mobil 24 87 70 44 Cvr 25 10 50 20 Web www.lape.dk Mail lape@lape.dk TOTALRÅDGIVNING Sagsnr 001 Sag UCH tilbygning AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND

Læs mere

Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten

Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Punkt 1 med underpunkter indarbejdes i samarbejdsbilaget, mens punkt 2 indarbejdes i bilag 1 (tidsplanen) og 3 samt 4 med underpunkter

Læs mere

Totaludgiften til IT-Universitetet udgør hermed 428,1 mio. kr. (indeks 172,9).

Totaludgiften til IT-Universitetet udgør hermed 428,1 mio. kr. (indeks 172,9). Aktstykke nr. 80 Folketinget 2009-10 Afgjort den 22. oktober 2003 80 Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling. København, den 13. oktober 2009. a. Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling

Læs mere

Forretningsorden for samarbejde

Forretningsorden for samarbejde Aarhus Februar 2016 Sagsnr. 020789-0092 tb/tb/kkp Forretningsorden for samarbejde Aalborg Kommune og Budolfi Plads, Aalborg 2/10 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Samarbejdets organisering... 3

Læs mere

"Det tredje øje" på Det Nye Universitetshospital i Aarhus - 4. kvartal Region Midtjylland

Det tredje øje på Det Nye Universitetshospital i Aarhus - 4. kvartal Region Midtjylland "Det tredje øje" på Det Nye Universitetshospital i Aarhus - 4. kvartal 2013 Indhold 1 Indledning 2 1.1 Samarbejde mellem DNU og "Det tredje øje" 2 2 Sammenfatning 3 2.1 er 3 2.2 Kvartalsrapporteringens

Læs mere