STRATEGI DET SYDDANSKE EU-KONTOR SOUTH DENMARK EUROPEAN OFFICE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STRATEGI DET SYDDANSKE EU-KONTOR SOUTH DENMARK EUROPEAN OFFICE"

Transkript

1 STRATEGI DET SYDDANSKE EU-KONTOR SOUTH DENMARK EUROPEAN OFFICE

2

3 STRATEGI INDHOLD INDLEDNING 03 MISSION, VISION OG MÅL 05 DET SYDDANSKE EU-KONTORS AKTIVITETER OG YDELSER 07 STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER OG MÅL 10 FORUDSÆTNINGER 19 IMPLEMENTERING OG OPFØLGNING 21

4 STRATEGI Indledning 2

5 STRATEGI Indledning 3 1. INDLEDNING DET SYDDANSKE EU-KONTOR har fastlagt en strategi for kontorets arbejde fra 2017 til Det sker på et tidspunkt, hvor vi over en årrække er vokset i størrelse, har udvidet vores aktiviteter og har skabt markante resultater i fællesskab med vores mange samarbejdspartnere. Strategiperioden matcher de sidste år af EU s syvårige budgetperiode og dækker dermed også forberedelsen til EU s næste budgetperiode der løber fra Den nye strategi, som er blevet til i dialog med foreningens bestyrelse, repræsenterer et overordnet og langsigtet styringsredskab, der sætter en række mål for de faglige områder i kontoret over de kommende 3½ år. Dermed supplerer strategien de to andre styringsredskaber, som vi pejler efter; de toårige aktivitets- og resultatkontrakter, der er indgået med ejerkredsen og de årlige handlingsplaner, som bliver godkendt af foreningens generalforsamling. Det Syddanske EU-Kontors strategi beskriver, hvordan vi med udgangspunkt i vores primære lokalisering i Bruxelles arbejder for at understøtte ejerkredsens strategiske målsætninger om innovation, videnopbygning, forskning, vækst i virksomheder, nye arbejdspladser og udvikling af menneskelige ressourcer og regionens yderområder. Strategien beskriver kontorets»forretningsmodel«for de kommende år, der handler om, hvordan vi prioriterer kontorets ressourcer og skaber resultater til gavn for Syddanmark og kontorets målgrupper.

6 STRATEGI mission, vision og mål 4 2. MISSION, VISION OG MÅL MISSION Det Syddanske EU-Kontor forbinder viden om den europæiske innovationsdagsorden med syddanske aktørers behov og kompetencer med henblik på at øge syddansk engagement i Europa. Med udgangspunkt i ejerkredsens strategier gør vi dette ved at synliggøre syddanske interesser i EU og arbejde for at syddanske virksomheder, institutioner og myndigheder indgår i europæiske netværk og samarbejdsprojekter, som tilfører støttemidler og fremmer vækst, viden og velfærd i regionen. VISION Med faglig indsigt og rådgivning af høj kvalitet vil Det Syddanske EU-Kontor være den foretrukne sparringspartner og indgang til europæisk samarbejde for alle syddanske virksomheder, institutioner og myndigheder, som vores ydelser kan tilføre merværdi. Vi vil sikre, at Syddanmark er en af de mest aktive og succes fulde regioner indenfor sine styrkepositioner til at udnytte mulighederne i europæiske projekter og netværk. MÅL OVERORDNEDE MÅL FOR DET SYDDANSKE EU-KONTOR Flere syddanske EU-ansøgninger af høj kvalitet og hjemtag af EU-midler til syddanske aktører Syddansk deltagelse i europæiske netværk og partnerskaber Høj synlighed og stærk interessevaretagelse i EU på syddanske styrkeområder Målrettet viden, information og opkvalificerede kompetencer vedrørende europæisk samarbejde i Syddanmark

7 STRATEGI mission, vision og mål 5 OM DET SYDDANSKE EU-KONTOR Foreningen EU og Internationalt Samarbejde Syddanmark blev etableret den 1. januar Formålet med foreningen var at danne rammen om et fælles EU-kontor i Bruxelles. Medlemmer af foreningen, som kontoret arbejder for, er Region Syddanmark, Syddansk Vækstforum, regionens 22 kommuner og Syddansk Universitet. Generalforsamlingen er kontorets øverste myndighed, mens ledelsen bliver varetaget af bestyrelsen, som består af 4 kommunale repræsentanter, 3 repræsentanter fra Regionsrådet, 1 repræsentant fra Syddansk Vækstforum samt 1 repræsentant fra Syddansk Universitet. Kontoret er i 2017 bemandet med 13 fastansatte medarbejdere, hvoraf 2 har base i Syddanmark og resten i Bruxelles.

8 STRATEGI aktiviteter og ydelser 6 DET SYDDANSKE EU-KONTOR EFFEKTKÆDE INPUT OUTPUT OUTCOME EFFEKT FORUDSÆTNINGER DET SYDDANSKE EU-KONTOR S AKTIVITETER OVERORDNEDE MÅL Se afsnit 5 Se afsnit 3 Se afsnit 2 og 4 Fagligt velfunde- Rådgive og EU-ansøgninger Øget forskning rede, motiverede vejlede om af høj kvalitet og og innovation i og opsøgende projektudvikling EU-midler til syd- Syddanmark gen- medarbejdere og ansøgnings- danske aktører nem deltagelse i Europæisk udarbejdelse Stærk syddansk EU-projekter engagement i Facilitere syd- repræsentation Højere kvalitet og medlemskredsen danske aktørers og deltagelse i effektivitet i leve- afsættelse af adgang til euro- europæiske net- ring af offentlige ressourcer pæiske netværk værk og partner- serviceydelser Forståelse i ejerkredsen for og partnerskaber Bidrage til, at syd- skaber Høj synlighed og og myndighedsudøvelse det langsigtede danske interesser stærk interesse- Øget perspektiv og varetages og at varetagelse i EU konkurrence- kontorets forud- Syddanmark og på syddanske dygtighed sætningsskaben- de aktiviteter Stærke kompe- Det Syddanske EU-Kontor er synlige i EU styrkeområder Målrettet viden, information og Øget omsætning og beskæftigede i syddanske tencer hos sam- Dele information, opkvalificerede virksomheder arbejdspartnere i viden og opbygge kompetencer regionen kompetencer om vedrørende euro- EU og europæisk pæisk samarbejde samarbejde i Syddanmark. I denne effektkæde beskriver vi overordnet kontorets aktivitetsområder. De konkrete aktiviteter vil fremgå af kontorets arbejdsplaner og årsrapporter, som bliver fremlagt og godkendt af medlemskredsen.

9 STRATEGI aktiviteter og ydelser 7 3. AKTIVITETER OG YDELSER DET SYDDANSKE EU-KONTOR vil opfylde strategiens overordnede mål ved at gennemføre følgende hoved aktiviteter: Rådgive og vejlede om projektudvikling og udarbejdelse af ansøgninger Opbygge og facilitere syddanske aktørers adgang til europæiske netværk og partnerskaber Bidrage til at syddanske interesser bliver varetaget og at Syddanmark og Det Syddanske EU-Kontor er synlige i EU Dele information, viden og opbygge kompetencer i Syddanmark om EU og europæisk samarbejde Vi udfører opgaver med udgangspunkt i Bruxelles, hvor de bevilgende myndigheder og samarbejdspartnere befinder sig. Det sker med afsæt i syddanske samarbejdspartneres efterspørgsel og interesse. Foreningen er finansieret via offentlige tilskud, som er givet i henhold til Lov om Erhvervsfremme, hvilket betyder, at foreningen ikke kan igangsætte initiativer for disse midler, der indebærer direkte støtte til private virksomheder, ligesom der ikke kan igangsættes aktiviteter, som er i konkurrence med private udbydere af lignende aktiviteter. I det følgende afsnit beskriver vi overordnet kontorets aktivitetsområder, mens de konkrete aktiviteter vil fremgå af kontorets årlige arbejdsplaner og årsrapporter, som bliver fremlagt og godkendt af medlemskredsen.

10 STRATEGI aktiviteter og ydelser 8 EUROPÆISK PROJEKTUDVIKLING OG EU-ANSØGNINGER OPBYGGE OG FACILITERE SYDDANSKE AKTØRERS ADGANG TIL EUROPÆISKE NETVÆRK OG PARTNERSKABER En kerneydelse fra Det Syddanske EU-Kontor er at assistere offentlige aktører og private virksomheder med udvikling af ambitiøse udviklingsprojekter, der er rettet mod EU s støtteprogrammer. Kontoret bidrager med rådgivning og hjælp i alle faser fra ideudvikling til indsendt ansøgning med sparring om projektets udformning, partnersøgninger og input til og kvalitetssikring af ansøgninger. I visse tilfælde, for centrale samarbejdspartnere med et bredere potentiale for europæiske samarbejdsaktiviteter, tilbyder Det Syddanske EU-Kontor hjælp til en egentlig kortlægning og strategisk planlægning i et længere tidsperspektiv af samarbejdspartnerens EU-engagement og deltagelse i EU-projekter. Det syddanske EU-Kontor opbygger og vedligeholder formelle og uformelle netværk og medlemskab af organisationer i Bruxelles og Europa for at indhente viden, sikre syddansk synlighed og støtte syddanske aktørers deltagelse i EU-projekter og samarbejde. Gennem deltagelse i disse netværk sikrer vi tidlig viden, up to date-indsigt i europæiske udviklingstendenser på syddanske styrkefelter og faciliterer ikke mindst matchmaking af syddanske aktører med europæiske partnere til projekter og kommercielt samarbejde for syddanske virksomheder. Netværksarbejdet bidrager desuden til syddanske aktørers opbygning af kontakter i både EU-systemet og til andre relevante samarbejdspartnere. Udbytte i Syddanmark: Udvikling og gennemførelse af projekter kan resultere i nye produkter og services samt øget kvalitet og effektivitet. Det Syddanske EU-Kontors ydelser i relation til projektudvikling skal skabe merværdi i form af både højere gennemsnitlig kvalitet af syddanske EU-ansøgninger og i form af syddansk deltagelse i projektansøgninger, som ikke ville være blevet realiseret uden kontorets mellemkomst. Udbytte i Syddanmark: Opbygning af internationale netværk og partnerskaber. Kontoret understøtter udvikling af projekter med stærke udenlandske partnere og effektiv synliggørelse af syddanske styrkefelter i alliancer med toneangivende udenlandske aktører.

11 STRATEGI aktiviteter og ydelser 9 BIDRAGE TIL AT SYDDANSKE INTERESSER BLIVER VARETAGET OG AT SYDDANMARK OG DET SYDDANSKE EU-KONTOR ER SYNLIGE AKTØRER I EU DELE INFORMATION, VIDEN OG OPBYGGE KOMPETENCER I SYDDANMARK OM EU OG EUROPÆISK SAMARBEJDE Med udgangspunkt i stærk faglig indsigt, deltagelse i europæiske netværk og partnerskaber samt viden om policy-tendenser yder kontoret en målrettet indsats for at sikre, at syddanske spidskompetencer og løsninger er synlige i EU og at områder med relevans for Syddanmark bliver prioriteret på den europæiske dagsorden. Det sker bl.a. gennem afholdelse af konferencer, workshops og møder med deltagelse af besluttende og bevilgende myndigheder, hvor man bringer fokus på Syddanmark og Det Syddanske EU-Kontor. Herudover faciliterer vi på udvalgte områder syddanske aktørers indflydelse på, hvad EU afsætter midler til i støtteprogrammer og finansieringsinstrumenter. Det Syddanske EU-Kontor gør både et stort arbejde i bredden og i dybden i Syddanmark for at sprede viden og information om de muligheder, som EU tilbyder. Kontoret formidler løbende information om støtteprogrammer og partnermuligheder til strategiske samarbejdspartnere individuelt, i regi af de syddanske netværk, som vi har etableret på vores indsatsområder og bredt via vores kommunikationsindsats, der bl.a. sker i nyhedsbreve, på vores hjemmeside og i pressen. I dybden bidrager Det Syddanske EU-Kontor til udvikling af EU-kompetencer hos samarbejdspartnere, så de kan udnytte de muligheder, som EU tilbyder, ved at arrangere studiebesøg, afholde workshops og kurser om projektudvikling, programmer og EU-ansøgninger. Udbytte i Syddanmark: Synlighed og interessevaretagelse engagerer syddanske aktører direkte i de EU-politikområder, som har deres interesse. Aktiviteterne er forudsætningsskabende, øger mulighederne og forbedrer rammevilkårene for fremtidig EU-finansiering af EU-projekter til Syddanmark. Udbytte i Syddanmark: Via kompetenceudvikling og udbredelse af viden om EU i Syddanmark bliver syddanske aktører bedre i stand til at udnytte de muligheder for projektfinansiering og interessevaretagelse, som kontoret tilbyder.

12 STRATEGI strategiske indsatsområder STRATEGISKE INDSATSOMRÅDER I Det Syddanske EU-Kontor vil vi opfylde vores mission og søge at realisere vores vision. Det sker i krydsfeltet mellem syddanske styrkefelter og de områder, hvor der i særlig grad er mulighed for at indgå i europæiske samarbejder og projekter. I det lys og med udgangspunkt i en nødvendig faglig specialisering vil kontoret i strategiperioden have særligt fokus på at levere ydelser og skabe resultater sammen med syddanske samarbejdspartnere inden for de følgende strategiske indsatsområder: 1. Erhvervsudvikling og innovation i virksomheder 4. Transport og mobilitet 2. Forskning 5. Sundhed og velfærdsinnovation 3. Energi, klima og ressourcer 6. Kvalificeret arbejdskraft og uddannelse

13 STRATEGI strategiske indsatsområder ERHVERVSUDVIKLING OG INNOVATION I VIRKSOMHEDER Region Syddanmarks erhvervsliv har et stærkt potentiale for i endnu højere grad at udnytte EU s muligheder for finansiering af samarbejde om innovation og teknologiudviklng med partnere ud over landets grænser. Som en integreret del af det syddanske erhvervsfremmesystem skal Det Syddanske EU-Kontor fortsat være den aktør, der hjælper med til at dette potentiale bliver udnyttet bedst muligt. I flere sektorer er der stor innovationshøjde i Syddanmark, og vi ser virksomheder udvikle løsninger på konkrete udfordringer og muligheder med stærkt kommercielt potentiale. Det gælder fx nye teknologier til energiudnyttelse og -effektivitet og anvendelse af kollaborative robotter til udførelse af tidligere manuelle processer. Vores region har nogle særlige styrkeområder, hvor virksomheder, videninstitutioner og myndigheder er organiseret i regionale og nationale erhvervsklynger. Her vil det Syddanske EU-Kontor tage særligt aktiv del i at fremme internationalisering og lette adgangen til EU-tilskud til videreudvikling og test af nye teknologier, der kan skabe vækst og nye arbejdspladser i regionen. Der er masser af muligheder for projektfinansiering at udnytte for virksomheder på EU-niveau i dag og fremadrettet: Europa-Kommissionen har i stigende grad fokus på udvikling af innovative virksomheder og opskalering gennem tilførsel af viden og lettere adgang til kapital. Virksomhedernes centrale position for vækst og jobskabelse kommer til udtryk i det nuværende EU-rammeprogram for forskning og innovation og i EU s låneprogrammer, ligesom at det formentlig bliver styrket yderligere i det kommende rammeprogram. DET SYDDANSKE EU-KONTORS MÅL PÅ OMRÅDET ER: At hjemtage flere EU-midler til de syddanske virksomheders arbejde med innovation At få flere syddanske virksomheder til at arbejde internationalt med realiseringen af deres innovationsprojekter At bidrage til at øge antallet af kommercielle partnerskaber og aftaler mellem syddanske virksomheder og partnere i andre lande At videreudvikle samarbejdet med de andre syddanske erhvervsfremmeaktører, så Det Syddanske EU-Kontor er en integreret del af erhvervsfremmesystemet i regionen

14 STRATEGI strategiske indsatsområder FORSKNING Det Syddanske EU-Kontors indsats på forskningsområdet er centreret omkring det tætte og gode samarbejde med Syddansk Universitet (SDU), som er baseret på en særskilt samarbejdsaftale og resultatmål. Det Syddanske EU-Kontor skal fra sin placering i Bruxelles og som SDU s»repræsentation til EU«først og fremmest understøtte universitetets målsætninger om at øge hjemtaget af midler fra EU s rammeprogram for forskning og udvikling, Horizon Målet er at bidrage til et øget hjemtag af EU-midler, at styrke Det Syddanske EU-Kontors rolle som SDU s faste repræsentant i Bruxelles og at styrke SDU s indflydelse på den EU-politiske agenda. Arbejdet tager sit udgangspunkt i et tæt samarbejde mellem fakulteternes respektive forskerstøtteenheder og forskere. Vi vil desuden arbejde for at styrke indsatsen yderligere i strategiperioden for et tættere samarbejde mellem kommuner, universitet og virksomheder med fokus på Syddanmarks samlede tiltrækningskraft som partnerregion i forsknings- og innovationsprojekter. DET SYDDANSKE EU-KONTORS MÅL PÅ OMRÅDET ER: At styrke Det Syddanske EU-Kontors bidrag til SDU s forskningspolitiske arbejde i EU yderligere At bidrage til at øge SDU s hjemtagsprocent fra EU s programmer At øge antallet af forskere, der er involveret i EU-arbejde med henblik på øget deltagelse og synlighed i EU s forskningsprogrammer At styrke sammenhængskraften mellem regionens aktører med henblik på bedre synlighed i Europa og hjemtag af EU-midler

15 STRATEGI strategiske indsatsområder ENERGI, KLIMA OG RESSOURCER Syddanmark kan noget særligt indenfor effektiv ressourceudnyttelse og klimavenlig energiproduktion, -distribution og -udnyttelse. Vi har en solid virksomhedsbase med produkter, der spænder fra pumper, ventiler og køleteknik over solcelle- og jordvarmeanlæg til planlægning, installation, drift og vedligehold af vindmøller til havs. Vi har derudover en offentlig sektor med kommunerne i spidsen, der med ambitiøse klima- og energimålsætninger driver en grøn omstilling. Vores region har også en række engagerede energiog forsyningsselskaber, der investerer i bæredygtig energi og CO2-besparende foranstaltninger, ligesom at vi har nogle forskningsinstitutioner og klyngerorganisationer, der understøtter virksomhedernes innovationsdagsorden. Da både klima, energi og ressourceeffektivitet står højt på EU-agendaen vil Det Syddanske EU-Kontor fortsat lægge betydelige ressourcer i arbejdet med området. EU s Energiunion og Europa-Kommissionens såkaldte Vinterpakke fra 2016 har således særligt fokus på at opnå globalt lederskab indenfor vedvarende energi, sikre forbrugerne gode vilkår og øge fokus på energieffektivisering. Dertil kommer Europa-Kommissionens pakke for cirkulær økonomi, der ved at skabe incitamenter til at bevare værdien af produkter og materialer længst muligt og fremme en bæredygtig økonomisk vækst. En række EU-støtteprogrammer (og deres forventede efterfølgere efter indeværende budgetperiode) kan anvendes til finansiere en innovativ udvikling af sektoren: EU s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020, det dedikerede miljøprogram Life+ og de Europæiske Fonde for Regional Udvikling (Interreg NSR, BSR, Europe og Urbact) For at bevare vores styrkeposition i forhold til at udvikle ny teknologi til effektiv energianvendelse og ressourceudnyttelse er der behov for, at vi holder konstant fokus på innovation både teknologisk og organisatorisk kompetenceudvikling og netværk, der kan understøtte udvikling og markedsadgang. DET SYDDANSKE EU-KONTORS MÅL PÅ OMRÅDET ER: Opprioritere fokus på ressourceeffektivitet, herunder især i forhold syddanske kompetencer indenfor cirkulær økonomi Styrke samarbejdet med centrale syddanske aktører indenfor energi, klima og ressourceeffektivitet og konsolidere et syddansk netværk, hvor projektidéer og EU s tilskudsmuligheder matches og prioriteres Sikre europæisk finansiering af projekter, der kan bidrage til at fastholde og fremme de teknologiske, organisatoriske og videnmæssige styrkepositioner på området Øge synligheden og den internationale dimension af syddanske innovative udviklingsinitiativer og styrkepositioner på området

16 STRATEGI strategiske indsatsområder TRANSPORT OG MOBILITET Transport og mobilitet i Syddanmark dækker shipping, værfter, havne, logistik, offentlig transport og droner. Regionen har en styrkeposition i forhold til logistikvirksomheder med en stor koncentration i den sydlige del af regionen. Virksomhederne står overfor store forandringer i fremtiden i forhold f.eks. 3D-print som alternativ til godstransport og et pres i retning af omlægning til mere gods på jernbanenetværket. Regionens kommuner står generelt overfor at skulle udvikle deres offentlige transport. Mange af udfordringerne er de samme overalt i Europa og derfor er der mulighed for at få EU-midler til at udvikle nye og bedre løsninger for borgerne. Det Syddanske EU-Kontor skal sikre tæt samarbejde med regionens to trafikselskaber, så udviklingsprojekter bliver skabt i samarbejde med europæiske partnere, og at der bliver sikret støtte fra EU s programmer til projekterne. Syddanmark har i løbet af få år formået at etablere en stærk position i forhold til droner både inden for forskening og udvikling samt et testcenter. Der er mange muligheder for EU-støtte og -finansiering på området, men også stor konkurrence om midlerne. Det Syddanske EU-Kontor skal derfor sikre en målrettet indsats mod de områder i branchen, hvor Syddanmark har en styrkeposition og dermed større mulighed for at tiltrække midler. Transport og mobilitet er et centralt indsatsområde for EU i dag og i fremtiden. Det forventes, at der fremadrettet vil være fokus på alternativ brændsel til logistik, udvikling af 3D-print og bedre kombination af transportformer. De primære programmer for finansiering af aktiviteterne er CEF, Horizon 2020, Shift2Rail samt Interreg NSR og BSR. DET SYDDANSKE EU-KONTORS MÅL PÅ OMRÅDET ER: At udnytte regionens centrale placering og multimodalitet til at sikre EU-midler til havne, kommuner og transportoperatører. At sikre regionens styrkeposition i forhold til logistik ved at skaffe EU-midler tilprojekter der giver»first mover«-fordele til logistik/shipping virksomheder i omstillingen til nye teknologier som 3D-print og nye former for brændsel. At Det Syddanske EU-Kontor skal understøtte kommunerne og trafikselskaberne i udvikling af den offentlige transport og skaffe EU-midler til projekter. At Det Syddanske EU-Kontor skal understøtte værfterne i at indgå i EU-projekter, som kan skabe nye produktionsmuligheder.

17 STRATEGI strategiske indsatsområder SUNDHED OG VELFÆRDSINNOVATION Region Syddanmark har haft sundhedog velfærdsinnovation som et strategisk indsatsområde siden regionens etablering i Der findes således et godt økosystem, en solid vidensog teknologibase, samt erfaring med deltagelse i nationale og europæiske udviklingsprojekter. Alt dette har været en medvirkende årsag til, at Region Syddanmark i 2016 blev anerkendt som 4-stjernet referencested i det Europæiske Innovations Partnerskab om Aktiv og Sund Aldring (EIP on AHA). Region Syddanmark og Det Syddanske EU-Kontor er allerede kendte og respekterede samarbejdspartnere indenfor området i Bruxelles og Europa. Region Syddanmark har gode muligheder for at skabe en stærk europæisk position indenfor sundhedsfremme og sundhedspædagogik. Baggrunden er især SDU s mange aktiviteter og høje status på området samt UC Syddanmarks nationale videncenter KOSMOS. EU er på både strategisk og programmæssigt niveau i en fase, hvor pilot-test, afprøvning og udvikling i høj grad bliver erstattet af fokus på fremskaffelse af evidens, markedsmodning og implementering. Der fokuseres i stadig højere grad på multidisciplinært samarbejde samt på, hvordan den private og offentlige sektor kan samskabe og finde fælles løsninger. Forventningen er endvidere, at det spirende marked for velfærdsteknologier gradvist vil blive til et mere modent marked, hvor adgangen til løsninger og indkøb optimeres og forenkles. EU-programmer understøtter bl.a. denne udvikling med stadig større fokus på støtte til projekter inden for digitalisering, bedre udnyttelse af big data, opbygning af infrastruktur og udvikling af byer, bydele, naboskaber og smarte hjem, der mere effektivt og fleksibelt håndterer forskellige løsninger til behandling, rehabilitering og forebyggelse. DET SYDDANSKE EU-KONTORS MÅL PÅ OMRÅDET ER: At udnytte Region Syddanmarks begyndende førerposition på velfærdsteknologi i EIP on AHA og vores aktive deltagelse i europæiske netværk for at opnå yderligere deltagelse i EU-projekter At udnytte regionens begyndende førerposition indenfor sundhedsfremme og sundhedspædagogik til at opnå større deltagelse i relevante EU-projekter for aktører i regionen At styrke det tværfaglige samarbejde i regionen, så vi får mere fokus på de såkaldte»cross cutting issues«i fremtidige udviklingsprojekter At Syddanmark skal være et europæisk foregangseksempel på, hvordan offentlige og private aktører samarbejder for at opnå større innovationshøjde og skabe triple-win.

18 STRATEGI strategiske indsatsområder KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT OG UDDANNELSE Også i Syddanmark er det en udfordring at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder og sektorer i vækst. Derfor fokuserer regionen i høj grad på feltet, der også handler om arbejdet for inklusion og det at imødegå ledighed for særligt udsatte grupper. Aktørlandskabet dækker bredt: Fra de kommunale arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesforvaltninger, de regionale erhvervsklynger med fokus på deres respektive sektorer og uddannelsesinstitutionernes arbejde med at sikre de rette kundskaber og kvalifikationer til det lokale og regionale arbejdsmarked. Der er bl.a. særlig opmærksomhed på at skaffe højtuddannet arbejdskraft til vækstsektorer, hvor fremskrivninger viser, at der vil mangle tusinder af ansatte i det kommende tiår samt på inklusion af flygtninge og indvandrere og andre grupper på kanten af arbejdsmarkedet. Dagsordenen har også stor opmærksomhed i en EU-kontekst, hvor Europa-Kommissionen i 2016 offentliggjorde deres handlingsplan for kompetencer»eu Skills Agenda«med 10 fokusområder, som i høj grad flugter med de syddanske udfordringer. Ser man på det nuværende europæiske programlandskab, giver en bred vifte af programmer som ERASMUS+, EASI, UrbAct og Interreg mulighed for at angribe forskellige aspekter af området i fællesskab med europæiske samarbejdspartnere. Det Syddanske EU-Kontor har opbygget et tæt og velfungerende samarbejde med de syddanske uddannelsesinstitutioner, men har hidtil ikke arbejdet med temaet som et samlet selvstændigt indsatsområde i forhold til at sikre den europæiske dimension. Med udgangspunkt i de syddanske udfordringer og mulighederne i EU er det et område, som kontoret vil dedikere flere ressourcer til at understøtte i indeværende strategiperiode. DET SYDDANSKE EU-KONTORS MÅL FOR ARBEJDET MED OMRÅDET ER: At prioritere ressourcer til et styrket arbejde med kvalificeret arbejdskraft og uddannelse i Det Syddanske EU-Kontor At tage en helhedsorienteret tilgang til området via et samarbejde med og kobling af alle centrale aktører på området, både i forhold til udbud, efterspørgsel og kompetenceopbygning af arbejdskraften i Syddanmark At styrke den internationale dimension af syddanske innovative udviklingsinitiativer på området markant At sikre europæisk finansiering af projekter, der kan bidrage til at imødegå de særlige syddanske udfordringer på området

19 STRATEGI strategiske indsatsområder 17 De STRATEGISKE indsatsområder repræsenterer de relevante sektorer og værdiskabende aktiviteter, omkring hvilke kontoret opbygger en stærk faglighed og et beredskab i medarbejderstaben samt har et struktureret samarbejde med relevante netværk af aktører i såvel Syddanmark som i EU. På de strategiske indsatsområder er vi i høj grad proaktive i forhold til løbende at gennemføre aktiviteter og tage initiativer der kobler syddanske spidskompetencer og behov med europæiske muligheder. Herudover og på tværs af de strategiske indsatsområder har kontoret fordelt ansvar blandt de ansatte for at monitere og være kontaktpunkt på gennemførelse af aktiviteter på andre områder, som fylder noget og er strategisk prioriteret på kommunalt og subregionalt niveau i Syddanmark, men som sammenlignet med de strategiske indsatsområder er karakteriseret som områder med oplagte indgange til europæisk samarbejde. Disse»sekundære indsatsområder«omfatter turisme, design, oplevelseserhverv, kultur og iværksætteri og det maritime område samt tværsektorale teknologiske vækstområder så som robotteknologi, big data og Industry 4.0.

20 STRATEGI Forudsætninger FORUDSÆTNINGER Forudsætningerne for at kontoret kan realisere vision og strategi, der svarer til»input«i DET SYDDANSKE EU-KONTORS EFFEKTKÆDE, er: Kontoret er godt organiseret med fagligt velfunderede, motiverede og opsøgende medarbejdere, der er glade for deres arbejde Kontoret er kendetegnet ved en sund drift og ansvarlig økonomistyring Baglandet og samarbejdspartnerne i Syddanmark er har et stærkt europæisk engagement og afsætter ressourcer til at indgå i europæisk samarbejde Ejerkredsen og foreningens medlemmer forstår og anerkender, at kontorets arbejde understøtter den langsigtede indsats for vækst og udvikling i regionen som helhed

21 STRATEGI Forudsætninger 19

22 STRATEGI Implementering og opfølgning IMPLEMENTERING OG OPFØLGNING KONTORETS FINANSIERING Driften af Det Syddanske EU-Kontor er primært finansieret af medlemsbidrag. Kommunerne betalte 3 kr. per indbygger i kontingent i 2007 kr. Regionen/Region Syddanmark modsvarer årligt dette beløb. SDU betaler årligt et medlemsbidrag svarende til et årsværk på kontoret. Udover medlemsbidrag har kontoret indtægter fra egen deltagelse i EUprojekter og i mindre grad indtægtsdækket virksomhed. Pga. den relative usikkerhed, der kan være forbundet med EU-projektindtægter, er der i bestyrelsen truffet en beslutning om, at denne kilde til indtægter ikke på noget tidspunkt må udgøre mere end 25% af kontorets samlede indtægter.

23 STRATEGI Implementering og opfølgning 21 Strategien for DET SYDDANSKE EU- KONTOR dækker en perioden fra I 2019 gennemfører vi en midtvejsevaluering af strategien, der vil danne baggrund for eventuelle justeringer af strategien for den resterende periode. Strategien bliver understøttet og implemen teret gennem de 2-årige resultatkontrakter, der indgås med foreningens medlemmer samt årlige handlingsplaner, som prioriterer ind satsen for de enkelte strategiske temaer, som beskriver aktiviteter for det kommende år.

24 DET SYDDANSKE EU-KONTOR South Denmark European Office Avenue Palmerston 3 B Bruxelles Belgium Tlf.: info@southdenmark.be Web: SOUTH DENMARK EUROPEAN OFFICE

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI

STRATEGI / SIDE 1 AF 6 STRATEGI STRATEGI / 13-05-2019 SIDE 1 AF 6 STRATEGI 2019-2020 SIDE 2 AF 6 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. MISSION... 4 3. MÅL... 4 4. FORUDSÆTNINGER... 4 5. AKTIVITETSOMRÅDER... 4 5.1 Projektudvikling... 5 5.2 Interessevaretagelse...

Læs mere

1. Indledning Vision, mission, mål Aktivitetsområder Effektkæde for Copenhagen EU Office...5

1. Indledning Vision, mission, mål Aktivitetsområder Effektkæde for Copenhagen EU Office...5 STRATEGI 2017-20 1. Indledning...1 2. Vision, mission, mål... 2 3. Aktivitetsområder...3 4. Effektkæde for Copenhagen EU Office...5 1. INDLEDNING Copenhagen EU Office er det fælles EU-kontor i Bruxelles

Læs mere

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret

Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio. kr. bidraget til at alle ejerne har været involveret Strategi 2015-18 1. Indledning... 3 2. Indsatsområder og mål... 4 3. Aktivitetsområder... 4 4. Organisering... 5 Mål: I 2018 har Copenhagen EU Office lagt grundlaget for projekttilskud på mindst 50 mio.

Læs mere

INTERNATIONALE KOMMUNER

INTERNATIONALE KOMMUNER INTERNATIONALE KOMMUNER 2017 DIN INDGANG TIL EU ALLE SYDDANSKE KOMMUNER HAR MULIGHED FOR AT ARBEJDE MED EU OGSÅ DEN, DU BOR ELLER ARBEJDER I. Hvad end det gælder projekter eller partnerskaber om energi,

Læs mere

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER

KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER 20 17 KOMMUNER KOM GODT I GANG MED EU-PROJEKTER INTRODUKTION ALLE KOMMUNER I SYDDANMARK KAN INDGÅ I INTERNATIONALT SAMARBEJDE OGSÅ DIN Hensigten med denne vejledning er at gøre de europæiske muligheder

Læs mere

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads

Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads Syddanmarks indgang til den internationale markedsplads EU-audit Management, regnskab og audit Lobbyak viteter Projektafslutning Projek dé Screening af idé Livscyklus for deltagelse i EU-projekter. Bruxelles-Kontoret

Læs mere

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a

Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi Bilag 3a Skitse for Vækstforums Erhvervsudviklingsstrategi 2012-2020 Bilag 3a Maj/juni 2011 Forord Forord af formand for Syddansk Vækstforum, Carl Holst Vision 2020 Forretningsområder De strategiske mål Syddanmarks

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER

VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER VORES TILBUD TIL SYDDANSKE KOMMUNER South Denmark European Office Vi sætter Syddanske kommuner på EU-kurs Det Syddanske EU-Kontor (SDEO) planlægger og leverer målrettede samarbejdsforløb der opkvalificerer

Læs mere

KKR Syddanmark november Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller

KKR Syddanmark november Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller KKR Syddanmark november 2014 Status for SDEO/Rasmus Anker-Møller 1 Kort om SDEO Formål: vækst, innovation og udvikling i Syddanmark Målgruppe: virksomheder, regionen, kommuner, offentlige institutioner,

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor

Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 3. november 2016 Kontingentforhøjelse Midtjyllands EUkontor 2017-2020 Det midtjyske EU-kontors bestyrelse har vedtaget

Læs mere

STRATEGI FOR MUDP

STRATEGI FOR MUDP STRATEGI FOR MUDP 2016-2019 INTRO Et enigt Folketing vedtog i februar 2015 lov nr. 130 om Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (MUDP). Med loven og den tilhørende bekendtgørelse overtog

Læs mere

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding

- Strategisk InvesteringsPogram, SIP: Vejledning og sparring til nordjyske virksomheder om EUfunding Kort om EU-kontoret Baggrund Norddanmarks EU-kontor har eksisteret siden 1990 og er ejet og finansieret af de 11 nordjyske kommuner og Region Nordjylland, University College Nordjylland, Aalborg Universitet

Læs mere

Copenhagen EU Office

Copenhagen EU Office Copenhagen EU Office Et nyt tilbud for hovedstadsregionens kommuner og virksomheder v. Chefkonsulent Henrik Madsen Region Hovedstaden 4. december 2014 Greater Copenhagen hele Danmarks hovedstad Copenhagen-metropolen

Læs mere

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for

UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for UDKAST Resultatkontrakt for Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark for 2012-2013 Baggrund Foreningen EU og Internationalt samarbejde Syddanmark blev stiftet den 1. januar 2007 efter en forudgående

Læs mere

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling

Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership. Indstilling WWW.DANISHSOIL.ORG Forslag til fortsættelse af Danish Soil Partnership 19-08-2015 Sag.nr.: 14/170 Dokumentnr. 39659/15 Sagsbehandler Christian Andersen Tel. 35298175 Email: Can@regioner.dk Indstilling

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Aktivitetsplan 2016-2017

Aktivitetsplan 2016-2017 Aktivitetsplan 2016-2017 December 2015 OVERSIGT: AKTIVITETER 2016-17 INTERESSEVARETAGELSE OG POLICY Rådgive om input til arbejdsprogrammer og det strategiske program med henblik på aftryk. Tidlig information

Læs mere

Den internationale handlingsplan (forside)

Den internationale handlingsplan (forside) Den internationale handlingsplan 2012-2013 (forside) 1 Indholdsfortegnelse Indledning s. 3 Temaer 1. Kompetence og uddannelse - Slip internationaliseringen løs s. 4 2. Grøn satsning s. 4 3. Sundhed s.

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

2 s 0 t 1 r 1 a - t 1 e 4 gi 1

2 s 0 t 1 r 1 a - t 1 e 4 gi 1 strategi 2011-14 1 1 baggrund og opbygning Foreningen Midtjyllands EU-kontor Central Denmark EU Office (CDEU) blev etableret den 24. november 2006. Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen står

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Central Denmark EU Office STRATEGI 2015 CENTRAL DENMARK EU OFFICE

Central Denmark EU Office STRATEGI 2015 CENTRAL DENMARK EU OFFICE Central Denmark EU Office STRATEGI 2015 CENTRAL DENMARK EU OFFICE HURTIGT OVERBLIK OVER STRATEGIEN MISSION Vi er Midtjyllands spydspids og repræsentation i Bruxelles samt videnbase for etablering af værdiskabende

Læs mere

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 Bilag til LA 21-strategi og handlingsplan sendes i høring Dato: 10. maj 2011 Brevid: 1372548 Forslag til Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 Administrationen Alléen 15 4180 Sorø Tlf.: 70 15 50 00 linnyb@regionsjaelland.dk

Læs mere

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011

Disposition for Vækstforums Handlingsplan Bilag 3b Juni 2011 Disposition for Vækstforums Handlingsplan 2012-13 Bilag 3b Juni 2011 Medlemmerne af Syddansk Vækstforum Forord Omstillingsdagsorden (produktivitet) Handlingsplanen som udmøntning af erhvervsudviklingsstrategien

Læs mere

EU set med lokale øjne Dansk konference i PoHeFa og Healthy Children Odense, 6. Juni Henriette Hansen, SDEO

EU set med lokale øjne Dansk konference i PoHeFa og Healthy Children Odense, 6. Juni Henriette Hansen, SDEO EU set med lokale øjne Dansk konference i PoHeFa og Healthy Children Odense, 6. Juni 2012 Henriette Hansen, SDEO Disposition Hvem er SDEO og hvordan arbejder vi med kommunerne i Region Syddanmark Hvordan

Læs mere

Københavns Universitet. Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten

Københavns Universitet. Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten university of copenhagen Københavns Universitet Stærkere EU-engagement Bjørnholm, Thomas; Wegener, Henrik Caspar; Frandsen, Søren E. Published in: Jyllands-Posten Publication date: 2016 Document Version

Læs mere

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 14. oktober 2011

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 14. oktober 2011 Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 14. oktober 2011 Indledning Regionsrådet ønsker med Lokal Agenda 21-strategien for 2012 2015 at fokusere og skabe yderligere sammenhæng

Læs mere

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 9. september 2011

Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 9. september 2011 Lokal Agenda 21-strategi 2012-2015 FORSLAG Offentlig høring 21. juni 2011 9. september 2011 Indledning Regionsrådet ønsker med LA21 strategien for 2012 2015 at fokusere og skabe yderligere sammenhæng i

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4928 Projektnavn Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse Dokvej

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

Overordnede formål med innovationsnetværk:

Overordnede formål med innovationsnetværk: De danske innovationsnetværk og partnerskaber hjælper virksomheder med at gøre en unik idé til et konkurrencedygtigt produkt eller serviceydelse. Overordnede formål med innovationsnetværk: 1. At styrke

Læs mere

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi.

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. 1. UDVIDELSE Udvidelsen af netværket til at omfatte engagerede nordjyske virksomheder og samtlige nordjyske kommuner. En gradvis

Læs mere

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion.

Generelle bemærkninger Aarhus Kommune er enig i den overordnede vision om at skabe en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Sendes pr. e-mail: vusmidt@ru.rm.dk Region Midtjylland Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Side 1 af 5 Vækst- og udviklingsstrategi Aarhus Kommunes høringssvar Aarhus Kommune har modtaget forslag

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

Besøg i Varde Kommune 8. Februar 2016 EU Konsulent Henriette Hansen

Besøg i Varde Kommune 8. Februar 2016 EU Konsulent Henriette Hansen Besøg i Varde Kommune 8. Februar 2016 EU Konsulent Henriette Hansen 1 Agenda Præsentation af SDEO Hvad er EU Projekter Kort intro til EU s programmer Kommunal parathed ift. EU projekter Kommunekonceptet

Læs mere

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region

Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Stillingsprofil for direktør i Welfare Tech Region Job- og personprofilen indeholder Stillingen 1. Ansættelsesvilkårene 2. Organisationen 3. Welfare Tech Regions konkrete mål 4. Welfare Tech Regions ydelser

Læs mere

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015

Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS) KKR-Nordjylland 24. april 2015 Udarbejdet pba af Forretningsudvalgets anbefaling til Regionsrådets møde 28/4-15 En ny regional vækst- og udviklingsstrategi

Læs mere

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling

Uddannelsespolitik Region Midtjylland. Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik 2016-2020 Region Midtjylland Regional Midtjylland Regional udvikling Uddannelsespolitik udmøntning af den regionale vækst- og udviklingsstrategi Uddannelsespolitik 2016-2020 Kolofon

Læs mere

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet S Y D D A N M A R K S Y D D A N M A R K KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet Layout: KL s Trykkeri

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Beslutningsgrundlag for sammenlægning af creodk og Copenhagen EU Office

Beslutningsgrundlag for sammenlægning af creodk og Copenhagen EU Office Beslutningsgrundlag for sammenlægning af creodk og Copenhagen EU Office Indhold Dette sammenlægningsnotat danner sammen med forslag til vedtægter beslutningsgrundlaget for sammenlægning af de to EU-kontorer

Læs mere

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig UDFOR- DRINGERNE Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet Kvaliteten er ikke tilstrækkelig høj For mange midler går til administration Virksomhederne ved ofte ikke, hvor de skal henvende sig For mange

Læs mere

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K. Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 19. december 2005 Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet

Læs mere

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI)

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) 19. august 2008 Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) Kriterier Vi har i dag kun begrænset viden om, hvilke ideer til innovative offentlig-private samarbejdsprojekter,

Læs mere

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune AARHUS AU UNIVERSITET Indholdsfortegnelse Aftalens parter... 2 Præambel... 2 Aftalens indhold... 3 1. Vækst og entrepreneurship... 3 2. Folkesundhed...

Læs mere

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels

HANDLINGSPLAN North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels. North Denmark-Brussels North Denmark-Brussels HANDLINGSPLAN 2017-2018 orth Denmark-Brussels orth Denmark-Brussels Handlingsplan 2017-2018 Handlingsplanen for 2017-2018 omsætter strategien for Norddanmarks EU-kontor til konkrete indsatser, som skal

Læs mere

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland

IKT. Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland. Sammenligning med året før. Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Temperaturen på IKT i Aalborg og Nordjylland Temperaturen på IKT-virksomheder i Nordjylland Hvordan går det med IKT-klyngen i Nordjylland? Hvilke forventninger har IKT-virksomheder til 2015? Få svarene

Læs mere

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde

Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Tovholdergruppen for Internationalt Samarbejde Navn og Kommune: Mariagerfjord Kommune Satsninger indenfor energi brint, brændselsceller og grønne gasser set i sammenhæng med en balanceret samlet energiforsyning

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

Nyetableret destinationsselskab hvor hovedopgaven er markedsførings- og brandingaktiviteter

Nyetableret destinationsselskab hvor hovedopgaven er markedsførings- og brandingaktiviteter Nordjylland skal have en stærkere profilering som turistdestination, som skaber en entydig og positiv fortælling om nordjysk turisme. Nordjysk turisme skal være tidsvarende. Der skal være fokus på at rammevilkårene

Læs mere

MSK Strategi

MSK Strategi Indhold Mission... 2 Vision... 2 Styrkepositioner... 3 Indsatsområder i strategien... 4 Vision for uddannelse... 5 Vision for forskning og udvikling... 6 Vision for relations- og videnssamarbejde... 7

Læs mere

HANDLINGSPLAN

HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2017-18 1. Indledning...1 2. Aktiviteter og indsatser...3 2.1 Projektudvikling... 3 2.2 Interessevaretagelse... 4 2.3 Netværksopbygning... 5 2.4 Positionering... 6 2.5 Kompetenceudvikling...

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Bæredygtig erhvervsudvikling

Bæredygtig erhvervsudvikling Erhverv i den nye kommune Kalundborg Kommunes erhvervsliv kendetegnes i dag af proces- og produktionsindustri koncentreret omkring Kalundborg by. Virksomheder som Statoil A/S, DONG Energy, NKT Flexibles

Læs mere

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Dagsorden 1. Danmarks vækstudfordringer 2. Danmarks Vækstråd 3. Rammerne

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015

Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion. Vejle, 25. marts 2015 Infomøde om: - Pulje til Kvalificeret arbejdskraft - Pulje til Social inklusion Vejle, 25. marts 2015 1 PROGRAM 1. Velkomst 2. Vækstforum: Handlingsplan, mål og kriterier 3. Socialfonden 2014-20 rammer,

Læs mere

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og Vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og Vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune [Skriv tekst] Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Vi forstår os selv som en integreret del af én af Europas

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Social inklusion investeringsmuligheder

Social inklusion investeringsmuligheder Social inklusion investeringsmuligheder Syddansk Vækstforum har en målsætning om en øget erhvervsfrekvens. En vigtig forudsætning for at opfylde målsætningen er, at flest mulige syddanskere er en aktiv

Læs mere

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation

Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation Den erhvervsmæssige satsning på Sundheds- og velfærdsinnovation v Afdelingschef Dorthe Kusk 1 Møde i Innovationsudvalget den 17. februar 2014 Vision I 2020 er Syddanmark internationalt førende inden for

Læs mere

Model for internationaliseringsstrategi

Model for internationaliseringsstrategi Model for internationaliseringsstrategi Detaljering af den internationale strategi Ambition, fokusområder og implementeringsplan for internationalisering Indhold 1. Forord 2. Mission og vision på det internationale

Læs mere

Strategi for internationalt samarbejde 2020

Strategi for internationalt samarbejde 2020 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 6. junij 2016 Strategi for internationalt samarbejde 2020 Esbjerg Kommune 2016 I Vision 2020 og Vækststrategi 2020 er det et mål, at Esbjerg Kommune bliver mere international.

Læs mere

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION

erhvervsstrategi 2015-2022 KORT VERSION KORT VERSION erhvervsstrategi 2015-2022 Den nye erhvervsstrategi 2022 er klar på businesskolding.dk/strategi2022 Vi er stærkere sammen, så lad os komme i gang. Du kan begynde ved at læse med her forord

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Oktober 2018 GRUNDLAG FOR AFTALE OM ETABLERING AF GREATER COPENHAGEN EU OFFICE

Oktober 2018 GRUNDLAG FOR AFTALE OM ETABLERING AF GREATER COPENHAGEN EU OFFICE Oktober 2018 GRUNDLAG FOR AFTALE OM ETABLERING AF GREATER COPENHAGEN EU OFFICE DET GAMLE AFTALEGRUNDLAG FOR FUSION AFTALE FRA MAJ 2018 Etablering af Greater Copenhagen EU Office pr. d. 1.1.2019 ved en

Læs mere

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Klynger og netværk Den praktiske tilgang, skaber det værdi og Hvorfor er der kommet fokus på det nu? National strategi for

Læs mere

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD

VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VIBORGEGNENS ERHVERVSRÅD VÆKST VIBORG! er navnet på VIBORGegnens Erhvervsråds strategi for 2014-2018. Men det er ikke kun et navn. Det er en klar opfordring til erhvervslivet om at hoppe med på vognen

Læs mere

Forankring og synliggørelse af den internationale dimension i Vækstforum for Region Midtjyllands Ervervsudviklingsstrategi

Forankring og synliggørelse af den internationale dimension i Vækstforum for Region Midtjyllands Ervervsudviklingsstrategi Forankring og synliggørelse af den internationale dimension i Vækstforum for Region Midtjyllands Ervervsudviklingsstrategi 2007-2009. Visionen for Region Midtjylland som en international vækstregion er:

Læs mere

Entreprenørskab i uddannelserne

Entreprenørskab i uddannelserne Entreprenørskab i uddannelserne Informationsmøde 9. marts 2016 Vision Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Det betyder, at vi ser ud over regionens grænser og samarbejder med de

Læs mere

Strategi og handlingsplan 2015-2016

Strategi og handlingsplan 2015-2016 Strategi og handlingsplan 2015-2016 Frederikshavn Kommune Grenen 2 Udarbejdet maj 2015. Business Region North Denmark Introduktion...4 Erhvervsudvikling og jobskabelse.6 Turisme 8 Kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

International strategi og handlingsplan for Region Syddanmark

International strategi og handlingsplan for Region Syddanmark International strategi og handlingsplan for Region Syddanmark Formål Region Syddanmark skal fremme den internationale dimension i regionale politikker og i den regionale udviklingsstrategi. For at kunne

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Business Region Aarhus

Business Region Aarhus Business Region Aarhus Strategi 2013-2017 November 2012 Side 1 Business Region Aarhus Strategi 2013-2017 ENDELIGT UDKAST Erhvervssamarbejde mellem Favrskov, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg,

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER

SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER KØBENHAVNS KOMMUNE SAMMEN OM VÆKST OG ARBEJDSPLADSER - ET ERHVERVSVENLIGT KØBENHAVN FORSLAG TIL KØBENHAVNS KOMMUNES ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK FORORD Københavns Erhvervsråd består af repræsentanter fra

Læs mere

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015

RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 RESULTATKONTRAKT OM ERHVERVSSERVICE I FAVRSKOV KOMMUNE 2015 mellem Favrskov Kommune Skovvej 20 8382 Hinnerup og Favrskov Erhvervsråd Bogøvej 15 8382 Hinnerup 1 Indledning Det samlede erhvervsservicetilbud

Læs mere

Anbefalinger til model for Samfundspartnerskaber om innovation

Anbefalinger til model for Samfundspartnerskaber om innovation Anbefalinger til model for Samfundspartnerskaber om innovation Marts 2013 En central indsats i regeringens innovationsstrategi er de nye store 360- graders Samfundspartnerskaber om innovation. Her skal

Læs mere

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder 14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2562639 Resume CAPNOVA ansøger om tilskud til projektet Innovations- og fundraisingvejledning til mindre

Læs mere

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 International Business Academy TæNDT AF AT LÆRE iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 uddannelsesstrategi 2020 Uddannelsesstrategi 2020 IBA Erhvervsakademi Koldings fokusområder angiver de strategiske

Læs mere

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE

ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK GENTOFTE KOMMUNE ERHVERVSPOLITIK Marts 2017 Udarbejdet af Opgaveudvalget Erhvervspolitik for Gentofte Kommune Godkendt af Kommunalbestyrelsen i 2017 Layout: Rosendahls a/s Downloades på:

Læs mere

Ny strukturfondsperiode 2014-2020

Ny strukturfondsperiode 2014-2020 Ny strukturfondsperiode 2014-2020 Gete Villefrance e-mail: anna-gete.villefrance@ru.rm.dk www.regionmidtjylland.dk Processen 2014-2020 EU 2020 EU s strategiske retningslinier DK s nationale reform program

Læs mere

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( )

Strategi for Telepsykiatrisk Center ( ) Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Telepsykiatrisk center Dato: 30. september 2014 Strategi for Telepsykiatrisk Center (2014-2015) 1. Etablering af Telepsykiatrisk Center Telepsykiatri og

Læs mere

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet

Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet Koncern HR, Stab 21.05.13/PG Overordnet stillingsbeskrivelse for ledelsen på Præhospitalet God ledelse er en forudsætning for et effektivt og velfungerende sundhedsvæsen, som er karakteriseret ved høj

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

Klyngen hviler på Syddanske faglige spidskompetencer

Klyngen hviler på Syddanske faglige spidskompetencer Marts 2010 Lean Energy Cluster Lean Energy Cluster er en dansk alliance af offentlige institutioner og private virksomheder der anvender, udvikler og markedsfører løsninger for effektiv energianvendelse.

Læs mere

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt

Erhvervsudvalget ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Erhvervsudvalget 2010-11 ERU alm. del Bilag 194 Offentligt Europaudvalget, Udvalget for Videnskab og Teknologi, Erhvervsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere

Læs mere

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder.

Der skal nu fokus på implementering i den daglige drift, samt udvikling af udvalgte temaer og områder. UDKAST Handlingsplan 2012-2013 - Videregående uddannelser Indledning Kompetenceparat 2020 er en langsigtet satsning med det formål at hæve kompetenceniveauet markant i regionen frem mod 2020, gennem en

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Styrket regional indsats for erhvervsuddannelse for voksne i Region Sjælland (EUV for 25-30 årige) Udfordring For at kunne

Læs mere

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018

Erhvervspolitik. Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik Ballerup Kommune 2013-2018 Erhvervspolitik 2013-2018 Ballerup Kommune Indhold Forord 3 Ballerup Kommunes erhvervspolitiske vision 4 Fra vision til handling 5 Fokusområde 1 Viden og innovation

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere