Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2015 kl ss Adresse: Selandia Park 8, 4100 Ringsted.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2015 kl. 15-19. ss Adresse: Selandia Park 8, 4100 Ringsted."

Transkript

1 Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2015 kl ss Adresse: Selandia Park 8, 4100 Ringsted. Lokale U5 Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved kommune 2. Næstformand Hanne Hermansen, FOA 3. Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted kommune 4. Susanne Lundvald regionsmedlem, Region Sjælland - AFBUD 5. Dorte Saabye, direktør i Solrød kommune 6. Hanne Sveistrup Demant, vicedirektør i Region Sjælland 7. Kasper Sonne, centerchef i Faxe Kommune 8. Lissi Lund, afdelingsformand i FOA Sydsjælland 9. Lone Hansen, sektorformand i FOA i Roskilde 10. Camilla Wang, rektor på University College Sjælland 11. Kathrin Kok, SSA elev i afdeling Holbæk 12. Michael Viese, medarbejder i afdeling Køge 13. Kirsten Dieckmann, medarbejder i afdeling Køge 14. Søren Clausen, direktør i SOSU Sjælland 15. Anders Sevelsted, vicedirektør i SOSU Sjælland Gæst Kristine Skriver Mortensen, medarbejder i SOSU Sjælland, til punkt 7 og 8 Som referent Lizette Ramlyng, medarbejder i SOSU Sjælland

2 1. Dagsorden Godkendelse af dagsorden 2. Orientering v/formanden Rigsrevisionens kontrol af 25 erhvervsskoler, herunder SOSU Sjælland (bilag a) Rigsrevisionen har gennemført en tværgående undersøgelse på erhvervsskoleområdet. Formålet med undersøgelsen var at vurdere, om ledelsens løn- og ansættelsesvilkår samt forbrug af rejser, repræsentation og kørsel lever op til gældende love og regler på området, og om der er udvist skyldige økonomiske hensyn. Inden SOSU Sjælland fik svaret på undersøgelsen, så var hovedkonklusioner ude i pressen, og der har således ikke været en høringsfase, hvor vi har haft mulighed for at give svar på tiltale. I forhold til SOSU Sjælland, fandt Rigsrevisionen 2 kritiske punkter: Repræsentation og kørsel. Der manglede deltagernavne på enkelte repræsentationsbilag. I forhold til kørsel fandt Rigsrevisionen, at vi i et enkelt tilfælde havde givet bemyndigelse til at køre på høj takst med tilbagevirkende kraft. Det sidste har vi efterfølgende kunne tilbagevise, men det ændrer ikke noget. Rigsrevisionens brev er vedlagt som bilag. Formandens orientering blev taget til efterretning. 3. Orientering v/direktøren 4. Orientering v/andre 5. Perioderegnskab for d v/vicedirektøren (bilag a) Regnskabet for perioden viser et overskud på kr. hvilket er tilfredsstillende set i forhold til, at statstilskuddet kun udgør 72,6 % af årsbudgettet. Det kan forklares med, at 68 % af SOSU Sjællands uddannelsesaktiviteter sker i de tre første kvartaler og de sidste 32 % foregår i 4 kvartal. Perodens omkostninger udgør 72,7 % af årsbudgettet, hvilket også er tilfredsstillende. I 3. kvartal har vi på EUD området haft 16 årselever mindre end forventet, og i Kursuscenteret 1 årselev mindre end forventet.

3 Forventninger til årets resultat: Med baggrund i en aktuel elevoptælling, forventer vi en stigning i antallet af årselever i 4. kvartal i forhold til det budgetterede. Vi har haft stor søgning i efteråret til vores grundforløb, hvilket betyder at vi derfor forventer et overskud på 3,4 mio. kr. Undgår vi forsikringsskader, vil vi kunne lægge yderligere 1.6 mio. kr. til beløbet. Vi har, som de tidligere år, også i 2015 forholdt os konservativt til budgettet. Til orientering Orienteringen blev taget til efterretning med følgende bemærkning: Bestyrelsen noterer med tilfredshed, at resultatet for 2015 forventes at blive på minimum 3.4 mio. kr. 6. Budget 2016 v/vicedirektøren (bilag c og d) D. 4. november sendte bestyrelsesformanden en mail til bestyrelsen. I mailen stod der bl.a., at vi forventede et indtægtstab på ca. 16 % under 2014 niveau bliver derfor et omstillingsår, hvor vi tilpasser organisationen til en ny markedsstyret virkelighed. Og med en forventet aktivitetsnedgang i det omfang, kommer vi ikke uden om en større personalereduktion. Der fremlægges et revideret budget for 2016, der nu viser et underskud på mio. kr. Indtægterne: Nye beregninger viser et fald på kr., ultimo november 2016, i forhold til forecastet fra 30/6/15. I forhold til årsregnskabet for 2014, er det en indtægtsnedgang på 18 mio. kr. Den meget omtalte udligning af 2 % omprioriteringsbidraget på erhvervsuddannelserne i 2016, er medtaget i indtægterne for 2016, svarende til et beløb på 2.5 mio. kr. Disse penge kan ikke bruges som lønkroner, men er øremærket til et særligt løft af erhvervsuddannelserne for at understøtte erhvervsskolernes arbejde med at implementere erhvervsuddannelsesreformen. Årsagerne til det markante indtægtstab er især begrundet i følgende fire forhold:

4 1. Forventning om et markant fald i antallet af Social- og sundhedshjælperelever 2. Strukturelle ændringer af uddannelserne og dermed færre indtægter 3. Ophævelse af dimensioneringsaftalen 4. Det generelle 2% s omprioriteringsbidrag i perioden I bilag d kan der læses mere om årsagerne. Omkostningerne er for 2016 reduceret med 10.5 mio. kr. Det er især lønomkostningerne som holder for, med et fald på 5.4 mio. kr. i forhold til forecastet. Sammenligner vi med årsregnskabet for 2014, svarer det til en reduktion på 13 mio. kr. Reduktionen i lønomkostningerne opnås gennem en række forskelige tiltag: Tidsbegrænsede stillinger der har udløb ved årets udgang eller i løbet af 1. kvartal 2016 genbesættes ikke. Det er ca. 14 stillinger Ledige stillinger genopslås som udgangspunkt ikke Personalereduktion svarende til en besparelse på 3.4 mio. kr. i 2016, og 6.7 mio. kr. i år 2017 Vi forventer ca færre medarbejdere efter sommerferien 2016, end ved udgangen af november Vi er opmærksomme på, at det kan blive nødvendigt med enten nye ansættelser eller genbesættelse af en række stillinger, hvis elev søgemønstret eller arbejdsgivernes behov for elever stiger henover foråret og sommeren Øget elevoptag betyder naturligvis også øget statstilskud. Desuden er en lang række øvrige driftsposter reduceret i forhold til budgettet for Mest markant er ekstraordinære poster med 3.5 mio. kr. Vi har afsat kr. som ekstraordinær omkostning til afhjælpning i forbindelse med uønsket fratrædelse. Der er her tale om for eksempel hjælp til psykolog, færdiggørelse af påbegyndt kompetenceudvikling og lignende. Under kontoen tjenesteydelser, er de 2.5 mio.kr. som SOSU Sjælland får tilbage i 2 % omprioriteringsbidrag afsat til et særlig løft af udvikling i fremtidig undervisning og uddannelse, som beskrevet tidligere. Yderligere økonomiske udfordringer i år I 2017 reduceres statstilskuddet på grund af: 2% omprioriteringsbidrag på ca. 3.4 mio. kr.

5 Underfinansiering af den nye EUD reform - medfører ca. 1.5 mio. kr. i mindre statstilskud KL s udmelding om, at antallet af elever på PA uddannelsen skal reduceres. Hvor mange vides ikke pt, men færre elever betyder mindre i statstilskud. Til drøftelse og godkendelse Bestyrelsen godkendte budgetforslaget for 2016 med et estimeret underskud på 3,4 mio. kr. Bestyrelsen forudsætter samtidigt, at budgettet for 2017 er i balance. Udkast til budget 2017 eftersendes til bestyrelsen. Bestyrelsen konstaterer, at der trods reduktioner er plads til investeringer i nye undervisningsformer. 7. Handlingsplan for øget Gennemførelse v/kristine Skriver Mortensen MERE KVALITET PÅ SOSU SJÆLLAND Det nye handlingsplanskoncept (efter reformen) har 4 indsatsområder: 1. Klare Mål 2. Praktikpladsopsøgende arbejde 3. Det fælles pædagogiske og didaktiske arbejde 4. Årligt tema Det skal sætte større fokus på SOSU Sjællands overordnede mål og resultater og give os et bedre grundlag for at tilrettelægge indsatser og skabe forandringer, der bidrager til at opfylde målene i reformen, styrke det praktikpladsopsøgende arbejde samt øge elevernes læring og forbedre kvaliteten i undervisningen. Bestyrelsen skal være opmærksom på de angivne resultatmål 2016, som er de mål direktøren foreslår som næste års mål. Handlingsplanen skal være godkendt af bestyrelsen, ved formandens underskrift, inden den 1. februar 2016, hvor den skal offentliggøres på vores hjemmeside.

6 Indsatser 1 Klare mål Første indsatsområde har fokus på de fire nationale kvalitetsmål. For hvert mål opstilles der indikatorer til at måle resultaterne. En del data for indikatorerne er endnu ikke til rådighed, hvorfor det er vanskeligt at sætte resultatmål for disse. 1.1 Mål 1: Flere elever skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Mindst 25 % skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse i Andelen skal op på mindst 30 % i (SOSU Sjælland bliver som institution ikke målt på %-delen, men på antallet). Ansøgere til grundforløb på SOSU Sjælland direkte fra 9. eller 10. klasse SOSU Resultatmål Resultatmål Andelen af de helt unge (15 til 18 årige) i Region Sjælland falder de kommende år. Derfor er resultatmålet ikke sat væsentlig højere end antallet var i Med den faldende andel af unge i regionen og et højere resultatmål, vil procentandelen af unge, der søger SOSU Sjælland stige.

7 1.2 Mål 2: Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Fuldførelsen skal stige fra 52 % i 2012 til min. 60 % i 2020 og mindst 67 % i I forbindelse med fuldførelse opgøres frafald efter 3. mdr. Resultatmål 2 Supplerende indikator 2014 Frafald på grundforløb 1 efter 3. md. Frafald på grundforløb 2 efter 3 md. Frafald på hovedforløbet efter 3 md. Overgang fra grundforløb til hovedforløb Påbegyndt grundforløb og overgang til hovedforløb 10,9% 2015 (foreløbig opgjort af skolen) 11,1% Afventer 51% Afventer - Afventer 8,8% 7% 22% 15% Resultatmål 2016 Formodes at falde Frafaldet på grundforløb 1 og 2 antages til dels at skyldes, at alle formelle krav angående uddannelserne ikke har været på plads, da eleverne søgte ind. Derfor har hverken skolen eller eleverne været fuldt oplyste om reformens betydning, hvilket kan have ført til, at elevernes forventninger til uddannelserne ikke er blevet indfriet. Disse forhindringer forventes at være minimeret ved de næste optag, hvorfor frafaldet også forventes at falde. Indikatorerne Overgang fra grundforløb til hovedforløb samt Påbegyndt grundforløb og overgang til hovedforløb er endnu ikke oplyst. Derfor kan der endnu ikke sættes resultatmål for disse indikatorer. 1.3 Mål 3: Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever, så de kan blive så dygtige, de kan Resultatmål 3.1: Andelen af de dygtigste elever målt ved andel elever med den samlede mængde fag, der afsluttes på højere niveau end det obligatoriske minimumsniveau fastsat af de faglige udvalg skal øges år for år. Vi kan endnu ikke sætte måltal, da vi ikke kan danne os et overblik over fag og niveauer før efter nytår, hvor flere elever er startet på nye grund- og hovedforløb.

8 Resultatmål 3.1 Midlertidig indikator: Andel elever, der er i gang med fag på højere niveau end det obligatoriske Midlertidig indikator: Andel elever, der er følger talentspor Midlertidig indikator: Andel elever, der er i gang med EUX Midlertidig indikator: Andel elever, med fag på ekspertniveau Resultatmål 2016 Vi har først EUX fra august 2016 Resultatmål 3.2: Den høje beskæftigelse for nyuddannede skal opretholdes Resultatmål 3.2 Resultater Resultatmål Beskæftigel sesfrekvens Beskæftigelse sfrekvens Beskæftigelses frekvens Beskæftig elsesprocent for nyuddann ede SOSU Beskæftig elsesprocent for nyuddann ede PA Antal færdiguddanned e Antal færdig - uddan nede 0, , ,76 0, , ,47 Antal færdig - uddan nede SOSU Sjælland vurderer ud fra de seneste års tendenser, at der ikke vil være en væsentlig udvikling på området, hvorfor resultatmålene for 2014 er sat til at være lig resultatet for Mål 4: Tilliden til og trivslen på erhvervsskolerne skal styrkes Opgørelsesmetoden på elevtrivslen og aftagertilfredsheden er ikke endnu ikke specificeret. SOSU Sjælland skal derfor ikke fastsætte resultatmål for denne indikator, men beskrive de indsatser skolen har igangsat for at øge elevernes trivsel og virksomhedernes tilfredshed. Det forventes, at en indikator for elevtrivsel og aftagertilfredshed vil være hhv. ElevTrivselsUndersøgelsen og VirksomhedsTilfredhedsUndensøgelsen, som er obligatoriske målinger fastsat af ministeriet. Disse målinger vil fremadrettet finde sted hvert efterår.

9 Den første obligatoriske ElevTrivselsUndersøgelse blev gennemført i oktober og november 2015, og resultaterne af denne vil være tilgængelige primo januar Disse resultater vil blive taget med i overvejelserne omkring de indsatser, skolen vil indføre for at forbedre elevtrivslen. Den første obligatoriske VirksomhedsTilfredshedsUndersøgelse vil blive gennemført i efteråret Der vil derfor ikke foreligge nogen opdaterede resultater på dette område, som skolen kan benytte i beskrivelser af indsatser, der bliver igangsat for at højne aftagertilfredsheden. Dog er der, som følge af ophøret af dimensioneringen og med reformens ændringer, øget fokus på samarbejdet med kommunerne og regionen. 2. Praktikpladsopsøgende arbejde SOSU Sjælland skal udarbejde en handlingsplan for arbejdet med at sikre flere elever en praktikplads. Vi afventer data på dette område, men med den tendens vi har set indtil nu (egne data), forventes det, at antallet vil falde, hvis der ikke indgås ny aftale om praktikpladser. Elever i hovedforløb fordelt på aftaletyper ultimo august Antal Andel Antal Andel Antal Andel I ordinære uddannelsesaftaler I restuddannelsesaftaler I korte - uddannelsesaftaler 3. Det fælles didaktiske og pædagogiske grundlag Det fælles pædagogiske og didaktiske grundlag er et strategisk værktøj for skolen og sætter retning og rammer for kerneopgaverne undervisning og elevernes læring. Direktøren forventer, at indsatsen i 2016 vil omhandle Fleksibel læring, herunder feed back og feed forward samt undervisningsdifferentiering.

10 4. Årligt tema (eventuelt) Ministeriet kan vælge at fastsætte et årligt tema, men der er ikke fastsat et særligt tema for Den enkelte skole kan også selv vælge at beskrive et tema. Direktøren indstiller at der ikke vælges et tema for 2016, men at der fokuseres på den nye strategi. Til beslutning: Bestyrelsesformanden bemyndiges til at underskrive handlingsplanen med de mangler den må have som følge af manglende datagrundlag og SOSU Sjællands egne foreslåede resultatmål. Beslutningen blev godkendt med følgende bemærkning: Bestyrelsesformanden bemyndiges til at underskrive handlingsplanen, med de mangler den må have som følge af manglende datagrundlag, og med SOSU Sjællands egne foreslåede resultatmål. I handlingsplanen anmoder bestyrelsen om, at retningslinjer for arbejdet med handlingsplanen fra Danske Erhvervsskoler anvendes, og at følgende punkter tilgodeses: Strukturens betydning for optag og frafald Tilvejebringelse af kvalificerede praktikpladser Medarbejderkompetencer Anvendelse af nye læringsformer der kan minimere frafaldet Bilaget Kort og Godt sendes til bestyrelsen. 8. Udbudsansøgning v/direktøren (bilag e) SOSU Sjælland skal ansøge om udbud af erhvervsuddannelser fra august 2017, med ansøgningsfrist 22. februar Vi skal søge om udbud af Grundforløb 1, Grundforløb 2 og Hovedforløb, og vi skal søge om udbud, udbudssted for udbudssted. Vi skal søge både om eksisterende udbud og nye udbud. Ansøgningerne sker elektronisk, på en til opgaven oprettet platform. Opsummering Direktøren og formandskabet indstiller at SOSU Sjælland: Søger om udbud af grundforløb 2 målrettet serviceassistentuddannelsen i Slagelse, Holbæk, Køge og Næstved

11 Søger om udbud af hovedforløbet på serviceassistentuddannelsen i Slagelse, Holbæk og Køge Indgår en samarbejdsaftale med Selandia om udbud af redderuddannelsen. Selandia vil formelt set søge udbuddet og holdene vil være tilknyttet Selandias afdeling i Slagelse. SOSU Sjælland vil stille lærerressourcer til rådighed. Søger om udbud af grundforløb 1 på indgangen Sundhed, omsorg og pædagogik på alle afdelinger Søger om udbud af Grundforløb 2 målrettet social- og sundhedsuddannelsen på alle afdelinger Søger om udbud af Grundforløb 2 målrettet den pædagogiske assistentuddannelse på alle afdelinger Søger om udbud af social- og sundhedshjælperuddannelsen på alle afdelinger Søger om udbud af social- og sundhedsassistentuddannelsen på alle afdelinger Søger om udbud af den pædagogiske assistentuddannelse på alle afdelinger A. UDBUD AF NYE UDDANNELSER PÅ SOSU SJÆLLAND I overvejelserne omkring SOSU Sjællands fremtidige udbud, har det været et vigtigt parameter, at eventuelle nye udbud af uddannelser, udover at tiltrække endnu flere elever til SOSU Sjælland, også skal give en ny vifte af muligheder for SOSU Sjællands nuværende elever på grundforløb 1. Eleverne på grundforløb 1 skal have et større udvalg af uddannelsesmuligheder på SOSU Sjælland, når de skal vælge et egentligt erhvervsområde inden start på grundforløb 2. Udgangspunktet for udvælgelse af mulige nye uddannelser, har været de såkaldte fætter/kusine uddannelser (jf. bilag e). Det vil sige uddannelser inden for SOSU Sjællands nuværende udbud af hovedområde Sundhed, omsorg og pædagogik samt uddannelser, der ligger i tæt relation til eller inden for det samme erhvervsmæssige område som social- og sundhedsuddannelsen samt den pædagogiske assistentuddannelse. Det har i valg af nye uddannelser ligeledes været et vigtigt kriterie, at uddannelsens undervisning ikke afveg for meget for den faglighed der præger SOSU Sjællands nuværende udbud. Efter nøje overvejelser har direktøren valgt at anbefale ansøgning om udbud af Serviceassistent uddannelsen. Derudover arbejdes der på at samarbejde med Selandia om udbud af Redderuddannelsen. Her vil Selandia søge om udbuddet, og de to skoler vil samarbejde om undervisningen.

12 Serviceassistentuddannelsen Begrundelse for valg af Serviceassistentuddannelsen som et nyt udbud på SOSU Sjælland: Serviceassistentuddannelsen kan være et naturligt valg af erhverv for de elever på grundforløb 1, som ikke ønsker at fortsætte på social- og sundhedsuddannelsen samt den pædagogiske assistentuddannelse. Det kan samtidig være et godt alternativ til de elever, der ikke kan få en uddannelsesaftale på deres første prioritet. Vores nuværende medarbejdere vil kunne varetage hovedparten af undervisningen på uddannelsen, da uddannelsen har en del elementer, der allerede stiftes bekendtskab med på særligt social- og sundhedsuddannelsen. I forbindelse med etableringen af supersygehusene i Køge, Slagelse og Holbæk vurderes det, at der vil blive et øget behov for serviceassistenter Der er for nuværende 6 udbudssteder på Sjælland og Lolland, blandt andet i Roskilde, Køge og Næstved. I dette udbud er Vestsjælland ikke dækket. Samtidig vurderes det, at der med det nye supersygehus i Køge her vil blive et øget behov for serviceassistenter og det derfor vil være relevant med et ekstra udbudssted i Køge. I 2013 var der 699 elever på landsplan. SOSU Sjælland vil ansøge om udbud i følgende afdelinger: Grundforløb 2: Slagelse, Holbæk, Køge og Næstved Hovedforløbet: Slagelse, Holbæk og Køge For at etablere uddannelsen på SOSU Sjælland er der behov for følgende udstyr: Rengøringsmaskiner Kan muligvis stilles til rådighed af samarbejdspartnere/ansættende myndighed Køkken Vil koste omkring 1 mio. kr. for ét køkken, hertil kommer den fysiske etablering såsom ventilation, kloak og elinstallationer Tre uddannelsesinstitutioner på Sjælland fik i 2013 afslag på at udbyde serviceassistentuddannelsen: CPH West, EUC Nordvestsjælland og Kbh Tekniske Skole. Begrundelsen var begrænset aktivitet.

13 Redderuddannelsen Begrundelse for at indgå i et samarbejde med Selandia om redderuddannelsen: Redderuddannelsen kan være et godt alternativ til de elever på grundforløb 1, som ikke ønsker at fortsætte på social- og sundhedsuddannelsen samt den pædagogiske assistentuddannelse. De færdiguddannede bliver typisk ansat i samme regi som de færdiguddannede social- og sundhedsassistenter. De samarbejder dermed med de samme fagpersoner og servicerer/arbejder med de samme borgere og patienter. SOSU Sjællands nuværende medarbejdere kan varetage de dele af uddannelsen, som har fokus på mødet med borger og patienter. I 2013 var der 96 elever på landsplan. Falck har dog givet udtryk for, at de forventer at skulle uddanne væsentligt flere elever årligt i fremtiden. Der er for nuværende 2 udbudssteder, Rybners (Esbjerg) og Erhvervsskolen Nordsjælland. Erhvervsskolen Nordsjælland udbyder redderuddannelsen i Hillerød, hvilket åbner for muligheden for at trække uddannelsen mod Vestsjælland. Derfor vil undervisningsaktivitet på redderuddannelsen foregå på afdelingen i Slagelse. SOSU Sjælland vil udbyde uddannelsen i samarbejde med Selandia. Foreløbigt vil Selandia være udbudsskole. SOSU Sjælland søger altså ikke om udbud af redderuddannelsen. I samarbejdet vil Selandia blandt andet skulle stå for undervisning rettet mod bjærgning, bugsering og udrykningskørsel, og SOSU Sjælland vil eksempelvis stå for undervisning rettet mod patientbefordring, konflikthåndtering og psykisk sårbare patienter. I afdækning af feltet, har Falck givet en umiddelbar positiv tilbagemelding på ideen om at lade en SOSU skole stå for dele af uddannelsen. B. UDBUD AF NUVÆRENDE UDDANNELSER PÅ SOSU SJÆLLAND Direktøren anbefaler at udbyde alle trin for nuværende uddannelser på alle SOSU Sjællands afdelinger. Beslutningen er blandt andet baseret på store udsving i optagelsen af elever på de forskellige uddannelser. Der er ikke et tydeligt mønster i, hvor stor en andel elever, der bliver optaget i de respektive afdelinger. Derudover er det nødvendigt at have mulighed for at udbyde EUX på alle afdelinger, da vi endnu ikke ved, hvordan kommende EUX elever vil fordele sig geografisk. Dermed er det nødvendigt at have mulighed for at udbyde alle uddannelser på alle afdelinger.

14 Befolkningsfremskrivning For at have et tilstrækkeligt beslutningsgrundlag er der udarbejdet befolkningsfremskrivninger. Fremskrivningerne er baseret på aldersgrupper og fordelt på de kommuner, den største andel af elever kommer fra på de respektive uddannelser og trin. Kommuner = De kommuner, der udgør ml. 70 og 80 % af elevoptaget. Udvikling = Beregnet på et vægtet gennemsnit af udviklingen ud fra fordelingen af aldersgrupperne på uddannelserne. Eks: ca. 25 % af eleverne på GF2 SOSU er mellem 18 og 25 år (Aldersgruppe1) og ca. 75 % af eleverne på GF2 SOSU er over 25 år (Aldersgruppe2). Her vægter Aldersgruppe1 1 gang og Aldersgruppe2 3 gange. Tallene for befolkningsfremskrivningen er udarbejdet på elevoptaget i Tal fra tidligere optag viser omtrent det samme billede. Befolkningsfremskrivning for Grundforløb Grundforløb

15 Befolkningsfremskrivning for Grundforløb 2 for hhv. SOSU-retning og PA-retning Grundforløb 2 SOSU Grundforløb 2 PA Næstved Slagelse Holbæk Køge Roskilde Lejre Odsherred Befolkningsfremskrivning for SSH uddannelsen SSH

16 Arbejdsgivere på SSH uddannelsen Arbejdsgiver Antal Procent Slagelse Kommune ,9 % Holbæk Kommune ,9 % Roskilde Kommune 91 11,5 % Næstved Kommune 83 10,5 % Køge Kommune 77 9,7 % Kalundborg Kommune 56 7,1 % Faxe Kommune 42 5,3 % Odsherred Kommune 40 5,0 % I alt ,8 %

17 Befolkningsfremskrivning for SSA uddannelsen SSA Arbejdsgivere på SSA uddannelsen Arbejdsgiver Antal Procent Region Sjælland ,1 % Roskilde Kommune 28 6,6 % Holbæk Kommune 26 6,1 % Næstved Kommune 25 5,9 % Køge Kommune 18 4,2 % Slagelse Kommune 18 4,2 % Kalundborg Kommune 17 4,0 % Greve Kommune 14 3,3 % Faxe Kommune 13 3,0 % Stevns Kommune 13 3,0 % Lejre Kommune 12 2,8 % Odsherred Kommune 12 2,8 % Sorø Kommune 11 2,6 % Ringsted Kommune 10 2,3 % Vordingborg Kommune 7 1,6 % Solrød Kommune 6 1,4 % I alt ,0 %

18 Befolkningsfremskrivning for PA uddannelsen PA Næstved Holbæk Slagelse Kalundborg Køge Roskilde Faxe Arbejdsgivere på PA uddannelsen Arbejdsgiver Antal Procent Næstved Kommune 36 16,4 % Holbæk Kommune 32 14,6 % Slagelse Kommune 30 13,6 % Kalundborg Kommune 21 9,6 % Faxe Kommune 17 7,7 % Odsherred Kommune 13 5,9 % Roskilde Kommune 11 5,0 % Ringsted Kommune 10 4,6 % I alt ,9 % Som graferne for uddannelserne viser, er der i flere af kommunerne en nedgang i den del af befolkningen, der danner elevgrundlag på vores uddannelser. Disse grafer viser blot udviklingen frem til 2020, men tendensen er den samme frem til 2030 og For at kunne være fleksible i vores uddannelsesudbud, har nedgangen i befolkningsudviklingen ikke ført til en indskrænkning i udbudsstederne.

19 Udvikling i uddannelsesniveau Højst fuldførte uddannelse Region Sjælland Udvikling i erhvervsuddannelser i region Sjælland Udvikling i erhvervsuddannelser Overordnet er der færre, der tager en erhvervsuddannelse i region Sjælland. Der har dog været en lille stigning på vores indgang, Omsorg, sundhed og pædagogik. Der er vedlagt uddybende bilag.

20 Til beslutning: Formandskab og direktørs indstilling: Søge om udbud af grundforløb 2 målrettet serviceassistentuddannelsen i Slagelse, Holbæk, Køge og Næstved Søge om udbud af hovedforløbet på serviceassistentuddannelsen i Slagelse, Holbæk og Køge Indgå en samarbejdsaftale med Selandia om udbud af redderuddannelsen. Selandia vil formelt set søge udbuddet og holdene vil være tilknyttet Selandias afdeling i Slagelse. SOSU Sjælland vil stille lærerressourcer til rådighed. Søge om udbud af grundforløb 1 på indgangen Sundhed, omsorg og pædagogik på alle afdelinger Søge om udbud af Grundforløb 2 målrettet social- og sundhedsuddannelsen på alle afdelinger Søge om udbud af Grundforløb 2 målrettet den pædagogiske assistentuddannelse på alle afdelinger Søge om udbud af social- og sundhedshjælperuddannelsen på alle afdelinger Søge om udbud af social- og sundhedsassistentuddannelsen på alle afdelinger Søge om udbud af den pædagogiske assistentuddannelse på alle afdelinger Beslutning: Bestyrelsen godkendte indstillingen med følgende tilføjelse til bullet 1: Søge om udbud af grundforløb 2 målrettet serviceassistentuddannelsen i Slagelse, Holbæk, Køge og Næstved, evt. i et samarbejde med en anden erhvervsskole. Det forudsætter at investeringen i nye udbud tjener sig ind på sigt. 9. Servicetjek af ledelsesorganiseringen v/direktøren (bilag f) Konsulentfirmaet Mercuri Urval har gennemført interviews med den samlede ledelse, enkelte bestyrelsesmedlemmer og medarbejderrepræsentanter om oplevelser med den formelle organisering i SOSU Sjælland og dens muligheder for at indfri vision 2020 og i givet fald hvad der bør forandres. Mercuri Urvals konsulenter præsenterer formandskab og direktør for resultatet af interviewrunden den 18. december 2015, som flere scenarier for mulige fremtidige organiseringer.

21 Direktøren har et ønske om at en ny organisation kan være funktionsdygtig senest 1. august Det vil sige at alle nye ledelsesposter er besat og der er fundet løsninger for de nuværende ledere, der eventuelt ikke kan være deltagere i den nye ledelsesorganisation. Fra valget af foretrukket scenarie til et egentlig organisationsskema med beskrevne funktions- og kompetencebeskrivelser, som kandidater kan søge eller placeres i, går der noget tid. Og det er at foretrække, at processen bevarer et momentum fra den 18. december 2015 til ultimo juni Det giver bestyrelsen valget mellem mindst 2 lidt forskellige beslutningsprocesser hvad angår bestyrelsens aktive deltagelse: 1) Formandskabet bemyndiges til at pege på et foretrukket scenarie den 18. december 2015, som der arbejdes videre med at konkretisere til bestyrelsens endelige beslutning på bestyrelsesmødet den 16. marts 2016, med efterfølgende implementering. 2) Bestyrelsen indkaldes ekstraordinært primo januar 2016 for at beslutte rammen for en organisation, som der arbejdes videre med at implementere. Direktøren har det hensyn at processen kan holdes i relativ fortrolighed frem til lancering og dermed ikke skaber længerevarende uro om lederes egen situation. Et ekstraordinært bestyrelsesmøde kan holdes med dette som lukket punkt og lanceringen af en ny organisation kan ske planlagt i en samlet implementerings- og kommunikationsplan. Direktøren vurderer at lancering omkring bestyrelsesmødet den 16. marts er realistisk og giver den nødvendige tid til at få ændringerne på plads til 1. august På mødet vil direktøren mundtligt fremlægge hovedskitser for mulige forandringer i forhold til den nuværende organisation. Tidsplan for model 1 og 2 er vedlagt som bilag. Til beslutning: Model 1 eller 2 for bestyrelsens aktive deltagelse i beslutningsprocessen. Beslutning: Model 1 blev valgt.

22 10. Eventuelt Direktøren orienterede bestyrelsen om et evt. samarbejde og udbud i Kina, og de kontraktmæssige konsekvenser heraf. Bestyrelsen orienteres løbende. Formanden ønskede glædelig jul og takkede for et godt samarbejde.

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 7. februar kl Selandia Park Ringsted

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 7. februar kl Selandia Park Ringsted Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 7. februar kl. 17.45-19 Selandia Park 8. 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 16. marts 2016 kl Selandia Park 8, 4100 Ringsted.

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 16. marts 2016 kl Selandia Park 8, 4100 Ringsted. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 16. marts 2016 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 3. december 2014 kl. 15-17.15 Selandia Park nr. 6. 4100 Ringsted.

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 3. december 2014 kl. 15-17.15 Selandia Park nr. 6. 4100 Ringsted. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 3. december 2014 kl. 15-17.15 Selandia Park nr. 6. 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19. juni 2014 kl. 9-12. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19. juni 2014 kl. 9-12. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19. juni 2014 kl. 9-12 Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn]

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn] Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 [Skolens navn] 1 Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 Skolens navn: Institutionsnummer: Dato: Bestyrelsesformandens underskrift: 2 Indledning Handlingsplanen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 20. juni 2012 kl. 16-18 Adresse: FOA, Fuglebakken 2, Himmelev, 4000 Roskilde Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne

Læs mere

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 27. marts 2014 kl. 15-18. Selandia Park nr.

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 27. marts 2014 kl. 15-18. Selandia Park nr. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 27. marts 2014 kl. 15-18 Selandia Park nr. 8, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Indkaldt til mødet. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 12. august 2015 kl. 17.30-19.00. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø

Indkaldt til mødet. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 12. august 2015 kl. 17.30-19.00. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 12. august 2015 kl. 17.30-19.00 Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 13. september 2013 kl. 10.15-12.15 Skjoldenæsholm Konferencecenter Skjoldenæsvej 106, 4174 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 13. september 2013 kl. 10.15-12.15 Skjoldenæsholm Konferencecenter Skjoldenæsvej 106, 4174 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 13. september 2013 kl. 10.15-12.15 Skjoldenæsholm Konferencecenter Skjoldenæsvej 106, 4174 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2013 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted.

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2013 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2013 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. september kl. 10-12 Kragerup Gods Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved kommune 2. Næstformand

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 17. september 2015 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 8 (tidligere Jættevej 34), 4100 Ringsted.

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 17. september 2015 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 8 (tidligere Jættevej 34), 4100 Ringsted. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 17. september 2015 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 8 (tidligere Jættevej 34), 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 26. marts 2015 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted UV lokale 5

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 26. marts 2015 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted UV lokale 5 Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 26. marts 2015 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted UV lokale 5 Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. juni 2016 kl. 12-21.30 Skjoldenæsholm Konferencecenter, Skjoldenæsvej 106, 4174 Jystrup

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. juni 2016 kl. 12-21.30 Skjoldenæsholm Konferencecenter, Skjoldenæsvej 106, 4174 Jystrup Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. juni 2016 kl. 12-21.30 Skjoldenæsholm Konferencecenter, Skjoldenæsvej 106, 4174 Jystrup Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør

Læs mere

Udarbejdet foråret 2018 af Berit Christina Olsen. Social- og Sundhedsskolen Fyn. Vestre Stationsvej 8-10 Athenevænget Odense C 5250 Odense SV

Udarbejdet foråret 2018 af Berit Christina Olsen. Social- og Sundhedsskolen Fyn. Vestre Stationsvej 8-10 Athenevænget Odense C 5250 Odense SV SOSU FYN I TAL 2017 Udarbejdet foråret 2018 af Berit Christina Olsen Social- og Sundhedsskolen Fyn Odense City Odense Syd Vestre Stationsvej 8-10 Athenevænget 4 5000 Odense C 5250 Odense SV Svendborg Middelfart

Læs mere

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. april 2017 kl Selandia Park nr. 6, 4100 Ringsted.

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. april 2017 kl Selandia Park nr. 6, 4100 Ringsted. Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. april 2017 kl. 18-20 Selandia Park nr. 6, 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Christian Jørgensen Angela Kühl Jensen Anne-Mette Holm Sørensen Karsten Uno Petersen Anette Byriel Andersen

Læs mere

August Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen for 95 %- målsætningen på ungdomsuddannelserne

August Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen for 95 %- målsætningen på ungdomsuddannelserne August 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen for 95 %- målsætningen på ungdomsuddannelserne Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indsatsen for 95 %-målsætningen på

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal 2015

Kvartalsrapport 3. kvartal 2015 Kvartalsrapport 3. kvartal 2015 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-15 30.09.15...

Læs mere

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur SOSU Sjællands forventninger til placering af hovedudbudssteder i år 215 SOSU Sjælland 1 blev etableret som en ny selvejende erhvervsskole 1. januar 21.

Læs mere

EUD-reformen Dialogmøde med kommuner og Region Sjælland

EUD-reformen Dialogmøde med kommuner og Region Sjælland EUD-reformen Dialogmøde med kommuner og Region Sjælland Program for dagen Velkomst vicedirektør Anders Sevelsted Oplæg om EUD-reformen samt fremtidig optag og ansættelse ved Projektleder Ditte Grostøl

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

Referat af hhv. stiftende, konstituerende og første bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af hhv. stiftende, konstituerende og første bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af hhv. stiftende, konstituerende og første bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 20. januar 2011 kl. 17.30-20.00 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Niels

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde i bestyrelsen den 10. april 2014

2. Godkendelse af referat fra møde i bestyrelsen den 10. april 2014 20. juni 2014 en D A G S O R D E N til 45. møde i bestyrelsen torsdag den 26. juni 2014 kl. 19.00-21.00 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i bestyrelsen den 10. april 2014 Drøftelse:

Læs mere

Optag og søgningstendenser pa social- og sundhedsskolerne januar til august 2012

Optag og søgningstendenser pa social- og sundhedsskolerne januar til august 2012 og søgningstendenser pa social- og sundhedsskolerne januar til august 212 For at er opdateret på status for optag og ikke mindst søgning til social- og sundhedsskolernes uddannelser, har lederforeningen

Læs mere

Udarbejdet foråret 2017 af Berit Christina Olsen. Social- og Sundhedsskolen Fyn. Vestre Stationsvej 8-10 Athenevænget Odense C 5250 Odense SV

Udarbejdet foråret 2017 af Berit Christina Olsen. Social- og Sundhedsskolen Fyn. Vestre Stationsvej 8-10 Athenevænget Odense C 5250 Odense SV SOSU FYN I TAL 2016 Udarbejdet foråret 2017 af Berit Christina Olsen Social- og Sundhedsskolen Fyn Odense City Odense Syd Vestre Stationsvej 8-10 Athenevænget 4 5000 Odense C 5250 Odense SV Svendborg Middelfart

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger om udbud til erhvervsuddannelsen til ambulancebehandler.

Indkaldelse af ansøgninger om udbud til erhvervsuddannelsen til ambulancebehandler. Udbydere af erhvervsuddannelser Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: Regionsrådene Kopi: Transporterhvervets Uddannelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 19. marts 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 19. marts 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Preben Astrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Anette Byriel Andersen Angela Kühl Jensen Inge Hynkemejer Peter Petersen Niels Lind Brunsborg Afbud: Birthe Hesdorf, næstformand Alis

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal 2017

Kvartalsrapport 3. kvartal 2017 Kvartalsrapport 3. kvartal 2017 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-17 30.09.17...

Læs mere

Kvartalsrapport 2. kvartal 2016

Kvartalsrapport 2. kvartal 2016 Kvartalsrapport 2. kvartal 2016 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-16 30.06.16...

Læs mere

Referat fra Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for tømrerne. Den 13. januar 2016, Kl

Referat fra Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for tømrerne. Den 13. januar 2016, Kl MØDEREFERAT Referat fra Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for tømrerne Den 13. januar 2016, Kl. 08.00 Til stede: Peter Bøgh, Søren Bisgaard, Steen Lidsmoes, Jan Rasmussen, Carsten Schmidt, Henrik Pedersen,

Læs mere

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente.

Irene Frederiksen orienterer kort om tankerne omkring bortfald af dimensionering, og de udfordringer vi må forvente. Referat LUU SOSU møde den 5. februar 2014 Inviterede: Irene Frederiksen, Silkeborg Kommune Jonna Christiansen, Skanderborg Kommune Joan Sinberg, Favrskov Kommune Lone Kolbæk, Region Midt Lone Smedegaard,

Læs mere

Placeringsstatistik 18 årige

Placeringsstatistik 18 årige Ungdommens Uddannelsesvejledning Region Sjælland UU Lolland Falster UUV Køge Bugt UU Nordvest- Sjælland UU Vestsjælland UU Sjælland Syd Placeringsstatistik 18 årige 1 Placeringsstatistik for 18 årige i

Læs mere

Erhvervsgymnasialt studiemiljø

Erhvervsgymnasialt studiemiljø HF ansøgninger vurderingsskema Delgeografi Odsherred (Odsherred og Holbæk) HF & VUC & HF EUC Nordvestsjælland - Der ønskes oprettet et spor og to på sigt. - Der er kapacitet til tre spor. Eksisterende

Læs mere

Indledning 1. Klare mål 2. Plan for det praktikpladsopsøgende arbejde

Indledning 1. Klare mål 2. Plan for det praktikpladsopsøgende arbejde AMU-Fyn 1 Indledning Handlingsplanen for øget gennemførelse er den enkelte skoles eget mål- og resultatstyringsværktøj og forventes at blive anvendt i skolens kvalitetsog strategiarbejde. Handlingsplanen

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 5. februar 2013 kl. 15-18 Adresse: Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 5. februar 2013 kl. 15-18 Adresse: Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 5. februar 2013 kl. 15-18 Adresse: Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Omprioriteringsbidragets konsekvenser for erhvervsskolerne i CASES

Omprioriteringsbidragets konsekvenser for erhvervsskolerne i CASES mio. kr. Omprioriteringsbidragets konsekvenser for erhvervsskolerne i 2017-3 CASES Regeringen har i sit finanslovsudspil fastholdt og videreført omprioriteringsbidraget i 2017-20, hvilket betyder en besparelse

Læs mere

Direktørens resultatkontrakt 1.8.13-31.7.14

Direktørens resultatkontrakt 1.8.13-31.7.14 Direktørens resultatkontrakt 1.8.13-31.7.14 Bestyrelsen er bemyndiget til at indgå resultatkontrakt med skolens direktør jf. Undervisningsministeriets brev af 27.6.2013. I forhold til skolens størrelse

Læs mere

SOSU FYN I TAL 2015 MIDDELFART ODENSE SVENDBORG

SOSU FYN I TAL 2015 MIDDELFART ODENSE SVENDBORG SOSU FYN I TAL 2015 MIDDELFART ODENSE SVENDBORG Udarbejdet foråret 2016 af Berit Christina Olsen Social- og Sundhedsskolen Fyn Odense City Odense Syd Vestre Stationsvej 8-10 Athenvænget 4 5000 Odense C

Læs mere

Kvartalsrapport 4. kvartal 2015

Kvartalsrapport 4. kvartal 2015 Kvartalsrapport 4. kvartal 2015 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 6 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-15 31.12.15...

Læs mere

sosu ~ Referat fra bestyrelsesmøde med SOSU Nykøbing Falster onsdag den , kl

sosu ~ Referat fra bestyrelsesmøde med SOSU Nykøbing Falster onsdag den , kl sosu ~ Referat fra bestyrelsesmøde med SOSU Nykøbing Falster onsdag den 12.12.2018, kl. 16.00-18.30. Tilstede: Per Fruerled, Susanne Johansen, Claus Bakke, Inge Paamejer, Steen Frederiksen, Allan Dres

Læs mere

EUD-reform. - med fokus på kvalitet. Afdelingschef Lars Mortensen Undervisningsministeriet. Side 1

EUD-reform. - med fokus på kvalitet. Afdelingschef Lars Mortensen Undervisningsministeriet. Side 1 EUD-reform - med fokus på kvalitet Afdelingschef Lars Mortensen Undervisningsministeriet Side 1 Den smeltende isflage Faldende søgning fra 9./10. kl.: Fra 29 pct. i 2006 til 19 pct. i 2012 Højt frafald:

Læs mere

NOTAT. Resultatkontrakt for direktør Inge Prip Økonomi og likviditet (15 %)

NOTAT. Resultatkontrakt for direktør Inge Prip Økonomi og likviditet (15 %) NOTAT Resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1. 31.12.2015 Bestyrelsen ønsker at indgå en resultatkontrakt med direktør Inge Prip for 2015 med udgangspunkt i bestyrelsens strategiske prioriteringer

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

Kvartalsrapport 1. og 2. kvartal 2017

Kvartalsrapport 1. og 2. kvartal 2017 Kvartalsrapport 1. og 2. kvartal 2017 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-17 30.06.17...

Læs mere

I henhold til forretningsordenen pkt. 3.5 er referatet godkendt, da der ikke har været indsigelser.

I henhold til forretningsordenen pkt. 3.5 er referatet godkendt, da der ikke har været indsigelser. Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 14. marts 2018 kl. 16.00 17.30 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Damian Eis Christian Jørgensen

Læs mere

NOTAT. Evaluering af direktørens resultatkontrakt

NOTAT. Evaluering af direktørens resultatkontrakt NOTAT af direktørens resultatkontrakt 1. maj 2013 31.7 2014 Godkendt på bestyrelsesmødet den 2. oktober 2014 A. Budget og likviditet (30 %) Skolen har i forbindelse med genopretningsplanen indgået aftale

Læs mere

Referat fra møde i LUU SOSU for SOSU Sjælland

Referat fra møde i LUU SOSU for SOSU Sjælland Referat fra møde i LUU SOSU for SOSU Sjælland Onsdag d.02.10.2013. Referent: Merete Frank Christensen 1. Opgørelse over frafald på SSH- og SSA-uddannelsen. SOSU Sjælland har fået lavet en opgørelse over

Læs mere

Referat og beslutningsprotokollat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. oktober 2011 kl. 15-18

Referat og beslutningsprotokollat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. oktober 2011 kl. 15-18 Referat og beslutningsprotokollat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. oktober 2011 kl. 15-18 Adresse: Rådhuset, Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Formand Per B. Christensen,

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal 2016

Kvartalsrapport 3. kvartal 2016 Kvartalsrapport 3. kvartal 2016 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-16 30.09.16...

Læs mere

Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014

Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014 Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014 Social- og Sundhedsskolerne i Region Syddanmark samt Region Syddanmark og kommuner i Region Syddanmark har med interesse modtaget

Læs mere

Referat fra Fælles LUU møde den 4/9, Selandia Park 8, lokale U5, 4100 Ringsted.

Referat fra Fælles LUU møde den 4/9, Selandia Park 8, lokale U5, 4100 Ringsted. 09-09-2014 Referat fra Fælles LUU møde den 4/9, 2014. Selandia Park 8, lokale U5, 4100 Ringsted. 1. Velkommen til LUU/Kasper Pihl Kornbeck og Marianne Frederiksen Formandskabet orienterer om forventninger

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette skoleår vil være præget af implementeringen af reform på erhvervsuddannelserne. Reformens mål er overordnet at skabe bedre

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

Kvartalsrapport 4. kvartal 2017

Kvartalsrapport 4. kvartal 2017 Kvartalsrapport 4. kvartal 2017 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Afsluttede Grundforløb fra 01.01-17 31.12.17...

Læs mere

Udbudsrunden Udbudsrunden 2017

Udbudsrunden Udbudsrunden 2017 Udbudsrunden 2017 Udbudsrunden 2017 Udbudsrunden 2017 De nuværende godkendelser til at udbyde erhvervsuddannelsernes grundog hovedforløb samt godkendelser til at være praktikcenter har virkning frem til

Læs mere

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018 Næstved den 23. november 2017 Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer

Læs mere

Informationsindsamling - Frafald og gennemførelse i 2016

Informationsindsamling - Frafald og gennemførelse i 2016 Informationsindsamling - Frafald og gennemførelse i 06 Bilag til HandlingsPlan for Øget Gennemførelse 07 Tal ajourført primo januar 07 Den 0. januar 07 Denne informationsindsamling beskriver skolens egne

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2017 for direktør Inger Margrethe Jensen

Resultatlønskontrakt 2017 for direktør Inger Margrethe Jensen ,,. HØBENHAVN & fllordsjællanll Resultatlønskontrakt 2017 for direktør Inger Margrethe Jensen Bestyrelsen vil få afrapportering af kvantitative måltal og kvalitative tiltag i en skriftlig orientering i

Læs mere

Foreningen har herefter følgende bemærkninger til lovforslagets enkelte dele:

Foreningen har herefter følgende bemærkninger til lovforslagets enkelte dele: Undervisningsministeriet Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K København, den 28. januar 2019 Høring over udkast til forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser, lov om folkeskolen,

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 10. april 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede: Nanna Højlund, FOA, formand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske regioner

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl Referat af bestyrelsesmøde på Erhvervsakademi SydVest Torsdag den 28. marts kl. 15.00 17.00 Deltagere: Johanne Gregersen, Niels Sørensen, Allan Østergaard, Dan Alsted Nielsen, Erik Lauritzen, Peter Amstrup,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Som følge af aftalen er der gennemført en supplerende proces for udbud af PAU.

Som følge af aftalen er der gennemført en supplerende proces for udbud af PAU. Til EUC Nordvestsjælland og Professionshøjskolen UCC om udbud af den pædagogiske assistentuddannelse udbudsrunden 2017 Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: Regionsrådene Kopi:

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 5. september 2018 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 5. september 2018 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Christian Jørgensen Pia Niemann Damtoft Heidi Have Damian Eis Annika Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Peder Munck Referat af møde i Bestyrelsen for Social-

Læs mere

Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene

Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene Udbydere af erhvervsuddannelser Praktikcentre Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: De faglige udvalg Kopi: Regionsrådene Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms

Læs mere

Statistik og dokumentation

Statistik og dokumentation Statistik og dokumentation Konference om Erhvervsuddannelsesreformen i praksis, Odense 2. marts 2015 Laura Girotti Program : Orientering om foreløbige planer med DVH for erhvervsuddannelserne Statistik

Læs mere

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Flere unge skal have en erhvervsuddannelse hvordan bidrager erhvervsskolereformen til dette. Oplæg ved Vicedirektør Hanne Muchitsch, Aalborg

Læs mere

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Det faglige udvalgs navn: Det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen Dato: Oktober 2017 Udviklingsredegørelse

Læs mere

Gennemsnitligt for alle uddannelser skal 85 pct. af de. fortsat være

Gennemsnitligt for alle uddannelser skal 85 pct. af de. fortsat være Uddannelsesdirektør Hanne Dorthe Fischer: Resultatlønskontrakt 1. januar - 31. december 2010 Obligatorisk Indsatsområde: Frafald Lavt frafald blandt de studerende på professionsbacheloruddannelserne Andel

Læs mere

Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C.

Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C. Social- og Sundhedsskolen Fyn Referat fra 3. møde i bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Fyn tirsdag den 14. august 2007 kl. 9-14, FOA, Vesterbro 120, 5000 Odense C. Til stede: Direktør Erik Knudsen,

Læs mere

Kvartalsrapport 3. kvartal 2018

Kvartalsrapport 3. kvartal 2018 Kvartalsrapport 3. kvartal 2018 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Q1, Q2, Q3 - Afsluttede Grundforløb... 5 Q1,

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Indsatskontrakt Skive Tekniske Skole 2016

Indsatskontrakt Skive Tekniske Skole 2016 Indsatskontrakt Skive Tekniske Skole 2016 EUD-reform EUD reform trådte i kraft 1/8 2015 med målsætningen om flere og bedre faglærte gennem bl.a. etablering af unge- og voksenspor. I reformen indgår også

Læs mere

Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb

Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb Et af hovedmålene med erhvervsuddannelsesreformen er,

Læs mere

Bilag: Referat af bestyrelsesmøde den 11-12-2014 Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde den 27-01-2015

Bilag: Referat af bestyrelsesmøde den 11-12-2014 Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde den 27-01-2015 1. Godkendelse og underskrift af referat (kl. 15.20) Referaterne indstilles til godkendelse. Bilag: Referat af bestyrelsesmøde den 11-12-2014 Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde den 27-01-2015 Referaterne

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for EUC Lillebælt og skolens direktør, Lars Middelboe (LMH), for perioden 1. januar 2016 til 31. december

Læs mere

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2017.

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2017. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til ØU 5. april 2018 Årlig status på praktikpladsområdet i København i Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København,

Læs mere

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Det faglige udvalgs navn: Det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen Dato: Oktober 2017 Udviklingsredegørelse

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Udviklingsredegørelse samt ansøgning om ændringer af uddannelsen for 2019

Udviklingsredegørelse samt ansøgning om ændringer af uddannelsen for 2019 Bilag 1: Skabelon for indsendelse af udviklingsredegørelser Udviklingsredegørelse samt ansøgning om ændringer af uddannelsen for 2019 Det faglige udvalgs navn Fagligt udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse

Læs mere

Dagsorden. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland. Torsdag d. 31. marts 2011 kl. 15.30-17.30. Adresse Rådhuset, Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted

Dagsorden. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland. Torsdag d. 31. marts 2011 kl. 15.30-17.30. Adresse Rådhuset, Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Torsdag d. 31. marts 2011 kl. 15.30-17.30 Adresse Rådhuset, Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Formand Per B. Christensen, direktør i

Læs mere

Uddybende tal til Region Sjælland

Uddybende tal til Region Sjælland Uddybende tal til Region Sjælland 27.10.2017 Unge fra Køge Bugt, der ikke kommer videre på ordinær uddannelse Et bredere udbud af grundforløb i Campus Køge vil give flere muligheder for de unge, der ikke

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. december 2016 kl Selandia Park 8, 4100 Ringsted

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. december 2016 kl Selandia Park 8, 4100 Ringsted Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. december 2016 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017

Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Overordnet indstilling af projekter til Uddannelsespuljen 2017 Regionsrådet godkendte på sit møde den 29. november 2016 Udkast til Uddannelsesplanens fokusområder 2017-2018. Herunder blev det bl.a. vedtaget

Læs mere

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2016.

Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen i København, herunder antal uddannelsesaftaler indgået af KK i 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Aflæggerbordet Årlig status på praktikpladsområdet i København i 2016 Notatet er en årlig status på praktikpladssituationen

Læs mere

Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016

Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016 N O T A T Regionerne indsats i forhold til udbuddet af erhvervsuddannelser fra 2017 status januar 2016 Resumé I løbet af 2016 skal det afgøres, hvor samtlige erhvervsuddannelser i Danmark skal være placeret

Læs mere

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet.

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. december 2014 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Dato 18. december

Læs mere

Skive Tekniske Skoles kvalitetskoncept

Skive Tekniske Skoles kvalitetskoncept Skive Tekniske Skole arbejder systematisk med evaluering og kvalitetsudvikling, og det er målet, at det kan bidrage konstruktiv til de fire kvalitetsmål for erhvervsuddannelsernes udvikling. Skolens kvalitetsarbejde

Læs mere

Referat fra 4. bestyrelsesmøde i 2014 11-12-2014. Bestyrelsesmøde den 11-12-2014

Referat fra 4. bestyrelsesmøde i 2014 11-12-2014. Bestyrelsesmøde den 11-12-2014 Mødet startede med, at to nye elevrepræsentanter blev budt velkommen i bestyrelsen hhv. Stefan Dürr Villadsen, som er SSA-elev i Silkeborg og formand for elevrådet samt SSH-elev og elevrådsmedlem i Skanderborg

Læs mere

HADERSLEV HANDELSSKOLE

HADERSLEV HANDELSSKOLE EUD & EUX Elevtrivselsundersøgelse og Handlingsplan 216 HADERSLEV HANDELSSKOLE Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål... 3 3. Handlingsplan... 3 4. Metode... 3 5. Svarprocent... 4 6. Hyppighed... 4 7. Offentliggørelse...

Læs mere

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017

Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Skabelon - udviklingsredegørelser for 2017 Det faglige udvalgs navn: Det faglige udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse og social- og sundhedsuddannelsen Dato: Oktober 2017 Udviklingsredegørelse

Læs mere

Notat. Frafald på erhvervsuddannelserne. Version: Fordeling:

Notat. Frafald på erhvervsuddannelserne. Version: Fordeling: Notat Vedrørende: Skrevet af: Version: Fordeling: Frafald på erhvervsuddannelserne CDA Vester Voldgade 123 1552 København V Tlf.nr.: 35 87 88 89 E-mail: stil@stil.dk www.stil.dk CVR-nr.: 13223459 Et af

Læs mere

Kvartalsrapport 2. kvartal 2018

Kvartalsrapport 2. kvartal 2018 Kvartalsrapport 2. kvartal 2018 1 Indhold Indledning... 3 Flere skal vælge en erhvervsuddannelse... 4 Flere elever skal fuldføre en erhvervsuddannelse... 5 Q1, Q2 - Afsluttede Grundforløb***... 5 Q1, Q2

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere