Vedr.: Referat fra styringsdialogmødet 2018 Mødelokale 360 (gæstekantinen) den 10. december 2018 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedr.: Referat fra styringsdialogmødet 2018 Mødelokale 360 (gæstekantinen) den 10. december 2018 kl"

Transkript

1 VALLENSBÆK KOMMUNE Direktionscenter Sagsnr.: 18/7011 Vedr.: Referat fra styringsdialogmødet 2018 Mødelokale 360 (gæstekantinen) den 10. december 2018 kl Udarbejdet af: Sindre Johnsen Dato: 06. december 2018 Deltagere: Vallensbæk Boligselskab: Katja Lindblad (formand), Peder Christian Kornum (næstformand i organisationsbestyrelsen + formand ved stationstorvet) og Marianne Vittrup (KAB). Vallensbæk Kommune Jytte Bendtsen (formand, Social- og Sundhedsudvalget repræsentant for KB), Colette Josiassen (Center for Teknik), Lotte Houlind (SSP), Mia Harreschou (Center for Beskæftigelse), Julie Iben Rothe (Direktionscenter) og Sindre Johnsen (Direktionscenter). 1. Gennemgang af Dokumentationsrapporten (Styringsrapport og seneste regnskab) Marianne Vittrup (KAB) gennemgik den fremsendte dokumentationsrapport. Katja Lindblad (Boligselskabet) gjorde opmærksom på, at man fortsat indarbejder de af Folketinget pålagte besparelser (for Vallensbæk Boligselskabs vedkommende 8,21% inden udgangen af 2020), og at man forventer yderligere besparelser til næste år, hvilket de har taget højde for. Boligselskabet oplyste, at man er i færd med at implementere FN s verdensmål i den daglige drift, hvilket blandt andet medfører større fokus på miljø og bæredygtighed. Boligselskabet påpegede, at der fortsat afventer afklaring af sag om ventilationen ved boliger på Stationstorvet. Colette kunne i denne forbindelse oplyse, at sagen fortsat ligger til behandling ved Planklagenævnet, og at man har rykket for behandling. Det er tidligere aftalt med kommunaldirektør Anette Laustsen at afvente Planklagenævnets afgørelse, før der fortages yderligere i sagen.

2 Boligselskabet redegjorde for fordelingen i forhold til de anvendte udlejningsredskaber (venteliste, fleksible kriterier m.v.) og kunne i denne forbindelse oplyse, at styringsrapporternes angivelse af fleksibel udlejning er forkerte (lagkagediagrammet på side 6 i Styringsrapport for almen boligorganisation med egne boligafdelinger er forkert). Der arbejdes stadig for at opdatere udlejningskriterierne. Boligselskabet redegjorde herudover for specifikke forhold i de fire afdelinger. Der har været konstateret skimmelsvamp i gavlen i boliger ved Rosenlunden. Skimmelsvampen bliver løbende monitoreret og udbedret. Man mener ikke, at skimmelsvampen kan være forårsaget af det forhøjede grundvandsspejl. Særligt i forhold til Stationstorvet kunne Boligselskabet oplyse, at det generelt går bedre i relation til diverse fejl og mangler. Endelig kunne boligselskabet fortælle, at der pt. er en lang venteliste for Stationstorvet, hvor 448 personer er skrevet op til de 49 boliger. 2. Samarbejdet om den kommunale anvisning Kommunen oplyste indledningsvist, at man har oplevet problemer med den nye arbejdsmodel hos KABs udlejning, hvor blandt andet mails ikke bliver ekspederet tilstrækkeligt hurtigt, og at man generelt oplever en lang sagsbehandlingstid hos KAB. Kommunen mener ikke, at den nye teamstruktur hos KAB virker optimalt. For kommunen fungerede det mere hensigtsmæssigt, da det var nogle få specifikke medarbejdere hos KAB, der havde dialogen med kommunen. Herudover gjorde kommunen opmærksom på, at borgere nogle gange har får at vide, at sager om tildeling af vakante boliger afventer kommunen, hvilket ikke er tilfældet. Kommunen gav herudover udtryk for, at det er problematisk, når/hvis en borger bliver sat ud af en lejlighed og samtidig får tilbudt en ny lejlighed på ventelisten. Kommunen lovede at vende tilbage med konkrete eksempler på ovenstående forhold, som KAB kan følge op på. Kommunen udtrykte behov for mere fleksibilitet i forbindelse med tildelingen af ledige lejligheder til kommunal anvisning, som der har været talt om på tidligere møder. Boligselskabet nævnte, at en mere fleksibel måde at tildele boliger på kan blive en del af en ny udlejningsaftale, men at der ikke kan gennemføres ændringer i tildelingen uden en beslutning i boligorganisationen. 3. Udlejnings- og anvisningsaftalerne (Pkt. 3 og 4 blev behandlet samtidig)

3 4. Beboersammensætningen i Firkløverparken og Højstrupparken (Pkt. 3 og 4 blev behandlet samtidig) Aftalen mellem kommunen og boligselskabet om de fleksible anvisningskriterier er udløbet og skal forlænges eller genforhandles. Kommunen oplyste, at der ikke på nuværende tidspunkt er et politisk ønske om at ændre de fleksible kriterier. Boligselskabet ønsker derimod at ændre kriterierne, hovedsagelig i Firkløverparken, hvor beboersammensætningen er ved at blive en udfordring. Det er boligselskabets opfattelse, at kriteriet om at have fast arbejde i mindst 30 timer om ugen ikke virker efter hensigten, ligesom den kommunale godkendelsesordning ikke fungerer optimalt. Det opleves i nogle tilfælde som tvivlsomt, f.eks. om fremlagte lønsedler afspejler reelt arbejde. Boligselskabet oplyste, at man oplever problemer med nogle beboeres overholdelse af husorden, og normer for adfærd og fællesskab i Firkløverparken. I denne forbindelse har man indført nultolerancepolitik og en opstramning i forhold til overtrædelse af husordenen. Der bliver om nødvendigt ført sager i Beboerklagenævnet. I forhold til beboersammensætningen i Firkløverparken, ønsker boligselskabet at prioritere pensionister, folk med brug for tilgængelig bolig, unge og skilsmissefamilier. Det giver de nuværende fleksible kriterier ikke mulighed for. Derfor ønskes disse ændret. Hvordan en ændring af kriterierne kan se ud, og hvordan de prioriterede målgrupper kan afgrænses, må drøftes mellem kommunen og boligselskabet. Boligselskabet gav udtryk for, at de ønskede et møde med kommunen om de fleksible kriterier med henblik på at finde en løsning, hvor der kan fokuseres på blandt andet ældre, pensionister, evt. handicappede. Et alternativ kan være at indføre kommunal anvisning i Firkløverparken, hvor boligselskabet og kommunen aftaler kriterierne. Der kan aftales, at anvisningen kan være eks %, samt at den boligsociale anvisning suspenderes i en periode. Boligselskabet påpegede, at man bør være opmærksom på, at ændringer ved Firkløverparkens beboersammensætning kan påvirke Højstrupparkens beboersammensætning. Det er vigtigt, at beboere med udfordringer ikke placeres i samme opgang. Det bør der arbejdes videre på at tage højde for fremover. Colette spurgte ind til, hvorfor Højstrupparken er mere velfungerende end Firkløverparken. Boligselskabet og KAB mener, at det kan skyldes, at Højstrupparken er et ældre boligområde, der er mere veletableret og beboerne har boet her længere.

4 Det blev aftalt, at der snarest muligt af kommunen indkaldes til møde mellem boligselskabet og kommunen om forhandling af ny udlejningsaftale. Boligselskabet drøfter i mellemtiden ønsker til en ny aftale. og forbereder en handlingsplan og relevante data til mødet. En ny aftale vil efterfølgende skulle godkendes af henholdsvis boligselskabet og kommunen/kommunalbestyrelsen. 5. Den kommunale godkendelsesordning Efter boligselskabets opfattelse fungerer den økonomiske del af kommunale godkendelsesordning ikke optimalt. Det opleves i nogle tilfælde som tvivlsomt, f.eks. om fremlagte lønsedler afspejler reelt arbejde Kommunen har ikke hidtil undersøgt validiteten af fremlagte lønsedler, men alene tjekket de økonomiske oplysninger. Kommunen spurgte ind til, om KAB undersøger validiteten af fremlagte lønsedler. KAB og boligselskabet oplyste, at det ikke er muligt, da KAB ikke har adgang til data om ansøgere. Det blev aftalt, at kommunen fremover i godkendelsesordningen undersøger validiteten af fremlagt dokumentation for kriterierne. KAB undersøger, om de kan tilpasse ansøgningsskemaet om boliggodkendelse. 6. Evt. beboermaksimum Boligselskabet oplyste, at man har besluttet et beboermaksimum på 2 beboere pr. beboelsesrum. Det samme ser kommunen på i forbindelse med den kommunale godkendelse. Boligselskabet ser gerne, at kommunen overvejer at benytte adgangen i boligreguleringslovens 52 a-c til også at indføre beboermaksimum. Bestemmelserne giver kommunen mulighed for at indføre beboermaksimum, som (ud over ved indflytning) ikke må overskrides i boperioden, og som kommunen kan føre tilsyn med (bl.a. via samkøring af registre) og håndhæve. 7. Affaldssortering og samarbejdet med Vestforbrænding Boligselskabet gjorde opmærksom på, at Vestforbrænding ikke udfører deres arbejde tilfredsstillende ift. tømning af restaffald/husholdningsaffald. Det blev aftalt, at KAB skal udarbejde en opgørelse af tømmefrekvens. Boligselskabet/KAB samt øvrige boligselskaber i Storkøbenhavn oplever desuden store problemer med kundeservice hos Vestforbrænding. Det blev aftalt, at KAB sender oplysningerne til Colette, der følger op i forhold til Vestforbrænding. Det blev også aftalt, at boligselskabet samler erfaringerne med VF ind og sender til Colette. Fremover, når der er udfordringer med VF, sendes disse med det samme ind til Colette af boligselskabets driftschef Peter Lundgreen. 8. Trafikken omkring Firkløverparken herunder de Blå Busser Boligselskabet gav udtryk for, at handicapbusserne stadigvæk kører stærkt og uforsvarligt gennem boligområdet bag Firkløverparken.

5 Colette oplyste, at de trafikale forhold i området, herunder etablering af bump og parkeringsforbud, er tænkt med i den helhedsplan, der er under behandling i kommunen. Julie foreslog, at man under alle omstændigheder kan kontakte busselskabet med en officiel henvendelse fra kommunen. Julie er ansvarlig herfor. Boligselskabet påpegede at dette nu har været en udfordring siden Parkering mv. ved Højstrupparken Boligselskabet oplyste, at de oplever, at der er for få parkeringspladser ved stationen, hvorfor mange vælger at parkere på Højstrupparkens parkeringsplads, hvilket generer beboerne. Det blev foreslået, at man ændrer skiltningen til privat parkering frem for forbeholdt beboere. Det blev aftalt at gå tilbage til afdelingen og præcisere, at der ikke gøres mere. 10. Stationstorvet samarbejde om ældre med behov for hjælp Boligselskabet oplyste, at mange af beboerne i seniorbofællesskabet på Stationstorvet er gamle (også ældre end forventet ved etableringen af fællesskabet) Det giver et øget behov for syge- /hjemmehjælp mv., og at nogle beboere føler sig ensomme. Demens blandt beboerne er også et problem, og der er behov for at imødekomme demensproblematik. Boligselskabet ønsker, at kommunen skal videreformidle ovenstående til forvaltningens sundhedsområde. Julie er ansvarlig for at formidle kontakt til relevante kolleger i forvaltningen. Peder Christian Kornum er kontaktperson i seniorbofællesskabet. Boligselskabet oplyste, at det kan være problematisk, at mange gamle står forrest på ventelisten. Fællesskabets succes er afhængig af, at der også bor friske seniorer. 11. Mål- og handleprogram Boligselskabet har udarbejdet udkast til et ambitiøst mål- og handleprogram, der står foran godkendelse. I programmet er der bl.a. fokus på vækst. Boligselskabet ønsker at bygge nyt, både i og uden for Vallensbæk. Boligselskabet undrer sig over, at man i kommunen prioriterer at lade private bygge seniorboliger, når de private ikke kan styre beboersammensætningen og i øvrigt ikke forpligter sig socialt eller miljømæssigt. 12. FN s verdensmål Efter opfordring fra BL, Boligselskabernes Landsforening, har boligselskabet arbejdet med FN s verdensmål. Boligselskabet præsenterede en oversigt over, hvordan selskabet bidrager til at nå målene. Oversigten er ikke godkendt, men bliver fremsendt til kommunen, når den er. 13. Eventuelt Som opfølgning på et ønske fraboligselskabet på styringsdialogmødet i 2017, havde Julie været i dialog med Ishøj Kommune vedr. nedtagning af hjælpemidler, når lejligheder bliver ledige. Hun fik oplyst, at der arbejdes på at fjerne hjælpemidlerne senest 3-5 dage efter, at en beboer er fraflyttet eller død. Nogle gange kan det dog være problematisk at få adgang til lejligheden. Boligselskabet opfordrer til, at man kontakter ejendomskontoret ift. sådanne sager.

6 Boligselskabet gjorde opmærksom på, at Folketinget har vedtaget Ghettopakken, hvorefter visse andre kommuner, herunder København og Høje-Taastrup, skal fjerne/nedrive en række almene boliger. Dette kan medføre tilflytning af borgere med almene boligbehov og således et øget tilflytningspres i kommunen. Boligselskabet oplyste, at beboerne i Højstrupparken for nylig oplevede usædvanligt høje varmeregninger Det skyldtes en uretmæssig overdragelse af fjernvarmeforsyningen fra VEKS til Vallensbæk Fjernvarme Syd. Overdragelsen er nu udskudt til 2020, og beboere vil få en del af deres betaling tilbage. Boligselskabet gav endelig udtryk for, at man ønsker mere fokus på bæredygtighedselementet ift. almene boliger og oplysning heraf. Lotte er ansvarlig for at videreformidle dette til skolerne. 14. Styringsdialogmøde 2019 Næste møde afholdes 16. december 2019 kl Det blev aftalt, at man til næste år skal lave dagsorden i bedre tid, sådan at styringsrapporten kan blive afstemt i sammenhæng hertil. Møde hævet 11.10

VALLENSBÆK KOMMUNE Direktionscenter

VALLENSBÆK KOMMUNE Direktionscenter VALLENSBÆK KOMMUNE Direktionscenter Sagsnr.: 17/7286 Vedr.: Referat af styringsdialogmødet 2017 Mødelokale 360 den 18. december 2017 kl. 09.00-12.00 Udarbejdet af: Nicolaj Åbroe Møller Deltagere: Vallensbæk

Læs mere

Udarbejdet af: Mick Fürst Steffensen Dato: 06. december 2016

Udarbejdet af: Mick Fürst Steffensen Dato: 06. december 2016 VALLENSBÆK KOMMUNE Sagsnr.: 16/7617 Vedr.: Styringsdialogmødet Mødelokale 360 d. 17. november. 2016 kl. 09.00-12.00 Udarbejdet af: Mick Fürst Steffensen Dato: 06. december 2016 Deltagere : John Sørensen

Læs mere

VALLENSBÆK KOMMUNE Direktionscenter

VALLENSBÆK KOMMUNE Direktionscenter VALLENSBÆK KOMMUNE Direktionscenter Sagsnr.: 14/5851 Referat af Styringsdialogmødet mellem Vallensbæk Kommune og Vallensbæk Boligselskab Mødelokale 405 d. 11. dec. 2014 kl. 09.00-11.30 Udarbejdet af: Mick

Læs mere

Styringsdialog med kommunen

Styringsdialog med kommunen Styringsdialog med kommunen Boligkontorets boligkonference 2015 Program for workshoppen Velkommen Hvad er styringsdialog? Før, under og efter styringsdialogmødet Inspiration til den gode dialog Eksempler

Læs mere

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte

UDKAST. Denne boligaftale er indgået mellem. De almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune. Rudersdal Kommune Øverødvej Holte UDKAST Boligaftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i kommunen. Aftale mellem Rudersdal Kommune og de almene boligorganisationer i Rudersdal Kommune om rammen for udlejning af

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset.

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset - gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold til 59 og 60 i lov om almene boliger samt støttede boliger m.v.

Læs mere

Referat styringsdialogmøde

Referat styringsdialogmøde Referat styringsdialogmøde Med Gentofte Ejendomsselskab Onsdag den 19. december 2018 kl. 9 mødelokale 258 Deltagere For Gentofte Ejendomsselskab (herefter Boligselskabet ) - Ole Lund Petersen, formand

Læs mere

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012.

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012. Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Ejendomsselskab og Ballerup kommune tirsdag den 3. januar 2012. Deltagere: Kurt Rytter, Ballerup Ejendomsselskab Lone Skriver, Ballerup

Læs mere

2.2.2. Udlejning efter ombygning: Triumfvej og Buddingevej

2.2.2. Udlejning efter ombygning: Triumfvej og Buddingevej Referat fra dialogmøde 2012 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Dato: 08.06.2012, kl. 8.00 9.30 Sted: Gladsaxe Rådhus, lokal 1609 For Boligselskabet: Ryno Scheil, Bestyrelsesformand

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset UDKAST Der er forbehold for Organisationsbestyrelsens godkendelse Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold

Læs mere

Referat til offentliggørelse fra dialogmøde mellem Boligforeningen AAB og Ballerup Kommune torsdag den 7. marts 2013

Referat til offentliggørelse fra dialogmøde mellem Boligforeningen AAB og Ballerup Kommune torsdag den 7. marts 2013 Referat til offentliggørelse fra dialogmøde mellem Boligforeningen AAB og Ballerup Kommune torsdag den 7. marts 2013 Deltagere: Christian Høgsbro, Boligforeningen AAB Pia Skov, Boligforeningen AAB Henrik

Læs mere

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender.

1. I forhold til aftaledokumentet 2014 er der ingen udeståender. Aftaledokument for styringsdialog mellem Humlebæk Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2015/2016 Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 7. oktober 2015 kl.

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 29. oktober Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 29. oktober Mødested: Mødelokale 505. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i Helhedsplansudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 29. oktober 2018 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 15:30-16:30 Medlemmer: Formand: Turan Savas

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Bilag 1. Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene

Læs mere

kom foran på ventelisten

kom foran på ventelisten kom foran på ventelisten fleksibel udlejning i københavn fleksibel udlejning Rådhuspladsen 59 1550 København V Tel 3313 2144 Fax 3314 1260 www.fsb.dk januar 2011 københavn Nye muligheder i de almene boligområder

Læs mere

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset

Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset UDKAST Der er forbehold for Organisationsbestyrelsens godkendelse. Fælles fleksibel udlejningsaftale i Høje Gladsaxe og Punkthuset gældende for udlejning af boliger i Høje Gladsaxe og Punkthuset. I henhold

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED HR S HUS REPRÆSENTERET VED EGEMAR & CLAUSEN DEN 6. DECEMBER 2011 1 Deltagere HR s Hus v/ Egemar & Clausen Claus Clausen (Egemar & Clausen) Susanne Roes (Egemar & Clausen) Københavns Kommune Peter Kærhus Sørensen (Teknik og Miljøforvaltningen), deltog i mødet under punkt

Læs mere

Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe

Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Referat fra dialogmøde 2013 Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Dato: 28.05.2013, kl. 15.00 16.00 Sted: Gladsaxe Rådhus, lokal 1609 For Boligselskabet: Ryno Scheil, Bestyrelsesformand

Læs mere

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligforeningen 3B og Ballerup Kommune mandag den 14. januar 2013

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligforeningen 3B og Ballerup Kommune mandag den 14. januar 2013 Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligforeningen 3B og Ballerup Kommune mandag den 14. januar 2013 Deltagere: Bent Frederiksen, Boligforeningen 3B Steffen Morild, Boligforeningen

Læs mere

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011

Boligrapport. 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune. Evaluering 2011 Boliganvisningen 15. august 2012 Boliganvisningen/Liz Boligrapport 100 % anvisningsret til Ishøj Kommune Evaluering 2011 Dette er den 7. rapport. Rapporterne kan findes på kommunens hjemmeside www.ishoj.dk

Læs mere

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2013 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 10. juni 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Styringsdialogmøde med Gentofte Ejendomsselskab den 16. december 2014 kl Udvalgsværelse E

Styringsdialogmøde med Gentofte Ejendomsselskab den 16. december 2014 kl Udvalgsværelse E 1 Referat Styringsdialogmøde med Gentofte Ejendomsselskab den 16. december 2014 kl. 13.00 Udvalgsværelse E Dagsorden 1. Velkomst og præsentation 2. Bæredygtighedstiltag, herunder LAR 3. Emner efter ønske

Læs mere

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven

Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Ishøj Kommunes kriterier for tildeling af boliger efter almenboligloven Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at det ikke er ulovligt, at Ishøj Byråd ved tildelingen af almene boliger lægger vægt på,

Læs mere

Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu. kom foran på ventelisten. boli.nu for alle

Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu. kom foran på ventelisten. boli.nu for alle kom foran på ventelisten Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu boli.nu for alle FLEKSIBEL UDLEJNING NYE MULIGHEDER I DE ALMENE BOLIGOMRÅDER Fredericia Kommune og boli.nu har indgået en aftale

Læs mere

Referet styringsdialogmøde 2016

Referet styringsdialogmøde 2016 Referet styringsdialogmøde 2016 med Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte den 21. november 2016 kl. 13 udvalgsværelse A Deltagere Fra Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte

Læs mere

NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed

NOTAT Center for Kultur Idræt og Sundhed Aftaledokument for styringsdialogmødet mellem Fredensborg Boligselskab og Fredensborg Kommune for driftsåret 2014/2015. Aftaledokumentet er udarbejdet i forlængelse af styringsdialogmøde d. 6. oktober

Læs mere

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2011 (afholdt i 2012) Fællesorganisationens Boligforening Dato: 2. februar 2012 *) Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Notat. 2. maj 2013. Referat

Notat. 2. maj 2013. Referat Notat Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg 2. maj 2013 Referat Forum: Styringsdialogmøde med BSB Svendborg Dato: 1. marts 2013 Sted: Svendborg Rådhus Deltagere: Svend Erik

Læs mere

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge

Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge Fælles aftale om permanent boliganvisning af flygtninge I henhold til 59, stk. 2 i lov om almene boliger mv. indgås følgende aftale om anvisning af boliger mellem: Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe Boligselskabet

Læs mere

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer

Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Redegørelse for styringsdialog 2010 mellem Egedal Kommune og de almene boligorganisationer Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Referat Sted Start 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Lars Olsen, Kjeld Kjeldsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere deltog suppleant

Læs mere

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække:

Med udkastet til ny aftale videreføres de mål, parterne har samarbejdet om gennem en årrække: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling NOTAT 25. marts 2019 Udlejningsaftalen 2019-2023 - kort fortalt Københavns Kommune og de almene boligorganisationer, organiseret

Læs mere

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr

Den 3. oktober 2017 Journal nr Dokument nr Referat Den 3. oktober 2017 Journal nr. 163-2014-975 Dokument nr. 163-2017-147759 Deltagere Fra Michael Judge og Bo Zabel, HaB Peter Mejer Lauridsen Anders Holmgren og Janni Spang, DAB Karen Dilling, Jeanette

Læs mere

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 13:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/14985 Deltagere: Tommy E. Hansen (Formand for bestyrelsen) Kenneth T. Hansen (Direktør for Randers bolig) Mogens T. Clingman

Læs mere

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14.

Aarhus Kommune. Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd. Den 14. Til Enhedslisten De Rød Grønne i Aarhus Byråd Den 14. juni 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Enhedslisten af 4. juni 2013 Forespørgslen handler om vilkårene

Læs mere

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København

Referat af styringsdialogmødet den 11. oktober 2010 med Bolig-selskabet BSB København 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere

Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening

Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening Referat fra dialogmøde 2015 Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening Dato: 18.05.2015, kl. 14.00 15.45 Sted: Gladsaxe Rådhus, lokale 2210 For Boligselskabet: Erik Andersen, formand

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Årlig erfaringsopsamling på fleksibel udlejning i Høje Gladsaxe og Værebro Park NOTAT Dato: 24. oktober 2014 Af: Tine Hansen og

Læs mere

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø

Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø Center for Børn og Voksne Afrapportering på arbejdsprogrammet Fælles Fremgang for Furesø 1 Punkt 5.3: Styrket boligsocial indsats 2 Afrapportering på arbejdsprogrammets punkt 5.3 Styrket boligsocial indsats

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER REFERAT Dialogmøde 2014 Høng Boligforening Dato: 16. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Diethmer Forretningsfører Jens

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde for 2014 / 2015 med De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune og Københavns Kommune d. 24.

Referat af styringsdialogmøde for 2014 / 2015 med De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune og Københavns Kommune d. 24. 1 Deltagere Bestyrelsen for De Vanføres Boligselskab for Københavns Kommune: Formand Susanne Henriksen Boligkontoret Danmark: Forvaltningsdirektør Lars Lehmann Økonomidirektør Bent Gail-Kalashnyk Forrentningsfører

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

Tingbjerg Sogn ligger i Bispebjerg-Brønshøj Provsti, Københavns. Stift. Ifølge Danmarks Statistik boede der pr. 1.

Tingbjerg Sogn ligger i Bispebjerg-Brønshøj Provsti, Københavns. Stift. Ifølge Danmarks Statistik boede der pr. 1. Kirkeudvalget 2009-10 KIU alm. del Svar på Spørgsmål 7 Offentligt Dato: 16. november 2009 Kontor: Integrationskontoret J.nr.: 09/09368 Sagsbeh.: ETA Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål

Læs mere

Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation

Bilag. Diagram gennemsnitlig husstandsindkomst fordelt pr. boligorganisation 12. februar 2015 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab og tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 3. Nybyggeri og helhedsplaner 4. Konklusion 5. Baggrund

Læs mere

Vallensbæk Boligselskab. Vedtægter

Vallensbæk Boligselskab. Vedtægter Vallensbæk Boligselskab Vedtægter 2010 Vedtægter for Vallensbæk Boligselskab Kapitel 1 Navn, hjemsted, medlemskab og formål 1. Boligorganisationens navn er Vallensbæk Boligselskab. Boligorganisationen

Læs mere

Udlejningsaftale for de almene boliger i København. Københavns Kommune

Udlejningsaftale for de almene boliger i København. Københavns Kommune Udlejningsaftale for de almene boliger i København Københavns Kommune 2 Det er en fordel med en aftale I loven står, at almene boligorganisationer skal stille hver fjerde ledige bolig til rådighed for

Læs mere

Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Boligforeningen AAB og Ballerup kommune onsdag den 1. februar 2012

Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Boligforeningen AAB og Ballerup kommune onsdag den 1. februar 2012 Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Boligforeningen AAB og Ballerup kommune onsdag den 1. februar 2012 Deltagere: Christian Høgsbro, Boligforeningen AAB Pia Skov, Boligforeningen

Læs mere

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2014 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 6. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Svend-Aage Berg

Læs mere

2) Behov for aftaler med kommunen: (iflg. boligorganisationen)

2) Behov for aftaler med kommunen: (iflg. boligorganisationen) REFERAT Dialogmøde 2014 Boligselskabet Munkesøparken Dato: 9. september 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Vallensbæk Senior Park

Vallensbæk Senior Park Vallensbæk Senior Park Vedtægter for Vallensbæk Senior Park 1 Foreningens navn er Vallensbæk Senior Park. 2 Foreningen er knyttet til Vallensbæk Boligselskabs afdeling 4904 Stationstorvet. 3 Stk. 1 Foreningens

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Høje Gladsaxe Torv 2 B, 2. sal Telefon 39 69 25 44 Kontortid 09-13 (torsdag også 16-17.30) 2860 Søborg E-mail: abg@abg.dk Udlejning 10-13 (torsdag også 16-17.30) www.abg.dk

Læs mere

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag den 30. januar 2013

Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag den 30. januar 2013 Referat til offentliggørelse fra styringsdialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag den 30. januar 2013 Deltagere: Søren Christiansen, Boligselskabet Baldersbo Michael Hesselberg,

Læs mere

Kredskonference den 23. marts Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds

Kredskonference den 23. marts Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds Kredskonference den 23. marts 2019 Workshop 2: Udlejningsaftaler i 1. kreds Plan for eftermiddagen: Kl. 13.30 Kl. 13.50 Kl. 14.15 Kl. 15.00 Kl. 15.15 Kl. 15.45 Kl. 16.45 Kl. 17.00 Velkommen og præsentation

Læs mere

Udtalelser fra deltagerne fra Københavns Kommune refereres til under ét som kommunen.

Udtalelser fra deltagerne fra Københavns Kommune refereres til under ét som kommunen. 1 Deltagere: Fra Københavns Kommune Pia Nielsen (Støttet Byggeri) Rebecca Forsman (Støttet Byggeri) Sune Skovgård (Støttet Byggeri) Fra Domea Pia Christiansen (Regionschef) Udtalelser fra deltagerne fra

Læs mere

Udlejningsregler i Glostrup Kommune

Udlejningsregler i Glostrup Kommune Udlejningsregler i Glostrup Kommune Juni 2017 Denne folder indeholder en oversigt over de boligorganisationer, som Glostrup Kommune har indgået udlejningsaftaler med. Vil du vide mere om, hvordan du kommer

Læs mere

Gladsaxe almennyttige Boligselskab

Gladsaxe almennyttige Boligselskab Gladsaxe almennyttige Boligselskab Aftale om udlejning efter særlige kriterier 60 Indgået mellem Gladsaxe Kommune og Gladsaxe almennyttige Boligselskab 1 Aftalen indgås i henhold til Lov om almene boliger

Læs mere

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne.

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne. REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet Alliken Dato: 4. juni 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Forretningsfører

Læs mere

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning

Bilag 1 Aftaler om boliganvisning NOTAT februar 2015 Bilag 1 Aftaler om boliganvisning 2015-2018 Aftale mellem Ringsted Kommune og Andelsboligforeningen af 1941 om behovsbestemt anvisning 2015-2018 Kontaktoplysninger Socialcenter Amtstue

Læs mere

Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Kommune og Ballerup Boligselskab Onsdag den 5. december 2012

Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Kommune og Ballerup Boligselskab Onsdag den 5. december 2012 Referat til offentliggørelse Fra styringsdialogmøde mellem Ballerup Kommune og Ballerup Boligselskab Onsdag den 5. december 2012 Deltagere: Mona Bojko, Ballerup Boligselskab Lone Thomsen, Ballerup Boligselskab

Læs mere

Juridisk konsulent Bodil Hald Brabæk, JURA

Juridisk konsulent Bodil Hald Brabæk, JURA Sagsnr. 038513-2013 Referat fra Styringsdialogmøde den 5. december 2013 kl. 13.00 mellem Gentofte Kommune og Boligorganisationen Munkegård v/ Almenbo Til stede: Gentofte Kommune: Juridisk konsulent Bodil

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2013 Gørlev Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten

REFERAT. Dialogmøde 2013 Gørlev Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten REFERAT Dialogmøde 2013 Gørlev Boligforening Dato: 27. november 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Eigil Hansen Forretningsfører

Læs mere

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen

Udlejningsaftale 2015 2018. Informationsmøde 8. oktober 2014. Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Udlejningsaftale 2015 2018 Informationsmøde 8. oktober 2014 Forhandlingsgruppen: Bent Frederiksen Pia Skov Tage Jensen Agenda Afsættet Virker det? Har parterne leveret hidtil? Ny udlejningsaftale Trappetrinsmodel

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED fsb OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 26. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED fsb OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 26. MARTS 2014 1 Deltagere: fsb Bjarne Larsson Pia Nielsen Terkel Kunding Københavns Kommune, Teknik og Miljøforvaltningen Morten Boje Carina Wedell Andersen Ole Bjerregaard Louise Høyer Fie Cathrine Støttrup Olsen (ref.)

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED BOLIGFORENINGEN VIBO OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 20. FEBRUAR 2014 1 Deltagere Boligforeningen VIBO Kaare Vestermann (Boligforeningen VIBO) Anne Merethe Bryder (Boligforeningen VIBO) Tina Kastberg (Boligforeningen VIBO) Henrik Nielsen (Boligforeningen VIBO) Tine Pedersen

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Boligselskabet Farumsødal v/domea LBF-: 856 og Furesø Kommune Ikrafttrædelse Aftalen er gældende med virkning fra den 1. april 2019. Aftalen

Læs mere

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune

Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Mødereferat Emne: Referat fra styringsdialogmøde 2017 mellem Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune 30. oktober 2017 - Sagsnr. 17/11427 - Løbenr. 217271/17 Møde dato 27. oktober 2017 Møde

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde af 23. oktober 2017 blev godkendt og underskrevet.

Referat af bestyrelsesmøde af 23. oktober 2017 blev godkendt og underskrevet. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 15. november, kl. 17.30. Afbud: 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse og underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 23.

Læs mere

Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet

Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet Ankestyrelsens brev til Furesø Kommune Att.: Byrådet Furesø Kommunes aftale om suspension af oprykningsret for beboere i det almene boligselskab Furesø Boligselskab Ankestyrelsen vender hermed tilbage

Læs mere

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 12. november 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3)

Boligkontoret Danmark Michael Demsitz (til og med punkt 3) Lars Lehmann Bent Gail-Kalashnyk Torben Eriksen Tonny Bjørn (fra punkt 3) 1 Deltagere Københavns Kommune Morten Boje (Teknik - og Miljøforvaltningen) Rina Sandberg (Teknik og Miljøforvaltningen) Rune Gamby (Teknik og Miljøforvaltningen) Fie Cathrine Støttrup Olsen (Teknik og

Læs mere

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012

Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Referat af afdelingsmøde den 27. september 2012 Dagsorden: 1. Velkomst og valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg og referent. 3. Afdelingsbestyrelsen årsberetning. 4. Godkendelse af afdelingens driftsbudget

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Høje Gladsaxe Torv 2 B, 2. sal Telefon 39 69 25 44 Kontortid 09-13 (torsdag også 16-17.30) 2860 Søborg E-mail: abg@abg.dk Udlejning 10-13 (torsdag også 16-17.30) www.abg.dk

Læs mere

Referat af dialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag den 21. januar 2015

Referat af dialogmøde mellem Boligselskabet Baldersbo og Ballerup Kommune onsdag den 21. januar 2015 Søren Christiansen Michael Hesselberg Jens Villads Jensen Anette Eriksen Boligselskabet Baldersbo BY, KULTUR OG ERHVERV Dato: 10. februar 2015 Tlf. dir.: 4477 2287 E-mail: byogerhverv@balk.dk Kontakt:

Læs mere

Dialogmøde med Ringsted Boligselskab/DAB

Dialogmøde med Ringsted Boligselskab/DAB MØDE Udvalgsnavn Dialogmøde med Ringsted Boligselskab/DAB Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt Kl. 14:30-16:00 Mødested Deltager Afbud Søndre Parkvej 25 B Pia Jeppesen, Ringsted Boligselskab ved DAB

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsdagsorden. Dato: Tirsdag den 18. marts Mødetidspunkt: 16:30

Økonomiudvalget. Tillægsdagsorden. Dato: Tirsdag den 18. marts Mødetidspunkt: 16:30 Økonomiudvalget Tillægsdagsorden Dato: Tirsdag den 18. marts 2014 Mødetidspunkt: 16:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv 100 2665 Vallensbæk Strand

Læs mere

Flere muligheder i de almene boligområder

Flere muligheder i de almene boligområder Flere muligheder i de almene boligområder bl danmarks almene boliger Københavns Kommune Udlejningsaftalen Københavns Kommune og de almene boligorganisationer i København har indgået en aftale om udlejning

Læs mere

Vedtægter Vallensbæk Boligselskab 2018

Vedtægter Vallensbæk Boligselskab 2018 Vedtægter Vallensbæk Boligselskab 2018 Vedtægter for Vallensbæk Boligselskab Kapitel 1 Navn, hjemsted, medlemskab og formål 1. Boligorganisationens navn er Vallensbæk Boligselskab. Boligorganisationen

Læs mere

Ladegårdsparken Bestyrelsen Ladegårdsparken 107 st Holbæk

Ladegårdsparken Bestyrelsen Ladegårdsparken 107 st Holbæk Ladegårdsparken Bestyrelsen Ladegårdsparken 107 st. 4300 Holbæk Bestyrelsesmøde den 8 maj 2019 Kl. 17.30 Ladegårdsparken 107 Dagsorden: Ladegårdsparken... 1 Bestyrelsen... 1 1. Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Temperaturmåling i boligorganisationerne

Temperaturmåling i boligorganisationerne Notat Sagsnr.: 2015/0015915 Dato: 28. oktober 2015 Titel: Referat af dialogforummøde d. 22. oktober 2015 Sagsbehandler: Tenna Arevad Larsen Analysekonsulent Temperaturmåling i boligorganisationerne Arresø

Læs mere

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning)

Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) Aftale om anvisning og udlejning (med fleksibel udlejning) mellem: Værløse almennyttige Boligselskab (kaldet boligorganisationen) LBF-: 0304 og Furesø Kommune (kaldet kommunen) Ikrafttrædelse Aftalen er

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DE UNGES ALMENE BOLIGSELSKAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 18. MARTS 2014

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DE UNGES ALMENE BOLIGSELSKAB OG KØBENHAVNS KOMMUNE DEN 18. MARTS 2014 1 Deltagere Boligselskabet De Unges Almene Boligselskab/ ved Ubsbolig A/S: Jan Hansen, regnskabschef Martin Staal, driftschef Rasmus Okholm, afdelingschef for udlejningen Gregers Andersen, afdelingschef

Læs mere

Kvarterprofilerne blev gennemgået. Der er ikke væsentlige ændringer i forhold til tidligere.

Kvarterprofilerne blev gennemgået. Der er ikke væsentlige ændringer i forhold til tidligere. Kurt Rytter Finn Larsen Marianne Vittrup Ballerup Ejendomsselskab Kim Pasternak, Boligkontoret Lone Schock Malene Aagaard Kristensen Hanne Nygård Jensen Center for By, Kultur og Erhverv BY, KULTUR OG ERHVERV

Læs mere

Måske kan hele sagen klares med en god forklaring eller en fornuftig dialog. Du kan i første omgang selv påtale problemet overfor din nabo.

Måske kan hele sagen klares med en god forklaring eller en fornuftig dialog. Du kan i første omgang selv påtale problemet overfor din nabo. Hvis husordenen bliver overtrådt... Der er ofte behov for at have nogle fælles leveregler, når mennesker lever og bor op ad hinanden. I din boligafdeling er det beboerne selv, der fastsætter de fælles

Læs mere

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne

1. Opfølgning på styringsdialog 2010 Boligorganisationen har arbejdet videre med at løse de problemer, som udlejningsvanskelighederne 1 Deltagere De Unges Almene Boligselskab v/ UngesBoligService.dk Iben Koch (UngesBoligService.dk) Gregers Andersen (UngesBoligService.dk) Jan Hansen (UngesBoligService.dk) Københavns Kommune Tine Engelbrechtsen

Læs mere

Der bliver udleveret plastposer til biospand samt vejledning om sortering og tasker til at transportere de forskellige typer affald.

Der bliver udleveret plastposer til biospand samt vejledning om sortering og tasker til at transportere de forskellige typer affald. BY, ERHVERV OG MILJØ Almene Boliger Marianne Wittrup Finn Larsen John Petersen Inge Støvring Ballerup Ejendomsselskab Dato: 31. januar 2019 Tlf. dir.: 72 30 95 45 E-mail: almeneboliger@balk.dk Kontakt:

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde Frederiksberg forenede Boligselskaber

Referat af styringsdialogmøde Frederiksberg forenede Boligselskaber Mødet blev afholdt på Frederiksberg Rådhus. Fra Frederiksberg forenede Boligselskaber: Forretningsfører Kim Geertsen, områdechef Lone Skriver og konsulent Hanne Müller Fra Frederiksberg Kommune: Leder

Læs mere

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015:

Diagrammer fordelt pr. boligorganisation fra 2013 til 2015: 1 13. april 2016 Boliganvisningen/38410 1. Anvisninger fordelt pr. boligorganisation 2. Lejetab 3. Tab ved fraflytning (istandsættelsesudgifter) 4. Nybyggeri og helhedsplaner 5. Konklusion 6. Baggrund

Læs mere

Mødereferat. Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune. Emne. Styringsdialogmøde. Mødedato Mødested Møde start/slut

Mødereferat. Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune. Emne. Styringsdialogmøde. Mødedato Mødested Møde start/slut By- og Udviklingsforvaltningen Køb og Salg Mødereferat Møde mellem/i Tyrstrup Andelsboligforening af 1955 og Kolding Kommune Emne Styringsdialogmøde Møde nr. 2015 Dato 13. december 2015 Sagsnr. 15/9309

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde

Afdelingsbestyrelsesmøde Den 20. marts 2014 Referat Mødeart: Afdelings- og Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato:

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB REPRÆSENTE- RET VED DOMEA DEN 9. FEBRUAR 2012 1 Deltagere Danske Funktionærers Boligselskab v/ Domea Pia Christiansen (Domea) Jørgen Kristian Rasmussen (Domea) Ole Pedersen (Domea) Bent Michelsen (Domea) Jannie Larsen (Domea) Helle Jeppesen (Domea)

Læs mere

Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 4. april 2011

Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 4. april 2011 Referat fra afdelingsbestyrelsens møde mandag den 4. april 2011 Mødedeltagere: Afbud: Jan Lemser Rauf Hasanezadeh Lone Clausen Susanne Johansson Søren Hvas Ebbe Merkelsen Jesper Olesen Henrik Bjørn Hansen

Læs mere

Svar til RD august 2007 Status januar/februar 2008

Svar til RD august 2007 Status januar/februar 2008 Bilag 3: Status Særundersøgelser Enhed Revisionsbemærkning beklageligt: Revisionsdirektoratet finder det beklageligt, at s administration af kommunens registreringer har været mangelfuld, herunder særligt

Læs mere

Notat. Tilsynsforpligtelse almene boliger. 1. Det retlige grundlag. 1.a Overordnede - tilsyn - dialogen

Notat. Tilsynsforpligtelse almene boliger. 1. Det retlige grundlag. 1.a Overordnede - tilsyn - dialogen Notat Tilsynsforpligtelse almene boliger 1. Det retlige grundlag 1.a Overordnede - tilsyn - dialogen Dato: 30. januar 2018 Sags nr.: 03.00.00-G00-11-17 Sagsbehandler: RNS De overordnede regler om kommuners

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 22. oktober 2015 til ordinært møde tirsdag 3. november 2015 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Vallensbæk Senior Park

Vallensbæk Senior Park Vallensbæk Senior Park Ordinær generalforsamling 27-03-2017 kl. 18.00 20.00 Sted: Korsagergård, Vejlegårdsvej 121, 2625 Vallensbæk. Deltager : 70 af foreningens 80 medlemmer var mødt. Fra KAB deltog Marianne

Læs mere

Notat. Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012

Notat. Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012 Notat Vedrørende: Redegørelse for styringsdialog med de almene boligorganisationer 2011/2012 Med virkning for 2010 skal det kommunale tilsyn efter Almenboligloven ske ved afholdelse af regelmæssige møder

Læs mere

Københavns Kommune. Nye muligheder i de almene boligområder

Københavns Kommune. Nye muligheder i de almene boligområder Københavns Kommune Nye muligheder i de almene boligområder Nye muligheder i de almene boligområder Københavns Kommune og de almene boligorganisationer i København har indgået en aftale om nye udlejningsformer

Læs mere

Referat - Styringsdialogmøde 2015

Referat - Styringsdialogmøde 2015 Referat - Styringsdialogmøde 2015 med Gentofte Ejendomsselskab Torsdag den 19. november 2015 kl. 10-12 - udvalgsværelse D Deltagere For Gentofte Ejendomsselskab (herefter boligselskabet ): - Marianne Vittrup,

Læs mere

Referat Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 29. november 2018 i mødelokalet på ejendomskontoret kl. 15:30

Referat Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 29. november 2018 i mødelokalet på ejendomskontoret kl. 15:30 Birkerød d. 4. december 2018 Referat Organisationsbestyrelsesmøde torsdag den 29. november 2018 i mødelokalet på ejendomskontoret kl. 15:30 Bestyrelsesmedlemmer Bjarke Christensen (formand) BC Curt Carlsen

Læs mere

Ventelisteregler 1209

Ventelisteregler 1209 Side 1 af 5 Ventelisteregler 1209 Selskab: Hovedstadens almennyttige Boligselskab Afdeling: Røde Møllegård IV Lejlighederne anvises efter følgende fordeling A B C D Anviser i medfør af bekendtgørelse om

Læs mere