Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2018"

Transkript

1 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 218 Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året 218. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden 2. I disse undersøgelser bliver de pårørende til patienter på Skovhus Privathospital spurgt ind til deres opfattelse af de tilbud, som Skovhus Privathospital yder dels til patienterne og dels til dem som pårørende. Fra Skovhus Privathospitals side er vi meget taknemmelige for de pårørendes medvirken i denne undersøgelse. Undersøgelserne bliver gentaget årligt. Dette således, at vi kan følge op på den feedback, som vi får fra de pårørende både løbende og via undersøgelsen, ligesom det giver mulighed for at følge udviklingen i tilfredshedsgraden over tid. Vi vægter således samarbejdet med de pårørende højt. I nærværende undersøgelse har der været enkelte ændringer i spørgsmålene for at opnå mere specifik information om udvalgte emner. Undersøgelsen giver os mulighed for at forbedre arbejdet på hospitalets afdelinger og er medvirkende til at styrke samarbejdet mellem patienter, pårørende og medarbejdere. Undersøgelsen har til formål: at indsamle viden om de pårørendes oplevelse og vurdering af kvaliteten af patienternes ophold og behandling på Skovhus Privathospital, at skabe mulighed for at afdække, om og hvor der er behov for kvalitetsforbedringer, at skabe mulighed for systematisk at følge udviklingen i pårørendetilfredsheden over tid. Undersøgelsen er på denne måde et værktøj, der kan anvendes til at udvikle og forbedre indsatsen overfor Skovhus Privathospitals patienter og deres pårørende. Det er målet, at dette værktøj skal bruges af såvel behandlere som administrationen, så undersøgelsens resultater bidrager til Skovhus Privathospitals vedvarende udvikling og kvalitetsforbedring. Kit Kjærsgaard Sygehuschef. Annebergparken Nykøbing Sj. Telefon: Fax: kontakt@skovhusprivathospital.dk

2 Metode Skovhus Privathospital har anvendt tre metoder. I nogle tilfælde er spørgeskema blevet uddelt til de pårørende efter patientens indlæggelse, andre gange er det blevet udsendt via almindelig brevpost med dertilhørende svarkuvert eller via mail. Deltagelse i undersøgelsen var anonym. Dette er en samlet opgørelse over svarene. I alt 33 pårørende har udfyldt og returneret skemaet. I flere tilfælde repræsenterer besvarelserne dog mere end en pårørende. Undersøgelsens besvarelser er bearbejdet af konsulent og cand.psych.aut. Betina Evald og gennemset af sygehuschef Kit Kjærsgaard. Skovhus Privathospitals administration opbevarer de indkomne spørgeskemaer indtil tre måneder efter rapportens offentliggørelse, hvorefter de makuleres. Undersøgelsens resultater Resultaterne fra undersøgelsen er anvist i form af et søjlediagram, som giver et samlet overblik over de pårørendes besvarelser. Spørgsmålene er angivet i samme rækkefølge som i spørgeskemaet.

3 25 Føler du dig som pårørende velkommen på Skovhus Privathospital? slet ikke i mindre grad både og meget i høj grad ikke relevant Undersøgelsen viser, at de pårørende føler sig meget velkomne på Skovhus Privathospital. På Skovhus Privathospital er det vores holdning, at familie, venner og andre pårørende ligesom personer i patientens øvrige netværk er afgørende samarbejdspartnere i behandlingen. De pårørende har en viden om patienten, som er væsentlig for at medarbejderne kan give den bedste støtte og hjælp. Deres oplevelser, erfaringer og kontakt med patienten er afgørende at få inddraget gennem behandlingsforløbet som værdifulde informationer på linje med eventuelt tidligere behandleres informationer.

4 Synes du, at der er en god atmosfære på Skovhus Privathospital? slet ikke i mindre grad både og meget i høj grad ikke relevant Undersøgelsen viser, at de pårørende mener, at der er en meget god atmosfære på Skovhus Privathospital. Det har en høj prioritet på Skovhus Privathospital, at der er en god og positiv atmosfære og stemning i alle afdelinger. Det skal være hyggeligt og trygt at være på stedet, og tonen mellem personale og patienter skal være præget af åbenhed, respekt og omsorg. Det er vigtigt, at alle afdelinger bærer præg af en varm og hjemlig atmosfære med glæde og humor i hverdagen. Atmosfæren på stederne er således et meget vigtigt omdrejningspunkt på vores hospital, hvilket vi kontinuerligt arbejder for at sikre således, at vi lever op til både egne og andre forventninger.

5 25 Oplever du, at patienten har modtaget hjælpsom behandling? slet ikke i mindre grad både og meget i høj grad ikke relevant Undersøgelsen viser, at langt de fleste pårørende vurderer, at patienten har modtaget meget hjælpsom behandling. På Skovhus Privathospital tilrettelægger vi behandlingen ved at tage udgangspunkt i den enkelte patients ønsker og behov. Ingen behandling er ens men derimod skræddersyet til det menneske, som møder os. Det er vores vurdering, at denne tilgang til behandlingen medfører, at patienten og dermed også de pårørende- oplever, at behandlingen på Skovhus Privathospital er hjælpsom i forhold til netop dem. De bliver set som de komplekse og individuelle mennesker, de er.

6 3 Føler du, at personalet er omsorgsfuldt, engageret og nærværende overfor patienten? slet ikke i mindre grad både og meget i høj grad ikke relevant De pårørende vurderer i denne undersøgelse, at personalet er meget omsorgsfuldt, engageret og nærværende overfor patienterne. På Skovhus Privathospital forsøger vi efter bedste evne at respektere patienterne og udvise omsorgsfuld og nærværende kontakt. Det er afgørende, at vi som personale støtter dem i at komme sig og tage ansvar for eget liv. Det miljøterapeutiske aspekt handler om at skabe forudsætninger for en styrkelse af patienternes helbred, handlemuligheder og selvværd. For os betyder det, at vi hjælper patienterne med at få øje på det, som er vigtigt for dem: Deres ønsker, håb og værdier. Dette forbedrer mulighederne for styrket handlekraft og dermed at personen kan øge afstanden mellem sig selv og problemerne. Samtidig balancerer vi konstant på en hårfin grænse mellem omsorg og patienter med behov for intensiv støtte/skærming. Det kan være en balancegang at være med mennesker, som i visse situationer er kompetente til at tage beslutninger, men i andre situationer ikke kan overskue konsekvenserne af deres handlinger. I den forbindelse kan vi oplyse, at Skovhus Privathospital samarbejder med Granhøjen, der har udviklet sig eget kursus- og uddannelsescenter. Personalet skal som standard gennemgå en 3-årig uddannelse i systemisk og narrativ teori og praksis. Derudover sker en løbende opkvalificering, som alt sammen skal sikre kvaliteten i samarbejdet med patienterne. Vi stiller høje krav til medarbejdernes engagement, da det er af største vigtighed, at personalet er omsorgsfulde og nærværende overfor patienterne.

7 Hvis din indlagte pårørende har ønsket dig inddraget, har du da følt dig informeret tilstrækkeligt? slet ikke i mindre grad både og meget i høj grad ikke relevant Undersøgelsen viser, at de pårørende overordnet føler sig informeret tilstrækkeligt. To oplever dog dette i mindre grad. Både personalet og de pårørende har et fælles mål om at varetage patienternes interesser på bedst mulig vis. Skovhus Privathospital er meget forstående overfor det ønske og de behov, der måtte være i forhold til viden omkring ens nærmeste. Derfor forsøger vi også i alle tilfælde, hvor det kan lade sig gøre at informere og inddrage de pårørende mest muligt. Vi står dog samtidig i en vanskelig situation, hvor vi på den ene side har førnævnte fra pårørende, som vi forsøger at imødekomme i så høj grad som muligt. Men samtidigt har vi (i langt de fleste tilfælde) at gøre med patienter, der er voksne myndige personer, som ofte selv har en mening om hvilke ting, som de ønsker videreformidlet og til hvem. Skovhus Privathospitals personale er samtidigt underlagt en tavshedspligt, som begrænser os i forhold til hvilke oplysninger, vi må videregive. Denne tavshedspligt udspringer af et grundlæggende princip om, at patienter skal kunne give fuldstændige oplysninger i tillid til, at disse oplysninger ikke videregives til andre. Pårørende kan opleve det som uforståeligt og uhensigtsmæssigt, at sundhedspersonalet ikke kan oplyse dem om, hvad

8 patienterne fejler, behandlingstiltag m.v. Ofte skyldes problemet misforståelser og manglende kendskab til tavshedspligtens omfang for de pårørende. Reglerne om tavshedspligt er heller ikke helt enkle og ved fortolkning af bestemmelserne kræver det ofte, at der udøves et konkret skøn, som for os kan indebære en vanskelig afvejning af tavshedspligten i mødet med de pårørendes ønske om information, dialog og vores ønske om konstruktivt samarbejde med den pårørende. Hvis der skulle være behov for mere information om en konkret patient, vil vi opfordre de pårørende til at tage kontakt til Skovhus Privathospital med henblik på et evt. netværksmøde, hvor patienten også har mulighed for at deltage. Hvilke behandlingstilbud oplever du, der har været hjælpsomme i forhold til patienten? Som det fremgår er de pårørende opmærksomme på hvorledes mange af de forskellige supplerende behandlingstilbud, der kan være gavnlige i et behandlingsforløb. Det er tydeligt, at der er positiv modtagelse af de forskellige kropsterapeutiske behandlingstilbud som supplement til de medicinske og samtalemæssige behandlingstilgange.

9 Det er vores bestræbelse på Skovhus Privathospital at tilbyde en behandling, der tager højde for det enkelte menneske. De forskellige psykiske lidelser medfører, at nogle behandlingsformer er mere velegnede end andre og vi har derfor valgt at tilbyde forskelligartet behandling, idet den enkelte behandling kan være der, hvor der sker en forandring og en udvikling kan styrkes. Desuden kan det være gavnligt at lade behandlingen foregå på flere områder samtidig, da behandlingen dermed foregår så effektivt og koncentreret som muligt. På Skovhus Privathospital holder vi os kontinuerligt opdateret i forhold til nye behandlingsmetoder og vurderer om det er en behandlingsform, der skal være en del af vores tilbud. Er der nogle af disse behandlingstilbud, som du mener, har været supplerende særligt hjælpsomt? Her er de svar, som er fremkommet i spørgeskemaerne: Godt med zoneterapi osv. for at få kroppen med. Samtalerne og generelt den ro, der er. Psykiater suppleret med de andre tilbud har været givtige. Medicinregulering. Mindfulness. Psykiater, NADA, miljøterapi. NADA og MediYoga. Psykolog rigtig godt. NADA, psykiater og psykolog (kognitiv terapi). Psykiater og psykolog. Har været svært at vurdere, da det har været meget svært at gennemskue den egentlige behandling. Måske har X ikke være den egentlige målgruppe. Den daglige miljøterapi. Afspænding.

10 Hvad kan vi gøre anderledes? I dette spørgsmål har de pårørende mulighed for at komme med forslag til, hvad der kan gøres anderledes og bedre på Skovhus Privathospital. Nedenstående er de svar, som der kom frem: Jeg synes, at der måske tilfældigt har været for mange afbud til aktiviteter. Der bør være andre tilbud i stedet. Ikke ok, men måske misforståelse, at der ikke er tider til alle til massage, som er blevet fremhævet som rigtig godt. Have nogle aktiviteter til de yngre patienter, som kan supplere. Som I kan se, mener jeg %, at Skovhus har været det rette valg for X. Det der undrer mig er, at der ikke på noget tidspunkt tages direkte kontakt til mig mhp. at sikre et velfungerende fremadrettet fundament for X og jeg. Uanset om det skulle være økonomisk inkl. eller eksl. i den behandling, som I tilbyder, så ville det have betydet utrolig meget for mig med 1:1 samtaler, der kunne rådgive mig ift. hvilken støtte jeg skulle søge. I stedet blev jeg ladt % alene og måtte selv satse på at finde den psykolog, der kunne hjælpe mig med at bryde mine mønstre. Mere beskæftigelse. Kontakt til egen læge. Informere bedre. Nej, sindssygt godt arbejde. I gør et fremragende arbejde, det er det bedste, som vi har gjort for X; altså at få hende indlagt. Nej. Samtale mellem psykiater og pårørende. Manglende beskæftigelse, ergoterapi eller andet tilbud til at fylde tiden ud med. Vi var ikke forberedte på, at patienterne er overladt til sig selv udover terapien og måltider. Mere info til pårørende om behandling og fremtidsudsigter. Skovhus Privathospital er meget taknemmelige for de indkomne forslag og betragtninger, som vi vil tage med i vores overvejelser fremover.

11 12. Har du yderligere bemærkninger til patientens indlæggelse på Skovhus Privathospital? I dette sidste spørgsmål kan de pårørende komme med yderligere bemærkninger til kontakt med Skovhus Privathospital. Nedenstående er samtlige bemærkninger givet i undersøgelsen: Tak for god og grundig behandling. I kunne anskaffe cykler, da det ville gøre det nemmere for patienterne at komme til byen eller køre en tur. Kun godt. Dejligt at se hvor det kan hjælpe på kort tid, når man ser og lytter til patienten. Fantastisk hurtig bedring i kraft af målrettet behandling. Tak! Vi er meget taknemmelige for jeres fantastiske indsats. Nej. Personale har altid været imødekommende og hjælpsomme. Patienten har gjort store fremskridt Hvad er din samlede vurdering af stedet? uacceptabelt dårligt både og godt enestående Undersøgelsen viser, at alle de pårørende har den vurdering, at Skovhus Privathospital er et godt eller enestående tilbud til patienterne.

12 På Skovhus Privathospital er vi stolte af vores unikke koncept, hvor vi er specialiseret i at behandle en række forskellige psykiske lidelser. Behandlingen sker altid med udgangspunkt i en helhedsorienteret og mange facetteret behandlinger af patientens problemstillinger. Konklusion Som nævnt indledningsvist har vi modtaget 33 besvarelser og undersøgelsen resultater fremviser dermed et bredt billede af de pårørendes vurdering Skovhus Privathospital. Undersøgelsen er endvidere med til at give et billede af de forskellige aspekter, som de pårørende er opmærksomme på og optaget af i forhold til patienternes behandling på Skovhus Privathospital og deres egen kontakt med hospitalet undervejs. Resultaterne fra Skovhus Privathospitals pårørendeundersøgelse fra året 218 bekræfter os i, at det er vigtigt at bevare fokus på en række områder, hvor de pårørende oplever en høj grad af tilfredshed. Dette gælder i forhold til deres vurdering af hvorvidt de er velkomne, føler sig anerkendt og atmosfæren på hospitalet. Samtidig har undersøgelsen ligesom den har til formål også påpeget et område, hvor der er rum for udvikling og kvalitetsforbedring. I denne undersøgelse bliver der fra en mindre gruppe udtrykt ønske om forbedring af beskæftigelsesgraden på hospitalet og de forskellige mulige aktiviteter samt informationsudvekslingen; både mellem Skovhus og de pårørende samt til øvrige behandlingsinstanser. Dette er vi taknemmelige for at blive gjort opmærksomme på. Skovhus Privathospital vil tage tilbagemeldingerne til efterretning. Vi glæder os over en høj grad af tilfredshed hos de pårørende. Det vi gør godt, vil vi bestræbe os på at gøre mere af. Samtidig vil vi med udgangspunkt i undersøgelsen resultater fortsat arbejde på at skabe en bedre samarbejdsrelation mellem Skovhus Privathospital og de pårørende. Dette således at flere pårørende vil opleve en endnu højere grad af tilfredshed med Skovhus Privathospitals tilbud. Med ønske om et fortsat godt samarbejde i 219.

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 5 Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året 5. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden. I disse undersøgelser bliver

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2014

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2014 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 24 Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året 24. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden 2. I disse undersøgelser

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2012

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2012 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden. I disse undersøgelser bliver

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2016

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2016 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 6 Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året 6. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden. I disse undersøgelser bliver

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2013

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2013 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital Nærværende patientundersøgelse er fra året og den anden af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus Privathospital

Læs mere

Pårørende tilfredshedsundersøgelse. Granhøjen Miljøterapeutisk Tilbud

Pårørende tilfredshedsundersøgelse. Granhøjen Miljøterapeutisk Tilbud Pårørende tilfredshedsundersøgelse Granhøjen Miljøterapeutisk Tilbud December 2010 1 Forord I 2009 foretog Granhøjen den første pårørendeundersøgelse, hvor pårørende til beboere i Granhøjens regi blev

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2017

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2017 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 17 Nærværende patientundersøgelse er fra året 17 og den sjette af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2018

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2018 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 1 Nærværende patientundersøgelse er fra året 1 og den syvende af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital Nærværende patientundersøgelse er fra året og den fjerde af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2014

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2014 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital Nærværende patientundersøgelse er fra året og den tredje af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2016

Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2016 Patienttilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital Nærværende patientundersøgelse er fra året og den femte af sin art på Skovhus Privathospital. I denne undersøgelse bliver patienterne på Skovhus Privathospital

Læs mere

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau Patienttilfredshedsundersøgelse på Hejmdal Privathospital 2016 Nærværende patientundersøgelse er fra året 2016, hvor patienter og pårørende er blevet tilbudt at deltage via vores hjemmeside samt med spørgeskemaer

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017

Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Pårørendetilfredshedsundersøgelse 2017 Beboernes netværk er en væsentlig resurse ift. samarbejdet med beboerne, og samtidig er der en stor sikkerhed, tryghed og tillid for beboerne i at have en god kontakt

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende

Psykiatri. INFORMATION til pårørende Psykiatri INFORMATION til pårørende 2 VELKOMMEN Som pårørende til et menneske med psykisk sygdom er du en vigtig person både for patienten og for os som behandlere. For patienten er du en betydningsfuld

Læs mere

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau Patienttilfredshedsundersøgelse på Hejmdal Privathospital 2017 Nærværende patientundersøgelse er fra året 2017, hvor patienter og pårørende er blevet tilbudt at deltage via vores hjemmeside samt med spørgeskemaer

Læs mere

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge

Psykiatri. INFORMATION til pårørende til børn og unge Psykiatri INFORMATION til pårørende til børn og unge VELKOMMEN Som forælder til et barn eller en ung med psykisk sygdom har du et naturligt ansvar for din datter eller søn, og du er samtidig en betydningsfuld

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Sejs Plejecenter, Silkeborg Kommune. Fredag den 24. februar 2012 fra kl. 9.00

Uanmeldt tilsyn på Sejs Plejecenter, Silkeborg Kommune. Fredag den 24. februar 2012 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Sejs Plejecenter, Silkeborg Kommune Fredag den 24. februar 2012 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Sejs Plejecenter. Generelt

Læs mere

Værdighedspolitik, Vejle Kommune

Værdighedspolitik, Vejle Kommune Værdighedspolitik, Vejle Kommune 1 Indledning Det er vigtigt for Vejle Kommune at fremme et værdigt ældreliv og sikre en værdig hjælp, støtte og omsorg til kommunens ældre, hvilket også kommer til udtryk

Læs mere

Psykiatri. VELKOMMEN til F-ACT team Fleksibel udgående og opsøgende psykiatrisk behandling

Psykiatri. VELKOMMEN til F-ACT team Fleksibel udgående og opsøgende psykiatrisk behandling Psykiatri VELKOMMEN til F-ACT team Fleksibel udgående og opsøgende psykiatrisk behandling 2 Navn: Kontaktlæge: Kontaktperson(er): Telefon: VELKOMMEN F-ACT teams er en måde at organisere det psykiatriske

Læs mere

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter

Pårørendesamtaler. Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Pårørendesamtaler Dialogguide til første planlagte samtale mellem personale og pårørende til indlagte patienter Sengeafsnit O, Holbæk Birkevænget 7, Indgang V2 4300 Holbæk Tlf. 5948 4725 Sengeafsnit Birkehus

Læs mere

BØRN OG UNGE SOM PÅRØRENDE 2013/2014

BØRN OG UNGE SOM PÅRØRENDE 2013/2014 2013/2014 BØRN OG UNGE SOM PÅRØRENDE AFDÆKNING AF PRAKSIS PÅ REGION HOVEDSTADENS HOSPITALER Undersøgelsen er gennemført af Tværfagligt Videnscenter for Patientstøtte i forbindelse med centerets 3-årige

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

Hvordan oplever patienterne patientstøtte- ordningen med Røde Kors frivillige på Sjællands Universitetshospital?

Hvordan oplever patienterne patientstøtte- ordningen med Røde Kors frivillige på Sjællands Universitetshospital? Hvordan oplever patienterne patientstøtte- ordningen med Røde Kors frivillige på Sjællands Universitetshospital? Indledning Det er en regional prioritet, at der skal være ansat frivillighedskoordinatorer

Læs mere

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Pilen/Kvisten

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Holmstrupgård - Pilen/Kvisten De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

TAKSTER 2019 BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING - I ÉT KOORDINERET TILBUD

TAKSTER 2019 BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING - I ÉT KOORDINERET TILBUD TAKSTER 2019 BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING - I ÉT KOORDINERET TILBUD GRANHØJEN ER INTERNATIONALT ISO 9001:2015-CERTIFICERET Certificeringen er sket for at imødekomme tilsynsreformens krav om en øget

Læs mere

Afsnit Ø3 Psykiatrien Øst

Afsnit Ø3 Psykiatrien Øst Afsnit Ø3 Psykiatrien Øst Velkommen til Psykiatrien, Region Sjælland Psykiatrien, Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5017 Afdelingsleder: Birgitte Maliki Christensen E-mail: birgitte.maliki.christensen@99454545.dk

Læs mere

Psykiatrisk Center København. Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium

Psykiatrisk Center København. Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium Psykiatrisk Center København Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium November 2017 Velkommen til Intensivt Affektivt Ambulatorium (IAA) Du er i forbindelse med din indlæggelse blevet henvist til

Læs mere

KOLLEGIET. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet

KOLLEGIET. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet KOLLEGIET Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger Livet skal leves hele livet OM KOLLEGIET Kollegiet ligger naturskønt på Hærvejen mellem

Læs mere

Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser

Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser Ledelsesgrundlag Center for Akut- og Opsøgende Indsatser 14 Hvorfor et ledelsesgrundlag? Center for Akut- og Opsøgende Indsatser består af flere forskellige afdelinger, som opererer under forskellige paragraffer

Læs mere

TILSYNSRAPPORT SKIVE KOMMUNE HUSET

TILSYNSRAPPORT SKIVE KOMMUNE HUSET TILSYNSRAPPORT HUSET Uanmeldt socialfagligt tilsyn November 2018 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Skive Kommune foretaget et uanmeldt tilsyn i Huset. BDO er kommet frem til

Læs mere

Samarbejde med pårørende Voksenpsykiatri og handicap

Samarbejde med pårørende Voksenpsykiatri og handicap Samarbejde med pårørende Voksenpsykiatri og handicap Pårørende betydningsfulde samarbejdspartnere Et godt socialt netværk er en afgørende faktor for at skabe en god livskvalitet for ethvert menneske. Derfor

Læs mere

GODE RÅD TIL DIG - OG DINE PÅRØRENDE

GODE RÅD TIL DIG - OG DINE PÅRØRENDE GODE RÅD TIL DIG - OG DINE PÅRØRENDE Som ung med skizofreni har du måske oplevet at føle dig magtesløs, frustreret eller fortabt at livet føles kaotisk. Men der er ting, man kan gøre for at få det bedre.

Læs mere

Holbæk Kommunes. turismepolitik. Et ældreliv med udgangspunkt i ressourcer og behov

Holbæk Kommunes. turismepolitik. Et ældreliv med udgangspunkt i ressourcer og behov Holbæk Kommunes erhvervs- ældrepolitik og turismepolitik Et ældreliv med udgangspunkt i ressourcer og behov Indhold side 4 side 6 side 8 Forord Fremtidens muligheder og udfordringer på ældreområdet Ældrepolitikken

Læs mere

Brugerstyret psykiatri

Brugerstyret psykiatri Brugerstyret psykiatri Hvad betyder det i praksis? Til ledere og medarbejdere i Psykiatrien »Brugeren af Psykiatrien skal sikres afgørende bestemmelse over sit behandlingsforløb...«brugerstyret psykiatri

Læs mere

Pårørendepolitik. for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte

Pårørendepolitik. for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte Pårørendepolitik for samarbejdet mellem borgere, pårørende og ansatte 2 Forord Pårørende betydningsfulde samarbejdspartnere Et godt socialt netværk kan både kan give støtte, omsorg og bidrage med praktisk

Læs mere

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet JELLING HAVE Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinger Livet skal leves hele livet OM JELLING HAVE Jelling Have ligger midt i Jelling - en by med en storslået

Læs mere

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge. Livet skal leves hele livet

JELLING HAVE. Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge. Livet skal leves hele livet JELLING HAVE Et bo- og behandlingssted for voksne med psykiske eller psykiatriske problemstillinge Livet skal leves hele livet OM JELLING HAVE Jelling Have ligger midt i Jelling - en by med en storslået

Læs mere

Psykiatrisk Klinik Holbæk

Psykiatrisk Klinik Holbæk Psykiatrisk Klinik Holbæk Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

De Frivillige Hænder. - Fælles pejlemærker for pårørende- og frivillighedssamarbejdet på plejecentrene UDKAST

De Frivillige Hænder. - Fælles pejlemærker for pårørende- og frivillighedssamarbejdet på plejecentrene UDKAST De Frivillige Hænder - Fælles pejlemærker for pårørende- og frivillighedssamarbejdet på plejecentrene UDKAST 1 Indhold Forord... 3 Værdier for frivilligindsatsen... 4 Det etiske ansvar... 5 Frihed til

Læs mere

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE Vestmanna Allé 8 Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Mentorstøtten er et individuelt

Læs mere

"Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning".

Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning. Selvevaluering 2012 Sammenfatning og konklusion. Bestyrelsen for Skanderup Efterskole og skolens ledelse har i år besluttet at spørge forældregruppen om deres tilfredshed med skoleåret. Vi finder det meget

Læs mere

JELLINGGÅRD. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet

JELLINGGÅRD. Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger. Livet skal leves hele livet JELLINGGÅRD Et bo- og behandlingssted for unge mellem 18 og 35 år med psykiske eller psykiatriske problemstillinger Livet skal leves hele livet OM JELLINGGÅRD Jellinggård ligger lige uden for Jelling

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 69 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 53% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse klienter og pårørende

Tilfredshedsundersøgelse klienter og pårørende Tilfredshedsundersøgelse klienter og pårørende April 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning side 3 1.1. Baggrund og formål side 3 2. Metode og undersøgelsesdesign side 3 2.1. Undersøgelsestidspunkt side

Læs mere

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv..

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv.. Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Udarbejdet Februar 2016 1 Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Børnehavelivet er en stor del af et barns liv. De tilbringer mange timer i hænderne

Læs mere

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Autisme Center Holmehøj

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Autisme Center Holmehøj De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Autisme Center Holmehøj Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med

Læs mere

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Status på det overordnede arbejde med læreplaner: Vi arbejder ud fra vores læreplaner

Læs mere

Patienter og pårørendes oplevelser i Region Hovedstadens Psykiatri - Sammendrag af de regionale undersøgelser af patient- og pårørendeoplevelser

Patienter og pårørendes oplevelser i Region Hovedstadens Psykiatri - Sammendrag af de regionale undersøgelser af patient- og pårørendeoplevelser Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Patienter og pårørendes oplevelser i Region Hovedstadens Psykiatri - Sammendrag af de regionale undersøgelser af patient- og pårørendeoplevelser i Region Hovedstadens

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden

Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden Patienttilfredshedsundersøgelse Jørgen S. Petersen fra perioden 01-05-2018-01-08-2018 Patientdeltagelse i procent 35% Kønsfordeling 59% 39% 30,0 22,5 15,0 Hvor mange år har du benyttet den læge, du vurderer

Læs mere

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019

BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK. Januar 2019 BALLERUP KOMMUNES PSYKIATRIPOLITIK Januar 2019 1 INDLEDNING I 2018 besluttede kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune, at etablere et psykiatriråd. Psykiatrirådet fungerer som dialogforum mellem politikere,

Læs mere

Værdighedspolitik

Værdighedspolitik Værdighedspolitik 2018-22 Forord Jeg glæder mig over, at Byrådet kan præsentere Faxe Kommunes værdighedspolitik 2018-2022. Værdighedspolitikken fastlægger den overordnede ramme i arbejdet med ældre og

Læs mere

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Lilleskov

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Lilleskov De pårørende har ordet 2012 Kommentarsamling for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Rammer for pårørendesamarbejde på handicap- og psykiatriområdet. Frederikshavn Kommune

Rammer for pårørendesamarbejde på handicap- og psykiatriområdet. Frederikshavn Kommune Rammer for pårørendesamarbejde på handicap- og psykiatriområdet i Frederikshavn Kommune Rammer for pårørendesamarbejde Handicap- og psykiatriområdet, Frederikshavn Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning

Læs mere

Samarbejde Værdier for personalet i Dybbølsten Børnehave: Det er værdifuldt at vi samarbejder

Samarbejde Værdier for personalet i Dybbølsten Børnehave: Det er værdifuldt at vi samarbejder amarbejde Værdier for personalet i ybbølsten ørnehave: et er værdifuldt at vi samarbejder viser gensidig respekt accepterer forskelligheder barnet får kendskab til forskellige væremåder og mennesker argumenterer

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune Torsdag den 23. februar 2012 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Malmhøj. Generelt er formålet

Læs mere

September Rammer for pårørendesamarbejde på handicap- og psykiatriområdet i Frederikshavn Kommune. Center for Handicap og Psykiatri

September Rammer for pårørendesamarbejde på handicap- og psykiatriområdet i Frederikshavn Kommune. Center for Handicap og Psykiatri September 2014 Rammer for pårørendesamarbejde på handicap- og psykiatriområdet i Frederikshavn Kommune Center for Handicap og Psykiatri INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 2. Værdigrundlag Hvem er pårørende?

Læs mere

Indstillinger til. Patienternes Pris 2016 Psykiatrien

Indstillinger til. Patienternes Pris 2016 Psykiatrien Indstillinger til Patienternes Pris 2016 Psykiatrien Forord Region Nordjylland og Patientinddragelsesudvalget ønsker at få tilfredsheden frem. Derfor er Patienternes Pris stiftet. Indstillingerne fortæller

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 59 Svarprocent: 45% PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken? 5 måneders

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 2 Indholdsfortegnelse Formål med undersøgelsen 4 Sammenfatning af resultater fra undersøgelsen 5 Præsentation af undersøgelsens resultater

Læs mere

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den

Et Godt Ældreliv. Ældre- og værdighedspolitik Godkendt af Byrådet den Et Godt Ældreliv Ældre- og værdighedspolitik 2018-2021 Godkendt af Byrådet den 17.12.2018 Forord Fredensborg Kommunes ældre- og værdighedspolitik er grundlaget for at sikre værdighed i ældrelivet og livskvalitet

Læs mere

PRISLISTE 2019 FOR EGENBETALERE

PRISLISTE 2019 FOR EGENBETALERE PRISLISTE 2019 FOR EGENBETALERE Ambulant - Ydelser ved psykiater: Forvurdering af udrednings- og behandlingsbehov Pr. forvurdering 4.775,00 Konsultation med udrednings- og behandlingssigte 1. konsultation

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

VOKSEN PSYKIATRI NR. YDELSE: PRIS KR.:

VOKSEN PSYKIATRI NR. YDELSE: PRIS KR.: VOKSEN PSYKIATRI INDLÆGGELSE 1217 Afklaring behandlingstilbud - indlæggelse takst 1 pr. døgn 2.493 1220 Afklaring behandlingstilbud - indlæggelse takst 2 pr. døgn 3.898 Afklaring/behandlingstilbud - særlige

Læs mere

Udkast maj 2013. Ældrepolitik

Udkast maj 2013. Ældrepolitik Udkast maj 2013 Ældrepolitik Vision Omsorgskommunen Ringsted Ældrepolitikken sætter rammen og afstikker retningen for initiativer og indsatser på ældre og sundhedsområdet i Ringsted Kommune og har sit

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland

Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Politik for inddragelse af patienter og pårørende i Region Nordjylland Patient- og pårørendeinddragelse er vigtigt, når der tales om udvikling af sundhedsvæsenet. Vi ved nemlig, at inddragelse af patienter

Læs mere

DEMENSSTRATEGI I HOLBÆK KOMMUNE SAMMEN OM DEMENS

DEMENSSTRATEGI I HOLBÆK KOMMUNE SAMMEN OM DEMENS DEMENSSTRATEGI I HOLBÆK KOMMUNE 2019-2023 SAMMEN OM DEMENS 2 Forord Den strategi, som du sidder med i hænderne her, er resultatet af et grundigt arbejde. Strategien tager sit udgangspunkt i Holbæk Kommunes

Læs mere

Afrapportering af arbejdet med pædagogiske læreplaner i dagplejen, Randers kommune 2014.

Afrapportering af arbejdet med pædagogiske læreplaner i dagplejen, Randers kommune 2014. Afrapportering af pædagogiske læreplaner fra dagplejen i Randers kommune januar 2015 Punkt 1 Status på det overordnede arbejde med læreplaner Dagplejen har udarbejdet fælles pædagogiske læreplaner med

Læs mere

Trivselsmåling eget resultat og benchmark

Trivselsmåling eget resultat og benchmark Denne rapport er Region Sjællands standardrapport på baggrund af trivselsmålingen. Rapporten viser en opgørelse af arbejdspladsens score delt på dimensionerne og spørgsmålene sammenholdt med benchmark

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

1) Virksomhedsgrundlag

1) Virksomhedsgrundlag Sydvestjysk Sygehus - Tværgående Sydvestjysk Sygehus - 1 LEDELSE - 1.01 Virksomhedsgrundlag - Politikker og strategier Dokumentbrugere: SVS Læseadgang: Alle Tværgående Sydvestjysk Sygehus Udskrevet er

Læs mere

Psykiatri. VELKOMMEN i distriktspsykiatrien

Psykiatri. VELKOMMEN i distriktspsykiatrien Psykiatri VELKOMMEN i distriktspsykiatrien 2 Navn: Kontaktlæge: Kontaktperson(er): Telefon: VELKOMMEN I distriktspsykiatrien tilbyder vi ambulant behandling af psykiske sygdomme. Ambulant betyder, at man

Læs mere

Baggrund for ny udgave af Afdeling U s værdigrundlag for sygeplejen

Baggrund for ny udgave af Afdeling U s værdigrundlag for sygeplejen Den gode Sygepleje -værdigrundlag for sygeplejen, Neurokirurgisk Afdeling U Baggrund for ny udgave af Afdeling U s værdigrundlag for sygeplejen I 2003 blev Den gode neurosygepleje værdigrundlag for sygeplejen

Læs mere

Region Sjælland Trivselsmåling 2015

Region Sjælland Trivselsmåling 2015 30-04-2015 Region Sjælland Trivselsmåling 2015 Region Sjælland (Inkluder underafdelinger) Antal besvarelser Antal inviterede Antal besvarelser Besvarelseprocent Publiceret Region Sjælland Trivselsmåling

Læs mere

Et tilbud om undervisning, social udvikling og et tæt familiesamarbejde

Et tilbud om undervisning, social udvikling og et tæt familiesamarbejde T O P S H Ø J Et tilbud om undervisning, social udvikling og et tæt familiesamarbejde T O P S H Ø J Familieinstitutionen Topshøj ApS. Topshøjvej 60. DK-4180 Sorø Tlf.: 57 83 12 21. topshoj@topshoj.dk.

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt Levuks medlemmer. Hovedresultater. Januar 2009

Tilfredshedsundersøgelse blandt Levuks medlemmer. Hovedresultater. Januar 2009 Tilfredshedsundersøgelse blandt Levuks medlemmer Januar 2009 Hovedresultater Generelt er der meget høj tilfredshed med Levuk blandt medlemmerne, og 94 % udtrykker at de er glade for at gå i Levuk, hvilket

Læs mere

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov Udkast - maj 2013 Politik for voksne med særlige behov 2013 Vision Omsorgskommunen Ringsted Politik for voksne med særlige behov sætter rammen og afstikker retningen for indsatser og initiativer på området

Læs mere

Til jer som skal have patient- og pårørenderepræsentanter. Opsamling med gode råd

Til jer som skal have patient- og pårørenderepræsentanter. Opsamling med gode råd Til jer som skal have patient- og pårørenderepræsentanter med i mødefora Opsamling med gode råd Indhold Introduktion... 1 Hvad er en patient- og pårørenderepræsentant?... 2 Kompetencer for medlemmer af

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune

Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for Norddjurs Kommune Værdighedspolitik for ældrepleje I Norddjurs Kommune anses et værdigt ældreliv, som et liv med størst mulig selvstændighed, selvbestemmelse og livskvalitet. Den

Læs mere

LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser LUP 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser Den 16. marts 2016 v/ Specialkonsulent Mette Foged Mette.foged@regionh.dk Udsendelsesprocedure og svarprocenter Patientgrupper og spørgeskemaerne

Læs mere

TIL PÅRØRENDE. Retspsykiatrisk afsnit P5

TIL PÅRØRENDE. Retspsykiatrisk afsnit P5 TIL PÅRØRENDE Retspsykiatrisk afsnit P5 Velkommen til pårørende! Retspsykiatrisk afsnit P5 byder dig velkommen som pårørende. Denne pjece er en information til dig, som pårørende og om, hvad du kan forvente

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

I Hedensted kommunes handicappolitik er de vigtigste værdier respekt, tilgængelighed og helhedsorienteret indsats.

I Hedensted kommunes handicappolitik er de vigtigste værdier respekt, tilgængelighed og helhedsorienteret indsats. Forslag til pårørendepolitik Handicapafdelingen Hedensted kommune Indledning Samarbejde mellem kommune og pårørende skal altid ske med respekt for den handicappede borgers ret til selvbestemmelse og med

Læs mere

For os i Nordre børnehave er alle børn noget særligt, og der bliver taget individuelle hensyn til alle børn.

For os i Nordre børnehave er alle børn noget særligt, og der bliver taget individuelle hensyn til alle børn. For os i Nordre børnehave er alle børn noget særligt, og der bliver taget individuelle hensyn til alle børn. Vi møder børn med vanskeligheder, det kan være sproglige motoriske psykosociale eller andet.

Læs mere

Forslag til Virksomhedsskema for Aarhus Kommune

Forslag til Virksomhedsskema for Aarhus Kommune Forslag til Virksomhedsskema for Aarhus Kommune Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har udviklet et nyt spørgeskema om psykisk arbejdsmiljø Dansk Psykosocialt Spørgeskema. I den forbindelse

Læs mere

Behandling af børn, unge og deres familier

Behandling af børn, unge og deres familier Behandling af børn, unge og deres familier Navlestrengen er ligesom en sikkerhedssele, så barnet ikke falder ud af moderen. Nu er der kommet et ozonhul i himmelen. Så er Guds gulv ikke længere helt tæt,

Læs mere

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter

Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter 15. april 2015 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser blandt psykiatriske patienter 2014 Den Landsdækkende Undersøgelse for Patientoplevelser (LUP) er en årlig spørgeskemaundersøgelse af

Læs mere

Alkoholbehandling i Lænke-ambulatorierne

Alkoholbehandling i Lænke-ambulatorierne Alkoholbehandling i Lænke-ambulatorierne - til gavn for hele familien I Lænke-ambulatorierne ønsker vi at yde en sammenhængende og helhedsorienteret indsats overfor personer med alkoholproblemer. Derfor

Læs mere

Vi tilbyder nye muligheder

Vi tilbyder nye muligheder Vi tilbyder nye muligheder Blå Kors er til for at hjælpe mennesker med afhængighed eller misbrug af alkohol og andre rusmidler og deres pårørende. Blå Kors bygger på et kristent livs- og menneskesyn. Vi

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen Velkommen til børnepsykiatrisk afsnit, U3. Vi har lavet dette brev, fordi vi håber, at du og dit barn vil føle jer godt tilpas og i trygge hænder her hos os. Vi ønsker

Læs mere

Pårørendesamarbejde i Landsbyen Sølund

Pårørendesamarbejde i Landsbyen Sølund Pårørendesamarbejde i Landsbyen Sølund - Ramme og tilgang 1 Formål: At styrke samspil, samarbejde og dialog mellem beboere, deres pårørende, medarbejdere og ledelse i Landsbyen Sølund. Hvilke pårørende

Læs mere

Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled

Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Børnehavelivet er en stor del af et barns liv. De tilbringer mange timer i hænderne på andre voksne, væk fra deres eget hjem og forældrene. Børnehaven er

Læs mere

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER

EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER EVALUERING AF BOSÆTNINGSARRANGEMENTER I forbindelse med modtagelse af Miljøstyrelsen har de fynske kommuner arrangeret en række bosætningsevents, som havde til formål at åbne op for potentialet i at flytte

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Hem Ældrecenter, Skive Kommune. Mandag den 15. september 2014 fra kl. 17.30

Uanmeldt tilsyn på Hem Ældrecenter, Skive Kommune. Mandag den 15. september 2014 fra kl. 17.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Hem Ældrecenter, Skive Kommune Mandag den 15. september 2014 fra kl. 17.30 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Hem Ældrecenter. Generelt

Læs mere

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab

Patienttilfredshedsundersøgelse august Patient Pårørende Begge i fællesskab Patienttilfredshedsundersøgelse august 2018 1. Hvem udfylder skemaet - sæt kryds Patient Pårørende Begge i fællesskab 323 13 14 2. Er du (sæt kryds) Mand Kvinde 130 221 3. Hvor gammel er du - sæt kryds

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde.

KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. KØBENHAVNS KOMMUNE Klynge VE5 Principper & værdier for det Pædagogiske arbejde. Indledning: Følgende materiale udgør Klynge VE5 s fundament for det pædagogiske arbejde med børn og unge i alderen 0 5 år,

Læs mere