Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 14:30 Mødested: Mødelokale 222, 2. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Budget, regnskab og likviditet Temadrøftelse i Økonomiudvalget med udgangspunkt i notat fra KL 3 3 Hirtshals Havn søger om garanti på 16 mio. kr. 5 4 Indkøb af lovpligtige revisionsydelser for 7 5 Ensretning af praksis for afvikling af lån ydet til kommunens selvejende 9 institutioner og fritidsforeninger mv. 6 Ansøgning fra KFUM-spejderne Sct. Catharinae om eftergivelse af udgifter 12 til indeksregulering af 2 kommunale pantebreve 7 Ansøgninger fra organisationer og foreninger om støtte til stævner og 15 arrangementer i 8 Ændring af dagtilbudsområdet fra 3 til 2 områder fra januar behandling 9 Evaluering - Medlemskab af Den vestdanske Filmpulje Eventuelt 32

2 Side Ø Budget, regnskab og likviditet 2019 Sagsfremstilling Direktionen orienterer om aktuelle forhold vedr. budget, regnskab og likviditet med henblik på efterfølgende drøftelse. Bilag 1. Prognose for regulering af beskæftigelsestilskuddet. Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning Beslutning Økonomiudvalget godkendte indstillingen.

3 Side Ø Temadrøftelse i Økonomiudvalget med udgangspunkt i notat fra KL Resumé KL har fremsendt notat vedrørende temadrøftelse til dette års økonomiforhandlinger med regeringen. Sagsfremstilling KL opfordrer til at der afholdes en temadrøftelse om den økonomiske situation og udfordringer aktuelt og på sigt. KL vil gerne have en tilbagemelding primo maj måned 2019 på, hvad der for Kommunen står tydeligst efter drøftelsen. KL anbefaler en drøftelse, blandt andet med udgangspunkt i følgende temaer: Servicerammen Anlægsrammen Finansieringstilskuddet Regeringens sundhedsudspil Udgiftspres på det specialiserede område Direktionen udarbejder et notat vedrørende deres oplæg til relevante temaer til drøftelse på mødet. Lovgrundlag Bekendtgørelse af Lov om kommunernes styrelse. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

4 Side 4. Bilag 1. Brev til Borgmester og Kommunaldirektør. 2. Baggrundspapir til temadrøftelser op mod økonomiforhandlingerne. 3. Politisk og økonomisk bagtæppe frem mod forhandlingerne. 4. Den lokale og fælleskommunale politiske proces før og efter økonomiaftalen. 5. Budgetlovens ABC. 6. Årshjul for økonomiske mærkedage. 7. s indspark til Økonomiforhandlinger for Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget drøfter punktet Beslutning Økonomiudvalget besluttede at fremsende bemærkninger til KL med udgangspunkt i bilag 7 tilrettet således, at det fremgår, at opgaveglidningen på sundhedsområdet både handler om den eksisterende opgaveglidning, og et klart fokus på at en kommende sundhedsreform ikke indebærer overvæltning af økonomiske udfordringer til kommunerne. Den tilrettede version af bilag 7 vedlægges referatet.

5 Side Ø Hirtshals Havn søger om garanti på 16 mio. kr. Resumé Hirtshals havn søger om kommunegaranti for optagelse af lån på 16 mio. kr. til etape 2 i forbindelse med ombygning af Færgeleje 4. Sagsfremstilling Hirtshals Havn er i gang med en større ombygning af Trailerkajen til Færgeleje 4. Ombygningen gennemføres i to etaper, da anlægsarbejderne skal indpasses mellem sæsonerne i færgetrafikken på Trailerkajen. Etape 1, der gennemføres over vinteren 2018/2019 omfatter primært spunsvæg og betonkonstruktioner i form af fundamenter og vederlag for stålkonstruktionerne. I forlængelse heraf er Hirtshals Havn nu klar til at iværksætte etape 2. I den forbindelse søger Hirtshals Havn om en kommunegaranti til optagelse af lån på 16 mio. kr. Låneprovenuet skal anvendes til finansiering af etape 2 i forbindelse med ombygningen af Trailerkajen til Færgeleje 4. Færgeleje 4 skal kunne servicere Fjord Lines nye katamaran, der indsættes på ruten Kristiansand - Hirtshals i marts Rederiets katamaran er længere og bredere samt har en større maskinkraft end den nuværende katamaran på ruten. Det har derfor været nødvendigt med en væsentlig ombygning af Trailerkajen. Ved at ombygge færgelejet kan havnen servicere såvel katamaranen som konventionel tonnage, hvorved indtjeningsmulighederne øges yderligere. Etape 2 gennemføres i vinteren 2019/2020, og her installeres stålkonstruktionerne, der omfatter fendre, broklap og andre konstruktionsdele. Etape 2 gennemføres i vinterperioden for at genere færgetrafik og rederiets øvrige kunder mindst muligt. Hirtshals Havn vil med investeringen fortsat kunne opfylde den modtagerpligt, som havnen har i henhold til Havnelovens 5. Hirtshals Havn vil kunne anvende garantien til at optage lån i KommuneKredit eller i et andet Kreditinstitut.

6 Lovgrundlag LBK nr af 17. december 2013 om kommunernes låntagning og meddelelse af garantier mv. Side 6. Økonomi I henhold til Byrådets beslutning af 27. november 2014, opkræves der ikke garantiprovision ved meddelelse af kommunegaranti for lån til Hirtshals Havn. I henhold til Byrådets beslutning af 27. august 2015, skal garantier over 10 mio. kr. godkendes af Hjørring Byråd. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Ansøgning fra Hirtshals Havn. Direktionen indstiller, at der meddeles en kommunegaranti på 16,0 mio. kr. til Hirtshals Havn til et fastforrentet lån med en løbetid på max 25 år. at der i henhold til Byrådets beslutning af 27. november 2014 ikke opkræves garantiprovision Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

7 Side A Indkøb af lovpligtige revisionsydelser for Resumé s nuværende aftale med BDO Statsautoriseret Revisionsaktieselskab vedrørende lovpligtige revisionsydelser udløber 31. december I henhold til 42 i Bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse skal kommunen lade sine regnskaber revidere af en uafhængig statsautoriseret eller registreret revisor. Sagsfremstilling s lovpligtige revisorydelser er siden senest afholdte offentlige udbud i 2014 blevet udført af BDO Statsautoriseret Revisionsselskab. ns indkøb på området udgjorde, i perioden kr. 1,1 mio. kr., hvilket ligger under tærskelværdien for offentligt udbud. Kontrakten er et genudbud under tærskelværdi. Dette medfører, at kommunen, i henhold til EU s udbudsregler, ikke er forpligtiget til at konkurrenceudsætte sine lovpligtige revisionsydelser på det offentlige marked. skal alene sikre, at indkøbet foregår på markedsmæssige vilkår. Dette er sket via tilbudsindhentning. Lovgrundlag Udbudsloven (Lov nr af 15/12/2015) Bekendtgørelse af lov om kommunernes styrelse (LBK nr. 47 af 15/01/2019) Økonomi De forventede årlige omkostninger forventes at blive omtrent de samme, som i den nuværende kontraktperiode. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger.

8 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Side 8. Bilag Notat vedr. revisionsydelser (lukket/fortroligt bilag) Direktionen indstiller, at der indgås ny aftale om indkøb af lovpligtige revisionsydelser med BDO Statsautoriseret Revisionsaktieselskab at aftalen indgås for en 3-årig periode fra 1. januar december 2022 med option på 2 x 12 måneders forlængelse at Administrationen bemyndiges til at indgå endelig aftale med BDO Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

9 Side Ø Ensretning af praksis for afvikling af lån ydet til kommunens selvejende institutioner og fritidsforeninger mv. Resumé Administrationen anbefaler, at n fremover ensretter sagsbehandlingen på området, så alle lån bevilget til kommunens selvejende institutioner og foreninger gøres rente- og afdragsfrie indtil ophør eller ejerskifte. Sagsfremstilling har i dag et udlån på 24,350 mio. kr., som er bundet op på 105 pante- og gældsbreve. Det ældste lån er bevilget til Vrensted forsamlingshus i 1968 og det seneste lån er bevilget i 2010 til Hirtshals Turistforening. Siden 2010 er der alene bevilget aktivitetstilskud efter Folkeoplysningsloven og anlægstilskud. På nuværende tidspunkt er kommunens udlån sammensat på følgende måde: Oversigt over lån ydet til kommunens selvejende institutioner og foreninger. Kategori Sammensætning af lån Heraf Lån med afdrag Andel af lån bevilget med rente- og afdragsfrihed Antal Mio. kr. Andel af Andel af Antal Mio. kr. Årligt afdrag Antal Mio. kr. restgæld restgæld Selvejende haller 17 13,700 56,3% 0 0,000 0, , ,0% Idrætsforeninger 24 2,700 11,1% 9 1,000 0, ,700 63,0% Spejderforeninger 7 0,900 3,7% 3 0,300 0, ,600 66,7% Forsamlingshuse og borgerforeninger 43 4,300 17,7% 14 0,900 0, ,400 79,1% Kultur 7 0,700 2,9% 2 0,300 0, ,400 57,1% Andet 7 2,050 8,4% 4 0,350 0, ,700 82,9% I alt , ,850 0, ,500 88,3% Ovenstående viser at 88,3 procent af restgælden på 24,350 mio. kr. allerede i dag er bevilget med rente- og afdragsfrihed.

10 I dag afdrages der på 8 låneforhold med et årligt afdrag på ca kr. Side 10. I løbet af 2018 er 3 lån med en restgæld på 0,162 mio. kr. indfriet og der er afskrevet gæld for 0,595 mio. kr. Den afskrevne gæld kan henføres til Hjørring Kunstmuseum. Halvdelen af restgælden kan henføres til de selvejende haller, hvoraf 13,700 mio. kr. allerede er bevilget med rente- og afdragsfrihed. Restgælden i øvrige sager udgør 10,650 mio. kr. fordelt mellem 88 låneforhold med en gennemsnitlig restgæld på 0,121 mio. kr. Hovedparten af lånene er bevilget før kommunesammenlægningen og deraf følger en naturlig forskellighed i sagsbehandlingen og kravene til gældsafvikling fra kommune til kommune og fra aftale til aftale. I perioden er der ydet et lån til Vrå Hallen på kr. Lånet fremgår af ovenstående tabel i kolonnen med lån, bevilget med rente- og afdragsfrihed under selvejende haller. Den store forskellighed i aftalegrundlaget og det løbende behov for genforhandling af enkeltsager er en ret ressourcekrævende proces, som ikke vurderes at stå mål med indtægtspotentialet. Og ofte ender sagerne alligevel i forlængelse, da foreningerne ikke er i stand til at betale. På nuværende tidspunkt ligger der en del sager, som afventer en stillingtagen til, om den rente- og afdragsfrie periode skal forlænges eller der skal startes op på afdrag. Derfor anbefales der en generel stillingtagen på området. Administrationen anbefaler på denne baggrund, at området harmoniseres og ensrettes, så alle foreninger behandles ens og tilbydes rente- og afdragsfrihed med indfrielse ved ophør eller ejerskifte. Dette argument styrkes også af, at hovedparten af værdierne i foreningerne er bundet op på ejendomme og dermed giver det mening, at gælden først skal indfries ved ejerskifte. Derfor skaber denne beslutning en fælles og retfærdig sagshåndtering i forlængelse af den praksis, som er dannet igennem de senere år. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten

11 Side 11. Økonomi Beslutningen vurderes at kunne hvile i sig selv, da indtægtsnedgangen på kr. årligt opvejes af sparede administrative ressourcer, udgifter til tinglysning mv. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Direktionen indstiller, at alle lån ydet til fritidsforeninger og selvejende institutioner, gøres renteog afdragsfrie indtil ejerskifte eller lukning at foreninger som allerede afdrager på gælden, får mulighed for at vælge, om de vil fortsætte med at afdrage eller om restgælden ultimo 2018 skal gøre rente- og afdragsfri indtil ejerskifte eller lukning at indekseringen af lån ophører at den budgetmæssige virkning af beslutningen håndteres administrativt inden for Økonomiudvalgets ansvarsområde med samlet nul-virkning at den nuværende praksis og strategi med alene at yde tilskud til foreningerne fastholdes Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

12 Side Ø Ansøgning fra KFUM-spejderne Sct. Catharinae om eftergivelse af udgifter til indeksregulering af 2 kommunale pantebreve Resumé Økonomiudvalget skal tage stilling til, om det vil anbefale Byrådet, at KFUMspejderne, Sct. Catharinae, Hjørring, bevilges kompensation på 0,224 mio. kr. til indeksregulering af 2 pantebreve. Sagsfremstilling KFUM-spejderne, Sct. Catharinae, Hjørring, ansøger om bevilling af 0,224 mio. kr. som kompensation for afholdte udgifter til indeksregulering af 2 kommunale pantebreve i ejendommen Gittehus, Kjul, i forbindelse med salg af ejendommen. Baggrund for foreningens ansøgning: har siden 1987 haft to indeksregulerede pantebreve i spejderhytten Gittehus, Kjul. Pålydende 2 kommunale pantebreve 0,168 mio. kr. 1977/1987 Indeksering ved salg af Gittehus i 2015 Udgifter til indløsning af lånene i ,224 mio. kr. 0,392 mio. kr. KFUM-spejderne, Sct. Catharinae forventede i 2015 i forbindelse med salg af ejendommen at kunne indløse de 2 kommunale pantebreve til 0,168 mio. kr., men blev som følge af indekseringen pålagt at betale yderligere 0,224 mio. kr. Tidligere byrådsbeslutninger vedr. indeksering af lån: I en periode indtil 1993 valgte Byrådet i gl. at udstede indeksregulerede pantebreve til foreninger. Efterfølgende er der ikke udstedt indeksregulerede pantebreve til foreninger. Byrådet vedtog i 1996 at lade den løbende indeksregulering bortfalde for idrætsforeninger, spejdergrupper, idrætshaller og forsamlingshuse og nedskrive saldiene til hovedstolen pr. 31. december 1996.

13 I henhold til beslutningen vil indeksregulering herefter kun gældende i følgende tilfælde: Hvis foreningen/institutionen nedlægges eller ændrer formål. Hvis der finder ejerskifte sted for den ejendom, hvortil lånet er ydet. Hvis ejendommen overgår til andet formål. Side 13. Indeksreguleringen gælder således ved salg af ejendommen Gittehus. Flere foreninger har i perioden fra 1997 som følge af Byrådsbeslutningen afdraget eller indløst indekslån uden at blive pålagt krav om indeksering. De pågældende to pantebreve til KFUM-spejderne, Sct. Catharinae forfaldt til indfrielse i Byrådet godkendte i 2010, at gælden på 0,168 mio. kr. skulle afdrages over en 15-årig periode fra Afdragsordningen blev på grund af salg af Gittehus i 2015 ikke igangsat. Hvis foreningen på daværende havde indfriet lånet, ville foreningen have undgået at betale 0,224 mio. kr. til indeksering af lånet. Ansøgningen fra KFUM-spejderne, Sct. Caharinae, Hjørring, af 12. november 2015, om eftergivelse af indeksreguleringen, behandles først nu, da der i forvaltningen har været igangsat en udredning med henblik på ensretning af praksis for afvikling af lån ydet til kommunens selvejende institutioner, fritidsforeninger mv. Der er ikke andre foreninger, som hidtil har været i den situation, at deres indekslån efter nugældende regler er blevet indeksreguleret. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten Økonomi Udgiften ved imødekommelse af ansøgningen udgør 0,224 mio. kr. og skal finansieres af kassebeholdningen. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

14 Bilag 1. Ansøgning fra KFUM-spejderne, Sct. Catharinae, Hjørring, vedr. indeksregulering af lån. Side 14. Direktionen indstiller, At KFUM-Sct. Catharinae får eftergivet 0,224 mio. kr., da bestyrelsen i har disponeret i god tro ud fra en antagelse om, at gælden svarede til hovedstolen på 0,168 mio. kr. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

15 Side Ø Ansøgninger fra organisationer og foreninger om støtte til stævner og arrangementer i Resumé modtager løbende ansøgninger fra foreninger, organisationer m.fl., som søger tilskud til arrangementer og stævner som promoverer Hjørring Kommune på nationalt og internationalt plan og som skaber omtale af lokale foreninger. Økonomiudvalget bedes tage stilling til om der ud fra arrangementernes profilerende karakter kan bevilges støtte for et årige eller flerårige perioder. Sagsfremstilling har modtaget ansøgninger fra Bordtennisklubben B75 om tilskud til halleje-gebyr til Nordsø Cup, Danske Mesterskaber, Six Nations, International Bordtennis Camp. Danish Beachvolley Tour 2019 om økonomisk tilskud til eventen på Løkken strand. Danish Surf Tour om økonomisk støtte til afvikling ved Løkken strand. Dirty Jutland om støtte til afvikling af cykelløbet Dirty Jutland langs kysten i. De nævnte arrangementerne er af vidt forskellig karakter men overordnet set, er de medvirkende til at profilere på nationalt og internationale plan samt give s borgere og turister oplevelser ligesom lokale foreninger på forskellig vis involveres. Klubberne søger om: Bordtennisklubben B75: B75 ansøger om tilskud til halleje-gebyr til Nordsø Cup, Six Nations og International Bordtennis Camp i Desuden søges om forhåndsgodkendelse af halleje-gebyr, så foreningen kan byde ind på afholdelse af DM i 2020 og Nordsø Cup er Nordens største bordtennisstævne med op mod 350 spillere fra 5 nationer. Efter mange år i Hirtshals, Sindal mm er cuppen flyttet til Park Vendia for at have plads til afvikling af alle kampe. Det er visionen, at Nordsø Cup fordobles i den kommende treårs periode.

16 B75 har fået tildelt et internationalt ungdomsmesterskab Six Nations med deltagere fra Tyskland, Norge Holland, England og Danmark. Der forventes ca. 80 aktive deltagere samt pårørende. Stævnet afvikles i Park Vendia i 4 dage i maj/juni Side 16. B75 har gennem flere år arrangeret en International camp i 3 uger i sommerferien med deltagelse af spillere fra 30 nationer. Sommercampen har opnået international anerkendelse og har deltagelse af 130 unge samt 50 trænere/ledere. Campen afvikles i samarbejde med Halvorsminde Efterskole samt i Bagterphallen. Til disse 3 arrangementer søger B75 om tilskud til halleje-gebyr i Park Vendia, Bagterphallen samt tilskud til hallejen på Halvorsminde Efterskole DM i 2020 og 2021 B75 har i 2017, 2018 og 2019 været vært for DM i bordtennis med støtte fra Hjørring Kommune til halleje-gebyr ligesom har investeret i rødt gulvunderlag, som kræves for afvikling af stævner af denne karakter. Stævnet afholdes i Park Vendia. B75 ønsker at byde ind på afholdes af DM i 2020 og 2021 og søger om tilskud til halleje i Park Vendia samt evt. dækning af øvrige udgifter som bidrag til stævnets banket, program, forplejning samt bustransport. Økonomiudvalget bevilgede i ,291 mio. kr. til investering i gulvunderlag til stævnet samt reduktion i halleje-gebyr. Danish Beachvolley Tour Danish Beachvolley har Løkken strand på Tour planen i Stævnet afvikles af Volleyball Danmark med ca. 250 deltagere fra beachvolleyklubber fra hele Danmark. Løkken strand var en del af Danish Beachvolley Tour i 2017 og 2018 og der er Volleyball Danmarks ønske at bibeholde denne destination fremover. Danish Beachvolley Tour fik i 2018 bevilget kr fra i forhold til stævnets profilerede karakter. Tour'en afvikles 29. og 30. juni 2019 på Løkken Strand og Hjørring Volleyklub og andre lokale foreninger involveres i afviklingen. I eventen er der gratis aktiviteter for borgere og turister og der forventes ca tilskuere foruden de gæster, der måtte være på stranden. Volleyball Danmark udarbejder kommunikationsstrategi omkring eventen i samarbejde med VisitLøkken og. Danish Surf Tour 2019 Danish Surf Tour afvikles i Løkken april i samarbejde med North Shore Surf og Huset Havs, Løkken. Eventen vil i år blive brugt til at teste bølgeforholdende i området ifht. ønske om fremtidig afvikling af stævnet i Løkken. Derfor

17 søger Danish Surf Tour om mulighed for en 5 års samarbejdsaftale med mulighed for at afvikle yderligere 2 events i perioden Danish Surf Tour vil markedsføre på nationalt og internationalt plan idet der forventes deltagere fra flere nationer. Danish Surf Tour har Løkken som ønskedestination på lige fod med Klitmøller, Hvide Sande og Vorupør for at støtte op om Løkkens image omkring vandsport ligesom det er hensigten at involvere byen borgere samt unge surfere bosat i kommunen. Såfremt det er muligt, at der indgås en flerårig aftale om støtte fra vil lokale interessenter inddrages yderligere i planlægningen. Ansøger oplyser, at såfremt vindforholdende umuliggør afvikling af eventen på oplyste dato, vil der gøres et forsøg 1 uge efter og såfremt dette ikke lykkes vil ansøgningen vedr bortfalde. Side 17. Aktiviteter på Løkken strand. Det er administrationens vurdering, at aktiviteterne ved Løkken strand er i god tråd med udviklingen af Løkken som en urban badeby, hvor turismen og aktiviteter med udgangspunkt i hav og strand bidrager til en attraktiv og levende by året rundt. Ligesom aktiviteterne på fin vis understøtter de kommunale investeringer i Løkken Moleleje og Klitpladsen. Det er målet, at Løkken Moleleje udover at være omdrejningspunktet for kystfiskeriet, også skal være generator for forskellige friluftsaktiviteter, både nye og eksisterende. Samt at udviklingen af molelejet vil tiltrække flere besøgende, som ønsker et aktivt friluftsliv med eks. vandsport eller forskellige aktiviteter på stranden. Dansk Surf Tour og Dansk Beachvolley Tour 2019 vil skabe opmærksomhed omkring Løkken Moleleje, herunder vandsportspotentialet og mulighederne for oplevelser og aktiviteter på stranden og dermed styrke Løkkens tiltrækningskraft som moderne, urban badeby. Dirty Jutland 2019 Gravelcykelløbet (cykling på grus) Dirty Jutland afvikles for 2. Gang med afgangsdestination i Thisted Kommune og kører via Jammerbugt Kommune og til afslutningsdestinationen Skagen, Frederikshavn Kommune, lørdag d. 1. Målgruppen for cykelløbet er motionister men også mere erfarne cyklister kan deltage og gennemføre dele af ruten, som går gennem naturskønne områder af den nordjyske kyst. Dirty Jutland arrangeres af privat arrangør og foreningskonstruktion er under udarbejdelse. Arrangør vil gerne i dialog med om fremadrettet involvering ifht. turisme, FN's Verdensmål og hvordan Dirty Jutland kan bidrage til dette. Ansøger foreslår, at der i samarbejde med relevante parter i udarbejdes en handleplan frem mod Dirty Jutland har involveret lokale

18 klubber på ruten ifht. depotudlevering og afventer pt. tilbagemelding fra lokale cykelklubber ifht. involvering og deltagelse i cykelløbet. Dirty Jutland har forhåndstilsagn fra Thisted Kommune om tilskud til afvikling af arrangementet og er i dialog med Frederikshavn om bidrag. Side 18. Administrationen har anbefalet Dirty Jutland, at der etableres en forening og Dirty Jutland har fremsendt vedtægter som afventer godkendelse i Århus Kommune, hvor foreningen er hjemmehørende. Administrationen anbefaler, at der afventes de lokale relvante foreningers interesse og engagement i Dirty Jutland. Ydermere vil det være hensigtsmæssigt, at lokale turist- og relevante idrætsorganisationer involveres før indgår i samarbejde med Dirty Jutland. Flerårlige aftaler. B75, Dansk Surf Tour og Dirty Jutland søger om støtte til arrangementer i flerårlige periode for at sikre fremdrift og kontinuitet. Der bør overvejes, hvorvidt Hjørring Kommune vil give en flerårig bevilling med forventning om, at arrangementerne herefter har fået etableret lokale netværk hen imod at blive selvdrevne eller om der efter en 2-3 årige periode kan søges til samme arrangementer. Tilladelser. For arrangementerne i Løkken og Dirty Jutland oplyser ansøgere, at de er i dialog med hhv. s Tekniske Forvaltning, Kystdirektoratet og Naturstyrelsen om de fornødne tilladelser. Markedsføring. Danish Surf Tour oplyser, at de markedsfører på nationalt og internationalt plan udover div. bannere på stranden, på t-shirts, eventsvideoer og på de sociale medier mm. Danish Beach Tour oplyser i forbindelse med deres sponsoreksponering, at der opsættes bannere, trykkes t-shirts, plakatopsætning i nærområde samt mulighed for yderligere kommunal markedsføring. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten.

19 Side 19. Økonomi Bevillinger kan ske fra Udviklingspuljen da arrangementerne har en profilerende karakter for på nationalt og internationalt plan. Status for udviklingspulje vedlagt som bilag. Der resterer 0,993 mio. kr. i Udviklingspuljen. Imødekommelse af ansøgningerne vil indebære følgende udgifter: Samlet for B75 kr (Nordsø Cup 2019, International Bordtennis Camp 2019 og Six Nations 2019 samt DM i 2020 og 2021). Danish Beachvolley Tour søger om op til kr til afvikling af Tour Danish Surf Tour 2019 søger om kr til afvikling af stævne i Danish Surf Tour søger om kr for yderligere 2 arrangementer i perioden i alt kr Dirty Jutland søger om op til kr Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag 1. Udviklingspuljen. 2. B75. 3 Danish Beachvolleu Tour Danish Surf Tour Dirty Jutland beskrivelse. 6. Dirty Jutland aktivering. Chefen for By, Kultur- og Erhverv, indstiller: at Økonomiudvalget tager stilling til, hvorvidt der kan bevilges midler til flerårige arrangementer for at sikre arrangørerne ro omkring tilrettelæggelsen (B75 afvikling af DM i 2021 og 2022, Danish Surf Tour i perioden )

20 at Økonomiudvalget tager stilling til de individuelle ansøgninger: Side 20. B75 at der bevilges kr til reduktion af halgebyr-takst i Hjørring Hallerne da stævnerne har profilerende karakter at såfremt Økonomiudvalget tilkendegiver, at der kan bevilges midler til flerårige arrangementer bevilges kr til afvikling af DM i 2020 og 2021 Danish Beach Volley Tour 2019 at der bevilges kr fra Udviklingspuljen Danish Surf Tour 2019 at der bevilges kr fra Udviklingspuljen at såfremt Økonomiudvalget tilkendegiver, at der kan bevilges midler til flerårige arrangementer bevilges kr til tour-periode Dirty Jutland at der gives afslag til Dirty Jutland med henvisning til, at ansøger opfordres til at engagere lokale foreninger og organisationer før yderligere samarbejde iværksættes Beslutning Økonomiudvalget besluttede at der bevilliges 4x kr. til B75 til afholdelse af hhv. International Bordtennis Camp, DM i 2020, DM i 2021 og Six Nations. Pengene udbetales ifbm afholdelse af hvert enkelt event at der bevilliges kr. til Danish Beach Volley Tour 2019 at der bevilliges 3x kr. til Danish Surf Tour til afholdelse af 3 events i Pengene udbetales ifbm afholdelse af hver enkelt event at der gives afslag til ansøgningen fra Dirty Jutland

21 Side P Ændring af dagtilbudsområdet fra 3 til 2 områder fra januar behandling Resumé Forslag om ny områdeinddeling på dagtilbudsområdet med 2 områder i stedet for 3 fra januar 2020 har været til kommentering i forældrebestyrelserne og Sektor- MED Dagtilbud, og sendes nu til 2. behandling i Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsfremstilling 1. behandling af sagen Med budgettet for 2019 blev det besluttet, at der fra 1. januar 2020 skal være to dagtilbudsområder i stedet for tre. I denne sagsfremstilling præsenteres to modeller for en ny områdeinddeling for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget med henblik på, at udvalget sender modellerne til kommentering i forældrebestyrelserne og i Sektor MED-Dagtilbud. Forslag til ny områdeinddeling fra januar 2020 Børne- og Undervisningsforvaltningen har sammen med Områdelederne gennemgået og drøftet forskellige forslag til, hvordan en ny områdeinddeling med to områder i stedet for tre områder fra januar 2020 kan se ud. Drøftelserne er mundet ud i to modeller for ny områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020, som er udarbejdet ud fra det aktuelle gennemsnitlige børnetal i Vuggestuebørn tæller for to, da tildelingen til personale er ca. dobbelt så stort for vuggestuebørn som for børnehavebørn. Kernen i begge modeller er, at man i Hjørring by følger skoledistriktsinddelingen for Hjørring Nordvestskole og Hjørring Sydøstskole. Modellerne adskiller sig derimod fra hinanden i forhold til, hvilke institutioner fra de øvrige skoledistrikter, som tilknyttes Område 1 og Område 2. Børne- og Undervisningsforvaltningen har udarbejdet nedenstående kriterier for en god områdeinddeling, som forslagene til fremtidig områdeinddeling (model 1 og model 2) med 2 områder i stedet for 3 er blevet holdt op imod.

22 Kriterierne for en god områdeinddeling er i uprioriteret rækkefølge: Følger skoledistriktsinddelingen Omtrent det samme børnetal i de to områder De store institutioner (over 120 børn) er ligeligt fordelt mellem områderne Antallet af institutioner er ligeligt fordelt mellem områderne. I optællingen af børnehuse tages der højde for oprettelse af ny institution i Hjørring by som erstatning for børnehusene Vilesvej, Bjørnen og Multiverset. I optællingen tages der også højde for antallet af børnehuse med 2 matrikler (to adskilte huse) Antallet af oplandsinstitutioner er ligeligt fordelt, begrundet i disse institutioners større følsomhed overfor udsving i børnetal og dermed større økonomisk usikkerhed. Det drejer sig om Astrup, Bindslev, Bjergby, Horne, Hundelev, Lendum, Løkken og Tornby Antallet af skoledistrikter, som områderne primært skal samarbejde med, er ca. det samme i de to områder. Side 22. Nedenfor følger de to modeller for ny områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020: Model 1 I Hjørring by følger opdelingen skoledistrikterne, således at: Område 1 består af institutionerne i Hjørring Nordvestskoles skoledistrikt og institutionerne i SkoleCenter Hirtshals' skoledistrikt. Område 2 består af institutionerne i Hjørring Sydøstskoles skoledistrikt og institutionerne i Sindal, Tårs og Løkken-Vrå skoledistrikter. Med dette forslag vil der være omtrent samme børnetal i de to områder, og når den kommende nye institution i Hjørring by medregnes, vil de store institutioner være ligeligt fordelt med fire i hvert område. Antallet af institutioner vil også være ligeligt fordelt mellem de to områder, når det medregnes, at den kommende nye institution i Hjørring by erstatter Multiverset, Bjørnen og Vilesvej. I begge områder er der én institution med to matrikler (Ved Bjergene i Område 1 og Børnehusene i Tårs i Område 2). De institutioner i oplandet, som er særligt følsomme for udsving i børnetal, er også ligeligt fordelt mellem de to områder. Område 1 skal primært samarbejde med 2 skoledistrikter og 6 undervisningssteder, og Område 2 skal primært samarbejde med 4 skoledistrikter, hvoraf Tårs og Løkken-Vrå har samme skoledistriktsleder, og 8 undervisningssteder.

23 Model 2 I Hjørring by følger opdelingen skoledistrikterne, således at: Område 1 består af institutionerne i Hjørring Nordvestskoles skoledistrikt og institutionerne i Hirtshals og Sindal skoledistrikter. Område 2 består af institutionerne i Hjørring Sydøstskoles skoledistrikt samt institutionerne i Tårs og Løkken-Vrå skoledistrikter. Side 23. Med dette forslag vil der være ca. 500 flere børn i Område 1 end i Område 2, og når den kommende nye institution i Hjørring by medregnes, vil der være fem store institutioner i Område 1 mod tre i Område 2. Antallet af institutioner vil være ligeligt fordelt mellem de to områder, når det medregnes, at den kommende nye institution i Hjørring by vil erstatte Multiverset, Bjørnen og Vilesvej. I begge områder er der én institution med to matrikler. De institutioner i oplandet, som er særligt følsomme for udsving i børnetal, er fordelt med 6 i Område 1 og 2 i Område 2. Område 1 skal primært samarbejde med 3 skoledistrikter og 9 undervisningssteder, og Område 2 skal primært samarbejde med 3 skoledistrikter, hvoraf Tårs og Løkken-Vrå har samme skoledistriktsleder, og 5 undervisningssteder. Kort over de to modeller for ny områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020 og en oversigt over, hvorvidt forslagene tilgodeser kriterierne for en god områdeinddeling er vedhæftet som bilag 2. Oversigt over, hvordan institutionerne (børnehusene) fordeler sig på nuværende tidspunkt og i model 1 og model 2 kan findes i bilag 3. Børne- og Undervisningsforvaltningen anbefaler model 1 som den bedste løsning. Som det ses på kortet i bilag 2 er Område 1 rent geografisk en del mindre end Område 2, men i forhold til kriterierne for en god områdeinddeling udmærker Model 1 sig ved at tilgodese disse i størst muligt omfang. Forældreråd og forældrebestyrelsen Bilag 2 omhandler hovedsageligt de to modeller for områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020, men det indeholder også et forslag til, hvordan valg til forældreråd og forældrebestyrelsen kan finde sted i 2019 i overgangen til ny struktur på dagtilbudsområdet med 2 dagtilbudsområder i stedet for 3 fra januar Endelig indeholder bilag 2 en redegørelse for, hvilke konsekvenser ændringen fra 3 til 2 dagtilbudsområder fra januar 2020 får for valget af forældrerepræsentanter og medarbejderrepræsentanter til forældrebestyrelsen, og et forslag om, at

24 der fremover vælges 3 medarbejderrepræsentanter til forældrebestyrelsen i stedet for 2. Side 24. Ajourføring af "Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet i 2018" "Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet i 2018" vil blive ajourført på baggrund af Byrådets beslutning på byrådsmødet onsdag den 24. april 2019 om sagen "Ændring fra 3 til 2 områder på dagtilbudsområdet fra januar behandling". Tidsplan Nedenfor følger tidsplan for behandlingen af sagen om "Ændring fra 3 til 2 områder på dagtilbudsområdet fra januar 2020" 4. februar behandling i Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, med henblik på at sende to modeller for ny områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020 til kommentering i forældrebestyrelserne og i Sektor-MED Dagtilbud. 5. februar Høringsperiode marts marts behandling i Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. De to modeller for ny områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020 er her blevet tilrettet på baggrund af kommentarer fra forældrebestyrelserne og Sektor-MED Dagtilbud. 10. april 2019 Økonomiudvalget behandler den tilrettede udgave af de to modeller for ny områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar april 2019 Byrådet foretager endelig behandling af den tilrettede udgave af de to modeller for ny områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020 med henblik på fastlæggelse af ny områdeinddeling på dagtilbudsområdet. 2. behandling af sagen Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget besluttede på mødet 4. februar 2019 at sende model 1 til kommentering i forældrebestyrelserne for Område Nord, Område Vest, Område Øst og Sektor-MED Dagtilbud. De indkomne kommentarer er vedlagt i bilag 4. Børne- og Undervisningsforvaltningens bemærkninger til kommentarerne følger nedenfor i afsnit

25 1.0 Generelle kommentarer Forældrebestyrelserne giver udtryk for, at de er godt tilfredse med, at der i forslaget bevares mest muligt af den nuværende struktur, og at strukturændringen ikke skulle påvirke den daglige praksis for børn, pædagoger og forældre. Forældrebestyrelserne vurderer også, at kriterierne, der er valgt for en god områdeinddeling, er fornuftige, og at det er et godt gennemarbejdet forslag til ny områdeinddeling fra januar Side Feriepasning Forældrebestyrelsen for Område Øst udtrykker bekymring for, om den nye områdeinddeling med to områder i stedet for tre fra januar 2020 vil påvirke feriepasningen i negativ retning, så det bliver mere vanskeligt for flere forældre at aflevere deres børn, når afstandene bliver så store. I relation til denne bekymring vil Børne- og Undervisningsforvaltningen gøre opmærksom på, at økonomien til feriepasning er uændret, hvorfor det fra januar 2020 må være op til de to områdeledere at sikre, at afstanden mellem de børnehuse, der holder åbent i ferieperioderne, ikke bliver for stor. 1.2 Lokale politikker og retningslinjer Forældrebestyrelsen for Område Vest giver udtryk for, at den formoder, at der i tre nuværende områder er vedtaget lokale politikker, og at den gerne ser disse politikker genvurderet af de to nye områdebestyrelser, så politikkerne er repræsentative for alle deltagende børnehuse. Børne- og Undervisningsforvaltningen gør opmærksom på, at Område 1 og Område 2 er at betragte som nye områder, hvorfor deres forældrebestyrelser (områdebestyrelser) vil skulle tage stilling til lokale politikker og retningslinjer på ny. 1.3 De nye områders økonomi Bestyrelsen for Område Vest er bekymret for de nye områders økonomi. Bestyrelsen fremfører, at det fremgår af forslaget til ny områdeinddeling fra januar 2020, at Børnehuset Kingo, Børne- og Ungehuset Lundergård og Børnehuset ved Kilden skal være en del af Område 1, hvis øvrige børnehuse udgøres af det nuværende Område Nord, der har fyldt meget i pressen på grund af dårlig økonomi. Bestyrelsen ønsker, at de nye områder ikke starter med økonomisk underskud. Børne- og Undervisningsforvaltningen er opmærksom på, at der er brug for en nærmere afdækning af de to nye områders økonomi fra januar Emnet vil derfor blive behandlet i en særskilt sag til politisk behandling. 1.4 medarbejderrepræsentation i forældrebestyrelsen Sektor-MED Dagtilbud ønsker en medarbejderrepræsentation i forældrebestyrelsen på tre medarbejdere i stedet for to. Børne- og Undervisningsforvaltningen har netop foreslået, at medarbejderrepræsentationen ændres fra to til tre medar-

26 bejdere i hver forældrebestyrelse fra januar Forvaltningen fastholder derfor dette ændringsforslag om medarbejderrepræsentationen i forældrebestyrelsen, som vil fremgå af indstillingspunkt i denne sag. Der findes endvidere uddybning af ændringsforslaget om medarbejderrepræsentationen i forældrebestyrelsen i afsnit 3. Side 26. Sektor MED-Dagtilbud har i sine bemærkninger til "Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020" (bilag 2) udtrykt opbakning til forslaget om, at der fra januar 2020 skal være tre medarbejderrepræsentanter i hver forældrebestyrelse. Derfor fastholder forvaltningen forslaget og lader det fremgå som et indstillingspunkt i denne sag. Hvis Byrådet beslutter sig for at ændre medarbejderrepræsentationen i forældrebestyrelsen, vil Børne- og Undervisningsforvaltningen efterfølgende foretage administrativ ajourføring af "Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet i 2018" (bilag 5), så den nye medarbejderrepræsentation kommer til at fremgå heraf. 2. Navngivning af de nye dagtilbudsområder fra januar 2020 I "Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020" (bilag 2) omtales de to foreslåede nye områder fra januar 2020 som Område 1 og Område 2. Disse områdenavne er at betragte som arbejdstitler, og Børne- og Undervisningsforvaltningen anbefaler, at Byrådet træffer beslutning om, hvad de to nye dagtilbudsområder fra januar 2020 skal hedde. Forvaltningen vil anbefale, at Område 1 gives navnet Område Nordvest, og at Område 2 gives navnet Område Sydøst. Forslaget er baseret på, at områdeinddelingen i Hjørring by følger opdelingen i skoledistrikter, således at Område 1 bl.a. består af institutionerne (børnehusene) i Hjørring Nordvestskoles skoledistrikt, og Område 2 bl.a. består af institutionerne (børnehusene) i Hjørring Sydøstskoles skoledistrikt. Lovgrundlag Dagtilbudsloven (LBK nr af 11. oktober 2018). Økonomi Ved at ændre antallet af dagtilbudsområder fra tre til to opnås en nettoreduktion på kr. årligt, svarende til én områdelederstilling. Reduktionen blev besluttet med vedtagelsen af Budget 2019 og er gældende fra den 1. januar Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Der igangsættes en proces, der reducerer antallet af områdelederstillinger fra de nuværende tre til to med udgangen af 2019.

27 Ændringen fra tre områder til to områder får ingen betydning for hverken de faglige ledere eller medarbejderne i de enkelte børnehuse i forhold til deres arbejdssted. Flere faglige ledere og medarbejdere vil dog få en anden områdeleder fra januar Når Byrådet har truffet endelig beslutning om ny områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020, skal der udarbejdes nye lokalaftaler for arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter. Side 27. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Sagen har ingen sundhedsmæssige konsekvenser. Bilag 1. Brev om forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar Oversigt over områder (nuværende områdeinddeling og forslag til områdeinddeling fra januar 2020). 4. Kommentarer fra forældrebestyrelser og Sektor-MED Dagtilbud. 5. Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet i Direktionen indstiller, at Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget indstiller overfor Økonomiudvalget og Byrådet at: "Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020" (bilag 2) godkendes. Nye forældreråd i hvert enkelt børnehus vælges i 2019, efter gældende regler i "Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet i 2018" (bilag 5). Disse forældreråd tiltræder dog først den 1. januar 2020 og indtil da fungerer de nuværende forældreråd. Normalt ville forældrerådene skulle tiltræde den 1. oktober Nye forældrebestyrelser for Område 1 og Område 2 vælges i 2019, efter gældende regler i "Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet i Hjørring Kommune 2018", Disse forældrebestyrelser tiltræder dog først den 1. januar 2020 og indtil da fungerer de nuværende forældrebestyrelser. Normalt ville forældrebestyrelserne skulle tiltræde den 1. oktober Område 1 navngives Område Nordvest, og at Område 2 navngives Område Sydøst.

28 Børne- og Undervisningsforvaltningen foretager administrativ ajourføring af "Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet i 2018" (bilag 5) på baggrund af de beslutninger, Byrådet træffer i denne sag Side 28. Historik Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget , 18. marts 2019: Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget godkendte indstillingen. Beslutning Økonomiudvalget anbefaler, at indstillingen følges.

29 Side A Evaluering - Medlemskab af Den vestdanske Filmpulje Resumé I forbindelse med vedtagelse af budget 2019 blev det besluttet, at s medlemskab af Den vestdanske Filmpulje skulle evalueres med henblik på endelig stillingtagen til s fremtidige engagement i foreningen. Der foreligger nu evaluering på medlemskabet til drøftelse i Økonomiudvalget. Sagsfremstilling Den Vestdanske Filmpulje (DVF) er en forening, og bestyrelsen er sammensat af repræsentanter - en administrativ medarbejder og en politiker - for hver af de kommuner, som er medlemmer af foreningen. Følgende kommuner er medlemmer: Frederikshavn Kommune,, Holstebro Kommune, Randers Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, Silkeborg Kommune, Syddjurs Kommune, Viborg Kommune, Aalborg Kommune og Aarhus Kommune. DVF har eksisteret siden 2002 med det formål at sikre kunstnerisk interessante film og tv-produktioner, der har kulturel reference i det vestdanske område og samtidig understøtter et lokalt film- og tv-miljø til gavn for beskæftigelsen i det vestdanske område. Personaleressourcer: Medlemskabet af DVF betyder 3-4 årlige bestyrelsesmøder, hvor den primære opgave er at medvirke ved uddelingen af støtte. De senere år har den personalemæssige indsats koncentreret sig om facilitering af filmholdene op til og under optagelserne (lokationscouting, casting af lokale talenter og statister, tilladelser og diverse kontakter til lokalområdet) samt den lokale kommunikation, presse og diverse opfølgende foredrag på skoler. Om evalueringen. For at sikre en uvildig vurdering af medlemskabet er evalueringsnotatet udarbejdet af Seismonaut (tidligere Manto), der har mange års erfaring med filmbranchen og står bag den økonomiske model for filminvesteringer, der er anvendt i nærværende evaluering. Den økonomiske model er udviklet og tidligere anvendt

30 i forhold til FilmFyn og det vurderes, at det er dækkende belysning af effekterne af s deltagelse i Den vestdanske Filmpulje. Side 30. Hovedkonklusioner Evalueringen er udarbejdet i februar-marts 2019 og er vedlagt som bilag 1. Evalueringen er udarbejdet ud fra, at der i medlemsperioden er syv film- og tvproduktioner, der helt eller delvist optaget i. I evalueringen er effekterne af, at arbejde med film- og tv-produktion vurderet i forhold til økonomiske effekter og i forhold til synlighed og identitetsdannelse. Hovedkonklusionen er, at den samlede regionale omsætning fra de syv filmproduktioner er opgjort til 72 mio. kr. (137 årsværk og150 mio. kr. i værditilsvækst) Dvs. 1 kr. investeret giver 6 kr. tilbage. De effekter, Hjørring har fået andel i, skal ses i lyset af de i alt 2,6 mio. kr. Hjørring har betalt siden i medlemskab og sær-bidrag til udvalgte filmprouktioner. Samtlige film- og TV-produktioner, der er lavet i samarbejde med TV2, er blevet store seer- og biografsucceser. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi betaler 2 kr. pr. borger for medlemskabet om året. Der er ikke afsat midler fra 2020 og frem. Såfremt det besluttes, at Hjørring Kommune fortsat skal være medlem, skal der findes finansiering til dette. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Evaluering af s medlemskab. 2. Baggrundsmateriale - økonomisk overblik.

31 Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget drøfter evalueringen at der tages stilling til medlemskab eller ej, eller om den endelig beslutning skal udskydes til budgetforhandlingerne at der, såfremt fortsat medlemskab besluttes, anvises finansiering fra 2020 og frem Side 31. Beslutning Sven Bertelsen deltog indledningsvist og redegjorde for status på arbejdet i den Vestdanske Filmpulje. Økonomiudvalget besluttede at s medlemskab som udgangspunkt opretholdes. Endelig stillingtagen og fastlæggelse af finansieringen sker ifbm budgetforhandlingerne med finansiering indenfor Økonomiudvalgets ramme.

32 Side A Eventuelt Beslutning Administrationen orienterede indledningsvist om den nye aftale på scenekunstområdet. Administrationen indleder dialog med Vendsyssel Teater og Kulturstyrelsen om udformning af ny aftale.

Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020

Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020 Forslag til områdeinddeling på dagtilbudsområdet fra januar 2020 Forslaget til områdeinddeling fra januar 2020 er udarbejdet ud fra det aktuelle gennemsnitlige børnetal i 2018. Vuggestuebørn tæller for

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Følgende sager behandles:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 222, 2. sal, Hjørring

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter Hjørring Kommunes dagtilbud oprettet efter 19 stk. 2 i dagtilbudsloven.

Denne styrelsesvedtægt er gældende fra den 1. august 2015 og omfatter Hjørring Kommunes dagtilbud oprettet efter 19 stk. 2 i dagtilbudsloven. Styrelsesvedtægt for dagtilbudsområdet I henhold til dagtilbudsloven 16, stk. 1 skal byrådet efter indhentet udtalelse fra forældrebestyrelserne fastsætte en vedtægt for styrelsen af de kommunale dagtilbud.

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 29. marts 2012 Referat torsdag den 29. marts 2012 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig folkeoplysende forening

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

Notat vedr. Hjørring Kommunes medlemskab af Den Vestdanske Filmpulje. Marts 2019

Notat vedr. Hjørring Kommunes medlemskab af Den Vestdanske Filmpulje. Marts 2019 Notat vedr. Hjørring Kommunes medlemskab af Den Vestdanske Filmpulje Marts 2019 Indhold Indledning Filmproduktioner i Hjørring Store regionaløkonomiske effekter i Vestdanmark Det regionale forbrug skaber

Læs mere

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 6. maj 2014. Gl. Rådhus, Byrådssalen. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet:

ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG. Mødedato: 6. maj 2014. Gl. Rådhus, Byrådssalen. Mødetidspunkt: 16:00. Mødet hævet: ÅBEN DAGSORDEN ØKONOMIUDVALG Mødedato: 6. maj 2014 Mødested: Gl. Rådhus, Byrådssalen Mødetidspunkt: 16:00 Mødet hævet: Deltagere: Peder Chr. Kirkegaard, Anna-Lise Vestergaard, Bolette Dahl Pedersen, Preben

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Indstilling. Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 2. december 2010 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Ændring af vedtægt for styrelse af kommunale dagtilbud i Århus Kommune 1.

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:20 Mødested: Mødelokale 122,

Læs mere

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution 04.04.00-P00-4-15 3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Højenehallen som selvejende institution, og

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S

Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S Pkt.nr. 8 Revurdering af sponsorkontrakt mellem Hvidovre Kommune og HIF Fodbold A/S 442457 Indstilling: Skole- og Kulturforvaltningen indstiller til Kultur- og Fritidsudvalget 1. at godkende Bysted A/S'

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 22. august 2007 Referat fra møde i onsdag den 22. august 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden den 22.08.2007.... 3 2. FOU - Efterretningssager 22.08.07....

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 November 2012 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Hovedindsatsområder 2011 2013 Markedsføringsgruppen arbejder med en overordnet plan for

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 27. januar 2011 Referat torsdag den 27. januar 2011 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Ansøgning om tilskud fra pulje til særlige

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 6. oktober 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Fritid & Fællesskab. Mødedato: 6. oktober 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16.00-19.00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale 4 Deltagere:, Hans Vacker, Allan Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hans Henrik Rolskov Fraværende: Bemærkninger: Program Kl.

Læs mere

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 2 Mødedato: 05. februar 2013 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 2 Mødedato: Mødevarighed: 14.00-15.20 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Anlægsinvesteringer

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 20. maj 2009 Referat fra møde i onsdag den 20. maj 2009 Mødet startede kl. 19:00 i Osted/Lejre Skytteforening i klublokalet, Lejrevej 1, 4320 Lejre. Gert Rosenkrantz Fuglsang Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse

Læs mere

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE.

Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 INDHOLDSFORTEGNELSE - ÅBENT MØDE. Byrådet Dato: 21. december 2004 Blad nr. 406 Byrådet afholder møde: Referat Den 21. december 2004 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Jens Møller. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 2 i Vandhuset,

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år Pkt.nr. 8 Fleksibel frokostordning for kommunale og selvejende dagtilbud Sagsnr.: Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune 18. maj 2016 Læring og trivsel 18. maj 2016 Læring og trivsel Indhold Udvalgets forord... 5 Styrelsesvedtægt for Holbæk Kommunes dagtilbud... 6 Forældrebestyrelsens

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Ekstraordinær dagsorden

Ekstraordinær dagsorden Ekstraordinær dagsorden Økonomiudvalget Tid Onsdag den 27. maj 2015 - kl. 15:40 Sted Møde udenfor rådhuset, Skallebølle skole Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2.

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 24. januar Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat torsdag den 24. januar 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering... 2 3. FOU - Ansøgning om godkendelse som frivillig

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet?

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet? NOTAT Allerød Kommune Skole og Dagtilbud Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fælles afsæt fælles udvikling Opsamling fra gruppedrøftelserne på

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Birgitte

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Page 1 of 9 Referat Folkeoplysningsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 26. januar 2004 17:30 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Hans Krarup Olesen og Ingrid Hejslet med afbud. Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 07. juni 2012.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 07. juni 2012. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 07. juni 2012 Aarhus Kommune Kulturforvaltningen Kultur og Borgerservice 1. Resume Ved Kulturforliget Kulturen på skinner frem mod

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land.

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land. Administrationsgrundlag for Grøn Ordning i Jammerbugt Kommune Den 19.8.2015 Indledning Der er i Lov om vedvarende energi [1] etableret en Grøn Ordning for nye vindmøller over 25 meter, der er opstillet

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 22-05-2001 Mødedato: 22-05-2001 Mødetidspunkt: kl. 15.00-16.15 Mødested: B 101, Børne- og kulturforvaltningen Jørn Larsen, Hans Ulrik Vadmann # 173078/23-05-2001

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere