Onsdag d. 11. oktober 2017 kl , i Byrådssalen Rådhustorvet 10, 6430 Sønderborg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Onsdag d. 11. oktober 2017 kl , i Byrådssalen Rådhustorvet 10, 6430 Sønderborg."

Transkript

1 Referat Interessent- og aktørmøde omkring 2020 fejringen i Sønderborg Kommune. Onsdag d. 11. oktober 2017 kl , i Byrådssalen Rådhustorvet 10, 6430 Sønderborg. 1) Velkommen og kort præsentation Stephan Kleinschmidt bød velkommen og opfordrede til en kort præsentationsrunde. De tilstedeværende præsenterede sig kort (Kirsten Fanø Clausen fra Grænseforeningen havde meldt afbud.) Stephan Kleinschmidt havde set frem til mødet, og var glad for at de inviterede havde taget sig tid til at deltage. At afholde et indledende møde med interessenter og aktører var en beslutning Udvalget traf før sommerferien, et første skridt i forhold til at indlede dialogen i Sønderborg. 2) Den koordinerede 2020 fejring (v. Projektleder Simon Faber) Projektleder Simon Faber præsenterede nuværende status for den fælles fejring og arbejdet op til nu. Der er nedsat et præsidium bestående af: Thomas Andresen, borgmester Aabenraa Kommune (formand) Kim Andersen (V), medlem udpeget af regeringen Jens Andresen, formand for Grænseforeningen Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark H.P. Geil, borgmester Haderslev Kommune Henrik Frandsen, borgmester Tønder Kommune Erik Lauritzen, borgmester Sønderborg Kommune Johnny Søttrup, borgmester Esbjerg Kommune Jørn Pedersen, borgmester Kolding Kommune Egon Fræhr, borgmester Vejen Kommune Jon Hardon Hansen, formand for Sydslesvigsk Forening Hinrich Jürgensen, formand for Bund Deutscher Nordschleswiger Hans Schultz Hansen, formand for Historisk Samfund for Sønderjylland Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand, Danfoss Jens Møller, formand Museum Sønderjylland Præsidiet tager de overordnede beslutninger vedrørende rammerne for den fælles fejring, og har udpeget enkelte nøglebegivenheder/datoer hvor der vil være store fælles arrangement. For Sønderborg Kommune er det i særdeleshed festlighederne på Dybbøl Banke d. 11. juli der kan fremhæves. Præsidiet påtænker at tage udgangspunkt i Kong Christian d. X s vej igennem Sønderjylland i forbindelse genforeningen. Simon Faber fortalte, at man på kommunikationssiden forsøger at styre udenom H.C. Andersen fælden - det vil sige, man i 2020 sekretariatet lægger op til, at man ikke over - kommunikere i årene op til 2020, og dermed risikere at befolkningen bliver trætte af at høre om emnet, og ydermere risikere at WOW effekten for de planlagte arrangementer i 2020 udebliver.

2 Arrangementer og events i forbindelse med 2020 vil foregå som decentrale produktioner, dvs. det er arrangører, kommuner og aktører selv der har ansvaret for afholdelse og økonomi sekretariatet har en koordinerende rolle, og kan understøtte, tilbyde hjælpeværktøjer mm. Som et eksempel kan nævnes, at der udarbejdes en visuel identitet for 2020 fejringen, og en dertilhørende designmanual, som alle kommer til at kunne tilgå via en 2020 hjemmeside. Her vil der f.eks. også kunne fremgå hvilke tilskudsmuligheder der er til arrangementer etc. Simon Faber fortalte, at der er fokus på kontakten og samarbejdet med den tyske side og den danske stats styregruppe for 2020 arbejdet. TEMA-samlingen som er blevet forelagt præsidiet er overordnede temaer, der kan fungere som inspirationskatalog og pejlemærker i forhold til afviklingen af 2020 fejringen. Kataloget er dynamisk, dvs. det kan udvides, såfremt der er noget som mangler. Simon Faber anser dog de nuværende TEMA er som værende ganske dækkende. Folkenes selvbestemmelsesret Det gode naboskab Danmarks etablering som nationalstat Grænselandets aftryk i kunst, kultur Erhvervsudvikling Regionaløkonomisk balance De sønderjyske særtræk Den lokale/personlige historie Folkemødet og festen I løbet af 2019 offentliggøres det færdige program 3) 2020 fejring i Sønderborg - status (v. Forvaltningen) Stephan Kleinschmidt gav en kort præsentation af tankerne omkring organiseringen af 2020 fejringen i Sønderborg Kommune i et mere organiseret forum. Det kan være i et såkaldt 17 stk. 4 udvalg som man kender det fra Aktørudvalget, eller antage en anden form. Dette vil afklares primo verdenskrigs afslutning og Genforeningen er indarbejdet i Sønderborg Kommunes Event strategi, ligesom arbejdet med enkeltaktiviteter allerede er i gang, f.eks. ansøgning om grænseoverskridende afholdelse af Landesgartenschau i 2020, hvor også slotsgartneriet i Gråsten kan gå hen og blive en vigtig del af. Herefter blev ordet givet videre til øvrige mødedeltagere. 4) Bordet rundt Historisk Samfund for Als og Sundeved Frede Tychsen fra Historisk Samfund for Als og Sundeved forklarede, at de ikke plejer at involvere sig i genforeningsfesterne. Man ønsker ikke at stå i vejen for de eksisterende traditioner og lokale foreninger.

3 Simon Faber understregede, at man fra den koordinerede fejrings side ønsker det samme, nemlig at der skal stå respekt om de allerede eksisterende traditioner og foreningsfester. SKLA I de lokalhistoriske arkiver planlægger man lokale udstillinger i foreningernes lokaler eller på bibliotekerne. I løbet af 2020 vil man så samle alle udstillingerne til en samlet udstilling i Sønderborg. Sønderborg Slot Carsten Porskrog Rasmussen forklarede at man på slottet arbejder med at etablere en udstilling i forlængelse af den permanente udstilling omkring genforeningen. Fokus bliver årene fra 1920 og frem til i dag. Åbningen vil være 2019/20 Sønderborg Slot vil ikke lave noget ifm. d. 10. februar, men respektere de allerede etablerede foreningerns fejring.derimod vil man gerne rette fokus på november 2018 hvor 11/11 allerede markeres i dag. Særligt er datoen d. 6. november interessant for Sønderborg, eftersom den tyske revolution nåede Sønderborg 1 dag før den nåede Berlin. Her er Sønderborg enestående i Danmarkshistorien ved at der har været reel revolutionær tilstande. Simon Faber fortalte at præsidiet har fokus på dette. Historiecenter Dybbølbanke Kampen om Als ligger op fejringen på Dybbøl Banke, så man vil gerne kunne indarbejde genforeningen i Kampen om Als. Man vil udnytte 2020 til at gøre arrangementet ekstra stort. Bjørn Østergaard modtager gerne input på hvordan det kan knyttes til genforeningen. Simon Faber fortalte at grænsedragningsjubilæer i 2020 er fælles for flere steder i Europa. Østrig/Slovenien Belgien/Tyskland (Eupen malmedy området) Tyskland/Frankrig (Saarland) - Tyskland/Østrig. Måske man kunne inddrage frivillige fra disse områder. (note vedr. Eupen-malmedy afstemningen. Befolkningen i Eupen-Malmedy-området, der i 1918 var blevet indlemmet i Belgien, fik i 1920 mulighed for at indskrive sig i et offentligt register for dermed at tilkendegive, om man ønskede at høre under Tyskland. Det var der blot 271 af godt 34.ooo stemmeberettigede der ønskede dette.) Ringriderfesten i Søndeborg Jes Andersen indledte naturligt med at gøre opmærksom på Ringriderfestens afholdelse og det forventelige 2020 arrangement i Dybbøl Skanserne. Man er begyndt at overveje tiltag. Deutsches Museum Nordschleswig Hauke Grella fortalte om renoveringsplanerne for museet, og at man flytter aktiviteter til Sønderborg i den anledning, ligesom man planlægger udstillinger. Til indvielsen er der sendt en invitation til den tyske forbundspræsidient. Bund Deutscher Nordschleswiger Marion Petersen fortalte, at man har ansøgt om afholdelse af mindretallets Eurovision på Alsion i Ligeledes fortalte Marion Petersen om planlagt teaterforestilling.

4 Sønderborg Teater Forening Frede Jensen fortalte at man i teaterforeningen ikke har konkrete tiltag på nuværende tidspunkt, men at meget gerne ville spille ind i 2020 fejringen. Man kunne gå sammen med teaterforeninger i Sønderjylland. Simon Faber fortalte at teaterstykker skal udvikles, og at sekretariatet vil bruge noget energi på at skubbe på fejringen i hele landet, således det ikke kun bliver et sønderjysk anliggende. Sønderjyllands Symfoniorkester Nikolaj Andersen fortalte om Opera på grænsen og udvikling af en genforeningsopera. Konceptudviklingen sker for midler bevilget af UKRU (udvalg for kulturel og regional udvikling). Stephan Kleinschmidt fortalte at der var udviklingsmidler at søge i forskellige sammenhænge (f.eks. KursKultur) DBU Jens Christian Hansen repræsenterer DBU og ikke kun Sønderborg afdelingen er der fokus på i DBU, også fordi EM i herrefodbold skal spilles på dansk jord. I forhold til genforenings fejringen gik Danmark desværre glip af EM for mindretal. Der er taget initiativ til indledende drøftelser med det tyske fodboldforbund, ligesom forskellige muligheder for sær-turneringer kan tænkes På spørgsmålet om DBU repræsenterer andre forbund, var svaret at det gjorde man som sådan ikke. Stephan Kleinschmidt bemærkede at man naturligt vil involvere andre foreninger i Sønderborg når det mere organiserede arbejde startes op. Aktørudvalget i Søndeborg Rikke Torré fortalte at man i aktørudvalget naturligt vil gribe 2020 fejringen, dog er der ikke konkrete tiltag på nuværende tidspunkt. Afslutningsvis nævnte Carsten Porskrog Rasmussen andre foreninger som DGI og hjemmeværnet kunne inddrages. Hanne Næsborg henledte opmærksomheden på, at det lille teater i Gråsten er i gang med udvikling af et Genforeningsspil sammen med en ny dramaturg Stephan Kleinschmidt takkede de tilstedeværende for deres tid, og fortalte at han i hvert fald har en ambition om at man mødes igen under lignende omstændigheder. liste Interessent-aktør Sønderborg Slot (museum) Historiecenter Dybbøl Deutsches Museum Nordschleswig SKLA (Sønderborg Lokalhistorisk Arkiv) Historisk Samfund for Als og Sundeved) Ringriderfesten i Sønderborg DBU Sønderborg Carsten Porskrog Rasmussen Bjørn Østergaard Hauke Grella Hanne Næsborg Frede Tychsen Jes Andersen Jens Christian Hansen

5 Sønderjyllands Symfoniorkester Sønderborg Teater Forening Aktørudvalget Bund Deutscher Nordschleswiger Grænseforeningen i Sønderborg Genforeningen sekretariat Projektleder Sønderborg Kommune (Formand) (Næstformand) HR & Analysechef Chef for Kultur, Event og Landdistrikter Vicekommunaldirektør Nikolaj Andersen Frede Jensen Solveig Anni Elizabeth Schwarz Marion Petersen Kirsten Fanø Clausen (Afbud) Simon Faber Stephan Kleinschmidt (S) Tom Holden Jensen(V) Ganeswaran Shanmugaratnam (A) Peter Jørgensen (V) Jesper Smaling (A) Aase Henriksen Nicolai Dupont Heidemann Carsten Lund

Slesvigs nordgrænse 1914-18. Sønderjyder i tysk krigstjeneste. Sønderjylland genforenet med Danmark. 1940-45 Danmark besat af Nazityskland

Slesvigs nordgrænse 1914-18. Sønderjyder i tysk krigstjeneste. Sønderjylland genforenet med Danmark. 1940-45 Danmark besat af Nazityskland 1864 Slesvigs nordgrænse 1914-18 Sønderjyder i tysk krigstjeneste 1920 Sønderjylland genforenet med Danmark 1940-45 Danmark besat af Nazityskland 1955 København-Bonn Erklæringerne Slesvig bliver preussisk,

Læs mere

Referat fra møde mellem de sønderjyske kommune og Region

Referat fra møde mellem de sønderjyske kommune og Region Referat fra møde mellem de sønderjyske kommune og Region Syddanmark Tidspunkt: 04. februar 2019 kl. 12.30-14.00 Sted: Fuglsangscenteret, mødelokale 2c, Søndermarksvej 150, 7000 Fredericia Deltagere: Fra

Læs mere

Sådan kan Genforeningen 2020 blive en gevinst for dig

Sådan kan Genforeningen 2020 blive en gevinst for dig Sådan kan Genforeningen 2020 blive en gevinst for dig NOGET STORT ER UNDER OPSEJLING Derfor er der god grund til at fejre Genforeningen 1920-2020 I 2020 er det hundrede år siden, at Sønderjylland igen

Læs mere

KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB

KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB Den gamle bom ved grænseovergangen Ellund Kirkevej mellem Ellund i Tyskland og Frøslev i Danmark. HVAD ER GRÆNSEFORENINGEN? Grænseforeningen, der er en folkeoplysende

Læs mere

Krigen 1864. Klassesæt til udlån fra Center for Undervisningsmidler

Krigen 1864. Klassesæt til udlån fra Center for Undervisningsmidler Krigen 1864 Klassesæt til udlån fra Center for Undervisningsmidler Udarbejdet af Claus Fischer, Center for Undervisningsmidler i Sydslesvig 06. februar 2014 18 april 1864 Indhold: Baggrunden for krigen

Læs mere

Referat af 51. møde i Kontaktudvalget. 30. oktober 2014 Sags nr.: S.541

Referat af 51. møde i Kontaktudvalget. 30. oktober 2014 Sags nr.: S.541 Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Referat af 51. møde i Kontaktudvalget Det

Læs mere

Genforeningen Interessentmøde Onsdag den 23. januar 2019

Genforeningen Interessentmøde Onsdag den 23. januar 2019 Genforeningen 2020 Interessentmøde Onsdag den 23. januar 2019 Dagsorden Kl. 19:00 Velkomst v. formandskabet for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, Sønderborg

Læs mere

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen.

Referat. Møde i Koordinationsgruppen. Møde den 30. marts, kl i Slots- og Kulturstyrelsen. Referat 19. april 2016 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 30. marts, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Helle Kolind Mikkelsen (KL),

Læs mere

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende?

Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? Er fremtidens infrastruktur grænseoverskridende? September 2008 1 UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Erhverv Kommuner Hans Kirk, Danfoss A/S, Formand Jørgen Popp Petersen, Det sønderjyske Landbrugsråd Hans

Læs mere

Årsdag Mandag 7. November. Sted:

Årsdag Mandag 7. November. Sted: Årsdag 2016 Mandag 7. November Sted: Program Kl. 16.00 Velkomst ved Direktør Leif Friis Jørgensen, Naturmælk, formand UdviklingsRåd Sønderjylland (URS) Rejsen fra Klitmøller til Cold Hawaii Ved formand

Læs mere

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring

R E F E R A T. Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring R E F E R A T Tid: Lørdag, den 26. januar 2019 kl. 9:30-11:50 Sted: Hjørring Tennisklub, Børge Christensens Vej 10, 9800 Hjørring Deltagere: Henrik Møller Andersen Dronninglund HC Hartmann-Nielsen Hjørring

Læs mere

KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB

KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB KOM OG VÆR MED I ET GRÆNSELØST FÆLLESSKAB Den gamle bom ved grænseovergangen Ellund Kirkevej mellem Ellund i Tyskland og Frøslev i Danmark. HVAD ER GRÆNSEFORENINGEN? Grænseforeningen, der en folkeoplysende

Læs mere

REFERAT. 18. juni 2018 J.nr. 18/191 ANRA/BF. Emne: Ekstraordinært møde i SDU s Repræsentantskab. Mandag den 18. juni 2018, kl. 15.

REFERAT. 18. juni 2018 J.nr. 18/191 ANRA/BF. Emne: Ekstraordinært møde i SDU s Repræsentantskab. Mandag den 18. juni 2018, kl. 15. 18. juni 2018 J.nr. 18/191 ANRA/BF REFERAT Emne: Ekstraordinært møde i SDU s Repræsentantskab Dato og tidspunkt: Mandag den 18. juni 2018, kl. 15.00 Sted: SDU, O 77, Campusvej 55, Odense Referent: Dagsorden:

Læs mere

Referat af 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal

Referat af 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal Referat af 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal Det 52. møde i Kontaktudvalget for det tyske mindretal blev afholdt på den tyske skole i Tinglev den 31. august 2015 med minister Ellen Trane

Læs mere

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense.

Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl til Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21, 5000 Odense. Dannebrogsgade 31, 1. mf. 1660 København V www.kulturbestyrelser.dk 20. marts 2016 Referat af Generalforsamling Tid: mandag den 14. marts 2016 kl. 17.45 til 19.45. Sted: Odense Teater, Jernbanegade 21,

Læs mere

Torsdag d kl

Torsdag d kl Mødedato: Torsdag d. 23.02. 2017 kl. 17.00 Mødested: Løgstrup-Hallens Cafeteria, Vordevej 1, 8831 Løgstrup Deltagere: Bestyrelsesmedlemmer: Lone Frandsen Karsten Villadsen Anne Berggreen Federer Henrik

Læs mere

Integrationsrådet 2008

Integrationsrådet 2008 REFERAT Integrationsrådet 2008 Mødedato: Torsdag den 17-01-2008 Mødested: - Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Integrationsrådet 2008, 17-01-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Danske Hærhistoriske Museer Referat Ordinær generalforsamling 17. marts 2018 Nymindegablejren.

Danske Hærhistoriske Museer Referat Ordinær generalforsamling 17. marts 2018 Nymindegablejren. www.haermuseer.dk Danske Hærhistoriske Museer Referat Ordinær generalforsamling 17. marts 2018 Nymindegablejren. Dato 18. marts 2018 Foreninger til stede: Aalborg Forsvars- og Garnisionsmuseum Telegrafregimentets

Læs mere

Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer

Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer Fokus på rammebetingelser, erhvervsklynger og relationer Direktør Claus Schmidt Foreningens organisering Formandskab Formand Direktør Leif Friis Jørgensen Naturmælk Næstformand Borgmester H.P. Geil Haderslev

Læs mere

Dette er de bedste tider for nuværende medlemmer, der under afviklingen, stillede op for Haderslev Tri 2000.

Dette er de bedste tider for nuværende medlemmer, der under afviklingen, stillede op for Haderslev Tri 2000. Dette er de bedste tider for nuværende medlemmer, der under afviklingen, stillede op for Haderslev Tri 2000. Indsigelser eller nye tider bedes sendt til kimhouman@gmail.com Ironman 3,8-180-42,195 km Per

Læs mere

Ifm. En del af dagsordenspunkt 3 deltog Maja Vestbirk, Rolf Madsen og Erik Bachmann Pedersen (DDB).

Ifm. En del af dagsordenspunkt 3 deltog Maja Vestbirk, Rolf Madsen og Erik Bachmann Pedersen (DDB). Referat 4. januar 2017 DDB sekretariatet Møde i Koordinationsgruppen Møde den 6. december, kl. 10.15-15.15 i Slots- og Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen (Guldborgsund), Erik Hofmeister (Statsbiblioteket),

Læs mere

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S).

MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Referat 09. august 2017 DDB Sekretariatet MØDE MELLEM DDB S STYREGRUPPE OG DDB S KOORDINATIONSGRUPPE Møde den 15. juni 2017, kl. 13-15 i KL (Weidekampsgade 10, 2300 København S). Deltagere: Erik Hofmeister

Læs mere

Museets dækningsområde er fra 1. januar 2007 det sønderjyske område, omfattende kommunerne; Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder.

Museets dækningsområde er fra 1. januar 2007 det sønderjyske område, omfattende kommunerne; Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder. VEDTÆGTER FOR MUSEUM SØNDERJYLLAND Navn, ejerforhold, art, status og adresse 1. Museum Sønderjylland (herefter benævnt "museet") er en selvejende institution, som er statsanerkendt efter kapitel 6, 13

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål 29 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 8. februar

Besvarelse af spørgsmål 29 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 8. februar Erhvervsudvalget (2. samling) ERU alm. del - Svar på Spørgsmål 29 Offentligt ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN 5. marts 2008 Besvarelse af spørgsmål 29 alm. del stillet af Erhvervsudvalget den 8. februar

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Velkommen. Kammerater

Velkommen. Kammerater Velkommen Kammerater Et stort velkommen til alle der har valgt at tilbringe denne lørdag sammen med alle os frivillige kammerater fra de frivillige brandværn, venner, gæster og samarbejdspartnere. Herzlich

Læs mere

Mellem Bajstrup og Berlin

Mellem Bajstrup og Berlin Mellem Bajstrup og Berlin Hinrich Jürgensen købte sin første gård som 21 årig. Med 33 blev han den første økolog, der blev valgt som formand for en landboforening og i 2014 blev han genvalgt som formand

Læs mere

URU (1. beh.) URU (ændr.) Samlet sag 14/25496

URU (1. beh.) URU (ændr.) Samlet sag 14/25496 1 Trekantområdet Oplevelser og design 14/22260 Trekantområdet Danmark, Kolding Åpark 1, 2. t.v., 6000 Kolding kontaktperson: Karsten Rimmer Larsen krl@trekantomra adet.dk Trekantområdets Festuge 2015 Området

Læs mere

Pkt. 2: Aflæggelse af beretning. Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet. Formandens beretning Generalforsamling 26.2.2014

Pkt. 2: Aflæggelse af beretning. Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet. Formandens beretning Generalforsamling 26.2.2014 Pkt. 2: Aflæggelse af beretning Lokalhistorisk Forening for Nordborgområdet Formandens beretning Generalforsamling 26.2.2014 Bestyrelsen Generalforsamling 26.2.2014 Valg til bestyrelsen Navn På valg Bestyrelsen

Læs mere

Det moderne bibliotek. Bibliotekschefsforeningens årsmøde 2014 Stephan Kleinschmidt Formand for Kulturel og Regional Udvikling

Det moderne bibliotek. Bibliotekschefsforeningens årsmøde 2014 Stephan Kleinschmidt Formand for Kulturel og Regional Udvikling Det moderne bibliotek Bibliotekschefsforeningens årsmøde 2014 Stephan Kleinschmidt Formand for Kulturel og Regional Udvikling Sønderborg har brug for en vækstmotor Fakta Sønderborg kommune 76.793 indb.

Læs mere

Dette er de bedste tider for nuværende medlemmer, der under afviklingen, stillede op for Haderslev Tri 2000.

Dette er de bedste tider for nuværende medlemmer, der under afviklingen, stillede op for Haderslev Tri 2000. Medlemmernes bedste tider i Haderslev Tri 2000 Dette er de bedste tider for nuværende medlemmer, der under afviklingen, stillede op for Haderslev Tri 2000. Indsigelser eller nye tider bedes sendt til kimhouman@gmail.com

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

27 medlemmer. Oktober 2017

27 medlemmer. Oktober 2017 1 27 medlemmer 27 medlemmer Erhverv Direktør Leif Friis Jørgensen, Naturmælk, Formand Gårdejer Christian Lund, Det Sønderjyske Landbrugsråd Head of Global Service North West Jens Gaarde Gad, Danfoss A/S

Læs mere

Kort om landdistriktsaktørerne, kom munen og regionen. Vejviser til dialog. Grundopskrift

Kort om landdistriktsaktørerne, kom munen og regionen. Vejviser til dialog. Grundopskrift Kort om landdistriktsaktørerne, kom munen og regionen Vejviser til dialog Grundopskrift Dialog her er opskriften Udvikling af landdistrikterne i Haderslev Kommune kræver dialog. Derfor har Haderslev Landdistrikter

Læs mere

K K R S Y D D A N M A R K

K K R S Y D D A N M A R K REFERAT 2013 K K R S Y D D A N M A R K Dato: 28-08-2013 Kl.: 10:00 Sted: Fredericia Uddannelsescenter Mosegårdsvej 2, Fredericia Mission KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati.

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Dilemma 1. Dilemma 2. Dilemma 3. Dannebrog er formentlig det stærkeste fælles symbol, danskerne har.

Dilemma 1. Dilemma 2. Dilemma 3. Dannebrog er formentlig det stærkeste fælles symbol, danskerne har. Dilemma 1 Dannebrog er formentlig det stærkeste fælles symbol, danskerne har. Er det i orden, at en danskfødt muslimsk kvinde med tørklæde bærer Dannebrog ved indmarchen til De olympiske Lege i 2016? Dilemma

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C.

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. DM Seniorklub København/Sjælland November 2011-11-08 Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. Der var 35 medlemmer til stede. Til stede fra

Læs mere

Ekstraordinært Bestyrelsesmøde

Ekstraordinært Bestyrelsesmøde Ø k o n o m i d i r e k t ø r f o r e n i n g e n Hovedbestyrelsen for Økonomidirektørforeningen Ekstraordinært Bestyrelsesmøde Onsdag den 10. december 2014 kl. 8:00 9:30 Deltagere: Tom Ahmt, formand Aabenraa

Læs mere

Kunstforum Kunstforum er nedsat og 2. møde afholdes i denne uge.

Kunstforum Kunstforum er nedsat og 2. møde afholdes i denne uge. Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 28. august 2014 Sagsbehandler Svend Kviesgaard Telefon direkte 76 16 18 01 Sagsid 14/18964 Notat Referat fra møde mellem Esbjerg Amatør Teaterråd og Kultur & Fritidsudvalget,

Læs mere

Referat fra bestyrelses møde den 9. november 2015 er godkendt. Der var ingen yderligere opfølgning.

Referat fra bestyrelses møde den 9. november 2015 er godkendt. Der var ingen yderligere opfølgning. Bestyrelsesmøde for Vollsmose Sekretariatet Sted: Vollsmose Sekretariatet, Vollsmose Allé 10, 5240 Odense NØ Tid: Mandag den 14. december 2015 kl. 17.30-19.30 Tilstede: René Junker, Jannik Nyrop, William

Læs mere

KulturKompasset Mål for 2025 og strategier. Fokusområder Handleplan Et godt sted at leve

KulturKompasset Mål for 2025 og strategier. Fokusområder Handleplan Et godt sted at leve KulturKompasset 2025 Mål for 2025 og strategier Fokusområder 2018-2021 Handleplan 2019 Et godt sted at leve Sikre lige adgang til kultur for alle borgere. Ved kommunale kulturelle arrangementer prioriteres

Læs mere

Notat af kandidaturen til Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Notat af kandidaturen til Europæisk Kulturhovedstad 2017. Notat af kandidaturen til Europæisk Kulturhovedstad 2017. 25. april 2012 Partnerskabskommunernes forpligtelser - Et notat til Haderslev, Tønder og Aabenraa Kommuner, som har været aktive i forberedelserne

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 1. november 2017 kl. 16.30 til 19.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: Afbud Karen

Læs mere

Ironman 3, ,195 km

Ironman 3, ,195 km Medlemmernes bedste tider i Haderslev Tri 2000 Dette er de bedste tider for nuværende medlemmer, der under afviklingen, stillede op for Haderslev Tri 2000. Indsigelser eller nye tider bedes sendes til

Læs mere

Kommuner H.P. Geil, Haderslev, Næstformand Erik Lauritzen, Sønderborg Thomas Andresen, Aabenraa Laurids Rudebeck, Tønder

Kommuner H.P. Geil, Haderslev, Næstformand Erik Lauritzen, Sønderborg Thomas Andresen, Aabenraa Laurids Rudebeck, Tønder Erhverv Leif Friis Jørgensen, Naturmælk, Formand Christian Lund, Det Sønderjyske Landbrugsråd Jørgen Mads Clausen, Danfoss A/S Finn Jensen, Sygehus Sønderjylland Per Munk Jensen, Syd Energi Allan Jepsen,

Læs mere

Emne REPRÆSENTANTSKABSMØDE Sted Sønderborg Lokalhistoriske Arkiv, Asylvej 1, 6400 Sønderborg Dato 06. december 2018 kl

Emne REPRÆSENTANTSKABSMØDE Sted Sønderborg Lokalhistoriske Arkiv, Asylvej 1, 6400 Sønderborg Dato 06. december 2018 kl Referat fra REPRÆSENTANTSKABSMØDE Emne REPRÆSENTANTSKABSMØDE Sted Sønderborg Lokalhistoriske Arkiv, Asylvej 1, 6400 Sønderborg Dato 06. december 2018 kl. 15.00 Deltagere Referat til Referent Knud Erik

Læs mere

Referat af Vinterm øde 20L3

Referat af Vinterm øde 20L3 DIVISIONSFORENINGEN MTP, København, d.26. januar2013 Referat af Vinterm øde 20L3 Lørdag d.26. jantar 2013 kl. 10:00 aftroldtes Vintermøde for generalforsamlingen i Divisionsforeningen på Radisson Blu Scandinavia

Læs mere

Referat fra Referencegruppemøde kl i Skt. Georg gildets hus i Store Heddinge

Referat fra Referencegruppemøde kl i Skt. Georg gildets hus i Store Heddinge Referat fra Referencegruppemøde 10.12.2013 kl. 19-21 i Skt. Georg gildets hus i Store Heddinge Deltagende: Jacob Persson, Erik Schütt, Margret Ann Schütt, Poul-Erik Olsgaard, Jens Henrik Andersen, Malcolm

Læs mere

Georg Metz. Danske billeder. fra 1900 til 2000 ; GYLDENDAL

Georg Metz. Danske billeder. fra 1900 til 2000 ; GYLDENDAL Georg Metz Danske billeder fra 1900 til 2000 ; GYLDENDAL Illustrationsliste 6 Wilhelm Johannes Heinrich Storm/Lokalhistorisk Arkiv for 9 Roskilde Lokalhistoriske Arkiv 11 Wilhelm Johannes Heinrich Storm/Lokalhistorisk

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

Sønderjyske Årbøger 2013 o Sønderjyske Årbøger 2013 o Sønderjyske Årbøger 2013 Redaktion: Morten Andersen Hans-Ole Mørk Anne Marie Overgaard Mogens Rostgaard Nissen Hans Schultz Hansen AidLÄ Historisk

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde den 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne.

Baggrund Udvalget besluttede på udvalgsmøde den 3. april 2017, at posten som ordstyrer går på skift mellem medlemmerne. Referat Møde i Kultur- og Fritidsudvalget Dato: Mandag den 7. august 2017 kl. 10-12 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 402 Medlemmer: Jørgen Melskens (formand), Joan Jensen (næstformand og fungerende

Læs mere

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015.

Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Årsmøde i LASS, lørdag den 31. januar 2015. Mødt 26 (heraf 8 fra Styrelsen). Referent: Hanne Christensen, webmaster for LASS. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Godkendelse af afholdelse af årsmødet. 3.

Læs mere

Fire aktuelle temaer. Videregående uddannelser v/ Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune

Fire aktuelle temaer. Videregående uddannelser v/ Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune Fire aktuelle temaer Videregående uddannelser v/ Borgmester Erik Lauritzen, Sønderborg Kommune Finansieringsreform 2007 v/ Borgmester Thomas Andresen, Aabenraa Kommune Netværkspause/frokost Statslige arbejdspladser

Læs mere

Repræsentantskabsmøde 2015: Referat

Repræsentantskabsmøde 2015: Referat Repræsentantskabsmøde 2015: Referat Dato: Onsdag den 25. februar kl. 19.00 Sted: VUC, Haderslev, Chr. X s Vej 39 6100 Haderslev. Deltagerliste: Navn(e)* Kiss Billing, Leif Billing Alex Bødiker Merete Essenbæk

Læs mere

SENIOR CUP NR. 2 I SÆSONEN

SENIOR CUP NR. 2 I SÆSONEN SENIOR CUP NR. 2 I SÆSONEN 2018-2019 LØRDAG DEN 20. OKT. 2018 KL. 09:30 Fælles morgenmad kl. 09:00 Turnerings afvikling MØDETID På spilledagen Kl. 09:00 til fælles morgenbord. STARTTID På spilledagen Kl.

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

Referat af møde nr. 2/2016 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands politikreds Den 15. juni 2016

Referat af møde nr. 2/2016 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands politikreds Den 15. juni 2016 Referat af møde nr. 2/2016 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands politikreds Den 15. juni 2016 Deltagere: Borgmester Johnny Søtrup Borgmester Egon Fræhr Borgmester Thomas Andresen Kommunaldirektør Niels

Læs mere

Aktivitetens titel Dybbøl 2014 Europa 2014 Federal Union Of European Nationalities (FUEN) Organisation/forening m.v.

Aktivitetens titel Dybbøl 2014 Europa 2014 Federal Union Of European Nationalities (FUEN) Organisation/forening m.v. Aktivitetens titel Dybbøl 2014 Europa 2014 Federal Union Of European Nationalities (FUEN) Organisation/forening m.v. Bund Deutscher Nordschleswiger (BDN) CVR nummer BDN: CVR 24757617 FUEN: Jan Diedrichsen

Læs mere

Dagsorden. Afbud: Tidspunkt: Sted: Vedrørende: Bjarne Larsen bød velkommen og ønskede tillykke med valget.

Dagsorden. Afbud: Tidspunkt: Sted: Vedrørende: Bjarne Larsen bød velkommen og ønskede tillykke med valget. Dagsorden Deltagere: Afbud: Tidspunkt: Sted: Vedrørende: Hanne Blankensteiner Susanne Kongsaa Bjarne Larsen Ole Lind Larsen Jørgen Storm Per Husted Sørensen Annie Havnsø Thomasen Per Veise Frederique Andersen

Læs mere

Kredsbestyrelsens arbejde i kreds 4 Referaterne skal de laves, som beslutningsreferater, og derefter bringe dem på Kredsens hjemmeside.

Kredsbestyrelsens arbejde i kreds 4 Referaterne skal de laves, som beslutningsreferater, og derefter bringe dem på Kredsens hjemmeside. Referat fra Kredsbestyrelsesmødet i Kreds 4 Mandag d.09-04-2018 kl. 18.00 afholder Kreds 4 kredsbestyrelsesmøde Jels Motel & Sportscenter, Ørstedvej 10, Jels, 6630 Rødding Bestyrelses Medlemmer: Poul Bundgaard,

Læs mere

kl. 12.30 13.00 (efterfølgende let frokost) Forskerparken Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn Dansk Skovforening

kl. 12.30 13.00 (efterfølgende let frokost) Forskerparken Christian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn Dansk Skovforening Referat Bestyrelsesmøde nr. 8 i Naturturisme I/S Dato: Onsdag den 10. december 2008 Tidspunkt: Sted: kl. 12.30 13.00 (efterfølgende let frokost) Forskerparken Bestyrelsesmedlemmer: Jørgen Otto Jørgensen

Læs mere

Kulturelt Samråd Haderslev, den 25. januar 2013

Kulturelt Samråd Haderslev, den 25. januar 2013 Kulturelt Samråd Haderslev, den 25. januar 2013 Til foreninger under Kulturelt Samråd Indkaldelse til repræsentantskabsmøde i Kulturelt Samråd Haderslev Kommune 2013 Torsdag den 28. februar kl. 19.00 på

Læs mere

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2015 200 M LIGGENDE KLASSE A

GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2015 200 M LIGGENDE KLASSE A GARDERNES INDIVIDUELLE LANDSMESTERSKABER 2015 KLASSE A 200 M LIGGENDE 1 148/8 Nicolai Henriksen Vestlolland 2 148/7 Rasmus Fisker Viborg 3 147/5 Ib Henriksen Vestlolland 4 145/2 Morten Olsen Frederiksborg

Læs mere

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk:

Officiel del af referatet som lægges på hjemmesiden www. folkekirkenspersonale.dk: Referat af 4. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 4. 20. juni maj 2009 2009 Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted fredag den

Læs mere

Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke

Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke Vedtægter for Sønderborg kommunes Arkivsamvirke 1. Navn stk. I. Arkivsamvirkets navn er "Sønderborg kommunes Lokalhistoriske Arkivsamvirke" forkortet SKLA. 2. Formål stk. I. At fungere som de lokalhistoriske

Læs mere

Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Bilag 274 Offentligt. Kulturudvalget. Indenlandske studietur Sønderjylland og Sydslesvig

Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Bilag 274 Offentligt. Kulturudvalget. Indenlandske studietur Sønderjylland og Sydslesvig Kulturudvalget 2009-10 KUU alm. del Bilag 274 Offentligt Kulturudvalget Indenlandske studietur Sønderjylland og Sydslesvig Den 21. - 23. september 2010 Deltagerliste Troels Christensen (V) Ellen Trane

Læs mere

Referat af møde nr. 1/2011 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands Politikreds den 14. marts 2011 hos Aabenraa Kommune

Referat af møde nr. 1/2011 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands Politikreds den 14. marts 2011 hos Aabenraa Kommune Referat af møde nr. 1/2011 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands Politikreds den 14. marts 2011 hos Aabenraa Kommune Deltagere: Borgmester Tove Larsen Kommunaldirektør Niels Johannesen Borgmester Aase

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats

Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg om boligsocial indsats Mødetidspunkt 15-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19.00 Tilstede: Anne Hjorth,

Læs mere

Der er mange om at sikre, at forvaltningen af Stevns Klint som verdensarv lever op til UNESCOs krav:

Der er mange om at sikre, at forvaltningen af Stevns Klint som verdensarv lever op til UNESCOs krav: Der er mange om at sikre, at forvaltningen af Stevns Klint som verdensarv lever op til UNESCOs krav: UNESCO er en del af FN og forvalter verdensarvskommissionen. Verdensarvscenteret ligger i Paris. IUCN

Læs mere

Skolen i 200 år - en fest for skolens fortid, nutid og fremtid

Skolen i 200 år - en fest for skolens fortid, nutid og fremtid Skolen i 200 år - en fest for skolens fortid, nutid og fremtid Vi skaber skolen skolen skaber os! Motto for Skolen 200 år Landsdækkende projekt alle kommuner inviteres til at deltage i fejringen: I 2014

Læs mere

Kultur -- / Handlingsplan Kultur --

Kultur -- / Handlingsplan Kultur -- Kultur -- / Handlingsplan 2018-2019 s.3 s.4 Forord En spændende region -- / Udgivelse: Region Syddanmark Damhaven 12, 7100 Vejle -- / Design & produktion: Mediegruppen as -- / Forsidefoto: Hyldager Fotografi

Læs mere

Referat: SFR orienterede om de to nye medlemmer Henrik Mehlsen, udpeget af KKR, og Ove Outzen der erstatter Anders Bech Thøgersen.

Referat: SFR orienterede om de to nye medlemmer Henrik Mehlsen, udpeget af KKR, og Ove Outzen der erstatter Anders Bech Thøgersen. Dato: 20/11/2014 Dagsorden/referat til Uddannelsesudvalget ved VUC Syd torsdag den 11. december 2014 kl. 8.00 10.00, Chr X s Vej 39, Haderslev. Lokale: Damaskus, 4. sal. Deltagere Hans Jørgen Hansen, Lone

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

Pressemeddelelse om Sydslesvigudvalgets projekttilskud 2014

Pressemeddelelse om Sydslesvigudvalgets projekttilskud 2014 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse om Sydslesvigudvalgets

Læs mere

Omdømmeanalyse. Sønderborg Kommune. Omdømmeanalyse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726

Omdømmeanalyse. Sønderborg Kommune. Omdømmeanalyse. TNS Dato: Februar 2015 Projekt: 61726 Sønderborg Kommune Hvad er en kommunal omdømmeanalyse? Et strategisk værktøj til kommunal branding Kommunal udvikling som en styret proces består grundlæggende i at politiske beslutningstagere vælger at

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Ib Nielsen der er sygemeldt. Der var afbud fra begge suppleanter Kristian Legaard

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 11. august 2015 på Stolbroladen. 1. Godkendelse af forrige referat fra møde den 16. juni 2015 :

Referat af bestyrelsesmøde den 11. august 2015 på Stolbroladen. 1. Godkendelse af forrige referat fra møde den 16. juni 2015 : Referat af bestyrelsesmøde den 11. august 2015 på Stolbroladen. Afbud.: Ingen 1. Godkendelse af forrige referat fra møde den 16. juni 2015 : Godkendt uden yderligere kommentarer. 2. Orientering v. formanden

Læs mere

Referat Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn. d. 29. januar 2016

Referat Generalforsamling. Hoptrup Frivillige Brandværn. d. 29. januar 2016 Referat Generalforsamling Hoptrup Frivillige Brandværn d. 29. januar 2016 Hoptrup den 04/02/16 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning v. Kaptajnen. REFERAT: Bent Mikki Kristensen blev

Læs mere

Referat. af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 28. marts 2017.

Referat. af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 28. marts 2017. Politiets Sprogforbund, H.C. Andersens Boulevard 38, 3. th. 1553 København V. Telefon 45 15 20 88. Telefax 33 14 81 15. E-mail: mail@politiets-sprogforbund.dk * www.politiets-sprogforbund.dk Den 30. marts

Læs mere

Referat af møde nr. 2/2015 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands politikreds Den 26. juni 2015

Referat af møde nr. 2/2015 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands politikreds Den 26. juni 2015 Referat af møde nr. 2/2015 i Kredsrådet for Syd- og Sønderjyllands politikreds Den 26. juni 2015 Deltagere: Borgmester Egon Fræhr Borgmester Hans Peter Geil Kommunaldirektør Willy Feddersen Borgmester

Læs mere

K K R S Y D D A N M A R K

K K R S Y D D A N M A R K REFERAT 2008 K K R S Y D D A N M A R K Dato : 15-08-2008 Tidspunkt: 08:45 Sted: Fredericia Uddannelsescenter KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser og være center for indsamling,

Læs mere

Old Boy Træf Skud Flemming Thøger Pedersen

Old Boy Træf Skud Flemming Thøger Pedersen Placering Nr Navn Forenings by Total Old Boy Træf Skud 1 407 Flemming Thøger Pedersen 1004 40 40 Omskydning 15 16 2 437 Jens Ole Mathiesen 4002 40 40 Omskydning 9 12 3 321 Kim Ole Jakobsen 2418 40 42 4

Læs mere

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00

Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Dagsorden til Stiftsrådsmødet onsdag den 16. november 2011 kl. 14.00 Mødedeltagere: Ester Larsen, Erik Vind, Inger Lund, Rasmus Kr. Rasmussen, Inge Dalsgaard, Jens Rønn Sørensen, Henrik Wigh-Poulsen, Eva

Læs mere

Vi bor i Sydslesvig. Et materiale til dansk, historie og tværfaglig undervisning

Vi bor i Sydslesvig. Et materiale til dansk, historie og tværfaglig undervisning Vi bor i Sydslesvig Et materiale til dansk, historie og tværfaglig undervisning Karen Margrethe Pedersen Institut for Grænseregionsforskning, Syddansk Universitet i samarbejde med Dansk Skoleforening for

Læs mere

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00

Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst. lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Referat af Stiftende repræsentantskabsmøde Håndbold Region Øst lørdag den 6. november 2010, kl. 10.00-12.00 Hotel Hvide Hus, Strandvejen 111, 4600 Køge. Side 2 af 7 Stiftende Repræsentantskabsmøde 2010

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev

Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev Indkaldelse til Generalforsamling 2018 i Havkajakroerne. Tid: Fredag den 4. maj kl. 19.30 21.30 Sted: Gammelbrovej 70, 6100 Haderslev. Dagsorden: Pkt. 1 Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslår Jens Jens

Læs mere

Danske Hærhistoriske Museer Referat ordinær generalforsamling 2. marts 2019 Frederiksberg Slot

Danske Hærhistoriske Museer Referat ordinær generalforsamling 2. marts 2019 Frederiksberg Slot www.haermuseer.dk 5. marts 2019 Danske Hærhistoriske Museer Referat ordinær generalforsamling 2. marts 2019 Frederiksberg Slot Foreninger til stede: Aalborg Kaserners Veteran Panser- og Køretøjsforening

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne

Referat af møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalget Tryghed for borgerne Mødetidspunkt 26-03-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 20.00 Tilstede: Formand Hans

Læs mere

SHS FMU. Referat. Aabenraa, Lærings- og Forskningshuset, lokale A3

SHS FMU. Referat. Aabenraa, Lærings- og Forskningshuset, lokale A3 SHS FMU Referat Mødedato: Fredag den 4. maj 2018 Mødetidspunkt: 11:00-13:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Aabenraa, Lærings- og Forskningshuset, lokale A3 Bjarne Dahler-Eriksen, Eva Nielsen, Peter Fosgrau,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet den august 2016 på Christianslyst

Referat af bestyrelsesmødet den august 2016 på Christianslyst Referat af bestyrelsesmødet den 19-20. august 2016 på Christianslyst Der var afbud fra Lars Bjerre og Bo Trelborg. Fra sekretariatet deltog Gunvor Vestergaard, Claus Jørn Jensen og Jonas Callesen. I mødet

Læs mere

Dato: 23. April Godkendelse af referat fra seneste styregruppemøde (se vedlagt referat)

Dato: 23. April Godkendelse af referat fra seneste styregruppemøde (se vedlagt referat) REFERAT Dato: 23. April 2018 Tid: 15.30 17.00 Sted: Lokale 108, Tønder Rådhus, Mulighed for videokonference på 9560070010@vrsyd.dk Styregruppen for: Udvikling af muligheder for regional og kommunal samdrift

Læs mere

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1.

Referat styregruppemøde. Organisation: Aarhus Universitet Dato: Programspor: Programsekretariat Status: Udkast Version: 1. Projekt Den administrative forandringsproces Emne Styregruppemøde Dato og sted Aarhus Universitet, bygning 1430 bestyrelsens lokale Tidspunkt Onsdag den 25. marts 2009 kl. 10.00 til 12.00 Møde nr. 10 Referent

Læs mere

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL

Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Djurslands Udviklingsråd BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Fuglsøcentret Dragsmurvej 6, Knebel Dato: Fredag den 8. maj 2015 Start kl.: 9:00 Slut kl.: 12:00 Medlemmer: Fraværende: Aleksander Aagaard Benny Hammer

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 29. april 2014 Tid: Kl. 15.00-17.00 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-04 Afbud: Henrik Kolind Carsten Sand Nielsen Søren S. Steensen Lars

Læs mere