SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET"

Transkript

1 Møde den: 7. oktober 2015 kl Bygning Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Thomas Skjødeberg Toftegaard, Erik Baatrup, Olav W. Bertelsen, Anders Branth Pedersen, Lotte Thue Pedersen, Jens Barfod, Uffe Pilegaard Larsen, Steen Henrik Møller, Jens Bøgestrand, Stig Ravn, Niels Damgaard Hansen, Marianne Fejerskov Løyche, Dorthe M. Andersen Afbud: John Kapstadt og suppleant Ole Zahrtmann, John Rothborg Mortensen, Klaus Lønne Ingvartsen, Michelle Williams. REFERAT Dato: 7. oktober 2015 Ref: sn Side 1/13 Referat Inden mødets start orienterede Dekanen om at Steen Nielsen, ny HR-partner ved ST, fremadrettet vil bistå med sekretariatsbetjeningen af FSU og deltage ved møderne som referent. 1. Kl Status på referat og godkendelse af dagsorden (v/ncn) Referatet fra det sidste FSU møde d. 24. juni 2015 har været sendt til kommentering. De indkomne bemærkninger er blevet indarbejdet og herefter er referatet lagt på hjemmesiden som godkendt Under eventuelt blev der tilføjet et punkt omkring barsel. Dette tages op på baggrund af en henvendelse fra OWB omkring problemstillingen ved eksternt finansierede medarbejdere på barsel. Dagsorden blev herefter godkendt. 2. Kl Status på den interne problemanalyse (v/ncn) Den interne problemanalyse har over flere omgange været på dagsordenen. På mødet var der en kort status ved NCN på følgende områder. Science and Technology Aarhus Universitet Ny Munkegade Aarhus C Fax: mail@science.au.dk

2 Side 2/13 a. Ny økonomi model Status er, at der fortsat arbejdes på at få en transparent økonomimodel, hvor det i langt højere grad end i dag bliver gennemskueligt, hvordan pengene tjenes og hvordan de bruges. Der arbejdes desuden for, at økonomimodellen kan kobles sammen med strategien, som i øjeblikket udarbejdes. Det forventes, at den nye økonomimodel implementeres i b. Ingeniørområdet Ingeniørområdet er et særligt område, som der satses på og hvor der arbejdes med at lægge en ambitiøs plan for udviklingen af området. Der er nedsat en arbejdsgruppe, hvor der arbejdes med en 2025 plan. Baggrunden for satsningen er, at ingeniøraktiviteter er kraftigt ekspanderende, ikke blot på uddannelsessiden men også på forskningssiden. Denne ekspansion skal planlægges og koordineres, så vi sikrer gode rammer for studenter og medarbejdere. Der er et væsentlig potentiale for området. B-siden spurgte ind til, hvad satsningen kommer til at betyde for øvrige områder af universitetet. Er der risiko for at der vil ske en prioritering, som rammer andre områder på universitetet? NCN besvarede med, at sigtet er, at der samlet kan skabes en bedre økonomi ved satsningen. Det er hensigten, at der sker en gradvis opbygning af området, så der kun ekspanderes i det tempo og omfang, der skabes mulighed for. Det er desuden tanken, at det store erhvervsfokus på området skal indtænkes i planen. Der er ikke planer om, at satsningen vil få betydning direkte for økonomien ved øvrige områder. Det er muligt, at der sker en form for prioritering fra universitetets side, men ikke med henblik på at nedprioritere andre områder. c. Administrationen v/niels Damgaard Hansen Ordet blev givet til Niels Damgaard Hansen (NDH), der orienterede om administrationen. PHD-området Der er taget beslutning om, hvor PHD-området skal have organisatorisk ophæng. Forskning og Talent fusionerer med Studieadministrationen, da der er et stort sammenhæng mellem studier og PHD-området. Beslutningen har afventet en central proces omkring samarbejdsflader, men da chefen for Forskning og Talent er stoppet og da studieadministrationen flytter tilbage i bygningen fra november, så har det været muligt at fremrykke beslutningen.

3 Side 3/13 Besparelse På baggrund af problemanalysen var administrationen igennem en besparelsesrunde i foråret, hvor der blev sagt farvel til 10 medarbejdere. Processen er efter omstændighederne forløbet uproblematisk og der har efterfølgende været ro på området. B-siden stillede i den forbindelse spørgsmål ved, hvor stor besparelsen reelt har været, da en stor andel af medarbejderne er blevet omplaceret til andre områder. Har det været en smart proces, når der stadigvæk er behov for dem. NDH svarede, at det måske var halvdelen, der blev omplaceret, og dette skete til andre områder end administrationen. NCN kunne supplere med at omplaceringerne bl.a. skete på baggrund af at Forskning og Eksterne relationer blev nedlagt. Omplaceringerne skete til områder, som finansieres af andre midler. B-siden spurgte ind til hvordan processer omkring reorganisering og optimering i administrationen håndteres. Har man overvejet hjælp fra eksterne aktører, der evt. kan bidrage til processen. NDH svarede, at man i situationen ikke har benyttet ekstern hjælp og der er heller ikke planer om at gøre det. Men hvis behovet er der, så er man åben for at undersøge dette. Generelt Administrationen har i efteråret meget fokus på sammenhænge, bl.a. med kurser om stress og trivsel. I efteråret pågår en proces, hvor medarbejderne skal komme med forslag til at styrke trivslen, bl.a. for at identificere løsninger, der nemt kan implementeres. Administrationen fylder 1 år, dette fejres ved et arrangement i egne rækker den 22. oktober. Arrangementet er med spisning og foredrag i Aarhus. Områderne i Foulum og Roskilde afholder egne arrangementer. 3. Kl Status på strategiproces (v/ncn) Der foregår pt. en proces på ST for udarbejdelse af nye strategier for både institutterne/centrene og for fakultetet. NCN gav FSU en status på strategiarbejdet på ST. Efter besparelsesproces og problemanalyse er faglighed nu sat i fokus og arbejdet med at udarbejde nye strategier er i fuld gang. Strategiprocessen har kørt siden marts Der er hentet inspiration udefra og Advisory Board er blevet inddraget i de indledende overvejelser. Institutterne og centrene arbejder på et første udkast til strategi. Pro-

4 Side 4/13 cesserne på institutterne har kørt lidt forskelligt, men det er vigtigt, at medarbejderne inddrages i processerne. Et væsentligt mål med at lave en strategiproces er desuden at gøre os mere konkurrencedygtige. Fakultetsledelsen var på strategiseminar d september, hvor de foreløbige strategiplaner blev præsenteret og diskuteret og hvor den første opsamling i forhold til fokusering på fælles faglige strategiske satsninger blev gennemført. Strategiprocessen er dermed godt i gang og næste version forventes færdig i løbet af november. Inden strategiplanerne lægges fast vil der ske en bredere inddragelse. FSU vil blive inddraget, og planen er at præsentere ST strategien til et FSU møde i starten af Ingeniørområdet indgår også i strategiprocessen, området blev drøftet ovenfor under punkt 2b. Det er meningen, at Arbejdsmiljøområdet skal være en integreret del af strategien et godt arbejdsmiljø er en forudsætning for at vi kan opfylde målene. Det er væsentligt at strategien på arbejdsmiljøområdet hænger sammen med den overordnede fælles arbejdsmiljøpolitik. B-siden kunne kvittere med, at man har oplevet det som en god proces og medlemmerne har oplevet en fin inddragelse. B-siden spurgte desuden ind til, hvordan strategien gøres målbar og om der er opmærksomhed på, hvad der måles på, så det ikke kun bliver tal, der gøres op i. Desuden udtrykte B-siden bekymring for, om der bliver taget stilling til og italesat hvilke opgaver man ikke kan nå, når der bliver sat fokus på nye områder. NCN besvarede med, at det ikke er meningen at fælles strategiske satsninger skal medføre nedprioriteringer på andre områder. Men det er selvfølgelig vigtigt at have fokus på dette ikke mindst for at skabe ro. KPI er vil blive brugt i forhold til at kunne måle på processen. KPI erne vil ikke nødvendigvis være målt i antal. Det væsentlige er, at målene giver mening for institutterne, det vil være afhængigt fra område til område, hvad der skal fokuseres på. Søren Bom Nielsen kunne tilføje, at man ved Geoscience havde gode erfaringer med egne relevante KPI er. Thomas Skjødeberg Toftegaard supplerede yderligere med at ansvaret ligger hos alle, det er en fælles opgave og institutlederne har brug for input og feedback fra medarbejderne. NCN sluttede af med at pointere, at der på institutterne forsat vil være aktiviteter, som er vigtige og relevante for det enkelte institut, men som ikke nødvendigvis fremgår af strategien.

5 Side 5/13 4. Kl Økonomi lukket punkt (v/ncn) a. FC 2 Bilag: FC NCN gav en status for FC Overordnet så overholdes budgettet. Faldet i indtægter opvejes af et fald i omkostningerne. Generelt er der en god økonomi. Derudover er der fortsat en risikopulje på mio. Der kan dække uforudsete udfordringer. FC3 er på vej, men endnu ikke klar til fremlæggelse. Foreløbigt tegner det dog til, at vi når i mål og der er fortsat en risikopulje på mio. B-siden takkede for at have fået bilagene i god tid denne gang. B-siden spurgte herefter til, om man er opmærksom på områder med store udsving. F.eks. er der to institutter, som har fået en dårligere økonomi. NCN svarede, at det skyldes specifikke problemstillinger på de pågældende institutter. Man er selvfølgelig opmærksom på udsvingene og de drøftes ved FC-møderne med institutterne. B-siden spurgte til udsvingene på eksterne tilskud og lønomkostningerne ved Dekanatet. NCN svarede, at det hovedsageligt skyldes overflytninger. En nærmere redegørelse vil blive givet til næste møde. b. Budget 2016 NCN orienterede kort om Budget for Fastlæggelse af budgettet for 2016 og estimater for de følgende år afventer afslutning af finanslovsforhandlingerne. B-siden udtrykte forundring over at punktet økonomi er lukket. Hvad er begrundelsen for det? NCN begrundede med, at han ønsker mulighed for at have en åben og ærlig drøftelse om økonomien, og specifik i dag, om forventningerne i forhold til budget 2016 inden budgettet endeligt fastlægges.

6 Side 6/13 5. Kl Enheder uden LSU (v/ncn) Bilag: Vejledning til enheder på AU som ikke har et samarbejdsudvalg. B-siden efterlyste på det sidste FSU møde en afklaring i forhold til SU- strukturen og problemstillingen med enheder uden LSU. Medarbejderne har udtrykt behov for at have et LSU/været repræsenteret i FSU. NCN og OWB har drøftet problemstillingen og fremlagde et forslag til en model. NCN fremlagde forslag i henhold til vedlagte bilag omkring håndtering af enheder uden LSU. For enheder uden LSU blev følgende foreslået: - At der stilles krav om at der afholdes medarbejdermøder i enheder uden LSU - At der fastlægges krav om afholdelse af medarbejdermøder minimum 4 gange årligt - At der udarbejdes dagsorden og referat fra møderne - At der på møderne drøftes emner i henhold til samarbejdscirkulæret, svarende til drøftelser i LSU (dvs. emner som mål, strategi, økonomi, personalepolitik, psykisk arbejdsmiljø, organisationsændringer mv.) Det blev understreget, at man er klar over, at medarbejdermøder ikke kan fungere som et LSU. Ved at etablere medarbejdermøder øges muligheden for orientering, dialog og indflydelse således bliver det fx sikret, at enheden kan afgive udtalelse om høringer, der sendes til LSUérne og det sikres, at medarbejderne holdes jævnligt orienteret om enhedens økonomi. Medarbejderindflydelsen i alvorlige sager kan ikke ske på medarbejdermøderne, men må ske gennem TR medlemmerne i FSU. Desuden er det her vigtigt at understrege, at medarbejderne jo altid kan henvende sig til deres TR eller til Dekanen, som deres øverste leder, såfremt der er alvorlige samarbejdsproblemer. Det gælder jo uanset om man har et LSU eller ej. NCN foreslog B-siden at denne ordning etableres med medarbejdermøder for enheder uden LSU og at FSU skal evaluere erfaringerne med ordningen efter 1-2 år. Desuden kan det i FSU drøftes hvorledes dialogen skal være mellem FSU og LSU erne samt enhederne uden LSU. B-siden kunne tilslutte sig, at det er en bedre løsning end hidtil, men det løser ikke alle problemer. Kan der ikke være områder hvor LSU kan etableres uden at det giver flere medarbejdere med beskyttelse, f.eks. ved at sammensætningen sker blandt TR er eller kan der måske laves fælles LSU er på tværs af områder. NCN svarede, at der ikke er sammenlignelige enheder på tværs og det er ikke nødvendigvis den samme leder, hvorfor det ikke vil give mening at skabe LSU er på tværs af enhederne. Meget små LSU er er heller ikke en løsning, da der på den måde vil opstå en ubalance i forhold til repræsentationen.

7 Side 7/13 B-siden mener ikke der er nogen nem løsning på problematikken. Forslaget er en forbedring, men der ligger en udfordring i at få lederne skolet. Det skal fremgå tydeligt, at lederne er forpligtede til at give orientering på niveau med et LSU. Desuden mangler der med dette udspil de rettigheder og pligter der er i et samarbejdsudvalg. Der kan også opstå situationer, hvor de faglige forbunds fundering mangler men måske kan dette løses ved at TR/FTR orienteres. NCN medgiver at det er en mulighed, at der kommunikeres til forbund. Men understregede, at sager som bør drøftes i et samarbejdsudvalg, er et anliggende for FSU FSU må påtage sig at have dialogen for enheder uden LSU. Det der sker på medarbejdermøderne træder ikke i stedet for det der burde ske i et samarbejdsudvalg. B-siden spurgte til hvad man så gør ved mindre problemstillinger. NCN svarede at det gælder om at udvise rettidighed. FSU må påtage sig opgaven, så problemstillinger kan løses på dette niveau. Det blev aftalt at dokumentet skærpes og gennemgås i samarbejde med OWB, hvorefter det sendes ud. Evt. kommentarer sendes til OWB. Den foreslåede model tages herefter i brug. FSU vil tage modellen op til drøftelse om ca 1 års tid for at se om modellen er operativ. 6. Kl Personale (v/ncn og OWB ) a. Evaluering af AU s personalepolitik (bilag) (OWB) Bilag: AU s personalepolitik resultat af evalueringen OWB gav en kort status for arbejdet med en ny personalepolitik på baggrund af den gennemførte evaluering. Personalepolitikken er under revision. Arbejdet udføres af en arbejdsgruppe nedsat af HSU. Personalepolitikken kommer fremover til at bestå af en række normer, samt 8-9 delpolitikker. Desuden vil der være øget fokus på forankring. Arbejdet med en ændring af personalepolitikken fortsætter i løbet af efteråret. b. Evaluering af samarbejdsstruktur (bilag) (NCN) Bilag: Guide til et godt SU-samarbejde NCN gjorde kort status for arbejdet med samarbejdsudvalgsstrukturen.

8 Side 8/13 En arbejdsgruppe under HSU har gennemført en evaluering af samarbejdsudvalgsstrukturen. Evalueringen har kørt i slutningen af 2014 og starten af Arbejdsgruppens arbejde har medført en række anbefalinger, som HSU har tilsluttet sig. Konkret har det udmøntet sig i følgende beslutninger: - Den nuværende samarbejdsudvalgsstruktur med de tre niveauer opretholdes. (HSU, FSU/ASU og LSU) - Samarbejdsudvalg og arbejdsmiljøudvalg er som udgangspunkt separate udvalg. - Fremover vil der på HSU være et fast punkt om hvilken orientering, der skal gives videre til medarbejderne. - Der arbejdes videre med et fælles årshjul - Guide til godt samarbejde formidles til alle samarbejdsudvalg. Guide til godt SU-samarbejde findes også i en engelsk version, der kan findes på hjemmesiden. Det blev aftalt at FSU med udgangspunkt i Guide til godt samarbejde drøfter samarbejdet på et kommende FSU-møde. c. Status for AC-TAP karriereveje (OWB) OWB gav en kort status på arbejdet med at kortlægge og undersøge AC-TAP karriereveje. OWB præciserede at hensigten med arbejdet er at få et godt billede af ansættelser og karriereveje udenfor stillingstrukturen og derved skabe et grundlag for en diskussion af karriereveje og ansættelsesformer. Arbejdet er fortsat i kortlægningsfasen. d. Resultat af udbud vedr. psykologisk rådgivning (DMA) Dorthe M. Andersen informerede om ny aftale med Dansk Krisekorps. Pr. 1. oktober 2015 er der indgået en 4-årig aftale med rådgivningsfirmaet Dansk Krisekorps omkring psykologisk rådgivning. Denne erstatter den hidtidige aftale med Prescriba. I den nye aftale er det muligt at videreføre den nuværende ordning, hvor der både kan tilbydes visiteret og anonym rådgivning. Ordningen gælder kun for arbejdsrelaterede henvendelser. Uafsluttede forløb ved Prescriba fortsætter til forløbet er afsluttet. Det er ikke nødvendigt at skifte leverandør midt i et forløb. B-siden gav udtryk for, at der ved den tidligere leverandør havde været uheldige episoder med uprofessionel håndtering. Der blev derfor spurgt til, hvordan der er taget højde for dette i den nye aftale. DMA svarede at udbudsmaterialet har været meget omfattende, og man har indhentet referencer fra andre brugere af Dansk Krisekorps. Dette for at sikre den korrekte

9 Side 9/13 og professionelle udbyder. B-siden tilføjede, at der også findes eksempler på institutter/centre med et kriseberedskab af medarbejdere, som har fået uddannelse i krisehåndtering, herunder psykologisk krisehjælp. DMA supplerede med at det ikke er en ordning, der er udbredt til hele AU. Den er institutspecifik. NCN tilføjede at det er interessant. hvad der findes af andre gode løsninger i forhold til at afhjælpe psykiske problemer og det bør bestemt undersøges om der på institutterne er gode løsninger, som kan udbredes til øvrige områder. Det blev aftalt, at der inden næste møde i FSU undersøges nærmere, hvad der findes af løsninger omkring psykisk krisehjælp på AU. 7. Kl Høring om ny undervisningsstruktur (v/ Tom Vindbæk) En arbejdsgruppe under prodekanen har udarbejdet et forslag til en ændring af undervisningsstrukturen. Forslaget er sendt i høring på ST. Tom Vindbæk Madsen(TVM) gav en præsentation af oplægget. TVM kom i korte træk ind på følgende: Hvorfor ny struktur Mindske stressniveauet blandt studerende Styrke læringen Harmonisering af undervisningsperioder. Mindre administration Mulighed for længere kursusforløb Arbejdsgruppen foreslår, at undervisningsperioder fremover organiseres i semestre på 17 undervisningsuger og 3 eksamensuger. Indenfor den 17 ugers semesterramme foreslås to semestermodeller. En model med et samlet semesterforløb En model med indlagt en ikke skemalagt, men heller ikke arbejdsfri periode(flexperiode). Flexperioden vil give mulighed for forskellige former for undervisningselementer som f.eks. laboratorieforløb eller feltaktiviteter. B-siden kunne efter oplægget erklære sig positive overfor en ny struktur. B-siden argumenterede bl.a., at for medarbejderne har den nuværende kvarterstruktur været meget kompakt og tung at arbejde med. Der er umiddelbart mere kontinuitet i en semestermodel. Af de to modeller må en samlet semestermodel give størst fleksibili-

10 Side 10/13 tet og den største sammenhæng mellem kurser. TVM tilføjede at der ikke er noget til hinder for at benytte og kombinere begge typer af modeller, men det kræver en høj grad af koordinering. B-siden påpegede at kravet er, at der er stor sammenhæng i semesteret. Det er desuden vigtigt, at der fortsat bliver plads til kortere kurser. Det blev desuden fremført, at det er vigtigt, at der bliver givet plads til projektopgaver, idet der er et stort behov for at de studerende bliver trænet i at kommunikere. NCN tilføjede at den nuværende planlægning har været tung. Ordningen har måske stresset de studerende, men det korte forløb har også haft betydning for presset på medarbejderne. En ændring af strukturen vil formentlig hjælpe på dette. FSU gav tilslutning til, at der arbejdes videre med en semesterstruktur. 8. Kl Høring om rådgivning og medinddragelse på universitetsniveau. (v/ncn) Bilag: Høring om rådgivning og medinddragelse på universitetsniveau. FSU har modtaget høring fra universitetsledelsen omkring rådgivning og medinddragelse på universitetsniveau. I høringen foreslås umiddelbart to modeller til erstatning af de tidligere fire fora på universitetsniveau: En model med to rådgivende fora knyttet til henholdsvis uddannelsesudvalget og udvalget for forskning og eksternt samarbejde eller en model med et rådgivende forum for alle universitets kerneaktiviteter. B-siden fandt, at det ville være mest hensigtsmæssigt med et enkelt rådgivende forum. Etableringen af kun et rådgivende forum vil kunne fremme helhedsforståelsen i rådgivningen. Der synes ikke at være behov for flere organer, og man kan i stedet overveje at bruge eksisterende udvalg, råd og fora i højere grad. Det kunne overvejes om HSU på linje med de akademiske råd skulle have mulighed for at udpege medlemmer til det rådgivende forum med henblik på varetage medarbejderperspektiver i rådgivningen. 9. Kl Orientering fra formand og næstformand (NCN og OWB) a. Status på psykisk APV (OWB) OWB gav en kort status for arbejdet med den psykiske APV.

11 Side 11/13 OWB meddelte at der nu er udarbejdet og indsendt 5 fakultetsspecifikke spørgsmål fra ST. En AU-arbejdsgruppe er ved at kigge på om spørgsmål nr. 5 (hvorfor man arbejder mere end den normere arbejdstid), skal indgå i det generelle AU-spørgeskema. Forslaget indgår i høringsmødet den 23. oktober. b. Status på fysisk APV (NCN) NCN gav en orientering om status på den fysiske APV. Den fysiske APV er afsluttet. Svarprocenten for ST blev på 59 %, mens den for AU samlet blev på 61 %. Ved sidste fysiske APV i 2012 var svarprocenten på 65 % for ST, mens den for AU samlet var på 62 %. Den endelige rapport afventes. Der var ikke yderligere kommentarer til punktet. c. Møde med Advisory Board d. 20. og 21. august 2015 (NCN) NCN orienterede om møde med Advisory Board. Der er en gang årligt et møde med Advisory Board, som kommer med råd og anbefalinger. Der sidder en række stærke personer i Advisory Board hvilket giver mulighed for at få en seriøs og meget konstruktiv feedback på ST s aktiviteter. Mødet i år var meget vellykket, der var en god stemning og en god proces i forhold til tidligere år. På mødet var der fokus på følgende emner: ST status, udfordringer, det politiske landskab og strategien fremad Strategiske temaer og vækstteknologier med oplæg fra Kaj Grønbæk (CS) og Bo Brummersted (CHEM) Samarbejde med Erhvervslivet med oplæg fra Lars Pleth, Teknologisk Institut og Esben Auken (GEOS) Ingeniørområdet med oplæg fra Thomas Toftegaard og Lars Aagard (fra Advisory Board) Staff development med oplæg fra Jes, Jakob Tuelsen Dahl, Gerry Gilmore og James Hicks (fra Advisory Board) Dekanatet oplevede mødet som meget konstruktivt. Der var en meget positiv feed back og konstruktive kommentarer, som vil blive brugt som inspiration til det videre strategiske arbejde. d. Høringssvar vedr. shortlisting (bilag) (NCN) Bilag: ST s høringssvar vedr. short listing. På sidste FSU møde drøftede FSU høringsprocessen på ST vedr. short listing. I samarbejde med arbejdsgruppen for ansættelsesprocesser på ST er der udarbejdet et forslag til et høringssvar, som har været sendt i skriftlig høring ved Akademisk Råd og

12 Side 12/13 FSU. Høringen er afsluttet og det endelige høringssvar fra ST er fremsendt til universitetsledelsen. NCN fremlagde, at der arbejdes videre med en model for shortlisting, hvor bedømmelsesformanden indgår i processen med at sortere kandidaterne. Der var enighed i FSU om, at man kan tilslutte sig denne model. Forslaget er indarbejdet i ST s endelige høring til universitetsledelsen omkring short listing. e. Udarbejdelse af AU handleplan for ligestilling (NCN) NCN orienterede om udkast til AU-handleplan for flere kvinder i forskning. NCN præciserede at punktet er taget med på dagsordenen som en form for forvarsel. Der er et udkast til en AU-handleplan for flere kvinder i forskning under udarbejdelse, som drøftes i Universitetsledelsen og herefter vil blive sendt ud i bred høring på universitetet i løbet af efteråret Arbejdet med udarbejdelse af handleplanen er forankret ved AU s udvalg for forskning og eksternt samarbejde. Der var ikke yderligere kommentarer til punktet. 10. Kl Eventuelt Barsel OWB præciserede baggrunden for at tage emnet op. Han fremlagde at det kan være en stor byrde for projekter at ansætte medarbejdere, som muligvis går på barsel i løbet af ansættelsen. Dette medfører ekstra omkostninger og der er en formodning om, at der på denne baggrund sker en forskelsbehandling. DM har lavet et notat, der nærmere beskrive problemstillingen og som kan fungere som udkast til en nærmere drøftelse. NCN er bekendt med problemstillingen og meddelte at sagen vil blive drøftet nærmere på et kommende fakultetsledelsesmøde. Arbejdsskadeforsikring i forbindelse med transport. Punktet blev taget op af B-siden. B-siden fremlagde, at manglen på arbejdsskadeforsikring i forbindelse med transport til hjemmet er et problem, særligt for de medarbejdere, der har meget transport. Der

13 Side 13/13 er udarbejdet et notat om problemstillingen, som svarer på de spørgsmål der tidligere er blevet stille. Men notatet ændrer ikke ved, at der fortsat er et problem. NCN er ikke uenig i, at der er et problem med de nuværende regler. Som sagen er nu, kan ST dog ikke gøre noget ud over at afhjælpe konkrete problemstillinger som måtte opstå. ST bliver nødt til at agere inden for de regler, der er på området. B-siden var enig i at ST ikke kunne gøre yderligere inden for de gældende regler. B- siden fastholdte dog at det er en væsentlig problemstilling og punktet vil også fremover blive sat på dagsordenen, da B-siden mener, det er vigtigt at holde fokus på problemstillingen, så emnet fx kan inddrages i de næste overenskomstforhandlinger med staten. Møder i 2016 Forslag til mødedatoer for 2015 blev uddelt på mødet. Der var ikke øvrige bemærkninger til eventuelt. Der blev afsluttet med tak for et godt møde.

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 18. august 2014, kl. 13.00 15.30 Bygning 1431 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 24. oktober 2012 Bygn. 1520, lokale 732 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU møde Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 17. august 2016 kl. 10.30 11.30 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C EKSTRAORDINÆRT FSU møde Deltagere FSU: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Baatrup, Olav W.

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr.

Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. Fakultetsledelsesmøde 3. september 2015 kl: 1o.oo 13.30 Mødet afholdes på MATH mødelokale 626, bygning 1525 Fakultetsledelsesmøde nr. 10 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

1. Kl : Godkendelse af dagsorden. 2. Kl : Økonomi og besparelsesproces a. Drøftelse af udvælgelseskriterier

1. Kl : Godkendelse af dagsorden. 2. Kl : Økonomi og besparelsesproces a. Drøftelse af udvælgelseskriterier Møde den: 15. januar 2014, kl. 13.00 15.15 Bygning 1520 732. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Stig Ravn, Uffe Pilegaard

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde i lønudvalget nedsat af FSU Fredag den 25. oktober 2013 kl. 8.00 9.30 Ndr. Ringgade 1, 8000 Aarhus C, Bygn. 1431-015 Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen, Uffe Pilegård Larsen,

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST Notat Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST 1. Baggrund Alle institutter, råd, nævn og udvalg på ST har i vinteren 2014/2015 haft mulighed for at komme med forslag til, hvordan inddragelse af

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur 11-08-2015 Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur I maj 2014 besluttede HSU at iværksætte en evaluering af AU s samarbejdsudvalgsstruktur med det formål at afdække det tværgående samarbejde

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 8. februar 2013, kl. 09.00 11.00 Bygning 1421 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltager: Dekan Brian Bech Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Klaus Lønne Ingvartsen, Olav

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 2. december 2016, kl. 13 15. Mødelokale: Bygning 1611, lokale 121B Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Ole Steen Nielsen, Steen Harrit Jakobsen, Thomas G.

Læs mere

Dagsorden SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET. FSU møde den: 19. marts 2018 kl Bygning Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C

Dagsorden SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET. FSU møde den: 19. marts 2018 kl Bygning Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C FSU møde den: 19. marts 2018 kl. 13.00 16.00 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Deltagere: Dekan Niels Chr. Nielsen, Søren Bom Nielsen, Dorthe M. Andersen, Marianne F. Løyche, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Undervisningsstruktur

Undervisningsstruktur Undervisningsstruktur Undervisningen ved Science & Technology er i dag organiseret i kvarterer, dvs. i fire undervisningsperioder á 7 uger med efterfølgende eksamensperioder. Den struktur blev indført

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen.

a. Opfølgning på rullende to-do liste Rullende to-do liste var udsendt inden mødet. Der var ingen bemærkninger til listen. Institutledermøde nr. 14 Den 7. november 2012, kl. 14.00 17.00 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

REFERAT. Møde den: 13. september 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 13. september 2017 kl. 09.00-11.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde REFERAT LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: 13.00 17.00 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik

6. Orientering om, hvordan omplaceringsmuligheder undersøges, jf. AU's personalepolitik Møde den: 4. februar 2014 AU Herning Ekstraordinært LSU-møde REFERAT Til stede: Michael Goodsite, Mikkel Nørgaard, Jan Laursen, Poul Erik Borg, Klaus Kolle, Mariann Hansen, Inger Kristensen, Ebbe Rasmussen,

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

Referat SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

Referat SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 23. juni 2016 kl. 13.00 15.30 Bygning 1525 626. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Fællesmøde mellem FSU og FAMU Deltagere FSU: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU

AARHUS UNIVERSITET. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ARTS 10. november 2016 Udarbejdet af APV FØLGEGRUPPEN og FORMANDSSKABET I FAMU og FSU Forebyggelse af stress Nedsætte risikoen for stress i hverdagen. PRIORITERING 2 Karrierevejledning

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 19. juni 2013, kl. 13.00 15.00 Bygning 1431 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Olav W. Bertelsen, Erik Østergaard Jensen, Søren Bom Nielsen,

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde

Referat. Møde den: 9. oktober 2017 kl Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Møde den: 9. oktober 2017 kl. 10.00-12.00 Lokale 1521,220 Ny Munkegade 118, 8000 Aarhus C, Videolink til Aarslev og Roskilde Referat LSU for Administrationscenter ST Deltagere: Anne Olsen, Bjørn Vinding

Læs mere

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen

Ole Jensen (OJ), formand Leo Normann Pedersen (LNP) Observatør Ditte Jessing (DJ) Rådgiver/HR-partner Mads Brask Andersen LSU-møde i ACA den 16. september 2016 Kl. 9.30 10.30 og LSU/LAMU kl. 10.30 11.30 Referat Aarhus bygning 1443, lokale 440 Emdrup lokale D118 Mødedeltagere: B-siden/medarbejdere Ivy Kirkelund (IK), næstformand

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU den 13. november 2013 kl. 13.00-15.00 D118 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen (afbud), Mette Mejlvang, Claus Holm Medlemmer

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: FSU

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. Møde den: 23. oktober kl. 09.30 12.00 i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. 12 Auditoriet Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 2. september, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 2. september, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen Janni Mosgaard Jensen Annette Bachmann Eva Therkildsen Niels Trolle Lene Maria

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Møde den: 18. september 2014 Institut for Odontologi LSU-møde Referat Til stede: Ellen Frandsen Lau, Mariann Bøje, Helle Tolboe, Dirk Leonhardt, Mariann Andersen, Mette L.G. Nikolajsen, Jens Heidmann,

Læs mere

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen.

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen. Til rektor Brian Bech Nielsen og universitetsledelsen Høringssvar til universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes

Læs mere

Afbud fra: Stig Ravn, Søren Bom Nielsen, Lotte Thue Pedersen, Steen Henrik Møller, Hanne Bach. B-siden accepterede forklaring og dagsorden.

Afbud fra: Stig Ravn, Søren Bom Nielsen, Lotte Thue Pedersen, Steen Henrik Møller, Hanne Bach. B-siden accepterede forklaring og dagsorden. FSU møde den: 18. januar 2017 kl. 13.00 15.00 Bygning 1520 737. Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C Deltagere FSU: Dekan Niels Christian Nielsen, Thomas Skjødeberg Toftegaard, Klaus Lønne Ingvartsen, Niels

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 4 Møde den: 21. marts 2012, kl. 10.00 12.00 Mødelokale: Konferencelokale, bygning 2, 3. sal Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann

Læs mere

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi

Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Handleplan for Psykisk APV, Institut for Fysik og Astronomi Arbejdsmiljøudvalget Institut for Fysik og Astronomi August 2016 Psykisk APV 2016 Institut for Fysik og Astronomi Handleplan udarbejdet af: Lars

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 30. oktober kl. 10.00 14.30 Institut for Datalogi, Åbogade 34, mødelokale Ada 333 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Peter Henriksen

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl. 13.00 15.00, mødelokale NAVITAS 03.070 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Møde den: 15. december 2015 kl. 12:30 15:00 Referat Ny Munkegade 120 Lokale 1525-626 (mulighed for videolink) ST FAMU møde Ledelsesrepræsentanter: Niels Christian Nielsen (dekan), Jørgen B. Jespersen (daglig

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller Møde den: 4. februar 2014 kl. 10.00 13.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, Frandsen salen Institutledermøde nr. 2 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Deltagere: LSU, AU Kommunikation. Fra HR deltager: HR-partner Helle K. Dahl, referent. Dagsorden AARHUS UNIVERSITET Møde den: 13. januar 2014 kl. 12.00-13.00 Sted: Mødelokale 1443-413 (videolink) Ekstraordinært LSU-møde i AU Kommunikation (2014-1) Dagsorden Deltagere: LSU, AU Kommunikation Fra HR deltager: HR-partner

Læs mere

LSU 27. oktober 2016 referat

LSU 27. oktober 2016 referat LSU 27. oktober 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 27. oktober 2016 Varighed: 09.00-11.30 Referent: Camilla Dimke Tilstedeværende: Bjarke Paarup Jytte Ringtved Line Dalsgård

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 15. april 2013, kl. 13.00 15.30 Bygning 1431 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Uffe Pilegaard Larsen, Steen Henrik Møller,

Læs mere

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken.

Notat. Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Dato: 1. oktober 2009 Referat af 5. møde i HRM-styregruppen under FSU om Human Ressource Management i folkekirken. Kirkeministeriet KM-3 Sagsbehandler Lone Klixbüll Mødet fandt sted tirsdag den 25. august

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden

REFERAT. Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden Møde tirsdag d. 5. marts 2013 kl. 10-12 Aarhus: 1445/019 (Parterre), Emdrup: A112 LSU-møde AU Viden REFERAT Deltagere: Lars Moseholm (formand), Trine Juhl Sørensen, Lisbeth Holm Rasmussen, Gina Bay, Jette

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl. 10.00 12.00 Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen. Godkendt af LSU Møde den: 12.06.2017 1513-314 LSU FORELØBIGT Referat Til stede: BS, JWC, JDA, TOK, JO, CT, JO Afbud: Ingen 1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse af punkt Godkendelse af dagsorden tilføjet dagsordenen.

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Referat af møde i LSU - møde 13 Afholdt onsdag den 21. oktober 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere:

Referat af møde i LSU - møde 13 Afholdt onsdag den 21. oktober 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere: Referat af møde i LSU - møde 13 Afholdt onsdag den 21. oktober 2015 kl. 14.00 15.30, mødelokale NAVITAS 03.068 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig

Læs mere

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden

Til FSU medlemmer. Gæster Lars Brodersen, AAU s arbejdsmiljøsektion deltog under punkt 5. Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Til FSU medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ledelsessekretariatet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Sagsbehandler: Lasse Panny Pedersen Telefon: 9940 3503 E-mail: lpp@adm.aau.dk Dato: 04-12-2015

Læs mere

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år.

Det blev aftalt at gøre som foreslået af medarbejdersiden, men at anvendelse af suppleanter vil blive evalueret om et år. Møde den: 8. maj 2015 kl. 10.30-12.30 Mødelokale 1431-021/023 (videolink 1431021) Møde i LSU for Uddannelse Referat Deltagere: Kristian Thorn, Helle Colding Seiersen, Anna Mette Morthorst, Anders Nyegaard

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden FSU-møde den: 15. maj 2012 kl. 12.00 15.00 Ny Munkegade 120, 8000 Aarhus C, Bygn. 1520-732 REFERAT Til stede: A-siden: Brian Bech Nielsen, Søren Bom Nielsen, Erik Østergaard Jensen, Thomas Skjødeberg Toftegaard,

Læs mere

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8)

Referat AARHUS UNIVERSITET. Afbud: Lene Fransen Ina Wilkens Nissen (skulle have deltaget under punkt 7 og 8) Side 1/5 Mødedato: 16. marts 2018 Mødested: Lokale 214, JBV Mødeemne: LSU Deltagere: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre (referent), Alev Gencay, Henrik Philipp Vestergaard, Lene Fransen, Lizzi Edlich,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. april 2016, 16.15 18.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Marit-Solveig Seidenkrantz (MSS/GEO), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS),

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger.

2. Godkendelse af referat (bilag 2) Referatet fra mødet den 1. juni 2015 blev godkendt uden bemærkninger. Aarhus BSS administrationscenter LSU-møde den: 11. september 2015, kl. 10.30-12.00 Mødelokale: Bygning 1443/144 Referat Deltagere Ledelsesrepræsentanter: Nikolaj Harbjerg, Anni Bækgaard Langberg, Eigil

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming

Afbud: Per H. Christensen, Niels Relsted, Dorete W. Jensen, Mads Kristian Warming Møde den: 29. maj 2017, kl. 13-15 Nordre Ringgade 1, bygn. 1431-015 Møde i HAMU Referat Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Arnold Boon (AB), Marianne Hokland (MH), Jørgen B. Jespersen (JBJ), Anja Zimmerdahl

Læs mere

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014

Plan for arbejdsmiljøsamarbejdet 2015, drøftet på FAMU møde den 11. december 2014 AARHUS UNIVERSITET ÅRLIG ARBEJDSMILJØDRØFTELSE Målet med den årlige arbejdsmiljødrøftelse er, at ledelsen i samarbejde med medarbejderne skal tilrettelægge det kommende års samarbejde om arbejdsmiljø.

Læs mere