Referat fra økonomiudvalgets møde den 3. april 2006 kl på Aars Rådhus. PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra økonomiudvalgets møde den 3. april 2006 kl på Aars Rådhus. PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE"

Transkript

1 Referat fra økonomiudvalgets møde den 3. april 2006 kl på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Blad 33. Administrativ organisering Vederlæg og diæter mv. til medlemmerne af økonomiudvalget og sammenlægningsudvalget Drøftelse af strategiske samarbejder Køb af ESDH-løsning Budgetprocedure for budget Ombygning af Vestre Boulevard 50 GODKENDELSER AF BESLUTNINGER I DE FIRE KOMMUNER 39. Godkendelse af anlægsbevilling til byggemodning i Aalestrup Kommune 51 ORIENTERING 40. Orientering om ændret beløbsgrænse ved opfølgning på de fire gamle byråds økonomiske dispositioner Placering af personale Orientering om forhandlingsorgan vedr. lokal aftale om medindflydelse og medbestemmelse (MED-aftale) 54 TILLÆGSDAGSORDEN 43. Drøftelse af byvåben 56 Afbud: Ingen Bemærkninger til dagsorden: Ingen

2 Punkt 33. Administrativ organisering J. nr Der er vedlagt forslag til et sæt organisationsdiagrammer for den adminstrative organisation i forvaltningerne i Vesthimmerlands Kommune. Der er påført navnene på de ledere, som er udpeget navnene er dog blot til orientering. Tidligere sagsbehandling Organisationsdiagrammerne er i overensstemmelse med den administrative struktur vedtaget som punkt 4 på Sammenlægningsudvalgets møde den 9. januar og det overordnede organisationsdiagram, som blev godkendt af Økonomiudvalget den 10. februar Dog foreslås der nu en ændring vedrørende afdelinger inden for Socialforvaltningen. Her var der tidligere forudsat en tilsynsafdeling og en afdeling for socialpsykiatri og misbrug. På baggrund af en gennemgang af opgaver og bemanding i kommunen ønskes disse to afdelinger slået sammen til én afdeling. Bilag - Vesthimmerlands Kommune, administrativ organisation - at den administrative organisering godkendes. Mindre justeringer drøftet. Justeret forslag fremsendes før endelig behandling i Sammenlægningsudvalget. Punkt 34. Vederlag og diæter m.v. til medlemmerne af økonomiudvalget og sammenlægningsudvalget J. nr Reglerne om vederlag og diæter til medlemmer af Sammenlægningsudvalget er reguleret Lov om Kommunernes Styrelse 16 og 16a, Inddelingsloven 17 samt Bekendtgørelse nr. 870 af 16. september 2005 om vederlag og diæter til medlemmerne af forberedelsesudvalg, sammenlægningsudvalg m.v. Der fremgår blandt andet af regelgrundlaget, at : Medlemmer af sammenlægningsudvalget kunne senest 1. februar 2006 vælge at modtage erstatning for tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med hvervet som medlem af sammenlægningsudvalget. Beløbet kan højst udgøre fem gange diætbeløbet svarende til dagligt kr. i Vælger et medlem at modtage erstatning for tabt arbejdsfortjeneste reduceres det faste årlige vederlag med kr. For medlemmer af sammenlægningsudvalget som allerede er medlemmer af kommunalbestyrelse, amtsråd eller forberedelsesudvalg gælder valget for mellem tabt arbejdsfortjeneste og fast vederlag begge hverv.

3 Erstatning for tabt arbejdsfortjeneste ydes efter dokumentation fra arbejdsgiver. I tilfælde, hvor et medlem er selvstændigt, er det Sammenlægningsudvalget som vurderer, hvorvidt kravet er dokumenteret. Der er ikke krav om dokumentation for konkrete tab eller fremlæggelse af regnskab mv., at tabt arbejdsfortjeneste udbetales efter følgende retningslinjer: Hvor mødeaktiviteten sker uden for arbejdstid er der ikke lidt et tab, og der udbetales ikke tabt arbejdsfortjeneste. Der udbetales tabt arbejdsfortjeneste indtil senest kl Udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste vedrørende aktiviteter efter kl sker alene hvor medlemmet kan dokumentere at have aflyst planlagt arbejde. Hvor arbejdet kan varetages af en afløser udbetales et beløb svarende til den faktiske udgift til indkaldelse af afløser. Medlemmer som er selvstændigt erhvervsdrivende, og som ikke kan antage en afløser under fravær, lider et indtægtstab ved deltagelse i aktiviteter under sammenlægningsudvalget. Der er ikke fastlagte timesatser vedrørende den fortjeneste som de enkelte medlemmer har tabt. Hvor der er vejledende timesatser for fagområdet, anvendes disse. Det er p.t. Advokatsamfundets vejledende satser for salærer og Dansk Journalistforbunds vejledende vilkår. Hvor en selvstændig erhvervsdrivende arbejder efter en fast timesats, for eksempel for køreskoleundervisning, lægges denne timesats til grund. Administrationens indstilling indstilles godkendt. Punkt 35. Drøftelse af strategiske samarbejder J. nr A06 / (BJU) Administrationen foreslår, at Økonomiudvalget tager en indledende overordnet drøftelse af mulige strategiske samarbejder inden for turisme, erhverv og handel mv. - at emnet drøftes i Økonomiudvalget Sagen drøftet. Punktet genoptages på næste møde i økonomiudvalget.

4 Punkt 36. Køb af ESDH-løsning J.nr Elektronisk sags- og dokumenthåndtering, ESDH, er afgørende for effektiv behandling og arkivering af sagen i Vesthimmerlands Kommune. Elektronisk håndtering af sagerne betyder, at dokumenter og sager kan læses og behandles af de relevante medarbejdere, også når medarbejderne er fysisk placeret på flere adresser. En arbejdsgruppe med repræsentanter fra de nuværende fire kommuner og fra flere fagområder har beskrevet den nuværende status på anvendelse af ESDH samt krav til ESDH-løsningen i Vesthimmerlands Kommune. På baggrund af arbejdsgruppens konklusion samt tilbud fra leverandører indstilles, at systemet Acadre fra firmaet Traen anskaffes. ESDH-løsningen vil over en firårig periode koste ,00 kr. Beløbet inkluderer anskaffelse af systemet, implementering af systemet samt løbende vedligeholdelse og opgradering til nye versioner. Konvertering af data fra Løgstør Kommunes nuværende system skal betales særskilt og vil beløbe sig til cirka kr. Ved indstilling af, at Vesthimmerlands Kommune anskaffer ESDH-løsningen Acadre er lagt vægt på: Acadre er udviklet under FESD-samarbejdet, og systemet opfylder den kravsspecifikation som er beskrevet af Den digitale Taskforce under Økonomistyrelsen. Acadre er et åbent system med mange snitflader og et aktivt engagement i at etablere snitflader til stadig flere systemer i samarbejde med blandt andet KL. Acadre fremtræder brugervenligt og kan anvendes af sagsbehandlere efter en kort introduktion. Acadre tilbyder en politiker- og borgerweb, så giver borgere og politikere en adgang til opdateret og relevant information via internettet. Det er afgørende, at Sammenlægningssekretariatet kan håndtere sager og dokumenter elektronisk, og implementeringen af ESDH-løsningen vil starte i Sammenlægningssekretariatet. Indførelse af ESDH i Vesthimmerlands Kommune er en vigtig nøgle til effektiv og rationel sagsbehandling. Men implementeringen kræver, at en dedikeret projektleder planlægger og stiller mål for ESDH-projektet, modner organisationen til implementering af nyt system og arbejdsgange og konstant følger op på implementeringen. Der skal desuden udføres en række konkrete opgaver med opsætning af skabeloner og arbejdsgange, så systemet kan udnyttes af forvaltningerne fra 1. januar Derfor foreslås, at der afsættes en medarbejder på fuld til arbejdet. Projektlederen vil kunne ansættes i vakant stilling i den foreløbige normering for IT, løn og personale. : Vesthimmerlands Kommune indgår aftale med firmaet Traen om køb af Acadre til en samlet kontraktsum på 1, ,00. Der afsættes til konvertering af data fra Løgstør Kommunes nuværende ESDH-løsning. Der afsættes årligt til projektledelse under implementeringsfasen, som anvendes til honorering af projektleder samt omkostninger herunder intern uddannelse af medarbejdere og politikere i brug af systemet. Punktet udsat. Økonomiudvalget ønsker en beskrivelse af de to ESDH-løsninger, der var med i den sidste del af processen.

5 Punkt 37. Budgetprocedure for budget 2007 J. nr Ø09 Sammenlægningsudvalget behandlede på møde den 23. januar 2006 (punkt 23) budgetproceduren for Det blev bl.a. besluttet, at det første budgetseminar skulle afvikles fra søndag, den 7. maj 2006 kl til mandag den 8. maj Det har efterfølgende vist sig, at vi på nuværende tidspunkt ikke er så langt fremme som oprindelig planlagt. Hertil kommer, at Kommunernes Landsforening den 8. maj 2006 har indkaldt økonomichefer til møde om finansierings- og udligningsreformen. På den baggrund vil det være mere hensigtsmæssigt at afvikle budgetseminaret den juni Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse, 39 og 40, stk. 2 og 3. - at økonomiudvalget indstiller til Sammenlægningsudvalget, at første budgetseminar udsættes til den juni Økonomiudvalget indstiller, at første budgetseminar afvikles d juni Punkt 38. Ombygning af Vestre Boulevard J. nr På Sammenlægningsudvalget møde den 6. februar 2006 blev det vedtaget, at der i forbindelse med ombygningen af Vestre Boulevard skulle nedsættes en projektgruppe. Projektgruppen har været samlet to gang. På gruppens første møde blev kontor behovet drøftet. Herunder blev muligheden for fleksible arbejdspladser og åbne kontorlandskaber drøftet. På andet møde fremlagde arkitektfirmaet et udkast til drøftelse. På mødet den 23. marts vil udvalget få en statusorientering om projekteringen. De nye bygninger skal stå klar til brug senest den 2. januar 2006, det er herfor målet at Sammenlægningsudvalget kan godkende et oplæg på deres møde den 24. april For at der til mødet i Sammenlægningsudvalget den 24 april kan ligge en indstilling klar fra Beskæftigelsesudvalget skal udvalget aftale et ekstraordinært møde. Fremsendes til orientering og datofastsættelse af et ekstraordinært møde samt senere behandling. Beskæftigelsesudvalgets beslutning den 23. marts 2006:

6 Bjarne Jensen og Erik Nielsen var ikke tilstede. Udvalget kan ud fra en faglig vurdering støtte de fremlagte tegninger. Udvalget har ikke mulighed for at vurdere økonomien i projektet. Øvrige oplysninger Det kan oplyses, at AF i dag lejer 502 kvm. for kr. (2005-tal). UU-centeret giver ingen husleje, idet dette var led i den politiske aftale, da UU-centret blev oprettet. Der henvises til den temadrøftelse om byggeriet på Vestre Boulevard, som afholdes onsdag den 29. marts kort efter kl Her vil arkitekt Frits Fischer fra Arkitektfirmaet Krogh Madsen fortælle om byggeplanerne. Da denne temadrøftelse afventes, har administrationen ikke fremsendt en nærmere indstilling. Som bilag er vedlagt arealoversigt og økonomi fra Arkitektfirmaet Krogh Madsen. Økonomiudvalget beslutter at sende det af Arkitektfirmaet Krogh Madsen udarbejdede forslag i udbud jf. tidsplanen. Økonomiudvalget forestiller sig byggestart d. 1. juli 2006 i stedet for 1. juni Økonomiudvalget forudsætter, at udbygningen kan ske etapevis. Økonomiudvalget forventer, at der udarbejdes økonomiforventning ang. udgifter til inventar, IT m.m. Denne forelægges før endelig vedtagelse i sammenlægningsudvalget. GODKENDELSER AF BESLUTNINGER I DE FIRE KOMMUNER Punkt 39. Godkendelse af anlægsbevilling til byggemodning i Aalestrup Kommune J.nr / (FWM) Der er behov for en anlægsbevilling på 4,08 mio. kr. til at byggemodne anden etape af området ved Solbærstykket. Anden etape omfatter 16 byggegrunde. Aalestrup Kommune har vedtaget bevillingen, der skal godkendes af Sammenlægningsudvalget. Bilag - Referat fra møde i byrådet for Aalestrup Kommune den 2. marts at anlægsbevillingen godkendes Anlægsbevillingen indstilles godkendt.

7 ORIENTERING Punkt 40. Orientering om ændret beløbsgrænse ved opfølgning på de fire gamle byråds økonomiske dispositioner J. nr Ø00 Sammenlægningsudvalget besluttede på møde den 23. januar 2006 (pkt. 25), at alle positive og negative tillægsbevillinger til drifts- og anlægsbudgettet skal godkendes i Sammenlægningsudvalget, såfremt bevillingen er på mere end kr. Beslutningen var i overensstemmelse med de beløbsgrænser, der er fastsat i Bekendtgørelse om regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne i Finansministeren og Indenrigs- og Sundhedsministeren har siden ved brev af 13. marts 2006 ændret beløbsgrænsen i bekendtgørelsen fra kr. til kr. Det betyder, at Sammenlægningsudvalget fremover skal godkende alle positive eller negative tillægsbevillinger til drifts- og anlægsbudgettet for 2006, såfremt bevillingerne er på mere end kr. Lovgrundlag Sammenlægningsudvalgets kontrol med kommunernes økonomiske dispositioner er omtalt i Inddelingslovens 2, stk. 2-4, 20, 21, 23 og 24. I medfør af disse bestemmelser har Indenrigs- og Sundhedsministeren den 19. december 2005 udstedt Bekendtgørelse om regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne i Efterfølgende er udsendt fællesbrev fra Finansministeren og Indenrigs- og sundhedsministeren af 13. marts 2006 (brevet vedrører afslutning på sagen om genåbning af kommunernes budgetter for 2006). Økonomiudvalget, den 3. april 2006 Taget til efterretning. Punkt 41. Orientering om placering af personale J. nr De kommende administrative medarbejderne fra de fire rådhuse og de to amter modtog mandag den 20. marts 2006 et høringsbrev om, på hvilket rådhus, de i fremtiden vil få tilbudt ansættelse. Langt de fleste medarbejdere - omkring 98% - får den førsteprioritet, som de havde ønsket sig forud for høringsbrevet. Der forventes meget få indsigelser fra medarbejderne, og direktionen vil forholde sig til de enkelte høringssvar. Det næste trin er fordelingen af de fremtidige arbejdsopgaver. Efter en samtale med den nye forvaltningschef får hver medarbejder en overordnet jobbeskrivelse. Også denne proces resulterer i et høringsbrev med mulighed for høringssvar hen over maj måned. Det endelige brev med fremtidige arbejdsopgaver er planlagt udsendt den 8. juni 2006.

8 Økonomiudvalget, den 3. april 2006 Taget til efterretning. Punkt 42. Orientering om forhandlingsorgan vedr. lokal aftale om medindflydelse og medbestemmelse (MEDaftale) J. nr : Som følge af kommunalreformen skal der nedsættes et forhandlingsorgan for de kommuner, der indgår i en ny kommune konstellation. Forhandlingsorganet, som består af ledelses- og medarbejderrepræsentanter, skal optage forhandling med henblik på at søge enighed om en lokal aftale om medindflydelse og medbestemmelse. Forhandlingsorganet har alene til opgave at aftale form, indhold og struktur for den lokale medindflydelse og medbestemmelse. Forhandlingsorganet kan tidligst etableres den 1. januar 2006 og skal være etableret senest den 1. august MED-aftalen indebærer: 1. gensidig pligt til at informere om og drøfte alle forhold af betydning for arbejds-, personale-, samarbejdsog arbejdsmiljøforhold, 2. medbestemmelse ved fastlæggelse af retningslinier for tilrettelæggelse af arbejds-, personale-, samarbejds- og arbejdsmiljøforhold, 3. mulighed for forhandling af og indgåelse af aftaler. Nogle af de væsentligste formål med MED-aftale er: - at hver kommune indgår sin aftale - at aftalen skal forbedre og udvikle samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere - at alle medarbejdere i lokalaftalen sikres ret til medindflydelse og medbestemmelse og at der sker en større integration mellem samarbejds- og arbejdsmiljøsystemet. Vesthimmerlands Kommune igangsætter nu arbejdet om forhandling af lokalaftale om medindflydelse og medbestemmelse og skal i den forbindelse nedsætte et forhandlingsorgan. Sammensætning: Forhandlingsorganets sammensætning er for Vesthimmerlands Kommune aftalt til 8 repræsentanter på medarbejdersiden, LO 4 repræsentanter, FTF 3 repræsentanter og AC 1 repræsentant. Ledelsen har peget på en repræsentation på 7 ledelsesrepræsentanter. Medarbejdersiden har anmeldt følgende medlemmer og suppleanter: LO-repræsentanter: 3F, Lindy Mortensen, suppleant Poul Erik Kristensen. FOA, Aalborg, Jan Andersen, suppleant Susanne Mertz. HK-Nordjylland, Ole Vad, suppleant Lene Seiberg SL-Nordjylland, Anne Marie Frederiksen, suppleant Peter Olsen. FTF-repræsentanter: DSR, Edel Rüsz BUPL, Kim Sandø Larsen DLF, Søren Eriksen AC-repræsentant: DM, Jan Sørensen

9 Ledelsen har peget på følgende repræsentanter: Organisationsdirektør Jan Lund-Andersen Forvaltningsdirektør Peder Eg Pedersen Skoleleder Eigild Andersen, Børn/skoleforvaltningen Leder Birgit Sæderup, Sundhedsforvaltningen Leder af Sammenlægningssekretariatet Peter Dalengaard Afdelingschef for HR Janne Dinesen Herudover forbeholder ledelsen sig ret til at udpege et syvende medlem Økonomiudvalget, den 3. april 2006 Punktet tages med på sammenlægningsudvalgets møde den 24. april 2006 til godkendelse. TILLÆGSDAGSORDEN Punkt 43. Drøftelse af byvåben J. nr Vesthimmerlands Kommune har indgået aftale med kongelig våbenmaler Ronny Andersen om bistand til udarbejdelse af kommunevåben. Arbejdet har taget udgangspunkt i tre temaer: Muslingen, fordi den forankrer kommunen bagud til Ertebølle-kulturen, og fordi den understreger - også for turister - at den ny kommune er en fjordkommune. Landskabet, fordi fjorden og det lille nordenfjordske hjørne giver nogle grafiske muligheder - og fordi det er smukt og enkelt Tyren, fordi kimbrernes tyr på bundpladen af Gundestrupkarret er Himmerlands traditionelle symbol - og fordi Vesthimmerlands Kommune er den eneste kommune i hvilken ordet Himmerland optræder. Der er vedlagt et oplæg med tre forslag til kommunevåben. Administrationen ønsker, at oplægget drøftes i Økonomiudvalget. Der er mulighed for at kongelig våbenmaler Ronny Andersen giver et oplæg i forbindelse med Sammenlægningsudvalgets møde den 24. april. Bilag - Oplæg om det ny kommunevåben for Vesthimmerlands Kommune. - at oplægget drøftes Økonomiudvalget, den 3. april 2006 Der udskrives en konkurrence med forslag til nyt kommunevåben. Mødet afsluttet kl.:

Referat fra økonomiudvalgets møde den 24. april 2006 kl på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets møde den 24. april 2006 kl på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets møde den 24. april 2006 kl. 13.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE blad 44. Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske dispositioner

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars REFERAT FOR BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 21. SEPTEMBER 2006 KL. 16.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse 16 Orientering om budget 2007 17 Produktionsskolen

Læs mere

Referat fra Sammenlægningsudvalgets ordinære møde den 24. april 2006 kl

Referat fra Sammenlægningsudvalgets ordinære møde den 24. april 2006 kl Referat fra Sammenlægningsudvalgets ordinære møde den 24. april 2006 kl. 16.00. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE blad 65. Administrativ organisering 3 66. Budgetprocedure for budget

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus.

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Referat fra Økonomiudvalgets møde den 30. oktober 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus. Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 125. Ansøgning om støtte fra Plan09 midler til udarbejdelse af

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA ØKONOMIUDVALGETS MØDE DEN 3. JANUAR 2007 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS Indholdsfortegnelse 162 Valg af næstformand for økonomiudvalget 163 Tilskud til handelsstandsforeninger

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets møde den 29. maj 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 54. Løbende opfølgning af de sammenlagte byråds økonomiske dispositioner

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE HANDICAPRÅD ONSDAG DEN 11. MAJ 2006 KL. 15.00 PÅ AARS RÅDHUS, HIMMERLANDSGADE 27, AARS UDVALGSVÆRELSE 3 Indholdsfortegnelse

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Hovedudvalget. Referat Brønderslev Kommune Hovedudvalget Referat Dato: Lokale: Tidspunkt: 14. maj 2008 Mødelokale 120. Brønderslev Rådhus kl. 10.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse af referat... 1

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1

Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1 Referat for Sundhedsudvalgets møde den 25. juni 2007 kl. 08:00 i Aars, lokale 1 Indholdsfortegnelse 46. Rygcentret... 87 85 Medlemmer Martin Glerup Bent Sloth Ole B. Sørensen Mads Krarup Nielsen Søren

Læs mere

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 1. marts 2016 i Havnekontoret

Juridisk Kontor. Dagsorden. til mødet i. Havnebestyrelsen. 1. marts 2016 i Havnekontoret Juridisk Kontor Dagsorden til mødet i Havnebestyrelsen 1. marts 2016 i Havnekontoret Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst 7 Konstituering af ny formand for Havnebestyrelsen 8 Orientering - økonomisk opfølgning

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ styregruppe Referat Dato: 29. november 2004 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 9.00 - ca. 12.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Forretningsorden

Læs mere

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus

Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Referat fra Økonomiudvalgets møde den 16. januar 2006 kl. 15.00 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse 1. Tilbud om bredbånd 3 2. Budget 2006 for sammenlægningsudvalget 4 3. Budgetprocedure for budget 2007

Læs mere

Referat fra Plan- og miljøudvalgets ordinære møde, mandag den 20.marts 2006 kl. 12.00 på rådhuset i Farsø

Referat fra Plan- og miljøudvalgets ordinære møde, mandag den 20.marts 2006 kl. 12.00 på rådhuset i Farsø Referat fra Plan- og miljøudvalgets ordinære møde, mandag den 20.marts 2006 kl. 12.00 på rådhuset i Farsø Indholdsfortegnelse 1. Fastlæggelse af mødeaktivitet for underudvalget (kommende plan- og miljøudvalg)

Læs mere

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen Toftevej 43 Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Veje Pedersen Direkte 7257 7457 pvp@jammerbugt.dk 20. september 2012 Referat Ligestillingsudvalget

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Referat fra økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 12. juni 2006 kl. 8.30 på Aars Rådhus Indholdsfortegnelse PUNKTER VEDR. VESTHIMMERLANDS KOMMUNE 66. Budgetopfølgning pr. 30. april 2006 for de 4 kommuner

Læs mere

REFERAT FRA SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS 1. ORDINÆRE MØDE MANDAG DEN 9. JANUAR

REFERAT FRA SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS 1. ORDINÆRE MØDE MANDAG DEN 9. JANUAR REFERAT FRA SAMMENLÆGNINGSUDVALGETS 1. ORDINÆRE MØDE MANDAG DEN 9. JANUAR 2006 KL. 18.30. Indholdsfortegnelse 1. Vedtagelse af forretningsorden for sammenlægningsudvalget 3 2. Den politiske struktur for

Læs mere

1. Lokalt Beskæftigelsesudvalg 3 2. Tema drøftelse beskæftigelsesområdet. 6 3. Mødekalender for 2006 7 4. Produktionsskolen Kongshøjgaard 8

1. Lokalt Beskæftigelsesudvalg 3 2. Tema drøftelse beskæftigelsesområdet. 6 3. Mødekalender for 2006 7 4. Produktionsskolen Kongshøjgaard 8 Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 23. februar 2006 Indholdsfortegnelse 1. Lokalt Beskæftigelsesudvalg 3 2. Tema drøftelse beskæftigelsesområdet. 6 3. Mødekalender for 2006 7 4. Produktionsskolen

Læs mere

NOTAT. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer. 1. Generelt om udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste

NOTAT. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer. 1. Generelt om udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67 1. Generelt om udbetaling af

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser SLU Økonomiudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Søllerød Rådhus, mødelokale 3 Mødedato: Mandag den 13. marts 2006 Mødetidspunkt: Kl. 08.00-9.30 Bemærkninger: Medlemmer: Erik Fabrin

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Proces for drøftelse af personalepolitik for Viborg Kommune

Proces for drøftelse af personalepolitik for Viborg Kommune VIBORG STORKOMMUNE 15. september 2006 /LPO - KSJ Notat om Proces for drøftelse af personalepolitik for Viborg Kommune 1. Baggrund besluttede på sit møde den 31. maj 2006 at nedsætte en arbejdsgruppe til

Læs mere

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg I dette afsnit er skolens sikkerhedsorganisation og MED-udvalg beskrevet. Herunder hvem der er repræsentanter og hvilke opgaver de varetager. Sikkerhedsgruppens

Læs mere

UDKAST. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer

UDKAST. Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer UDKAST Retningslinjer for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste til byrådsmedlemmer Når et byrådsmedlem vælger at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste, har medlemmet ret til erstatning

Læs mere

DAGSORDEN. MTSU Voksen- og plejeområdet. Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 19. marts 2007 Start kl. : Slut kl.

DAGSORDEN. MTSU Voksen- og plejeområdet. Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 19. marts 2007 Start kl. : Slut kl. MTSU Voksen- og plejeområdet DAGSORDEN Møde nr. : 02/2007 Sted : Rådhuset Grenaa. Rådssalen Dato : 19. marts 2007 Start kl. : 10.00 Slut kl. : Medlemmer (Ledelsen) Deltog Medlemmer (Medarbejdere) Deltog

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 01. september 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 01. september 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åbent møde for Socialudvalgets møde den 01. september 200 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 044. Orientering fra formanden 7 045. Orientering fra forvaltningschefen 8 046. Budget 2010-2013 047.

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste

Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste Opgørelse og dokumentation af tabt arbejdsfortjeneste Side 1 af 9 1. Tabt arbejdsfortjeneste Medlemmer af Byrådet kan vælge at modtage erstatning for dokumenteret tabt arbejdsfortjeneste. Ordningen er

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 12. august 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 12. august 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 12. august 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 055. Orientering ved formanden 3 056. Orientering fra forvaltningschefen 4 057. Ny organisering i Beskæftigelses-

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 9947 1112

Læs mere

Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006.

Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg. Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006. Midttrafik Søren Nymarks Vej 3 8270 Højbjerg 22-03- 2007 Vedrørende Deres j.nr. 8-16-16-72-2006. Midttrafik har i brev af 30. november 2006 anmodet om Statsamtet Århus godkendelse af Regler for vederlag,

Læs mere

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold

Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN. Indhold 1 Forretningsorden for MED-udvalg, Guldborgsund Handicaps Guldborgsund Handicap MED UDVALG - FORRETNINGSORDEN Indhold 1. Formål... 2 2. Udvalgets sammensætning... 2 3. Konstituering... 2 4. Mødevirksomhed...

Læs mere

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab

Referat. Administrative styregruppe fælles beredskab Administrative styregruppe fælles beredskab Møde vedr.: Referat 26102015 - administrative styregruppe Mødested: Laksetorvet Randers Mødedato: 26-10-2015 Sendes til: Hjemmesiden Beredskab & Sikkerhed Deltagere:

Læs mere

Forretningsgange vedrørende ændret anvendelse af Ejendomme (D) v/ Søren Lenau

Forretningsgange vedrørende ændret anvendelse af Ejendomme (D) v/ Søren Lenau CHEFGRUPPEN Ullasvej 23 3700 Rønne Tlf.: 56 92 10 17 Fax: 56 92 00 01 E-mail: direktionsmoeder@brk.dk 10.1.2012 Referat, møde nr. 69. Chefgruppens møde den 10.1.2012 kl. 8.30-10.30, mødelokale C, Ullasvej

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. marts 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. marts 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 06. marts 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 101. Orientering om kontanthjælpsområdet 3 102. LBR - medlemmer 4 103. Orientering om drøftelser i

Læs mere

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Strukturudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 1 Mødested: Mødelokale 4, Birkerød Rådhus Mødedato: Mandag den 23. januar 2006 Mødetidspunkt: Kl. 13.30-16.30 Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende: Daniel

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 4. april 2006 kl. 12:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 4. april 2006 kl. 12:00. Referat for Side 1 af 8 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Byrådssalen Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 4. april 2006, kl. 12:00 Søren Kristiansen fra Aalborg Universitet deltager fra kl. 12-13.00 Åben sag:

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør

Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Åbent møde for Ældrerådets møde den 25. august 2011 kl. 09:30 i Røde Kors Hjemmet, Bøgevej 2, Løgstør Indholdsfortegnelse 048. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 25. august 2011 100 049.

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 10. april 2013 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Birgit Skytte, Flemming Wetterstein,

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg

Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg 1. Medlemmer og suppleanter Stk.1: Regions-MEDudvalget består af 11 ledelsesrepræsentanter og 22 medarbejderrepræsentanter. Stk.2: Ledelsessiden

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) ssekretariatet Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006

Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Vesthimmerlands Kommune, Børne- og skoleudvalgets møde den 21. november 2006 Indholdsfortegnelse 51. Drøftelse af visioner, strategi og udvikling i børne- og skoleudvalget 52. Dialogstruktur 53. Juniorklub

Læs mere

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Byrådet juni 2008 i Regionshuset

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Byrådet juni 2008 i Regionshuset Juridisk Kontor Referat til mødet i Byrådet 2007-2009 25. juni 2008 i Regionshuset Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 154 Indførelse af spørgetid i Vejle Byråd 388 388 00.01.00-A10-32-08 154. Indførelse

Læs mere

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget Published on www.ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Økonomiudvalget - 30-05-2016 Økonomiudvalget - 30-05-2016 30.05.2016 kl. 20:30 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus, Hold-an Vej 7, 2750

Læs mere

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune

REFERAT. Midlertidigt Tværgående HovedSamarbejds- Udvalg (MT-HSU) for Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F. Kommunens sagsnr. 15/34881 Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-33822 Dato: 27-11-2017 Kommunens sagsnr. 15/34881 Ankestyrelsen Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommunes fastsættelse af vederlag til stedfortrædere

Læs mere

Udvalget for Beskæftigelse, Turisme. Beslutningsreferat fra ekstraordinært møde

Udvalget for Beskæftigelse, Turisme. Beslutningsreferat fra ekstraordinært møde Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat fra ekstraordinært møde den kl. 16.00 i Udvalgsværelset Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 165 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 SAGER TIL

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT

Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT Norddjurs Beskæftigelsesråd REFERAT Sted: SCS Salen, Gl. Estrup Landbrugsmuseum Randersvej 4 8963 Auning Dato: Torsdag den 20. august 2015 Start kl.: 12:30 Slut kl.: 13:45 Medlemmer: Fraværende: John Saaby

Læs mere

Egebjerg Kommune. Socialudvalget 2002-05. Referat

Egebjerg Kommune. Socialudvalget 2002-05. Referat Egebjerg Kommune Socialudvalget 2002-05 Referat Dato: Mandag den 27-maj-2002 Starttidspunkt for møde: Kl. 10.30 Sluttidspunkt for møde: Kl. 16.30 Mødested: STENSTRUP PLEJEHJEM Udsendelsesdato: 23-05-2002

Læs mere

Retningslinjer for beregning af tabt arbejdsfortjeneste til kommunalbestyrelsesmedlemmer

Retningslinjer for beregning af tabt arbejdsfortjeneste til kommunalbestyrelsesmedlemmer Jette Linnemann Direkte: 7257 7285 Mail: jli@jammerbugt.dk Sagsnr.: 00.01.00-G01-6-18 Retningslinjer for beregning af tabt arbejdsfortjeneste til kommunalbestyrelsesmedlemmer Generelt om udbetaling af

Læs mere

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve

Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Lokalt Beskæftigelsesråd Greve Mandag den 04.12.06 kl. 18.30 i Job- og Erhvervsservice 3. sal Side 1 Indholdsfortegnelse Punkt Tekst Side 1. Præsentationsrunde...3 2. Godkendelse af forretningsorden...4

Læs mere

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7

Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Referat af Handicaprådets møde onsdag den 10. marts 2010 Kl. 17.00 19.00 i udvalgsværelse 7 Deltagere: Jørn Christensen (Høreforeningen) Øvrige deltagere: Tabita Sonne-Dalsø Afbud: Alice Thulesen (Dansk

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7

Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Vesthimmerlands Kommune REFERAT FRA BESKÆFTIGELSESUDVALGETS MØDE DEN 12. APRIL 2007 KL. 15.30 PÅ ADMINISTRATIONSBYGNINGEN PÅ VESTRE BOULEVARD 7 Indholdsfortegnelse 45 REVA institution 46 Rådighedsbeløb

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Referat fra møde i HovedUdvalget

Referat fra møde i HovedUdvalget Mødedato: 20. juni 2014 kl. 10:00-12:30 Mødested: Odder Rådhus, møderum 1 Referat fra møde i HovedUdvalget Mødelokalet er reserveret fra kl. 8.30 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere: Ledelsesrepræsentanter:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU. Referat

Brønderslev Kommune. Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU. Referat Brønderslev Kommune Fællesmøde for Hovedudvalget og MTHSU Referat Dato: 26. juni 2007 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: Kl. 13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Drøftelse af forslag til forretningsorden...

Læs mere

Menighedsrådets møde torsdag den 23. april 2015

Menighedsrådets møde torsdag den 23. april 2015 Blad nr. 3035 Menighedsrådets møde torsdag den 23. april 2015 Dagsorden Beslutning Afbud fra Jens Arendt, Paul Kofoed Christiansen og Rune Viberg 1. Godkendelse af mødets dagsorden Godkendt. 2. Meddelelser

Læs mere

Referat Integrationsrådet's møde Mandag den Kl. 15:30 Store mødelokale

Referat Integrationsrådet's møde Mandag den Kl. 15:30 Store mødelokale Referat Integrationsrådet's møde Mandag den 23-04-2007 Kl. 15:30 Store mødelokale Deltagere: Peter Ramanandan Sithamparappillai, Kim Nguyen, Enis Mallopolci, Fadil Bucan, Kobra Karimi, Laith Sardest, Ahmet

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel

Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel Referat af bestyrelsesmøde i bestyrelsen for FGU Vendsyssel Mødedato: 29. oktober 2018 Mødet påbegyndt: kl. 13.00 Mødet afsluttet: kl. 15.00 Mødested: Brønderslev Produktionsskole, Søndergade 23-25, 9700

Læs mere

Budgetprocedure for budget

Budgetprocedure for budget Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 31. januar 2017 Budgetprocedure for budget 2018-2021 1. Resume Procedureindstillingen beskriver hvordan budgetlægningen for

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111 Åbent møde for Ældreråds møde den 09. oktober 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, mødelokale 111 Indholdsfortegnelse 055. Orientering fra Ældrerådets formand 89 056. Orientering fra Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ekstraordinært møde 15-04-2015 Onsdag 15.04.2015 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Opgradering af Idrætsparken -

Læs mere

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET REFERAT ARBEJDSMARKEDSUDVALGET den 19.01.2010, kl. 08:30 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden...... 3 2 Udpegning af næstformand...... 4 3 Mødekalender for 2010...... 5 4

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS SUNDHEDSUDVALGET TORSDAG DEN 18. JANUAR 2007 KL. 15:30 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af formand og næstformand for Sundhedsuvalget 2 Åben - Meddelelser til udvalgets

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Dagsorden

SOCIALUDVALGET. Dagsorden Dagsorden Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Socialforvaltningen - mødelokale 1 Nytorvsgyde 6, 1. sal Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN 1 Valg af formand og næstformand 3 2

Læs mere

Skagen Rådhus, Byrådssalen

Skagen Rådhus, Byrådssalen Page 1 of 8 Referat Direktionsgruppen Ordinært møde Dato Tid Sted 13. januar 2005 09:00 Skagen Rådhus, Byrådssalen NB. Der serveres en let frokost i kantinen kl. 12.00. Sekretariatschef Henriette B. Wandborg

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus

Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus FURESØ KOMMUNE Sammenlægningsudvalget 5. december 2005, Kl. 19.00 Møde nr. 1 Byrådssalen på Farum Rådhus Alle medlemmer mødt REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning 1. Sammenlægningsudvalgets

Læs mere

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren

Referat. Ungdomsskolebestyrelsen. Mødedato 13. september 2010 kl Mødelokale. Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Referat Mødedato 13. september 2010 kl. 19.00 Mødelokale Kontoret, Skolegade 1, 2. sal Fraværende Lars Langhoff Madsen Anne Knudsen mødt Ebbe Ahlgren Åbne sager 9 Lukkede sager Mødet hævet 21.30 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00

ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00 ÅBEN BESLUTNINGSPROTOKOL FOR SOCIALUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI 2007 16:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Orientering fra formanden 2 Åben - Budgetopfølgning pr. 30. april 2007 3 Åben - Budget 2008-2011

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og

Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og sammensætning af MTSU Information og drøftelse Retningslinier

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 19. august 2015 til ordinært møde tirsdag 18. august 2015 kl. 19.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/

1. Godkendelse af referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Rammeaftalen Budget 2016/ Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 25. august 2016 - kl. 15:30 Sted Mødelokale 2 Bemærkning Afbud fra Erik Klindt Andersen. Afbud fra Kirsten Grove i stedet deltog Ingemann Jensen. Afbud fra Rie Nielsen.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 11. november 2010 kl. 16:30 Mødelokale 1, Brovst Rådhus 1/8 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 11. november 2010 1. Fællesmøde

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars

Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR EKSTRAORDINÆRT ÅBENT MØDE SUNDHEDSUDVALG TIRSDAG DEN 12. SEPTEMBER 2006 KL. 15.00 I ÆLDREAFDELINGENS MØDELOKA- LE, LØGSTØR RÅDHUS,

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole Forretningsorden for bestyrelsen på I henhold til 14, stk. 1 i institutionens vedtægter fastsættes følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens opgaver og ansvar Bestyrelsesmedlemmer skal tilsammen bidrage

Læs mere

Referat Kultur- og Fritidsudvalget

Referat Kultur- og Fritidsudvalget Referat Kultur- og Fritidsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 10-01-2018 16:00 Mødeafholdelse: mødelokale 027 NB Tilstede: Anders Broholm (V) - formand Asger Mortensen (V) Bjarke Dyhr Lynnerup

Læs mere

BESLUTNINGSREFERAT. Hovedudvalget. Møde nr. : 12/05 Sted : Rådsalen, Grenaa Dato : 16.08.2012 Start kl. : 13:00 Slut kl. : 16:00

BESLUTNINGSREFERAT. Hovedudvalget. Møde nr. : 12/05 Sted : Rådsalen, Grenaa Dato : 16.08.2012 Start kl. : 13:00 Slut kl. : 16:00 Hovedudvalget Møde nr. : 12/05 Sted : Rådsalen, Grenaa Dato : 16.08.2012 Start kl. : 13:00 Slut kl. : 16:00 BESLUTNINGSREFERAT Medlemmer (Ledelse) Deltog Medlemmer (Medarbejdere) Deltog Jesper Kaas Schmidt

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum Indholdsfortegnelse 014. Klasserumsledelse 3 015. Status vedr. regnskab for 2011 4 016.

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere