Referat fra seminar for sundhedsstrategisk ledelse januar 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra seminar for sundhedsstrategisk ledelse januar 2019"

Transkript

1 Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs Kommune Lene Jensen, Randers Kommune Christina Breddam, Randers Kommune Jens Kjær, Randers Kommune Ingelise Juhl, Syddjurs Kommune Jørgen Andersen, Syddjurs Kommune Kate Bøgh, Favrskov Kommune (afbud) Peter Mikkelsen, Favrskov Kommune Birgitte Holm Andersen, Favrskov Kommune Svend Kier, praksiskoordinator Thomas Clausen, praksiskoordinator Maria Friis Hansen, Favrskov Kommune (referent) Gæster torsdag: Lone Sandal, Regionshospitalet Randers (punkt 1) Jytte Schmidt, Kræftens Bekæmpelse (punkt 1) Michael Arbon, Diabetesforeningen (punkt 1) Bent Schouw, Diabetesforeningen (punkt 1) Jeanette Blicher Alting (punkt 2) Gæster fredag: Ouafa Rian, Koncern HR Helle Vadmand Jensen, Koncernøkonomi Stine Rasmussen, Regionshospitalet Randers Anne-Cecilie Greve, Syddjurs Kommune Marie Koling Laustrup, Syddjurs Kommune Pia Christensen, Norddjurs Kommune Nikolai Kaad, Randers Kommune Dato: januar 2019 Mødested: Ebeltoft vandrehjem Postadresse: Favrskov Kommune Social og Sundhed Sekretariatet Skovvej Hinnerup Tlf januar 2019 Sagsbehandler: Maria Friis Hansen Tlf Personlig henvendelse: Favrskov Kommune Social og Sundhed Sekretariatet Torvegade Hammel Sagsnr Dokument nr Cpr.-/CVR-nr./Ejd.nr. Referat fra seminar for sundhedsstrategisk ledelse januar 2019 Torsdag den 10. januar Hvordan opleves samarbejdet i Randers-klyngen ud fra et patientperspektiv Repræsentanter fra Diabetesforeningen og Kræftens Bekæmpelse fortalte, hvad de oplever, der fungerer godt og hvad der kunne fungere bedre ud fra et patientperspektiv. Diabetesforeningens oplæg er vedlagt referatet. Kræftens bekæmpelse fremhævede særligt, at det for mange kræftpatienter vil være rigtig godt med en fast kontaktperson/tovholder/koordinator, som aktivt kontakter dem i starten af deres sygdomsforløb, og som patient og pårørende løbende kan rette direkte henvendelse til. Derudover blev det særligt fremhævet, at der skal være bedre information om den hjælp og de tilbud, der er når man kommer hjem fra hospitalsbehandling.

2 Begge patientforeninger fremhævede et godt og velfungerende samarbejde mellem hospital og kommuner omkring genoptræning efter hospitalsbehandling. 2. Satspuljeprojektet vedr. den ældre medicinske patient Prøvehandling med fælles visitationssamtaler i vagttid Den 1. november 2018 startede en prøvehandling, hvor vagtlæger i tidsrummet kl bliver mødt af en telefonsvarerbesked, hvor de får mulighed for at angive, hvis de ønsker, at en akutsygeplejerske fra borgerens hjemkommune skal deltage i samtalen. Herefter skal hospitalsvisitationen ringe op til det kommunale akutteam via konferencekald. Projektleder Jeanette Blicher Alting præsenterer de foreløbige erfaringer med prøvehandlingen. Opfølgning på drøftelse vedr. overblik over kommunale akutpladser På møde den 31. oktober 2018 blev styregruppen præsenteret for løsningsforslag til overblik over belægning på kommunernes akutpladser. Det blev besluttet, at man ikke vil gå videre med at udvikle et sådant overblik. Det blev drøftet, hvorvidt de satspuljemidler, der er afsat til IT-udvikling, kan anvendes relevant på anden vis. Det blev aftalt, at det skulle undersøges, om der kan være mulighed for at indgå i Projekt Tværspor som en del af satspuljeprojektet. Efterfølgende dialog med Projekt Tværspor har dog vist, at det vil være vanskeligt at koble de to projekter med kun et år tilbage af satspuljeprojektet. Projektledelsen for Region Midtjyllands samlede satspuljeprojekt har påpeget, at alternativ brug af midlerne skal godkendes af Sundhedsstyrelsen gennem den fælles projektledelse og formandskabet. Sundhedsstyrelsen har fokus på, at der skal være en rød tråd imellem de delprojekter, som indgår i Region Midtjyllands samlede projekt, samt de øvrige projekter nationalt. Derfor bør alternativ brug af midlerne ske inden for den oprindelige ramme af projektet. Orientering om organisationsanalyse Formandskabet for sundhedsstyregruppen besluttede i november 2018, at der med udgangspunkt i erfaringerne fra hhv. Randers- og Midt-klyngen skal laves en analyse af de organisatoriske faktorer i samarbejdet om fælles visitation. Formålet er at identificere, hvilke organisatoriske vilkår, der fremmer og hæmmer at de akut syge svageste ældre får det rette tilbud ved første kontakt. Vedlagt er det oplæg, som Sundhedsstyregruppen har bevilliget midler til, samt DEFACTUMs projektoplæg. Analysen skal baseres på telefoninterviews med repræsentanter fra praktiserende læger og vagtlæger, sygeplejersker i hospitalsvisitation, kommunale akutteams og projektlederne i satspuljeprojektet. Den skal gennemføres i perioden december marts Orientering om midtvejsevaluering fra ekstern evaluator Implement har udarbejdet den vedlagte midtvejsevaluering af det nationale satspuljeprojekt. Randers-klyngen er beskrevet på s Bilag:

3 - Projektbeskrivelse fra ansøgning til Sundhedsstyrelsen - Midtvejsevaluering fra ekstern evaluator - Beskrivelse af organisationsanalyse til SSG formandskab - Projektoplæg vedr. organisationsanalyse fra DEFACTUM - At status på prøvehandlingen tages til efterretning. - At en del af midlerne bruges på at øge det gensidige kendskab mellem de parter, der deltager i de tværsektorielle samtaler. Jeanette Blicher Alting præsenterede de foreløbige erfaringer fra prøvehandlingen: I perioden 1. november januar 2019 var der ved i alt 77 samtaler tastet 1, 2, 3 eller 4 for deltagelse af kommunal sygeplejerske. Af tabel 2 fremgår det, hvor mange gange, der blev tastet for de enkelte kommune. Det fremgår desuden, at 36 af opkaldene fandt sted inden for de første 14 dage, og at antallet herefter er faldet. Det skyldes bl.a., at der var tekniske udfordringer med at komme uden om systemet de første to dage i prøvehandlingen. De kommunale akutteams er ikke ringet op via konferencekald svarende til det antal gange, vagtlægerne har angivet, at de gerne må deltage i visitationssamtalen. Årsagerne til dette er bl.a.: - Mange opkald fra andre end vagtlæger - Vagtlægen ønsker alligevel ikke, at det kommunale akutteam skal deltage i samtalen, men har blot tastet et tal for at komme videre - Visitationssygeplejersken er ikke opmærksom på, at det kommunale akutteam skal ringes op (kan evt. ikke se det, hvis der er flere skærme åbne). Manuelle registreringer i hospitalsvisitationen viser, at der undgået minimum to indlæggelser i den foreløbige prøveperiode. Styregruppen besluttede, at prøvehandlingen foreløbigt forlænges i tre måneder til udgangen af april For at sikre et bedre beslutningsgrundlag fremadrettet bad styregruppen om, at der i de næste tre måneder af prøvehandlingen registreres følgende: - Hvor ofte manglede der et relevant, ledigt tilbud til borgeren i kommunen? - Hvor mange gange mente hospitalsvisitationen, at et kommunalt tilbud kunne være relevant, men hvor lægevagten ønskede at indlægge borgeren på hospitalet?

4 Styregruppen godkendte, at en del af de resterende projektmidler benyttes til øge det gensidige kendskab mellem de parter, der deltager i de tværsektorielle visitationssamtaler. Dette kan blandt andet ske ved at afprøve delestillinger mellem hospitalsvisitationen/akutafdelingen og kommunerne. Det blev besluttet, at projektgruppen skal arbejde videre med dette under inddragelse af medarbejdere med indsigt i HR. Derudover skal det forsøges aftalt, at de kommunale akutteams kan få flere følgevagter med vagtlægerne. Det blev aftalt, at Jeanette Blicher Alting og Maria Friis Hansen kontakter Svend Kier og Thomas Clausen med henblik på at rette henvendelse til vagtchefen i Randers-klyngen for nærmere aftale. Det blev påpeget, at der ikke er tilstrækkeligt kendskab til projektet blandt vagtlægerne. Thomas Clausen tilkendegav, at han vil lægge information om projektet i IT-systemet i lægevagtens biler i Randers-klyngen. Svend Kier foreslog desuden, at der rettes henvendelse til Præhospitalet med henblik på at drøfte mulighederne for øget samarbejde mellem AMK-vagtcentralen og de kommunale akutteams. Det skyldes, at størstedelen af de borgere, der er indlagt akut i mindre end seks timer kommer via AMK-vagtcentralen (112). Præhospitalet arbejder på at få døgndækkende lægebemanding på AMK-vagtcentralen. AMK-lægen har mulighed for at afslutte 112-patienter i hjemmet/på skadestedet via telefonkontakt med det ambulancepersonale, der tilser patienten. 3. Drøftelse af emner for kommende laboratorier Laboratorium 15 psykiatri den gode udskrivelse med fokus på rehabilitering finder sted i marts Der er på nuværende tidspunkt ikke planlagt yderligere laboratorier. Bilag: Oversigt over tidligere fremsatte ideer til nye laboratorier - At emner for kommende laboratorier drøftes. Styregruppen drøftede mulige emner for kommende laboratorier. Det blev foreslået, om der skal være et laboratorium vedr. følgevirkninger efter hjernerystelse. Det blev samtidig fremhævet, at det er et vanskeligt område, da der generelt mangler viden om, hvordan denne patientgruppe bedst hjælpes. Det blev påpeget, at der via satspuljen er bevilliget midler til et nyt forskningscenter for hjernerystelse. På nuværende tidspunkt vil det derfor ikke være hensigtsmæssigt at starte et selvstændigt laboratorium på området, men Regionshospitalet Randers vil rette henvendelse til Jørgen Feldbæk og spørge, om de kunne være interesserede i, at Randers-klyngen er med i centrets arbejde. Det blev samtidig drøftet, om der skal laves et nyt sprint i et af de tidligere laboratorier. Konkret blev det foreslået at starte et nyt laboratorium vedrørende palliation, hvor der evt. kan laves en ramme for de palliative forløb (en palliations-plan ) med inspiration fra genoptræningsplanerne. Det blev samtidig drøftet, om man kan bruge laboratoriet

5 til at arbejde med, hvordan man kommer i mål med implementering af leverancerne fra et laboratorium. Det blev besluttet, at drøftelsen vedrørende nye laboratorier genoptages på næste styregruppemøde i april. 4. Drøftelse af emner til og form på udviklingsdag At forslag til emner til og form på udviklingsdag i 2019 drøftes. - At der udpeges en planlægningsgruppe, hvis der skal afholdes udviklingsdag i Det blev forslået, at det overordnede emne for udviklingsdagen skal være patient- /borgerinddragelse. Styregruppen gav følgende input til emnet: - Hvordan kan vi få patientforeningerne og de frivillige mere på banen. Og hvordan kan det gøres på en måde, hvor borgere/patienter og patientforeninger tager medejerskab for mestring af egen sygdom? - Hvordan kan vi nå de borgere/patienter, som ikke er en del af patientforeningerne? - Deltagerne på udviklingsdagen skal gerne opnå en øget indsigt i borgerne/patienternes virkelighed. - Udviklingsdagen skal gerne give inspiration til nye laboratorier. - Brugere/pårørende og civilsamfundsviden inddrages i planlægningen af dagen. Planlægningsgruppen består af Marianne Jensen, Svend Kier, Ingelise Juhl og Christina Breddam. 5. Uddannelse af scrum-masters og føl i laboratorium 15 Det sidste kursus i scrum-metoden for scrum-masters blev afholdt i august Der er siden da kommet to nye scrum-masters, som ikke har fået uddannelse i regi af sundhedsstrategisk ledelse. Der ønskes en drøftelse af, hvorvidt der skal afholdes uddannelse for nye scrum-masters. Der skal desuden tages stilling til, hvem der skal være scrum-master i næste laboratorium og dermed være føl i laboratorium 15. Bilag: Oversigt over scrum-masters - At det drøftes, hvorvidt der skal afholdes uddannelse for nye scrum-masters - At der tages stilling til, hvem der skal være scrum-master i næste laboratorium.

6 Styregruppen besluttede, at der skal afholdes et kursus for nye scrum-masters. Der skal være mulighed for, at kommunerne og hospitalerne kan få ekstra medarbejdere/ledere med på kurset, som ikke nødvendigvis skal være en del af den gruppe af scrum-masters, som driver laboratorier i regi af sundhedsstrategisk ledelse. Det blev besluttet, at Pia Christensen fra Norddjurs Kommune skal være føl på laboratorium 15. Norddjurs Kommune fortalte, at Camilla Klein, der var scrum-master på laboratorium 13 vedr. rehabilitering af den ældre medicinske patient, har fået nyt job. Der skal derfor findes en, der kan overtage projektledelse og evaluering af det igangværende pilotprojekt. Syddjurs Kommune tilkendegav, at de gerne vil hjælpe med at finde en, der kan overtage projektlederopgaven. Jørgen Andersen fortalte, at Alliancen vedr. den nære psykiatri formentligt vil rette henvendelse med forespørgsel om, hvorvidt Randers-klyngen har mulighed for at udlåne en scrum-master til facilitering af processer i dette regi. Styregruppen tilkendegav, at den vil se positivt på en sådan henvendelse. 6. Forespørgsel fra Nordjylland vedr. lån af scrum-master Rebild Kommune har forespurgt, om en scrum-master fra Randers-klyngen vil være interesseret i og have mulighed for at hjælpe med at facilitere et laboratorie om udskrivningsforløb efter indlæggelse i deres klynge. De har tilkendegivet, at de er fleksible i forhold til tidspunktet, men foreslået, om det kunne finde sted i februar-marts De tilbyder at betale for scrum-masterens tid og evt. øvrige udgifter. - At det drøftes, om der er mulighed for at imødekomme denne forespørgsel. Styregruppen besluttede at tilbyde, at de kan få nogle deltagere med på det kursusforløb, der afholdes i Randers-klyngen, og at de kan få en scrum-master med som føl i et Randers-klyngens laboratorier. Derudover vil styregruppen gerne undersøge muligheden for, at en scrum-master kan være med i opstarten af deres laboratorie evt. på fælles skolebænk. Favrskov Kommune ville desuden undersøge muligheden for, om de kan tilbyde, at en scrum-master deltager. [Favrskov Kommune har efterfølgende undersøgt mulighederne, men kan på nuværende tidspunkt desværre ikke tilbyde dette]. 7. Regnskab 2018 og budget 2019 Bilag: Regnskab 2018 og forslag til budget for At forslag til budget for 2019 drøftes med henblik på godkendelse.

7 Budgettet blev godkendt med følgende ændring: - budgettet for udviklingsdagen ændres fra kr. til kr. - der afsættes kr. til opdatering af hjemmesiden Der er bl.a. ønske om, at hjemmesiden skal fungere bedre på smartphones og tablets, og at resultaterne fra laboratorierne skal fremgå tydeligere. Det blev aftalt, at styregruppen indhenter forslag til ændringer på hjemmesiden fra deres kommunikationsmedarbejdere inden næste styregruppemøde. 8. Evt. Laboratorium 12: Jørgen Andersen orienterede om, at der fortsat er dialog med regionen med henblik på at få en afklaring af, om overenskomsten kan anvendes til at honorere de praktiserende læger i forbindelse med pilotprojektet i jobcentre. Sagen tages med på næste møde i samarbejdsudvalget. Jørgen fortalte desuden, at projektets ansøgning til KEU er trukket tilbage. EU-projekt vedr. motion på recept: Marianne Jensen orienterede om, at projektets styregruppe udvides, så der også deltager en frivilligkoordinator og en repræsentant fra DGI Østjylland. Marianne fortalte desuden, at der har været møde mellem projektets styregruppe og DGI vedrørende de midler regeringen har afsat til motion på recept via inddragelse af idrætsforeninger.

8 Fredag den 11. januar Hvordan kan vi evaluere om en forandring er en forbedring? Og hvordan får vi tænkt økonomi ind i vores evalueringer? Oplæg fra chefkonsulent Ouafa Rian fra Region Midtjyllands Koncern HR samt kontorchef Helle Vadmand Jensen fra Region Midtjyllands kontor for økonomi, aktivitet og effekt er vedlagt referatet. 2. Opsamling på seminaret Det blev fremhævet, at der kan være behov for at arbejde videre med følgende: - Hvordan sikres der mere tydelighed om, hvad det er for et problem, der skal løses i laboratorierne (hvorfor er netop dette emne valgt)? - Hvordan sikres der mere tydelighed om, hvad der skal måles på i evalueringen af pilotprojekter og hvad målene/evalueringen skal bruges til? Derudover blev foreslået, at det vil være hensigtsmæssigt med en strategisk drøftelse af, hvad der er det vigtige i samarbejdet i sundhedsstrategisk ledelse. Det blev aftalt, at planlægningsgruppen for udviklingsdagen drøfter, hvornår og hvordan en sådan strategisk drøftelse kan finde sted.

Scrum-master Dorthe Høgh Hansen præsenterer leverancerne fra laboratorium 15.

Scrum-master Dorthe Høgh Hansen præsenterer leverancerne fra laboratorium 15. Mødereferat Mødetid: Tirsdag den 23. april 2019 kl. 12.00-14.30 Mødested: RH Randers, Skovlyvej 15, Indgang A, mødelokale 7 Mødedeltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet

Læs mere

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 9. november 2017

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 9. november 2017 Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Lene Jensen, Randers

Læs mere

2. Kort introduktion af deltagere fra Midtjyllands EU-kontor v. Maria Heilskou Pedersen og Signe Waltoft Madsen (kl )

2. Kort introduktion af deltagere fra Midtjyllands EU-kontor v. Maria Heilskou Pedersen og Signe Waltoft Madsen (kl ) Mødereferat Til: Gæster: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers (afbud) Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen,

Læs mere

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 5. september Godkendelse af dagsorden v. Marianne Jensen (kl )

Mødereferat. Referat fra styregruppemøde 5. september Godkendelse af dagsorden v. Marianne Jensen (kl ) Mødereferat Mødetid: 5. september 2018 kl. 11.30-14.00 Mødested: Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17 Mødedeltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet

Læs mere

Referat fra møde i styregruppen vedr. sundhedsstrategisk ledelse

Referat fra møde i styregruppen vedr. sundhedsstrategisk ledelse Mødereferat Deltagere: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Lene Jensen, Randers Kommune Jens Kjær, Randers Kommune Svend Kier,

Læs mere

Mødereferat. Referat fra møde i styregruppen for sundhedsstrategisk ledelse den 31. oktober 2018

Mødereferat. Referat fra møde i styregruppen for sundhedsstrategisk ledelse den 31. oktober 2018 Mødereferat Til: Jonas Dahl, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs

Læs mere

Mødedato: 3. oktober 2014 Mødetid: Kl Mødested: Mødelokale C1, Indgang 11, opgang C, 1. sal, Regionshospitalet Randers.

Mødedato: 3. oktober 2014 Mødetid: Kl Mødested: Mødelokale C1, Indgang 11, opgang C, 1. sal, Regionshospitalet Randers. Mødereferat Til: Thomas Pazyj, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs Kommune

Læs mere

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU REGION: Midt DATO: 30.06.2017 LØBENR.: (udfyldes af regionen) STAMOPLYSNINGER ANSØGERS NAVN, MAIL,TLF mm. Styregruppen for Sundhedsstrategisk

Læs mere

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU

FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU FÆLLES ANSØGNINGSSKEMA TIL KVALITETS- OG UDVIKLINGSMIDLERNE UNDER KEU REGION: Region Midtjylland DATO: 15. august 2018 LØBENR.: (udfyldes af regionen) STAMOPLYSNINGER ANSØGERS NAVN, MAIL,TLF mm. På vegne

Læs mere

Mødereferat. Mødetid: 26. marts Kl Mødested: Regionshospitalet Randers, mødelokale 1. Gæst: Nikolai Kaad, pkt. 2 Hanne Mark, pkt.

Mødereferat. Mødetid: 26. marts Kl Mødested: Regionshospitalet Randers, mødelokale 1. Gæst: Nikolai Kaad, pkt. 2 Hanne Mark, pkt. Mødereferat Til: Thomas Pazyj, Regionshospitalet Randers Marianne Jensen, Regionshospitalet Randers Lone Jensen, Regionshospitalet Randers Søs Fuglsang, Norddjurs Kommune Hanne Nielsen, Norddjurs Kommune

Læs mere

1. I laboratoriet. I det følgende præsenteres opskriften på et laboratorium.

1. I laboratoriet. I det følgende præsenteres opskriften på et laboratorium. 1. I laboratoriet Laboratoriet danner rammen om et tværsektorielt udviklingsforløb, hvor ledere og nøglepersoner på tværs af sektorer mødes for at udvikle nye modeller for samarbejde og forløb på tværs

Læs mere

Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen

Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen Projektbeskrivelse for udvikling og forankring af det tværsektorielle samarbejde i Randersklyngen 1. Baggrund Udviklingen i sundhedsvæsnet stiller nye krav til almen praksis, hospitalerne og kommunerne

Læs mere

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ Region Midtjylland Ledelsessekretariatet, Randers 8. juni 2018 /SOLGRA Referat fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 6. juni 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M4, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930

Læs mere

Et sammenhængende sundhedsvæsen

Et sammenhængende sundhedsvæsen Et sammenhængende sundhedsvæsen Oplæg på DSR s fagdag om faglig forsvarlighed ved sundhedschef Birgitte Holm Andersen 27. november 2012 Et sammenhængende sundhedsvæsen Hvordan kan et sammenhængende sundhedsvæsen

Læs mere

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen.

Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. Planlægning af udskrivelse starter ved indlæggelsen. "Vi vil se de mennesker vi ellers ikke ser" 01.10.17. Udarbejdet af: Jeanette Rokbøl Bente Fogh Hanne Mark Projektet er en iterativ proces, hvor indsatsen

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet.

Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Udfordringer og muligheder for forbedringer i det tværsektorielle samarbejde på akutområdet. Søren Liner Christensen, direktør, Herning Kommune Møde i Sundhedsstyregruppen 27. marts 2019 Opgaven Sundhedskoordinationsudvalget

Læs mere

Mødereferat. Silkeborg Kommune:

Mødereferat. Silkeborg Kommune: Mødereferat Mødetid: 24. marts 2009 Mødested: Administrationsbygningen Hammel, Byrådssalen Mødedeltagere: Silkeborg Kommune: Direktør Jens Peter Hegelund Jensen Ældrechef Inge Bank Sektionsleder Vibeke

Læs mere

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ

Referat. fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930 Randers NØ Region Midtjylland Ledelsessekretariatet, Randers 19. marts 2018 /SOLGRA Referat fra møde i Klyngestyregruppemøde RRA 1. marts 2018 kl. 14:00 i Mødelokale M3, Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 17, 8930

Læs mere

Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter

Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter Sundhedsstrategisk Ledelse Evaluering af pilotprojekt Hjælp til klinisk vurdering af ældre medicinske patienter Laboratorium 8 November 2017 1 1. Indledning På baggrund af laboratorium 8 om en ny visitationsmodel

Læs mere

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse

8. laboratorium om visitation af akut syge patienter. under. Sundhedsstrategisk ledelse 8. laboratorium om visitation af akut syge patienter under Sundhedsstrategisk ledelse 1 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Fra enstrenget system til tværsektoriel og tværfagligt samarbejde - ny model for visitation

Læs mere

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015

Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i arbejdsgruppen vedr. genoptræning den 3. september 2015 Deltagere:

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018

Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Samarbejde på tværs Primærsektorkonferencen 31. oktober 2018 Ved direktør Mette Andreassen Social, Sundhed & Omsorg Viborg Kommune Disposition - Midtklyngen i den regionale organisation - Hvordan samarbejder

Læs mere

Hjerneskadesamrådet for børn og unge med erhvervet hjerneskade

Hjerneskadesamrådet for børn og unge med erhvervet hjerneskade Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet for børn og unge med erhvervet hjerneskade Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra mødet

Læs mere

Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge

Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 7. december 2017 i Hjerneskadesamrådet for børn og unge

Læs mere

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 8. december 2016 i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning

Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styrket sundhedsfaglig rådgivning og lettere adgang til psykiatrisk udredning Styregruppemøde, referat Dato: 14.12.2017, kl. 15.00-17.00 Sted: Deltagere: Afbud fra: Møderum 3.15, 3. sal, Tårnet, Psykiatrisygehuset

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar 2010 Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Regionalt Sundhedssamarbejde Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 8. januar

Læs mere

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager)

Dagsorden. 1) Ajourføring på hospitaler og i almen praksis (ans. Kristoffer Stegeager) Dagsorden til mødet i Den tværsektorielle FMK-styregruppe Torsdag den 11. juni 2015 Mødelokale: Hospitalsledelsesmødelokale, Bygning 4, 1. sal, Nørrebrogade 44, 8000 Aarhus C Tidspunkt: 15.30-17.00 Virtuelt

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet 13. maj 2015 /SUBERG Referat fra møde i Patientinddragelsesudvalget den 6. maj 2015 Deltagere: Birgit Hagen, Jens Erik Madsen, Ralph Jørgensen, Ghita Tougaard, Lillian

Læs mere

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015 Mødereferat Mødetid: 14. september 2015 kl. 9.30 Mødested: Hammel administrationsbygning, mødelokale 3 Mødedeltagere: Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Erik Bertelsen, Jørn de Place, Nina Thøgersen, Per

Læs mere

Skriftlig orientering

Skriftlig orientering Region Midtjylland Sundhed 29. maj 2019 /SUSSOR Skriftlig orientering til Sundhedsstyregruppen 29. maj 2019 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Skriftlig orientering til Sundhedsstyregruppen 1 1 1-01-72-30-17

Læs mere

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Referat Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 15. december 2016 Tid: Kl. 16.30 18.30 Sted: Østergade 36, Grenaa Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Henrik Fendinge Olsen, praktiserende læge Thyge Traulsen,

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Notat om status for implementering af Bekendtgørelse om genoptræningsplaner

Læs mere

Fælles visitation i Randersklyngen og Midtklyngen

Fælles visitation i Randersklyngen og Midtklyngen Fælles visitation i Randersklyngen og Midtklyngen Hvilke organisatoriske forhold hæmmer og fremmer fælles visitation? Marts 2019 DEFACTUM Fælles visitation i Randersklyngen og Midtklyngen - Hvilke organisatoriske

Læs mere

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november 2018

Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november 2018 Aarhus Universitetshospital Plan og afdelingssupport Palle Juul Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Referat af møde i Forretningsudvalget (Direktørforum) d. 2. november

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 03.06.14 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark Dagsorden: 1. Drøftelse af regionale nøgletal ved regionen Bilag: Nøgletal : Forklaringsnotat

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg

Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl Mødelokale F1, Regionshuset Viborg Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat Møde i Økonomi- og opfølgningsgruppen 2. marts 2016 kl. 10.00-12.30.

Læs mere

Opfølgning og evaluering på det netop overståede valg

Opfølgning og evaluering på det netop overståede valg Referat Deltagere: Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Jørn de Place, Nina Thøgersen, Per Isaksen, Hans Kjær Christensen, Bodil Iversen, Erik Bertelsen, Viola Thomsen Afbud: Mødedato: 13. december 2017 Mødetid:

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde den 29. august Kære alle. Hermed fremsendes referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 29. august 2013. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 29. august 2013 Kære alle Hermed fremsendes

Læs mere

Referat og diætseddel blev underskrevet. Kørselssedler blev indsamlet og nye udleveret.

Referat og diætseddel blev underskrevet. Kørselssedler blev indsamlet og nye udleveret. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen, Ejgil Andreasen og Lena Degn Afbud: Mødedato:

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet

Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Opfølgning på Sundhedsaftalen på psykiatriområdet - status på arbejdet i klyngerne Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen

Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen Tværsektorielt samarbejde i Randersklyngen ved Marianne Jensen, Sygeplejefaglig direktør og Peter Mikkelsen, Ældrechef Sundhedskoordinationsudvalget Region Sjælland 1. november 2016 Hvordan startede det?

Læs mere

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor

Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Referat Kommunalt Samarbejdsforum for Somatik (KSS) for Holbæk Sygehus samt Holbæk, Lejre, Kalundborg og Odsherred kommuner og praksissektor Dato: Torsdag den 3. december 2015, kl. 14.00-16.00 Dato: 16.

Læs mere

Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard

Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen og Lena Degn Afbud: Ejgil Andreasen Mødedato:

Læs mere

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde

Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Kommunalt Lægeligt Udvalgsmøde Dato: 19. september 2017 Tid: Kl. 17.00 19.30 Sted: Østergade 36, Grenaa, Mødelokale 2 1. sal Kommunalt Lægeligt Udvalg Navn: Søren Dujardin, praktiserende læge - SD Henrik

Læs mere

UDVALGET VEDR. ULIGHED I SUNDHED 28. september Kl på Regionsgården i H6. Møde nr. 6. Medlemmer:

UDVALGET VEDR. ULIGHED I SUNDHED 28. september Kl på Regionsgården i H6. Møde nr. 6. Medlemmer: K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN 28. september 2010 Kl. 17.00 på Regionsgården i H6 Møde nr. 6 Medlemmer: Jannie Hjerpe (F), formand Julie Herdal Molbech (F) Per Seerup Knudsen (A) Lene Kaspersen

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 20.01.11 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side 1

Læs mere

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006.

Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. REGION MIDTJYLLAND Under dannelse Tingvej 15 8800 Viborg Referat fra møde i den administrative styregruppe vedr. sundhedsaftaler den 7. august 2006. Dato: 17-08-2006 Sagsbehandler: Charlotte Jensen Tlf.:

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet

Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Referat Lægekommunekontaktudvalget SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Hjørring Rådhus, lokale 329 Følgende sager behandles: Pkt. Tekst 1

Læs mere

Til Sundhedskoordinationsudvalget

Til Sundhedskoordinationsudvalget Patientinddragelsesudvalget Region Midtjylland -, Til Sundhedskoordinationsudvalget Region Midtjylland 20. februar 2019 Høring vedrørende Sundhedsaftalen 2019 2023 Et nært og sammenhængende sundhedsvæsen

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Jan Fischer (A) Michael Aakjær (A) Helle Røge (F)

Læs mere

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet den 15. november 2018

Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet den 15. november 2018 Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet på voksenområdet den 15. november 2018

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Den Politiske Forankringsgruppe Syd. Referat

Den Politiske Forankringsgruppe Syd. Referat Den Politiske Forankringsgruppe Syd Tirsdag den 15. november kl. 15.00 17.00 Plejecenter Højgaarden, Højgaardsvej 10, 9640 Farsø Deltagere: Rebild kommune: Annette Søegaard, Formand for Sundhedsudvalget

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012

Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Dato: Den fælleskommunale ansøgning på senhjerneskadeområdet Styregruppemøde den 7. marts 2012 Prinsens Allé 5 DK-8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Job-velfaerd@viborg.dk www.viborg.dk Deltagere: Karin Holland,

Læs mere

Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft

Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft Indledning Med baggrund i kræftplan III og Sundhedsstyrelsens forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse

Læs mere

24. august 2015 i Sundheds- og Kvartershuset

24. august 2015 i Sundheds- og Kvartershuset Sundhed og Sammenhæng Karin Rosen Christensen AC-medarbejder Direkte: +4529323780 karin.christensen@rn.dk Referat Arbejdsgruppemøde - Korrespondancemeddelelser 24. august 2015 i Sundheds- og Kvartershuset

Læs mere

Indstilling: At Implementeringsgruppen drøfter de foreløbige resultater af monitoreringen.

Indstilling: At Implementeringsgruppen drøfter de foreløbige resultater af monitoreringen. R E F E R A T Referat fra møde Implementeringsgruppen forebyggelse og forløbsprogrammer Mødedato 15. marts 2017 Mødetid Kl. 13 Mødested Regionshospitalet, Herning Deltagere Birgitte Ostersen, Ulla Svendsen,

Læs mere

Palliationsplan II har været i høringsrunde, og den skal behandles igen på mødet i forretningsudvalget

Palliationsplan II har været i høringsrunde, og den skal behandles igen på mødet i forretningsudvalget Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Protokol af 15. møde i Region Midtjyllands Sundhedsbrugerråd den 1. oktober 2012 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik

Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik REFERAT Møde i Tværgående Samarbejdsforum for Somatik 26. januar 2015 kl. 14.00-16.00 Slagelse Sygehus, Foredragssalen, indgang 9. Deltagere Kommuner: Susanne Johansen, Vibeke Bastrup, Pia Munk Lundgren,

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012

Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Referat fra Skolepraktikrådsmøde 6. september 2012 Fra praksis: Line Kristensen, Susanne Pallesen, Annette Dippel, Birgitte Sandahl, Annemarie Sørensen, Fra skolen: Vibeke Nielsen, Else Ravn Rasmussen,

Læs mere

Høringsskema Almen Praksisplan besvaret af. Organisation Frederiksberg kommune.

Høringsskema Almen Praksisplan besvaret af. Organisation Frederiksberg kommune. Center for Sundhed Tværsektoriel Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang B & D Telefon 3866 6000 Mail csu@regionh.dk Dato: 26. juni 2015 Høringsskema Almen Praksisplan 2015-2018 - besvaret af Organisation

Læs mere

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk

Indledning. Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen og udfordringerne herved. 2 www.regionmidtjylland.dk Statusrapport 2013 for Sundhedsaftalen 2011-2014 Per Adelhart Christensen, Randers Kommune Helle Vadmand Jensen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Indledning Lidt om baggrunden og processen Smiley-ordningen

Læs mere

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208

Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted: SOSU Østjylland, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208 Mødetype: 1. møde i LUU SOSU 28. januar 2019 Deltagere: Se mødeprotokol Mødeleder: Joan Sindberg Referent: Anne Katrine Sted:, Afdeling Aarhus, Hedeager 33, lokale C208 Valeur Tid: kl. 9.00 12.00 Emne

Læs mere

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr.

KONKLUSIONER SUNDHEDSKOORDINATIONSUDVALGET. Tirsdag den 26. november Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2. Møde nr. KONKLUSIONER Tirsdag den 26. november 2013 Kl. 8.30 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H2 Møde nr. 5 Medlemmer: Charlotte Fischer, Region Hovedstaden Julie Herdal Molbech, Region Hovedstaden (Afbud)

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet. Referat fra møde den 22. september 2017 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet

Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet. Referat fra møde den 22. september 2017 i Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet for voksenområdet Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde den 22. september

Læs mere

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE Tirsdag den 14. august 2012 Kl. 15.00-17.00 Regionsgården, mødelokale H6 Møde nr. 2 Medlemmer: Lise Müller (formand) (F) Per

Læs mere

Det rette tilbud til borgerne fra første kontakt 11. januar 2018 Et visuelt referat fra dagen

Det rette tilbud til borgerne fra første kontakt 11. januar 2018 Et visuelt referat fra dagen Læringsseminar Det rette tilbud til borgerne fra første kontakt 11. januar 2018 Et visuelt referat fra dagen Det er helt essentiel, at vi sikrer inddragelse af patientens perspektiv og almen praksis. Her

Læs mere

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers.

Referat fra Klyngestyregruppemøde på Regionshospitalet Randers. Referat fra Klyngestyregruppemøde 29.01.13 på Regionshospitalet Randers. Mødeleder: Marianne Jensen Referent: Hanne Mark I mødet deltog: Randers Kommune: Sundhedschef Lene Jensen, lene.jensen@randers.dk

Læs mere

Mødedeltagere Psykiatrien, Region Nordjylland: Jan Mainz (mødeleder), Malene Vejby, Anne Kristine Hvitfeldt

Mødedeltagere Psykiatrien, Region Nordjylland: Jan Mainz (mødeleder), Malene Vejby, Anne Kristine Hvitfeldt Budget og Planlægning Mølleparkvej 10 9000 Aalborg Specialkonsulent Anne Kristine Hvitfeldt +4530682225 ankrh@rn.dk REFERAT Møde i Samarbejdsforum Nord Den 12. december 2018, kl. 13.00 15.00 Mødested:

Læs mere

Referat Patientinddragelsesudvalget

Referat Patientinddragelsesudvalget Patientinddragelsesudvalget Sagsnummer 2013-010892 Referat Patientinddragelsesudvalget 22. januar 2016 kl. 10.00-12.30 i mødelokale B, Regionshuset Mødedeltagere Torben Andersen, Ældrerådene i Region Nordjylland

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016

Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i genoptræningsgruppen den 1. april 2016 Deltagere: Inger Buhl

Læs mere

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR

REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning REFERAT AF MØDE I ARBEJDSGRUPPEN VEDR. AKUTOMRÅDET 3. JUNI 2015 nedsat under Temagruppen BPTR Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841

Læs mere

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.

Region Midtjylland Planlægning, AUH. Referat. til møde i Koordinationsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3. Region Midtjylland Planlægning, AUH 28. oktober 2016 /LOUMOE Refer til møde i Koordinionsgruppen AUH 24. oktober 2016 kl. 08:00 i Aarhus Rådhus, mødelokale 3.91 Indholdsfortegnelse Mødedeltagere Centerchef,

Læs mere

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT. Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 28. april Asylgade 22 Thisted

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT. Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 28. april Asylgade 22 Thisted Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 28. april Asylgade 22 Thisted Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Rikke B. Gundersen Frederikshavn Kommune Dennis Jensen

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Sygeplejerskeprofil. Til rette borger - I rette tid - På rette sted. Hvorfor har vi sygeplejersker i ældreplejen?

Sygeplejerskeprofil. Til rette borger - I rette tid - På rette sted. Hvorfor har vi sygeplejersker i ældreplejen? Sygeplejerskeprofil Sygeplejerskeprofil Hvorfor har vi rsker i ældreplejen? Udviklingen i sundhedsvæsnet som følge af kommunalreformen i 2007, herunder en ændring af opgavefordelingen mellem regioner og

Læs mere

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE

UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN UDVALGET VEDRØRENDE UDSATTE BORGERE Tirsdag den 14. august 2012 Kl. 15.00-17.00 Regionsgården, mødelokale H5 Møde nr. 2 Medlemmer: Lise Müller (formand) (F) Per Seerup

Læs mere

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet.

Referat, kørselssedler og diætsedler blev underskrevet. Referat Deltagere: Erik Bertelsen, Alex Kejlberg, Hans Kjær Christensen, Annegrete Løkke Nielsen, Thøger Opstrup, Ejgil Andreasen, Lena Degn, Birthe Kalstrup, Birgit Kirkensgaard Hansen Afbud: Mødedato:

Læs mere

Høring vedrørende Sundhedsaftalen 2019 sammen om sundhed

Høring vedrørende Sundhedsaftalen 2019 sammen om sundhed , Sygehusudvalg D i s t r i k t 1 N o r d j y l l a n d Gitte Funch khlite8@gmail.com Ole Guldberg- guldberg@dadlnet Ann Hjarbæk ahjarbaek@gmail.com Flemming Toftedahi-Olesen Flemming@ft-o.dk Torben Pedersen

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Mødereferat. 25. september 2009. Tid: 25. september 2009 kl. 9.00-12.00 Sted: Medborgerhuset, Sal C, Søvej 3 i Silkeborg.

Mødereferat. 25. september 2009. Tid: 25. september 2009 kl. 9.00-12.00 Sted: Medborgerhuset, Sal C, Søvej 3 i Silkeborg. 25. september 2009 Mødereferat Tid: 25. september 2009 kl. 9.00-12.00 Sted: Medborgerhuset, Sal C, Søvej 3 i Silkeborg Mødedeltagere: Favrskov Kommune Direktør Social og Sundhed, Jacob Stengaard Madsen

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde D238 Torsdag 23.04.2015 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Puljemidler 2015: Ansøgning Tour de Hørsholm 3 Fælles Sundhedshus i Helsingør

Læs mere