Resultaterne publiceres på hjemmesiden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resultaterne publiceres på hjemmesiden"

Transkript

1 Økonomi og Ejendomme Sagsnr Brevid Ref. BTL Dir. tlf. NOTAT: Notat vedr. Resultater i Roskilde august 2019 Baggrund og formål Resultater i Roskilde giver et overblik over, hvor godt kommunen lykkes med at nå sine ambitioner, og kan ses som en servicedeklaration, der beskriver, hvad kommunen gerne vil måles på, og hvad man som borger kan forvente af kommunen, hvis man bor / eller flytter til kommunen. Konceptet omfatter løbende målinger, og en trafiklysvurdering af status på målopfyldelsen dog med 4 farver - så der hurtigt kan dannes et overblik over resultaterne. Der er ved de årlige politiske behandlinger fokus på netop status på resultaterne og om, hvorvidt der skal ændres i dem. Nogle af de relevante kriterier for vurderingen er, hvorvidt resultatet er væsentligt, aktuelt, ambitiøst og målbart. Resultaterne publiceres på hjemmesiden Der er ligeledes en sammenhæng med kommunens politikker. Når en ny politik besluttes, skal det samtidigt besluttes, hvilke resultater, der skal udgå, justeres eller tilføjes. Efter en slankning og kritisk gennemgang af resultaterne i forrige byrådsperiode er der nu 47 resultater. Det er resultater for kernevelfærden såsom uddannelse, pasning af børn og ældre, beskæftigelse og udsatte borgere, samt resultater for bibliotek, miljø, infrastruktrur og trafik. Herudover er der resultater, som nærmere har karakter af forudsætninger for at kunne levere resultater, herunder økonomiske forudsætninger, restsikkerhed, attraktiv arbejdsplads og serviceparathed. Resultater i Roskilde har eksisteret siden 2009, og det fortsætter i byrådsperioden Behandlingen i 2019 sker således: - Fagudvalgsmøder august - Økonomiudvalget 21. august - Byrådet 28. august 1. Status på resultaterne Resultatopfyldelse bedømmes med en statusfarve på en skala fra rød, over gul til lysegrøn og mørkegrøn, hvor mørkegrøn er den positive pol og rød er den negative pol: - Rød betyder, at resultatet klart ikke er tilfredsstillende i forhold til de opstillede mål og resultatkrav. - Gul betyder, at der ikke er sket en positiv udvikling siden sidste måling, og at resultatet er under ønsket niveau. - Lysegrøn betyder, at der er sket en positiv udvikling siden sidste måling, og at resultatet er på ønsket niveau - Mørkegrøn betyder, at resultatet er klart tilfredsstillende Ved den årlige politiske behandling besluttes statusfarve. Statusfarven bliver løbende tilpasset administrativt på hjemmesiden, når der er opdatering af resultater, for at undgå det misforhold, at resultater peger i én retning og

2 Side2/5 statusfarven peger i en anden. Når statusfarven er rød eller gul skal det fremgå, hvilke tiltag, der er iværksat for at forbedre situationen. Til den politiske behandling i 2019 er der fire mål med rød statusfarve og syv mål med gul statusfarve. I den følgende tabel 1 nævnes de mål med rød eller gul statusfarve, og hvilke initiativer der er iværksat. Forældretilfredshed i dagtilbud har ligeledes en gul statusfarve, men se her generel kommentar vedr. tilfredshedsundersøgelserne i afsnit 2. Forslag til justering af resultaterne. Tabel 1 Mål Fagudvalg Statusfarve Iværksatte initiativer Elevfravær SBU Rød Kommunen arbejder målrettet med at følge op på elevfravær, da det kan være en første indikator på mistrivsel hos det enkelte barn. For at forbedre resultatet er der bl.a. iværksat et system, hvor forældre får en sms, når eleven har fravær, og der følges også op hver måned på elever med højt fravær, hvor bl.a. skolesocialrådgiveren indgår. Det konkrete arbejde med at nedbringe elevfraværet er placeret hos skolerne, da skolerne er tættest på eleverne og de forhold, der lokalt gør sig gældende. I forbindelse med dette er der besluttet nye retningslinjer for registrering og opfølgning på fravær, som skolerne skal anvende. Fraværsprocenten er opgjort for folkeskoler. Kommunens likviditet ØU Rød For en opnå en fremadrettet positiv udvikling i kommunens likviditet tages der i forbindelse med forhandlinger om budget udgangspunkt i, at der som minimum skal opnås balance i budget Ventetid på telefonkontakt (gennemsnitlig ventetid) Ventetid på telefonkontakt (besvarelse af opkald) ØU Rød Der arbejdes løbende på, at optimere telefonkulturen i administrationen og udnytte telefonsystemets muligheder bedre. Herudover arbejdes der sideløbende med forskellige tiltag i Informationscenteret i forhold til arbejdsgange og bemanding. ØU Rød Der arbejdes løbende på, at optimere telefonkulturen i administrationen og udnytte telefonsystemets muligheder bedre. Herudover arbejdes der sideløbende med forskellige tiltag i Informationscenteret i forhold til arbejdsgange og bemanding. Personaleomsætning ØU Gul Der arbejdes løbende på at fastholde medarbejdere bl.a. ved at sikre det gode arbejdsmiljø og trivsel. Personaleomsætningstallene overvåges og analyseres så der kan iværksættes initiativer på de områder, hvor personaleomsætningen er særlig høj. Der er i denne forbindelse særlig fokus på social- og sundhedsområdet.

3 Side3/5 Flygtninge og familiesammenførte i uddannelse og beskæftigelse Afgangskarakterer i 9. klasse (gennemsnit) Andel af klasser, der undervises af linjefagslærere i faget Kvaliteten af kommunens fysiske aktiver, herunder veje BSU Gul Pt kan styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings databank: ikke levere data, hvor flygtninge og familiesammenførte til flygtninge kan adskilles fra den samlede gruppe af integrationsydelsesmodtagere. Derfor kan resultatet ikke opdateres i øjeblikket. SBU Gul Kommunen arbejder målrettet med at følge udviklingen i afgangselevernes faglige resultater. Det bemærkes, at karaktergennemsnittet i de bundne prøvefag i 9. klasse er faldet en anelse fra skoleåret 2016/17 til skoleåret 2017/18. Samme tendens ses også på landsplan. Betragtes udviklingen over en femårig periode ligger karaktergennemsnittet nogenlunde stabilt omkring 7,5 dog med enkelte udsving. SBU Gul For at leve op til visionerne i kommunens skolepolitik og ministeriets krav arbejdes målrettet både på lokalt og kommunalt plan med at hæve andelen gennem en efteruddannelse af kommunens lærere. Således har kommunen i perioden iværksat en efteruddannelsesplan, der skal munde ud i fuld kompetencedækning i I er der startet efteruddannelseshold i dansk, matematik, engelsk og natur/teknik. Rækken af hold udvides med fire nye fag hvert år, så hele fagrækken i 2020 er dækket. PTU Gul Det nuværende investeringsniveau til asfaltering af veje, stier og pladser ser ud til at dække behovet, så det efterslæb, der var i 2013 næsten er indhentet. Når efterslæbet er indhentet, og der er balance mellem på den ene side sliddet på veje, stier og pladser mv. og på den anden side udlægning af nye slidlag, vil budgettet kunne reduceres. Balancen forventes opnået i Hvis budgettet reduceres med ca. 2 mio. kr. før 2020, vil det tage et par år længere, inden der opnås balance. Trafiksikkerhed PTU Gul Roskilde Kommune vil sætte mere fokus på adfærdspåvirkning blandt andet ved hjælp af trafiksikkerhedskampagner og nudging for at komme tættere på målet. Herudover prioriteres trafiksikkerhedsprojekter i særligt uheldsbelastede kryds. Tabel 2 viser udviklingen i statusfarver fra byrådets seneste behandling til i dag.

4 Side4/5 Tabel 2 28/ / Rød 1 4 Gul 6 7 Lys grøn Mørk grøn Uafklaret 0 1 I alt Der er i perioden tilføjet et resultat vedr. sagsbehandlingstider på voksensocialområdet, som er godkendt i Byrådet. Derudover godkendte de politiske fagudvalg ved sidste års forelæggelse af Resultater i Roskilde, at målene vedr. afgangskarakterer og ventetid til telefonkontakt blev delt i to, hvilket skabte to ekstra mål. Derfor er der i alt tre nye mål ift. sidste år. Samlet set er der 3 røde ekstra, 1 gul ekstra, og antallet af lysegrønne og mørkegrønne er faldet med 2 i alt. Statusfarven på det nye mål omkring sagsbehandlingstider på voksensocialområdet er på nuværende tidspunkt uafklaret, da målet afventer datatræk fra fagsystem. Der er altså overordnet set sket en forværring i forhold til sidste år. Der har dog været positive såvel som negative udviklinger i de konkrete mål. På positivsiden er følgende mål gået fra gul til grøn statusfarve: - Sygefravær - Andel borgere, der har modtaget kommunal forsørgelse, som ikke vender tilbage til jobcentret indenfor ét år. På negativsiden er følgende mål gået fra grøn til gul statusfarve: - Personaleomsætning - Flygtninge og familiesammenførte i uddannelse og beskæftigelse - Kvaliteten af kommunens fysiske aktiver, herunder veje - Afgangskarakterer i 9. Klasse (gennemsnit) Derudover er målet for kommunens likviditet gået fra grøn til rød statusfarve. Målene for ventetid på telefonkontakt (gennemsnitlig ventetid) og ventetid på telefonkontakt (besvarelse af opkald) gået fra gul til rød statusfarve. Resultatkravene omfatter dels servicemål, som fortæller, hvad Roskilde Kommune skal gøre, fx overholde pladsgarantien på dagtilbudsområdet, og dels mål, som Roskilde Kommune gerne vil udfordres, fx at flytte personer fra kommunal forsørgelse til selvforsørgelse, eller at borgerne skal være meget tilfredse med kommunens service på et kerneområde. Lovbestemte servicemål skal være mørkegrønne hele tiden, mens mål, som mere har karakter af en ønsket udvikling, netop må have et udviklingspotentiale. Siden sidste års behandling af Resultater i Roskilde er resultatkravet vedr. sagsbehandlingstider på byggesager under PTU tilrettet som konsekvens af PTU s godkendelse af nye resultatkrav for målet tilbage i Derudover medfører nye mål i Strategisk Klima- og Energiplan 2019, at der i løbet af 2020 vil blive arbejdet med udvikling af nye eller supplerende indikatorer for kommunens CO2 reduktion.

5 Side5/5 2. Forslag til justering af resultaterne Der er forslag til justering af fire resultatkrav i forbindelse med den politiske behandling i For det første foreslås det, at justere resultatkrav om afgangskarakterer i 9. klasse, så det fremover præciseres, at resultatkravet vedrører bundne prøvefag. For det andet foreslås det, at resultatkravet til målet omkring andel sikre læsere i folkeskolen deles op i to. Dette vil betyde, at der vil være et selvstændigt resultatkrav om, at mindst 80 % af eleverne skal være gode til at læse i de nationale test og selvstændigt resultatkrav om, at andelen af de allerdygtigste elever i læsning skal stige år for år. På den måde får hvert resultatkrav dets egen statusfarve. For det tredje foreslås, at ændre resultatkravet til målet om andel af klasser, der undervises af linjefagslærere i faget, da der i maj kommet en ny lov om ændring af lov om folkeskolen, som udskyder målet om fuld kompetencedækning (95%) fra 2020 til 2025 samt rykker delmålet om mindst 90 % kompetencedækning til Målet foreslås også ændret til at hedde andel planlagte undervisningstimer med linjefagslærere i faget. For det fjerde foreslås det, at ændre resultatkravet for målet om brugertilfredshed med hjemmeplejen. Der er lavet en ny undersøgelse i foråret 2019, og det har givet anledning til en ændring i resultatkravet, så det ændres fra at 90 % af brugerne skal være tilfredse til, at tilfredsheden skal ligge over landsgennemsnittet i Sundheds- og Ældreministeriets brugerundersøgelser. De sidste to år har der været en særlig problematik omkring brugerundersøgelser på de store velfærdsområder. Opdaterede resultater for forældretilfredshedsundersøgelserne på dagtilbud og folkeskole foreligger stadig ikke, og her afventes en proces for hvordan undersøgelserne skal foregå. For brugertilfredsheden i hjemmeplejen og på plejecentrene er der udarbejdet en undersøgelse, hvor resultatet er forelagt Sundheds- og Omsorgsudvalget d. 4. juni.

Likviditeten er 252,2 mio. kr. ultimo 2018, derfor rød status farve.

Likviditeten er 252,2 mio. kr. ultimo 2018, derfor rød status farve. Forslag til politisk behandling af Resultater i Roskilde 2019 Resultaterne publiceres på http://roskilde.dk/kommunen/oekonomi-og-resultater/maal-og-resultater Økonomiudvalget Kommunen skal have en likviditet

Læs mere

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 239364 Brevid. 2621468 Ref. JALC Dir. tlf. 4631 3068 jantg@roskilde.dk NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017 4. august 2017 Forvaltningens forslag til Resultater i

Læs mere

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2016

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2016 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 239364 Brevid. 2381287 Ref. JALC Dir. tlf. 4631 3068 jantg@roskilde.dk NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2016 9. august 2016 Forvaltningens forslag til resultater i

Læs mere

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2015

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2015 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 239364 Brevid. 2180686 Ref. JALC Dir. tlf. 4631 3068 jantg@roskilde.dk NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2015 28. august 2015 Forvaltningens forslag til resultater i

Læs mere

Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport

Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 1 Under udarbejdelse. Endelig version udsendes 8. januar 2016 Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 2 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...3

Læs mere

Kvalitetsaftaler. For dagtilbud og skoler i Horsens Kommune

Kvalitetsaftaler. For dagtilbud og skoler i Horsens Kommune Kvalitetsaftaler For dagtilbud og skoler i Horsens Kommune Formål med kvalitetsaftaler Mål- og resultatstyring af dagtilbud og skoler Kvalitetsaftaler på to niveauer Med kvalitetsaftalerne sætter Børne-

Læs mere

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1 Kvalitetsrapport 2016/17 marts 2018 stevns kommune 1 Baggrund for kvalitetsrapporten Der er formuleret tre overordnede nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige,

Læs mere

1 Glostrups skoleelever opnår et højere fagligt niveau, når de forlader folkeskolen

1 Glostrups skoleelever opnår et højere fagligt niveau, når de forlader folkeskolen Kommunale skolemål 15-11-2016 På en workshop den 7. november 2016 udarbejdede repræsentanter for Glostrup Skoles MED, skolebestyrelse og ledelse følgende kommunale skolemål med udgangspunkt i det 1. behandlede

Læs mere

Roskilde Kommunes Kvalitetsrapport Skoleåret

Roskilde Kommunes Kvalitetsrapport Skoleåret 1 Roskilde Kommunes Kvalitetsrapport Skoleåret 2015-2016 FAGLIGE RESULTATER Bundne prøvefag Dansk: Matematik: Engelsk: Fysik/kemi: Læsning, retskrivning, skriftlig fremstilling og mundtlig Matematiske

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Virum Skole Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 4 3 RESULTATER 5 3.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 5 3.2

Læs mere

Kvalitetsrapporter 2016/2017: Dagtilbudsområdet og skoleområdet

Kvalitetsrapporter 2016/2017: Dagtilbudsområdet og skoleområdet Kvalitetsrapporter 2016/2017: Dagtilbudsområdet og skoleområdet Indhold 1) 2) 3) 4) Intro til kvalitetsrapporter og kvalitetsaftaler Præsentation af hovedkonklusioner for kvalitetsrapporten på dagtilbudsområdet

Læs mere

Børne- og Familieudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017

Børne- og Familieudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017 Evaluering af udviklingsmål 2017 Februar 2018 Indhold...3 BFU 1 - Øge fagligheden...3 BFU 2 - Bryde den negative sociale arv...4 BFU 3 - Øge tillid og trivsel...5 2 Udvalg: Aktivitetsområde(r): 41, 42

Læs mere

Nøgletal Placering Udvikling Tiltag Tema 1: Resultater Trivsel

Nøgletal Placering Udvikling Tiltag Tema 1: Resultater Trivsel Nøgletal for folkeskoleområdet 2016 Kommunernes Landsforening udarbejder udvalgte nøgletal for folkeskoleområdet. Første gang kommunerne fik tilsendt de centrale nøgletal var i december 2015. Nøgletallene

Læs mere

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer:

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer: Politiske effektmål Holbæk Kommune ønsker at tilbyde bedst mulig service til borgere og virksomheder, for de penge vi har. Byrådet har besluttet 27 overordnede politiske effektmål, som dækker kommunens

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅLSKEMA FOR BUDGET 2020

BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅLSKEMA FOR BUDGET 2020 BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅLSKEMA FOR BUDGET 2020 Udvikling, april 2018, revideret i 2019 1 MÅL FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Langsigtede mål Oversigt over udvalgets langsigtede mål 1. BSU vil i samarbejde

Læs mere

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil skoleåret 2017/18

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil skoleåret 2017/18 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 1. november 2018 Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil skoleåret 2017/18 BUU

Læs mere

Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune

Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune Center Børn og Unge Journalnr: 17.01.00-A00-3-16 Ref.: Helle Grynderup Dato: 03-11-2016 Baggrund Børne- og Ungdomsudvalget godkendte

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN DEN KORTE VERSION

KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN DEN KORTE VERSION KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN 2012 DEN KORTE VERSION Forord Den årlige kvalitetsrapport skal ifølge Bekendtgørelsen styrke kommunalbestyrelsens mulighed for at varetage sit ansvar

Læs mere

De iværksatte pilotprojekter i Roskilde Kommune har stadig stor relevans, da projekternes delelementer rummes inden for den indgåede aftale.

De iværksatte pilotprojekter i Roskilde Kommune har stadig stor relevans, da projekternes delelementer rummes inden for den indgåede aftale. Velfærd Sagsnr. 227538 Brevid. 1688028 Ref. LAFJ Dir. tlf. 46 31 41 15 larsfj@roskilde.dk NOTAT: Aftale: Et fagligt løft af folkeskolen 12. juni 2013 Regeringen, Venstre og Dansk Folkeparti har indgået

Læs mere

Sagsnr Referat af brugerundersøgelser 2015

Sagsnr Referat af brugerundersøgelser 2015 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT 04-01-2016 Referat af brugerundersøgelser 2015 I 2015 er der for sjette år i træk gennemført brugerundersøgelser

Læs mere

Resultaterne fra de obligatoriske nationale test 2017

Resultaterne fra de obligatoriske nationale test 2017 Resultaterne fra de obligatoriske nationale test 2017 Resultaterne fra de obligatoriske nationale test i skoleåret 2016/2017 viser meget små udsving i forhold til resultaterne fra 2015/2016. Andelen af

Læs mere

Politiske effektmål

Politiske effektmål Byrådets Politiske effektmål 2016-2019 Holbæk Kommune Politiske effektmål Effektmål handler om at skabe synlighed for, at de aktiviteter, vi sætter i gang, gør en forskel for borgere og virksomheder. Byrådet

Læs mere

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke Kvalitetsredegørelse 2016 Distriktsskole Ølstykke 1 Indledning Center for Skole og Dagtilbud (CSD) har besluttet, at skolerne hvert år skal udfærdige en kvalitetsredegørelse på baggrund af det statistiske

Læs mere

Skabelon til høringssvar angående kvalitetsrapport 2014/2015

Skabelon til høringssvar angående kvalitetsrapport 2014/2015 Til: Skolebestyrelser MED-udvalg SektorMED skole DLF og BUPL Handicaprådet Rådet for socialt udsatte Ungerådet Center for Uddannelse Langes Gård 10, 4200 Slagelse Centerforuddannelse@slagelse.dk Januar

Læs mere

At Københavns folkeskoler i læsning ligger på landsniveau.

At Københavns folkeskoler i læsning ligger på landsniveau. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til BUU Bilag 1 Notat om de faglige resultater for 2015 Notatet redegør for de mest centrale faglige resultater for folkeskolerne

Læs mere

Bilag 2. Uddybende oplysninger om alle undervisningssteder

Bilag 2. Uddybende oplysninger om alle undervisningssteder Bilag 2 Uddybende oplysninger om alle undervisningssteder Skoleårene og 1 Indhold 1. Trivsel... 3 1.1. Faglig trivsel... 3 1.2. Ro og orden... 5 1.3. Social trivsel... 7 1.4. Støtte og inspiration... 9

Læs mere

Børne og Skoleudvalget mål for 2018

Børne og Skoleudvalget mål for 2018 Børne og Skoleudvalget mål for 2018 BSU-01 Langsigtet mål Børn, unge og familiers vanskeligheder afhjælpes så tidligt som muligt, således at, højst 9 % af de bornholmske børn i alderen 0-18 år har en myndighedssag

Læs mere

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 30. april Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 30. april Bevilling: Tværgående Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående Mål: Målet er et sygefravær i Syddjurs Kommune i 2017, der er i den laveste 1/4 blandt landets kommuner. Det svarer til en fraværsprocent på cirka 4 opgjort i det

Læs mere

BSU - nettodrift i mio. kr.

BSU - nettodrift i mio. kr. Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 313770 Brevid. 3107417 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Spareforslag vedr. budget 2020-2023 - Beskæftigelses- og Socialudvalget 27. marts 2019 Baggrund

Læs mere

Kvalitetsrapport Hørsholm Kommunes fire folkeskoler

Kvalitetsrapport Hørsholm Kommunes fire folkeskoler Kvalitetsrapport Hørsholm Kommunes fire folkeskoler Skoleåret 2017/2018 Udarbejdet af: Center for Dagtilbud og Skole Udgivet: April 2019 Kontakt Center for Dagtilbud og Skole www.horsholm.dk Indhold 1.

Læs mere

STATUSRAPPORT 2017/2018. Rødovre Skole

STATUSRAPPORT 2017/2018. Rødovre Skole STATUSRAPPORT 2017/201 Rødovre Skole INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RAMMEBETINGELSER... 2 1.1 Kompetencedækning... 2 1.2 Elever... 3 1.3 Undervisning... 3 2 ELEVERNES TRIVSEL... 4 2.1 Trivsel i 0.-3. klasse...

Læs mere

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...3 a. Kommunalbestyrelsens sammenfattende helhedsvurdering...3

Læs mere

Bilag 1: Datarapport Kvalitetsrapport for skolevæsenet i

Bilag 1: Datarapport Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Furesø Kommune Center for Dagtilbud og Skole Bilag 1: Datarapport Kvalitetsrapport 2016-2017 for skolevæsenet i Furesø Kommune www.furesoe.dk Udgivet: 24. april 2018 Redaktion: Center for Dagtilbud og

Læs mere

Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret

Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret 10 11 Hvad viser kvalitetsrapportens nøgletal kort fortalt Roskilde Kommune har benyttet sig af udfordringsretten i forhold til toårige kvalitetsrapporter.

Læs mere

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 30. september Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 30. september Bevilling: Tværgående Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående Mål: Målet er et sygefravær i Syddjurs Kommune i 2018, der er i den laveste 1/4 blandt landets kommuner. Det svarer til en fraværsprocent på cirka 4 opgjort i det

Læs mere

Resultatrapport Fremtidsskolen 2011

Resultatrapport Fremtidsskolen 2011 Resultatrapport Fremtidsskolen 2011 X-købing Kommune Sådan burde skolerne offentliggøre deres resultater Denne resultatrapport afspejler ikke virkeligheden. Fremtidsskolen er ikke nogen virkelig skole,

Læs mere

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813

Marts Rigsrevisionens notat om beretning om. Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Marts 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om Region Hovedstadens akuttelefon 1813 (beretning nr. 17/2016)

Læs mere

Godkendelse af Kvalitetsrapport behandling

Godkendelse af Kvalitetsrapport behandling Punkt 5. Godkendelse af Kvalitetsrapport 2018-2. behandling 2018-003138 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender Kvalitetsrapport 2018. Kristoffer Hjort Storm var fraværende. Magistraten anbefaler

Læs mere

Børne og Skoleudvalget

Børne og Skoleudvalget Læseresultater ved udgangen af 1. og 3. klasse Målet for Furesø Kommunes folkeskoler er, at fastholde de gode læseresultater ved udgangen 1. klasse, hvor mindre end 4 % af eleverne er usikre læsere og

Læs mere

Godkendelse af 2. behandling af Kvalitetsrapport 2018

Godkendelse af 2. behandling af Kvalitetsrapport 2018 Punkt 6. Godkendelse af 2. behandling af Kvalitetsrapport 2018 2018-003138 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender 2. behandlingen af Kvalitetsrapport 2018. Beslutning: Godkendt. Kristoffer Hjort Storm

Læs mere

Hvis status er markeret med gul eller rød i farveindikatoren, fremgår det kort, hvilken indsats der er igangsat for at forberede resultaterne.

Hvis status er markeret med gul eller rød i farveindikatoren, fremgår det kort, hvilken indsats der er igangsat for at forberede resultaterne. Byrådets Kvalitetskontrakt opfølgningsredegørelse 2012 Den 20. august 2012 Brevid: 1515476 CJUS Efter lovgivningen skal byrådet årligt senest ifm. budgetvedtagelsen vedtage en opfølgningsredegørelse for

Læs mere

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 31. juli Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 31. juli Bevilling: Tværgående Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående Mål: Målet er et sygefravær i Syddjurs Kommune i 2017, der er i den laveste 1/4 blandt landets kommuner. Det svarer til en fraværsprocent på cirka 4 opgjort i det

Læs mere

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer.

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer. Forbedring af resultater i folkeskolen DATO 25. juni 2018 Indledning På Børn- og Familieudvalgsmødet den 7. februar 2018 blev det besluttet, at administrationen skulle udarbejde en samlet og flerårig plan

Læs mere

Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm

Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm 2019-2022 24.1.2019 Notat af Skolechef Espen Fossar Andersen 1 Indhold Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm... 1 2019-2022... 1 Indledning... 3 Målsætning...

Læs mere

3. Glostrups skoleelever skal trives National trivselsmåling

3. Glostrups skoleelever skal trives National trivselsmåling 1. behandlet i Børne- og Skoleudvalget den 22. september 2016 HOVEDMÅL 1. Glostrups skoleelever skal opnå et højere fagligt niveau, når de forlader folkeskolen HOVEDINDIKATOR Afgangskarakterer DELMÅL 1.

Læs mere

Status på kvalitetsaftalen med Step 10

Status på kvalitetsaftalen med Step 10 Side 1 af 12 Status på kvalitetsaftalen med Step 10 1. Indledning Nogle unge har brug for et år i 10. klasse, før de starter på en ungdomsuddannelse. Med 10. klassecenteret Step 10 varetager Learnmark

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2017/18

KVALITETSRAPPORT FOR. Fløng Skole 2017/18 KVALITETSRAPPORT FOR Fløng Skole 20 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING Alle grafer bliver der ikke kommenteret på i selve rapporten men hovedkonklusionerne fremhæves i dette afsnit. Kompetencedækningen afspejler

Læs mere

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Børn og Skoleudvalget 1. Indledning

Notat Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Børn og Skoleudvalget 1. Indledning Notat Vedrørende: Supplerende notat til kvalitetsrapporten 2014 Oversigt over resultaterne af de nationale tests for Randers kommune og fraværstal Sagsnavn: Kvalitetsrapport 2014 Sagsnummer: 17.01.10-P05-2-15

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Issø-skolen Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de kan?

Læs mere

Asferg Skole Aftalemål 2017

Asferg Skole Aftalemål 2017 Asferg Skole Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

Vestervangsskolen Aftalemål 2017

Vestervangsskolen Aftalemål 2017 Vestervangsskolen Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

Kvalitetsrapport Lynghøjskolen

Kvalitetsrapport Lynghøjskolen Kvalitetsrapport 2015-2016 - Lynghøjskolen Skolelederen skal på baggrund af rådata, som vil indgå i den kommunale kvalitetsrapport besvare nedenstående spørgsmål og sende sine svar til skolens udviklingskonsulent.

Læs mere

Tirsdalens Skole Aftalemål 2017

Tirsdalens Skole Aftalemål 2017 Tirsdalens Skole Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Torstorp Skole Høje-Taastrup Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Torstorp Skole Høje-Taastrup Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Torstorp Skole Høje-Taastrup Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de

Læs mere

Havndal Skole Aftalemål 2017

Havndal Skole Aftalemål 2017 Havndal Skole Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med aftalestyringen

Læs mere

Status på samarbejdet mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningen

Status på samarbejdet mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Socialforvaltningen NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget og Socialudvalget Status på samarbejdet mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen og Socialforvaltningen

Læs mere

Den kommunale Kvalitetsrapport

Den kommunale Kvalitetsrapport Den kommunale Kvalitetsrapport - Indhold... Indledning... Nationale og lokale mål for folkeskolerne i Frederikshavn Kommune... De nationale mål:... Kommunale mål... Elevtal... Karakterer ved. klasseprøven...

Læs mere

Kvalitetsrapport [Skoleår for udarbejdelsen]

Kvalitetsrapport [Skoleår for udarbejdelsen] Bilag 2 Skabelon for Kvalitetsrapport 2.0 Kvalitetsrapport [Skoleår for udarbejdelsen] [Kommune] [Byvåben, illustrationer mv.] Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...

Læs mere

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget 20. november 2017 Sagsnr. 2017-0351770 Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater

Læs mere

Kvalitetsrapport 2013-2014. Skole og Familie

Kvalitetsrapport 2013-2014. Skole og Familie Kvalitetsrapport 2013-2014 Skole og Familie Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 4 3. Mål og resultatmål... 5 3.1. Nationalt fastsatte mål og resultatmål... 5 4.

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 KVALITETSRAPPORT 2013/14. Hendriksholm Skole. Rødovre Kommune. Hjernen&Hjertet

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 KVALITETSRAPPORT 2013/14. Hendriksholm Skole. Rødovre Kommune. Hjernen&Hjertet KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 RAMBØLL KOMMUNE KVALITETSRAPPORT 2013/14 Hendriksholm Skole Rødovre Kommune Hjernen&Hjertet 1 Indholdsfortegnelse 1 PRÆSENTATION AF SKOLEN 3 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING

Læs mere

Kvalitetsrapport 2011/2012

Kvalitetsrapport 2011/2012 Kvalitetsrapport 2011/2012 Kvalitetsrapport Ordblindeinstituttet 1 Indhold 1. Resultater... 3 1.1 Overgangsfrekvenser... 3 1.2 Gennemsnitskarakterer ved afgangsprøverne... 3 1.3 Karakterfordelingen...

Læs mere

Kvalitetsrapport Samsø Skole 2016

Kvalitetsrapport Samsø Skole 2016 Kvalitetsrapport Samsø Skole 2016 Samsø Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 3 2.1. Handlingsplaner... 3 3. Mål og resultatmål... 4 3.1. Nationalt fastsatte

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole PPR og specialundervisning Skolefritidsordninger Tilskud til privat-

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018

Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018 Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af Kvalitetsrapport 2018 2018-003138 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender 1. behandlingen af Kvalitetsrapport 2018. kl. 08.30 Side 1 af 6 Sagsbeskrivelse

Læs mere

Statusnotat. for skoleåret 2017/2018. Allerød Kommune Skole og Dagtilbud

Statusnotat. for skoleåret 2017/2018. Allerød Kommune Skole og Dagtilbud 28-02-2019 Statusnotat for skoleåret /2018 Allerød Kommune Skole og Dagtilbud 1 Indhold Statusnotat /2018...2 Indledning...2 Mål og resultatmål...2 Trivsel...3 Elevernes trivsel skal øges...3 Trivsel i

Læs mere

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr Notat om faglige resultater ved folkeskolens prøver og i de nationale test 2015/2016

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr Notat om faglige resultater ved folkeskolens prøver og i de nationale test 2015/2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Notat om faglige resultater ved folkeskolens prøver og i de nationale test 2015/2016 BUU orienteres

Læs mere

Bilaget er struktureret efter de 5 kommunale pejlemærker for folkeskolen.

Bilaget er struktureret efter de 5 kommunale pejlemærker for folkeskolen. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Bilag 1 om faglige resultater og øvrige resultater i tilknytning hertil BUU blev den 9. november

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Gødvadskolen Silkeborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Gødvadskolen Silkeborg Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Gødvadskolen Silkeborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de kan?

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Anna Trolles Skole Middelfart Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Anna Trolles Skole Middelfart Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Anna Trolles Skole Middelfart Kommune Indholdsfortegnelse 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3

Læs mere

Byrådets Kvalitetskontrakt opfølgningsredegørelse 2011 Den 30. maj 2011 Brevid: Annebj

Byrådets Kvalitetskontrakt opfølgningsredegørelse 2011 Den 30. maj 2011 Brevid: Annebj Byrådets Kvalitetskontrakt opfølgningsredegørelse 2011 Den 30. maj 2011 Brevid: 1258676 Annebj Efter lovgivningen skal byrådet årligt senest ifm. budgetvedtagelsen vedtage en opfølgningsredegørelse for

Læs mere

Evaluering af Horsens Byskole 2015

Evaluering af Horsens Byskole 2015 Økonomi og Administration Sagsbehandlere: Louise Riis Villadsen Louise Nordestgaard Sagsnr. 17.00.00-P20-4-15 Dato: 20.1.2016 Evaluering af Horsens Byskole 2015 Horsens Byskole blev etableret i 2012 af

Læs mere

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet

Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet Notatark Emne: Orientering om justering af kvalitetsrapporten på skoleområdet 22. maj 2019 - Sagsnr. 19/13962 - Løbenr. 125981/19 Børne- Uddannelses- og Arbejdsmarkedsforvaltningen justerer i kommunens

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Lillebæltskolen Middelfart Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Lillebæltskolen Middelfart Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Lillebæltskolen Middelfart Kommune Indholdsfortegnelse 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3 Overgang

Læs mere

Nedenstående udgør Dagtilbud & Skoles opsummering af Vejen Kommunes nøgletal på skoleområdet 2016.

Nedenstående udgør Dagtilbud & Skoles opsummering af Vejen Kommunes nøgletal på skoleområdet 2016. Nedenstående udgør Dagtilbud & Skoles opsummering af Vejen Kommunes nøgletal på skoleområdet 2016. Karaktergennemsnit i grundskolen (bundne prøver) 2015/16 Det samlede karaktergennemsnit for de bundne

Læs mere

Figur Andel elever med mindst 2 i gennemsnit i både dansk og matematik

Figur Andel elever med mindst 2 i gennemsnit i både dansk og matematik Resultat: INDIKATOR 1: Figuren nedenfor viser udviklingen i andelen af elever i Lejre Kommune, som opnår mindst 2 i gennemsnit i både dansk og matematik ved afgangseksamen i 9. klasse. Det fremgår, at

Læs mere

UDVALGET FOR MILJØ OG TEKNIK

UDVALGET FOR MILJØ OG TEKNIK IT-afdelingen Generelt om området IT-afdelingen løser service-, drifts- og udviklingsmæssige opgaver indenfor IT- og telefoniområdet. Det er visionen at skabe en kommunal forvaltning, hvor alle medarbejdere

Læs mere

Notat om faglige resultater ved folkeskolens prøver og i de nationale test 2016/2017

Notat om faglige resultater ved folkeskolens prøver og i de nationale test 2016/2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Notat om faglige resultater ved folkeskolens prøver og i de nationale test 2016/2017 BUU orienteres

Læs mere

KVALITETSRAPPORT

KVALITETSRAPPORT KVALITETSRAPPORT 2013-2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Hovedkonklusioner 3. Sammenfattende helhedsvurdering 4. Mål og resultatmål 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige

Læs mere

Årsrapport for Holmegaardskolen 2016/2017

Årsrapport for Holmegaardskolen 2016/2017 Årsrapport for Holmegaardskolen 2016/2017 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning...3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat...3 3. Opfølgning

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-16-19 Dato: 27.05.2019 Sagsbehandler: Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Der er godkendt nye

Læs mere

Kvalitetsrapport for skolevæsenet. i Halsnæs Kommune for. skoleåret 2014/15

Kvalitetsrapport for skolevæsenet. i Halsnæs Kommune for. skoleåret 2014/15 Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Halsnæs Kommune for skoleåret 2014/15 Børn, unge og læring november 2015 1 Indhold 1. Indledning 3 2. Vurdering af skolevæsenets niveau 4 2.1 Karaktergivning ved folkeskolens

Læs mere

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport Kvalitetsrapport Dagplejen 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 Målsætninger og opfølgning... 3 1.3 Opfølgning på kvalitetsrapporten... 5 2. Resultater

Læs mere

INDLEDNING... 3. Metode... 4 RESUME... 5. Faglige resultater... 5. Trivsel og inklusion... 5 FAGLIGE RESULTATER... 6. Bundne prøvefag...

INDLEDNING... 3. Metode... 4 RESUME... 5. Faglige resultater... 5. Trivsel og inklusion... 5 FAGLIGE RESULTATER... 6. Bundne prøvefag... 1 Indhold INDLEDNING... 3 Metode... 4 RESUME... 5 Faglige... 5 Trivsel og inklusion... 5 FAGLIGE RESULTATER... 6 Bundne prøvefag... 6 Dansk og læsning... 10 Matematik og øvrige fag... 12 Andel elever med

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Kibæk skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Kibæk skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Kibæk skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat bemærkninger...5

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Strandskolen Greve Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Strandskolen Greve Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Strandskolen Greve Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3 Overgang til

Læs mere

Kvalitetsrapport for skolevæsenet. i Halsnæs Kommune for. skoleåret 2015/16

Kvalitetsrapport for skolevæsenet. i Halsnæs Kommune for. skoleåret 2015/16 Kvalitetsrapport for skolevæsenet i Halsnæs Kommune for skoleåret 2015/16 Børn, Unge og Læring november 2016 1 Indhold 1. Indledning 3 2. Vurdering af skolevæsenets niveau 4 2.1 Karaktergivning ved folkeskolens

Læs mere

Skoleåret 2015/16. Skoleåret 2016/17

Skoleåret 2015/16. Skoleåret 2016/17 KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Børne- og Ungdomsforvaltningen NOTAT Til Socialudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget 20. februar 2018 Status på den fælles fraværsindsats og fraværsmåltal Baggrund

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Valsgaard Skole Mariagerfjord Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Valsgaard Skole Mariagerfjord Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Mariagerfjord Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Sprog 9 2 TRIVSEL 10 2.1 Elevernes trivsel 10 2.2 Fravær 14 3 INKLUSION 15 4

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...5 Resultat

Læs mere

STATUSRAPPORT 2015/16. Sølystskolen Silkeborg Kommune

STATUSRAPPORT 2015/16. Sølystskolen Silkeborg Kommune STATUSRAPPORT 2015/16 Sølystskolen Silkeborg Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Bliver alle så dygtige, som de kan? 3 1.2 Elevernes faglige niveau når de forlader folkeskolen 9 1.3 Overgang

Læs mere

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde

Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Ekstraordinært skolebestyrelsesmøde Dag og år 23.februar 2015 Kl. Kl. 16.30 18.00 Sted Skolen lokale A4 (1.sal) Dato for uds./ref Formand Finn Pretzmann Blad nr. Fraværende: Rene Rosenkrans, Hanne Jørgensen,

Læs mere

Høring af Rudersdals Kommunes kvalitetsrapport for skoleåret

Høring af Rudersdals Kommunes kvalitetsrapport for skoleåret Skole og Familie Att. Hanne Dencker 9. februar 2016 Høring af Rudersdals Kommunes kvalitetsrapport for skoleåret 2014-15 Trørødskolens bestyrelse har på et særskilt møde den 4. februar 2016 behandlet kvalitetsrapporten

Læs mere

T R Ø R Ø D S K O L E N Gl. Holtevej 2, 2950 Vedbæk, tlf

T R Ø R Ø D S K O L E N Gl. Holtevej 2, 2950 Vedbæk, tlf Skole og Familie Att. Hanne Dencker 20. februar 2018 Høring af Rudersdals Kommunes kvalitetsrapport for skoleårene 2015-2017 Trørødskolens bestyrelse har på bestyrelsesmøde den 20. februar 2018 behandlet

Læs mere

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Strategiske mål i koncernrapportering pr. 31. marts Bevilling: Tværgående - folketal

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Strategiske mål i koncernrapportering pr. 31. marts Bevilling: Tværgående - folketal Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående - folketal Mål: Vi vil opnå et folketal på 45.000 i 2022. 2 Bevilling. Tværgående klima Mål: CO2-udledning fra kommunens bygninger skal falde over tid. Målet opgøres

Læs mere

Ingen ændring % 39% 37% 40% 12% 11,5% 11% 10,5% Ingen ændring

Ingen ændring % 39% 37% 40% 12% 11,5% 11% 10,5% Ingen ændring Levende by i vækst Flere virksomheder Antallet af virksomheder i Gladsaxe med over en ansat 1.425 1.439 1.454 1.468 Ingen ændring skal stige. I 2012 var der 1.408 virksomheder. Flere arbejdspladser Antallet

Læs mere

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014 Notat Den 1. september 2014 Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav i Børn og Unge (0,7 pct.) Med vedtagelsen af budgettet for 2013 og 2014 blev det besluttet, at Aarhus Kommune

Læs mere

Kvalitetsrapport 2016/2017

Kvalitetsrapport 2016/2017 Kvalitetsrapport 2016/2017 Indhold Indhold... 2 1. Forord... 4 1.1 Læsevejledning... 4 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 5 3. Resultater... 7 3.1 Kommunale test (Ordlæseprøve 1)... 7 3.2 Nationale

Læs mere

Kvalitetsrapport - dagtilbudsområdet i Gribskov Kommune.

Kvalitetsrapport - dagtilbudsområdet i Gribskov Kommune. Kvalitetsrapport - dagtilbudsområdet i Gribskov Kommune. 2014/2015 Kvalitetsrapport dagtilbud 2014/2015 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...3 1. Indledning...4 2. Sammenfattende helhedsvurdering...4

Læs mere