SANDT ELLER FALSK? FÅ STYR PÅ BEGREBERNE MØNSTEROPSKÆRING OG REGUMMIERING. RETREAD = Regummiering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SANDT ELLER FALSK? FÅ STYR PÅ BEGREBERNE MØNSTEROPSKÆRING OG REGUMMIERING. RETREAD = Regummiering"

Transkript

1 SANDT ELLER FALSK? FÅ STYR PÅ BEGREBERNE MØNSTEROPSKÆRING OG REGUMMIERING RETREAD = Regummiering

2 MØNSTEROPSKÆRING ELLER REGUMMIERING? VÆLG SELV!

3 Konkurrenceevne, sikkerhed og hensyntagen til miljøet er meget vigtige faktorer for fagfolk inden for transportbranchen. Alle løsninger, der er til gavn for virksomhedens effektivitet, og som holder driftsomkostningerne nede, er derfor velkomne! På dette område spiller dækforvaltning en meget væsentlig rolle. Dækforvaltning betyder blandt andet at vælge gode originalprodukter og derefter forlænge dækkenes levetid ved hjælp af mønsteropskæring eller regummiering. For at få så meget som muligt ud af deres dæk bør alle virksomheder overveje, hvordan de kan udnytte disse muligheder. Denne hvidbog giver klare svar på spørgsmål som: «Hvornår skal man benytte sig af disse løsninger? Efter hvor lang kørselsstrækning? På hvilke betingelser?» Alt det, du altid gerne har villet vide om dækkenes «mange liv», finder du her. God læsning og kør forsigtigt... Længe leve dine dæk!

4 ET MØNSTEROPSKÅRET DÆK ER ENSBETYDENDE MED ET SIKKERT DÆK

5 SANDT TO BETINGELSER, SOM SKAL VÆRE OPFYLDT, HVIS MAN VIL KØRE SIKKERT MED ET MØNSTEROPSKÅRET DÆK: Det oprindelige dæk skal være fremstillet til at kunne mønsteropskæres Mønsteropskæringen skal udføres af en fagmand Mønsteropskæring er tilladt ifølge Danmark og anbefales af ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation). Eftersom mønsteret genskabes, og mønsterdybden derfor igen bliver cirka 6 til 8 mm, forlænges dækkets liv, og sikkerheden øges. Mønsteropskæring giver dækkene 10 % bedre sideværts greb og trækkraft (1). Nogle fabrikanter udformer dæk med gummilag, der er så jævnt og tykt, at det giver mulighed for mønsteropskæring af høj kvalitet uden at ændre dækkets styrke eller holdbarhed. På denne type kvalitetsdæk skal mønsteropskæring foretages, når mønsterdybden er 2 til 4 mm. Mønsteropskæring anbefales ikke, når slidbanen har tydelige tegn på skader (skæreskader, rivskader, bæltets metallag er synligt). Michelin fraråder kraftigt mønsteropskæring af dæk, som har været udsat for intensiv eller aggressiv brug, for eksempel kørsel offroad. (1) Sammenlignet med præstationer målt for samme dæk, som har nået slitagegrænsen. Michelin referencer Test udført på poleret beton.

6 MAN SPARER PENGE VED AT MØNSTEROPSKÆRE

7 SANDT AT VÆLGE DÆK MED OMHU OG VÆRE OMHYGGELIG MED DERES VEDLIGEHOLDELSE ER GODT FOR PENGEPUNGEN! Hvis en mønsteropskæring udføres i henhold til fabrikantens anbefalinger, giver den Op til 25 % længere kørselsstrækning Op til 2 liter lavere brændstofforbrug pr. 100 km Op til 70 kilo råvarer sparet på fire mønsteropskæringer, hvilket svarer til et nyt dæk (1)! Det kan komme som en overraskelse, men mønsteropskårne dæk er faktisk økonomiske... fordi de slides langsommere end nye dæk og forbruger mindre brændstof! Mønsteropskæringen foretages, når dækkets rullemodstand er lavest. Mønsterklodserne er da lave og dermed stivere end på nye dæk. En stivhed som ud over at begrænse friktionen mod vejen og give en langsommere dækslitage også giver et lavere brændstofforbrug! (1) Interne Michelin referencer: gennemsnitlig vægt målt på 4 hoveddimensioner på markedet (315/80 R 22.5; 315/70 R 22.5; 385/65 R 22.5; 13 R 22.5).

8 HVORFOR SKAL MAN MØNSTEROPSKÆRE? SIKRERE KØRSEL 10 % BEDRE sideværts greb og trækkraft (1) BEDRE ØKONOMI Op til 25% FLERE KILOMETER 2L lavere brændstofforbrug pr. 100 km (1) Sammenlignet med den periode, hvor mønsteret var slidt. Michelin referencer Test udført på poleret beton. (2) For eksempel et vogntog, som kører km/år med et sæt mønsteropskårne dæk, der RULLAR PÅ MARKEN, på 25 %. (3) Interne Michelin referencer: Gennemsnitlig vægt målt på 4 hoveddimensioner på markedet (315/80 R 22.5; 315/70 R 22.5; 385/65 R 22.5; 13 R 22.5).

9 HVIS MØNSTEROPSKÆRINGEN FORETAGES AF EN FAGMAND, OPNÅR TRANSPORT- BRANCHEN 3 FORDELE MILJØHENSYN 1,6 TON lavere CO 2 -udslip pr. vogntog og år (2) 70 kg råvarer spares på 4 mønsteropskæringer (3) HVILKET SVARER TIL ET NYT DÆK... HVIS MØNSTEROPSKÆRING UDFØRES AF EN FAGMAND, PÅVIRKER DET IKKE DÆKKETS MU- LIGHED FOR SENERE REGUMMIERING Få mere information på lastvogn.michelin.dk.

10 MAN KAN REGUMMIERE ALLE SINE DÆK

11 SANDT, MEN... IKKE ALLE DÆK KLARER GODKENDELSESTESTEN TIL REGUMMIERING. DER ER TO BETINGELSER, SOM SKAL VÆRE OPFYLDT FOR AT KLARE TESTEN: Dækkene skal fra starten være udviklet til at kunne regummieres på en optimal måde. Kun dæk med en tilstrækkelig robust karkasse til at kunne klare flere liv opfylder betingelserne for regummiering. Dækkene skal vedligeholdes regelmæssigt på en professionel måde. En del fabrikanter vurderer konstant deres karkassers potentiale. Michelin, som har været specialist i regummiering i 60 år, er én af dem. Resultatet er, at 80 % af karkasserne fra Michelin kan regummieres!

12 ALLE REGUMMIERINGSPROCESSER GIVER DE SAMME FORDELE

13 FALSK MAN KAN VÆLGE MELLEM TO REGUMMIERINGSPROCESSER AFHÆNGIG AF DINE PRIORITERER: VARMVULKANISERING Hele den klargjorte karkasse (bælte og sider) dækkes af rågummi. Det hele anbringes i en form, som giver det regummierede dæk dets endelige mønsterprofil. Vulkaniseringen foregår i en vulkaniseringsform ved 160 C i cirka en time, præcis som ved fremstilling af et nyt dæk. Fordele: Med denne fremgangsmåde, som udføres af fabrikanterne, kan man kun udnytte den oprindelige karkasses præstationer fuldt ud. Den dimensionelle ensartethed garanterer en mere jævn slitage, uanset den oprindelige karkasse. Det opnåede resultat kan sammenlignes med et nyt dæk, med genskabte dæksider, der forbedrer køretøjets udseende KOLDVULKANISERING En forvulkaniseret slidbane med det endelige slidbanemønster monteres på den klargjorte karkasse. Vulkaniseringen, som sker i en ovn ved 115 C i cirka 3 timer, sikrer, at det hele holdes sammen. Fordele: Med denne metode kan man få de regummierede karkasser tilbage hurtigere. Det giver flere muligheder for at ændre mønster. Vulkanisørens håndværksmæssige ekspertise er afgørende for at sikre slutproduktets kvalitet. På Michelins regummieringsfabrikker inspiceres for eksempel 2 millioner karkasser hvert år med højteknologisk udstyr. En uvurderlig proces, der bygger på erfaringerne og kvalifikationerne hos de fagfolk, der undersøger og klargør dækkene til mindste detalje.

14 UDVIKLINGEN AF NYE DÆK SKER TAKKET VÆRE BRUGTE DÆK

15 SANDT INDGÅENDE VIDEN OM BRUGTE DÆK STYRER UDVIKLINGEN AF OPBYGNING OG MATERIALER TIL FREMTIDIGE GENERATIONER AF DÆK Nogle af de store dækfabrikanter udfører selv regummieringen af deres dæk. En del inspicerer karkasserne straks ved ankomsten til fabrikken for bedre at kunne analysere, hvordan slitagen påvirker dækkene. Resultaterne, som er blevet indsamlet gennem en årrække, supplerer de test, der er udført i laboratorier og på testbaner, og giver dækfabrikanterne værdifulde oplysninger Straks ved ankomsten til regummieringsfabrikken undersøges dækkene omhyggeligt (Michelin kontrollerer for eksempel 86 kontrolpunkter). Udarbejdelse af disse diagnoser udgør en vigtig kilde til oplysninger og bruges til at optimere fremtidens dæk.

16 REGUMMIEREDE DÆK HAR SAMME PRÆSTATIONER SOM NYE DÆK!

17 SANDT, HVIS... NÅR MAN BRUGER REGUMMIEREDE DÆK, KAN MAN OPNÅ SAMME PRÆSTATIONER SOM MED NYE DÆK, HVIS: Den oprindelige karkasse er af fremragende kvalitet, dvs. robust og slidstærk (1). Udstyr, materialer, teknologi, færdigheder og erfaringer benyttet ved regummieringen er af allerbedste kvalitet: Dette er afgørende for en førsteklasses regummiering. Nogle af de fabrikanter, der selv regummierer deres dæk for eksempel Michelin, bruger samme gummi og patentbeskyttede slidbanemønstre til deres regummierede dæk som til deres nye dæk og genskaber dækkenes oprindelige opbygning: Dette sikrer kvaliteten, da præstationerne bliver lige så gode som hos nye dæk fra Michelin Det giver også brændstofbesparelser, da dine regummierede MICHELIN Remix fortsat kan mønsteropskæres på et senere tidspunkt (1) Interne test 2013 med dæk regummieret med MICHELIN Remix : de fleste referencer havde 97 % af de præstationer, nye Michelindæk i samme dimension har..

18 MAN SPARER PENGE MED REGUMMIEREDE DÆK

19 SANDT REGUMMIERING HJÆLPER DIG MED AT SPARE PENGE UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED SIKKERHEDEN Et regummieret dæk er 40 % billigere end et tilsvarende nyt dæk, forudsat at du har en karkasse (1). 100 % længere kørselsstrækning: regummiering af en kvalitetskarkasse, som udføres af en ekspert, fordobler dækkenes levetid til en lavere omkostning. Flere regummieringer: Hvis karkassen tillader det (2), kan et dæk potentielt regummieres flere gange og dermed yderligere forlænge kørselsstrækningen! MAN KAN REGUMMIERE DEN OPRINDELIGE KARKASSE FLERE GANGE! Om dækkene kan regummieres, afhænger af virksomheden, og af hvordan vognparken passes. Hvis I satser på, at jeres dæk skal have flere liv, skal I være opmærksomme på, hvilke faktorer der påvirker dækkets slitage: Dækkets iboende egenskaber (hvor robust og slidstærk karkassen er, typen og mængden af gummi, mønsteropbygning). Lufttryk. Akslernes belastning. Køretøjets mekaniske tilstand (akselindstilling, køretøjets geometri). Kørestil. (1) Prisoplysninger fra interne kilder hos Michelin for 2014 samt internetpriser, som er fundet af en ekstern organisation for (2) Ved bykørsel og ved kørsel af forskellige regionale transporter eller på byggepladser kan dæk fra Michelin regummieres mindst to gange.

20 DÆKKENE PÅVIRKER OGSÅ DIN VIRKSOMHEDS FLEKSIBILITET, HVAD ANGÅR ANVENDELSESOMRÅDER

21 SANDT MAN KAN TILPASSE DÆKKENE TIL DIN VIRKSOMHEDS BEHOV. For at optimere jeres lager skal I have forskellige muligheder for montering af regummierede dæk på jeres køretøjer. Efter regummiering kan et dæk monteres på en anden aksel end den oprindelige (1). Man kan tilpasse dækkene til sine køretøjer og ændringer i virksomheden ved for eksempel at ændre mønster ved regummiering, så det tilpasses til det korrekte anvendelsesområde. Alle fabrikanter og vulkanisører kan hjælpe med at gøre jeres dæk mere fleksible (2). Tjek altid anbefalingerne fra fabrikanten og leverandøren af dækket før denne type ændringer. (1) Michelin fraråder montering af et regummieret dæk på en styrende aksel og anbefaler montering på en trækaksel eller en bærende aksel. (2) MICHELIN Remix tilbyder 350 kombinationer af regummierede/nye dæk.

22 DET REGUMMIEREDE DÆK ER ALTID JERES EGET RETREAD = Regummiering

23 FALSK I DANMARK ER DER TO TILBUD: Karkassebank: En service, hvor du løbende kan indsende dine karkasser og bestille regummiering efter behov, hvilket letter lagerhåndteringen og den sæsonbestemte planlægning. Standardombytning med det samme af jeres dæk mod regummierede dæk, hvilket er en hurtig løsning. Ingen af ovenstående tilbud garanterer, at det regummierede dæk, du får tilbage, er udført på din egen karkasse. Dæk fra Michelin kan identificeres i kraft af et særligt serienummer, som er knyttet til den tekniske mærkning. Det kan sammenlignes med et id-kort, der gør det muligt at følge dækket i hele dets levetid. Med tiden vil det som et supplement til serienummeret blive muligt at integrere en RFID-chip (1) i Michelins dæk, så man kan identificere og følge dem automatisk. (1) Radio Frequency Identification: automatisk teknologi til identificering.

24 MAN KAN MONTERE REGUMMIEREDE DÆK PÅ SAMME MÅDE SOM NYE RETREAD = Regummiering

25 SANDT ET REGUMMIERET DÆK KAN UNDER VISSE BETINGELSER ERSTATTE ET NYT DÆK: Hvis alle dæk på samme aksel er regummierede, skal de have samme egenskaber (se nedenfor). Hvis nye og regummierede dæk skal sidde på samme aksel, skal begge typer dæk have samme egenskaber (se nedenfor). Michelin anbefaler ikke blandet montering med både regummierede og nye dæk. Hvis dette er tilfældet, skal der gøres opmærksom på det, hvis der opstår en skade, som kræver dækskift. DÆK MONTERET PÅ SAMME AKSEL SKAL HAVE SAMME EGENSKABER: Samme mærke for regummierede og nye dæk (2). Samme dimension. Samme anvendelsesområde (regional, SPECIAL, vinterdæk mærket M+S). Det er anvendelsesområdet, som er vigtigt, ikke mønsteret. Samme opbygning (radial eller diagonal). Samme hastighedsindeks. Samme belastningsindeks. (1) Michelin fraråder at montere et regummieret dæk på en styrende aksel, anbefalingen er derimod at montere det på den trækkende eller bærende aksel. (2) I henhold til lokal lovgivning.

26 HVORFOR REGUMMIERE? BESPARELSER FLEKSIBILITET 2 + kilometer (1) 40 % BILLIGERE end et nyt dæk, og det er muligt at regummiere dækket flere gange (2) flere FÅ MEST MULIGT UD AF DINE REGUMMIEREDE DÆK Vælg blandt flere mulige monteringer för att optimera din lagherhantering SPØRG DIN FORHANDLER OM ANBEFALINGER (1) Interne test Levetiden for at MICHELIN REMIX = 97 % af levetiden for et nyt dæk i samme dimension. (2) Europæisk gennemsnit, interne prisoplysninger i 2014 samt en prisundersøgelse på internettet foretaget af en ekstern organisation. (3) Der er 350 kombinationer af regummierede/nye dæk med MICHELIN Remix (4) Med MICHELIN Remix er der kun behov for yderligere 20 kg råvarer, hvilket er en besparelse på 70 % sammenlignet med køb af et nyt dæk.

27 BESPARELSER SPILLER EN VIGTIG ROLLE FOR ET BÆREDYGTIGT TRANSPORTMARKED OG FREMMER FLEKSIBEL ANVENDELSE MILJØHENSYN TILPAS MØNSTERET TIL DINE BEHOV 350 mulige kombinationer med originalmønster og regummieret mønster (3) Regummiering FORDOBLING AF LEVETIDEN (1) for dit dæk og sparede miljøressourcer Et regummieret dæk -70 % = færre råvarer end et nyt dæk! (4) än ett nytt däck! (4) UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED SIKKERHEDEN Få mere information på: lastvogn.michelin.dk

28 MØNSTEROPSKÆRING OG REGUMMIERING SKÅNER MILJØET

29 SANDT MØNSTEROPSKÆRING OG REGUMMIERING SPARER PÅ NATURRESSOURCERNE OG VÆRNER OM VORES MILJØ. Med disse to tiltag kan man forlænge levetiden for brugte dæk, hvilket i vægt svarer til 17 millioner ton hver år set på verdensplan (1)... MILJØFORDELE VED MØNSTEROPSKÆRING: Mindsket CO 2 -udslip -> Op til -1,6 ton/år. Med mønsteropskårne dæk mindskes køretøjets brændstofforbrug og CO 2 -udslip (2). Færre materialer -> 100 kilo færre råvarer forbruges ved 5 mønsteropskæringer. Mindre affald -> 200 kilo brugte dæk mindre til genindvinding ved 4 mønsteropskæringer (3). MILJØFORDELE VED REGUMMIERING: Mindsket C02-udslip ->100 regummierede dæk er lig med 5 ton materialer, som ikke forbruges, og 6 ton CO 2 Der forbruges færre materialer -> 1 regummiering = 50 kilo råvarer, som spares. Det er kun nødvendigt med 20 kg i gennemsnit til en raspet karkasse, en besparelse på 70 % sammenlignet med et nyt dæk! Mindre affald -> -300 kg for en anhænger med 3 aksler. Regummiering af 6 dæk på en anhænger med 3 aksler betyder 6 brugte dæk færre, som skal genanvendes! EN RENERE VERDEN OG EN KREDSLØBSØKONOMI (1) Kilde: Agence de l Environnement et de la Maîtrise de l Énergie (den franske miljø og energimyndighed) (2) For eksempel et vogntog, der kører km/år med et sæt mønsteropskårne dæk, der rullar på marken, på 25 %. (3) Interne Michelin referencer: gennemsnitlig vægt målt på 4 hoveddimensioner på markedet (315/80 R 22.5; 315/70 R 22.5; 385/65 R 22.5; 13 R 22.5). (4) Rådets direktiv 1999/31/EF af 26. april 1999 forbyder deponering af brugte dæk. 315/70 R 22.5; 385/65 R 22.5; 13 R 22.5). I Europa genanvendes alle brugte dæk (4). De neddeles og genanvendes til blandt andet legepladser, i kunstgræs, skosåler, gulvfliser, hjul... Michelin har for eksempel været med til at skabe en verdensnyhed ved at konstruere en løbebane på 400 meter med 6 baner takket være dæk! Og det stopper ikke der: nye forskningsresultater vil snart gøre det muligt at genanvende jeres dæk på en mere effektiv og nyskabende måde.

30 DESIGNED FOR MORE (1) FOR EN BEDRE ØKONOMI, FOR AT FREMME BÆREDYGTIGE TRANSPORTER OG SAMTIDIG UDNYTTE FORDELENE VED EN FLEKSIBEL ANVENDELSE NOGLE DÆK ER LAVET TIL AT KUNNE MØNSTEROPSKÆRES REGUMMIERES * Op til 25% 100% Bedre kilometerresultat Op til Bedre kilometerresultat... og op til 200 % for et dæk, der regummieres to gange EFTERSOM DET ER VIGTIGT AT OPTIMERE DIT BUDGET, SKABER VI SPECIFIKKE LØSNINGER, DER FORLÆNGER DINE DÆKS LEVETID * I henhold til reference UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED SIKKERHEDEN

31 HVORFOR MØNSTEROPSKÆRE? Mønsteropskæring udført af en fagmand efter fabrikantens anbefalinger = HVORFOR REGUMMIERE? Regummiering som udføres ifølge fabrikantens anbefalinger = +10% bedre greb (2) en brændstofbesparelse på op til -2 liter/100 km Din verksamhet besparingar 4 1 MØNSTE- ROPSKÅRNE DÆK NYT DÆK 70 kg RÅVAREMATERIALER SPARES (3) Mønsteropskæring er tilladt ifølge Danmarkog anbefales af ETRTO (European Tyre and Rim Technical Organisation NYE DÆK 100% NYE DÆK 30% REGUMMIE- REDE DÆK REGUMMIE- REDE DÆK 2 + FLERE KILOMETER (4) 40% BILLIGERE END AT KØBE (5) Sammenligning af råvareforbrug (6) Affald til genanvendelse 50 kg mindre til genindvinding for et regummieret dæk ØKONOMI - MILJØHENSYN - SIKKERHED Forlæng dækkenes levetid og præstationer, samtidig med at I sparer penge og værner om miljøet. Det er faktisk muligt! Hvis man vælger en professionel og egnet håndtering af dækkene, kan man optimere transportens lønsomhed og fleksibilitet på en fuldstændig sikker måde! (1) Udviklet til at holde længe. (2) Sammenlignet med præstationer målt for samme dæk, som har nået slitagegrænsen. Michelin Referencer Test udført på poleret beton. (3) Interne Michelin referencer: Gennemsnitlig vægt målt på 4 hoveddimensioner på markedet (315/80 R 22.5; 315/70 R 22.5; 385/65 R 22.5; 13 R 22.5). (4) Interne test Levetiden for et dæk med MICHELIN Remix = 97 % af levetiden for et nyt Michelindæk i samme dimension. (5) Gennemsnit for Europa, prisoplysninger som kommer fra interne kilder hos Michelin for 2014 og internetpriser, som er fundet af en ekstern organisation for (6) Regummiering med MICHELIN Remix kræver kun 20 kg råvarer i gennemsnit, hvilket giver en besparelse på 70 % sammenlignet med et nyt dæk.

32 Hvis du vil have mere at vide om dette emne, kan du gå ind og se Michelins serie Designed for more på michelin.dk MIchelin Nordic AB, Årstaängsvägen 11, Stockholm

Bandag Produktoversigt

Bandag Produktoversigt Bandag Produktoversigt Danmark 09/2013 Anbefalede produkter til optimale præstationer ALLA POSITIONER Lastvogn & Bus Let last Lastvogn & Bus Tvilling monteret & single dæk LANGTURS- TRANSPORTER M749 Ecopia

Læs mere

Det nye KMAX-sortiment. Kør længere hele året rundt...

Det nye KMAX-sortiment. Kør længere hele året rundt... Det nye KMAX-sortiment. Kør længere hele året rundt... Op til 5 % større kilometertal sammenlignet med forgængeren. 1 1 Sammenlignende test, udført af Goodyear Innovation Center Luxembourg af dimensionen

Læs mere

GARANTERET PRODUKTIVITET TIL BLANDET KØRSEL OG ENTREPRENØR ARBEJDE

GARANTERET PRODUKTIVITET TIL BLANDET KØRSEL OG ENTREPRENØR ARBEJDE GARANTERET PRODUKTIVITET TIL BLANDET KØRSEL OG ENTREPRENØR ARBEJDE HVORDAN ER FORHOLDENE, DER HVOR DU KØRER? ANVENDELSESOMRÅDER DINE BEHOV MERE END 80% AF KØRESTRÆKNINGEN + DE 80 SUR 100 KM På asfalteret

Læs mere

FUELMAX-sortiment. Kør længere på mindre brændstof. Op til 10% forbedret rullemodstand sammenlignet med forgængeren*

FUELMAX-sortiment. Kør længere på mindre brændstof. Op til 10% forbedret rullemodstand sammenlignet med forgængeren* FUELMAX-sortiment. Kør længere på mindre brændstof. Op til 10% forbedret rullemodstand sammenlignet med forgængeren* * Sammenlignende test foretaget af Goodyear GIC*L på dimensionen 15/70R22.5 viser, at

Læs mere

GOODYEAR DUNLOP RETREADING

GOODYEAR DUNLOP RETREADING GOODYEAR DUNLOP RETREADING Indholdsfortegnelse Tre grunde til at flådeejere bør vælge regummiering... 3 GRUND NR. 1 Regummierede Goodyear Dunlop-dæk performer som nye dæk: samme egenskaber og pålidelighed*...

Læs mere

VULKAN BANER VEJEN DÆKSPECIALIST MED MERE END 50 ÅRS HISTORIE

VULKAN BANER VEJEN DÆKSPECIALIST MED MERE END 50 ÅRS HISTORIE 20 17 VULKAN BANER VEJEN DÆKSPECIALIST MED MERE END 50 ÅRS HISTORIE 2 3 VULKAN BANER VEJEN VULKAN - TIDSLINJE 1963 Etableres i Jernbanegade i Randers af Egon Nielsen 1966 Flytter til Hvedevej 28 i Randers

Læs mere

Indkøbsvejledning for dæk. En guide til indkøb af dæk samt udarbejdelse af udbudsmateriale

Indkøbsvejledning for dæk. En guide til indkøb af dæk samt udarbejdelse af udbudsmateriale Indkøbsvejledning for dæk En guide til indkøb af dæk samt udarbejdelse af udbudsmateriale Indhold Indledning Side 2 Sikkerhed Side 3 Miljø Side 4 æklabel Side 4 Vedligeholdelse og kontrol Side 5 Hvis skaden

Læs mere

Vedligeholdelsesguide Dæk

Vedligeholdelsesguide Dæk Vedligeholdelsesguide Dæk Du kan forlænge levetiden på dæk, hvis du sørger for en passende vedligeholdelse. Der er mange faktorer, der påvirker holdbarheden af dæk og i nedenstående gennemgår vi følgende

Læs mere

Nyt ULTRA GRIP MAX-sortiment holder dig kørende hele vinteren.

Nyt ULTRA GRIP MAX-sortiment holder dig kørende hele vinteren. Nyt ULTRA GRIP MAX-sortiment holder dig kørende hele vinteren. Op til 40 % bedre snegreb sammenlignet med forgængeren, når dækkene er halvt nedslidt* * Sammenlignende test udført af Goodyear GIC*L på størrelse

Læs mere

Produktoversigt. Danmark Regummieringer fra Bandag & Bridgestone 04.2011

Produktoversigt. Danmark Regummieringer fra Bandag & Bridgestone 04.2011 Produktoversigt Danmark Regummieringer fra Bandag & Bridgestone 04.2011 Bandag og Bridgestone-regummieringer produceres med eneret af Bandags forhandlernetværk Bandag er et varemærke under Bridgestone

Læs mere

2015 Samlet program STYRKE MØDER EFFEKTIVITET

2015 Samlet program STYRKE MØDER EFFEKTIVITET 2015 Samlet program STYRKE MØDER EFFEKTIVITET 2 Filosofi Fremskridt i sit rette element! I transportbranchen tæller kontinuitet, hastighed og pålidelighed. Det er især vigtigt, at man kan stole fuldt ud

Læs mere

Guide til køb af nye dæk

Guide til køb af nye dæk Guide til køb af nye dæk Introduktion Du sidder nu med en guide der kan hjælpe dig i dit køb af nye dæk. I guiden er der en hjælp til at finde ud af hvad det er for nogle dæk du har nu, så du kan vælge

Læs mere

Dækside mærkning på et dæk indeholder oplysninger om dækkets design og produktion.

Dækside mærkning på et dæk indeholder oplysninger om dækkets design og produktion. Teknisk info - Dæk I dette afsnit står der en række teksiske info omkring dæk. Dæksidemærkning Dækside mærkning på et dæk indeholder oplysninger om dækkets design og produktion. 1. Producent/mærke Her

Læs mere

SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL

SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL 2012 SIKKER VINTERSTIL TIL DIN BIL Model Vinterdæk Størrelse Varenr. Stålfælg Pris Spark Bridgestone LM18 155/80QR13 451715 95975379 4.495,- Spark Firestone Winterhawk 2 Evo 155/80TR13 451716 95975379

Læs mere

Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz.

Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Klar til vinteren? Sikker kørsel med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Vintertid. Start sikkert og til tiden i den kolde årstid med komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Selv ved temperaturer

Læs mere

Resultat af Dækrazzia 2014

Resultat af Dækrazzia 2014 Resultat af Dækrazzia 2014 Rådet for Større Dæksikkerhed FDM Teknologisk Institut Fabrikantforeningen for Regummierede Dæk Rigspolitiet Dækimportørforeningen Dæk Specialisternes Landsforening Side 2 af

Læs mere

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI DIT BÆREDYGTIGE VASKERI BÆREDYGTIGE LØSNINGER Vi har fokus på bæredygtige løsninger. Vores produktionsanlæg er optimeret, tekstilerne er nøje udvalgt og vaskeprocessen skånsom og PH-neutral. Vi vil gerne

Læs mere

Hastighedsindeks km/t Belastningsindeks Kg Belastningsindeks Kg Q R S T

Hastighedsindeks km/t Belastningsindeks Kg Belastningsindeks Kg Q R S T Dækskole Vore dages dæk giver en behagelig affjedring sammenlignet med gårsdagens jernhjul. Det er ikke kun dækkets gummi, der gør kørslen behagelig, men også den luft, dækket indeholder. Denne luftvolumen

Læs mere

Alcoa smedede aluminiumsfælge. Fakta & Tal

Alcoa smedede aluminiumsfælge. Fakta & Tal Alcoa smedede aluminiumsfælge Fakta & Tal VIDSTE DU? Alcoa fælge er de stærkeste fælge Hver fælg starter som en hel blok meget stærk og korrosionsbestandig aluminiumslegering. Med et tryk på 8000 ton bliver

Læs mere

FORÅRSTILBUD NYHED KUN KR.400 EKSKL. MOMS SPECIAL TILBUD FRA SPAREX. Unikt smøremiddel til din Case IH maskine. Innovative frontlift systemer

FORÅRSTILBUD NYHED KUN KR.400 EKSKL. MOMS SPECIAL TILBUD FRA SPAREX. Unikt smøremiddel til din Case IH maskine. Innovative frontlift systemer 2019 FORÅRSTILBUD NYHED TILBUDENE ER GÆLDENDE FRA DEN 28. FEBRUAR TIL DEN 1. APRIL 2019 SPECIAL TILBUD FRA SPAREX DONKRAFT (HYDRAULISK) 20T HØJDESJUSTERING: 145 MM. VARENUMMER: S.14473 KUN KR.400 Unikt

Læs mere

Produktoversigt. Danmark 07.2009

Produktoversigt. Danmark 07.2009 Produktoversigt Danmark 07.2009 Anbefalede produkter til optimale præstationer LANGTURS- TRANSPORTER REGIONALT I TERRÆNET OG PÅ VEJEN HÅRDE DRIFTS- BETINGELSER BYMÆSSIG TRAFIK VINTER BDR-HT2 LASTBIL 70-80

Læs mere

DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE

DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE DET HANDLER OM HYBRID DK HYBRID BROCHURE DET HANDLER OM HYBRID Siden 2003 har Geesinknorba tilbudt hybrid systemer på komprimatorer. I 2009 vandt Hybrid Plug-In systemet CIWM Recycling Award og skubbede

Læs mere

Lette løsninger for et bedre miljø!

Lette løsninger for et bedre miljø! Lette løsninger for et bedre miljø! Jackon A/S er Nordens ledende producent af isolering og emballage i polystyren. Vi leverer energieffektive og komplette løsninger til fundament og bolig. Der er mange

Læs mere

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug 1 Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug Indledning Dækket udgør den eneste kontakt mellem køretøjet og underlaget. Derfor er det vigtigt, at brugerne sørger for at bevare dækkenes kvalitet og præstationer.

Læs mere

Forberedt til alt. Ny serie af ON/OFF-lastbildæk

Forberedt til alt. Ny serie af ON/OFF-lastbildæk Forberedt til alt Ny serie af ON/OFF-lastbildæk Den robuste følgesvend under alle arbejdsforhold Fremragende kilometertal Lave driftsomkostninger Ekstrem slidstyrke Forlænget dæklevetid * Bridgestone's

Læs mere

Alt hvad der er værd at vide om dæk.

Alt hvad der er værd at vide om dæk. Dækmærkninger og deres betydning 17 Continental Dæk Danmark A/S Banemarksvej 50E, 1, 2605 Brøndby Telefon: 43230400 www.conti.dk & www.continental-tyres.com Koden på dine dæk (fx.. 255/50 R20 V) 255 Bredde

Læs mere

Bilag 1: Business Case. Jordbase ved Serena Sørensen. Bilag 2.4.a - PID for Jordbase (Bilag 1 Business Case) Bestyrelsesmøde den 16.

Bilag 1: Business Case. Jordbase ved Serena Sørensen. Bilag 2.4.a - PID for Jordbase (Bilag 1 Business Case) Bestyrelsesmøde den 16. Bilag 2.4.a - PID for Jordbase (Bilag 1 Business Case) Bestyrelsesmøde den 16. marts 2015 Bilag 1: Business Case Jordbase ved Serena Sørensen Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion... 4 2. Forvente

Læs mere

MIRIAM Et international projekt med fokus på vejsektorens bidrag til en reduktion af CO2 udslippet

MIRIAM Et international projekt med fokus på vejsektorens bidrag til en reduktion af CO2 udslippet MIRIAM Et international projekt med fokus på vejsektorens bidrag til en reduktion af CO2 udslippet Projektets målsætning Bidrage til en bæredygtigt vejinfrastruktur gennem implementering af metode til

Læs mere

Klarer udfordringen i marken!

Klarer udfordringen i marken! Klarer udfordringen i marken! Indhold Historien om TAURUS...3 TAURUS landbrugsdæk...4 GENERELLE OPLYSNINGER Dimensionsmærkningen på landbrugsdæk...4 LI-/SI-mærkning på TAURUS radialdæk...5 Belastnings-

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem Mere energi Mindre CO2 Sund økonomi Affald som ressource bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Læs mere

Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF

Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF Volvo fh med i-save ALDRIG HAR DET FØLTES SÅ GODT AT SPARE BRÆNDSTOF Den ultimative lastvogn til fjerntransport Når det kommer til brændstof, handler det ikke kun om, hvor meget du kan spare, men også

Læs mere

God stil til din bil.

God stil til din bil. 2014 God stil til din bil. FORD SERVICE ford.dk Sommer- og vinterhjul fra Bridgestone til din Ford FORD KA Ka Bridgestone T001 195/50HR15 1543873 454238 7.495,- Ka Bridgestone T001 195/50HR15 1543875 446580

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

Indhold. Side 2 af 11. Sammenfatning Baggrund Risici Mønsterdybde Lufttryk Vinterdæk om foråret... 4

Indhold. Side 2 af 11. Sammenfatning Baggrund Risici Mønsterdybde Lufttryk Vinterdæk om foråret... 4 Resultat af dækrazzia maj 2012 Side 2 af 11 Indhold Sammenfatning..................................... 3 Baggrund......................................... 4 Risici.................................... 4

Læs mere

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KLOAKRØRSSYSTEM ULTRA DOUBLE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - Markedets mest komplette kloaksystem

UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KLOAKRØRSSYSTEM ULTRA DOUBLE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - Markedets mest komplette kloaksystem UPONOR INFRASTRUKTUR UPONOR KOAKRØRSSYSTE UTRA DOUBE NYHED! Uponor kloakrørssystem Ultra Double - arkedets mest komplette kloaksystem Uponor kloakrørssystem Ultra Double Et sikkert og omkostningseffektivt

Læs mere

Ny start til sommer. Sikker undervejs med sommerdæk og komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz.

Ny start til sommer. Sikker undervejs med sommerdæk og komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz. Ny start til sommer. Sikker undervejs med sommerdæk og komplette sommerhjul fra Mercedes-Benz. Ny start. Endelig forår Så er det på tide at sætte sommerhjulene på din bil, således at du er klar til den

Læs mere

Bytteværdi. Originale ombytningsdele. Når Mercedes-kvaliteten belønner både dig og miljøet.

Bytteværdi. Originale ombytningsdele. Når Mercedes-kvaliteten belønner både dig og miljøet. Bytteværdi Originale ombytningsdele. Når Mercedes-kvaliteten belønner både dig og miljøet. Bates y&r 2235 09/10 10.000. Der tages forbehold for eventuelle trykfejl og ændringer. Bytteværdi Byt, og spar

Læs mere

Om Circular Computing

Om Circular Computing Om Circular Computing Vores mission er at ændre verdens syn på køb af IT. Bæredygtighed er altafgørende men må ikke gå på kompromis med ydeevne og kvalitet. På den måde kan alle leve i en bedre verden

Læs mere

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco

Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Skræddersyede overflader: LPX og PUR Eco Perfekt tilpassede linoleumsgulve med LPX og PUR Eco Den fabrikspåførte overfladebehandlingen beskytter linoleummet mod snavs, letter den daglige rengøring og forlænger

Læs mere

Præcision i en klasse for sig.

Præcision i en klasse for sig. METAL Præcision i en klasse for sig. Kraftige FEIN boremaskiner med ultrapræcis lejring. FEIN specialisten inden for slidstærkt elværktøj. For mere end 115 år siden revolutionerede FEIN arbejdsverdenen

Læs mere

RENOLIT MARITIME Dolphin S Anti-begronings folie

RENOLIT MARITIME Dolphin S Anti-begronings folie High performance folier til maritime applikationer Folie i stedet for maling RENOLIT s seneste innovative folier sætter helt nye standarder for maritim an vendelse. RENOLIT producerer folier til offshore

Læs mere

En virksomhed i detaljer

En virksomhed i detaljer En virksomhed i detaljer > Præcision i detaljer! GSL præcision i ét stykke GSL er en mellemstor virksomhed og et af de mest innovative stålstøberier. Høj kvalitet og stor præcision er lige så selvfølgelige

Læs mere

IDEKATALOG TIL VOGNMÆND

IDEKATALOG TIL VOGNMÆND IDEKATALOG TIL VOGNMÆND Dette idekatalog er en samling af brændstofbesparende og CO2-reducerende tiltag, som vognmænd kan implementere i deres virksomhed. Listen er ikke udtømmende, og hvis vognmænd har

Læs mere

Brændstofbesparende vejbelægninger. Indledning. Vejdirektoratets initiativer

Brændstofbesparende vejbelægninger. Indledning. Vejdirektoratets initiativer Brændstofbesparende vejbelægninger Indledning Transportsektoren bidrager på verdensplan med ca. 20 % af den samlede udledning af drivhusgasser. Implementering af brændstofbesparende vejbelægninger vil

Læs mere

Sådan. grøn. bliver din transport. Gode råd til, hvordan din virksomhed kan spare penge på transport samtidig med, at det er til gavn for klimaet

Sådan. grøn. bliver din transport. Gode råd til, hvordan din virksomhed kan spare penge på transport samtidig med, at det er til gavn for klimaet Sådan bliver din transport grøn Gode råd til, hvordan din virksomhed kan spare penge på transport samtidig med, at det er til gavn for klimaet TRANSPORTEN ER EN KLIMASYNDER Vognparken Transport er en af

Læs mere

MIRIAM - Models for rolling resistance In Road Infrastructure Asset Management Systems

MIRIAM - Models for rolling resistance In Road Infrastructure Asset Management Systems MIRIAM - Models for rolling resistance In Road Infrastructure Asset Management Systems Introduktionen af nye vejbelægninger i et vejnet, som kan reducere bilisternes brændstofforbrug med 3 4 %, vil have

Læs mere

22,5 x 9,00 139, x 6x 22,5 x 11,75 141,6 271,2 22,5 x 9,00 22,5 x 11,75 I alt 280,8 517,2 Vægtbesparelse - 236,4

22,5 x 9,00 139, x 6x 22,5 x 11,75 141,6 271,2 22,5 x 9,00 22,5 x 11,75 I alt 280,8 517,2 Vægtbesparelse - 236,4 ` Alufælge Ved brug af aluminiumsfælge reduceres ikke alene egenvægten, men også køretøjets totale roterende masse. Dette resulterer endvidere i en forhøjelse af lasteevnen, da der frigives vægt fra køretøjets

Læs mere

Dækreparation. langsomtkørende - kør straks. Reparationssæt. Reparationslegemer. Special cement. Håndværktøj. Nødreparationssæt 2-1

Dækreparation. langsomtkørende - kør straks. Reparationssæt. Reparationslegemer. Special cement. Håndværktøj. Nødreparationssæt 2-1 langsomtkørende - kør straks Reparationssæt Dette reparationssæt anvendes til reparation af dæk på langsomtkørende køretøjer, f.eks. have/gartneri - traktorer, City Scootere, fejemaskiner m.m. Reparationssættet

Læs mere

Agenda for Plaststrategien og jeres udbytte af plastgenanvendelse NoDig Infra Årsmøde i Fredericia 15. marts 2018

Agenda for Plaststrategien og jeres udbytte af plastgenanvendelse NoDig Infra Årsmøde i Fredericia 15. marts 2018 1 Agenda for Plaststrategien og jeres udbytte af plastgenanvendelse NoDig Infra Årsmøde i Fredericia 15. marts 2018 Hvem er Aage Vestergaard Larsen A/S Hvorfor nu den snak om plast? Potentialet for Danmark

Læs mere

FRA AFFALD TIL RESSOURCER OPLÆG TIL ET NYT AFFALDSSYSTEM

FRA AFFALD TIL RESSOURCER OPLÆG TIL ET NYT AFFALDSSYSTEM FRA AFFALD TIL RESSOURCER OPLÆG TIL ET NYT AFFALDSSYSTEM MERE ENERGI MINDRE CO2 SUND ØKONOMI BÆREDYGTIG OMLÆGNING Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i Syd-

Læs mere

Denne spand vil frem i verden

Denne spand vil frem i verden Denne spand vil frem i verden Med sin store slidstyrke, mange anvendelsesmuligheder og sit hygiejniske design er denne 20-liter-spand en rigtig god investering. En alsidig problemløser, uanset hvordan

Læs mere

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på:

Mono EZstrip Family. Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Mono EZstrip Family Unik (MIP) Maintenance In Place! Videoer på EZstrip pumper og Muncher på: Fordele med EZstrip Family Maintenance In Place Hurtig og enkel udskiftning af de vigtige sliddele uden brug

Læs mere

ITS effektivisering af offentlig kørsel En analyse af 17.000 kørsler i 5 kommuner. Finn Frogne A/S. Mikkel Schiøtz

ITS effektivisering af offentlig kørsel En analyse af 17.000 kørsler i 5 kommuner. Finn Frogne A/S. Mikkel Schiøtz ITS effektivisering af offentlig kørsel En analyse af 17.000 kørsler i 5 kommuner Finn Frogne A/S Mikkel Schiøtz Baggrund Finn Frogne A/S - Dansk ingeniørfirma stiftet 1973-60 ansatte i hovedfirmaet, ialt

Læs mere

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Driftseffektivitet i særklasse

Hiab Multilift XR18SL Pro Future Driftseffektivitet i særklasse Hiab Multilift XR18SL Pro Future Driftseffektivitet i særklasse Produktbrochure Forbedret effektivitet, mere nyttelast og skåner miljøet Hiab Multilift XR18SL - Pro Future er ideel til en 3-akslet lastbil

Læs mere

Instruktion for test af de nye operationsafdækninger Foliodrape Protect Plus og Foliodrape Protect

Instruktion for test af de nye operationsafdækninger Foliodrape Protect Plus og Foliodrape Protect Instruktion for test af de nye operationsafdækninger Foliodrape Protect Plus og Foliodrape Protect Bedre er mere end godt. Den perfekte kombination til større økonomisk effektivitet og bedre kvalitet.

Læs mere

HYDRAULIK INSTANT SEAL

HYDRAULIK INSTANT SEAL HYDRAULIK -1- HYDRAULIK UENDELIG RING RM stempelstang (stationær) monteret DGS 6 p og DGS 6m PM stempel (dynamisk) monteret DPK 6cp og DPK 6m Positiv læbedesign Den massive profil er modstandsdygtig overfor

Læs mere

Erfaringen fra de sidste seks år viser imidlertid også to andre tendenser:

Erfaringen fra de sidste seks år viser imidlertid også to andre tendenser: 24. april 2009 Højere hastighed og klima Susanne Krawack og Martin Lidegaard Hastigheden på de danske veje har en signifikant betydning for transportsektorens udledning af CO2. Alligevel har det ikke været

Læs mere

T.O.M. 31. AUGUST 2017 KLAR TIL PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING

T.O.M. 31. AUGUST 2017 KLAR TIL PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING KLAR TIL T.O.M. 31. AUGUST 2017 PÅ RETTE VEJ MOD EN VELLYKKET HØST MED CASE IH WE LL KEEP YOU FARMING FORØG DIN PRÆSTATION DENNE SÆSON Høstperioden er en vigtig periode for landbrugsåret. Case IH står

Læs mere

Anbefalinger til miljøbevidste indkøb af køretøjer

Anbefalinger til miljøbevidste indkøb af køretøjer Anbefalinger til miljøbevidste indkøb af køretøjer v/ Kathrine Fjendbo Jørgensen 10.10.2012 Center for Grøn Transport Videns- og kompetencecenter Reduktion af vejtransportens CO2-udledning Synergi mellem

Læs mere

systems for industrial heat treatment

systems for industrial heat treatment Vision Fornax A/S vil være den foretrukne samarbejdspartner indenfor videnbaserede, kundespecifikke løsninger til industriel varmebehandling. Fornax A/S vil være kendt som en loyal og professionel samarbejdspartner,

Læs mere

Lavmands Hydraulic Lifting System

Lavmands Hydraulic Lifting System Kærup Parkvej 13 4100 Ringsted >Project Proposal for Dennis Busses >17.02.2010 Lavmands Hydraulic Lifting System Patent Pending Per Lavmand 1 kort er en af Danmarks førende virksomheder indenfor emissionsteknologi,

Læs mere

Gyproc ERGO stål. Markedets letteste løsning til stålsikre indervægge. Det ergonomiske og effektive valg. Patenteret teknologinyhed!

Gyproc ERGO stål. Markedets letteste løsning til stålsikre indervægge. Det ergonomiske og effektive valg. Patenteret teknologinyhed! Gyproc ERGO stål Markedets letteste løsning til stålsikre indervægge Patenteret teknologinyhed! Det ergonomiske og effektive valg 2 Gyproc ER og R lægter, Gyproc SK og SKP skinner, og Gyproc AC kantskinner

Læs mere

Gulvvaskemaskiner. Vispa 35 E-B-BS

Gulvvaskemaskiner. Vispa 35 E-B-BS Gulvvaskemaskiner -B-BS Den revolutionerende gulvvaskemaskine til en enkelt arbejdsgang. Rengøring, aftørring og desinficering i en arbejdsgang. Ideel til små arealer. Med 35 cm arbejdsbredde -B-BS Automatisk

Læs mere

Genanvendelse af tagpap

Genanvendelse af tagpap «From Roof to Road» Innovative recycling of bitumen felt roofing material Genanvendelse af tagpap Karsten Rasmussen 11. maj 2012 1 Workshop genanvendelse af tagpap Indhold Historien Konceptet Udfordringerne

Læs mere

Volker Nitz Dækbranchen Danmark Præventive tætningsmidler i dæk til tunge køretøjer og synsvejledningen

Volker Nitz Dækbranchen Danmark Præventive tætningsmidler i dæk til tunge køretøjer og synsvejledningen Volker Nitz Dækbranchen Danmark Præventive tætningsmidler i dæk til tunge køretøjer og synsvejledningen Fakta og fremtid herunder fokus på flere liv til dækket, genanvendelse og miljøkonsekvenser Hvorfor

Læs mere

VOLVO S60 & V60 DRIV. Tillæg til instruktionsbog

VOLVO S60 & V60 DRIV. Tillæg til instruktionsbog VOLVO S60 & V60 DRIV Tillæg til instruktionsbog Om dette tillæg Denne publikation Denne manual er et supplement til bilens almindelige instruktionsbog. Tillægget behandler forskellene mellem den almindelige

Læs mere

Tillid. Forhandlerprisliste. Person- og varevognsdæk, 4x4 dæk ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY

Tillid. Forhandlerprisliste. Person- og varevognsdæk, 4x4 dæk ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY Tillid ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY Forhandlerprisliste Person- og varevognsdæk, 4x4 dæk Gældende per 1. januar 2018 1 Continental vinterdæk - på toppen i årevis 2017 TS860 195/65 R 15 T Testvinder 2012

Læs mere

Agenda. Hvorfor bruge additiver? 2. Benzin 4. Diesel 8. Smøreolie 16

Agenda. Hvorfor bruge additiver? 2. Benzin 4. Diesel 8. Smøreolie 16 Agenda Hvorfor bruge additiver? 2 Benzin 4 Diesel 8 Smøreolie 16 1 Hvorfor bruge additiver? Tekniske årsager Forbedre brændstofkvalitet Forbedre køretøjets effektivitet Reducere vedligeholdelses omkostninger

Læs mere

Jøni Aabybro ApS - Mølhavevej Aabybro - Tel CVR: Slutrapport

Jøni Aabybro ApS - Mølhavevej Aabybro - Tel CVR: Slutrapport Slutrapport Projektet - Lettere containere Aabybro, april 2015 1 Afsluttende projektrapport for projektet Lettere Containere Projektformål og indledning Projektets formål var fra starten at udvikle en

Læs mere

Mobilitet ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY

Mobilitet ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY Mobilitet ENHANCED BY GERMAN TECHNOLOGY Forhandlerprisliste Person- og varevognsdæk, 4x4 dæk Gældende per 1. maj 2018 Continental vinterdæk - på toppen i årevis 2017 TS860 195/65 R 15 T Testvinder 2012

Læs mere

Dækmønsteroversigt. Gældende fra 15. august Priserne er ekskl. moms. Grabber GT. Grabber UHP/HP. Grabber HTS. Grabber TR.

Dækmønsteroversigt. Gældende fra 15. august Priserne er ekskl. moms. Grabber GT. Grabber UHP/HP. Grabber HTS. Grabber TR. Dækmønsteroversigt IMPORTØR: Grabber GT Grabber UHP/HP Grabber HTS Fortsætter de gode egenskaber fra UHP indenfor håndtering, sikkerhed og komfort. High-Tech dæk med fremragende køreegenskaber. God blanding

Læs mere

TI Reparation af person-, vare-, bus- og lastbildæk. 25. august Side 1 af 13

TI Reparation af person-, vare-, bus- og lastbildæk. 25. august Side 1 af 13 TI-2044 Reparation af person-, vare-, bus- og lastbildæk 25. august 2017 Side 1 af 13 Titel: TI 2044 Reparation af person-, vare-, bus- og lastbildæk Udarbejdet af: Teknologisk Institut Kongsvang Allé

Læs mere

DIT BRUGTE IT KAN HJÆLPE BÅDE MENNESKER OG MILJØ

DIT BRUGTE IT KAN HJÆLPE BÅDE MENNESKER OG MILJØ DIT BRUGTE IT KAN HJÆLPE BÅDE MENNESKER OG MILJØ VI GØR DIT BRUGTE IT-UDSTYR DOBBELT BÆREDYGTIGT Hvor ender din virksomheds brugte it-udstyr henne? Hos mange virksomheder ender gamle computere, smartphones,

Læs mere

Alternative drivmidler

Alternative drivmidler NORDISK KONFERENCE OM BIOMASSE I TUNG TRANSPORT 1 Alternative drivmidler Alternative drivmidler - tilgængelighed Michael Mücke Jensen Energi- og Olieforum NORDISK KONFERENCE OM BIOMASSE I TUNG TRANSPORT

Læs mere

Volker Nitz. Dækbranchens Fællesråd

Volker Nitz. Dækbranchens Fællesråd Volker Nitz Dækbranchens Fællesråd Vinterdæk lovgivningen NORDEN OG EUROPA NORGE Vinterdæk er lovpligtige i vintervejr (slud, sjap, islag, isslag, sne, is, rim m.v.). Min. tilladte mønsterdybde er 3 mm.

Læs mere

Information om 'RSC': BMW runflat-dæk bortfald af reservehjul

Information om 'RSC': BMW runflat-dæk bortfald af reservehjul - 1 - Dato: 07/2006 Information om 'RSC': BMW runflat-dæk bortfald af reservehjul RSC I de senere år er vi kommet et godt stykke videre med hensyn til bortfald af reservehjulet på BMW. MINI'en har et mobilitetskoncept,

Læs mere

Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation

Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Vinterklar. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. års innovation Vinterfest. Med vinterdæk og komplette vinterhjul fra Mercedes-Benz. Nu er det tiden hvor din Mercedes-Benz skal gøres

Læs mere

Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger

Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger 12. maj 2015 - Gastekniske Dage 2015 Praktiske udfordringer ved fremme af hybridløsninger Set fra produktleverandøren Vaillant A/S, Anders Zeeberg Hybrid - hvad er det? Hybrid stammer oprindeligt fra latin

Læs mere

.dk. www. Hygiea Rejse bade- og toiletstol. Brugsanvisning. HMN a/s

.dk. www. Hygiea Rejse bade- og toiletstol. Brugsanvisning. HMN a/s Hygiea Rejse bade- og toiletstol Brugsanvisning INDHOLDSFORTEGNELSE GENERELT 3 INTRODUKTION 3 ANVENDELSESFORMÅL 3 FORVENTET LEVETID 3 GARANTI 3 RESERVEDELS, KLAGE 3 SIKKERHED 4 ANVENDELSESFORMÅL 4 ADVARSEL

Læs mere

ULTRAHEAT/ULTRACOLD T230. Varme- og kølemåler med ultralydsteknik Til private hjem. Statisk måler med ultralydsteknik

ULTRAHEAT/ULTRACOLD T230. Varme- og kølemåler med ultralydsteknik Til private hjem. Statisk måler med ultralydsteknik Varme- og kølemåler med ultralydsteknik Til private hjem Statisk måler med ultralydsteknik ULTRAHEAT/ULTRACOLD T230 Markedets bedste: Den nye generation af varme- og kølemålere med et fremtidsorienteret

Læs mere

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Track n Trace 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Professional Track n Trace Med Miele Professional Track n Trace får du 100% dokumentation af vaskeprocessen. Du kan styre, effektivisere og

Læs mere

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen

Miele Track n Trace. 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Track n Trace 100% dokumentation af vaskeprocessen Miele Professional Track n Trace Med Miele Professional Track n Trace får du 100% dokumentation af vaskeprocessen. Du kan styre, effektivisere og

Læs mere

HIAB T-SERIEN LETVÆGTSSERIEN

HIAB T-SERIEN LETVÆGTSSERIEN HIAB T-SERIEN LETVÆGTSSERIEN 1 DEN NEMMERE MÅDE 2 Når du har en opgave, vil du gerne have den udført på din egen måde, og så nemt som muligt. Med en letvægtskran fra HIAB T-serien, monteret på dit køretøj

Læs mere

Alcoa. Fælge, du kan stole på

Alcoa. Fælge, du kan stole på Alcoa Fælge, du kan stole på Alcoa, din partner siden 1948 Gennem 125 år har Alcoa vokset sig større og ændret format takket være vores innovationsarv og personalets engagement. Vi udtænkte et marked til

Læs mere

Innova 55 B. Gulvvaskemaskinen, som kan anvendes overalt. Den har en kompakt størrelse, øger produktiviteten og reducerer udgifter til rengøringen

Innova 55 B. Gulvvaskemaskinen, som kan anvendes overalt. Den har en kompakt størrelse, øger produktiviteten og reducerer udgifter til rengøringen Gulvvaskemaskiner Gulvvaskemaskinen, som kan anvendes overalt. Den har en kompakt størrelse, øger produktiviteten og reducerer udgifter til rengøringen Samme dimensioner som en model, der betjenes ved,

Læs mere

Hvad får jeg? Personlig rådgivning Lavere brændstofudgifter Større fortjeneste Reduceret miljøpåvirkning Øgede medarbejderkompetencer

Hvad får jeg? Personlig rådgivning Lavere brændstofudgifter Større fortjeneste Reduceret miljøpåvirkning Øgede medarbejderkompetencer Penge godt givet ud En lastvogn, der kører 140.000 km om året, kan spare mere end 15.000 kr. på brændstof med Fuel Advice. Med et månedligt gebyr på 150 kr. pr. lastvogn er det tydeligt, at pengene er

Læs mere

NÆSTE UDVIKLINGSTRIN.

NÆSTE UDVIKLINGSTRIN. HDS 13/20-4 S/SX NÆSTE UDVIKLINGSTRIN. KÄRCHER's nye hedvandsrenser i superklassen udfører ikke alene et førsteklasses rengøringsarbejde. den er også utrolig robust og simpel at anvende. Den nye ECO indstilling,

Læs mere

RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID

RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID RAEX TIL HVER EN TID, TIL ALT SLID HER KAN DU FÅ DÆKKET DINE KRAV TIL SLID Det slidbestandige Raex-stål er designet til Stålkonstruktioner, der udsættes for slitage. Det slidbestandige Raex-stål kan forlænge

Læs mere

BENTLEY-EFTERPLEJE EN UNIK STANDARD

BENTLEY-EFTERPLEJE EN UNIK STANDARD 1 BENTLEY-EFTERPLEJE EN UNIK STANDARD Indhold Indledning 4-5 Certificerede Bentley-teknikere 6-7 Den nyeste Bentley-teknologi 8-9 Høj kvalitetsbevidsthed 10-11 Garanteret originale dele 12-13 Omfattende

Læs mere

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug

Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug 1 Sikkerhedsinstruktioner og gode råd om brug INDLEDNING Dækket er den eneste kontakt mellem køretøjet og underlaget. Det er derfor vigtigt at bevare dækkenes gode kvaliteter og præstationer. For at gøre

Læs mere

November 2011 VEJEN TIL EN GRØNNERE OLLEKTIV TRAFIK. Gode råd til busselskaber som vil være grønnere

November 2011 VEJEN TIL EN GRØNNERE OLLEKTIV TRAFIK. Gode råd til busselskaber som vil være grønnere November 2011 VEJEN TIL EN GRØNNERE OLLEKTIV TRAFIK Gode råd til busselskaber som vil være grønnere 1 vejen til en grønnere kollektiv trafik 2 Indhold Spar på diesel og CO 2 -udslip 5 De rigtige dæk 6

Læs mere

BEDRE VEJGREB. med slidstærke kæder, automatkæder eller sandstrøer

BEDRE VEJGREB. med slidstærke kæder, automatkæder eller sandstrøer BEDRE VEJGREB med slidstærke kæder, automatkæder eller sandstrøer EASY ON let kæde uden pigge EASY ON Regler ved brug af kæder let kæde til lastbil og bus (Gælder kun i Norge) Antal kæder som skal medbringes:

Læs mere

Energibesparelse i vejtransporten.

Energibesparelse i vejtransporten. Energibesparelse i vejtransporten. Af: Per Ullidtz, Dynatest International Bjarne Schmidt, Vejdirektoratet - Vejteknisk Institut Birgitte Eilskov Jensen, NCC Roads A/S Med den konstante fokus på energiforbrug

Læs mere

Beskrivelse. A World of Transport. Gældende fra Februar 2008. Side DK-3

Beskrivelse. A World of Transport. Gældende fra Februar 2008. Side DK-3 140 HK - 300 HK Stærk og alsidig motor Iveco er en af verdens førende producenter af dieselmotorer over 75 hk med en årlig produktion på over 300.000 stk. tector motorernes konstruktionsfilosofi giver

Læs mere

LAYHER LIGHTWEIGHT FEM SIKRE PLETSKUD

LAYHER LIGHTWEIGHT FEM SIKRE PLETSKUD LAYHER LIGHTWEIGHT FEM SIKRE PLETSKUD HURTIGT ØKONOMISK ERGONOMISK SIKKERT FLEKSIBELT LAYHER L I G H T W E I G H T LAYHER LIGHTWEIGHT FILOSOFIEN VORE KUNDERS SUCCES ER VORES VIGTIGSTE MÅL For at gøre stilladsbyggeri

Læs mere

SCANDICSAND vil igennem produktions- og organisationsoptimering fastholde muligheden for at tilbyde høj kvalitet til meget attraktive priser.

SCANDICSAND vil igennem produktions- og organisationsoptimering fastholde muligheden for at tilbyde høj kvalitet til meget attraktive priser. Virksomheden SCANDICSAND blev etableret i marts 2009, med en klar målsætning - at tilbyde prisbillige kvalitetsløsninger inden for børsteslibning til træ- metalog plastindustrien. SCANDICSAND sikrede sig

Læs mere

Pladsoptimering i transportmidler

Pladsoptimering i transportmidler Pladsoptimering i transportmidler Søren Boas, PostNord Side 1 PostNord et ungt firma med en lang historie PostNord AB blev skabt gennem sammenlægningen af Post Danmark og Posten i 2009. PostNord har en

Læs mere

NCC Recycling. Asfalt forever. zdatum NCC AB 1

NCC Recycling. Asfalt forever. zdatum NCC AB 1 NCC Recycling Asfalt forever zdatum NCC AB 1 Agenda okort om NCC oeu s affaldsdirektiv ohvad gør vi i Danmark? oncc Recycling vores bidrag ospørgsmål til debat zdatum NCC AB 2 Nordisk leder i byggeri og

Læs mere

Femern Bælt forbindelsen. Konsekvenser for jernbanegodstransporten

Femern Bælt forbindelsen. Konsekvenser for jernbanegodstransporten Femern Bælt forbindelsen Konsekvenser for jernbanegodstransporten efter 2018 2009 1 Femern Bælt forbindelsen Konsekvenser for jernbanegodstransporten efter 2018 2019 2 Så drastisk bliver det nok ikke Men

Læs mere

Forbedring af efterføderteknologier til energibesparelse i jernstøberier

Forbedring af efterføderteknologier til energibesparelse i jernstøberier Slutrapport for projekt: Forbedring af efterføderteknologier til energibesparelse i jernstøberier Niels Skat Tiedje DTU Mekanik 29. august 2014 Indhold Indhold... 2 Introduktion og mål... 3 Del 1: anvendelse

Læs mere