Antal ansatte: ca. 65 (lærere, pædagoger, administrativt- og praktisk personale og ledelse)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Antal ansatte: ca. 65 (lærere, pædagoger, administrativt- og praktisk personale og ledelse)"

Transkript

1 Måløv 10. februar 2016 Tilsynsrapport Sankt Annæ Skole Otto Rudsvej 7, 2300 København S Skoleåret Kort om skolen: Skolekode: Antal klasser: 23 Antal elever: 560 Antal ansatte: ca. 65 (lærere, pædagoger, administrativt- og praktisk personale og ledelse) Sankt Annæ Skole bygger på det katolsk-kristne livs- og menneskesyn og har som sit særlige kendetegn til formål at skabe et værdibaseret skolemiljø, hvor Evangeliets ånd af frihed og kærlighed er levende. Elevernes indsigt i kristendommen skal vokse, og den enkeltes tro afklares og modnes. Der arbejdes med elevernes respekt og forståelse for de forskellige kristne trossamfund, og der søges at danne og uddanne eleverne til demokrati og ligeværd som en livsholdning. Skolen skal styrke elevernes mod til at træffe etisk funderede valg. Ledelse: Skolens ledelse består af skoleleder Søren Blinkenberg, viceskoleleder Henrik Korinth Jeppesen og afdelingsleder Marianne Ilkjær. Alle tre er læreruddannede, og har, eller er i gang med lederuddannelse. De har fungeret som ledelsesteam i nogle år, og fordelingen af ansvarsområderne mellem ledelsespersonerne er gennemskuelig og klar for resten af personalet. Både Søren Blinkenberg og Henrik Korinth Jeppesen har tidligere været lærere på skolen. Skolen har arbejdet med forøget teamsamarbejde, bl.a. ved indførelse af teamtid hvor lærere og pædagoger arbejder sammen. Jeg oplever generelt, at lærere ønsker sparring med hinanden om undervisning. Der bliver talt meget undervisning, og der er mange eksempler på samarbejde mellem lærere, både i formelle samarbejdsflader, men også i form af forskellige projekter og forløb som dukker op. Som skolens tilsynsførende, kommer det til udtryk ved, at lærerne gerne vil have tilsyn, og efterspørger sparring, da dette er en kultur på skolen. Skolen har valgt at lægge sig op ad alle elementer af folkeskolereformen, og har sammen med netværket af katolske skoler, fokus på at udvikle skolen fortsat.

2 Tilsyn Jeg er den forældrevalgte eksterne tilsynsførende. Jeg forsøger hvert år at komme rundt på de fleste trin på skolen, og være med i et så bredt fagudbud som muligt. Jeg har været tilsynsførende på skolen i en del år, og har været med i undervisningen hos de fleste lærere og børnehaveklasseledere. Skolens leder sørger for, at jeg også kommer med nye lærere, og der udtrykkes faglig stolthed over at skulle have tilsyn, og ønske om feed back efterfølgende. Jeg fører, som forældrevalgt ekstern tilsynsførende, tilsyn med følgende: 1. Elevernes standpunkt i dansk, regning/matematik og engelsk 2. Hvis skolen ikke fører til prøve i historie, skal elevernes standpunkt i historie også vurderes 3. Om skolens samlede undervisnings tilbud ud fra en helhedsvurdering står mål med, hvad der almindeligvis kræves i folkeskolen 4. Om skolen forbereder eleverne til at leve i et samfund med frihed og folkestyre Ad 1. Her er intet at bemærke. Jeg ser meget stor dygtighed i alle fagene, på alle klassetrin. Karaktergennemsnittet i de tre tilsynsfag er meget tilfredsstillende. Ad 2. Skolen følger folkeskolens prøvefag. Ad 3. Jeg har læst årsplaner, periodeplaner og lektionsplaner som er tilgængelige og tydelige. Skolens samlede undervisningstilbud er som det skal være. Der er systematik omkring arbejdet i ressourcecenteret. Jeg har orienteret mig på skolens hjemmeside, og har ved selvsyn oplevet undervisningen på skolen. Skolens elever følger de test der også tages i folkeskolen. Ad 4. Dannelse og opdragelse til demokrati har stor fokus. Skolen lægger vægt på at vægte dialog. I alle sammenhænge, fokuseres der på demokrati og dannelse. Samlet set fungerer skolen optimalt både fagligt og socialt. Som tilsynsførende kan jeg rapportere undervisningen på Sankt Annæ Skole står mål med undervisningen i folkeskolen. Kort orientring om forløb for tilsyn Jeg forsøger hvert år at komme rundt på skolen i tilsynsfagene, men også i andre fag, som skolen tilbyder, og i så mange klassetrin som muligt. Jeg har i dette skoleår valgt at være på tilsyn bredt i skolens fagrække og årgange.

3 Fredag den 25. november 2015 Jeg var med i dele af en dansklektion i 4. klasse Klassen arbejdede med portrætter. Der blev arbejdet med forskellige typer af portrætter, og forskellig brug af virkemidler. Eleverne skulle sætte en række portrætter i kronologisk rækkefølge, hvilket ikke var helt nemt for eleverne. Det gav anledning til en god drøftelse af virkemidler, og brug af portrætter. Læreren var meget inspirerende, og havde i den grad sine elever med sig. 10. klasse i engelsk Klassen arbejdede løbende med engelske ordsprog. En elev havde fundet et ordsprog, som han præsenterede for klassen. De talte om betydningen og formål med at bruge ordsprog. Herefter arbejdede klassen med en tekst Feeling Black, en tekst fra 1950 erne om racesituationen i USA. Målet var en fornemmelse af forskellige ord brugt i forskellige tidsperioder. Målet var også en fornemmelse af racisme. Læreren aktualiserede emnet ved, meget relevant, at referere til en episode i samme uge, hvor en sort amerikaner blev skudt af en hvis politibetjent, en episode som alle eleverne havde fulgt i medierne. Hele vejen igennem var sproget engelsk, både for eleverne og læreren, kun enkelte gange blev der oversat til dansk, ellers forklaret med andre ord på engelsk. Lektionen sluttede med en Kahoot, en webbaseret quiz omkring teksten. Det var et godt aktivitetsskifte og selvom indholdet af quizzen var en udfordring for eleverne, men bestemt motiverende. Matematik i 6. klasse Klassen startede på et nyt emne; geometri, og startede med en brainstorm om, hvad de vidste på forhånd om emnet. Dette viste med tydelighed, hvor stor forskel der var i udgangspunktet. Der var en fælles opsamling, men vanskeliggjort af niveauforskelle. Herefter skulle klassen starte med et forsøg, starte med at undersøge forskellige teser i forhold til emnet, og at opnå en grundlæggende viden gennem egen erfaring. Dette var dog en svær øvelse for mange, da der var meget at holde styr på; stumper der ikke måtte blive væk, kanter der skulle klippes, måles, limes og passe sammen. Forsøget gik ikke alle steder som planlagt, men eleverne fik erfaring, og læreren fik samlet op på det hele. Biologi i 7. klasse Klassen skulle arbejde med gærcellers aktivitet ved forskellige temperaturer. Klassen havde i lektionen før, arbejdet med gærs reaktion med sukker og vand. Forsøget var et samlet forsøg i hele klassen, hvor eleverne, i mindre grupper, skulle lave samme forsøgsopstilling, men hvor temperaturen på vandet var

4 forskellig fra gruppe til gruppe. Målet var en samlet viden om, hvordan gærceller reagerede ved forskellige temperaturer. Grupperne arbejdede med temperaturer på hhv 15, 25, 35, 45 og 55 grader celsius. Grupperne skulle starte med at aftale roller; en skulle holde øje med at temperaturen var konstant, en skulle hælde koldt/varmt vand i baljen, for at bevare temperaturen, en skulle tælle bobler pr minut i forsøget og en sidste skulle notere antallet af bobler. Eleverne havde rigtig meget at gøre, i hvert fald i de fleste af grupperne, dem med de, for gærcellerne, mere gunstige temperaturer. Læreren var meget opmærksom på hvor der var brug for støtte, og at holde fokus. Desværre blev klassen forstyrret af en anden lærer, som kom ind og skulle give en vigtig meddelelse i forhold til en aktivitet dagen efter. Eleverne fosøgte, efter bedste evne, at høre beskeden, samtidig med at tælle bobler, koge vand eller holde øje med et termometer, hvilket ikke er let. Forsøgets resultater kommer nok til at bære præg af en vis usikkerhed, men læreren havde godt blik for dette, og det var en del af læringen, at der kan gå virkelig mange ting galt, når man laver praktiske forsøg. Fredag den 22. januar 2016 Jeg var med i en dobbeltlektion i 2. klasse, hvor første del var matematikfaglig og anden del havde fokus på dansk. Lektionen startede med dagens ritualer, efter at de sidste forældre havde sagt farvel. Ritualerne bestod af en snak om dag, årstid mm, og rammesætning af det der var på programmet. I det hele taget en god rammesætning, og velfungerende klasseledelse. Klassen arbejdede med tallene 1 til Der blev repeteretat at læse større tal, og der var fokus på at der skulle tempo på øvelsen. Repetitionen af brugen af 1 er 10 er, 100 er og 1000 er pladser viste, at hele klassen var med. Herefter skulle børnene finde en masse tal ude på gangen, som var hængt op forinden. Børnene skulle finde tallene, huske dem, gå ind og skrive dem ned. Og efterfølgende skulle alle tallene skrives i rækkefølge med den mindste øverst. Det var en udfordring, men hjulpet af bevægelsen med at finde tallene, holdt alle fokus. Efter dette arbejdede klassen med forskellige måde at subtrahere på. Efter en lille lufter, fortsatte klassen med dansk. Klassen havde 10 minutters læsebånd, hvor de læste bøger de selv valgte, med nogen vejledning. Der er meget stor spredning i niveau for læsning, nok delvist udtrykt ved, at eleverne selv havde valgt bøgerne. Der var arbejdsro sådan at alle havde ro til at læse. Næste programpunkt var et barn som holdt foredrag. Alle eleverne skulle efter tur holde et foredrag om et selvvalgt emne. Denne fredag var der et foredrag om computerspil, med en planche, som blev præsenteret. Klassen havde arbejdet med præsentationer, og at tale foran klassen, og denne elev klarede det rigtig godt.

5 Klassen var ret gode til at holde fokus; stille opklarende spørgsmål, at give både positiv feed back og at sige hvordan de mente kunne have været bedre. Den sidste aktivitet, var at klassen startede på en skriveøvelse, hvor de skulle fortsætte en historie, som blev læst højt. Gennemgående en dobbeltlektion med meget variation og hvor eleverne var godt med. Jeg var med i fysik i 7. klasse. Jeg skulle have været med i en anden lektion, men denne lærer var syg, og derfor kom jeg med i fysik i 7. klasse. Det var en lektion som var præget at andre ting på skolen. Nogle af eleverne var syge, andre var med i et filmprojekt som gjorde, at de var forsinkede. Altså en helt almindelig lektion. Eleverne havde arbejdet med elektromagnetisme, og lektionen startede med en repetition af dette fælles i klassen. Herefter skulle eleverne, i grupper, arbejde med nogle forsøg. Disse forsøg forudsatte en basisgennemgang af hvordan man tegner forsøgsopstillinger, hvilket var ny viden for klassen. Grupperne gik i gang ud fra den udleverede forsøgsbeskrivelse. Der var mange ting der ikke gik som beskrevet i forsøgsbeskrivelsen, alt fra pærer der ikke virkede, ledninger der ikke virkede, strømforsyninger der ikke var sat i stikkontakten eller opstillinger der ikke var sat sammen rigtigt. Hver gang var lærerens udgangspunkt, at eleverne selv skulle overveje hvad der kunne være grunden til dette, systematisk udelukke ting, og så rette fejlene. Der var rigtig meget læring. Eleverne var generelt dygtige. Musik i 3. klasse Lektionen startede med en lufter, da der ikke havde været pause efter sidste lektion. Musiktimen foregik i klasselokalet, da læreren havde haft vanskeligt ved at have klassen i musiklokalet på skolen. Musik er det eneste fag læreren har i klassen, hvilket gør, at hun ikke kender børnene så godt, og heller ikke de ting der eller foregår i og omkring klassen. Eleverne valgte et par sange fra sangmappen. Den ene sang, var de lidt usikre på, men da valget faldt på en mere rytmisk sang, kom der en del mere engagement. Efter dette arbejdede eleverne videre med emnet træblæsere, med fokus på fagotten. Det handlede både om at lytte, og at vide noget om instrumenterne, og deres musikalske sammenhæng. Der var stor forskel på elevernes engagement. Idræt i 9. klasse Denne dobbeltlektion havde de to lærere valgt at dele de to klasser op i piger og drenge, da der skulle arbejdes med dans, moderne dans, og vurderingen var, at både piger og drenge ville få mest ud af forløbet, hvis holddelingen var sådan. Jeg valgte at være med sammen med drengene.

6 Denne ene del af dobbeltlektionen var teori. Her omkring dans, ud fra målet om, at eleverne kan analysere dans, lave deres egen dans og sætte dans ind i en samfundsmæssig sammenhæng. Holdet med de cirka 25 drenge, var meget engageret i arbejdet, bød ind, og var engagerede i at finde danseklip der faldt i deres egen smag. Anden del af dobbeltlektionen var praktisk, hvor drengene skulle danse. Lærerne havde taget imod tilbuddet fra et par af pigerne på årgangen om, at de ville undervise i moderne dans. Pigerne havde lavet et forløb, hvor de forsøgte at tage udgangspunkt i drengenes niveau. Det var stadig rigtig svært for drengene at lave bevægelserne, og til den rytme som de to piger havde planlagt. De fleste drenge gik til den og der kom da også, efter mange gentagelser, lidt mere styr på sekvenserne. Pigerne, dog, var på hårdt arbejde og nåede nok ikke så langt i dansen, som planlagt. Efterfølgende lavede lærerne en evaluering, hvor de gode ting blev nævnt, og hvor drengene også var realistisk over deres egne præstationer, og kom med bud på, hvordan det kunne blive bedre. De to piger der havde undervist fik efterfølgende kommentarer på deres undervisning fra lærerne. Det var velunderbygget sparring, hvor pigerne både gik derfra med velbegrundet anerkendelse, og med værktøjer til hvordan det kunne gøres bedre. Aftalen blev, at de skulle undervise næste time igen. Den ene af lærerne havde erfaring fra sidste år med den nye prøve i idræt. Begge lærere var begge meget klar på prøven, og havde et ønske om at få lov at prøve det af i praksis med dette hold. Skolen har arbejdet sammen med andre skoler i deres netværk, for at blive klædt på til denne prøve. Møde med skoleleder Mit tilsyn indeholder også et møde med skoleleder Søren Blikenberg. Mødet var dels en tilbagemelding om det jeg, som tilsynsførende, havde set, oplevet og talt med lærerne om, og dels en snak om skolens retning overordnet, og hvilke overvejelser skoleledelsen i samarbejde med bestyrelsen arbejder med. Skolen var i gang med et fælles udviklingsarbejde omkring teamsamarbejde. Dette er både for lærere og pædagoger, ud fra organisationen om, at hver klasse i indskoling har en fast pædagog tilknyttet. I regi af sammenslutningen af katolske skoler, er skolen samtidig en del af et udviklingsarbejde omkring synlig læring, og målstyret undervisning. Dette oplever jeg er i gang, når jeg taler med lærerne om den undervisning jeg ser. Samtidig er skolen i gang med videre udvikling af deres ressourcecenter. Der inddrages skolens egne vejledere i læsning, matematik og AKT, skolens inklusionspædagog og afdelingsleder Marianne Ilkjær, som sidder for bordenden af dette arbejde. Herudover inddrages eksterne, såsom psykolog, sundhedsplejerske m.fl. ved behov. Formålet er sparring til kollegaer i at observere, opstille hypoteser som drøftes, lave handleplan og justere disse. Overordnet set er skolelederen stolt over sin skole, og med rette.

7 Tak til skolens ledelse, lærere, pædagoger, pedel og elever for jeres gæstfrihed når jeg kommer på skolen, og er med i undervisningen eller andre steder. Med venlig hilsen Jette Hansen Udviklingskonsulent

Antal ansatte: ca. 60 (lærere, pædagoger, administrativt- og praktisk personale og ledelse)

Antal ansatte: ca. 60 (lærere, pædagoger, administrativt- og praktisk personale og ledelse) Tilsynsrapport Sankt Annæ Skole Otto Rudsvej 7, 2300 København S Måløv 5. februar 2017 Skoleåret 2016-2017 Kort om skolen: Skolekode: 101084 Antal klasser: 22 Antal elever: 565 Antal ansatte: ca. 60 (lærere,

Læs mere

Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014

Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014 Tilsynserklæring for Vejle Privatskole 2013/2014 Af tilsynsførende Esen Hayaloglu Baggrund for tilsyn Vejle d. 10. april 2014 Jeg, Esen Hayaloglu, har fået fornøjelsen af at føre tilsyn med Vejle Privatskole

Læs mere

Der går 664 elever på Sct. Ibs Skole (pr. 5. september 2013). De bliver undervist af 56 lærere, der tilsammen dækker 47 fuldtidsstillinger.

Der går 664 elever på Sct. Ibs Skole (pr. 5. september 2013). De bliver undervist af 56 lærere, der tilsammen dækker 47 fuldtidsstillinger. Der går 664 elever på Sct. Ibs Skole (pr. 5. september 2013). De bliver undervist af 56 lærere, der tilsammen dækker 47 fuldtidsstillinger. Alle arbejder vi sammen efter følgende formål og værdier: Sct.

Læs mere

Tilsynserklæring. Certificeret privatskoletilsyn Gråspurvevej 67, 03, 03. L0tL32. Tilsynsførende. Beskrivelse af skolen. Skolen.

Tilsynserklæring. Certificeret privatskoletilsyn Gråspurvevej 67, 03, 03. L0tL32. Tilsynsførende. Beskrivelse af skolen. Skolen. Certificeret privatskoletilsyn Gråspurvevej 67, 03, 03 Nick Stær Anderien Mail: nicksandersen@yahoo.dk Tlf: 50 43 4676 Tilsynserklæring Skolen Skolens navn Skolekode Nørrebro Lilleskole L0tL32 Skolens

Læs mere

Tilsynserklæring for Rudolf Steiner Skolen i Aarhus Skoleåret 2014-15 Tilsynserklæring vedrørende det forældrevalgte, eksterne tilsyn.

Tilsynserklæring for Rudolf Steiner Skolen i Aarhus Skoleåret 2014-15 Tilsynserklæring vedrørende det forældrevalgte, eksterne tilsyn. Tilsynserklæring for Rudolf Steiner Skolen i Aarhus Skoleåret 2014-15 Tilsynserklæring vedrørende det forældrevalgte, eksterne tilsyn. Tilsynet er foretaget på: Rudolf Steiner Skolen i Aarhus Strandvejen

Læs mere

TILSYNSERKLÆRING februar 2009

TILSYNSERKLÆRING februar 2009 Skolen skal ifølge loven have en tilsynsførende, som forældrene vælger på årets generalforsamling. Den tilsynsførende skal føre tilsyn med elevernes standpunkt i udvalgte og altid dansk, matematik og engelsk

Læs mere

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015

Tilsynserklæring for Ådalens Privatskole 2015 1. Indledning Denne tilsynserklæring er udarbejdet af tilsynsførende Lisbet Lentz, der er certificeret til at føre tilsyn med frie grundskoler. Vurderingerne i erklæringen bygger på data, som jeg har indsamlet

Læs mere

Tilsynsrapport 2016/17

Tilsynsrapport 2016/17 Tilsynsrapport 2016/17 Langsø Friskole Haugårdsvej 4, Vammen 8830 Tjele Skolekode: 791027 Tilsynsførende: Karin Hyldebrandt Jeg, som den forældrevalgte eksterne tilsynsførende fører tilsyn med følgende:

Læs mere

Tilsynsrapport Øresunds Internationale Skole. Den 7. 8. juni 2010.

Tilsynsrapport Øresunds Internationale Skole. Den 7. 8. juni 2010. 20. juni 2010 Tilsynsrapport Øresunds Internationale Skole. Den 7. 8. juni 2010. Jeg har været tilsynsførende på Øresunds Internationale Skole siden oktober 2005. Jeg har gennem årene foretaget to tilsyn

Læs mere

Tilsynsrapport for Ikra maj 2016

Tilsynsrapport for Ikra maj 2016 Indhold i rapporten 1. Baggrund for tilsynet 2. Rammer for tilsynet 3. Observationer i undervisningen 4. Skolens udvikling 5. Konklusion 1. Baggrund for tilsynet Tilsynsrapporten for Ikraskole (skolekode

Læs mere

Tilsyn med friskoler og private grundskoler

Tilsyn med friskoler og private grundskoler OMRÅDER AMAGER Børne og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Artillerivej 126, 6. sal Tlf.: 32687428 Tilsyn med friskoler og private grundskoler 1. Oplysninger om skolen A. Skolens navn og adresse:

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole

Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Plan over tilsyn skoleåret 2013/14 Den Alternative Skole Dato Tid Indhold Onsdag d. 20.-11 9.00 14.00 Deltage i undervisningen: Fremlæggelse på afgangsholdet om deres studietur til Montenegro og besøg

Læs mere

Skolens dagligdag. Skolens dagligdag er opbygget på følgende måde:

Skolens dagligdag. Skolens dagligdag er opbygget på følgende måde: Forældretilsyn Guldbæk Friskole Det fremgår af Guldbæk Friskoles retningslinier vedrørende tilsyn og friskolelovens 9, stk. 1, at: " Det påhviler forældrene til børn i en fri grundskole (forældrekredsen)

Læs mere

Besøget omfattede skoledagen fra kl.8.00-13.45. Lige nu er der ca. 63 elever i alt. Førskole til og med 6.klasse.

Besøget omfattede skoledagen fra kl.8.00-13.45. Lige nu er der ca. 63 elever i alt. Førskole til og med 6.klasse. 1 Tilsynserklæring for Odense Privatskole i skoleåret 2015/2016 Af tilsynsførende Fadime Ekici Vejle d. 30 maj 2016 Skolens adresse: Åsumvej 21,5240 Odense NØ Skolekode:280656 Jeg, Fadime Ekici har fået

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2015/2016 vedr. Davidskolen

Tilsynserklæring for skoleåret 2015/2016 vedr. Davidskolen Bestyrelsen/Forældrekredsen Davidskolen Østergade 13 3720 Aakirkeby Att: Skoleleder Lene Due Madsen Skolekode: 400034 Rønne d. 28.2.2016 Tilsynserklæring for skoleåret 2015/2016 vedr. Davidskolen Tilsynet

Læs mere

Fyraftensmøde Skads Skole. Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014

Fyraftensmøde Skads Skole. Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014 Fyraftensmøde Skads Skole Folkeskolereformen 2014. Torsdag den 12.06.2014 Kl. 17.00-18.00. 1 2 Nye nationale mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen

Læs mere

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012 Tilsynserklæring 21. Tilsynserklæringen, der skal være skrevet på dansk, skal mindst indeholde følgende oplysninger: 1) Skolens navn og skolekode. 2) Navn på den eller de tilsynsførende. 3) Dato for tilsynsbesøg

Læs mere

Tilsynserklæring. for. Det Kongelige Vajsenhus. Skoleåret 2015-16. Ved Kirsten Hansen. Certificeret tilsynsførende

Tilsynserklæring. for. Det Kongelige Vajsenhus. Skoleåret 2015-16. Ved Kirsten Hansen. Certificeret tilsynsførende Kongelige Vajsenhus Nørre Farimagsgade 51 1364 København K Telefon3393 03 26 Skolekode: 101080 Skoleleder: Mathias Bruun Tilsynserklæring for Det Kongelige Vajsenhus Skoleåret 2015-16 Ved Kirsten Hansen

Læs mere

Sankt Annæ Skoles Ressourcecenter

Sankt Annæ Skoles Ressourcecenter Sankt Annæ Skoles Ressourcecenter Ressourcecenteret hvem er vi? På Sankt Annæ Skole er vi optaget af at give børnene de bedste rammer og muligheder for læring og trivsel. Ressourcecenteret varetager således

Læs mere

Tilsynserklæring maj 2013 april 2014 Marie Mørks Skole, Hillerød

Tilsynserklæring maj 2013 april 2014 Marie Mørks Skole, Hillerød Tilsynserklæring maj 2013 april 2014 Marie Mørks Skole, Hillerød Tilsynets form Mit andet år som skolens tilsynsførende har i sin form lignet sidste år. Men ud over fokus på undervisningen og skolens samlede

Læs mere

Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013

Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013 Bestyrelsen Skørbæk-Ejdrup Friskole Ejdrupvej 33, Skørbæk 9240 Nibe Eksternt tilsyn med Skørbæk-Ejdrup Friskole 20.02.2013 Tilsynet med Skørbæk-Ejdrup Friskole, skolekode 831006, er foretaget af chefkonsulent

Læs mere

Nærum Skoles 4-årige udviklingsplan 2011-2015

Nærum Skoles 4-årige udviklingsplan 2011-2015 Nærum Skoles 4-årige udviklingsplan 2011-2015 1 Nærum Skoles Udviklingsplan 2011-2015 tager sit afsæt i Skoleområdets Udviklingsplan 2011-2015 for Rudersdal Skolevæsen. Udviklingsplanen er det overordnede

Læs mere

Horslunde Realskole Tilsynets årsberetning 2014/15

Horslunde Realskole Tilsynets årsberetning 2014/15 Til generalforsamlingen ved Horslunde Realskole I det forløbende skoleår har jeg besøgt Horslunde Realskole ved forskellige lejligheder. Det er blevet til to halve skoledage. Foruden deltagelse i lærermøde,

Læs mere

Tilsynsrapport 2011-2012. Kaptajn Johnsens Skole. Friskoler og private grundskoler. Afsnit 1: Oplysning om skolen

Tilsynsrapport 2011-2012. Kaptajn Johnsens Skole. Friskoler og private grundskoler. Afsnit 1: Oplysning om skolen Tilsynsrapport 2011-2012 Kaptajn Johnsens Skole Friskoler og private grundskoler Afsnit 1: Oplysning om skolen A. Skolens navn, adresse samt skolekode: Kaptajn Johnsens Skole, Lykkesholms Allé 3A, 1902

Læs mere

Selvevaluering på (skolens navn)

Selvevaluering på (skolens navn) Selvevaluering på (skolens navn) Forældrekreds og bestyrelse har d. / 20 i fællesskab truffet beslutning om, at tilsynet med undervisningen, føres af skolen ved selvevaluering. Skolestyrelsen er underrettet

Læs mere

Dette frivillige forældretilsyn er et supplement til det af generalforsamlingen besluttede eksterne tilsyn.

Dette frivillige forældretilsyn er et supplement til det af generalforsamlingen besluttede eksterne tilsyn. Forældretilsyn 2014 Guldbæk Friskole Det fremgår af Guldbæk Friskoles retningslinier vedrørende tilsyn og friskolelovens 9, stk. 1, at: " Det påhviler forældrene til børn i en fri grundskole (forældrekredsen)

Læs mere

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel

Kompasset. - udskoling på Vestre Skole KOMPASSET. Kompasset- hop ombord i fremtidens skole. udvikling trivsel udvikling trivsel Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Kompasset - udskoling på Vestre Skole faglighed KOMPASSET projekter Kompasset- hop ombord i fremtidens skole Vi

Læs mere

Tilsyns rapport for Hedegård Friskole 2013/2014

Tilsyns rapport for Hedegård Friskole 2013/2014 Tilsyns rapport for Hedegård Friskole 2013/2014 Skolens navn: Hedegård friskole Skole kode: 611011 Tilsynsførende: Brian Andersen (Certificeret tilsynsførende) Tilsyns besøg: 03.05.13 Matematik 8. kl.

Læs mere

Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos ektoterme dyr.

Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos ektoterme dyr. Evaluering af elever af besøg på Århus Universitet. Stofskiftets afhængighed af temperatur og aktivitet hos ektoterme dyr. Hvordan var besøget struktureret? o Hvad fungerede godt? 1. At vi blev ordentligt

Læs mere

Skovsgård Tranum Skole

Skovsgård Tranum Skole Skoleudviklingsplan for Skovsgård Tranum Skole 2015 1 Indhold Følgende indhold i kvalitetsrapporten giver anledning til særlig opmærksomhed:... 3 Svarende skal findes i følgende SMTTE-modeller:... 4 Teamarbejdet...

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Lederens observation af undervisning - Skærpet blik på læring og organisation

Lederens observation af undervisning - Skærpet blik på læring og organisation Lederens observation af undervisning - Skærpet blik på læring og organisation Ane Kirstine Brandt & Tina Thilo Skriv 3 tillægsord som du mener gælder for din indsats i feedbacksamtalen efter en observation:

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Billesborgskolen: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Billesborgskolen: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Billesborgskolen: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 259021 Skolens navn: Billesborgskolen 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Ninna Braüner 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynsrapport Niels Steensens Gymnasieskole, grundskolen

Tilsynsrapport Niels Steensens Gymnasieskole, grundskolen Måløv d. 11. april 2019 Tilsynsrapport Niels Steensens Gymnasieskole, grundskolen Sankt Kjelds Gade 2100 København Ø Skoleår 2018-2019 Kort om skolen: Skolekode: 101154 Antal elever: 476 Antal Klasser:

Læs mere

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår. SORØ PRIVATSKOLE Information om kommende skoleår 1 Kære elever og forældre, Dette brev er for at orientere jer om det kommende skoleår på Sorø Privatskole, og de ændringer, der vil blive i det nye skoleår.

Læs mere

Thomas Binderup, Jette Vestergaard Jul og Bo Meldgaard

Thomas Binderup, Jette Vestergaard Jul og Bo Meldgaard Indhold i reformen Thomas Binderup, Jette Vestergaard Jul og Bo Meldgaard Folkeskolereformen som afsæt for fokus på læreprocesser I skoleåret 2014-2015 påbegyndtes arbejdet med at implementere den folkeskolereform,

Læs mere

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave

Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave Vesthimmerlands Naturfriskole og Naturbørnehave et valg for dit barn Naturbørnehave Kære forældre Med dette materiale, vil vi gerne invitere dig og dit barn ind i Vesthimmerlands Naturfriskoles verden.

Læs mere

Samtaleteknik. At spørge sig frem

Samtaleteknik. At spørge sig frem Omkring spørgeteknikken: Brug HV-ord: hvordan kan det være / hvad skulle der til for at ændre/ hvad ville der ske hvis. Men undgå hvorfor Har du nogen fornemmelse af hvad det er der går galt? Hvis nu din

Læs mere

Jeg ville udfordre eleverne med en opgave, som ikke umiddelbar var målbar; Hvor høj er skolens flagstang?.

Jeg ville udfordre eleverne med en opgave, som ikke umiddelbar var målbar; Hvor høj er skolens flagstang?. Hvor høj er skolens flagstang? Undersøgelsesbaseret matematik 8.a på Ankermedets Skole i Skagen Marts 2012 Klassen deltog for anden gang i Fibonacci Projektet, og der var afsat ca. 8 lektioner, fordelt

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Sankt Ansgars Skole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Sankt Ansgars Skole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Sankt Ansgars Skole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 101082 Skolens navn: Sankt Ansgars Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Skole

TILSYNSRAPPORT. Skole TILSYNSRAPPORT Tilsynsførende Kent Lykke kent@uhrefriskole.dk Tlf. 28713934 Skole Herning Friskole H.C. Ørsteds Vej 68 7400 Herning Skolekode 657025 Tilsynsperiode 20.4.2015 til 19.4.2016 Kære bestyrelse,

Læs mere

Tilsyn med privatskoler

Tilsyn med privatskoler KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og ungeforvaltningen Område Nørrebro Griffeldtsgade 44, opg. 2, 2. Sal 2200 København N Tilsyn med privatskoler 1. Oplysninger om skolen A. Skolens navn og adresse: Iqra Privatskole

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Dyhrs Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Dyhrs Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Dyhrs Skoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 333014 Skolens navn: Dyhrs Skole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Lene Lykke 2. Angivelse af

Læs mere

ML - CONSULT. Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle. 8410 Rønde Telefon: 25200700

ML - CONSULT. Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle. 8410 Rønde Telefon: 25200700 Tilsynserklæring for: Ugelbølle Friskole Langkær 2, Ugelbølle. 8410 Rønde Telefon: 25200700 Skoleleder: Michael Kjær. Hjemmeside: www.ugelboellefriskole.dk Email:info@ugelboellefriskole.dk CVR.nr. 32819087

Læs mere

Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid. Skole- og dagtilbudsafdelingen Juni 2014 Billeder:Colourbox.

Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid. Skole- og dagtilbudsafdelingen Juni 2014 Billeder:Colourbox. Arbejdsgruppe 8: - Fleksibel anvendelse af medarbejdernes arbejdstid Juni 2014 Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Et billede af den nye ledelse

Et billede af den nye ledelse Foto taget januar 2016 Et billede af den nye ledelse Den nye ledelse på skolen i distrikt 4 vil gerne her give et lille billede af hvem vi er. Sammen med skolens medarbejdere på de tre matrikler vil vi

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Langsø Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Langsø Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Langsø Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 791027 Skolens navn: Langsø Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Karin Hyldebrandt 2. Angivelse

Læs mere

Ressourcecenteret hvem er vi? Ressourcecenterets målsætning

Ressourcecenteret hvem er vi? Ressourcecenterets målsætning Ressourcecenteret hvem er vi? Sankt Annæ Skoles Ressourcecenter er et fagligt team og forum bestående af skolens afdelings og ressourcecenterleder, specialundervisningslærere, dansk som andetsprogslærere,

Læs mere

for fagfolk 2014 Nul tolerance-kurs over for mobning gav Oliver en ny start. Jeg havde ikke lyst til at spise LÆR AT LYTTE MED DE RIGTIGE ØRER

for fagfolk 2014 Nul tolerance-kurs over for mobning gav Oliver en ny start. Jeg havde ikke lyst til at spise LÆR AT LYTTE MED DE RIGTIGE ØRER nyt for fagfolk 2014 Børn i krise: LÆR AT LYTTE MED DE RIGTIGE ØRER Side 4 6 Fokus på underretninger: GRIB IND I TIDE Side 14 15 Nul tolerance-kurs over for mobning gav Oliver en ny start. Jeg havde ikke

Læs mere

Tilsynsrapport. NGG Skolekode 227008 2014/2015

Tilsynsrapport. NGG Skolekode 227008 2014/2015 Tilsynsrapport NGG Skolekode 227008 2014/2015 Som tilsynsførende på NGG, har jeg været på besøg på skolen 4 gange i skoleåret 2014/2015. Jeg har haft møder med skolens ledelse, elevrådet og har ved klassebesøg

Læs mere

Bekendtgørelse om selvevaluering på frie grundskoler

Bekendtgørelse om selvevaluering på frie grundskoler BEK nr 620 af 09/06/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., sag nr. 131.29F.031 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Som der blev orienteret om ved forældremødet, begynder vi nu på det nye undervisningsprogram, som hedder Trin for Trin.

Som der blev orienteret om ved forældremødet, begynder vi nu på det nye undervisningsprogram, som hedder Trin for Trin. Breve til kopiering Trin for Trin Som der blev orienteret om ved forældremødet, begynder vi nu på det nye undervisningsprogram, som hedder Trin for Trin. Trin for Trin lærer børnene færdigheder, som de

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering Idrætsefterskolen Ulbølle

Undervisningsmiljøvurdering Idrætsefterskolen Ulbølle Undervisningsmiljøvurdering Idrætsefterskolen Ulbølle Arbejdet med undervisningsmiljøvurdering på Idrætsefterskolen Ulbølle tager afsæt i elevholdet 2010/11 og afvikles i november måned 2010. Formålet

Læs mere

Skolens navn: Kolding Friskole

Skolens navn: Kolding Friskole Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Kolding Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 621024 Skolens navn: Kolding Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende 2. Angivelse af datoer

Læs mere

Evaluering af skolens samlede undervisning

Evaluering af skolens samlede undervisning Evaluering af skolens samlede undervisning En fri grundskole skal regelmæssigt evaluere skolens samlede undervisning og udarbejde en plan for opfølgning på evalueringen I evalueringen indgår en vurdering

Læs mere

Tilsynserklæring for Vejlernes Naturfriskole, 2013-2014

Tilsynserklæring for Vejlernes Naturfriskole, 2013-2014 Tilsynserklæring for Vejlernes Naturfriskole, 2013-2014 Skolens navn Vejlernes Naturfriskole Skolekode 280220 Tilsynsførende Søren Ladegaard Jensen Datoer for tilsynsbesøg 27., 28. og 29. januar, 2014

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Klim Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Klim Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Klim Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 811007 Skolens navn: Klim Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Inger Lund Gregersen 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynsrapport 2015/16 Lygten Skole, Drejervej 11, 2. sal 2400 Kbh. NV

Tilsynsrapport 2015/16 Lygten Skole, Drejervej 11, 2. sal 2400 Kbh. NV Tilsynsrapport 2015/16 Lygten Skole, Drejervej 11, 2. sal 2400 Kbh. NV Skolekode 315 017 Tilsynsførende: Geert Büttcher Tilsyn: 22/10-2015 Samtaler med Malene omkring skolens dagligdag og undervisningen

Læs mere

Prøver evaluering undervisning

Prøver evaluering undervisning Prøver evaluering undervisning Fysik/kemi Maj juni 2011 Ved fagkonsulent Anette Gjervig Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Ministeriet for Børn og Undervisning 1 Indhold Indledning... 3 De formelle krav til

Læs mere

Tilsynserklæring for RYSLINGE FRISKOLE for skoleåret 2017/2018

Tilsynserklæring for RYSLINGE FRISKOLE for skoleåret 2017/2018 Tilsynserklæring for RYSLINGE FRISKOLE for skoleåret 2017/2018 Skole: Graabjergvej 22, 5656 Ryslinge Skolekode: 477005 Tilsynsførende: Jette Olsen Tilsynsdatoer: 23/11, 24/11, 6/2, 7/2 Tilsyn i fag og

Læs mere

MARTE MEO - VED EGEN KRAFT -

MARTE MEO - VED EGEN KRAFT - MARTE MEO - VED EGEN KRAFT - Kære forældre / dagplejer I er blevet tilbudt et Marte Meo forløb, denne lille folder vil informere jer om, hvad det går ud på. Lidt historie Marte Meo er en næsten 25 år

Læs mere

Tilsynsrapport 2017/18

Tilsynsrapport 2017/18 Tilsynsrapport 2017/18 Langsø Friskole Haugårdsvej 4, Vammen 8830 Tjele Skolekode: 791027 Tilsynsførende: Karin Hyldebrandt Jeg, som den forældrevalgte eksterne tilsynsførende fører tilsyn med følgende:

Læs mere

Protokol Skolebestyrelsen Suldrup Skole

Protokol Skolebestyrelsen Suldrup Skole Protokol Skolebestyrelsen Suldrup Skole Dagsorden: Elevrådet 212 Tilbagemelding fra Dialogmøde den 26. september 17.30-19.30 i Byrådssalen i Terndrup Lisbeth, Kim, Dennis og Marianne deltog i mødet. Referat

Læs mere

I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende varetage tilsynet med:

I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg som tilsynsførende varetage tilsynet med: Tilsynserklæring 2014-2015 Hammer Frie Privatskole Hammer Skolevej 1A, Hammer 4700 Næstved Skolekode: 280538 Tilsynsførende: Iben Lindemark Baggrund for tilsynet I henhold til Friskolelovens 9 a skal jeg

Læs mere

Klatretræets værdier som SMTTE

Klatretræets værdier som SMTTE Klatretræets værdier som SMTTE Sammenhæng for alle huse og værdier Ved fusionen mellem Bulderby og Trætoppen i marts 2012, ændrede vi navnet til Natur- og idrætsinstitution Klatretræet. Vi valgte flg.

Læs mere

6. klasse. Børnearbejde

6. klasse. Børnearbejde 6. klasse Børnearbejde Børnearbejde Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Introduktion til børnearbejde Skole og arbejde Baggårdens børnearbejdere Børnearbejde Børnearbejde før og nu Modul 1

Læs mere

SOMMER hold øje 2014 - uge 26

SOMMER hold øje 2014 - uge 26 SOMMER hold øje 2014 - uge 26 Kære alle. Så er det slut med skoleåret 2013-2014. Vi glæder os nok ALLE til ferien, men inden længe glæder vi os også til igen at se vore venner og de andre bøffer. Så er

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Langsø Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Langsø Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Langsø Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 791027 Skolens navn: Langsø Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Karin Hyldebrandt

Læs mere

Tør du tale om det? Midtvejsmåling

Tør du tale om det? Midtvejsmåling Tør du tale om det? Midtvejsmåling marts 2016 Indhold Indledning... 3 Om projektet... 3 Grænser... 4 Bryde voldens tabu... 6 Voldsdefinition... 7 Voldsforståelse... 8 Hjælpeadfærd... 10 Elevers syn på

Læs mere

Del 2. Den årlige etablering af fundament for teamets arbejde og samarbejde.

Del 2. Den årlige etablering af fundament for teamets arbejde og samarbejde. Del 2. Den årlige etablering af fundament for teamets arbejde og samarbejde. Indhold: Årshjul Fælles årsmål og årsplan for klassen Årsplan for fag Den individuelle undervisningsplan og statusrapport Rolleafklaring

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Copenhagen City Schoolskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Copenhagen City Schoolskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Copenhagen City Schoolskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 101188 Skolens navn: Copenhagen City School 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende (Torben)

Læs mere

Institutionens navn. Mål- og Indholdsbeskrivelse for SFO

Institutionens navn. Mål- og Indholdsbeskrivelse for SFO Mål- og Indholdsbeskrivelse for SFO Institutionens navn adresse Indledning Byrådet har siden 1. august 2009 været forpligtet til at fastsætte mål- og indholdsbeskrivelser for skolefritidsordninger, kaldet

Læs mere

Skolereform & skolebestyrelse

Skolereform & skolebestyrelse Skolereform & skolebestyrelse v/ Pædagogisk udviklingskonsulent Thomas Petersen Overordnede mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Årsberetning for Skolebestyrelsen

Årsberetning for Skolebestyrelsen Årsberetning for Skolebestyrelsen 2014 Skolebestyrelsen på Blovstrød Skole udsender hvert år en årsberetning, der kort beskriver de væsentligste sager og temaer fra året der gik. Skolebestyrelsen ved Blovstrød

Læs mere

Tilsynsrapport maj 2015 for Sjællands Privatskole

Tilsynsrapport maj 2015 for Sjællands Privatskole Tilsynsrapport maj 2015 for Sjællands Privatskole Tilsynet er foretaget i overensstemmelse med bekendtgørelse af lov om friskoler og private grundskoler 9. Forældrekredsen har besluttet at lade Katharina

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Hvordan kan jeg støtte mit barns sprogudvikling?

Hvordan kan jeg støtte mit barns sprogudvikling? Hvordan kan jeg støtte mit barns sprogudvikling? Få svarene her. Forældrefolder Langmark Kære Forældre Vi vil med denne folder give inspiration til, hvad du kan gøre for at støtte dit barn i at udvikle

Læs mere

Ishøj Kommune. Tilsynsrapport Gildbroskolen 2012

Ishøj Kommune. Tilsynsrapport Gildbroskolen 2012 Ishøj Kommune Tilsynsrapport Gildbroskolen 2012 Indledning... 3 Lovgivning og målsætning... 3 Faktuelle oplysninger... 3 Hvad har vi hørt ved de reflekterende samtaler... 4 Hvad har vi set/oplevet ved

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering 2014 Rejsby Europæiske Efterskole november 2014 1 Undervisningsmiljøvurdering November 2014 Beskrivelse af processen for indsamling af data I uge 39-40 har vi gennemført den

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010

Kvalitetsrapport 2010 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 20 Skoleåret 2009- Delrapport fra Sdr. Bjert Centralskole ved Lars Andersen KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Vi har altid opmærksomheden

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Den dansk-franske Skole af 2014skole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Den dansk-franske Skole af 2014skole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Den dansk-franske Skole af 2014skole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 280545 Skolens navn: Den dansk-franske Skole af 2014 1.1 Navn på den eller de

Læs mere

Synlig Læring i Gentofte Kommune

Synlig Læring i Gentofte Kommune Synlig Læring i Gentofte Kommune - også et 4-kommune projekt Hvor skal vi hen? Hvor er vi lige nu? Hvad er vores næste skridt? 1 Synlig Læring i følge John Hattie Synlig undervisning og læring forekommer,

Læs mere

8500 Undervisningsteori

8500 Undervisningsteori Hjemmeværnsskolen 8500 Undervisningsteori Studiemateriale 4 HVS 8500-004-24 FEB 2011 Lektion 4: Instruktørens optræden Vedligeholdelseslektion med forudsætningskontrol Lektionsplan for en vedligeholdelseslektion

Læs mere

Information til alle forældre på Humlebæk Skole. Nr. 7 juni 2012

Information til alle forældre på Humlebæk Skole. Nr. 7 juni 2012 Information til alle forældre på Humlebæk Skole Nr. 7 juni 2012 Kære forældre Vi nærmer os nu afslutningen på det første skoleår efter fusionen. Der har været mange praktiske problemstillinger, der skulle

Læs mere

Evaluering af Projekt SOFIE. en social indsats for udsatte boligområder i Esbjerg

Evaluering af Projekt SOFIE. en social indsats for udsatte boligområder i Esbjerg 2015 Evaluering af Projekt SOFIE en social indsats for udsatte boligområder i Esbjerg Indhold 1.0 Resume... 3 2.0 Indledning... 7 2.1 Baggrund... 7 2.2 Om Projekt SOFIE... 7 2.2.1 Projekt SOFIE's organisation...

Læs mere

Ugebrev 47 Indskolingen 2014

Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Ugebrev 47 Indskolingen 2014 Fælles info: Ingen særlig fællesinfo i denne uge. Håber I alle får en god weekend! På indskolingens vegne Rengøring: Uge Børnehaveklassen 1. og 2. klasse 3. klasse 46 Malou

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Oure Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Oure Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Oure Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 435006 Skolens navn: Oure Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Jette Olsen 2. Angivelse

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Peterskolen, Rønne Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Peterskolen, Rønne Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2018/2019 for Peterskolen, Rønne Kristne Friskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 400024 Skolens navn: Peterskolen, Rønne Kristne Friskole 1.1 Navn på den eller

Læs mere

Sund mad. giver hulahop. i kroppen

Sund mad. giver hulahop. i kroppen Sund mad giver hulahop i kroppen AF Karen Eriksen ernæringsfaglig medarbejder i Fødevarestyrelsen. indledning Mad er meget mere end indholdet af fedt, kulhydrater og vitaminer. Det er selvfølgeligt vigtigt,

Læs mere

Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole

Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole Bilag 2: Til orientering konkret tilrettelæggelse pa Glostrup Skole Denne del af dokumentet beskriver, hvordan folkeskolereformen udmøntes på Glostrup Skole i skoleåret 2014/15. Folkeskolereformen er en

Læs mere

Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp

Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp Af: Helle Lauritsen Formålet med KøbenhavnerAkademiet er en blanding af læring og dannelse. 108 drenge tog til Tisvildeleje for at stave, læse og regne være

Læs mere

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Odder Lille Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode

Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Odder Lille Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Tilsynserklæring for skoleåret 2017/2018 for Odder Lille Friskoleskole: 1. Skolens navn og skolekode Skolekode: 727013 Skolens navn: Odder Lille Friskole 1.1 Navn på den eller de tilsynsførende Kjeld Læssøe

Læs mere

Målstyret læring. Sommeruni 2015

Målstyret læring. Sommeruni 2015 Målstyret læring Sommeruni 2015 Dagens Program 8.30-11.30 Check-in og hvem er vi? Hvad er målstyret læring? Synlig læring Måltaksonomier 11.30-12.30 Frokost 12.30-14.30 ( og kage) Tegn Kriterier for målopfyldelse

Læs mere

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015

Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015 KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Tilsynsrapport over anmeldt undervisningstilsyn på Emdrupgård d.23.9.2015 Lovgrundlag for tilsyn 24-09-2015 Sagsnr. 2013-0170387 Dokumentnr. 2013-0170387-5 Sagsbehandler Søren

Læs mere

DB Evaluering oktober 2011

DB Evaluering oktober 2011 DB Evaluering oktober 2011 Matematik Vi har indarbejdet en hel del CL metoder i år: gruppearbejde, "milepæle" og adfærdsmæssige strategier. Eleverne er motiverede for at arbejde som et team. Hele DB forstår

Læs mere

Manual. Danmarks Privatskoleforening. Selvevaluering

Manual. Danmarks Privatskoleforening. Selvevaluering Manual Danmarks Privatskoleforening Selv Skolens profil Her og nu Kapitel 1 2 Her og nu Skolens profil. Kapitel 1. Kapitel 1 Skolens profil Kapitel 1.a Skolens værdigrundlag / formål / profil. Kapitel

Læs mere