1. Velkomst og præsentation. 2. Referat fra mødet den 5. november 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Velkomst og præsentation. 2. Referat fra mødet den 5. november 2015"

Transkript

1 Dagsorden til styregruppemødet den 10/12 kl på Hotel Storebælt, Østerøvej 121, 5800 Nyborg. Mødet afholdes umiddelbart inden MedCom9 afslutnings arrangementet. 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra mødet den 5/ Meddelelser 4. MedCom 10: Konkretisering af budget (beslutning) 5. Fælles Sprog III implementeringsteam (beslutning) 6. Modernisering af MedCom kommunikationen (beslutning) 7. CoLab pilotprojekt med MedCom deltagelse (beslutning) 8. Prioritering af basisudbredelse (beslutning) 9. IT-revision af SDN (beslutning) 10. Status på genoptræningsplanen (Beslutning) 11. MedCom9 sådan gik det (orientering) 12. Regnskabsstatus (orientering) 13. Møderække for MedCom10 (orientering) 14. Evt. 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra mødet den 5. november Meddelelser a. Mundtlig orientering om Rigsrevisionens igangværende IT revision af SDN b. Henvendelse fra RLTN vedr. finansiering af systemtilretning af afregningsstandarder c. Andet 4. MedCom 10: Konkretisering af budget (beslutningspunkt) Bilag 4.1 Notat om MedCom10 program Bilag 4.2 MedCom10 budgetforklaring Bilag 4.3 Overblik over tidsplan for MedCom10 projekter i På mødet den 5. november principgodkendte styregruppen arbejdsprogrammet for MedCom10 og videresendte oplægget til den Nationale Bestyrelse for Sundheds IT. På mødet i den Nationale Bestyrelse for Sundheds IT den 26. november blev arbejdsprogrammet godkendt og styregruppen skal nu tage stilling til konkretisering af det tilhørende budget. På mødet den 5/ behandlede styregruppen nedenstående rammebudget vedrørende MedCom10: Fællesudgifter 17 mio kr. Basisopgaver 19 mio kr. MedCom10 projekter 6.3 mio kr. I alt 42.7 mio kr.

2 Styregruppen godkendte den foreløbige budgetramme, men udbad sig en konkretisering af budgettet i forhold til styregruppens prioriteringer og de enkelte opgaver, efter arbejdsprogrammets behandling i den Nationale Bestyrelsen for Sundheds IT. Herunder en detaljeret redegørelse for sammensætningen af Fællesudgifter Den Nationale Bestyrelse for Sundheds IT godkendte på mødet den 26/ indholdet i arbejdsprogrammet for MedCom10 (bilag 4.1) og besluttede at aktiviteterne med tilhørende delbudgetter konkretiseres i MedComs styregruppe. Kun hvis konkretisering af enkelte aktiviteter og delbudgetter giver anledning til større ændringer og prioriteringer i arbejdsprogrammet, forelægges bestyrelsen revideret arbejdsprogram til endelig godkendelse på mødet den 3. februar I Bilag 4.2 er budgettet vedrørende det samlede MedCom10 program konkretiseret. Det gælder både styregruppefinansieret (basisbidrag) og eksternt finansierede aktiviteter. Det samlede bidrag fra MedComs ejerkreds beløber sig til 42,7 mio kr. over den 2 årige MedCom 10 periode. Disse midler er disponeret i forhold til de tre udgiftsområder: Fællesudgifter Basisopgaver MedCom10 projekter I alt mio kr mio kr mio kr mio kr. Som det fremgår, er der i forbindelse med konkretiseringen foretaget en justering i forhold til at styrke MedCom projektdelen på bekostning af Basisopgaver og Fællesudgifter. På mødet den styregruppemødet 5/11 udbad styregruppen sig desuden en uddybning af budgetposten fællesudgifter. I skemaet i bilag 4.2 ses en detaljeret nedbrydning af budgetområdet Fællesudgifter. Det skal bemærkes at MedComs bogføringsprincipper indenfor de seneste år er omlagt med henblik på, at flest muligt udgifter budgetteres på de enkelte aktiviteter. Dette har medført at fællesudgifterne med MedCom10 udgør 36% af det samlede styregruppebudget mod tidligere fx 55% i MedCom8 projektperioden, hvor lønudgifterne til alle fastansatte var inkluderet i Fællesudgifterne. Bilag 4.3 viser et overblik over MedCom10 projekterne tidsmæssige forløb. Det bemærkes især, 1) at følgende projekter fortsat er under afklaring: IT understøttelse af forløbsplaner i praksissektoren Blanketter og journaludtræk i praksissektoren Henvisning til kommunal forebyggelse CoLab pilotprojekt 2) at opstarten af følgende aktiviteter under standarder, test og certificering er tidsmæssigt forskudt i forhold til MedCom10 opstart pr. 1. januar 2016: Modernisering af MedCom kommunikationen EDI kvalitet Forskydningen skyldes ekstraordinært mange test og certificeringsopgaver i forbindelse med klargøring af EPIC, genoptræningsplan, sygehus-hjemmeplejestandarder og standarder til brug for sygesikringsafregning i forbindelse med ibrugtagning af PrakSys.

3 Indstilling: Det indstilles, at MedComs styregruppe Godkender det konkretiserede budget for MedCom10, hvor det samlede 2-årige bidrag fra MedComs ejerkreds på 42, 7 mio.kr. fordeler sig på fællesudgifter (15.35 mio kr.), basisopgaver (17.67 mio kr.) og MedCom10 projekter ( 9.68 mio kr.) Forelægges den indholdsmæssige konkretisering af IT understøttelse af forløbsplaner i praksissektoren, Blanketter og journaludtræk i praksissektoren, Henvisning til kommunal forebyggelse og CoLab pilotprojekt i takt med at denne foreligger Tager den tidsmæssige forskydning af modernisering af MedCom kommunikationen og EDI kvalitet til efterretning, under hensyntagen til ekstraordinær travlhed med test og certificeringsaktiviteter i 1. kvartal af Fælles Sprog III implementeringsteam (beslutningspunkt) Bilag 5.1 Key points FSIII opgaver for MedCom Bilag 5.2 Fælles Sprog III Implementeringsteam i MedCom På styregruppemødet den 5. november besluttede MedComs styregruppe, at der skal etableres et Fælles Sprog III implementeringsteam i MedCom10, og at Danske Regioners forbehold vedr. økonomi håndteres ved at MedCom redegøre for aktivitetens træk på MedComs ressourcer og økonomi. KL varetager alt omkring indhold og anvendelsen af FSIII mens MedCom skal procesunderstøtte og sikre fremdrift i forberedelsen og implementeringen af FSIII ved: at være national koordinator og moderator for netværksmøder for projektlederne i samarbejde med KL planlægger bølgeimplementeringen (3 bølger i løbet af 2017) monitorere fremdrift i henhold til KLs implementeringsguide være ressourceperson for de kommunale projektledere, samt opsamle erfaringer og emner til KL aflaste pilotkommuner og KLs FSIII team. understøtte både mobilisering via forberedende faser i år 2016 og implementering i år MedCom genbruger implementerings- og monitoreringsværktøjer fra FMK implementering hos kommunerne Det indstilles, at MedComs styregruppe godkender et toårigt budget på 3,75 mio. kr. til løsning af MedComs opgaver i forbindelse med kommunernes implementering af Fælles Sprog III, jf. bilag Modernisering af MedCom kommunikationen (beslutningspunkt) Bilag 6.1 Modernisering af MedCom-kommunikationen På styregruppemødet den 5. november forelagde MedCom forslaget om at modernisere MedComs kommunikation. Styregruppen har givet grønt lys til at starte en modernisering i et hjørne med de parter, som er klar til det. På mødet fremlægger MedCom et konkretiseret forslag til budget og indhold.

4 På mødet den 5. november besluttede styregruppe, at a. at MedCom har grønt lys til at påbegynde moderniseringen i et hjørne, sammen med de parter, der er klar til afprøvning af nye metoder. b. at MedCom dermed ikke har grønt lys til udbredelse af de nye metoder. c. at aktiviteter i forbindelse med moderniseringen, skal konkretiseres på tid, økonomi og ressourcer. MedCom fremlægger konkretiseret forslag til budget og indholdsmæssig fokusering på: a. Mulighederne for mapping mellem de nuværende OIOXML standarder og HL7. Afprøves for MedCom standarder for den gode korrespondance og det gode laboratoriesvar, for at dække både lav og høj struktureringsgrad og dermed forskelligt behov for struktureret genbrug af fremsendte data i det modtagende IT system. b. Mulighederne for migrering til online dataudveksling på udvalgte områder. Afprøvning af upload og download af MedCom standarder i forhold til eksisterende datahoteller, samt brobygning til henholdsvis KOMBIT beskedfordeler og XDS/HL7 infrastruktur. Initiativet er forankret i MedComs standardiseringsteam og udgifterne hertil afholdes dermed indenfor den samlede, 2-årige ramme til standarder, test og certificering på 8,42 mio. kr. Delbudgettet for moderniseringsaktiviteterne er specificeret i bilag 6.1 og andrager over 2 år 2,3 mio.kr. Det indstilles, at MedComs styregruppe godkender det konkretiserede forslag til 2-årigt budget på 2,3 mio.kr. og indhold med fokus på: a. Mulighederne for mapping mellem de nuværende OIOXML standarder og HL7 b. Mulighederne for migrering til online dataudveksling på udvalgte områder 7. CoLab pilotprojekt med MedCom deltagelse (beslutningspunkt) Bilag fra Region Syddanmark eftersendes Region Syddanmark har etableret et test- og demonstrationslaboratorium for certificering af borgernære velfærdsteknologiske produkter til sundhedsområdet, kaldet CoLab Plug & Play. Styregruppen skal tage stilling til, hvordan MedCom arbejder frem mod en samarbejdsaftale med CoLab Plug & Play. CoLab Plug & Play er et test- og demonstrationslaboratorium for certificering af borgernære velfærdsteknologiske produkter til sundhedsområdet etableret i faciliteterne hos Syddansk Sundhedsinnovation i Forskerparken i Odense. CoLab Plug & Play er en enhed under CoLab Denmark. I regi af CoLab Plug & Play er der skabt en infrastruktur for test af produkter til hjemmemonitorering og telemedicinske løsninger, som gør det mulig at validere interoperabilitet, sikkerhed og performance af et produkt eller en løsning. Test infrastrukturen er bygget op i henhold til Referencearkitekturen for

5 opsamling af helbredsdata hos borgeren. I CoLab Plug & Play er det muligt at gennemføre tests på forskellige stadier i produktudviklingen fra test af en prototype i et beskyttet sandkassemiljø til test af den færdige løsning i et driftslignende set-up uden at skulle koble sig på eksisterende infrastrukturer. På mødet den 5. november principgodkendte MedComs styregruppe en indstilling om at MedCom indgår i et 2-årigt pilotprojekt hos Syddansk Sundhedsinnovation, med følgende forbehold: De ressourcemæssige implikationer for MedCom skal konkretiseres Initiativet bør indeholde en evaluering, herunder af betydningen for MedCom Region Syddanmark laver et oplæg på næste MedCom styregruppemøde, herunder med et overblik over de organisationer og firmaer, der deltager i initiativet På mødet den 10. december giver Region Syddanmark et oplæg om status på og planer for CoLab Plug&Play. Udgifterne til CoLab pilotprojekt er indeholdt i budgetlinjen Standarder, test og certificering i MedComs budget. MedComs lønudgifter vedrørende CoLab pilotprojekt indgår med en 2-årig ramme på 0,6 mio.kr. Det indstilles, at MedComs styregruppe tager oplægget fra Region Syddanmark til efterretning, MedComs engagement afgrænses til test og certificering i forhold til KIH databasen og relevante standarder Der indenfor MedCom10 budgettet afsættes en 2-årig budgetramme på 0,6 mio.kr. til MedComs lønudgifter ifm. pilotafprøvningen af CoLab Plug&Play MedCom indenfor disse rammer bidrager til konkretisering af projektplanen for pilotafprøvning af CoLab Plug&Play, incl. samarbejdsaftale vedr. MedComs deltagelse, med henblik på senere behandling i MedComs styregruppe 8. Prioritering af basisudbredelse (beslutning) Bilag 8.1 Prioritering af basisudbredelse Udover de prioriterede udbredelsesprojekter i MedCom10, følger MedCom op på anvendelsen af andre, eksisterende MedCom koncepter. Basisudbredelsen indgår i MedComs styregruppes prioritering af MedComs samlede opgaveportefølje. Styregruppen skal forholde sig til forslag om revideret prioritering af MedComs basisudbredelse. Alle MedCom-projekter afføder i større eller mindre omfang permanente basisopgaver med opfølgning på den fulde ibrugtagning i hele landet. Den praktiske udbredelse af tværsektorielt it-samarbejde er forankret i regioner og kommuner, typisk i forbindelse med udmøntning af sundhedsaftalerne og praksisaftaler. MedComs væsentligste basisaktivitet er understøttelse af dette lokale arbejde med viden, erfaringsudveksling, statistisk opfølgning og evt. koordinering af fælles projektplaner og konkrete målsætninger, i et tæt samar bejde med regioner, kommuner, praksissektor og it-leverandører. MedComs styregruppe har tidligere tiltrådt en prioriteringsmodel, hvor MedComs basisudbredelse inddeles i 3 kategorier:

6 Minimum (hvid): Passiv opfølgning MedCom kontaktperson, med kendskab til den sundhedsfaglige anvendelse Statistik opfølgning (hvem, hvad og hvordan) Evt. opfølgning i MedCom10 koordinationsgruppen Medium (gul): blød udbredelse supplerende aktiviteter Fokus på opdatering af informationsmateriale (pjecer, stand/udstilling, slideshow, videoklip) Særskilt følge- / erfagruppe / Brug af sociale medier Maksimum (grøn): målrettet udbredelse supplerende aktiviteter Konkret udbredelsesmålsætning og tidsplan, aftalt med MedCom Evt. roadshow Evt. arbejdsgrupper (projektledere / leverandører) Forslag til prioritering af MedComs basisudbredelse primo 2016 er vist i skemaet herunder. De enkelte aktiviteter er uddybet i bilag, herunder med argumenter for prioriteringsforslaget. Varetagelse af MedComs basisudbredelse indgår i det samlede MedCom10 budget med 4,14 mio. kr. over en 2-årig periode.

7 Det indstilles, at MedComs styregruppe godkender forslag til prioritering af basisudbredelsen, der indebærer at opfølgning på udbredelse af følgende aktiviteter gives den højeste prioritering: MedCom standarder i psykiatrien Nye afregningssnitflader til PrakSys Undtagelses- og statusredegørelser i fysioterapipraksis Praktiserende tandlægers anvendelse af MedCom standarder FNUX udveksling af lægejournaler 9. IT-revision af Sundhedsdatanettet (beslutningspunkt) Bilag 9.1 Deloittes revisorerklæring Deloitte har siden 2011 foretaget en sikkerhedsrevision af Sundhedsdatanettet (SDN) i forhold til overholdelse af persondataloven. Denne revision har været foretaget i 2011, 2012, 2013 og senest Resultaterne fra Deloittes it-revision har gennemgående vist, at der på de fleste af de gennemgåede områder generelt har været etableret hensigtsmæssige og betryggende kontroller, idet der dog har været identificeret følgende væsentlige svagheder i kontrolmiljøet vedrørende SDN: 1. Manglende opdatering af software på netværksudstyr (2011, 2012, 2013 og 2014) 2. Manglende logning af direkte login og handlinger for Aftalesystemet (2011, 2012, 2013, 2014) 3. Manglende proaktiv gennemgang af logs (2011) 4. Manglende proaktiv opfølgning på adgang til kritiske netværksenheder og produktionsservere (2014) 5. Manglende krav til udformning og udskiftning af passwords (2011) Styregruppen skal tage stilling til principperne for håndtering af observationer og anbefalinger fra IT revisionen af SDN. For at sikre at SDN overholder persondataloven har der hvert år siden 2011 været foretaget en ITsikkerhedsrevision af Deloitte. Hvert år har der i tillæg været udvalgt 3 repræsentative tilsluttede organisationer til stikprøvekontrol. Hvert år er disse organisationer blev udskiftet, således at der i alt har været 12 organisationer udvalgt. Målet med IT-revisionen er at få udpeget eventuelle svagheder i SDN s konfiguration og setup, som ville kunne udgøre en sikkerhedsrisiko for den sikre transport og formidling af data mellem serviceudbydere og serviceaftagere. Den manglende opdatering af software på netværksudstyr har været forelagt SDN leverandøren (NetDesign) og her har svaret været, at de fejl som opdateringerne løste ikke var aktuelle ift. SDN. Efter den sidste revision i 2014 blev leverandøren dog bedt om at opdatere softwaren. Fremover vil MedCom bede leverandøren om at tage stilling til alle opdateringer og beskrive beslutningen i forhold til om der vælges opdatering/ikke opdatering. Manglende logning af direkte login og handlinger for Aftalesystemet skal ses i sammenhæng med den valgte database, som ikke giver mulighed herfor. Der er etableret en manuel proces, hvor foretagne handlinger skal dokumenteres, men det er ikke muligt systemmæssigt at sikre at dette sker for samtlige logins. Udvikling af et nyt aftalesystem er iværksat, herunder med valg af passende database.

8 Manglende proaktiv gennemgang af logs og opfølgning på adgang til kritiske netværksenheder og produktionsservere omhandler manglende kontrol af, hvem der har haft adgang til aftalesystemet fra de forskellige tilsluttede organisationer. Da aftalesystemet ikke indeholder personfølsomme data har der ikke været fokus på en generel logopfølgning, omend det gennem et audit-spor er dokumenteret hvem der har været logget ind og hvad de har gjort. Det overvejes hvordan arbejdet med logopfølgning bedst implementeres, herunder proaktiv medvirkning fra og støtte til de tilsluttede organisationer til at gennemgå egne brugere, for hvem de har ansvaret, for at vurdere om de stadig skal have adgang til aftalesystemet. I forhold til logning af driftsleverandørens adgang til netværksudstyr overvejes indførelse af AAA autentificering (Authentication, Authorization, Accounting) for at adskille funktionerne. Manglende krav til udformning og udskiftning af passwords blev rettet primo I den nye version af aftalesystemet indføres der 2-faktor login, enten ved brug af Nem-ID eller ved brug af SMS-engangskoder. Det indstilles til MedComs styregruppe, at MedCom fremdeles får foretaget den årlige IT-revision af SDN, der forelægges MedComs styregruppe MedCom til en hver tid har adgang til SDN-leverandørens afrapportering af historik og foretagne valg ift. softwareopdateringer MedCom efter hver revision sammen med SDN-leverandøren får foretaget proaktive beslutninger for at afbøde og imødegå sikkerhedsproblemer MedCom etablerer og vedligeholder en generel sikkerhedsrisikolog som afrapporteres til MedComs styregruppe 10. Status på genoptræningsplanen (beslutningspunkt) Arbejde med implementering af den nye version af genoptræningsplan er igangsat, i overensstemmelse med tidligere beslutning i MedComs styregruppe. Styregruppen skal tage stilling til status på fremdriften hos IT leverandører for så vidt angår aftalt dato for MedCom certificering + gennemførsels dato aftalt release dato Aktuelt er der en koordineringsøvelse imellem hvornår den enkelte IT-leverandør har fastlagt roadmap for udvikling af GGOP på konkret niveau, og i hvilken takt kommunerne foretager bestilling af GGOP snitfladen. Det har betydning for kommunerne at vide, hvilken version af deres sundhedssystem eller EOJ som indeholder GGOP snitfalden. MedCom er ved at kortlægge dette i samarbejde med leverandørerne. 77 kommuner anvender et system fra KMD. Da KMD har opkøbt Avaleo systemerne, har det skulle afklares, hvad der har været roadmap for henholdsvis KMD Care, Avaleo Caseflow og Avaleo Omsorg som alle skal skifte til en ny platform som hedder KMD Nexus.

9 Der har været ventetid på roadmap fra CSC. CSC VIATE/Suite opdateres teknisk inden d. 2. maj 2016, men CSC forventer, at det vil tage ½-1 år at få opdateret samtlige 30 CSC kommuner lokalt. For at sikre at CSC kommuner ikke forsinker GGOP implementeringen, skal kommuner som ikke har implementeret GGOP rettidigt anvende intern lokal løsning. I denne, er GGOP tilgængelig i en læseversion (E-dico). Denne løsningsmodel har CSC tidligere anvendt ved opdatering af hjemmepleje-sygehus meddelelserne version Samtlige regioner har bestilt GGOP snitflade, mens kun et mindre antal kommuner har foretaget konkret bestilling. Følgende leverandører har bestilt tid til test & certificering hos MedCom: CSC både sygehussystem og kommune systemer CGI via Region Syddanmark KMD Care og KMD Nexus EPIC har aftalt en test & certificeringsperiode for samtlige MedCom meddelelser. Specifik dato for GGOP er endnu ikke aftalt. MedCom aftaler overgangsscenarie med Region Midtjylland og Århus kommune som er de eneste brugere af systemer fra Systematik. Samlet er der således aktuelt nedenstående oversigtsstatus: Leverandør sygehus Aftalt MedCom test og certificering Godkendt Planlagt dato for release CSC Clinical suite/opus arbejdsplads uge 5 (første uge i februar) maj 2016 CGI Cosmic uge 2 januar 2016 via Region Syddanmark januar 2016 Systematic Midt EPJ primo oktober 2016 Epic Sundhedsplatformen 2. maj 2016 Leverandør kommune CSC KMD Care version KMD Nexus Systemer Systemer CSC Vitae/CSC sundhed KMD Care/Avaleo omsorg/+ caseflow KMD Nexus Overgangsperio de (både DGOP og G-GOP modtagelse) Overgangsperio de (både DGOP og G-GOP modtagelse) Aftalt MedCom test og certificering Godkendt Planlagt dato for release ja uge 5 (første uge i februar) maj 2016 OBS gradvis implementering varer 6-12 måneder, kompenseres via E-dico ja 7. december februar december 2015, herefter ja fra uge skal kommunerne opdatere Systematic Columna Cura 21. november regioner og samarbejdskommuner har lokalt netværk til koordinering og aftale for fælles driftskoordinering, Region Syddanmark er ved at genetablere et netværk omkring digital understøttelse af genoptræningsplaner i forhold GGOP implementering. På baggrund af kompleksiteten med at få kortlagt IT-leverandørernes roadmaps er MedCom forsinket med en konkret status for hver enkelt kommune. Status for hver enkelt kommune foretages i samarbejde med de lokale samarbejdsfora mellem regioner og kommuner og krydstjekkes med IT-leverandørerne. Aktuelt oplyser IT-leverandørerne, at kun et begrænset antal kommuner har bestilt snitflade opdatering (KMD Care har f.eks. 5 bestillinger). MedCom kontakter samarbejdsfora i uge 49 + uge 50 for at kortlægge om parterne har: G-GOP G-GOP

10 bestilt snitflader aftalt dato for snitfladeopdatering + gennemførsels dato aftalt fælles regional og kommunal drift dato + gennemførsels dato Det indstilles, at MedComs styregruppe godkender status for fremdrift i IT-leverandørers planer for test & certificeringsplaner med tilhørende release planer, samt overgangsløsning hos CSC. 11. MedCom9 sådan gik det (orienteringspunkt) Bilag 11.1 MedCom9 Sådan gik det Styregruppen forelægges et samlet overblik over de opnåede resultater i MedCom9 ( ) i pjecen MedCom9 Sådan gik det. Arbejdsprogrammet for MedCom9 blev i 2. halvår af 2013 fastlagt i en bred proces og efter konkret beslutning i MedCom styregruppe. Arbejdsprogrammet tog direkte afsæt i den nationale digitaliseringsstrategi for sundhedsområdet for Strategien Digitalisering med effekt lanceredes af Regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner. Med afsæt i denne nationale strategi gennemførtes i MedCom9-perioden 3 projektlinjer: A: Realisering af den nationale handlingsplan for telemedicin, hvor MedCom forestår Klinisk Integreret Hjemmemonitorering, udbredelse af telepsykiatri og udbredelse af telemedicinsk sårvurdering B: Fuld udbredelse og anvendelse af Fælles Medicinkort hvor MedCom er involveret i ibrugtagning i lægepraksis og kommuner C: Fuld udbredelse og anvendelse af besked-baseret kommunikation i regioner og kommuner, hvor der udover fortsat fokus på fuld udbredelse af MedCom-standarder mellem sygehuse, kommuner og lægepraksis også igangsættes analyser inden for psykiatrien og det sociale område. I forbindelse med fastlæggelsen af de konkrete projekter, blev det samtidig besluttet, at MedCom herudover løser basisopgaver indenfor 4 hovedområder: Tværsektoriel udbredelse Standarder, test og certificering Sundhedsdatanet og nationale datakilder Internationale aktiviteter MedCom9 har bidraget til national udbredelse af tværsektorielt IT samarbejde på nye områder, herunder telemedicinsk sårvurdering, telepsykiatri og brugen af det fælles medicinkort i kommuner og lægepraksis. Samtidig er brugen af den meddelelsesbaserede MedCom kommunikation nu 100% udbredt i hjemmepleje-sygehus samarbejdet og på genoptræningsområdet. Endelig har MedCom9 aktiviteterne lagt

11 grunden til nye udbredelsesaktiviteter, herunder især indenfor telemedicinsk hjemmemonitorering og sundhedsaftalernes målsætninger om tværsektorielt brug af MedCom standarder på det psykiatriske område. Det indstilles til MedComs styregruppe, at Resultaterne fra MedCom9 tages til efterretning jf. pjecen MedCom9 Sådan gik det. 12. Regnskabsstatus (orienteringspunkt) Bilag 12.1 Regnskabsvurdering MC9 Regnskabsvurdering for projektperioden t.o.m fremlægges for styregruppen. Perioden dækker 96% af projektperioden. Regnskabsvurdering reflekterer det af MedCom styregruppe godkendte budget på styregruppemødet den 5. november Overordnet fremgår det af oversigten, at der er forbrugt 82% af det budgetterede i forhold til, at der er hengået 96% af projektperioden. Der kan knyttes følgende bemærkninger til de enkelte budgetposter: Husdrift og fællesudgifter: Der er et mindre forbrug på denne post. Det skyldes hovedsagelig at overheadbidrag fra projekterne er større end forventet (overheadprocenten er steget fra 14% til 20%). Der er brugt betydeligt mindre på møde og rejseudgifter. Dette kan bl.a. forklares ved at de fleste rejseudgifter nu belaster delbudgetterne (og altså ikke længere optræder som en fællesudgift). Tillige afvikles et stigende antal møder som videokonferencer. Fælles lønudgifter: Der udestår omposteringer til relevante projektkonti i forhold til november måned hvilket vil bringe kontoen i balance. Standarder, test og certificering: Der ses et underforbrug. Imidlertid udestår inden årets udgang fakturering af et større beløb i forbindelse med den igangværende etablering af kvalitetssystem vedrørende test og certificering, indenfor rammen af det nuværende budget. Udbredelse: Der ses et underforbrug. Imidlertid udestår inden årets udgang fakturering af et større beløb i forbindelse med etablering af ny hjemmeside og kommunikationsindsatser, indenfor rammen af det nuværende budget. Det indstilles, at MedComs styregruppe tager regnskabsstatus til efterretning 13. Møderække for MedCom10 (orienteringspunkt) Den foreslåede møderække for MedCom10 (2016 og 2017) ser således ud:

12 2016: 2017: Torsdag d. 3. marts kl i SUM Onsdag d. 22. februar kl i SUM Onsdag d. 22. juni kl i SUM Onsdag d. 21. juni kl i SUM Onsdag d. 7. september kl i SUM Onsdag d. 11. oktober kl i SUM Torsdag d. 10. novemberkl i SUM Onsdag d. 13. december kl I Nyborg, med efterfølgende MedCom10 afslutning 14. Eventuelt

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9 Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Koordineret med: Sagsnr.: 1305366 Dok. nr.: 1870611 Dato: 27. januar 2016 Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Læs mere

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt)

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 torsdag 15. januar 2015 kl 10.00 til 12.00

Læs mere

Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet. Spørgsmål Kilde: Politikken

Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet. Spørgsmål Kilde: Politikken Telemedicinsk sårvurdering Tak for samarbejdet Spørgsmål dsl@medcom.dk Kilde: Politikken Udbredelses mål Forventet antal tværsektorielle sår Forventet antal kommuner som anvender telemedicinsk sårvurdering

Læs mere

Velkommen. MC8CO møde

Velkommen. MC8CO møde Velkommen MC8CO møde 10-10-13 Dagsorden MC8CO møde 10/12 13 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. It-strategi for sundhedsvæsenet 2013-2017 v. Tine Ohm Laursen, NSI 3. MedCom9 Status på indhold

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne. MEDCOM KORT FORTALT HVAD ER MEDCOM? 2 MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, idet vi udvikler og udbreder tværsektorielle digitale kommunikationsløsninger. Med andre ord er MedCom et

Læs mere

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl. 10-15 DAGSORDEN: 10.00 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser 11.00 4. MedComs justerede arbejdsprogram 5. Status på udbredelse af

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015. MEDCOM KORT FORTALT 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom understøtter sammenhængen i sundhedsvæsenet med digitale løsninger, der er med til at sikre patienten og borgeren bedre service samt minimere fejl. Vi understøtter

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste Fra DGOP til G-GOP Processen for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner Dette notat beskriver processerne for at gennemføre implementeringen af ny version kommunikationsstandard for

Læs mere

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11

Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11 Mini-PID Fælles Sprog III MedCom 11 Formål Fælles Sprog III (herefter FSIII) er en fælles kommunal standard for sundhedsfaglig og socialfaglig dokumentation, der bygger på strukturerede data. Strukturerede

Læs mere

ARBEJDSPLAN og status 2015 for arbejdsgruppen: Sundheds it og elektronisk kommunikation. Godkendt i DAS den 8 juni 2016

ARBEJDSPLAN og status 2015 for arbejdsgruppen: Sundheds it og elektronisk kommunikation. Godkendt i DAS den 8 juni 2016 ARBEJDSPLAN og status 2015 for arbejdsgruppen: Sundheds it og elektronisk kommunikation. Godkendt i DAS den 8 juni 2016 Afrapportering af fremdriften. Arbejdsgruppen skal inden årets udgang afrapportere

Læs mere

Møde Hjemmepleje-sygehusgruppe 10. december 2015

Møde Hjemmepleje-sygehusgruppe 10. december 2015 Møde Hjemmepleje-sygehusgruppe 10. december 2015 Hotel Storebælt, Nyborg Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagorden 1. Velkomst og kort opfølgning fra sidst (kl.13.00) 2. Status for teknisk overgang til version

Læs mere

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl Velkommen MC8CO-møde Torsdag 12/12 kl 13-16.30 Dagsorden 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. Meddelelser 3. Genoptræningsplan og evaluering af kommunalreformen v. Dorthe Skou Lassen, MedCom

Læs mere

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6.

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. 17-02-2008 Indstillinger 2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008 Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. Vedr. budgetrammer indstilles til MedComs styregruppe At følgende

Læs mere

Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver

Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver 1. Tværsektoriel koordinering af udbredelse 2. Standarder, test og certificering 3. Drift og videreudvikling af sundhedsdatanet og nationale datakilder 4.

Læs mere

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10 MedComs formandskab Klar skelnen mellem allerede vedtagne projekter og boblere, herunder FMK cave/beslutningsstøtte (Lægepraksis og kommuner) Svangre/vandrejournal (RSI) Fælles Sprog III implementering

Læs mere

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter:

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter: 8. november 2013/Lars Hulbæk MedCom9 projekter og permanente basisopgaver I forbindelse med fastlæggelse af arbejdsprogrammet for MedCom9, har MedComs styregruppe besluttet at opdele MedComs opgavevaretagelse

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9

WebReq Brugermøde. 2. Siden sidst - Nyt om laboratorieprojekterne i MC9 Dagsorden 19. 1. Velkomst 2. Siden sidst 3. Releasen december 2014 4. Prioritering af indkomne ønsker 5. WebPatient 6. Anbefalinger mv. 7. Nationale profiler. 8. Deadlines, testdatoer, opdateringsdatoer

Læs mere

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold 27.oktober 2015 Notat om MedCom10 proces og muligt indhold Baggrund MedCom9 arbejdsprogrammet dækker årene 2014-2015 og planlægningen af MedCom10 (2016-2017) er derfor igangsat. Forventningen er, at MedComs

Læs mere

2. møde national sygehuskommune. Dorthe Skou Lassen MedCom dsl@medcom.dk

2. møde national sygehuskommune. Dorthe Skou Lassen MedCom dsl@medcom.dk 2. møde national sygehuskommune arbejdsgruppe Dorthe Skou Lassen MedCom dsl@medcom.dk lektronisk kommunikation Hjemmepleje/Sundhedscenter Lægepraksis - Sygehus Apotek Korrespondance Henvisning forebyggelse

Læs mere

Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område

Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område Udbredelse af MedCom beskeder på det psykiatriske og sociale område E-sundhedsobservatoriet 3. oktober 2014 Jeanette Jensen, MedCom Susanne Heinrich, Psykiatrien, region Syddanmark Psykiatri er på den

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

Udmøntningsplan for kræftinitiativer i "Jo før jo bedre"

Udmøntningsplan for kræftinitiativer i Jo før jo bedre Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Danske Regioner Februar 2015 Udmøntningsplan for kræftinitiativer i "Jo før jo bedre" Baggrund Med regeringens sundhedsstrategi "Jo før jo bedre", der indgår i aftalen

Læs mere

MedCom9 koordineringsgruppe

MedCom9 koordineringsgruppe 1. Velkomst 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser a. NSI: Målbilledanalyse b. PLO: PL-/PLO-/MC-samarbejdet c. Sundhed.dk: Skaleringsprogram d. MedCom: MC-styregruppemøde 15/5 v. Jan Petersen e. Andre 4.

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Styregruppen for Medcom Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Der indkaldes hermed til 1. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag d. 4.marts 2010 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet

Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Odense d. 29 januar 2010 Samarbejdsaftale vedr. udbredelse af Telesår projektet Aftaleparter: Der er dags dato indgået samarbejdsaftale om deltagelse i: Mellem: MedCom det danske sundhedsdatanet Rugårdsvej

Læs mere

It-revision af Sundhedsdatanettet 2015 15. januar 2016

It-revision af Sundhedsdatanettet 2015 15. januar 2016 MedCom Forskerparken 10 5230 Odense M Landgreven 4 1301 København K Tlf. 33 92 84 00 rr@rigsrevisionen.dk www.rigsrevisionen.dk It-revision af Sundhedsdatanettet 2015 15. januar 2016 1. Rigsrevisionen

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 20 septmber 2012 PL- leverandørforum møde september 2012 1. Referat fra sidste møde d. 10. maj http://www.medcom.dk/dwn5362 2. Siden sidst

Læs mere

Arbejdsplan for 2016 Maj 2016

Arbejdsplan for 2016 Maj 2016 Opgaver i arbejdsgruppe vedr., rehabilitering og hjælpemidler Arbejdsplan for Maj Opgaver der videreføres fra tidligere arbejdsgrupper eller nye opgaver til gruppen Uddybende beskrivelse Status Opgaver

Læs mere

Det er projektets formål at sikre fuld udbredelse af Fælles Medicinkort i alle kommuner i 2014 og fuld anvendelse i alle kommuner medio 2015.

Det er projektets formål at sikre fuld udbredelse af Fælles Medicinkort i alle kommuner i 2014 og fuld anvendelse i alle kommuner medio 2015. U D K A S T T I L R E SULTATKONTRAKT Den 23. august 2013 Ref XX Weidekampsgade 10 Implementering af FMK i kommunerne Projekt 4.2 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Det er

Læs mere

Opstartsmøde 2. bølge 6. Oktober 2016

Opstartsmøde 2. bølge 6. Oktober 2016 Opstartsmøde 2. bølge 6. Oktober 2016 Program Velkomst og formål Input og status fra pilotkommunerne Pause Input og status fra pilotkommunerne fortsat Frokost Workshops og gruppearbejde Opsamling og tak

Læs mere

Implementering af det Fælles Medicinkort. Foreningen for kommunale IT-chefer, 7. marts 2013 Poul Erik Kristensen Center for social og sundhed, KL

Implementering af det Fælles Medicinkort. Foreningen for kommunale IT-chefer, 7. marts 2013 Poul Erik Kristensen Center for social og sundhed, KL Implementering af det Fælles Medicinkort Foreningen for kommunale IT-chefer, 7. marts 2013 Poul Erik Kristensen Center for social og sundhed, KL Hvad betyder det for en kommune at komme på FMK? Når en

Læs mere

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold 16. september 2015 Notat om MedCom10 proces og muligt indhold Baggrund MedCom9 arbejdsprogrammet dækker årene 2014-2015 og planlægningen af MedCom10 (2016-2017) er derfor igangsat. Forventningen er, at

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til møde i styregruppen for MedCom9

Indkaldelse og dagsorden til møde i styregruppen for MedCom9 Indkaldelse og dagsorden til møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til møde i styregruppen for MedCom9 torsdag d. 5. november 2015, kl. 14.00 til 16.00 i Ministeriet for Sundhed

Læs mere

Lægesystemleverandørmøde. 26. januar 2012

Lægesystemleverandørmøde. 26. januar 2012 MedCom Danish Centre for Health Telematics Lægesystemleverandørmøde Dagsorden: 1. Velkomst 26. januar 2012 2. Referat fra sidste møde 3. Meddelelser bl.a. status LÆ-blanketter, MedCom8 konference 4. 2011

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 27.februar 2014

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 27.februar 2014 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1397426 Dato: 19. februar 2014 Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com

Læs mere

National implementering af telemedicinsk sårvurdering 2012-2015

National implementering af telemedicinsk sårvurdering 2012-2015 Dorthe Skou Lassen, dsl@medcom.dk National implementering af telemedicinsk sårvurdering 2012-2015 Dorthe Skou Lassen MedCom Veje til udbredelse af telemedicin - 5 initiativer 1. Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Læs mere

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 Program 10.00-10.30 Velkomst, program og MedCom8 kort fortalt v. souschef,

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Forskerparken 10 DK- 5230 Odense M Telefon 6543 2030 Mobil 2965 0172 Jan Petersen E-mail jap@medcom.dk, krc@medcom.dk Dato 29.10.2014 Vor ref. JAP & KRC Dagsorden og indstillinger for 13. styregruppemøde

Læs mere

System introduktion, e-learningskurser og kursus i sårkompetence

System introduktion, e-learningskurser og kursus i sårkompetence Beskrivelse af kurser indenfor både system introduktion, e-learningskurser og regionale kurser, samt allokering af midler i national implementering af telemedicinsk sårvurdering. System introduktion, e-learningskurser

Læs mere

Rammepapir om fælles forløbskoordinatorfunktioner til særligt svækkede ældre medicinske patienter

Rammepapir om fælles forløbskoordinatorfunktioner til særligt svækkede ældre medicinske patienter 18-12-2012 Rammepapir om fælles forløbskoordinatorfunktioner til særligt svækkede ældre medicinske patienter I udmøntningsplanen for den nationale handlingsplan for den ældre medicinske patient fremgår

Læs mere

MedCom 10 temadag, Nyborg 14. marts 2016 v/ Kirstine Bergholdt Bjerre, KL

MedCom 10 temadag, Nyborg 14. marts 2016 v/ Kirstine Bergholdt Bjerre, KL MedCom 10 temadag, Nyborg 14. marts 2016 v/ Kirstine Bergholdt Bjerre, KL FSIII ramme og formål En ny fælleskommunal metode for dokumentation og udveksling af data på socialog sundhedsområdet. Formålet

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN!

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Dagens program 10.00 11.00 Velkomst og præsentation af MedCom11 samt oplæg Sal Sjælland 11.00 11.15 Skift til sessioner 11.15 12.30 1. sessionsrunde Session 1 - Modernisering

Læs mere

Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse

Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse Udkast Projektplan Fødselsanmeldelse Projektplan version 0.1 1 Indholdsfortegnelse Projektgrundlag...3 Baggrund...3 Formål...4 Mål...4 Faser og Milepæle...5 Fase 1 (5 mdr):...5 Fase 2 (3 mdr):...5 Fase

Læs mere

Rapport om revisionen ved MedCom. September 2011

Rapport om revisionen ved MedCom. September 2011 Rapport om revisionen ved MedCom September 2011 RAPPORT OM REVISIONEN VED MEDCOM 1 Forvaltningsrevision i august 2011 Kontor: D7 J.nr.: 2010-6070-2 1. Rigsrevisionen har udvalgt to fokusområder til forvaltningsrevision

Læs mere

Dialogmøde. Styrket samarbejde om fremtidens infrastruktur for telesundhed. d. 2. november 2015

Dialogmøde. Styrket samarbejde om fremtidens infrastruktur for telesundhed. d. 2. november 2015 Dialogmøde Styrket samarbejde om fremtidens infrastruktur for telesundhed d. 2. november 2015 Velkomst og rammesætning Lars Ole Dybdal It-direktør Region Midtjylland Agenda 12.30 Velkommen og rammesætning

Læs mere

Status på og implementering af FMK i almen praksis & kommuner

Status på og implementering af FMK i almen praksis & kommuner MedCom Danish Centre for Health Telematics Status på og implementering af FMK i almen praksis & kommuner Alice Kristensen alk@medcom.dk Karina Hasager Hedevang khs@medcom.dk Status på FMK_PRIMÆR 2013 Projektets

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Referat. Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 11. Marts 2016 Regionshuset i Vejle, mødelokale 2 Kl. 13:00 til 14:30.

Referat. Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 11. Marts 2016 Regionshuset i Vejle, mødelokale 2 Kl. 13:00 til 14:30. Referat Styregruppemøde for projektet Den Digitale Landevej 11. Marts 2016 Regionshuset i Vejle, mødelokale 2 Kl. 13:00 til 14:30 Deltagere: Kommunale: Arne Nikolajsen, Esbjerg kommune, Sundheds direktør

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 1/3 2013 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. december 2012 det vil sige efter 50% af MedCom8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter

Læs mere

MedCom2020 Koordineringsgruppe, 19. september 2019

MedCom2020 Koordineringsgruppe, 19. september 2019 MedCom2020 Koordineringsgruppe, 19. september 2019 MedCom s koordineringsgruppe 19. sept. 2019 MedCom s styregruppe 13. marts 2019 MedCom s styregruppe august 2019 NB: VDX kapacitet Økonomiaftaler for

Læs mere

Understøttelse af elektronisk kommunikation på psykiatri- og socialområdet

Understøttelse af elektronisk kommunikation på psykiatri- og socialområdet Understøttelse af elektronisk kommunikation på psykiatri- og socialområdet Samlet projekt med mål på kort og lang sigt implementeret via flere tiltag = Program 2 Understøttelse af elektronisk kommunikation

Læs mere

POC modernisering af MedCom infrastruktur. Bilag 1: Projektplan

POC modernisering af MedCom infrastruktur. Bilag 1: Projektplan POC modernisering af MedCom infrastruktur Bilag 1: Projektplan Version 1.1 10. oktober 2018 Dato: 10. oktober 2018 Ref.: MJO/OVI/LHF INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 3 1.1 POC for moderniseret infrastruktur...

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 760294 Dato: 1. februar 2012 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver November 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om it-understøttelsen af sygehusenes

Læs mere

MedCom 11 Koordinationsgruppe. 24. Januar 2019

MedCom 11 Koordinationsgruppe. 24. Januar 2019 MedCom 11 Koordinationsgruppe 24. Januar 2019 2 Dagsorden 3 Meddelelser Orientering om Status på forløbsplaner v. Tove Lehrmann, MedCom MedCom11-midtvejsstatus v. Tove Lehrmann, MedCom Andet fra gruppen?

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

GOP udveksling Status august 2013

GOP udveksling Status august 2013 GOP udveksling Status august 2013 DGOP modtagere (76) Konverteret til korrespondance modtagere (22) DGOP Konverteret Samlet oversigt november korrespondanc i alt e august 2012 2012 Region Hovedstaden 26

Læs mere

Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013

Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013 Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013 Som led i satspuljeaftalen for 2012-2015 blev der afsat i alt 200,4 mio. kr. til en national handlingsplan for den ældre

Læs mere

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Digitaliseringsstrategien og MedComs aktuelle arbejde med MedCom9 Organisatorisk understøttelse af MedComkommunikationen, henvendelse

Læs mere

POC modernisering af MedCom infrastruktur. Bilag 1: Projektplan

POC modernisering af MedCom infrastruktur. Bilag 1: Projektplan POC modernisering af MedCom infrastruktur Bilag 1: Projektplan Version 0.99 3. juli 2018 Dato: 15. august 2018 Ref.: MJO/OVI/LHF INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING... 3 1.1 POC for moderniseret infrastruktur...

Læs mere

3. Justeret arbejdsprogram for MedCom9 (orienteringspunkt)

3. Justeret arbejdsprogram for MedCom9 (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til møde i styregruppen for MedCom9 onsdag 25. februar 2015 kl 10.00 til 12.00 i Ministeriet for Sundhed og

Læs mere

Hjemmepleje-sygehusmøde 18. december 2014

Hjemmepleje-sygehusmøde 18. december 2014 Hjemmepleje-sygehusmøde 18. december 2014 Hotel Knudsens Gaard, Odense Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagens møde Formål med mødet fortsættelse af mødet 30.10: Hjemmepleje-sygehusgruppens faglige anbefalinger

Læs mere

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Rikke Viggers riv@medcom.dk Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Intro til MedCom8 kommune LÆ-blanketter Fødselsanmeldelse projekter Genoptræningsplan

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke

MC9- Sygehus-praksispakke MC9- Sygehus-praksispakke Dagsorden 1. Velkommen, Præsentation, Praktisk. Siden sidst, MC jubilæum 2. C1- Sygehus-praksispakke 3. Hvad skal vi lave indenfor rammerne 4. Hvilke systemer har I, hvad kan

Læs mere

Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus

Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus Velkommen MedCom leverandørmøde Kommune-sygehus Torsdag den 26. juni 2014 H.C. Andersens hotel Jeanette Jensen jej@medcom.dk Dagsorden 1. Velkomst, præsentationsrunde, siden sidst og meddelelser 2. Udbredelse

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt.

Status på opkoblinger til SDN I skemaet herunder ses en oversigt over institutioner med fungerende forbindelse til SDNs knudepunkt. 12. november 2008/Lars Hulbæk MedCom6, projektlinie 3 Sundhedsdatanettet (SDN) - siden sidst Driftsstatus Driften af SDNs knudepunkt fungerer fortsat tilfredsstillende og der er ikke konstateret driftsudfald

Læs mere

FMK-EOJ styregruppemøde #1. KL mandag d. 26. marts 2012

FMK-EOJ styregruppemøde #1. KL mandag d. 26. marts 2012 FMK-EOJ styregruppemøde #1 KL mandag d. 26. marts 2012 Dagsorden 1. Velkommen og præsentation af medlemmer 2. Mål med projektet ifølge fælles kommunal digitaliseringsstrategi for FMK 3. Styregruppens rolle

Læs mere

3. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus. Mandag d. 20. december 2010

3. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus. Mandag d. 20. december 2010 3. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus Mandag d. 20. december 2010 Dagsorden 1. Velkomst, dagsorden og meddelelser 2. xml VANSEnvelope 3. XML hjemmeplejesygehusstandarderne - rundt om standarderne

Læs mere

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen Årlig status vedr. forløbskoordinatorfunktioner Status sendes til Danske Regioner (nch@regioner.dk) og KL (kmm@kl.dk) én gang årligt d. 15. november 2013-2015. Status i Region Syddanmark pr. 15. nov. 2014

Læs mere

MedCom 10 - Indsats vedr. praksisområdet

MedCom 10 - Indsats vedr. praksisområdet MedCom 10 - Indsats vedr. praksisområdet Opfølgning på prøvesvar Udbredelse af PRO i almen praksis It-understøttelse af forløbsplaner Blanketter og journaludtræk i almen praksis Opfølgning på prøvesvar

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Sags nr.: 1305366 Dok nr.: 1684612 Dato: 19. marts 2015 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar

Læs mere

Oversigt telemedicinske retningslinjer

Oversigt telemedicinske retningslinjer Oversigt telemedicinske retningslinjer Indholdsfortegnelse Oversigt telemedicinske retningslinjer 1 MedCom: 1 Landkortet har til formål at bidrage til et samlet og systematisk overblik over hvilke telemedicinske

Læs mere

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008.

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008. Odense februar 2008 FORSLAG TIL Samarbejdsaftale SIP Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren LÆ-blanketter FMK-Fælles Medicin Kort Aftaleparter: Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde

Læs mere

FSIII 2. Netværksmøde bølge 1. Uddannelsescentret Fredericia 18. september 2017

FSIII 2. Netværksmøde bølge 1. Uddannelsescentret Fredericia 18. september 2017 1 FSIII 2. Netværksmøde bølge 1 Uddannelsescentret Fredericia 18. september 2017 2 Dagsorden med cirkatider 9.30-10.30 Velkomst og status på projektet 10.30-11.00 Erfaringer med metoden i praksis v. Lolland

Læs mere

NATIONAL STRATEGI FOR DIGITALISERING AF SUNDHEDSVÆ SENET 2013-2017 FLEMMING CHRISTIANSEN SEKTORDIREKTØR NATIONAL SUNDHEDS-IT

NATIONAL STRATEGI FOR DIGITALISERING AF SUNDHEDSVÆ SENET 2013-2017 FLEMMING CHRISTIANSEN SEKTORDIREKTØR NATIONAL SUNDHEDS-IT NATIONAL STRATEGI FOR DIGITALISERING AF SUNDHEDSVÆ SENET 2013-2017 FLEMMING CHRISTIANSEN SEKTORDIREKTØR NATIONAL SUNDHEDS-IT NATIONAL SUNDHEDS-IT National Sundheds-it (NSI) har tre hovedopgaver: 1. FASTSÆ

Læs mere

Referat fra 30. KKR-digitaliseringsnetværksmøde

Referat fra 30. KKR-digitaliseringsnetværksmøde Forskerparken 10 DK-5230 Odense M Telefon: +45 6543 2030 Mobilnr. +45 6178 1877 E-mail: ibs@medcom.dk Referat fra 30. KKR-digitaliseringsnetværksmøde Tidspunkt: Torsdag, den 26. maj 2016 www.medcom.dk

Læs mere

Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard

Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard Det nationale teletolkeprojekt Fremtidens tolkede samtale v/ Susanne Noesgaard Hvad er MedCom? Lars Hulbæk Forsvarende europamester i sundheds IT Tre produkter: 1. Projektgennemførelse (pilot, udrulning,

Læs mere

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1707143 Dok. nr.: 525271 Dato: 19-01-2018 Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet afholdes

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet

MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet Forslag om fremadrettet fokus på: Nationale fælles krav Teknisk infrastruktur Nationale portaler Klinisk infrastruktur Nationalt Patient

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til 3. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 18. september 2014

Indkaldelse og dagsorden til 3. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 18. september 2014 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1526421 Dato: 11. september 2014 Indkaldelse og dagsorden til 3. møde i styregruppen for Med-

Læs mere

G-GOP Implementeringsgruppemøde

G-GOP Implementeringsgruppemøde G-GOP Implementeringsgruppemøde Mandag d. 9. maj 2016 Mødelokale Konferencen Forskerparken 10 Odense Dorthe Skou Lassen & Kirsten Ravn Christiansen Dagsorden Morgenmad og kaffe kl.10.00 1. Test og certificeringsstatus

Læs mere

Temadag om sundhedsdatanettet (SDN) 22. september 2010 VELKOMMEN! Lars Hulbæk

Temadag om sundhedsdatanettet (SDN) 22. september 2010 VELKOMMEN! Lars Hulbæk Temadag om sundhedsdatanettet (SDN) 22. september 2010 VELKOMMEN! Program for SDN temadagen 09.30-10.00 Morgenmad og registrering 10.00-10.30 Velkomst, program og status på anvendelsen af SDN v/, MedCom

Læs mere

Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed

Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed Hvor langt er vi? - længere end i tror! Projektchef Ivan Lund Pedersen, Digital Sundhed STOP Janteloven Udlandet siger: Denmark is world leading in E-health Mange i DK siger: Ja, MEN der er jo et PROBLEM..

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

MedCom10 Overordnet status pr. 25. februar 2016

MedCom10 Overordnet status pr. 25. februar 2016 MedCom10 Overordnet status pr. 25. februar 2016 1 National udbredelse Modning af telemedicinsk infrastruktur Bemærk især Som en del af det samlede projekt Udbredelse af Telemedicin til borgere med KOL

Læs mere

5. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus. Torsdag d. 6. juni 2011

5. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus. Torsdag d. 6. juni 2011 5. pilotmøde pilotgruppen hjemmepleje-sygehus Torsdag d. 6. juni 2011 Dagsorden 1. Velkomst, præsentation, meddelelser, dagsorden og godkendelse af referat fra sidste møde 2. Kort status MedCom, kommuner

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen træder i kraft d. 1. januar 2015 Sundhedsfaglige

Læs mere

Statusrapport : 6. sept. 2016

Statusrapport : 6. sept. 2016 Statusrapport : 6. sept. Region Midtjylland Organisering Styregruppe Der er nedsat en regional/kommunal programstyregruppe, der refererer til Sundhedsstyregruppen. Styregruppen holdt sit første møde den

Læs mere