Indkaldelse og dagsorden til 3. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 18. september 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indkaldelse og dagsorden til 3. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 18. september 2014"

Transkript

1 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Sags nr.: Dok. Nr.: Dato: 11. september 2014 Indkaldelse og dagsorden til 3. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 18. september 2014 Der indkaldes hermed til 3. møde i styregruppen for MedCom9 torsdag 18. september kl til i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Holbergsgade 6, 1057 København K i mødelokale S. 25. Dagsordenen for mødet er: 1. Godkendelse af referat fra 2. møde i styregruppen den 15. maj Meddelelser 3. Visioner for MedCom 4. Henvendelse fra NSI om bistand til modning af telemedicinsk infrastruktur 5. Prioriteringer for Status på igangværende MedCom projekter og aktiviteter 7. Fælles regionale IT løsninger og MedCom v/danske Regioner 8. MedCom9 Regnskabsstatus 9. Revisorpåtegnet regnskab for Eventuelt 1. Godkendelse af referat fra 2. møde i styregruppen den 15. maj 2014 Bilag: 2. Meddelelser a) Formandsskabet for MedCom v/sum b) Regeringens sundhedspolitiske udspil v/sum c) Anmeldelse af P-Journal til Datatilsynet v/region Midt d) Opfølgning på IT revision af Sundhedsdatanettet v/medcom Bilag 2d: Notat om Deloittes IT revisionserklæring vedr. Sundhedsdatanettet (SDN) e) Evaluering af EU-projektet Antilope v/medcom Bilag 2e: Technical review report f) Opfølgning på EDI-kvalitetssikring (jf. sidste styregruppemøde) g) Status for Governance for MedCom standarder (jf. sidste styregruppemøde) 3. Visioner for MedCom Bilag 3a: Notat om MedComs fremadrettede opgaveløsning Bilag 3b: Kvalitetsstyringssystem for leverandørenes implementering af Med- Coms profiler I ØA15 blev det besluttet at styrke MedComs indsats i forhold til det kommunale område og standarder. Samtidig blev det besluttet, at der inden udgangen af 2014 skal foreligge et revideret arbejdsprogram for MedCom9, med godkendelse af budget og indhold i den Nationale Bestyrelse for Sundheds-IT.

2 Side 2 MedCom har på den baggrund udarbejdet et bud på visioner for fremtidig opgaveløsning. Styregruppen bedes drøfte visionerne med henblik på, at de lægges til grund for det reviderede arbejdsprogram. I ØA2015 blev det med øget basisbidrag på 4. mio.kr./år fra kommunerne til Med- Com besluttet at styrke MedComs indsats i forhold til: Koordinering af udbredelse af tværsektorielle it-projekter på det kommunale område, i almen praksis og vedr. telemedicin. Udvikling og afprøvning af standarder samt certificering af it-systemer, så der sikres bedre rammer til arbejdet med at vedligeholde og videreudvikle Med- Com-standarderne og opgaver vedr. releasestyring, statistik og governance. MedCom har siden etableringen været den sektor-neutrale udførende organisation, der i tæt samspil med især sygehuse, kommuner, lægepraksis, apoteker og deres IT leverandører, har understøttet tværsektoriel sammenhæng med elektronisk datadeling og telemedicin i Danmark. Det praktiske arbejde med ibrugtagning af fælles IT standarder og infrastruktur, har været båret af en løsningsorienteret tilgang til teknologiske muligheder, kombineret med praktisk, forretningsmæssig forståelse. Den øgede specialisering og de eskalerede patientforløb forventes i de kommende år at medføre stadig stigende krav til et effektivt tværsektorielt samarbejde i den danske sundhedssektor, hvor MedComs kompetencer fortsat kan bidrage positivt i både idefase og implementeringsfase. Bilag 3a indeholder et bud på visioner for MedComs fremadrettede opgaveløsning, fordelt på: Tværsektoriel udbredelse Leverandørsamarbejde Standarder Test og certificering Kvalitetssikring og overvågning af tværsektoriel kommunikation Systemforvaltning Internationale aktiviteter Som en væsentlig nyskabelse foreslås MedComs test- og certificeringsfunktion kvalitetssikret via en tilbagevendende certificering af MedComs interne processer, for at matche den stigende professionalisering hos MedComs samarbejdspartnere i den private sundheds IT branche. Med afsæt i resultaterne fra EU projektet Antilope, beskriver bilag 3b på overordnet niveau trinene i opbygningen af et Kvalitetsstyringssystem for leverandørenes implementering af MedComs profiler. Udspillet til visioner for MedComs fremadrettede opgaveløsning drøftes og lægges til grund for en revidering af arbejdsprogrammet for MedCom9 inden udgangen af MedCom i indeværende år iværksætter en konkret beskrivelse af opbygning af et kvalitetsstyringssystem for leverandørenes implementering af MedComs profiler, herunder de økonomiske forudsætninger.

3 Side 3 Videre proces Det reviderede arbejdsprogram indeholdende budget forelægges den Nationale Bestyrelse for Sundheds-IT. 4. Henvendelse fra NSI om bistand til modning af telemedicinsk infrastruktur Bilag 4a: Henvendelse fra NSI vedr. modning af telemedicinsk infrastruktur Bilag 4b: Notat om dansk profilering af HL7 spørgeskemastandard Der er i ØA15 afsat 1 mio. kr. til gennemførelse af initiativ 1.4. De udarbejdede kommissorier og projektoplæg, der først blev færdige parallelt med afslutningen på dette års ØA-forhandlinger, indikerer et økonomibehov, som er en del større. De samlede udgifter estimeres til at blive ca. 6 mio. kr., og det påpeges, at der er brug for midler allerede i NSI har den 2. september 2014 henvendt sig til MedCom med forespørgsel om fagligt og økonomisk bidrag til realiseringen af initiativ 1.4, med særlig vægt på initiativets projektspor 4 (videoinfrastruktur) og 5 (faglige og tekniske forudsætninger). Styregruppen skal tage stilling til, hvorvidt MedCom skal bidrage til initiativ 1.4. I økonomiaftalen for 2014 blev regeringen, Danske Regioner og KL enige om en fælles digitaliseringsstrategi (Digitalisering med effekt). Med henblik på at modne og udbygge den nationale infrastruktur for telemedicin, er der med initiativ 1.4 aftalt en række konkrete indsatser: Projektnær afprøvning af referencearkitekturen for hjemmemonitorering, etablering af model for deling af billeder samt kapacitetsvurdering af og plan for øget brug af video. Projektspor 5 omhandler etablering af faglige forudsætninger for standardiseringen af infrastrukturen. Der indgår bl.a. aktiviteter der sigter på fastlæggelse af regelsæt for OID samt profileringer af standarder aktiviteter som også har høj relevans for MedComs nuværende og fremtidige arbejde med standarder. Konkret er behovet for profilering af HL7 standard for opsamling af borgerrapporterede data undersøgt nærmere, jf. bilag 4b. I forbindelse med fastlæggelsen af arbejdsprogrammet for MedCom9, er MedComs potentielle deltagelse i initiativ 1.4 behandlet i både MedComs styregruppe og den Nationale Bestyrelse for Sundheds IT. Der frigives kr fra reservepuljen, som skal gå til MedComs arbejde med dansk profilering af HL7 standard for opsamling af borgerrapporterede data, som indgår i initiativ 1.4 projektspor 5. Reservepuljen udgør herefter 10,6 mio.kr. Mulighederne for yderligere bistand til realiseringen af initiativ 1. 4 drøftes, med afsæt i henvendelsen fra NSI. 5. Prioriteringer for 2014 Bilag 5a: Oversigt over prioritering af basisopgaver Bilag 5b: Revision af standarden for genoptræningsplan

4 Side 4 Bilag 5c: MedComs aktiviteter omkring EPIC Sundhedsplatformen Som følge af udviklingen i eksisterende udbredelsesaktiviteter og nye nationale tiltag, er der behov for at ændre prioriteringen af MedComs udbredelsesaktiviteter i 2014, indenfor rammerne af det allerede fastlagte basisbudget. MedComs styregruppe tiltrådte på mødet den 27. februar 2014 en model for prioritering af basisopgaver under hovedoverskriften tværsektoriel udbredelse. Modellen skelner mellem 3 grader af udbredelsesindsats minimum, medium og maksimum, hvor sidstnævnte bl.a. indebærer fastsættelse af konkrete udbredelsesmål. Modellens forslag til ny prioritering findes i bilag 5a. Følgende nye nationale tiltag forventes at påvirke MedComs fremadrettede prioritering: Regeringens sundhedsudspil, herunder styrkelse af almen praksis og behov for borger rapporterede data. Modning af telemedicinsk infrastruktur, herunder behov for borger rapporterede data. Samlet set forudses derudover et øget pres på MedComs standardiseringsteam i den resterende del af 2014, som følge af: Revision af standarden for elektronisk genoptræningsplan (uddybet i bilag 5b). Aktiviteter omkring implementering af MedCom standarder i sundhedsplatformen EPIC (uddybet i bilag 5c). Standardiseringsaktiviteter i relation til modning af telemedicinsk infrastruktur, jf. dagsordenens punkt 4. Følgende udbredelsesaktiviteter opprioriteres: o Udbredelse af vaccinationsregistret DDV i almen praksis: Fra medium til maksimum (obligatorisk pr. 1. november 2015) o Genoptræningsplan: Fra medium til maksimum (cirkulære med virkning pr. 1. oktober 2014) Følgende udbredelsesaktiviteter nedprioriteres: o Videotolkning: Fra maksimum til minimum (projekt afsluttet pr. 30. juni 2014) o Labportal: Bedre visning / egne analyser : Fra maksimum til medium (stort set gennemført) o FMK i almen praksis: Fra maksimum til medium (tæt på 100%) o Telemedicinsk landkort: Fra medium til minimum (minimal videreudvikling, men løbende opdatering) o Fælles nummersystem og rekvisitionshotel: Fra medium til minimum (gennemført og del af laboratoriemedicin )

5 Side 5 6. Status for igangværende MedCom projekter og aktiviteter Bilag 6a: MedCom9 sådan går det, september 2014 Monitoreringen af fremdriften i MedCom9 aktiviteterne indeholder som besluttet af styregruppen både status på MedCom9 projekterne og de af styregruppen prioriterede basisaktiviteter. Denne status fremlægges nu til drøftelse i styregruppen. Monitoreringen af fremdriften i MedCom9 aktiviteterne indeholder den samlede status, jf. bilag 6a. Den overordnede projektstatus for Medcom9 projekterne fremgår af nedenstående oversigt. Den overordnede projektstatus for de prioriterede basisaktiviteter fremgår af nedenstående oversigt.

6 Side 6 Status på MedCom9 aktiviteterne tages til efterretning, idet dialogen mellem regionerne og MedCom intensiveres, for at fremskynde udbredelsen af sygehus-praksis pakken. 7. Fælles regionale IT løsninger og MedCom v/danske Regioner Regionerne går i stigende grad sammen om at etablere og drive fællesregionale IT-løsninger. Det omfatter også opgaver, som MedCom har varetaget. Der tegner sig nu et billede af hvilke opgaver, som RSI fortsat ønsker, at MedCom løser inden for basisbevillingen.

7 Side 7 Regionerne går i stigende grad sammen om at etablere og drive fællesregionale IT-løsninger, hvor systemforvaltningsansvaret placeres entydigt i én region. Med systemforvaltning forstås i denne sammenhæng drift, support, vedligehold og videreudvikling. Dette gælder også fællesregionale løsninger, der historisk set er udsprunget af MedCom-samarbejdet og hvor MedCom i naturlig forlængelse heraf løbende og i varierende grad har varetaget en del af systemforvaltningsopgaven. Konkret er det i RSI besluttet at placere systemforvaltningsansvaret for e-journal, laboratoriesvarportal og henvisningshotel entydigt i henholdsvis Region Nordjylland (e-journal og laboratoriesvarportal) og Region Syddanmark (henvisningshotel). I forbindelse med drøftelserne i MedComs styregruppe om budgettet for MedCom9 med tilhørende basisopgaver, blev det på mødet den 27. februar 2014 tiltrådt, at arbejdet med Sundhedsjournalen incl. tilhørende datakilder er en højt prioriteret opgave, indenfor MedComs eksisterende basisbevilling. I takt med konkretiseringen af samarbejdet med de driftsansvarlige regioner og MedCom, tegner der sig et billede af, på hvilke områder RSI fortsat ønsker at nyttiggøre MedComs kompetencer. Og dermed også en konkretisering af de opgaver i relation til den regionale systemforvaltning, som MedCom forventes at løse indenfor basisbevillingen. Det indstilles, At orienteringen om den regionale forankring af e-journal, laboratorieportal og henvisningshotel tages til efterretning. At MedCom typisk kan påtage sig opgaver i relation til: o Brugergruppe og videreudvikling o Udbredelse og monitorering af samme o MedCom standarder, herunder aftestning og teknisk afklaring At disse opgaver løses indenfor det allerede vedtagne budget for basisopgaverne tværsektoriel udbredelse og standarder, test og certificering. At den konkrete arbejdsdeling i øvrigt specificeres i tæt samarbejde mellem den systemansvarlige region og MedCom. 8. MedCom9 Regnskabsstatus Bilag 8a: Regnskabsstatus pr. 31. juli 2014 Budgettet for MedCom9 blev fastlagt på mødet i MedComs styregruppe den 19. december Styregruppen har i forbindelse med budgetdrøftelserne ytret ønsket om en mere proaktiv tilgang til budgetjustering, med hensyntagen til det ledelsesmæssige råderum internt i MedCom. MedCom har på den baggrund udarbejdet en oversigt over udviklingen for de første 8 måneder, som viser afvigelser på enkelte udgiftsposter. Samtidig vil revideringen af arbejdsprogrammet medføre budgetændringer. Styregruppen skal derfor beslutte, om en samlet budgetjustering kan afvente det reviderede arbejdsprogram. I bilag 8a ses den finansielle udvikling i forhold til de første 8 måneder i MedCom 9 projektperioden. Overordnet kan det fastslås, at det samlede forbrug på 9,6 mio.kr. stemmer overens med det forventede forbrug for perioden. Enkelte udgiftsposter udviser dog afvigelser:

8 Side 8 Fælles lønudgifter: Det forholdsvis høje forbrug bunder bl.a. i, at alle lønudgifter fordeles ud på de enkelte projekter/basisopgaver fra denne konto. Fordelingen er retrospektiv i forhold til timeregistreringen og er altid forsinket med ca. en måned. Fremadrettet iværksættes en strammere monitorering af timeregistreringspraksis og intern styring af timeforbruget til fællesaktiviteter. Fælles projektudgifter: Denne konto har fejlagtigt ikke noget budget, hvorved der ikke er taget højde for udgifter til afholdelse af møder i forbindelse med MedCom fælles arrangementer. Eksempelvis MedCom9 Temadag, MedCom koordinationsgruppemøde, MedCom 20 års arrangement. Der bør afsættes midler på denne budgetpost. C projekter: Det forholdsvist lave forbrug har flere forskellige årsager. o Der har hidtil været mindre aktivitet i projekt C1 Sygehus-Praksis pakke end forventet pga. forsinket opstart. Projektet opprioriteres fremadrettet internt. Der henvises iøvrigt til projektmonitoreringen. o Lønudgifterne til projekt C2 Hjemmepleje-sygehusstandarder har i første halvår været afholdt fra resterne af KLs særskilte finansiering af kommune-konsulenter i MedCom. Fremadrettet konteres lønudgifterne på projekt C2. o Igangsætning af projekt C3 psykiatri og socialområdet afventer parternes stillingtagen til den gennemførte analyse af MedCom standarder i psykiatrien, jf. projektmonitoreringen. Nationale datakilder: I denne kontogruppe har der været afholdt udgifter i forbindelse med e-journal, henvisningshotel og og Labsvarportal. Den fremadrettede håndtering afventer afklaring af MedComs opgaver i forbindelse med fælles regionale IT-løsninger, jf. dagsordenens pkt. 7. Med henblik på en proaktiv tilgang til budgetjustering er det ønskeligt at justere MedCom 9 budgettet løbende. Det er planen, at det til enhver tid af styregruppen godkendte budget er retvisende i forhold til det faktiske og projekterede forbrug. Imidlertid er der i forbindelse med revision af MedComs samlede arbejdsprogram tillige behov for budgetrevision i forhold til ændret fokus og prioriteringer. Helt konkret er der justeringer i forhold til det øgede basisbidrag fra kommunerne fra og med Det vurderes derfor, at det er formålstjentligt at foretage en samlet budgetrevision, når det reviderede MedCom arbejdsprogram foreligger ved årsskiftet 2014/2015. : Regnskabsstatus pr. 31. juli 2014 tages til efterretning. Styregruppen forelægges forslag til en samlet budgetjustering, når det samlede reviderede MedCom 9 arbejdsprogram foreligger. 9. Revisorpåtegnet regnskab for 2013 Bilag: 9a: Revisionsprotokollat 2013 Bilag 9b: Årsrapport 2013 Revisionsprotokollat og årsrapport for 2013 forelå fra Deloitte den 30. juni 2014, jf. bilag. Revisionsprotokollatet indeholder udover Deloittes revision også forvaltningsrevision foretaget af Rigsrevisionen. Eneste opmærksomhedspunkt er, at Rigsrevi-

9 Side 9 sionen anbefaler en ændring af kontoplanen. Styregruppen skal på denne baggrund godkende det reviderede regnskab. Deloitte konkluderer, at årsregnskabet giver et retvisende billede af MedCom VIII, i overensstemmelse med årsregnskabsloven, med tilhørende interne forretningsgange og interne kontroller, samt at ledelsesberetningen er i overensstemmelse med årsregnskabet. Rigsrevisionen konkluderer i revisionsprotokollatet, at der er etableret forretningsgange, der understøtter, at MedCom budget/tilskud bliver overholdt, og at der bliver taget skyldige økonomiske hensyn ved forvaltningen af de midler, der er omfattet af regnskabet. Rigsrevisionen anbefaler, at MedCom ændrer kontoplanen/konteringerne, således at tilskud til særskilte projekter bogføres efter statens omkostningsbaserede regnskabsprincipper. Det reviderede regnskab for 2013 godkendes og underskrives af Med- Coms formandskab, idet Rigsrevisionens anbefalinger vedr. bogføring efter statens omkostningsbaserede regnskabsprincipper er implementeret af MedCom fra og med Eventuelt

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1531226 Dato: 03. oktober 2014 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 9 den 18. september

Læs mere

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt)

3. Revideret kommissorium for MedComs styregruppe (orienteringspunkt) Indkaldelse og dagsorden til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til ekstraordinært møde i styregruppen for MedCom9 torsdag 15. januar 2015 kl 10.00 til 12.00

Læs mere

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl

VELKOMMEN. MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl MedCom9 koordineringsgruppe 5. marts 2015 Kl. 10-15 DAGSORDEN: 10.00 1. Velkomst og præsentation 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser 11.00 4. MedComs justerede arbejdsprogram 5. Status på udbredelse af

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 27.februar 2014

Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com 9 den 27.februar 2014 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1305366 Dok. Nr.: 1397426 Dato: 19. februar 2014 Indkaldelse og dagsorden til 1. møde i styregruppen for Med- Com

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne for 2015. MEDCOM KORT FORTALT 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom understøtter sammenhængen i sundhedsvæsenet med digitale løsninger, der er med til at sikre patienten og borgeren bedre service samt minimere fejl. Vi understøtter

Læs mere

Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver

Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver Konkretisering af MedComs aktuelle basisopgaver 1. Tværsektoriel koordinering af udbredelse 2. Standarder, test og certificering 3. Drift og videreudvikling af sundhedsdatanet og nationale datakilder 4.

Læs mere

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold 27.oktober 2015 Notat om MedCom10 proces og muligt indhold Baggrund MedCom9 arbejdsprogrammet dækker årene 2014-2015 og planlægningen af MedCom10 (2016-2017) er derfor igangsat. Forventningen er, at MedComs

Læs mere

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold

Notat om MedCom10 proces og muligt indhold 16. september 2015 Notat om MedCom10 proces og muligt indhold Baggrund MedCom9 arbejdsprogrammet dækker årene 2014-2015 og planlægningen af MedCom10 (2016-2017) er derfor igangsat. Forventningen er, at

Læs mere

Velkommen. MC8CO møde

Velkommen. MC8CO møde Velkommen MC8CO møde 10-10-13 Dagsorden MC8CO møde 10/12 13 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. It-strategi for sundhedsvæsenet 2013-2017 v. Tine Ohm Laursen, NSI 3. MedCom9 Status på indhold

Læs mere

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter:

De tre nationale initiativer er udmøntet i tre MedCom9 projektlinjer med i alt syv del-projekter: 8. november 2013/Lars Hulbæk MedCom9 projekter og permanente basisopgaver I forbindelse med fastlæggelse af arbejdsprogrammet for MedCom9, har MedComs styregruppe besluttet at opdele MedComs opgavevaretagelse

Læs mere

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne.

Basisbidrag: De 3 ejere finansierer MedComs basisbidrag med hver 1/3. Finansieringsmodellen er aftalt i økonomiaftalerne. MEDCOM KORT FORTALT HVAD ER MEDCOM? 2 MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, idet vi udvikler og udbreder tværsektorielle digitale kommunikationsløsninger. Med andre ord er MedCom et

Læs mere

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10

Opsamling på bilaterale dialogmøder om MedCom10 MedComs formandskab Klar skelnen mellem allerede vedtagne projekter og boblere, herunder FMK cave/beslutningsstøtte (Lægepraksis og kommuner) Svangre/vandrejournal (RSI) Fælles Sprog III implementering

Læs mere

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN!

Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Temadag om MedCom11 VELKOMMEN! Dagens program 10.00 11.00 Velkomst og præsentation af MedCom11 samt oplæg Sal Sjælland 11.00 11.15 Skift til sessioner 11.15 12.30 1. sessionsrunde Session 1 - Modernisering

Læs mere

MedCom9 koordineringsgruppe

MedCom9 koordineringsgruppe 1. Velkomst 2. Referat fra sidst 3. Meddelelser a. NSI: Målbilledanalyse b. PLO: PL-/PLO-/MC-samarbejdet c. Sundhed.dk: Skaleringsprogram d. MedCom: MC-styregruppemøde 15/5 v. Jan Petersen e. Andre 4.

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN

Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 VELKOMMEN MedCom Danish Centre for Health Telematics Temadag om MedCom8 Program 10.00-10.30 Velkomst, program og MedCom8 kort fortalt v. souschef,

Læs mere

Notat om arbejdsprogram for MedCom11

Notat om arbejdsprogram for MedCom11 18. december 2017 Notat om arbejdsprogram for MedCom11 Baggrund Arbejdsprogrammet for MedCom11 (2018-2019) er tiltrådt i den Nationale Bestyrelse for Sundheds IT den 29. november 2017 og i MedComs styregruppe

Læs mere

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9 Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Koordineret med: Sagsnr.: 1305366 Dok. nr.: 1870611 Dato: 27. januar 2016 Referat af det 7. møde i styregruppen for Medcom 9

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 14. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering

Dagsorden og indstillinger for 14. styregruppemøde i Klinisk Integreret Hjemmemonitorering Forskerparken 10 DK- 5230 Odense M Telefon 6543 2030 Mobil 2965 0172 Jan Petersen & Kirsten Ravn Christiansen E-mail jap@medcom.dk, krc@medcom.dk Dato 16.02.2015 Vor ref. JAP & KRC Dagsorden og indstillinger

Læs mere

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl

MC8CO-møde. Torsdag 12/12 kl Velkommen MC8CO-møde Torsdag 12/12 kl 13-16.30 Dagsorden 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. Meddelelser 3. Genoptræningsplan og evaluering af kommunalreformen v. Dorthe Skou Lassen, MedCom

Læs mere

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012

MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 MedComs indflytningsreception i Forskerparken, 13. september 2012 TAK FOR GAVERNE Flere billeder på Facebook MedCom8 koordineringsgruppe 4. oktober 2012, CSC Aarhus 10.15 11.30 11.45 12.45 14.45 Status

Læs mere

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015

Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar 2015 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPMACH Sags nr.: 1305366 Dok nr.: 1684612 Dato: 19. marts 2015 Referat af 5. møde i styregruppen for MedCom9 d. 25. februar

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 941826 Dato: 11. juni 2012 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 24. maj

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014

Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel. 10. April 2014 Sundhedsaftaler har fokus på Sundheds-IT v. Lone Kaalund Thiel 10. April 2014 Begrebet Sundheds-IT Hvad mon det gavner med de sundhedsaftaler? SUNDHEDSAFTALER Formålet med sundhedsaftalerne er at bidrage

Læs mere

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN

Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 VELKOMMEN Temadag om Sundhedsdatanettet (SDN) 5. oktober 2011 Velkomst, program - og status på anvendelsen af SDN Lars Hulbæk Souschef, MedCom LHF@medcom.dk

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Referat Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 11. april. 2016 kl 14.00-16.00 i mødelokale CPU, Koncern IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Notat om status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 ( )

Notat om status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 ( ) Ntat m status på justering af arbejdsprgrammet fr MedCm9 (2014-2015) 1. Resume Med afsæt i det nuværende arbejdsprgram, aftalerne vedr. MedCm i ØA15 g visinen fr MedCms fremtidige pgavevaretagelse, arbejder

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni 2013 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1248990 Dato: 26. juni 2013 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 8 tirsdag den 25. juni

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering

4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Indstillinger 17-11-2008 4. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 27. november 2008 Ad Nationalt program for telemedicin og hjemmemonitorering Status på arbejdet med det nationale program for telemedicin

Læs mere

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2.

Afbud: Henrik Bjerregaard Svend Særkjær Peter M. Jensen Pia Kopke Mogens Engsig Ib Johansen. 1. Referat Godkendt. 2. N O T A T Medcom styregruppereferat 26.09.2013 Deltagerer: Lars Hulbæk Dorte Skov-Lassen Jan Pedersen Jens Rahbek Nørgaard Maiken Nielsen Shiauching Kenneth B. Ahrensberg Jens Parker Margrethe Harbo Christian

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011

Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 539438 Dato: 10. juni 2011 Referat af 6. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 19. maj 2011 Deltagere

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland

Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland Beskrivelse af governance for tværsektoriel sundheds-it i Region Midtjylland 1. Indledning 1 2. Governance for tværsektoriel sundheds-it - Nationalt niveau 1 3. Den nationale bestyrelse for sundheds-it

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Styregruppen for Medcom Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for MedCom 7 Der indkaldes hermed til 1. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag d. 4.marts 2010 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706179 Dok. nr.: 595566 Dato: 23-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke

MC9- Sygehus-praksispakke MC9- Sygehus-praksispakke Dagsorden 1. Velkommen, Præsentation, Praktisk. Siden sidst, MC jubilæum 2. C1- Sygehus-praksispakke 3. Hvad skal vi lave indenfor rammerne 4. Hvilke systemer har I, hvad kan

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K Tlf. +45 7226 9000 Fax. +45 7226 9001 E-mail sum@sum.dk Hjemmeside www.sum.dk Dagsorden og indstillinger for 7. møde i styregruppen for

Læs mere

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2

Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Den nye digitaliseringsstrategi og de 22 initiativer, med fokus på punkt 3.2 Digitaliseringsstrategien og MedComs aktuelle arbejde med MedCom9 Organisatorisk understøttelse af MedComkommunikationen, henvendelse

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl

Frokost. MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl Frokost MedCom9 koordineringsgruppen 4. december 2014 Kl. 10-15 Status på justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 (2015) Tilbagemeldinger fra seminar i MedComs styregruppe 13/11-14 Fokus på Standarder,

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med- Com 8

Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med- Com 8 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1052305 Dato: 03. oktober 2012 Dagsorden og indstillinger for 3. møde i styregruppen for Med-

Læs mere

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni 2016

Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 125866 Dato: 9. august 2016 Referat af 2. møde i styregruppen for MedCom 10 den 22. juni

Læs mere

Temagruppen om forebyggelse. Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse

Temagruppen om forebyggelse. Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen om forebyggelse DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Dagsorden til møde i Temagruppen om forebyggelse Tid: Fredag

Læs mere

11. april [Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse] [KL] [Danske Regioner] Bilag 7.1

11. april [Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse] [KL] [Danske Regioner] Bilag 7.1 [Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse] [KL] [Danske Regioner] 11. april 2014 Bilag 7.1 UDKAST Afklaring af MedComs fremtidige basisopgaver og økonomi Indledning MedCom er etableret i 1994 som en fællesoffentlig

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011

Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver. November 2011 Notat til Statsrevisorerne om beretning om it-understøttelsen af sygehusenes opgaver November 2011 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om it-understøttelsen af sygehusenes

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december 2017 Sundheds- og Ældreministeriet REFERAT Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 505122 Dato: 12-01-2018 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom10 den 13. december

Læs mere

Notat om arbejdsprogram for MedCom10

Notat om arbejdsprogram for MedCom10 7. januar 2016 Notat om arbejdsprogram for MedCom10 1. Baggrund MedCom10 (2016-2017) er igangsat. MedComs arbejdsprogram påvirkes af bestillinger fra flere sider, herunder især: Økonomiaftaler med regioner

Læs mere

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom

MedCom 11 -Telemedicin. Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/ Jan Petersen, MedCom MedCom 11 -Telemedicin Projektforslag MedCom 10 koordineringsmøde 10/5 2107 Jan Petersen, MedCom 2 MedCom 11 Telemedicin oversigt Telemedicinsk Landkortet løbende opdatering og engelsk udgave MaTis MedCom

Læs mere

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning

1 Velkomst og præsentation Meddelelser Systemforvaltning Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk REFERAT AF MØDE Dato: 14-08-2018 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPJEI Sagsnr.: 1708602 Dok. nr.: 669516 Referat af 2.

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 2.10.2013 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst 3. Røntgenhenvisninger 4. Henvisninger / Pakkeforløb Modtagelse Afsendelse Generel henvisning Videreforsendelse af henvisninger til privathospitaler og

Læs mere

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI.

at skabelonen senere tilpasses til kommende afrapporterings- og monitorerings skabeloner fra RSI og NSI. Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M im@im.dk W www.im.dk Styregruppen for MedCom Dato: 11. november 2010 Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMMK Sags nr.: 1002020

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober 2016

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober 2016 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPSZB Koordineret med: Sagsnr.: 1601117 Dok. nr.: 194312 Dato: 25. oktober 2016 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 10 den 6. oktober

Læs mere

MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH) Danske Regioner

MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH) Danske Regioner MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH) Modenhedsdrøftelse af systemerne i regi af FSI Det er aftalt i den fællesoffentlige styregruppe for sundheds-it (FSI), at forretningsstyregrupperne én gang årligt

Læs mere

VDX i overskrifter. Peder Illum

VDX i overskrifter. Peder Illum VDX i overskrifter Peder Illum VDX i overskrifter Hvorfor VDX Hvad er VDX Finansieringen af VDX Anvendelsen af VDX 3 Hvorfor VDX? Etableret i 2009 som del af projektet national implementering af teletolkning

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7 Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 519545 Dato: 6. maj 2011 Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for Med- Com 7 Der indkaldes

Læs mere

Arkitekturanalyse: National udbredelse af telemedicin. P13 Udbredelse af telemedicin i regionerne

Arkitekturanalyse: National udbredelse af telemedicin. P13 Udbredelse af telemedicin i regionerne Arkitekturanalyse: National udbredelse af telemedicin P13 Udbredelse af telemedicin i regionerne Visionen Alle regioner har udbredt opsamling af telemedicinske data baseret på OpenTele og kan dele disse

Læs mere

Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren

Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren Europamestre under udfordring - Status og planer for IT udviklingen i praksissektoren Status på IT anvendelsen Forudsætningerne for succes erne Udfordringerne Fremtiden Eddie Nielsen, praktiserende læge

Læs mere

Notat om justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 ( )

Notat om justering af arbejdsprogrammet for MedCom9 ( ) Ntat m justering af arbejdsprgrammet fr MedCm9 (2014-2015) 1. Resume Med afsæt i det nuværende arbejdsprgram, aftalerne vedrørende MedCm i ØA15 g visinen fr MedCms fremtidige pgavevaretagelse, skal der

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 493894 Dato: 04-12-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december

Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1357352 Dato: 11. december 2013 Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december

Læs mere

Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016]

Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016] Udkast til svar på Rigsrevisionens rapport om it-sikkerheden på SDN [Godkendt af MedComs styregruppe den 12. februar 2016] Indhold 1. Indledning... 2 2. Kommentarer til de enkelte punkter... 2 2.1. Hensigtsmæssig

Læs mere

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1707143 Dok. nr.: 525271 Dato: 19-01-2018 Dagsordensmateriale 15. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet afholdes

Læs mere

Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Bilag 1.1. Referat fra møde den 16-12-2013 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 16. december 2013 fra kl. 15:00 til 18:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 1/3 2013 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. december 2012 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. december 2012 det vil sige efter 50% af MedCom8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter

Læs mere

Rapport om revisionen ved MedCom. September 2011

Rapport om revisionen ved MedCom. September 2011 Rapport om revisionen ved MedCom September 2011 RAPPORT OM REVISIONEN VED MEDCOM 1 Forvaltningsrevision i august 2011 Kontor: D7 J.nr.: 2010-6070-2 1. Rigsrevisionen har udvalgt to fokusområder til forvaltningsrevision

Læs mere

Sundheds-it i Danmark

Sundheds-it i Danmark Sundheds-it i Danmark Disposition Governance for sundheds it Tværregionalt (RSI) Fællesoffentligt Fællesoffentlige fokusområder for sundheds-it MedCom og sundhed.dk Sundhedsdata og datasikkerhed Regionernes

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1802054 Dok. nr.: 580916 Dato: 05-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner

Læs mere

Status på telemedicin i Danmark

Status på telemedicin i Danmark Status på telemedicin i Danmark Oplæg på Fokus på den nationale lungesatsning Herlev Hospital 25. august 2015 Susanne Duus Teamleder, Digitaliseringsstyrelsen Fællesoffentlig strategi for digital velfærd

Læs mere

Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden

Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden 11. maj 2012/Lars Hulbæk Henrik Bjerregaard Jensen Notat om nyttiggørelse af MedComs opsparing i MedCom8-perioden 1. Baggrund MedComs styregruppe fastlagde over to møder og mellemliggende høringsrunde

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E

M Ø D E I N D K A L D E L S E Forskerparken 10 DK-5230 Odense M M Ø D E I N D K A L D E L S E Telefon 6543 2030 Direkte 6543 20LHO Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk Dato 31.03.14 Vor ref. DSL Referat 6. styregruppemøde for national

Læs mere

Referat af 6. møde i styregruppe for MedCom

Referat af 6. møde i styregruppe for MedCom Holbergsgade 6 DK-1057 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk REFERAT AF MØDE Dato: 08-08-2017 Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPMAHA Sagsnr.: 1704507 Dok. nr.: 394504 Referat af 6.

Læs mere

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011

Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december 2011 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1002020 Dok. Nr.: 760294 Dato: 1. februar 2012 Referat af 8. møde i styregruppen for MedCom 7 torsdag den 15. december

Læs mere

Er standardisering en forudsætning for at systemer kan tale sammen?

Er standardisering en forudsætning for at systemer kan tale sammen? HVORFOR STANDARDER? Er standardisering en forudsætning for at systemer kan tale sammen? Nej, men standardisering reducerer den kompleksitet, der er ved at integrere systemer væsentligt. Så i praksis vil

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet

MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet MedComs understøttelse af den kommende IT strategi på sundhedsområdet Forslag om fremadrettet fokus på: Nationale fælles krav Teknisk infrastruktur Nationale portaler Klinisk infrastruktur Nationalt Patient

Læs mere

1. Velkomst og præsentation. 2. Referat fra mødet den 5. november 2015

1. Velkomst og præsentation. 2. Referat fra mødet den 5. november 2015 Dagsorden til styregruppemødet den 10/12 kl. 14-16 på Hotel Storebælt, Østerøvej 121, 5800 Nyborg. Mødet afholdes umiddelbart inden MedCom9 afslutnings arrangementet. 1. Velkomst og præsentation 2. Referat

Læs mere

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it

Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Bilag 1.1 Referat fra møde den 3. februar 2014 i den nationale bestyrelse for sundheds-it Mødet blev afholdt den 3. februar 2014 fra kl. 15:00 til 17:00 i lokale S25 i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Infrastrukturgruppe 25/ Kl max 14

Infrastrukturgruppe 25/ Kl max 14 Infrastrukturgruppe 25/10-07 Kl. 10 - max 14 Opsamling på SDN temadag 8/5-07 94 deltagere - Lokale SDN-administratorer i bl.a. kommuner, regioner, staten og hos IT-leverandører - Medarbejdere fra supportfunktioner

Læs mere

Indkaldelse og dagsorden til møde i styregruppen for MedCom9

Indkaldelse og dagsorden til møde i styregruppen for MedCom9 Indkaldelse og dagsorden til møde i styregruppen for MedCom9 Der indkaldes hermed som aftalt til møde i styregruppen for MedCom9 torsdag d. 5. november 2015, kl. 14.00 til 16.00 i Ministeriet for Sundhed

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012

Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11. oktober 2012 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1083651 Dato: 01. november 2012 Referat af 3. møde i styregruppen for MedCom 8 torsdag den 11.

Læs mere

UDKAST: MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH) Danske Regioner

UDKAST: MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH) Danske Regioner UDKAST: MedCom Systemforvaltning (SDN/VDX/KIH) Modenhedsdrøftelse af systemerne i regi af FSI Det er aftalt i den fællesoffentlige styregruppe for sundheds-it (FSI), at forretningsstyregrupperne én gang

Læs mere

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M

TID: Den 13. september 2017 kl MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VDX-BRUGERGRUPPEMØDE TID: Den 13. september 2017 kl. 10.00 14.00 STED: MedCom, Mødelokale D, Forskerparken 10, 5230 Odense M VIDEOMØDERUM: tgj@rooms.medcom.dk DELTAGERE: Eva Lund, Region Syddanmark Claus

Læs mere

Bilag 4. Modernisering af MedComkommunikationen

Bilag 4. Modernisering af MedComkommunikationen Bilag 4. Modernisering af MedComkommunikationen Indholdsfortegnelse Modning af standarder....... side 2 Modning af infrastruktur....... side 4 Governance for standarder... side 6 1 Modernisering af standarder

Læs mere

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: SUMSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 239185 Dato: 25. november 2016 Dagsorden til

Læs mere

Tour de MedCom11. Hvad har vi hørt

Tour de MedCom11. Hvad har vi hørt Tour de MedCom11 Hvad har vi hørt 2 Bilaterale dialogmøder om MedCom11 2. maj: PLO/PL-Forum 31. august: KKR-digitaliseringsnetværket 4. september: Region Sjælland og kommuner 6. september: Danske Patienter

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011

MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 MedCom regnskabsvurdering pr. 31. juli 2011 Nedenfor er vist regnskabsvurderingen pr. 31. juli 2012 det vil sige efter 29% af MedCom 8 projektperioden. Oversigten er opdelt i to dele: Basisudgifter og

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com 8

Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com 8 Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sygehuspolitik Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 827291 Dato: 20. februar 2012 Dagsorden og indstillinger for 1. møde i styregruppen for Med- Com

Læs mere