Tænk-selv -øvelser i elektroniske medier.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tænk-selv -øvelser i elektroniske medier."

Transkript

1 Tænk-selv -øvelser i elektroniske medier. Øvelse A) Robinson-ekspeditionen på TV. Bemærk: I denne øvelse er vi kun interesserede førstegangsudsendelser. Ofte, når man kaster sig over et program, man gerne vil se nærmere på, så må man starte helt fra bunden: Hvor og hvornår blev programmet egentlig sendt første gang, hvor mange seere var der, hvordan har seertilslutningen udviklet sig sidenhen, og er der så tale om en seermæssig succes eller fiasko for kanalen. Undersøg den første sæson af den nærmest udødelige Robinson-reality-serie. Hvor mange seere havde serien i denne sæson? Er det gode eller dårlige seertal? Hvorfor? Hvor trofaste var seerne? Øvelse B) Programplanlægger in spe. I denne øvelse tager vi udgangspunkt i hverdagene i uge 2, Undersøg, hvor gode programlæggerne på DR1, DR2, TV2, TV2 Zulu og TV3 er til at tilrettelægge et godt flow i aftentimerne mellem kl. 18:00 og 24:00? Undersøg herefter, hvordan og i hvilken udstrækning de nævnte kanaler forsøger at modprogrammere, altså tilrettelægge deres programplan i forhold til konkurrenterne? Undersøg nu, hvor godt denne modprogrammering lykkes for DR1 og TV2? Øvelse C) Døgnrytmen og de elektroniske medier. Undersøg, hvordan forbruget af radio og TV fordeler sig henover døgnet. Der ønskes tal for året 2010, og der ønskes tal fra de to databaser (TV og radio), der er fuldt ud sammenlignelige. Analysen skal bestå af dækningstal for hvert kvarter i løbet af et døgn. Kriteriet for at tælle som dækket skal være, at man i løbet af et kvarter har set/hørt mindst 5 minutter. Når du har fundet de efterspurgte data, så kopier resultatet over i et Excel-regneark. Lav herefter et diagram med en graf, der viser hhv. TVs og radios døgnrytme. Diagrammets X-akse skal angive tidspunktet på dagen, og tidsrummet skal gå fra kl. 00:00 til kl. 24:00. Diagrammets Y-akse skal angive andelen af befolkningen, der bruger mediet i det pågældende kvarter.

2 Øvelse D) Hitlister. Lav en hitliste over de 50 mest sete programmer på TV2 Zulu i Hvad kendetegner disse programmer? Kig nu i stedet på de årige (kerneseere til TV2 Zulu) og lav denne gruppes top20 for Hvilke programmer kendetegner denne top20? Find nu top20 over danskernes mest sete programmer overhovedet på TV i Hvad kendetegner denne? Hvad er særligt opsigtsvækkende ved denne top20 og hvordan kan det forklares? Følg op med en top1000 over de mest lyttede programmer på radio i Hvad kendetegner denne? Lav nu en top 100 over de mest lyttede programmer blandt de årige. Hvad kendetegner denne? Øvelse E) Radiolytningens storcyklus. Allerførst vil vi gerne have et overblik over, hvor mange lyttere de større danske radiokanaler har og på hvilke tidspunkter, de især henter deres lyttere. Undersøg derfor hvordan forbruget af radio i 2010 fordeler sig henover hele døgnet og henover ugen, men opdelt i henholdsvis hverdagene for sig og weekenddagene for sig. Dit mål med analysen er, at du kan udtale dig om karakteristika ved lyttemønstrene for de større danske radiokanaler, herunder hvordan de hver især tiltrækker lyttere henover døgnet (henholdsvis hverdage og weekender), samt hvor stor lyttertilslutning de respektive kanaler har. Undersøg derfor særskilt for henholdsvis hverdage og weekender, og opdel undersøgelsen i timeintervaller. De større danske radiokanaler er i dette tilfælde defineret som/begrænset til: P1, P2, P3, P4 Total, NOVA fm, The Voice Total samt fællestallet for de større, kommercielle lokalradioer DDR ex. Radio 100. Hvordan fordeler kanalerne lytterne mellem sig henover døgnet og ugen? Og hvor stor er så lyttertilslutningen på hver enkelt kanal? En af tingene, du lagde mærke til i besvarelsen af spørgsmålet ovenfor, var (forhåbentlig) de klare udsving hen over dagen på P1, hhv. om morgen ved 8-tiden, om middagen ved 12-tiden og om aftenen ved 17-tiden. Derfor må du nu naturligvis undersøge nærmere, hvad disse udsving kan skyldes hvilke programmer blev sendt på disse tidspunkter?

3 Øvelse F) Hvem hører hvad og hvor meget hører vi egentlig? Undersøg for P1, P2, P3, P4 Total, NOVA fm og The Voice Total. Hvis jeg var The Voice-lytter i dagtimerne (7:00-17:00) i september måned 2011 og havde lyttet til mindst en times radio på kanalen, hvilken anden kanal ville jeg da være mest tilbøjelig til også at have lyttet en time til i løbet af måneden? Hvor mange og hvor stor en andel af The Voices lyttere havde også lyttet til denne kanal i løbet af måneden? Var der i det hele taget færre eller flere, der dagligt lyttede til radio (mindst et kvarter i løbet af døgnet) i 2008, end der var to år senere i 2010? Betyder det samtidigt, at det samlede radiokonsum er faldet/steget fra 2008 til 2010? Hvor meget i så fald? Hvilken af de seks ovenfor nævnte stationer har den største overvægt af kvindelige lyttere i 2010? Hvor stor en andel af lytterne udgør kvinderne på denne kanal? Hvilken kanal har flest årige lyttere og hvilken har næstflest? En myte siger, at DR er noget københavneri og at lytningen til DR aftager proportionalt med afstanden til København. Tag udgangspunkt i variablen Region og lav to kategorier bestående af hhv. Københavns by + Københavns omegn i den ene og Vestjylland + Nordjylland i den anden. Undersøg herefter, om myten passer, når du undersøger andelen af lyttere til hhv. P1, P2, P3 og P4, der i løbet af en gennemsnitsdag i 2010 har lyttet mindst et kvarter til de nævnte kanaler. BEMÆRK: Luk Radio-meter programmet ned; du skal ikke bruge det igen foreløbigt. Øvelse G) Storforbrug af TV2-kanaler. I denne øvelse ønskes undersøgt dobbeltdækningen mellem TV2s seks kanaler, som den så ud i august Man tæller med som seer til en kanal, hvis man har set mindst 5 minutter i løbet af måneden. Hvis jeg nu har set TV2 Sport i løbet denne måned (i mindst 5 minutter), hvilken anden kanal i TV2-familien var der så størst sandsynlighed for, at jeg også havde set og hvor mange havde så også gjort det? Hvilken af de seks TV2-kanaler er seerne generelt set mindst tilbøjelige til at kombinere med? Hvor mange var i løbet af denne måned både inde for at se TV2 Zulu og TV2 Charlie?

4 Øvelse H) Er nyheder på tegnsprog nødvendig Public Service? I denne øvelse vil vi kaste et blik på nogle af de aspekter, der kunne være relevante at undersøge, hvis man eksempelvis fik stillet spørgsmålet: Er nyheder på tegnsprog en nødvendig del af Public Service og i hvilket omfang bliver det brugt? Start med at finde ud af, hvor mange døve danskere, der ifølge TV-meter var pr. 18. januar 2006? Og hvor mange døve respondenter var der i TV-meter-panelet? Sammensæt nu en målgruppe bestående både af de, der er helt døve, samt de, der har nedsat hørelse. Hvor mange personer udgjorde denne gruppe pr. 18. januar 2006 blandt henholdsvis danskerne og TV-meter-panelet? Hvor mange seere havde programmet Nyheder på tegnsprog onsdag d. 18. januar 2006? Og hvor mange af disse var døve/havde nedsat hørelse? Og hvorfor vælger vi for øvrigt at udvide målgruppen til at bestå af både døve og hørehæmmede? Hvor stor en andel af de, der er døve/hørehæmmede så dermed dagens Nyheder på tegnsprog? Hvor stor en andel af de, der så Nyheder på tegnsprog, var døve/hørehæmmede? Man må forvente, at de døve/hørehæmmede i større udstrækning ser Nyheder på tegnsprog end danskerne ellers generelt gør. Er det så også tilfældet her? Siden man har lavet et helt særligt nyhedsprogram til de døve/hørehæmmede, skyldes det så, at denne gruppe ikke rigtigt benytter sig af de øvrige nyhedstilbud på Public Service-kanalerne hvor meget ser denne gruppe generelt nyheder på TV ift. normaldanskeren? Nuvel, det lader til, at de døve/hørehæmmede generelt ser mange nyheder på tv. Men mon dog ikke de i hvert fald fylder særligt meget op blandt seerne til netop Nyheder på tegnsprog? Åbn en Combinations -analyse (denne analyseform har I ikke lavet øvelser i, men den er relativt overskuelig), og brug denne analyseform til at besvare de næste to spørgsmål. Når nu vores undersøgte målgruppe generelt er så overrepræsenteret ved alle nyhedsudsendelserne, så kan det nok skyldes, at gruppen ikke kun består af stokdøve danskere, men også af halvdøve /hørehæmmede. Disse vil typisk være op i årene, og som vi allerede ved, ser ældre mennesker generelt meget TV. Men det udelukker jo ikke, at der kunne ske at være en (mindre) del indenfor vores undersøgte målgruppe (de helt døve), hvis nyhedsindtag er helt afhængig af Nyheder på Tegnsprog.

5 Spørgsmålet, der rejser sig, er dermed: Uagtet at en hel del døve/hørehæmmede tilsyneladende forbruger mange af de øvrige nyhedsudsendelser, kan man så antage, at enkelte døve/hørehæmmede udelukkende får deres nyhedsinformation gennem Nyheder på tegnsprog og dermed vil blive efterladt uoplyste, hvis man fjernede programmet? Eller sagt på en anden måde, er en (lille) del af de døve/hørehæmmede eksklusivt dækkede at tegnsprogsnyheder uden at se andre nyheder i løbet af dagen? I Combinations Analysis kan vi ikke blot undersøge, om seerne er eksklusivt dækkede af ét bestemt program. Vi kan også undersøge for forskellige kombinationer af programmer. Undersøg nu, om analyseresultatet med det lave antal af døve/hørehæmmede, der udelukkende har set Nyheder på tegnsprog, kan ske at skyldes, at nogle har set et enkelt andet nyhedsprogram foruden Nyheder på tegnsprog, men ellers ikke forbruger de øvrige nyhedsudsendelser i større mængder? Hvad kan vi samlet konkludere ud fra de aspekter, vi her har undersøgt? Øvelse I) Sæbeoperaernes seere. (Laves først efter øvelserne til 3. gang med TV/radio) Ofte tager analyser udgangspunkt i et bestemt program eller et bestemt tidspunkt. Men af og til er man ikke (blot) interesseret i helt bestemte programtitler, men mere generelt i en bestemt type programmer. Undersøg, om Familie Journalens læsere (her defineret som de, der læser mindst halvdelen af numrene) i løbet af 2005 så mere TV af formen sæbeopera, end normaldanskeren gjorde? Hvordan med den (samlede) gruppe af mennesker, der læser dagbladet Børsen eller magasinet Børsens Nyhedsmagasin (udkommer hver 14. dag) så de mere eller mindre sæbeopera end normalen? Kan du finde en målgruppe, der er endnu mere overrepræsenteret til sæbeoperaer, end gruppen med Familie Journalens læsere? Øvelse J) Kongeligt TV-bryllup. (Laves først efter øvelserne til 3. gang med TV/radio) Vi vil her undersøge TV-dækningen af Frederiks og Marys bryllup. Begivenheder som denne er bl.a. interessante at undersøge, fordi de kan give et umiddelbart indblik i seernes kanalpræferencer. Ved sådanne begivenheder, hvor der bliver sendt næsten det samme på flere kanaler samtidigt, vil seernes valg af kanal i høj grad afspejle en generel præference overfor en bestemt kanal. Indholdsmæssigt er der ikke den store forskel på, om man vælger at se bryllupsceremonien eller festmiddagen på DR1 eller TV2, så det må være nogle mere underliggende

6 (måske ubevidste) præferencer, der spiller ind ved valget af kanal. Vi vil her se på kanalerne DR1, TV2 og TV2 Zulu, som alle dækkede brylluppet. Start med at undersøge, i hvilket omfang DR1, TV2 og TV2 Zulu i det hele taget dækkede Frederiks og Marys bryllup, d. 14. maj 2004? Hvem var det generelt, der sad klistret til skærmen i tidsrummet 15:00-02:00? Som svar på dette spørgsmål ønskes, som understreget, det generelle billede, uden at der skeles til, hvilken kanal man så. Hvilke typer seere tiltrak de respektive kanaler hver især? Øvelse K) Blandet landhandel på TV. (Laves først efter øvelserne til 3. gang med TV/radio) Så er det vist på tide med en sidste gennemgang af de vigtigste af de forskellige nøgletal I denne øvelse ønsker vi at undersøge forholdene, som de tog sig ud i første halvår af Ligeledes ønsker vi undersøgt for alderskategorierne 3-16 år, år, år, år og 61år+. Vores kriterium for at være blevet dækket er mindst 5 minutters TV-forbrug. Undersøg, hvor mange danskere der dagligt set har set TV2 News i dette halvår? Hvor stor en andel af danskerne, har i løbet af en måned været inde at se TV3? Hvilken aldersgruppe havde indenfor den målte periode størst tilbøjelighed til at have set TV2 Charlie? Hvor mange 61+-årige var i løbet af en måned inde omkring TV2 Zulu? Hvor mange minutter brugte en gennemsnitsdansker dagligt på at se TV i første halvår af 2007? Hvor mange minutter brugte en normal dansker over 60 år dagligt på at se TV i første halvår af 2007? Hvor mange minutter brugte en normal årig dagligt på at se TV2? Hvor stor en andel af de åriges samlede tidsforbrug på TV stod TV2 dermed for? Hvilken share havde TV2 blandt de årige, når vi ser samlet henover hele døgnet? På et helt tilfældigt tidspunkt af dagen, hvor mange vil så (gennemsnitligt set) være i gang med at se TV?

7 Øvelse L) Signifikansudregning. (Laves først efter statistik-timen) (Beklager, nu skal du så alligevel tilbage til Gallup Radio-meter. Men i det mindste har dine medstuderende haft glæde af, at du kun har haft én forbindelse åben i mellemtiden ) Undersøg andelen af hhv. mænd og kvinder, der lyttede til Go Morgen P3 d. 1. februar 2011 mellem 07:05 og 07:30 (tag udgangspunkt i rating). Hvor stor en andel af mændene, kan vi med 95% sikkerhed sige, lyttede til programmet? Og tilsvarende, hvor stor en andel af kvinderne estimerer vi, der lyttede med? Kan vi påstå, at der er signifikant forskel mellem mænds og kvinders lytning til dette program? Hvordan ser det ud senere samme eftermiddag til programmet Smag på P3 kl. 14:03-15:00?

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4

Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Alle (12+ år) 94,4 14,4 BILAG 1. Karakteristika for det danske radiomarked Tallene dækker 2010, 1. halvår, de stammer fra Gallups Radiometer og er bearbejdet af Styrelsen for Bibliotek og Medier. Danskernes radiolytning Tabel

Læs mere

RADIO 2015 BILAG: GRAFER OG TABELLER

RADIO 2015 BILAG: GRAFER OG TABELLER RADIO 2015 BILAG: GRAFER OG TABELLER Radiolytningen i Danmark er præget af en vis stabilitet. Radiolytningen udviser fortsat den vigende tendens, som kan spores tilbage til 2008, hvor danskernes radiolytning

Læs mere

Madkulturen - Madindeks 2015 69. Rammer for danskernes måltider

Madkulturen - Madindeks 2015 69. Rammer for danskernes måltider Madkulturen - Madindeks 2015 69 4. Rammer for danskernes måltider 70 Madkulturen - Madindeks 2015 4. Rammer for danskernes måltider Dette kapitel handler om rammerne for danskernes måltider hvem de spiser

Læs mere

Antal tv apparater i de danske husstande i 2013 fordeling af husstandene i %

Antal tv apparater i de danske husstande i 2013 fordeling af husstandene i % MEDIERNES UDVIKLING 20 I DANMARK 014 TV BILAG: GRAF FER OG TABELLER H. C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk medieudviklingen@kulturstyrelsen.dk 50,0 48,6 Antal

Læs mere

Eksamen i Kvantitativ Mediebrugsanalyse, forår 2013

Eksamen i Kvantitativ Mediebrugsanalyse, forår 2013 Eksamen i Kvantitativ Mediebrugsanalyse, forår 2013 Du har tre timer til at besvare de stillede spørgsmål i denne prøve. Eksaminationen afsluttes kl. 12:00. Det kan være en god ide, at du starter med hurtigt

Læs mere

Stofa Kanalpræferencer 2012

Stofa Kanalpræferencer 2012 Stofa Kanalpræferencer 2012 DOA Sønderborg Oktober 2012 2012 Side 1 Indhold Formål 3 Summary 4 Om undersøgelsen 6 Resultater Kanalpræferencer 9 Resultater - Svarpersonernes profil 19 2010 2012 Side 2 Undersøgelsens

Læs mere

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklameafbrydelser i nyhedsprogrammer sendt på TV 2

TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S. Att.: TV 2 Jura. Klage over reklameafbrydelser i nyhedsprogrammer sendt på TV 2 TV 2 Danmark A/S Teglholms Allé 16 2450 København S Att.: TV 2 Jura Radio- og tv-nævnet 22. august 2013 Sagsnr. 2013-005896 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND

Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND Plads til BEGEJSTRING TV 2 ØSTJYLLAND VELKOMMEN I foråret 2012 bliver TV 2 ØSTJYLLAND en rigtig tv-kanal med mulighed for at sende tv fra Østjylland i hele døgnet. Vi bevarer vores vinduer på TV 2 Danmark,

Læs mere

NOTAT Til arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokal-radio og tv-ordning

NOTAT Til arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokal-radio og tv-ordning Bilag 4 MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET NOTAT Til arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokal-radio og tv-ordning København den 5. august 2003 (Rev. Udg.) Lytterundersøgelser af græsrødder Efter bestilling

Læs mere

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 16. januar 2012

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 16. januar 2012 Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 16. januar 2012 Lyttertal 2. halvår 2011 Eftertryk/citat må kun ske mod flg. kildeangivelse: "TNS Gallup Lokalradio Index" Nu foreligger tallene omhandlende radiolytningen

Læs mere

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 17. oktober 2011

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 17. oktober 2011 Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 17. oktober 2011 Lyttertal 2. 3. kvartal 2011 Eftertryk/citat må kun ske mod flg. kildeangivelse: "TNS Gallup Lokalradio Index" Nu foreligger tallene omhandlende

Læs mere

Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv

Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv Danskernes medievaner ud fra et demokratisk perspektiv Trine Bille Associate Professor, Ph.D. Institut for Innovation og Organisationsøkonomi Copenhagen Business School Udvalget om den fremtidige offentlige

Læs mere

Økonomisk analyse. Aftensmaden i Danmark. 6. januar 2016

Økonomisk analyse. Aftensmaden i Danmark. 6. januar 2016 Økonomisk analyse 6. januar 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V Aftensmaden i Danmark T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk 53 pct. af forbrugerne tilbereder et varmt måltid til

Læs mere

Faktaark: Iværksættere og jobvækst

Faktaark: Iværksættere og jobvækst December 2014 Faktaark: Iværksættere og jobvækst Faktaarket bygger på analyser udarbejdet i samarbejde mellem Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Djøf. Dette faktaark undersøger, hvor mange jobs der er

Læs mere

BORGERPANEL. Vores liv aflæses i vores rejsemønster. Juni 2012

BORGERPANEL. Vores liv aflæses i vores rejsemønster. Juni 2012 BORGERPANEL Juni 2012 Vores liv aflæses i vores rejsemønster Fortæl mig, hvor du rejser hen, så skal jeg sige dig, hvem du er. Vores livsmønster og kønsrollerne skinner tydeligt igennem i hverdagens rejsemønster.

Læs mere

2 Hovedresultater. Har ikke tv apparat i husstanden

2 Hovedresultater. Har ikke tv apparat i husstanden 2 Hovedresultater Daglig sening af traditionelt tv Den gennemsnitlige daglige tv sening af traditionelt flow tv er faldet fra 173 til 172 minutter om dagen fra 14 til 15. Gennemsnitlig daglig tv sening

Læs mere

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 15. april 2013

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 15. april 2013 Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 15. april 2013 Lyttertal 4. kvartal 2012 1. kvartal 2013 Eftertryk/citat må kun ske mod flg. kildeangivelse: "TNS Gallup Lokalradio Index" Nu foreligger tallene

Læs mere

Evaluering Opland Netværkssted

Evaluering Opland Netværkssted Evaluering Opland Netværkssted November 2015 1 Indholdsfortegnelse Indhold Evalueringsrapportens struktur... 3 Intro til spørgeskemaundersøgelsen... 3 Antal brugere gennem Oplands første år... 3 Evaluering

Læs mere

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 18. juli 2011

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 18. juli 2011 Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 18. juli 2011 Lyttertal 1. halvår 2011 Eftertryk/citat må kun ske mod flg. kildeangivelse: "TNS Gallup Lokalradio Index" Nu foreligger tallene omhandlende radiolytningen

Læs mere

Radio og Tv-nævnet Årsberetning 2005

Radio og Tv-nævnet Årsberetning 2005 Radio og Tv-nævnet Årsberetning 2005 1. Opstart Radio og TV Nævnet blev nedsat i henhold til den ny Landstingsforordning nr. 6 af 14. november 2004 om radio- og tv-virksomhed, som trådte i kraft den 1.

Læs mere

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 19. oktober 2015

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 19. oktober 2015 Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 19. oktober 2015 Lyttertal 2.-3. kvartal 2015 Eftertryk/citat må kun ske mod flg. kildeangivelse: "TNS Gallup Lokalradio Index" Nu foreligger tallene omhandlende

Læs mere

Drikkemønstre og oplevede konsekvenser

Drikkemønstre og oplevede konsekvenser Drikkemønstre og oplevede konsekvenser Drikkemønstre og oplevede konsekvenser Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 6 23 København S URL: http://www.sst.dk Emneord: Forebyggelse, alkohol, alkoholvaner Kategori:

Læs mere

Indhold. Kulturstyrelsen/Mediernes udvikling 2014/RESUMÉ 2014 Side 1 af 13

Indhold. Kulturstyrelsen/Mediernes udvikling 2014/RESUMÉ 2014 Side 1 af 13 MEDIERNES UDVIKLING 20 I DANMARK 014 RESUMÉ 2014 H. C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk medieudviklingen@kulturstyrelsen.dk Indhold 1. Indledning... 2 2. Hvorfor

Læs mere

Antal (brugbare) radiomodtagere i de danske husstande - fordeling af husstandene i %

Antal (brugbare) radiomodtagere i de danske husstande - fordeling af husstandene i % MEDIERNES UDVIKLING 20 I DANMARK 014 RADIO BILAG: GRAF FER OG TABELLER H. C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.kulturstyrelsen.dk medieudviklingen@kulturstyrelsen.dk 40 38 Antal

Læs mere

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse

Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs public service-redegørelse Radio- og tv-nævnet 27. oktober 2015 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. Dir.tlf. 33 73 33 35 lvl@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Radio- og tv-nævnets udtalelse om Radio24syvs

Læs mere

Pressemeddelelse (Kvartalstal)

Pressemeddelelse (Kvartalstal) Pressemeddelelse (Kvartalstal) 1. kvartal 2005 Nu foreligger tallene omhandlende radiolytningen i 1. kvartal 2005 for Gallup Radio Index. Gallup Radio Index dækker både Danmarks Radios stationer, lokalradioer

Læs mere

Hovedresultater: Præsentation af hovedresultaterne med oversigtsgrafikker med kort ledsagende tekst.

Hovedresultater: Præsentation af hovedresultaterne med oversigtsgrafikker med kort ledsagende tekst. RADIO 2015 Radiolytningen i Danmark er præget af en vis stabilitet. Radiolytningen udviser fortsat den vigende tendens, som kan spores tilbage til 2008, hvor danskernes radiolytning begyndte at blive målt

Læs mere

Med denne viden vil det være muligt at tilrettelægge fremtidige markedsføringsstrategier.

Med denne viden vil det være muligt at tilrettelægge fremtidige markedsføringsstrategier. Indledning Explora har i foråret 2005 udført en instrumentalitetsanalyse for De Lokale Ugeaviser. Formålet med instrumentalitetsanalysen er at beskrive, hvordan danskerne læser ugeaviserne, og hvorfor

Læs mere

Pressemeddelelse (Kvartalstal)

Pressemeddelelse (Kvartalstal) Pressemeddelelse (Kvartalstal) 3. kvartal 2004 Nu foreligger tallene omhandlende radiolytningen i 3. kvartal 2004 for Gallup Radio Index. Gallup Radio Index dækker både Danmarks Radios stationer, lokalradioer

Læs mere

Alex Heick. Tonemestervej 9, 2400 Kbh. NV. alexheick@dadlnet.dk side 1. Foretræde for Folketingets Kulturudvalg 26. september LOKAL-TV KANALEN

Alex Heick. Tonemestervej 9, 2400 Kbh. NV. alexheick@dadlnet.dk side 1. Foretræde for Folketingets Kulturudvalg 26. september LOKAL-TV KANALEN Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 278 Offentligt Alex Heick. Tonemestervej 9, 2400 Kbh. NV. alexheick@dadlnet.dk side 1 Foretræde for Folketingets Kulturudvalg 26. september Vision for lokal-tv i Mux

Læs mere

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 18. april 2016

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 18. april 2016 Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 18. april 2016 Lyttertal 4. kvartal 2015 1. kvartal 2016 Eftertryk/citat må kun ske mod flg. kildeangivelse: "TNS Gallup Lokalradio Index" Nu foreligger tallene

Læs mere

Ref. SOL/KNP 02.10.2014. Selvstændige 2014. Djøf undersøgelser

Ref. SOL/KNP 02.10.2014. Selvstændige 2014. Djøf undersøgelser Ref. SOL/KNP 02.10.2014 2014 Djøf undersøgelser Indhold Indledning... 3 Baggrund... 3 Hovedresultater... 3 Metode... 5 Repræsentativitet... 5 Den typiske selvstændige... 6 Karakteristika... 6 Erfaring

Læs mere

Børn og tv-reklamer 2009

Børn og tv-reklamer 2009 Børn og tv-reklamer 2009 EAN: 5798000791688 CVR: 11884652 H.C. Andersens Boulevard 2 DK-1553 København V +45 3373 3373 www.bibliotekogmedier.dk rtv@bibliotekogmedier.dk Børn og tv-reklamer 2009 Radio og

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

Kvantitativ Mediebrugsanalyse og databaseanvendelse

Kvantitativ Mediebrugsanalyse og databaseanvendelse Kvantitativ Mediebrugsanalyse og databaseanvendelse v/ Hans-Peter Degn Kompendium, del 5 (Sammenstilling af analysetyper og nøgletal på tværs af databaserne) Forår 2013 BA i Medievidenskab, 4. semester

Læs mere

11. januar 2016. Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1. Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen

11. januar 2016. Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1. Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen 11. januar 2016 Discovery Networks Denmark ApS H.C. Andersens Boulevard 1 1553 København V Att.: Juridisk direktør Christian Sonnefeld Jørgensen Christian_Sonnefeld@discovery.com Radio- og tv-nævnet H.C.

Læs mere

Undersøgelse om produktsøgning

Undersøgelse om produktsøgning Undersøgelse om produktsøgning Tabelrapport 24.09.2013 Materialet er fortroligt og må ikke anvendes uden for klientens organisation uden forudgående skriftligt samtykke fra Radius Kommunikation A/S Indhold

Læs mere

Pressemeddelelse (Kvartalstal)

Pressemeddelelse (Kvartalstal) Pressemeddelelse (Kvartalstal) 4. kvartal 2004 Opdateret 25. januar 2005 kl. 13.10 Nu foreligger tallene omhandlende radiolytningen i 4. kvartal 2004 for Gallup Radio Index. Gallup Radio Index dækker både

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C. København den 31. august 2007

DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C. København den 31. august 2007 RADIO- OG TV-NÆVNET DR Generaldirektøren DR Byen Emil Holms Kanal 20 DK-0999 København C København den 31. august 2007 Klage over skjult reklame for Post Danmark A/S i programmet OBS sendt på DR1 Formand

Læs mere

Medieudviklingen 2014

Medieudviklingen 2014 Medieudviklingen 2014 Danskernes brug af de elektroniske medier HVEM ER EN UAFHÆNGIG AFDELING Generaldirektøren DR RSK DR Medieforskning DR Medier DR Kultur DR Nyheder DR Danmark indsamler, frembringer

Læs mere

GRAFIKKER AF HOVEDRESULTATER 2015

GRAFIKKER AF HOVEDRESULTATER 2015 GRAFIKKER AF HOVEDRESULTATER 2015 Danske husstandes forbrug på de medierelaterede udgiftsposter stiger og udgør i 2012*) 11,3 % af husstandenes samlede forbrug mod 5,5 % i 1994. For husstande med de laveste

Læs mere

Medieudvikling TV-branchen, TV2. Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018

Medieudvikling TV-branchen, TV2. Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018 Medieudvikling TV-branchen, TV2 Janne, Melanie, Frederik og Daniel MPL 2015-2018 TV-BRANCHEN 10200 Omsætning 10000 9800 9600 9400 9200 9000 8800 8600 Tal opgjort i mio. kr. 2008 2009 2010 2011 Omsætning

Læs mere

Danske medier under pres

Danske medier under pres Danske medier under pres Danske medier under pres: Tre vidnesbyrd DR TV og TV2 taber share De største aktører på nettet er multinationale Dagbladene mister læsere og annonceindtægter Tre megatendenser

Læs mere

Gode råd om at drikke lidt mindre

Gode råd om at drikke lidt mindre 4525/Gode råd om at drikke 21/08/02 13:16 Side 1 (1,1) Yderligere hjælp I nogle tilfælde er det ikke nok at arbejde med problemet selv. Der er så mulighed for at henvende dig et sted, hvor man har professionel

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 51000 Odense C. København den 17. januar 2006

TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 51000 Odense C. København den 17. januar 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2 DANMARK A/S Rugaardsvej 25 51000 Odense C København den 17. januar 2006 Klage over Rundfunk sendt på TV 2 DANMARK A/S Karin Søndergård har i brev modtaget den 16. september 2005

Læs mere

Det internationale område

Det internationale område Det internationale område Tema: Globalisering Fag: Dansk Fag: Samtidshistorie Titel: Medierne, samfundet og kulturen Indhold 1.0 Indledning udvikling i nyhedsmedier.3 2.0 Problemformulering..3 3.0 Tv-mediets

Læs mere

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION

HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION HVER TREDJE SELVSTÆNDIG HAR FOR LILLE PENSION Denne analyse, lavet i dec. 2006, viser, at ca. 30 % af de organiserede små og mellemstore virksomheder har for lille eller ingen pension eller formue, selvom

Læs mere

Public service-udvalget. Temamøde om børn og unge. TNS Gallup Media. Public service-udvalget. TNS 1. marts 2016

Public service-udvalget. Temamøde om børn og unge. TNS Gallup Media. Public service-udvalget. TNS 1. marts 2016 Temamøde om børn og unge Indhold 1 Mediebilledet 6-15 3 2 Børn og unges medievaner 6-15 1 2 1 Mediebilledet 6-15 TV rækkevidde % af befolkninger ser tv gennemsnitlig dag 1 9 8,2 68,7 71,5 73,8 75 74,6

Læs mere

RADIO HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION

RADIO HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION JUNI 2018 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK WWW.SLKS.DK/MEDIEUDVIKLINGEN RADIO HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION FOTO: COLOURBOX ISSN 2445-852X RADIO Introduktion Kapitlet om radio er struktureret på følgende

Læs mere

RADIO OG PODCAST 2019

RADIO OG PODCAST 2019 2019 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK MEDIERNESUDVIKLING.SLKS.DK RADIO OG PODCAST 2019 FOTO: COLOURBOX ISSN 2445-852X RADIO OG PODCAST 2019 Indhold 1 Introduktion... 2 2 Hovedresultater og konklusion... 3

Læs mere

På alle områder er konklusionen klar: Der er en statistisk sammenhæng mellem forældre og børns forhold.

På alle områder er konklusionen klar: Der er en statistisk sammenhæng mellem forældre og børns forhold. Social arv 163 8. Social arv nes sociale forhold nedarves til deres børn Seks områder undersøges Der er en klar tendens til, at forældrenes sociale forhold "nedarves" til deres børn. Det betyder bl.a.,

Læs mere

TV & RADIO. Hele AN-TVs menu. Slå op og se: Pr. 1. marts 2013. Tv til dit behov - med TilvalgsPakker

TV & RADIO. Hele AN-TVs menu. Slå op og se: Pr. 1. marts 2013. Tv til dit behov - med TilvalgsPakker TV & RADIO Pr. 1. marts 2013 Slå op og se: Tv til dit behov - med TilvalgsPakker Hele AN-TVs menu 23 radiokanaler Lige til at trække ud af antennestikket Ekstra tilbud: Digitale TvPakker Så er der SERVERET!

Læs mere

TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION

TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION JUNI 18 MEDIERNES UDVIKLING I DANMARK WWW.SLKS.DK/MEDIEUDVIKLINGEN TV HOVEDRESULTATER OG KONKLUSION FOTO: COLOURBOX ISSN 2445-852X TV 18 Introduktion Kapitlet om tv er struktureret på følgende måde: Hovedresultater

Læs mere

Tænk-selv -øvelser i Index Danmark/Gallup.

Tænk-selv -øvelser i Index Danmark/Gallup. Tænk-selv -øvelser i Index Danmark/Gallup. Bemærk! Alle øvelserne beregnes med udgangspunkt i tallene for 2005 (med mindre andet står angivet i selve opgaven)! Øvelse A) MetroXpress og de unge. Hvor mange

Læs mere

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E

Genvej til medierne. FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier. Det behøver slet ikke at være så svært F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E Genvej til medierne FOAs guide til at komme i aviser og elektroniske medier Det behøver slet ikke at være så svært Tekst: Camilla Stokholm Nielsen Redaktion: Ann Lübbers,

Læs mere

Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013

Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Öresundskomiteens kulturundersøgelse 2013 Undersøgelsen er gennemført af YouGov i perioden 26. marts 8. april 2013 blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR

MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR Kulturudvalget 2012-13 KUU Alm.del Bilag 171 Offentligt MICHAEL CHRISTIANSEN / BESTYRELSESFORMAND MARIA RØRBYE RØNN / GENERALDIREKTØR GITTE RABØL / MEDIEDIREKTØR ØGET DEBAT OM DR OG PUBLIC SERVICE FØRST

Læs mere

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA

01 / DIALOGFORUM. EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 01 / DIALOGFORUM EN INTRODUKTION TIL DRs DIALOGFORA 02 / DIALOGFORUM INDHOLD 03 / Velkommen til DRs Dialogfora 05 / Hvad er et dialogforum? 06 / Dialog er vigtig for DR 08 / Den gode dialog og et par tommelfingerregler

Læs mere

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Apple ipad sendt på DR Update

DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi. Klage over skjult reklame for Apple ipad sendt på DR Update DR DR Byen Emil Holms Kanal 20 0999 København C Att.: DR Jura Politik Strategi Radio- og tv-nævnet 25. marts 2011 Lill-Jana Vandmose Larsen Specialkonsulent, cand.jur. lvl@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2013

Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus Efterår 2013 Undersøgelse af nye studerende på kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Aarhus 2013 November 2014 Alexander Clausen 1 1. Indholdsfortegnelse 2. INDLEDNING... 3 3. MARKANTE

Læs mere

En ny vej - Statusrapport juli 2013

En ny vej - Statusrapport juli 2013 En ny vej - Statusrapport juli 2013 Af Konsulent, cand.mag. Hanne Niemann Jensen HR-afdelingen, Fredericia Kommune I det følgende sammenfattes resultaterne af en undersøgelse af borgernes oplevelse af

Læs mere

SBS Radio A/S / Nova FM A/S H.C Andersens Boulevard 1 1553 København V

SBS Radio A/S / Nova FM A/S H.C Andersens Boulevard 1 1553 København V SBS Radio A/S / Nova FM A/S H.C Andersens Boulevard 1 1553 København V Radio- og tv-nævnet 1. maj 2013 Sagsnr.: 2013-002342 Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@kulturstyrelsen.dk Direkte

Læs mere

Kvantitativ medieanalyse af omtalen af Aarhus & tv-serien Dicte FEBRUAR 2013

Kvantitativ medieanalyse af omtalen af Aarhus & tv-serien Dicte FEBRUAR 2013 Kvantitativ medieanalyse af omtalen af Aarhus & tv-serien Dicte FEBRUAR 213 Nøgletal & overblik Periode: 1.2.212-15.2-213 Antal omtaler Læsertal Estimeret annonceværdi (DKK) PROCENTFORDELING - AARHUS &

Læs mere

Brøndby Kommune. Medarbejdertrivselsundersøgelse 2008

Brøndby Kommune. Medarbejdertrivselsundersøgelse 2008 Brøndby Kommune Medarbejdertrivselsundersøgelse 2008 Høj tilfredshed og stor fastholdelsesgrad drevet af glæde ved de nærmeste forhold ved arbejdet 1.950 medarbejdere deltog fin svarprocent på 75 totalt,

Læs mere

Holdninger til socialt udsatte. - Svar fra 1.013 danskere

Holdninger til socialt udsatte. - Svar fra 1.013 danskere Holdninger til socialt udsatte - Svar fra 1.13 danskere Epinion for Rådet for Socialt Udsatte, februar 216 Introduktion Rådet for Socialt Udsatte fik i oktober 213 meningsmålingsinstituttet Epinion til

Læs mere

Flertal for offentliggørelse af skoletests men størst skepsis blandt offentligt ansatte

Flertal for offentliggørelse af skoletests men størst skepsis blandt offentligt ansatte Af forskningschef Geert Laier Christensen Direkte telefon 61330562 5. marts 2010 Flertal for offentliggørelse af skoletests men størst skepsis blandt offentligt ansatte En spørgeskemaundersøgelse, gennemført

Læs mere

Q1 Dit køn: Hvordan vælger du uddannelse? 1 / 24. Answered: 1,475 Skipped: 0. Kvinde. Mand 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 70.

Q1 Dit køn: Hvordan vælger du uddannelse? 1 / 24. Answered: 1,475 Skipped: 0. Kvinde. Mand 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% 70. Q1 Dit køn: Answered: 1,475 Skipped: 0 Kvinde Mand Kvinde Mand 70.24% 1,036 29.76% 439 Total 1,475 1 / 24 Q2 Hvor gammel er du? Answered: 1,475 Skipped: 0 15-17 år 18-20 år 21-25 år 26-30 år 31 + 15-17

Læs mere

det offentlige Hilsner fra sådan vil danskerne tiltales BJERG KOMMUNIKATION FLÆSKETORVET 68, 1 1711 KØBENHAVN V T: +45 33 25 33 27 KONTAKT@BJERGK.

det offentlige Hilsner fra sådan vil danskerne tiltales BJERG KOMMUNIKATION FLÆSKETORVET 68, 1 1711 KØBENHAVN V T: +45 33 25 33 27 KONTAKT@BJERGK. Hilsner fra det offentlige sådan vil danskerne tiltales BJERG KOMMUNIKATION FLÆSKETORVET 68, 1 1711 KØBENHAVN V T: +45 33 25 33 27 KONTAKT@BJERGK.DK INDHOLD RESULTATERNE KORT...3 Hvordan skal et digitalt

Læs mere

Ligestilling blandt dimittender

Ligestilling blandt dimittender Feb 09 Notat Ligestilling blandt dimittender For andet år i træk viser DJs dimittendstatistik, at der i praksis er ligestilling blandt nyuddannede. Lige mange mænd og kvinder får næsten det samme i løn.

Læs mere

Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen

Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen 30. juni 2011 Evaluering af sygedagpengemodtageres oplevelse af ansøgningsprocessen 1. Indledning I perioden fra 7. juni til 21. juni 2011 fik de personer der har modtaget sygedagpenge hos Silkeborg Kommune

Læs mere

Biblioteker i Struer Kommune

Biblioteker i Struer Kommune Biblioteker i Struer Kommune Beskrivelse af brugerundersøgelse 2010 Struer Indhold Indhold...2 1. Deskriptiv analyse af biblioteksbrugere i Struer kommune...3 2. Hvor ofte, hvornår på dagen besøges biblioteket

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA

Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA Kampagne og Analyse 6. september 2012 Det siger FOAs medlemmer om smartphones, apps og nyheder fra FOA FOA har i perioden 27. april - 8. maj 2012 gennemført en undersøgelse om medlemmernes brug af

Læs mere

Danskerne og kemikalierne 2015

Danskerne og kemikalierne 2015 Danskerne og kemikalierne 2015 Analyse af danskernes forhold til kemikalier Parterne bag den årlige Kemiens Dag har kortlagt, hvordan danskerne ser på en række vigtige spørgsmål omkring kemikalier. Formålet

Læs mere

RESULTATET AF URAFSTEMNINGEN 2013

RESULTATET AF URAFSTEMNINGEN 2013 Fensmark Antenneforening har 40 års jubilæum den 4. august. Bestyrelsen har på nuværende tidspunkt besluttet sig for ikke, at bruge penge på et jubilæumsarrangement. RESULTATET AF URAFSTEMNINGEN 2013 PROGRAMOVERSIGTEN

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Stigende pendling i Danmark

Stigende pendling i Danmark af forskningschef Mikkel Baadsgaard og stud.polit Mikkel Høst Gandil 12. juni 2013 Kontakt Forskningschef Mikkel Baadsgaard Tlf. 33 55 77 27 Mobil 25 48 72 25 mb@ae.dk Chefkonsulent i DJØF Kirstine Nærvig

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Tidsplan...2. Målgruppe...3. Spørgeskema...3. Kode eksempler...5. Procesbeskrivelse...7. Evaluering...

Indholdsfortegnelse. Indledning...2. Tidsplan...2. Målgruppe...3. Spørgeskema...3. Kode eksempler...5. Procesbeskrivelse...7. Evaluering... 1 Indholdsfortegnelse Indledning...2 Tidsplan...2 Målgruppe...3 Spørgeskema...3 Kode eksempler...5 Procesbeskrivelse...7 Evaluering...8 Bilag - Spørgeskema...9 Indledning - Jeg har som skoleprojekt fået

Læs mere

Sagsnr. Ref. SJOE Den 11. april 2007

Sagsnr. Ref. SJOE Den 11. april 2007 Sagsnr. Ref. SJOE Den 11. april 7 8OLJKHGLLQGIO\GHOVHQSnGHWGDQVNHVDPIXQG Den ulighed, der kan spores i indkomst og uddannelse, slår i stor udstrækning igennem, når der fokuseres på den indflydelse, de

Læs mere

Markedsanalyse. Forbrugernes adfærd og holdning til pålæg. Highlights

Markedsanalyse. Forbrugernes adfærd og holdning til pålæg. Highlights Markedsanalyse 4. oktober 2013 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Forbrugernes adfærd og holdning til pålæg Highlights Flertallet spiser pålæg

Læs mere

Hovedresultater: Delrapport om selvstændige

Hovedresultater: Delrapport om selvstændige 1 Hovedresultater: Delrapport om selvstændige 93 pct. af de selvstændige akademikere er tilfredse eller meget tilfredse med deres job, og kun 2 pct. tilkendegiver utilfredshed De selvstændige forventer

Læs mere

temaanalyse ulykker med børn i person- og varebiler 2001-2010

temaanalyse ulykker med børn i person- og varebiler 2001-2010 temaanalyse ulykker med børn i person- og varebiler - ulykker med børn i personog varebiler - Dette notat handler om personskadeulykker i trafikken, hvor der har været tilskadekomne børn enten i person-

Læs mere

Nukissiorfiit Kundeundersøgelse 2015. Nukissiorfiit Svarprocent: 24% (1454/5977)

Nukissiorfiit Kundeundersøgelse 2015. Nukissiorfiit Svarprocent: 24% (1454/5977) Kundeundersøgelse 215 Svarprocent: 24% (1454/5977) Indhold Indhold Introduktion Indledning og konklusion 3 Resultatparametre Tilfredshed, Loyalitet 6 Strategiske indsatsparametre Hvor skal der sættes ind

Læs mere

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET

MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET MEDIEBRUG PÅ INTERNETTET STREAMING, INDHOLD OG ADGANG En anden væsentlig konklusion i rapporten er, at danskerne er blevet en nation af internet-mediebrugere.vi kan af undersøgelsen se, at en meget stor

Læs mere

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1

Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013. Slide 1 Destination Bornholm Event tracking Folkemødet Juni 2013 Slide 1 Indhold 1 Introduktion Baggrund Metode 2 Sammenfatning 3 Evaluering af Folkemødet i Allinge 4 Profil af rejsende til Bornholm Slide 2 Introduktion

Læs mere

Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol

Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol Gode råd om at drikke mindre Fakta om alkohol Drikker du for meget? Det synes du måske ikke selv. Men brug alligevel nogle minutter til at svare på de følgende 10 spørgsmål. Så får du en idé om, hvorvidt

Læs mere

Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING

Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING 2016 Styrket inddragelse af frivillige på plejecentre SAMMENLIGNING AF FØR- OG EFTERMÅLING Sundhedsstyrelsen, 2016.

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet

Penge- og Pensionspanelet Penge- og Pensionspanelet Undersøgelse om privatøkonomi Målgruppe: Grafikrapport Danskere, der inden for de seneste 36 måneder er blevet gift/har indgået registreret partnerskab for første gang København,

Læs mere

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B

Public service. Medieudvikling Obligatorisk individuel opgave Victoria Als Klein Alternativ B Public service Public service er, i al sin enkelthed, en service tildelt den brede befolkning. Det vil sige tv og radioprogrammer, udbudt af virksomheder som DR og TV 2, med varierende og kvalitetsrigt

Læs mere

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over skjult reklame for fodboldmærket Select i nyhedsudsendelse

TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV. Att.: TV 2 Jura. Klage over skjult reklame for fodboldmærket Select i nyhedsudsendelse TV 2 DANMARK A/S Teglholm Allé 16 2450 København SV RADIO- OG TV-NÆVNET 24. november 2011 Sagsnr: 2010-018591 Att.: TV 2 Jura Ulrike Clade Christensen Fuldmægtig, cand.jur. ucc@bibliotekogmedier.dk Direkte

Læs mere

Formandsberetning i HBH 2015.

Formandsberetning i HBH 2015. Velkommen til ordinær genf. i HBH og HBV. Før vi går i gang med genf. skal vi mindes et af vore medlemmer, nemlig Else Emig, som desværre afgik ved døden i august måned. Hun døde på sygehuset efter kort

Læs mere

Reklamer i tv er ikke

Reklamer i tv er ikke salg og markedsføring // tv-reklamer Reklamer i tv er ikke Det er ikke kun de store virksomheder, der kan have glæde af tv-mediets evne til at skabe hurtige resultater. Også mindre virksomheder kan med

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering 2014 Rejsby Europæiske Efterskole november 2014 1 Undervisningsmiljøvurdering November 2014 Beskrivelse af processen for indsamling af data I uge 39-40 har vi gennemført den

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Ugens TV tal. Eftertryk/citat må kun ske mod flg. kildeangivelse: "Gallup TV Meter"

Ugens TV tal. Eftertryk/citat må kun ske mod flg. kildeangivelse: Gallup TV Meter PRESSEMEDDELELSE Seertal uge 4 (20. 26. jan 2003) Eftertryk/citat må kun ske mod flg. kildeangivelse: "Gallup TV Meter" Gallup måler hvert døgn på vegne af DR TV, TV 2/DANMARK, TV3, TvDanmark og Discovery

Læs mere

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 21. januar 2013

Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 21. januar 2013 Pressemeddelelse (Gallup Lokalradio Index) 21. januar 2013 Lyttertal 2. halvår 2012 Eftertryk/citat må kun ske mod flg. kildeangivelse: "TNS Gallup Lokalradio Index" Nu foreligger tallene omhandlende radiolytningen

Læs mere

Posttest af reklamespot XX - XX

Posttest af reklamespot XX - XX Posttest af reklamespot XX - XX Setup Undersøgelsens formål: Primært: Posttest af reklame

Læs mere

Att: Katrine Tarp 13. januar 2003

Att: Katrine Tarp 13. januar 2003 Kulturarvsudvalget Kulturministeriet Nybrogade 2 København K Att: Katrine Tarp 13. januar 2003 Pligtaflevering af radio- og fjernsynsudsendelser Økonomi Aflevering af båndkopier For at kunne beregne meromkostningen

Læs mere

Det danske arbejdsmarked udvikler sig skævt

Det danske arbejdsmarked udvikler sig skævt Det danske arbejdsmarked udvikler sig skævt København med Omegn samt Østjylland og Østsjælland er sluppet nådigst gennem krisen, mens de øvrige landsdele har været ekstremt hårdt ramt på beskæftigelsen.

Læs mere