Stresscoach hvordan? TEIT ULDUM. Psykoterapeut og stresscoach

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stresscoach hvordan? TEIT ULDUM. Psykoterapeut og stresscoach"

Transkript

1 2011 Stresscoach hvordan? TEIT ULDUM Psykoterapeut og stresscoach

2 2 Certificeringsopgave marts 2011 Stresscoachuddannelse - Matzau Erhvervspsykologer Indholdsfortegnelse 1. Prolog 2. En stresscoaching session a. Diagnose b. Prognose c. Forsvarsmekanismer d. Projektioner e. Redskaber f. Klientens videre forløb g. Min rolle aktuelt i denne session 3. Mine kompetencer og rammer som stresscoach a. Hvordan jeg vil arbejde med stresscoaching b. Mine styrker og begrænsninger c. Mine styrker og begrænsninger d. Målgruppe og hvem falder udenfor? e. Min ramme f. Fortrolighed g. Priser 4. Mit fremtidige virke som stresscoach a. Selvstændig praksis/kursusvirksomhed b. Korte modulkurser c. Stresscoaching i åben gruppe d. Foredrag 5. Epilog

3 3 Prolog Mit udgangspunkt for at søge ind på stresscoachuddannelsen, var ønsket om at få mulighed for at lære noget nyt i mit arbejde med andre mennesker, en slags overbygning på mine psykoterapeutiske uddannelser. Jeg følte et behov for nye input og udover gerne at ville tilegne mig nye metoder og redskaber, følte jeg også et behov for at udvikle mig personligt. Undervejs har jeg oplevet det fantastiske at Majkens Matzaus metode og koncept har inspireret mig til, udover at lære noget meget nyttigt i behandlingen af mennesker med stress, at nå frem til også at ville arbejde på en anden måde fremover som psykoterapeut. Jeg er uddannet indenfor henholdsvis oplevelsesorienteret psykoterapi og gestaltterapi, hvor familieterapi også indgår som en væsentlig del. Et dilemma jeg igennem årene har fået øje på, er at man ved at arbejde med de terapeutiske metoder, der bygger på den psykodynamiske forståelse, ofte tilfører mere og mere energi til problemet, traumet eller den udfordring klienten kæmper med. Det vil sige at de negative følelser ofte bliver forstærket og, i hvert fald for en tid, får lov til at få større fokus. Målet med psykoterapi vil ofte være at bevidstgøre og frigøre følelser fra kroppen, eller belyse relationer mellem mennesker som er fastlåste, uhensigtsmæssige eller hæmmende for klienten. I denne proces sker der ofte det, som der skete for mig, at der findes frem til forskellige årsager, som har sit udgangspunkt i barndommen og dermed er det ofte nærliggende at give skylden til forældrene. Da det ofte er i relation til dem, at der er opbygget et adfærds- eller tankemønster, en overbevisning, et traume og/eller diverse forsvarsmekanismer ect. og er man opvokset i et miljø med en tendens til at give skyld, er det yderst nærliggende at klienten giver skylden for de problemstillinger, som han står overfor, til sine forældre. Det at give skylden til andre kan have fatale konsekvenser. Hvilket jeg selv har oplevet. Majken Matzaus metode til stressbehandling har inspireret mig til, også som psykoterapeut at ændre min metode. Fra primært at have arbejdet psykodynamisk, som jeg er uddannet til, vil jeg nu inddrage meditation som selvhelbredende element, med det mål at klienten træner sig i at rumme sine egne følelser og tanker uden at lade dem fylde uhensigtsmæssigt meget, men være centreret i bevidstheden. Jeg vil som psykoterapeut og stresscoach have meget mere fokus på ressourcer og undtagelserne jævnfør narrativ terapi. Endvidere ønsker jeg at arbejde med sorgbearbejdning, hvor meditation indgår som et bærende element, som et led i at rumme sorgen der evt. ikke vil kunne slippes f.eks. for forældre der har mistet et barn.

4 4 En stresscoaching session LO er en 46 årig kvindelig pædagog, der er sygemeldt pga. stress og har været sygemeldt et par måneder da hun kommer til mig. Jeg starter med at interviewe LO om data: hvornår hun fik stress første gang og hvor længe hun havde været sygemeldt. Det viser sig at LO første gang fik stress 7-8 år tilbage, men det gik over igen da LO sagde sit job op og startede i sit seneste job. Dette job, som souschef i en SFO på en lilleskole, har LO været meget glad for indtil for 1½ år siden, hvor der kom en ny leder. Under den tidligere skoleleder var LO og viceinspektøren en del af et ledelsesteam, som holdt jævnlige møder og hvor de forskellige udfordringer blev diskuteret og løsninger ofte blev fundet i fællesskab. Da den nye skoleleder, hvilket har frustreret LO. Undervejs har LO oplevet indre uro og tiltagende stresssymptomer. På privatfronten er der ikke sket ændringer og LO oplyser at have et udmærket forhold til sin kæreste og sin datter. Diagnose Jeg mærker og spejler at LO har en meget tung fornemmelse i kroppen og LO fortæller at hun ingen energi har pt. Jeg vurderer at LO har stress som følge af de ændrede arbejdsbetingelser og voksende utilfredshed med sine arbejdsforhold, og at LO har behov for ro i nogen tid, vi taler om hvad der gir hende ro i kroppen og jeg foreslår hende at meditere hver dag eller som minimum lave noget afspænding hvilket LO tidligere har gode erfaringer med. Jeg laver også en guidet øvelse i mindfulness, hvilket har en god effekt på LO hvor hun føler større afspændthed end hun længe har haft, og får lyst til at sove. Prognose LO taler om at ville begynde at søge andre jobs, men virker meget stresset og adspurgt føler hun sig ikke klar, men føler hun bliver nødt til snart psykoedukerer omkring det vigtige i at give kroppen og psyken noget tid, inden hun igen skal præstere og ud at sælge sin arbejdskraft. Jeg interviewer omkring organisationen og efter vi har fået afdækket problematikkerne der, spørger jeg ind til hendes 1. organisation og det viser sig at der er nogle paralleller, mellem de 2 organisationer, som LO ikke havde tænkt over og nogle overbevisninger som stemmer godt overens med at LO har fundet sig i de ændrede arbejdsvilkår og negligeret de stresssymptomer som hun faktisk havde registreret men ikke havde lyttet til og taget alvorligt.

5 5 Forsvarsmekanismer Jeg noterer mig, at LO har en tendens til negligere sin krops signaler og spørger ind til hvad hendes erfaring er med at lytte til kroppen. LO udtrykker undren over at hun har affundet sig med sine ændrede arbejdsvilkår og forstår ikke at hun ikke langt tidligere har sag tidligere overbevisninger om at skulle præstere for at være værdig til at være en del af fællesskabet. Projektioner Undervejs bemærker jeg min tendens til at ville give udtryk for forståelse og vise medfølelse overfor LO. På et tidspunkt fortæller jeg også noget fra mit eget liv, som jeg finder bagefter må jeg konstatere at det Redskaber Interview for data Psykoedukation Afdækning af arbejdsorganisation og 1. organisation Spejling af følelser Guidet mindfulnessøvelse Klientens videre forløb Jeg tilbyder LO flere gratis stresscoaching-sessioner, men foreslår at hun skal ringe til mig, når hun lige har tænkt over hvordan det virkede. Vi laver senere en ny aftale, som hun aflyser pga. sygdom og siden har jeg ikke hørt fra LO. Som stresscoach er jeg er bekymret for om LO har lært ret meget af at have fået stress, mit indtryk er at hun primært forholder sig til de ydre udfordringer og har svært ved at ændre sig egen adfærd overfor sig selv hvilket jo også er en stor udfordring! Men mit klare indtryk er, at LO nok skal finde sig et nyt job og komme til at trives i det - i hvert fald for en periode.

6 6 Min rolle aktuelt i denne session Jeg har en personlig udfordring med at træde i karakter og være ekspert, dels føler jeg ikke, at jeg er ekspert endnu, dels vil jeg meget gerne signalere forståelse for, og ligeværdighed i forhold til, mine medmennesker, hvilket blandt andet får mig til at fortælle om egne erfaringer men det kan betyde en svækkelse af min autoritet og virke forstyrrende og flytte fokus. Omvendt får jeg jævnligt positiv respons på, at jeg har en god timing med hvornår og hvordan jeg bringer egne eller andres cases ind. Jeg vil dog øve mig i, ikke at fortælle om mine egne udfordringer i livet, netop for at fremstå mere som eksperten med overskud. Som psykoterapeut er jeg trænet i at interviewe, normalisere mine klienter og er god til det. Psykisk sansning, at mærke og spejle klientens følelser, er også en disciplin jeg har benyttet, om end ikke så bevidst som jeg har lært på denne uddannelse.

7 7 Mine kompetencer og rammer som stresscoach Hvordan jeg vil arbejde med stresscoaching Aktuelt laver jeg stresscoaching i grupper, på op til 15 personer, hvor jeg dels laver noget introducerende undervisning i stressrelevante emner, dels coacher nogle klienter hver gang. Fremadrettet ønsker jeg, i andet eller eget regi, at udbyde korte kurser og åbne grupper for mennesker som gerne vil forebygge stress. Når jeg har fået lidt mere erfaring som stresscoach, ønsker jeg at arbejde med stressklienter, som er syge af stress gerne med sideløbende vejledning og undervisning af ledelses- og/eller personalegrupper herunder HR-afdelinger. Mine styrker og begrænsninger En klar styrke er min mangeårige psykoterapeutiske baggrund. Jeg er trænet i at stille åbne spørgsmål, indgyde tillid, aflæse kroppens signaler og spejle klientens adfærd, følelser, tanker og mønstre. Jeg er ligeledes trænet i at få klienten til at mærke sine følelser og sætte ord på dem, udvise empati (ikke medlidenhed!) og sanse mine klienters problematikker. Min intuition er særdeles veludviklet og er god til at bruge den sådan at mine klienter når frem til nye erkendelser og der viser sig nye muligheder og sammenhænge. Hvad jeg har udfordringer med, er at turde være en autoritet vide at jeg har noget at tilbyde andre mennesker, stå ved min egen vurdering, som jo ofte vil bygge på en fornemmelse, og være meget skarp på at adskille mine egne temaer fra mine klienters og afholde mig fra at dele ud af mine egne erfaringer. Målgruppe og hvem falder udenfor? Jeg arbejder med almindeligt velfungerende mennesker, som midlertidigt har fået udfordringer med stress, psykiske ubalancer, sorg, utilfredshed med livet, problemer med selvværd eller selvtillid ect. Mennesker som har psykiatriske diagnoser vil jeg, som udgangspunkt, ikke arbejde med, der kan dog være undtagelser med velbehandlede personer som, udover en diagnose, også har stress eller andre udfordringer som ligger indenfor

8 8 mit specialeområde men det vil så udelukkende være i forhold til stress, eller andre afgrænsede områder, jeg vil coache eller behandle de aktuelle personer. Hvis jeg (igen) skulle få klienter, som falder udenfor min målgruppe, eller som jeg føler, jeg ikke vil være i stand til at hjælpe, vil jeg visitere videre til andre faggrupper eller mere erfarne stresscoaches. Min ramme Aktuelt er min professionelle ramme en ansættelse i en privat kursus- og konsulentvirksomhed (anden aktør), på sigt ønsker jeg ansættelse et sted, hvor jeg vil kunne arbejde med stressklienter i gruppe og individuelt og/eller ønsker at starte egen praksis som stresscoach og psykoterapeut. Fortrolighed Jeg arbejder naturligvis under tavshedspligt. Når jeg får erhvervskunder vil jeg aftale en ramme med klienten, at der er fortrolighed mellem klienten og mig, men at jeg kan referere til virksomheden, hvordan processen for klienten udvikler sig, i overordnede termer, i de tilfælde hvor det er virksomheden eller et jobcenter der er den der har bestilt forløbet. Priser I egen praksis vil jeg lægge mine priser op ad det niveau som andre psykoterapeuter og stresscoaches tager: kr. pr. session på 1 time i starten med en introduktionsrabat. Når det er stressramte mennesker og det er virksomheder eller et jobcenter der afregnes vil prisen være kr. + moms pr. session på 1½ time.

9 9 Mit fremtidige virke som stresscoach Selvstændig praksis/kursusvirksomhed Jeg planlægger at leje mig ind i et lokale, centralt i København, hvor jeg aftener og weekends kan arbejde med klienter, kurser og evt. foredrag under navnet: TEIT ULDUM Stresscoaching og psykoterapi Korte modulkurser NÆRVÆR - NU! og forebyg stress NÆRVÆR - NU! og kom videre efter stress NÆRVÆR - NU! og slip fri af besværlige oplevelser NÆRVÆR - NU! og lev med sorgen (for mennesker der har mistet et barn) kursus for mænd der tør mærke livet Weekendkursus fredag og lørdag Pris: 1800 kr. evt. med 50 % introduktionsrabat de 2 første måneder Stresscoaching i åben gruppe Gratis introduktionsaften til: NÆRVÆR - NU! Stresscoaching i åben gruppe onsdag Pris: 350 kr. pr. aften - evt. med 50 % introduktionsrabat de 2 første måneder Foredrag Hvorfor græde når man (også) kan le?! om at leve med stress og sorg uden at gå i stykker Mit opgør med en opklamrende mor om endelig at blive voksen som 27årig Fra bøsse til familiefar tur/retur om at leve efter hjertet og finde sig selv

10 10 Epilog Jeg sidder her, den sidste aften inden opgaven skal afleveres, og tænker tilbage på den proces uddannelsen har været for mig og føler mig ydmyg, taknemmelig og med fornyet tro på min faglige fremtid min karriere. Min mangeårige lyst til at skrive en bog lurer i baghovedet og får fornyet energi, da jeg elsker at formulere mig og nyder at finde frem til de helt rigtige ord og sætninger og jeg tror faktisk godt jeg kan - og føler mig lidt tættere på nu, uden at jeg helt kan forklare hvorfor. Tak til Majken for en interessant uddannelse og for dit inspirerende nærvær og tak til hele holdet for jeres medvirken til det gode lærings- og udvekslingsklima. Det er en fornøjelse at være sammen med jer - tak til Christina for det gode samarbejde omkring klienter, til Philip som inspirerer mig hver gang og en særlig tak til Christian for mange gode snakke og mailkorrespondancer. Tak til min ven og kollega Line for faglig sparring og meningsfuldt samarbejde, tak til min kæreste Svend for tålmodighed under weekender med faglitteratur i sofaen og under ferien, hvor jeg startede opgaveskrivningen og for din opbakning til at kaste mig ud i denne proces. Tak til mine børn Zenia og Sebastian som, på hver sin måde, inspirerer mig til at være til stede i nuet og værdsætte livet.

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

Specialiseret coachinguddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress

Specialiseret coachinguddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress Specialiseret coachinguddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress Specialiseret coachinguddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching

Læs mere

STRESSCOACHING. Hvem tager sig af jeres stressramte?

STRESSCOACHING. Hvem tager sig af jeres stressramte? STRESSCOACHING Hvem tager sig af jeres stressramte? Stress Stress har for alvor sneget sig ind på de danske arbejdspladser. Stressramte medarbejdere er derfor noget, som en hel del virksomheder oplever.

Læs mere

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress.

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH APRIL - OKTOBER 2015 For professionelle, der

Læs mere

Stressmetoden A.K.T.I.V

Stressmetoden A.K.T.I.V Stressmetoden A.K.T.I.V Ekspertmodellen til din vej ud af stress Har du ligesom så mange andre fået stress? Føler du dig ofte stresset og har svært ved, at få din dagligdag til at hænge sammen? Har du

Læs mere

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress.

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH MAJ - OKTOBER 2019 For professionelle, der

Læs mere

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken

Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Stresshåndteringsværktøjer fokus på psyken Krop og psyke hænger sammen, så du kan ikke lære at leve uden stress uden at fokusere og ændre på både det fysiske og psykiske element. I dette afsnit sætter

Læs mere

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress.

STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH. Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH BLIV CERTIFICERET STRESSCOACH Stresscoachuddannelse for professionelle, der arbejder med rådgivning, coaching og behandling af stress. STRESSCOACH MAJ - OKTOBER 2018 For professionelle, der

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Stresshåndtering og livsglæde i hverdagen. Foredrag i FOA d. 20. marts 2018 i Aakirkeby Hallerne S/I

Stresshåndtering og livsglæde i hverdagen. Foredrag i FOA d. 20. marts 2018 i Aakirkeby Hallerne S/I Stresshåndtering og livsglæde i hverdagen Foredrag i FOA d. 20. marts 2018 i Aakirkeby Hallerne S/I Overblik Generelt om Hanne og Balancebasen Mindfulness Stresshåndtering og livsglæde Natur og Sundhed

Læs mere

Kreativiteten findes i nuet

Kreativiteten findes i nuet Kreativiteten findes i nuet Af Marianne Nygaard, Cand.mag. i kommunikation og psykologi Kreativitet kan læres, og kreativitet gror og blomstrer i de rette omgivelser og under den rette ledelse. Hvad er

Læs mere

Psykiatrisk komorbiditet ved epilepsi; hvad gør man ved det.?

Psykiatrisk komorbiditet ved epilepsi; hvad gør man ved det.? Psykiatrisk komorbiditet ved epilepsi; hvad gør man ved det.? Epilepsiforeningens epilepsikonference 8. juni 2018 Lena Glatved Madsen Afdelingssygeplejerske Psykoterapeutisk Afsnit Første hjælp til mennesket

Læs mere

Personlig supervision - et nødvendigt arbejdsredskab

Personlig supervision - et nødvendigt arbejdsredskab Kronikken VERA No. 20 AUGUST 2002 LISE HADERUP, PÆDAGOG OG CAND. PSYK., CENTER FOR ORGANISK PSYKOTERAPI, COP Personlig supervision - et nødvendigt arbejdsredskab Uanset om man som pædagog arbejder direkte

Læs mere

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig

LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig LUK OP FOR KÆRLIGHED - Med 5 spirituelle vaner der styrker og løfter dig Når du ønsker forandring i dit liv, må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer. Måske du ønsker mere ro, måske du ønsker

Læs mere

13-18 ÅR STØTTE. info FORÆLDRE ALDERSSVARENDE TIL. med et pårørende barn

13-18 ÅR STØTTE. info FORÆLDRE ALDERSSVARENDE TIL. med et pårørende barn 13-18 ÅR STØTTE ALDERSSVARENDE info TIL FORÆLDRE med et pårørende barn 13-18 ÅR Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række spørgsmål sig, både om ens eget liv og livssituation

Læs mere

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn

13-18 ÅR FORÆLDRE ALDERSSVARENDE STØTTE. med et pårørende barn 13-18 ÅR ALDERSSVARENDE STØTTE infotil FORÆLDRE med et pårørende barn Forældre til et pårørende barn - Alderssvarende støtte Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række

Læs mere

familieliv Coach dig selv til et

familieliv Coach dig selv til et Coach dig selv til et fantastisk familieliv At have børn fylder dit liv med mening og kærlighed men det kan være sin sag at bevare overskuddet og lykkefølelsen midt i en hektisk hverdag med job, alt for

Læs mere

23 år og diagnosen fibromyalgi

23 år og diagnosen fibromyalgi 23 år og diagnosen fibromyalgi Et ungt menneske, der får stillet diagnosen fibromyalgi, har nogle helt specielle problemstillinger. fibromyalg.dk har interviewet Helle Ovesen om det at være ung med diagnosen

Læs mere

Familieplejen. Kurser efterår 2019

Familieplejen. Kurser efterår 2019 Familieplejen Kurser efterår 2019 Når et plejebarn i puberteten skal finde sit ståsted i en digitaliseret verden Arbejde med plejebarn i puberteten For en del børn og unge kan vejen til voksenlivet være

Læs mere

MINDFULNESS. Eva Zelander, Tid til ro Narrativ psykoterapeut, stresscoach og mindfulness-instruktør.

MINDFULNESS. Eva Zelander, Tid til ro Narrativ psykoterapeut, stresscoach og mindfulness-instruktør. MINDFULNESS Eva Zelander, Tid til ro Narrativ psykoterapeut, stresscoach og mindfulness-instruktør www.tidtilro.dk Hvad er meningen med mindfulness? Meningen med mindfulness er at vi får mere liv ind i

Læs mere

Mindfulness i hverdagen. Mayaya Louise Schubert, Tid Til Ro ID Psykoterapeut, Coach og Spirituel Mentor

Mindfulness i hverdagen. Mayaya Louise Schubert, Tid Til Ro ID Psykoterapeut, Coach og Spirituel Mentor Mindfulness i hverdagen Mayaya Louise Schubert, Tid Til Ro ID Psykoterapeut, Coach og Spirituel Mentor Program Hvad kan støtte os i mindful væren i hverdagen! Vores fysiske omgivelser: udendørs og indendørs!

Læs mere

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Psykisk rehabilitering Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Undervisning Projektet er baseret på undervisning om psykisk sårbarhed i en arbejdsmæssig sammenhæng, herunder årsager, symptomer, behandling og forebyggelse

Læs mere

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Uddannelsen Ressourcedetektiv Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Under den overskrift har P-Huset nu fornøjelsen af at

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

GØR DET, DER ER VIGTIGT

GØR DET, DER ER VIGTIGT HELLE GØR DET, DER ER VIGTIGT Forestil dig, at du har et indre kompas. Et kompas, der aldrig tager fejl, som kender kursen og ved, i hvilken retning du skal. Sådan forestiller jeg mig værdier. Når vi har

Læs mere

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi

4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi 4 trin, der får en stressramt til at slippe stress og genvinde balance, overskud og energi Trin 1: Genskab energibalancen Stress opstår, når vi gennem længere tid har brugt mere energi, end vi har fyldt

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet

Dag 2. Forstå, hvem du er, med Enneagrammet Jeg bruger personlighedstype-systemet Enneagrammet 2 som kilde til selvindsigt. Da jeg først hørte om dette personlighedstypesystem, tænkte jeg, at det ikke interesserede mig. Allerede på universitetet

Læs mere

Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra

Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra TRANSFORMATION UBEVIDSTE HANDLEMØNSTRE Alle mennesker har ubevidste handlemønstre, som aktiveres når vi bliver ramt på et sår fra vores barndom. De hjælper os til at overleve og få vores behov opfyldt.

Læs mere

Det her får du ud af at deltage på uddannelsen: MejlhedeHalskov.dk

Det her får du ud af at deltage på uddannelsen: MejlhedeHalskov.dk Integrativ NLP Practitioner og Master Practitioner Vi tilbyder nu en unik uddannelse, som kombinerer det bedste fra en NLP Practitioner og en NLP Master Practitioner med Enneagrammet indsat i en integral

Læs mere

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget.

Mindfulness kursus en mere mindful hverdag. - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Mindfulness kursus en mere mindful hverdag - Erfaringer med 3 dag og 1 døgninstitution i Gentofte kommune. 100 ansatte og 80 børn har deltaget. Kære læser I materialet kan du læse om kurset i Gentofte

Læs mere

Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind

Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind Psykologiske og terapeutiske erfaringer fra klinikken. Oplæg ved Psykolog Birgitte Lieberkind Birgitte Lieberkind. Jeg er psykolog og arbejder i København, hvor jeg har min egen klinik/ praksis. Jeg har

Læs mere

Psykiatrisk fysioterapi: Lyt til din krop og reager på dens signaler!

Psykiatrisk fysioterapi: Lyt til din krop og reager på dens signaler! 03. december 2017 Råd og viden fra fysioterapeuten Psykiatrisk fysioterapi: Lyt til din krop og reager på dens signaler! Af: Freja Fredsted Dumont, journalistpraktikant Foto: Scanpix/Iris Sind og krop

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

8 Vi skal tale med børnene

8 Vi skal tale med børnene 8 Vi skal tale med børnene Af Karen Glistrup, socialrådgiver og familie- og psykoterapeut MPF Børn kan klare svære belastninger Vi bliver ramt, når et familiemedlem tæt på os bliver ramt. På hver vores

Læs mere

Bilag 2. Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet?

Bilag 2. Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet? Bilag 2 Interviewer: Hvilke etiske overvejelser gør I jer, inden I påbegynder livshistoriearbejdet? Christina Mortensen: Der er rigtig mange måder at arbejde med livshistorie på, for vi har jo den del

Læs mere

Konference Hjerteforeningen Den 17. november 2011

Konference Hjerteforeningen Den 17. november 2011 Konference Hjerteforeningen Den 17. november 2011 Antropolog Inge Wittrup Læring og mestring patientuddannelse på deltagernes præmisser Oversigt Formål med evalueringen Kerneværdier i L&M De sundhedsprofessionelle

Læs mere

Udgivet af Susan Schvartz Larsen

Udgivet af Susan Schvartz Larsen Udgivet af Susan Schvartz Larsen Kære læser Først en lille introduktion til, hvordan du kan bruge Dagenes tekster. Dine tanker styrer alt i dig det er den helt korte version. Den lange kan du få på et

Læs mere

Mindfulness på arbejde

Mindfulness på arbejde Mindfulness på arbejde Hvad kan støtte os i mindful væren når vi er på arbejde Mayaya Louise Schubert, Tid Til Ro ID Psykoterapeut, Coach og Spirituel Mentor Inviter kroppen med på arbejde Det er fint

Læs mere

Børnepanel Styrket Indsats november 2016

Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Børnepanel Styrket Indsats november 2016 Indhold Introduktion og læsevejledning... 1 Samarbejde mellem skole og døgntilbud... 2 Inklusion i fællesskaber udenfor systemet... 2 Relationsarbejdet mellem barn

Læs mere

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 2: Stilhed. Meningen med livet

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 2: Stilhed. Meningen med livet R E T R E A T S F O R P A R LIV i kærligheden Modul 2: Stilhed At trække sig tilbage sammen - og træde frem på ny Under overskriften LIV I KÆRLIGHEDEN inviterer vi til en række retreats for par, der ønsker

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

MINDSTRAIN METODEN ER BASERET PÅ NYESTE FORSKNING, EFFEKTMÅLING & METODESTRINGENS

MINDSTRAIN METODEN ER BASERET PÅ NYESTE FORSKNING, EFFEKTMÅLING & METODESTRINGENS METODEN ER BASERET PÅ NYESTE FORSKNING, EFFEKTMÅLING & METODESTRINGENS I ET PILOTPROJEKT LAVET I SAMARBEJDE MED SECURITAS STRAIN LINE MED HENBLIK PÅ AT AFPRØVE METODEN I FORBINDELSE MED STRESSCOACHING

Læs mere

Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig

Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig Når du undertrykker din kreativitet, dør noget i dig Kender du det, du har en rigtig god idé, til noget du gerne vil lave, men får det aldrig rigtigt gjort? Sandsynligheden for at du svarer JA til spørgsmålet,

Læs mere

MINDSTRAIN METODEN ER BASERET PÅ NYESTE FORSKNING, EFFEKTMÅLING & METODESTRINGENS

MINDSTRAIN METODEN ER BASERET PÅ NYESTE FORSKNING, EFFEKTMÅLING & METODESTRINGENS METODEN ER BASERET PÅ NYESTE FORSKNING, EFFEKTMÅLING & METODESTRINGENS I ET PILOTPROJEKT LAVET I SAMARBEJDE MED SECURITAS STRAIN LINE MED HENBLIK PÅ AT AFPRØVE METODEN I FORBINDELSE MED STRESSCOACHING

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

Find din Kraft. med yoga & intuitiv kraftsang. 9. juni 2018 i Rejsestalden, Jægerspris

Find din Kraft. med yoga & intuitiv kraftsang. 9. juni 2018 i Rejsestalden, Jægerspris Find din Kraft med yoga & intuitiv kraftsang 9. juni 2018 i Rejsestalden, Jægerspris Har du brug for mere energi og gennemslagskraft i hverdagen? Har du følelsen af, at der mangler noget i dit liv, eller

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen BYDELSMOR grunduddannelse DEL 1 Intro til grunduddannelsen DEL 2 DEL 3 Plan for grunduddannelsen Materialeliste DEL 4 Aktiviteter til grunduddannelsen INTRO til grunduddannelsen for Bydelsmødre 1 I introen

Læs mere

Foråret er kommet, lyset er tilbage og de længere dage. Jeg fryder mig altid på denne tid af året,

Foråret er kommet, lyset er tilbage og de længere dage. Jeg fryder mig altid på denne tid af året, Nyhedsbrev fra Annelise Holm marts 2019 Foråret er kommet, lyset er tilbage og de længere dage. Jeg fryder mig altid på denne tid af året, mærker lyset indeni, får ny energi og fornyet tro på, at alt virkelig

Læs mere

Dette hæfte er skrevet af dagplejere og en dagplejepædagog i forbindelse med dvd en Mere end bare pasning.

Dette hæfte er skrevet af dagplejere og en dagplejepædagog i forbindelse med dvd en Mere end bare pasning. DAGPLEJEN SPROG Forord Dette hæfte er skrevet af dagplejere og en dagplejepædagog i forbindelse med dvd en Mere end bare pasning. Hvert enkelt barn har, når det begynder i dagplejen, sin egen personlighed,

Læs mere

6-12 ÅR. info. FORÆLDRE med et pårørende barn ALDERSSVARENDE STØTTE TIL

6-12 ÅR. info. FORÆLDRE med et pårørende barn ALDERSSVARENDE STØTTE TIL ALDERSSVARENDE STØTTE 6-12 ÅR info TIL FORÆLDRE med et pårørende barn Forældre til et pårørende barn - Alderssvarende støtte Kære forælder Når man selv eller ens partner er alvorligt syg, melder en række

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

Erhvervspsykologiske stress-samtaler med kontekst

Erhvervspsykologiske stress-samtaler med kontekst Erhvervspsykologiske stress-samtaler med kontekst I mange år har vi i Erhvervspsykologerne hjulpet mennesker med stress, eller stærke oplevelser af at føle sig presset, relateret til en arbejdsmæssig kontekst.

Læs mere

Nydelse med yoga & intuitiv kraftsang. 10. juni 2018 kl til i Rejsestalden, Jægerspris

Nydelse med yoga & intuitiv kraftsang. 10. juni 2018 kl til i Rejsestalden, Jægerspris Nydelse med yoga & intuitiv kraftsang 10. juni 2018 kl. 9.30 til 17.30 i Rejsestalden, Jægerspris Nydelse er en af de bedste veje til at søge ned i kroppen og give slip på alt det du burde og skulle. Nydelsen

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

Lær at bruge dig selv på en ny måde

Lær at bruge dig selv på en ny måde Lær at bruge dig selv på en ny måde i din professionelle arbejdsproces Denne uddannelse vil give dig professionelle værktøjer, faglig viden og personlig forankring til at bruge dig selv med større indsigt,

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Førskolegruppens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. April 2013

Førskolegruppens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. April 2013 Førskolegruppens Pædagogiske værdier Anerkendende fællesskab Udfordrende udvikling Positivt livssyn April 2013 Førskolegruppen Værdi: Anerkendende fællesskab Hvordan skal værdien komme til udtryk i Voksen

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Det er nærliggende at tro, at det, der føles godt, vil vi gerne have mere af. Og det, der føles ubehageligt, vil vi gerne undgå.

Det er nærliggende at tro, at det, der føles godt, vil vi gerne have mere af. Og det, der føles ubehageligt, vil vi gerne undgå. Næste gang: Lørdag d. 16. april 2016 Kl. 10.00 16.00 5 TRIN TIL DINE DRØMME Kan man få, hvad man beder om? Ja! Men det kræver indsigt og træning. Få her 5 trin, der sætter dig på sporet til at nå dine

Læs mere

Om eleverne på Læringslokomotivet

Om eleverne på Læringslokomotivet Om eleverne på Læringslokomotivet LÆRINGS- LOKOMOTIVET Intensive læringsforløb Indhold Forord 5 Om at føle sig privilegeret... 6 Om at have faglige udfordringer... 8 Om at have personlige og sociale udfordringer...

Læs mere

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med

Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Bliv ven med din hest Lær at forstå din hest og bliv den han vælger at være sammen med Indledning Velkommen til min E- bog. Mit navn er Vicki Bredahl Støvhase. Jeg har lyst til at skrive denne bog, for

Læs mere

Livsmestring v/ trivselsspecialist, coach og underviser Betina Inauen. Vedbygaard, fredag d. 4. marts 2011

Livsmestring v/ trivselsspecialist, coach og underviser Betina Inauen. Vedbygaard, fredag d. 4. marts 2011 Livsmestring v/ trivselsspecialist, coach og underviser Betina Inauen Vedbygaard, fredag d. 4. marts 2011 Mindtools Coaching Livsmestring Forventningsafstemning Tankens kraft Det personlige ansvar Transitioner

Læs mere

Ny Nordisk Kvindecirkel VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE

Ny Nordisk Kvindecirkel VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE Microsoft Yi Baiti Ny Nordisk Kvindecirkel 2018 2019 VED METTE HYLDGAARD SKOVMOSE Der sker noget ganske særligt, når kvinder mødes i en cirkel. Cirklen kan rumme stor glæde, og den kan transformere stor

Læs mere

Intro til Det gode forældresamarbejde. - med afsæt i Hjernen & Hjertet

Intro til Det gode forældresamarbejde. - med afsæt i Hjernen & Hjertet Intro til Det gode forældresamarbejde - med afsæt i Hjernen & Hjertet Det gode forældresamarbejde Aftenens temaer: Intro til teori og praksis i dialogen med forældrene på baggrund af Hjernen & Hjertet

Læs mere

Mindfulness & singleture

Mindfulness & singleture 016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Event 2016 Eve Nyd en uge i balance sammen med andre der rejser alene Mindfulness & singleture Mindfulness

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Mindful Self-Compassion

Mindful Self-Compassion Mindful Self-Compassion Trænes over 8 uger eller 5 intense dage Give yourself the attention you need, so you don t need so much attention - Chris Germer MINDFUL SELF-COMPASSION Det originale Mindful Self-Compassion

Læs mere

HM Psykoterapeut. Heilesen & Mygind

HM Psykoterapeut. Heilesen & Mygind HM Psykoterapeut Heilesen & Mygind Uddannelsens formål De studerende på Heilesen & Myginds 4-årige psykoterapeutuddannelse HM Psykoterapeut undervises i Transbiologisk Psykoterapi. et med uddannelsen i

Læs mere

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE 120 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 2 I SORGSTØTTE 19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE For nogle efterladte kan fællesskabet i en sorggruppe få afgørende betydning og hjælpe til at

Læs mere

Råd og redskaber til skolen

Råd og redskaber til skolen Råd og redskaber til skolen v/ Anna Furbo Rewitz Udviklingskonsulent i ADHD-foreningen og projektleder på KiK ADHD-foreningens konference Kolding d. 4/9 2015 Temablokkens indhold De tre overordnede råd

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

R E C O V E R Y KURSUS KATALOG C O L L E G E VINTER FORÅR V E J L E FOTO: HELLE FISKER

R E C O V E R Y KURSUS KATALOG C O L L E G E VINTER FORÅR V E J L E FOTO: HELLE FISKER R E C O V E R Y C O L L E G E KURSUS KATALOG VINTER FORÅR 2018 FOTO: HELLE FISKER V E J L E Velkommen til Recovery College Vejle Recovery College Vejle tilbyder kurser, workshops og lignende aktiviteter

Læs mere

TEMP-TEAMS TRIVSELSPOLITIK

TEMP-TEAMS TRIVSELSPOLITIK TEMP-TEAMS TRIVSELSPOLITIK Indhold Vi forebygger Som medarbejder Som gruppe Som leder Som ledelse Som organisation Hvad er stress Hvis det går galt hvad så? TEMP-TEAMS TRIVSELSPOLITIK Trivsel hænger tæt

Læs mere

Vesthimmerlands Ungeteam

Vesthimmerlands Ungeteam Vesthimmerlands Ungeteam Ungeteamet er et gratis tilbud til børn/unge og deres forældre, hvor barnet/den unge som udgangspunkt ikke allerede er i kontakt med socialforvaltningen. Ungeteamets arbejdsområde

Læs mere

Kursus i beslutningstagning, kommunikation og lederskab

Kursus i beslutningstagning, kommunikation og lederskab 1 Kursus i beslutningstagning, kommunikation og lederskab Jeg afholder løbende kursusforløb for mennesker, som ønsker at øge deres kapacitet i forbindelse med kommunikation, ledelse og beslutningstagning.

Læs mere

MBNT Mindfulness-baseret kursus i naturterapi

MBNT Mindfulness-baseret kursus i naturterapi MBNT Mindfulness-baseret kursus i naturterapi Kurset er for dig, der gerne vil finde tilbage til et liv med mere livsglæde og mindre stress, eventuelt ovenpå en stresssygemelding, og for dig, der vil udvikle

Læs mere

SÅDAN OPBYGGER DU EN PRIORITERINGSKULTUR

SÅDAN OPBYGGER DU EN PRIORITERINGSKULTUR OPBYG EN PRIORITERINGSKULTUR Side1 1 SÅDAN OPBYGGER DU EN PRIORITERINGSKULTUR Det er muligt at reducere antallet af mennesker der bliver ramt af stress, som følge af at de arbejder mere end, der er godt

Læs mere

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget.

Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kommentar til klubstruktur i Hørning fra MED udvalget. Kultur og arbejdsmiljø Da man i 1995 startede klubben op, var det fra starten af vigtigt at den kom til at ligge i forbindelse med Hørning hallen,

Læs mere

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 4: Kærlighedens væsen

R E T R E A T S F O R P A R. LIV i kærligheden. Modul 4: Kærlighedens væsen R E T R E A T S F O R P A R LIV i kærligheden Modul 4: Kærlighedens væsen At trække sig tilbage sammen - og træde frem på ny Under overskriften LIV I KÆRLIGHEDEN inviterer vi til en række retreats for

Læs mere

Fra kollega til leder

Fra kollega til leder Fra kollega til leder At træde ind i rollen og få følgeskab De har valgt dig så selvfølgelig bliver du en god leder! Ledelse er på den ene side ikke svært, på den anden side skal du være ydmyg overfor

Læs mere

FIND THE TRUTH stecherinsti.com

FIND THE TRUTH stecherinsti.com FIND THE TRUTH 3 FIND THE TRUTH stecherinsti.com Drømmer du om at finde ind til sandheden i dit liv, realisere dit potentiale og gå efter det, der gør dig lykkelig og giver glæde, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

WORKSHOP. SKAB BALANCE i dit liv MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1

WORKSHOP. SKAB BALANCE i dit liv MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG. Side 1 WORKSHOP SKAB BALANCE i dit liv MED PILATES ARBEJDSHÆFTE BENTE TROMBORG Side 1 Skab balance i dit liv med pilates Jeg ser rigtig mange mennesker, som lever med evig stress. De har vænnet sig til det. De

Læs mere

Kroppen lyver aldrig. Sådan træner du din opmærksomhed. Formålet med at træne din opmærksomhed på kroppen er: hed er opfyldt af.

Kroppen lyver aldrig. Sådan træner du din opmærksomhed. Formålet med at træne din opmærksomhed på kroppen er: hed er opfyldt af. Lektion 2 The Power of Silence Kroppen lyver aldrig. Sådan træner du din opmærksomhed på kroppen Mindfulness handler om at være vågen og fuldt nærværende i nuet. I de næste tre lektioner skal du derfor

Læs mere

NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN

NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN NORDAHL COACHING HAR FOKUS PÅ MØNSTERBRUD MED OPSTILLINGSMETODEN Opstillingsmetoden er et unikt redskab, der er blevet integreret i Nordahl Coaching ApS til mønsterbrud for unge og voksne dels ved individuelle

Læs mere

Jeg har ønsket at skrive en lille letlæst bog om

Jeg har ønsket at skrive en lille letlæst bog om INDLEDNING Jeg har ønsket at skrive en lille letlæst bog om selvværd med håb om, at så mange som muligt kan få indblik i selvværdets grundlæggende betydning for vores velbefindende og for at give nogle

Læs mere

FIND THE TRUTH stecherinsti.com

FIND THE TRUTH stecherinsti.com FIND THE TRUTH 3 FIND THE TRUTH Drømmer du om at finde ind til sandheden i dit liv, realisere dit potentiale og gå efter det, der gør dig lykkelig og giver glæde, så deltag i mit 10 ugers e-kursus FIND

Læs mere

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det. coaching.dk

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det.  coaching.dk Gratis e pixibog Få mere glæde og overskud i hverdagen 5 steps til et positivt mindset Programmér din hjerne til at fokusere på det positive Find glæden i hverdagen Hvad er det første, du tænker, når du

Læs mere

Brugerundersøgelse af DFTI s uddannelse til Familie- og Psykoterapeut

Brugerundersøgelse af DFTI s uddannelse til Familie- og Psykoterapeut Brugerundersøgelse af DFTI s uddannelse til Familie- og Psykoterapeut Hvilke ændringer har uddannelsen haft for din jobsituation? (Der kunne vælges flere svar) 1: Nyt job, hvor jeg bedre kan bruge mine

Læs mere

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk

Almine Nikontovic, AIN VISION, coaching og stressforebyggelse - www.idlifecoachnord.dk Udtalelser om HjertetsVej I virkeligheden er der kun en måde at beskrive HjertetsVej på - PRØV DET, det er alle pengene værd! Det, du investerer i Sina, vil komme igen på så mange planer som: mentalt,

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

CENTER FOR BØRN UNGE OG FAMILIER UNGEENHEDEN

CENTER FOR BØRN UNGE OG FAMILIER UNGEENHEDEN CENTER FOR BØRN UNGE OG FAMILIER UNGEENHEDEN ORGANISATIONS DIAGRAM CBUF Administration Ungeenheden Christian I Overvad Leder Center for Børn Unge og Familier Mikkel Hastrup Centerleder Integration og Specialteam

Læs mere

Er vi ikke alle som fluen i vinduet, det meste af vores liv. Vi bliver ved med at gøre de samme ting og forventer et andet resultat.

Er vi ikke alle som fluen i vinduet, det meste af vores liv. Vi bliver ved med at gøre de samme ting og forventer et andet resultat. 1 I min vindueskarm ligger en død flue. I dens evige kamp for at flyve mod lyset har den slået sin jordiske krop så slemt, at den nu ligger livløs hen. Det får mine tanker til at vandre. Er det mon det

Læs mere

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er:

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er: regelsæt for Gedsted Skole & Børnehus VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING Vores værdier er: Dét forstår vi ved værdien: Læring Fællesskab Læring er tilegnelse af viden og kundskaber gennem processer, som

Læs mere

Lær at udfordre din angst

Lær at udfordre din angst Angst Lær at udfordre din angst Har du angst som forhindrer dig i at have en god hverdag, kan vi tilbyde dig et forløb i Den Gode Modtagelse. Vi vil i gruppen: Støtte dig i at arbejde med din angst Give

Læs mere