Gennem 2008, 2009 og 2010 har der været 118 elever fra Slagelse kommune i seriøse EGU overvejelser.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gennem 2008, 2009 og 2010 har der været 118 elever fra Slagelse kommune i seriøse EGU overvejelser."

Transkript

1

2 Indledning EGU i Slagelse Kommune i Slagelse kommune er kommet på EGU landkortet. Vi har ved udgangen af 2010 fået gennemført det forventede antal egu pladser, og fra november 2010 er Slagelse kommune med i det nationale projekt Sæt skub i EGU. Uddannelse er en del af strategien om at 95 % af alle unge skal have en ungdomsuddannelse, herunder Slagelse kommunes målsætning om ungdomsuddannelse til alle, som fundamentet for et kompetent voksenliv. Den økonomiske krise har også ramt EGU, ligesom andre uddannelser der er vekseluddannelse mellem skole og praktik i virksomheder (private som offentlige). Vi har derfor også haft vanskeligheder med at skaffe praktikpladser i det private. Løntilskuddet på 30 kr. pr. time i 7 mdr. har hjulpet, men er der ikke tilstrækkelige opgaver i virksomheden, så har det ingen betydning. I slutningen af 2010 er det besluttet at videreføre tilskudsordningen for var år 3 med EGU i Slagelse kommune. I årets løb har der været arbejdet med 44 egu-planer: 10 Egu-elever har gennemført deres uddannelse. Heraf har 2 efterfølgende fået ordinær læreplads, og 2 er gået i videre uddannelse. 2 Egu-elever har positive afbrud for at gå i læreforhold eller i ordinær uddannelse. 10 Egu-elever har afbrudt deres uddannelse. Heraf 2 på grund af graviditet, 1 på grund af handicap (mulig STU), 2 på grund af manglende praktik, 1 til arbejde, 2 på grund af umodenhed, 1 muligvis ikke egnet og 1 til videre overvejelser. Resten er fortsat i EGU EGU Statistik 2008/2009 /2010, Slagelse kommune Gennem 2008, 2009 og 2010 har der været 118 elever fra Slagelse kommune i seriøse EGU overvejelser. Heraf er de 53 startet i EGU forløb, 3 er stadig i afklaring/planlægning og de 62 viste sig alligevel ikke pt at være aktuelle, og er vejledt til andet: Af de 62 ikke aktuelle fortsatte 9 i arbejde, 29 i anden uddannelse, 9 overgik til vejledning i andet regi, 10 opgav planerne pga sygdom/handicaps, 3 opgav af økonomiske årsager og 2 fraflyttede kommunen.

3 Af de 53 der startede i forløb har de 9 allerede gennemført uddannelsen. 22 er stadig i gang med deres EGU i Slagelse kommune, en har fortsat forløbet i en anden kommune, 6 har afbrudt for at gå i ordinær uddannelse og 16 har afbrudt forløbet, typisk af helbredsmæssige og sociale årsager Fordelt på køn, alder og brancher ser de 53 forløb således ud:

4 Beskrivelse af Egu-forløb igangsat i 2008 og 2009 og 2010 Konkret beskrivelse af samtlige EGU forløb igangsat i perioden Vi har valgt at medtage alle i denne rapport, fordi det giver et mere samlende billede af målgruppens profil, samt af hvor det har været muligt i henholdsvis private og offentlige virksomheder at skaffe praktikpladserne. Beskrivelse af Egu-forløb fra (Tilføjelser med kursiv er opdateringer primo januar 2011) 1. Egu-elev: Uddannelsesområde: Alu-tømrerområde Alder ved start: 17 år Start: September 2008 Slut: september 2010 Private virksomheder Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Svært ved at klare sig i grundskolen på grund af indlæringsmæssige problemer. Har igennem skoleforløbene haft svært ved at koncentrere sig. Det vurderes, at han ikke på nuværende tidspunkt vil kunne klare et ordinært uddannelsesforløb. Ønskede oprindeligt at uddanne sig til smed, men efter flere praktikpladser, som ikke fungerede efter hensigten, blev en praktik etableret i en alu-tømrer virksomhed, som ønskede at fortsætte samarbejdet. Uddannelsesplan Praktik i alu-virksomhed, kørekort erhverves efter ønske fra virksomheden, erhvervelse af truckcertifikat samt dele af grundforløb og relevante kurser inden for uddannelsesområdet. Planen er siden ændret, da eleven efter ca ½ år blev fyret på grund af attitudeproblemer. Har siden haft praktik i metalvirksomhed, men blev også her fyret grundet attitudeproblemer. Fremtid Eleven er efter afsluttet plan gået i ordinær uddannelse.

5 2. Egu-elev: Uddannelsesområde: Entreprenørområdet Alder ved start: 18 år Start: Marts 2008 Afbrudt: juni 2009 Privat virksomhed Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Har været elev på forskellige grundskoler og efterskoler. Lider af ordblindhed. Ønsket ordinær uddannelse som bygningsmaler, men var klar over, at det kunne blive for svært for ham. Praktikforløb i enkeltmandsfirma, som udfører malerarbejde såvel som småarbejde indenfor murer- og tømrerbranchen. Firmaet ønskede at fortsætte samarbejdet som egu-praktikvært. Erhvervelse af kørekort, dele af grundforløb indenfor malerfaget samt murerfaget. Der er i planen indlagt forskellige praktikforløb i murer- og tømrervirksomheder, hvor der vil blive lagt vægt på opsætning af fliser, filsning af vægge, opsætning af køkkener og gipsvægge. Firmaet vil gerne ansætte ham efter endt uddannelse. Dog er firmaet i øjeblikket hårdt ramt af krisen. Eleven har siden afbrudt planen og startet en ny plan indenfor service og transport. 3. Egu-elev: Uddannelsesområde: Metal Alder ved start: 19 år Start: Oktober 2008 Slut: Oktober 2010 Privat virksomhed Baggrund og begrundelse for Egu-forløb Har gået på flere forskellige grundskoler, hvor han altid har fået specialundervisning. Er ordblind. Har gået på Korsør ProduktionsHøjskole før, har arbejdet på smedevirksomhed og ønsker at blive smed. Har været i praktik i enmandssmede-virksomhed, som gerne vil indgå Egu-samarbejde. Planen indeholder udover oplæring i virksomhed, dele af smedegrundforløb samt AMU-kurser i svejsning. Firmaet vil gerne ansætte ham efter endt uddannelse. Eleven er siden blevet ansat i virksomheden. 4. Egu-elev: Uddannelsesområde: Pædagogisk arbejde Ung Kvinde Alder ved start: 19 år Start: november 2008 Slut: Oktober 2010 Daginstitution, Slagelse

6 Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Eleven har anden etnisk baggrund end dansk og har dårlige skolekundskaber. Vil have svært ved tage en ordinær uddannelse. Ønsker at arbejde i multietnisk børnehave. Efter et praktikforløb valgte institutionen at indgå i et Egu-samarbejde. Udover praktisk oplæring i daginstitution er der indlagt forskellige AMU kurser i pædagogiske emner. Planen består desuden af dele af Social Sundheds skolens grundforløb. Det er uvist, om hun kan klare højere uddannelse end denne, men det er målet, at hun ved at deltage på Social og Sundhedsskolens grundforløb vil kunne få bedre muligheder for uddannelse og arbejde. Eleven har sidenhen afbrudt på grund af graviditet. 5. Egu-elev: Uddannelsesområde: Dagligvareforretning Ung kvinde Alder ved start: 19 år Start: November 2008 Slut: Oktober 2010 Privat virksomhed Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Har gået i specialklasse igennem 9 år, været på Julemærkehjem på grund af kraftig overvægt, deltaget på guidet grundforløb i et år indenfor ernæring, hvorefter hun kom på Korsør ProduktionsHøjskole. Afprøvet forskellige praktikforløb indtil en Supermarkedskæde forretning indvilligede i en praktik og efterfølgende viste interesse for at indgå i et samarbejde. Praktisk oplæring i forretning med forskellige ansvarsområder, faglige kurser inden for Supermarkedets egne uddannelseskurser, relevante kurser indenfor samt højskoleophold. Firmaet vil muligvis ansætte hende, ifald hun opnår tilfredsstillende kompetencer i løbet af uddannelsesperioden. Eleven har fuldført sin uddannelse og er arbejdssøgende. 6. Egu-elev: Uddannelsesområde: Serviceassistent Ung kvinde Alder ved start: 18 år Start: Maj 2008 Slut: Maj 2010 Aktivitetscenter for ældre Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: 10 års skolegang uden eksamen. Har gået i specialklasse. Afbrudt forløb på HG, holdt op da det var for svært. Har haft forskellige småjobs før hun kom på Korsør ProduktionsHøjskole. Praktikforløb på et af Slagelse Kommunes aktivitetscentre for ældre som serviceassistent. Deltage på serviceassistentuddannelsens merituddannelse.

7 Der vil formentlig ikke være midler til at ansætte hende efter endt uddannelse, men gennem de allerede opnåede sejre i uddannelsesforløbet har hun ytret ønske om at gå videre i uddannelse til Social og Sundheds-hjælper og måske Social og Sundheds-assistent. Eleven har afsluttet og er fraflyttet kommunen. 7. Egu-elev: Uddannelsesområde: Reparatør af små-maskiner/bådmotorer Ung Mand Alder ved start: 22 år Start: Juni 2008 Slut: december 2010 Arbejdsgivere: Private arbejdsgivere Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Efter 10 års skolegang kom han på erhvervsskole indenfor transport og logistik, derefter grundforløb som maler, derefter maskinføreruddannelse, men kunne ikke bestå biologi. Har været igennem utallige praktikforløb gennem folkeskole og produktionsskole. Har aldrig haft arbejde. Praktikplads med oplæring indenfor reparation af små maskiner samt bådmotorer. Erhvervelse af kørekort samt truckcertifikat. Gennemgår dele af tre hovedforløb indenfor knallertmotorer samt dele af 3 hovedforløb indenfor bådmekaniker. Derudover deltager han på specifikke faglige kurser samt tager stort kørekort samt vogntog. Det er uvist, om virksomheden har penge til at ansætte ham efter endt uddannelse, men ved at gøre uddannelsen bred, skulle der være muligheder for ansættelse indenfor forskellige reparationsværksteder. Planen blev forlænget, da der blev mulighed for at komme i praktik som maskinfører. 8. Egu-elev: Uddannelsesområde: Cykelmekaniker assistent Alder ved start: 22 år Start: September 2008 Slut: september 2010 Privat Arbejdsgiver Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: 10 års skolegang efterfulgt af flere grundforløb. Ordblind og dårlige matematikkundskaber. Har gennemført utallige praktikforløb, men har aldrig haft arbejde. Deltog på Grønt område på Slagelse Produktionsskole. Ønskede oprindeligt at blive anlægsgartner, men kunne ikke gennemføre sprøjtecertifikatsprøven. Praktikplads med praktisk oplæring på cykelværksted. Planen indeholder desuden dele af 4 hovedforløb indenfor cykelmekanikeruddannelsen. Der er mulighed for, at virksomheden vil oprette en Ny Mesterlære plads, hvis de første skoleforløb forløber godt. Eleven har fuldført sin uddannelse og er arbejdssøgende.

8 9. Egu-elev: Uddannelsesområde: Pædagogisk arbejde Ung kvinde Alder ved start: 19 år Start: September 2008 Slut: november 2010 Kommunal børneinstitution Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: 9 års skolegang, to gennemførte grundforløb, to afbrudte uddannelser, har haft flere forskellige små-jobs uden at kunne blive i hverken uddannelse eller arbejde. Praktik i kommunal børnehave samt diverse pædagogiske kurser gennem AMU. Dansk på VUC for at forbedre sit skriftlige sprog samt for at udvide sit ordforråd. Går videre med pædagogpakken på VUC. Det er uvist, om institutionen vil have midler til at ansætte en medhjælper, men ved at have opnået større modenhed og indsigt, kan det være muligt, at hun vil benytte sin uddannelse til at påbegynde en videre uddannelse som pædagogisk assistent. Eleven er gået i videre uddannelse. 10. Egu-elev: Uddannelsesområde: Træ Alder ved start: 16 år Start: Oktober 2008 Slut: Oktober 2010 Privat arbejdsgiver Baggrund og begrundelse for Egu-forløb 9 års skolegang, efterskole, specialundervisning. Eleven har indlæringsvanskeligheder i dansk og matematik. Var på visitationstidspunktet allerede i gang som arbejdsdreng i tømrervirksomhed, som indvilligede i at lave et Egu-forløb. Uddannelsesplan Planen består af to elementer: Oplæring i virksomheden samt dele af 20 ugers grundforløb, som kan splittes op i flere dele. Fremtid Praktikvirksomheden er indstillet på, at tage eleven i ordinær læreplads, hvis han kan gennemføre grundforløbet. Eleven har gennemført, desværre gik firmaet konkurs. Eleven har siden selv fundet en plads som ordinær lærling. 11. Egu-elev: Uddannelsesområde: Levnedsmiddel Ung kvinde Alder ved start: 19 år Start: November 2008 Slut: November 2010 Privat arbejdsgiver Baggrund og begrundelse for Egu-forløb Eleven har motoriske problemer på grund af arvelig sygdom, der blandt andet gør, at hun ikke kan deltage fuldt ud på ordinær ungdomsuddannelse.

9 Uddannelsesplan Planen er sammensat af virksomhedspraktik i plejehjemskøkken, dele af grundforløb levnedsmiddel samt dele af første hovedforløb. Fremtid Det er uvist, om eleven kan blive i virksomheden efter endt uddannelse eller om eleven kan gennemgå en ordinær uddannelse efterfølgende. Eleven flyttede, men har gennemført sin uddannelse. 12. Egu-elev: Uddannelsesområde: Pædagogisk arbejde Ung kvinde Alder ved start; 19 år Start: December 2008 afbrudt: sept Kommunal institution Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Eleven har haft svært ved at gennemføre ordinære uddannelsesforløb. Har to afbrudte forløb bag sig. Mangler den modenhed, som et Egu-forløb kan give hende. Uddannelsesplan Praktik i daginstitution afbrudt af relevante kurser. Planen afsluttes med dele af grundforløb på Social og Sundheds-skolen. Fremtid Det er målet, at eleven efter færdiggjort Egu, kan gå videre i ordinær uddannelse. Eleven afbrød grundet graviditet 13. Egu-elev: Uddannelsesområde: Slagteri og levnedsmiddel Alder ved start: 19 år Start: December 2008 Slut: December 2010 Privat arbejdsgiver Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Eleven har fået specialundervisning og har generelle indlæringsvanskeligheder samt en lidt rodet social baggrund. Han har dog udviklet sig en del på Korsør ProduktionsHøjskole, så Egu ses som en mulighed. Uddannelsesplan Planen består af forløb på Korsør ProduktionsHøjskole med praktikforløb, praktik i virksomhed samt dele af grundforløb på erhvervsskole. Fremtid Det er målet, at eleven gennemfører et helt grundforløb, for derefter om muligt gå i ordinært uddannelsesforløb. Planen blev afbrudt, da eleven fik en ordinær læreplads.

10 14.. Egu-elev: Uddannelsesområde: Pædagogisk arbejde Alder ved start: 18 Start: August 2008 Kommunal institution Slut: August.2010 Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Stærk tvivl om egne evner forårsaget af umodenhed og ret beskyttet baggrund har gjort eleven usikker om egen uddannelsesformåen i det ordinære uddannelsessystem. Planen består af praktik i daginstitution afbrudt af relevante pædagogiske kurser via AMU og Social og Sundheds-skolen. Planen indeholder i sidste del enkelte fag på VUC til brug for videre uddannelse. Fremtid Det er målet, at eleven modnes således, at han kan gå videre i uddannelsessystemet med en pædagogisk uddannelse for øje. Eleven fortsatte med HF fag og gennemførte pædagogpakken. 15. Egu-elev. Uddannelsesområde: Metal Alder ved start: 19 år Start: Juli 2008 Slut: februar 2011 Arbejdsgiver: Kommunal materielgård Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Eleven har gået i specialklasse for ordblinde, og er konstateret talblind, Har desuden flere afbrudte grundforløb bag sig. Planen består i praktisk oplæring på smede/reparationsværksted på kommunal materielgård afbrudt af relevante kurser på AMU. Oplæring på andre smedeværksteder i kortere perioder. Planen indeholder desuden erhvervelse af kørekort samt truck-certifikat. Enkelte dele af hovedforløb indenfor smedefaget er indlagt i planen. Planen er forlænget ½ år for at give eleven så mange kurser som muligt ved jobsøgning. Fremtid. Der er mulighed for ansættelse i firmaet efter endt uddannelse. 16. Egu-elev. Uddannelsesområde: Serviceassistent Ung Kvinde Alder ved start: 18 Start: December 2008 Slut: December 2010 Arbejdsgiver: Kommunalt aktivitetscenter for ældre Baggrund og begrundelse for Egu-forløb Eleven har igennem sit grundskoleforløb lidt af stor usikkerhed og en form for depression, der har gjort hende usikker overfor valg af uddannelse. Hun er dog blevet noget mere afklaret under sit ophold på Korsør ProduktionsHøjskole, og målet er, at hun ved at gennemføre Egu, nemmere vil kunne beslutte sig for eventuelt at gå videre på ordinær uddannelse.

11 Planen indeholder praktisk oplæring indenfor serviceassistent området på et af Slagelse Kommunes Aktivitetscentre for ældre borgere. Der er i planen indlagt serviceassistent merit elementer. Det er planen, at eleven fortsætter i det ordinære uddannelsessystem efter endt uddannelse. Planen blev afbrudt grundet sygdom. 17. Egu-elev. Uddannelsesområde: Dagligvareforretning Alder ved start: 19 Start: September 2008 Slut: August 2010 Privat arbejdsgiver Baggrund og begrundelse for Egu-forløb Eleven har haft svært ved at gennemføre forskellige grundforløb. Lider under overvægt, ordblindhed og manglende selvtillid. Havde fra start ret dårligt fremmøde, men bliver mere og mere engageret under sit ophold på Korsør ProduktionsHøjskole, hvilket resulterer i, at han mener sig klar til at få en butiksuddannelse igennem Egu. I planen var først indlagt et højskoleophold med vægt på kostomlægning. Det blev snart ændret, da eleven led af hjemve. Uddannelsesplanen indeholder praktisk oplæring i større og mindre kolonialvirksomheder, relevante kurser samt skoleforløb på Handelsskole. Der er gode muligheder for, at eleven går i ordinær uddannelse efter endt Egu. Planen blev afbrudt, da eleven fortsatte på handelsskole på ordinære vilkår. 18. Egu-elev. Uddannelsesområde: Køkken/levnedsmiddel Alder ved start: 18 Start: April 2008 Afbrudt: Oktober 2008 Private arbejdsgivere Baggrund og begrundelse for Egu-forløb Eleven har en del sociale problemer og har til tider været involveret i lidt skumle miljøer. Har afbrudt læreplads som kokkeelev på stort hotel, da presset blev for stort. Mangler opbakning fra hjemmet, men har svært ved at bo alene. Har haft nogenlunde normal skolegang. Planen er sammensat af praktik hos to forskellige praktikværter samt dele af grundforløb og dele af første hovedforløb på teknisk skole. Planen blev afbrudt på grund af sygdom. Eleven blev indlagt på Ungdomspsykiatrisk hospital efter selvmordsforsøg. Eleven ønsker ikke på nuværende tidspunkt at genoptage sit Egu-forløb.

12 Beskrivelse af Egu forløb år Egu elev: uddannelsesområde: Smedefaget Alder ved start: 18 år Start oktober 2009 slut: oktober 2011 Privat arbejdsgiver Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Dårlig skolegang, ingen afgangseksamen, har en endnu ikke afsonet voldsdom ventende, og ser sig ikke i stand til at følge en ordinær uddannelse på grund af sociale og personlige problemer. Uddannelsesplanen består af praktisk oplæring på værkstedet samt kurser på AMU center: svejsekurser, truck certifikat med videre. Eleven får matematikundervisning for at forberede ham til eventuelt at tage grundforløb. Firmaet ønsker at tage ham i ordinær læreplads, hvis praktikken forløber planmæssigt. Firmaet kræver kørekort. Eleven afbrød for at komme i mesterlære samme sted. 20. Egu-elev: uddannelsesområde: serviceassistent Ung kvinde Alder ved start: 19 år Start: marts 2009 slut: august 2011 Kommunalt aktivitetscenter for ældre. Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Dårlig skolegang, ordblind med indlæringsvanskeligheder og mange skoleskift. Eleven er ikke på nuværende tidspunkt i stand til at tage en ordinær uddannelse. Planen er sammensat af praktik på et kommunalt aktivitetscenter afbrudt af uddannelsesdele af merituddannelse til serviceassistent. Det er muligt at finde beskæftigelse indenfor faget. 21. Egu-elev: Uddannelsesområde: Elektronik Alder ved start: 17 år Start: juni 2009 slut: juni 2011 Privat arbejdsgiver Baggrund og begrundelse for Egu-forløb: Eleven er ordblind og har i hele sit skoleforløb fået specialundervisning. Han har ingen afgangsprøve, og mener ikke selv, at han ville kunne klare et ordinært uddannelsesforløb på nuværende tidspunkt.

13 Planen er sammensat af praktisk oplæring i et maritimt elektronikfirma, prøveforberedende undervisning i dansk og matematik samt relevante kurser på teknisk skole. Firmaet er interesseret i ansættelse af eleven efter endt uddannelse. 22. Egu-elev: Uddannelsesområde: service/transport Alder ved start: 20 Start: august 2009 slut: april 2011 Kommunalt plejehjem Eleven er ordblind, har gået på adskillige grundskoler og efterskoler, har forsøgt sig i det ordinære uddannelsessystem uden held, har afbrudt en Egu-plan for at arbejde på fabrik, men blev fyret. Ønsker nu helt at skifte retning. Planen er sammensat af praktisk oplæring i servicefunktioner på plejehjem, afbrudt af uddannelsesdele af merituddannelsen indenfor serviceassistentuddannelsen, samt kurser indenfor transport. Det er muligt at få arbejde indenfor faget, muligvis endda på plejehjemmet. Afbrudt for at gå i ordinær uddannelse. 23. Egu-elev: Uddannelsesområde: Pedelmedhjælper/servicemedarbejder Alder ved start: 21 år Start: september 2009 slut: september 2011 Kommunale virksomheder Eleven har for år tilbage været Egu-elev, men kunne ikke gennemføre uddannelsen på daværende tidspunkt. Har siden været på grundforløb i lang tid på Selandia, men kunne ikke gennemføre forløbet. Har gået på mange grundskoler med specialundervisning. Planen er sammensat af praktik på forskellige virksomheder og institutioner, først med base i værkstedsskole, dernæst hos anden arbejdsgiver, samt relevante kurser. Det er på nuværende tidspunkt ikke afklaret. 24. Egu-elev: Uddannelsesområde: Pedelmedhjælper/servicemedarbejder Alder ved start: 22 år Start: september 2009 slut: september 2011 Kommunal virksomhed: Pedelfunktion

14 Eleven har ikke afsluttet prøveforberedende undervisning. Han har ikke været i gang med nogen form for uddannelse, bortset fra ophold på produktionsskole i anden kommune. Han er flyttet en del rundt sammen med syg mor. Har ingen sociale relationer og er ikke indstillet på en ordinær uddannelse. Planen er sammensat af praktik på virksomheden afbrudt af relevante kurser. Der er desuden indlagt matematikundervisning i planen samt kørekort. Det er på nuværende tidspunkt ikke afklaret. 25. Egu-elev: Uddannelsesområde: pædagogområdet Ung kvinde Alder ved start: 20 år Start: september 2009 slut: september 2011 Arbejdsgiver: kommunal børneinstitution Eleven har ikke gennemført 9. klasses prøver, er ordblind og har gået i specialskole. Hun har et barn på 1 år og mener ikke, at hun endnu - med sin skolemæssige baggrund - kan klare en ordinær uddannelse. Planen er sammensat af praktik i børneinstitution afbrudt af relevante kurser samt prøveforberedende undervisning i dansk. Det er planen, at eleven fortsætter uddannelse indenfor pædagogik eller SoSu-området. 26. Egu-elev: Uddannelsesområde: Naturpleje/naturformidler Alder ved start: 19 år Start: marts 2009 slut: marts 2011 Privat arbejdsgiver Eleven er meget uselvstændig, genert og usikker. Han har ikke gennemført 9.klasses prøve og fungerer dårligt i skolemæssige sammenhænge. Det er et af formålene med planen, at eleven bliver mere moden gennem forskellige kurser, der blandt andet kræver verbale udfoldelser. Planen er sammensat af praktik hos forskellige mestre, udfordrende korte kurser på højskole samt faglige kurser, afsluttende med dele af grundforløb på Selandia. Der er efter praktikværts anbefaling indlagt erhvervelse af kørekort i planen. Endnu ikke afklaret.

15 27. Egu-elev: Uddannelsesområde: Vulkanisør/automontør Alder ved start: 22 år Start: maj 2009 slut: maj 2011 Arbejdsgiver: Privat arbejdsgiver. Eleven har dårlige skolekundskaber, har afbrudt flere grundforløb og ønsker ingen ordinær uddannelse. Har attitude problemer, der skaber problemer for ham. Har i perioder ernæret sig ved at arbejde hos forskellige skrothandlere. Planen er sammensat af oplæring på værksted, truckcertifikat samt andre relevante kurser indenfor faget. Virksomheden kræver kørekort til personbil samt stort kørekort. Der er mulighed for ansættelse i firmaet. 28. Egu-elev: Uddannelsesområde: Praktisk arrangør af koncerter med videre Alder ved start: 22 år Start: juni 2009 slut: juni 2011 Arbejdsgiver: Kommunal institution Eleven har frekventeret mange skoler i sin opvækst på grund af ophold i forskellige plejefamilier. Har afbrudt flere grundforløb og har ernæret sig som kok, tjener, musiker og andet. Har opgivet ordinær uddannelse på grund af rodet liv og til tider misbrugsproblemer. Planen indeholder praktisk arbejde, arrangøropgaver, kurser i booking, web-design og regnskab. Der er endnu ikke taget stilling. Planen blev afbrudt på grund af sygdom. 29. Egu-elev: Uddannelsesområde: serviceassistent Ung kvinde Alder ved start: 17 år Start: november 2009 slut: oktober 2011 Arbejdsgiver: Kommunalt plejehjem Dårlig skolegang. Har dog gennemført 9. klasses afgangsprøve i dansk og matematik på Korsør ProduktionsHøjskole. Eleven har dårlige skoleerfaringer og ønsker endnu ikke en ordinær uddannelse. Det er planen, at give eleven gode praktiske erfaringer for derigennem at få hende videre i uddannelsessystemet. Planen indeholder praktik på plejehjem afbrudt af relevante kurser.

16 Ordinær uddannelse. Planen blev afbrudt på grund af graviditet. 30. Egu-elev: Uddannelsesområde: Dyrepassermedhjælper Ung kvinde Alder ved start: 17 år Start: august 2009 slut: august 2011 Arbejdsgiver: Privat Zoo samt dyrehandler. Eleven er delvis handicappet efter hjerneskade og har indlæringsproblemer. Hun er desuden meget umoden. Hun har fulgt et kortere forløb på teknisk skole indenfor dyrepasserområdet, men kunne ikke følge med. Planen indeholder praktik i Zoologisk have med undervisning på stedet. Der vil i perioder være oplæring hos landmænd og dyrehandlere. Der er i planen indlagt dele af grundforløb på teknisk skole. Endnu ikke afklaret. Planen blev afbrudt, da eleven ikke syntes at kunne magte de opgaver, der var indeholdt i uddannelsen. 31. Egu-elev: Uddannelsesområde: Medhjælper ved opsætning af lys og lyd. Alder ved start: 17 år Start: juni 2009 slut: juni 2011 Arbejdsgiver: Privat firma. afbrudt: november 2009 Eleven er vokset op i et meget ustabilt miljø med mange misbrugsproblemer. Har efter endt skolegang arbejdet som tjener, opvasker og maler. Har selv haft misbrug, men er under behandling. Praktisk oplæring i opsætning af lys og lyd til små og store arrangementer samt kurser i studieteknik, lyd- og lysopsætning samt sceneopsætning. Firmaet kræver erhvervelse af kørekort. Mulig ansættelse i firmaet. Planen blev afbrudt grundet psykisk sygdom. 32. Egu-elev: Uddannelsesområde: Køkkenmedhjælper Ung kvinde Alder ved start: 21 år Start: november 2009 slut: november 2011 Arbejdsgiver: Kommunal virksomhed Eleven har før været tilknyttet CSU. Det er her vurderet, at hun kan gennemføre en Egu-uddannelse.

17 Praktisk oplæring i køkkenfunktioner, undervisning i elementær regning, relevante kurser indenfor området. Der er endnu ikke taget stilling. 33. Egu-elev: Uddannelsesområde: Metal Alder ved start: 18 år Start: maj 2009 Slut: afbrudt oktober 2009 Arbejdsgiver: Privat virksomhed. Eleven har ustabile hjemlige forhold og er vokset op hos plejefamilier og opholdsteder og dermed skiftende skolegang. Har ikke kunnet overskue en ordinær skolegang. Det var planen, at eleven efter fuldført egu skulle kunne gennemføre en ordinær uddannelse. Praktisk oplæring på metalværksted afbrudt af svejsekurser, truckcertifikat samt andre relevante kurser. Firmaet kræver kørekort, da meget arbejde ligger udenfor arbejdsstedet. Eleven er holdt op efter eget og firmaets ønske. Hans nuværende sociale forhold samt rådgivning fra familien har gjort, at han ikke ønsker at fortsætte. 34. Egu-elev: Uddannelsesområde: betonkonstruktørområdet Alder ved start: 18 år Start: november 2009 slut: november 2011 Arbejdsgiver: Privat virksomhed/kommunal Eleven har haft dårlig skolegang med mobning. Har forsøgt sig på grundforløb, men udeblev. Eleven kan ikke overskue ordinær læreplads, da han i sin unge alder har etableret familie med barn. Har været meget uafklaret i forhold til fremtidig beskæftigelse. Praktisk oplæring indenfor faget afbrudt af relevante kurser indenfor området. Arbejde indenfor betonbranchen/mekaniker Under praktik i kommunal virksomhed har det vist sig, at eleven har gode evner inden for motorer, og ønsker nu efter endt uddannelse at gå i ordinær uddannelse. 35. Egu-elev: uddannelsesområde: pædagogisk område Alder ved start: 22 år Start: december 2009 slut: november 2011 Arbejdsgiver: kommunal skole/sfo

18 Eleven er meget genert og har svært ved at etablere sociale kontakter til jævnaldrende. Har desuden lidt af depressioner. Eleven har før været tilmeldt pædagogisk uddannelse, men var for umoden og uselvstændig til at kunne gennemføre. Planen består af praktisk deltagelse i SFO samt agere som hjælpelærer i indskolingsfasen samt pædagogiske kurser, som kan gøre ham klar til videre uddannelse. Ønsker at fortsætte uddannelse på det pædagogiske område. 36. Egu-elev: Uddannelsesområde: pædagogisk område Alder ved start: 20 år Start: december 2009 slut: november 2011 Arbejdsgiver: kommunal børneinstitution Eleven er stærkt ordblind og har været nødt til at afbryde SoSu-grundforløbet, hvor han deltog for at uddanne sig til pædagogisk assistent. Efter anbefaling fra Social- og Sundhedsskolen starter eleven på Egu, for herigennem eventuelt at opnå færdigheder, så han senere kan gennemføre en ordinær uddannelse. Planen består af praktisk deltagelse i arbejdet på institutionen samt pædagogiske kurser. Ønsker at fortsætte uddannelse på det pædagogiske område. 37. Egu-elev: Uddannelsesområde: transport/bygge-anlæg Alder ved start: 19 år Start: december 2009 slut: november 2011 Arbejdsgiver: Privat arbejdsgiver Ordblind med skiftende folkeskoler, har afbrudt flere grundforløb. Har en ret usikker baggrund uden den store opbakning, men er helt indstillet på at ville gennemføre en håndværksmæssig egu, for senere at gå i ordinær uddannelse. Planen består af praktisk oplæring samt kurser målrettet forberedelse til grundforløb på teknisk skole. Grundforløb på teknisk skole.

19 Beskrivelser af egu forløb år Egu-elev. Uddannelsesområde: Flyttemand/altmuligtmand Alder ved start: 22 år Start: januar 2010 Afbrudt: februar 2010 Arbejdsgiver: privat arbejdsgiver Eleven har for år tilbage været Egu-elev, men afbrød uddannelsen. Har siden forsøgt sig på arbejdsmarkedet og i uddannelsessystemet uden held. Oplæring i mangeartede arbejdsopgaver i et udlejnings/flyttefirma samt passende AMU-kurser. Planen afbrydes, da eleven får arbejde. 39. Egu-elev. Uddannelsesområde: Handel Ung kvinde Alder ved start: 20 år Start: april 2010 slut: april 2012 Arbejdsgiver: privat arbejdsgiver Skiftende skolegang, ordblindhed og afbrudte handelsskoleforløb. Praktisk oplæring i butik sluttende af med 40 uger på HG praktik-linien. Firmaet ønsker at tage eleven i ordinært lærlingeforhold efter planens gennemførelse. 40. Egu-elev: Uddannelsesområde: Køkkenmedhjælper Ung kvinde Alder ved start: 23 år Start: april 2010 afbrudt: juli 2010 Arbejdsgiver: private restaurantkøkkener Baggrund og begrundelse for egu-elev: Eleven har forsøgt sig med forskellige uddannelser, har forskellige dårlige skoleforløb bag sig og afbryder kokkeuddannelsen, da det bliver for svært for hende. Ønsker dog stadig at arbejde med madvarer. Planen består af tre forskellige forløb i restaurationskøkkener med praktisk oplæring, AMU kurser samt dele af grundforløb på Selandia. Planen bliver afbrudt, da flere involverede praktikpladser falder fra, og pigen flytter.

20 41. Egu-elev. Uddannelsesområde: Murer Alder ved start: 23 år Start: april 2010 afbrudt: Juli 2010 Arbejdsgiver: private firmaer Baggrund og begrundelse for Egu: Svær opvækst med mange sociale og psykiske problemer. Dårlig skolegang. Flere afbrudte grundforløb bag sig. Uddannelsesplan Praktisk oplæring indenfor murerbranchen samt relevante kurser på AMU. Planen måtte afbrydes, da det efter flere forskellige praktikophold viste sig, at firmaerne ikke havde arbejde nok. Eleven har efterfølgende fået arbejde. 42. Egu-elev. Uddannelsesområde: Pædagogmedhjælper Ung Kvinde Alder ved start: 19 år Start: maj 2010 slut: april 2012 Arbejdsgiver: Kommunal børneinstitution Svag skolebaggrund. Eleven har tidligere været i lærlingeforhold, som måtte opgives, da det var for svært at gennemføre. Praktisk oplæring i kommunal børneinstitution samt pædagogiske kurser. Planen afsluttes med et SoSu grundforløb. Fortsætter muligvis som SoSu hjælper. 43. Egu-elev. Uddannelsesområde: Køkkenmedhjælper Ung kvinde Alder ved start: 17 år Start: maj 2010 slut: april 2012 Arbejdsgiver: Kommunalt plejehjemskøkken Svag skolegang med indlæringsproblemer. Praktisk oplæring i køkken afbrudt af kurser på AMU. Planen sigter på, at gøre eleven klar til at tage grundforløb indenfor fødevarebranchen. Grundforløb indenfor køkkenbranchen.

21 44. Egu-elev. Uddannelsesområde: Pædagogisk arbejde Ung kvinde Alder ved start: 19 år Start: maj 2010 slut: april 2012 Arbejdsgiver: kommunal institution Svag skolebaggrund med flere afbrudte forløb. Læse og indlæringsproblemer. Praktisk oplæring i institutionen afbrudt af pædagogiske kurser. Planen afsluttes med grundforløb indenfor SoSu. Eventuel uddannelse indenfor SoSu-området. 45. Egu-elev. Uddannelsesområde: Vulkanisør Alder ved start: 22 år Start: juni 2010 slut: maj 2012 Arbejdsgiver: Privat firma Svag social og skolemæssig baggrund med en del kriminalitet. Praktisk oplæring indenfor området samt dele af automontøruddannelsen. Der er mulighed for ansættelse i firmaet. 46. Egu-elev. Uddannelsesområde: Landbrug Alder ved start: 17 år Start: juni 2010 Afbrudt: juli 2010 Arbejdsgiver: privat arbejdsgiver Mange skiftende skoleforløb og ustabil social baggrund. Ringe skolekundskaber grundet indlæringsvanskeligheder. Har afbrudt grundforløb på jordbrug, da han ikke kunne klare det teoretiske. Praktisk oplæring i landbrug med dyrehold samt kurser indenfor landbrug. Planen afsluttes med dele af grundforløb indenfor landbrug. Planen afbrydes, da eleven ikke møder stabilt.

22 47. Egu-elev. Uddannelsesområde: Landbrug/maskinfører Alder ved start: 20 år Start: juli 2010 Afbrudt: august 2010 Arbejdsgiver: privat Skiftende skoleforløb med ringe udbytte. Flere afbrudte grundforløb. Praktisk oplæring som maskinfører/landbrugsmedhjælper med AMU kurser indenfor maskinføring/transport og markarbejde. Planen afbrydes efter uoverensstemmelser med arbejdsgiver, sygdom i familien med mere. 48. Egu-elev: Uddannelsesområde: Lys og Lyd Alder ved start: 18 år Start: august 2010 Afbrudt: oktober 2010 Arbejdsgiver: Privat firma Baggrund og begrundelse for egu-elev: Eleven har før startet et egu-forløb, men måtte afbryde det på grund af sygdom. Planen består af praktisk oplæring indenfor lys og lyd, samt kurser vedrørende samme område. Derudover indeholder planen kurser i vagttjeneste. Eleven afbryder planen for at få arbejde i vikarbureau. 49. Egu-elev. Uddannelsesområde: Vulkanisør Alder ved start: 18 år Start: august 2010 Afbrudt: Oktober 2010 Arbejdsgiver: privat firma Baggrund og begrundelse for egu: Eleven har gået i specialklasse og har en del helbredsmæssige problemer. Planen var først at se, om eleven kunne klare 37 timers arbejde. Dernæst at se, om eleven på sigt kunne klare et ordinært uddannelsesforløb som mekaniker. Planen måtte afbrydes, da eleven ikke syntes at være motiveret til uddannelse. 50. Egu-elev. Uddannelsesområde: Tømrer Alder ved start: 17 år Start: august Arbejdsgiver: Privat

23 Bogligt svag umoden elev. Praktisk oplæring i stort tømrerfirma. Eleven er med i et udviklingsprojekt målrettet uddannelserne indenfor træfagenes byggeuddannelse for at opnå kompetencer på grundforløbsniveau. Ordinær tømreruddannelse. 51. Egu-elev. Uddannelsesområde: Pædagogisk arbejde Alder ved start: 18 år Start: august 2010 Arbejdsgiver: Kommunal juniorklub Eleven har afbrudt ungdomsuddannelse på grund af psykiske problemer og efter kort tid på ProduktionsHøjskolen søgte han om at blive Egu-elev, for derigennem at bearbejde sine sociale fobier. Planen er at gøre eleven i stand til ordinær uddannelse. Ønsker at uddanne sig til pædagog. 52. Egu-elev. Uddannelsesområde: Kokkefaget Alder ved start: 18 år Start: september 2010 Arbejdsgiver: Privat Eleven skulle egentlig have haft en ordinær læreplads samme sted, men arbejdsgiveren mente ikke, at eleven var klar, hverken modenhedsmæssigt eller motorisk. Praktisk oplæring i køkken med henblik på at kunne gennemføre grundforløb indenfor kokkefaget. Det er hensigten, at eleven vil kunne gennemføre grundforløb og eventuelt kunne starte et ordinært uddannelsesforløb samme sted. 53. Egu-elev. Uddannelsesområde: Lager og logistik Alder ved start: 24 år Start: december 2010 Arbejdsgiver: Stort varehuslager

24 Mange skoleskift med dårlig indlæring. Flere afbrudte grundforløb. Usikker social baggrund. Praktisk oplæring på lager afbrudt af fagligt relevante AMU kurser. Der er mulighed for ansættelse i firmaet efterfølgende. Sammenfatning på Egu-eleverne. Som det fremgår af beskrivelserne af EGU-elevernes baggrund, er de meget forskellige. Fælles gælder det dog, at de unge vurderes til ikke at kunne gennemføre eksempelvis en EUD (erhvervsuddannelse) på nuværende tidspunkt, og at mange af dem allerede har afbrudte uddannelsesforløb bag sig, primært på grund af boglige og/eller sociale problemer. Mange af de unge har gået i specialklasse, og det generelle billede er, at de har behov for en meget praktisk tilgang til læring. Men også enkelte unge som ikke på anden måde har kunnet gennemføre uddannelsesforløb, fordi der ikke lige var det specielle individuelle forløb, som er muligt at tilrettelægge under egu. Selvom vi har den tætte opfølgning via vores vejledere, så er der alligevel egu-elever, som må afbryde forløbet. Vi drøfter løbende årsager til dette, og det er selvfølgelig ikke entydigt, men dækker over alt fra at eleven ikke kunne komme i en situation, hvor pågældende ville kunne tjene egen løn ind, til graviditet, elever, der er for umodne, men som måske godt senere kunne frekventere et egu forløb, til elever, hvor vi i visiteringen har været for optimistiske, og hvor det viste sig, at eleven skulle have haft et mere beskyttet tilbud, og til at arbejdsmarkedet p.t. ikke har de praktikpladser, som er nødvendige i forhold til de pågældende unge. Det er fortsat vores erfaring, at succes med EGU-forløb kræver, at vi har løbende kontakt og meget tæt opfølgning fra vores vejleders side. Vejlederen skal være klar til at rykke ud med få minutters varsel, når der viser sig problemer med en elev på en arbejdsplads, i et undervisningsforløb, eller privat. Vejlederen fungerer både som mentor for den unge og som rådgiver/hjælper for arbejdsgiveren, om så godt som alt, fra papirarbejdet, og til at tage de vanskelige samtaler med de unge, og altså også være til rådighed hvis det kokser i privatlivet. I forbindelse med visitation, afklaring og opsøgning af praktikpladserne, har vi erfaret at følgende 3 hovedpunkter skal være opfyldt hos den unge: - eleven skal kunne arbejde 37 timer om ugen, og kunne møde til tiden. - være rimelig brancheafklaret - og en formodning om, at vedkommende skal kunne udfylde en arbejdsfunktion efter endt uddannelse til overenskomstmæssig løn. Er ovenstående ikke muligt at opfylde, er det heller ikke muligt at indgå en kontrakt med arbejdsgiver, som skal betale overenskomstmæssig løn i uddannelsesperioden varierende mellem kr kr. / mdr., dog med et løntilskud der giver kompensation for ca kr. pr. måned i de første 7 måneder.

25 Generelle erfaringer : Som vi også konstaterede i 2009, er EGU eleverne i hård konkurrence med de mange andre unge, der også er ude at søge praktikplads. På området med de ordinære erhvervsuddannelser er der også indført tilskud til arbejdsgiverne nu på kr. pr ny elevplads. Dertil kommer, at der er mere fleksible ordninger i forbindelse med den genindførte skolepraktik for disse elever, hvilket betyder, at eleverne, uden der er indgået uddannelsesaftale, kan få udlagt deres undervisning til eksempelvis en privat arbejdsgiver, som ikke har nogen lønudgifter i forbindelse med dette. Derfor må vi konstatere at EGU målgruppen for arbejdsgiveren ikke er lige så attraktiv, som andre ordninger, og det selvom arbejdsgiverne altså kan opnå relativt stort tilskud til lønnen, eller i perioder få hele lønnen dækket. Egu målgruppen er en sårbar gruppe, og øget ledighed gør dem blot ekstraordinære sårbare. Men der er kun en mulighed for at denne gruppe af unge bliver fastholdt på arbejdsmarkedet, og det er via yderligere kompetencer mere uddannelse - mere uddannelse! Vores store fælles udfordring består i at gruppen netop er træt af skole og uddannelse, derfor har vi også i stigende grad arbejdet med at elementer af egu forløbet skulle kompetencemæssigt svare til dele af grundforløb i Erhvervsuddannelserne. Vi ønsker at sikre, at egu eleverne ikke bliver ledt ind i en blindgyde såfremt der midlertidigt ikke er beskæftigelse indenfor fagområdet, og ønsker at de opnår kompetencer så de kan fortsætte med uddannelse efter EGU, såfremt de ønsker dette. Vi har i perioden arbejdet sammen med byggeriets uddannelser (både arbejdsgivere og lønmodtagers organisationer) samt erhvervsskolerne i Slagelse og Næstved, for at udvikle særlige forløb indenfor byggeriet, hvor intentionen er at egu eleven får direkte mulighed for kompetencer svarende til grundforløb indenfor det pågældende felt i erhvervsuddannelserne, og dermed mulighed for videre uddannelse umiddelbart efter egu, eller uddannelse i en arbejdsløshedsperiode. Materialer, foldere, kompetencevurderingsskemaer m.m. er udviklet, vi har dog slet ikke fået tilstrækkelig med elever i gang med denne mulighed, hvilket sikkert har flere forskellige grunde: byggeriets krise, og så har vi ikke været gode nok til at få muligheden eksponeret tilstrækkeligt hos potentielle unge, forældre m.m.. Der er en udfordring fremadrettet som bør afprøves. Sæt skub i EGU Som vi beskrev i indledningen er Slagelse kommune med i projektet Sæt skub i egu. Det er et projekt der sker i samarbejde med Undervisningsministeriet og KL, og hvor formålet er at sætte mere skub i erhvervsgrunduddannelsen (egu). Projektet løber over perioden fra 2010 til udgangen af 2012 og er en fortsættelse og videreudvikling af forløberen, Sæt skub i egu!, der blev afviklet i perioden Projektets formål er at øge kendskabet til egu, samt at understøtte udviklingen af metoder og organiseringsformer i det lokale arbejde med uddannelsen. Vi er altså godt i gang med EGU i Slagelse, men den økonomiske krise har øget nødvendigheden af en ekstraordinær indsats i forhold til sikring af et tilstrækkeligt antal praktikpladser, derfor er vi klar til at sætte ekstra SKUB i EGU. Forsøget, og den ekstra fokus og opmærksomhed dette medfører, betyder at vi forventer at kunne fastholde de måltal der aftalt for de næste 3 år.

26 Helt konkret skal der være tilstrækkelig praktikpladser tilstede i forhold til de måltal der er fastsat for 2011 og Vi skal have skabt et netværk af EGU ambassadører målrettet små og mindre virksomheder, og der skal være større virksomheds aftaler, så der alt i alt er etableret en bredere kreds, der vil arbejde for at antallet af praktikpladser er i overensstemmelse med den forventede fremtidige egu-målgruppe. Vi skal have en afklaring over størrelsen på egu-målgruppen i kommunen. Og endelig skal der i forbindelse med alle egu-planerne vurderes om eleven vil kunne opnå delvis eller helt kompetencer svarende til grundforløbet indenfor pågældende hovedområde Målgruppen til egu, og dermed også forsøget, er fortsat unge som vurderes til ikke at kunne gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse på nuværende, samt unge der har afbrudt en ungdomsuddannelse, og som vurderes at kunne profitere af egu. Når der i såvel den nye aftale om EGU i Slagelse for de kommende år, som i projektet er beskrevet at antallet af egu elever skal øges til 45 forløb, bygger det på nedenstående forudsætninger. Undervisningsministeriet og KLs samlede måltal i DK er 3000 egu forløb i år Så vil Slagelse kommunes andel beregnet udelukkende på baggrund af befolkningstal være 42 egu forløb. (Slagelse indbyggere, DK Anvendt forholdstal x/5511*77). Som beskrevet skal der ske en nærmere målgruppeafklaring. Hvor mange potentielle egu-elever er der i Slagelse kommune? Herunder præcisering af målgruppen i forhold til STU og andre lokale tilbud. Konkret skal der forsøges kortlagt antallet af elever i 8. og 9. klasse i skoleåret 2011/12 der ikke umiddelbart ville kunne gennemføre en kompetencegivende ungdomsuddannelse, men som kunne profitere af et EGUforløb evt. efter at have været igennem et ordinært produktionsskoleophold for at få afprøvet styrker og ønsker om fag. Undersøgelsen og afklaringen skal ske i samarbejde mellem Jobcenter, UU, UTA og EGU-Slagelse. Vi har vores organisation på plads omkring EGU, men oplever - som tidligere beskrevet - sager hvor manglende praktikplads er problemet for at kunne gennemføre en konkret plan. D.v.s. vejlederne har gjort en stor indsats, har været rundt til alle de virksomheder som de har en forestilling om kunne deltage som praktiksted, og har eks. haft involveret faglærer fra produktionsskolen som har specifik viden om et fagområde, og dermed kendskab til de lokale virksomheder. Når det så i en ellers umulig sag lykkedes at finde en praktikplads, viser det sig ofte at der er en særlig relation mellem den person som foreslår praktikstedet, og den kommende praktikvært. Netop relationen eller den særlige kontakt der kan være til en virksomhed, via ejerne, via faglige kontakter m.m.. den ønsker vi sat i system, så den kan komme i spil når de almindelige veje er opbrugte. Derfor vil vi systematisk med udgangspunkt i konkrete sager, hvor vi ikke kan finde praktikplads, søge kontakt til personer der formodes at have relationer til branchen/erhvervsområdet. Sigtet er at få dem sat i spil som ambassadører i en konkret sag og formidle kontakten til et praktiksted. Udover i de konkrete sager, at få fat i en ambassadør for lige netop denne unge som mangler praktikplads, vil vi orientere om ambassadør korpset i Erhvervsforeningen, brancheforeninger, seniorklubber, efterlønsklubber, fagforeninger, arbejdsgiverforeninger m.m.. Der vil blive udarbejdet en selvstændig Ambassadør Folder. På hjemmesiden EGU Slagelse vil der blive oprettet en Ambassadør liste, hvor det fremgår hvor de har skaffet en praktikplads. I lokalavis vil vi min. 1. gang indrykke annonce med Ambassadør liste. Kampagnen vil blive fulgt op med PR på lokale busser, med fremvisning af det gode eksempel. virksomhed x har ansat EGU elev y, billede, og henvisning til kampagnen.

27 Generelt om Erhvervsgrunduddannelse (EGU) Lovgivning Loven om EGU blev vedtaget i EGU er et supplement til de øvrige ungdomsuddannelser, og skal ses som et tilbud til de mindre bogligt indstillede unge med særlige behov, der ikke umiddelbart forventes at kunne gennemføre en af de øvrige ordinære ungdomsuddannelser. EGU er: Individuelt tilrettelagt uddannelse, der henvender sig til unge, som befinder sig i en utilfredsstillende uddannelses- eller beskæftigelsessituation i aldersgruppen år. Varer normalt 2 år (kan forlænges til 3 år) og indeholder praktik i offentlig eller privat virksomhed kombineret med relevante elementer af eksisterende uddannelser. Mindst 20 uger og højst 40 uger må være skoleundervisning. Eleverne får efter uddannelsen dimittendrettigheder og kan derved optages i en arbejdsløshedskasse. Formålet med EGU er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver umiddelbar adgang til at fortsætte i en erhvervskompetencegivende uddannelse, dels giver grundlag for beskæftigelse på arbejdsmarkedet. Erhvervsgrunduddannelsen skal tillige bidrage til at udvikle interesse for og evne til aktiv medvirken i et demokratisk samfund. Kommunalbestyrelsen tilrettelægger i samarbejde med de lokale uddannelsesinstitutioner erhvervsgrunduddannelse for unge under 30 år, der: bor i kommunen, ikke er under uddannelse eller er i beskæftigelse og ikke har forudsætning for umiddelbart at gennemføre en anden kompetencegivende uddannelse. I skoleperioderne modtager eleven skoleydelse, der udbetales af kommunen. I praktikperioderne i en virksomhed gælder overenskomstmæssig elevløn, som virksomheden udbetaler. Ved offentlig ansættelse betaler Slagelse kommune via EGU-budgettet elevlønnen. Det er kommunalbestyrelsens ansvar, at kommunens unge tilbydes EGU. Kommunalbestyrelsen kan indgå aftale med andre institutioner om tilrettelæggelse af EGU, og det er så denne mulighed der er benyttet i Slagelse kommune. Finansieringsmodellen for erhvervsgrunduddannelse (egu) Som følge af en aftale mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre af 7. maj 2009 omlægges finansieringsmodellen for egu til en delvis refusionsordning, hvor den enkelte kommune frem for den hidtidige generelle kompensation via bloktilskuddet, fremover modtager et aktivitetsafhængigt tilskud, der baseres på kommunens faktiske antal egu-elever og en del af de afholdte udgifter hertil. De kommunale udgifter, der ikke refunderes, indgår fortsat i budgetgarantien. Formålet med omlægningen er at forøge aktiviteten på egu ved at styrke kommunernes økonomiske incitamenter til at igangsætte egu-forløb, frem for at lade de unge modtage kontanthjælp.

28 Finansieringsomlægningen betyder: - Refusion på 65 pct. af udgifter til skoleydelse - Refusion på 50 pct. af udgifter til undervisning op til et beløb pr. årselev, der i 2010 udgør kr. - Refusion på 50 pct. af udgifter til de supplerende tilskud op til et beløb pr. elev pr. år, der i 2010 udgør kr. Alle udgifter til undervisning og skoleydelse i forbindelse med tilbud på værkstedsskoler, der kan erstatte egentlige praktikforløb, omfattes ikke af refusionsordningen, men er fortsat omfattet af budgetgarantien. Udbetalingen af refusion til kommunerne sker på grundlag af den enkelte kommunes indberetning om aktivitet og udgifter. Skoleophold på produktionsskoler, erhvervsskoler m.m. finansieres af staten via samme tilskud som institutionerne får til deres øvrige drift. Herudover er det en del af aftalen, at kommunerne fremover fritages for betaling af bidrag til staten for den aktivitet på produktionsskoler, der vedrører egu-elever. Information om EGU. I henhold til aftalen har vi forpligtet os til at varetage informationen omkring EGU. Der er til det formål udarbejdet en hjemmeside samt skriftligt informationsmateriale til arbejdsgivere og elever. Informationsarbejdet på det generelle plan er vigtigt, men det har også vist sig at praktikpladser/uddannelsespladserne hos arbejdsgiverne først og fremmest skaffes ved direkte henvendelse til potentielle arbejdsgivere. Det er en opgave som er yderst tidskrævende, men som er den metode der er nødvendig for at få afsat den konkrete unge. Vi er naturligvis til rådighed med yderligere oplysninger, henvendelse til Korsør ProduktionsHøjskole Mie Madsen, Viceforstander eller Gert Møller, Forstander. Tlf. :

1. Resume s Statistik over EGU Slagelse årgang 2008 og 2009 s Efter 2010 s Beskrivelse af Egu-forløb s. 7

1. Resume s Statistik over EGU Slagelse årgang 2008 og 2009 s Efter 2010 s Beskrivelse af Egu-forløb s. 7 Indhold 1. Resume s. 2 2. Generelle erfaringer fra 2009 s. 3 3. Statistik over EGU Slagelse årgang 2008 og 2009 s. 4 4. Efter 2010 s. 6 5. Beskrivelse af Egu-forløb s. 7 6. Sammenfatning på egu-eleverne

Læs mere

Erhvervs- GrundUddannelsen

Erhvervs- GrundUddannelsen Information om Erhvervs- GrundUddannelsen ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N 8000 Århus C Tlf: 8940 1370 Fax: 8613 5559 www.amcmidt.dk egu@msb.aarhus.dk INDHOLD Denne folder skal informere om ErhvervsGrundUddannelsen

Læs mere

Beskrivelse af EGU forløb Uddannelsesområde: Pleje af udendørsområder Ung mand Alder ved start: 20 Start: februar 2014 Slut: januar 2016

Beskrivelse af EGU forløb Uddannelsesområde: Pleje af udendørsområder Ung mand Alder ved start: 20 Start: februar 2014 Slut: januar 2016 Beskrivelse af EGU forløb 2014 1. Uddannelsesområde: Pleje af udendørsområder Alder ved start: 20 Start: februar 2014 Slut: januar 2016 Eleven er født med hjerteproblemer, er opereret flere gange som spæd,

Læs mere

EGU Slagelse Erhvervsgrunduddannelse Rapport 2012

EGU Slagelse Erhvervsgrunduddannelse Rapport 2012 EGU Slagelse Erhvervsgrunduddannelse Rapport 2012 I samarbejde med Jobcenter Slagelse Indledning EGU i Slagelse Kommune i 2012. Slagelse kommune er definitivt kommet på EGU landkortet. Der er i 2012 afviklet

Læs mere

Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter

Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter Ministeriet for Børn og Undervisning, november 2011 Egu-vejledning Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter 2011.1-1 - Indholdsfortegnelse Indberetning af aktivitet og refusionsberettigede

Læs mere

Men den håndholdte indsats med meget virksomhedspraktik på EGU har rent faktisk positiv effekt for mange af de unge.

Men den håndholdte indsats med meget virksomhedspraktik på EGU har rent faktisk positiv effekt for mange af de unge. Indledning EGU rapport 2013. Hermed rapport for 2013 vedrørende EGU ( erhvervsgrunduddannelse ) i Slagelse Kommune. Kontrakten har været indgået mellem Slagelse kommune og Korsør ProduktionsHøjskole. Opgaven

Læs mere

1. Omlægning af tilskud til institutionernes praktikpladsopsøgende arbejde

1. Omlægning af tilskud til institutionernes praktikpladsopsøgende arbejde Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser og produktionsskoler Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Vejledning til indberetning af aktivitet og refusionsberettigede udgifter for egu

Vejledning til indberetning af aktivitet og refusionsberettigede udgifter for egu Vejledning til indberetning af aktivitet og refusionsberettigede udgifter for egu Denne vejledning er tænkt som en hjælp, når kommunerne skal indberette aktiviteter og refusionsberettigede udgifter til

Læs mere

Indledning EGU rapport 2017 Generelt om Erhvervsgrunduddannelse (EGU) Lovgivning Om EGU

Indledning EGU rapport 2017 Generelt om Erhvervsgrunduddannelse (EGU) Lovgivning Om EGU RAPPORT 2017 Indledning EGU rapport 2017 Hermed rapport for 2017 vedrørende EGU (erhvervsgrunduddannelse) i Slagelse Kommune. Opgaven der er stillet af Slagelse kommune til Korsør ProduktionsHøjskole,

Læs mere

Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter

Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter Undervisningsministeriet, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, december 2018 Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter 2018.1 Sagsnummer: 18/15210-1 - Indholdsfortegnelse Indberetning

Læs mere

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU

Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU Punkt 2. Drøftelse af Budget 2017: Temadrøftelse af EGU 2016-002127 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget orienteres og drøfter temaemnet og tilkendegiver i hvilket omfang konklusionerne skal

Læs mere

Egu: erhvervsgrunduddannelsen. Giver Uddannelse. Erhvervsgrunduddannelsen (egu) - en skræddersyet arbejdspladsuddannelse

Egu: erhvervsgrunduddannelsen. Giver Uddannelse. Erhvervsgrunduddannelsen (egu) - en skræddersyet arbejdspladsuddannelse Egu: erhvervsgrunduddannelsen Klædt påerhvervsfolk til fremtiden Giver Uddannelse Erhvervsgrunduddannelsen (egu) - en skræddersyet arbejdspladsuddannelse Erhvervsfolk Giver Uddannelse Erhvervsgrunduddannelsen

Læs mere

Erhvervsfolk Giver Uddannelse

Erhvervsfolk Giver Uddannelse Erhvervsfolk Giver Uddannelse Erhvervs Grund Uddannelsen (EGU) en skræddersyet arbejdspladsuddannelse! Blomsterbutiksindehaver, Yvonne Jørgensen Jeg har sagt ja til en pige på EGU, fordi jeg simpelthen

Læs mere

Velkommen til mit oplæg om Omveje i Ungdomslivet

Velkommen til mit oplæg om Omveje i Ungdomslivet Velkommen til mit oplæg om Omveje i Ungdomslivet v/ UU-Vejleder (grundskoler) Specialvejleder (specialskoler) STU-vejleder (efter 10. klasse) Dorthe Elly Johansen Tlf. 72 36 61 47 dorjo@holb.dk UU Ungdommens

Læs mere

ErhvervsGrundUddannelsen - EGU... 3. Placering i uddannelsesbilledet... 3. Målgruppe... 4. Uddannelsesbeviset... 4. Opbygning... 5. Praktikdelen...

ErhvervsGrundUddannelsen - EGU... 3. Placering i uddannelsesbilledet... 3. Målgruppe... 4. Uddannelsesbeviset... 4. Opbygning... 5. Praktikdelen... VORDINGBORG KOMMUNE INDHOLD Denne folder skal informere om EGU. Informationen er henvendt til vejledere i Vordingborg Kommune og andre der ønsker grundlæggende viden om EGU og uddannelsens muligheder.

Læs mere

Finansudvalget. Aktstk Offentligt

Finansudvalget. Aktstk Offentligt Finansudvalget Aktstk. 160 - Offentligt Finansudvalget Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 www.uvm.dk 09-06-2009 a. Undervisningsministeriet anmoder

Læs mere

o En månedlig præmie på 2.000 kr. i prøvetiden, dvs. op til tre gange 2.000 kr. såfremt eleven fastholdes i alle prøvetidens

o En månedlig præmie på 2.000 kr. i prøvetiden, dvs. op til tre gange 2.000 kr. såfremt eleven fastholdes i alle prøvetidens Departementschefens sekretariat Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Aftale mellem regeringen (Venstre og Konservative)

Læs mere

LÆS MERE PÅ WWW.EGU.DK. egumod på mere HVOR RUND ER DIN VIRKSOMHED?

LÆS MERE PÅ WWW.EGU.DK. egumod på mere HVOR RUND ER DIN VIRKSOMHED? LÆS MERE PÅ WWW.EGU.DK egumod på mere HVOR RUND ER DIN VIRKSOMHED? JEG ElSKER lugten AF VÅD FORÅRSJORD Jeg er ordblind, og derfor var skolen bare ikke lige mig. Men nu laver jeg det, jeg er god til. Hver

Læs mere

LÆS MERE PÅ WWW.EGU.DK. egumod på mere HVOR RUND ER DIN VIRKSOMHED?

LÆS MERE PÅ WWW.EGU.DK. egumod på mere HVOR RUND ER DIN VIRKSOMHED? LÆS MERE PÅ WWW.EGU.DK egumod på mere HVOR RUND ER DIN VIRKSOMHED? HVORFOR EGU? Mod. Interesse. Gåpåmod og glæde ved at høre til. Det er noget af det, som egu-elever kan bidrage med på din arbejdsplads.

Læs mere

8. klasse - UEA Uddannelsesveje

8. klasse - UEA Uddannelsesveje 8. klasse - UEA Uddannelsesveje Efterskoler Husholdningsskoler EGU EUD Andre Produktionsskoler STU www.ug.dk Efterskoler Der findes over 240 efterskoler, hvor du kan gå i 8., 9.., 10., 11.og 12. klasse.

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter

Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, november 2015 Egu-vejledning Vejledning for opgørelse af refusionsberettigede udgifter 2015.1-1 - Indholdsfortegnelse Indberetning af aktivitet og refusionsberettigede

Læs mere

Byd fremtidens medarbejder indenfor. Få et hurtigt overblik over de ordninger, der knytter unge og virksomheder sammen i Odsherred

Byd fremtidens medarbejder indenfor. Få et hurtigt overblik over de ordninger, der knytter unge og virksomheder sammen i Odsherred Byd fremtidens medarbejder indenfor Få et hurtigt overblik over de ordninger, der knytter unge og virksomheder sammen i Odsherred Denne folder findes også i en elektronisk udgave på www.bizods.dk Hold

Læs mere

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017 Kvartalsrapport for 1. kvartal 2017 UU Rebild udarbejder hvert kvartal en rapport over den aktuelle vejledningsindsats, der ydes. Rapporterne vil kredse om de samme aspekter af vejledningen, men der vil

Læs mere

mod på mere Hvor rund er din virksomhed? Læs mere på www.egu.dk

mod på mere Hvor rund er din virksomhed? Læs mere på www.egu.dk egu mod på mere Hvor rund er din virksomhed? Læs mere på www.egu.dk Jeg elsker lugten af våd forårsjord Jeg er ordblind, og derfor var skolen bare ikke lige mig. Men nu laver jeg det, jeg er god til. Hver

Læs mere

PRODUKTIONSSKOLEN ER EN ANDEN VEJ TIL UNGDOMSUDDANNELSE

PRODUKTIONSSKOLEN ER EN ANDEN VEJ TIL UNGDOMSUDDANNELSE PRODUKTIONSSKOLEN ER EN ANDEN VEJ TIL UNGDOMSUDDANNELSE Forslag til hvordan produktionsskolerne kan medvirke til at flere får en ungdomsuddannelse, og hvordan en ændret lovgivning kan understøtte dette.

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

Nye initiativer i Herlev:

Nye initiativer i Herlev: Nye initiativer i Herlev: Uddannelsesklassen(som følge af ungepakke 2) Kulturmekaniker (linie under produktionsskolen) Partnerskabsaftaler med Dansk Byggeri og Dansk Metal Etablering af frivilligt mentorkorps

Læs mere

Partnerskabsaftale 10. juni 2010

Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale Herlev til Herlev mellem Dansk Byggeri, Københavns tekniske skole (Herlev afdeling), UU-Nord og Herlev kommune i perioden 1.8.2010 til 31.12.2012 Baggrund

Læs mere

ErhversGrundUddannelse

ErhversGrundUddannelse EGU Skive Kommune ErhversGrundUddannelse EGU Erhvervsgrunduddannelse er en kompetencegivende kommunal ungdomsuddannelse. Uddannelsen er rettet mod unge mellem 16 og 30 år, der ikke umiddelbart kan gennemføre

Læs mere

Håndbog for offentlige EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik

Håndbog for offentlige EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik Håndbog for offentlige EGU-elevpladser Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik INDHOLD Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen (EGU) Folderen er delt op i afsnit

Læs mere

Gør fleksuddannelsen mere fleksibel

Gør fleksuddannelsen mere fleksibel Gør fleksuddannelsen mere fleksibel Oppositionspartierne (S, SF, R og Ehl) foreslår sammen, at der etableres en fleksuddannelse for unge mellem 15 og 25 år. De folkeoplysende skoleformer hilser forslaget

Læs mere

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Job eller uddannelse Erhvervsuddannelser 1½ - 5 år Fx murer, smed, bager, elektriker, salgsassistent, social- og sundhedsassistent EUX Gymnasiale uddannelser 3 år STX

Læs mere

Håndbog for. offentlige elevpladser

Håndbog for. offentlige elevpladser Håndbog for offentlige elevpladser ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N 8000 Århus C Tlf: 8940 1370 Fax: 8613 5559 www.amcmidt.dk egu@msb.aarhus.dk INDHOLD Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen

Læs mere

Håndbog for private EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik

Håndbog for private EGU-elevpladser. Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik Håndbog for private EGU-elevpladser Egu er en 2 årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik INDHOLD Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen EGU Folderen er delt op i afsnit der omhandler:

Læs mere

Bilag om produktionsskoler 1

Bilag om produktionsskoler 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om produktionsskoler 1 I. Målgruppen Formålet med produktionsskoler

Læs mere

Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en anden vej til job og uddannelse via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb.

Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en anden vej til job og uddannelse via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb. Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en vej til job og via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb. Indledning: I lov om produktionsskoler er det fastlagt, at skolerne skal udarbejde en udslusningsstrategi

Læs mere

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd Uddannelse er vejen til en god fremtid Uddannelsessystemet Krav til unge i uddannelse Den unge skal: Ønske

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3.KVARTAL 1 Kvartalsrapport 3. kvartal Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give et overblik

Læs mere

Virksomhedsplan 2014 - Bilag

Virksomhedsplan 2014 - Bilag Virksomhedsplan 2014 - Bilag Praktikdag i slagterafdelingen på Uddannelsescenter Holstebro i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro,

Læs mere

Virksomhedsplan Bilag

Virksomhedsplan Bilag Virksomhedsplan 2013 - Bilag Til uddannelsesmønstring på skoleskibet Marilyn Anne i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro, Lemvig og

Læs mere

ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016

ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016 ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016 INDHOLD Kort om analysen og datagrundlaget 1 2 Udviklingen i egu Praksis i kommunerne

Læs mere

Workshop SOSU RAR NORD

Workshop SOSU RAR NORD P r æ s e n t a t i Workshop SOSU RAR NORD Uddannelsesområdet i sammenkobling med beskæftigelsesindsatsen Martin Dunlap Svane 72 22 38 44 Mdsv@star.dk Arbejdsmarkedskontor Syd 72 22 38 00 amksyd@star.dk

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Oktober 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

Baggrund bekendtgørelser

Baggrund bekendtgørelser Baggrund bekendtgørelser 10. Kommunalbestyrelsen skal etablere tilbud og særlige forløb til 15-17-årige unge. De særlige forløb skal have til hensigt at sikre, at unge bliver uddannelsesparate, Sønderborg

Læs mere

EGU s skoledel i produktionsskolekontekst

EGU s skoledel i produktionsskolekontekst EGU s skoledel i produktionsskolekontekst Skoleforløb på produktionsskolen; eksempler, refleksioner og pointer Praksisinput fra Silkeborg Produktionshøjskole Perspektiver i retning af Erhvervslinjen på

Læs mere

Lønrefusion fra AUB. Fakta om lønrefusion. Voksenelever. Målgrupper for tilskuddet. Løntilskud og støtteperiodens længde

Lønrefusion fra AUB. Fakta om lønrefusion. Voksenelever. Målgrupper for tilskuddet. Løntilskud og støtteperiodens længde Klar til elever Fakta om lønrefusion Lønrefusion fra AUB For at være berettiget til at modtage støtte fra AUB (Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag) til en elev skal arbejdsgiveren betale til ATP. Virksomheder

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v.

Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v. LBK nr 987 af 16/08/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 16. februar 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 059.19G.121 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge?

Unge på vej. Hvad kan jeg vælge? Unge på vej Hvad kan jeg vælge? Hvorfor uddannelse? For at få et godt job For at få en god løn, så man kan For at få et godt liv Men hvad er god og godt? Er det det samme for os alle? Har vi de samme ønsker

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3. KVARTAL 2013 1 Kvartalsrapport 3. kvartal 2013 Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give

Læs mere

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild

Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild Rapport over vejledningsindsatsen for UU Rebild 1. kvartal 2018 Rapporten fortæller om, hvordan uddannelsesvejledningen for unge i UU Rebild tilrettelægges, og hvilke målgrupper der er for vejledningen

Læs mere

Voksenlærling - Til din virksomhed

Voksenlærling - Til din virksomhed Opdateret december 2017 Voksenlærling - Til din virksomhed Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at finde kvalificeret arbejdskraft. I dette katalog kan du få et overblik over og

Læs mere

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte.

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte. NOTAT Møllebjergvej 4 433 Hvalsø F 4646 4615 Tove Wetche Jobcenter, Team SDP D 4664 E towe@lejre.dk Dato: 6. juni 213 J.nr.: 13/99 Evalueringsrapport for LBR projekt Beskæftigelses-/uddannelsesindsats

Læs mere

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet.

Jobnet.dk er jobcentrenes tilbud til jobsøgende og arbejdsgivere på internettet. Jobsøgning Jobsøgning Når du er ledig kontanthjælpsmodtager, bliver du løbende indkaldt til møder og samtaler på jobcentret, hvor vi snakker om dine jobmuligheder og din jobsøgning. Jobnet.dk Jobnet.dk

Læs mere

Kvartalsstatistik for 2. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne

Kvartalsstatistik for 2. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Tema Gennemførelse på ungdomsuddannelserne 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige og intensive indsats for

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015 Handlingsplan Indsatsområde Fokus Mål Initiativer 1. Valg af erhvervsuddannelse Vejledning om erhvervsuddannelser i grundskolen og efterskoler at flere unge vælger en erhvervsuddannelse indenfor industri

Læs mere

Håndbog for private elevpladser ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N 8000 Aarhus C Tlf: 8940 1370 Fax: 8613 5559 www.amcmidt.dk egu@msb.aarhus.

Håndbog for private elevpladser ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N 8000 Aarhus C Tlf: 8940 1370 Fax: 8613 5559 www.amcmidt.dk egu@msb.aarhus. Håndbog for private elevpladser ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N Tlf: 8940 1370 egu@msb.aarhus.dk INDHOLD Denne folder giver information om ErhvervsGrundUddannelsen EGU Folderen er delt op i afsnit

Læs mere

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden Vækst med afsæt i traditionerne I Danmark har vi lang tradition for erhvervsuddannelser bestående af en kombination af teoretiske og praktiske forløb.

Læs mere

Udkast til Samarbejdsaftale mellem. af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning

Udkast til Samarbejdsaftale mellem. af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning Udkast til Samarbejdsaftale mellem Herning Kommune og Produktionsskolen i Herning Kommune om tilrettelæggelsen af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Herning 1. Aftalens parter I henhold til Lov om erhvervsgrunduddannelse

Læs mere

Udslusningsstatistik 2014 for Produktionsskolen k-u-b-a

Udslusningsstatistik 2014 for Produktionsskolen k-u-b-a Udslusningsstatistik 2014 for Produktionsskolen k-u-b-a 1 Udslusningstal for produktionskolen k-u-b-a 2014 Elevernes beskæftigelse 4 mrd. efter ophold på skolen Ved ikke 25% Grundskole 5% Gymasiel udd.

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3. KVARTAL 1 Kvartalsrapport 3. kvartal Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give et overblik

Læs mere

erhvervsuddannelse ung engagement efterskole lyst til at lære uddannelsesplan arbejde praktik gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 2. kvartal 2015. S.

erhvervsuddannelse ung engagement efterskole lyst til at lære uddannelsesplan arbejde praktik gymnasieuddannelse Kvartalsrapport 2. kvartal 2015. S. efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære uddannelsesplan gymnasieuddannelse praktik Kvartalsrapport 2. kvartal 2015. S. 1 Denne kvartalsrapport er den 9. rapport, som er udgivet.

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

UU råd. 24. marts 2011 UU Nordvestjylland

UU råd. 24. marts 2011 UU Nordvestjylland UU råd 24. marts 2011 UU Nordvestjylland Ungepakken indeholder - på Undervisningsministeriets område (1 af 2) Tredobling af præmie og bonus til praktikvirksomheder (1.650 ekstra pladser) 1.500 ekstra skolepraktikpladser

Læs mere

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan Regeringens mål Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de

Læs mere

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Kvalitet i praktik - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Udarbejdet af det Lokale UddannelsesUdvalg (LUU) for social og sundhedsuddannelsen og pædagogisk

Læs mere

VEJLEDNING TIL UDDANNELSESAFTALE. indgået i henhold til lov om erhvervsuddannelser

VEJLEDNING TIL UDDANNELSESAFTALE. indgået i henhold til lov om erhvervsuddannelser VEJLEDNING TIL UDDANNELSESAFTALE indgået i henhold til lov om erhvervsuddannelser Uddannelsesaftalen skal indgås inden aftaleperiodens begyndelse og skal straks sendes til den valgte erhvervsskole. Det

Læs mere

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune

Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Unge uden uddannelse i Langeland Kommune Regler og begreber Den lige vej for unge er at gå fra folkeskolens 9. eller 10. klasse og videre til en ungdomsuddannelse, som enten kan være erhvervskompetencegivende

Læs mere

Produktionsskoleforeningen (PSF) har d. 11. februar 2010 modtaget undervisningsministeriets udsendelse af ovennævnte lovforslag til høring.

Produktionsskoleforeningen (PSF) har d. 11. februar 2010 modtaget undervisningsministeriets udsendelse af ovennævnte lovforslag til høring. Vejle, d. 26. februar 2010 Til Undervisningsministeriet Afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser Vester Voldgade 123 1552 København V. Høring over forslag til lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser,

Læs mere

Det må ses som en succes i betragtning af, at EGU er målrettet de unge, som ikke kan gennemføre en ordinær uddannelse.

Det må ses som en succes i betragtning af, at EGU er målrettet de unge, som ikke kan gennemføre en ordinær uddannelse. 0 Indledning EGU rapport 2015 Hermed rapport for 2015 vedrørende EGU ( erhvervsgrunduddannelse ) i Slagelse Kommune. Opgaven der er stillet af Slagelse kommune til Korsør ProduktionsHøjskole har været

Læs mere

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag ? Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad ung til voksen - forbereder dig til voksentilværelsen og giver dig hjælp til afklaring af

Læs mere

HALVÅRSSTATISTIK DECEMBER På de kommende sider kan man se, hvilke aktiviteter unge i UU-Center Sydfyns område er i gang med.

HALVÅRSSTATISTIK DECEMBER På de kommende sider kan man se, hvilke aktiviteter unge i UU-Center Sydfyns område er i gang med. HALVÅRSSTATISTIK DECEMBER 2014 På de kommende sider kan man se, hvilke aktiviteter unge i UU-Center Sydfyns område er i gang med. Tallene er opgjort samlet for UU-Center Sydfyn samt enkeltvis for de 4

Læs mere

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Forhistorie Fri Ungdomsuddannelse Fleksuddannelse Kombineret Ungdomsuddannelse Et Danmark, der står sammen Til unge, der ikke har forudsætninger for

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v.

Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v. LBK nr 738 af 20/06/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 18. januar 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

PRAKTIKPLADS - SOSU SJÆLLAND PRAKTIKPLADS SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENT PÆDAGOGISK ASSISTENT

PRAKTIKPLADS - SOSU SJÆLLAND PRAKTIKPLADS SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENT PÆDAGOGISK ASSISTENT PRAKTIKPLADS - SOSU SJÆLLAND PRAKTIKPLADS SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENT PÆDAGOGISK ASSISTENT Social- og sundhedsuddannelserne - opbygning og muligheder for videreuddannelse Kære

Læs mere

Hammeren Produktionsskolen Vest

Hammeren Produktionsskolen Vest Virksomhedsplan 2015 Hammeren Produktionsskolen Vest Formål og målgrupper Hammeren- Produktionsskolen Vest er en selvejende statslig uddannelsesinstitution med vedtægter, der er godkendt af kommunalbestyrelsen

Læs mere

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 1. Titel EGU springbrættet til job eller uddannelse. 2. Kommune og Samarbejdspartnere Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Tlf.nr. 64 74 74 74 Email: assens@assens.dk

Læs mere

Økonomi. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Økonomi. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Økonomi Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse fra

Læs mere

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Offentlig Administration. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Offentlig Administration Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge 1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden. Ny udgave med praktiske indgange

Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden. Ny udgave med praktiske indgange Uddannelsesaftale En sund investering i fremtiden Ny udgave med praktiske indgange Indhold Vækst med afsæt i traditionerne 3 Uddannelsesaftaler på virksomhedens betingelser 4 Den almindelige aftale 5 Ny

Læs mere

Præsentation af LUP / Roskilde Lokale UngePartnerskaber. Odense den 3/11 2011.

Præsentation af LUP / Roskilde Lokale UngePartnerskaber. Odense den 3/11 2011. Præsentation af LUP / Roskilde Lokale UngePartnerskaber. Odense den 3/11 2011. Baggrund for LUP/Roskilde! Et uformelt netværksforum for kommunale og uddannelsesmæssige aktører, der har eksisteret en årrække.

Læs mere

Logistikassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Logistikassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Logistikassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Statistik UU København

Statistik UU København Oktober Statistik UU København 2017 Kvartalsstatistik oktober 2017 er et øjebliksbillede, og omfatter i alt 87.900 unge mellem 15 og 24 år med afsluttet 9. klasse. Statistikken er opdelt i aldersgrupperne

Læs mere

HALVÅRSSTATISTIK JUNI 2017

HALVÅRSSTATISTIK JUNI 2017 INDHOLD HALVÅRSSTATISTIK JUNI 2017 Udarbejdet af UU Sydfyn - Ungdommens Uddannelsesvejledning i Faaborg-Midtfyn, Langeland, Svendborg og Ærø kommuner. På baggrund af data fra UVVej og optagelse.dk Overblik

Læs mere

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger Uddrag af rapporten Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet - Værdier, interesser og holdninger Hvem vælger hvad? Unge, der vælger EUD, ser uddannelsen som middel til at komme ud på arbejdsmarkedet

Læs mere

Lægesekretær. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Lægesekretær. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: KONTOR. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Lægesekretær Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: KONTOR Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Kapitalkædedrift. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Kapitalkædedrift. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: DETAIL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Kapitalkædedrift Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: DETAIL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Basismodul. Produktionsskoleforeningen Indhold på de tre linjer Uddrag fra rapportens bilag 6

Basismodul. Produktionsskoleforeningen Indhold på de tre linjer Uddrag fra rapportens bilag 6 1 Ekspertgruppen Bedre veje til en ungdomsuddannelse har i deres rapport beskrevet de tre linjer, som udgør forløb og indhold på den Forberedende Uddannelse. Det er yderligere udfoldet i bilag 6, som findes

Læs mere

Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse

Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse Indhold 1. Generelle betragtninger om produktionsskolernes rolle. 2. Hvornår er den unge parat til at starte på en fleksuddannelse? 3. Hvordan

Læs mere

nyborgungdomsskole.dk

nyborgungdomsskole.dk nyborgungdomsskole.dk Erhvervsfaglig Grunduddannelse er en toårig erhvervsuddannelse for unge under 29, som lærer bedst gennem praktiske aktiviteter og individuelt tilrettelagte forløb Praktiske oplysninger

Læs mere

Virksomhedsplan 2014/15

Virksomhedsplan 2014/15 Virksomhedsplan 2014/15 1 Indledning Produktionsskolen Vejen blev oprettet 1. juli 2007 som en fusion mellem Stenderup Produktionshøjskole og Produktionsskolen På Sporet i Lunderskov. Som en konsekvens

Læs mere

Ansæt flere elever det lønner sig

Ansæt flere elever det lønner sig Ansæt flere elever det lønner sig inspiration til skoler, uddannelsesinstitutioner og styrelser på Undervisningsministeriets område Forord Som led i den politiske aftale om fremtidens velstand og velfærd

Læs mere

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Handelsassistent Salg Auto. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Handelsassistent Salg Auto Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelsesplan 2016 Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelse til alle unge Indledning Der er brug for kvalificeret arbejdskraft på fremtidens arbejdsmarked for at sikre vækst og velfærd. Samtidig

Læs mere

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole

Indkøbsassistent. Erhvervsuddannelser. Aalborg Handelsskole. Brancheretning: HANDEL. Hovedforløbet. Aalborg Handelsskole Indkøbsassistent Erhvervsuddannelser Aalborg Handelsskole Brancheretning: HANDEL Hovedforløbet Aalborg Handelsskole Start karrieren med en erhvervsuddannelse fra Aalborg Handelsskole Med en erhvervsuddannelse

Læs mere