Basismodul. Produktionsskoleforeningen Indhold på de tre linjer Uddrag fra rapportens bilag 6

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Basismodul. Produktionsskoleforeningen Indhold på de tre linjer Uddrag fra rapportens bilag 6"

Transkript

1 1 Ekspertgruppen Bedre veje til en ungdomsuddannelse har i deres rapport beskrevet de tre linjer, som udgør forløb og indhold på den Forberedende Uddannelse. Det er yderligere udfoldet i bilag 6, som findes bagest i rapporten (s ). Neden for er et uddrag fra bilag 6, nemlig indholdet i basismodul samt i hhv. almenlinje, produktionsskolelinje samt erhvervslinje. Basismodul Det første modul basismodulet introducerer og giver kendskab til det faglige arbejdsfællesskab i linjen. Det skal skabe det faglige engagement og skabe motivation for uddannelse og beskæftigelse. Der tages udgangspunkt i den unges individuelt udarbejdede uddannelsesplan og forløbsplan, som eventuelt er justeret og suppleret efter afsluttet afsøgningsforløb. Her tænkes blandt andet på eventuel afdækning af særlige støttebehov, herunder specialpædagogisk støtte. Basismodulet skal have særligt fokus på udvikling af demokratisk dannelse og IT-dannelse. Som et hold på basismodulet kan der oprettes målrettede forløb mod eud, hvor faglige, personlige og sociale mål indgår tillige med evt. certifikater, praktik, grundfagsundervisning og overgang via kombinationsforløb. Basismodulet skal også medvirke til, at eleven bliver yderligere afklaret vedrørende slutmålet for sit uddannelsesforløb, hvad dette indebærer og får en vis indsigt i hvilken beskæftigelse, som uddannelsen giver mulighed for. På baggrund af dette, er det muligt på et rimelig kvalificeret grundlag eventuelt at foretage et omvalg tidligt i forløbet, så der ikke sker unødig forlængelse af det samlede forløb. Uddannelsesplanen skal definere individuelle progressionsmål for elever på basismodulerne. Det forudsættes ikke, at alle elever skal igennem alle niveauer, men hver elev skal påbegynde på det niveau, der modsvarer elevens forudsætninger, ligesom eleven skal afstige på det niveau, der modsvarer elevens mål med forløbet i overensstemmelse med elevens uddannelsesplan.

2 2 Almenlinje Undervisningen skal bygge på undervisningsdifferentiering, navnlig på basismodulet på almenlinjen, der rummer hvad der svarer til FVU-trin 1 til FVU-trin 4. På basismodulet skal der også udbydes dansk for tosprogede (svarende til FVU for tosprogede). Her skal der trækkes på de gode erfaringer fra VUC, hvor blandt andet UPGRADE 1 kan bidrage med relevante metoder. Tilrettelæggelsen af undervisningen på almenlinjen vil tage udgangspunkt i konkrete og virkelighedsnære situationer. Slutmålet for almenlinjen er, at eleven opnår kompetencer til at blive optaget på en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse. Efter basisforløbet vil det for nogle af de unge, som kommer direkte fra grundskolen, være mulighed for efterfølgende at begynde enten erhvervsuddannelsernes grundforløb 1. eller 2. del, mens det for de øvrige vil være grundforløbets 2. del, der er målet. Som følge heraf vil den praktiske afklaring hen imod fag/fagområde være en central del af basismodulet. Formålet er at kvalificere generelt til en ungdomsuddannelse (erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse). Undervisningen vil primært være bygget op om undervisning i almenfaglige fag. Sekundært skal eleverne have mulighed for at omsætte elementer fra den teoretiske undervisning i praksis. Undervisningen skal således have en praksisorienteret toning. Konkret vil linjen bestå af: Undervisning i almene fag: dansk, dansk som andetsprog, engelsk, historie, matematik, naturvidenskab og samfundsfag. Udbuddet skal sikre adgang til HF og andre gymnasiale uddannelser. Afgrænsede dele heraf kan udbydes som e-læringskurser. Understøttende praksisundervisning med en tydelig kobling til de almene fag. Praktikforløb i en virksomhed kan erstatte praksisundervisningen helt eller delvist. Der kan indgå kombinationsforløb til kompetencegivende uddannelse. Kombinationsforløb kan både indgå med meritgivende dele og indgå som en del af et udslusningsforløb. Der vil være en obligatorisk prøve/eksamen ved afslutning af hvert fag med henblik på at kunne dokumentere opfyldelse af adgangskravet for optagelse på en ungdomsuddannelse. Der vil være tre eksamensforsøg inkl. supplerende undervisning op til reeksamen. Eksamensformen skal afspejle den praksisorienterede toning og understøtte fleksible afslutningstidspunkter/afslutning flere gange om året. Det kan f.eks. ske ved en elektronisk prøve med karaktergivning og ved en praksisorienteret prøve, som vurderes bestået/ikke bestået. Linjen erstatter FVU og avu for unge i målgruppen. 1 KVUC har i samarbejde med parter på tværs af Region Hovedstaden udviklet nye målrettede faglige forløb, der giver deltagerne et fagligt løft i dansk og matematik og styrker de studiemæssige og personlige kompeten-cer, der er forudsætning for at gennemføre en erhvervsuddannelse. Følgeforskning fra KORA peger på, at Upgrade-forløbene er en god model til at få udsatte unge videre i uddannelse.

3 3 Produktionsskolelinje På produktionsskolelinjen er værkstedsundervisningen med den nødvendige teoretiske undervisning i tilknytning hertil det pædagogiske udgangspunkt. Den teoretiske undervisning skal være af betydeligt omfang og i størst mulig omfang integreres med det praktiske arbejde. Som i det nuværende produktionsskoletilbud, skal værkstedsundervisningen tage sit udgangspunkt i praktisk arbejde og opgaveløsning med henblik på reel produktion og afsætning af varer og tjenesteydelser. På basismodulet skal eleven styrke sine personlige, sociale og faglige kompetencer og indgå i et forpligtende arbejdsfællesskab for dermed at skabe grundlag for socialiseringen til og forståelsen for fag og arbejdsliv. Linjen skal hente inspiration fra de mest vellykkede produktionsskoleforløb. 2 Efter basisforløbet vil det for nogle af de unge, som kommer direkte fra grundskolen, være mulighed for efterfølgende at starte på erhvervsuddannelsernes grundforløbs 1. eller 2. del, mens det for de øvrige vil være grundforløbets 2. del, der er målet. Som følge heraf vil den praktiske afklaring hen imod fag/fagområde være en central del af basismodulet. Formålet er primært at forberede til fortrinsvist erhvervsuddannelse og sekundært at give grundlag for beskæftigelse på arbejdsmarkedet. Linjen vil have en praktisk tilgang til læring med nødvendighed og arbejdsfællesskab som centrale elementer. Konkret vil linjen bestå af: Værkstedsundervisning med reel produktion af varer og tjenesteydelser med afsætning som mål. Undervisningen tilrettelægges inden for bestemte fagområder, der er rettet mod erhvervs- eller uddannelsesmuligheder. En del af de faglige mål kan være erhvervelse af certifikater som f.eks. hygiejnebevis eller truckkort. Gennem tilrettelæggelsen og gennemførelsen af værkstedsundervisningen skal det sikres, at deltagerne møder situationer, der kan fremme deltagernes teoretiske indsigt indenfor det pågældende fagområde. Undervisningen skal sammenknytte værkstedsundervisningen og den tilhørende fagteori. Den teoretiske del skal indeholde arbejdspladslære, samarbejdslære, erhvervslære samt dansk, matematik og IT. Denne del skal i videst mulig omfang tage udgangspunkt i værkstedsundervisningen og imødekomme adgangskrav til eud. Praktikforløb i en virksomhed kan erstatte værkstedsundervisningen helt eller delvist i afgrænsede perioder op til otte uger pr. modul. 2 Deloitte, EPINION, PLUSS, Kombineret kvantitativ og kvalitativ analyse af avu og produktionsskoleforløb (2016).

4 4 Der kan i forløbet indgå kombinationsforløb til kompetencegivende uddannelse. Kombinationsforløb kan både indgå med meritgivende dele og indgå som en del af et udslusningsforløb. Der vil for unge, som ikke opfylder adgangskrav til ungdomsuddannelse, være en obligatorisk prøve/eksamen med henblik på at kunne dokumentere opfyldelse af adgangskravet for optagelse på en erhvervsuddannelse (evt. HF eller gymnasial uddannelse). Der vil være tre eksamensforsøg, inkl. supplerende undervisning op til reeksamen. Eksamensformen skal understøtte fleksible afslutningstidspunkter/afslutning. Det kan f.eks. ske ved en elektronisk prøve med karaktergivning. Forløbet afsluttes med en håndværksmæssig fagprøve. Prøven bedømmes bestået/ikke bestået. Linjen skal give mulighed for merit, hvis eleven ønsker at fortsætte i en af de øvrige ungdomsuddannelser. Linjen tilrettelægges, så den giver erhvervskompetence, og eleven efter endt uddannelse kan stå til rådighed for arbejdsmarkedet i den pågældende branche. Den skal give mulighed for merit, hvis eleven ønsker at fortsætte i en af de øvrige ungdomsuddannelser. Eksempler på erhvervstemaer på linjen: Byg, bolig og anlæg Børn, unge og ældre Handel og kundeservice Innovation og produktudvikling Jordbrug, skovbrug og fiskeri Kommunikation og medier Mad og sundhed Miljø og genbrug Motor og mekanik Service og transport Turisme, kultur og fritid Linjen har karakter af produktionsskoleværksteder og erstatter produktionsskole og KUU for unge i målgruppen. Erfaringerne fra KUU er stadig begrænsede, da uddannelsen er ny. Men ekspertgruppen har modtaget flere positive tilkendegivelser om uddannelsen. KUU Hovedstaden-Bornholm skriver i et notat til ekspertgruppen: De unge savner en ungdomsuddannelse, der matcher dem og deres behov. Det er vigtigt, at uddannelsen får formel status som en relevant ungdomsuddannelse og bliver anerkendt som sådan. Det er ekspertgruppens vurdering, at produktionsskolelinjen kan drage nytte af og videreføre de positive erfaringer fra KUU. Produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse (PBE) kan gennemføres på linjen for en mindre gruppe.

5 5 Erhvervslinje På erhvervslinjen er en praksisbaseret tilgang det pædagogiske udgangspunkt for den teoretiske undervisning, som vil være af betydeligt omfang og i størst muligt omfang integreres med det praktiske arbejde. På basismodulet skal eleven styrke sine personlige, sociale og faglige kompetencer og indgå i et forpligtende arbejdsfællesskab for dermed at skabe grundlag for socialiseringen til og forståelsen for arbejdslivet. Efter basisforløbet vil det for nogle af de unge, som kommer direkte fra grundskolen, være mulighed for efterfølgende at starte på erhvervsuddannelsernes grundforløbs 1 eller 2. del, mens det for de øvrige vil være grundforløbets 2. del, der er målet. Som følge heraf vil den praktiske afklaring hen imod fag/fagområde være en central del af basismodulet. Formålet er at give den unge kompetencer, som giver grundlag for beskæftigelse på arbejdsmarkedet, eller som kan give grundlag for at fortsætte i kompetencegivende uddannelse. Konkret vil linjen bestå af: Virksomhedspraktik på ordinære arbejdspladser af betydeligt omfang. Der indgås en praktikaftale, som forsynes med en påtegning om elevens arbejdsområder og funktioner med oplysninger om, hvordan målet for praktikopholdet indgår i den samlede uddannelsesplan. Linjen skal sikre tilhørsforhold til et hold mens eleverne er i praktik. Der kan hentes inspiration til dette i de nuværende egu-klubber. 3 Hvis der er behov for det, indgås der aftale om en virksomhedsmentor. Praksisorienteret undervisning i dansk og matematik, som kvalificerer til gennemførelse af optagelsesprøven til en erhvervsuddannelse. Der kan i forløbet indgå kombinationsforløb til kompetencegivende uddannelse. Kombinationsforløb kan både indgå med meritgivende dele og indgå som en del af et udslusningsforløb. Skoleundervisning, som skal bibringe kundskaber og praktiske færdigheder af betydning for arbejdsfunktioner, der indgår i praktikdelen f.eks. IT. Skoleundervisningen skal give forudsætninger for en bredere forståelse af den erhvervede erfaringsbaggrund samt forudsætninger for fortsat uddannelse og kendskab til pligter og rettigheder i arbejdslivet og i samfundet. 3 Det bemærkes til baggrund, at der er en del styrker ved, at egu er en individuelt tilrettelagt uddannelse, men svagheden er, at nogle elever mangler et fællesskab med andre unge på uddannelsen. Omtrent halvdelen af alle kommunerne og to tredjedele af de højt præsterende kommuner har fællesaktiviteter for egu-eleverne, jf. Rambøll, Analyse af erhvervsgrunduddannelsen (egu) (2016).

6 6 Der vil være mulighed for prøve/eksamen ved udgangen af forløbet mhp. at kunne dokumentere opfyldelse af adgangskravet for optagelse på en erhvervsuddannelse. Eksamensformen skal understøtte fleksible afslutningstidspunkter/afslutning. Det kan f.eks. ske ved en elektronisk prøve med karaktergivning. Linjen tilrettelægges, så den giver erhvervskompetence, og eleven efter endt uddannelse kan stå til rådighed for arbejdsmarkedet i den pågældende branche. Den skal give mulighed for merit, hvis eleven ønsker at fortsætte i en af de øvrige ungdomsuddannelser. Linjen erstatter egu. Ekspertgruppen foreslår derved, at alle andre aftaler end ændringer på baggrund af ovenstående videreføres.

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet

Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Kommissorium for FGU læreplans- og fagbilagsarbejdet Til implementering af Aftale om bedre veje til uddannelse og job skal der udarbejdes læreplaner og fagbilag for de nye grunduddannelser. December 2017

Læs mere

FGU. Den nye forberedende grunduddannelse

FGU. Den nye forberedende grunduddannelse Den nye forberedende grunduddannelse EGU AGU FGU Hovedvejen for dig, der ikke opfylder adgangskrav til en erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse efter ophør af undervisningspligten PGU DU får

Læs mere

Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik,

Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik, Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august 2019. Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik, der kombineret med VUC s almenundervisning skal ruste

Læs mere

Forberedende grunduddannelse

Forberedende grunduddannelse UVM, juni 2018 Forberedende grunduddannelse Danmark får en helt ny forberedende uddannelse per 1. august 2019. Den nye uddannelse står på skuldrene af produktionsskolernes værkstedspædagogik, der kombineret

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Side 2 Formål Den nye uddannelse skal give de unge kundskaber, færdigheder, afklaring og motivation til at gennemføre en ungdomsuddannelse

Læs mere

Hvad skal egu-elever lære, når de går i skole? v./pernille Ulla Knudsen

Hvad skal egu-elever lære, når de går i skole? v./pernille Ulla Knudsen EGU-ÅRSMØDE Hvad skal egu-elever lære, når de går i skole? v./pernille Ulla Knudsen Punkter Det nye regelgrundlag læringsmålene i uddannelsen Kvalifikationsrammen for livslang læring Hvordan anvendes denne

Læs mere

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse?

Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Hvordan bliver eleverne parat til erhvervsuddannelse? Reformen af erhvervsuddannelserne er et paradigmeskift, som lægger op til en ny kvalitetsdagsorden med fokus på folkeskolens uddannelsesparate elever,

Læs mere

De glemte unge vi husker alt for godt Analyse og anbefalinger

De glemte unge vi husker alt for godt Analyse og anbefalinger De glemte unge vi husker alt for godt Analyse og anbefalinger Torsdag den 15. juni 2017, KKR Region Midt, Allinge Udfordringerne Ungdomsuddannelse 1 ud af 5 1 ud af 5 unge har ikke gennemført en ungdomsuddannelse

Læs mere

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune

Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Hedensted Notatark Sagsnr. 15.20.00-A00-1-18 Sagsbehandler Per Lunding Pia Hermanstad 21.1.2018 Notat om etablering af FGU-skole i Hedensted Kommune Den Forberedende Grunduddannelse FGU er en ny uddannelse,

Læs mere

Anbefalinger fra Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse Side 1

Anbefalinger fra Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse Side 1 Anbefalinger fra Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse 05-05-2017 Side 1 Ekspertgruppen Marianne Simonsen Noemi Katznelson Stefan Hermann Jesper H. Arkil Else Sommer Gert Møller Torben

Læs mere

Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU

Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU Kombineret Ungdomsuddannelse - KUU Hvordan administrerer jeg KUU-elever pr. 1. august 2015? Konferencen Erhvervsuddannelsesreformen i praksis, 2. marts 2015 Side 1 Agenda Lovmæssig baggrund, målgruppe

Læs mere

Bedre overgange til ungdomsuddannelser. - Ekspertgruppens anbefalinger

Bedre overgange til ungdomsuddannelser. - Ekspertgruppens anbefalinger Bedre overgange til ungdomsuddannelser - Ekspertgruppens anbefalinger Ekspertgruppens anbefalinger NY MÅLSÆTNING EN KOMMUNAL UNGEINDSATS NY FORBEREDENDE UDDANNELSE KAPACITETSOPBYGNING OG OPFØLGNING En

Læs mere

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan Regeringens mål Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de

Læs mere

Bekendtgørelse om indhold og tilrettelæggelse af produktionsskoletilbud m.v.

Bekendtgørelse om indhold og tilrettelæggelse af produktionsskoletilbud m.v. BEK nr 1162 af 08/10/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 19. oktober 2015 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, j.nr.

Læs mere

Vejle, den 21. februar 2018

Vejle, den 21. februar 2018 Vejle, den 21. februar 2018 Til Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Mail: Henrik.Lindegaard@uvm.dk Emne: Høringssvar FGU-lov Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr.

Læs mere

Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2

Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2 Må lrettede forløb hen imod grundforløb 2 Om erhvervsuddannelsesreformen og dens konsekvenser for produktionsskolerne 1. BAGGRUND: Centrale dele af erhvervsuddannelsesreformen set fra produktionsskolernes

Læs mere

Fremtidens muligheder for unge med handicap. - Gør #fgu en forskel?

Fremtidens muligheder for unge med handicap. - Gør #fgu en forskel? Fremtidens muligheder for unge med handicap - Gør #fgu en forskel? Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi Ny Forberedende Grunduddannelse (FGU) Målgruppe: alle unge under 25, som ikke er

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Velkommen! Work camp Udsatte unge i de forberedende tilbud. 19. April 2017

Velkommen! Work camp Udsatte unge i de forberedende tilbud. 19. April 2017 Velkommen! Work camp Udsatte unge i de forberedende tilbud 19. April 2017 Program Lars Gaardhøj, formand for Erhvervs- og vækstudvalget Foreløbige findings fra kommende undersøgelse af udvalgte forberedende

Læs mere

NY FORBEREDENDE UDDANNELSE. sammen med en ny. Forberedende. 6. Etablér en ny. Forberedende Uddannelse

NY FORBEREDENDE UDDANNELSE. sammen med en ny. Forberedende. 6. Etablér en ny. Forberedende Uddannelse NY MÅLSÆTNING EN KOMMUNAL UNGEINDSATS NY FORBEREDENDE UDDANNELSE KAPACITETSOPBYGNING OG OPFØLGNING En ny målsætning, der rummer alle unge som understøtter en sammenhængende kommunal ungeindsats sammen

Læs mere

PRODUKTIONSSKOLEN ER EN ANDEN VEJ TIL UNGDOMSUDDANNELSE

PRODUKTIONSSKOLEN ER EN ANDEN VEJ TIL UNGDOMSUDDANNELSE PRODUKTIONSSKOLEN ER EN ANDEN VEJ TIL UNGDOMSUDDANNELSE Forslag til hvordan produktionsskolerne kan medvirke til at flere får en ungdomsuddannelse, og hvordan en ændret lovgivning kan understøtte dette.

Læs mere

Egu årsmøde maj Stig Nielsen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet,

Egu årsmøde maj Stig Nielsen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Egu årsmøde 2018 30. maj 2018 Stig Nielsen, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, stnie1@stukuvm.dk, 3392 5450 Mit oplæg: 1. Præsentation 2. Egu generelt 3. Den kommende FGU 4. Spørgsmål til oplæg 28-05-2018

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser. - Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi

Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser. - Regeringens reformudspil: Tro på dig selv det gør vi Fase II Bedre veje til ungdomsuddannelser - Regeringens reformudspil: Program for orienteringsmødet: 9.30 ankomst og kaffe 10.00 til ca. 12.00 Status efter Regeringens udspil Ca. 12.00 til 12.45: Sandwich,

Læs mere

OM KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE - KUU

OM KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE - KUU OM KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE - KUU LOVGRUNDLAG: Lov om Kombineret Ungdomsuddannelse - lov nr. 631 af 16/06/2014 samt tilhørende. Loven blev vedtaget på et bredt forlig af S, SF, RV, V, DF, LA og KF.

Læs mere

Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til uddannelse og job' oktober 2017

Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til uddannelse og job' oktober 2017 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Sagsnr./Dok.nr. 2017-052123 / 2017-052123-13 Læring og pædagogik 09-11-2017 Bilag 1 - Notat om hovedelementerne i 'Aftale om bedre veje til

Læs mere

Eud-reformen og produktionsskolerne. Vissenbjerg 9. december 2014

Eud-reformen og produktionsskolerne. Vissenbjerg 9. december 2014 Eud-reformen og produktionsskolerne Vissenbjerg 9. december 2014 Stig Nielsen Kontor for Vejledning og Overgange 3392 5450 stnie1@uvm.dk Side 1 Produktionsskolernes styrkede rolle Side 2 Aftale om: Bedre

Læs mere

FGU-bestyrelser Kick-off-workshop. Uddannelsens indhold v/stig Nielsen og Johan Linde, STUK. Oktober 2018

FGU-bestyrelser Kick-off-workshop. Uddannelsens indhold v/stig Nielsen og Johan Linde, STUK. Oktober 2018 FGU-bestyrelser Kick-off-workshop Uddannelsens indhold v/stig Nielsen og Johan Linde, STUK Oktober 2018 Vi bygger nyt Rejsegilde Forberedelse af undervisning Forberedelse af infrastruktur, adm., it Overdragelse

Læs mere

FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre

FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Høje-Taastrup Kommune Greve Kommune Solrød Kommune Roskilde Kommune Lejre Kommune FGU Forberedende Grunduddannelse for dig der gerne vil videre Velkommen til FGU-Skolen Øst I FGU er der 3 forskellige uddannelsesspor

Læs mere

Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU)

Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU) Politisk aftale om Forberedende GrundUddannelse (FGU) Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF har d. 13 oktober indgået aftale om en Forberedende GrundUddannelse (FGU). FGU skal

Læs mere

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg

UU-Frederiksberg. Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg. Finsensvej 86, 2 sal. 2000 Frederiksberg UU-Frederiksberg Ungdommens Uddannelsesvejledning Frederiksberg Finsensvej 86, 2 sal 2000 Frederiksberg www.uu-frederiksberg.dk Vejledning i 8.klasse Kollektiv orientering om uddannelsessystemet Uddannelsesmesse

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job og kort om KUU

Aftale om bedre veje til uddannelse og job og kort om KUU Aftale om bedre veje til uddannelse og job og kort om KUU Oplæg på KUU konference november 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende

Læs mere

Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse

Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse Om produktionsskolernes rolle i en kommende fleksuddannelse Indhold 1. Generelle betragtninger om produktionsskolernes rolle. 2. Hvornår er den unge parat til at starte på en fleksuddannelse? 3. Hvordan

Læs mere

Udvikling gennem bedre uddannelser

Udvikling gennem bedre uddannelser Udvikling gennem bedre uddannelser Udspillet er udarbejdet af Kommunernes Landsforening og udkom i 2013 som et bud på, hvordan uddannelsessystemet samlet set kan få et løft. Resume: Teksten er et udspil

Læs mere

Regeringsudspillet Tro på dig selv det gør vi

Regeringsudspillet Tro på dig selv det gør vi Regeringsudspillet Tro på dig selv det gør vi Produktionsskoleforeningens anbefalinger Regeringen har nu fremlagt deres udspil, Tro på dig selv det gør vi, hvor de lægger op til at etablere en ny Forberedende

Læs mere

Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU)

Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU) Henrik Lindegaard Undervisningsministeriet Dato 19.02.2018 Initialer HAL Vedr.: Høring om Forslag til Lov om forberedende grunduddannelse (FGU) Overordnet er det Uddannelsesforbundets indtryk at lovforslaget

Læs mere

Fremtidens kommunale 10. klasse

Fremtidens kommunale 10. klasse 2019-05-23 Fremtidens kommunale 10. klasse forslag fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers (DEG) interesse for 10. klasse bunder i et ønske om, at de unge vælger ungdomsuddannelse

Læs mere

Hammeren Produktionsskolen Vest

Hammeren Produktionsskolen Vest Virksomhedsplan 2015 Hammeren Produktionsskolen Vest Formål og målgrupper Hammeren- Produktionsskolen Vest er en selvejende statslig uddannelsesinstitution med vedtægter, der er godkendt af kommunalbestyrelsen

Læs mere

FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE SYDØSTJYLLAND

FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE SYDØSTJYLLAND FGU FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE SYDØSTJYLLAND ALMEN GRUNDUDDANNELSE PRODUKTIONS GRUNDUDDANNELSE ERHVERVS GRUNDUDDANNELSE FGU FORBEREDENDE GRUNDUDDANNELSE ER EN NY 2-ÅRIG UDDANNELSE, SOM STARTER AUGUST

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne BEK nr 440 af 13/04/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juli 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j. nr. 008.860.541 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE

KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE KOMBINERET UNGDOMSUDDANNELSE I TREKANTEN Middelfart, Fredericia, Kolding, Vejle og Billund kommuner Indhold Om uddannelsen... 1 Uddannelsens opbygning.... 2 Uddannelsessteder og erhvervstemaer fordelt

Læs mere

Kombineret Ungdoms Uddannelse. KUU Cafe aften. TR Temakursus i Svendborg

Kombineret Ungdoms Uddannelse. KUU Cafe aften. TR Temakursus i Svendborg KUU Cafe aften TR Temakursus i Svendborg Per Nielsen formand for Produktionsskolelærerne i Uddannelsesforbundet. pen@uddannelsesforbundet.dk Fakta om KUU, hovedlinjer Status på KUU lokalt - runde med det

Læs mere

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation

Uddannelsesparathed. Faglige kompetencer Sociale kompetencer Personlige kompetencer Motivation Uddannelser efter 9. og 10. klasse Job eller uddannelse Erhvervsuddannelser 1½ - 5 år Fx murer, smed, bager, elektriker, salgsassistent, social- og sundhedsassistent EUX Gymnasiale uddannelser 3 år STX

Læs mere

Status på FGU-processen. Vingsted, 19. april 2018

Status på FGU-processen. Vingsted, 19. april 2018 Status på FGU-processen Vingsted, 19. april 2018 23-04-2018 Organisering i ministeriet Intern styregruppe v. Jesper Nielsen Ekstern styregruppe Interessentfølgegruppe FGU-sekretariatet FGU task force FGU

Læs mere

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats

Forberedende grunduddannelse FGU-reformen. - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Forberedende grunduddannelse FGU-reformen - En del af en sammenhængende kommunal ungeindsats Dagsorden Baggrund FGUs struktur, formål og målgruppe Kommunens økonomiske ansvar Oprettelse af bestyrelse Oprettelse

Læs mere

Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse

Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse Ekspertgruppen om bedre veje til en ungdomsuddannelse Uddannelseslederne 21. september på Hindsgavl Ekspertgruppen Marianne Simonsen Noemi Katznelson Stefan Hermann Jesper H. Arkil Else Sommer Gert Møller

Læs mere

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc.

Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Hvad laver en UU-vejleder? Vejleder unge uden ungdomsuddannelse 13-25 år Skolevejledning, ungevejledning, mentoropgaver, netværksgrupper etc. Kontor v. Skive Kommune, Torvegade 10 Tilknytning til alle

Læs mere

"Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne

Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Skoleudvalgsmøde tirsdag d. 16. maj 2017 "Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Centerleder UU Ole Ervolder Samarbejde erhvervsuddannelser I 2020 skal 25% vælge EUD/EUX direkte fra 9./10. klasse

Læs mere

Bedre veje til en ungdomsuddannelse. Produktionsskoleforeningens bemærkninger til ekspertgruppens anbefalinger

Bedre veje til en ungdomsuddannelse. Produktionsskoleforeningens bemærkninger til ekspertgruppens anbefalinger Bedre veje til en ungdomsuddannelse Produktionsskoleforeningens bemærkninger til ekspertgruppens anbefalinger Forord I Produktionsskoleforeningen ser vi ekspertgruppens anbefalinger som et meget positivt

Læs mere

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune

AFKLARINGSFORLØB. i samarbejde med Horsens Kommune AFKLARINGSFORLØB i samarbejde med Horsens Kommune Tekst NEXT STEP Historien Målgruppe, mål og visitering Indhold Hvad siger eleverne Status Perspektiv! KUU der dur Målgruppen er: unge i alderen 15-24 år,

Læs mere

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017

Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 Udskrift fra beslutningsprotokol for Økonomiudvalget Mødet den 13. december 2017 15.08.00-A00-1-17 312. Orientering om den nye Forberedende Grunduddannelse og stillingtagen til den kommende proces Resumé

Læs mere

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser produktionsskolernes rolle. Produktionsskoleforeningen Marts 2014

Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser produktionsskolernes rolle. Produktionsskoleforeningen Marts 2014 Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser produktionsskolernes rolle Produktionsskoleforeningen Marts 2014 Styrkelse af produktionsskolerne For unge der ikke umiddelbart har forudsætninger for at påbegynde

Læs mere

Fra den 1. januar 2008 skal alle erhvervsskoler udbyde grundforløbspakker.

Fra den 1. januar 2008 skal alle erhvervsskoler udbyde grundforløbspakker. August 2008 Debatoplæg - Grundforløbspakker Det faglige udvalg for elektrikeruddannelsen ønsker, at det lokale uddannelsesudvalg for elektrikeruddannelsen er med til at sikre, at den enkelte skole har

Læs mere

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger Uddrag af rapporten Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet - Værdier, interesser og holdninger Hvem vælger hvad? Unge, der vælger EUD, ser uddannelsen som middel til at komme ud på arbejdsmarkedet

Læs mere

10. klasse. Lone Basse Chefkonsulent Kontor for Vejledning og Overgange. 29-04-2015 Side 1

10. klasse. Lone Basse Chefkonsulent Kontor for Vejledning og Overgange. 29-04-2015 Side 1 10. klasse Lone Basse Chefkonsulent Kontor for Vejledning og Overgange 29-04-2015 Side 1 Rammen I 2008 blev 10. klasse målrettet unge, som efter grundskolen har behov for yderligere faglig kvalificering

Læs mere

Forberedende grunduddannelse. Oplæg ved Ordblinde og it-konference

Forberedende grunduddannelse. Oplæg ved Ordblinde og it-konference Forberedende grunduddannelse Oplæg ved Ordblinde og it-konference 10.04.2018 Bag om FGU-aftalen Regeringsgrundlaget for LLR II juni 2015 Kommissorium og udpegning af ekspertgruppen januar 2016 Afrapportering

Læs mere

Bedre veje til en ungdomsuddannelse - Stefan Hermann ekspertudvalgets konklusioner, februar 2017

Bedre veje til en ungdomsuddannelse - Stefan Hermann ekspertudvalgets konklusioner, februar 2017 Bedre veje til en ungdomsuddannelse - Stefan Hermann ekspertudvalgets konklusioner, februar 2017 Oplæg for Børne- og skoleudvalget den 6. marts 2017 Direktør Per B. Christensen, direktør Næstved Kommune

Læs mere

Erhvervs- GrundUddannelsen

Erhvervs- GrundUddannelsen Information om Erhvervs- GrundUddannelsen ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N 8000 Århus C Tlf: 8940 1370 Fax: 8613 5559 www.amcmidt.dk egu@msb.aarhus.dk INDHOLD Denne folder skal informere om ErhvervsGrundUddannelsen

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job SAMBA6-vejlederkonference 10. november 2017 Processen 28.juni 2015 Regeringsgrundlag: Sammen for fremtiden 18. januar 2016 Marienborg: temafrokost om en bedre

Læs mere

Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om kombineret ungdomsuddannelse

Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag til lov om kombineret ungdomsuddannelse Vejle, den 4. april 2014 Til Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Produktionsskoleforeningens høringssvar vedr. udkast til forslag

Læs mere

Uddannelsesforbundets udspil til en reform af erhvervsuddannelserne

Uddannelsesforbundets udspil til en reform af erhvervsuddannelserne Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 281 Offentligt Uddannelsesforbundets udspil til en reform af erhvervsuddannelserne - set med praktikernes øjne Nørre Farimagsgade 15 1364 København

Læs mere

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse

Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Workshop 5: Et tilbud om kombineret ungdomsuddannelse Forhistorie Fri Ungdomsuddannelse Fleksuddannelse Kombineret Ungdomsuddannelse Et Danmark, der står sammen Til unge, der ikke har forudsætninger for

Læs mere

Gør fleksuddannelsen mere fleksibel

Gør fleksuddannelsen mere fleksibel Gør fleksuddannelsen mere fleksibel Oppositionspartierne (S, SF, R og Ehl) foreslår sammen, at der etableres en fleksuddannelse for unge mellem 15 og 25 år. De folkeoplysende skoleformer hilser forslaget

Læs mere

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE Indhold Generelt for Svendborg Erhvervsskole - Erhvervsuddannelserne... 3 Praktiske oplysninger... 4 Skolens pædagogiske og didaktiske

Læs mere

Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse. Fælles forståelsesramme

Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse. Fælles forståelsesramme Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse Fælles forståelsesramme Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse Målrettede forløb hen imod erhvervsuddannelse Fælles forståelsesramme Forord På produktionsskolerne

Læs mere

Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en anden vej til job og uddannelse via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb.

Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en anden vej til job og uddannelse via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb. Udslusningsstrategi 2018 for Elsesminde - en vej til job og via EGU, KUU-KANON, PBE og produktionsskoleforløb. Indledning: I lov om produktionsskoler er det fastlagt, at skolerne skal udarbejde en udslusningsstrategi

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

KUU hverdag og praksis: Aktuelle uddannelsespolitiske initiativer Aarhus den 19. april 2016, ved chefkonsulent Per Bredholt Frederiksen

KUU hverdag og praksis: Aktuelle uddannelsespolitiske initiativer Aarhus den 19. april 2016, ved chefkonsulent Per Bredholt Frederiksen KUU hverdag og praksis: Aktuelle uddannelsespolitiske initiativer Aarhus den 19. april 2016, ved chefkonsulent Per Bredholt Frederiksen 21-04-2016 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side

Læs mere

Til kommunaldirektøren Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Orientering om processen i forbindelse med oprettelse af FGU institutioner

Til kommunaldirektøren Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Orientering om processen i forbindelse med oprettelse af FGU institutioner Til kommunaldirektøren Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 Orientering om processen

Læs mere

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne

Fælles orientering BUM 2014. Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne Fælles orientering BUM 2014 Ansøgning og optagelse på ungdomsuddannelserne VURDERING AF UDDANNELSESPARATHED I 8. KLASSE (SKOLEN VURDERER SENEST DEN 1. DECEMBER) 1. De faglige forudsætninger Elever med

Læs mere

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Flere unge skal have en erhvervsuddannelse hvordan bidrager erhvervsskolereformen til dette. Oplæg ved Vicedirektør Hanne Muchitsch, Aalborg

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017

Aftale om bedre veje til uddannelse og job. Politisk aftale oktober 2017 Aftale om bedre veje til uddannelse og job Politisk aftale oktober 2017 Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk målsætning En sammenhængende kommunal ungeindsats En ny Forberedende Grunduddannelse

Læs mere

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid

Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd. Uddannelse er vejen til en god fremtid Hvorfor uddannelse? Bedre muligheder for job Højere løn Personlig udvikling Selvtillid og selvværd Uddannelse er vejen til en god fremtid Uddannelsessystemet Krav til unge i uddannelse Den unge skal: Ønske

Læs mere

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen.

Nedenfor følger en kort gennemgang af de to elementer i aftalen. Dagsordenpunkt Placering af en institution til Forberedende Grunduddannelse i Beslutning Baggrund Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre indgik 13.10.2017

Læs mere

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Den kommunale ungeindsats og FGU. 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Den kommunale ungeindsats og FGU 16. April 2018 Børne- og Skoleudvalget Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Aftale om Bedre veje til uddannelse og job og lovgivning Aftalens hovedindhold En ny uddannelsespolitisk

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Bilag om produktionsskoler 1

Bilag om produktionsskoler 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om produktionsskoler 1 I. Målgruppen Formålet med produktionsskoler

Læs mere

Samarbejde mellem højskoler og uddannelsesinstitutioner

Samarbejde mellem højskoler og uddannelsesinstitutioner Samarbejde mellem højskoler og uddannelsesinstitutioner Formålet med vejledningen er at beskrive de vilkår og muligheder, der er for samarbejde mellem folkehøjskoler og uddannelsesinstitutioner. 1. Generelle

Læs mere

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til

Informationsaften om ungdomsuddannelserne. Velkommen til Informationsaften om ungdomsuddannelserne Velkommen til Elever og forældre i 8. klasse Repræsentanter fra ungdomsuddannelserne UU vejledere fra UU Aarhus-Samsø Program 1. Uddannelsesparathed v/uu Aarhus-Samsø

Læs mere

ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016

ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016 ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016 INDHOLD Kort om analysen og datagrundlaget 1 2 Udviklingen i egu Praksis i kommunerne

Læs mere

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018

Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Forberedende Grunduddannelse (FGU) Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 15. maj 2018 Etablering af lokal FGU-institution FGU erstatter en række af de nuværende forberedende tilbud, som bliver integreret

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge 1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Bemærkninger til høring over udkast til fire lovforslag vedrørende forberedende grunduddannelse

Bemærkninger til høring over udkast til fire lovforslag vedrørende forberedende grunduddannelse #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, Job- og Ydelsessekretariatet Sønderbro 12, 9000 Aalborg KL Weidekampsgade 10 2300 København S Att. Mette Berg 12-02-2018 Bemærkninger

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg

Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg Kombineret ungdomsuddannelse - oplæg PKRI/17-06-2014 Disposition Indledning Lovgrundlaget Den kommunale synsvinkel: mål for opgaveløsningen o Forberede til EGU og derefter EUD o Erhvervstræning med henblik

Læs mere

Hvad skal der til for at løfte de udsatte unge videre til uddannelse eller beskæftigelse? - En spørgeundersøgelse

Hvad skal der til for at løfte de udsatte unge videre til uddannelse eller beskæftigelse? - En spørgeundersøgelse BAGGRUNDSNOTAT Hvad skal der til for at løfte de udsatte unge videre til uddannelse eller beskæftigelse? - En spørgeundersøgelse I dette notat præsenteres udvalgte resultater fra en spørgeundersøgelse

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse.

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Når du har afsluttet kombineret ungdomsuddannelse, er du erhvervsassistent

Læs mere

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse.

Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Kombineret ungdomsuddannelse er en kort uddannelse. Med den står du stærkere, når du skal søge arbejde eller begynde på en ungdomsuddannelse. Når du har afsluttet kombineret ungdomsuddannelse, er du erhvervsassistent

Læs mere

Dorthe Jensen Lundqvist, rektor. Dorthe Jensen Lundqvist, april 2019

Dorthe Jensen Lundqvist, rektor. Dorthe Jensen Lundqvist, april 2019 Dorthe Jensen Lundqvist, rektor SITUATIONEN LIGE NU UDDANNELSER FORBEREDENDE OG GYMNASIALE TILBUD FAKTA OM VUC ROSKILDE Nu Fra august 2019 o Roskilde, Greve og Køge o Hf, AVU, FVU, OBU o 1.250 årskursister

Læs mere

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391

Om at vælge uddannelse. http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Om at vælge uddannelse http://videotool.dk/unic/sc1650/c1650/v13391 Hvad skal jeg være? Smed Lærer Advokat Fysiker Mediegrafiker Dyrlæge Økonom Diætist Frisør Socialrådgiver Kok IT-supporter Skuespiller

Læs mere

EUD 10. Norddjurs. September 2014

EUD 10. Norddjurs. September 2014 September 2014 EUD 10 Norddjurs Billeder og illustrationer: Colourbox.dk Et samarbejde mellem 10. Klasse-Center Djursland, Viden Djurs og Randers Social- og Sundhedsskole, Djurslandsafdelingen Formål,

Læs mere

Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område

Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område Undervisningsministeren præsenterede 2. oktober regeringens udspil til en kommende erhvervsuddannelsesreform.

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v.

Bekendtgørelse af lov om erhvervsgrunduddannelse m.v. LBK nr 987 af 16/08/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 16. februar 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 059.19G.121 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Aftale om bedre veje til uddannelse og job

Aftale om bedre veje til uddannelse og job Aftale om bedre veje til uddannelse og job 13. oktober 2017 Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Radikale

Læs mere

Kom godt i gang. Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune. Evaluering november 2013

Kom godt i gang. Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune. Evaluering november 2013 Kom godt i gang Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune Evaluering november 2013 1 Baggrund Det Lokale Beskæftigelsesråd bevilgede den 21/02 2012 111.500 kr. til projekt Kom godt i

Læs mere

Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU. Tillidsrepræsentanter

Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU. Tillidsrepræsentanter Velkommen til INFORMATIONSMØDER OM FGU Tillidsrepræsentanter Program: Den officielle tidslinje for FGU-implementering De vigtigste temaer for vores indsats for de næste måneder Institutionsdannelsen Overgang

Læs mere

Spørgsmå l og svår om FGU

Spørgsmå l og svår om FGU 1 Spørgsmå l og svår om FGU Der er uundgåeligt en lang række spørgsmål i kølvandet på Aftale om bedre veje til uddannelse og job og der vil givetvis vedblive at opstå spørgsmål helt frem til Forberedende

Læs mere

Opsamling på spørgsmål fra euv-seminarer den 4. og 6. maj 2015

Opsamling på spørgsmål fra euv-seminarer den 4. og 6. maj 2015 Opsamling på spørgsmål fra euv-seminarer den 4. og 6. maj 2015 Det skal indledningsvist præciseres, at når en euv gennemføres med eux, så vil skoleundervisningen i hovedforløbet ikke være et afkortet for

Læs mere

Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde

Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde 2016 Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde Produktionsskolen Varde - Hammeren 3 6800 Varde Virksomhedsplan 2016 for Produktionsskolen Varde Denne virksomhedsplan udspringer af lov om produktionsskoler,

Læs mere